ANALISIS RINGAN PRK SG LIMAU OLEH HOUSE PK! SALAM MAAL HIJRAH 1435H

Baiklah, keputusan kita sudah dapat, BN kalah di Sg Limau, Takpe aku terima dengan hati terbuka dan aku ucapkan tahniah kepada semua jentera BN yang telah turun dan berkerja secara bertungkus lumus, dan macam biasa paling aku respek adalah wanita UMNO yang kerja siang malam dan sampai kena tumbuk la.

Ada yang kata Pemuda tak nampak batang hidung langsung, tapi aku tak mau komen apa-apa pun sebab dari yang aku tau memang ada ramai gak Pemuda yang turun dan membantu cuma boleh diperbaiki lagi, juga Puteri pun nampak ok dan banyak membantu.

Takpe kita berbalik pada isu Sg Limau ni, setelah jentera BN dan yang sama waktu dengannya berkerja kuat maka BN berjaya kurangkan undi PAS sebanyak kurang lebih 1700. Not bad you know, sebab dalam masa 5 bulan lebih je, DUN Sg Limau ni telah dikurangkan majoritinya. Kalau kena gaya the next PRU boleh ambil balik ni dan calon biar le elok sikit ya BN.

Apa pun, TAHNIAH kepada semua yang membantu di Sg Limau, hanya Allah yang boleh balas jasa baik kalian semua, ini aku cakap pasal blogger brothers, pengamal media sosial dan sebagainya. Korang memang best.

PAS! Hangpa jaga! Hari ini dah kurang 1700 undi the next round Sg Limau yang 5 penggal bawah PAS bakal dirampas. Aku yakin dengan MB Kedah, dia pasti boleh punya. 

Come on la wei, 5 penggal bawah PAS takkan la kita dapat macam tu je kan? At least 1700 undi mereka dah mai kat kita.

Pasal pengundi Cina pulak! Pi mampos la the Cinabeng, aku tak pernah dan tak akan percaya depa lagi sampai bila-bila. Kena ajar cinabeng ni. Wei Kerajaan, tolong bukak mata dan jangan jadi balaci cinabeng lagi ok!

Peace Y'all dan Salam Maal Hijrah 1435H. Semoga Allah memberkati kita di permulaan tahun baru ini...


148 Responses to "ANALISIS RINGAN PRK SG LIMAU OLEH HOUSE PK! SALAM MAAL HIJRAH 1435H"

  1. Replies
    1. Frust betul!hari tu kalah naib presiden kali ni sbg MB kalah pru kecil.Sebenarnya MT Umno memang tak byk bantu mukhriz memang rasa sangsi jentera yg asyik janji dgn air liur dah tak relevant ketika ni!

      Delete
    2. Dah berhabis berjota-jota ringgit pun kalah bergaya jugak ker samdol?.

      PtuiiiHHHH...!!!!

      Delete
    3. Dah habis menumbuk mefitnah mencuri dan menipu PAS boleh menang? PAS memang punnnnn... raja liwat kan geng dia..

      Delete
    4. Sudah lah wak, konon duduk dekat bendang mahir tanam padi, tanam padi air aras lutut tu kononnya betul, innovasi baru ke kah kah kah.....

      Delete
  2. diharapkan BERANI HIJRAH ni dijadikan trade mark BN pada PRU 14 di seluruh negara.Kerana terbukti memang ampuh cogankata ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak Hijrah kemana ini tanahair kita yang harus kita pertahankan......jangan sampai.nanti puak-puak Cinabeng yang halau kita pulak

      Delete
    2. Hijrah ke LOBANG KOBOR..!!!


      ChaiiiTTTT...!!!

      Delete
    3. PAS hijrah ke lobang jubor.. caya lahhhh

      Delete
    4. jubor mak hang...ke jubor kakak kena tumbuk tu...

      Delete
    5. jubor nik aziz boley, jubor stopa boley, tak boley jubor ANUwar. sebab dia kaki jubor.. CITTT!!

      Delete
    6. betul ke diaorg main jubur...kalau tak betul camne? nak ke balasan ko fitnah anwar dibalas dgn kakak ko diliwat ...azab untuk orang fitnah..ko percaya ke mahathir tu? apa ko dpt fitnah org......ramai org pas hidup keluarga mereka diredhai allah..apa guna aibkan org tapi gaji ko tak sampai 5 ribu..cukup bulan habis..hutang bank kiri kanan...ingat keberkatan yg kita cari bukan kehinaan..sblm terbukti bersalah dia bukan pesalah...aku tau gaji ko kecik je...mak bapak pon bkn org senang..berubahlah..insyaallah hidup ko akan diberkati dan dilimpahi beribu ribu lemon..percaya tak itu terpulang tapi harus diingat sblm terlambat..bertaubatlah...cewah cam ustad plak...kahkahkah

      Delete
    7. Kalau betul dia main jubor macam mana ? Kalau betul dia main jubor wan azizah ....

      Delete
    8. bodoh rupanya engkau ni...jubor bini dia lantaklah...bini ko ajak jubor takkan ko tolak...tapi kalau ko tolak...aku ader...bodoh lah engkau ni...main jubor bini toksahlah bising bising...tuan blog...
      after 1 day pls delete due to mamat atas ni mmg bodoh

      Delete
    9. main belakang tu haram.. tak kisah la bini ke, china doll ke.. hukum tetap haram.. pegi ngaji balik sebelum ko meroyan tak tentu pasal..

      Delete
    10. Betul ke x betul die meliwat baca hujah penghakiman.....sape nak letak air mani die dlm jubor org.....ade akai gune la wei.....jgn jd bangang lah

      Delete
    11. Pak nuar suka dua2 anuuu. Jgn kata video peti besi tipu yg menipu manusia bername anuar ibrahim. Terbongkar juga sbb video peti besi tidak tipu yg menipu kak jijah kerana dah kena tipu dgn pak nuar suaminya. Hai perempuan2. Tapi kak jijah tahu juga kak jijah kena tipu sbb video peti besi tak tipu.
      Pak nuar masih menipu. Yg tak habis kena tipu penyokong2 yg sudah kena tipu. Tipah tertipu.

      Delete
    12. bodoh jugak korang ni ye..
      fitnah balasannya azab.korang tgklah kedudukan dia skrg...makin tinggi hasil fitnah korang...main jubur mmg haram so kalau bini ko nak pass lah kat aku..aku on je sbb aku tak kisah pon ko nak kata haram ke ape....sbb ko fitnah org rilek je..

      Delete
    13. Punya la taksub dengan bang non die anon sorang ni..

      Delete
    14. Tak habis lagi sembang pasal anal ker.Hantu betul korang ni.

      Delete
  3. Ramai pengundi Cina tidak keluar mengundi....adakah ini sebagai tanda protes atau main selamat mungkinkah trend ini akan berterusan hingga pilihanraya ke14 nanti...fikir-fikirkanlah apakah pendapat anda?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka tak keluar mengundi saja nak kurangkan mejoriti Pas,kalau mereka keluar mengundi mereka akan undi Pas.,Bolehlah BN syok sendiri,kononnya dah berjaya mengurangkan mejoriti Pas.Bagus juga pengundi Cina ni ,tak macam pengundi Melayu yg mejoritinya menolak BN sejak 5 penggal yg lalu.Umno tak sedar lagi dan bloger Umno terus memaki hamun org Cina sedangkan Umno/BN terus di malukan oleh org Melayu sendiri.

      Delete
    2. AnonymousNovember 4, 2013 at 11:52 PM,

      Awak ni ada otak atau tidak? PAS kurang majoriti kerana orang Melayu semakin tidak percaya kepada kepimpinan PAS. UMNO dah tak perlu lagi bergantung kepada pengundi Cina kerana mereka bukanlah merupakan 'kingmaker'. Anda ada faham ke tak? Ni mesti otak penuh dengan taik seperti kebanyakan pemimpin PAS dan penyokong-penyokong PAS yang ramai tolol!

      Delete
    3. Yg pasti umno mng tempat majoriti cina di sg limau.cer cerita?

      Delete
  4. Begitulah, ada menang ada kalah. Seri je takde

    ReplyDelete
  5. ek eleh 5 bulan dah hilang 1700? kalau 5 tahun?
    buat mukhriz hang jaga nooo...dapatkan banyak nasihat dr pak hang.
    InsyaAllah kalau hang konsisten hang boleh tawan sg limau.
    belajar dari si azeez mamak.sapa yakin baling boleh ditawan

    buat parpu, hang ni loqlak sungguh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pun jasa org Cina yg 1300 org tak keluar mengundi,undi Umno bertambaha tak sampai 500 pun itu pun calun Pas bukan tokoh besar macam TS Azizan dan jentera BN pulak di bantu oleh kerajaan negeri dan Pusat.tambah 500 cukup memalukan.

      Delete
  6. Orang yang buta hati macam hangpa yang boleh bangga kurangkan undi. Habis guna seluruh jentera kerajaan lawan Pas macam harta benda mak bapak hangpa. Cuba lawan tanpa guna jentera kerajaan. Parti lawan parti secara gentleman. Perangai hangpa memang tak boleh ubah. Macam mana orang nak respek. La ni dah alaf ke 21. Bukan dok tahun 70an @ 80an @ 90an. Orang makin cerdik la. Orang tua dah makin kurang la. Sampai bila hangpa nak bergantung pada cara membodohkan rakyat dan lebih-lebih membodohkan diri sendiri. Rakyat dah hidup aman damai. Jangan bangkit isu perkauman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro. mana2 parti yg dipilih secara automatik akan ada akses atau authority atas mana2 agensi dibawah pentadbirannya..
      Di negeri yg ditadbir PAS pun..semua agensi adalah dibawah tadbir urus kerajaan PAS. Adakah urusan keselamatan diberi kepada UNIT AMAL..? Tentu sekali tidak. Jadi tidak salah menggunakan agensi dibawah tadbir urus parti baik PAS mahupun UMNO untuk menggunakan jentera/agensi
      yg ada.

      Delete
    2. Ni ke standard paling tinggi macai reply comment. Memalukan betul. Kegunaan kerajaan dan kegunaan parti pon xboleh nk beza lg.
      Bajet nk nmpk pandai la comment mcm ni. Macai standard, nafsu besar, ilmu cetek, common sense songsang....

      Delete
    3. nilah ciri2 maai yg bengap dan bangai...beza kerajaan gan parti pun tak tau..malang sungguh bangsa aku ni..banyak sangat dah diperbodohakan gan umno..sebab tu lah bila najib kata kurang gula kuat seks...bangai22 ni pakcik kat kampung tu ..angguk kepala..depa ingat apa yg umno cakap semua betul!!!kesian kat bangsa aku ni!!

      Delete
    4. Kurangkan gula mmg byk kebaikan. Terima laa ilmu mengenai pemakanan yg kena mengena dgn kesihatan. Pakcik kat kg tu angguk kepala sbb depa tahu banyak betulnya sbb mereka sendiri sudah kena kencing manis dan tenaga sex dah slow dan tidak bermaya. Elok makan carbo yg sihat seperti buahan dan sayoran. Jgn rakus kpd badan sendiri itu salah sbb dlm islam d suruh berpuasa. Byk faedahnya. Terima la ilmu yg bermanafaat dari pihak mana pon. Buang sikap ego. Penyakit juga tuh.

      Delete
    5. lain kali ko soh najib cakap kurang isap rokok..sama ek..sebab boleh punai jadi panjag ke ape ke

      Delete
    6. Betul juga. Tapi saya tidak kenal pml directly.
      Hisap rokok bkn sj boleh kurang tenaga sex dlm health wise tapi ia juga haram dari agama.
      Panjang pendek sila rujuk kpd penghisap.

      Delete
  7. Sepatutnya jgn ada apa2 peruntukan sehingga keputusan pilihanraya diumumkan. Dari situ parti politik akan dapat menilai adakah sokongan diberi kerana rakyat betul2 percaya akan kredibilti parti tersebut dan bukan kerana imbuhan atau insentif yg ditaburkan sebelum hari mengundi.
    Paling tidak kaedah ini menjadikan setiap pemilih benar2 faham apa itu tanggungjawab sebagai seorang pemilih. Memilih bukan kerana emosi, tetapi memilih dengan fikiran yg matang demi masa depan negara..

    ReplyDelete
  8. rasanye lain kali prk kat kedah...pemimpin2 bn yg lain mcm ts muhydin, shahrizat, kj tak payah lah dtg. sbb rasanye rakyat kedah mmg meluat tgk depa ni. dah elok2 mukhriz kempen diaorg pi kacau apapasai. rakyat nk tgk pemimpin yg bersih jer. pemimpin lain dtg pi sabotaj pulak...adeiiiii....bengap lah umno ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KJ DAN Shahrizat liability kepada UMNO patutnya disngkirkan saja pada perhimpunan UMNO yang lepas

      Delete
    2. karipap betollah ko ni man...bodoh jugak ko ni man..apsal ko tak letak je man laksa...buktikan kj liabiliti pada umno? atau ko akan digelar penghasut perpecahan pemuda umno...tahniah pas menang..aku sokong pas aku punya suka tapi jadi penghasut berbaur fitnah itu amat dilarang dlm islam.

      Delete
    3. Untuk ahli umno oklah tp pengundi atas pagar memang menyampah dgn kj dan lbh2 lg sharizat.so next election lu jgn mai!memang depa liabiliti utk umno.ni pandangan pengundi atas pagar.

      Delete
  9. Cina bagi RM 2 Jota.Melayu dibaginya beras hancur,susu ngan tepung.Apa bangsat sangat ker orang Melayu tu.Menteri ngan kroni duduk dalam MANSION.Anak Menteri perangai macam celaka.Macam mana nak menang.UMNO VS PAS cina yang untung ditengah-tengah.UMNO memang BAHLOL.Mukhriz jadi scapegoat.Kesian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rear Entry, baik kau masuk lubang taik Indah Water. You along with Autaman have been anti KJ for ages but from the looks of it, more you diss him, brighter is his star shinning.

      None of the negative propaganda dished out against KJ is going to work. KJ is unstoppable. As for Mukriz, find another line of cari makan. You look like you been forced by your Papa into politics.

      Delete
    2. Anon kat atas aku ni rasanya Regina Lee.Tak habis-habis menjilat KJ sampai ke langit ke tujuh.PtuiiiHHH...!!!!Padalah komen aku kat atas langsung tak sebut nama KJ.
      Masa time sebelum mengundi, BN kononnya yakin boleh menang di Sg Limau, KJ Ngentot kau pun turunlah sekali tunjuk muka tapi takder buat apakebenda pun.Itu semua politik taik dia sebab kalau nanti BN menang kat sana dia nak ambik CREDIT sikit yang kononnya pemikiran Liberal Progresif Kepala Hangguk dia diterima pakai oleh pegundi muda disana.Warghhhh..Kah..Kah...!!

      Kesian Mukhriz kena main n sanggup bagi sikit credit dekat KJ Ngentot ni walhal dialah pencatur yang MENLINGKUPKAN dia masa PAU itu hari supaya Mukhriz mesti dihalang dari menjadi Vice Presiden.Tak guna punya Kitol.

      Terima KaseeYY..!!!!

      Delete
    3. Kj will b stopped if Allah say so. Kun fa ya kun.
      Dtk mm sudah lama meminati politik tapi ayahanda yg tidak bagi sehingga ayahanda berhenti dari office.Kerana tidak mahu nanti orang kata kroni seperti anuar ibr anak bini msk politkus. Cakap orang kemain lagi kroni sana kroni sini tapi jilat semula apa yg sudah d ludah.
      As for kj he has sly eyes same like his tongue. He is human he can be stop. Dont be too sure. Tq.

      Delete
    4. "Ayahanda yang tak bagi sehingga ayahanda berhenti dari office".......ha ha ha ha ha..........anak anak Ayahanda buka bisnis berbillion billion ringgit semasa Ayahanda di office, itu Ayahanda benarkan.


      Woi, cerita dongeng macam ini you pi cerita sama orang lainlah..........wahai autaman hybrid Hindu Islam.

      Delete
    5. Politik is politik business is business..dia mamak muslim. Tak kira apa bangsa janji seorang muslim yg bkn dari lidah dajjal mcm kamu melayu dajjal.

      Delete
  10. PM buat silap lagi...dulu janji harga minyak tak naik? tapi tak sampai beberapa bulan dah naik,bila minyak naik harga barang mesti naik....rakyat sgt marah,dah tu baru2 ni gula naik...naik tu bukan sikit pulak..bila gula naik harga barang pun naik.....apa le mukriz nak jawab dgn rakyat????dah tu di tambah dgn GST...lagi rakyat marah....PM tak turun padang dan tak tahu kesusahan rakyat....dekat atas semuanya ok...tapi kat bawah rakyat yg menderita....dan masa ini lah depa bayar tunai.....majib hanya dgr pada penasihat yg kata semua ok...sekarang apa dah jadi...rakyat bukan bodoh dan boleh disogok dgn duit dan janji pembangunan.....BN tak pernah nak belajar dari bawah ...ingat 5tahun tu bukan lah masa yg lama untuk rakyat membuat perubahan kalau BN sendiri tak mahu berubah...wasallam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tambah lagi BN jgn selalu salahkan pembangkang dalam semua isu...rakyat menilaikan segala tindak tanduk kjaan BN,...tambah lagi beban harga barang yg tidak terkawal dan pendapatan tak seimbang...penasihat PM pulak asyik buat cadangan yg tidak memikirkan kesan jangka panjang pada rakyat...segala keluhan dan teguran rakyat tidak di indahkan dan di ambil kira ,rasuah berluasa di mana2....ketirisan berlaku di agensi kjaan....tindakan tidak diambil.....org politik bertambah kaya......yg miskin bertambah miskin....PM tak habis2 dgn 'transformasi'....kalau umno/Bn tak berubah.....saya rasa PRU14 nanti BN akan menyembah bumi...ambillah komen saya ni sebagai iktibar demi kebaikan parti keramat umno demi maruah org melayu akan datang.....kalau tidak rakyat akan bagi tunai pada PRU14 nanti...

      Delete
    2. Hei Nok atau Nonok,

      Kalau orang Melayu tak mengundi dan penyokong UMNO, parti mana yang patut orang Melayu sokong? Parti Pas,Piss, Pus adalah parti baruah dan pak sanggup kepada DAP, parti Cina celaka. Mesti ingat satu undi PAS bermakna satu undi DAP, parti Cina celaka. Dalam PR, parti manakah yang menonjol atau ketua? PKR? hmm.... untuk main depan belakang dengan Anwar Aljuburi bolehlah. PAS? ...Kalimah Allh pun tidak dipertahankan apatah lagi kepentingan orang Melayu. DAP parti cina celaka yang menjadi ketua dalam PR. Mesti ingat orang-orang Melayu nanti Tanah Melayu akan tergadai seperti Singapork.

      Delete
    3. asyik22 ayat BTN..abis yg korang sokong Gerakan gan MCA bukan cinabeng..soi leh dan MCA hina Islam..UMNO apa buat..diam telur pun tarak!!!penjuang Islam gan Melayu konon..pi raahhh..kat orang Melayu Sg Limau..korang bagi gula gan beras kampit saja..kat sek cina..korang tabur berjuta2!!sebab tu lah korang kalah!!sebab ingat semua orang melayu bodoh macam penyokong korang silap la weeii!!!duit bagi..pangakah bulan babe!!padan muka!!!

      Delete
    4. Betul bro!gua setuju walaupun sokong umno.org melayu la ni dah cerdik.so tak pyh umpan dgn jajang.beri sesuatu yg besar impak nya mcm diminta oleh kaum cina dan india

      Delete
    5. AnonymousNovember 5, 2013 at 10:07 AM,

      Awak ni memang bodoh dan tolol lah. Tulah ciri-ciri penyokong PAS yang memang terjejas otak semula jadi. Dalam BN, parti mana kah yang paling menonjol? Bukankah UMNO? Bukankah ahli kabinet rara-rata orang UMNO? Banding pulak dengan PR. Kenapa PAS tidak meletakkan ahlinya sebagai MB Selangor walaupun PAS menang lebih banyak kerusi berdanding dengan PKR? Kerana pemimpin PAS tiada telur ikut saja telunjuk DAP, parti Cina celaka. PKR pulak letak Khalid Gagap yang sentiasa tidur sebagai MB Selangor. Saya tak tanya sikit, parti manakah yang mempunyai lebih kuasa di Selangor? DAP parti Cina celakalah dan speaker pulak Hannah Yeoh, ahli DAP, parti Cina celaka. PAS hanya ada Kelantan yang semakin hari semakin mundur. Apakah kelebihan PKR dan PAS dalam PR? Tolong jawab!

      Delete
    6. Pembetulan:-

      Sepatutnya dibaca "Saya nak tanya sikit,"

      Delete
  11. Kepada orang luar yang bukannya orang Kedah situasi di Sungai Limau harus diketahui.Sungai Limau adlah kubu kuat PAS sejak dulu lagi kerana disinilah banyak terdapat pusat pengajian pondok yang banyak.....yang diketahui bahawa fahaman PAS telah ditanam pada para pelajar sejak kecil lagi.....yang melahirkan ramai penyokong PAS totok.....bukan mudah untuk merubah pendiriran mereka ini.....kekalahan tidak harus dipersalahkan kepada Mukriz dan jentera UMNO kerana beliau telah berkerja keras dan berusaha dengan gigih dan baik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana boleh tak boleh salahkan mukris...sbb dia rasislah cina tak undi dia...padan muka.

      Delete
    2. Mukriz dan UMNO saja yang rasis, Cina tak rasis ke.......pui.....

      Delete
    3. Ko ingat cina tu tak rasis ke? Ke ko ni puak cinabeng menyamar kat sini?

      Delete
    4. RACIST KE TAK RACIST.. INI NEGARA KITA. TANAH MELAYU.MENGAPA TAKUT NAK BEESUARA JIKA ORANG LAIN NAK MENGINJAK KEPALA DAN UGAMA KITA. LAINLAH KALAU ANDA ISLAM YANG LIBERAL.
      SEDANGKAN ORANG PUTIH PUN BENGANG DENGAN PUAK CINABABI NI. JIKA TIDAK TAK KAN MEREKA SUROH CINA BERAMBUS DARI NEGERA MEREKA JIKA TIDAK DAPAT TERIMA CARA MEREKA.
      NAMPAKNYA ORANG PUTIH LAGI BERMARUAH DALAM MEMPERTAHANKAN TANAH AIR MEREKA.

      Delete
    5. mukris mmg rasis sbb nak utamakan melayu je...ko apasal...? korang ingat betul ke dia nak tolong melayu..? sblm pru 14 kalau ramai ramai keluar umno di kedah..itu termasuk aku..kami mau mukris letak jawatan sbb rasis dan punca umno dihentam....melayu konon....hj cool konon...berapa hari dia boleh berlakon

      Delete
    6. Mmg patut dia rasis dan kau pon sepatutnya seorang rasis. Tiada bangsa lain dlm donia ni tidak rasis. Rasa kasih terhadap bangsa sendiri perlu ada sbb org kafir yg rasis tidak akan pandang kpd mu seorang mukmin.
      Mukhriz must stay for melayu n islam. Kamu ingat cina2 dan bangsa lain nak tolong kamu dgn ikhlas. Buka quran semula dan usaha mencari perangai org kafir terhadap org muslim. Iqra' usaha mencari sendiri. Get ur arse gng.

      Delete
  12. Saya setuju sesangat dgn kata2 dari Anon 10.49 PM. Itu baru betul, jgn asyik2 janji nak bagi peruntokkan itu ini. Sebab itu bagi mereka tak ada bezanya. Menang atau kalah tetap dpt. Kena ajar pengundi2 ini, kalah tak dpt apa2 langsung, baru ada perbezaan antara kalah dan menang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu nama nya beli undi. Macai unta... bodoh mkn belacan...

      Delete
    2. bro..kalu x bengap dan bangai..bukan penyokong dacing namanya!!mahathir sendiri yg cakap...hahaha!!

      Delete
    3. Alahai Purple Phantom... cakap macamlah hidup awak kat dunia nie TAK PERNAH LANGSUNG menerima habuan (tak kira apa sajala) dan makan belacan kot.. Tak makan belacan bukan Melayu Malaysia namanya...Mat salleh masuk Melayu / Islam pun tak miss mkn belacankan. kan. kan.....

      Anon 10.03 AM... Kalau awak dah gah bijak pandai, nak tanyala, awak kerja ape? Swasta ke kerajaan? Kenapa tak jadi menteri atau dah rasa hebat sangat PM ke? Hah, satu lagi, awak org Melayu ke? Takkan tak tahu bahasa kias yg Tun M tuturkan. Awak mesti tak pass BM kan... Nak kutuk org memang senang, buka katup, buka katup bibir tu keluarlah ayat. Tapi Allah kurniakan otak utk berfikir, jadi jaga bahasa kalau tak nak org lain bahasakan awak.

      Delete
    4. Betul tu dyll.

      Delete
  13. Hidup PAS!
    TAKBIR!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS memang akan hidup.. yg matinya penyokong2 PAS.

      Delete
    2. Dyll....ye memang betul tu penyokong2 pas akan mati, penyokong umno akan terus hidup dan hidup.......

      Delete
  14. Yang kempen di Sg Limau semuanya 'tokoh' Umno sedangkan rakyat bukan suka sangat dgn tokoh Umno ni,cakap mereka rakyat tak pakai dah.Pemain import seperti Zul Nordin,Dr.Hassan Ali langsung tak nampak.Kalau nak pecahkan pertahanan Pas atau PKR kena pakai dia orang ni,baru boleh jadi.Umno cepat lupa diri,bila dah menang piliharaya umum mula tak nampak para pemian import ni,malahan mereka ni ingin di jauhi takut mereka mendapat tempat seperti Dato Zahrin dan Ezam.

    ReplyDelete
  15. Tak kisah sape menang...cuma satu yg tak berubah, asyik menagih undi cinabeng dgn juta2 RM...sedangkan depa mmg anti melayu/Islam... sudah2 la tu wahai pemimpin2 melayu... tumpukan fokus mengutamakan kebajikan dan pembangunan melayu/bumiputra... jadikan PRU13 sbg pengajaran...cinabeng tak boleh dipercayai langsung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sokong Anda.melayu sama melayu bergaduh cinabeng untong besar 2 juta beb.mahu berubah TAPI masih kekal lembu lembu pencen.

      Delete
    2. melayu korang la bengong..kat cina bagi juta..kat melayu bagi kampit beras!!!caiiitt!!hidup melayu konon!!

      Delete
    3. Budaya bila nak berak baru korek lubang. Budaya tumbuk rusuk, Budaya Tiada keikhlasan. Bukan saja di Sg Limau di semua tempat mcm tu. Hujung2 baru tunjuk muka dan tunjuk baik. DALAM INGATAN ORG2 BN hanya dgn wang dan pembangunan rakyat akan jadi seperti semut hurung gula.

      Silap banyak lah BN, MANA janji nak martabatkan ISLAM? Jika Tapak ISLAM diperjuangkan baru terbuka mata rakyat marhean. Seperti Hasanul Bolkiah ckp, apakah jawapan pemimpin UMNO nak beri ketika ditanya Allah kemudian hari.

      Letak lah ISLAM di tempatnya wahai UMNO.

      Delete
  16. lahanat...blog nate gapo takut kena kutuk...boikot blog parpukari yg rasis ni..kerana blog yg rasis dan mb yg bodoh org cina takmau keluar undi...

    ReplyDelete
  17. Jangan kasi muka kat cina lagi.

    ReplyDelete
  18. Pru14 undi Cina penentu kemenangan BN atau PR.

    ReplyDelete
  19. kt cina bagi 2 juta..kat melayu bagi beras dgn gula harga seringit!!apa kata korang declare sg limau dun dapat subsidi gula..bleh lah.rakyat kedah kwasan lain mai beli gula seringgit gan beras rm5.. HIDUP MELAYU!!!silap la weii..ingat melayu sg limau bodoh kut!

    ReplyDelete
  20. Kat negeri PR melayu kena lelong...tapi melayu PR seronok je...tak kesah sebab dapat undi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sembng..yg jual tanah melayu dulu pr ke umno?melayu kena lelong konon!!!sudah2 lah nak menipu weii!!

      Delete
    2. Ckp kosong xde supportive statement. Mcm buang hingus dlm longkang. Sekolah ade, xnk pegi.. pegi sekolah xnk belaja. Ade otak tak nk pakai.

      Delete
  21. Aku rasa ramai yg pengundi tegar tu menyalahkan kerajaan dan menyokong pembangkang atau PAS lagi. Sebab2 nya adalah kerana kerjaan sangat lambat bertindak dan terlampau mengambil masa yang amat lama untuk menyelesaikan satu2 masalah menjadikan ramai yg tak puas hati. Masih tidak membantu Bumiputra. Apa saja masalah yg dihadapi atau cadangan2 oleh kerajaan untuk itu sangatlah lambat dan mengecewakan untu dirasai antaranya:-
    1. Kes liwat Anwar, PR masih percaya yang dia bukan peliwat. Al Jub ini masih diterima PAS kerana tak ada bukti yang sahih. Cerita diLahad Datu, Sabah masih kabur dan menjadi mcm satu sandiwara.
    2. Kerajaan masih menyokong Cinabeng secara terang2an konon ingin mendptkan undi mereka.
    3. Sebenarnya Cinabeng ini membuat fitnah yang Tun Mahathir cuba nak menaikan dinastinya melalui anak2nya. Cinabeng atau PR takut jika anak Mahathir memerintah lepaslah peluang mereka dlm apa segi pun. Orang Melayu akan berjaya jika anak Mahathir naik.
    4. Kesungguhan Bumiputra mencebur didalam perniagaan adalah indah kabar dari rupa. Umpamanya jika Bumiputra hendak meminjam wang dari bank walaupun telah diletakan cagarannya tetapi masih lagi kerajaan atau bank mahukan peminjam itu betul2 bersih dari hutang2 yang ada walaupun hutang yg ada dibuat pembayarannya mengikut kehendak bank. Jika seseorang membeli kereta, jangan ada tunggakan bayaran kpd bank dan ia akan jadi satu liabiliti kepada peminjam untuk meminjam dari bank lagi. Jangan haraplah. Satu lagi yg aku meluat adalah pinjaman untuk membeli saham ASN, jika dulu ia bukan dipanggil satu pinjaman hanya pelaburan khas untuk Bumiputra dan kalau dapat hasil akan dikongsi bersama bank tapi sekarang ia disifatkan sebagai pinjaman yg mana ia adalah satu liabilti juga kepada peminjam. Banyaklah lagi syarat2 bodoh yang dikenakan oleh bank yang diarahkan oleh Bank Negara kononnya. Jadinya jika kerajaan mengistiharkan Malaysia ini sebagai satu negara yang senang buat berniaga adalah bohong sama sekali. Memanglah orang luar yg nak berniaga itu banyak wang dan tak ada pinjaman ASN dan kereta sbb itu mereka senang buat niaga diMalaysia.
    5. Cinabeng memfitnah kerajaan masih lagi mengamalkan rasuah dlm urusan melalui pegawai2nya. Sbb itu apa2 janji kerajaan untuk pembangunan negara atau nak membuat sekolah baru adalah dipandang sinis oleh semua orang termasuk PAS atau BN. Sudah tentu projek2 itu akan lambat dan tak menjadi sbb ajensi kerajaan yang membuatnya mengamalkan rasuah. Bayaran pun sangat lambat yg mana melibatkan kontraktor yg telah dipilih gulung tikar dan pinjaman bank pun tidak mendapat sokongan langsung. Ajensi2 kerajaan ini masih mengamalkan tektik bayar under counter dulu baru buat kpd kontraktor2.
    6. Dasar pendidikan masih tidak mengutamakan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar sepenuhnya. Cinabeng pula mahu Bahasa Inggeris menjadi bahasa kedua negara ini sepenuhnya. Tapi kerajaan masih mengaburkanrakyat dalam hal ini. Sebenarnya BM boleh diterima oleh Cinabeng tapi BI itu amat mustahak kepada mereka digunakan dalam urusan perniagaan dgn orang2 luar. Jadi jika mereka mahukan Bahasa Cina disekolah2 mereka tidak lain tidak bukan pasal perniagaan lah. Tapi berbeza dgn orang Melalyu yg hanya mahukan BM saja tanpa kegunaanya dlam perniagaan. Dah tu orang melayu masih tetap dgn pendirian tidak celik bahasa cina atau bahasa tamil baik pun BI. Kerajaan patut adakan slot2 bahasa ini disekolah2 dan hapuskan teruskan sekolah jenis kebangsaan ini.

    ReplyDelete
  22. Jika umno betul iklas nak bantu melayu...dun sungai limau majoriti melayu silakan bantu.Yb baru juga melayu.jgn cakap tak serupa bikin. nak kan KUASA baru cari melayu .

    ReplyDelete
  23. Skrg ni dlm kpala penyokong mmg x berubah. Dh set nk sokong apa. Status quo ni xkn berubah walau sampai pru 14 nti. Dan walau org cina sokong PR, kerajaan BN tetap diorg x boleh tumbangkn. PRU13 buktinya.

    Jd yg penting kita kena jaga anak-anak kita supaya status quo ni x berubah pd masa depan. Sbb puak PAS, mmg dh tanam minat pd parti PAS pd anak-anak diorg dr kecik. Kita pun kena buat benda yg sama. Sbb pemutus undi tahun-tahun akan dtg adalah dr golongan muda.

    SO PEMUDA UMNO JGN TIDUR!!! TUMBANG ATAU TEGAKNYA PARTI UMNO MMG DITANGAN PEMUDA!!!

    ReplyDelete
  24. Cina di Sg Limau takat 1800 orang saja. Yang Pas memang 12 ribu undi. Undi melayu. Tak payah dok cari salah cina. Salahkan diri sendiri. Tiap kali pemimpin BN turun ceramah, ayat popular adalah

    "Jika BN menang, kami akan bagi itu ini..."

    Orang melayu kita bukan tak sekolah. Korang bagi anak ayam sejuta ekor sekali pun, anak pokok satu dusun sekali pun, belum tentu diorang nak undi BN. Kalau nak tolong, terus tolong melayu situ. Tak payah letak syarat jika menang... baru nampak ikhlas.

    Silap paling besar BN di Sg Limau adalah mereka turun macam orang kaya melawat orang miskin. Kereta besar sana sini. Lori van trak segala macam dan dengan pemimpin yang dikerumuni bodyguard dan pengampu.

    Orang situ nampak pun meluat. Cubalah lain kali bersederhana. Tak payah tabur gula-gula sebab diorg tahu itu kesenangan sementara time tu saja. Mereka nak penyelesaian jangka panjang bukannya bagi anak ayam 10 ekor untuk hasut pangkah BN.

    BN kena muhasabah diri. Paling penting, STOP guna jentera kerajaan. Orang dok maki hamun belakang korang tak dengar.

    ReplyDelete
  25. eleh..kalah ke menang ke..cina tetap dapat 2 juta x yah susah-susah..yang susah kan kerajaan yang bodoh..melayu vs melayu susah payah cina senang hati masyuuk...kerajaan kalau x sedar diri pru ke 14 harus tumbang kena bodohkan ngan orang cina.

    ReplyDelete
  26. Antara pandangan mengenai PRK Sg. Limau

    1. Pemimpin UMNO Pusat yang turun ke Sg. Limau seperti KJ, Shahrizat merosakkan kempen berhemah dan sopan yang diperkenalkan oleh Mukhriz. Sebagai anak Kedah, beliau lebih tahu sikap masyarakat setempat berbanding pemimpin luar yang tak pernah jejak kaki ke Sg. Limau sebelum ini. Pemimpin UMNO Pusat kebanyakannya terpalit dengan skandal Budak Tingkat 4 dan Skandal Lembu menjauhkan pengundi.

    2. TSMY membuat kesilapan besar bila mengaitkan isu gula dengan kematian Allahyarham Ustaz Azizan. Walaupun TSMY telah memohon maaf, kemungkinan ramai pengundi yang rata-rata mempunyai pertalian dengan keluarga arwah "terasa" dengan kenyataan tersebut.

    3. Amalan pemberian bantuan besar-besaran secara ad-hoc yang diamalkan UMNO merupakan cara berpolitik 70an, 80an. Cara ini menunjukkan keikhlasan UMNO yang hanya turun padang bila ada PRK. "Kalau nak bantuan besar-besaran, kena tunggu penyandang ADUN atau MP mati".

    4. Bantuan RM2 juta kepada sekolah komunis sebagai isyarat UMNO masih menjilat komunis walaupun disembelih hidup-hidup PRU lepas. Tiada pemimpin UMNO yang berani seperti Mukhriz yang terang-terang memberitahu akan mengajar puak komunis selepas swing pada PRU13.

    5. Undi Cina menjadi penentu sama ada UMNO atau PAS. Ironi sekali bagi parti yang majoritinya Melayu dan Islam tetapi mengharapkan undi dari puak kafir untuk menang. Walaupun hanya 6.7% dari pengundi Sg Limau, ternyata stategi licik cina menjadikan mereka sebagai raja, orang Melayu hanya sebagai pawn.

    5. Keputusan PRK kali ini akan menjadi kajian DAP bagaimana untuk menembusi kawasan luar bandar majoriti Melayu pada PRU14. Jika trend perpecahan Melayu berterusan di mana nasib 93% Melayu ditentukan oleh 6.7% cina, keputusan PRU14 mungkin bencana terbesar bagi umat Melayu Islam yang mana kita semua terpaksa hadapi.

    ReplyDelete
  27. PAS menang . takbir. PAS menang takbir.

    ReplyDelete
  28. BN kalah takbir.BN kalah takbir jugak kerana ALLAH membantu ISLAM tegak dimuka bumi ini. In shaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya yg menang d sg limau ialah PAS. Parti agama syiah yg berpura2 konon ahli sunnah memperbodohkan org kg dan membuat msia huruhara. Yaaa PAS ADALA PARTI AGAMA SYIAH.

      Delete
  29. Tema bee end hijrah &tranformasi apa jadahnya.laibaliti sharizat lembu Dan kitol. Budak tingkat 4 masih Mengcengkam akar umbi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hijrah Kepala Kontol diaoranglah.Muka TAIK PALAT yang dah rosakkan UMNO tu jugak duduk bertempek kat situ macam KJ,Kak Ijat dan KerisBudin.Bibir merah menang tanpa bertanding itulah Hijrah Kepala Hangguk mereka.Jika jaguh-jaguh ini yang diusung kehulu kehilir nescaya next PRU UMNO akan bungkus ditambah lagi dengan budaya menjilat lurah jubo Cina tidak pernah padam.

      Sekian sahaja ulasan kontol saya.

      Terima Kasih

      Delete
  30. Dah 23 tahun PAS perintah Kelantan . Bila lagi nak buat hudud di Kelantan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Borhan... PAS nie gempak aje lebih (lagi2 kalau nak pilihanraya), zikir HUDUD2. Habis p/raya hilanglah zikir hudud. Berani ke PAS yg menguatkuasakan hudud nie. Org2 pertama yg wajib disula / direjam ialah YB2 mereka. Terutamanya Anwar Ibrahim, Mahfus, Mustapha, Mat Sabu dll. Melayu ramai yg jadi cacat (potong kaki / tangan). Yg sempurna nanti hanya kaum Cinabeng dan India. Penyokong2 totok PR pun kemain sokong konon, macamlah depa tu baik2 belaka kat dunia nie. Pak Borhan bacalah komen2 depa nie... HEBAT.. yg bijak pandai, depa, yg baik pun depa, yg tak elok / buruk semuanya org2 BN.

      Delete
  31. 1.campoq satu lagi analisis!!
    2.pi kempen kawasan majoriti orang-orang sekolah pondok!!pakai tudung pun tak reti!!!
    3.nampak sangat jahil nya!!!pakat-pakat dok gelak je la!!!

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum Bro,

    Mohon linkkan Blog saya. Selamat Berjuang. Terima kasih.

    nakhodakuale.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boikot blog ini ..hijrah ke blog lain...ini blog rasis dan blog memecahkan umno...diaorang cuma nak up mukris dan kroni je tapi jatuhkan penimpin yg lain...bodoh punya owang

      Delete
    2. Awat hang takut orang sokong Mukriz......hang ni pencacai KJ rasuah ke?

      Delete
    3. kj bakal naib presiden umno nanti...mukris dah tamat...tak percaya ke? korang kempenlah sampai lebam pon mukris tetap kalah...tau pasal apa..? orang lama kami ada...champion punya...takdak jual...jgn kata mukris...mahathir sendiri pon tentu kalah....hidup kj...hidup orang lama...hidup umno

      Delete
    4. Kj is a back stabber mata runching

      Delete
    5. kj dan hishamudin pemimpin masa dpn...mukris hanya memecahkan ikatan umno...mahathir ibarat duri untuk umno...hidup kj ...najib dan mudin

      Delete
  33. Yang menang bertambah tanggungjawab.....

    ReplyDelete
  34. Yang menang Melayu . . .

    PRU 14 jangan ada Melayu yang mengundi Cina.

    Undi Bumi takpe.

    ReplyDelete
  35. hentikanlah menghina najib..kj dan mudin....merekalah pejuang melayu..umno terus kukuh dibawah pimpinan mereka...mahathir dan mukris adalah duri dlm daging buat umno....sungai limau kalah tandanya mukris tak bagus mana pon...dah kalah mulalah keluar alasan..
    jgn jadi bodohlah anak muda semua..
    mukris bukan berjuang untuk melayu tapi untuk politik sendiri nak lawan kj...sorilah nak lawan kj...kami pemuda akan tentang habis habisan anasir jahat untuk jatuhkan kj..nasihat orang lama berbunyi...kalah beerti tutup buku...stop...undur diri...opps satu lagi...org lama dok senggeh ni..dia kata padan muka hang mahathir....opps jgn marah...siapa mahathir tu?......ingat ayat ni lagi...? siapa dia khairy tu?....jawapnya ialah...khairylah pemimpin masa depan....terima kasih semua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitaorang semua geli baca komen palat kau ni.Lebih-lebih lagi bab Keris Budin dan KJ Regina yang kau kata pejuang Melayu tu.Sorrylah Next PRU UMNO akan bungkus.Takder maknernya apa yang kau tulis ni.

      Ptuiii...!!!!

      Delete
    2. Penulis diatas adalah diantara pemuda UMNO yang dirasuah KJ pada PAU yang lepas .....siapa itu KJ...dia hanyalah menantu Pak Lah Bodowi

      Delete
    3. hidup kj...hidup umno...mukris mane janji melayu diutamakan..?sentimen politik rasis begini selalunya akan berakhir dgn menindas bangsa sendiri...dah tukar hijrah pulak...tapi tkpe sbb slogan melayu diutmakan akan digunakan untuk mengalahkan mukris sampai bila bila..dah tk bleh lari dah...lu sudah buleh baca belum maksud aku..
      klau dah buleh baca angkat kaki tukar khemah mudin dan kj...inilah balasan untuk orang yg guna taktik kotor nk mng undi dlm parti melayu...sampai matila orang tanya apa melayu kedah dpt...? tunggu apa lagi tukar lah khemah...up kan balik kj..mudin
      dan najib

      Delete
    4. kat sini rupanya ko man..kapak aku bila nak pulang balik..? betul ke kj rasuah..? reportlah pada pihak berkaitan untuk diambil tindakan...kalau tak betul naya ko man....

      Delete
    5. Regina Lee,Kalimuh please dont forget this names we are watching you

      Delete
    6. Regina Lee,Kalimullah please remember this name....we are watching you

      Delete
    7. Man Kapak nie asalnya Man Auta @ Pak Man Kaduk, tapi dah lama lari sbb kena paku teruk sama geng Kejora. Lepas tu beberapa kali muncul menikus menggunakan Anonymouse ... skrg tukar kpd Man Kapak pulak? Lepas nie Man Haprak kot ...

      Delete
    8. umno akan naik sekiranya mahathir dan mukris dinyahkan dari umno....support najib...mudin dan kj untuk bangsa melayu..mukhris hanya beban untuk umno..dan bloggers pro mukhris ibarat kurap yg gatal di kaki....hidup kj...hidup pemuda umno....buat bloggers pro mukris tolonglah hijrah support kj dan mudin sbb mukris dah tamat

      Delete
  36. baru2 ni kerismudin pi melawat kapal perang komunis china...
    sama komunis malaya boleh aje banzai,tapi sama taiko besar komunis china,mesti mau tunduk homat maa....hehehe nuklear power bhai kau ado?!

    ReplyDelete
  37. Umno kalah PRK Sungai Limau. Ertinya masih ada melayu di Sungai Limau yang celik dan cerdik. Tindakan pengundi melayu di Sungai Limau menolak Umno adalah tindakan yang BETUL kerana ..... (kemudian kita akan jelaskan). Tahniah kepada Pas. Tahniah kepada Ustaz Azam.

    Pro Umno

    ReplyDelete
  38. eleh bengang kat cinabeng konon.. tp yg ko pi sokong kj yg terang2 ckp pr dulu cinabeng tak tolak bn tp undi melayu berpecah...
    selagi pemimpin umno disponsor oleh tokeh2 cina,dan ahli2 umno kemaruk nak duit masa pemilihan selagi tu umno tetap mcm sekarang... menang memerintah dgn undi melayu dan disponsor oleh tokeh cina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Red Bean Army kuncu kepada Regina Lee

      Delete
    2. Regina Lee jer yang berani SCREW menteri.Screw my minister please....!!

      Warghhhhh...Kah...Kah...!!!

      Delete
  39. PARPUKARI pro-kj,mudin

    ReplyDelete
    Replies
    1. PRO Ah Jin Gor jugak dengan Open Declaration Taik Palatnya tu dulu.

      Delete
    2. Reentry Tahi Palat nie kemain juah lagi kat sini. Blog dia sendiri (Reentry7.blogspot.com) dia lari tinggal sbb kena lanyak dan ganyang teruk sama team najib & Geng Kejora. Dekat blog sendiri diam menyepi, kat tempat orang kemain cas lagi ... piiiraaahhhh ...

      Delete
    3. Dengar kata ada sekor mangkuk kesian dekat si Reentry nie, nama mangkuk tu James Kotey Kurap. Dia cuba nak defend si Reentry nie, sekali dgn James tu bungkus kena tibai, balun, hentam, paku, lanyak dan ganyang dengan geng Kejora ... aku tengok jerr...

      Delete
    4. KJ main sepak raga bulatan terus Sg Limau tak nak undi.Suweii betul la kitol ni.Cian Datuk Paduka Mukhriz bertungkus lumus.Apsal tak bawak Omak dia turun berkempen sekali sama macam PAU dulu.

      PtuiiiiiHHHHH...!!!

      Delete
  40. Mana sekor lagi barua mat dey, aothaman kaduk? Lama tak nampak komen! Dah mampos ke??? Amacam anak mat dey tak mampu pun tawan Sg Limau, konon dulu bergaya tawan Kedah. Budak nie, pak dia dah jalan kalu, dia pun tumpang bungkuih le ...
    Tidak dapat tidak, by hook or by crook, sooner or later, KJ is one of the next to be PM ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kj tikam belakang tak caya tgk gaya mata dia. Very anwar ibrahim. Munafiq.

      Delete
    2. Yes u are right.KJ is Very the very Anwar JuburTaik.He turns Pemuda UMNO become arsehole and shithead.

      Best Regars

      PtuuuiiiHHH...!!!

      Delete
    3. toksah dok promote dah mukris....buang masa saja....promote najib kj dan hisham pon bagus...marilah kita bersama sama tinggalkan hj mukris temberang dan ayahnya muka temberang....kutuk umno tpi kempen anak bertanding tiket umno....pukimak betol korang yg support mukris...takkan tak nampk lagi agenda mukris dan ayahnya....hidup umno ...dan pemuda sentiasa support kj

      Delete
    4. Diam'Ah..!!!!KJ,KJ,KJ.Meluat aku.Main sepak raga tengah kampong pun kalah.ChaiiTTT..!!

      Delete
    5. masa depan politik Mukhriz mcm susah je,dh la takde jawatan utama dlm umno. Kj plk steady,lepas ni naik naib presiden...makin cerah la karier politik Kj lepas ni..

      Delete
  41. BENARKAH UMNO ADIL KEPADA ORANG MELAYU ?

    PRK Sungai Limau mendedahkan sikap sebenar Umno terhadap orang melayu. Orang melayu mendapat layanan seolah-olah “ anak tiri “ daripada Umno. Sedangkan orang cina mendapat layan seolah-olah “ anak emas “. Begitu sekali Umno memperlakukan orang melayu kerana hendak mengejar undi orang cina yang tak seberapa pun. Betapa hinanya, murahnya, tidak bernilai undi orang melayu kepada Umno.

    Ramai orang melayu tak sedar tentang hal ini. Mungkin pada mereka tak ada apa-apa. Pada hakikatnya Umno sebuah parti melayu telah menghina bangsa yang berjasa kepadanya semasa Umno “ nyawa-nyawa ikan “ di arena PRU13 baru-baru ini.

    Cuba anda lihat agihan bantuan kepada sekolah-sekolah oleh Umno semasa PRK Sungai Limau. Berapa yang sekolah melayu dapat dan berapa pula yang sekolah cina dapat ? Saya terasa sangat seolah-olah murid sekolah melayu tak ubah macam sampah yang tidak ada nilai langsung jika hendak dibandingkan dengan murid sekolah cina. Tiga sekolah cina mendapat 2.5 juta sedangkan 12 sekolah melayu hanya mendapat 1.2 juta. Maknanya market price sekolah cina adalah lebih tinggi daripada sekolah melayu pada kadar RM0.80 juta bagi satu sekolah cina dibandingkan dengan RM0.10 juta bagi satu sekolah melayu. HINA NYA SEKOLAH MELAYU DI MATA UMNO, MURAHNYA HARGA SEKOLAH MELAYU DIMATA UMNO.

    Mengejutkan, saya terjumpa dalam blog SRJK Aik Min di Sungai Limau hanya ada 15 orang murid tetapi mendapat bantuan sebanyak 1 juta. Saya tidak ada maklumat berapa murid di SK Bukit Besar dalam DUN Sungai Limau, tetapi saya percaya murid sekolah itu ramai dan mungkin 500 atau lebih. Berapa SK Bukit Besar dapat, Cuma RM0.1O juta sahaja.

    Bersetujukah anda dengan saya bahawa di mata Umno nilai atau harga satu orang murid cina dengan nilai atau harga satu orang murid melayu seumpama “ langit dengan bumi “. Di SRJK Aik Min harga atau nilai satu orang muridnya adalah RM66,666.00 (mengambil kira jumlah murid 15 orang). Berapa pula harga atau nilai satu orang murid di SK Bukit Besar ? Memeranjatkan, menyedihkan, rasa terhina bila satu orang murid di SK Bukit Besar cuma berharga atau bernilai RM200.00 sahaja (mengambil kira jumlah murid 500 orang).

    Saya tidak tahu adakah para guru di sekolah melayu ada membuat kiraan secara metamatikal seperti yang saya buat. Saya yakin mereka tidak buat kerana guru sekolah melayu ini tidak berapa cekap metamatik sangat jika hendak dibandingkan dengan guru sekolah cina. Kalau guru sekolah melayu betul-betul cekap metamatik awal-awal lagi mereka ada membuat kiraan metamatik, dan saya percaya mereka akan memprotes secara diam kepada Pak Menteri mereka iaitu Muhyidin Yassin, dan akibatnya Umno akan kalah lebih teruk lagi di PRK Sungai Limau, dan Pas akan mendapat majority yang lebih besar daripada yang Pas dapat masa calonya adalah arwah Ustaz Azizan.

    Saya simpulkan bahawa apa yang berlaku pada PRK Sungai Limau ini adalah UMNO MENGHINA ORANG MELAYU, UMNO MENGHINA SEKOLAH MELAYU, UMNO MENGHINA GURU-GURU MELAYU DAN UMNO MENGHINA MURID-MURID MELAYU. Dan atas sebab itu lah walaupun saya ini seorang yang Pro Umno tetapi bersyukur bila Umno kalah di PRK Sungai Limau sebab saya tidak mahu orang melayu yang berfikiran seperti saya bertindak menolak Umno lagi pada PRK yang akan datang, dan yang paling saya tidak mahu adalah orang melayu menolak Umno pada PRU14 yang akan datang.

    WAHAI PEMIMPIN UMNO, JANGAN LAH KAU ULANGI PENGHINAAN KE ATAS BANGSA MU SENDIRI SEPERTI MANA YANG KAU LAKUKAN DI DALAM PRK SUNGAI LIMAU PADA 4 NOV 2013 DI MASA AKAN DATANG. CUKUP CUKUP LAH ……..

    Saudara BLOGGER, saya mohon tuan siarkan posting saya ini. Saya tidak halangan jika tuan ingin menjadikan isu yang saya bangkitkan sebagai bahan untuk artikel anda. SESUNGGUHNYA SAYA MAHU SELAMATKAN UMNO DARIPADA DIHUKUM OLEH ORANG MELAYU SENDIRI. SAYA MASIH MAHUKAN UMNO UNTUK JAGA MELAYU DAN ISLAM.

    Ana Muslimah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari dimana silap umno, sehingga bangsa melayu sendiri tak suka pada umno, bukannya menyalahkan orang melayu sebab tak suka pada umno.
      Mungkin orsng melayu salah, tapi tak semestinya umno itu bagus.

      Delete
  42. Assalamualaikum Saudara,
    Mohon linkkan blog saya. Izinkan saya untuk sama-sama berjuang. Terima Kasih.
    http://salatusalatin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  43. hari ni mahathir pecah lobang umno lagi..peguam negara agen cia...kah kah kah kah....sial betul mahathir ni asyik pecah lobang umno...kita kmpen jatuhkan mahathir plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn jgn mahathir yg jadi agen cia...sbb mcmana dia tau..ntah ntah gani patail cuma kambing hitam..hairan mcamana mahathir tau sbb risikan tentera pon tak dpt detect

      Delete
  44. Parpukari, bukan orang cina yg patut kita benci, sikap pemimpin melayu yg tamak kuasa yg desperate sangat dekat undi masyarakat Cina yg patut kita benci. Jentera UMNO besusah payah bekerja kuat tanpa penat lelah, last2 lepas result kuar, Najib dgn selamber kuar statement terima kasih dekat masyarakat Cina kerana menyokong UMNO, dan Najib berbangga pengundi Cina bertambah. Bukan berbangga dekat jentera UMNO.

    Nampak jelas sekali pemimpin UMNO dengan matlamat mereka, keutamaan adalah utk mendapat sokongan masyarakat Cina kembali. Bagi pemimpin UMNO, orang melayu sudah pasti akan terus menyokong UMNO. Aku rase tak payahla kita duk maki masyarakat Cina kat sini, sbb lg nampak sangat kita yg bodoh, diorang senyum saje, strategi berkesan.

    Ramai dah buat keputusan, next election kite akan ajar pemimpin yg leka. Aku predict tsunami politik paling dasyat next general election.

    Dan nasihat aku buat pemimpin UMNO satu saja seblum terlambat, ingatlah peribahasa melayu, jangan sampai yang dikejar x dapat, yg dikendong berciciran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepat bro...! stop mukris dgn dunia politik kotor...support najib dan lain lain...tak betul baru kita hentam...mukris dan mahathirlah punca gelora politik umno ....tengok kj tetap tenang menentang tohmahan penyokong mukris...mudin pon ok...mukris je yg nak cepat cepat naik dgn slogan melayu diutamakan....kita kan majmuk...resam org lama berkawan baik baik..lu tipu lu mati....aku berharap mudin kembali menghunus keris dimasa depan.....

      Delete
    2. Komen macam Kepala Butoh.Kau berseorangan dalam hal ni.Majoriti Melayu luar UMNO menyampah tahap BABI TURAT dengan pemimpi POJAAN kau tu.

      Harap Mamphos...!!!!

      Delete
    3. sabar sabar....betullah tu mamat atas tu ckp.....kalau tk betul takkan diaorang mnang....yg kalah biasalah marah...takpe aku paham...taknak mogok sbb kekalahan mukris ke...bukan provoke ko untuk marah..tapi untuk ko tukar orang plak..
      ...hidup kj...hidup mudin...

      Delete
    4. Reentry punya perangai sangat huduh
      Sering buat fitnah dan tuduh menuduh
      Dengan geng kejora selalu cari gaduh
      Tak ada benda lain asyik cakap butuh

      Delete
    5. KJ sangat tangkas pintar dan bijak
      Ditambah rupa tampan dan segak
      Sikapnya tenang dan bagus watak
      Tak macam Mukhriz kepala botak

      Delete
    6. Kalahnya BN tidak dapat dihindar
      Orang-orang umno kenalah sedar
      Pengaruh Che Det semakin pudar
      Sg Limau kalah Mukhriz tersandar

      Delete
  45. Umno masih relevan untuk mrnperjuangkan agama islam dan hak org melayu...cuma pembentangan budget kali ini byak menekan rakyat...rata3x di kampung2x mempersoalkan kenaikan harga gula bantuan org kampung yang masih belum cukup dr kerajaan..kerajaan kena lebih fokus..irg kampung dah jemu dgn cara kempen umno dalam umno tiada good planner untuk menambat hati rakyat ...di bandar holongan pekerjs swasta byak diabaikan kebajikannys..kerajaan cuma bantu kakitangan awam sahaja...padahal dalam kakitangan kerajaan byak yg menyokong pembangkang..muhriz dan tun m masih nak bantu melayu...cuma pas tak paham...anuar masih ada sokongan kerana setiap kali dia berceramah dia bertopengkan agama..umno kena ada player marker yang perfect untuk menyatukan org melayu untuk berdepan dengan cina...ekonomi melayu dah mengemis...takkan politik pun kita jd pengemis...ini malaysia dgn beri muka pd cina.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho lagi sorang pro mukris ....tolonglah stop....pls support najib....tengok hari ni mahathir dedahkan ada agen cia bekerja di pejbat peguam negara...apa kejadah nye mahathir nak buktikan ...padahal mahathir sendiri pernah belajar dgn cia aku baca dlm google...bukankah pendedahan ini akan menyebabkan dia pon kantoi...pelik aku dgn ayah mukris ni...mcmana dia tahu...jgn jgn dialah agen cia

      Delete
  46. Haaa. Bior betoi bro.

    Harga murid cina RM66,666.00 satu kepala. Harga murid melayu hanya RM200.00 satu kepala. Dah melampau ni. Muhyidin hina melayu betoi dah ni. Memang patut sangat lah Umno kalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berak selet mahal sikit bro.
      Ada paham...?

      Delete
    2. Sebab tu Ketua Pemondan UMNO ambik Regina Lee.
      Ada Paham....?

      Delete
    3. Sebab tu Ah Jin Gong main Gendang Cina Dung...Dang...Dung...Dang...macam orang giler....
      Ada Paham...?

      Delete
    4. Dah tak contribute masa PRU Ah Jin Ptuii dah reserved kan satu Menteri Cina kat Kementerian Pengankutan.
      Ada Reti...?

      Delete
    5. Melayu cuma dengar peruntukan JOTA-JOTA untuk Bumiputera tapi last last geng diorang jugak yang SEBAT.Akhir tahun tunggu jerla kita MELOPONG dengar laporan dari Ketua Audit Negara.

      Ah Jib Gor macam biasa lar maintain cool sambil nyanyi lagu rilek brader....brader rilek...rilek brader...brader brader rilek.....

      Pukimak tak?

      Ada paham?

      Delete
  47. KARPAL SINGH CADANG PAS DIHARAMKAN

    Saya petik semula ulasan Pemimpin Kanan Pas (Ketua Penerangan) Tuan Ibrahim Tuan Man yang bertaraf Ulamak untuk sama2 kita nilai adakah " ada ummppp atau tidak ".

    1. Tuan Ibrahim berkata, kenyataan itu menunjukkan Karpal gagal memahami perjuangan Pas.
    2. Tuan Ibrahim berkata, Karpal sepatutnya lebih bijak sebelum mengeluarkan kenyataan yang boleh menjejaskan hubungan baik dalam PR.
    3. Tuan Ibrahim berkata, kenyataan sebegini juga merugikan DAP secara amnya.
    4. Tuan Ibrahim berkata, Pas menyerahkan kepada kepimpinan DAP untuk mengambil tindakan berhubung kenyataan tersebut ”

    Setelah anda membaca berulang kali 4 kenyataan yang saya petik itu, tolong nyatakan di bahagian mana yang ADA UMMMMPPPP ...... Entah lah, bagi saya itu kenyataan yang MAHA LEMAH. Kalau dapat saya nak ibaratkan seperti seekor anjing yang menyalak tetapi DALAM NADA LEMAH kerana KUKU DAN GIGINYA TELAH DICABUT ...... nak mencakar tak daya, nak menggigit lagi lah tak upaya. Ini lah keadaan parti Pas selepas bersahabat baik dengan DAP.

    Tuan Ibrahim tentu nak tahu dan bertanya, " kalau kenyataan aku yang macam tu punya keras kau kata tak cukup ummmppp, habis kenyataan macam mana baru kau nak kata cukup ummmpppp dan cukup keras ". Saya nasihatkan Tuan Ibrahim pergi belajar daripada KARPAL SINGH untuk mendapatkan ilmu UMMMPPPP.

    Karpal Singh pernah berulang kali berkata2 didepan dan dibelakang para ULAMAK dan ULARMAK PAS, " OVER MY DEAD BODY FOR THE ISLAMIC STATE " (diterjemah ke bahasa melayu supaya orang Pas mengerti, " LANGKAH MAYAT AKU DULU JIKA NAK BUAT NEGARA ISLAM " ).

    Itu lah dia kenyataan yang cukup cukup atau maha UMMMMPPPPP. Sampaikan Ularmak Nik Aziz tersasul mengeluarkan kenyataan, " Ah, Karpal Singh tu ore tua, dah nyanyuk, cakap dia tak boleh pakai, itu kata dia, DAP tak kata gitu pun ". Siapa yang nyanyuk sebenarnya, adakah Karpal Singh atau Ularmak Nik Aziz. Yang sebenarnya nyanyuk adalah Ularmak Nik Aziz sebab dia tak sedar yang bercakap itu adalah Pengerusi Parti DAP, suara dia adalah suara DAP. Nampak ke tidak betapa BODOH nya ULARMAK PAS jika nak dibandingkan dengan pemimpin DAP.

    Walau pun saya tak suka pemimpin DAP, namun saya respect mereka punya " interlectuality ". Insyallah, jika ada masa saya akan ulaspanjang perkara no. 3 dan 4. Something very interesting untuk saya nak cuba sedarkan pemimpin dan ularmak Pas " siapa lah mereka jika nak dibandingkan dengan pemimpin DAP ".

    Ana Muslimah

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!