HEBAT! ANAK MELAYU BINA MATAF KA'ABAH

Anak kelahiran Melaka, Hairul Nizam Baharuddin menjadi tetamu istimewa Tabung Haji (TH) petang semalam.

Rakyat Malaysia seharusnya berbangga dengan kejayaan anak muda ini yang telah mengharumkan nama negara di mata dunia kerana diberi sepenuh kepercayaan untuk membina mataf di Ka’abah.

Projek fasa pertama iaitu mataf di tingkat atas sudah berjaya disiapkan dan sedang digunakan oleh jemaah haji untuk melakukan ibadah tawaf.hairul kawan
Mataf adalah landasan bertingkat berbentuk pusingan yang digunakan oleh golongan kurang upaya khususnya yang berkerusi roda untuk melakukan tawaf sekeliling Ka’abah samada untuk musim umrah atau musim haji.

Baca seterusnya di Perak Today..

6 Responses to "HEBAT! ANAK MELAYU BINA MATAF KA'ABAH"

 1. Tumpang bangga dengan kejayaan anak Malaysia......harap lebih ramai anak Melayu yang berjaya mengharumkan nama Malaysia diperingkat antarabangsa.

  ReplyDelete
 2. Mak Datok . Apa tinggi sangat tuu . Gayat aku .

  ReplyDelete
 3. subhanallah alhamdulillah Allah hu akhbar
  go melayu go.................

  ReplyDelete
 4. Tuan, berita di Perak Today tu ada sedikit ralat. Menara di Mekah tu bukan tingginya 1km tetapi setakat 600 meter lebih saja. Tapi memang ada bangunan yang sedang dibina di Riyadh (Kingdom Tower) yang tingginya akan mencecah 1007 meter. Harap maklum.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sorry. Kingdom Tower di Jeddah. Bukan Riyadh.

   Delete
 5. alhamdulilah anak jati malaysia terus berjaya ...

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!