CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Seminar

Seminar

Monday, December 16, 2013

WEI, ROSMAH MANSOR KENA SIASAT DI BUKIT AMAN SELAMA ENAM JAM LER!!!


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang 
Sesungguhnya fitnah itu lebih dahsyat daripada membunuh. Gejalanya amat menakutkan, lagi merosakkan.

Pembaca yang amat dikasihi;

Tibalah masanya saya sebagai seorang insan, dengan rendah hati ingin menjawab segala fitnah dan tohmahan yang telah dihamburkan kepada saya selama ini. Adalah wajar untuk saya membersihkan nama saya, maruah suami tercinta dan seterusnya kepimpinan negara agar fitnah ini tidak terus terpalit hingga menyebabkan saudara saudari tersalah anggap.

Alhamdulillah, anak-anak boleh terima walaupun ada ketikanya mereka sedih dengan fitnah yang keterlaluan. Anak-anak saya cuba melihat kebaikan dan kemurniaan majoriti masyarakat, bukan minoriti yang sentiasa ada tanggapan negatif.

Apabila saya bertemu dengan pelajar-pelajar Malaysia di luar negara dan bersoal-jawab tentang fitnah-fitnah tersebut, mereka boleh menerima penjelasan daripada saya. Penjelasan secara 'face to face' itu sangat berkesan. Cuma, mereka hairan, terkejut dan bertanya mengapa tidak ada orang jawab bagi pihak saya. Saya mana ada pegawai, saya isteri Perdana Menteri bukan Perdana Menteri.

Justeru, saya akan memberikan sendiri jawapan setiap persoalan yang timbul supaya masyarakat dapat menilai kebenarannya. Sikap mendiamkan diri dalam hal ini umpama 'membunuh diri sendiri'.

Pertama: Isu pembunuhan Altantuya Shaariibuu, 19 Oktober 2006

Saya difitnah telah bersama membunuh mendiang pada tarikh kejadian. Nauzubillah. Bagaimana saya mahu membunuh orang sedangkan cicak jatuh di depan mata pun saya melompat lari. Saya juga takut gelap. Apa lagi saya nak mendaki bukit di tempat yang dikatakan menjadi lokasi pembunuhan itu. Tidak ada daya upaya saya berbuat begitu

Pada tarikh itu juga saya dan Leftenan Kolonel Norhayati Hassan berada di dalam Majlis Berbuka Puasa Dan Penyampaian Bantuan Hari Raya Kepada Anak-Anak Yatim Persatuan Kebajikan Anak-Anak Yatim Islam Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Apabila saya difitnah dan media menyiarkannya, saya tidak diberikan kekebalan. Mungkin ramai orang yang tidak tahu bahawa saya disoal siasat di Bukit Aman selama enam jam gara-gara fitnah itu.

Kedua: Cincin berlian berharga RM24 Juta

Saya berani bersumpah, cincin itu tidak ada di tangan saya. Memang cincin itu masuk (melalui kastam) untuk dilihat oleh Maira Nazarbayev yang pada ketika itu berada di rumah saya bagi persiapan majlis pertunangan anaknya dengan anak saya. Beliau adalah 'regular customer' kepada jewelry Jacob & Co.

Perkara ini telah diterangkan secara lebih lanjut oleh Director of Fine Jewelry Jacob & Co., Philip Nassimi. Berlian berwarna biru kelabu seberat 30.11 karat itu telah dihantar pada 15 April 2011 melalui syarikat penghantaran Malca Amit, New York menggunakan penerbangan House Airway, no bil: 1488134 dari ibu pejabat Jacob & Co. di New York ke Kuala Lumpur, Malaysia. Ia sampai pada 16 April 2011.

Setelah dilihat oleh Maira, cincin tersebut dipulangkan dan keluar dari Malaysia melalui pelabuhan Singapura pada 20 April 2011. Ia diuruskan oleh Malca Amit Malaysia dan Singapura. Ia telah dikembalikan ke ibu pejabat Jacob & Co. di New York pada 13 Mei 2011

Ketiga: Berjoli di luar negara
Kebanyakan lawatan saya ke luar negara kerana mengiringi suami menjalankan tugas. Selain itu, saya juga menerima jemputan untuk menyampaikan ucapan oleh negara yang berminat untuk berkongsi apa yang Malaysia lakukan.

Memang kebanyakan negara yang saya dekati ialah negara Dunia Ketiga dan Timur Tengah. Ini kerana negara-negara inilah yang memerlukan pendekatan yang saya katakan tadi. Negara-negara lain seperti Amerika Syarikat, Britain, Perancis, Jepun dan Korea sudah maju dan kaya. Jika mahu berbakti, sudah tentu kita mendekati masyarakat atau negara yang memerlukan idea kita. Kita mahu buat kerja, bukan glamour.

Saya pernah dijemput memberi ucaptama pada Persidangan Antarabangsa Pertama Mengenai Pengurusan Kualiti Menyeluruh (TQM) Dalam Pendidikan Ke12 di Riyadh tahun 2011. Saya juga menyaksikan Memorandum Persefahaman (MoU) Antara Akademi Permata Insan, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Saudi Arabian Islamic Foundation for Giftedness and Creativity (Mawhiba).

Bagi saya ini adalah pengiktirafan terhadap wanita Islam yang mempunyai pandangan sederhana tetapi moden dan pada masa yang sama tidak melanggar adab kesopanan wanita Timur. Untuk seorang wanita diterima di kalangan pemimpin-pemimpin dunia lelaki terutamnya di Timur Tengah bukanlah sesuatu yang mudah. Apatah lagi mereka sering memandang rendah kepada wanita.

Apabila wanita Islam mempunyai buah fikiran yang boleh dikongsi bersama dan buah fikiran itu sememangnya untuk manfaat rakyat maka mereka memberi penghargaan dengan cara menjemput kita ke negara mereka untuk menyampaikan ucapan. Masakan saya sempat untuk berjoli? Lagipun, saya tidak minat berjoli.

Keempat: Pembaziran Projek Permata

Sejarah membuktikan bangsa yang tiada pendidikan akan terus ditindas. Saya percaya orang yang mempunyai pendidikan akan lebih berjaya. Sebagai anak bekas guru, saya faham tentang bagaimana pendidikan berfungsi untuk membentuk keperibadian manusia. Pendidikan harus bermula daripada awal. Justeru, saya mencadangkan penubuhan Permata.

Ini idea baru. Tidak apalah, kalau idea baru memang agak sukar diterima oleh semua orang kerana mereka tidak memahami apa sebernarnya yang ingin kita sampaikan.

Satu lagi masalah ialah sikap penyokong politik yang taksub, kita yang tidak dapat membezakan kerja kemasyarakatan dengan politik. Semuanya mereka satukan. Agak malang apabila kerja-kerja kemasyarakatan seperti Permata dijadikan motif politik.

Saya tidak faham mengapa orang mempertikaikan tentang Permata sedangkan program tersebut adalah untuk kebaikan generasi akan datang. Ada yang marah-marah apabila kerajaan mengumumkan bajet yang besar untuk Permata sedangkan tidak ada satu sen pun duit itu masuk ke poket saya.

Kelima: Bergaya dengan perhiasan mewah
Seperti kebanyakan isteri pemimpin, saya juga mengiringi suami ke beberapa negara kerana urusan negara. Ada juga yang menjemput saya atas kapasiti sebagai isteri Perdana Menteri. Mereka mahu saya memberi ucaptama tentang pengalaman masyarakat Malaysia terutama yang berkaitan wanita dan pendidikan awal kanak-kanak.

Apabila saya ke negara tersebut, mereka menyambut kami dengan mesra sebagaimana kita melayan mereka apabila mereka ke negara kita. Itulah adab sopan melayan tetamu. Sebagai meraikan kehadiran tetamu, kebiasaannya mereka memberikan cenderamata sebagai kenang-kenangan. Antara cenderamata tersebut termasuklah cincin, jam, perhiasan diri dan sebagainya. Ada yang diberi itu mahal harganya dan ditempah khas.

Apabila orang memberi kita sesuatu, sudah tentu tidak manis untuk menolaknya. Kita mesti menjaga hati mereka apatah lagi kita adalah tetamu. Bagaimana perasaan kita apabila pemberian kita ditolak orang lain? Tentu kita akan tertanya-tanya dengan pelbagai soalan dan merasa kecil hati. Dan, apabila telah diberi, saya pun memakainya. Tak kan nak simpan saja dalam peti besi sedangkan barang-barang yang diberikan itu dengan ikhlas, cantik dan sesuai untuk digunakan. Adalah satu pembaziran jika ia di simpan 'kaku' dalam kotak simpanan.

Saya sedar ramai mata yang memerhati setiap apa yang saya lakukan dan setiap apa yang saya pakai. Itu hak mereka. Saya tidak boleh menghalang. Tetapi, malangnya mereka ini bukan saja memerhati malah memfitnah saya dengan perkara-perkara yang tidak masuk akal.

Pendek kata, saya tidak mampu memuaskan hati setiap orang. Yang penting, saya percaya pada apa yang saya lakukan

Keenam: Isu 'First Lady'
Bagi saya gelaran First Lady tidak menimbulkan sebarang masalah. Misalnya dalam penganjuran Sidang Kemuncak Wanita Pertama, peserta yang dijemput adalah isteri-isteri kepada Presiden, Perdana Menteri atau apa saja gelaran yang diberi kepada pemimpin tertinggi (yang menguruskan pentadbiran negara).
Mereka adalah First Lady atau Wanita Pertama dalam konteks suami yang diberi tanggungjawab serta dipilih rakyat untuk mentadbir Negara. Saya tidak fikir ia sesuatu yang perlu dipertikaikan.

Kita di Malaysia ada institusi Diraja sebagai ketua negara iaitu yang di-Pertuan Agong manakala ketua kerajaan ialah Perdana Menteri. Mirip British yang mana Queen adalah ketua negara manakala Perdana Menteri adalah ketua kerajaan yang dipilih melalui pilihan raya.

Bagi sesetengah negara seperti Amerika dan Perancis, ketua kerajaan dan negara adalah Presiden, maka isteri Presiden adalah Wanita Pertama.

Sekiranya kita menggelar Permaisuri Agong sebagai First Lady atau Wanita Pertama bererti kita telah 'downgrade' status baginda. Kedudukan baginda permaisuri adalah yang kedua selepas Yang Dipertuan Agong. Ini satu kedudukan khas yang diiktiraf dalam perlembagaan kita.

Saya rasa dalam soal ini ramai yang faham. Cuma mungkin ada sesetengah yang sengaja mempertikaikan dan cuba menjadikan ia sebagai isu.

Ketujuh: Isu menjadi Perdana Menteri Keenam
Mana mungkin? Saya hanya mahu menjadi isteri kepada Najib Tun Razak. Kalau dia orang biasa pun, saya akan bersama dia. Kalau dia jadi Perdana Menteri itu adalah tanggungjawab dan rezeki yang telah tertulis di Loh Mahfuz. Saya tetap akan berada di sisi dia selagi Allah memanjangkan jodoh antara kami.

Saya rasa pandangan salah ini muncul disebabkan serangan politik. Sudah pasti mereka mempunyai agenda politik tersendiri. Oleh kerana saya paling dekat kepada Datuk Seri Najib, maka saya menjadi sasaran. Oleh kerana saya sentiasa bersama Datuk Seri Najib di mana saja, maka saya dianggap sebagai orang yang menentukan semua polisi negara sama seperti kuasa Perdana Menteri.

Datuk Seri Najib kata, sebenarnya mereka itu mahu mengenakan beliau tetapi sasaran yang paling tepat adalah mengenakan saya dulu. Mereka tak dapat suami, mereka pergi kepada isteri sebab saya tak boleh nak mempertahankan diri.

Orang yang memfitnah saya dan Datuk Seri Najib ada agenda. Mereka mahu tempat Datuk Seri Najib. Bagi saya senang, tak salah setiap orang ada cita-cita. Tapi, caranya kena betul. Jangan sampai menganiaya dan memfitnah orang. Itu salah dan tidak ada etika. Agama juga membenci perbuatan itu.
Pembaca yang amat dikasihi;

Saya tidak pandai menyusun ayat indah untuk menjawab semua fitnah ini. Apa yang lahir, adalah terlintas dari rasa sanubari seorang insan yang dianiaya oleh pihak tertentu.

Saya serahkan kepada Allah. Kalau mereka insaf, syukur Alhamdulillah. Saya sentiasa memaafkan. Tak apalah mereka memfitnah saya, Tuhan akan beri yang baik kepada saya. Ingat zaman nabi dulu, bila orang kutuk baginda, baginda beri pisang kepada orang itu.

Semoga Allah memberkati para pembaca semua.

Sekian daripada saya,

Rosmah Mansor

141 comments:

  1. Pemimpin UMNO masih lagi bagi muka kat orang cina . Aku dah mula menyampah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. KELAPAN: Mengapa Saya Tak Berhijab: Saya tak berhijab kerana sehingga kini saya belum menemui mana-mana nas dalam Al-Quran mau pun hadis yang menyatakan wanita Islam perlu berhijab. Perlukah saya berhijab seperti isteri pemimpin-pemimpin Iran, nanti kalau saya menutup aurat saya akan dituduh oleh Zahid Hamidi sebagai Syiah pula....

      Delete
    2. Rambut bukan aurat.

      Delete
    3. anon 6:10...

      keparat.......

      Delete
    4. Saya tak berhijab sebab rambut saya besar sangat dan tak muat tudung

      Delete
    5. Saya pulak pakai hijab sebab telinga saya capang... Tak lawa sangat kalau lelaki tengok.. Kawan saya pulak pakai tudung sebab rambut dia jarang macam nak botak. Kih kih..

      Delete
    6. Pen anak saya pun bertudung, sama mcm ikan kering atas meja makan (tudung saji)

      Delete
    7. Mgkin anda boleh hadiah kpd datin rosmah tudong.

      Delete
    8. Red bean army memang sentiasa tunggu blog ni.

      Delete
    9. walaupun tak suka... tp jgn la fitnah dia pulak.. ckp jgn ikut nafsu

      Delete
    10. SALAM MAKAN TAIK BEWAK2 AMENO SEMUA SEROPA SALAM 1MESIA, Allah SWT berfirman yang bermaksud, “Wahai Daud! Sesungguhnya Kami menjadikan kamu khalifah (penguasa) di muka bumi, maka berilah keputusan (perkara) di antara manusia dengan adil. Janganlah kamu mengikuti hawa nafsu kerana ia akan menyesatkan kamu dari jalan Allah.” (Surah Sad ayat 26) ADEY KA SORG YG BELAJAQ BESUNGGUH2 MANGKIT SEMAYANG TAHAJUT NAK SKOR SPM NAK BUAT DEGREE NAK DPT BIASISWA.. TIBA2 KWN YG BODO SPM X SKOR MASUK GOMEN BOLEH BUAT DEGREE PREE LAGI TU.. LAGI TERUK KLU ORG TU CIKGU.. NNT BDK2 KATA APA? BUAT TERUK BLAJAQ BETOI2 BAIK MASUK GOMEN DPT DEGREE PREE XYAH SKOR SPM.. LAHIAQ LAH SAMPAH INSAN! he he he

      Delete
    11. hebat ko nih lord ried... ko tau yg kat gomen tu tak sebahyang tahjud....taraf wali longkang guba ayat quran nak menghina orang lain...semoga tuhan sahaja yg membalasnya...

      Delete
    12. Saya belum tutup aurat pasal saya tengok yang kutuk saya pun belum tutup aurat dengan semporna walaupun bertudung labuh.
      Yang berjubah dan berpurdah pun maseh bekinja2 sibuk berdemo hinggakan bentuk badan ternampak di khalayak ramai.
      Jubah dan tudung labuh jadi macam sarung nangka je terpampang dan terngantung di bawah pokok.
      Hakikat nya sama je macam saya dengan rambut besar saya dan baju kurung ketat.

      Delete
    13. perempuan puaka.....

      Delete
    14. siapa yg kau maksudkan? 10.13 am
      Rosmah ke? Mak Kau ke? Atau bini kau?

      Delete
    15. sapa-sapa la yang perabih harta negara/rakyat memang celaka

      Delete
    16. mana kau tau Rosmah perabih harta negara/rakyat. Just because she performs her duty as the Prime Minister's wife, kau tuduh dia perhabis harta negara/rakyat. Kau ada bukti kau buat laporan pada SPRM lah. One thing I despise more than anything else is people who speak thru their ass......

      Delete
    17. Siapa PM selepas Najib?
      Aku bagi clue:
      Semua PM2 yg lepas hingga sekarang, bini mereka tak pakai tudung!
      Bermakna PM selepas Najib nanti mesti isterinya tak pakai tudung ... Muhiyudin sorry lah ...

      Delete
    18. PKR cawangan Pulau TiomanDecember 17, 2013 at 6:39 PM

      Rasa nya Lim Guan Eng akan jadi PM selepas Najib sebab isteri Guan Eng tak pakai tudung . Kalau Guan Eng jadi PM kira bagus jugak sebab maka kurang laa mat rempit dan kurang laa penagih dadah macam kat Singapore .

      Delete
    19. disoalsiasat ker atau menyiasat 6 jam.sembang tipu bole ler pencacai bangsat percaya.akhlak pun rakyat yg celik hati tahu saper ko wahai puaka.yg buta hati dan perut tu cayer bagai nak giler.sahih ader yang nangis tu.sede kunun.khak.......thui..amekau

      Delete
    20. Yang komen negatif keterlauan tu Allah boh dlm neraka....padan muka...omak kau maksom ka?

      Delete
    21. Anon , December 17, 2013 at 8:46 PM
      Aku setuju pendapat kau yang bernas,,, contohnya hj hadi bawang muka nampak baik tapi sokong plurarisme...macam ularmak nick Ajiss muka innocent tepai penjual agama dan syuga demi politik ..... Mat Sabuun lagi hebat sampai ramai pencacai sanggup jadi penjilat tegar....pengkhinat lakhnat macam nie patut dicampak tke dalam gaung.

      exPAS 2012

      Delete
    22. SAYA BERASAL DARI MAAHAD, BILA RESULT SPM KELUAR SGT SERONOK SBB DAPAT 1A, KWN PULA HANYA CUKUP MAKAN.

      SAYA DAPAT MASUK POLI COURSE ENGINE KWN X KEMANA JADI PERGI TIMUR TGH YG SEORG MASUK KUI N.

      5 TAHUN LPS ITU SAYA JADI JTK DI SEKOLAH GAJI SPM. MANAKALA KWN JDI USTAZ GAJI 4000.

      BILA ANAK MINTA DUIT NAK BELI BUKU SAYA CKP, XPAYAH LAH BELAJAR SGT BIAR RESULT LBH KURANG SAJA NNT AYAH HNTR KE TIMUR TENGAH ATAU KUIN. BALIK JADI USTAZAH GAJI 5X GANDA AYAH.

      NAJIB X ADIL.

      Delete
    23. SIAN ROSMAH

      ELOKLAH LU LELONG BEG BIRKIN LU TU

      NILAI BERJUTA TU LU SEDEKAHKAN KAT ORG MELAYU MISKIN YE

      ALHAMDULILLAH ROSMAH TELAH INSAF

      AHAD NI ADA MAJLIS LELONG BEG TANGAN BIRKIN ROSMAH... AMINN

      Delete
    24. LORD REID KOPIAH BAHLOL

      Delete
    25. Lord Reid bodow piang.. solat tahajud bagai untuk skor SPM dan masuk U.. pastu ketentuan Allah tak leyterima.. ujian camgini pun Lu tak ley terima.. rezeki atau kekayaan dijamin/diberi Allah dengan masuk U jer ke?

      Delete
  2. Masyaallah..
    Akhir zaman fitnah berleluasa... Sabarlah datin sri rosmah.. Bukan semua rakyat malaysia percaya pada fitnah gila yang dilempar oleh puak pakatan syaitan. Biarlah allah yang membalas kekejian ini.

    ReplyDelete
  3. 22 tahun Tun M jadi PM.tak nampak pun rakyat membenci isterinya ke tahap gaban kenapa? Lu fikir lah sendiri siapa yg menjadi laibaliti kpd kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman mahadey sape buat fitnah masuk ISA..sekarang mana ade ISA itu pasallaah fitnah berleluasa..lepas tu mereka ini disokong oleh Parti penjual agama Islam dan melayu liberal bongok.... senang cerita kalau ade isu berikan bukti yang nyata kalau tidak jangan berlagak pandai tetapi bodoh nak mampuuuusss.... sekarang cuba pertikaikan jawapan yang rosmah berikan....

      Delete
    2. Zaman Tun M manader RBA. Manader media sosial yang boleh buat character assassination dalam tempoh 24 jam

      Delete
    3. Ada angin pokok mesti goyang punya ma . .... jangan masuk+ hal negara ma ... kasi suami handle ma.

      Delete
    4. jgn caye gorengan dia nie.tanya sape joget lagu hindustan dipentas.sape yg dok terkinja kinja nari/nyanyi di pentas raya pertama.jgn caye ckp dia sebab dia memang penipu besar.

      Delete
  4. wow, macam boleh sepakat lak kesemua cenderamata yang diberi adalah beg "berkin"...

    Ahmad albab

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh...lu pernah tanya kaa dia dapat dari mana???ntah anak dia bagi kaa....orang cilake macam lu laa yang wat melayu nih huru hara....x abes2 nak buruk sangka...memalukan..

      Delete
    2. yang lebih cilaka ialah kaki bodek yang tak ambil kira dosa pahala.

      Delete
    3. Tetapi yang lebih cilaka dan malang adalah orang yang menjanjikan SYURGA kepada ahli parti..mhuah ha ha ha ha .... bangang punya pencacai...

      Delete
    4. Kau yang kerja jadi pencacai angkat najis pun boleh belikan isteri rantai emas berkilo apa pula pertikai dia sebagai isteri PM. Hodoh punya perangai.!

      Delete
    5. Bini aku makan gaji pon ada 5 biji handbag.... biasa la pompuan

      Delete
    6. Bini aku ada 30 handbag. LV, bron buffer,, prada, coach ntah apa lagi...pompuan biasa le...yg tu pon ko X PAHAM..hang memang PUkimak...

      Delete
  5. satu isu yg dia tak jawab...suka dirinya keluar tv...suka outshadow laki dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Outshadow....keluar TV diatas program PERMATA , salah keeer... takkan nak suruh Guang Eenng promosikan..auww auwww....... Ingat pepatah ini BIAR KELUAR TV JANGAN KELUAR VIDEO TELAMPAU.....

      Delete
    2. Org tv yg ambik gambar dia. Kerja dia menyengeh...jgn jealous muka korang jurugambar tak mau focus...hahaha biyol...muka pecah rumah tu sbb tv aleh focus

      Delete
  6. Datin Sri Rosmah,

    Apa pun penjelasan Datin Sri, rakyat dah buat keputusan mereka tidak suka lihat Datin Sri menonjol pada pemandangan mereka. Jadi hanya satu saja cara Datin Sri untuk mengelak dari keadaan sekarang iaitu Datin Sri perlu ambil langkah drastik dengan tidak menonjolkan diri saperti sekarang. Ambil langkah saperti TunSiti Hasmah dan tidak menonjol saperti sekarang. Kita faham Datin Sri punyai pelajaran dan pengalaman dan ingin bantu YAB suami tapi rakyat Malaysia mentaliti mereka lain dan tidak suka Datin Sri menonjol saperti sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu org tak suka , tonjol ke tak tonjol ke tetap tak suka ape pun biarlah DSR buat kerja dia adekah menjadi kesalahan .

      Delete
    2. Masaalah nya sekarang DSR sudah menjadi liabiliti kepada YAB PM. Kita boleh lari dari hakikat rakyat Malaysia dah 'cop' DSR sebagai laibiliti. Tak boleh tukar dah. YAB PM dalam keadaan genting pemerintahan nya. Itu je.

      Kalau DSR berkeras kepala nak tunjolkan diri alamatnya parah GE14. Dah lah kerajaan dalam keadaan kelam kabut tambah lagi 'perception negative' terhadap DSR. Ia akan memburokkan keadaan. Its all about perception and current;y DSR has negative impact on YAB PM. Bukan nya kita suroh ceraikan DSR tapi asked her to take few steps back. thats all

      Delete
    3. Seperti Thaksin,adiknya Yinluck adalah PM boneka.pemerintahan negara Thailand dikawal/kuasai oleh Thaksin.begitu juga antara Tok Najib dan Tin Rosmah.pandangan rakyat bahawa kerajaan dikawal oleh Tin Rosmah.Tok Najib dilihat tiada kuasa dan lemah...

      Delete
  7. Masa Tun Dr Mahathir jadik PM, siapa TPM kalau bukannya al-Jub wal Liwati?

    Cer tanya Zul Nordin siapa yg soh belasah cite Altantuya kalau bukannya al-Dub wal Jub?

    Najib dilahat sebagai potong jalan PM ke-6 yg sgt2 dikehendakkan oleh Anugay bin Liwat
    demi membayar hutang zionis2 penaja Anugay!

    ReplyDelete
  8. Aku setuju stategi terbaik untuk menjatuhkan Najib salah satunya melalui Rosmah. Rosmah perlu di ceritakan dgn cara negative.Strategi itulah yng di gunapakai oleh puak fuckatan.Kesanya dari 26 juta rakyat Malaysia berapa ramai yg suka Rosmah.Lu fikir sendirilah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. testing 123 ok alright .

      Delete
  9. Kesian Datin Sri Rosmah yang sentiasa berhadapan dengan tohmahan yang dilemparkan oleh pihak pembangkang. Anehnya ada juga sengal yang percaya dgn segala tohamahan ini. Tetapi jikalau mereka yang kena fitnah haaa ayah, mak, azmin ali semua akan masuk pertahankan mereka. Datin sri rosmah, abaikan segala tohmahan, teruskan usaha anda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fitnah itu lebih tajam dari mata pedang.....kalau ada bukti .......
      .nyatakan terang2 kalau sebaliknya.....orang yg menabur fitnah itu ....sendiri mau ingat lah .

      Delete
  10. Saya tetap bersangka baik dengan banyak isu yang telah di fitnah pada Datin Sri Rosmah Mansur.Nasihat saya ,jangan terlalu kuat bekerja, demi kesihatan Datin Sri.

    ReplyDelete
  11. Untuk elak diri di fitnah , Datin Rosmah elok laa beli cincin yang berharga tak lebih dari 350 ringgit aje . Amacam ? Setuju tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omak kau pun taknak pakai tok imam ooi

      Delete
    2. Tok imam leh gantong kat celah hidong.

      Delete
  12. Assalammualaikum saudara, bolehlah kiranya blog http://amrayy-lensa-assault.blogspot.com/ dipautkan ke blog saudara seperti yg telah sy lakukan. Terima kasih atas pertimbangan.

    ReplyDelete
  13. Alergiklah pada barang2 perhiasan mahal dan pakaian yang mewah2 serta nampak simple.Dunia politik bermakna Datin Sri berada di dalam "glass house".

    ReplyDelete
  14. Jelas dan nyata selama nie rosmah hanyalah menjadi mangsa fitnah jahat oleh para pemimpin2 pakatan harami....tuhan itu maha adil syabas aku ucapkan pada rosmah kerana berani menjawab segala tomahan yg d lemparkan oleh pemimpin2 pakatan harami......bukan nyer mcm jijah omega sampai hari nie pun x boleh nak buktikan yg jam omega ada dlm simpanan nyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. .

      Jam omega tuu ada dalam simpanan saya . Kalau nak tengok jemput laa datang rumah .

      .

      Delete
    2. Telur omega banyak kat sini

      Delete
  15. Solutionnya eloklah Kak Mah jadi LOW PROFILE macam isteri-isteri PM yang lepas-lepas.Biar Ah Jib Ptuiii jer yang beraksi.

    Sekian.

    ReplyDelete
  16. biar la dia..nak low profile ka high profile ke...dah jenis tak boleh tegur..setakat term ni je...pru14 nanti kita ganti ngan bini guan eng pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh nya kau nk sokong cina..kau ingt guan eng naik ko blh mkn la..bangang sgt kalo ko ank melayu blh pg sokong cina..aku rse singapore ko xpnh pg ni ko dgr skit melayu2 sne mrintih mcm mne..asl usul mne mnusie ni..kalo bangang sgt pn jgn tnjuk kt sni la.puii2...

      Delete
  17. datin sri...saya syorkan agar puan sri pakai compang camping...perhiasan guna rantai besi...gelang besi...beg plastik. ini sesuai bagi isteri pm. semua ini seperti kemahuan pakatan bangang.

    inilah cara mereka untuk menjatuhkan najib. tak dapat tanduk telinga dipulas. puan sri buatlah apa juga kebaikan. mereka tidak akan senang selagi tidak dapat apa yang diidamkan.

    inilah perangai orang melayu. fitnah memang senonim pada diri mereka. biar tok guru berbuih berceramah. biar begitu ngeri ancaman yang tuhan beri. mereka tetap terus melakukanya.

    pak guru...pak lebai...ustaz...ustazah... baik berkopiah...berserban...bertudung labuh tidak terlepas dari memfitnah. fitnah menjadi makanan ruji mereka. tidur malam tak lena jika tidak memfitnah.

    buatlah apa pun...ancaman allah pun mereka tak gerun. cuma yang ditakuti dah tiada...yillek. isa dah hapus diatas kecerdikan pembangkang haprak. sedangkan negara yang mereka agong2kan...singapore masih mengamalkan undang2 isa yang dikata kejam itu.

    itulah jangan cepat melompat...sesuatu akta atau undang2 pasti ada keperluan suatu hari nanti.

    puan sri bersabarlah. mereka yang membuat dosa fitnah tak akan terlepas dari azab allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Puan Sri saya amat bersetuju dgn saranan anon di atas. Cuba puan seri pakai rantai basikal mengantikan rantai emas di leher.

      Delete
    2. Bawak beg plastik garing yang color merah tu pun sesuai dengan Kak Mah.Baru Wassatiah macam hubby Kak Mah cakap tu.
      Kak Ijat tu pun liability pada UMNO dan BN.Tapi selamba keling jer dia kehulu hilir tanpa rasa malu dan segan.Rafidah Aziz yang Iron Lady tu pun tau low profile dan duduk diam lepas ada skandal.

      ChaiiiiTTTT...!!!!

      Delete
    3. ISA dah dimansuhkan?bodoh aper ker.tu yang 6 orang ka kamunting tu tahanan aper?bodoh tak kesudah.BAGHAL.

      Delete
  18. Memang aku tak pernah tengok DS Rosmah memakai barang-barang kemas atau permata berlian, yang aku nampak hanya barang-barang perhiasan biasa seperti kata beliau "barang-barang tersebut adalah hadiah yang diberi kepada beliau,". Walau apapun, harap DS Rosmah bersabar kerana tuhan itu maha kaya. Semoga di suata masa, manusia yang suka menfitnah itu akan sedar dan insaf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti ke barang berharga itu hadiah.tapi isteri PM dulu-dulu seperti Dr Siti Hasmah tak pulak terima hadiah berharga seperti itu.kenapa yaa.boleh anda terangkan...

      Delete
    2. Kesia dgn ds rosmah mcm -2 orang megata dia pada hal aku tggok dia ok je apa yang dia buat selama ni semua untok kesenangan rakyat macam- program yang dinjurkan smua untok kita bersama

      Delete
  19. Dah fitnah jadi makanan harian puak PR,nak buek camno..namanya pun fitnah bukan betul puñnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tak puas hati dengan cara Rosmah ni bukan puak PR sahaja, yang dalam UMNO pun ramai. Cuba saja-saja buat undi sulit di kalangan ahli UMNO untuk tengok berapa ramai yang suka kan Rosmah. Rasa-rasanya hilang deposit...

      Delete
  20. bini pm pujaan macai omno..perabih harta negara...moga2 doa dr rakyat yg membayar cukai akan termakbul..yg bodo macai..kais pagi mkn pagi kais petang kdg2 x mkn..org yg dipuja menyedap naik jet eklusif..haha..bila duit negara nak abis penaik cukai..tp macai tetap bodo..biar macai kebulur asalkan datin pujaan bermewah..pas tu macai salah DAP...haha..beruk la macai...

    ReplyDelete
  21. Kagum dengan kecekalan Datin ...tak cepat melatah walau di fitnah dan tak attack mereka yg menfitnah. Besarnya dosa fitnah ... mereka yg menfitnah lihatlah diri sendiri ... boleh bahagia ke hidup? Nanti bila sendiri difitnah....rasalah kesengsaraannya. Semoga Datin trus bersabar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa dia orang upah untuk komen macam ni yeop? hehe

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  22. Assalamualaikum...
    hmmmmm.....xder pegawai tuk tolak tohmahan sbb cuma ist3 pm bkn pm..ist3 pm bleh nek jet pm tanpa pm apa... beri ucapan yg tidak ditulis sendiri/disemak yg menjadi bahan lawak jenaka masa jepun dilanda tsunami xlama dulu....gitu..kene lah ader pegawai..xgitu.....papapun...org xsukew bkn masa nih jew...tp sejak najib ceraikan ist3 dia n kawin dgn rosmah....ceritalah haper pown..selagi najib masa dlm cuaca la ni nin....haram haku percaya....la ni haku sokom umno kerana haku xdew pilihan len..pru14 bleh tido kat umah..yeyyy....

    ReplyDelete
  23. lain kali naik tikar terbang jer la...

    ReplyDelete
  24. Tak taulah berapa lama kak rosmah karang surat tu. Tetapi setelah 2 penggal baru dijawab dan sekian lamanya beliau mendiamkan diri.

    Anwar ibrahim juga menjawab apabila beliau berbicara mengenai kejadian sodomi Saiful , Kata Nuar
    " Saya sudah ada cucu, saya dah berusia 64 tahun...mana mungkin saya melakukan perkara demikian" walhal dari apa yg dikata dan apa yg dibuat amat jauh berbeza. Secara amnya org Melayu ketahui bahawa Nafsu mengatasi usia. Natijahnya bukan rakyat semakin percaya kepada beliau bahkan meluat dgn lidah bercadang beliau.

    Kaka Mah ooiii,
    Manusia ni bukan robot ...one way punya perpektif... kak mah perlu ingat manusia ada instinct, rasa dalaman walaupun dinafikan dgn 7lori akuan bersumpah. Itulah yg terjadi pada Anwar Ibrahim, Penafian demi penafian membuatkan rakyat semakin mencurigai beliau. Cuma samdol2 yg mempunyai kepentingan yg tak seeberapa mempertahankan Nuar brahim.

    Kes cincin kak Mah...agak-agak macam mana kak mah bolih keluar statement yg mengatakan kata kak mah menyimpan dari zaman kanak-kanak lagi. kenyataan kak mah amat mudah disanggah dengan sanggahan matematik....Inilah masalahnya....tentulah Pembangkang akan menangguk diair keruh. dgn kenyataan panik dan kelam kabut tu kak mah ooooiii.........

    Solutionnya, I agreed dgn pengkomen diatas "Low profile" pergilah jumpa datin Siti Hasmah tanya dan belajar dari beliau hw to be an effective First Lady not a destructive lady....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan saja kena LOW PROFILE malah kena juga LOW FAT.

      Sekian saja ucapan saya.

      Timo Kasihlah.

      Delete
  25. dah nak buat mcm mana dalam pas... berjubah, berserban, bertudung litup.. dibenarkan/dibolehkan memfitnah, memaki sbb dapat pahala.. itu sbb ramai ularmak2, kiyai2 dan muslipat2 pas berlumba memaki utk dapatkan pahala dan syorga alagapas.. tapi ingat hanya utk penganut agama pas saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorga alagapas........ko nie betul ler buta perut.syurga Allah swt pun ko nak persendakan.ko nie agak agak nya Islam pada nama jer.bingai lagi jahil tak kesudah.

      Delete
  26. kak mah buat lawak.buat muka sede kunun.kih.kih.kih.mati idup balik aku tak caya.orang bodoh caya ler.nak pemohong pun agak agak ler.yg bodoh bole ler ko tipu....cerciter.....simpanan dari kecil bole beli cincin.alih alih la nie kisah lain plak timbul.naper cincin tu masuk atas nama kak mah.awat tak bubuh nama besan tuu jika dia nak tengok dan besan tu customer tetap.ntah aper aper kak mah merapu merepek meraban.

    ReplyDelete
  27. Dengki ,khianat, fitnah tak habis habis..malunya perangai melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Residen British PahangDecember 17, 2013 at 9:36 AM

      Agak nya dengki , kianat dan fitnah digalak kan dalam ugama ye ?

      Delete
  28. kak ROS + kak MAH = Kak ROSak + Kak aMAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam budak budak umur 10 tahun lah kau ni..

      Delete
  29. Yaaaaa itu diaaaaa.......poket dah kaya, songlap kiri kanan mana nak rasa keperitan rakyat meraung kerana kos sara hidup semakin meningkat....itulah balasan kaum yang tak pernah sedar diri....thank you BN for such a wonderful job done!!!

    Polisi pengurangan subsidi yang menyebabkan kos sara hidup naik terpaksa dilakukan kerajaan bagi mengelakkan negara terus mengalami peningkatan defisit dalam kewangan negara, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed.

    Menurutnya, ia satu keputusan sukar bagi pihak kerajaan namun jika ia tidak dilakukan, ia akan terus memberi tekanan kepada kantung negara.

    "Ia adalah satu isu yang sukar bagi kerajaan. Apa pilihan kita? Buat seperti biasa, dengan defisit dan ketidakcekapan?

    "Kalau kita teruskan polisi sekarang yang tidak berbuat apa-apa, ia akan menyebabkan tekanan kepada akaun semasa kita.

    "Yang penting kita buat ini secara beransur-ansur dalam masa beberapa bulan.

    "Rakyat kena faham bahawa jika kita tak buat apa-apa kita akan berhadapan masalah dalam masa depan," katanya sewaktu dalam forum sambutan tiga tahun Program Transformasi Ekonomi di Putrajaya pagi tadi.

    BR1M naik, cukai pendapatan turun

    Beliau sebelum itu diminta menjelaskan inisiatif bawah ETP untuk membantu mengurangkan kos hidup rakyat susulan kenaikan kos sara hidup bermula awal tahun depan akibat kenaikan tarif elektrik, cukai pintu di Kuala Lumpur serta kadar tol.

    ETP adalah inisiatif kerajaan untuk memacu Malaysia menjadi negara berpendapatan tinggi dengan pendapatan tahunan US$523 bilion menjelang tahun 2020.

    Ia diterajui oleh Unit Penyampaian dan Pengurusan Prestasi (PEMANDU) di bawah Jabatan Perdana Menteri.

    Mengulas perkara sama, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdul Wahid Omar sebelum itu menjelaskan bahawa kerajaan telah memperkenalkan beberapa pakej imbangan untuk mengurangkan kesan kenaikan kos tersebut.

    Katanya, kerajaan antara lainnya akan meningkatkan jumlah pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan mengenakan jumlah cukai pendapatan yang lebih rendah berbanding tahun-tahun sebelum ini.

    ReplyDelete
  30. Buat DS Rosmah banyakkanlah bersabar sekiranya DS di pihak yang benar dalam menghadapi fitnah, cacian dan kata-kata yang menyakitkan hati dan perasaan kerana Allah swt lebih mengetahui segala yang berlaku dan yang tersirat yang tidak ketahui oleh manusia. Bagi masyarakat yang banyak mengata dan memfitnah pun jangan bimbang kerana setiap perkataan dan perbuatan kita juga akan dinilaikan oleh Allah swt di akhirat kelak. Ingatlah kita semua pasti akan mati dan tidak akan kekal hidup di dunia yang fana ini. Allah swt telah menciptakan syurga dan neraka sebagai ganjaran diatas setiap yang kita lakukan, timbangkanlah dengan iman dan akal yang sempurna untuk kita pilih.........sebelum tiba saat ajal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa yang diupah tulis komen di atas tu agaknya?
      Soal fitnah, kita bincang lain kali. Memang banyak fitnah yang ditabur oleh pembangkang dan macai-macainya, bukan sahaja terhadap DS Najib dan Rosmah tapi kepada ramai lagi pemimpin UMNO.

      Tapi dalam isu terbaru ni orang tak fitnah. Orang pertikaikan cara Rosmah, termasuk la part menggunakan jet kerajaan. Yang tu bukan fitnah. Yang tak senang hati dengan isu tu bukan saja pembangkang tapi ramai di kalangan orang UMNO sendiri.

      Rakyat Malaysia tak la jahat sangat. Mereka tak akan mengata dan mencerca kalau tak bersebab. Macam yang pernah ditulis oleh seorang pengkomen di blog mana ke entah, 'sebelum Rosmah dan ada enam isteri PM', kenapa orang tak mengata dan mengeji? Jadi Rosmah patut tengok cermin dan tanya diri dia sendiri.

      Anda menunjukkan pekung, lepas tu nak marah bila orang mengata, mana aci...

      Delete
    2. Stuju lah dgn lu bro.....rakyat Malaysia tak jahat sangat malah berfakta.
      Bersabar lah Rosmah ....hehehe...tapi kalau tengah shopping lupakan sabar tu ye....

      Adakah Rosmah sesabar rakyat Malaysia yg terpaksa membayar cukai pendapatan yg dikorek semula olih LHDN akhir-akjhir ni. Pakcik2 yg nak pencen , hati-hati dgn LHDN nanti habis duit pencen pakcik di sapu olih LHDN...10 tahun yg lepas pun dikorek balik...apa sudah jadi Rosmah aka PM malaysia. Malaysia sudah tarak duit ka....

      Pakcik pencen mula bertanya-tanya..selalu pencen Disember masuk 11hb...pasal apa tak msuk-masuk lagi ni dh 17hb....tak tau lah pakcik...jgn gaji aku pun tak masuk bulan ni sudah....

      US Gvment Shut down takpe sebab rizab negara banyak.
      Malaysia Gment Shut down hancus.....Hutang Luar negara banyak 500billion ....nak bayar interest je pun dh mampus...Rizab negara " yilek pocikk ".

      Kak mah n Husband mmg genius...
      Mula2 barang naik...tahun depan kena kan pulak GST....cukai berganda kpd rakyat...tidak membebankan rakyat....

      kak mah tak beli bawang kat kedai runcit o kat giant o kat mana2 .Lagipun kak mah tax free..main order je pasti sampai....Cuba kak Mah duduk kat baling jadi penoreh getah barang seminggu dgn bekalan duit RM50 seminggu...amacam...pasti badan chubby kak mahi akan menyusut 10kg tanpa menggunakan London Slimming Centre...

      Kak Mah, kah mah...makin meluat orang nengok kak Mah...Macam terkena je aku kali ni pangkah BN....Kak mah tentetan tindakan hubby kak mah ni hanya menimbulkan rasa dendam dikalangan rakyat...

      BRim yg short term tu. rentikan je lah...apa guna engkau bagi brim, barang naik melambung-lambung....tak berapa kerat yg nak baca surat kak mah tu...org nengok kak mah pun menyampah, termasuk makcik-makcik UMNO...itu realitinya....

      Pakcik-pakcik pencen sabarlah ye kalau LHDN pau duit pencen pakcik...Jadikanlah kesabaran rosmah sebagai teladan. kui kui kui....

      Delete
  31. Korang caci ke, fitnah ke, walau apa pun beliau masih pergi juga ke Tanah Suci mengerjakan Umrah. Setahu aku tkde pulak aku dgr yg beliau ni & suami menjadi sasau, meracau atau menjadi lumpuh kt depan Kaabah tu. Pemimpin yg nk jadi PM tu ajak le dia pergi. Kan Tok Guru boleh ajak dia sekali utk memohon kemenangan PR bg PRU akan dtg. Drpd di pergi bercuti ke Amerika tu baik ke Mekah. Lg kuat sokongan dia akan dpt. Silap-2, mrk yg kluar dr PKR sblm ni di Sabah boleh join semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I beg ur pardon...i cannot get u.....tak paham sangat apa yg anon 141 ni maksudkan ......

      Delete
  32. Mohon MAAF.. off topic.. Aku setuju dan sokong isu Rosmah jd mangsa.. tk perlu kita tambah dosa beri pahala free pd Rosmah.. baik kita fokus isu harian!

    PENIPUAN TNB yg dihalalkan oleh Pemerintahan PEMADU!! Wahai Bloggers, jika kita tak bertindak skrg halang kegilaan Najib menaikkan segala2nya..tunggulah musibah besar sblm PRU14.. PR mmg xboleh perintah sbb mereka sewel dan penuh kotoran.. tp Najib segaja paksa rakyat utk pilih yg buruk.. Pak Lah di paksa turun sbb isu yg sama.. WAJIB kita cepat bertindak sblm semuanya terlambat.. sblm diwartakan segala kenaikan GILA ini..


    ISU#1
    TNB tipu pengguna dengan melambatkan bacaan meter atau 2 bulan sekali supaya mereka boleh caj menggunakan kadar tarif tertinggi! Dengan keuntungan sudah mencecah berbillion RM, TNB tnpa rasa bersalah minta naik tarif?? GILA kah mereka atau BODOH sgt kita sbg rakyat??

    ISU#-DEposit Mahal TNB tp tiada pulangan hasil

    Sekian lama TNB memeras ugut pengguna. Bg rumah bertingkat, point banyak deposit mencecah RM500-RM1000 bg satu bil. Ssedangkan TNB pakai deposit ini dan berada dlm akaun mereka utk dirolling sbg modal. Mereka untung berbillion tp pendeposit2 TNB tidak pernah dapat apa2 keuntungan! Sekal lagi TNB kencing hanyir hancing atas kepala kita dgn dihalalkan oleh PEMANDU-Najib!! Sampai bila? Kita tidak skong Pakatan Haram tp kenapa Najib bodohkan kita yg undi BN???

    Aku rasa sudha tiba masanya ada gerakan dr sdlm UMNO utk beri kata dua pd Najib atau bersedia utk dipaksa STEP DOWN spt Pak Lah LEGO!! Jgn uji kesabaran rakyat dan gula2 dgn BRIM dan kemewahan palsu sblm PRU13.. selepas PRU rakyat diperas lebih sakan.

    TUN M pernah ingtkan Najib..jgn gula2kn rakyat dgn wang cash sebaliknya wujudkan peluang kerja yg banyak.. berikan rakyat kerja baru beri wang.. tp najib rosakkan semuanya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenaikan utiliti asas akan merancakkan gelombang hebat kenaikan segala2 harga barang dan keperluan yg berasakan industri.. pengangkutan..UMUM kit atahu Menteri2 berkaitan tk pernah berjaya kawal harga barang selepas menaikkan harga utiliti dan minyak!!

      Mereka hanya menyalak dan beri amaran palsu dlm paper utk psiko minda rakyat. Kita tahu dgn naiknya tarif TNB maka wajiblah taukeh2 kilang kedai dgsbnya akan naikkan segalanya2.. sejak bila pulak Krjn berjaya sekat semua ini? Jadi Krjn hanya menambah bala kpd rakyat, membiarkan TNB membuat untung maksima..

      seterusnya Konsesi Lebuhraya.. sampai bilakah perjanjian tipu ini akan dipakai? Tanpa mengira trafic flow bertambah berganda2.. kutipan tol naik mencanak.. untung berbillion company2 spt PLUS.. bkn hari2 pun mereka salin turap TAR spnjng highway tp hari2 wajib kita bayar tol.. jem teruk yg ditanggung pengguna tidak pernah kurangkan apa2 caj tol.. kenapa Krjn biar kebodohan kpd rakyat ini berlaku??

      Unjuran trafik dan kutipan tol tidak dikira dlm konsesi tp Krjn amat takut dgn tuntutan company konsesi.. perjanjian bodoh ini kenapa di kekalkan?? lburaya bkan lg optional tp sudah jd kewajipan bg sstgh kwsan.. Smpai bilakan kenaikan berkala kutipan tol akan berlaku?? sssmahu tunggu rakyat turun merusuh apabila tekanan ekonomi mula dirasai??

      Bloggers? mahu tunggu negara ranap dlu dek Najib baru nk pulihkan kerosakan???

      Time to warn Najib.. either rectify or step down!! Badi Pak Lah Bedawi masih melekat pd Najib! atau mungkin pd PM BN seterusnya??

      Delete
    2. Dan yang terbaik tetap P Ramlee .

      Delete
    3. usaha terancang tangan halus dlam kerajaan untuk usirr melayu dari bandar....

      kebnykan melayu beli hartanah bandar untuk 1. duduk sendiri 2. sewakan

      kedua2nya mereka bayar dngan cukup2 makan atau sdikit lebih untuk simpanan sbb duk kl ni sume pakai duit...sume mahal....

      do bila dah naik macam abng aku dari rm 2400 setahun ke rm 9000 setahun.....maka ramai melayu akan ambil keputusan jual dan beli di pinggir bandar....yg simpan untuk hartanah pun sama sbb biasanya sewa cukup2 untuk bayar ansuran bulanan, maintennce fee, indah water, insurans kebakaran dan misc lain.....

      so puas la hati kita akhirnya KL, Penang akan sepnuhnya 99% bukan melayu...salah siapa????????????????????????malas aku nak salahkan orng...masing2 dah besar....

      Delete
    4. Dulu lagi aku dah cakap jatuhkan Ah Jib masa PAU.Tapi ahli UMNO dungu semua rilek gentel telor tak nak desak Ah Jib undur.Last-last Idris Jala,Omar Ong ngan Kitol Jahanam dan Budin jugak yang dia cayang-cayang.Kita diperah dan diperas sampai tinggal tulang dengan kulit jer.

      PtuuuiiiiHHHH...!!!!

      Delete
    5. mana brani bro......bak kata madey...bersin pun depa tepuk tangan bro.

      Delete
    6. Bukan aja bersin.Ketua diorang kentot berderap-derap dua tiga das sekaligus pun diorang bangun tepuk buat standing ovation.

      Warghhhhh.....Kah.....Kah....!!!!

      PtuiiiiiHHHH....!!!!

      Delete
  33. sokongumnotaksokongnajibDecember 17, 2013 at 7:58 AM

    Ingat apa Najib kata masa sidang media di PAU? Kenaikan tarif elektrik hanya melibatkan 30% pengguna...

    Aku pun tak faham macam mana seorang PM boleh buat statement tahap mangkuk cendul macam tu. Takkan dia tak nampak rantaian kesan kenaikan itu yang melibatkan hampir semua orang.

    Dan apa yang aku lebih tak faham ialah apa la buruk sangat nasib aku pagi ni, buka sahaja blog parpu ni terus tengok muka 'diva' gemok tu....

    ReplyDelete
  34. xperlu simpati pada rosmah mansor tapi simpati pada diri kita yg menyebarkan fitnah....pekara akidah ini adalh perkara halus sbb itu di hati ada syaitan yg duduk kekal untuk buatt kita melintasi garisan halus...

    kadang2 kita share status...kita buat artikel tajuk rosmah bersama altantuya atau kita share status org lain rosmah bunuh altantuya semua itu subahat dan dosanya sama dengan dosa pemfitnah....

    sedngkan dalam islam kita prlukan bukti malah 4 saksi....peliknya kalau kena pada pada pemimpin bn mesti takyah bukti dah jatuh hukum...tapi kalau kena pada pemimpin PAS org yg sama itu akan mengucap panjang dan minta bukti, petik alquran ttg fitnah dsb...

    so kesimpulan dia...janji ALLAH adalah benar....azab ALLAH amat sakit...so simpati pada diri kita yang suka menuduh, share status, komen fitnah org yang tidak serta dengn saksi.....

    wallahualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Residen British PahangDecember 17, 2013 at 9:34 AM

      Mana kau tau semua ni ? Kau ada jumpa Tuhan ke ? Tuhan Harun pun kena dakwa kerana terlibat dalam jenayah .

      Delete
    2. Patut pun bangang nama pun residen british pahang.

      Delete
  35. Sian kak ros kan... Hanya kerana seekor badak membawa lumpur...habis semua badak terpalit sma. Benar kta Dr M...org bangang je sokong BN ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer ko bagi tau bila Dr M cakap mcm tu...cer cerita..cer cerita bila.Takan lah ko punya bangang tahap gaban hati busuk tahap longkang anak Dr M menteri Besar kedah produck BN la woiii.
      Menter besar kedah bapak dia pun tulong kempen masa pru13.

      Kira ko nak citer Dr M pun bangang lah ye?
      Porahhhhh@%#&*/!!!÷!!!dek!

      Delete
  36. Sian PR kan...orang yang suka buat fitnah je yang sokong pakatan haram ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lgi satu golongan sokong pr iaitu lbgt...bini aku mak andam so ramai kawan yg lembut au au ni....sume au gay boy anak ikan mama papa dan swaktu dengannya sumenya mnyokong anwar dan pkr....jgn pecaya pada aku g tnya depa sndri

      Delete
  37. Saya tak minat dengan cerita Kak Rosnah tentang benda lain. Cuma saya teringat jawapan Kak Rosnah berkenaan Cincin RM24 juta.

    Kak Rosnah pernah jawab kepada media kononnya cincin itu Kak Rosnah beli hasil duit simpanan Kak Rosnah sejak kecil lagi. Bagus lah kalau Kak Rosnah beli cincin RM24 juta atas berkat berjimat cermat sejak dari zaman kanak-kanak lagi. Tak salah nak beli cincin walau pun ianya berharga RM24 billion sekali pun. Duit Kak Rosnah, suka hati Kak Rosnah lah dia beli apa pun, lagi pun dia mampu.

    Cuma saya pelik sikit, pada kali ini Kak Rosnah kata cincin itu Maira Nazarbayev punya pulak. Fuhhhh kaya nya tok bisan Kak Rosnah. Beruntung lah Kak Rosnah dapat berbisan dengan itu macam punya kaya punya orang.

    Mana satu cerita yang betul ni Kah Rosnah ooiiii ?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh je kak ros tu bersumpah laknat khasnya pasal cincin - yg tak pernah dia ada apa2 interest dgnya.. Habis cerita... Gi je la mana-mana masjid dan blogger2 rakamkan...

      Delete
    2. Rosmah tak pernah keluarkan kenyataan dia simpan duit dari kecik.. Jadi media mana yang buat fitnah tu?

      Delete
    3. Sedap2 tukar nama org dari Rosmah ke Rosnah,nampak sgt percaya cerita dongeng,mana bukti bro bukti!!

      Delete
    4. Otak 12:13pm hari2 baca blog pro pakatan sebab tu jadi sewel.

      Delete
    5. Rosmah dah buah sumpah laknat. Lupa ke?

      Delete
    6. Rosmah dah buah sumpah laknat. Lupa ke?

      Delete
  38. Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang

    ReplyDelete
  39. Rosmah ni kalau jadi maskot BlueHyppo TM UNIFI pun ok ni.Tinggal nak sarung topeng BlueHyppo jer lagi.Body dah ngam.

    Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. ReentryCapsule bila baca bro punya ayat kekadang bermain di fikiran mcm bro pernah di kecewakan cinta Rosmah.....kihkihkih...

      Delete
  40. AnonymousDecember 17, 2013 at 12:03 PM
    Stuju lah dgn lu bro.....rakyat Malaysia tak jahat sangat malah berfakta.
    Bersabar lah Rosmah ....hehehe...tapi kalau tengah shopping lupakan sabar tu ye....

    Adakah Rosmah sesabar rakyat Malaysia yg terpaksa membayar cukai pendapatan yg dikorek semula olih LHDN akhir-akjhir ni. Pakcik2 yg nak pencen , hati-hati dgn LHDN nanti habis duit pencen pakcik di sapu olih LHDN...10 tahun yg lepas pun dikorek balik...apa sudah jadi Rosmah aka PM malaysia. Malaysia sudah tarak duit ka....

    Pakcik pencen mula bertanya-tanya..selalu pencen Disember masuk 11hb...pasal apa tak msuk-masuk lagi ni dh 17hb....tak tau lah pakcik...jgn gaji aku pun tak masuk bulan ni sudah....

    US Gvment Shut down takpe sebab rizab negara banyak.
    Malaysia Gment Shut down hancus.....Hutang Luar negara banyak 500billion ....nak bayar interest je pun dh mampus...Rizab negara " yilek pocikk ".

    Kak mah n Husband mmg genius...
    Mula2 barang naik...tahun depan kena kan pulak GST....cukai berganda kpd rakyat...tidak membebankan rakyat....

    kak mah tak beli bawang kat kedai runcit o kat giant o kat mana2 .Lagipun kak mah tax free..main order je pasti sampai....Cuba kak Mah duduk kat baling jadi penoreh getah barang seminggu dgn bekalan duit RM50 seminggu...amacam...pasti badan chubby kak mahi akan menyusut 10kg tanpa menggunakan London Slimming Centre...

    Kak Mah, kah mah...makin meluat orang nengok kak Mah...Macam terkena je aku kali ni pangkah BN....Kak mah tentetan tindakan hubby kak mah ni hanya menimbulkan rasa dendam dikalangan rakyat...

    BRim yg short term tu. rentikan je lah...apa guna engkau bagi brim, barang naik melambung-lambung....tak berapa kerat yg nak baca surat kak mah tu...org nengok kak mah pun menyampah, termasuk makcik-makcik UMNO...itu realitinya....

    Pakcik-pakcik pencen sabarlah ye kalau LHDN pau duit pencen pakcik...Jadikanlah kesabaran rosmah sebagai teladan. kui kui kui....


    Congrat Bro.......sangat menghiburkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila masa hutang luar malaysia sampai 500 billion tu?

      Delete
  41. Apa pun semua kaum perempuan jika beragama islam hendaklah menutup aurat...perintah Allah...ni ada pula macai kata tak tutup aurat pun dah pergi buat haji/umrah... balik buat haji/umrah tapi....umm ???*&^%$

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku bukan nak pertikai hukum Allah. Kalau Rosmah pakai tudung lagi baik berbanding Nurul yang pakai tudung dan mempertikai akidah Islam dan sanggup fitnah, bohong dan tak amanah.

      Delete
    2. Aku bukan nak pertikai hukum Allah. Kalau Rosmah pakai tudung lagi baik berbanding Nurul yang pakai tudung dan mempertikai akidah Islam dan sanggup fitnah, bohong dan tak amanah.

      Delete
  42. Jln nya mudah ikut jejak mentor kuat tiduri.

    ReplyDelete
  43. Apa kata kalau Kak Ros tulis satu buku berkaitan "KAEDAH MENABUNG".
    Boleh bagi panduan cara-cara menabung, 50 tahun RM25juta, bermakna 1 tahun RM1/2 juta @ RM500,000. Puratanya dari sekolah darjah 1, Kak Ros berjaya menabung lebih RM40,000 sebulan ataupun lebih dari RM1,000 sehari. Itu untuk beli cincin shj ... yg lain tak kira lagi ...
    Cer Kak Ros citer ... cer citer ... cer citer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KaALU BERJILBAB PKAI TUDUNG MULUT CM LONGKANG Babi WAT PE..ustazah muka babi yg mngutuk UKE..

      Delete
  44. .


    Dah ujung ujung ni ada ker orang baca komen aku ni ?



    .

    ReplyDelete
  45. Bloggers pro BN mesti mulakan GELOMBANG pendesak supaya NAJIB step down. Penjelasan Rosmah tidka langsung beri kesan terhadap masalah ekonomi yang akan melanda kita sebaik sahaja Jentera Pemandu Najib berjaya naikkan perkara sensitif ini tahun 2014. Sebelum PAU 2014 menjelma perancangan mesti dibuat dr sekarang. Telah terbukti Najib GAGAL dan tiada satu pun keistimewaan Najib melainkan dia gula2kan rakyat sebelum PRU dan kemudian dia paksa rakyat bayar balik semua yg diberi dengan kenaikan GILA ini. Aku tidak sokong Pakatan Haram, mmg pakatan Sial tu PASlaknat DAPig dan PKRharamjadah tak boleh menggantikan BN krn mereka juah lebh KOTOR, KORUP dan TIADA DAYA MEMERINTAH melainkan DAP akan jdkan Malaysia bapak Lim Guan Eng Cina Laknat punya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ku posting in ikhlas dan bukan nk sekongkol dgn Nik Najis & Anwar Brahi yg juka bapak MUNAPIK atas segala MUNAPIK tp aku risau PRU14 kita tiada pilihan akhirnya Melayu akan berpecah teruk hasil kebodohan Pemandu dan Najib Rosmah

      Maaf aku ckp..
      LAGI LAMA NAJIB STAY SBG PM LAGI SUSAH KIT ANK MENANGKAN UMNO BN PRU14..
      Lagi lama NAJIB tak step down lagi seronok puak PEMANDU elit makan gaji buta, CEO TNB yg muka mcm PLAYBOY tu akan gelak sakan kejayaannya membodohkan rakyat 100%

      Hari ini ckp untung Billion esok ckp tkde duit.. ayam pun tk bodoh kalau jika tabur pasir 2x.. tak patuk dah.. so apakah kita sanggup biar Najib Romah Pemandu ini rosakkan UMNO dari dalam.. sedangkan musuh sbnr Pakatan Haram masish banyak perkara kita perlu tumpu utk lawan dakyah.. apakah Najib tidak tahu atau dia juga jd Trojan Horse Anwar??

      Mintaklah ada yang berani dalam UMNO mulakan gerakan mcm step downkan Pak Lah dlu.. cara Rosmah defend diri dia pun jelas melambangkan keluarga Najib ini keluarga BANGSAWAN.. tk heran langsung masalah rakyat!!

      BRIM hanyalah gula2 PRU13.. nah berganda kita di SAKAU selepas PRU13.. lets move now before Pakatan Haram demolish UMNO BN!!

      STEP DOWN NAJIB
      STEP DOWN NAJIB
      STEP DAWN NAJIB!

      We LOVE UMNO but WE HATE MUCH NAJIB ROSMAH!!!

      Delete
  46. Assalamualaikum....
    maaf cakap...fitnah...rasanyew tun m mendapat fitnah yg megagaban punya sadis...tp..bkn jew jauh disudut hati haku malah tanpa berfikir haku lansung tak percaya ngan fitnah yg ditabur...sbb haper...yg haku pandang/dapat/rasai berlawanan dgn fitnah yg diwar warkan....sebaliknya 2 pm las nin...yg dilihat/ didengar/dirasai/didapati sama seerti...benarkah ini fitnah ATAU penafian yg menegakkan benang yg basah/berlindung di sebalik benang...peribahasa baru...lebiu tun m.....

    ReplyDelete
  47. macam macai yang suroh pak lah turun jer......

    ReplyDelete
  48. Rakyat Malaysia neh sbgai mainan ahli politik ja.

    ReplyDelete
  49. AKHIR KATA!!

    MELAYU/BUMI MEMANG BAHLOL LAGI TOLOL KERANA BERCEKAU SESAMA SENDIRI!!!

    SEKIAN WABILLAHI TAUFIK WAL HIDAYAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat macam mana , dah beratus tahun melayu bergaduh sesama sendiri .

      Delete
  50. Kita angkat Anon 7:11pm jer jadi PM!!

    What the@$&&&$$&$&)&$/!!?)?$

    ReplyDelete
  51. We LOVE UMNO but WE HATE MUCH NAJIB ROSMAH!!! ... oleh AkuSayangkanUmno

    Betul kata awak. Kita orang melayu tak kisah kalau Najib tersungkur. Kita orang melayu tidak akan menitiskan walau setitis air mata jika Najib jatuh. Tetapi kita orang melayu akan menyesal, kesal, merana, merempat dibumi sendiri jika Umno jatuh.

    Sebarkan dan tanamkan dalam hati dan perasaan anak isteri kita, sedara mara kita, kawan rakan kita BAHAWA JIKA UMNO JATUH, BUKAN PAS YANG AKAN NAIK, JAUH SEKALI PKR AKAN NAIK, TETAPI YANG AKAN NAIK ADALAH DAP. Seraammmm atau tidak ? Ngeriiiiiii atau tidak ?

    Cucu Nik Aziz, KB

    ReplyDelete
  52. Nampaknya pakatan DAP(PR) telah mendapat durian runtuh daripada kerajaan UMNO(BN). Sebab itu kita nampak DAP membisu, PKR mendiam dan PAS menyepi ... rupa2nya mereka sudah mendapat Durian Runtuh sebagai bekalan untuk dimakan semasa PRU 14 nanti.

    Tak apa Datok Najib, naik lah apa saja yang Datok rasa patut naik. Pembangkang pun dah tak ada modal lagi dah nak bantah kenaikan.

    Ana Muslimah

    ReplyDelete
  53. ADA KE POLIS SIASAT BERDASARKAN HANYA DARI ''KABAR ANGIN''???
    TAMPA ADA LAPURAN POLIS DI BUAT ???
    JIKA ADA SESIAPA YG BUAT REPORT PALSU SATU KESALAHANN
    JIKA BEGITU TINDAKAN POLIS SOAL SIASAT HANYA DARI KABAR ANGIN ,RAMAILAHYG KENA SOAL SIASAT ,,,BERITA DLM BLOG 98% KABAR YG KURANG PASTI ,, BAGAIMANA , PENING

    ReplyDelete
  54. Buat la apa pon...tak buat apa pon..tonjolkan diri..sembunyikan diri...pakai rantai emas..pakai rantai basikal...pakai baju mahal..pakai baju compang camping...pergi luar negara...duduk aje kat rumah...buat baik kena..tak buat apa2 pon kena..kalau orang dah memang tak suka dan kerjanya melihat semuanya negatif..itu lah jadinya...ingat la kisah luqman hakim dan anaknya serta kseekor keldai...buat apa pon tak kena...tak buat apa pon kena..jadi teruskan la apa usaha yang baik tu...jangan peduli...memang

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!