WTF? SURENDRAN GAY SURUH KU NAN JADI MURTAD?

N SURENDRAN ni betul betul dah melampau. Apa maksudnya bila dia suruh Menteri Wilayah Persekutuan, Tengku Adnan Tengku Mansur (Ku Nan) jadi sami, nak suruh Ku Nan murtad ke? Sebab seingat penulis, tak pernah jumpa lagi sami yang beragama Islam.

Sami apa pun lah, sami buddha ke, sami hindu ke, semua ikut agama yang dianuti masing-masing. Islam mana ada sami!!

Isunya yang sampai menyuruh Ku Nan jadi sami ini pun tentang dakwaan palsu kononnya DBKL meruntuhkan kuil, sedangkan yang diruntuhkan itu bukan struktur kuil itupun, tapi bangunan tambahan di sekitarnya yang tidak ada kena mengena dengan orang hindu nak sembahyang.

Ini dah betul-betul melampau.

Hairannya tu, tak pulak penulis dengar macai-macai PAS ni melalak melolong bila gesaan untuk murtad yang datang dari seorang Hindu macam si Surendren, apa hal?

Apakah sebab yang buat gesaan untuk orang Islam murtad ini datang dari kem yang sama, maka masing-masing pakat tutup mulut? Kalau itulah sebabnya, perjuangan Islam apa taik macam ini.

Nampak sangat Islam yang diperjuangkan selama ini hanyalah untuk tujuan politik saja. Kalau ada untung politik, buat apa pun sanggup, kalau takde untung politik, terang-terang punya kes macam inipun boleh buat bodoh saja.

Tapi bagi penulis sendiri, bercakap pasal politik PAS dan Islam, hal macam ini tidaklah begitu mengejutkan. Asasnya, PAS memang selalu kafirkan orang UMNO dari dulu pun, cuma dia tak suruh jadi sami hindu je macam yang disebutkan Surendren sekarang ini.

Surendren pulak ikut resmi peguam putar alam. Dah tahu dah tuduhan itu sebenarnya palsu, dia cuba mengalihkan perhatian dengan menyuruh Ku Nan murtad dan menjadi sami. Nasib baik isu ini disebut dalam dewan, kalau tak mahu berkoyan-koyan juga si Surendren ini kena saman.

Bila dah kena halau dewan, dia salahkan Speaker pulak. Penyudahnya, siapa yang ingat lagi Surendren ni bawak cerita tipu pasa kuil yang kononnya dirobohkan? Ini semua taktik lapuk lah, tapi bab suruh Menteri Islam murtad dan menjadi sami tu cerita baru.

Sebetulnya, bukan kali pertama Surendren guna pendekatan macam ini (alih isu) untuk selamatkan diri.

Bila diminta sertai operasi sebenar masa dia buat banyak bunyi mempersoalkan kerja polis tempoh hari, setakat berani ambik gambar dengan baju kalis peluru saja, join operasinya tak jugak.

Alasan bagi macam-macam, lepas satu, satu, penyudah cerita pun senyap. Begitupun Surendren kena ingat, kami penyokong UMNO tak lupa tu,

Tapi dalam kes ini, cubalah Ku Nan pulak suruh Surendren jadi imam dulu tengok, kalau tak meletup puak-puak ni menuduh Ku Nan perkauman dan pelampau agama!!

Kalau bodoh tu memanglah pembangkang.

Sumber: MyKMU

32 Responses to "WTF? SURENDRAN GAY SURUH KU NAN JADI MURTAD?"

  1. korang perasan tak,org INDIA ni walaupn berlainan parti politik tapi bila bab agama HINDU diorang jadi team. timb menteri Bn,Mic & puak Hindu pakatan sudah jadi 1 team hantam sama kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knp ku nan nak pandai pandai sgt tunjuk kebodohan nya bawa sami pi tokong le, komen pasal tokong depa tak ikut criteria design tokong. Selalu menteri 2 kita tu bodoh betul. Issue dia orang tu biar menteri depa yg handle? Bahalol sgt UMNO ni. Menteri cap ayam gred c .

      Delete
  2. Apa dah jadi dengan kempen boikot barangan cina oleh Parpu . Senyap jer . Kempen ni patut diteruskan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kempen ni mesti d tanam sendiri setiap individu muslim yg ingin melihat kejayaan muslims yg lain. Saya sudah lakukan byk tahun yg lalu no kempen2 kerana terlalu sedih tgk bangsa dan agama sendiri di kotakkatikkan. Perasaan ingin menolong bangsa sendiri dtg dgn sendiri dan melihat dgn matahati akan keadaan sekeliling dunia islam.
      Org nak kata racists ke bodossss ke unintelligent. SAYA ADA HAK SEBAGAI SEORANG MELAYU ISLAM DAN MANUSIA YG KASIHKAN BANGSA DAN AGAMA SAYA.

      Delete
  3. F U lah...do you think all Malays are stupid, imbecile and gullible like you...shit head

    ReplyDelete
  4. perangai keling paria memang macam itu ader...tongkang karam bukan sebab bocor tapi pecah sebab tekanan bunyi bising keling karam.. cara melayan keling mudah saja..dilanyak sampai lembik..lepas tu belanja dia mabok sampai tergolek dog.. sahih jadi baik punya geng..idung dia pun boleh cucuk sunting macam kerbau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi perangai pemimpin Melayu Paria Pengecut Dayus lah punca semua benda ni terjadi.Keling yang kasta gred paling low class pun dah tak respect sama pemimpin Melayu Dayus dan Bacul ni.Kita Melayu pun dah hilang keyakinan dengan gaya pemerintahan mereka lepas tu bila ada isu sentitif jer bakar hati orang Melayu n heret into the picture.Bila dah settle diorang pun datang ambik credit.Pukimak punya pemimpin UMNO

      Delete
    2. pemimpin melayu samada kerajaan atau pembangkang telah dipimpin oleh bukan melayu..dah tak mampu nak jadi penyelamat bangsa melayu lagi...sebab itu terlalu bacul..

      Delete
    3. Melayu- Bahasa pinjam dari keling 70% . Makanan pun kutip dari India , tradisi dan adat - pun sama - india . Senjata - keris dari india. 0-9 angka pun ambil dari india. Huruf a- z - dari kafir juga. Kalendar - pun dari kafir. Masa jam - pun dari kafir juga. Teknologi - dari kafir juga. Dei. Cuba fikirkan dan google search. Google search pun kafir

      Delete
  5. Dalam ISALM tak ada bangsa, kata kebanyakan ustaz@ustazah PAS. Dalam konteks di Malaysia, ISLAM ialah PAS [tanggapan Ulamak PAS], manakala UMNO tu adalah sebuah parti politik yang mana ahlinya tidak beragama. Sebab tulah bila Islam yang di bawa oleh junjungan besar Nabi Muhammad SAW di hina, melayu tak bersatu, melayu tak ambil peduli. Tapi kalau hak PAS tergugat barulah ada tinakan dari Ahli PAS, contohnya isu kalimah Allah, PAS bukan main lagi lantang bersuara...

    ReplyDelete
  6. Apa nak gadoh lagi pukimak geng dalam UMNO ni.Suruh Ah Jibby Gor hadiahkan terus tanah tu la.Ah Jib sayang Cina ngan Keling Paria Pundek ni.Melayu kat luar sana bz la cari duit nak bayar hutang,kos sara hidup dan beribu masalah lain.Nak join UMNO gila babi sokong hal ni buat aper.Diorang rumah kat KL pun takder.Tanah tumpah darah kepala bana.Lain kali jangan seru orang Melayu lawan keling.Seru ahli UMNO yang kuat mengketadarah rasuah tu.Tujuh(7) Biliyon ringgit Malaysia Jibby boleh lebur macam tu jer apalah sangat tanah kuil kat kl tu yang berapa juta jer.Kalau ada isu sensitif jangan heret orang Melayu lagilah.Heret PUKIMAK yang jadi ketua dengan cara corrupt ituhari.Takkan diorang nak duduk office gentel kepala butoh jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sokong Reentry! Apa ke jadah, kerajan BN bawah pimpinan Najib membelanjakan RM7.2 billion (RM7,200,000,000.00) dalam 5 tahun untuk bayaran konsultan. Secara purata ini adalah RM1.44 billion (RM1,440,000,000.00) setahun. Kalau mengambil kira hari bekerja dalam setahun ialah 5 hari seminggu, dalam setahun bilangan hari bekerja ialah 52 x 5 = 260 hari. Ini bermakna bayaran konsultan ialah RM1,440,000,000.00 / 260 = RM5,538,462 iaitu lebih dari RM5.5 juta sehari. Sehari bayar konsultan boleh buat satu blok bangunan sekolah 4 tingkat, bayaran kepakaran apa ke jadah sampai banyak tu. Tak logik! Mestilah puak2 macai dlm UMNO dah banyak kaut masuk poket masing2.

      Maklmat perbelanjaan konsultan ini keluar pun atas sebab desakan MP2 pembangkang.
      Itu yang bagus kalau dalam kerajaan ada ramai pembangkang. Cuba bayangkan BN Berjaya menang semua kerusi 100%. Siapa yang nak berani soal selidik dan selongkar pasal perbelanjaan wang Negara/rakyat. Tak akan ada punya. Ada 2 sebab, pertama mesti tak berani, yang kedua masing2 semua pakat tumpang kembung poket dan buncit perut!

      Wahai pencacai2 UMNO/BN (terutamanya yg beragama Islam) sedarlah dan berpada-padalah menjilat ketua dan mentekedarah benda tak halal! Di akhirat kelak anda semua akan disoal!

      Delete
    2. Itu pasal diorang boleh pasang bini minimum 2 orang.Kesian Jibby tak dapat tambah bini.Sekali Kak Mah jeling tercirit dia.Hadap jer la pelampong Doraemon tu Jib.

      Warghhhh....Kah...Kah..!!

      Delete
    3. Najib bukan saja pemimpin bagi Malaysia
      Dia juga menjadi contoh suami yang setia
      Bukan macam dato menteri lain yang kaya
      Semua tua keladi gatal nak berkahwin dua

      Delete
    4. Reentry cemburu lihat Najib punya keluarga
      Serupa lah Velfire asyik fitnah Rosmah juga
      Mereka aku sudah mula syak dan rasa curiga
      Mungkin agen rba penyokong geng Ambiga

      Namun Najib memiliki asset sangat berharga
      Pembantu muda tampan bijak berotak geliga
      Cekap bekerja tangkas dan penuh bertenaga
      Menteri belia khidmatnya sepenuh jiwa raga

      Delete
  7. Kerling guna cara ini curi tanah. Pasal ini Mic dan india bersatu. Nak curi tanah pi bina kuil pastu tukar status pi tokong lepas potong kambing.

    Curi jangan tak curi!!

    ReplyDelete
  8. Surendran HERO Tamil Malaysia. Setaraf dengan MGR , Sivaji Ganesan, Amitabh Bachan, Kamal Hasan, Sangam,....hangpa jangan kutuk sama dia....dei poodah

    ReplyDelete
  9. Surendran GAY apa? Pergilah tengok dibandar-bandar Malaysia. 95%yang GAY/PONDAN hisp k'nek, kangkang lubang NAJI& Melayulah. Inilah pencapaian puk;mamak engkau dan UMNO. Demi Ugama, Bangsa, Negara. Hidup UMNO!!!!! Hidup GAY Melayu!!!!!

    ReplyDelete
  10. Surendran kita punya Tokong. Jangan kutuk sama Surendran ok.

    ReplyDelete
  11. Aq suka....yg bangang tu pembangkang memg muulut longkang!!!!

    ReplyDelete
  12. INI PARIA LOW KELAS PUN TAK BOLIH NAK DISEKEH KEPALA OLIH PEMIMPIN UMNO.
    KAT MALAYSIA JER BOLIH BERSUARA. JIKA DIINDIA...NAK DISENTUH PUN TAK BOLIH...INI KASTA PALING HINA DAN JIJIK...
    SEPATUTNYA DATANG KETANAH MELAYU...BIAR TAU ADAT...TAU BERSYUKUR... JANGAN JADI BANGSAT SANGAT. KALAU DULU NAK MINUM TODI SENDIRI PANJAT POKOK KELAPA... SEKARANG KASTA DAH NAIK...PANDAI PULAK NAK AJAR ORANG.
    POODAAHH...CIIIT. PARIA PUNYA ORANG.

    ReplyDelete
  13. india dalam malaysia less than 10% of total population...tapi bikin problem dia nombor satu. gengster pun dia yg paling ramai...why? sbb mmg keturunan dan agama depa yg bikin depa jadi camtu. agama pun siap ada kasta2.. tu yg bikin major problem...thats fact!....pastu nak salah kan org lain...letih oo mau layan... bukan nak kata la.. org lain pun sembahyang jugak..cina pun sembahyang jugak maa...kristian pun sembahyang jugak dlm church beb... tapi korang..nampak pokok pelik sket..buat temple..nampak busut besar sket..buat temple..bawah pokok sawit dalam ladang pun kasi bikin small temple. tepi jalan ada pokok ara besar pun kasi buat temple. agak2 la..korang ingat negara ni takde undang2 ke..main pacak je temple. pikir la sket...

    ReplyDelete
  14. India sudah gila sebab tu orang india suka mabok todi sampai gila.

    ReplyDelete
  15. Sikit hari lagi satu negara punya busut temple kita orang kasi bikin temple!

    Itu jam tengok siapa ada itu berani kasi kacau india punya geng.

    ReplyDelete
  16. Kata bidalan orang2 lama:
    1. "Kalau jumpa ular dgn keling serentak, tibai keling dulu. Kalu tidak, nak tibai ular pun susah!"
    2. "Kalau kita dengan keling dalam satu kapal yg lebih muatan, campak keling dalam laut. Kalu tidak kapal akan karam sbb keling nanti buat kelam kabut."

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu mcm perli keturnan parpu jer! tak pa nanti parpu blanja hang nasi ganja yang kalsom terrbaik dr peraktoday

      Delete
  17. I wonder why we haven't hear any more comments from the retired hero, Othaman for quiet a long time. Did any of you here had ever heard of any news about him?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro 4.29pm. I think Reentry Capsule may have some information to share with us regarding that old chap. He use to be Othaman's close partner when they have any argument or quarrels with the Kejora team.

      Delete
    2. I know u miss him so much.Always bear in mind although he not commenting here but he still observed what's happening here especially comment from Kejora Taik Palat Shout Shit Award Team.

      Best Regards,

      PtuiiiiHHHH....!!!

      Delete
    3. Nak 'miss him' buat apa benda lah pula
      Cuma kisah cerita lama teringat semula
      Kalau dia masuk pasti akan dapat bala
      Bukan apa rasa gian nak sekeh kepala

      Delete
    4. That old chap will never dare to step forward
      Like his nephew he is really a useless coward
      If he dare to step in he’ll get a painful reward
      He’ll get hurt and end up in the hospital ward

      Delete
  18. muka macam keling mabuk!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!