PANAS BERAPI! RTM PERLUKAN PERUBAHAN YANG SANGAT SERIUS

Korang boleh percaya tak stesen penyiaran setua RTM pun boleh melakukan kesilapan bodoh tak masuk akal macam ni? Khabarnya logo ini digunapakai dari masa Ops Lahad Datu lagi. Itupun disedari setelah seorang pegawai polis melihat berita ini dan terperasan sesuatu yang tak kena kat logo tu.

Come on RTM, bangun la dari lena, korang kena lebih prihatin tentang benda-benda macam ni. Ini perkara yang serius. RTM kena rombak balik dengan tenga kerja yng baru dan lebih efektif, Buang je semua manusia yang tidak bertanggungjawab dalam RTM tu.

Sudah tiba masanya RTM kena jadi moden dan lebih efisiyen. Macamana la RTM nak tandingi TV3 kalau kesilapan dalam logo pun tak boleh nak perasan? Jangan tido je la wei RTM. Bangunlah dan berubahlah.

Pak Menteri, apa tindakan seterusnya?

15 Responses to "PANAS BERAPI! RTM PERLUKAN PERUBAHAN YANG SANGAT SERIUS"

  1. ini bukan kesilapan....ini dilakukan dengan sengaja krn memerlukan kepakaran photoshop utk ubahsuai logo.

    Jom boikot RTM.

    ReplyDelete
  2. dah kena buang pun budak tu dia pekerja kontrak senang skit nak buang.

    ReplyDelete
  3. RTM@ RADIO TV MACAI...dalam rtm penuh ngan jenglot pak nuar:-) sondol dan pecacai pr DAGPIGS..perut boyot makangaji buta...dah la weiii buat kerja tu ikhlas la sikit...awak semua tu dah tua bangka sama ngan bang nuar kesayangan korang...hadi lembong n lim kut sial pun sama, jangan lah kerjanya nak menghasut "RAKYAT" 24 jam 365 hari setahun...podahhh la weii korang. !! Chaitt...budu, tempoyak, cencaluk...kasi makan TRIMÆYYYY KASE ENcikkkkkkkkkk.

    ReplyDelete
  4. barangkali jugak itu cuma sindiran...
    cuba hayati ayatnya !

    ReplyDelete
  5. Sikit sikit boikot...sepatutnta siasatlh knp rerjadi seperti iru sab ambil rindakan yg sewajarnya...

    ReplyDelete
  6. Cantas ahli pembangkang dalam kerajaan pimpinan Barisan Nasional. Duri dalam daging .

    ReplyDelete
  7. "POLIS RAJA DI MALAYSIA" Pasti logo ini telah diubahsuai oleh budak tak cukup masak yang jadi petualang dalam RTM. Saya hairan bagaimana logo ini termasuk dalam gallery untuk siaran. Mungkin kerja seorang lagi petualang. Issuenya bukan tersalah logo tetapi lebih kepada issue petualang yang ada dalam RTM. Bersehkan!

    ReplyDelete
  8. apa yang aku lihat di sini bukan sebab ramai orang rtm yang sokong pembangkang, tapi ramai orang rtm yang bangang2

    ReplyDelete
  9. DALAM SEMUA JABATAN KERAJAAN MEMANG RAMAI SPECIES MUSANG BERBULU AYAM.

    MEREKALAH YANG MEROSAKAN SEGALA PROGRAM KERAJAAN. SABOTAJ.. MEREKA TIDAK IKHLAS DALAM BERTUGAS. BEKERJA SETAKAT UNTUK GAJI JER TIAP2 BULAN.

    SEPATUTNYA KENA BUAT PEMBERSIHAN. RAMAI LAGI DILUAR SANA RAKYAT YANG SETIA YANG MEMERLUKAN PERKERJAAN.

    MUAK MELIHAT GELAGAT MEREKA INI. YANG SETIAP TAHUN CUMA MENGIRA BERAPA BULAN BONUS DAPAT SETIAP TAHUN.

    ReplyDelete
  10. Kesilapan benda kecil ,acam ni pun diperbesarkan. IGP emo sangat ke?

    Anggota PDRM lain rasanya berbangga dapat jadi Raja pun apa masalahnya.

    Macam penggantin baru ler.

    ReplyDelete
  11. AWAS!!! RED BEAN ARMY telah menyusup masuk ke dlm Rtm & jabatan2 kerjaan!

    ReplyDelete
  12. BUANG JE BARU TAHU LANGIT TINGGI RENDAH. NAK BIADAP BIAR BERTEMPAT. MANUSIA YG TIDAK TAU BERTERIMA KASIH. MENGIGIT TANGAN YG TELAH MEMBERI MAKAN.

    ReplyDelete
  13. Kakitangan RTM dengan bangganya berkata,"aku penyokong DAP". Mengajak dan menjemput rakan-rakan sepejabat ke acara dan majlis seperti BERSIH,Blackout dan pelbagai lagi yang dianjurkan oleh PAS,PKR dan DAP adalah perkara biasa.Tahniah RTM (Rehat Tidur Makan).Bekas Menterinya ada yang jadi petualang,dan kebarangkalian senario seperti ini berlaku lagi akan menjadi satu kebiasaan.Tahniah RTM.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!