KASI SAILANG ITU PAILANG

KENYATAAN MEDIA WIRA PERKASA MALAYSIA TENTANG ISU SURAU DICEMARI DI JOHOR

Kenyataan Media Wira Perkasa Malaysia
6 Shawal 1434 / 13 Ogos 2013

Sekali lagi negara dikejutkan dengan penyebaran video penggunaan surau disebuah resort diselatan tanah air oleh sekumpulan penganut Budha yang telah mencetuskan kontroversi.

Walau apa alasan yang diberikan oleh pihak yang bertanggungjawab membenarkan surau digunakan  oleh bukan Islam adalah sesuatu yang tidak boleh diterima.   

Dimana letak kesucian surau tersebut? Jika ianya bebas digunakan oleh pihak bukan Islam.

Tindakan pihak pengurusan tersebut adalah jelas sesuatu yang tidak boleh diterima oleh sekalian umat Islam,dimana perkara ini boleh menimbulkan ketengangan antara kaum.

Tolenrasi dalam beragama ada batas batas dan komprominya, jangan hanya memikirkan keuntungan dari segi kewangan,agama dilihat perkara nombor 2.

Perkara sebegini tidak boleh dibiarkan berlaku pada masa hadapan dan Wira Perkasa Malaysia mendesak tindakan yang  sewajarnya harus diambil kepada pihak yang bertanggungjawab dalam menangani isu sebegini agar tidak berulang lagi pengajaran pada yang pihak lain agar lebih sensitif dalam isu isu berkaitan dengan agama.

Kebelakangan ini penghinaan terhadap umat islam semakin menjadi-jadi. 

Pihak berwajib perlu menjalakan siasatan dan jika di dapati bersalah hukum dengan hukuman yang setimpal. 

103 Comments for "KENYATAAN MEDIA WIRA PERKASA MALAYSIA TENTANG ISU SURAU DICEMARI DI JOHOR"

1. Ada beberapa blog yang cuba menyakinkan bahawa tidak salah membenarkan perbuatan penggunaan surau oleh penganut Buddha tempohari dengan memaparkan artikel2 menunjukkan orang Islam yang bersembahyang di gereja dan sebagainya. Ini amatlah membimbangkan.

2. Orang Islam tidak membawa salib, tokong atau apa-apa peralatan sembahyang apabila mereka bersembahyang. Mungkin hanya sejadah. Disebabkan ini, tidak ada masalah bagi penganut agama lain membenarkan orang islam bersembahyang di rumah ibadat mereka.

5. Di Malaysia, kita ada kuil / tokong yang dibina untuk pengamal Buddha bermeditasi. Tetapi mereka memilih surau, kenapa ?

6. Saya harap orang Islam di Malaysia yang kononnya berfikiran terbuka berhenti menyokong penggunaan surau tersebut oleh orang bukan islam untuk tujuan ibadat mereka.

Apalah bodo punya parpundek. Najib idola ko kan dah kata... satuuuu mehsiaaaa!
Kongsi-kongsi lah rumah ibadat tu! kia kan satu Mehsia.
Zaman pemerintahan najib pondan jer lah benda2 bodo nih bole terjadi!

Ulama ulama PAS hanya diamkan diri saja . Takde telor .

Mana parti islam yang satu masa dulu sangat sensitif isu tentang islam melebihi taliban, tp kini diam tanpa suara. Baik korang bubar saja parti tu kalau benda macam ni pun tak nak bersuara. Mana perginya telor telor korang haa..

Kenapa pulak nak marah...orang melayu bukan suka pergi surau pon...
Cuba kira berapa penduduk ditempat anda, dan kira jumlah orang yang ke surau, terutama pada waktu subu...cuba kira berapa ekor yang datang?

HARAMJADAH KALAU ADA MELAYU ISLAM YANG KOMEN DALAM BLOG NI ANGGAP ISU SURAU ISU REMEH, YANG BUAT JOKE PUN ADA, BETUL-BETUL PUNYA HARAMJADAH, NI LE MELAYU2 YANG AKAN DUDUK CELAH KELANGKANG KAFIRUN MEMOHON NYAWA BILA TIBA MASA SERUAN BERJIHAD NANTI!

apasal pulak kau nak babitkan PAS...patutnya kau suruh MB & kjaan negeri letak jawatan...ini kes berat...

Melayu nak berjihad..........?

Nak solat subuh berjemaah kat surau pon orang melayu tak larat...ada hati nak berjihad....

berjihad palat bini ko! cari sesuap nasi pun taukeh cina yg beri. ptuihhh!!

██ GENDANG CINA KASI TARUK.!!DUNG..DANG..DUNG..DANG..MACAM ORANG GILER..██

► Kepala BorToH kau lah ParPunDek PanDyKutty.Kita kan Satu Butoh kena la belajar hidup berkongsi.Kau ni ParPunDek memang langsung tidak menghayati dengan sepenuh jiwa dan raga konsep 1Malaysia yang dipelopori oleh Ah Jib Ptuiii Open Declaration Taik Palat Garfield dan Omar Ong kesayangan kau tu.Posting yang kau buat ni kena selari dengan Open Declaration Taik Babi kau tempohari.1Malaysia adalah konsep berkongsi semua.Sama rata,sama rasa.Baru lah Wasattiyah ala-ala Kuih Kastard dan Rendang Daging.

► Terbaru Idris Roti Jala Cicah Kuah Kari Kasi Taruk mau jual itu MAS.Baikkkk punya solution.Dia dah jual kaw-kaw MAS punya building lepas tu sekarang mau kasi JUAL KATI terus MAS.Inilah GENIUS dan Think Thank level Cerita Blue Ocean Ah Jib Ptuii.BRIM akan dinaikkan lagi jumlah wangnya untuk disedekahkan.Duit yang diberi langsung tidak ada ROI(Return Of Investment).Duit dapat makan lepas tu jadi TAIK.Tak pun beli benda-benda mengarut.Ah Jib masih kekal dengan nasihat dari legasi Pak Dol dengan merasuah rakyatnya.PtuiiiHHHH...!!!!Dulu Tun Dol kasi duit subsidi petrol RM600 lepas renew RoadTax.Sama je la macam BRIM TAIK ni.

► Najib ni memang celaka.Dengan selamba cool,rilek gedik dan santai dia memusnahkan negara dalam senyuman bibir merahnya.Tambah lagi sial ada Blogger Babi yang boleh dijual beli.PtuiiiHHH...!!!!

Najib Tun Razak Adalah BODOH..!!!!!

Aku pun rasa orang Melayu/Islam keliling resort tanjung sedili itu tahu memekak sahaja, sedangkan kaki pun tak pernah pijak dalam surau itu apatah lagi nak memakmurkan nya dengan ibadat. Kalau itulah gayanya, memang patut juga kaum lain yang buat rumah ibadat mereka, itu isyarat Allah.

Aku pernah tengok surau yang jadi kandang kambing disebuah pulau selatan tanahair.

Bila MAS gagal disundalkan oleh AirAsia, ada lagi usaha nak sembelihkan aset nasional ini. Tujuannya tak lain dari memalukan kerajaan.

Kalu anak perempuan lu ada masaalah (munkin disebabkan oleh kebebalan lu sendiri mendidiknya), adakah menjual anak dara lu pada tokey cina untuk dijadikan sundal itu satu penyelesaian yang bijak?? Atau adakah terlebih baik lu sendiri menyundalkan anaklu??

Tapi bagi aku, dua-dua jawapan itu menunjukkan betapa BEBALnya lu sebagai seorang bapak. Tambah lagi lu mendabik dada menyatakan lu adalah strategis, pemikir, penasihat extraordinaire of the century yang mampu MAKING IMPOSSIBLE POSSIBLE.

KHEEERRRGH....PTHUIIIIIHHH!!!

Ko x faham maksud satu mehsia tu apa baboon?kalo mcm tu ko kasi x bini,mak, anak dan adik perempuan ko di tibai ngan keling dan cinabeng2 kat luar tu? Bodoh punya anon 10:32.

Tu la anon 12:59 ko ni mesti malas belajau bodoh. Kan ko dah jd hamba cina. Ko keje mkn gaji ngan cina kan? Cuba dulu kalo ko belajar rajin2 x de la ko keje ampu palat cina.

Sesuatu kejadian ada rahmatnya? Lihatlah dlm bentuk itu...

Ya betul anus 6.28!

Setu mehsia bermakna bole share2 bini, mak, anak dan adik pompuan ko...

Ahjib dah begitau kan....

Anak dia dah share2 girlpren...

Bini pun dah share2 peluk...

Ahjib pun dah share2....

Sendiri mo ingat lah bro...

Jgn kata org bodoh kalu sendiri tu lebih tolol!

Share2 harta negara, undang2 dan budaya ngan cinabeng lagi! Dasar bangsat punyer Ahjib Ngok!

Ptuuuuuuihhhh!

Anus 12:59 am
Tak sangka selama ini bini kao jual palat pada taukeh cina ..bagi menyara makan minum kao.... kesian itulah kecik2 tak nak belajor agama kan dan sesat sekarang....Kalau dah takde duit jangan jual bini ..berdosa tuuu... mohon bantuan BR1M dan sebagainyaaa... kesian2

ex PAS 2012

Kao solat berjemaah kat surau keeer ???? .... jangan jadi munafiq macam haji hadiii tuuuu sudah ler..

ex Pas 2012

Bab yang menyentuh agama islam adalah tanggung jawab orang islam..tak kira apa parti politik... Selama ini PAs jadi jaguh perjuangkan Islam ..Nampaknya PAS semakin MUNAFIQ dalam perjuangannya semenjak menjilat pungkoq DAP....

Rujukan terbaik adalah sunnah nabi dan tindakan sahabat Nabi sendiri... Saidina Umar Al khatab apbila diminta untuk bersolat dalam Gereja telah menolaknya kerana takut menjadi ikutan oleh umat terkemudiaan....

ex PAS 2012

Anus August 14, 2013 at 7:49 AM

Bila mak kau free, aku nak pinjam sekejap ....

Adakah anda bersetuju dengan saya BAHAWA AGAMA ISLAM DIPERSENDAKAN OLEH PENGANUT AGAMA LAIN ADALAH KERANA :

1. Umat Islam Dinegara Ini Sedang Mengusahakan Perpecahan Di Kalangan Mereka :

(1) Bangsa Melayu yang merupakan penganut islam terbesar di negara ini berpecah 3 - Umno, Pas dan PKR

(2) Bangsa Melayu yang merupakan penganut islam terbesar di negara ini semakin bercelaru SIAPA CUKUP ISLAM dan SIAPA KURANG ISLAM diantara SYIAH dengan SUNNAH.

(2) Para Ulamak Islam bangsa Melayu dinegara ini nampak tidak sokong menyokong diantara satu sama lain bila agama Islam dipersendakan oleh penganut agama lain. Contoh : Bila Ulamak Umno @ Kerajaan membantah, Ulamak Pas dan PKR membisu seribu bahasa.

Kepada Para Ulamak Islam bangsa Melayu saya ingin bertanya :

ADAKAH PENDIRIAN POLITIK ANDA MELEBIHI dan MENGATASI PENDIRIAN ANDA TERHADAP AGAMA ANDA (ISLAM) ??????

Mohd Muslim, Perak DR

Rujukan terbaik adalah sunnah nabi dan tindakan sahabat Nabi sendiri... Saidina Umar Al khatab apbila diminta untuk bersolat dalam Gereja telah menolaknya kerana takut menjadi ikutan oleh umat terkemudiaan....

""""""""""""""""""""""""""""""""

Setuju sangat dengan statement anda itu...

Tapi masalah nya orang melayu tidak suka solat di surau / masjid, walau pon bumbung rumah mereka bercantum dengan bumbung surau / masjid..

Bila surau dah kena macam ni....baru lah terhegeh2 nak menyalak...

Fikir sendiri lah salah siapa.......?

Kao solat berjemaah kat surau keeer ???? .... jangan jadi munafiq macam haji hadiii tuuuu sudah ler..

"""""""""""""""""""""""

Aku tahu lah apa yang aku cakap.
Aku faham apa yang aku buat.

Aku tahu apa yang aku tahu, dan aku juga tahu apa yang aku tak tahu...

ayoyo kadavaleh kadavaleh !!!!


En Mohd Muslim

Penawaq paling mujarab kepada SEBARANG BENTUK PENGHINAAN TERHADAP AGAMA ISLAM ADALAH UMAT ISLAM KENA BERSATU DALAM SEGALA MACAM PERKARA. Kalau tak boleh nak bersatu, hangpa salak lah macam anjing gila sekali pun, puak2 kapiaq tu sebesaq kuman pun tak akan peduli.

Betoi tak ? Aku faham lagu tu lah. Tak tahu lah kut hangpa faham lagu lain.

Mat Kedah

Perkara ini terlalu serious dan sensitif. Aku cadang selepas pengusaha resort itu selesai menjalani hukuman atau denda oleh mahkamah tarik balik PR dan halau balek ke spore.dia ni jenisa LGBT atau freeethinker.

nanti celah lubang jubok kau tumbuh kanser pun kau salahkan Najib juga..cam boss kau dia tutoh jubok azizan,saiful lepas tu kata umno punya kerja.

sebab kau tak pernah pergi surau jadi kau samakan ddengan orang lain.

Kau tak pergi surau orang lain ada solat kat surau.

Kau pernah makan ke taik palat omar ong tu..cakap macam berpengalaman aje.

Saudara2 Seagama.

Apa kata kita anggap saja mereka orang bukan islam yang tak habis2 mempersendakan Agama Islam itu sebagai " ORANG TAK SIUMAN ".

Kalau mereka SIUMAN, mereka tak akan buat benda2 yang tak mendatangkan faedah kepada diri mereka, agama mereka dan negara.

Dan kita para penganut Islam semua adalah terdiri daripada ORANG YANG SIUMAN sebab itu lah kita tidak buat apa yang ORANG TAK SIUMAN buat.

Lagi kita duk layan mereka lagi lah mereka naik syiok nak buat bagi kita marah. Lama2 dia nak jadi benda yang tak elok kepada perpaduan antara rakyat.

Tapi kalau sampai bakar surau dan mesjid, ganggu orang sedang solat atau mengotorkan surau dan mesjid ... itu sudah melampau lah. Maka pada ketika itu kita perlu lah bertindak setimpal dengan perbuatan mereka.

Jangan layan mereka kerana memang sah MEREKA TAK SIUMAN. Harga diri ORANG TAK SIUMAN ini nak di bandingkan dengan anjing kurap rasanya mulia lagi anjing itu, nak di bandingkan dengan babi juga rasanya mulia lagi babi itu.

Jika kita nak panggil mereka ANJING atau BABI takut pulak mereka perasan diri mereka itu hebat setaraf dengan ANJING dan BABI pulak. Sebab pada hakikatnya mereka adalah LEBIH TERUK DARIPADA ANJING dan BABI.

Kepada anda2 yang mempersendakan Agama Islam belajar lah menerima hakikat bahawa YOU PEOPLE ARE WORST THAN DOG OR PIG.

Mat Kedah

Hukuman paling berat yg bolih dikenakan dlm kes ini
ialah penjara 2 tahun dan denda,tapi aku yakin lebih2 hakim akan jatuhkan hukuman denda aje.alasannya adalah kesalahan pertama dan denda itu sebagai amaran.cuba kalau kesalahan tersebut dikenakan hukuman paling berat,dah tentu yg lain2 berfikir dua kali untuk melakukan kesalahan.

Lari dari topik sikit tapi saya rasa blog ini boleh publish komen saya mengenai perlantikan Abdul Azeez Rahim sebagai pengerusi Tabung Haji.

Saya mintak tolong sangat-sangat dengan kerajaan utk tarik balik watikah perlantikan beliau.

Saya kenal Azeez. Ini kisah hidupnya. Sekolah rendah di SK bukit bintang. sekolah menengah di Sm bukit bintang PJ. GAGAL SRP. Masuk vanto akedemy PJ dan ambil SRP sekali lagi dan gagal SRP sekali lagi sbg pelajar persendirian.

Lepas itu dia kerja di Shah Motel di Pj sebagai pelayan. Sambil tu dia mula jual kereta terpakai di kalangan kawan2 dia. Dulu dia duduk di kg ghandi jln klang lama.

kemudian dia pindah ke rumah panjang dekat sg way. dia buka kedai kereta terpakai di pj. Nama kedai KTA- Kereta Terpakai Azeez.Banyak buat duit bila dia jual kereta kat pensyarah ITM dsb.

Masuk politik melalui kenalan di Baling. Dia lahir dan membesar di Petaling Jaya. Emak dia 100% mamak. dia janda 5 anak lelaki. Ayah dia rahim ( 100% mamak) tinggalkan anak2 dia dan kawin lain. ayah dia dulu pernah bawa teksi. pas tu berniaga kedai makan dsb.adik beradik dia nasir, rashid, rahman dan mutalib.

Dia bohong satu dunia yg dia ada MBA dari "Preston" universiti. Tak pernah ambil SPM tahu2 dah "beli" MBA.

Dia kalau baca ni pasti terkejut sbb maklumat ini betul 100%. Dia memang kenal sangat dengan saya.

Satu cara untuk menjatuhkan saudara se Islam adlah dengan cara memburuk2 kan peribadi beliau dan keluarganya...Aku di maklumkan azeez rahim ini memang ada MBA.... Aku mintak sesiapa yang mendakwa beliau dengan pelbagai tuduhan supaya tampil dengan hukti kukuh... supaya pengunjung2 didalam blok ini terselamat dari api neraka disebabkan dosa fitnah....

TQ

ooh kalau macam tu rumah bapak kau yang dah lama tinggal takde orang duduk bole jela mana2 cinabeng atau paria duduk, buat cam rumah sendiri? nak lagi best, bini ko punye lobang dah lama tak kena bole la mana2 jantan kasi kena? bodoh punye manusia. kecik2 tak mo mampus dah besar menyusahkan orang..

Peserta malaysia menang mrs universe 2013....TAHNIAH carol lee

Salam sedaraku seagama,
Eid mubarak, minnal aidin wal faizin. Kpd para pembahas yg menampal pandangan, tahniah di atas semangat mempertahankan daulah islamiah. Tapi elakkanlah perpecahan sambil berwacana dgn bahasa yg sesuai dgn adab dan akhlak islamiah saudara2. Wallahualam...

Mat kedah....aku dah hidup lebih tiga dekad....
Tahun-tahun 80'an dulu tidak pernah berlaku penghinaan agama islam oleh orang kafir di malaysia ini...
Ajaran sesat memang ada dan di dibawa oleh orang islam sendiri dan bukan orang kafir....

Jadi sama-sama kita muhasabah diri kita dan carik apa silap kita, sehingga orang kafir begitu berani menghina dan terus menghina agama kita.....

Azeez Rahim patut disingkirkan atau dia sendiri letak jawatan sebagai pengerusi Tabung Haji . Tanda-tanda sakauan bermula apabila gaji dinaikkan bagi anak syarikat Tabung Haji yang tak buat untung dekat Arab Saudi iaitu TH Real Estate Company (TH RE) yang telah ditubuhkan pada 2009. Pasti pihak media ingin tahu mengapa TH Real Estate Company yang masih tidak mampu memberi sebarang pendapatan (zero revenue) perlu menghabiskan SR2.5 juta setahun untuk kos gaji dan elaun pekerja yang hanya 5 orang sahaja (1 CEO, 2 orang pekerja Malaysia dan 2 pekerja Arab)? Pihak media pasti ingin tahu benarkah gaji CEO TH Real Estate telah dinaikkan dari RM30k sebulan ke RM70k sebulan? Takkan nak diam je kott??? Jangan dibiar lama2 , duit rakyat tuuu

Tumpang tanya. MBA dari Preston U? Azeez boleh cakap orang putih ke?

Ini sudah leybeeh...Gaji CEO lembam sampai 30K sebulan.Sebat selagi boleh sebat.Preston University tapi cakap London sepatah habuk haram pun aku tak pernah dengar.Nampak jer macam Mamak Roti Canai tapi kuat SONGLAP jugak yer.Tak wasatiyyah kuih kastard langsung. ChaaaiiiTTTT....!!!!

1.rasanya prof.ungku aziz kecewa dengan TH sekarang!!idea cream dari otak dia!!dibawah pengurusan umno telah lari dari matlamat penubuhannya!!!kununnya TH berkokok kununnnya setiap jemaah haji mendapat subsidi 5,000 untuk kerjakan haji!!sedangkan jika TH tidak songlap duit melalui orang-orang macam azez rahim dll!!berjuta keuntungan boleh dikecapi oleh pendeposit TH!!!
2.paling memualkan dan rasa nak termuntah bila mamat sekoq ni kata dia ada MBA!!! tanda-tanda nak kiamat kot bila penipu macam mamat sekoq ni dilantik jadi pengerusi TH!!

1.Perkasa ni cakap je lebih!!pengikut boleh dibilang dengan jari!!setiap kali depa berdemo!!pengikut boleh dibilang dengan jari tangan jeee!!sebab tu puak kapiaq dok gelak jee dengab perkasa ni!!lainla dengan puak selendang merah dulu!!waktu peristiwa 13 mei puak kapiaq ketaq kepala lutut dengaq nama selendang merah!!
2.Pada pru 13 jelas sekali orang melayu menolak perkasa bila zul nordin dan ibrahim katak kalah secara total dikawasan majoriti melayu!!
3.elokla perkasa ni ditukaq nama jadi PEKASAM!!!!!!

Mula2 bagi non Muslim ceramah politik dlm masjid, lps tu non Muslim agihkan zakat dlm masjid, lps tu senamrobik dlm kawasan masjid, so buat upacara keagamaan dlm surau should be ok what? So skrg nak salah kan siapa? Yg memberi keizinan atau yg me jalankan upacara keagamaan?

1.hairan jugak!!bila didedahkan penipuan oleh mamat sekoq ni dikatakan fitnah!!gila ke apa!!!
2.kalau gitu!!tutup je sekolah dan u!!tak payah belajaq pandai-pandai!!tipu je dengan MBA atau Phd palsu!!

Preston University
From Wikipedia, the free encyclopedia
Not to be confused with the university in Preston, England - University of Central Lancashire.

This article may require cleanup to meet Wikipedia's quality standards. No cleanup reason has been specified. Please help improve this article if you can. (February 2012)
Preston University is a private for-profit unaccredited institution that offers a variety of academic degree programs by distance learning. Preston was originally based in Wyoming and in 2007 was based in Alabama. As of 2012, Preston identified Los Angeles, California as its base of operations.[1][2][3]
Preston University is owned by Abdul Basit, who lives in Pakistan.[4]
About 30 affiliated campuses throughout the world were listed by Preston.[5] A number of degree programs ranging from associate to Ph.D. in a variety of disciplines were offered.[6] As of August 2012, the Oregon Office of Degree Authorization reported that the university was operated from Pakistan, had formerly operated in Wyoming and Alabama in the United States, had recently started "selling degrees from" the U.S. state of California, had been active in Nepal in 2009, also had a presence in Dubai, and used several different institutional names in several world regions.[7]

1.masihkah kau ingat!!betapa hinanya orang islam bila najib berlakun dalam iklan tahun baru cina!!jadi "dewa" cina untuk perkenankan semua "permintaan" orang cina!!
2.tak payah spin pada orang lain!!siapa yang punyai "kuasa" dan perintah malaysia mesti bertanggongjawab!!

Bukan setakat telor, pelir pun tak ada...

Dung...Dang...Dung...Dang...Macam Orang Gilerrrr....!!!!

1) Pihak jabatan agama tidak mengambil tindakan terhadap pihak penganut Budha

2) Pihak jabatan agama hanya mengambil tindakan terhadap operator resort oleh kerana sebagai seorang Muslim kita patut tahu bahawa membawa berhala atau tokong di dalam rumah pun salah apa lagi tempat untuk beribadat

3) Sejak bila pihak agama Kristian ni bertoleransi terhadap Islam

4)Di Switzerland pihak kerajaan tidak membenarkan masjid dibina dengan alasan bahawa masjid tidak sesuai dengan landskap pemandangan di sana

5) Di US apabila pihak muslims membina masjid ramai pihak membantah sehinggakan jentera untuk pembinaan di masjid dibakar

6) Di UK pihak kerajaan tidak membenarkan masjid mega dibina walaupun masjid tidak mencukupi sebab itu ramai yang sembahyang di tepi jalan

7) Di Burma monk mereka berucap bahawa Muslim tidak sesuai berada di Burma malah sampai sekarang Muslim di sana tidak mendapat kerakyatan

8)Di Perancis kaum wanita tidak dibenarkan memakai niqab malah akan disaman dan boleh ditangkap

9) Jadi bagi orang Melayu nak cium orang Christian sila fikir dulu malah apabila Nabi SAW berjaya menawan Mekah semua berhala dirobohkan

10) Malah perayaan Krismas pun patut diharamkan kerana ia adalah pesta Pegan dan bertentangan dengan ajaran Nabi Isa malah Christmas tree pun diharamkan seperti mana terdapat di bible

Jeremiah Chapter 10 Verses 1-4

Jer 10:1 Hear ye the word which the LORD speaketh to you, O house of Israel:
Jer 10:2 Thus saith the LORD, Learn not the way of the heathen, and be not dismayed at the signs of heaven; for the heathen are dismayed at them.
Jer 10:3 For the customs of the people are vain: for one cutteth a tree out of the forest, the work of the hands of the workman, with the ax.
Jer 10:4 They deck it with silver and with gold; they fasten it with nails and with hammers, that it may not move.

Kalu takda kepentingan politik jangan harap hamPAS nak bukak mulut......ini satu petanda jelas bahawa hamPAS bukanlah parti yang matlamat utamanya memperjuangkan Islam tetapi hanya sekadar menggunakan nama Islam untuk kepentingan politik partinya......jangan jadi pentaksub membabi buta......jangan kita mudah tertipu........fikir fikirkan dgn fikiran waras dan matang.!!!

Siapa yang mengatakan ornag Melayu Islam ni tidak bertoleransi maka merekalah bodoh kita berkongsi kuasa dengan penganut dan kaum lain malah kita membenarkan churches dan temple dibina malah ada tempat yang tidak bersesuaian pun dibenarkan beroperasi jadi adakah kita ni zalim kerana menghukum orang Islam sendiri kerana kebodohanya membenarkan berhala dibawa di dalam surau. sedangkan orang Islam di negara Kristian dihalang membina masjid malah mereka terpaksa berhempas pulas untuk mendapatkan kelulusan membina masjid.

Ini saya petik dari Al-ISLAM

PERPECAHAN UMAT ISLAM DI AKHIR ZAMAN

HADIS-hadis terakhir Nabi s.a.w. banyak memaparkan perihal keperihatinan dan kerunsingan baginda terhadap situasi umat Islam pada akhir zaman. Sebab itulah ungkapan ‘umatku” diulang-ulang dan merupakan lafaz kata terakhir Nabi s.a.w. yang didengari isteri baginda Saidatina Aisyah r.a. sebelum diwafatkan oleh Allah.Demikianlah kuatnya kasih dan sayang Nabi s.a.w. terhadap umat baginda sehinggakan pada saat-saat akhir hayat terus resah memikirkan nasib umat. Antara yang paling dibimbangi Rasulullah s.a.w. sebagaimana diungkapkan dalam banyak hadis ialah senario perpecahan di kalangan umat Islam yang diakibatkan oleh pelbagai aliran pemikiran dan pertentangan pendapat.Walaupun hakikatnya Islam tidak pernah menolak kepelbagaian pendapat, namun perselisihan yang menimbulkan pertentangan tajam sehingga menenggelamkan hakikat persamaan risalah dan matlamat ditentang sama sekali.Jika diperhatikan secara objektif, kebanyakan perselisihan yang membawa kepada pertentangan dan perpecahan amat terkait dengan sikap fanatik terhadap pendapat sendiri, lantas cuba memonopoli pemikiran dan tiada kesediaan untuk menghormati pandangan orang lain. Penyakit yang disebut juga sebagai ‘al-‘ijab bi al-ra‘yi’ atau penyakit mengkagumi pendapat sendiri ini bagaikan wabak merbahaya yang sedang menjalar dalam urat saraf umat sehingga mereka tidak lagi mewarisi sikap dan adab para pejuang dan pendokong Islam terdahulu.

......bersambung.......

Sambungan

PERPECAHAN UMAT ISLAM DI AKHIR ZAMAN

Kejahilan

Sesungguhnya kedatangan Islam kepada umat manusia bertujuan membebaskan mereka daripada kejahilan dan kejumudan kepada pemikiran yang bebas dan merdeka yang dibimbing oleh cahaya wahyu Ilahi. Sebab itulah Rasulullah s.a.w. menegaskan: Sesiapa keluar daripada ketaatan (terhadap pemerintah) dan memisahkan diri daripada al-jama‘ah lalu dia mati, maka dia mati jahiliah. Sesiapa yang berperang di bawah rayah ‘immiyyah (bendera kebutaan) dan menyeru kepada assabiah atau marah kerana assabiah maka kematiannya adalah jahiliah. (Riwayat Muslim, An-Nasai dan Ibnu Majah).Perkataan al-Jamaah dalam hadis di atas tidaklah merujuk secara khusus kepada mana-mana parti politik ataupun pertubuhan-pertubuhan tertentu. Sebaliknya mengikut ulama Al-Hindawi dalam bukunya Dirasat Haul al-Jama‘ah wa al-Jama‘at, perkataan al-jamaah sebagaimana yang disebut dalam hadis-hadis Nabi s.a.w. merujuk kepada kesepakatan kaum muslimin, para sahabat Nabi s.a.w., para ulama, para pemerintah dan lain-lain.Apa yang turut dipertegaskan dalam hadis di atas ialah penentangan Nabi berkenaan ketaksuban membuta tuli seseorang kepada kelompok yang disertainya. Sebab itulah Al-Sindi dalam kitab Syarh Ibn Majah menerangkan kalimah rayah ‘immiyyah (bendera kebutaan) ialah fenomena ketaksuban melampau di kalangan masyarakat yang berhimpun dan menyokong atas suatu perkara yang tidak diketahui sama ada benar atau batil.Sikap sebeginilah yang Nabi s.a.w. istilahkan sebagai assabiah atau ketaksuban melampau terhadap sesuatu kaum atau kelompok. Hinggakan Nabi secara keras dan tegas menentang sesiapa yang mendokong dan melebarkan faham assabiah yang menyesatkan. Dalam hadis lain disebutkan: “Bukan di kalangan kami sesiapa yang menyeru kepada assabiah, bukan sesiapa yang berperang atas assabiah, dan bukan di kalangan kami sesiapa yang mati atas assabiah. (Riwayat Abu Daud).Istilah assabiah bukanlah bermaksud halangan Islam terhadap semangat cintakan sesuatu kaum atau kelompok. Dalam menjelaskan maksud assabiah, Rasulullah s.a.w pernah ditanya oleh Wathilah bin al-Asqa’: Wahai Rasulullah! Apakah yang dimaksudkan dengan al-assabiah? Sabda baginda: “Kamu menolong kaummu atas kezaliman”.Namun apa yang menyedihkan kini, umat Islam rata-rata dihinggapi penyakit assabiah yang menyesatkan. Penyakit assabiah atau ketaksuban kepada kelompok hingga tergamak menyesatkan kelompok yang lain bagaikan fenomena lumrah di mana-mana sahaja termasuklah di dalam negara kita yang tercinta ini.

Sambungan

PERPECAHAN UMAT ISLAM DI AKHIR ZAMAN

Suasana

Gara-gara penyakit inilah maka kita menyaksikan suasana umat yang amat menyayat hati dan meruntun emosi. Gamatnya pertelagahan di kalangan pendokong-pendokong wadah Islam sehingga mengakibatkan terabainya tanggungjawab utama menyelesaikan pelbagai masalah umat yang melanda kini. Sebaliknya seluruh tenaga dihabiskan dan tertumpu kepada polemik, politiking, adu-domba dan perlumbaan menambah bilangan penyokong pendapat masing-masing.Justeru, dalam upaya mengembalikan sinar kegemilangan Islam yang semakin pudar, usaha penjernihan sikap dan pemikiran harus segera dilakukan ke atas setiap umat Islam. Umat seharusnya kembali menjiwai budaya dan prinsip penting yang mendasari sikap dan perwatakan generasi awal Islam terutamanya dalam menangani fenomena perbezaan pendapat ini.Prinsip-prinsip tersebut termasuklah sikap keterbukaan kepada pandangan berbeza, tidak taksub atau fanatik kepada pandangan sendiri, berlapang dada, saling hormat-menghormati dan sayang-menyayangi antara satu sama lain. Mungkin jalan keluar dari belitan konflik kefanatikan pemikiran yang melanda kini terumus dalam ungkapan keramat tokoh reformis Islam, Jamaluddin al-Afghani: Bekerjasamalah dalam hal-hal yang disepakati dan berkompromi dalam hal-hal yang diperselisihkan.Sesungguhnya kepelbagaian pendapat sebenarnya mampu memperkaya khazanah pemikiran Islam andainya kita bersedia menghadapinya secara dewasa. Tetapi andainya kita menanganinya dengan sikap keanak-anakan, menganggap mereka yang tidak sealiran sebagai musuh, maka perbezaan pendapat pasti menjadi bahan bakar penyemarak api persengketaan yang membinasakan. 

PAS jugak yg kau nak heret skali.

Apsal nak heret PAS skali. Dorg bukan ada kuasa nak bg hukuman. Lgpun pihak dorg dh bg statement tentang isu tersebut. Skang pihak kerajaan la perlu brtindak tegad sbb ada kuasa kat tgn.

Cinabeng Kristian dekat Malaysia ni mana baca semua bible-bible ni.Diorang masuk Kristian sebab nak tukar nama Andrew,Andrea,Cristina Chaterine Tangerine Tamarind jer.Tahun Baru Cina sambut,Merry Chirstmas pun sambut.

Dekat France perempuan Islam dilarang pakai tudung.Di Malaysia ada Ostad-Ostad Palat benarkan Amoi DAP tak pakai tudung,pakai baju kebaya KeTaT nampak BonToT dan TeTek SendaT bagi syarahan depan-depan jemaah dalam surau.Jemaah surau dengan imam dan bilal-bilal terjojol bijik mata tengok FIGURE BODY AMOI DAP pakai baju KeTaT SenDaT tu.Aku rasa diorang bukan dengar ceramah tapi dalam OTAK TAIK PALAT diorang tu mesti tengah sibuk imagine nak NGENTOT ngan AMOI DAP tu.Otak level pengikut OsTad Badrol Bapak Setan ni dalam kocek aku je lah..PTuiiiiHHHH....!!!!

KHEEERRRGH....PTHUIIIIIHHH

Ngko meludah dengan kahak-kahak hijau pekat sekali ke?.Wargghhh...Kah..Kah..!!!!

Perpecahan umat islam pasti dan memang tetap berlaku.
Cuma kita mesti memastikan adakah kita dipihak yang benar atau sebalik nya.

Ada umat islam yang soleh, ada juga umat islam yang fasiq...bagaimana mungkin anda akan bersatu atau bersama umat islam yang fasiq....maka berpecah antara umat islam yang soleh dan umat islam yang fasiq.

Adakah anda mahu bersatu bersama umat islam yang fasiq yang berbangga dengan dosa dan maksiat yang mereka lakukan....?

ooh kalau macam tu rumah bapak kau yang dah lama tinggal takde orang duduk bole jela mana2 cinabeng atau paria duduk, buat cam rumah sendiri? nak lagi best, bini ko punye lobang dah lama tak kena bole la mana2 jantan kasi kena? bodoh punye manusia. kecik2 tak mo mampus dah besar menyusahkan orang..

"""""""""""""""""""""""""""""""""

Bagus hujjah kau, ringkas dan padar, ustaz mana yang bagi tazkirah, kat surau mana tu...?

Bukankah itu tanggung jawab sebagai Muslim untuk membetulkan perkara seperti idol worship ini dan kita patut lebih bersuara untuk menegur dan menasihat penganut lain yang tidak tahu mengenai kesesatan ajaran agama.

Mereka juga perlu lebih open minded dan berfikir apa benar dengan sembah berhala berhala ini boleh menjayakan mereka dan salah ka kita sebagai kawan dengan orang bukan Islam memberi amaran dan menasihati mereka bahawa apa mereka buat itu adalah shirk dan ia adalah dosa yang amat berat, bukankah itu kawan sebenar.

Rasanya fokus dan tenaga kita baik ditumpukan kepada penganut kita yang makin banyak tersesat dan mengarut ni.Penganut lain punya agama nak sembah TAIK KOCING sambil dengar lagu menari-nari ke apa LANCAU ke pergi MAMPHOS lah dengan mereka.Mereka kan dah ada Pope di Vatican tu.Kat sini pun ada Pope Nik Ajis jugak yang boleh tolong nasihat.ChaiiiTTT...!!!!!

dah 3 hari tak jumpa puki muda lagi fresh. kalau ada pun puki pelacur warga asing yg berisiko tinggi dihinggapi penyakit kelamin. Sori bro, gua tak melanggan pelacur kerana ia berdosa.

Bercakap pasal isu surau, kat kg gua ada surau yg jarang2 digunakan. Org kg lebih suka guna surau yg lain kira2 1km jaraknya. puncanya psl berlainan mazhab politik. Akhirnya surau tu jadi tempat budak2 muda hisap gam, hisap syabu dan kadang2 tempat buat maksiat (gua pernah sekali nak buat maksiat kat situ dgn awek pekerja kedai runcit, tapi diganggu budak2 penghisap gam).

pointnya bukan psl maksiat yg gua lakukan, tapi kerana perbezaan mazhab politik, maka perpecahan sesama muslim pun berlaku.

p/s: belakang tangki besar hospital daerah paling best buat maksiat, cuma leceh sbb terpaksa masuk ikut pagar yg dikoyakkan.

Selamat malam semua...

Bagus.....beristiqamah lah dengan maksiat dan mungkar kamu lakukan itu....dan kamu masih muda, istiqamah sehingga kamu mati.....

Kan umno/bn, yang paling berkuasa di malaysia ini, mengapa masih nak harap ulama pas.
Lagi pon ia berlaku dijohor, bukan di kelantan, maka pandai-pandai lah nak settle hal ni.
Kalau hal yang macam ni pon tak reti nak settle, tak payah jadi kerajaan itu adalah lebih baik.

Anon 11:42pm.....
Siapa yang memerintah malaysia?
Siapa yang paling berkuasa di malaysia?

Ada kuasa tapi takut untuk bertindak....tak de makner nyerr.

Bukan nak meruntuhkan kerajaan Islam yg ada, tetapi wajar difikirkan sekiranya polisi sedia ada diteruskan, pasti Islam akan di pijak olih Kafir yg dulunya Zimmi kini telah bertukar menjadi Harbi. Faham situasi sebelum copy n paste mana-mana artikel utk pembaca. Tidak menjadi masalah pertukaran Khalifah Abbasiyah kpd Ottmaniah. Dalam ketidakupayaan dan kelemahan seorang pemimpin muslim akan membahayakan berjuta rakyat muslim yang berada dibawah pemerintahan beliau.
Kaedah Taksir dan Hudud ada menyatakan;

"Bunuh seorang dapat menyelamatkan seribu orang".

Olih itu, senoario berlaku sekarang yaani di Malaysia ini adalah kelemahan urustadbir.Cukup sepenggal yg merosakkan dan jangan diizinkan akan sepenggal lagi, pasti ia akan membinasakan.

Binasa Firaun kerana Haman.

Zaman Mahathir jadi PM negara kita Okay banyak.
Zaman Pak Lah jadi PM negara kita mula lah tak berapa nak Okay lagi dah.
Zaman Najib jadi PM negara Okay balik, tapi orang melayu hilang maruah, agama islam dihina semahu2nya.

Tetapi ada perkara yang aku nak puji Zaman Najib jadi PM.

1. Jenayah semakin menjadi2. Hari2 ada kes tembak menembak, hari2 ada kes parang memarang, hari2 ada kes samun menyamun. Tahniah Najib !!!!!!!!!!!!!!
2. Waktu melayu nak sambut Ramadan dan Raya, semua barang naik harga. Tahniah Najib !!!!!!!!!. Habis saja Raya, harga barang pun jatuh merudum.
3. Waktu Raya Cina atau Raya Hindu, kerajaan Najib berjaya memastikan harga barang tidak naik. Memang betul harga barang tak naik masa Raya Cina dan Raya Hindu, malah ada yang turun harga. Tahniah Najib !!!!!!!!!!!!!!

Kadang2 tertanya2 juga. PM kita nama macam melayu " Mohd Najib " betul kah dia orang melayu. " Mohd Najib " nama bagi seorang muslim, betulkah dia orang islam. Kalau dia seorang melayu, tentu dia akan jaga kebajikan orang melayu, tapi yang kita nampak dia lebih nak ambil hati orang cina. Kalau dia seorang islam, tentu dia akan bersuara keras dan ambil tindakan tegas terhadap pihak2 yang menghina dan mempersendakan islam.

Sekali fikir Najib dengan Anwar tak ada perbedaan. Anwar tak bela melayu, Najib juga tak bela melayu. Anwar tak bela islam, Najib juga tak bela islam.

Apa kata anda kita try Tan Sri Muhyidin Yassin pula ?????

AnonymousAugust 15, 2013 at 10:22 AM
Lu tak perlu intro panjang berjela, lu cakap direct saja Muhiyidin gantikan Najib.....mmmmm........

jgn lihat pada maksiat yg gua lakukan, tapi hayatilah point utamanya.

p/s: gua berhajat nak tenet dgn sorang awek yg baru meningkat remaja. dia mmg sdh tak virgin sbb agak liar. masalahnya, bapak dia jadi ketua kitorang masa budak2 dulu & mak dia pulak 1 kelas dgn gua masa form 6. takut kalo kena tangkap basah, bermentuakan kwn sendiri.

Bukankah PAS sebelum ini beriya-iya nak rampas Johor?Sekarang gunalah isu ini untuk serang UMNO......nanti PRU 14 boleh perintah Johor.Masa berkuasa nanti bolehlah berkongsi masjid dengan DAP.

Perbezaan antara Najib dan Anwar ialah.........seorang ikut pintu depan dan seorang lagi depan bisa belakang bisa.The Master of Multiple Orgasm.

Banyaknya RBA, tolong PK kasi tebas sikit rimas la baca

Azeez rahim punya cerita terbaru takde ke? Takkan dah senyap, banyak orang tak senang duduk azeez jadi pengerusi tabung haji, ungku aziz dah letak benchmark pengerusi tabung haji di satu tahap yg tinggi, dari segi akademik dan pangalaman bisnes. Ya betul azeez byk buat kerja kebajikan tapi tak boleh disamakan dgn dunia korporat. Azeez buat kerja kena ada kamera wartawan dan blogger, sbb nak canang satu dunia ex tingkat 4 ni buat kerja moolia, belakang masyukk...buat kerja ada makna

Azeez rahim punya cerita terbaru takde ke? Takkan dah senyap, banyak orang tak senang duduk azeez jadi pengerusi tabung haji, ungku aziz dah letak benchmark pengerusi tabung haji di satu tahap yg tinggi, dari segi akademik dan pangalaman bisnes. Ya betul azeez byk buat kerja kebajikan tapi tak boleh disamakan dgn dunia korporat. Azeez buat kerja kena ada kamera wartawan dan blogger, sbb nak canang satu dunia ex tingkat 4 ni buat kerja moolia, belakang masyukk...buat kerja ada makna

Apo ke nok pinjam mok umor 80thn.pinjam adik ke.

Inilah jadinya dgn negeri di bawah pemerintahan secular spt UMNO ...

Jangan pedulik apa orang lain cakap, beristiqamah lah kamu.....

Pas parti ajaran syiah ni hipocrate besar...

Pas rajin heret umno/bn dlm hal ehwal macam2. Mgapa tak boleh heret mereka pulak. Parti hipocrate...

Ini lah satu-satu nya melayu yang paling pandai yang aku pernah jumpa.
Mintak mintak ler dia ni bukan orang johor.....

Hanya anjing pr yang tulis macamni

yup anon 1.43pm belakang hospital....dkt tangki besar tu pot baik utk projek...lu jgn cerita dgn org wa prjk dgn adik lu kat situ..smpai calar balar lengan trcarit kat pagar dawai tu..tk caya cer tnya adik lu tu...

Hanya anjing Ahjib yg reply mcm Anus 8.19

Allah nak tunjuk ... kejadian berlaku di negeri kalahiran UMNO ...

teruklah komen2 dlm blog nie. apa kena-mengena palat dgn politik? setahu aku cina doll tu takder palat sebab dia dah cuci. tang awekz melayu tu kena tanya stopa ali, mungkin palat mereka bersatu. paling malang itu awekz dlm toilet, tertelan palat azmin ali. paling best itu jantan bersalam dgn kote..... nak merasa palat sesama jantan ler tu....awww! saaayang abang!!

Anon 8:19pm & 8:41pm kedua-dua adalah anjing!

Non8.21pm, lu dapat bekas gua saja ... gua lagi dulu sudah tibai adik non1.43pm kat tepi tangki belakang hospital daerah tu ...

2.tak payah spin pada orang lain!!siapa yang punyai "kuasa" dan perintah malaysia mesti bertanggongjawab!!





SOALAN NI DAH LAMA! TAPI MASIH BELUM ADA JAWAPAN........

Terima kasih buat isteriku
tanpamu aku kesejukan
tampamu aku keresahan
bukan rupamu yang menenang
bukan badanmu yang menghangat
tapi apa yang ada dalam dadamu

Biia UMNO nak tunjuk hero nie...

Itu suatu mesej bagi mereka yang malas kesurau, tak kira sama ada rakyat biasa, perdana menteri, menteri menteri kabinet, sulatan dan raja dan semua yang malas kesurau.....

Aku cume nak pinjam bini pencacai umporno utk satu mlm pun jadi ler.kalu yg takder bini tu,adik kakak pun kire okay lah.pencacai sibuk dialam maya,meh aku sibukan bini korang dialam sorga donia.

Haaa maner ko tahu tiada telo dan pelir.ha.ha.ha........pecah lubang pencacai kaki isap telo dan pelir.

Kisah dah basi baru pekasam dan umporno nak kecohlemah.lemah.lambat.lembab.

tak sangka ada jugak suami yg menggemari air susu wanita.

Woooiiii..Parpundek Pandykutty Open Declaration Taik Palat Ah Jib Gor.Terbaru lagi panas berasap bontot adalah barisan kabinet kesayangan Ah Jib Ptuii yang berada di Kementerian Pelancongan telah mengeluarkan statement paling SIAL yang aku pernah dengar dari seorang menteri dalam isu perlantikan anak beranaknya didalam Kementerian yang diterajuinya.

Aku tak sanggup nak tulis apa yang dia cakapkan.Korang tengok jer la video BONGKAK dia tu.Aku pun pelik kenapa lah Ah Jib Gor ni masih meletak BUTOH-BUTOH HARAM KEPALA BABI ni didalam kerajaan.Celaka sungguh Ah Jib Gor ni.PtuiiHH..!!!

Terima KaseeYY...!!!!

Yang melantik kerajaan yang berkenaan sama bodoh macam lembu, maka yang macam lembu juga lah yang dilantik sebagai pemimpin mereka...

tak sangka ada jugak suami yg menggemari air susu wanita.....
.............JIKA TIDAK FAHAM...DIAM ITU LEBIH BAGUS!

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com
Back To Top