WEI MINYAK TAK NAIK HARGA LA BANGANG!

Aku tak faham betul rakyat Malaysia ni. Dengar fitnah pembangkang bukan main lagi. Mana ada minyak naik?

Inilah bukti pembangkang punya macai nak perbodoh dan menyusahkan rakyat. Dari dulu lagi mereka tabur fitnah, peliknya ada gak manuisa bangang yang percaya.

Aku diberitahu seleuruh negara terutama sekali di KL semua steaten minyak tengah sesak akibat dari 'panic buying'

Apa ke bodoh korang ni boleh percaya kata-kata pakatan hanjing ni? Pastu untuk cover story ada macai pembangkang kata harga rokok pulak alkan naik.

Wei rakyat malaysia yang kurang cerdik, sampai bila lu orang mau kena tipu? Orang yang jaga negara siang malam korang kutuk. Orang yang kuat fitnah dan selalu janji mimpi basah korang percaya..

Are we that sick!?

18 Responses to "WEI MINYAK TAK NAIK HARGA LA BANGANG!"

  1. Kita boleh nilai la tahap iQ penyokong PR... Kena kencing beratus kali pun masih tak serik... Mungkin dah ketagih dengan penipuan.

    ReplyDelete
  2. kalau naik pun Alhamdulillah, dah kehendak Allah, I love PM...

    ReplyDelete
  3. Ala beli kereta beratus ratus sebulan boleh bayar, minyak naik berapa sen pun bising. Tak da duit naik bas la. Apa nak bising. Harga minyak dunia sebenar lagi mahal. AGaknya kalau harga minyak sebenar di kuatkuasakan di Malaysia adakah ramai yang sebenarnya tak mampu pakai kereta?

    Ukur baju di badan sendiri lah. Nak pakai kereta isi minyak la. Tak mampu jangan beli.

    Bagus juga kerajaan kurangkan subsidi minyak kerana yang gemuk China juga. Perusahaan dia punya lah banyak pakai minyak. Yang kereta besar besar dan mahal dia juga.

    Elok lah duit tu di agih samarata kalau tak pun untuk menolong bumiputra. Ada gak faedahnya.

    Sementera ni mesti ajar China cukup cukup. Biar mereka rasa kesannya kalau salah pilih. Dulu mereka ingat kalau pilihan mereka kalah pun kerajaan akan bela mereka. Pui! Amik ko sekarang.

    ReplyDelete
  4. APE KE JENIS BODOH DAN BANGANG ORANG2 NI. TAIK DAH NAIK KEKEPALA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SMLM PGI S.ALAM. TGK RESTAURANT PENUH DGN ORG MAKAN. NAK CARI PARKING PUN SUSAH. ANAK KATA DIA TAU KENAPA MEREKA NI MARAH SGT MINYAK NAIK. SEBAB.... RATA2 ORG S.ALAM MALAS MASAK. SUKA MAKAN DILUAR SEBAB TU DUIT HABIS. KALAU MASAK SENDIRI JIMAT DUIT JIMAT MINYAK. TAKLAH JADI PEMBANGKANG KAN..

      Delete
  5. Jgn jilat balik ludah sendiri udah le yop...

    ReplyDelete
  6. Kekalutan ini mungkin berpunca dari berita asal yang ditulis oleh Malaysian Insider pada 26/09/2013 lalu. Malaysian Insider seolah-olah faham pola fikir rakyat Malaysia yang suka kepada persepsi dan bukan fakta dan kerana tulah berita ini ditulis dengan sangat baik sesuai acuan dan kehendak mereka. Saya tidak hairan, memang Malaysian Insider terlalu suka kepada nilai-nilai yang membangkitkan kebencian rakyat kepada kerajaan. Malang sekali, rakyat Malaysia membaca dan membuat penilaian bukan dengan otak dikepala tetapi otak dilutut. Lihatlah komentar terbuka yang boleh dibaca di Yahoo News yang seakan kelkatu yang gah bercerita tentang pengembaraannya kebulan. Tidak hairan jika sebaris komen bodoh mampu meraih 159 thumbs up hanya dalam tempoh 2 hari sahaja. Kita selalu beranggapan “tidak mengapa” kerana masih percaya kepada majority yang masih rasional dan mampu membuat penilaian sebenar. “Tentera Kacang Merah” telah terkehadapan dalam peperangan ini secara organisasi terancang. Soalnya dimanakah usaha kita dalam menangkis serangan ini. Jika ada pun hanyalah bersifat individu dan kadangkala saya ialah salah seorang daripadanya. Janganlah berharap kepada blog yang hanya dibaca oleh segelintir yang berkecenderungan sahaja. Silalah rujuk yahoo news dan bacalah komentar bodoh namun mampu mendapat ratusan thumbs up dari pembaca. Saya setuju benar – system pendidikan kita sebenarnya telah berjaya menghasilkan rakyat yang tidak punya daya fikir. Lebih parah apabila system nilai kita yang amat cenderung kepada persepsi dan bukan reality. Sekadar pandangan peribadi hasil penilaian terhadap banyak bangsa yang telah saya temui.

    ReplyDelete
  7. Yang buat FITNAH kata harga minyak & barangan naik memang BABI. Menyusahkan rakyat sebab panic buying. Cepatlah BABI2 ini mampos. Menyusahkan orang. Nak rehat pun tak boleh. Sialan.

    ReplyDelete
  8. Dah puas le aku beritahu laki aku ni pembangkang punya keja tapi dia tak caya sebab bulan lepas pun macam ni denied tapi tup tup malam berita kata naik 20 sen

    Akundah agak dah ni kerja red bean army sebab nak tutup cerita pasal adu DAP keluar parti.

    Malu wei...... DAP sorok muka kat pungoq nuaq selama ni gebang letup letup last satu keluarbparti nanti mesti ada nyusul le tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menteri bodoh umporno sehingga kini gagal menangkap waima 1 orang RBA.pada hal bukan main berdegar degar di tb 3/4 kata nak tangkap RBA.aper citer.ko pompuan bodoh pun caya gak.ingat kata madey yea.dape bodoh sampai 3 generasi.

      Delete
  9. Penbangkang mmg bodoh suka buat huruhara

    ReplyDelete
  10. Harga rokok memang patut naik sebab ramai lembu ketagih hisap rokok .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haramkan saja rokok kat malaysia ni...sapa yang hisap buat ujian air kencing...kalau positif masukkan dalam penjara.

      Delete
  11. Kalau tak pasti jangan cakap.
    Kalau tak betul namanya fitnah.
    Kalau betul namanya mengumpat.
    lagi satu, kalau tau rosmah buat salah kenapa tak tegur atau sekurang2nya doa agar dia berubah. Bukankah itu selemah-lemah iman. Lebih baik ada iman walaupun lemah daripada asyik menjaja cerita orang.
    Takut2 langsung takde iman

    ReplyDelete
  12. masa sebelum PRU ada yg ckp minyak x kan naik kalau BN menang...tapi lepas PRU terus minyak naik....apepon sokongan aku terhadap BN tetap tidak berubah..hidup BN!!!

    ReplyDelete
  13. Gempar! Cuba pakat2 melawat blog APA (Aku Peduli APA).
    Ada cerita hot dan sensasi hantam teruk KJ ….

    http://aku-tak-peduli.blogspot.com/2013/09/gurindam-untuk-khairykj.html

    ReplyDelete
  14. Dalam pembangkang ni aku heran .... sentuh sikit DAPigs perghhh keluar semua lebai dan anjing suruhan DAPigs mempertahankan idola depa. Penyokong pembangkang ni memang sepatah kata allahyarham P Ramlee pencacai angkat najis....

    ReplyDelete
  15. Haha... caya la rokok naik harga... betul pulak kata2 pembangkang ni kan parpu...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!