NASIHAT IKHLAS KEPADA KENGKAWAN BLOGGERS SEMUA!

Aku tak faham dengan sesetengah kawan2 blogger yang suka hentam menghenatm sesama sendiri hanya untuk menarik perhatian dan menjadi popular.

Apa benda ni beb? Kita ni blogger ke politician? Inilah masalahnya bila ada sesetengah ahlul politik nak jadi blogger. 

Dia ingat dunia blog ni macam dunia politik nak buat sistem pecah dan perintah. Atau dalam bahasa inggerisnya 'divide and rule'.

Sudah-sudahlah tu, sampai bila nak bercakaran sesama sendiri? Masanya dah tiba untuk kita bersatu sebagai 'blogger brothers'. Jangan la kita diguna pakai oleh political animal. Buat malu kat pembangkang je la wei.

Masanya untuk kita bersatu bukan nak bukak pekung sana sini sesama bloggers hanya untuk nak kejar glamer atau kerana nak seronokkan tuan kita.

Ingat sahabat sekalian, orang perhatikan kita. Silap langkah buruk padahnya. Ramai dah terkena. Aku tegur ikhlas hati kerana aku sayangkan korang walau aku tau ada dari kalangan korang yg bencikan aku.

Takpe la, aku redha. Biarlah Allah yang mengadili aku. Ini sekadar nasihat ikhlas dari aku House PK aka Parpukari.

Sent from my Iphone 69

40 Responses to "NASIHAT IKHLAS KEPADA KENGKAWAN BLOGGERS SEMUA!"

  1. Tegur menegur tu adat ... fokus pada kebenaran, kalau ada sesetengah blogger too much ampu pun tak leh tahan juga..
    sebagai contoh...ada blogger mempertikaikan siapa ketua pemuda perkasa untuk mendesak najib undur dari pm...aku kira tak sesuailah blogger tu mempertikaikan..hak orang itu nak suruh najib undur dari pm..dia pun rakyat malaysia..dia tak desak najib undur dari presiden umno pun !!
    dan kalau dia ahli umno, hak dia le nak desak najib undur dari pm dan presiden..

    sejak bila pula tak boleh desak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bro kluangman. Aku sokong kau. ramai orang yg dah tak selesa dengan najib sebagai PM. Biar dia tahu. Mungkin dia akan sedar nanti. Tak guna bila dah kena tendang dengan perwakilan baru nak menangis.

      Delete


    2. Selesa tak selesa...kalau setakat najib main gendang cina tu dia perlu letak jawatan aku tak tahu sampah apa yang melekat dalam kepala hotak korang ni

      Delete
    3. AnonymousAugust 29, 2013 at 12:01 AM

      Deyyy Yenna...Sebenarnya Najib main Gendang tu bukan isu pokoknya.Isu pokoknya ialah Ah Jin Ptuii melebih dan memanjakan Cina seolah-olah kaum Cina yang mengundi dan mengankat Najib menjadi PM pada PRU lepas.Ejekan dan momokan Gendang Cina tu hanyalah simbolik dan sindiran halus sahaja.Haram Fahem...

      Dung...Dang..Dung...Dang..Macam Orang Gilerrrrrrr......!!!!

      Salam 1Gendang

      Delete
    4. ape kelas main tegur2 mcm pondan ni parpundek? ko letak je gambar jari tgh mcm post ko sblum ni...baru blogger lain kecut beb!! baru umno!

      Delete
    5. Bro Reentry Capsule..... Bro Juragan 69....Bro Kluangman....Bro Esa Adam....

      Is Najib a true Malay? If so, why he does not show his gratitude to the Malays, his hardcore supporters.

      Sampai hati dia tak sudi memukul kompang or pasang lampu tujuh likor for Hari Raya Aidil Fitri? Tapi kalau drum beating for Gongzi Fat Chai, bukan main semangat lagi, siap keluat tv tiap hari, satu muka penuh dalam semua surat khabar...dan bercolour-colour lagi...!!! Najib dah jadi murtad Melayu ke...????

      Therefore, Najib MUST go, he has to go. Not only he betrays the Malays, he also betrays his own father, the late Tun Abduk Razak. What a disgrace....!!!!!

      SALAM PERJUANGAN & HORMAT.

      Delete
    6. Ayoyo...enci othaman saya tamil pun suka najib... u melayu benci melayu apa jadi.

      Itu house pk apa hal sedey

      Delete
    7. Tuan Othaman,

      Nampaknya Geng Europe Jebon dan TAPAU.

      Sibuk berdebat dekat UKEC Kek...Kek...Kek..kot.

      Wargh...Kah..Kah...!!!

      Delete
    8. Parpu Insung MatkajiAugust 29, 2013 at 3:49 AM

      Najib pukul gendang sebelum PRUlah!!!!Lepas PRU baju merah naga pun dia dah tak pakai, habis dibakarnya dibelakang rumah (tak siapa tahu. Faham tak??)

      Tak pernah terlintas ke dibenak korang ReEn dan Pak Oth rasa kesian dan simpati kepada PM6 yang telah dikencingkan oleh Cina semua...Namawee kencing tu simbolik Cina kencing Najib dengan Rosmahla tu. 200 tahun Cina kencing dan berak atas kepala Melayu, sekarang mereka DARE kencing atas muka PM, mengajak Melayu buka puasa dengan sup babi serta meyambut Hariraya dengan Martell!!Orang pengsan kalu disimbah air dimuka akan sedar, apatah lagi orang tidur dikencing atas kepala, takkan tak sedar.

      Doktrin SRJKC..Cina sudah faham perangai buruk dan pengecut Melayu, takutkan menantu anak digodam mampus, marahkan nyamuk kelambu dan rumah dibakar, gian candu kepala bapak dikapak, marahkan Cina PM dijatuhkan!!

      Cina dah faham sangat perangai bacul Melayu, asah parang 7hari 7malam sebab marah, seolah-olah kalu raksasa lalu pun habis dicincang. masuk hari ke8 tersandar tepi tiang minum kopi o(dulu makan sireh)

      Tipikal Melayu ReEn dan Pak Oth, Kong..Kong..Kong menyalak, seolah olah kalau PM6 turun, habislah semua Cina lari naik tongkang balik Tongshan dek gerunnya kepada PM7 seterusnya yang akan direkomenkan oleh mereka....Tak dak nyer pun!! Cina tetap Cina sebab mereka yakin melalui Doktri SRJKC, Melayu akan tetap saperti Melayu 200 tahun dulu..tidur berdengkur bila kenyang diberi nasi bungkus.

      Cina tak takut Melayu Johor, sebab mereka dapat Singapor, dorang tak takut Melayu mamak, sebab mamak dah serender P.Pinang. Mereka tak takut Melayu Kelantan pun!!!sebab anytime Kelantan Cina punya bila Nik Ajis kata pintu syorga dah terbuka untuk rakyat Kelantan berduyun meninggalkan negeri itu dan diambialih oleh Tongsyen. Melayu Jawa Selangor lagi Cina tak heran!!!Padan dengan Elizabeth, teresa buka pekong, terbongkam habis Wak-wak Jawa macam kena sihir, gadai habis kampung halaman.

      Nak harap Melayu Liberal? Melayu Oxford & Cambridge? benchmarknya mudah sahaja..Merc, koman! Audi boleh tahan kalau tidak Porsche, perari,Lambo, rambut karat,white coffee/cerut havana, young & famous jadi tagline. We are the world, borderless world, tak mau terikat dengan adat kerana tradisi dan adat adalah satu dogma konsevatif yang jijik dan kolot.

      Bro ReEn dan Pak Oth agak manusia pintar macamana yang layak jadi PM kepada kelompok homo-spien yang hidup melata dibumi hutan hujan Malaysia sekarang ini? DS Najib tak layak,UMNO/BN tak layak. Siapa yang layak? Anuwar? KJ? GE?

      Delete
    9. Parpu Insung MatkajiAugust 29, 2013 at 3:49 AM

      ► Kita perlukan pemimpin Melayu yang mempunyai semangat seperti Tengku Menteri Ngah Ibrahim, Laksamana Muhammad Amin, Syahbandar Uda Maamor serta 47 pembesar Perak lain pada tahun ►1877◄ yang telah dihumban ke Pulau Seychlles kerana Inggeris gerun dan gentar dengan cara berfikir Ngah Ibrahim yang jauh kehadapan dalam pelbagai aspek berbanding pembesar-pembesar Perak yang lain.

      ► Kita perlukan pemimpin yang mampu membawa bangsanya bangkit menjadi DOMINAN di Tanah Tumpah Darahnya sendiri.Jika genetik pemimpin seperti ini sudah pupus atau tiada lagi maka bersedialah kita untuk menjadi machai sahaya selamanya.....

      ► Kembalikan semula kegemilangan Semenanjung Tanah Melayu.Diulangi sekali lagi,"Semenanjung Tanah Melayu".

      Sekian.

      Delete
    10. "Gendang Gendut Tali Kechapi
      Parpu Gendut Minum Todi"

      Delete
    11. Lol...gelak guling2 aq baca komen korang..HAHHAhA..HAhahaa..hHA...HahAHhahHAHhha..hahah...HAHA....HAhahahAH....

      Delete
  2. [KES TERUK] Berapa Ramaikah Penjenayah Yang Ada Dalam PDRM?

    Peragut rupanya adalah anggota polis?"

    Akhbar The Sun melaporkan satu kes ragut yang dilakukan oleh 2 orang anggota polis dari Balai Polis Kelana Jaya yang telah meragut rantai leher seorang wanita. 

    Motosikal yang digunakan anggota polis berkenaan yang dilanggar oleh orang awam menjadi bukti kes ragut tersebut. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. 

    PETALING JAYA (Aug 26, 2013): Saravanan Batumalai had the shock of his life hours after ramming his car into a motorcycle used by two snatch thieves last month: they were off-duty policemen. 

    The first indication that they were men in blue came when he called 999 after the incident at 12.15pm on July 3 and a police patrol car arrived, only to have the policemen confirm that the motorcycle belonged to the Kelana Jaya police station. 

    When Saravanan went to the police station to make a report, the investigating officer called in two policemen who turned out to be the ones who had tried to snatch the gold necklace of a woman walking along the road outside his workplace in Taman Mayang, Petaling Jaya. ?

    One had been riding the motorcycle while the other was his pillion. 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polis pun manusia...

      Delete
    2. Ya betul manusia....tapi dia dibayar gaji menjaga keamanan, bukan meragut.

      Delete
    3. jgn sebab sorg dua yg problem satu team ko nak kutuk....teringat pulak cerita PapaGomo yg disabit kesalahan amek rasuah masa jd polis dulu...ishhhh macam2!

      Delete
    4. Juragan 69...memang tak patut polis melakukan jenayah sedemikian.
      Sedangkan dia diamanahkan menjaga keamanan.
      Kalau polis pon dah macam gini, sapa yang nak jaga keamanan?

      Delete
    5. Hahaha...juragan 69, sblm nk sentuh maruah atau intergriti org lain...tngk diri lu dulu..ada kah lu cukup bermaruah dgn copy imej bhai juragan 69 yg ori...lu copy imej juragan utk mnjatuhkn kreditbiliti juragan ori...encik othaman mesti brhati2 dgn komen juragan fake ini, sbb beliau bkn juragan 69 yg selalu mmberi komen dlm pisau.net dulu..

      Delete
  3. Reentry...engko la selalu kutuk parpu tak tentu pasal gendut lah kechapi lah...

    sekarang parpu dah sedih...sapa nak pujuk dia...aku tak tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih pulak yer...Woooo.....Wooooo....Apehal aku pulak yang kena ni.Aku bagi pantun Gendang Gendot Tali Kechapi Achap Kali pun salah ke.Ala rilek la.Kita menegur bukan sebab benci.Kita menegur demi kebenaran dan kebaikan.Kalau tak nak kena tegur atau kritik set blog ni private n invited readers only.Invite n accept kaki jilat je.Tiap-tiap pagi bukak blog sedap je mata memandang.Yer tak?

      Sent from my Fake iPhone7s Made In China.

      Delete
  4. Nasihat yang diberi tu..baik menyeru kepada perpaduan saya sokong tanpa berbelah bagi 101% tapi dalam pada itu terdapat ramai blogger yang pro BN angkuh dan sombong kepada blogger baru nak menapak dialam cuber ini, mentang-mentanglah mereka dah otai. Contoh dulu blog saya ada aadd pada blog mereka last minit bila di check blog saya dikeluarkan, mungkin tidak setanding denga penulisan mereka..almaklumlah blog saya banyak yang di copy paste.

    Namun tak mengapa walau pon bergerak serang diri perjuangan pasti saya teruskan. Mana blog yang telah keluarkan blog saya dari blog mereka saya juga berbuat perkara yang sama..kira ok kan..!! kadang-kadang dua tiga kali kita tinggalkan link mereka buat tak layan. Kepada mereka yang berlagak sombong boleh belah..tanpa anda saya tetap kukuh berdiri dengan kehendak Allah. Al-maklumlah nama blog saya pun tak glamor KemBalakEnterprise

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam 1Gendang Brother mnorkembalak,

      Tak payah berkecil hati sangatlah bang.Blogger-blogger pro BN ni bukannya power sangat pun.Setting blog pun banyak yang macam tong sampah pecah.Sibuk dengan traffic,follower n nak populor je lebih.Tapi content macam haramjadah jugak.Kalau tak cerita pasal TETEK,KELENTIT,NIPPLE TERSEMBUL tak sah.Itu semua gara-gara nak kejar rating dan popularity lah.Tapi tak populor jugak.Ada yang bajet blog politik tapi saya tengok dan macam majalah URTV atau MANGGA.Butoh.!!

      Cerita pun banyak ReBlog(CopyPaste).Kalau nak ReBlog pun ulas lah sikit dengan idea sendiri.baru ada originality.Yang bloger berbayar ni pun malas.Jenis copy paste je macam lancau.Yang tak berbayar tu lantak la sebab mungkin diorang bz n ada komitmen lain.

      Akhir kata marilah kita berkunjung ke laman blog KemBalakEnterpise beramai-ramai.Aku rasa dekat blog dia takder Tali Kechapi kot.

      Warggghhhhh....Kah...Kah....!!!!

      Delete
  5. perghh..sadis bro...anyway gua sokong lu bro..!

    ReplyDelete
  6. Parps gua setuju dgn lu, sbg tanda berdamai gua pun dh lama paut blog lu. lu je taknak paut gua parps... anyway dh tiba masa utk bersatu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. damai2 jugak... x nak belanja parpundek malta ke?

      Delete
    2. Hahaha...ohhh ini juragan fake yg bnyk bunyi atas imej org lain...

      Delete
  7. ada apa2 update tentang kempen boikot barang cina BBC BCL & airasia ni?

    tengok pada gambar roti atas blog ni macam semua peniaga cina dah bankrap..

    jgn sekadar hangat2 tahi parpundek

    ReplyDelete
  8. Siapa sebenarnye yng bunuh altantuya?
    Altantuya bunuh diri ke?
    Kes nurin jazlin dah settle ke?
    Ataupon kes tu dah sapu bawah karpet?
    Kes teoh beng hock mcm mane?
    Kes tahanan mati dlm lokap mcm mane?
    Betulke jabatan kastam penuh dgn rasuah?
    Kerajaan kite bersih dari rasuah jugak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Non 154. Ambo susoh ati banyok aghi doh. Beghok subsidi ambo tu dah mapuh kena racun tebaka. Lo ni tak leh ghukah nyor dah. Ghokok daun pong tak lepah ni. Ada ko dok PR progreng tulong oghe mace ambo nih. Kalu bulih baka jambol beghok jaten, legor sikit rasa. Ambo tak cagho magho pasa atatuya,be hok belako tuh, Mek Wok ambo mapuh doh...

      Delete
    2. 1;54am....itulah level undang2 & mahkamah malaysia.
      Suka membodohkan rakyat.

      Delete
  9. Kelakar betol . Parpu yang suka maki hamun mencarut memnberi nasihat kepada orang lain supaya bersikap betol . Mana orang nak percaya .

    ReplyDelete
  10. Terima kasih kepada semua yang komen disini dan menghina aku. Semoga Allah membalas budi baik korang. Kepada blogger brothers yang lain, aku salute korang sebab korang ada niat nak bersatu. Takpe la kepada yang menghina dan cakap bukan main hebat tu.

    Buat apa melalk kat sini kalau blog ni korang tak suka kan? Buat la blog sendiri? Susah kan? sebab ketagih kat kari kan? Lagipun blogger pembangkang mana ada kasi keluar komen tanpa tapis beb.

    Aku penyokong Najib yang tegar ni jugak sudi terima semua komen tak kira la walau berapa sampah dan tak berakalnya orang yag komen tu. Jangan terasa pulak ya? He he he

    Kutuk la lagi, aku suka, bukan senang dapat pahal free ni...Terima kasih sekali lagi..

    Anon 2.46 aku maki pemimpin politik macam bapak tiri kau je, sebab bagi aku politician pakatan ni semua anjing bertopengkan manusia je, so anjing kena maki. Kau tak faham ke apa aku tulis tu? Ke kau kena masuk sekolah cina baru kau faham?

    HIDUP NAJIB!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadah kau parpu! Aq jentik telo ko sat lagi! Brotherhod? Puiiii!

      Delete
    2. Teruskanlah maki hamun kau , Parpu . You reap what you sow .

      Delete
    3. Parpu kari...aku bukan nak bagi nasihat pada kau, cuma aku nak ingat kan saja.

      Iklan K - Y Jelly dibahagian bawah blog kau ni ada elok nya kau delet dari blog kau ni.

      Delete
    4. betul apa yg ko ckp tu parpu aku stuju...

      Delete
    5. Tahu pulak si pundek keling ni sebut nama Allah ...

      Dapat pahala? Pahala tu apa pundek keling?

      Delete
  11. wakakakakakaa, emang goblog ini bapak menteri malayu bangsat ato brengsek, tega dia jilatin pantat itu keling pariah, Saya fikir itu malayu keling paraiah gila tapi ternyata hanya bapak pantat aja, wakakakakaa.


    http://libanglibu.blogspot.com/2013/08/tunduk-sembah-sujud-tony-fernandes.html

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!