CILI KASI TARUK! KENAPA MANUSIA SEMACAM DR MAZA AND THE GANG SUKA BUAT FITNAH?

Buat fitnah ni mudah tapi nak perbetulkan apa yang telah difitnah lebih susah terutama sekali bila seseorang tu dah ada nama besar atau pernah berkhidmat dalam jawatan tertentu dalam negeri. Ini aku nak cdrita pasal Dr Maza la ni, bekas mufti Perlis yang sangat EMO orangnya.

Kalau bekas mufti Perlis, Asri Zainal Abidin atau MAZA keluarkan kenyataan yang berapi-api dan mencabar minda menerusi Facebook selepas ini, jangan percaya kerana yang mengeluarkannya adalah orang lain. Atau lebih tepat lagi orang upahannya.

Justeru tidak menghairankan sama sekali, banyak kenyataan-kenyataan celaru yang dikeluarkan menerusi Facebook dan Twitter atas namanya selama ini merupakan kenyataan-kenyataan cetek ilmu yang lebih banyak merujuk sokongan kepada golongan yang juga diketahui jahil tetapi berpakaian ulama di Malaysia.

Seperti yang kita ketahui, kebenaran mengatasi kebatilan. Af'al Allah Taala merangkumi perbuatan yang baik pada pandangan zahir mahupun perbuatan jahat pada pandangan zahir tetapi tidak pada hakikat seperti kufur dan maksiat. Manusia pula sebaik-baik makhluk ciptaan Allah Taala yang diberikan kebebasan dalam memilih perbuatan mereka dan setelah diberikan pendidikan, ilmu, pengetahuan, bimbingan dan ingatan, manusia diperingatkan tentang balasan yang akan mereka terima daripada perbuatan yang dilakukan sepanjang hidup iaitu syurga dan neraka.

Dan Allah Taala juga mengingatkan manusia bahawa Dia tetap akan mengutamakan kebenaran di atas kebatilan.

Begitulah MAZA.

Walaupun selama ini, hebat benar dia membelasah orang itu, orang ini, sehinggakan dia kelihatan terlalu bijak berbanding gandingan ulama-ulama atau cerdik pandai Islam, namun akhirnya Allah Taala mendedahkan bahawa dia tidak mengeluarkan kenyataan dari mulutnya. Sebaliknya dia hanya 'memperdagangkan' namanya, manakala kenyataan-kenyataan menerusi Facebook selama ini, orang lain belaka.

Mustahil MAZA seperti Nik Abdul Aziz, Mursyidul Am PAS yang sudah tentu tidak mengetahui langsung namanya telah dipergunakan oleh sesetengah pihak yang berkepentingan yang kemudian memburuk-burukkan serta melakukan fitnah agama atas namanya sehinggakan Nik Aziz sendiri terpaksa tampil untuk membela fitnah tersebut atas permintaan orang yang membuat fitnah walaupun dia sedar, dia mengamalkan assobiyyah yang begitu ditentang dan dibencinya.

Bagi mereka yang mahu berfikir, inilah petunjuk yang Allah Taala berikan untuk kita bertawajjuh kepada-Nya!!!

House PK: Ini petikan yang aku ambil dari the Flying Kick! Mujurlah PM Office telah menjawab isu ini dengan begitu terperinci sekali, KLIK SINI kalau tidak naya je dah jadi lagi satu bahan fitnah dari puak yang kununnya menyokong UMNO la kan?

Macam-macam tengah terjadi sekarang ni kan? Senang-enang je boleh fitnah PM macam tu sekali, sudah tu wahai saudara sekalian, kalau korang tak boleh nak menolong tolong jangan jadi nasi tambah ok. Peace!

53 Responses to "CILI KASI TARUK! KENAPA MANUSIA SEMACAM DR MAZA AND THE GANG SUKA BUAT FITNAH?"

  1. Ngentot Berapi lah kau Parpu.Kau cakap lepas ni jangan percaya Dr Maza ni cakap melalui media sosial lagi sebab ada orang lain yang tolong postingkan.Abis tu Ah Jib Gendang pun ada orang tolong buat n postingkan untuk dia.Sebab tu posting Ah Jib selalu tak selari dan tak sensitif dengan denyut nadi rakyat.Lebih kepada syok sendiri.Aku setuju betul dengan artikel Dr Maza yang latest kat website Astro Awani."Mengritik Pemerintah tak semestinya penentang kerajaan.Cam tu lah lebih kurang artikelnya dan memang bernas dan ngetop dari KONCHAI MAKAHAI BERAPI ngko ni ParPunDey.

    Warghhhh....Kah...Kah...!!!

    Terima KaseeeeYYYY...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice komen RC....hahaha...go fuck urself la parpu

      Delete
    2. PAS KOPIAH BAHALOL

      PAS MANGKOK JAMBAN TEMPAT CINA DAP DAN PELAMPAU KRISTIAN BERAKK

      KOPIAH PAS GUNA LAP TAIK LEPAS CINA DAP HABIS BERAK ITULAH NILAI PAS

      Delete
    3. hmmmmm....RM27000.00 an hour operate.perdana 2......latest air plane for NR.wow......manyak syiok ler ronda dari malaysia ke LA dan seterus nya ke Sydney.tahniah NR dan Perdana 2.saper ler pulak yg fitnah Dr Maza.sian admin....terima bulat bulat kena kincing.ingat advance ler sangat,rupa rupa nya hancus.

      Delete
    4. ELOWWW BEWAK2 PEJUANG MELAYU... KALU XCAYA KAT DR MAZA NAK CAYA KAT SAPA LAGI... USTAZ2 AMENO? ORANG HANTAQ PI SABAH DAN SARAWAK DAKWAH PON TIAP2 TAUN KHEJA MINTAK TUKAQ... MAW GAJI JA JUAI AGAMA... ALASAN ANJIN JINAK LA... BUSUK LA... KALU PERAGAI HEMPA MACAM TU SAMPAI2 BILA2 LA DAKWAH ISLAM XSAMPAI KAT DEPA... PADERI KRISTIAN PI DUDUK SKALI NGAN ORG POTONG KEPALA HEMPA TAW DAK... hehehe saja nak dakwah kat puak2 konon nak pertahan kalimah Allah

      Delete
  2. Maza ini manusia frust. Dulu jadi mufti Perlis tak berjaya.Ade oran kata dier ni Bapak Segala WAHABI. Lepas tu kena heret ke Mahkamah Syariah di Selangorndah tak tahu nakbtaruk mukenye yang tak handsome tu.
    Dalam satu forum di Kelantan dier telah ditanya secara direct ade kah dier saorang WAHABI dan dier xmampu nak jawab sebaliknye bercakap berputar2 untuk mengelak memberi jawapan. Maza frust sbb tak diiktiraf oleh Pas dan tidak ade langsung pengiktirafan oleh UMNO.lebih mengecewakan orang orang saperti Ybhg Ustaz Khazim Elias dilantik Ahli Malis Tertinggi Umno dan 'surprisingly'Wadina pro pembakang juge dilantik ahli Majlis Konsultasi Negara dan Maza langsung xdipedulikan.Saya bukan nak menghina Maza tetapi segala ape tg tertera diatas adalah dipercayaai benar termasuk la mukenye yg tak hensem tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3. Maza giler glamer.

      Delete
    2. Mmg x hensem. Beruk panjat pokok kelapa kat kelantan pun lg hensem dr maza.

      Delete
  3. Ada perbedaan yg nyata antara mengkritik berdasarkan fakta dan sebaliknya. Apatah lagi jika kritikan tersebut berasaskan informasi yg salah dan tidak mengikut kaedah "siasatan" pencarian fakta yg berlandaskan tuntutan islam. Jika ini diteruskan jua, maka fitnah lah namanya.

    ReplyDelete
  4. Buat fitnah tuu satu hal . Kita rakyat biasa ni jangan lah terpengaruh dengan fitnah , Tuhan beri kita akal untuk berfikir . Ramai antara kita suka percaya dengan kabar angin tanpa usul periksa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fitnah kalau diulang-ulang nampak macam benar.....

      Delete
    2. Kalau camtu benarlah anwar meliwat...benarlah stopa berzina...benarlah mat sabu syiah..

      Delete
    3. yg mat sabu syiah aku percaya sebab kdn bagi bukti gred A dan gred B.dan mat sabu pun dah tunjuk bata karbala.aku pun ader banyak bata karbala.nak order mai ler.sebiji 42¢ jer.murah.murah.nak buat rumah bole.nak buat bangunan bole.nak buat lapik kepala masa sujud pun bole.jika tok siak dan iman anta lu orang pegi wad mental sendiri tanggung.berani buat berani tanggung la yea.

      Delete
  5. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  6. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  7. Dah kantoi buat buat la pakai admin. Sebenarnya selama ni dia lah orangnya yg tulis. Orang gila populariti. Tempat sesuai ialah di fb la. Sambil duduk jer fitnah boleh di sebar secepat mungkin. Kalau dah gila dunia , jangan percaya lah ustaz sebegini. Boleh la di andaikan sebelah kaki dah kat neraka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaki lu kot sebelah da ke neraka....rjin2 la membaca...jgn amik ape yg mangkaq tu suap bulat2 chai....atau standard lu ah chai2 sume mmg tahap baghal.....ah-chai la kate kan...wakakakaka

      Delete
    2. Apa salahnya berwaspada....zaman sekarang ni yang pakai seban ke, yang nama ustaz ke.... kita bukan boleh percaya bulat-bulat...apa apa pun tak rugi kalau kita selidiki dahulu maklumat yang diperoleh.

      Delete
    3. Shhhh anon 559 adalah macai nuarrrr sejati..awwwwww

      Tq.

      Delete
  8. SETUJU!!Anon 10.29.

    ReplyDelete
  9. tu la ada juga la orang kita ni tidak menggunakan akal. kalau si Maza tu cakap tahi tu sedap dan halal dimakan pun diaorang akan percaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PHd Amerika.....tak salah kita curiga.....

      Delete
  10. seorang ustaz/ulamak tetap manusia bukan malaikat...
    sesekali buat silap bukan perkara pelikpun...dah namanya manusia kann
    mengaku kesalahan dan memohon maaf.....selesai...
    ...Respek Dr Maza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dh ostad wahabi mcm Maza pun boleh buat salah..malah mngkin lebih byk buat salah dr org lain.. so janganlah menyibuk nk tegur salah org lain jer.. baiki bg diri tu betul dlu.. berlagak mcm maksum.. nah skrg terburai munafik MAZA.. kaki FITNAH rupanya.. nama shj DR tp bodoh tak cermat buat statement-
      macai puji sbb dia ni wahabi..puak PAS jugak!FYI..
      MAZA tu pengembang Wahabi tegar di Malaysia..

      Delete
    2. Aku dapat hidayat dlm mimpi...Maza al-Fitnahi tu maksum...keh keh keh

      Delete
    3. Aku dapat hidayat dlm mimpi...Maza al-Fitnahi tu maksum...keh keh keh

      Delete
    4. Menipu tu ciri2 manusia Munafiq bhai!!!

      Delete
  11. Actually dia tak salah pun. Memang kerajaan Malaysia sewa pesawat dari Comlux dan modelnya adalah yang ini,

    http://www.comluxaviation.com/portfolio/airbus-a320-9h-awk/

    Malah, ada pihak yang sudah keluarkan travel path melalui Flight Radar 24 dan membuktikan ianya diberi nama Perdana2 (Kod NR2).

    Ya, ada orang akan kata takkan nak percaya juga semua tu. Takpa, pegi cari sendiri. Contoh dah buat di atas. Rajin-rajin tengok Flight Radar 24 tu.

    http://www.flightradar24.com/reg/9hawk

    Semoga kita buka mata lebih luas. Harap Parpu jadilah blogger yang bijak dan proaktif. Sokong membabi buta kerajaan pun tak guna juga kalau rakyat semakin ditekan. Banyak blogger UMNO sekarang yang kritis terhadap kerajaan dan mereka tak popular sebab takde maki hamun seperti di sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo .... kalau takde maki hamun maka blog tu tak popular laa . Kalau macam itu makna nya masyarakat kita ni memang suka dengan maki hamun . Jom datang rumah aku , aku nak maki hamun korang . Aku nak tengok syok tak kalau korang kena maki hamun .

      Delete
    2. MAZA jeles kot xdpt naik jet exectif...dlu mak bpak suh jd PM kau nk jd mufti tp jd mufti pon sparih jln...mrapu nk jd politcian man, last2 habok pon tarak,PAS x heran UMNO wt dek jer...gua kalu jd PM jgnkn jet,ROKET DAP tu gua bli utk jupe barak obama hahaha terbang kliling dunia

      Delete
    3. MAZA ni mmg kuat cemburu dgn nikmat org lain dpt..

      MAsa jd lecturer USM.. die byk buat hal dlm kampus.. xhenti2 label org lain buat Bidaah.. kacau bilau Pusat Islam.. tp bile USM bg die jawatan utk sekretariat Sains Islam..HAMPEH.. pejabat die berdebu.. keje xbuat.. menyibuk melobi mende lain.. especially pemikiran wahabinya kt luar..

      Macai2 PAS Syiah pun mereka angkut..setakat Wahabi mabok mcm MAZA ni mmg xde hal lah..

      Delete
  12. Gua tak minat dgn mamat ni.....cakap dia macam lah dia tu ulamak besar tersohor didunia. ULAMAK SANGATLAH TU,,,,,,,,,,,bagi gua dia ni tak lebih dari seorang ahli akedamik yg opputunis. Mengambil kesempatan....Dia nak masuk mesyuarat majlis fatwa pun menggigil....kat luar bukan main lagi melolong lolong macam penanggal hiliang gigi...Porahhhhhhhhhhh citttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamat tu pun tak kenal ko bhai!!! simpan la minat ko tu.....

      Delete
  13. PhD amerika.......
    Saya tak rasa was-was makan daging lembu sembelihan Pak Haji Ahmad yang dijual oleh Ali si tauke lembu...tetapi.....tak salah kalau saya rasa ragu-ragu nak makan daging lembu sembelihan Pak Haji Ahmad yang dijual oleh Ah Seng si tauke babi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAZA al-Fitnahi....

      Delete
    2. Ah seng tokeh babi tapi tak pegang babi dan makan babi sebab alergi

      Delete
  14. Dr Maza mmg tak guna. Manusia tak ada pendirian. Makan kiri kanan. Kalau ada apa2 isu, dia akan berlagak hero. Hujah mcm nak tunjuk dia la maqsum. Aku dah lama tak berkenan Mat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAZA al-Fitnahi..

      Delete
    2. MAZA Al-Fitani..
      Masa dia jd Mufti Perlis dlu..dia penah rampas mikrofon seorang imam di perlis lepas Solat Magghrib di suatu kwsn di Perlis..gi wirid dan baca doa.. kunun bg nya yg taksub WAHABI itu adalah Bida'ah.. klu yg xkenal Asri dia ni cukup mulut celupar.. panas baran dan sombong diri..

      lebih kurang nik ajis lah..cuma nik ajis ni 'maqam' tinggi sket sbb pencacai PAS syg dier..

      Delete
    3. YANG JELASNYA BHAI2 KAT SINI TAK TAU APA2....

      Delete
  15. Dr Maza mmg tak guna. Manusia tak ada pendirian. Makan kiri kanan. Kalau ada apa2 isu, dia akan berlagak hero. Hujah mcm nak tunjuk dia la maqsum. Aku dah lama tak berkenan Mat ni.

    ReplyDelete
  16. MAZA ni bahaya sgt pemkirannya.
    DIa pandai berpura2 janji dia dpt naik atas.
    Dlu mase Najib mula2 jd PM..die bkn main menyondol Najib ke sana ke sini puji Najib... sbb pe??

    sbb mase tu jawatan Pengarah YADIM tgh kosong.. Dato Nakhei telah pencen.. Najib pun tertipu dgn lakonan munafik MAZA.. then Najib umumkan utk lantik MAZA jd Pengarah.. sikit je lg nk diwartakan.. nasib baik Menteri Jabatan Perdana Menteri nasihatkan Najib. siapa sbnrnya MAZA ni..

    frustrated dgn tarik balik jawatan itu.. MAZA mula bermusuh dgn UMNO dan Najib.. start dr masa tu MAZA terus gunakan platform PR pulak utk hentam Najib dn BN sungguh2.. termasuklah menjilat semua isu2 PR terhadap Agama..

    Malang juga ada menteri UMNO yg bodoh masih ckp MAZA ni bagus.. puihh laa.. klu UMNO bg jawatan pd MAZA lingkuplah hal ehwal Agama ..
    itu je pesan aku..kenal dlu 'malaikat yg xdikenali'.. jgn jd mcm nik najis.. berkawan dgn syaitan xpe dr berkawan dgn UMNO.. Mat Sabuh plak 'rela makan babi dgn DAP dr duduk semeja dgn UMNO.. hahah setan gedik lah dgn puak2 nih..

    Mekaseehhhhh...

    ReplyDelete
  17. cehh.. ex mufti haram jadah mcm ni fitnah kering2.. naseb baik ko dh xjd mufti maza oii.. ko mmg sial lah maza.
    bkn main samseng lu nk saman Mufti Kedah.. tegur lu sikit..lu meroyan..mcm tu ke nk jd contoh? sial lah lu wahai Asri Zainal Abidin = BAPAK WAHAI MALAYA.. wa ulang lagi MAZA ialah BAPAK WAHABI PEMECAH BELAH di MALAYSIA! maza oo maza..macai je suke kt ko.. munapik punye org! ckp bab agama tp kaki fitnah!! ptuihhhh!

    ReplyDelete
  18. salam..
    saya sokon umno...tp kalu salah tetap salah...kita penyokong umno jgn jd mcm penyokong pas/pkr/dap yg sokong je walo salah....kenapa tak buat mentenes berjadual...tak faham dgn cara kerja yg putar belit...siapa yg mentadbir urus jet2 tu...adakah semua menteri menggunakan jet2 tu....jet2 tu digunakan utk urusan rasmi/semua urusan tak rasmi/peribadi boleh digunakan....siapa yg tanggung pembiayaan/penyelengaraan jet2...tak jeles...nak penjelasan..ye lah..kami mkn pon berpekin2..dimomokkan dgn sabsidi membebankan negara/negara akan bengkrap kalu tak buat gst..tup2..ini ceruta nya...tun m pown guna gak kew jet2 ni....mana p 7.2 bilien...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Sokong membabi buta takde bezanya dgn penyokong parti lain. Cubalah buka mata luas sikit orang dalam blog ni.

      Delete
    2. Jgnla berlakun monyet..lu ni macai nuar kan??

      Delete
    3. Macai Nuar xlarat nk maki hamun dh sbb xlut tembak..skrg cuba kaedah setan plak pujuk rayu otak kite.. weii bongok.. ko ingt jet negara najib leh arah pegi pilot amik kunci lepas tu fly je ke mane2 nk suke/ bongok oii ingt style Nuar ke melantakl je apa yg die nak...
      lu suruh Meloyakini.com pegi check dlu BabiEng punya belanja.. Penang ekonomi Penang dh nak MAMPOS.. investor luar dh lari ke India & China.. sbb tu kena lulus byk projek GRO, import China doll & projek rumah mewah juta2 yg mmg taukeh babi Cina Malaysia pon xmampu nk beli!

      Delete
  19. suruh MAZA ajak Nuar rajaliwat tu sumpah laknah dlu sblm suruh Mufti Kedah buat sumpah.. ckp buat xserupa bikin!

    ReplyDelete
  20. ikut macam " SULTAN MELAKA' (di FB dan blognya) .,. walaupun dia seorang " SULTAN" tapi dia lah buat sendiri segalanya... update, post dan reply ... dan gelarkan diri "beta" lagi ... humble la sangat...


    ReplyDelete
  21. Blogger APA tulis macam ni:

    http://aku-tak-peduli.blogspot.com/2014/01/siapa-kata-drmaza-memfitnah-drmazacom.html

    ReplyDelete
  22. Cuba lihat ceramah maza di penang...
    Bukak mulut je menumpat...
    Macam hampeh..

    ReplyDelete
  23. Penyokong umno jauh beza dari penyokong pr. Tak kira ustaz atau pemimpin, kalau salah penyokong umno akan tetap kata salah. Penyokong umno berani mengkritik walau siapa pun pemimpin mereka.

    Penyokong pr lu tau je lah....asal boleh jilat semua boleh...berkawan dgn setan....main betina...jilat betina...main bontot..semua diorg sokong...
    Siapa antara mereka yg berani mengkritik anwar, na, ha, mat sabun, stopa ??? Sekor pun xde telor...dlm blog berani la tunjuk jantan..ptuihhh
    Aku kesian anak pinak mereka nanti...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!