CILI KASI TARUK! APABILA THE AWAKENING SLEEPY MAN DISERGAH OLEH HARIMAU JANTAN!

Ini artikel sangat panas dan berapi, kata orang siapa suruh si Sleepy Awakening tu kejut harimau yang sedang berehat? KLIK SINI kalau nak tau apa aku cakap ni.

Bacalah kalau korang betul-betul berani...

34 Responses to "CILI KASI TARUK! APABILA THE AWAKENING SLEEPY MAN DISERGAH OLEH HARIMAU JANTAN! "

  1. Orang dah tua, biasalah!ng

    ReplyDelete
    Replies
    1. org muda, biasaklah. Pra-ejakulasi!

      Delete
    2. Anda butuh angka ghoib 2d 3d 4d singapura/hongkong yang di jamin tembus selama 5 kalli putaran silahkan hubungi eyang woro manggolo di 0823-9177-2208 atau anda bisa karna saya sudah menbuktikannya,terima kasih. الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

      Delete
  2. Tuuu dia..ambk kau pecepap atas muka..tun dol harap sdr la dri tu skit, kalau bkn krn tun m yg hbskan duit utk smua tu malaysia xkn ada apa yg kita ada hari ni..duli masa dia buat putrajaya sape 7g xktuk dia?? Skrg ni org yg ktuk putrajaya itu lah yg gila meroyan nak pergi putrajaya...tun dol dok diam2 jer, xpyah nak komen byk2, sbab tun dol lah najib trpksa tnggung beban skrg dan zaman tun dol dulu hnya islam hadhari saja yg aku dgr,lain semua tarak...tun m mgkin dah pencen, mungkin dah tua tetapi otak dia masih lagi muda dan tajam...tun dol spttnya sdr yg tun dol xde buat apa2 pn spnjang 5 tahun pmerintahan tun dol..shame of you tun dollll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madey kata " we will sit on billions of RM"....

      Wow KJ mesti terkejut berok...

      Delete
    2. Dah memang dia BEROK.

      Beruk Jebon.

      Delete
  3. TDM pilih projek yg dia nak ingat..projek mangkuk yg dia tak ingat ? skandal Forex bank negara, proton bebal, minta rakyat derma rantai emas tahun 1997/98, projek IC Sabah, Projek skim Payung kontraktor yg terbakar, projek SamyVellu, projek PortKlang yg hampeh..Projek IPP sembelih TNB...berapa banyak billion rakyat boleh jimat ?? Mahathir mudah lupa,

    ReplyDelete
    Replies

    1. Your Excellency Tun Dr. Mahathir Mohamad......

      Many misunderstood you as leader extraordinaire. As an avid reader of a wide range of subjects, you used to be passionate about science. It was during your tenure tenure as Prime Minister that science assumed prominence & you remain a strong believer in the power of science and innovation in nation building.

      Under your leadership, the Barisan Nasional won landslide victories in the 1982, 1986, 1990, 1995, 1999 & 2003 General Elections.

      As prime minister, your thoughts and ideas were put to the test. Though many initially criticisd your many so called mega projects for development, they later had to swallow their words. It soon proved that those mega projects were the ones which helped Malaysia achieve commendable progress. It was during your time that Malaysia experienced rapid economic growth and achieve modernization on par with some of the developed and industrial countries of the world. There is no doubt now that science played an important contributing role in that resounding socio-economic success.

      The mysteries of science continue to excite your goodself. This has inspired you to suggest that Science and Technology programs be focused on local experience. You believe Science & Technology is a simple and easily understood project. You interprets science as knowledge that can explain all of Almighty Allah's creations to Man, and should be appreciated.

      At the launching of the New Economic Policy (NEC), You emphasised the role of Science and Technology to induce rapid economic growth and overall productivity and to create a strong industrial base for the nation. This effort continued under the National Development Plan (NDP), the 6th Malaysia Plan (6MP) and the 7th Malaysia Plan (7MP). Under this long term plan, Malaysia is set to be a fully developed nation in line with Vision 2020.

      Tun Sir....It is through your vision that Malaysia has risen to great heights in the industrialization drive to put Malaysia ahead as a nation. It was also under your leadership and vision that moved Malaysia one step further along the road to industrial progress. The launching of the National Car, Proton on 9 July 1985; the blast into orbit of MEASAT1 on the night of 13 January 1996; the Multimedia Super Corridor (MSC) that is equipped with an integrated telecommunications network to meet sophisticated and value added needs, are just a few of the projects on Science and Technology that were implemented under your leadership.

      Sir, today Malaysia is still progressing under the strong socio-economic foundation that your helped establish. Malaysians continue to enjoy the prosperity that came from the industrialized economic growth that you initiated. Tun your enormous contribution has left an unforgettable legacy for our future generation.

      Tun..... you've made me proud to be a Malay, Muslim and Malaysian. I've never regret to leave Singapore and migrated here in Malaysia permanently to serve under a true Malay Leader. You're not only a leader to us Malaysians, but also to the developing nations & Muslim countries. You are indeed a World Class Leader. Last but not least, thank you and may Allah SWT always bestow the best place here and hereafter.

      Humbly yours
      Ex Son of Spura

      Delete
    2. Dollah & Najib....... you and all the Ahli Majlis Tertinggi UMNO shed tears the first time when Tun M announced his resignation as UMNO President. Me too as well the majority Malays nation wide. But it becomes clear now that your tears, were crocodiles tears. Why did both of you betray Tun M's successful vision and opt for failed liberal inner circles advice?

      Tun M is a great leader. Tun M is full wisdom. Tun is visionary. If not for his foresightedness, all of us here would even not be able to blog here. In fact Tun is paying a hefty price for his own good deeds. Mereka yang mengutuk-ngutuk Tun M adalah mereka yang memanfaatkan wawasan Tun Mahathir..!! Jadi berterima kasihlah kepada Tun M dengan menyatakan sokongan kepada beliau for the sake of our country and our children's future.

      So far... what has Dollah & Najib significantly contribute to us......???????

      Ex Son of Spura

      Delete
    3. The old fashioned, orthodox and conservative UMNO guards are in fact the one who founded & built the country as to what it is now for the rakyat to reap the harvest, including the ungrateful & strayed young liberals.

      Our beloved Tun Dr. Mahathir did something extraordinaire that stunned and acknowledged by the whole world. Yes..... it was him that change our time (30 minutes ahead) of GMT. That was the year Tun M became the prime minister. Man.. he is a man of visions who have the courage to make the world accept his course of action (which the kiasu Spore also followed suit). And he did that without spending a single cent...mind you. This is one example of the good deeds by the Grand Old Man.
      The historic event was brought about by Tun M to adopt a Standard Malaysian Time that standardized the peninsular time with Sabah and Sarawak, which were originally a half hour ahead. Millions watched on television at 11.30 pm on 31.12.1981, when the minute hand of the clock tower at the Sultan Abdul Samad building here was pushed half an hour forward to midnight.

      Tun Dr Mahathir was Prime Minister of Malaysia for 22 years. All of us lived under his leadership during his tenure, and many of us have come to admire him and regard him with our deepest respect, for what he has done for the country. His Vision 2020, the Look East Policy, the clocking attendance system, the privatization, the N/S highway, the Multimedia Super Corridor, the Internet, ASN/ASB, KLIA, Penang Brdige, LRT, Putrajaya, Sepang Racing Circuit, UMNO Putra Trade Centre, Petronas Twin Tower and many others, plus his efforts to industrialize the country has brought countless prosperity to our nation. We look upon him as the most successful leader since our nation's independence. It was during his era that for the first time since independence, most Malays & Bumis enjoyed comfortable living standard, higher education & self esteem.

      Yes however... as a human being, he had done mistakes during his trial & error. And the biggest mistakes of them all were appointing reckless Anwar Ibrahim as his deputy, the sleeping & nincompoop Pak Lah as his immediate successor and recommending the lembik & dependent Najib to suceeed the sleeping Pak Lah.


      Delete
    4. TDM did what a PM supposed to do...think for the nation, lead the nation to excellence. First, he changed the mindset of the people and strive to bring out the best of everybody irrespective of creeds and colors. He understood the rakyat, Melayu, China and lain-lain kaum. He challenged the odds and steered the nation, democracy through this special mold, of which he saw the best..and always says, we practice democracy our own way, with acuan kita sendiri. True indeed, nobody understand us best, rather than ourselves. We establish our own standard and reference rather than relying on others to shape us...thus Malaysia Boleh.

      I admire TDM unselfish, tireless struggle to bring the lagging napping cukupmakan Melayus into Arus Perdana, or at least at par with other kaum. His Sure-fire vision 2020, numerous mega assignments, are the blue prints for National Building. The young Melayu professionals, Architects, Engineers, QSs..those were tucked away in corners of DBKL, JKR and District Offices were brought foward and assembled as new teams of Poject Managers for KLCC, KLIA, Penang Bridge, Commonwealth BukilJalil, Cyber Jaya and Putrajaya. These bunch of shy, stammering cukupmakan gaji were whipped under hot sunlight, shoulder to shoulder with Bumi Contractors, hardworking mean China carimakan besar sub-contractors. Those were the days when these Melayus were gruelingly trained by expert consultants (local and foreign) and the real Man-At-Work, TDM himself who never failed to appear on specific dates.

      He planned, he prepared the foundations, he showed the way, he monitored, he lead...he executed and he succeeded. Above all he proved that things can be done our ways.

      TDM never asked to be accorded with praise and deity treatment. He did what a Prime Minister supposed to do, his way. The way he knew best for the nation.

      Delete
  4. Anon 9:32, bukan ker skandal forex bank negara tuh masa anuar jadi menteri kewangan ??? Kenapa nak kena tanya mahathir ???

    Mohon pencerahan. Terangkan sikit apa cerita ??

    ReplyDelete
  5. Kesian Kitol Kejora Lurve Regina Lee.Dia ingat boleh balon Tun M guna apak mentua dia.Apak mentua dia tu dah lah bahlol siap dengan lembam lagi.KJ Lee Lurve Regina Lee,Pak Lah Yeoh Lurve Michelle Yeoh.PtuuuiiiiHHHH....!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian engko

      Delete
    2. Long life KJ.PTuiiii..!!!Aku rasa nak berlari pakai spender buruk sambil keliling kawasan perumahan aku ni.PTuiiiHHHH...!!!!

      Delete
  6. Baik pi tengok gambar Tamil yang tunjuk hero hero dan kejantanan orang India.

    ReplyDelete
  7. Baik pi tengok gambar Tamil yang tunjuk hero hero dan kejantanan orang India.

    ReplyDelete
  8. Kita rakyat biasa yang tak tahu hujung pangkalnya..
    Cuma tengoklah di persekitaran guna akal mata dan akal hati..
    Apa yang mahathir buat?
    Apa yang najib buat?
    Apa yang paklah buat?

    Paklah buat idea jambatan kedua - bina runtuh bina runtuh (zaman najib)
    Najib buat apa? belum ada - duit rakyat bagi balik pada rakyat lepas tu ambil balik dengan naikkan tarif letrik dll - dia dan rosmah pi luar negara , enjoy sakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang menyedihkan, sejak 2004, selepas mabuk durian runtuh PRU11, semua durian dijadikan tempoyak. Hari ini genap 10 tahun, 2 orang PM. Selain dari tempoyak masam dan main kejar-kejar dengan Anuwar Beraim, yang lain takda apa-apa. Walaupun akhirnya Anuwar tak dapat juga naik lif Putrajaya, tapi hamis dan ketiak masam memenuhi udara, Yang miskin tak nampak kaya, yang terkial-kial masih terkial-kial, yang berhutang belum langsai.

      Bagi rakyat biasa terutama Melayu/Bumiputera, umur makin menambah 10 tahun, anak makin ramai, makanan makin mahal, Cina makin langsi dan entah apa-apa memanipulasi pasaran pengguna, kos hidup makin meningkat, kerja makin susah dicari, buruh Indon dah tak mahu kerja harian tapi mau jadi sub-con Lum-Sum (lagi mahal upah), rumah jangan mimpi kalau baru kerja dan kawin.

      Perit menjadi rakyat yang menunggu janji ditepati, umpama mengejar fatamorgana. Sedangkan pucuk pemimpin tidak berpijak dibumi nyata, gara-gara nasihat, andaian,ramalan dan plan nujum-nujum Pak Belalang dari Oxford dan Cambridge, yang tak tahu membezakan antara sapi dengan lembu.

      Aku bersembang dengan seorang Tan Sri pada Open housenya tempohari, adalah cakap pasal harga ikan, harga ayam melambung naik, cili basah sampai RM20 sekilo, menyusahkan orang kampung. Tak pernah terfikir masa kita budak-budak kampung main dalam selut dulu, ayam kampung dara baru RM5 2ekor. Dengan muka toya dan selamba Tan Sri balas tanpa minat " Is that really bad now?? I don't see any problem pun, sure ker cerita u ni?"

      Habis, aku nak kata apa lagi? Grup ni semua masih dalam idling mode, tunggulah orang kampung.

      Delete
    2. Bukan idling mode la.LEMBAM MODE.In other words tidak berpijak di JAMBAN NYATA.

      Sekian.

      Delete
  9. Sori bro...tun m nie susah nak sanggah sebab perkara yg dia buat terbukti..bg anon di atas...byk projek yg tun m buat..ada berjaya ada tak..biasa la tu...secara keseluruhan..kan lebih baik ada dr takde...hahahhaah...byk2 perdana menteri...mmg tun m yg terbaik..terima jer la...kalau sesapa nak belasah dia...pastikan anda telah mencipta kejayaan yg lebih hebat...jika tdak...anda akan kelihatan amat bodoh....dr bjb

    ReplyDelete
  10. Memang dia banyak buat projek dan jangan lupa dia banyak buat percent, kekayaan dia mangalahkan sultan brunei dan sultan arab Saudi ... suku sakat mamak malabari dari wilayah miskin, kerala, india menjadi orang paling kaya dlm Malaysia ... boleh cakap apa saja ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau ni lembu gila atau babi gila atau gilababi? Ada ke ama dr M dlm senarai org terkaya? Kbodohan kau mengalhkan mat sabu. Ambik fakta dr harmkh hramjadah babi hutan.

      Delete
    2. Cili kasi taruk.jelas ko pencacai bodopiang.sampai tak tahu aper aper langsung.nampak sangat keharamjadahan ko nie.baghal tak sudah sudah.malas menbaca tu pasai ko bodoh.lambat siang nak jd pencacai umporno.dah ler malas bodohpiang plak tu.bodoh.bodoh........

      Delete
  11. Wei Parpu, aku tak apa bezanya kau dengan pundek2 gangster kena tembak tu....biadap and troublemaker. Kaulah salah satu yang suka lihat Melayu dan UMNO bercakaran dan berpecah-belah.

    ReplyDelete
  12. boleh ckp apa saja...bukti ada? setakat heresay x layan la. kalu ko bleh tunjuk bank statement mcm anor n kapal sink punya aku pecaya. stakat dgr ckp2 org ko tiam tiam cher la non. nmpk sngt ko ni jenis lahap apa ja org ludah...bodo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 11:51,
      Jangan cakap pakai kepala lutut,kalau apa yg lu tulis ni betul dah lama Nuar Jubo jaja satu Malaysia, dah lama LIm kit Sial tokok fakta utk burukkan kan Mahathir, dan dah tentu Singh Kapal tu dakwa macam2 kat mahkamah. Aku ingat lu ni tak de kepala lah,...yg ada cuma kepala butoh je.
      Cuba lu fikir pakai kepala jangan pakai kepala butoh lu, kalu Lebuhraya Utara Selatan takde sekarang, lu ingat lu nak pakai jalan persekutuan ke...Lu sendiri pun pakai PLUS highway gak...lagi mau sembang kuat...ptuihhhhh punya orang.
      Perasan bagus tapi hampeh...LU sapa bro......

      Delete
    2. Setuju bro...jenis guna kepala butoh dah tu saiz t'ot je...

      Tu yg idea pon t'ot juga...

      Delete
    3. Kih.kih.kih.lain kali bila dah isap saiz t'ot jgn citer saiz nyer.malu ler bila orang tau ko isap pelir saiz t'ot.kih.kih.kih.pecah lobang ko kaki isap pelir

      Delete
  13. Padan muka Anon 9.32, Anon 11.51 dan yang sejenis dengannya... banyak lagi yang merugikan negara dan rakyat semasa Anwar Ibrahim jadiTPM/menteri kewangan. Negara hampir bankrap, banyak peniaga yang kena gulung tikar. Kenapa tak tanya tentang duit billion yang disebutkan oleh bekas gabenor bank negara yang tersimpan dalam master akaun Anwar. BANGSAT punya anon2, sebangsat Anwar Ibrahim kerana itu tak serang Anwar.

    ReplyDelete
  14. Anon 9.32 dan Anon 11.51,

    Pada hari Jumaat yang mulia ni aku malas nak mencarut, tapi izinkan aku bertanya; kat mana kau orang kutip bodoh kau orang tu? Bahagia ke hidup jadi bangang dan bodoh macam tu?

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum....
    haku suka ngan anon 1;02pm....hu hu hu....
    anon 932 n 1151 kutip bodoh kew blaja jd bodoh...sian sia sian.....
    gamaknyew depa nih skool dak keje pn mancing duk atas pokok...p mana2 jln kaki ikot jln balak....errrr...mewah jln tu....p mana2 ikot denai dlm utan...sob sob sob....

    ReplyDelete
  16. Parpu Tahi dah tak ade idea ceduk karya orang.....Parpu Tahi pencium buntut Mahathir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau pulak penjilat setan.. penyokong kumpulan freemason.. kau ada tanduk ke??? mesti kau buta mata sebelah.. nampak nuor mcm kj.. kj mcm nuor..

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!