HANGIT BERAPI! ULASAN TENTANG KES SIRUL DAN AZHAR - WAJIB BACA

Tadi aku dah tulis pasal AG yang ada sekarang wajib ditamatkan perkhidmatannya. Dan diganti dengan Shafie Abdullah. Nampaknya ramai gak yang menyokong. Aku harap PM boleh pertimbangkan. Sekarang ni aku nak share satu artikel yang ditulis oleh sahabat blogger aku BE DA MAN.

KLIK SINI

63 Responses to "HANGIT BERAPI! ULASAN TENTANG KES SIRUL DAN AZHAR - WAJIB BACA"

  1. Kesian Insp Azilah dan Koperal Sirul.
    Bertahun- tahun merengkok dalam penjara sedangkan mereka tidak berdosa. Kejam sungguh sistem kehakiman Malaysia.

    Kedua-dua mereka harus dinaikkan pangkat sekurang-kurangnya ACP , diberi pangkat Datuk dan diberi wang pampasan RM500 bagi setiap hari merengkok dalam penjara akibat "wrongful detention".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyyy Parpu, ko rasa PM bace ke blog lo ni? Hahahaha.....

      Delete
    2. Weyyy Parpu, ko rasa PM bace ke blog lo ni? Hahahaha.....

      Delete
    3. Gendang gendut tali kecapi
      Parpu gemuk minum todi
      .....hahaha...hehehe...huhuhu

      Delete
    4. hensem sgt ke 2 org ni sampai x penah tnjuk muka?

      buruk2 parpundek pon penah keluar gambar minum 'malta' katenye.

      Delete
    5. Jadi tak ada siapa-siapa pun yg bunuh Altantuya. Maknanya Altantuya masih hidup, hahahahhaa!!

      Atau kemungkinan kedua Altantuya guna kuasa magis Monggolia yg dibekalkan oleh Gengiz Khan lalu mencuri bahan peledak C4 dan kemudian meletupkan diinya sendiri, seperti Anwar Ibrahim tahun 1998 yang memukul mukanya sendiri hingga mata lebam dan cedera teruk.

      Atau kemungkinan ketiga bahan peledak C4 itu sendiri ada kuasa magis Hantu Mak Limah lalu diam-diam keluar dari stor simpanan senjata ATM dan kemudian C4 pergi menculik Altantuya dan meletupkan wanita itu di hutan.

      Apa pun satu lagi sejarah pelik tercipta di Malaysia. Patutlah orang kata Malaysia adalah benda ajaib kelapan di dunia!!

      Delete
    6. Anus August 24, 2013 at 1:12 PM adalah orang yang paling badigul dalam Malaysia..ha x100..

      Delete
    7. Anda butuh angka ghoib 2d 3d 4d singapura/hongkong yang di jamin tembus selama 5 kalli putaran silahkan hubungi eyang woro manggolo di 0823-9177-2208 atau anda bisa karna saya sudah menbuktikannya,terima kasih. الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

      Delete
  2. Jadi ... siapakah yang sebenar nya yang bunuh Altantuya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa Altantuya main meriam buluh sorang-sorang lepas tu ada kesilapan teknikal terbom diri sendiri.

      Terror tak aku.

      PtuiiiHHHHH.....!!!!!

      Delete
    2. ALTANTUYA sebenarnya tak wujud.
      Aku rasa Altantuya adalah rekaan pembangkang semata-mata untuk mengaibkan PM.

      Delete
    3. BTL BTL BTL MANA TAU PEMBANGKANG KAN SUKA REKA CITE UTK MENGHASUT RAKYAT.

      Delete
    4. Kalau tak wujud mana kau nak campak anak,bapak dan keluarga dia yg menuntut pembelaan.Pembebasan 2 UTK ni akan memburukkan lagi imej "Endless PossibiliPtuuuiiHH".Kenapa muka 2 ekor tu tak pernah kelihatan.Apa keistimewaan dia boleh berbalut muka macam bungkus nangka.Hanya KEPALA BABI sahaja yang tahu jawapannya.

      Harap Tapau.

      Delete
    5. Woi mamat lembam Kalau ahli
      keluarga kau yang kena
      takkan kau nak buat
      statement macamni jugak Komen macam
      orang gilerrr.......!!!!

      Delete
    6. Kes Pembunuhan Altantuya Shaariibuu

      Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.

      Kes Pembunuhan Altantuya Shaariibuu adalah kes pembunuhan berprofil tinggi yang berlaku di Malaysia. Di dalam kes ini, seorang rakyat Mongolia, Altantuya Shaariibuu dibunuh secara kejam di kawasan berdekatan Shah Alam, Selangor,Malaysia. Enam orang ditahan dan disiasat berhubung dengan kejadian ini. Kes ini berprofil tinggi kerana ia melibatkanAbdul Razak Baginda, seorang yang rapat dengan perdana menteri Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Razak.

      Altantuya Shaariibuu telah dijumpai secara ngeri di lokasi antara lot 12843 dan lot 16735, Mukim Bukit Raja, berdekatanShah Alam, Selangor di antara pukul 10 malam 19 Oktober dan 1 pagi 20 Oktober 2006. Mayatnya ditemui pada 7 November2006 iaitu 17 hari selepas dia diletupkan dengan bahan letupan C4.Lokasi itu berdekatan dengan Empangan Tasik Subang. Beliau merupakan model sambilan dari Ulan Bator, ibu negaraMongolia, utara China. Cebisan mayat Altantuya ditemui bertaburan berhampiran Empangan Tasik Subang di Hutan Simpan Puncak Alam, Shah Alam, Selangor.

      Pakar patologi mengesahkan cebisan mayat itu milik Altantuya dan disyakki dibunuh dengan letupan C4 iaitu probable blast related injuries (kecederaan berkaitan letupan).

      Enam orang ditahan termasuk Abdul Razak Baginda Cif Inspektor Azilah Hadri (30 tahun) dan Koperal Sirul Azhar Umar (35 tahun). Azilah Hadri dan Koperal Sirul Azhar Umar dari Unit Tindakan Khas. Dua lelaki penyiasat persendirian (45 dan 35 tahun ) disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengugut. Majistret Ahmad Solihin Abdul Wahid meluluskan permohonan polis bagi menahan reman dua bekas anggota polis itu dan kini ditahan di Ibu pejabat Polis Kontinjen Malaysia.

      Seorang Cif Inspektor dari Unit Tindakan Khas, seorang Lans Koperal wanita dari Kontinjen Polis Petaling Jaya dan seorang konstabel turut ditahan reman 7 hari. Mereka ditahan dibawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan bagi kes bunuh.

      Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan mengesahkan beliau telah meminta bapa, ibu dan anak Altantuya yang menetap di Ulan Bator, Mongolia untuk datang ke Malaysia bagi memberi keterangan dan ujian darah DNA.

      Para pegawai pendakwa raya daripada Jabatan Peguam Negara, anggota Jabatan Forensik Bukit Aman serta pegawaiJabatan Ukur dan Pemetaan (JUPEM) membuat pemeriksaan semula di Empangan Subang, Puncak Alam, Shah Alam ,Selangor

      Delete
    7. aku x kisah pon sape altantuya ni...yang penting semua yg disabitkan kesalahan dah bebas...

      syukurrrr alhamdulillah

      Delete
    8. Kes altantuya sebenarnya adalah rekaan dan upahan yg merupakan komplot dalaman orang2 umno sendiri untuk jatuhkan najib. Sekarang ternyata komplot itu gagal, maka kumpulan2 ini cuba guna kaedah lain pula, iaitu keadah 'racist', iaitu mengapi-apikan kebencian melayu terhadap cina dan secara tak langsung mengheret najib dan konco2nya ke kancah kebencian itu ... siapa di belakang komplot itu? Akan diketahui tidak lama lagi ... tapi bukan pembangkang, puak2 pembangkang hanya tumpang ambil kesempatan ...

      Delete
  3. AKU HAIRANLAH KENAPA KES POMPUAN MONGO INI KRG KEOCH NAK MAMPOS SEDANGKAN ANWAR TU DAH TERANG2 BUKTI DEPAN MATA TAPI KENAPA ADA JUGA PIHAK YG MASIH MENAFIKANNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab kes ni melibatkan maruah 2 negara?

      Delete
    2. Bro jeragan...lu takda maruah dgn copy dan guna identiti org lain...be gentle lh bro...nk bg komen tp tak brtngungjwp dgn identiti sndiri..

      Delete
  4. kalau dah mahkamah yg bebaskan sirul dan azilah kenapa masih ada pihak yg tak puas hati lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. same laaa masa mahkamah bebaskan anwar dr kes liwat haji sepol..menggulupur puak2 umno x puas hati

      Delete
  5. Aku tak kesah diorang bebas... busuk busuk pun melayu jugak... takkan aku nak bela orang monggol pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik komen kau...sokong sesangat..




      Delete
    2. James Jebon.Kalau ahli keluarga kau yang kena takkan kau nak buat statement LEMBAM ni jugak.Keling ker,Mamak,Melayu,Cina kalau salah tetap salah.Komen macam orang gilerrr.......!!!!

      Delete
    3. Ya James H, memang ciri ciri ketuanan Melayu. Anak, adik, saudara orang orang bukan Melayu kapir dibikin sebegitu oleh Melayu memang OK, kan?

      Tunggu lah James, tunggu 10 tahun lagi bila minyak habis, nanti kita akan tengok keungulan ketuanan Melayu. Malaysia akan jadi negara bangsat macam negara negara majoriti muslim yang lain yang ada pukimak pukimak macam hang.

      Delete
    4. Aku tak kesah diorang bebas... busuk busuk pun melayu jugak... takkan aku nak bela orang monggol pulak

      """"""""""""""""""""""

      Semoga suatu hari nanti kamu atau ahli keluarga kamu akan dirompak atau dibunuh oeh orang melayu.....maka biar kan lah melayu itu kerana ia sebangsa dengan kamu.

      Delete
    5. Ini sudah kira melanggar dan mengkhianati Piawagam Liberal, BIAR MATI MELAYU ASAL JGN MATI PUCUK.

      Delete
  6. Tak guna punya Gendang Gendot Tali Kechapi.Achap kali Copy Paste je kerjanya.Blog ni dah jadi standard Botol Kichap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamat sekor ni gatal bontot, dah brape lama tak main buntut ni! Solution, lu pergi je tadah kat nuar gay tu, abis cite

      Delete
    2. puak2 ni dah xde idea..kena copy paste..cuma ada open declaration skg najib je yg asli

      Delete
    3. Jeragan..lu pun apa kurang...copy n paste identiti org lain....hahaha manusia BACUL!!!

      Delete
  7. jadi pembunuh artantuya masih bebas lagi la ya....aku rasa ramai rakyat malaysia yang boleh agak dan kenal siapa sebenarnya pembunuh artantuya....tu la sbb kes ni jadi xketentuan sbb pembunuhnya ada di depan mata kita semua..... kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau jgn tuduh sape2 tanpa bukti...at least dpt cctv stopa ali pon ckp laa

      Delete
    2. Juragan 69...kalau dia mengaku, apa yang engkau untung? Kalau dia tak mengaku, berapa banyak yang kau rugi?

      Delete
  8. Pointing my finger to AG.

    He has an attitude of playing politics and pleasing his political masters then being steadfast to his work.

    He has got Patel in his blood so ampu mengampu and pusing memusing is only expected.

    Musa Safri's statement to the police showed there was no najib involvement and it was a miscommunication.

    Sirul and Azilah are UTK trained to kill upon instruction without asking. One will not expect any motive simply because they themselves do not know why?

    One can suspect that Gani Patail had wanted to please the boss then Pak Lah who was under pressure to resign. Most likelihood Khairy had got to him and proposed the idea of fixing Najib.

    Gani created controversy on Najib by not putting Musa Safri on the stand, botch the case against razak to get him acquited early, etc.

    Heard Gani wants to appeal but it is not for anything else but for play acting. He is now helping the revival of Pak Lah's faction.

    ReplyDelete
  9. Hakim belajar dari mana? Rasa hakim belajar dihutan atau dengan Saitan betul tak berkemanusian. Siapa bayar lebih siapa dapat. Tempat bunuh pun dapat dan juga lain bukti tapi mereka tidak bersalah. Inilah panggil Malaysia boleh ! Ada duit semua boleh. Malu......

    ReplyDelete
  10. Sapa yg bunuh Altantuya??? Sapa pulak yg liwat Saiful ??? Nmpaknye dua2 kes TERTUDUH terlepas... ! Hebattt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg bunuh altantuya aku x tau..

      tp kes liwat haji sepol katenye ade jumpa air mani beliau sendiri dlm dubur beliau...so aku beranggapan haji sepol telah meliwat diri beliau sendiri..mcm mane berlaku tu kena imaginasi sket laa

      tu pendapat aku je

      Delete
    2. Sapa yg bunuh Altantuya??? Sapa pulak yg liwat Saiful ??? Nmpaknye dua2 kes TERTUDUH terlepas... ! Hebattt

      """''''''''''''''''"""""""''''''''''

      HEbat, dan memang hebat....

      Cuma nak bagi ingat saja, bukan nak nasihat....

      Ada hidup sesudah mati, dan ada akhirat sesudah dunia...maka fikirlah sendiri.

      Delete
  11. Hakim menjatuhkan hukum berdasarkan bukti dan hujjah.

    Hanya satu perkara yang kita semua perlu ingat.... Dan (ingatlah), Allah tidak sekali-kali lalai akan apa yang kamu lakukan. 


    Wallahualam.

    ReplyDelete
  12. Siapa yang lebih tersiksa menanggung derita.. keluarga altantuya ke keluarga suspect pembunuh altantuya.. keluarga altantuya menanggung derita disebabkan altantuya dibunuh dengan kejam dan suspect pembunuhnya pada asalnya telah dianggap bersalah pada asalnya tapi apabila dibicara semula didapati tidak bersalah pula.. keluarga suspect pembunuh pula cuma mengharap supaya suspect pembunuh dibebaskan walaupun suspect pembunuh itu bersalah atau tidak.. walhal kedua dua keluarga itu adalah muslim.. Cuba kita selami perasaan keluarga masing masing macamanakah derita dia orang itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ada dia islam atau kafir....yang salah mesti dihukum, tidak kira dia islam atau kafir, samada rakyat biasa atau yang dipertuan agong, tukang sapu sampah atau perdana menteri...yang salah tetap salah!.....tak kira sapa2

      Delete
    2. To live in this country we must have money.

      Delete
    3. 12:47 pm......banyak mana tu?

      Delete
  13. Siapa lagi ya buat

    ROSMAH yang BUNUH Mongolia

    Kalaulah tk percaya tanya najib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata gitu....aku kenal rosmah luar/dalam, aku tau sapa rosmah tu, dia orang yang paling baik yang pernah aku kenal.
      Kalau rosmah nak pakai seluar dalam.....aku le yang tolong pakaikan.

      Delete
    2. Rosmah manee. . aku rasa kau kena spesifik tuduhan kau tu...barulah boleh buat siasatan...Aku harap kau ade TELOR...

      Delete
    3. 1:06 pm......rosmah ada banyak bro, awek aku je 3 orang nama rosmah.
      Tu yang aku boleh tolong pakaikan seluar dalam dia.

      Delete
    4. Ini apa pulak mengarut dgn RM memanjang? RM itu apa? Ringgit Malaysia? Rosmah Mansor? Rosmah Montok? Rosmah Mentel? Rosmah Manja? Rosmah Magnolia? Hanya DSN saja yang tahu.....!

      Delete
    5. anon 4:51 am... DSN tu ape ? ..Cuba spesifik sikit..

      Delete
    6. Ek eleh... kura-kura dlm perahu, pura-pura tak tau pulak...Datuk Seri Najib le....siapa lagi?

      Delete
    7. Belum pernah terjadi First Lady negara ini diperlecehkan orang sedemikian rupa. Kenapa ini terjadi...Jebat kah atau Tuah yg bersalah?

      Delete
  14. Aku keliru... aku keliru... yusuf haslam kna buat filem ni mesti box office punya. Guna tajuk 'jangan pandang2 altantuya'. Utk watak 2 polis tu sape2 pn boleh jd sbb bungkus je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bungkus jgn tak bungkus.. nobody ordered them to kill or they were insane at that particular time.

      Delete
  15. Altantuya tersilap masuk Malaysia, tersilap minta komision, tersilap jumpa Batman, tersilap makan C4, tersilap bunuh diri, tersilap masuk Surga/Neraka, tersilap hakim salahkan orang yg baik. Semua silap....yang duit dengan kuasalah tak silap !!!

    ReplyDelete
  16. ini Msia lah, semua benda boleh spin. Ada satu puak kata individu dlm komunis tu adalah wira negara. kemudian ada satu puak pulak kata Msia tidak pernah dijajah oleh Inggeris. Ada pulak lagi yg kata PTI di Sabah tidak mengancam keselamatan negara. Lain plak cerita ni, puak ni kata Allah cuma ekslusif utk Islam sahaja, tapi puak yg lain pulak (Islam jugak) kata agama lain pun boleh guna perkataan Allah.

    Keluar pulak satu kenyataan dari puak yg lain kata jenayah kat negara ni menurun, tapi disanggah oleh puak yg satu lagi kata jenayah makin membimbangkan.

    Paling best ada satu kumpulan cakap, kemenangan PRU13 menunjukkan rakyat masih mempercayai mereka, tapi kata puak d sebelah pulak cakap mereka dah menang undi popular menunjukkan merekalah yg disokong rakyat.Kesimpulannya: mcm puki babi saja puak2 ni bertelagah.

    P/S: Walaupun gadis tu masih perawan, tapi kalo kena gatal2 dlm lobang puki akibat jangkitan, mereka terpaksa memasukkan jari tengah & menggaru puki mereka sampai hilang gatal tu, akhirnya selaput dara hilang (ni lah alasan gadis yg gua jimak. mcmlah gua tak tau dia hilang virgin umur 13 thn dikongkek pelajar lelaki masa tinggal d asrama tahun 2005...tu pasal ngko kena buang asrama & bertukar ke sekolah lain).

    ReplyDelete
  17. It has become a joke amongst the people on the street...."Laws are made to be abused and manipulated by the lawyers and judiciary nowadays".

    ReplyDelete
  18. Let's invite detective conan.. i think he can solve this problem in 30 minutes (average air time for cartoon). He needs a stupid uncle and a bow tie with microphone to copy his stupid uncle's voice. Believe me people. You will love it. Pity altantuya. Even though she is a stranger, the killer must be punished. The story will be different if she is an American. Believe it or not? Believe it!!

    ReplyDelete
  19. Malaysia boleh ! NO MONEY NO TALK. GOT MONEY SATAN CAN CHANGE TO GOD. Hiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...In the end...SATAN change to rotten SHIT, and stay inside septic tank forever.

      Delete
  20. Tu le nak ambil share duit dari baginga razak langsong mampus. Betina gatal ni la padahnya. Didnt realize who she dealing with.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!