YAY! MUKHRIZ CONFIRM TANDING NAIB PRESIDEN


DAH TERJAWAB teka teki mengenai Datuk Mukhriz Mahathir.Sebentar tadi rasmi umum tanding jawatan NAIB PRESIDEN UMNO di Seri Mentalon,Alor Star-Agendanews

UPDATE-pada majlis pengenalan calon2 Kedah itu,Datuk Mukhriz juga tegaskan UMNO Negeri sokong penuh PM pertahan Presiden UMNO dan TPM Timbalan


84 Responses to "YAY! MUKHRIZ CONFIRM TANDING NAIB PRESIDEN"

  1. Yesss!

    Selamat berjaya Datuk Mukhriz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang pegang tangan kiri mukhriz tu wakil.kimma ker.gelap semacam jer.selamat memilih kepada semua ahli parti melayu 200.00 hengget.awat murah sangat.

      Delete
    2. kalau PAS tak payah 200 ringgit bagi kain pelikat jer

      Delete
  2. Didoakan semoga Datuk Mukhriz menang dengan bergaya!

    Mukhriz 4 VP!

    Khairy jamban jangan gelabah pulak!

    tuihhh!

    ReplyDelete
  3. Mukhriz Mahathir 4 VP......I like

    ReplyDelete
  4. Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi
    aku harap korang kena bertanggungjawab
    dengan komen korang. Marilah kita raikan
    demokrasi dengan lebih beradab dan
    bertanggungjawab.



    BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga makin ramai DKK berjaya di arena politik melayu 200

      Delete
    2. Alhamdulillah mereka tidak akan jual agama islam. .Macam parti pembangkang

      Delete
  5. habis hishammudin dgn shafei apdal nak campak mana? Kesian sama mereka..

    ReplyDelete
  6. yes!!!! selamat datuk

    ReplyDelete
  7. Pewakilan yg dipilih terutamanya yg nk sokong mukhrz nanti harus berawaspada jika terdapat unsur yg x mau bg mukriz naik..sgala bukti2 harus disimpan, dirakam dan dijaga untk menyerang jawatankuasa disiplin (yg x brapa disiplin) jika ada perkara berbangkit kelak..

    masih ingat lagikah laungan keramat KJ RASUAH KJ RASUAH pada pemilihan lepas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau umno nak jadi mcm nasib dap silalah ulangi lagi..kali ni kami x kan bole sabar dah kalau jawatankuasa disiplin buat hal lg..nk jadi apa pn jadilah

      Delete
    2. Osman arop isu kerpan masih ada dlm jwtankuasa disiplin lg?

      Delete
  8. La..muka johari bhrom haram jdah dgn makhinzir kalid pun ada..la ni pakat dok bodek mukhriz pulak..dulu ms zaman pak bodolah bukan main lg dok hina tdm dlm paper mahupun tv..kami x lupa tu dan mukriz lg ingat apa yg org buat kat pak dia

    ReplyDelete
  9. alamak belum jadi MB dah botak.....botak maksudnya ketandusan idea...tak kesuburan mental yg cerdas....botak style mcm botak chin lah mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hg punya tokwan nama ching peng yg br mampuih tu rambot lebat sangat ka sampai rambut david amuragam allycat pun kalah?

      Delete
    2. Hg punya tokwan nama ching peng yg br mampuih tu rambot lebat sangat ka sampai rambut david amuragam allycat pun kalah?

      Delete
    3. Hg punya tokwan nama ching peng yg br mampuih tu rambot lebat sangat ka sampai rambut david amuragam allycat pun kalah?

      Delete
    4. tokwan dia bukan saja xde rambut malah otak pun xde. sekian

      Delete
    5. Tak lama lg botakla hutan kedah mcm kepala dia.

      Delete
  10. PENGUMUMAN INI MEMBUATKAN MANTAN MENTERI AMARAN MALAYSIA GELABAH BERUK

    ReplyDelete
  11. FAKTA PERLU DIKETAHUI:-

    MUKHRIZ 2 kali bertandig pilihanraya dan berjaya dgn megahnya dalam kedua tmpat yg prnah ditandingi

    MUKHRIZ 2 kali merampas kerusi dari pas iaitu parlimem jerlun dan dun ayaq hitam yg sbelumnya diwakili Pas

    Jangan jeles tau macai2 kj / pork bodolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa sumbangan dia pd negara?Cetus idea utk pembangunan pun tak de.mamat ni layak utk pimpin ngo je.habis hasil negara sapu kat adik beradik dia.

      Delete
  12. Syukur, Alhamdullillah. Semoga berjaya Datuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blah la...kepintaran dia tak setanding KJ.tanding ketua pemuda pun pasti kalah.

      Delete
  13. Sepatut nya mukhriz yang layak jadi prisden umno, bukan najib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teman setuju beno le.

      Delete
    2. KJ adalah pelapis sebenar umno bknnya mat botak tu!

      Delete
  14. Mamat ni langsung tak nampak pun ketokohan dan aura, harap tumpang glamour kepala bapak dia je ... harap gah kat dlm blog boleh le... aku gerenti dia bungkuih punya ... hati2 DS Najib, jgn tak tahu, rencana & komplot family kerala nie ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 8:14 pm
      Kalau nak dibandingkan dengan semua peminpin lain..mukhriz lebih layak lagi...Pembankang benci dia kerana keturunan dari kerala..hanya itu isunya...Patutlah pencacai hancur semasa PRU lalau...

      Delete
  15. Alhamdulillah akhirnya Mukhriz dah masuk gelanggang. Maknanya permintaan Najib untuk mengekalkan status quo Naib Presiden sekarang tidak dipatuhi.

    Yang paling tertekan sekarang tak lain tak bukan Hishamuddin. Dia perlu tanggung akibat atas kegagalannya semasa terajui KDN dulu.

    Semoga Mukhriz berjaya membawa perubahan dalam UMNO. Gud luck Datuk!!

    ReplyDelete
  16. Tak nampak ada apa2 kelebihan pun dekat Mukhriz nie, selain dari dia mempunyai 55 buah syarikat dan dia adalah anak kpd bekas perdana menteri yg paling lama bertakhta.

    Bukannya apa, takut nanti dia hanya akan jadi mcm patung wayang kulit, semua pergerakan dan tutur kata dilakukan oleh tok dalang di belakang layar. Takutnya lah pulak kalu tok dalang tu dah jalan, patung tu tak boleh nak bergerak dan bertutur sendiri ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape dosanya Mukhris kerana mempunyai banyak syarikat dan bapanya mantan PM.. Ape isunya...tahap otak pencacai macam monyet chipanzie..ha ha.. Berhujahlah dgn fakta yg kukuh..

      Delete
    2. DiKedah pun tak buat apa2lg pun.mana janji ms Pru 13?Habuk pun takde mamat ni!

      Delete
  17. Misai mcm tanglung! Itu kata2 Allahyarham P.Ramlee dlm filem Seniman Bujang lapuk.
    Kalau nak banding dgn KJ, suku KJ pun tak ada!

    ReplyDelete
  18. sy sokong mamak kerpulei...

    ReplyDelete
  19. kang Rafizi ajak debat masing2 pemimpin umno jwb DEBAT BUKAN BUDAYA KITA puii!
    nasib baik ada KJ,hero kita.setakat debat selamber je dia bantai pakatan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamba jer dia ambik Regina Lee DAP.PtuiiiiiHHHH....!!!!

      Delete
    2. KJ yg terbaik dan brani!

      Delete
    3. K........KO
      J.........JOL
      kj........kojol

      Delete
  20. its time to change...orang muda perlu pemimpin2 yang muda,yang tua tidak dilupa,,yg muda buat2 lupa pon tak akan dilupa,yg tua yg pelupa pun tak akan dilupa,yg muda yg selalu lupa&selalu terlupa juga tidak akan dilupa..sebab melayu mudah lupa

    ReplyDelete
  21. Tntra upahan kacang botol kj mainkan peranan dah

    ReplyDelete
  22. Tntra upahan kacang botol kj mainkan peranan dah

    ReplyDelete
  23. Geng Kontol KJ dah meroyan sawan babi turat.

    Hidup Datuk Mukhriz.Kitol Jebon boleh blah masuk fashion show catwalk

    Wargh....Kah.....Kah....!!!!

    ReplyDelete
  24. Mukhriz! Tahan nafas, Azeez lupa pakai odorono

    ReplyDelete
  25. Hidup Demokrasi UMNO stlye, Nak bertanding kena minta restu Presiden ha ho hi. Mukriz patut go direct challenge Najib as Presiden. Anyway I respect his decision to contest Nib Presiden Harap the End of Najib era is nearer. KU LI harapan kat hang je lah nak challenge Najib. To Hisham menteri Amaran merangkap Menteri Minta Ampun kat Cina and Shapie menteri Sunyi Sepi department lebih baik le hangpa pi challenge Najib dengan Muhyidin. Silap haribulan Hisham menang Jadi Presiden , Shapie pulak menang jadi Timbalan nya, tapi hangpa semua akan hampa sebab orang dah tahu sapa hampa semua.

    ReplyDelete
  26. dalam umno pun mau gaduh kah.... ka bagus klu mukhriz dan kj bergabung.... kuatkan umno sama2.... dua2 hebat apa... ni tak... nak bgaduh saja.... bosan tgk....

    ReplyDelete
  27. Terus tanding kerusi President bagi Najib sakit kepala dan tak dapat tidur nyenyak. Kikiki...

    ReplyDelete
  28. Terus tanding kerusi President bagi Najib sakit kepala dan tak dapat tidur nyenyak. Kikiki...

    ReplyDelete
  29. ceh tim *%!# nak hantar Mukhriz utk sekat KJ.
    ketua pemuda umno automatik naik jadi naib presiden.dan ada peluang naik jawatan no2 & 1.
    skrg tim *%@! da plan hantar calon pemuda utk cabar KJ & cantas KJ.bagi laluan Mukhriz naik .
    jangan mimpi la brader.

    ReplyDelete
  30. Berita yang sangat hebat. Sekarang sudah ada pengganti Hishamuddin. Harap tiada belot atau campur tangan presiden untuk menangkan Hishamuddin seperti Tun Dol menangkan KJ sebagai ketua Pemuda.

    ReplyDelete
  31. Habislah Hishamuddin nanti macam Ghafar Baba kena balik kampung tanam jagung

    ReplyDelete
  32. Tong Malbari nak bina balik dia punya dynasty. Semua faham cakap terbalik ini mamu kerala, dia cakap jgn bagi umno pecah belah, jgn tanding presiden & timbalan, tapi maksud dia adalah sebaliknya. Rencana sebenar dia ialah untuk tumbangkan team Najib. Jgn tak tahu, desakan dari PERKASA minta Najib berundur itu adalah cakap proxy Tong Malbari. Anak mamu nie & anak kawan baik dia adalah gabungan utama dlm rencana nak cantas Khairy. Aku percaya Najib & teamnya sedar akan semua permainan ini dan tidak akan beri laluan dynasty kerala untuk tampil kembali kaut harta Negara ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanya. .Apa dosanya kelahiran kerala... Itukan semuanya Takdir Tuhan..korang nie golongan kafir keer

      Delete
    2. Pasal kuat auta habis org melayu kena klentong!

      Delete
    3. Habistu tu nicky ajis hadii bawsng jual agama korang sokong pulak...jgn jadi munafiik sila tengok cermin dulu

      Delete
    4. Lu tgk cermin muka mcm babi!

      Delete
    5. Moyang Mukhriz sebelah ayah... India Muslim Kerala. Atuk dia 50% Melayu 50% India Muslim Kerala berkahwin dgn wanita Melayu Kedah. Ayah dia 75% Melayu 25% India Kerala berkahwin dgn wanita Melayu. Wajah Mukhriz & ayah dia pun dah nampak 100% Melayu berkulit putih kuning. Tapi kenapa K. Pemuda KJ nampak lebih mamak dan berkulit hitam, Melayukah dia?

      Delete
  33. AKHIRNYA TERJAWAB. SYUKUR ALHAMDULILLAH. SEMOGA BERJAYA DATUK.

    ReplyDelete
  34. Bersesuaian dgn slogan UMNO demi Agama, Bangsa & Negara, doa saya semoga pemimpin yg jitu Melayunya akan dipilih... bukan mereka yg "Malaysian 1st, Malay 2nd", terutama sekali yg beraliran liberal menyetarakan bangsa, agama dan semua fahaman sama rata sama rasa.

    ReplyDelete
  35. ZAHID & HISHAM MENGGELABAH?

    Zahidlah orang yg paling kecewa! Sebelum ini, dia minta Mukhriz dapatkan pandangan Najib dulu kalau nak tanding Naib. Secara 'indirect'nya, Zahid minta Mukhriz jgn masuk!
    Masa Ali & Isa umum nak tanding, tidak pula dia suruh minta pandangan Najib. Apasal Zahid, kalut semacam?

    Hisham pun sebelum ini ada buat komen minta Mukhriz jgn kacau daun dgn team Najib yg dah ngam dan ok nie. Kalau bukan kerana kemasukan Mukhriz pun mmg kita nampak kedudukan Hisham goyah, saham makin turun. Tapi Zahid goyah juga ke?

    Zahid tahu, Tok Dalang tidak suka dia sejak zaman Anwar lagi. Zahid takut juga kalau menang pun, tak dapat ranking no 1 mcm dulu lagi ... nantinya saham untuk nak tanding Timbalan jadi kurang!

    Tok Dalang dah susun elok dah, dia tahu Najib akan lambat lagi berundur, peluang Muhiyudin & Zahid untuk ambil tempat Najib makin jauh sbb kedua-duanya lebih tua dari Najib. Maka peluang yg tinggi ada pada KJ, ini yg Tok Dalang paling tak mahu! Sbb tu Tok Dalang mahu kais KJ & geng2 Najib yg ada pada ranking ke-3 dlm UMNO, terutamanya sepupu Najib & menteri KDN yg makin naik saham. Shafie bukanlah satu masalah bagi Tok Dalang!

    Kalau rancangan Tok dalang Berjaya, kita akan saksikan Zahid & Hisham sayonara. Kalau rencana & komplot Tok Dalang berjalan baik, 2014 nanti kita akan lihat 3 Naib Pres UMNO ialah: SHAFIE, PAK ALI & ANAK TOK DALANG ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau betul jadi seperti 3.30am cakap tu, Zahid nampaknya buka saja tak ada peluang jadi presiden (@PM), timbalan pun nampaknya tak berbaulah ...

      Delete
  36. Aku rasa mamat 1.47am ni pening atau 3 suku kot..otak tahap ciput..bodoh punya orang

    ReplyDelete
  37. Sekarang semua orang dah mula nampak. Mukriz adalah roh dan aura TDM. Ayuh mara ke hadapan. Semoga berjaya Datuk Mukriz....

    ReplyDelete
  38. Sebenarnya calon yg ada fikir risau tentang nasib bangsa melayu dan agama Islam sahaja yg akan dipilih oleh Allah untuk menjawat jawatan NP. Seperti mana kerisauan D.Mukriz dlm sidang media semalam selepas pengumuman bertanding NP. Rakyat di bawah mengharapkan UMNO diterajui oleh seorang pemimpin yg IKHLAS, BIJAK DAN BERKALIBER. Bukan setakat untuk jaga periuk nasi MEREKA sahaja. Bila dah menang lupa diri. Senyap menyepi. Aku rasa Datuk Mukriz lah yg paling layak menduduki KERUSI NAIB PRESIDEN UMNO YG PERTAMA. KEDUA ZAHID DAN KETIGA DATUK ALI. AMIN....
    Rakyat boleh menilai setiap tutur kata dan tingkah laku seorang pemimpin. Tapi pemimpin belum tentu dapat merasai keluh kesah rakyat yg dalam kesusahan, kesempitan dan kelaparan.
    Pilihan akar umbi umno:
    1. Datuk Mukriz
    2. Datuk Zahid
    3. Datuk Ali

    Selamat maju jaya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini saja pemimpin melayu yang maseh ada telor yang saya nampak masa ini ...berani bersuara dan berani membela melayu saya sokong...pencalonan mereka...ya saya akan gunakan peluang saya ini di pemilihan peringkat bahagian saya...hidup melayu.hidup melayu hidup melayu...biar cina nak kata saya racis..tak apa ...mereka boleh mengapa saya tak boleh

      Delete
    2. Datuk Ali tu duduk jg cucu lg baik.dah expired.org melaka pun dah tendang.bgla peluang org lain pulak.

      Delete
  39. Cayalah Mukhriz..undi ku hanya untuk mu.. berani berubah!

    ReplyDelete
  40. kalau mukhriz kalah umno pasti dalam bahaya..akar umbi tak akan benarkan mukhriz terima nasib yang sama seperti masa dia kalah dengan kj...

    ReplyDelete
  41. Why are you all so happy and cheerful with Mukhriz contending for VP? What's so great with him besides being the son of Mahathir? Nothing man, nothing great of his contribution to UMNO or to the nation, no single thing to be proud off? These are sort of peoples who can be termed as 'blind follower' ... fanatics, whatever stuffs brought out by Mahathir are all nice and sweet, be it his words or his action or his siblings (including his daughter who is a strong LGBT supporter) ... even his shit will be nice & sweet to these 'blind' peoples merely because they are his stubborn worshippers!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu anon2.33pm, samalah dengan keseronokan mereka bersorak riang dengan pengumuman anak Sanusi Junid, Akhramsyah nak masuk bertanding Ketua Pemuda. Apa yang seronok sangat? Apa yang lebihnya dengan Akhramsyah tu, selain bapak dia sebagai orang setia Mahathir? Ini bukan soal risaukan jawatan KP dicabar, tapi soal kredibiliti orang yang mencabar tu... dalam MAYC pun terhoyong hayang, nak pimpin pemuda UMNO pulak? Ntahlah ... rosak, rosak ....

      Delete
    2. its simple bcoz u are red bean army.... anuar is gay.... daughter also LGBT supporter... so what...???

      Delete
    3. And u re mr bean army....mcm pondan tua!!

      Delete
    4. KJ adalah pemimpin muda umno yg jauh lbh layak dr Mukriz yg tak nampak langsung sumbangan kpd parti.

      Delete
    5. Ada kebenarannya. Nampak mcm pakat suka sangat, over!
      Apa kelebihan dia? Tawan Kedah dari PAS? Bukannya dia Ketua Perhubungan Kedah masa tu, tapi Mat Bashah! Apasal Mat Bashah tak dilantik jadi MB?
      Kalau seorang yg nak jadi pemimpin hanya nak bersandar pada gah mak bapak atau keluarga tanpa ada kelebihan atau keistimewaan, baik tak payah!

      Delete
    6. Tengok calon yg nak cabar ketua pemuda tu mcm ayam daging je .. tak nampak mcm gelagat ayam sabung pun ... rentikanlah ....

      Delete
  42. Berebutlah korang...nanti diakhirat nanti kalau tak jalankan amanah dengan betul...luorang akan berdoa agar dijadikan daun dan tanah sahaja masa di dunia dulu...fikir-fikirkanlah...jgn dok fikir yg seronok aje tau....

    ReplyDelete
  43. Whoever is for VP it doesn't matter much, but for Ketua Pemuda, Khairy is undeniable ... in fact he is capable for VP as well!!!

    ReplyDelete
  44. Kalau Mukhriz nak tumpang masuk kapal Najib, kita alu-alukan .. tapi janganlah kelasi nanti nak lebih2 dari nakhoda! Bukannya apa, takut kapalnya salah haluan atau karam, sekali dgn penumpang2 lain habis semuanya lemas ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 6.48am, Mukhriz nak masuk bukan sebagai kelasi biasa, dia ada pakai ‘computerised electronic chip tag’ yg boleh connect dgn ‘remote control device’ secara ‘wireless’. Nanti bila kena ‘remote control’ dari darat, semua ‘operating system’ dalam kapal Najib akan ‘paralyse’ dan kapal akan bergerakan ikut haluan nakhoda di darat … itupun kalau ‘operating system’ dalam kapal Najib tak ‘powerful’, kalau sama power, ‘operating system’ dlm kapal akan jadi ‘trouble & confuse’, kapal akan berpusing2 … innalillaah ….

      Delete
  45. pemimpin Umno akan datang Mukhriz vs KJ
    siapa Pm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haron idris bakal pm masa depan.. Mukhriz dan kj boleh blaah

      Delete
    2. Org melaka mana blh jd PM.habis nanti tanah melayu tergadai.tgk sendiri di melaka!habis sawah padi dan kg2 melayu !

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!