TERKINI DARI KUALA BESUT! SELAMAT MENGUNDI DAN JANGAN LUPA TAKTIK JAHAT PAS YANG SENTIASA MENYESATKAN!

 
Sepanjang aku berada di Kuala Besut ni aku tengok kat sini takde la kata orang panas sangat cara berkempen kedua-dua parti, tapi semalam seudha mula nampak penyokong PAS dari luar turun ke Kuala Besut dan mereka sudah mula buat hal.

Untuk pengetahuan korang Kuala Besut dan Bachok adalah berjiran. Ini bermakna Kuala Besut ni lebih hampir dengan Kelantan dari Kuala Terengganu sendiri. Makanya mudah le orang-orang PAS Kelantan turun ke Kuala Besut, dalm 70 km je dari Kota Bahru.

Kalau korang biasa datang ke Kuala Besut atau tak pernah ke sana, aku nak share pengalaman atau apa yang aku lihat dengan mata kepala aku sendiri. Kuala Besut ni tak kurang hebat sebenarnya. Rumah orang-orang melayu disini boleh dikatakan memang hebat.

Tak macam di Tok Bali dan Bachok dimana korang boleh tengok rumah zaman 70an yang jambannya masih diluar ada kat sana. sedih beb, masuk je sempadan Kelantan maka korang akan tengok kedaifan rakyat disana. tapi di kuala Besut dan Terengganu amnya rakyatnya hidup mereka lebih berkualiti.

Kalau tak percaya korang boleh turun sendiri kat sini, jangan lupa Kuala Besut ada Pulau Perhentian, pulau ke 6 tercantik di dunia. Kalau ada peluang nak melancong singgah la pekan kuala besut dan masuk la sempadan Kelantan. Korang bandingkan sendiri.

Berbalik pasal cerita perihal kempen ni, semalam malam puak PAS dari luar sudah mula membanjiri Kuala Besut dan ini menyebabkan jam yang amat teruk. Ini taktik biasa PAS, malah kita juga mendapat info dari ahlul PAS sendiri taktik-taktik mereka seperti berikut:

ni pendedahan puak PAS sendiri tau...

1. Ketuk pintu jam 1pagi, atau sebelum subuh, hulur senaskah Ya Sin yg terselit 1 atau 2 keping not RM50, dgn ucapan Tok Guru kirim salam.

2. Malam hari buang undi -- Perarakan besar-besaran motorsikal, kereta, hatta lori treler kibar bendera Pas, sambil picit hon, keliling kawasan masuk habis segenap lorong dan jalan.

Setakat ini taktik no 2 sudah mula berjalan dan aku masih menanti laporan tentang taktik no 1. Sabar pembaca sekalian. Kita tunggu saja laporan tentang rasuah pakai agama CAP PAS ni.

Kepada penduduk Kuala Besut, pilihlah calon yang professional dna boleh membantu kamu dan jauhilah calon yang hanya nak kejarprojek macam Che Long tu, hampeh orang PAS sendiri tak suka dia sampai satu mas atu dia nak tarik diri dah. Sebab Husam sudah warning dia maka dia teruskan jugak la walau dia tau dia akan kalah dengan teruk.

Pilihlah dengan bijak dan undilah BN untuk kesejahteraan negeri Terengganu.

Aku masih di Kuala Besut dan aku akan update kalau ada apa-apa berita pada hari pengundian ok gang? Stay tune with House PK....

23 Responses to "TERKINI DARI KUALA BESUT! SELAMAT MENGUNDI DAN JANGAN LUPA TAKTIK JAHAT PAS YANG SENTIASA MENYESATKAN! "

  1. Kalau ikut sejarah besut memang milik kelantan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parpu, layan kari lagi sedap la....🐷

      Delete
    2. so ko nk serah Besut pd Kelantan ke?? skrg dh milik Trganu.. ko bising pe?

      Delete
    3. Klau dah maju mula nak buat claim. Busuk hati.

      Delete
    4. Pantun 2 kerat utk Parpu yg berkampung di Besut:
      Hari- hari makan papadom
      Sebelum memantat pakailah kondom

      Delete
  2. Korang pernah baca cerita Pak Kaduk? Menang sorak kampung tergadai? Besut jadi milik Terengganu? Apa pun ceritanya ianya ADA kaitan dengan 'ayam'..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syuuuuuut jangan cerita

      Delete
  3. Kena tengok hakikat loni,.,.jgn jd mcm kelate...kekalkan tganu bwh bn...

    ReplyDelete
  4. ppunah le Ganu kalo dpt kt PAS.. tgk Kedah sudah le apa dh jadi.. rosak!! lingkup di tgn PAS

    ReplyDelete
  5. ehh STOPA turun tk? tunjuk muka? hehehee...

    ReplyDelete
  6. Kekalkan Trengganu kpd PAS semula.Jangan undi BN yg telah di Kafirkan olen Tuan Guru Datuk Hj Hadi Awang.Haram undi BN Umno sebab menolak Hudud.Jadikan Nisbahb kerusi Dun Trengganu kpd 16:16 kemudian PAS akan berkuasa bila Ahli DUN Umno mengalih sokongan kpd PAS.Tiada undi utk BN...ingat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha setan manusia cuba hasut.. Hudud? Pala hotak ko le mana dia janji HUDUD?? nama Allah pun xboleh nk jaga.. hamba pelacoran DAP.. pencacai MUNAFIK PAS yg xsedar diri!

      Sokong PAS ibarat merutuhkan Agama. HUDUD hnyalah umpan MUNAFIK PAS. Lihatlah kilang arak di Selangor pn xboleh tutup, pelacoran, rumah urut menjadi2.. tiba2 nk janji HUDUD di Besut? Celakalah PAS!!!

      Jgn beri satu undi pn pada pasti syaitan PAS ni. Jwblah depan Allah nnt bg siapa yg beri undi pd parti sesat lh menyesatkan ini!!

      Delete
    2. ape kate anon 10.47 ko ajak Stopa join.. die brani tk ckp pasal Hudud? spender die skg amat laku di pasaran hahaha.. duit envelop tu.. balaih duit tabung PAS ke??

      Delete
    3. Umno pon sama jugak, mengaku konon nya memperjuangkan islam, tapi bila dah ada kuasa pon dua kali lima macam pas.

      Delete
    4. Mana sama. Highway tu pasyiah mampu buat yg kau dok ulang alik blk kg. Pembunuh ugama dan kaum korang la.

      Delete
    5. Umno memang sahih perjuangkan islam secara waras dan sedar...takde sapa boleh nafikan.
      Faktanya kita semua masih islam

      sodakollah ul azim

      Delete
  7. Hari ini aka tak puasa sebab terus tidur sampai pagi . Aku terlupa nak set alarm clock untuk bangun sahur .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah malas tu macam macam alasan....ko jawab dengan tuhan nanti.

      Delete
  8. Raya ni jangan lupa Boikot.Jangan nak menggila kayakan Ah Beng.Dekat Penang ada doktor Ah Beng kurang hajar maki hamun pesakit Melayu n beri rawatan sambil lewa. Sial punya Cina.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!