SUDAH TIBA MASANYA AG PERLU DITUKAR! BAGILAH PADA SHAFIE ABDULLAH PULAK UNTUK JADI AG!

Ini adalah gambar Shafie Abdullah, Anwar Ibrahim sangat takut akan dia ni. Seba Anwar tahu SHafie tahu banyak kisah pasal dia. So dengan segala kelembapan AG Gani Patail sekarang ni, aku rasa ada baiknya kalau orang seperti Shafie Abdullah ni dijadikan AG yang baru.

Aku nak maki si Gani Patail pun dah tak guna dah sebab dia memang tak boleh pakai, makin lama makin teruk jadinya. Kita kena ada orang yang  tegas dan berani macam Shafie Abdullah. AKu nak mintak pandangan pembaca di blog ni, bagus tak cadangan aku ni?

Nak bincang biar rasional jangan emosional ok!

78 Responses to "SUDAH TIBA MASANYA AG PERLU DITUKAR! BAGILAH PADA SHAFIE ABDULLAH PULAK UNTUK JADI AG!"

  1. MOK CIK TEMPOYAK SAID:

    Bagoih laa ! aku sokong sangat!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin byk benda2 mengarut sekarang...sepatutnya kita kena tumpukan kempen boikot barangan cina & airasia

      x kan jadi hangat2 tahi parpundek je?

      Delete
    2. Boikot amende? ari tu si parpu gi beli stout kat kedai cinabeng

      Delete
    3. siotttt apsal komen aku sebelum ni kena delete?

      Delete
    4. Mamat Lebam. Cantik dan menarik nama tu. Nak pinjam ?.

      Delete
    5. Anda butuh angka ghoib 2d 3d 4d singapura/hongkong yang di jamin tembus selama 5 kalli putaran silahkan hubungi eyang woro manggolo di 0823-9177-2208 atau anda bisa karna saya sudah menbuktikannya,terima kasih. الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

      Delete
  2. Replies
    1. ade jugak org sokong parpundek jd AG

      Delete
  3. peguam & bekas majistret.. roni abdul rahman, dari setiawan tu ok jugak

    ReplyDelete
  4. Shafie tua sangat...tak sesuai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun Mahathir pun tua tp bijak x mcm sorg tu!!

      Delete
    2. TUA BERPENGALAMAN TAKPA. JGN TUA PERCUMA. DAH HIDUP LAMA TAPI MASIH TAK TAU APA PUN MCM. MACAI PRR.

      Delete
  5. OOKKKKKKKKKKKKKKKKKK..TERUSKAN KEMPEN DENGAN DS NAJIB...CPT BUAT SURAT PERLANTIKAN....LEPAS NI KITA TENGOK KES LIWAT RAYUAN SAIFUL...ANWAR NAK KENCING APA PULAK DALAM MAHKAMAH???HEHEHEHEHEHHEH

    ReplyDelete
  6. Gani patail masih bagus tak payah nak kacau dia buat kerja...lembam punya blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. James kau jilat la bontot si Gani habuk pun tarak ni.

      Delete
    2. Ropeeing SawadikarpAugust 24, 2013 at 5:00 AM

      ekorang ingat itu kerja AG senang ka macam angkat besi buruk masuk lori, semua kes masuk fail, buat pendakwaan terus mahkamah. Macam PDRM juga ada masaalah man-power, logistik dll, ini AG ofis pun sama juga. ekorang ingat itu Pendakwaraya kes Anuwar dulu? sekarang sudah jadi loyer Anuwar pulak.

      Ekorang ni sudah kena penyakit gatal, penyakit kurap yang sikit-sikit mau tukar seluar dalam dan baju. Kalu senang macam tu, maknanya kat luar sana berlambak loyer-loyer "baik" yang boleh dikonsider....hakikatnya 90% loyer buruk adalah sebelah pembangkang, gangster dan underworld. Dah lah dalam Parlimen kacau bilau, nanti dalam mahkamah pun jadi sarkas.

      Ada ekorang tanya Pejabat AG ada berapa orang staff? Ada ekorang faham SOP pejabat AG? agak ekorang diaorang buat kerja macam pasar malam, riuh rendah main campak campak fail je ke? Atau diaorang buat kerja dengan teliti, rahsia, dan tanpa prejudis. Ekorang yang biasa riuh rendah, memekak masa buat kerja ni agak-agak boleh tahan 1 bulantak dalam pejabat AG? Atau ekorang tak sampai 14 hari akan sasau, melilau cari pintu.

      Aku syurkan kau ambik latihan naik teksi ke KLIA ikut MRR2 jam 8.00 pagi, mula dari kepong. Kau herdik derebar teksi tu minta lenjun 150km/j, mau sampai KLIA dalam masa 20 minit. Minta dia redah ikut Pandan dan Cheras, kalau tidak kau tukar drebar teksi....Kalau drebar tu campak kau depan Zoo Negara tu dak kira nasib baik, kalau tidak orang lain makan karipap, kau makan setering lock.

      Sejak lepas PRU13 ni ramai sangat kaorang nak buang orang nih!! Aku nampak DYMM Agong kita tu semangat masih ada juga...Kau tak nak cadang apa-apa ker????

      Delete
    3. Ro pee ing, apa yang kau merepek ni membandingkan SPB Agong dengan Gani Memang Fail. Tuanku walau pun dah berusia got his job done dan second tour pulak tu.

      Gani buat rakyat hilang kepercayaan dengan the legal system.

      Kalau dah tahu tak cukup staff minta la penambahan.

      Nak pergi KLIA bergerak jam 8.00 pagi ikut MRR2 siapa suruh. Apa la bengap sangat. Plan your journey man. Dah tahu nak sampai on time bergerak la awal sikit. Belajar la sikit pasal time management. Belajar juga pasal anger management.

      Nak berlagak pandai konon tapi ...

      Delete
  7. james baguih tang mana?bagus tangguh kes adalah>>>

    ReplyDelete
  8. Slmkumm
    Hamba stuju.Anak2 mami ni hebat2 belaka d Maysia sebagai pemipin yg berani n tegas.

    Wawa

    ReplyDelete
  9. Harap Admin leh wat 'petisyen' untuk diajukan ke public atau ke atas.

    ReplyDelete
  10. Pencen kan dia cepat, atau suruh dia buat kerja opis boy. Bolih kan? Its up to Najib coz he's d boss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. d boss yg takut bini tu ke.KAH... KAH... KAH...

      Delete
  11. Mana Othaman...dulu kecoh kata aku takde namalah tikuslah....nah sekarang nama baru aku panggil aku uncle james

    ReplyDelete
    Replies
    1. James Hetfield..? Bukankah elok kalau pakai nama sebenar yang ayahanda kita beri seperti tercatit dalam surat beranak atau kad pengenalan. Itu baru nama Anak Jantan berani kerana benar sebagai pejuang tulen. Walaubagaimanapun, tahniah kerana tidak berselindung dgn Anonymouse lagi.

      Delete
    2. Pakai nama kapiaq ye bro ... uncle tu kira orang lama la.

      Delete
    3. Aku ingat baik ko pakai nama John Labu lagi bagus lah..

      Delete
    4. Apasal pulak kaitkan I dalam komen U....I tak suka tak suka tak suka.

      Delete
  12. aku setuju mana2 yang terbaik... asal jgn lantik rosmah jadik AG sudah.

    ReplyDelete
  13. Anwar gerun dgn Abdullah.. nak esyen sama bini, bini Abdullah pun Doktor sama2 belajar kat TKC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku ada satu idea yang selama ini kau orang tak terfikir pun sebab kau orang memang lembam.

      Apa kata kita tukar karekter orang yang selama ini mengucar kacir negara, Anuwar Ibraim kepada orang lain, katakan Jamaluddin Kiram. Aku jamin selesai masaalah, tak payah nak dakwa dakwi menghabiskan masa mahkamah, masa AG dan masa bloggers sahaja.

      Kalaulah diberikan kuasa macam king-maker, boleh susun-susun macam main chess pulak ye....Annney! thanny wonney!!!

      Delete
    2. IDEA HAMPEH. MAU JUAL MSIA KE

      Delete
  14. Terbalik nama.. Shafie Abdullah.

    ReplyDelete
  15. Sokong anuar jadi tok guru pkr...senang dia keluar fetwa...mangkuk2hayun Pas misti takbir n ngikutnya.

    ReplyDelete
  16. Sahfie abdullah.....anuar memang takut pada dia,

    Sahfie abdullah.....dia belum tentu berani pada kerajaan yang memerintah.

    ReplyDelete
  17. Da terlalu lama semua lrg kenal..bila kenal faham faham aja lah, mcm pegawai penguatkuasa da lama keaj lun x mampu sebab da tergadai telor

    ReplyDelete
  18. Saya setuju . Peguam Negara mesti laa seorang yang tegas dan berani . Kalau boleh garang macam rimau .

    ReplyDelete
  19. Shafie mamak jadi AG? akhirnya nnti sama akan ade pendakwaan terpilih utk jaga periuk nasi lagi pn Shafie ni belum ade kes yg 'high profile' dia handle bkn mcm Singh DAP tu,,, semua kes dia menang pn atas ehsan hakim je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa x setuju tolong keluar dari malaysia ye. hihihi...

      Delete
    2. 6:51 PM...malaysia bukan lah milik BN....juga bukan milik orang cina/melayu/keling...
      RAkyat yang mengamanahkan BN memerintah malaysia.

      Sayang macam mana pon engkau pada malaysia, suatu hari nanti, mahu atau tidak mahu engkau akan tinggal kan malaysia yang engkau sayang sangat nie!

      Delete
    3. seek & destroyAugust 23, 2013 at 7:46 PM

      aku hidup mati disini takkan tinggalkan malaysia

      Delete
    4. 7:46 pm......kalau dah nama nya mati.....itu makna nya kau dah ditinggalkan oleh malaysia, walaupon kau masih sayang sangat pada malaysia.....x kan itu pon x paham....

      Delete
    5. Ko tak pernah tengok mykad perak men

      Delete
  20. razak baginda, azilah & sirul mesti x setuju. hihihi.....

    ReplyDelete
  21. Aku sokong 100%.

    ReplyDelete
  22. saya sokong 100 %

    ReplyDelete
  23. jubog hampa lah..pi tala jubog hampa kat anuar...senang dia tutuh

    ReplyDelete
  24. jubog hampa lah..pi tala jubog hampa kat anuar...senang dia tutuh

    ReplyDelete
  25. jubog hampa lah..pi tala jubog hampa kat anuar...senang dia tutuh

    ReplyDelete
  26. ketua polis dah tegas tapi kalau AG penakut x guna juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. AG dari dulu lagi berada dalam comfort zone. Play safe. Rating 1 - 10, gua bagi dia 4 je. Kalau rating ada telor Zahid gua bagi 8, IGP gua bagi 8 tapi AG gua bagi 3 je, lebihkurang Kerismuddin dulu.

      Delete
    2. Komen macam orang bodoh

      Delete
  27. IGP இணையத்தில் எங்கிருந்தாலும் நீங்கள் தேர்வுசெய்யும் மொழியில் தட்டச்சு செய்வதை உள்ளீட்டு கருவி
    SHAFIE மொழி மற்றும் உள்ளீட்டு கருவியைத் தேர்வுசெய்து, தட்டச்சு
    MAHATHIR உள்ளீட்டு கருவி கீழே பட்டியலிடப்பட்டுள்ள தயாரிப்புகளில் உள்ளமைக்கப்பட்டு பயன்படுத்தத் தயாராக உள்ளது. அவற்றை இயக்க
    NOR MOHAMED உள்ளீட்டு கருவியை இணையத்தில் எங்கும்
    ALI HAMSAஉள்ளீட்டு கருவி எங்கு கிடைக்கிறது?
    PUTERA AZEEZ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang aku faham adalah semua darah keling dah control Malaysia....amma
      Samy Vellu.....Ananda Krishnan...Fernandes....Karpal Singh...samada Muslim ataupun kafir....

      Delete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. mmg bagus cadangan tu aku stuju..gani patail sila letak jawatan...

    ReplyDelete
  30. Aku memang setuju benar Ghani Petail ni dipencenkan. Inilah AG yang paling lembab dalam sejarah AG2 terdahulu.

    Cadangan Shafie di lantik AG aku sokong 200 percent.

    ReplyDelete
  31. elok sgtlah tu, kalu buleh esok pecat gani paktail terus lantik shafie abdullah sebagai ag. bior anwar kecut perut dan lari ke kedutaan turki, hahaha .... padan muka anwar!!

    ReplyDelete
  32. elok sgtlah tu, kalu buleh esok pecat gani paktail terus lantik shafie abdullah sebagai ag. bior anwar kecut perut dan lari ke kedutaan turki, hahaha .... padan muka anwar!!

    ReplyDelete
  33. Mengapa Muka Azilah Dan Sirul Azhar Ditutup Dari Mula Sampai Sekarang?

    Bagaimana rupa bekas polis Azilah Hadri dan Siru Azhar Umar? Mengapa DSP Musa Safri tidak dipanggil memberi keterangan? 

    Ini adalah dua soalan yang kerap ditanya di ruang siber apabila pengguna internet (netizen) memberi ulasan yang meluap-luap terhadap pembebasan dua anggota polis berkenaan daripada tuduhan membunuh wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu. 

    Berikutan keputusan mahkamah hari ini, ada pelbagai kemungkinan yang tiada berpenghujung mengenai apa yang berlaku kepada kes Altantuya, yang meletakkan Malaysia di peta dunia atas sebab yang salah.

    Dan soalan yang terus berada di ruang siber, siapa bunuh Altantuya? 

    Kebanyakan ulasan yang dibuat di talian bernada sinis dengan salah seorang netizen, Isana berkata:”Wow! Kalau begitu, Altantuya pasti masih hidup kerana tidak ada sesiapa membunuhnya. `Endless Possibilities’ hanya berlaku dalam 1Malaysia.” 

    Satu lagi, Rayfire mengulas,”Ya, `Endless possibilities’ untuk menipu, membunuh dah bebas! Keadilah mesti dan akan ditunjukkan oleh Yang Berkuasa.” 

    Sebahagian yang lain tertanya-tanya sama ada masyarakat akan dapat mengenalibagaimana rupa Azilah dan Sirul. 

    Muka mereka ditutup dari hari pertama, setiap kali mereka dibawa masuk dan keluar mahkamah,” kata Mr M. 

    Bagaimana mereka berdua dibenarkan menutup muka mereka sejak hari pertama? Adakah itu supaya apabila mereka dibebaskan, tidak ada sesiapa yang tahu siapa mereka dan bagaimana rupa mereka? Jika mereka tidak dibebaskan sekali pun, tidak ada siapa akan tahu sama ada mereka benar-benar digantung sebab tiada yang tahu rupa mereka! *teori konspirasi*

    Sebahagian yang lain meluahkan rasa kecewa terhadap sistem keadilan yang memutuskan pembebasan itu walaupun ada yang kata, itu memang dijangkakan berlaku. 

    Netizen Angel mendakwa Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail sengaja tidak memanggil DSP Musa memberi keterangan di mahkamah. 

    “Peguam negara tidak tahu bagaimana hendak mengendalikan kes itu. Dia sengaja tidak memanggil Musa Safri, pegawai khas Najib. Dia akan mengikut arahan Najib,” kata Angel dalam ulasannya. 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila Ah Jib dah bergendang semua perlu akur.

      Dung...Dang....Dung..Dang..macam orang giler......PtuuiiiiHHHHH....!!!!

      Delete
    2. Senang citer cai2 semua, AG mmg buat kes ni LEMAH n TEMPANG maka hakim tiada pilihan kenalh bebaskan OKT.... ini semua mainan sistem perundangan Malaysia.....' Kes Melindungi Org Atasan namenya'

      Delete
  34. Terperanjatkah Kita Mahkamah Rayuan Bebaskan Sirul Azhar & Azilah?

    Jadi, siapa bunuh Altantuya? Dan kenapa?Sepanjang tujuh tahun, tidak ada sesiapa yang bertanggungjawab terhadap kematian Altantuya Shaariibuu. Dan tidak ada siapa pun tahu mengapa si cantik warga Mongolia itu dibunuh pada Oktober 2006. 

    Keputusan Mahkamah Rayuan hari ini tidak berjaya menutup fail pembunuhan misterinya. Malahan, keputusan membebaskan bekas ketua inspektor Azilah Hadri dan bekas korperal Sirul A

    Siapa bunuh dia? Mengapa? 

    Dia ditembak mati dan bahan letupan C-4 dikatakan digunakan untuk meletupkan mayatnya hingga berkecai, tetapi kedua-dua komando polis itu berkata mereka tidak ada akses terhadap bahan letupan itu. Jadi, apa yang berlaku? Adakah orang lain terbabit? 

    Dia datang ke negara ini, tetapi tidak akan rekod imigresen dengan namanya. Adakah dia menggunakan pasport lain? Bolehkah pihak berkuasa menjelaskan perkara ini? 

    Semua persoalan ini mungkin boleh terjawab jika saksi seperti DSP Musa Safri dipanggil memberi keterangan. 

    Pihak pendakwaan tidak memanggilnya dan mahkamah rayuan hari ini membenarkan rayuan itu kerana saksi material tidak dipanggil untuk memberi keterangan, termasuk Musa.

    Musa mungkin boleh memberi keterangan apa yang membantu penganalisis politik, Abdul Razak yang memintanya supaya dapat mengelak diri daripada Altantuya. 

    Penterjemah itu pernah menjadi kekasih Abdul Razak tetapi kemudian memburunya dan menyebabkan Abdul Razak terpaksa mendapatkan perkhidmatan penyiasat persendirian P Balasubramaniam untuk memerhatikan Altantuya. Apabila Altantuya muncul pada malam malang 18 Oktober 2006 itu, polis menangkapnya dan itu adalah kali terakhir wanita itu dilihat hidup. 

    Seterusnya yang berlaku menggemparkan politik Malaysia. Abdul Razak ditahan kerana ada kaitan dengan pembunuhan itu dan kedua-dua polis komando Azilah dan Sirul kemudian didakwa atas pembunuhan Altantuya. 

    Kaitan antara mereka ialah Musa, yang ketika itu pegawai khas kepada timbalan perdana menteri dan menteri pertahanan, Datuk Seri Najib Razak. 

    Kini perdana menteri, Najib menafikan sebarang kaitan terhadap kes itu walaupun Abdul Razak adalah seseorang yang rapat dengannya. Adakah keputusan hari ini memberikan penutup kepadanya juga? 

    Adakah ia juga memberikan penutup kepada Abdul Razak, yang terlebih dahulu dibebaskan dalam tuduhan bersubahat membunuh Altantuya. Beliau mengaku mengelak dan mengusir wanita itu, tetapi tidak minta kematiannya. 

    Menariknya, pihak pendakwa tidak pernah memfailkan rayuan terhadap pembebasan Abdul Razak. 

    Tetapi, hari ini pihak pendakwaan berkata, mereka akan memfailkan rayuan terhadap keputusan mahkamah membebaskan Azilah dan Sirul, kedua-dua tertuduh yang `disembunyikan’ daripada masyarakat awam sepanjang 159 hari perbicaraan kes itu. 

    Itu juga sekali lagi menimbulkan lebih banyak persoalan. Dan `endless possibilities’. -TMI 

    ReplyDelete
  35. Setakat tulis dlm bloh buat apa, kalau pndai sngt, mintaklah jd lawyer, tp biasanya yg mcm ni cuma lawyer buruk je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bising biasanya tong kosong.

      Delete
    2. 11:41am,5:29 am....sebab pandai dia boleh tulis, kalau setakat komen tanpa sebarang cadangan...budak sekolah rendah pon boleh....

      Delete
    3. Hello bro ... Kes telah dibicarakan. Mahkamah dah pun buat keputusan. DPP akan appeal. Kalau lu komen banyak2 boleh jadi contempt of court. Nanti buta je masuk penjara.

      Delete
  36. Pointing my finger to AG.

    He has an attitude of playing politics and pleasing his political masters then being steadfast to his work.

    He has got Patel in his blood so ampu mengampu and pusing memusing is only expected.

    Musa Safri's statement to the police showed there was no najib involvement and it was a miscommunication.

    Sirul and Azilah are UTK trained to kill upon instruction without asking. One will not expect any motive simply because they themselves do not know why?

    One can suspect that Gani Patail had wanted to please the boss then Pak Lah who was under pressure to resign. Most likelihood Khairy had got to him and proposed the idea of fixing Najib.

    Gani created controversy on Najib by not putting Musa Safri on the stand, botch the case against razak to get him acquited early, etc.

    Heard Gani wants to appeal but it is not for anything else but for play acting. He is now helping the revival of Pak Lah's faction.

    ReplyDelete
  37. Dia ni nak ganti ghani petaiil?.....jadi mcm tikus baiki labu lah beb

    ReplyDelete
  38. hidup sirul...hidup azilah...hidup parpukari....yeah....hidup berakal,mati jadi hantu....yeahhhh

    ReplyDelete
  39. Salam bro, aku sekeluarga amat setuju. Tukar Gani ni. Memang tak de telor. Lapuran beratus dalam banyak perkara. Tak satu pun sangkut. Memang BANGSAT.

    ReplyDelete
  40. Baguslah tu.....ghani patail keturunan pakistan manakala shafie abdullah ketrurunan keling.........

    ReplyDelete
  41. Gani patawali ni tngok muka dia pn dh xjernih..jnis pnakut jg dgn cinabeng...specis yg sama dgn pak al jub...g mampus la pnyokong2 pkatan.

    ReplyDelete
  42. LAKNAT KEPADA MELAYU MUNAFIKIN SEKULAR @ UMNO ................

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!