PEMANDU AMAT MEMUSNAHKAN KERANA DIPANDU OLEH CINABENG LAHANAT?



The Unspinners ada mendedahkan senarai SEBAHAGIAN dari kakitangan PEMANDU.

Ini baru sebahagian kerana senarai penuh masih boleh diperolehi kerana ada ramai lagi konsultan luar yang dibawa masuk dimana ada antara mereka adalah budak kucirat baru kerja dua tiga tahun dah diberi gaji pangkat Jusa C dan travel naikk Business Class.

Kalau nak turunkkan subsidi, kerajaan perlu turunkan subsidi gaya hidup untuk mereka-mereka ini yang menerima gaji berlebihan dari keupayaan dan pengalaman sebenar.

Dari senarai seramai 17 itu, 9 cina, 6 melayu dan 2 India. Kami tak timbukan isu kaum tapi agak-agak dari 17 cina itu, ada 10 tak undi BN untuk mereka jadi penasihat dan merangka polisi kerajaan?

Dari 6 Melayu itu pun, rupanya tak boleh diharapkan mereka ini benar-benar membantu kerajaan dan menjaga kepenitngan orang Melayu. Ada dah masuk orang putih macam satu email yang kami terima berikut:

PEMANDU .... is infested with PR/BERSIH supporters and has become an opposition Trojan Horse right in the heart of the PM's dept.


Scores of Pemandu senior staffers are totally unqualified to justify their HUGE salaries and perks. Many are outright incompetent and indeed a threat to our nation's security.

I give you one such glaring example below.

This person, Farah Intan Burhanudin barely made it thru UIA (with a couple of repeats) and was a total washout at Zaid Ibrahim & Co.  After getting laid off from ZICO, she reappeared out of nowhere into a key post in Pemandu. She handles PDRM programmes and KPIs and monitors the police force on behalf of Najib and previously for Hishammuddin H. Onn as well. Hishammuddin thr weakling was in her pocket and she -- in HIS name -- could summon CPOs and OCPDs to her beck and call.

Her partying lifestyle, heavy drinking and expensive trips overseas (disguised as "working visits") are well known in the office, where she is known as the Party Queen of Pemandu.

Her promiscuous liaisons with foreign men makes her vulnerable to undue influence by foreign interests and she could even be blackmailed into divulging national secrets to her foreign seductors.
 
Farah Intan is a security threat. Her lavish lifestyle, promiscuity and drinking habit makes her TOTALLY UNSUITABLE for her job. How can this drunk slut be advising softy Najib on anything? In the interest of our nation, pls get her and others like her removed from Pemandu.

Pls see below the lifestyle of Farah Intan, a Najib advisor who will ruin our nation if left unchecked.
 


Pic 1 - Walking drunk on the backstreets of KL.
Pic 2 - On holiday with  foreign boyfriend.


Pics 3 & 4 - On the lap of a foreign (agent?). She is in Pemandu; ini sudah kena "di Pandu."
 


Pic 5 - More drinking parties with Singaporeans and other foreigners.
Pic 6 - Her Facebook page. More drunkard fooling around.
 


Pic 7 - Record of disciplinary action by Bar Council - for numerous unethical public behaviour ...

AND this person right now is in the PM's dept. advising Najib and the cabinet over national security issues. Unbelievable!

Isy isy ...
tiadakah pelajaran agama atau pemahaman moral langsung yang dipelajarinya di UIA? 

HOUSE PK: Pemandu ni elok dibubarkan sahaja la, sebab aku dengar dalam pemandu ni pun ramai cinabeng dan yang pasti seperti apa yang Unspinners dedahkan ni ada melayu islam pun dah mengalahkan yahudi dah ni. Ini ke rupa manusia-manusia nak majukan ekonomi negara kita?



Yang kita kat bawah ni bermatian-matian nak boikot Conabeng anak haram, rupa-rupanya mereka ada dallam Pmandu yang dipandu oleh IDRIS JALA LAKNATULLAH! Ini sama macam kes Omar Ong anak Cina ngaku Islam. Semua al kafirun yang menjaga hala tuju ekonomi aka Pemandu. No wonder la kita ni banyak masalah. Sudah tiba masanya untuk PEMANDU DITRANSFORM atau kasi tutup je la.

Sekadar pandangan, sebab aku sayangkan PM dan aku tak nak manusia lahanat ni semua merosakkan PM yang amat aku sanjungi. Please take note

279 Responses to "PEMANDU AMAT MEMUSNAHKAN KERANA DIPANDU OLEH CINABENG LAHANAT?"

  1. Bila nak renew Open Declaration Taik ko ParPunDey Hey Hey.Najib sayang woooo PEMANDOL Staff nie.Merah -merah bibir dia dengar data dan statistik taik yang di bentang oleh PEMANDHOL ni.


    PtuiiiHHHH....!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian dekat engko

      Delete
    2. Tak apalah sdra RC... sekurang-kurangnya Mr. Parpukari dah highlghtkan kepincangan pentadbiran Najib dek dosa warisan dari pentadbiran Dollah serta suku sakatnya dari kaum Liberal.

      Delete
    3. Bodoh bangang punya reentry

      Delete
    4. woit Parpundek....member hang PapaGomo pi mana? lama x dgr khabar...x tahan dgn komen2 aku yg power terus tutup blog....bacul!

      Delete
    5. sokong tukar ah jib gong dan pemandu ...
      kerana lupa agamalah ada pegawai pemandu sanggup tayang pusat dalam facebook ...
      kerana lupa bangsalah dinasihatkan ah jib gong palu gendang cina bertalu-talu ...
      kerana lupa negaralah dinasihatkan EO dan ISA dihapuskira ...
      manakala ah jib gong ... kerana lupa diri dan lupa nak guna otak untuk berfikirlah diterima semua nasihat dari pemandu yang macam taik tu ...

      Delete
    6. UMNO bangsatkan rakyat.......

      Delete

    7. 18 मार्च 2010 को, दातुक Nazri अध्यक्ष टैन
      श्रीलंका Pandikar अमीन Mulia की अध्यक्षता में
      संसद की स्थायी समिति के लिए प्रभारी अनवर
      इब्राहिम ले जाएगा. आरोपों पर आरोप है
      कि सलाहकार फर्म APCO दुनियाभर [5] एक
      इसराइल नारा [6] की स्थापना की, जो संयुक्त राज्य
      अमेरिका के लिए पूर्व इजरायली राजदूत के नेतृत्व में.
      अनवर 1999 में, APCO के माध्यम से इजरायल के
      प्रधानमंत्री एहुद बराक के एक इसराइल में मदद
      मिली है कि दावा किया. जबकि मलेशिया समर्थित
      फिलिस्तीन और यहूदी आंदोलन के खिलाफ. [7]
      का दावा 1Malaysia अवधारणा प्रधानमंत्री दातुक
      सेरी नजीब तुन रजाक से प्रेरित होने के बाद यह
      सरकार द्वारा नियुक्त किया गया बताते हुए APCO
      से इनकार कर दिया था. [8]. प्रधानमंत्री के विभाग
      दातुक सेरी मोहम्मद Nazri अजीज में मंत्री के बजाय
      कॉमन्स प्रवर समिति की सभा आम तौर पर इस तरह के
      संसद सदस्यों को शामिल उन लोगों के रूप में पिछले
      मामलों को देखें जो विपक्षी नेता के खिलाफ सजा के
      रूप, निर्धारित कर सकते हैं कि केवल कह रही ह

      Delete
  2. Mak..ooi...harap dapat tindakan segera...sebelum melarat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apasal tiba tiba engko yang melatah ni nyah.

      Delete
    2. Macam mana warga tak melatah, bahang kesengsaraan ekonomi telah mula terasa dek kebengapan Najib.

      Delete
    3. Najib tu pakar ekonomi utk mewahkan rakyat....... Tapi TS Khalid dah ada 3 bilion reserve negeri Selangor krna Anwar n PKR tak pakar ekonomi macam Madey mentor najib tu..

      Delete
    4. dah lama aku menunggu posting yg ada unsur2 lucah & seksi dr Parpundek...keep up the good work!

      Delete
    5. 18 मार्च 2010 को, दातुक Nazri
      अध्यक्ष टैन
      श्रीलंका Pandikar अमीन Mulia
      की अध्यक्षता में
      संसद की स्थायी समिति के लिए
      प्रभारी अनवर
      इब्राहिम ले जाएगा. आरोपों पर आरोप
      है
      कि सलाहकार फर्म APCO दुनियाभर
      [5] एक
      इसराइल नारा [6] की स्थापना की,
      जो संयुक्त राज्य
      अमेरिका के लिए पूर्व
      इजरायली राजदूत के नेतृत्व में.
      अनवर 1999 में, APCO के माध्यम से
      इजरायल के
      प्रधानमंत्री एहुद बराक के एक
      इसराइल में मदद
      मिली है कि दावा किया.
      जबकि मलेशिया समर्थित
      फिलिस्तीन और यहूदी आंदोलन के
      खिलाफ. [7]
      का दावा 1Malaysia
      अवधारणा प्रधानमंत्री दातुक
      सेरी नजीब तुन रजाक से प्रेरित होने के
      बाद यह
      सरकार द्वारा नियुक्त
      किया गया बताते हुए APCO
      से इनकार कर दिया था. [8].
      प्रधानमंत्री के विभाग
      दातुक सेरी मोहम्मद Nazri अजीज में
      मंत्री के बजाय
      कॉमन्स प्रवर समिति की सभा आम तौर
      पर इस तरह के
      संसद सदस्यों को शामिल उन लोगों के
      रूप में पिछले
      मामलों को देखें जो विपक्षी नेता के
      खिलाफ सजा के
      रूप, निर्धारित कर सकते हैं कि केवल कह
      रही ह

      Delete
  3. Teruskan serang hingga puak-puak Trojan ni mampus. Setiap yang tak betul pasti akan hancur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur ke hadrat Allah SWT kerana rakyat dah mulai sedar & bangkit di atas dosa-dosa Dollah & Najib.

      Delete
    2. Sebelum hapus Trojan, hapus ketua Trojan aka Najib dulu!

      Delete
    3. aku mnyokong penuh kepimpinan DS Najib!! ptuiiii

      Delete
    4. 18 मार्च 2010 को, दातुक Nazri
      अध्यक्ष टैन
      श्रीलंका Pandikar अमीन Mulia
      की अध्यक्षता में
      संसद की स्थायी समिति के लिए
      प्रभारी अनवर
      इब्राहिम ले जाएगा. आरोपों पर आरोप
      है
      कि सलाहकार फर्म APCO दुनियाभर
      [5] एक
      इसराइल नारा [6] की स्थापना की,
      जो संयुक्त राज्य
      अमेरिका के लिए पूर्व
      इजरायली राजदूत के नेतृत्व में.
      अनवर 1999 में, APCO के माध्यम से
      इजरायल के
      प्रधानमंत्री एहुद बराक के एक
      इसराइल में मदद
      मिली है कि दावा किया.
      जबकि मलेशिया समर्थित
      फिलिस्तीन और यहूदी आंदोलन के
      खिलाफ. [7]
      का दावा 1Malaysia
      अवधारणा प्रधानमंत्री दातुक
      सेरी नजीब तुन रजाक से प्रेरित होने के
      बाद यह
      सरकार द्वारा नियुक्त
      किया गया बताते हुए APCO
      से इनकार कर दिया था. [8].
      प्रधानमंत्री के विभाग
      दातुक सेरी मोहम्मद Nazri अजीज में
      मंत्री के बजाय
      कॉमन्स प्रवर समिति की सभा आम तौर
      पर इस तरह के
      संसद सदस्यों को शामिल उन लोगों के
      रूप में पिछले
      मामलों को देखें जो विपक्षी नेता के
      खिलाफ सजा के
      रूप, निर्धारित कर सकते हैं कि केवल कह
      रही ह

      Delete
  4. Pemandu ni semua orang cerdik... Dalam otak ada geliga...
    berpelajaran tinggi selain asal usulnya juga diketahui dan yang lebih utama mereka ada nama. Tidak tikus menikus. saya sokong pemandu pemandu atas sebab ini

    wau la hualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau FAKE Othaman Ahmad. PtuiiiiHHH...!!!
      Muka minah Pemandu ni macam Hangswa Hawau Slenge kan?

      Boypren Mat Salleh pun muka macam kutip tepi jalan je.ChaaiiiiTTTTT...!!!!!

      Delete
    2. Betul... ini mesti kerja mungkar Anom Pengkagum KJ yg dah kehabisan modal. Saya tak akan pernah menyokong Pemandu Liberal yg diketuai oleh kafir lahanat dan dilantik dan didukung oleh Najib yg lembab.

      Delete
    3. lemaunye othman ahmad nie!!!....kau ni rabun ke?!!..oooiii!!! jgn jadi manusiala!!.....kau ni antara manusia yg menjahanamkan malaysia...patut kena tendang dari malaysia!!!! ade paham!!!!!....

      Delete
    4. Anon 4:54

      Othaman Ahmad yg sokong PEMANDU staff tu adalah FAKE.Jangan keliru.Othaman Ahmad tu TERROR sangat sampai geng palat jamban tingkat 4 punya telor semua sudah kasi goyang.

      Harap Maklum.

      Delete
    5. sdr reentry capsule
      terima kasih sebab puji saya terror...tapi saya ni biasa je.. Sekadar menyatakan yang hak.8-)

      Delete
    6. Posting 05:18 PM pun bukan dari saya tetapi dari Anonymouse yg kini dah kehabisan modal menggunakan nama saya. Harap semua maklum

      Delete
    7. Betul... ini mesti kerja mungkar Anom Pengkagum KJ yg dah kehabisan modal. Saya tak akan pernah menyokong Pemandu Liberal yg diketuai oleh kafir lahanat dan dilantik dan didukung oleh Najib yg lembab.

      Delete
    8. Tahu dah.Nampaknya mereka dah stress.Kesyiyan yer dengan mereka.

      Warghhhhh....Kah...Kah....!!!!

      Delete
    9. RBA dap dan RBA KJ yg makan gaji lumayan, jadi kena la kerja bmatian2 jaga bosz

      Delete
    10. Saya hairan kenapa ramai yg buat fake akaun atas nama sy...tolonglah berubah

      Delete
    11. Munafik 10:59 PM bukan saya. Entah kenapa sekarang ramai orang menggunakan nama saya yg sebelum ini dituduh kafirlah, hindulah, kelinglah, orang tua nyanyuklah. Subhanaullah... Kebenaran pasti mengalahkan yanb bathil. Amin.

      Delete
    12. Othman 4.23 pastinya anda bukan Osman dan bukan seorang Islam. Islam kah anda memberi ucapan 'waula hu alam?'. awak kafir terkutuk kumpulan red bean yang diupah membuat kacau semata. Hinanya hidup anda



      halim

      Delete
    13. Tidak sia-sia dia berjuang di alam cyber. Dia berjaya mendapat banyak gelaran seperti: Tua Cabuk, Man Telo, Man Keling, Othman Goblogs, Aota Man, Seman Mangkaq, Othman Mangkuk, Othman Sampah, Othman Liberal, Ejen Spore, Man Apam Balik, Man Hinu, ... nanti akan dapat banyak lagi ...

      Delete
    14. Apelah punya bengong Anon, dia tak heranlah dgn semua engko punya gelaran. Dia dah dapat gelaran Datuk kelas 1 dari Allah...tak boleh ditarikbalik oleh kerajaan atau pun sekali oleh mana-mana DYMM.
      Datuk kepada cucunya, betul tak? He..he..he...

      Delete
    15. 18 मार्च 2010 को, दातुक Nazri
      अध्यक्ष टैन
      श्रीलंका Pandikar अमीन Mulia
      की अध्यक्षता में
      संसद की स्थायी समिति के लिए
      प्रभारी अनवर
      इब्राहिम ले जाएगा. आरोपों पर आरोप
      है
      कि सलाहकार फर्म APCO दुनियाभर
      [5] एक
      इसराइल नारा [6] की स्थापना की,
      जो संयुक्त राज्य
      अमेरिका के लिए पूर्व
      इजरायली राजदूत के नेतृत्व में.
      अनवर 1999 में, APCO के माध्यम से
      इजरायल के
      प्रधानमंत्री एहुद बराक के एक
      इसराइल में मदद
      मिली है कि दावा किया.
      जबकि मलेशिया समर्थित
      फिलिस्तीन और यहूदी आंदोलन के
      खिलाफ. [7]
      का दावा 1Malaysia
      अवधारणा प्रधानमंत्री दातुक
      सेरी नजीब तुन रजाक से प्रेरित होने के
      बाद यह
      सरकार द्वारा नियुक्त
      किया गया बताते हुए APCO
      से इनकार कर दिया था. [8].
      प्रधानमंत्री के विभाग
      दातुक सेरी मोहम्मद Nazri अजीज में
      मंत्री के बजाय
      कॉमन्स प्रवर समिति की सभा आम तौर
      पर इस तरह के
      संसद सदस्यों को शामिल उन लोगों के
      रूप में पिछले
      मामलों को देखें जो विपक्षी नेता के
      खिलाफ सजा के
      रूप, निर्धारित कर सकते हैं कि केवल कह
      रही ह

      Delete
  5. Haitt chaitt pandu puki basah lagi bagus dari layan pemandu dari kathmandu.

    ReplyDelete
  6. Dalam otak ada geliga...hahaha, geliga sakti ker? Atau geli2 porahhhhhh...

    ReplyDelete
  7. Wahai ahli umno pukimak semua..korang semua bertaraf paria dlm umno dan x layak menegur PM Najib..Najib memilih mereka yg terbaik berbanding ahli paria umno yg lain kerana najib tahu yg paria2 umno bawahan ni mmg bodoh dan layak sebagai tukang sorak umno dan dibayar rm50 sahaja.Pemandu dilantik najib adalah unt meningkatkan popolariti najib n umno..
    Bloger2 pukimak ni cemburukan Pemandu kerana najib sudah buang mereka kerana bloger pukimak ini hanya tahu meminta wang ttp kerja mcm puki..buktinya umno gagal mendapat 2/3 dlm pru..mmg x guna bloger ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Popular Kepala Butoh.Dah bergolok bergadai PEMANDU ni samun duit negara nak ampu Cinabeng punya pasal tapi satu undi pun tak lekat.Najib perasan jer populor tapi sebenarnya kena tipu hidup-hidup dengan PEMANDOL.Like di FB Najib pun banyak yang FAKE account.Bila Omar Ong tunjuk kat Ah Jib Jub Gor yg like berjuta kembang kuncup bibir merah dan hidung Najib perasan populor.PEMANDU ni lah yang kerja macam. PUKI SUNDAL PANTAT SIFLIS.SIAL punya Roti Jala.

      Delete
    2. Mmg ahli umno semua KEPALA BUTUH bro..ahli umno yg memilih najib sbg PM..kami ahli umno rela menjadi Kepala Butuh Umno demi Najib n Rosmah...dlm PAU nnt kami tetap memilih Najib kerana banyak projek yg dijanjikan kpd kami jika Najib menang n projek tu kami jualkan pada cina..bagi ahli bawahan kami berikan mereka beras sekampit kerana majoriti ahli umno bawahan ni mmg bangang abadi dan mereka layak makan rumput di padang bola..

      Delete
    3. ish ish ish...sampai begitu sekali

      Delete
    4. Jadi misi sekarang nak membutohkan ahli UMNO yang sedia BUTOH dan LEMBAM.Memang diakui banyak ahli UMNO yang berkepala butoh dan lembam.

      Endlesss Pussylities...

      Delete
    5. Macamtu pulak....sekejap najib lembam... sekejap ahli umno lembam... sekejap nanti pemandu lembam.

      engko ni kenape haaa.

      Delete
    6. Engkau yang LEMBAM tak dapat nak capture the whole picture.Aku rasa Farah Hawau tu ngko lah.Betul tak?Confirm kau tak ngaku punya.By the way boypren ngko muka cam Mat Salleh reject jer.

      Warghhh...Kah...Kah...!!!!

      Delete
    7. ReentryCapsule, aku pon setuju dia sebenarnya farah hawau. plg tak pun org2 ofis pemandu laknat tu lah..woi korang..berambus drp niat jahat nak menjahanmkan malaysia. Ni lah kiranya babi2 yg bertukar rupa jadi ayam. w/pun rupa nya mcm ayam tapi hati nya mmg babi

      Delete
    8. pemerhatiSeptember 7, 2013 at 10:15 AM

      ► Warghh...Kah...Kah...Sebelum ni pun memang diorang dari Office Pemandhol ni je lah yang sibuk backup Ah Jin Ptuii dari dulu.Farah hawau tu sampai hari ni senyap je tak reply.Duduk memerap sampai dah jadi SEMBAB pulak kerjanya.Mana budak-budak Taik Idung yang dulu turun ramai-ramai backing Ah Jib dalam blog PK ni?.Ke orang yang sama tapi hantar komen konon macam ramai dgn create banyak karakter.Macam style Omar Ong bikin LIKE FB Ah Jib untuk nak timbulkan PESONA TAIK.PtuiiiHHHH...!!!

      Delete
  8. itu la... bini pun tak boleh nak control, Negara apatah lagi. Betul la kata org tua-tua... queen control ni tak boleh jadi pemimpin.

    ReplyDelete
  9. patutlaa najib dok ampu cinabeng yang tak hingin pun nak soong dia , rupanya pi dgr cakap PEMANDU cinabeng .. woii Najib kasi buang semua manusia lahanat semua tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dung...Dang....Dung....Dang....Macam orang gilerrr....!!!!!

      Edisi Tanglong Tailong akan menyusul.Hasil buah tangan Pemandhol.

      Pak Lah dulu habis kuat pun raba-raba Michelle Yeoh. PtuiiiiiHHHH....!!!!!

      Delete
    2. Tahniah kpd sdra berdua. Teruskan perjuangan demi Agama, bangsa dan tanah air tercinta.

      Delete
  10. Ramai jugak yang percaya dekat gambar palsu tu...menyedihkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini pasti dari manusia liberal.... dah terang lagi bersuluh pun tak percaya.

      Delete
    2. Engko pulak manusia munafik...
      Menuduh orang liberal tanpa apa apa bukti... adalah salah satu sifat munafik

      Delete
  11. Perempuan melayu hidup senang sikit, macam-macam korang tuduh dia. Biarlah dia, rezeki dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki buat beli air kencing dan beli boyfren mat saleh. Ops..tuduh sbb video pun besi bukan bukti, apatah lagi takat gambaq no

      Delete
    2. Saya kesian tengok Farah Intan. Kenapa wanita terpelajar boleh terpengaruh dgn gaya hidup bebas liberal yg sesat lagi menyesatkan. Semoga dia balik ke pangkuan jalan.

      Delete
    3. Itu gaya hidup elit umno, dulu, kini & selamanya ...

      Delete
    4. Gaya hidup Stopa Spenda elit hamPAS pun lebih kurang je 4:12 oii, tak payah duk bangga laa

      Delete
  12. pwEEEETTTT PEMANDU i like

    ReplyDelete
  13. Berhati-hatilah dalam membelanjakan duit rakyat dan duit negara.
    Lambat-laun padahnya akan terpalit pada diri sendiri juga.
    Ia juga sikit sebanyak akan mempengaruhi undi rakyat.
    Kalau membelanjakan duit rakyat dan negara biarlah kena tepat pada tempatnya.

    ReplyDelete
  14. Idris Jala tak pernah katakan dia Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dia mmg iban kaperr lah bodo!

      Delete
    2. Dialah tunggak utama yg menyebabkan Najib meluluskan Kalimah Allah diguna pakai di kitab bible. Dia juga yg melumpuhkan MAS.... tapi Najib masih leka & buta terus menggunakan khidmat dia. Najib harus dipertanggung jawabkan.

      Delete
    3. Othaman munafik...bila masa najib luluskan kalimah allah diguna dalam bible...
      Yang diluluskan itu adalah penghantaran bible yang terkandas di pelabuhan klang ke sabah dan sarawak...bible itu datangnya dari indon.. terjemahan indon...

      Delete
    4. idris jala paderi kristian bario, s'wak...apa nak sembang lagi... najib lemau pru14 sok klau bungkus jgn slahkan m'yu pulak ok?

      Delete
    5. RAHSIA TERBONGKAR - Pengkhianatan Najib kpd Bangsa & Ugama

      Ah Jib Gor dalam senyap-senyap dah beri kelulusan secara surat rasmi mengizinkan Bible diterjemah dan dicetak dalam Bahasa Melayu. Perkara ini bangkit ketika perbicaraan dalam Mahkamah Rayuan baru-baru ini. Najib telah meluluskan secara sah surat letterhead Prime Minister dan ditandatangani oleh pm Najib sendiri. Surat bertarikh 11 April 2011, Rujukan:JPM.PEMANDU.600-23/1/2011 (2), ditujukan kepada Bishop Ng Moon Hing, Chairman, Christian Federation of Malaysia (CFM). Antara kandungan surat itu adalah :-

      I wish to confirm that this is a collective decision by the cabinet. Bibles in all languages can be imported into the country, including Bahasa Malaysia/Indonesia. These bibles can also be printed in Peninsular Malaysia, Sabah & Sarawak. This is a new development which should be welcome by the Christian groups. Taking into accounts of the larger Muslim community, for Peninsular Malaysia, Bibles in Bahasa Malaysia/Indonesia, imported or printed, must have the words "Christian Publication" and the cross sign printed on the front covers. In the spirit of 1Malaysia and recognising that many people travel between Sabah and Sarawak and Peninsular Malaysia, there should be no prohibition for people to bring along their bibles and Christian materials on such travel. A directive on the bible has been issued by the Ketua Setiausaha (KSU) of the Home Ministry to ensure proper implementation of this cabinet decision.
      As leader of of this country, I wish to reiterate the government's commitment in solving any religious issues in this country. There is a need to manage priorities that exist in our society to achieve peace and harmony. I believe the best way to achieve this is through respect, tolerance, forgiveness,and reconciliation.

      Signed
      Dato' Sri Mohd Najib
      (Prime Minister of Malaysia)

      Delete
    6. Kpd Anon Pengkagum KJ, saya bukan seperti anda yg hanya membuat komen rethorik dan kosong tanpa sandaran, hujjah & bukti. Dan juga tidak sembunyi-sembunyi menggunakan Anonymous Pengecut. Saya menggunakan nama sebenar, berani kerana benar.

      Nah.... kita tunggu & lihat reaksi dari Anon Liberal Pengkagum KJ.

      Delete
    7. Hoi...anon 8:22...ckp baik2..sikit..k...jgn pandang rendah pada bangsa lain...lagi pun ko bukan pandai sngt....idris jala tu bukan iban...baca buku banyak2...

      Delete
  15. saya hairan....negara luar dok minta Tun M menjadi penasihat, orang tengah, macam2 lagi la....yang kat Malaysia ni tak lak minta. Zaman Tun M senang je....kalau nak bantu rakyat dia kurangkan budget bagi perancangan yang tidak perlu...so tangguh dulu. Next budget sambung. So tak ganggu rakyat sangat. Ni sejak Tun Abdullah and DSN ni asek pikir camner nak bebankan rakyat. 22 tahun Tun M jadi PM naik minyak alahai ciput je. Ni dari Tun Abdullah n DSN baru je baper tahun kejap naik 70 sen kejap naik 20 sen. Takder ke bila bentang belanjawan projek yang mana diletakkan sebagai Top Priority hingga ke less priority? Takkan semua top priority?? Sebagai contoh kalau perbelanjaan membenteraskan Kongsi Gelap atau kententeraman dalam negeri perlukan budget besar, why not tambahkan budget? Kalau perbelanjaan untuk naik taraf kenderaan kerajaan boleh tak ditangguhkan?? hmmm contoh analogi yang senang la. Aku rasa sbb background Tun M yang bermula sebagai rakyat biasa dan pernah mengalami dan melihat kesengsaraan rakyat menyebabkan perbelanjaan yang tak penting diketepikan dulu. Apa pon rakyat dulu. Saya terfikir....takder sesi budget challenge ke dengan DSN sebelum budget dibentangkan?? Maybe saya ni pemerhati dari jarak jauh tetapi DSN dan PEMANDU tidak belajar dari kesilapan Tun Abdullah yang menaikkan harga minyak sehingga 2.70 (kalau tidak silap). Kesannya amat terasa. Zaman Tun M gaji kecik tapi barangan pon tak mahal. Kadar Inflasi terkawal. Kadar penggnguran dipulihkan sedikit demi sedikit. Cuma Think Tank DSN perlu fikir bagaimana sekarang mewujudkan dana yang secukupnya selain menaikkan harga minyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DSN hanya boleh pulihkan imejnya dengan mjadi org pertama yg mpertahankan agama Islam dan bangsa, mbubarkan pemandu, meningkatkan penguasaan ekonomi Bumiputera sbnyk 70%, hipokrit thdp cinabeng sbgaimana cinabeng hipokrit kpd beliau (hukum hudud - balas balik mengikut apa yg pemangsa buat kpd mangsa spy jadi pengajaran dan berani buat jahat kena berani tanggung), tukar slogan 'Bumiputera didahulukan, pencapaian diutamakan', penguasaan pendidikan tinggi oleh Bumiputera sbnyak 70% dan pemilikan tanah oleh Bumiputera juga sbnyak 70%, sifar jenayah, dadah, gejala sosial dalam kalangan Bumiputera. Kena sentiasa ingat dalam kepala, jika 70% Bumiputera ini kuat baru negara kuat, klu hnya 7% je Bumiputera yg kuat, maknanya kerja pemimpin Bumiputera hny entertain cinabeng sepnjg masa dan spnjang hayat (jadi kuli batak cinabeng secara tsirat)

      Delete
    2. Allah SWT telah mengabulkan do'a saya. Tidak sia-sia saya berjuang di alam cyber. Apa yg sdra berdua luahkan itulah inti pati yang saya perjuangkan selama ini. Syukur Alhamdulillah....

      Delete
    3. Perasan, syok sendiri!

      Delete
    4. syok sendiri tahap paling bingai
      hi hi hi

      Delete
    5. najib bangsawan...apa yang dia tahu pasal kesusahan rakyat, samala dgn sepupu pondan dia tu, harap terlungkupla PAU dec ni..nk tunggu pru14 lama sgt..fuih bosan gila aku kat geng liberal bangsawan dlm umno ni..

      Delete
    6. Allah SWT telah mengabulkan
      do'a saya. Tidak sia-sia saya
      berjuang di alam cyber. Apa yg
      sdra berdua luahkan itulah inti
      pati yang saya perjuangkan
      selama ini. Syukur
      Alhamdulillah....

      Delete
    7. Posting di atas 8:17 PM bukan dari saya. Heran, kenapa orang tak nak pakai nama sendiri. Walau bagaimanapun.... yg ini saya ucapkan t. kasih.

      Delete
  16. KEPALA HOTAK NAJIB MACAM NI TAPI PARPUKARI MASIH NAK SOKONG DIA LAGI KE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ► Fulus dah masuk.Apa boleh buat.Gendang Gendot Tali KeChaPi je lah jawapannya.CHaiiiTTT..!!!

      Delete
    2. Kita cuba sedarkan najib jika masih ada ruang dan peluang serta kesabaran org Melayu. Ahli umno bukan mcm ahli PR yg sanggup menjilat kaki pemimpin songsang mereka dgn dijanjikan syurga.

      Delete
    3. Sama-sama kita berjuang demi anak cucu kita di masa yg akan datang.

      Delete
    4. Bejuang kepala butuh engko kalau setakat tulis komen dalam blog...

      Delete
    5. bukan pejuang... peluang, perluwang!

      Delete
  17. Popular Kepala Butoh.Dah bergolok bergadai PEMANDU ni samun duit negara nak ampu Cinabeng punya pasal tapi satu undi pun tak lekat.Najib perasan jer populor tapi sebenarnya kena tipu hidup-hidup dengan PEMANDOL.Like di FB Najib pun banyak yang FAKE account.Bila Omar Ong tunjuk kat Ah Jib Jub Gor yg like berjuta kembang kuncup bibir merah dan hidung Najib perasan populor.PEMANDU ni lah yang kerja macam. PUKI SUNDAL PANTAT SIFLIS.SIAL punya Roti Jala.

    Jadi misi sekarang nak membutohkan ahli UMNO yang sedia BUTOH dan LEMBAM.Memang diakui banyak ahli UMNO yang berkepala butoh dan lembam.


    Naak kata apa lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Reentry menyamar jadi anon

      Delete
    2. Anon 2:35.

      Kepala hotak kau lah aku menyamar jadi anon.Ini ada orang dia compilekan komen aku copy dan saja tampal balik dekat bawah sebab nak highlight point aku.Bagus lah usaha Anon tu compile,copy and paste untuk tatapan pembaca lain.

      Sekian,

      Harap Maklum Dan Harap Tapau.

      Delete
    3. Reentry ni keturunan sembap

      Delete
  18. [TU DIA] Blogger Pro-BN Gelar Najib “Sewel”

    Menjelang perhimpunan agung Umno tidak lama lagi, serangan atas Datuk Seri Najib Razak semakin ketara oleh para blogger pro-Barisan Nasional (BN) sehingga ada yang menggelarkannya sebagai “sewel”.

    Syed Akbar Ali melalui blognya, OutSyed The Box, menggunakan nama Datuk “Sewel” Najib Tun Razak merujuk kepada presiden Umno itu.

    Menurut kamus Pusat Rujukan Persuratan Melayu, Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), sewel bermaksud tidak begitu waras atau tidak siuman.

    Serangan Syed Akbar dalam tulisannya bertajuk “The PM's Screwup Team - Senarai Pegawai Pemandu, Bersih Supporters Etc" itu disiarkan di blog Rocky Bru, milik Datuk Ahirudin Atan, blogger yang rapat dengan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

    Kedua-dua mereka sepakat perlantikan Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (Pemandu), badan yang ditubuhkan kerajaan untuk memantau pelaksanaan polisi kerajaan, adalah membazirkan wang negara. 

    Mereka memaparkan bagaimana staf-staf Pemandu diberikan gaji tinggi berbanding dengan pegawai kerajaan lain yang jauh lebih lama bertugas dari mereka. 

    Selain itu, mereka mempertikaikan gaji tinggi diberikan kepada staf Pemandu walaupun keadaan ekonomi negara semakin teruk sehingga kerajaan terpaksa menaikkan harga petrol RON95 dan diesel sebanyak 20 sen seliter baru-baru ini.

    Menurut Ahirudin, sejak ditubuhkan, Pemandu tidak disenangi oleh para blogger pro-BN. 

    Secara sulit, para menteri di dalam Kabinet Najib sendiri tidak senang dengan Datuk Seri Idris Jala, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, yang mengetuai Pemandu, kata Ahirudin bekas pengarang di beberapa akhbar pro-BN. 

    Menurutnya, sekumpulan orang muda dalam Pemandu yang memerintah negara bagi pihak perdana menteri. 

    Mereka adalah dari firma Zaid Ibrahm and Co, Pricewaterhousecooper Singapura dan dari pelbagai tempat," katanya. 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau kopek & tampal... itu tetap saya anggap satu bakti kerana copy & paste bukan sembrono.. tapi demi kebenaran. Tahniah sdra.

      Delete
    2. Copy& Paste = sampah

      Delete
    3. Another authentic source that I copy & paste from my own posting........

      Elok-elok dah ada rancangan Jambatan Bengkok di selatan tanah air yg banyak manfaat kepada negara & rakyat tempatan, Dollah & menantunya mansuhkan dan alih-alih meluluskan buat jambatan ke 2 Penang pulak. Bukankah Penang dah ada jambatan, kenapa buat satu lagi? Lagi pun hasil pendapatan negara di Penang mana nak sama dgn pintu masuk di gerbang selatan yg lebih lumayan. Nah... Allah nak tunjukkan betapa songsangnya tindakan aliran Liberal.... Penang tak pasal-pasal jatuh pulak ke tangan cina DAP. Bala terus menimpa bila pembinaan Jambatan ke 2 ini kena malapetaka (roboh) dan tak siap-siap hingga ke hari ini.

      Inikah pemikiran Liberal sesat yg diagung-agungkan? Memang tak ada keberkatan dan tidak diredhoi oleh Allah SWT.

      Delete
    4. Othaman munafik kerana suka membohong...menuduh tanpa bukti

      Delete
    5. munafiq dan juga fasiq!

      Delete
    6. alah anon2 2 ekor ni..tak RBA..org2 pemandulaknat..tau lah korang RBA tu buncit makan gaji haram. yg pemandulaknat pulak mentekedarah duit kerajaan. korang2 patut mampos drp menyusahkan org2 kat m'sia ni.

      aku ingat dollah la PM paling lembap tapi ajib ni pon sama lgi teruk adalah. Sebab? dia x boleh nak nampak pengajaran yg diberi pd dollah. najib ko nak kena turun macam dolah jugak?

      Delete
    7. Othaman munafik kerana suka membohong...menuduh tanpa bukti
      ---------------------------------------------------------------------
      Ini buktinya...
      Penang tak pasal-pasal jatuh pulak ke tangan cina DAP. Bala terus menimpa bila pembinaan Jambatan ke 2 ini kena malapetaka (roboh) dan tak siap-siap hingga ke hari ini.

      Allah nak tunjukkan betapa songsangnya tindakan aliran Liberal.... Memang tak ada keberkatan dan tidak diredhoi oleh Allah SWT.

      Delete
    8. Ah Jib Gor dalam senyap-senyap dah beri kelulusan secara surat rasmi mengizinkan Bible diterjemah dan dicetak dalam Bahasa Melayu. Perkara ini bangkit ketika perbicaraan dalam Mahkamah Rayuan baru-baru ini. Najib telah meluluskan secara sah surat letterhead Prime Minister dan ditandatangani oleh pm Najib sendiri. Surat bertarikh 11 April 2011, Rujukan:JPM.PEMANDU.600-23/1/2011 (2), ditujukan kepada Bishop Ng Moon Hing, Chairman, Christian Federation of Malaysia (CFM).

      Delete
    9. Sekarang siapa yg munafik... Othaman kah.. Najib kah.. atau Anon Liberal Pengecut Pengkagum KJ..??

      Delete
    10. Surat tu benarkan kristian menggunakan kalimah allah yakni menuturkanya...bukan dicetak dalam bible sebagai ganti jesus...othaman munafik takkan faham

      Delete
    11. Bibles in all languages can be imported into the country, including Bahasa Malaysia/Indonesia. These bibles can also be printed in Peninsular Malaysia, Sabah & Sarawak. Bibles in Bahasa Malaysia/Indonesia, imported or printed, must have the words "Christian Publication" and the cross sign printed on the front covers.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------
      Terjemahan:
      Baibel-baibel (Bibles) dalam semua bahasa dibolehkan diimport ke dalam negara, termasuk Bahasa Malaysia/Bahasa Indnesia. Baibel-baibel ini juga diperbolehkan diCETAK di Semenanjung Msia, Sabah & Sarawak. Baibel-baibel dalam Bahasa M'sia/Indonesia, yg diimport atau diCETAK, mesti ada perkataan "Penerbitan Kristian" dan lambang salib dipaparkan di muka hadapan.

      Pernahkah anda membaca bibel dalam Bahasa Melayu M'sia atau Indonesia? Tahukah anda perkataan' Tuhan Bapa atau God The Father' sudah digantikan dengan nama Allah? Anda kata...
      "Surat tu benarkan kristian menggunakan kalimah allah yakni menuturkanya...bukan dicetak dalam bible sebagai ganti jesus". Ayat ini tidak ada dalam surat Najib. Saya ingat level English anda sangat mendukacitakan. Tambahan lagi, kenapa keberadaan surat ini tidak diumumkan kepada rakyat ketika isu ini hangat di seluruh negara... kenapa berahsia?

      Delete
    12. Gua cayalah sama otai. Pi mampos lah dgn geng2 liberal.

      Gua Anak Jati Melayu

      Delete
    13. Oi...OTHAMAN AHMAD TONGONG... liberal memang di fatwa sesat... Tapi majlis fatwa tak kata najib dan kj tu liberal ...jadi othaman tongong telah melempar FITNAH.

      Delete
    14. Mamang othaman ahmad dah betul betul tongong... SURAT PALSU pun dikata fakta... Inilah padah kalau korek maklumat dari blog pembangkang... Apa lagi nak kata selain sampah...othaman menuduh najib membenarkan penggunaan kalimah allah sedang hakikat penggunaan kalimah allah dalam bible telah sekian lama wujud dalam versi indon di sabah dan sarawak.

      Delete
    15. Masih dgn Anonymous? Boleh percayakah dgn orang main sembunyi-sembunyi. Nama siapa, asal mana, tahap pendidikan sampai mana? Masih tak terjawab pun?

      Delete
    16. Surat tu palsu la othaman bikin malu je

      Delete
    17. Wak Seman, jangan riak lah, tak payah lah nak tanya pasal level pendidikan orang, nak komen tu komen lah. Ingat kamu tu pendidikan tinggi sangatkah. Kalau setakat lulusan university Singapore tu tak de mende lah wak oi ... orang lain ribu juta lagi lebih hebat dari kamu!

      Kamu ni selalu mengaku tua, tapi perangai mengalahkan bebudak, suka main tanya2 seperti .. bapak kamu kerja apa? bapak aku pegawai kjaan tau? Kalau rasa nak kalah bertengkar ajak gaduh pulak ...Hai .. lawak sungguh orang tua mereng nie ...

      Delete
    18. Piirahh .. mualoh hinu ni nak cakap pasai liberal, dia sendiri tu pun penuh dgn sifat liberal dia tak tau. Dia dok nampak carik tepi kain orang saja, kain sendiri koyak rabak tak pernah pandang. Dia berjaya lindung sifat liberalnya kerana ada sifat racistnya yg kuat tu. Dia sanggup menyelinap menyelongkar merata blog pagi petang siang malam semata-mata nak cari point nak jatuhkan PM & the gang. Lepas tu keluar dgn pelbagai dakyah, tohmahan dan fitnah .. Dia buka segala pekong dlm UMNO dan BN tanpa peduli kesan terhadap pandangan rakyat terhadap kerajaan. Tengok cara dia hentam kerajaan melebihi layaknya pembangkang.

      This is what we term as "ENEMY IN THE BLANKET" or "FOX WITH HEN'S FEATHER" or "THORN IN THE MEAT" or "SCISSORS IN THE FOLD"!

      Delete
    19. Ya lah anon6.49am. Dia selalu cakap KJ kitol, walhal dia pun mcm kitol juga, pembelot!
      Kalau BN ini umpama empayar Melaka, maka orang tua bangsat ni ibarat Kitol yg bersekongkol dgn 'Raja Madeyliar' nak jatuhkan Sultan!

      Delete
    20. Tak ada kecoh apa sangatlah pasal PEMANDU ni (Performance Management And Delivery Unit), Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan. Yg mengembar gemburkan hal ini ialah Syed Akbar Ali melalui blognya, OutSyed The Box, yg ke peringkat sanggup namakan presiden Umno sebagai Datuk “Sewel” Najib Tun Razak.

      Serangan Syed Akbar dalam tulisannya bertajuk “The PM's Screwup Team - Senarai Pegawai Pemandu, Bersih Supporters Etc" itu disiarkan juga di blog Rocky Bru, milik Datuk Ahirudin Atan, blogger yang rapat dengan bekas perdana menteri Tun M.

      Motif sengaja megeksploitasi isu pemandu ni tidak lain tidak bukan adalah agenda tersusun dlm rencana nak jatuhkan Najib pada PAU akan dating. Ini jelas sekali bila presiden perkasa, Berahim Katak, pula ikut dari belakang minta ditutup PEMANDU.

      Serangan dan ancaman dari bekas presiden UMNO dan presiden kpd pertubuhan proksi kepada bekas presiden UMNO terhadap presiden UMNO kini, tidak mustahil akan membawa porak peranda besar dlm UMNO dan secara tidak langsungnya BN. PRU 14 menghala kpd kehancuran ...

      Delete
    21. Kalo betol & jujor kenapa tak kenal diri. Betol jugak orang tua tu cakap. Pirahhh.....lu & kj memang kitol jahanam.

      Gua Anak Jati Melayu

      Delete
    22. Korang semua mesti ingat akan cerita melayu kuno, pak kaduk yg telah tukar ayam laganya dgn orang. Bila ayam tu menang masa berlawan, bukan main seronok lagi dia bersorak ... akhirnya kampong tergadai ...

      Ini othaman bahlol ni adalah pak kaduk zaman moden, bukan main seronok dia bawak masuk mcm2 cerita keburukan pemimpin2 umno aka bn untuk tontonan umum. Benda2 buruk nie nanti akan dijadikan modal oleh puak2 pembangkang untuk serang dan jatuhkan imej kerajaan .. maka othaman kaduk nie pun akan melompat2 bersorak ... maka nantinya dia akan kata, tengok tu pembangkang semua tahu pasal nie pun sebab aku yg bagi tahu ... ha terrorkan aku ...

      Sudahlah Othman kaduk, baik kalu layan je cucu2 kau, dpd menambah saham dosa kau kat sini ...

      Delete
  19. Too bad we have to have a PM who is bodoh, bangang and buta. He thinks he is smart but all the way he kena kencing. Pity.

    Pakatan please don`t comment. You guys are even worse.

    Hancusssss Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're absolutely correct. Both of them are the devil and the deep blue sea.

      Delete
  20. Tak ada yang dalam barisan kerajaan sekarang mampu mengawal ekonomi dgn baik. Perbendaharaan negara semakin hari semakin tipis, defisit negara semakin membengkak semenjak ketiadaan Tun Mahathir. Pelaburan yg ada (khususnya Wilayah Pembangunan Iskandar) hanyalah berbentuk "Bubble Economy for short term gain". Tanah dah tergadai & dimilikki orang cina saja. Duit pelaburan dah habis dibelanja sakan yg tak ada pulangan; dan juga disakau oleh puak-puak liberal.

    Sila baca laporan ini :_

    On 31 October 2003, Dr. Mahathir stepped down as the fourth Prime Minister of Malaysia. Dr. Mahathir is credited with having turned Malaysias economy from agriculture-reliant to industrial-base, at the same time elevating Malaysia's position as the 17th biggest trading nation in the world. During the Asian financial crisis of 1997/1998, Dr. Mahathir is credited for having resisted the International Monetary Fund aid and implementing Malaysia's very own formula for economic recovery which remains a model for economic success. Under Dr. Mahathirs leadership, Malaysia also played a prominent role in the international arena and was made the chairmen of the Organisation of Islamic Conference and Non-Aligned Movement, having assumed both seats in 2003. Dr. Mahathir is declared to be The Father of Modern Malaysia in recognition of his contribution in turning Malaysia into a modern, advanced and industrialised nation.

    Era pemerintahan Tun Mahathir selama 22 tahun merupakan PENCAPAIAN PALING TERBAIK seorang Perdana Menteri sejak dari zaman Almarhum Tuanku Abdul Rahman sehinggalah ke Najib Razak. Malaysia berada di puncak kegemilangannya dalam semua aspek dan rakyat menerima limpahan kemakmuran hasil pemikiran NEGARAWAN ULUNG sehinggakan beliau layak berada sebaris dengan PEMIMPIN PEMIMPIN BESAR DUNIA saperti George Washington, Abraham Lincoln, Nehru,Ghandi dan pemimpin pemimpin besar dunia yang lain.

    Sampai kehari ini PENCAPAIAN Tun Mahathir tidak dapat ditiru, diulang atau dicopy-paste oleh dua Perdana Menteri selepas beliau Abdullah Badawi dan Najib Razak. Bukan saja mereka berdua GAGAL meniru atau menyambung kecemerlangan yang diasaskan oleh Tun Mahathir bahkan mereka juga GAGAL mempertahankan kecemerlangan,kegemilangan dan kemakmuran Malaysia yang dikecapi oleh rakyat selama ini.Kegagalan dua Perdana Menteri selepas Tun Mahathir kini mencetuskan keresahan hampir semua lapisan rakyat yang merasakan ketidaktentuan bila bercakap pasal iklim ekonomi dan politik negara hari ini.

    Abdullah Badawi telah MEMUSNAHKAN dan MERUNTUHKAN segala "asas" yang telah dibina Tun Mahathir selama 22 tahun dalam waktu hanya sepenggal pemerintahan beliau. Najib Razak pula sehingga hari ini masih gagal dan terkial-kial cuba memulih dan membina semula apa yang telah diruntuhkan Pak Lah. Mana mungkin Najib Razak mampu membina semula apa yang runtuh bila beliau sendiri mewarisi THE DOMOLISHING TEAM dari Pak Lah dan tidak punya keberanian untuk menukar team ini selama hampir 5 tahun menjawat jawatan Perdana Menteri. Sehingga selepas menubuhkan kabinet baru paska PRU13, pun beliau masih juga mengekalkan ramai AHLI AHLI dalam The Demolishing Team Pak Lah, terdiri dari para Konsultan Liberal & Pemandu.




    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila baca komen komen sampah macamni... Malaysia kelihatan seolah olah bangladesh..serba serbi tak betul tak kena miskin rakyat kelaparan. Rakyat tidak mendapat kebajikan... dasyat dasyat

      Delete
    2. Siapa sampah dan komen sampah tu apa bendanya? Kalau setakat melempar komen kosong, tak payah lah.

      Look...
      I've said once & I'm gonna said twice
      Please listen to my advice
      Resorting to ad hominem attacks is demonstrative of two things. One... an inability to formulate a sound argument; and two... a failed capacity to engage in discourse with some degree of intellect. So, keep your illogical comments to your self and, please for goodness sake, when you have something to say, speak wisely. If you have nothing good coming from your mouth, is better to remain silence.

      Delete
    3. tambah lagi satu sampah

      Delete
    4. bagi dia gelaran man sampah

      Delete
    5. Luahan sampah busuk dari insan yg ditimpa keresahan dan kekecewaan dek fahaman bebas yg menyesatkan. In simple language.... discontentment of a desperado....!!! Adios Loco...!!!

      Delete
    6. Sudahlah wak seman, rentikanlah buat samph kat sini!

      Delete
    7. Ah Jib Gor dalam senyap-senyap dah beri kelulusan secara surat rasmi mengizinkan Bible diterjemah dan dicetak dalam Bahasa Melayu. Perkara ini bangkit ketika perbicaraan dalam Mahkamah Rayuan baru-baru ini. Najib telah meluluskan secara sah surat letterhead Prime Minister dan ditandatangani oleh pm Najib sendiri. Surat bertarikh 11 April 2011, Rujukan:JPM.PEMANDU.600-23/1/2011 (2), ditujukan kepada Bishop Ng Moon Hing, Chairman, Christian Federation of Malaysia (CFM). Antara kandungan surat itu adalah :-

      I wish to confirm that this is a collective decision by the cabinet. Bibles in all languages can be imported into the country, including Bahasa Malaysia/Indonesia. These bibles can also be printed in Peninsular Malaysia, Sabah & Sarawak. This is a new development which should be welcome by the Christian groups. Taking into accounts of the larger Muslim community, for Peninsular Malaysia, Bibles in Bahasa Malaysia/Indonesia, imported or printed, must have the words "Christian Publication" and the cross sign printed on the front covers. In the spirit of 1Malaysia and recognising that many people travel between Sabah and Sarawak and Peninsular Malaysia, there should be no prohibition for people to bring along their bibles and Christian materials on such travel. A directive on the bible has been issued by the Ketua Setiausaha (KSU) of the Home Ministry to ensure proper implementation of this cabinet decision.
      As leader of of this country, I wish to reiterate the government's commitment in solving any religious issues in this country. There is a need to manage priorities that exist in our society to achieve peace and harmony. I believe the best way to achieve this is through respect, tolerance, forgiveness,and reconciliation.

      Signed
      Dato' Sri Mohd Najib
      (Prime Minister of Malaysia)

      SIAPA YANG SEBENARNYA SAMPAH....???????

      Delete
    8. Oi...OTHAMAN AHMAD TONGONG... liberal memang di fatwa sesat... Tapi majlis fatwa tak kata najib dan kj tu liberal ...jadi othaman tongong telah melempar FITNAH.

      Delete
    9. Alih-alih ke situ pulak dia dah... apa hal....????

      Delete
    10. Mamang othaman ahmad dah
      betul betul tongong... SURAT
      PALSU pun dikata fakta... Inilah
      padah kalau korek maklumat
      dari blog pembangkang... Apa
      lagi nak kata selain
      sampah...

      Delete
    11. Aku cukup jaki dengan dia punyer pantun & syair yg dah ketinggalan zaman. Apa pun ekarang banyak orang dalam UMNO bercakap tentang kerosakan dan ingin memperbaikinya, bimbang dengan kelemahan Najib yang membahayakan negara, pembaziran, pemborosan, Pemandu & Konsultan yang dikatakan berada di laluan bengkang-bengkok, risau BN mungkin hilang kuasa dalam PRU 14 nanti dan menyebut perkataan transformasi berulangkali setiap hari, semua kata-kata itu haruslah dibuktikan dengan perbuatan juga.

      Delete
  21. Soalan untuk othaman ahmad

    1.apakah itu liberal?

    Mohon jawab segera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tidak akan melayani anda selagi anda tidak perkenalkan identiti. Lagi pula saya dulu sudah perjelaskan beserta sandaran Fatwa Majlis Kebangsaan yg diluluskan pada 2006 (kebetulan pada era pentadbiran Abullah Badawi).

      Delete
    2. dia main balun je, apemende liberal pun bukan dia tahu, orang kata liberal dia pun kata liberal, mcm burung kakak tua

      Delete
    3. 12:08am.....Liberal itu sama seperti kambing tapi dia berkaki lapan dan bertanduk tiga.
      Dan dia hanya boleh didapati di laut dalam...

      Delete
  22. Aku kagum dengan Ah Jib.Hinga kini dia masih boleh maintain bajet cool,rilek dan elegant.Lepas umum harga minyak dia terus blah dan biarkan penjilat-penjilatnya take over psiko rakyat rasionalnya tindakan tersebut.Najib malas berfikir,tiada visi dan misi dan jenis lepas tangan serta mengharapkan orang lain berfikir untuknya.

    PEMANDU harus DILUPUSKAN.Merekalah punca segala kemelut masalah negara sejak Tun Tidor.Kitol adalah mastermind yang paling licik dan cekap.Tak guna Najib berundur sekalipun jija PEMANDU ini masih dibiarkan bermaharajalela ibarat anai-anai yang memanah kayu hingga mereput DARI DALAM.

    Sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. PEMANDU yang diketua oleh kaum bukan Melayu Islam iaitu Koh Tsu Kon seorang Cina yang mungkin kristian atau buddha dari penang dan Idris Jalal seorang kristian dari Sabah dan sebenarnya ramai mereka dalam PEMANDU adalah dari kaum bukan melayu dan kalau melayu sekalipun adalah dari jenis yang liberal kaki mabuk seperti betina bernama Farah Intan Burhanudin.

      Delete
    2. Anon 6:01..awak ada baca buku ke tak ni...Idris Jala bukan orang Sabah....tapi Sarawak...nak join mengumpat tapi salah fakta....mcm mana orng nak percaya kat awak.....

      Delete
    3. Secara jujurnya kenapa Najib tergerak hati lantik mereka berdua?..kenapa tak ambil saja orang melayu...?..

      Delete
  23. Najib malas berfikir, tiada visi dan misi dan jenis lepas tangan serta mengharapkan orang lain berfikir untuknya.
    -------------------------------------------------------------------------------
    Nak tambah sedikit...... mungkin juga tidak ada kemampuan/kapasiti. He works hard but not smart. As leader he should dictate and not dictated by Liberal & Pemandu idiots.

    ReplyDelete
  24. Mungkin fara intan blow najib bawah meja.steady lah bro.. ermmm fuckin good lah fara ni.. stim plak aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka macam Hawau pun stim terangkat KoTeY kau.Takder taste la ngko ni.

      Wargh....Kah....Kah...!!!

      Trima KasseeYY...!!!!

      Delete
  25. "Mengekalkan Lagi Najib Sebagai PM Umpama Menambah Dosa"

    Kenaikan harga minyak yang diumumkan Najib telah menimbulkan keributan yang bukan sedikit rupanya. Tidak saja rakyat biasa yang mengeluh dan meluahkan kemarahan, kalangan ahli dan pemimpin UMNO juga mempunyai rasa yang senada. Mereka turut kecewa dengan kenaikan itu, bukan saja kerana tiada angin atau ribut yang mengatakan harga minyak dunia meningkat tetapi juga kerana kenaikan itu diumumkan begitu pantas iaitu hanya kira-kira lebih sedikit daripada 100 hari selepas kemenangan tipis yang diraih BN dalam pilihanraya umum lalu.

    Di tambah pula, dengan kemeriahan sambutan Hari Raya yang masih terasa dengan Perdana Menteri dan semua menteri kabinet dilihat begitu bergembira dengan pesta rumah terbuka berserta jamuan yang hebat-hebat di sana-sini dengan menggunakan wang rakyat, tiba-tiba rakyat mahu dibebankan pula dengan kenaikan harga minyak yang tentunya juga akan diiringi dengan pelbagai kenaikan lainnnya dalam perkhidmatan dan barangan pengguna.

    Oleh kerana tahun ini tahun pemilihan UMNO, gah dan meriahnya majlis rumah terbuka para menteri lebih jelas dapat dirasakan, terutamanya mereka yang mahu bertanding jawatan lebih tinggi atau mempertahankan jawatan sedia ada. Sudahlah ada rumah terbuka Perdana Menteri bersama menteri-menteri kabinet, ada pula rumah terbuka kementerian, kemudian semua agensi pula turut mengadakan rumah terbuka. Di kawasan Parlimen juga, menteri dan timbalan menteri mengadakan rumah terbuka.

    Habisnya, sebulan Syawal ini jadual menteri dan timbalan menteri hanya asyik dengan rumah terbuka saja. Oleh kerana tahun pemilihan juga dan bimbang undi berkurangan, para menteri turut mengambil kesempatan hadir ke rumah-rumah terbuka kementerian lainnya. 

    Tentulah terlihat tidak sopan, setelah para pemimpin berpesta dan menghabiskan duit rakyat manakala rakyat hanya dapat menatapnya melalui tv dan akhbar, tiba-tiba bebannya mahu dilonggokkan ke bahu rakyat.

    Bagi sesetengah pihak, ini merupakan diskriminasi dan penindasan yang tiada tolok bandingnya. Jika diambil kira dengan pelbagai kemewahan dan perbelanjaan lainnya yang dilakukan oleh para pemimpin, termasuk kos lawatan Najib ke luar negara hampir RM50 juta, keghairahan kerajaan menukar jenama baru untuk kereta rasmi para menteri dan sebagainya, kerajaan dilihat seolah-olah tidak punya perasaan langsung apabila menaikkan harga minyak ini.

    Dalam masa yang sama, kenaikan harga minyak itu juga dilakukan ditengah-tengah kebanggaan yang diumumkan bahawa Petronas pada 2012 telah mencatat keuntungan sebanyak RM59 bilion manakala keuntungan pada suku kedua 2013 ini pula mencecah angka RM21.9 bilion.

    Dengan keuntungan sebesar itu, Najib terlihat begitu kemaruk dengan penjimatan RM1.1 bilion melalui kenaikan harga harga minyak dan memotong subsidi rakyat yang mana sebahagian besarnya penerima nikmat subsidi ini adalah orang-orang kampung dan luar bandar yang selama ini merupakan penyokong tegar UMNO serta penyumbang utama kepada kemenangan BN dalam pilihanraya lalu.

    Apakah RM1.1 bilion itu tidak boleh ditampung dari sumber lain dan lebih besar nilainya dari menghimpit kehidupan rakyat ke kancah yang lebih sukar?

    Sebaik menang piliharaya, Najib seperti sudah lupa siapa yang menyokong dan menjadikannya kekal sebagai Perdana Menteri. Lalu, dengan pelbagai keluhan dan sungutan mengenai kenaikan harga minyak ini, di manakah slogan "Kami mendengar" dan kerajaan sentiasa bersama denyut nadi rakyat yang sering dilaungkan selama ini?Sebab itu, tidak hairan kenaikan harga minyak kali ini turut mendapat reaksi yang tidak menyenangkan daripada pemimpin UMNO sendiri. Sementara ramai yang berdiam diri kerana tidak bersetuju tetapi tidak mahu meluahkan perasaan secara terang-terangan kerana bimbang periuk nasi terjejas, terdapat juga yang berani berterus-terang.

    .....bersambung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini kalau othaman baca apa yang engko paste ni...aku gerenti.. Kembang lubang hidung dia...

      Bangga kononya doa dia tuhan dah makbul.

      Delete
    2. ► Ngko jangan main-main.Doa orang yang teraniaya dan tertindas direct sampai terus dekat tuhan macam pakai fiber network.Doa orang biasa macam pakai wireless network je.Berapa ramai rakyat yang rasa dirinya tertipu,tertindas dan teraniya tapi tak tulis komen pung..pang..pung...pang...macam aku dan yang lain-lain tapi diorang terus berdoa dengan tuhan secara diam-diam.

      ► Aku tak tahu apa yang didoakan oleh mereka tapi kesannya kita dah boleh nampak sedikit sebanyak.Nasihat aku lebih baik prepare diri kau untuk menuju hari-hari terakhir.

      Shekian.

      Syabaasssssssss dan Tahniahhhhhhhhhhhhhh kepada penulis artikel di atas.

      Oh Yeaahhhhhhhhhh...............!!!!

      Delete
    3. Yang besubahat dg pemimpin penipu Akan dapat saham akhirat z

      Delete
  26. ......sambungan

    Seorang pemimpin pemuda, Lokman Nor Adam mahu Najib dan kerajaan memikirkan semula kenaikan harga minyak ini dan mencari kaedah lain untuk menampung kos RM1.1 bilion yang diperlukan untuk meneruskan subsidi minyak yang telah dikurangkan itu.

    Di pelbagai peringkat lainnya, ramai lagi pemimpin dan ahli UMNO yang turut kecewa dengan tindakan Najib ini. Mereka meluahkan kekecewaan dengan cara tersendiri. Ada yang meluahkannya melalui perbualan dengan kawan-kawan atau ketika sambil berbual-bual di kedai kopi.

    Seorang pemimpin UMNO yang ditemui jelas kecewa dengan tindakan Najib ini. Beliau kecewa bukan saja kerana tindakan ini dilihat menyusahkan rakyat tetapi juga membuat pemimpin sepertinya menghadapi kesukaran untuk mempertahankan keputusan Najib itu apabila dipersoalkan oleh para pengikut serta penyokongnya.

    Para penyokong dan pengikutnya yang rata-rata berpendpaatan rendah dan sederhana jelas begitu terpukul dengan kenaikan minyak ini kerana selama ini pun kehidupannya seharian mereka sekadar cukup makan sebagai kakitangan kerajaan mahupun swasta.

    Lebih menggusarkan pemimpin tadi ialah apabila anak-anaknya juga turut marah, kecewa dan tidak setuju dengan kenaikan harga minyak yang diumumkan Najib ini. Menurutnya, apabila anak-anaknya yang belajar di universiti turut mempertikaikan tindakan Najib berserta dengan fakta, angka dan rasionalnya, beliau menghadapi masalah dan tidak upaya berbuat apa-apa kerana pendapat golongan muda seperti anak-anaknya itu banyak kebenarannya.

    Mahu mempertahankan kerajaan serba-salah, tidak mempertahankan kerajaan pun serba-salah juga. Kita sebagai pemimpin UMNO pun susah dibuatnya dengan tindakan Najib ini, rungutnya lagi.

    Dengan kecenderungan Najib berbelanja mewah dan boros serta kemungkinan akan mengenakan beberapa lagi kenaikan seperti tarif letrik, pengenalan cukai GST dan sebagainya sebagai langkah mudah menyeimbangkan kedudukan ekonomi negara, beliau juga percaya kehidupan rakyat akan terus sulit dalam tempoh empat atau lima tahun akan datang.

    Sehubungan itu, tambahnya, mengekalkan lagi Najib sebagai Perdana Menteri hanya seperti menambah dosa saja kerana kehidupan rakyat yang sudah sedia terbeban dipercayai akan terus terbeban selagi beliau kekal di tempatnya sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau pun engko barua pr. Aku percaya othaman dan reentry akan sekepala dengan engko.

      Delete
    2. woi anon, ko ni mesti drp RBA. meh aku pijak2 bg mampos.

      ni aku nak tambah satu perkara. apa lah yg najibb susah sgt nak pikir ni? 1 billion tu bukan byk sgt pon. ko pening eh najibbb cam ne nak dpt 1 billion tu. maih aku bgtau.

      Cuba kurangkan jumlah BR1M. Kata lah tolak 100. brapa kerajaan boleh save? X Payah naikkan jumlah BR1M pun x apa. apa lagi boleh save? bantuan voucher buku budak universiti tu..tolak la 100 or 50 jugak..

      aku abes study 2011. aku x pernah pon pakai apa2 voucher buku.. ko rasa kan najibb kalau voucher buku tu kurang, so budak2 ni x boleh grad lah ye? Aku yg x pernah pakai apa2 voucher buku ni pun dah selamat grad Master in Science taun 2011! aku x pernah rasa ter efek langsung tak dek voiucher buku selama ni.

      byk lagi la yg ko boleh potong sikit2. kan org2 tua cakap sikit2 lama2 jadi bukit!

      So ko x nampak ke bukan susah sgt nak save 1.++ billion..kalau ko buat cam tu SATU Malaysia selamat drp kenaikan barang & yg dpt BR1M (or bantuan lain 1malaysia) pun masih dapat w/pun jumlahnya kurang sikit.

      Najibbb please la simple but yet effective!

      Mmg la kalau cerita drp economic side, cara naikkan 20 sen tu one of the best tp kalau alternative solution tu bagi the same result kan lagi bagus.

      Itu cedok drp buku ekonomi bulat2!. Najibb ko tu pemerintah..ibaratnya seorang bapak yg kena jd genius utk handle the family very well. Boleh x ko jgn ikut sgt cakap penasihat terhebat ko tu? x lupa juga pd pemandu laknat tu. Ingat dia tu sapa. Sepet kan, jgn terkejut kalau dia pun sebenarnya gang2 komunis, babi2 yg menyamar jd ayam.

      kalau lah Tun ikut teori buku ekonomi dulu apungkan duit m'sia + pinjam IMF..ko rasa2 la najib apa jadik hari ni?

      Delete
    3. 1.kalau ikut otak bodoh idris jalang!!boss pemandu!!senang je kerjanya!!budak tadika pun boleh bagi idea!!bila dia pegang MAS!!berkokok sakan kata MAS telah untung!!jual je aset-aset Mas!!maka najib pun terleleh lihat kejayaan idris jalang sekoq ni!!dilantik jadi boss pemandu!!cara senang nak untuk!!naik je harga minyak!!kununnya nak ajar rakyat malaysia tak bergantung pada subsidi!!bodoh punya orang!!naik minyak!!naik segalanya!!dari barang dapur hingga harga rumah!!terbaru harga rumah naik 10% sebab harga minyak naik!!
      2.dah kata puak-puak umno ni akai dikepala mutut!!sebab tu dikatakan sebagai umnngok!!!!!!!!!!

      Delete
    4. Both of you are "Par Excellence" and STUNNING...!

      Messrs Kopek dan Tampal & Pemerhati.......Welcome to the Club.

      Delete
    5. Nak bayar main golf tak cukup fulus

      Delete
    6. "Othaman Ahmad"..tq2. sy cuma menulis utk kepentingan semua. apa yg kita buat hari ni bukan utk kita je..yg penting ni semua utk anak bangsa! sy x berminat nak join politic secara direct. So far sy x berminat pun kerja kerajaan, cuma kerja swasta je w/pun kalau masuk gomen mesti best dapat mcm2. Isu nya kat sini kita kena cantas mana2 pihak yg cuba jadi musuh dlm selimut!

      Delete
    7. Sdra Pemerhati....
      Tak apa... saya hormati pendirian anda. Semoga anda dan keluarga sentiasa diberkati keselamatan di dunia & akhirat. Salam hormat.

      Delete
    8. Tugas saya hanya menyampaikan saja.

      Delete
    9. Abang Pemerhati ada style lah. Kita pun sehaluan. Masih single?

      Delete
  27. Assalamualaikum....
    yeeesssssssss....setuju sangaat najib malas berfikir..dah tu malas plaks nak kaunter cek....jd haru biru mrhein....haku nyampah kat najib tp dh no cois jawa kata.....terima jew la sesambil berdoa muga2 kebabommm najib sedao dari pembekuan akal fikirannyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang yees nya najib tu perdana menteri kalau anwar bodoh sapa peduli...orang mintaklah najib diberi ilham.

      Delete
    2. Atas nasihat KJ, Omar Ong, Kalimullah & Idris Jala... Najib dah senada dan seirama dgn Anwar... . berfahaman aliran Liberal... Menyetarakan (sama rata - sama rasa) agama & bangsa dgn konsep 1Malaysia (Malaysian Malaysia).

      Selain itu, Najib mengikut telunjuk pembangkang dgn menghapuskan Dasar Ekonomi BaruIstimewa Melayu, meluluskan Kalimah Allah diguna pakai dalam kitab bible & mengambil ahli-ahli pembangkang dalam pentadbiran kerajaan (eg. Wyamoorthy, Regina Lee, Farah Intan dll).

      Syabas Anon 08:37 AM.

      Delete
    3. Pemimpiin2 umno dan kkorporat ubn hidup mewah

      Delete
    4. ALIRAN PEMIKIRAN LIBERAL ADALAH SESAT DI SEGI AQIDAH & SYARIAH

      Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-74 yang bersidang pada 25 -27 Julai 2006 telah membincangkan Aliran Pemikiran Liberal: Hukum dan Implikasinya Kepada Islam Di Malaysia. Muzakarah telah memutuskan bahawa Gerakan Pemikiran Liberal mengandungi fahaman-fahaman yang didapati menyeleweng dari aspek akidah dan syariah.

      Berdasarkan kepada ciri-ciri penyelewengan tersebut, Muzakarah memutuskan bahawa Aliran Pemikiran Liberal adalah ajaran sesat dan menyeleweng daripada Syariat Islam.

      Delete
    5. KEANGGOTAAN Ahli-ahli Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia terdiri daripada Mufti tiap-tiap negeri; 9 orang alim ulama dan kalangan profesional serta pakar-pakar muslim yang dipilih dan dilantik oleh Majlis Raja-Raja; dan seorang ahli yang beragama Islam dari Perkhidmatan Kehakiman dan Undang-undang atau dari profession undang-undang yang dipilih dan dilantik oleh Majlis Raja-Raja.

      Prof Emeritus Tan Sri Dato Dr. Abd Shukor Hj Husin
      Pengerusi Jawatankuasa Fatwa MKI,
      Pengerusi Lembaga Pengarah USIM
      Universiti Sains Islam Malaysia (USIM),

      Dato' Haji Othman bin Mustapha
      Setiausaha Jawatankuasa Fatwa MKI
      Ketua Pengarah
      Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

      Tan Sri Dato’ Seri Hj. Harussani bin Hj. Zakaria
      Mufti Negeri Perak Darul Ridzuan

      Dato' Setia Haji Mohd. Tamyes bin Abd. Wahid
      Mufti Negeri Selangor Darul Ehsan,

      Dato' Haji Wan Zahidi Bin Haji Wan Teh
      Mufti Wilayah Persekutuan

      Ustaz Bungsu@Aziz bin Haji Jaafar
      Mufti Negeri Sabah

      Dato' Seri Haji Hassan Bin Haji Ahmad
      Mufti Negeri Pulau Pinang

      Datuk Wira Hj. Rashid Redza bin Hj. Md. Saleh
      Mufti Negeri Melaka

      Dato' Hj. Muhamad Shukri bin Muhamad
      Mufti Kerajaan Negeri Kelantan

      Dato’ Hj. Abd. Rahman bin Hj. Osman
      Mufti Negeri Pahang

      Dato' Hj. Mohd. Tahrir bin Dato’ Shamsudin
      Mufti Negeri Johor Darul Ta'zim

      Dr. Zulkifly bin Muda
      Mufti Negeri Terengganu

      Dato’ Hj. Mohd Yusof bin Hj. Ahmad
      Mufti Negeri Sembilan

      Dato’ Syeikh Muhamad Baderudin bin Hj. Ahmad
      Mufti Negeri Kedah

      Tuan Haji Kipli Bin Haji Yasin
      Mufti Negeri Sarawak

      Datuk Murshid Diraja Dr. Juanda bin Jaya
      Mufti Negeri Perlis

      Tan Sri Sheikh Ghazali Bin Hj Abd Rahman
      Ahli Dilantik oleh Majlis Raja-Raja
      Penasihat Perundangan Syariah
      Jabatan Peguam Negara

      Dr. Abdul Hayei Bin Abdul Shukor
      Ahli Dilantik oleh Majlis Raja-Raja

      Prof. Datuk Zakaria Bin Stapa
      Ahli Dilantik oleh Majlis Raja-Raja
      Fakulti Pengajian Islam,
      Universiti Kebangsaan Malaysia

      Prof Madya Datin Dr. Paizah Bt Hj Ismail
      Ahli Dilantik oleh Majlis Raja-Raja

      Prof. Dr. Zhari bin Ismail
      Ahli Dilantik oleh Majlis Raja-Raja
      Discipline of Pharmaceutical Chemistry
      Pusat Pengajian Sains Farmasi
      Universiti Sains Malaysia

      Prof. Dr. Ashraf bin Md. Hashim
      Ahli Dilantik oleh Majlis Raja-Raja
      Head of ISRA Consultancy Department (I-Con)
      International Shari'ah Research Academy for
      Islamic Finance (ISRA)

      Delete
    6. Jakarta – Umat Islam diminta waspada terhadap merebaknya pemikiran sekuler dan liberal yang ingin mengubah hukum-hukum Islam. Sebab Ideologi sekuler-liberal yang masuk dalam ajaran Islam itu akhirnya akan membuat Islam baru yang menyesatkan.
      “Mereka mengubah nilai-nilai Islam yang telah aksiomatik (pasti kebenarannya, red). Mereka mengubah ajaran yang diperintahkan Rasulullah Saw. Mereka juga menghalalkan yang haram dan mengharamkan yang halal, kata Direktur Eksekutif INSISTS Ustadz Adnin Armas, dalam acara Forum Cinta Ilmu di Masjid Agung Al Azhar, Kebayoran Baru, Jakarta Selatan, Ahad (29/4/2012).

      Delete
    7. Menurut Peneliti INSIST Adian Husaini, kalangan liberal terbagi dalam empat kategori, yaitu: Liberal Profesional, Liberal Amatir, Liberal Freelance, dan Liberal Volunteer. Yang termasuk liberal profesional adalah mereka yang hidup-matinya diperuntukkan bagi si penyandang dana. Makhluk jenis ini selalu menyebarkan paham liberal dalam tulisan-tulisan dan ceramahnya, berusaha meliberalkan orang lain, merasa paling benar dengan keliberalannya, dan menganggap orang yang tidak liberal itu salah. Mereka tak sungkan-sungkan menyerang siapapun yang mengganjal liberalisme.

      Sedangkan liberal amatir adalah mereka yang ilmu keliberalannya masih dangkal. Sikap dan pemikiran liberalnya cuma membebek alias ikut-ikutan saja. Meski tidak mampu menuangkan gagasan liberal lewat tulisan, tapi berani tampil sebagai pembela liberalisme. Makhluk inilah yang menjadi penggembira, saat diadakan diskusi atau seminar, sekalipun dengan riuh tepukan tangan dan tertawa ledekan (olok-olok) sebagai support.

      Adapun liberal freelance adalah orang yang mendapat imbalan ”honorer” dari gagasan dan wacana sepilis yang ia tulis di media massa. Lalu Liberal volunteer adalah orang yang sudah mapan secara materi dan status sosialnya. Ia menjadi liberal karena basic pendidikan dan pergaulannya. Tanpa harus dipengaruhi, orang ini sudah liberal dengan sendirinya.

      Yang menarik, Litbang Depag pernah melaporkan hasil penelitiannya tentang paham liberal keagamaan di lingkungan UIN Jakarta. Salah satu organisasi mahasiswa UIN yang diteliti adalah Formaci (Forum Mahasiswa Ciputat) yang berpaham liberal. Forum mahasiswa inilah yang menolak kewajiban jilbab di lingkungan UIN, mendukung sekularisasi, menolak penerapan syariat Islam di berbagai daerah. Dengan berpegang pada paham kebebasan berpikir dan atas nama HAM, anggota Formaci sering menjadi saksi pernikahan beda agama.

      Ketua Lembaga Penelitian dan Pengkajian Islam (LPPI) Amin Djamaluddin pernah mengatakan, ada kekuatan terselubung untuk menggarap sejumlah kelompok muda Islam. Tujuannya adalah mencabut pemahaman generasi muda Islam dari akarnya, yakni Al-Qur’an dan As-Sunnah. Sasaran utama ‘proyek’ ini adalah anak-anak muda NU dan Muhammadiyah. “Mereka bangga karena telah berhasil menggarap kalangan muda NU dan Muhammadiyah. Bukan tidak mungkin, mereka berupaya menggarap kalangan muda Persatuan Islam (Persis),” ujarnya.

      Agar virus liberalisme tak semakin mengganas di tubuh ormas Islam, langkah paling efektif adalah mencegah. Kalau pun sudah terjangkit, harus mendapat vaksin untuk mensterilkan sekaligus merontokkan virus yang bersarang. Untuk membendung liberalisme, ormas Islam seharusnya jangan pasif. Ormas Islam harus menyiapkan kader terbaiknya untuk mengikis paham sesat menyesatkan.

      Jika kaum liberal giat mengusung liberalisme lewat media massa yang mendukungnya, sebut saja Koran dan Majalah Tempo, sedangkan tokoh Islam malas menulis, dan tidak menjadikan media Islam yang ada sebagai alat perjuangan untuk mengcounter propaganda mereka. Ingat, umat Islam punya musuh bersama (common enemy) yang harus dibendung secara bersama pula.

      Ketua MUI KH Kholil Ridwan mengimbau, ”Para aktivis yang ada di ormas Islam hendaknya waspada dan kompak, bertekad bulat untuk membendung liberalisme.

      Delete
    8. Mengikut kriteria itu Kj dan najib tidak layak dipanggil liberal... nyata selama ini othaman fasik telah berbohong.

      Delete
    9. Kriteria apa benda? Boleh tahu nama anda siapa, asal dari mana & tahap pendidikan sampai mana?

      Delete
    10. Presiden Muafakat, Ismail Mina Ahmad telah menghurai dengan panjang lebar mengenai fahaman golongan liberalisme. Menurut beliau, golongan itu yang dipelopori oleh para intelektual dan pemimpin politik, berpegang kepada ajaran yang menyamakan semua agama di dunia ini sebagai sama benar & sama tarafnya. Selain menyamaratakan semua agama, golongan berkenaan turut berpendapat seseorang itu boleh menjadi muslim, cukup hanya sekadar percaya kepada wujudnya Allah SWT dan kemudian menyerah diri kepada-Nya. Mereka tidak mempedulikan soal-soal cara-cara beramal dan beribadat, tidak peduli kepada hukum-hakam dan halal haram serta peraturan hidup lain seperti yang diajar di dalam syariat Islam. Pegangan dan fahaman ini menyebabkan mereka sudah tidak dapat dikategorikan sebagai muslim lagi. Fahaman ini telah mengakibatkan tersebarnya pendapat yang mewajar dan menghalalkan aktiviti lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT). Dari segi politik pula, katanya, golongan liberalisme ini yang masih mengaku beragama Islam dan disokong golongan politik sekular-cauvinis anti-Islam, mahu mengubah Perlembagaan Malaysia dengan menghapuskan Istimewa Orang Melayu & Islam. Mereka ingin menggantikan dengan slogan Sebangsa-Senegara-Sejiwa @ Malaysian Malaysia (persis sama dgn slogan 1Malaysia).

      Dalam pada itu, Profesor Pendidikan, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Prof. Datuk Dr. Sidek Baba berkata, usaha melawan dakyah golongan liberalisme dan pluralisme agama hanya akan berjaya jika para pendakwah berpegang kepada kaedah dakwah yang berasaskan realiti setempat di negara ini atau manhaj Malaysia.



      Delete
    11. Mereka tidak mempedulikan soal-soal cara-cara beramal dan beribadat, tidak peduli kepada hukum-hakam dan halal haram serta peraturan hidup lain seperti yang diajar di dalam syariat Islam.
      ----------------------------------------------------------

      Salah seorang yg boleh kita ambil sbg contoh mewakili ungkapan di atas ialah orang yg membawa masuk ungkapan ini sendiri, liberal munafiq! Cakap tak serupa bikin, tak kenal dosa-pahala. Kata pepatah Melayu, kokok berderai-derai, ekor bergelumang tahi.

      You write about good elements and traits but you yourself never practice it. You're just like the old time teachers who use to say "do what I asked you to do, not what I do" ... ha hah hahh .. like a crab asking its siblings to walk straight ... Pak Man Ketam!

      Delete
    12. weyy.... aku tak kesah semua itu, apa yg aku nak negara aman & mantap. btw bila dibelek2 muka kesayangan PEMANDU....kenapa kedua2 KEPALA PALING BESAR bukan org Islam?

      sorang nak jual MAS, sorang lg parti sendiripun dah RANAP ada hati nak memandu?

      persoalannya SIAPA YG LANTIK mereka2 ni??....wooohooo soalan cepu mas, siapa berjaya jawab tak dpt apa2...: he..he..he..

      Delete
  28. Menteri semua dipandu dan dijadikan kuda tunggangan. Aku marah betul. Dari dulu aku dah tgk ada yg xkena dgn pentadbiran PM kita ni. Najib perlu turun. Ganti yg baru. Ini semua bullshit. Merosakkan negara Ku.
    Tan sri Muhyidin going for President.

    ReplyDelete
  29. 1.habis tu nak harap pada mamat macam azeez rahim!bodoh dari SRP kemudian mengaku ada masters MBA!!
    2.pelingkup utama sesebuah organisasi ialah mamat kaki kipas dan bodek!!akademik kantoi!! bodek je lebih!!!
    3.ada MBA kununnnn!!tenguk muka pun dah tahu !!lembam dalam akademik!!
    4.idea bodoh mamat sekoq tu!!!!galakkan jemaah haji pakai baju melayu lengkap semasa tunaikan haji!!bodoh punya olanggggg!!!

    ReplyDelete
  30. Wahai Tuan Parpukari,seorang pemimpin yang hebat dan bijak sangat mencintai ilmu dan akan tahu memilih mereka yang layak untuk berkhidmat dan berjuang bersama-samanya.Apabila kabinet ini adalah pengekalan daripada kabinet Pak Lah walaupun selepas PRU yang lalu, dan dasar politik baharu yang lebih ingin menjaga hati rakyat yang tidak memilih BN, dan memansuhkan undang-undang tanpa merujuk kepada pakar keselamatan negara, berserta pegawai atau ketua jabatan yang ramai condong kepada pembangkang dan sentiasa melantik pegawai kanan yang kurang bijak dan berbudaya hedonisme,maka dengan ini bolehlah dirumuskan bahawasanya Najib sedang dipandu,bukan memandu.Apabila sesebuah kenderaan itu ada ramai pemandu dan penumpangnya hanya seorang,maka ia boleh disamakan dengan KERANDA.Sebuah bas yang sedang menuju destinasi harapan dipandu oleh seorang yang arif lagi mahir.Apabila bertukar pemandu,destinasi tetap sama tidak diubah.Jika destinasi bas tadi bertukar,bermakna bas itu mungkin di'tawan'.Selepas era Mahathir,kita dapat dua PM.Kenapa tiba-tiba kita seperti kehilangan arah dan kekuatan?Kerana kedua-duanya tidak berhasrat untuk meneruskan kegemilangan yang telah diusahakan dulu.Mereka merasakan sekarang aku PM,aku juga boleh lakukan yang terbaik.Sebelum aku hendak Cemerlang,Gemilang dan Terbilang,eloklah aku padamkan dahulu rekod-rekod pencapaian PM terdahulu.Akhirnya tikus memperbaiki labu.Datang pula yang sekarang ini menerima buah labu yang rosak dan senang hati kerana kerosakan itu bukan angkaranya.Maka PM ini terus memulakan 1 Malaysia dalam ucapan pertamanya sebagai PM.Senang hati kerana dia dapat peluang untuk membawa negara lebih tinggi lagi tanpa perlu menoleh kebelakang.Ideologi pemimpin inilah yang sedang kita tonton dan perkatakan sekarang ini.Segala kebijaksanaan dalam membangunkan negara selama 22 tahun itu adalah milik Allah S.W.T. bukan milik Mahathir.Tun berjaya kerana beliau beriman denganNYA.Sekarang keimanan baharu mengambil tempatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagai irama dan lagu tak terpisahkan... kita senada seirama. Teruskan perjuangan demi Agama, Bangsa & Negara. Syabas Anon 11:50 AM.

      Delete
    2. Aku sokong Najib naik kan lg harga bahkan as asi rakyat .......... utk tingkatkan economic.nek tinglaat

      Delete
    3. Gaji pm n élan bini kena dinaik lg kerana tak cukup.... Nanti kelaparan anak bini PM yg agung itu he hehe

      Delete
    4. Ibarat duduk di Arab Spring, kerana nak jimatkan 20 riyal punya hal, akhirnya rugi 2000 riyal. Bodo tul pm kita.

      Delete
  31. sebab kita berani bertengkar di sini sebab tak nampak muka masing- masing, kalau nampak dan kenal aku rasa semua tersipu -sipu malu.

    ReplyDelete
  32. tak hairan tengok lifestyle farah intan tu dengan lifestyle segelintir pemimpin bn dan artis kat malaysia ni, bukan something yang baru pun. nak harap najib amik advisor yang lifestylenya bagus dan beragama? tengok bini dia pun dah tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sokong Hj Najib n bini hancur negara rakyat yg dikudakayukan oleh ubn......

      Delete
    2. Paklah guna KJ untuk takbir negara..lingkupm5 negeri dan 1 wilayah persekutuan, Ahjibgorulak ramainya punahsihat dan PEMANDU kayu ada yang kaki mabok langkau takbir Negara..lupus negara....program semua buang duit hasil kosong ...org kening beruban mana ada kekuatan..org yg takut bini mana ada kekuatan..

      Delete
    3. Cikgu Sekolah MemanduSeptember 8, 2013 at 9:00 AM

      Suruh najib tengok dalam pemandu tu siapa yang ramai.Yang bagi kuasa kat pemimpin kan org kampung..yang berkuasa melayu liberal..hancur umat melayu macam ni.

      Delete
    4. Kopi & Kuih LapisSeptember 8, 2013 at 9:21 AM

      Polisi Ekonomi Bumiputra pulak? DEB yg dicipta ayahanda dia xcukup hebatke? Ke dia dh malu sbb adiknya Nazir sendiri membangsatkn DEB. Adakah ini salah 1 con-job re-branding utk DEB? alah mcm tukar logo Petronas yg xada beza dgn logo asal tu la. Masyuukkkk... lg duit utk Pemandu mabuk & ConSultan. Lps tu memekak kata duit kerajaan xde. Dh nk PAU ni kan, kna la selamatkn bontot sendiri ye x? Taktik biasa najib rasuah org Melayu yg senang kna gula dgn retorik janji2. PRU dulu rasuah dgn Brim. Sekarang yg ini pulak. Plan2 yg dicadangkn memangggg cantik atas kertas. Tp hasilnya??? Ni brapa juta pulak nko byr ConSultan & Pemandu utk buat 'kajian'ni Ahjibgor? Hai... apelah nasib org Melayu Malaysia yg dpt PM xguna 2x berturut2

      Delete
  33. Kalau PEMANDU gagal maka DS Najib bplehlah tekan punat Auto Pilot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib patut tekan button EJECTED SEAT.Berambos terus ganti orang lain.

      Delete
    2. Bang Reentry

      Why pm boleh terpengaruh dengan Pemandu & Konsultan yg belum nampak jasa? Kenapa dia tak mahu pakai otak Tun Mahathir yg dah buat jasa dan dikenal seluruh dunia? Bodoh lah pm kita ini.

      Delete
    3. Enon,

      Entahlah susah nak jawab soalan ni.Tapi salah satu kemungkinannya ialah yang Ah Jib Ptuii ni MENONONG je MENURUT apa cakap mungkin sebab dia LEMBAM kot.

      Malas Berfikir.

      Malas Membaca.

      Gerak Hati Yang Kuat Tarak.

      Misi Dan Visi Kosong.

      Suka Pada Pujian Yang Membunga-Bunga Sampai Merah Bibir Dia.

      Senang Kena Bodek.

      Takut Bini.

      Itu cuma kemungkinan sahaja.Tak semestinya benar.

      Sekian,

      Harap Maklum.

      Delete
    4. Bang reentry nie pun masih single lagi .. enon tak berhajat ke?

      Delete
  34. you all silap besar. patut pemandu diperbesarkan lagi. tambah lagi ramai cendekiawan kpd bilangan yg ada sekarang utk memantapkan lagi prestasinya. sudah terbukit byk yg dilaksanakan oleh pemandu dgn jayanya. cuba baca laporan2 dan artikel2 dlm media. seluruh negara sedang mengalami satu transformasi yg besar supaya perjalanan ekonomi dan sosial negara semakin teratur dan berkesan.

    ReplyDelete
  35. BERITA TERKINI KJ LIBERAL

    Hari ini Blog Helen Ang menyiarkan bahawa bekas pengarang akhbar Sin Chew berkata Pemuda Umno sokong Kristian guna kalimah Allah.
    ------------------------------------------------------------------------
    Selain pembongkaran kabinet pentadbiran Najjib yg saya sebut senentar tadi, KJ yang berfahaman Liberal turut mengheret Pergerakan Pemuda UMNO menyokong Kristian guna Kalimah Allah sejak tahun 2009 lagi. Astaghfirullah.....apa nak jadi dgn pemimpin-pemimpin kita nie....?????

    ReplyDelete
  36. Idris Jala Laknatullah? ohhh orang kristian yg pakai nama melayu tu ker? Apa sebenarnya pengalaman dan kelayakan idris jala laknatullah ni? Gua rasa lebih baik Pemandu ni dipengerusikan oleh Abdul Azeez, sebab mamak sekor ni terbukti lebih berpengalaman dpd idris jala laknatullah. idris jala laknatullah tu org kafir lah.

    orang kafir mana bijak beb! tengok amerika, jepun, korea, taiwan, russia, england dan lain2 tu, mana maju sebab dorang pakai otak laknatullah nak majukan ekonomi mereka. Pak Arab pula cuma bernasib baik menjadi negara maju sebab ada minyak, kalau takder minyak mesti lagi miskin dari Afganistan.

    Maka terbukti otak melayu lah yg paling bijak kat dunia ni, kalah otak2 laknatullah tu. Albert einstein laknatullah tu sebenarnya menciplak idea bernas dpd minda melayu...jng tak tau. minda melayu first class.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama mamak keling tu jugak yg kau UP kasi naik.Komen macam budak LEMBAM.

      Delete
  37. Pakatan Rakyat , PAS & PKR bangsatkan rakyat. Parti Anak Syaitan, perasaan ulamak! Ulamak celaka, hati kotor

    ReplyDelete
    Replies
    1. BlackBelt7676 September 7, 2013 at 11:49 PM

      Pakatan Rakyat , PAS & PKR bangsatkan rakyat. Parti Anak Syaitan, perasaan ulamak! Ulamak celaka, hati kotor.

      ___________________________________

      Walaupon engkau lebih berilmu dari ulama, janganlah cakap macam tu.
      Tegur mana-mana ulama yang yang takut oada pemerintah dan tak takut pada Allah.
      Engkau juga kena bersihkan hati ulama yang kotor tu.
      Nasihatkan juga ulama supaya jangan jadi anjing.

      Itu yang lebih bagus dan munasabah.

      Delete
  38. Sbb I SAYANG kat Malaysia & UMNOlah I bersuara... I tak mau PEMBANGKANG JAHANAM memmerintah disebabkan pemimpin2 UMNO korup dan tak sedar diri melebihkan bangsa lain dari Melayu sendiri. 10 tahun kita kena tipu apah pun tak ada. Nasib baik Dr Mahathir dah buat pembangunan kalau tidak Malaysia masih ketinggalan.

    ReplyDelete
  39. ingat pm, BN menang kerana rakyat... jangan hampakan hati ratyat... kelak menyesal diri... pak-pak menteri tu tengok lah rakyat kat bawah... jangan membanga diri, wak tu dipilih oleh rakyat bukan naik sendiri.... ingat!!!!!!!

    ReplyDelete
  40. pemandu ke pemantat????

    ReplyDelete
  41. KESIAN RAKYAT YANG UNDI BN, MEREKE DITIPU OLEH PEMIMPIN YANG GILA KUASA.. INGAT AMANAH YANG DIBERIKAN PERLULAH DILUNASKAN... AZAB TUHAN MAT PEDIH TERHADAP MEREKA YANG TIDAK MENJALANKAN AMANAH YANG TERPIKUL DIATASNYA......

    ReplyDelete
  42. Itulah politik melayu pak pandir dan pak kadok macai2 UMNO Sekular....... dulu, kini, selamanya .... Tolak UMNO selamat umat Islam n rakyat Malaysia

    -Aku Politik Melayu Islamis-

    ReplyDelete
  43. membaca komen2x ReentryCapsule seperti melihat pertarungan di antara sebatang pelir dengan lubang puki yang subur. batang pelir menujah sondol ke dalam lubang puki yang licin dengan kelajuan yang mantap dan kuat, sehingga menghasilkan kocakan yang kuat, air mazi terpercik ke sana sini. Tiba2 dlm 5 saat erangan perempuan terhenti, hembusan nafas ditahan dgn kuat, perut mengejang, punggung bergetar, kemutan menjadi kuat, aliran mazi bertambah, akhirnya nafas & suara mengerang keluar semula, diikuti gerakan lentokan badan seperti cacing. kemudian batang pelir yg masih menyondol kuat, tiba2 bertambah keras sebelum memancutkan air mani ke dalam rongga lubang puki sehingga memasuki rahim.

    TAPI HASILNYA KOSONG, TIDAK MEMBENTUK JANIN KERANA RUPANYA AIR MANI ITU TIDAK MENGANDUNGI SPERMA. SEPERTI ITULAH KOMEN2 BELIAU YANG PANAS BERAPI TAPI KOSONG SEPERTI LELAKI MANDUL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay la tu tak yah susah-susah pakai kondom.Pancut dalam pun rilek santai je tak yah risau pregnant ke apa lancau ke.Komen macam orang gilerr......!!!!!

      Ptuiii...PTuiii...PTuii. ChaiiiTT...SappedeK....Trima KaseeeYYY....!!!!

      Delete
    2. 10:50am...dah berzina lom hari ni?

      Delete
    3. Anon10.50am nie mmg nak cari mampos, sengaja menempah bala! Kalau ada Pak Othaman siap ko! Ada ke dia cakap komen2 reentry umpama air mani tiada sperma ...
      Dia tak tahu ke reentry tu sedara Pak Othaman, ari tu Pak Othaman sendiri yg cakap dia ada bau2 batang dgn si reentry ...mmg ko sengaja nak cari nahas anon, jolok jubur tebuan!

      Delete
  44. Nilai RM Jatuh, Harga Minyak Naik, Rakyat Semakin Miskin

    Kejatuhan nilai mata wang Ringgit Malaysia menyebabkan rakyat semakin miskin berikutan kuasa beli menurun ekoran kenaikan harga barangan diimport khususnya makanan. 

    Ahli Ekonomi Institut Rakyat, Azrul Azwar Ahmad Tajuddin berkata, suasana ekonomi itu berlaku apabila nilai mata wang negara mengecil berbanding mata wang asing sekali gus kemampuan rakyat berbelanja terjejas.

    Rakyat mengalami masalah untuk mendapatkan barang pada harga sama sebelum kejatuhan nilai mata wang negara 

    Ini menyebabkan kemampuan rakyat membeli barangan itu semakin merosot, ” kata bekas Ketua Ekonomi Bank Islam itu

    Nilai ringgit jatuh melebihi tujuh peratus tahun ini, paling rendah berbanding tiga tahun lalu kepada 3.3 setiap Dollar dan ia merupakan rekod terburuk. 

    Kesan kenaikan harga barangan bertambah parah apabila kerajaan Umno BN bertindak menaikkan harga minyak RON 95 dan RON 97 baru-baru ini.

    Azrul berkata, penurunan nilai mata wang itu juga menyebabkan barangan import seperti barangan keperluan rakyat turut mengalami peningkatan harga. 

    Katanya, kerajaan digesa membuat penilaian dan mencari penyebab kepada punca kejatuhan nilai mata wang dan bertindak proaktif menangani masalah itu. 

    Kerajaan perlu menumpukan usaha menangani ketirisan bagi mengelakkan pertambahan hutang negara dan defisit perbelanjaan,” katanya.

    ReplyDelete
  45. Saudara Blogger

    Minta maaf kerana isu saya lari tajuk. Saya mohon tuan siarkan dengan niat yang baik demi Perpaduan Ummah dan Perpaduan Melayu.

    Metro Ahad 8.9.2013 menyiarkan cerita berkenaan Ajaran Syiah khasnya berkenaan Kahwin Mutaah dikalangan penganut Syiah seperti yang diceritakan oleh wanita janda 3 anak Suhana 34 tahun, yang telah melalui pernikahan secara mutaah sebanyak 3 kali dalam empoh 2 tahun - pertama selama 4 bulan dengan mas kahwin sebuah kitab Syiah, kedua 3 minggu dengan mas kahwin sebuah telepon bimbit dan ketiga 2 bulan dengan mas kahwin RM2.00.

    Kepada kaum wanita yang bernikah mutaah saya nak sedarkan kalian, maruah anda adalah jauh lebih hina daripada seorang pelacur. Untuk tidur satu malam dengan seorang pelacur orang lelaki sanggup bayar paling tidak pun RM200.00 (2nd class prost). Kalau first class mungkin RM500 - RM1000 untuk satu malam.

    Sedangkan Suhana hanya dibayar RM2.00 untuk ditiduri selama 60 malam (2 bulan) atau RM0.03333 sen untuk satu malam. Sebab itu saya berani berkata maruah Suhana berkali2 lebih hina dan rendah daripada seorang pelacur kaki lima.

    Tetapi alhamdulilah, akhirnya Suhana sudah sedar dan insaf dan kini beliah sudah kembali kepada ajaran ASWJ.

    Jika anda kata saya berbohong, cari Metro Ahad 8.9.2013 dan baca lah.

    Apa yang nak saya sampaikan adalah WANITA DALAM AJARAN SYIAH HANYA LAH ALAT UNTUK MEMUASKAN NAFSU LELAKI SEMATA2 .. LELAKI DAPAT MELAMPIASKAN NAFSU SEKS TERHADAP WANITA YANG DIA SUKA DAN WANITA ITU REDHA TANPA DIA TUDUH BERZINA.

    Memang perlakuan sex itu berlaku dengan kerelaan kedua2 belah pihak sebagai suami dan isteri .. suami tanpa tanggung jawab terhadap isterinya. Dalam kolum ini, saya tidak berhajat menyentuh risiko kesusahan yang bakal ditanggung oleh wanita selepas tamat tempoh pernikahan mutaah.

    Ana Muslimah

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!