ARTIKEL TERBAIK PERAK TODAY TENTANG AGENDA JAHAT YAHUDI DI BUMI ARAB!

SELEPAS kejatuhan Iraq dan Afghanistan, negara Islam lain terus diselubungi pergolakan. Perang saudara tercetus atas pelbagai faktor termasuk tekanan dalaman dan luaran khususnya campur tangan ghaib kuasa asing.

Kini perang saudara melanda Syria sudah berlarutan hampir tiga tahun menyaksikan lebih setengah juta rakyatnya terbunuh dan hampir 1 juta rakyat negara yang terkenal dengan jolokan bumi ambia itu menjadi pelarian.0-OMALIA-CONFLICT

ied_somalia_1430

Manakala di Libya fenomana dikatakan “Arab Spring” menyebabkan kerajaan digulingkan. Turut mengalami nasib sama di Mesir di mana pergolakan dua tahun lalu akhirnya menyaksikan kerajaan digulingkan. Malangnya kerajaan baru setahun dibentuk selepas “Arab Spring”, yakni kerajaan dipilih secara pilihan raya ditumbangkan menerusi rampasan kuasa tentera. Selain itu, negara Islam yang miskin seperti Pakistan, Sudan dan Somalia terus dicekam perang saudara.

Kalau korang ni orang Islam dan nak tahu agenda jahat Yahudi, maka wajib bagi kamu baca seterusnya di Perak Today....KLIK SINI

42 Responses to "ARTIKEL TERBAIK PERAK TODAY TENTANG AGENDA JAHAT YAHUDI DI BUMI ARAB! "

  1. Orang melayu suka berbelanja . Semua duit gaji dihabiskan . Takde langsung niat menabung untuk keperluan selepas bersara . Duit KWSP sudah pasti tidak cukup untuk keperluan selepas bersara . Selepas bersara nanti , kalau duit tidak cukup , mula laa menyalak kat kerajaan , salahkan kerajaan itu dan ini .

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi brother nak menabung macam mana kalau gaji kecil dan belum sampai cukub bulan duit dah habis.........Memang pun kerajaan kejam kerana menentukan gaji mimimum RM900.memang kerajaan tidak perihatin kepada rayaat .Bayangkan pendapatan RM900 hidup DiKL.Majikan mengambil kesempatan dari kebodohan dan kelemahan kerajaan didalam menentukan dasar gaji minimum.Bila dah diluluskan masih minta bertangguh lagi dan macam macam alasan diberikan majikan kepada kerajaan .Rayaat kebanyakan hidup susah tapi pemimpin kerajaan hidup senang lenang dengan segala kemudahan yang disediakan .

      Delete
    2. Orang Indon, Bangla, Pakistan datang Malaysia mula-mula naik basikal rata kampong jual karpet tapi tak lama kemudian pakai moto. Pastu pakai keta. Ada depa main komplen tak cukup pendapatan? Kita asyik komplen memanjang. Ada duit bukan nak buat modal berniaga....tapi perabis kat syarikat rokok. sari RM10.00 sebulan RM300.....mana nak ada duit?

      Orang yang asyik komplen, dia manusia lemah. Dia berfikiran VICTIM MENTALITY. Dia tak ada daya, nak ubah nasib dia. Dia macam anjing, lahir anjing,hidup anjing, mati pun sebagai anjing. Kita manusia, Tuhan bagi akal dan kudrat. Gunakanlah. Jangan sikit-sikit nak salah orang. Diri sendiri saja yang tak pernah.

      Delete
    3. Pemimpin pembangkang hidup mewah ke susah? same je bro..contoh lah, dalam 10 tahun lepas ni, semua negeri di bawah kerajaan sebelum ni, ade perbezaan perubahan taraf hidup tak bila ditadbir pembangkang?
      Dikatanya kerajaan kroni, pembangkang pegang sama je berkroni jugak..

      yang penting kita kene muhasabah diri apa yang kita lupa sebenarnya..kalau rezeki kita berkat, kita akan cukup pakai makan untuk keluarga.. Allah swt tu Maha Adil dan adilnya Allah swt tu tak sama dengan adil manusia..

      Allah swt dh tentukan rezeki kita semua, tinggal lagi kita je yg kene usaha sehingga ditadirkan dapat rezzeki yg ditentukan. Kalau dah ditakdirkan usaha yang ke 3 ratus kali baru dapat ape yang kita nak, tp yang ke 299 kali kita dh berhenti, tak dpt jugak.

      Rezeki bkn dtg dr kerajaan atau pembangkang, tp daripada Allah swt.

      Jom sama2 muhasabah diri. Maafkan jika ade terkasar bhasa..Wallahualam..

      Delete
  2. Asyik salahkan Bangsa lain walaupun masalah Negara sendiri. Anti-semetik ke?

    Apa kaitan Bangsa Arab ke, Iraq ke, Syria ke, Somalia ke dengan Bangsa Melayu?

    Hanya agama je yang serupa itu pun bukan semua orang Sunni. Ada Syrah, Wahhabi, Hambali dll.

    Cuba tak de orang Mamak kat sana kecuali kat India Dan India.

    ReplyDelete
  3. Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua terutama kepada parpu

    selamat hari raya

    ReplyDelete
  4. jenguklah blog the flying kick yang mendedahkan kejahatan syarikat amerika syarikat dalam ...
    http://theflyingkick.blogspot.com/2013/08/tahun-1997-dulu-mten-tolak-imf-tahun.html
    dan kita akan tahu kebodohan dan kedunguan ah jib gong seterusnya selepas diperbodohkan oleh cibaibeng dengan menyuruh dia memalu gong cina ...
    dan kebodohan dan kedunguan ah jib gong diperbodohkan oleh nwar berahi kerana meminta ISA dan Ordinan Darurat maka dengan bangangnya dia membentangkan di parlimen pemansuhan ISA dan Ordinan Darurat dan terkebil-kebil apabila jenayah bunuh melalui senjatapi meningkat ... lepas tu dia beritahu dia akan berikan apa sahaja yang polis minta ... sedangkan semasa polis (KPN) minta agar ISA dan Ordinan Darurat jangan dimansuhkan dia buat pekak badak saja ...
    wahai ah jib gol ... apa yang KPN minta itulah yang diperlukan oleh polis ... iaitu jangan mansuhkan ISA dan Ordinan Darurat ...
    dan sekarang rakyat minta jangan tandatangani TPPA ... dan seperti biasa selepas mendengar nasihat bari pemandu dan punahsihat ... dia akan tandatangani TPPA ... dan selepas itu dia akan berikan apa sahaja bukan setakat BRIM bahkan BROOM pun dia akan beri kat rakyat ... tetapi apa gunanya..sedangkan negara dah dijajah oleh pelabur dari AS ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahai ah jib gol yang pekak badak yang setia kepada penasihatnya ...
      tahukah kamu bahawa permintaan KPN yang kedua yang masih belum kamu tunaikan ...
      kamu mengigaukah .... dengan berkata akan beri apa yang polis minta ...
      KPN MEMINTA PERJAWATAN DAN PEGAWAI SERTA ANGGOTA DITAMBAH MENGIKUT PIAWAN INTERPOL ... sampai sekarang kamu tak tunaikan pun ...
      bangunlah ah jib gong dari tidurmu dek buaian lemak manis punahsihat mu itu ...

      Delete
    2. Wahai anon yang biol.... najib tak baca pun blog parpu ni....tulis dekat sini buat bende....pergi tulis dekat fb dia laa

      Delete
  5. jgn salahkan Amerika Atau yAhudi. Sebenarnya memang negara2 Islam ni tidak stabil, tidak bersatu, tamak kuasa. Yahudi dan amerika hanya mengambil kesempatan di atas kelemahan umat islam sendiri.

    salah satu kongkongan terhadap kemajuan sesuatu bangsa ialah apabila bangsa itu menyalahkan bangsa lain d atas kekacauan dan kemiskinan yg melanda bangsa mereka.

    ReplyDelete
  6. Jubor Taik je gagal huru harakan negara ni.Sekarang plan serang dari dalam gunakan inner circle Ah Jib Ptuuuii...Ah Jib ibarat patung besi berbibir merah menurut kata inner circlenya sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa pun aku tertarik dengan doa yang dimunanjatkan dalam blog sanggah tok janggut ...
      http://sanggahtokjanggut.blogspot.com/2013/08/doa-buat-pm-najib-ya-allah.html
      marilah kita aminkan doa itu ...
      dan meminta agar kepimpinan negara ini di ambil alih oleh orang yang bijaksana, tangkas akal fikirnya berilmu dan beramal saleh ...
      bukannya manusia dungun seperti yang ada sekarang ...

      Delete
    2. Sdra Reentry Capsule...

      Saya juga sependapat dgn pandangan anda. Oleh itu, Najib harus disingkirkan.

      Delete
    3. Salam Sejahtera Tuan Othaman Ahmad.

      Nampaknya geng upahan Ah Jib Ptuii dah keletihan.Sekarang semua sibuk mengayam ketupat palas agaknya.Golongan inner circle Ah Jib juga wajib dihumban ke Lobang Taik.

      Sekian,

      Terima Kasih

      Delete
    4. Mana mana negara, jabatan, atau pertubuhan yang sebok nak tukar pemimpin...biasanya takkan kemana mana malah kebanyakan akan bertambah teruk....idea atau cadangan tukar itu tukar ini hanya lahir dari ketidak matangan pemikiran...kebudak budakan

      pada aku kalau najib silap kita bagi dia masa untuk betulkan semula...kita sebagai rakyat perlu menyokongya.

      Delete
  7. Dato Seri Najib sepatutnya dilantik sebagai jendrel bagi memimpin bala tentera negara arab bagi memerangi israel...ini lebih bagus dan lebih elok kesudahan nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa benda engko merepak ni sewel..

      Delete
  8. knp marah ah jib?org Pekan yg pilih dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuliSAN THE ANTICS OF HUSIN LEMPOYANG MEMANG MENYENGAT BEB ...
      KEBODOHAN DAN KEBANGANGAN AH JIB GONG KIAN PARAH ...
      http://the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com/2013/08/terminum-holy-water-idris-jala.html
      tak upaya aku nak menulis ...

      Delete
    2. seronok aku baca tulisan dalam blog paneh miang
      http://paneh.blogspot.com/2013/08/kubur-najib-razak.html
      kebodohan dan kebangangan ah jib gong kini terbukti disedari oleh ramai para blogger pro umno ...
      dan bagi mengangkat maruahnya, ah jib gong sedang tercari-cari para blogger yang sanggup menerima bayaran yang lumayan ... agar maruah ah jib gong yang terhumban ke dalam tong taik mampu dijulang dan diwangikan ...

      teruskan perjuangan para blogger ...
      walaupun suara KPN tidak didengar oleh ah jib gong ...
      nampaknya ah jib gong cukup bimbang popularitinya terhumban akibat serangan yang bertali arus menghantuinya saban hari ...

      Delete
    3. Najib dah jadi PM.... popular ke tidak tak penting....yang penting pada dia adalah membela rakyat.

      Delete
    4. AnonymousAugust 1, 2013 at 9:51 PM

      ah jib gong sedang tercari-cari para blogger yang sanggup menerima bayaran yang lumayan ... agar maruah ah jib gong yang terhumban ke dalam tong taik mampu dijulang dan diwangikan ...

      ►► Blogger upahan itu telah pun Ah Jib temui.Blogger itu ialah http://malayrights.blogspot.com.PtuiiiHHH...!!!!Berapa juta pulak Ah Jib berabis bayar blogger ni.

      Delete
  9. Org pekan...kalau najib bertnding d bukit bintng, najib dah karam, di situ nak tau najib ni famous atau tidak..berani kat kpg sendiri mana boleh nilai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi jenis otak lembam ni...dulu haji hadi cakap tak kesah kalau bertanding di pekan... sampai masa pru... duduk dikampung sendiri jugak.kalau hadi ke pekan dah tentu hari ni pas ada presiden baru.

      Delete
  10. HAI REENTRY!!!! RAYA NI BALIK MELAKA KE?? AWAK BABA NYONYA KAN?? NANTI JANGAN LUPA SINGGAH BELI DODOL MELAKA,BELACAN TUMBOK,CENCALOK,KEROPOK DAN LAIN2 LAGI DIPASAR BESAR MELAKA SENTRAL!! KAT SITU SEMUANYA ADA DAN SEGAR2 PRODUK MEREKA!! KITA KALAU PERGI MELAKA SENTRAL SELALU SINGGAH KAT GERAI ABANG NO3 KALAU X SILAP..SELALU BELI BANYAK BAWA BALIK KL OLE2 UNTUK KELUARGA DAN RAKAN2 SERTA BUAT STOK BALIK KE EROPAH!! DISINI X ADA MASALAH KALAU BAWA MASUK MAKANAN DARI LUAR TAPI KALAU DINEGARA DOWN UNDER HABIS SEMUA BARANG MAKANAN DIRAMPAS DAN DILARANG BAWA MASUK!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAMI NAK MENGUCAPKAN SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI 2013 BUAT SEMUA ABANG2 BLOGGERS BN DITANAH AIR MALAYSIA
      SEMOGA HARI RAYA INI DAPAT MENGERAT SILATURAHIM SERTA BERGEMBIRA BERSAMA KELUARGA DAN SAHABAT HANDAI..APABILA MEMANDU BERHATI2 DIJALANRAYA SERTA KURANGKAN MAKANAN YANG BERKOLESTORAL TINGGI SERTA BANYAKKAN SAYURAN DAN BUAH2AN..MAAF ZAHIR DAN BATIN DARI HAMBA YANG JAUH DIMATA DEKAT DIHATI......
      ;-)XXX:P TQBEDANKTK.....WASALLAM.

      Delete
    2. AnonymousAugust 1, 2013 at 9:14 PM

      Bila pulak aku jadi orang Baba Nyonya ni.Memandai-mandai je ngko ni.Memang selalu balik Malaysia every year ke dari Europe tu?.Apa-apahal pun raya kat Europe tu macam mana?.Ada rendang ngan kuih semperit ke?.CHaiiiTT..!!!

      Delete
    3. Lupa pulak nak cakap.Layout keyboard kat Europe tu memang semua capital letters ke?.Ker Caps Lock button dah rosak.ChiiTTT...!!!

      Delete
    4. hahahahaha :-).......maaf jika saya tersilap anggapan kerna foto anda diblog seperti orang cina kacukan....selalunya kami akan balik malaysia 2-3 tahun sekali kerna jika balik selalu kos tambang terlalu mahal buat kami...tentang beraya disini macam biasa tiada yang istimewanya...selalunya kami akan beraya bersama kawan2 dari malaysia dan indonesia yang berugama islam...orang2 arab islam disini juga meraikannya tetapi berbeza dgn dimalaysia kerna tiada rumah terbuka untuk dikunjungi serta tiada cuti umum khas buat perayaan aidil fitri kecuali sambutan hari natal....tentang masakan ala-melayu disini tiada masalah kerna terdapat banyak kedai2 menjual bahan2 mentah import dari asia/spain yang senang diperolehi seperti di toko yoko/supermarket/pasar malam dan china town market...tentang capital letters tu kerna mata saya dah x berapa nampak sebab tu lah saya selesa dgn huruf besar...saya cuba selagi boleh x nak menggunakan kaca mata tapi kalau dah x ada pilihan lain so terpaksalah saya menggunakannya dimasa akan datang......Chaiiitt!!!

      Delete
    5. AnonymousAugust 2, 2013 at 3:39 AM

      ChaiiTT..PoodaChaiiTT...Rabun rupanya.Patut Caps Lock memanjang.Bila masa pulak aku letak gambar muka aku yang hensem masam ni dalam blog aku tu.Celah bedah mana picture aku yang ala-ala Cinabeng Nyonya tu kau tengok kat blog aku tu.Ker kau salah tengok blog kot.

      Apa-apahal pun Selamat berhari raya di perantauan.Nanti musim salji aku ingat nak mintak kirim salji lah dalam dua kotak.Boleh tak?.ChaiiiTTT..!!!

      Terima KaseYY..!!!

      Delete
    6. WAKTU SEKARANG TEPAT KUL 10;00MLM..CUACA 33C..DAN TELAH MEMASUKI WAKTU BERBUKA PUASA...ESOK DAN LUSA DIRAMALKAN SUHU AKAN MENINGKAT NAIK KE DARJAH 35C-40C...DITENGAH JALANRAYA ORANG RAMAI TELAH BERPAKAIAN AMAT SEXY KERNA SUHU KEPANASAN MENINGKAT....SAYA BARU PULIH DARI DEMAM HAMPIR 3 HARI TAPI HARI INI SAYA DAH SIHAT WALAFIAT...ALHAMDULILLAH....WASALLAM.

      Delete
    7. Selamat berbuka puasa dengan orang ramai yang amat sexy.Kalau Stopa Spender ada ni MAMPOS..!!!!

      Wargghhh...Kah...Kah...!!!

      Delete
    8. hehehehe..pecah perut serta geli hati saya bila teringatkan video pak stopa hari itu...rasa takut pulak nak checkin hotel bila teringatkan pak stopa dgn pak nuar beraksi dalam bilik hotel...pendapat saya eloklah periksa keadaan bilik hotel sebelum disewa terlebih dahulu kerna takut2 kalau ada kamera tersembunyi didalamnya....tentang kiriman salji,mana ada orang buat lagi...saya rasa kalau saya kirim pun nanti cair tinggal kotak sahaja...hahahahaha....setakat kiriman tshirt/survinior tu biasalah...In Sha Allah kalau ada rezeki nanti jika saya pulang kemalaysia saya akan bawakan ole2 dari sini...akhir kata selamat berpuasa dan selamat malam malaysia.....:-)

      Delete
  11. Bangsa bangsat malayu....keturunan babi hutan,anjing kurap....

    ReplyDelete
  12. Anda juga boleh membaca 4 artikel saya mengenai pergolakan di Asia Barat seperti berikut :

    Palestin 1948 – 2013 : Perjuangan yang belum selesai …..
    http://hisemudinkasim.blogspot.com/2013/07/palestin-1948-2013-perjuangan-yang.html

    Perang saudara di Syria : Perang proksi AS dan Russia
    http://hisemudinkasim.blogspot.com/2013/07/perang-saudara-di-syria-perang-proksi.html

    Krisis politik Mesir : Tentera rampas kuasa redakan Arab Spring II
    http://hisemudinkasim.blogspot.com/2013/07/krisis-politik-mesir-tentera-rampas.html

    Turki dan Erdogan : Bumi Uthmaniyyah kini bergolak
    http://hisemudinkasim.blogspot.com/2013/06/turki-erdogan-legasi-bumi-uthmaniyyah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. BLOG TUAN MEGAT ADALAH TERBAIK!!
      SENANG DIFAHAMI DAN DIHAYATI...TERIMA KASIH!!

      Delete
  13. Perang di Timur Tengah tak habis-habis berlaku sungguh pun sesama agama tapi ideology politik tak sama. Inilah tabiat manusia ingin berkuasa cuma agama diperalatkan untuk politik. Kalau tuhan berkuasa dapatlah menyelesai masalah mereka dengan segera

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEBAB ISLAM HARBI KAKI BUNUH......POTONG KONEK KULOP BESAR......MAKAN KOTE LEMBU.....ISLAM MELAYU JADI BARTENDER DI KL MACAM KEPALA BUTOH PANTAT KERBAU.....PARPU KARI BASI ISLAM HARBI

      Delete
  14. Korg ni semuanya merapu!!! Org melayu ni tak sopan bila cakap..asyik nak kutuk org. Kita tak boleh menyalahkan yahudi sj tpi org arab itu sendiri yg degil, tak nak dengar pendapat org lain, masing2 tak nak mengalah..peranglh jadinya.

    ReplyDelete
  15. Org melayu mata juling, tangan bengkok senang2 masuk askar dn polis. Klu bangsa lain tangan bengkok sikit dah kena reject.. bangsa lain yg masuk askar dn polis dpt kira guna tangan. Kerajaan memang tak adil. Hanya pilih bangsa sendiri. Bodoh2 pun dpt keje kerajaan. Sbb tu melayu ramai yg malas.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!