TERKINI DARI FILIPINA! AZEEZ RAHIM CEDERA KETIKA MEMBERI BANTUAN DI FILIPINA

Akibat angin kencang, Presiden Kelab Putera 1Malaysia (KP1M), Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim yang mengetuai misi bantuan kemanusiaan Taufan Haiyan di Tacloban, Filipina menerima empat jahitan selepas besi yang digunakan untuk mendirikan khemah tumbang dan menghempap kepalanya, kira-kira jam 1.45 petang tadi.

Sebelum kejadian di kawasan operasi sukarelawan berdekatan Lapangan Terbang Daniel Z Romualdez, dekat Taclon itu, Abdul Azeez sedang mengadakan perbincangan bersama dengan anggota sukarelawan lain selepas mengagih-agihkan bantuan di kawasan berdekatan.

Beliau kemudiannya dibawa ke klinik lapangan yang diselenggara Kor Perubatan Angkatan Tentera Malaysia di Tacloban sebelum menerima empat jahitan dan suntikan anti tetanus.

Abdul Azeez yang juga Ahli Parlimen Baling dilaporkan berada dalam keadaan yang stabil.

Sumber: Perak Today

House PK Kesian Azeez, pi bantu orang dalam kesusahan akhirnya dia pulak yang cedera. Takpa la Dato Azeez, ini semua dugaan dari Allah. Apa yang anda buat bukan semua boleh buat. Lantak la apa orang nak kata anda semestinya kena teruskan perjuangan misi kemanusiaan ini.

Semoga Allah melindungi Azeez and the team.

51 Responses to "TERKINI DARI FILIPINA! AZEEZ RAHIM CEDERA KETIKA MEMBERI BANTUAN DI FILIPINA"

  1. Polis di Raja MalaysiaNovember 16, 2013 at 7:03 PM

    Malang tidak berbau ... jadi kena lah berhati-hati bila memandu dijalan raya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apasallah tak mati terus. Kalau mati kan rakyat Baling dpt PRK. Rakyat Baling yg banyak papa akan dpt projek dan bantuan segera cam biasalah amalan UMNO bila ada PRK. MP dia hidup pun bukan menolong sbab tlg org sendiri tak glamor seantero dunia. Nanti ada PRK baru bantuan melimpah ruah.

      Delete
    2. Takpe bro...kubur ngko dgn kubur dia, asing2...sapa salah, sapa betul...kat sana jawab la masing2...

      Delete
    3. Tapi dia pemimpin tempat aku.tak buat2 apa2 dibaling.ramai lg rakyat yg fakir miskin dpn mata dia yg perlukan bantuan.maklumla tempat sendiri tak glamer tanpa publisiti.tak gitu?

      Delete
    4. Mamak dan hindu paria ni bab berlakon memang pecah pala!!! Cuba tgk filem hindustan dan tamil, mcm tu la hidup mamak dan paria, demi duit, agama pun depa juai sua seduit!!! Pelaq betoi depa ni habaq hang!!!

      Delete
  2. Takpe azeez jenis lasak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...azeez hanya cedera ringan....semonga cepat sembuh dan dapat meneruskan misi kemanusian taufan haiyan...semonga allah melindungi azeez dan sukarelawan2 yg bersama nyer.....

      Delete
  3. 1.yesssssszzz!!nasib baik aku cedera!!!boleh angkat bakul lagi!!!!
    2.dulu kena pukul kat permatang pauh!!angin jugak yang pukul!!!
    3.kah!kah!kah!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baso jenih bengong mu ni

      Delete
    2. baso nate otok gilo babi.

      Delete
    3. "many times i have wrestled in my mind, of who among the two , i.e. iqbal feiruz khan or azeez rahim was the evil devil, syaitan. iqbal felt that i victimised him and thus his reaction was justifiable, azeez was the facilitator, so who???., the answer that came to me was that both were devil reincarnate, whose prime motive was the inflict of evil on others. would both go to hell??. i do not know, that is not within me to determine. the only thing i am certain is that surely people like iqbal feiruz and azeez will one day be 6 foot undeground just like all of us. only moral and advise to others that i can dispense is stay away from mamaks if you can, these people will sell their grandmother for earthly gains, surely ALLAH will take care of them, if not in this world, perhaps in the hereafter."

      Delete
    4. Azeez Rahim a.k.a pengerusi tabung haji kalau dok buat perangai songlap, ambik komisen 10% untuk memang nak kena cop 'makahai' . Dah lama orang bercerita Tabung Haji ni tempat menternak kroni-kroni, tukang kaut percentage untuk macam-macam projek, malah masa zaman Azeez Rahim jadi one the CEO lagi , mustahil buaya nak tolak bangkai kalau dah terhidang depan mata . SPRM kena siasat unsur-unsur rasuah dan kronisma dalam TH ni , kita risau bila Azeez Rahim naik jadi pengerusi makin buruk imej Tabung Haji. Bukan semua orang boleh terpedaya dengan lakonan baik, alim dan warak yang ditunjuk oleh Azeez, cerita belakang tabir ramai dah terkena . Malah sketsa Mr Ten Persen dah ditulis semula oleh seorang blogger berdasarkan pengalaman beliau berurusan dengan Azeez Rahim , nak tau apa ceritanya tolong baca link ni http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/08/azeez-rahim-tak-layak-jadi-pengerusi_7790.html

      Delete
    5. Soal setinggi mana pelajaran Azeez merupakan salah satu isu perlantikan beliau . Masakan seseorang yang tak pernah ambil SPM boleh memegang jawatan dalam salah satu institusi penting dalam negara ? Pengerusi Tabung Haji yang pertama ialah Prof Ungku Aziz , dia dah letakkan satu 'benchmark' yang agak tinggi bagi individu yang sepatutnya menarajui Tabung Haji , ironik sekali bila Azeez yang tak pernah lulus SPM tiba-tiba dilantik menjadi pengerusi . Mungkin untuk menutup kelemahan peribadi yang tak punya pelajaran tinggi, Azeez Rahim membeli ijazah dari sebuah universiti dari US iaitu University Preston.

      Azeez Rahim berlagak dengan ijazah yang dibeli itu . Malah ijazah beli itu turut dipertonton dalam laman web Tabung Haji bila Azeez Rahim sebelum ini dilantik menjadi salah seorang lembaga pengarah. Namun setelah kantoi yang University Preston dari USA ni tak wujud (seperti yang dijelas dalam banyak laman blog sebelum ini) , Azeez Rahim cepat-cepat buat 'damage control' dengan meminta web master laman web Tabung Haji memadamkan kelayakan beliau dari Universiti Preston itu . Jadi inikah integriti yang ada pada seorang yang bergelar pengerusi Tabung Haji ? Menipu semata-mata nak menaikkan imej beliau di mata rakyat dan pemimpin-pemimpin kerajaan !

      Delete
    6. 10:52 n 10:56, hang ja la aply jd pengerusi TH. Haha

      Delete
    7. nanti kalau bini,anak,adik atau kakak puak2 ni dilarikan indon bolih la melalak minta azeez tolong. pecacai jenis apa pun tak tau lah. buat baik tak bolih..buat perkara tak baik..lagilah.
      azeez dan sukarelawan sekelian kami doakan anda semua selamat dunia dan akhirat. amalan kita asing2. bukan mereka yang menghitung dosa pahala kita.

      Delete
    8. Tu yg aku pelik!Ramai lg ahli umno yg qualified dr segi ijazah dan pengalaman.mamak ni jg yg dipilih!tak taula umno ni apa nak jd!!

      Delete
  4. INSIDEN DAN DIMENSI KEMISKINAN DI BALING KEDAH
    Siti Hadijah Che Mat
    ISBN 978-967-5311-96-3
    Year : 2012
    Pages : 77

    Adakah pendapatan yang sedikit itu menggambarkan seseorang itu miskin? Buku ini mengisahkan dan menggambarkan kehidupan penduduk di daerah Baling. Buku ini menegaskan kemiskinan tidak seharusnya diukur dan dilihat dari sudut kewangan sahaja. Penulisan ini berasaskan kajian yang menggunakan pendekatan Multidimensional Poverty Index (MPI) seperti yang dicadangkan oleh Alkire dan Foster (2007), yang melihat kemiskinan dalam beberapa dimensi yang telah dikenal pasti. Data yang digunakan adalah data berbentuk primer yang diperoleh daripada kajian yang dilakukan ke atas isi rumah mengikut mukim yang terdapat di daerah Baling. Kajian dilakukan pada bulan Mac dan April 2011, daripada 200 isi rumah yang menjadi sasaran kajian, hanya 198 yang dianalisis; dua isi rumah lagi tidak memberi maklumat yang lengkap mengenai keadaan isi rumahnya. Walau bagaimanapun, analisis yang menggunakan pendekatan satu dimensi iaitu yang menggunakan pendekatan pendapatan garis kemiskinan (PGK) untuk membezakan antara yang miskin dengan yang tidak miskin juga dilakukan untuk tujuan perbandingan. Ternyata masalah utama yang membelenggu kebanyakan penduduk daerah Baling adalah masalah kekurangan zat makanan dan kekurangan tanah di samping kekurangan ternakan peliharaan.

    ReplyDelete
  5. Nasib baik xtruk sgt kdaan dia...sabar lah,ini mrupakan dugaan dan rintangan bagi seorang sukarelawan yg berkhidmat demi negara dan come on guys, ini azeez la wei kalau di palestin tempat peluru lalu dpan mata pun dia blh buat misi kemanusiaan inikan hnya dugaan skecil ni xkn ptahkan smngat dia...semoga Allah sentiasa melundungi seluruh sukarelawan KP1M di sana...

    ReplyDelete
  6. Pengikut PAS mesti dok kata padan muka itu balasan dari allah,tapi kalau orang PAS yg kena mereka akan kata itu dugaan dari allah

    ReplyDelete
  7. Dah tahu nak buat kerja di zon bencana, pakai la topi keselamatan.

    MKN tak nasihatkan dia ke . . . atau memang kepala dia kepala batu?

    Keselamatan perlu diutamakan.

    Good work.

    ReplyDelete
  8. baguslh azeez rahim ni, duit dh lah byk ,kote pn besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu nak buang dosa-dosa dia la tu...

      Delete
    2. Baguih la dosa dia hilang. Hang x mau buang dosa jugak ka?

      Delete
    3. Pecacai pembangang ni jenis hebat kat keyboard jer.Dosa orang mereka bolih hitung. Kita tahu ke ganjaran yang
      allah beri pada sukerelawan ni ?
      Jangan dok menghina orang lain. Sedangkan kita bersenang lenang duduk bersama anak bini. Cuba pergi kekawasan bencana... daftar diri...buat amal kebajikan supaya ada rasa insaf dihati.

      Delete
    4. anon 11:37.
      kote dia besar tak diguna untuk main belakang. tara akai punya orang.

      Delete
  9. Walaupun koyak kepala kan terus digagahkan.Mana boleh tak semangat TV,kamera,reporter satu dunia sedang nonton.Satu lagi geng Thambi UMNO yang gila publisiti selepas Shout Shit Award.

    Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah hang jugak. Awat dak pi daftar n ikut depa ari tu. Kalau dak, muka hang pun bulih masuk masuk tibi jugak. Haha

      Delete
    2. Reentry sekor ni memang tidak berguna
      Asyik nak hentam Umno punya rencana
      Apa umno buat semua dikata tidak kena
      Dia sendiri tu kenapa tak pergi Philipina

      Delete
    3. Saudara saudari semua tolonglah kasihan
      Reentry ni penganggur tak ada pekerjaan
      Bergaduh dengan jkkk tak dapat bantuan
      Itu sebab sepanjang masa kutuk kerajaan

      Delete
    4. Reentry ni memang bangsat jahanam
      Dengan Najib dia asyik mahu hentam
      Dengan KJ pula tak pasal berdendam
      Ini Azeez Rahim pula dia nak godam

      Delete
    5. Reentry kutuk sana sini tak ada jujuan
      Dia ibarat macam sudah hilang haluan
      Dengan geng kejora dah dapat habuan
      Dia kena tibai hingga sentot kemaluan

      Delete
    6. Reentry kena teruk geng Kejora gempur
      Dia sudah jadi serupa ayam berak kapur
      Hari itu Velfire mari masuk nak campur
      Dia pun kena tibai hingga menggelupur

      Delete
    7. Geng Kejora Taik ni aku rasa patut jumpa psikatari.Aku rasa dia dah kena Sindrom Reentry Medula Oblobgata Damage Shout Award.Ni kalau dibiarkan akan merebak jadi penyakit Gangren pulok.

      Warghhhhh....Kah...Kah...!!!

      Delete
    8. Tak payah nak cakap saintifik la reentry...org tau jugak kau ni jenis bebal...
      tq

      Delete
  10. INI LAGI SATU ROTARY CLUB TAK ADA AKAI.. ENGKO TAU KE AMALAN BAIK BUROK ORANG. SEKURANG2NYA SUKARELAWAN ADA JUGA BUAT AMAL. ENGKO ADA? CUMA HEBAT KRITIK ORANH LAIN JER..

    ReplyDelete
  11. Buat baik salah...buat jahat lagi la salah...kalau dah dalam diri dah set pasal keburukan org...buat la seribu kebaikkan..org tetap pandang pada kesalahan...sedih sungguh...sebelum hendak menilai keburukkan org lain...cuba tengok diri sendiri...nilai diri sendiri...dah cukup baikkah diri tu nak menilai keburukan org lain???...renung2kan lah...

    ReplyDelete
  12. takziah...innalillah takpelah merasai sedikit kesakitan mereka yg ditimpa musibah berat...itu tandanya beliau berbuat kebajikan bersungguh, berkorban sehingga dirinya hampir terkorban...contohi nilai murni yg diperlihatkannya...

    ReplyDelete
  13. Itu adalah sedikit pembalasan di dunia bila buat sesuatu bukan kerana ikhlas, tapi kerana nak menunjuk serta mencari nama. Mungkin ini akan menginsafkan keeling master preston ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dpt kifarah kt dunia. Kt akhirat sok dah lepaih. Hang nk dpt balasan kt dunia ka akhirat?

      Delete
  14. 1.agaknya mamat ni boleh baca Al-Quran tak!!!!
    2.jika Preston University tu ada jual sijil hafiz Al-Quran,rasanya mamat ni akan jaja dia adalah al-hafiz pulak!!!!
    3.Azeeez Rahim MBA al-hafizzz gitu!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang punya tajwid tu dh perfect ka? Kalau perfect baik hang g umah azez tu, kmudian hang ajaq dia. Kalau dia dpt al-hafiz, nama hang jugak yg akan disebut-sebut org sbb dia tu just protegee hang ja. Hahaha

      Delete
  15. Keling ni la yang menyamar sebagai melayu tapi cakap bahasa tamil dalam parlimen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh org melayu mcm hang pun dak betui tatabahasany, nk buat lagu mana. Cuba hang chek berapa ramai bdak melayu dpt A dlm UPSR lepaih. PMR dgn SPM nti tok dah ckp la. Hahaha

      Delete
    2. 1.yang ramai kantoi upsr,pmr dan spm adalah puak-puak mamak!!!
      2.last sekali ada hati nak bagi tau orang ada MBA kununnn!!!

      Delete
    3. Eja konon pun dak betui. Mamak jugak yg disalahkan. Kih kih kih

      Delete
    4. Kah3ada MBA ke mamak tu?Nak muntah gua dgr!!

      Delete
  16. Kutuklah sbyk mungkin wahai manusia2 yg berhati perut busuk, jiwa sakit di atas2 sana... setiap perkara Allah Maha Melihat dan Maha Membalas... sebesar zarah kebaikan dlm pengetahuan Allah.. begitu juga kejahatan.. igt kamu2 semua rasa megah mengutuk org yg sedang bertungkus lumus di tempat lain.. ditimpa ujian lagi.. kamu bergelak ketawa hina begitu angkuh.. igtlah balasan Allah SWT amat pantas.. jika tidak kena pada diri2 kamu.. anak isteri kamu. cucu2 kamu.. akan terima balasan..

    Maki, hina ktuk seolah2 tiada syurga neraka lg bg manusia2 di atas ini.. sekelip mata shj ALlah boleh ambil nyawa kamu dlm ekadaan ketawa terbahak2 menghina manusia lain.. igtlah.. mamak, atau bangla yg petning ikhlas dan taqwa yg dinilai oleh Allah SWT.. jgn jd Melayu pd nama tp jiwa spt YAHUDI laknatullah..

    Wallahualam

    ReplyDelete
  17. Saya merasa bangga dengan Presiden Kelab Putera 1Malaysia (KP1M), Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim kerana menjalankan misi bantuan kemanusiaan Taufan Haiyan di Tacloban, Filipina. Beliau masih terus menjalankan misi ini dengan bersungguh2 walaupun mengalami kecederaan. Memberi bantuan kepada jiran kita (negara Filipina) yang dalam kesusahan bencana alam adalah satu amalan yang suci murni. Semoga Allah membalas amal baik beliau dan rakan-rakan lain yang menjalankan misi ini dengan rahmat, nikmat dan keberkatan didunia dan akhirat. Ameen. Selamat maju jaya team misi bantuan ini.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!