BAIK PUNYA! KETUA PEMUDA UMNO TURUN SURVEY HARGA KANGKONG?

Tu dia Menteri Belia dan Sukan turn sendiri untuk check harga kangkong dan sayur-sayuran lain. Mana menteri ayam? Tengah main telor ke?

27 Responses to "BAIK PUNYA! KETUA PEMUDA UMNO TURUN SURVEY HARGA KANGKONG?"

  1. Soalnya sekarang, sama ada kita mahu percaya atau tidak?

    Bumiputra (Semenanjugan dan Sabah) / Kaum India majority sebagai pengguna atau peniaga manakala Kaum Cina adalah Pengedar atau pembekal. Mereka inilah yang kawal barang sama ada harga atau bekalan. Jadi dia orang nilah yang naikkan harga barangan keperluan. Mengapa pulak kerajaan dipersalahkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja la nak tanya... barang yang gi ke pasar @ ke kedai tu.. untuk dijual.. dia dtg sendiri @ dia naik lori datang..?? Saja tanya.. kalau ada otak jawab... Kalau dia jalan sendiri datang, mmg tidak wajar naik harga.. tapi kalau dia naik lori.. cuba pi tanya drebar lori tu.. dia kencing ke dlm tangki minyak @ dia isi minyak..?

      Delete
    2. Awat la zubir jadi benak lagu ni.. Tanya soklan macam teka teki.

      Delete
    3. aku pun nak tanya gak, org jual sayur ni bagi free ka? dia tanam lepas tu dah tumbuh, dia naik lori pinjam org ka? kat pasar org jual sayur bagi free lepas tu dpt t-shirt free ka? dia mesti markup price, dia mesti ada duit beli lori, tak kan dia nak rugi? tak kan jual sayur balik bawak sampah? tang mana dia naik harga tu? 10% 20% atau 25%?

      Delete
    4. satu trip hantar sayor sekilo ajer ke?

      Delete
    5. Bro 12:06

      Yng tidak di terangkan kitab haramkah,minyak naik krn subsidi di kurangkan.Subsidi minyak tidak praktikal krn minyak di gunakan oleh mereka2yng tidak layak untuk menerimanya seprti mereka yng hidup mewah, pelancung,pekerja asing dan juga syarikat2 besar.
      Kos subsidi minyak yng di ambil di serapkn pula ke bidang pendidikan, perubatan dan sebagainya yng lebih berkesan kpd kelompok sasaran.

      Masaalahnya mereka yng terlibat di dlm industri penawaran tlh menyerapkan kos subsidi yng di tarik balik keatas pengguna samaada secara langsung atau tidak langsung.Mereka ini sentiasa menanti kesempatan utk menaikn harga,.Kerana konsep penawaran mereka adalah utk mencipta keuntungan semaksimanya.

      Hakikatnya yng perlu kita tahu minyak petrol masih lagi dibawah harga sebenar!Kerajaan bukan menaikan harga minyak ttp menarik subsidi.
      Ttp pihak tertentu tlh menggunakan isu ini untuk memberitahu kerajaan tlh menaikn harga minyak.!
      Sebenarnya harga di kawal oleh permintaan.Ttp di Malaysia di kawal oleh saudagar2 kaya!
      Siapakah saudagar2 kaya?



      Delete
    6. bhai zubir...

      minyak dikurangkan subsidi 20sen seliter...satu lori bolih angkat KANGKONG 10kilo jer ker. munasabahlah sikit nak menyalahkan orang.
      begitu juga gula naik 30-40sen sekilo...sekilo gula bolih buat secawan teh jer ker?
      ini semua sebagai contoh aje. gunakan akal yang waras jika nak menuduh pihak lain tak betul.
      ini semua manipulasi pihak berkepentingan yang selalu tamak. mereks sengaja menaikan harga supaya rakyat marah kerajaan. apalagi benda2 ini semua disensasikan olih manusia busuk bagai mencurah minyak kedalam api. dimain2kan sentimen ini supaya rakyat menjadi marah.
      yang herannya puak2 bangsat ni tidak sekulumit pun menyalahkan orang tengah dan pemborong yang mencekik darah secara berlebihan. adakah anda juga dapat keuntungan juga? atau anda memang ingin menangguk keuntungan politik dengan menyalahkan kerajaan?
      bermuhasabah dirilah bhai...

      Delete
    7. Zubair kangkong bodoh!!!!

      Delete
  2. Tahniah yb Kj engkaulah harapan rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib bacul

      Najib dayus

      Najib pondan

      Najib lembik bapok tak tegas

      Gagal memerangi pemberontak nasrani

      Gagal membenteras pelampau cina dap komunis samarata

      Gagal menangkap subversif pas kopiah khawarij barua dap

      Gagal mendakwa pengkhianat anwar homosex kj marina mujahid murtad liberal

      Gagal menaikkan sosio ekonomi melayu cina gak yg kaya

      Gagal menutup sekolah cina the source of evil rasist

      SILA LETAK JAWATAN

      SILA LETAK JAWATAN WAHAI NAJIB PONDAN

      Delete
  3. Tahniah KJ. Sekurang kurangnya orang tak perasan hari hari orang Melayu kena usir di Negeri Pak Mentua hang. Buat benda pelik banyak sikit, boleh alih perhatian...

    ReplyDelete
  4. lepas pantau buat apa? bagi saman? pemuda umno apa boleh buat? tiap tiap hari ada pemuda umno kena duduk kat pasar ke? kedai GIant tak nak check? Jaya Jusco ke? Check cuma kat KL atau pergi sampai ke Ulu Tembeling atau Ranau? Hari ni aje pantau atau tiap tiap hari sampai tahun 2020?

    Sekadar bertanya.

    Aku syak ini cuma UNTUK TATAPAN RAKYAT UNTUK UP DIRI SENDIRI AJE.

    ReplyDelete
  5. gila glamer punya mnteri,

    ReplyDelete
  6. patut bagi anuwar pegi pasar sekali. tengok sayur, bukan tengok ah moi sayur. tapi anuwar tak leh turun. nanti dia guling kat pasar, banyak babi ngan anjing sontot.

    ReplyDelete
  7. Ehh ni bukan gamabr masa pilihanraya tahun lepas kerr? KJ masa tu turun pasar pergi berkempen? Baju pun masih tunuk kawasan parlimen

    ReplyDelete
  8. meluat aku tengok..setakat turun pasar ramai2 pastu balik nak buat apa

    ReplyDelete
  9. tak yah lah org melayu nak bergantung harap pada menantu pak lah ni

    ReplyDelete
  10. Oi bahlol . Itu bukan kangkong laa bahlol . Itu namanya daun bawang . Tak kan daun bawang dengan kang kung tak tau nak beza . Apa kau ni duduk dalam gua ke ?

    .

    ReplyDelete
  11. Wei Parpundek, dah berapa juta bayar oleh si KJ utk hang? Dulu bukan main hebat balon kaw kaw, sekarang jilat kotek KJ pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masyukkkk....apa lagi...jilat la...blah la parpupundek..

      Delete
  12. Parpu,

    Dengar lagu ni lagi best.

    Kangkung Remix feat. Najib - YouTube

    ReplyDelete
  13. Parpu,

    Dengar lagu ni lagi best.

    Kangkung Remix feat. Najib - YouTube

    ReplyDelete
  14. haa haaa kj memang dari dulu memang begitu... suka menambah kredit utk diri ja.. atas isu2 yg sedang hangat.. penyelesaianya.. maaf la ye.. da tentu takde... setakat nie da jd menteri dan dulu jd ketua pemuda umno m'sia.. bkn ketua pemuda umno caw ye.. takde hasil2 yg bernilai utk dinikmati oleh pemuda umno dan rakyat... melainkan menyelit2 utk popular...

    ReplyDelete
  15. nagara semakin hancur krn pemimpin2 pandir

    ReplyDelete
  16. pemimpin2 umno dah kena kurap panau..................rakyat tak lalu nk tenguuuuuuuuuuuuuuuk daaaaaaah!

    ReplyDelete
  17. KJ kalau betoi nk tolong melayu, hang suruh budak2 hang tanam kangkong n lain2 sayor kemudian hangpa jual lh dgn harga murah RM1 dr harga pasaran tengok boleh untong ke jgn berniaga buloh kasap dh le.....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!