GEMPAR! BOIKOT AIR MINERAL SPRITZER DAN CACTUS! IANYA MENGANDUNGI MINERAL ORANG MATI!

Tahukah anda mineral water atau air mineral jenama Spritzer dan Cactus adalah air mineral yang paling kotor dan jijik untuk diminum!

Air mineral ini adalah keluaran syarikat cinabeng bernama Chuan Sin dan. Diedarkan oleh Yee Lee. Aku diberitahu sumber air mineral ini diambil dibawah Bukit dimana atasnya adalah jerat Cina.

Ini bermakna sumber air tu adalah dari hasil mineral cinabeng-cinabeng yang dah dah mampos lama kat atas tu. Dasyat beb. Orang Taiping semua tahu akan hal ini.

Oleh yang demikian kamu semua Umat muslimin dan muslimat kena jauhi produk ini. Jangan minum Spritzer dan Cactus!

Aku harap pihak berkuasa akan ambil tindakan terhadap syarikat Cinabeng ni.

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

112 Responses to "GEMPAR! BOIKOT AIR MINERAL SPRITZER DAN CACTUS! IANYA MENGANDUNGI MINERAL ORANG MATI!"

  1. Patut pun kawan aku tuh tukar nama melayu kpd nama cina!

    byk sgt teguk spritzer dan cactus!

    ko mcm pula parpundek? ahjib ngok tak pesan ko apa2 ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baeklah kita boikot minum air mineral. Jom! Kita semua tukar minum air kuning yang bernama San Miguel. Biarlah taukenya yang merupakan hero pejuang Melayu kaya raya. Aku dapat berita bahawa rumah Parpu ada stok San Miguel yang dihadiahkan oleh Raja Mamak tua kutok untuk memaki hamun Tun Pak Dolah.

      Delete
    2. Bodoh mana yang tak faham faham pasal San Miguel..benak sungguh...dendam kesumat sibodoh ni pada Tun M tak taulah ..agak agak kalau dah mati Tun M baru puas hati kot..tu pun kalau sempat mohon maaf..tak taulah entah apa Tun M dah buat pada dia agaknya..sibodoh ni kalau jumpa Tun M pun pasti Tun M senyum aje..sebab tak kenal..

      Delete
    3. Biasalah Melayu yg busuk hati dn dengki sesama sendiri.. tp bila taukeh AIR BANGKAI CINA MAMPOS Spritzer kaya raya Melayu BABI 2.01PM tu xkesah.. Aku rasa mamat bahlol ni minat sgt dgn air bangkai dn air kencing setan sbb tu dia boleh tahu mcm2...

      Delete
    4. Najib kena perintah malaysia, tanpa najib malaysia tak maju.
      Tanpa najib nanti tiada br1m.
      Tanpa najib keling/cina tak dapat biasiswa.
      Tanpa najib rosmah dan rakyat malaysia merana tak makan.

      Delete
    5. 5.35..kena ambil peduli la. Ni negara kamu dilahirkan d besarkan di sekolahkan di negara ni. Mana boleh tidak peduli. Tak peduli sila serahkan kerayatan dan pindahla ke negara lain klau rasa mereka d negara peduli pd anda.
      Dream on.

      Delete
    6. 8:17pm....itu gaya bahasa saya untuk orang yang tak reti bahasa.....saya rasa tentu anda faham macam yang saya faham...

      Delete
    7. x perlulah nak menuduh syarikat cina sampai mcm tu sekali..
      bagi bukti baru kita berhujah..
      jgn jd mcm org2 PR tuduh tanpa bukti..

      Delete
    8. 10.19..pergilah keTaiping disana ada bukti..

      Delete
    9. Bodoh punye melayu.cina ditanam dlm long.bukan dikebumi mcm orang Islam..berapa jauh jarak nyer kubur dgn tempat operasi pengambilan air.brapa dlm air mayat dpt menembusi tanah dan berapa dlm dlm lokasi air di ambil.aku orang taiping dan aku dah dptkan sumber maklumat.tiada masalah.bodoh betul sipenabur fitnah dangkal nie.takder kerja lain ker.bodoh baghal betul.

      Delete
    10. Taipingmali la bodoh...
      AIR HUJAN turun dari langit mengalir dari kubur jirat Cinabeng tuuu...air akan masuk dalam tanah menjadi Grounwater .....tarikan air tanah menjadi kuat sebab SEDUTAN AIR drp sykt tu hari hari sedut 24 jam ....hujan bukan turun setiap jam atau setiap hari ...tapi SYKT CACTUS SPRITZER tu sedut hari hari maka air dari kubur cina tu meresap dalm bumi dan disedut oleh SYKT CACTUS tuu..

      taipingMALI ni bodoh tak belajar geology ..... Mung pergi minum air telaga di Kota Bharu nun rasanya payau sebab air laut menerobos masuk ikut dalam tanah sebab air telaga disedut hari hari berlebihan dan hujan bukan turun hari hari ... Sempadan air masin dan air tawar dalam tanah sudah bergerak ke arah daratan dalam tanah sebab di kelate air tanah diguna disedut berlebihan ...

      sama lah kat Taiping tu.....air hujan membawa bersama air jirat kubur CINA Mati tu disedut oleh SYKT AIR MINERAL CACTUS SPRITZER ada mineral cina mati...

      org islam diharamkan minum air mineral ni ada subahah tu.....


      Delete
    11. http://azfar9897.blogspot.com/2014/03/air-mineral-spritzer-haram-sumber-air_3.html

      Delete
    12. http://azfar9897.blogspot.com/2014/03/air-mineral-spritzer-haram-sumber-air_3.html

      Delete
  2. Assalam bro.Bukan setakat 2 jenama tu shj tp berpuluh jenama lain yg dikeluarkan oleh kilang yg sama.Jadi pengguna kena camkan nama kilang ini di Taiping.Nama kilang Chuan..Tahu tk org Taiping tkn minum air mineral dari kilang ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui bro APA! Aku setuju

      Delete
    2. APA ghoyat tu beto la. Kilang sama keluarkan berjenis2 brand dan bentuk saiz botol. Untuk budak kecik anak sekolah kileng tu keluar campure air jirat dengan gas soda bagi budak2 lebih kick...sparkle.

      Menate!!!

      Delete
    3. Tooong tengok juga jenama dalaan spt Tesco dan lain2, yg penting cari bukan bersumberkan DARI TAIPING...

      Delete
    4. Woi pakcik APA, dah lama tak kena tumbuk muka keh? Yang dulu kena tumbuk oleh Papagomo dah habis selesai belum? Kalau nak kena lagi, aku boleh kasi tumbuk sampai ko mampui.

      Delete
    5. selain dr spritzer, cactus ada satu lagi jenama yg popular iaitu aktif. dr kilang yg sama. cuma musykil baru2 ni pi AEON hypermarket (dulu carrefour) shah alam, semua air mineral dijual dr kilang yg sama. petronas hanya jual jenama ni saja. mmg pelik. kalau seven E dan speedmart tak hairan sbb puak cinabeng punya. petronas tu jadi apa pulak. mmg kena maki beberapa keturunan la manusia yg hanya benarkan jenama spritzer dijual dipetronas yu

      Delete
    6. http://azfar9897.blogspot.com/2014/03/air-mineral-spritzer-haram-sumber-air_3.html

      Delete
    7. http://azfar9897.blogspot.com/2014/03/air-mineral-spritzer-haram-sumber-air_3.html

      Delete
    8. Cara halus cina kristian mengelapkan hati melayu islam dinegara ini.. malah dieksport ke negara arab juga bagi tujuan sama.... berikutan skandal lemak babi coklat kadburi... wajar juga ujian trace pig dna juga dijalankan terhadap air mineral caktus spritzer dan sekeluarga

      juga perlu diuji protein organik dna manusia juga

      Delete
  3. Petronas mesra mineral pun air mayat ke?cuba cek sumber AIR

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://azfar9897.blogspot.com/2014/03/air-mineral-spritzer-haram-sumber-air_3.html

      Delete
  4. parpu, bukan ke kat situ juga ada kubur tok nenek ko?

    ko patut minum, amik berkat..

    ReplyDelete
  5. Petronas pakai spritzer taw tak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa pegawai2 procurement petronas begitu cuai.. ini namanya bekerja tanpa amanah

      Delete
    2. Luit sudah masuk maaa...kasi duduk liam liam suda la...

      Telima Kasihnya Punnn...

      Delete
    3. Pegawai procuremen kat petronas pun tokpek juga, sama jenis denga GM betina yang urus KLCC, habis Melayu dia perambat. Gu kawe sekapong Pasir Hor tu Kelantan Delights, kena hambat tubek KLCC. Menate tokpek ni tak bui jual nasi belauk, nasi kerabu dale KLCC. La ni Kelante Delight da buka cawange di London & New York jual nasi belauk nasi kerabu, akoq & nekbat juga, tapi KLCC tak leh.....

      Menate!!!!

      Delete
    4. Petronas hancus dek kerana tok pek tok pek ni..tu pun melayu masih tak nak bersatu..

      Delete
    5. AKU Heran sunggohla dlm ni Ore klate.jo hok Maki2 ,Cari bukti dulu baru maki ,TOOLOOOL SUNGGIH LA DEMO niih

      Delete
  6. Ah Jib suka aper air ada bau bau Cina ni.Ngko patut sokong telan Air Spritzer Spirit Cina ni.Bersesuaian dengan Open Declare Taik kau tempohari.Lepas minum terus main Gendang Cina Dung...Dang...Dung...Dang...macam orang giler....!!!Perggghhhh...!!!!!!

    Warghhh.....Kah....Kah....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Main gendang cina x pe.jangan sembayang pegang colok macam cine yg penah org2 pkr dan pas buat masa tbc mampus dulu...

      Delete
    2. Ah Jib main Gendang Cina Dung....Dang..Dung..Dang..buat adverts tu belanja ntah berapa juta.Lepas tu mesti geng-geng Omar Ong ada sebat sikit duit tu.Undi satu haram pun tak lekat.Makin kurang hajar macam Babi Sondol Hutan Hujan lagi ada lah.Jubur Taik sembah TBC lantak pergi MAMPOS dengan dia lah.Dia tak pakai duit kerajaan pun nak sembah TBC n dia pun bukan sesiapa dalam kerajaan lagi.

      Sekian.

      Delete
  7. Nak tahu alamat milang air minrel spritzer ialah di Air muning, Taiping, iaitu di jalan antara Cangkat Jering-Taiping. Pi lah tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for info yg sgt berguna..

      Delete
    2. Demo ni kelate jati, oghe dok ghoyat berbule doh yg air ni air cina mapuh Taiping...mukin demo baru tekelih benda ni. Tapi kena pesan ko gu blako, bukan atas sifat beci ke tokpek ni tapi beci ke peranga menate ni dok tipu Melayu Isle sie male, tambah-tambah benda air ni kita dok togoq pagi pete, dok beli kat petronas masa balik kelate. Tapi nate tokpek ni dia tau sangat tempat tu kubo cina, sebab nak pekena Melayu dan mukin Cina lain pun tak sapai hati nak wi Melayu minum air bangkai, tokpek sekor ni kontrol kawase murah-murah.

      Ambo dok berule alek gi rumah toktua di Parit Buta tu tau sangat kawase tokpek ni dok pam air ni. Kawase Taiping adalah kawase rendah, water table rendah, kalu gali dale 5 meter dah jupa air, sebab situ banyak sungai. Pegho ike kelisa pung banyak kat bukit merah tu, air ada sokmo dok betakung. Jadi kawase kaki bukit jirat cina taipeng tu meme air betakung dalam tanah, temasuk air bangkai cina mapuh sekali.

      Bila sedut bubuh dale boto, cop super brand pulak, ramai Melayu gi dok togoq minum..Kalu demo nak test, air mineral terbaik adalah dari Gau Johor dan N.Sembilan..rasa air minere asli, payau manis. Air jirat tokpek ni rasa kelat2 hamis sikit.

      Delete
    3. Hooohhhh...Parak ah gini hoooohh.Air Jirak Cino mapoh buak togok.ParPuGedebe suke selalu deh.PtuuuiiiHHHH....!!!!

      Delete
    4. aku baru 3 hari balek Umrah naik air asia X pun dia bagi togok spritzer ni juga,
      padan le badan letih lesu macam orang mati. cilaka punya tony fernandez

      Delete
    5. Kenapa naik airasia x boh? Tu bangsat Melayu azran yg jd ceonya tu. Bangsat x sedar diri Melayu, nak jd cink celup, pengkhianat bangsa. Kenapa sokong company yg tikam bangsa Melayu d xhormat customer??

      Delete
    6. orang mintak bukti, kau suruh pegi taiping tengok. kau ni bodoh tak sekolah ke? kau pegi sana, ambil gambar dan tunjuk. bapak kau tak ajar ke?

      Delete
    7. Loji Air Kuning,Taiping..kalau xsilap lah....

      Delete
  8. ok gak tu cool...

    ReplyDelete
  9. Air GAU dr telaga tiub GAU temerloh phg adalah terbaik selepas zam2. Telah diktiraf oleh pakar2 air. Ado 3 jenis hok terkenal: GAU, TASNIM, HPA & Saujana. Paling penting 'Muslim produk'. Rasa payau2 manis gitu. Macam air zam2. Cubalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SOHEH betul tu suudara!! tp malangnya org Melayu masih syok pd SPRITZER, sampai nk bg imam tarawih 20 rakaat minum pun pakai jenama SPRITZER!! betapa tk peduli dan sensitifnya umat Melayu nih!!! Manakala rangkaian edaran Sin Chuan ini amat hebat sehingga ke kg2 cerok pun sampai. Air2 Mineral spt EDEN, Ala Fonte, Gau semua susah dapat.

      Lakukanlah sesuatu sblm Allah ubah Melayu jd bangsa yg bodoh dn diperhambakan krn sikap tk peduli ini!!

      Delete
  10. Tak nak minum sudah

    ReplyDelete
  11. Air ECPI dari kumpulan SYIAH betul ke?

    ReplyDelete
  12. Teman dah tau lama sebab biasa lalu jalan alir kuning tu...dari dulu pun x minun air dari kilang itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tahu bakpenya dok royak sepatah?





      Delete
    2. DEME x loh la wak gitu deme kene sebarkan.baru rakyat jalata tak minum air tu..kawan bertahun minum air tu..

      Delete
  13. BENGONG BENGONG BENGONG...

    APA DAH JADI NIIII...

    APABILA SAJA PUAK-PUAK PEMBANGKANG TU KOMPLEN SISTEM KERAJAAN...

    TAK LAMA LEPAS TU... KITA LIHAT ADA SAJA JAWAPAN...

    TAK LAMA LEPAS TU ADA LAH DI BUAT SEMAKAN DAN PINDAAN...

    ADAKAH PUAK-PUAK PEMBANGKANG TU SEBENAR NYA YANG MENTADBIR NEGARA NI...

    NAMPAK NYA SEMUA KOMLEN DORANG ADA JE PINDAAN DI BUAT....

    CER KORANG RESPON SIKIT...

    ReplyDelete
    Replies
    1. k, aku komen dulu. tu namanya ketua kerajaan yg kurang gunakan otak di kepalanya sendiri. simpan buat tukun agaknya. setakat lepas pru13 ni, semua buah fikiran yg digunakan ialah buah fikiran org2 kuat yg ada disekeliling ketua kerajaan yg aku sebut itu. kalau org sekeliling tu bagus2 takpe jugak, semua hipokrit, cerita yg bagus2 je pd ketua kerajaan yg aku sebut tadi. yg mana tiris, yg mana bocor, yg mana pecah yg mana patah tak sampaipun maklumat. oh ya, kalau susah nak faham, org di sekeliling ketua kerajaan tu adalah kuda trojan pembangkang, itu pasal la pembangkang kelihatan sebagai pemerintah. hakikatnya pembangkanglah yg memerintah negara antah berantah malasiana sekarang ini. pendapat aku la...

      Delete
  14. parpu, siapa yg patut disalahkan?
    rasanye ramai yg minum air tu.

    ReplyDelete
  15. IKLAN : SILAMAT HALI LAYAAA... JANGAN LUPA MAU BELI SAMA ITU SPRITZER-CACTUS brand for halii layaaaa.. SERPITZER AIR BANGKAI CINA MAMPOS.. OLANG MELAYU MESTI MAU BELI PUNYE.. MANYAK BAGUSS!! ITU AIR KASI ANGKAT SMA ITU KUBOR KIT AOLANG PUNYA MOYANG CINA MAMPOS.. MAKAN BABI PUNYA BANGSE.. LU MELAYU MESTI SYIOK PUNYE.. PETRONAS ADA ANGKAT KITA PUNYE AIR BANGKAI INI CONTRACT 10 TAHUN MAAAA... KASI SUPPORT SPRITZER @ AIR BANGKAI CINA MAMPOS - JIRAT AIR CINABENG MAMPOS - AIR KUNING, KAMUNTING TAIPING PERAK!!!

    Kasi kita olang Cina Kaya maaaaa

    ReplyDelete
  16. Salam, aku copy paste dr GAP..

    ANCAMAN REJIM NAJIBROSMAH SEMAKIN JELAS!!- SAVE UMNO!!! PAU 2013 MESTI LAKUKAN SESUATU DEMI ISLAM, MELAYU dan MALAYSIA!!!


    -----------------------------------

    GAP, aku nk off topic sat.. ini kes NAJIB.
    Aku sygkn UMNO dn Malaysia, tp aku benci dgn sikap MUNAFIK Najib yg semakin terserlah. Sila baca kenyataan Najib di Utusan semalam. Nada Najib ialah mahu terus ubah UMNO jd parti hamba Cina!

    Najib menyalahkan ahli UMNO tidak mahu berubah, Najib mahu kita dan UMNO lebih jadi hamba CINA drpada apa yg yg telah berlaku. Malah Najib dgn selamba spt menyokong Buku tulisan CinaPork yg diluah oleh Dollah Lembu- AWAKENING!!! Najib siap ckp UMNO sudah terima mesej (dari buku) ini.. maka UMNO akan berubah ikut apa CinaPork dan Dollah maksudkan!!

    Celaka Laknatullah Najib jika itu maksudnya mahu UMNO diubah. AKu takkan redho dan aku akan perangi Najib spt mana aku perangi PAS dan Nik Najis!!

    GAP.. tlg ambil serius hal ini. Ko asyik duk balun Cina je hari2 tnpa ko peduli langsung PARASIT Cina dlm UMNO.. NAJIBROSMAH yg merupakan BARAH dlm halatuju UMNO. Dulu aku hanya memerhati shj tulisan2 dlm blog berkaitan Najib. Aku masih nantikan bukti2, apakah Najib masih betul atau mmg dia adalah pengkhianat MUSANG BERBULU AYAM dlm UMNO.


    GAP, ko jgk jgn duk SYOK sendiri dgn artikel CinaBeng ini jika ko tk amik port hal Najib sedang rosakkan UMNO. PAU 2013 Najib mgkin akan gunakan WANG dan BALACI2nya utk kekalkan agenda 1Malaysia- Cina Diutamakan, Melayu dilupuskan.. hati2 jgn kita lihat Anwar dn Nik Najis sbg musuh tp kita lupa MUSANG berbini BADAK ini merupakan penjahat UTAMA merosakkan masa depan PERIBUMI.


    wallahualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. INI BUKTI DAN STATEMENT CELAKA NAJIB dan KUMPULAN PENJILAT CINABENG!!
      NAJIB boleh pegi support Pak Dollah Sial tu dlm buku AWAKENING????!!!

      http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130810/dn_02/UMNO-sudah-terima-mesej

      Delete
    2. kalau sayang umno mesti sayang najib ke? go to hell. dulu lain, sekarang aku dh jelak sejak pm tersayang ku dulu dh jadi cina....

      Delete
  17. Awek cina aku minum spritzer lps 3 hari burit dia wangi mcm bau burit melayu..

    ReplyDelete
  18. Nhuuuh, punyerlah "berkhasiat" air mineral tu,bersumberkan air tanah kubur Cina.Kehalalan dan kebersihan bisnes Cinabeng sentiasa meragukan sebab tu lah Melayu kena sokong bisnes sesama Islam sahaja.

    ReplyDelete
  19. Iklan Raya : Minumlah air BANGKAI Cina MAMPOS @ SPRITZER-CACTUS keluaran Sin Chuan Air Kuning Kamunting, Taiping.. Air Bangkai Jirat Cina Mampos mengandungin zat2 utk Melayu2 yg BAHLOL lagi BODOH minum supaya jd bijak.. bijak menipu...


    Anonymous said...

    Jika Najis ikhlas menjaga kestabilan Malaysia, dari awal lagi NameeWee di hukum keras. tp Najib mulakan cara menjilat satu kaum kafir dgn begitu intensif. Nameewee dilayan spt Putera Agong, dihampar karpet merah.. apa buatannya? menghina Negara dan Islam. Skrg bila berlaku ketidak stabilan sosial, Najib mula salahkan ahli UMNO dn PERKASA. Najib ckp ahli UMNO xmau berubah! Hebat sungguh penipuan Najib pd kita. Di pakainya pakaian tardisi Cina, mengetuk gendang, tkpernah dlm sejarah negara PM begitu rendah maruah dan BODOH mengampu suatu bangsa PENDATANG. Tp Aidilfitri Najib xpakai pulak Baju Melayu palu Kompang atau Bersalaman dgn Kanak2 melalui IKLAN khas?
    Mcm mana kita nk ckp Najib betul? right action PM? Apakah kita mahu UMNO terus dipimpin oleh manusia bermasalah begini? Dgn isu2 peribadinya yg diangkut sama sblm jd PM.. ahli UMNO yg perit utk hadapi semua ini.

    Akhirnya undang2 diperlekeh, perpaduan kaum semakin parah, Islam diletak bawah tapak kasut Najib, sama spt Nik Najis dan Hadi lakukan.. jd apa sbrnya rakyat boleh lakukan skrg?? Melayu mesti dihukum jika buat salah.. tp Cina diberi istimewa jgn dihukum? tanda Melayu toleransi.. apakah ini adil??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh betul gak ek, kenape Najib tak buat iklan die main kompang pakai baju melayu. X kan dia nak ampu Cina jer, melayu x payah, sbb konfirm support die dengan Rosmah.

      Delete
  20. IstimewNye spritze ini bukalah annual report mereka tahun 2012... Kerajaan nizar anugerahkan tanah ribuan hektar selama 999 tahun semasa pemerintahannya... Ms 129... Hebat sykt cina nie... Unit amal pas yg berguling guling dapat ke

    ReplyDelete
  21. kempen;
    "JIKA SAYANG UMNO, SINGKIRKAN NAJIB"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju 100%! Najib dh semakin karut, entah kena sampuk apa skrg ni, xfhm2 apa rakyat majoriti mahukan!! dia masih nk jilat minoriti!!

      Delete
    2. Setuju najib d nyahkan dari krusi presiden UMNO !!!







      Otisa1766

      Delete
  22. TERMASUK BRAND MESRA PETRONAS PUNYA. MINERAL & MINUMAN

    Y PASTI, ASAL TGK ALAMAT 'JALAN RESEVOIR, AIR KUNING, PERAK', JANGAN BELI.

    ORANG KEMENTERIAN KESIHATAN BAGI LESEN MCM MANA? XKAN XDE ASSESMENT LOKASI DULU.

    ReplyDelete
  23. Majoriti pekerjanya orang Melayu.

    ReplyDelete
  24. Ini blog anak haram pundek keling yang suka minum arak. ptuihhhh. Pundeklah lu aneh tambi keling parpukari

    ReplyDelete
    Replies
    1. wei BABI Anwar, ko nk kutuk salah tempat, org sembang lain ko kutuk lain.. klu kt meja kedai kopi org mcm ko mau kena penerajang.. ko BABI jugak!!

      Delete
  25. aku skong najib muhyidin,hidup najib hidup umno,brim naik lagi yahoo

    ReplyDelete
  26. Lg satu kacang nganyin dari mengelembu........d salainya tulang babi untuk proses kacang....bau kacang sebenarnya bau tukang babi yg d salai

    ReplyDelete
  27. article yg bagus, tapi kita sebenarnya mungkin dah terlupa cerita pasal azeez rahim, dia tak layak terajui tabung haji. soal degree beli tu bukan isu besar sgt ,masalahnya kita tak mau orang kaki sakau lead tabung haji, azeez tolong letak sendiri jawatan dlm tabung haji sebelum ko diterajang rakyat. buat macam2 program masyarakat, ekspedisi bantuan itu dan ini , rupanya ada udang di sebalik batu, peruntukkan berapa? berapa banyak lagi yg azeez sapu??? pasal kegiatan x senonoh lain tu... takkanlah nak tunggu sampai org campak gambar??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi BABI 5.03PM, merata ko copy paste posting fitnah ni ke blog UMNO? Ko dh puas ke makan dosa lepas posa?? Ko sakit hati pd Azeez rahim tk sudah2. apesal?

      Delete
    2. dulu masa azeez baru dilantik mmg banyak blog2 pro UMNO tak stuju dia jadi pengerusi, mesti ada sesuatu yg penulis2 blog ni tahu

      Delete
    3. bro anonymous, 5:03 PM , dari mana lu dengar cerita fitnah ni ? azeez ni aku rasa kira dah banyak juga jasa pada masyarakat , bayangkan Baling tu dia boleh dapat? kubu kuat PAS tu ... mesti orang2 kat sana tengok dia boleh buat kerja dan bantu masyarakat

      Delete
    4. Ko tu kenapa benci sangat kat azeez rahim tu?

      Delete
    5. anon 5.03pm adalah macai dari bosnya yg kononnya nk di lantik pengerusi TH yg baru tp last minute kena smackdown trs dpt pd. azeez rahim tu yg bos suruh nya lancarkn perang saraf...

      Delete
    6. Org Kedah di Baling lebih kenali kebaikan Azeez Rahim. dn Melayu2 Bodoh yg xreti jaga anak BETINA masing2 pun mencari Azeez. Tp ada Lembu kt sini yg anti Azeez.. sbb ape? sbb niat nk merompak Tabung Haji oleh kuncu2 mereka DIGAGALKAN bila Azeez dilantik. Aku sgt percaya pd Azeez berbanding pemimpin2 haramjadah PAS atau pemimpin UMNO katak penjilat Cina. Azeez telah byk buat misi2 merbahaya.. dia telah bertemu dgn mcm2 pemimpin2 Islam, dn Insya Allah dia lebih layak. Org2 yg kutuk Azeez ini org2 yg KORUP dan SKIT JIWA.. selamat berdengki lah wahai putera2 setan..

      Azeez Go Azeez!!

      Delete
  28. LAAAAA BRO PARPU! AWAT HANG TAK HABAQ AWAI AWAI. AKU DAH BERKOYAN DAH MENTA DARAH AYAK SPRITZER TU. HANG PUN SATU... LAIN KALI HANGPA HABAQ MAI LA!!!

    ReplyDelete
  29. Alaaa kalau betul Azeez Rahim ade skandal ko campakkanlah gambar2 bukti tu.. ada berani?? aku pun boleh ckp bapak ko penah langgar pelacor Lorong Hj Taib Anon 5.04PM....
    dlm UMNO bkn mcm dlm PKR dan PAS simpan JILAT LENDIR busuk pemimpim berskandal kotor..mcm kes Nuar dan Mat Sabuh.. Jam Omega pun xjumpa2.. apa maknanya? berzina dlm tren ketapi pun Nik Najis tolong ampunkan.. sesat punya puak PAS. Tp bg aku Azeez Rahim mulia dr Nik Abduh Munafik PAS, tahu hukum agama tp benarkan Islam dihina oleh sekutu, hina Tuhan. Ini lg jahat dr PEROMPAK negara krn kuasa yg belum pasti sudah GADAI semua. Klu ada wang rasanya dirompak habis2 mengalahkan LANUN Selat Melaka.

    Aku sokong Azeez Rahim terus jd Pengerusi Tabung Haji, sbb dia lebih Mulia dr Mahpos Omar yg setuju Tabung memali di rompak licin oleh PAS Kedah..

    amacam??

    ReplyDelete
    Replies
    1. minta je bukti ... banyak azeez ni berkhidmat ke luar negara , macam-macam misi kemanusiaan di pi dari Somalia sampai ke Myanmar , kenapa masih ada orang sakit hati ?

      Delete
    2. 1.ini bukan soal sakit hati!!ini bukan soal politik!!ini soal PENIPU boleh jadi pengerusi Tabung Haji!Tabung Haji melibatkan soal pergi buat haji!soal keimanan seseorang! kalau penipu boleh jadi ketua TH!!dimana nak letak maruah agama islam!!!
      2.kalau penipu sekoq ni jadi pengerusi petronas ka!!CIMB ka!!sapa pun tak peduli!
      3.ko bayangkan orang lain perah otak!!untuk dapatkan keputusan yang baik dalam UPSR!PMR!SPM!ijazah sarjana muda!masters!Phd!!tiba-tiba mamat sekoq ni yang keputusan SPM entah apa-apa istiharkan diri ada masters!!dalam bidang MBA pulak tu!!nasib baik dia tak kata dia ada Msc !!!!
      4.ko ingat kalau ko terlibat dalam bidang kemanusiaan !pi somalia dll!boleh cuci penipuan yang dilakukan ke bhaii!!lagi pun belambak puak pro yang terlibat dengan MERCY !Abim dll!berkurun membantu orang di palestin!selatan thai!burma dll!!depa semua lakukan secara diam-diam je!!tak berkokok macam mamat sekoq tu!!
      5.itu pun ko tak faham ke bhaii!!!

      Delete
    3. 1.dulu ada mamak macam azeez ni yang mendakwa diri ada gelaran SIR!ada Phd!!nama tak berapa ingat!!jenuh google!!tak jumpa nama dia!!mamat yang selalu iklan diri dalam suratkhabar tentang ketinggian ilmu silat dia!mentol boleh menyala bila dia sentuh!!last sekali bila disoal bila dia dapat gelaran sir!bagaimana dapat phd!!senyap sampai sekarang!!
      2.tapi rasanya mamat penipu ni lebih mulia dari azeez !!azeez sokoq ni telah memalukan umat islam !!!!!penipuan yang memalukan dan memualkan!!setakat tipu wang berjuta!!tak kisah!!bila menipu sijil akademik!!bagai nak termuntah bila tenguk mamat sekoq nii!!!

      Delete
    4. KUALA LUMPUR: Sehingga kini beratus orang mungkin telah dilantik sebagai Duta Khas Palestin dari seluruh dunia dan salah seorang dari mereka adalah Datuk Abdul Azeez Rahim, Ketua Putera Umno Malaysia.

      Kerana berbangga dengan perlantikan itu, akhbar Umno telah membuat laporan muka depan tentang perlantikan Abdul Azeez, Pengerusi Kelab Putera 1Malaysia itu.

      Antara laporan itu, Utusan memaklumkan, perlantikan itu satu pengiktirafan buat Malaysia yang pertama kali dilakukan.


      Namun sebelum perlantikan Abdul Azeez, kira-kira 50 orang dari seluruh dunia telah menerima perlantikan yang sama pada 4 Syawal lalu.

      19 dari mereka adalah rakyat Malaysia yang datang ke Gaza atas nama Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM).

      Salah seorang penerima itu, Dr Fauzi Zakaria berkata, beliau dan kira-kira 50 lagi ditanya apakah mereka mahu memperjuangkan nasib rakyat Palestin sebelum diberikan watikah sebagai Duta Khas itu.


      (Dr Fauzi menunjukkan sijil Duta Kehormatnya yang diberikan oleh kerajaan Palestin pada 22 Ogos 2012 lalu)

      Selepas berkata setuju, mereka diminta berbaiah (berikrar) dengan nama Allah akan memperjuangkan nasib rakyat Palestin.

      Selepas itu, mereka dianugerahkan sijil berupa perlantikan sebagai Duta Khas itu sebagaimana surat yang diterima Abdul Rahim yang dilaporkan akhbar Umno itu hari ini.

      "Kami dah terima perlantikan itu 4 Syawal (22 Ogos 2012) iaitu kira-kira empat bulan lalu lagi, tetapi kerana bukan pemimpin Umno, tak adalah muka kami masuk muka depan Utusan," kata Fauzi kepada Harakahdaily.

      Menurutnya, pelbagai NGO dari seluruh dunia datang ke Gaza untuk membantu rakyat Palestin.

      "Biasanya ketua rombongan atau ketua NGO yang datang akan dilantik sebagai Duta Khas Palestin ini," katanya.

      Delete
    5. KENYATAAN MEDIA
      4 Julai 2013


      Kami NGO Islam ingin menarik perhatin kerajaan dan juga masyarakat umum mengenai perlantikan Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim sebagai Pengerusi baru Lembaga Tabung Haji oleh kerajaan. Kami berpendapat bahawa perlantikan beliau sebagai pengerusi Lembaga Tabung Haji, tidak menepati kriteria transformasi dan tidak bersifat transformatif seperti yang diwar-warkan oleh kerajaan selama ini.

      Sebuah organisasi perniagaan yang mempunyai wawasan dan tujuan yang besar lagi murni serta mempunyai kaitan rapat dengan aspirasi kerajaan, Islam serta kaum Muslimin, ia sepatutnya dipengerusikan oleh seseorang yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang berkaitan serta memiliki latar belakang pentadbiran perniagaan serta kelulusan akademik yang tinggi. Selain dari memiliki kriteria tersebut, untuk mengurus suatu entiti perniagaan besar seperti Lembaga Tabung Haji dengan imej Islam pula, pengerusinya memerlukan reputasi yang tinggi dengan integriti dan sahsiyah yang tinggi juga.

      Maka, kami berpendapat Datuk Abdul Azeez tidak mampu membawa imej tersebut dan tidak sesuai menjadi pengerusi kerana Lembaga Tabung Haji terlalu besar baginya serta mempunyai kaitan dengan imej dan identiti Islam pula. Oleh yang demikian kami meminta kerajaan menilai semula keputusan perlantikan Datuk Azeez tersebut dan segera mencari calon baru yang lebih kompeten dengan memiliki integriti dan sahsiyah yang tinggi yang justeru dapat memelihara imej kerajaan yang bersih lagi Islamik serta dapat membawa Lembaga Tabung Haji kepada tujuan asal penubuhannya dan dalam masa yang sama dapat menyelesaikan pelbagai masalah kronik yang sedang dihadapi oleh Lembaga Tabung Haji ini.
      Ismail Mina b. Haji Ahmad
      Presiden
      Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (MUAFAKAT)

      Delete
  30. MegaBidaman.....jika apa yang itu tidak menyalahi syarak serta bertepatan dengan quran dan hadis...jangan peduli sekiranya dipertikai.
    Nabi muhammad yang sempurna segala nya, pon ada orang yang tidak suka pada nya....ini kan pulak azeez...

    ReplyDelete
  31. gampang betul syrikat cina ni tau nak untong je. ...mpan

    ReplyDelete
  32. Mcm mana boleh dspat sumber air pengusaha melayu... Eden mineral water... Betul ke melayu... Atau sama mcm ala fontie juga... Air dari vitation

    ReplyDelete
  33. INGAT SPRITZER/CACTUS..INGAT AIR BANGKAI..

    INGAT SIN CHUAN..INGAT AIR DAGING MAYAT CINABENG TAIPING..

    AIR MESRA PETRONAS ADALAH DARI LONGKANG AIR YG SAMA !!!

    ELAKKAN MEMBELI SEBARANG AIR MINERAL DI KEDAI MESRA..SIN CHUAN SUDAH MONOPOLI PASARAN DI PETRONAS!!!

    ReplyDelete
  34. BENGONG BENGONG BENGONG...

    APA DAH JADI NIIII...

    APABILA SAJA PUAK-PUAK PEMBANGKANG TU KOMPLEN SISTEM KERAJAAN...

    TAK LAMA LEPAS TU... KITA LIHAT ADA SAJA JAWAPAN...

    TAK LAMA LEPAS TU ADA LAH DI BUAT SEMAKAN DAN PINDAAN...

    ADAKAH PUAK-PUAK PEMBANGKANG TU SEBENAR NYA YANG MENTADBIR NEGARA NI...

    NAMPAK NYA SEMUA KOMLEN DORANG ADA JE PINDAAN DI BUAT....

    CER KORANG RESPON SIKIT...

    Reply
    Replies

    AnonymousAugust 11, 2013 at 11:21 AM
    k, aku komen dulu. tu namanya ketua kerajaan yg kurang gunakan otak di kepalanya sendiri. simpan buat tukun agaknya. setakat lepas pru13 ni, semua buah fikiran yg digunakan ialah buah fikiran org2 kuat yg ada disekeliling ketua kerajaan yg aku sebut itu. kalau org sekeliling tu bagus2 takpe jugak, semua hipokrit, cerita yg bagus2 je pd ketua kerajaan yg aku sebut tadi. yg mana tiris, yg mana bocor, yg mana pecah yg mana patah tak sampaipun maklumat. oh ya, kalau susah nak faham, org di sekeliling ketua kerajaan tu adalah kuda trojan pembangkang, itu pasal la pembangkang kelihatan sebagai pemerintah. hakikatnya pembangkanglah yg memerintah negara antah berantah malasiana sekarang ini. pendapat aku la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KELMARIN DALAM PAPER...

      SPR DAH SEDIA NAK BENTANG PERATURAN BARU PULAKKKKK...

      SEBELUM NI...GUNA DAKWAT LE...BILA ADA KOMPLEN DAKWAT TU...

      TAK PERLU PULA GUNA DAKWAT...LAST...LAST GUNA BRUSH SAPU DAKWAT KAT JARI

      TELUNJUK...LEPAS TU BILA DORANG TU KOMLEN...NAK CELUP JARI PULAK...

      KELMARIN SPR KATA NAK BENTANG PERATURAN BARU...

      ADUIIII...BENGONG BENGONG BENGONG...KEPALA AKU...

      TOK SAH DOK LAYAN KOMPLEN DORANG TUUUUUUUUUU...

      3 BUAH NEGERI YANG DORANG MENANG PRU13 DAN SEBELUM2 NI...

      MACAM MANA???... AWAT LA HAMPA DOK LAYAN PUAK2 TUUUU...

      PEKAK KAN TELINGA KORANG TU...FAHAM KE TAK NIIII...

      HOIIIII...DENGAR KE NIIII...?????

      Delete
  35. Apalah nak jadi, PLUS water yg di jual di r n r pun pakai air nate ni

    Aku tahu ini air co cinabeng pun dah jijik

    Sapa sapa bleh amik gambar kilang air nate ni

    ReplyDelete
  36. La ingat pakcik lalang dah mapuh rupa ada lagi,malaysia ni raso munafiq paling ramai didunio ni,sebab kata gitu lain ghoyak lain buat munafiq la tu ,kan APA,cermin cermin sampai bila hang nak jdi munafiq,hanya kerana paklah tido tak bayar duit hang,nanti paklah juai buku dia bayaq la,ni sat sokong pr sat umno mace lale

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.akai di kepala lutut punya orang!!ko buat kajian tenguk!!berapa kerat golongan pro. sokong umno atau pr!!
      2.mamak azeez sekoq suka la orang yang akai dikepala lutut macam ko!!senang tarik telinga!!!

      Delete
  37. Ni parpu paria yg hang benci sgt kat cins tu pasai kat hindu hang sokong pulak ni nak tanya yg byk menyesatkan betina melauu cina ka hindu,mana teruk menipu ka menyesatkan ,sampaikan mufta harus sana sini dah tukar nama makruhsana sini,zul dah terang terang mintan ampun pada hindu ,dulu sape paling kuat berkokok pasal murtad , bukan zul dan harus ka,

    ReplyDelete
  38. Aku tetap sokong Azeez Rahim, tkpyah nk muhasabah 'iman' org lain wahai lembu yg posting kt atas. Ko nk pertikai iman org ko tu dh jamin masuk syurga ke? Azeez tu dh lakukan terbaik termasuk selamatkan BETINA MELAYU yg GAGAL dijaga oleh mak bapak bang Melayu dan Laki2 Dayus Melayu.. kutuk2 MAMAK2 tp MAMAK itulah yg tolong selamatkan maruah BETINA MELAYU dr dirogol, diseks bebaskan oleh jantan2 pendatang. Bangsa Melayu mcm LEMBU atas ni ko akan terima jg balik penghinaan pd Azeez bila mana ahli keluarga ko mngkin jd mcm kes2 dibawa lari. Tabung Haji bukan tabung Memali yg PAS boleh rompak pakai sampul putih (kes Stopa Ali), Tabung Haji ada pentadbiran, pegawai2, Pengarah, bkn mcm PAS Lahanat.. semua duit Tabung masuk dlm akaun PAS.. lepas tu SU Agong cilok buat bayar service luar???

    Malu ler weii!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.akai dikepala lutut punya orang!!berapa ramai lagi dah tolong orang!!tapi diam jee!tak berkokok merata tempat macam mamat sekoq tu!!!!
      2.satu lagi nak habaq kat ko!!di gganu dan kelantan kekurang-kurangnya pas menang disemua kawasan bandar!!orang yang cerdik-cerdik sokong pas la tu!!tinggal yang tinggal dalam hutan dan pinggir hutan jee sokong umno!!

      Delete
    2. ada udang disebalik batu dalam semua bantuan-bantuan yang dilakukannya. sudah pasti ada duit poket untuk ke mamak tu!!!

      Delete
    3. Inilah masalah bangsa kita, selalu memandang rendah pada bangsa sendiri sebelum dia diberi peluang. Cuba kita berikan peluang kepada Datuk Abdul Azeez untuk membuktikan kepada kerajaan bahawa pemilihannya tepat.

      Delete
  39. ooi bontot, raya ni jgn mercun. mercun asal buatan cina...drpd ngr cina..elok kalau nak boikot, boikot semua ye. kertas pun asal buatan zaman purbakala cina, elok jgn pakai lg...pakai je apa apa yg boleh menggantinya. kalau nak boikot biar boikot betul2, boikot blanket, boikot 100%

    ReplyDelete
  40. ok apa aku minum spritzer. rasa sihat dan dahaga hilang. lagipun mana ada air mayat mengalir dari jirat lama tu. cina kan pakai keranda. ya.....spritzer tetap pilihan no 1 d msia termasuk org2 melayu.

    ReplyDelete
  41. aku tengok air spritzer kat kedai mesra petronas dah tak laku...ramai udah sedar ni..elok sgt tu..kita byk pilihan...lepas ni syarikat air mineral melayu akan menonjol di petronas..kita tunngguuuuuuuuu!!!!

    ReplyDelete
  42. bila stok air mineral ni tak jalan2 juga ataupun slow..jalan paling mudah adalah menurunkan harga..kurangkan margin keuntungan yg melampau2 tu..kita boikot lagi..kalau tindakan petronas masukkan air mineral melayu kita support balik!!!

    itulah kuasa beli kita..itulah kuasa besar pengguna!!!!

    ReplyDelete
  43. air mineral setengah liter rm1.30. petrol seliter rm1.90!!! kelakar sungguh kalau ada melayu masih beli air mineral di petronas!!!!

    ReplyDelete
  44. aku pulok minum air mineral dari kaki bukit kapitan cina pa nama tah,tu laa ni namanya desa husin on kementah,kunun kabarnya air tu lilihan dari kolam mandi askar kat kementah tu lee gamaknya.bayangkan pegawai askar dok berkubang mandi kat kolam tu,kediannya air lilihannya disalirkan plak kepaip,tepi longkang situ.tapi aku togok semacam jee.asal bolih hilang dahaga dah lee.

    ReplyDelete
  45. Aku mmg dh tk beli air mineral kegemaran aku Mesra Petronas sejak tahu Sin Chuan Babi ni @ Chuan Sin babi (kdg2 mereka cetak terbalik) yg suply pd PETRONAS ngok. Nama shj Melayu berCGPA cream (3.00 atas) tp BODOH lg dr yg xde SPM. Kasi kuasa tp bg pd Cina kaya. Susah sgt ke nk korek tanah kasi air naik kemudian tapis dn botolkan? Klu nk korek minyak bkn main pndai PETRONAS lobai merata dunia.. tp nk supply air mineral pun tonggek di muka taukeh Cina??

    So padan mukalah jika sale PETRONAS DAGANGAN (Melayu ELit Bodoh jd head dlm tu) jatuh, bela lah byk2 taukeh Cina, Sin Chuan Babi ni sup[port DAP terang2..

    So bye2 Air Mineral Mesra.. aku tetap isi minyak kt PETRONAS tp aku xbeli air bangkai Cina Mampos Spritzer/Mesra/Cactus/Cap keluarga/!

    ReplyDelete
  46. Kalau Tuan-Tuan semua khuatir tentang air mineral yang diminum, cubalah pesan air mineral semulajadi ALLA FONTE keluaran MOFAZ Group, yang sahih Islam dan Bumiputera. Telefon sahaja hotline mereka untuk membuat pesanan --> 1 800 888 121

    ReplyDelete
  47. racist dowh korg nie

    ReplyDelete
  48. lol. sometimes i really pity you kampung people.

    ReplyDelete
  49. kerajaan dah bagi lesen apa masalahnya.lol nvm idk

    ReplyDelete
  50. tu lah orang melayu, tak investigate main bantai je cakap. please lah, cuba jgn tunjuk sgt bangsa kita ni bodoh.
    kalau kau tak tahu apa apa , takda bukti jangan ikut main sedap mulut je nak bercakap.
    apa gunanya KKM? JAKIM? kalau apa yang kau sebut tu betul, aku rasa ramai je yg dah mati atau banyak penyakit skrg. fikir logik lah. cakap je pandai, tapi otak tak jalan pun

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!