SURAT TERBUKA KHAS UNTUK PEMUDA UMNO! ELAKKAN PENGKHIANAT DARI MENJADI PEMIMPIN PEMUDA


Perlu ke manusia lahanat tahap pengkhianat ini menjadi Naib Ketua Pemuda? KLIK SINI

Mamat ni dok jilat Pak Lah al sleepy Awakening tempohari, aku nak sebut nama dia pun tak boleh la, tak sangka dia akan jadi penjilat bangsat sebegini. Maka Pemuda UMNO jangan lupa siapa dia ni sebenarnya..Baca artikel tu

55 Responses to "SURAT TERBUKA KHAS UNTUK PEMUDA UMNO! ELAKKAN PENGKHIANAT DARI MENJADI PEMIMPIN PEMUDA"

  1. Tabung Haji makin lama makin parah , tambah-tambah sekarang Azeez Rahim jadi pengerusi . Dulu aku dengar banyak orang dok bercakap belakang pasal pegawai-pegawai kat Tabung Haji, ada beberapa spesies korup, penting kroni dan kaki sakau. Hang pa cuba teka Azeez Rahim yang dah jadi pengerusi Tabung Haji tu dalam kategori mana satu ?

    Ni nak tanya kat Azeez Rahim , betul ka CEO Tabung Haji Real Estate yang beroperasi kat Arab Saudi tu kawan baik pada Jasmi Ismail iaitu abang kepada Ismee Ismail ?? Ini sudah dikira KRONI ! Hang cuba-cuba nak cover ... Ismee Ismail ka dok control Azeez Rahim atau Azeez Rahim yang dok kontrol Ismee Ismail . Peduli la.. yang aku tau dua-dua masyukkk. http://no2azeezrahim.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah korup pi la repot kat mana-mana pihak berkaitan. dok sembang buat apa. tok sah dok jaja a bab kroni. Bapak kroni Malaysia Anuwar Ibrahim hang tak mau kacau. Lim Guan Eng dan suku sakat dia tak kroni ka. Puak-puak PAS yang dok sakau balak kat Kedah dulu tu tak kroni ka. Tok sah dok sembang pandai la.

      Delete
    2. Sepatutnya presiden umno koyak je borang permohonan dia utk masuk umno dulu

      Delete
  2. Ni sekor lagi beruk yg bersuara, dengar ayat dia....dulu aku dengar banyak orang dok bercakap bla bla bla. Ni la namanya specis beruk tanpa fakta terus nak sebar fitnah.Ini la akibatnya bilå dah banyak sangat baca HAPRAkaH

    ReplyDelete
  3. Kpd PK,
    Jangan la terlalu mengampu akan Dr Mahathir sehingga tak habis2 menghentam keluarga Pak Lah. Apa keluarga DR M baik sangat ke. Berapa banyak duit kerajaan yang dibelanjakan untuk menyelamat perniagaan Mirzan. Umum semua tahu betapa PETRONAS terpaksa menanggung pembelian KPB yang dikuasai oleh Mirzan. Dan kini siapa yang menguasai akan kata putus PETRONAS setelah TS Hassan Marican ditamatkan perkhidmatan. Jadi lah penulis yang bermaruah. Jangan hanya menghentam orang yang tidak disukai oleh DR M

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni en othaman kena jawab.. rasanya pernah dijawab.. mungkin ramai dah lupa..

      ingat jadi pemimpin umno.. jgn jadi pengkhianat melayu.. agama dan negara

      maksud pengkhianat.. lihatlah sikap dan tingkah semasa berkuasa.. pengkhianat itu maknanya pembelot... bukan ada pakatan.. pakatan tersembunyi di belakang dgn musuh.. akibat melayu negara boleh jatuh ke cina.. ahh.. dah ramai yg tau.. tak perlu ulas..

      patutla ada hubungan rapat dgn nuor.. ni pun org lama pakatan.. insaf.. berjumpa kawan lama dlm islam tu boleh.. tapi bukan ada pakatan tersembunyi... patutla pemuda sekarang lemah berdepan dgn pkr pas dap..

      dah tau org umno marah.. masih ambil betina dap.. la tu membebel lagi memburuk org melayu dlm internet..

      rasanya takde pemimpin tertinggi umno berpakat dgn musuh.. kecuali beberapa org..

      Delete
    2. hahaha panasssss.... sape mengampu.. takde org sini mengampu.. kami org bawah.. org mengampu adalah org bodek kat bossss nak sesuatu.. sesuatu.. mcm punahsihat.. org di sekeliling boss tu yg selalu mengampu..

      Allah juga tau sifat manusia.. sebab tu dikatakan setiap manusia ni pasti akan melakukan kesalahan.. kecil atau besar.. lepas tu.. BERTAUBAT KE TDK SAMPAI TUA.. ATAU TAK BERUBAH LANGSUNG...

      dan kita juga sebagai umat nabi saw.. diajar cerdik ketika membuat pilihan.. setiap manusia dlm hidup kena buat pilihan dan ambil keputusan yg tepat..

      apa itu??? setiap hari hidup kita diberi memilih dan ambil pilihan.. makan ambil lauk pun kita memilih..

      tapi nabi saw kita mendidik umatnya ambil lah yg lebih besar lebih byk yg membawa kebaikan dr keburukan kpd ummah... buanglah tinggalkan jauhkanlah yg mana mana membawa keburukan lebih besar kpd ummah..

      yg buat salah besar salah byk.. lihat taubatnya.. maksudnya dr sikap perbuatan tingkah yg ditunjuk.. adakah TAUBAT YG DISEBUT DIMULUT.... kita semua telah diberi akal oleh Allah utk memikir...

      Delete
    3. petronas... bukankah petronas itu kini dikuasai org org punahsihat yg konon katanya org zaman pak lah.. ni dah sah semua org tau.. abis anak anak melayu diganti dgn cina atau org asing..

      bisnes petronas.. senang ke lu dgr dikuasai cina.. dlm kedai je brg melayu bumiputera tak boleh masuk.. belum lagi citer bangunan KLCC.. adoiiiii ooooogggggg

      tak perlu nak nafi lagi.. dah ramai yg bukak.. bencana zaman pak lah dan punahsihat yg buat lebih parah dr zaman sebelumnya.. terlalu parah.... hingga kini mereka masih berada di atas... hancussssss

      Delete
    4. saya setujuuuuuuu... taubat hati ke taubat sambal ke.. pedas di mulut aje.. tu yg kita perati... byknya depan lain belakang lain..

      setuju bebenorrrr laa.. lihat yg mana bawak lebih byk KEBAIKAN atau KEBURUKAN...

      Delete
    5. Anon-Anon 09:17.. 09:32.. 09:40..10:27 PM

      Hujah-hujah anda sudah cukup kuat & berat untuk membenamkan perjuangan sesat manusia Liberal. Saya masih menanti Uncle James menonjolkan dirinya. Kelihatannya dia masih main sembunyi-sembunyi dgn samaran Anonymous. Insya Allah, saya akan buraikan seberapa banyak kerja-kerja mungkar yang telah dibuat oleh Dollah & Najib atas nasihat Inner Circle Liberal yg sesat lagi menyesatkan.

      Delete
    6. ANGKARA FAHAMAN LIBERAL MENYUSUP KE PETRONAS

      Sejak Cina Omar Ong (sahabat KJ & juga pEnasihat Dollah) berada di Petronas sudah ada trend perletakan jawatan beramai-ramai jurutera Melayu. Jika tidak silap dah mencecah hampir 200 orang letak jawatan dalam masa 3-5 bulan kebelakangan ini, agaknya apa punca dan sebab? Kalau semuanya merupakan pakar dalam bidang Petroleum Engineering, Geo-engineering, Geoscientists etc, parah & koyak juga Petronas.

      Sekarang, macam-macam kes rasuah yang dapat kita dengar. Budaya siapa yang dibawa masuk ini? Peningkatan kes rasuah dalam Petronas ini macam sama musim dengan meningkatnya jumlah kakitangan bangsa Cina yang dilonjak ke tahap Management kebelakangan ini.

      Najib perlu ambil tindakan segera. Mulakan dengan mengeluarkan Omar Ong daripada Lembaga Pengarah sebelum Petronas bertambah parah. Kini macam ada polisi ‘mendahulukan cina’ dalam Petronas. Kalau Cina, laju naiknya. Melayu konon tak cukup competent. Maaf cakaplah, setakat ini Omar Ong tak ada sumbangan besar pun di Petronas. Dalam mesyuarat Lembaga Pengarah pun jarang bercakap. Kalau bercakap, asyik nak petik nama PM. Yang nama busuk siapa? PM juga. No choice.... Omar Ong should be out of Petronas dgn segera sebelum keadaan bertambah parah. Kalau jumlah pakar meletakkan jawatan ini mencecah 500 orang, Petronas dalam masalah besar. Ini bukan level kerani buruk, ini melibatkan level senior ni.

      Bukan Petronas aje, kena juga tengok Telekom Msia. Ramai cerdik pandai Melayu TM diketepikan dan dinaikkan “orang2 tertentu” walaupun tiada kelayakkan. Org yg dah resign pun boleh masuk balik duduk post besar2. Org yg dibuang dari company lain boleh senang2 masuk TM duduk pos GM. Org senior TM jadi apa…?

      Bukan petronas atau TM je….masalah yg tipikal berlaku di mana2 syarikat melayu yg kecil mahupun yg sebesar2 GLC…..ada sahaja perubahan/pertentangan dgn style@direction management, pekerja bawahan tergadai……masalah jadi besar apabila top management tidak mahu mendengar dengan baik keluhan@luahan middel management ~ lower executive level…………

      Mustahil Najib tak tahu, ye tak? Pada saya ini semua agenda Dollah & Najib, atas nasihat Kaum Liberal Sesat seperti KJ, Omar Ong & Kalimullah. Sekarang ini Najib ia biarkan semua ni dalam sedar dan rela hati. Telur dah kena genggam. Itu pasal sekarang ni bermacam-macam perkara bengong dan mem-puzzlekan telah dan sedang berrterusan berlaku dan cina haramjadah bertali arus mengenakan tekanan kepada orang Melayu dan Islam. Sudah lah di sektor swasta cina monopoli, kini di syarikat-syarikat kerajaan pun mereka dah mula bermaharajalela. Salah siapa...????

      NAJIB IS A TOTAL LIABILITY TO ISLAM AND THE MALAYS......!!!
      NAK TUNGGU SAMPAI BILA!?



      Delete
    7. Tulis macam orang bodoh tebuk sana tebuk sini...

      Delete
    8. Cuba tengok anak syarikat milik kerajaan negeri pembangkang... semua jawatan penting juga disisi oleh pemimpin2 pr...

      Tak kecoh pun...

      apasal bila bn lantik wakil yang boleh dipercaya dalam glc othaman nak salak tak tentu pasal

      Delete
    9. Othaman ni sawan sasau meroyan mcm orang gila talak saja bro ... Dari awal tahun asyik tulis benda2 tu saja ... huwerrrghhkk ... mcm nak muntah dah ...

      Delete
    10. Petronas was formed 5 years after May 13th, 1969 incident and today contributes 45% of Govt revenue….. is ranked among Fortune Global 500′s largest corporations in the world. Fortune ranks PETRONAS as the 68th largest company in the world in 2012. It also ranks PETRONAS as the 12th most profitable company in the world and the most profitable in Asia.

      Alangkah malangnya jika Petronas yg jadi periuk nasi dan kebanggaan negara hancur dek ulah penjahanam seperti Omar Ong. Amat menggerunkan bila cina sialan sudah mendapat tempat di GLC dan badan korporat negara. Pakai nampak Melayu akan menjafi fakir seperti zaman dulu.

      Ini adalah satu dari punca kejatuhan Najib kerana mengambil pencacai-pencacai Pak Lah sebagai Punahsihat beliau. Selain Petronas dan kabinet menteri, ramai lagi spesi seperti itu terdapat dalam GLC. Najib harus pecat dia bagi mengelak kemarahan orang Melayu. Jika tidak.... Najib sendiri akan dipecat!

      Delete
    11. apa guna kita undi umno.. tentu ada sebab dan bersebab..

      jika kita kaji pr.. jgn undi umno kalau nak ikut pr.. dah sah anon penyokong atau ada blog kroni pr..

      takde rahsia lagi.. pr.. ketuanya dap.. semua dlm kuasa dap.. pkr pas ikut telunjuk dap.. nuor hanya nama utk jadi pm.. jika sebut dap bermakna cina.. pastila jika pr menang letak org pr atau org cina dap..

      la sekarang yg menang dan bentuk kerajaan umno.. melayu bumiputera... betul kata anda jika pr menang letak orgnya sapu semua tender bisnes ke org pr.. jika kita umno menang mengapa letak org cina yg dah jelas jelas undi dap... abis beri kat cina..

      melayu dibuang.. disekat.. dipersusah.. tapi melayu bumiputera yg menang bentuk kerajaan.. heiiiii org bukan lihat bos glc aje.. bos glc hanya satu.. tapi keseluruhan..

      tak perlu sebut layak.... byk tak layak.. yg penting kroni.. ampu.. bodek.. blog tersembunyi.. ni yg kata kerajaan perpaduan..

      jika umno dah menang... jadi semua harus kembali ke org melayu.bumiputera... org melayu bumiputera yg berhak semuanya mcm anda sebut pr menang pr kaut...

      Delete
    12. Kalau benarlah spt ditulis Sdr Othoman elok juga PM siasat.Tak rugi siasat.Kalau tak benar teruskan agenda PM.

      Delete
  4. mana en othaman... ni ada org panasss sebab org kj pak lah dah dibalunnnnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. The late Tun Abdul Razak Hussein, Malaysia’s second Prime Minister (1971-76), laid the foundation for the Internal Security Act (ISA) when debating the bill on June 22, 1960. Yes, I am very thankful to Tun Razak’s foresight and forethought. The ISA made democracy safe and Malaysia a healthier place to live in.

      But not everybody shares Tun Abdul Razak’s hope and aspiration, not even his own flesh & blood, Najib Razak. Yes....Najib has betrayed his own father and the nation.

      Delete
    2. Following to my above posting, I like to remind Najib that there is yet a Malay Tsunami on the horizon and the doctrine of Ketuanan Melayu which we are all (except the liberals & non malays) duty and morally now bound to support.

      If Najib does not take a stronger line against the Chinese like his father did then he ought to resign and allow a hardline Malay who believes in the doctrine of Ketuanan Melayu and sovereignty must replace him.

      Delete
    3. PM Najib perlu mengaku kesilapan besar beliau adalah MEMBEBASKAN PENJENAYAH DAN BAKAL PEMBUNUH dari penjara ISA..Mansuhnya ISA menjadi kegembiraan kpd semua penjenayah dan bakal penjenayah..PM Najib perlu mengakui kesilapan ini yg terlalu mendengar dan tunduk kpd permintaan pembangkang..beliau perlu segera perbetulkan..wujudkan kembali akta yg telah dimansuhkan. Selain itu, buang saja KJ, Omar Ong, Kalimullah dan pengikut Dollah Badawi.

      Delete
    4. Pergi tidor la othaman...jangan duduk melilau dalam blog ni pagi pagi buta...sambung esok je laa

      Delete
    5. Masa inilah dapat buat kerja dgn tenang. Cucu kesayangan dan neneknya dah nyenyak tidur tak mengganggu. Banyak ilham bakal mendatang untuk renungan bersama esok siang buat semua pembaca blog.

      Delete
    6. Sehingga kini dilemma Melayu terhadap Najib belum lagi reda kerana Najib (selepas PRU13 di lihat melawan arus) dilihat mengetepikan keluhan Melayu. Malah dari isyarat awal, beliau teruja melayan kerenah pakatan pembangkang, cina & keling (atas nasihat penasihat Liberal).

      Dalam pada keliberan pemerintahan Dollah, tiba-tiba Tun M tidak dapat bersuara (tegur sikit atau kongsi pendapat) kerana media semua sudah dikuasai oleh KJ, Kalimullah & Omar Ong. Dollah buat Jambatan Penang II sampai hari ini tak siap-siap. Sebaliknya era Tun M, ketegasan dan 'result oriented' menjadi kemestian, semua on schedule.. Secara politik, Tun M berjaya menaikkan nama negara dan kekuatan Bangsa Melayu. Meredakan sikap-sikap cauvinis dan kiasu bukan melayu. Malah tiada ruang untuk fahaman ekstrim yang menjahanamkan negara.

      Malaysia akan lebih hebat, jika Pemimpin( Melayu ) tegas, tulus dan berani menunjukkan kehebatan. Sebenarnya kita tidak kalah pada bangsa lain. Masaalah utama ialah sikap lemah Melayu apologetik, tidak cekap dan suka mendiamkan diri terhadap isu-isu panas semasa ( tiada respon) dan selalu bertegas yang tidak kena pada tempat nya..... Itu kerana pemimpin seperti Dollah & Najib tidak mampu berfikir sendiri dan hanya bergantung pada tuan-tuan penasihat Liberal Sesat lagi menyesatkan.

      Delete
    7. en othaman.. kalimullah ni sebenarnya warganegara mana??? katanya singapork.. jika benar... bagaimana mungkin boleh berkuasa dlm MALAYSIA.. yg mana satu... rakyat mana???

      Delete
    8. I always have deep respect for Tun Dr Mahathir. No mattet how much others are trying to belittle his contributions, either here or in other opposition blogs, it has not changed my stand a bit.

      Not many people are born leaders, especially World Class Leader. Dollah & Najib only think of the next election, but Tun Mahathir uniquely thinks of the next generation. Besides, he is a good writer and thinker, and he did it alone without relying on the tuan-tuan penasihat.This made the differences between him, Dollah & Najib. Thus....Without any doubt, Tun Dr Mahathir is a TRUE GENUINE STATESMAN. He is one in many millions, say what you want.

      Delete
    9. Kalimullah Masheerul Hassan warganegara Malaysia, anak Mamak Penang. Dia adalah tuan penasihat Dollah Badawi dan juga Najib. Sebagai mantan wartawan, dia berhubung rapat dgn wartawan dan pemimpin PAP Singapura.

      Delete
    10. Jgn tak tahu, mangkuk yg tulis kat atas tu pun ada pertalian rapat dgn Spore ..

      Delete
    11. Hoi Jebon! Yg kat atas yg mana satu?

      Delete
    12. Bangap punya monyet .. yg berkawan dgn kongkang tu .. yg belajar sekolah kristian tu lah ... tak kan tak tahu .. yg cakap dia selalu mimpi pun dlm orang putih ... misalnya, five three seven two ... aisey .. miss a little bit only .. the third digit ... hoho .. otherwise ... hundred thousands bro ...........

      Delete
    13. Mr. Othaman Sir,

      The baculs must be shown the exit jamban hole. I will be one of the delegates who will vote the baculs and the lame ducks out.

      I really like the idea...Tun Mahathir as 7th Perdana Menteri of Malaysia; or someone who has the spirit like him. Certainly not Najib and the Liberal scumbags.

      Delete
    14. tu la dia... manusia yg sebut mangkuk monyet kat org... sebenarnya dia la mangkuk monyet...

      singapura tu dulu... kawasan tanah melayu.. temasek.. malaysia... jadi ketika lky menipu org melayu temasek guna propaganda.. masa keluar nak merdeka... org melayu yg tak setuju dgn lky.. harus keluar dr sana masuk tanah melayu.. mcm halau la..

      jadi org melayu singapura sebelum merdeka adalah rakyat malaysia.. temasek kepunyaan tanah johor.. jd org melayu singapura yg punya jati diri kental melayu memang seharusnya begitu... walaupun dah jadi singapork.. kecuali melayu yg terasa liberal..

      Delete
    15. Anom Aug 25, 08:11 PM...

      Terharu saya dgn tulisan anda & jika dikenang peristiwa saya berhijrah ke Malaysia... bercucuran airmata kerana membawa diri untuk meninggalkan kedua orang tua dan 6 adik-adik ... demi memperhambakan diri kepada negara Melayu dan pemimpin Melayu. Saya tidak rela sama sekali untuk bertuankan cina maupun orang melayu Liberal yg mengampu kpd cina.

      Terima kasih & selamat berjuang demi Islam, Melayu dan Raja-raja Melayu.

      Delete
  5. mana capsule... org kj dah kena balun.. semua panasssss bontot nak hadap pau...

    ReplyDelete
  6. KJ ni macam Pukiwak pulak aku tengok.Sanggup main kotor asal dapat pegang kuasa.Yang follow dia pulak semua budak Lembam Pemuda Umno jer aku tengok.Ini PAU kita kasi TAPAU.Betul lah cakap Tun M dalam UMNO banyak Ahli Lembam.Parti pun dah jadi SEMBAB semacam jer sekarang.Bagero....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIAPA KHAIRI JAMALUDIN:

      1. Fasih berbahasa Melayu.
      2. Fasih berbahasa Inggeris
      3. Petah bercakap
      4. Serious dlm percakapan
      5. Yakin dlm penghujahan
      7. Banyak hujah ilmiah
      7. Disukai oleh anak2 generasi muda
      8. Berfikiran matang dlm membuat kenyataan
      9. Bersikap terbuka kpd kritikan
      10. Tidak mudah melatah bila dikritik
      11. Bersikap liberal dan toleransi
      12. Berfikiran terbuka dan menerima pandangan orang
      13. Berani berhujah dan menyatakan pendirian
      14. Tegas dlm pegangan & pendirian
      15. Low profile & tidak suka menunjuk-nunjuk
      16. Mahu membentuk generasi Melayu baru yg lebih kompetan
      17. Mahu bawak keluar orang2 UMNO dari kotak pemikiran dogmatik dan orthodox
      18. Disenangi oleh semua bangsa & lapisan masyarakat, bukan orang2 Melayu shj
      19. Mempunyai kedudukan kewangan yg teguh ..
      20. Berani berdebat dgn ketua PKR, DS Anwar Ibrahim
      21. Berani berdebat dgn perancang strategi pilihanraya PKR, Sdr Rafizi Ramli
      22. Berani berdebat dgn Presiden Majlis Peguam, Datuk Ambiga Sreenevasan
      23. Muda dan bertenaga .
      24. Berkelulusan tinggi, Oxford University, United Kingdom .
      25. Banyak kali menjadi ahli parlimen Rembau, Negeri Sembilan
      26. Menjadi Ketua Pemuda UMNO.
      27. Menjadi Menteri Belia & Sukan Msia.
      28. Dihormati oleh golongan pembangkang
      29. Disayangi oleh Perdana Menteri sekarang
      30. Bakal perdana menteri Msia …

      Delete
    2. Segan rasanya nak terkentot bila baca komen taik kat atas aku ni.

      Delete
    3. Hai Reentry...lap U...ummmuuuuaaahhh...cup3x .. bye...take care...

      Delete
    4. Brother Reentry Capsule.....

      Is Najib a true Malay? If so, why he does not show his gratitude to the Malays, his hardcore supporters.

      Look, he even failed to "hit" the kompang or light tha lampu tujuh likor for the Eidul Fitri as opposed to his drum beating for CNY.... very funny eh....??

      Therefore, Najib MUST go, he has to go. Not only he betrays the Malays, he also betrays his own father, the late Tun Abduk Razak. What a disgrace....!!!!!

      SALAM PERJUANGAN & HORMAT.

      Delete
    5. Brother Reentry Capsule.....

      Is Najib a true Malay? If so, why he does not show his gratitude to the Malays, his hardcore supporters.

      Look, he even failed to "hit" the kompang or light tha lampu tujuh likor for the Eidul Fitri as opposed to his drum beating for CNY.... very funny eh....??

      Therefore, Najib MUST go, he has to go. Not only he betrays the Malays, he also betrays his own father, the late Tun Abduk Razak. What a disgrace....!!!!!

      SALAM PERJUANGAN & HORMAT.

      Delete
    6. Tuan Othaman

      Bukunya yg bertajuk Helming The Time tu sembang lebat jer lebih.He only knows how to Dung...Dang...Dung...Dang like shithead..!!!

      Salam Hormat.

      Delete
  7. Wahai orang-orang yang beriman..
    Janganlah sesuatu puak mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) mungkin puak yang
    dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah pula sesuatu puak dari kaum perempuan mencemuh dan merendah- rendahkan puak perempuan yang lain,
    (kerana) mungkin puak yang dicemohkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah
    setengah kamu menyatakan ke'aiban setengahnya yang lain dan janganlah pula kamu panggil-memanggil antara satu dengan yang lain gelaran yang buruk.
    Al hujuraat.. ayat 11

    TAZKIRAH BUAT SEMUA

    ReplyDelete
  8. UMNO sekarang ni agak huru hara, kucar kacir dan makin nampak berpecah belah. Punca besar kpd kemudaratan ini ialah mamak tongkang dari kerala yg tak habis2 dan tak sudah2 buat kacau. Kononnya tak mahu nak menongkat langit dlm politik dan nak bersara, bersara taik kucing, ada saja campur tangan dan gangguan ... kalu mcm ini, sampai bila pun UMNO akan berpuak2 dan wujud mcm2 team. Tak serik lagikah dia dari pengalaman lalu, pecahkan UMNO kpd dua team besar. Kerana dialah wujudnya team B dlm UMNO, kerana dialah wujudnya parti semangat46, kerana dialah wujudnya parti PKR, kerana dialah orang2 melayu berpecah ... Yg si tua cabuk pencen dari Singapore tu pun bukan main bangap lagi dok sokong dia .. tak kurang jugalah dgn si kongkang loklaq tu .. dua ekor upahan tegar .. banyak masyuuk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekejap James, sekejap Annymous, yg mana satu benar? Kalau identiti pun tak tetap, nampak sangat orang muda hingusan Liberal ni macam anak polong sesat meracau tak tentu haluan. Nama dah elok Islam ditukarnya kepada kafir, ada patut ke?

      Delete
    2. Itu bukan aku laa
      harap maklum

      Delete
    3. Do yoou guys realise that our country's budget deficits under Najib as Finance Minister is growing bigger and are attracting negative international ratings. China has slowed down. Thailand has gone into recession. The ringgit is weakening against major currencies. And do the Liberal advisers to Najib care that the rupiah had slid to its lowest in four years on Aug. 19 and Indonesia’s share prices fell the most in 22 months and government bonds slumped on concerns over a much wider current-account deficits?

      Kelihatan the 1997/1998 Asian Financial Crisis is coming back again. Only Tun Dr. Mahathir is capable to salvage the situation as he did it successfully back then.

      Delete
    4. Judging by the slow economic activities, I do share your sentiments and your fears. Unfortunately there are others who seem oblivious to the imminent danger.

      The Liberal advisers and menteris are not worried because all is paid for - it's the common folks on the street who will suffer most.

      Delete
    5. Judging by the slow economic activities, I do share your sentiments and your fears. Unfortunately there are others who seem oblivious to the imminent danger.

      The Liberal advisers and menteris are not worried because all is paid for - it's the common folks on the street who will suffer most.

      Delete
    6. Do yoou guys realise that our country's budget deficits under Najib as Finance Minister is growing bigger and are attracting negative international ratings. China has slowed down. Thailand has gone into recession. The ringgit is weakening against major currencies. And do the Liberal advisers to Najib care that the rupiah had slid to its lowest in four years on Aug. 19 and Indonesia’s share prices fell the most in 22 months and government bonds slumped on concerns over a much wider current-account deficits?

      Kelihatan the 1997/1998 Asian Financial Crisis is coming back again. Only Tun Dr. Mahathir is capable to salvage the situation as he did it successfully back then.

      Delete
    7. Anom 07:51 AM @ James H.......

      Saya adalah saksi hidup dan adalh perwakilan dari UMNO Johor ketika perpecahan berlaku pada tahun 1987/88. Saya sendiri bersaksikan bahawa UMNO Team B yg menyogok duit RM5,000 dalam beg perwakilan ketika itu. Tapi setelah Team A menang tipis, pihak Team B tidak berpuas hati dan membawa kes kekalahan mereka ke mahkamah. Kesudahannya...UMNO diistiharkan tidak sah kerana ada cawangan yang tak layak bermesyuarat menghadhiri mesuarat bahagian. Anda menuduh Tun Mahathir berdasarkan 'hearsay'... mungkin anda ketika itu masih bayi hingusan dan berpampers lagi.

      Saya ingin menambah sebagai warga Malaysia, memang saya terhutang budi & menerima nikmat hasil sumbangan UMNO. Namun... sesen upah pun tak pernah menerima. Cukuplah dengan nikmat DEB, amanah saham, pendidikan percuma bagi anak-anak saya dan paling tak ternilai adalah ketuanan/maruah bangsa sebagai Anak Melayu (tidak pernah saya rasakan sewaktu di Spura). Sejak dulu lagi (walau ada jawatan dlm UMNO di peringkat Bahagian) saya tak pernah terhegeh dan mengharap untuk mendapatkan sesesuatu dari UMNO. Unutk pengetahuan, sejak awal saya berhjrah ke Malaysia, saya hanya mencari sesuap nasi berkhidmat dgn pelabur Asing sampai lah ke usia persaraan berbekal kelayakan dan pengalaman.

      Anda yg menjadi penyokong KJ seharusnya memberi hujah, bukan hanya pujian kosong tak berfakta. Berikan satu saja sumbangan baktinya yang sungguh bermakna kepada orang Melayu & Negara. Apa yang saya nampak dia gagal menjalankan peranannya sebagai Ketua Pemuda UMNO M'sia menjelang dan sewaktu kempen PRU 13. Malah ketika UMNO diserang hebat ketika itu, dia bersikap membisu & tenggelam punca. Hanya setelah habis PRU 13, barulah dia menyibuk & berlagak hero dgn karnival belia & sukannya. Harap penyokong setianya menyahut cabaran saya.

      Saya tetap berpendirian KJ adalah perompak kekayaan Negara untuk perutnya dan seperti Anwar berangan-angan menjadi Perdana Menteri Malaysia dgn cara licik lagi menjijikkan!

      Delete
    8. Tulisan Asal Saya:
      The late Tun Abdul Razak Hussein, Malaysia’s second Prime Minister (1971-76), laid the foundation for the Internal Security Act (ISA) when debating the bill on June 22, 1960. Yes, I am very thankful to Tun Razak’s foresight and forethought. The ISA made democracy safe and Malaysia a healthier place to live in.

      But not everybody shares Tun Abdul Razak’s hope and aspiration, not even his own flesh & blood, Najib Razak. Yes....Najib has betrayed his own father and the nation.

      Terjemahan:
      Perdana Menteri Kedua Malaysia, Allahyarham Tun Abdul Razak adalah pengasas Undang -undang Keselamatan (ISA) ketika beliau menbentang rang undang-undang tersebut di parlimen pada 22 Jun, 1960. Saya amat berterima kasih di atas wawasan dan pandangan jauh beliau. ISA yg cetusan beliau telah membuat demokrasi di negara kita cukup selamat dan aman. Ya.....Najib telah menderhaka kpd ayahandanya sendiri dan juga kpd bangsa & tanah air.

      Amat malang sekali, harapan dan aspirasi beliau tidak dipersetujui oleh sebahgian rakyat di negara ini, termasuk anak kandungnya sendiri...Najib Abdul Razak.

      Delete
    9. Sebab ni aku tak sekepala dengan othaman...tak pandai menjaga rahsia pati...semua yang dia tahu nak dijaja serata dunia...kalau pun ada politik wang....sebagai ahli othman perlu guna saluran betul bukan pom pang pom pang

      Delete
    10. James H.... saya hanya menyanggah dan menyatakan perkara sebenar. Anom Aug 25, 07:51 AM telah membuat tuduhan liar terhadap Tun Dr. Mahathir konon beliau telah menyebabkan UMNO berpecah menjadi 2 team dan Semangat 46. Sebenarnya Tengku Razalie & Musa Hitam lah punca UMNO bergolak ketika itu. Pada awalnya mereka berdua bermusuhan merebut jawatan No.2 dalam UMNO. Alih-alih, mereka bersekongkol menubuhkan S46 untuk menumbangkan UMNO. Allah SWT Maha Mengetahu dan Maha Berkuasa... Nafsu serakah Ku Li & Musa Hisam tidak kesampaian sehingga hari ini. Musa Hitam adalah bapak Liberal dgn gaya hidup total barat hingga semua isterinya tidak seorang pun berbangsa Melayu; dan malahan almarhum anaknya juga bernama Carlos Musa. Dia adalah Munafik Melayu....Naudzubillah Mindzalik..........

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!