TERBAIK! DATO AZEEZ BERJAYA SATUKAN KEMBALI KELUARGA YANG TERPISAH!

Korang nak cakap apa saja pasal Azeez lantak la tapi kalau ada orang dalam kesusahan dialah orang yang pertama akan ke hadapan untuk membantu. Aku nak share dengan korang kisha benar bagaimana seorang surirumah yang terpedaya dengan Mat Indon hingga lari mennggalkan keluarga:

Sambutan Ramadhan dan 1 Syawal yang menjelang tidak lama lagi pastinya lebih bermakna buat Mohd Riduan Abdul Razak sekeluarga selepas isterinya yang dilarikan ke Jawa Timur sejak 22 Jun lalu kembali ke pangkuannya atas bantuan yang dihulurkan Kelab Putera 1Malaysia (KP1M).

Kehilangan Nuridayu Aziz, 34, disedari keluarganya selepas tidak pulang ke rumah selama beberapa hari sebelum satu laporan polis dibuat berhubung kejadian itu.

Namun, atas usaha Presiden KP1M, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim, Nuridayu akhirnya dapat disatukan semula dengan suami dan tiga anaknya iaitu Nor Athirah, 10; Najihah, 7, dan Mohd Hizal Hamzi, 6.

Ketika ditemui pemberita di balai ketibaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, sebentar tadi, Abdul Azeez yang juga Ahli Parlimen Baling berkata, Mohd Riduan menghubungi KP1M untuk mengesan isterinya yang dilarikan seorang warga Indonesia ke Jawa Timur pada 22 Jun lalu.

Beliau katanya, menyertai misi menyelamatkan Nuridayu yang dilarikan ke Rambipuji yang terletak dalam daerah Jember pada 26 Jun lalu.

“Lokasi ini terletak kira-kira enam jam perjalanan dari Surabaya.

“Dengan bantuan yang dihulurkan di sana, mangsa menjalani rawatan cara Islam kerana tidak mengenali langsung suaminya sendiri iaitu Mohd Riduan,” katanya lagi.
PERAKTODAY

Abdul Azeez menegaskan berkat sokongan semua pihak termasuklah Perdana Menteri dan rakyat Malaysia, misi KP1M membawa pulang Nuridayu ke pangkuan keluarganya membuahkan hasil positif.

“Peristiwa ini harus menjadi pengajaran kepada kaum wanita terutamanya suri rumah supaya lebih berhati-hati dengan lelaki warga asing yang mungkin mengamalkan ilmu hitam.

“Dalam kes Nuridayu ini, beliau sendiri tidak sedar dirinya dilarikan ke Jawa Timur dan ketika ditemui, beliau berada dalam kebingungan dan langsung tidak mengenali Mohd Riduan, suaminya sendiri,” kata Abdul Azeez.

Dalam perkembangan berkaitan, beliau menggesa pihak polis menyiasat kes itu dan mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang melarikan Nuridayu.

“Pihak polis perlu mengambil keterangan daripada Nuridayu sebaik sahaja beliau pulih sepenuhnya agar pihak yang melarikannya ke Jawa Timur mendapat hukuman yang setimpal,” katanya.

Artikel ini aku petik dari Perak Today. Dan ada lagi satu artikel mengenai isu yang sama KLIK SINI

Tahniah Dato Azeez! Persetankan apa saja yang buruk diperkatakan tentang anda, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui akan kerja kerasmu untuk membantu saudara Islam lain yang sedang dalam kesusahan. Yang lain sebelum nak kutuk Azeez ni, ukurlah dulu baju di badan sendiri, korang sanggup ke nak buat macam dia?

92 Responses to "TERBAIK! DATO AZEEZ BERJAYA SATUKAN KEMBALI KELUARGA YANG TERPISAH!"

  1. Bini lawa biar kt Indon.. padan le LAKI pun BODOH.. biar bini jauh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laki dia kerja kat Qatar la bodo....carik duit untuk anak bini. kalu ko pun misti nak anak bini ko idup senang...sapa yang bodo sebenarnya ni. baca suratkhabar dulu baru tau cerita sebenarnya boddow

      Delete
    2. Weii BODOH.. berjuta org kt malaysia ni xpegi QATAR dh kebulur ke?? indon bangla berlumba2 cari rezeki kt sini.. BODOH.. dh ade anak bini sape suruh gi jauh2 keje.. pastu Indon bawka alri mengelupor mcm PONDAN.. aku rase ko pun mcm JANTAN ni.. BINI ko esok2 Indon kebas, ko pegilah Qatar jgk! BODOH!!

      Delete
    3. Slh ke org nk cri rezeki kt negara org..ko la yg bodo sbb terperuk dlm tempurung...

      Delete
    4. anon 9.24 wei BODOH.. klu negara sendiri makmur yg ko menggatal gi keje jauh2 sampai indon nk rogol bini ko, sape suruh.. itu mmg tak salah bro.. tp itu BAHLOL namanya.. bapak ko dulu cmtu ke asyik tinggal mak ko??

      Delete
    5. Biar la org nk cri rzeki smpai ke qatar pn..yg ko busuk ati knpe bodoh..trlampau lme duk bwh tempurung,tu sbb bodoh

      Delete
    6. Woi bodoh anon 9:31.ko tau ke pe mslh bapak ko dgn mak ko.sme la dorg.ape pnye bodoh la org.kje jauh pn jd masalah dlm otak kurg zat mak ko tu...

      Delete
    7. anon babi 9.41/9.44.. bapak ko telan babi ke dlu? ko bace tak ape masalah citer atas?? wei bangkai.. ko paham tk citer atas?? citer atas tu JANTAN Bahlol tu telah hilangkan bini die.. kalo dia pndai jg bini.. die nk keje kt kutub utara pun lantak lah.. ini bini die nk kena rogol.. melalak dlm paper.. siang mlm.. merayu2 mcm bodoh.. itu psl kalo dh dayus sgt keje lah kutip sampah kt Alam Flora.. jnji halal bin terjage.. ko paham tak BABI??

      Delete
    8. Ko ni msti anak haram yg mak ko mengandung..tu sbb bebal..isteri die kene pukau la bodo..xtgk tv ke smlm..ko nk slhkn bapak ko ke kwen dgn pelacur(mak ko)..suami die tau ke isteri die nk kne pukau..aku xphm la otak babi mane yg ko pkai....

      Delete
    9. Babi.. mak ko tu pelacor.. anjing pun main dgn mak.. bapak ko pun main dgn pelacor.. dpt bangkai mcm ko.. stkt nk maki sini apa barang bro.. kalo ko jntan.. kalo ko ade due biji telor.. kasi turun la tgh hari! tp aku sure ko xbrani.. mnyalak je.. anak pelacor mn brani turun. Bini ko org lain bole pkai.

      Delete
    10. Aku pon nk pukau bini kau lah.. pastu blh main puas2 dgn bini kau.. hahaha BODOH punya babi jantan.. senang2 je ko kena kencing.. bini ko main jantan luar ko ckp pukau hahahah.. pnd le mak ko pelacor!

      Delete
    11. Mengarut sj kata kena pukau, dah dia kantoi dgn mat indon tu, berlakon lah tak sedar lah, tak kenal suami lah ... dasar betina gatal, curang .. tak puas dgn laki sorang ...

      Delete
    12. Perempuan tu kena belajar lagi macam mana nak jadi seorang perempuan.
      Laki dia pon sama jugak,kalau dah cukup bagi makan,jangan lupa ajar srkali bini dia tu cara nak jadi isteri...

      Delete
    13. Gaji klu dlm petroleum eng rm 20,000 ke rm 40,000 sebulan.kt malaysia mana dapat syeh.

      Delete
    14. menampakkan laki dia langsung takde ilmu ketuhanan yg wajib di ajarkan untk bini dia, pasal tu ler isteri dia gatal dan curang ngan bangkai mamat indon, sepatutnya seorg suami wajib memiliki ilmu tauhid yg kuat untk di ajarkan kpd isteri dn anak2 demi untuk memagar dan melindungi mereka dari godaan hawa nafsu jahat, tetapi segelintir suami di akhir zaman ni habuk pun tarak, konon khawin atas dasar cinta tetapi ilmu ketuhanan Kosong seKosong2nya, akhirnya menjadikan ia seorg suami yg dayus dan pengecut nak Mampos!

      Delete
    15. Ko tau tak apesal bini die lari ikut Indon tu?Indon tu pukau bini die ni..sebab tu bini die tak ingat ape..anak suami sume die tinggal.

      Jangan cepat sngt nak menuduh orang itu ini.

      Delete
    16. Pukau kepala hatok ko, dah jenis betina curang, tak cukup dgn satu laki... bila laki dah pi cari, buat2 lupa, tak kenal dsb sbb nak cover diri ...huweerrrkkkk ..

      Delete
    17. Yg aku heran laki dia tu jenis hapa, kalau aku... biar mampus aku tak akan pergi cari, pantang sungguh dgn betina jenis curang .. jgn kata nak amik balik, tengok pun tak mahu langsung dah ..

      Delete
    18. Ini kalau aku tak silap, asalnya main gurau2 kat facebook lah bila laki dah jauh ... lepas gurau, gatal berlendir pun datanglah .. laki pulak jauh .. setan pulak masuk .... iblis pun berbisik ... gelora pun memuncak ... ambil peringatanlah wahai suami2 dgn isteri yg masih muda .. jgn mudah percaya dan perlu sentiasa waspada ...

      Delete
    19. Anon 6.28, aku dr awal2 post dh ckp ini bukan soal pukau. jika bini jantan tu kenal Tuhan, xdelah nk memulakan bibit gatal dgn Indon bangkai tu. Entah laki die ckp pegi Qatar, ade 'projek' lain kt sane. Klu dh tahu ade bini gatal, anak dh 3, gatak nk gi Qatar knpa.. pastu melalak kacau org lain utk cr bini dia. Tgk gaya bini die tu pn muka xbleh harap.. ore kelate kate 'GELENYAR'..

      Delete
  2. kutuk2 mamak.. Azeez Rahim jugak yg keje bawak balik selamatkan BETINA MELAYU.. harap jantan Melayu Bini sendiri pn xboleh jaga.. Melayu mmg xde maruah.. semua benda GAGAL!! dr jantan sampai betina.. sedar diri jgn asyik hina MAMAK, MAMAK Islam awal lg dr org Melayu.. !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Tapi bab tipu menipu pun MAMAK lagi awal dari org Melayu. Org Melayu dpt ilmu tipu menipu dari MAMAK. Begitu juga dlm bab Pengotor, kedai makan Mamak lagi kotor dr kedai makan org Melayu dan Cina, so memang MAMAK no:1 dalam bab menipu dan pengotor. Sekian, dan terima kaseh. Ngeh ngeh ngeh.

      Delete
    2. marah betul ko anon 2;18pm...tp ini mmg hakikat nyer melayu hanya tahu bercakap jer tp x tahu nak buat ini fakta bukan auta....jd belajar lah terima hakikat ko ckp kedai makan mamak kotor tp yg pergi kedai makan mamak tu saper ?????bukan ke melayu??????setahu aku kedai mamak x de la kotor...tp klu kedai melayu yelah kotor...apa punyer bodoh la ko nie ko silap kata mamak no 1 dlm bab menipu aku tengok dlm bab2 menipu yg paling no 1 adalah cina dan melayu la......muahahaha.....

      Delete
    3. hahaha tgk gaye Melayu DAYUS mcm anaon 2.18. Ko dh tgk ke restoran Melayu ada bape kerat di Bangi Lama? berseh ke? mcm kandang ayam.. tp Melayu melantak situ tak hingat. Kedai mamak bkn semua bersih tp majoriti skrg dh lebih berseh dr kedai2 Melayu. Ada standard.. tu Melayu2 bongok mcm ko melepak siang mlm kedai mamak.. kalo mamak tutup org melau kebulur le bln Puasa.. org meayu berniaga ikut MOOD. hari smgt buka, hr malas tutup seminggu.. lauk kejap ade kejap TIPU ckp habis. Malu lah sama jgn asyik hina sesama Islam, Melayu haprak mcm ko 2.18 layak duduk dlm longkang je.. esok bini ko pun Indon kebas.. ko cari mamak jugak!!

      Delete
  3. azeez hadir pada sidang media je,nk cari publisiti,

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodo la ko ni.. die yg pergi sekali ke Surabaya.. ko tu tlg ape? esok2 bini ko kena rogol dgn Indon bru ko nk melutut pd Aziz!! bodo!

      Delete
    2. Org Melayu skrg mcm DAYUS.. semua kena jual.. BINI pun xboleh jaga.. MEMALUKAN.. tp MUKA still xmalu.. xsedar diri.. nk komen khidmat org lain. Tgk le nnt PRU14 bangsa lain akn jd PM!! PRU13 last org Melayu UMENO, PGayR & PASngok main wayang tipu MELAYU!!!!

      Delete
    3. anon 8.40.. ko ni mcm haram jadah.. org buat baik dh tlg bawak balik bini si JANTAN bongok tu.. ko spin pd dato azeez rahim plak.. ko tu de sumbgn ke??

      Delete
    4. kita nie tau ke cerita sebenar? jgn silap cerita... x pasal2 dapat dosa free...

      Delete
    5. susah sgt nk trima kebaikan org lain, mknenye dlm diri ada penyakit.. sakit hati.. hasad dengki. byk2 lah beristighfar.. jgn jd mcm org PAS ckp bab Islam cmm nk runtuh langit.. tp jmpe DAP.. londeh hbis agama.. jual anak bini.

      Delete
    6. Woi mangkuk, org 2h dh buat krja baik kau nak brukkan dia lagi..kau ni ntah bini kau pun lari ngan jantan lain jgk..

      Delete
    7. sifat keji manusia sendiri xmahu menolong..
      bila org menolong dikatakan nk cari publisiti..

      Delete
    8. Ko ni mesti otak letak kat pale lutut kan.

      Delete
  4. Melayu.. oh Melayu..

    Bini cntik pun xboleh jaga
    Anak pmpuan pun lari ikut bangla
    Agama dibiar dihina
    Duit pantang jumpa, mulut terngaga..
    Ckp pandai berjela2..


    MELAYOOOO.. sib baik aku mixed, sikti je percentage darah melayu.. Org Asli lg cerdik dn bermaruah dr Melayu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 8:47, Barua macam kau hanya akan mengaku Melayu bila duit dan kontrak masuk.

      Bila nak claim keistimewaan diberi oleh kerajaan, hang jadi Melayu.

      Delete
    2. Kau lah BARUA dan BABI. Utk pengetahuan kau aku tk pernah makan duit kontrak mcm yg kau sebut tu. Bapak ko dulu penah sebat duit kontrok ke? sb tu dpt anak mcm ko SIAL!!

      Delete
    3. Ko pn barua..barua yahudi..ade mslh ke??

      Delete
    4. Anon 9.47.. barua haram jadah.. menyondol mcm babi je.. xpuas ati ke?? settle luar la babi!

      Delete
    5. sial lah ko anon 9.47.. sedap2 ko maki org barua lepas tu mcm PONDAN telor kena makan anjing je membalas.. klu brani kluar la!! babi!

      Delete
    6. Bleh ke sttle dgn ko babi..xlalu aku nk btumbuk dgn babi..penat nk samak..kesian ko babi..

      Delete
    7. Xpenat aku tau yg org tu belagak melayu mix..yg peliknye bleh tau percentage darah melayu...selebihnye ape..babi ke..ptt la xde otak...hahaahha

      Delete
    8. aku terajang muka ko anon. klu ko brani settle luar!! klu ko bukan anak haram.. klu ko bkn anak zina. sila turun.. SIAL lah akl TERAJANG ko cukup2!!

      Delete
    9. anon 10.00 mak ko babi ke bapak ko yg babi? bapak ko jolok lubang babi smbil jolok mak kau sbb tu dpt ko mcm SIAL.. weii sial!! lu punya bini wa mau pakai lah sial!!

      Delete
    10. sedap2 baruakan aku.. mak ko tu barua lorong.. ko tu dpt dr benih paria ke cina babi!

      Delete
    11. Babi pendek dh mrh..nk turun mana bro..mari la..aku nk tgk muke anak babi mix melayu sket ko tu..

      Delete
    12. butuh bapak ko pendek le! ko ingt aku nk tgk je muka ko ke.. aku janji aku akan sepak muka ko.. ko nk kenal aku sape!! stk lokap aku dh biasa babi! aku cari tggu ko kt dkt jaln pudu constuction jln tu.. lps LRT.. tgh hari!! ko tk turun mmg sah mak ko pelacor!!

      Delete
    13. aku tggu kt bwh lrt.. aku nk tgk ko punye jantan ko sial!! aku terajang ko!!

      Delete
    14. aku ckp aku akn buat.. stkt lokap aku dh rase babi oii!! ko ckp pkul brpa, aku set tgh hari! babi lah aku xsabar nk tgk muke ko!! sial lah lu!!

      Delete
    15. Ok babi..aku nk tgu kt stu..xde hal la....

      Delete
    16. babi ngaku nk turun mcm SIAL! mcm xde TELOR.. bini ko kasi jantan lain lah babi oii!

      Delete
    17. babi.. auuwwwww " ok babi.. aku nk tgu stu..awwwww... awwwww.. babi pondan nk jumpe aku bebb... sial lah aku nk terajang muke ko cukup2.. aku pakai tshirt hitam-blue black, jean hitam, aku tunggu ko bwh LRT area projek ex-pudu jail. ko ckp time sharp aku nk tgk ko dtg ke tak!!

      Delete
    18. korg ni islam ker? puasa tak? cakap mcm apa..

      Delete
    19. ASTAGHFIRULLAHALADZIMM...

      Delete
  5. Tiap kali nak dekat Perhimpunan Agung Umno, time tu lah baik muda hingga tua bangka, masing-masing guna kesempatan nak tunjuk mereka lah sebenar nya HERO MELAYU MALAYSIA.

    Baik ahli2 MT, Naib2 Presiden, Wanita, Puteri dan Pemuda.

    Habissssss jer PAU nanti...dari HERO MELAYU.. berubah pulak jadi MELAYU BACUL.

    UMNO dah sarat dgn MELAYU-MELAYU BAPOK HIPOKRIT PENJILAT TELOR.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekurg2nya org UMNO tlong gadis melayu...bkn baham jantan melayu mcm anwar al juburi kau, bkn baham betina mamak mcm tok pa spender putih kau...kalau nak hrapkan pmimpin pmbgkang mmg xjd ape2 lah...lagi jhanam anak melayu jadi pemuas nafsu diorng...

      Delete
    2. anon 8.52 bodoh oii... dlm PAS sarat dgn lobai kaki betina dgn lobai pelacor DAPig.. satu apa xboleh harap.. kasi mat sabu bini org pun die bahan xhingat... badrol amun baham bini org pukul 3 pg.. itu la jase puak jahanam PR!! gi mampos lah puak PR!!

      Delete
  6. Wanita yang dilarikan ni tak ler cantik mana pun. Anak pun dah 3. Berumur dah pun. Tapi mamat indon ni sangat sangap. Bedal jer... tak kisah cun ke tak cun... rembat jerlah janji boleh bersedap. jaga2 ler bini korang semua.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rase bg jntn indon surabaya minah ni mcm miss world kut..wpun dh season hahaha.. gurau je..

      Delete
    2. bro 9.14.. bg aku cun dh tu minah tu.. ank 3 tp solid molid lg hahaha.. laki die je bongok. asyik tinggal2.. ntah2 laki die ade skandal kt Qatar buat2 je citer keje.. hahaa bkn leh pcaye!

      Delete
  7. Syabas Kelab Putera 1Malaysia. Semoga diberkati bntu org dlm kesushan dan kelalaian hheee...

    ReplyDelete
  8. hahaha aku yakin mamat indon tu sangap sgt pastu msti suke tgk ceramah ostad natang mekdi Azhar deros bini 3 tuh.." TAK CANTIK XPE..TUTUP LAMPU..." hhahahaa...

    ReplyDelete
  9. walaupun dah jadi pengerusi tabung haji, azeez ni tetap komited dgn kerja2 bantuan yang dia buat sebelum ni, sendiri turun padang. ada mana2 pengerusi GLC yang buat mcm ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro.. tugas mulia.. tu pon ade mangkok hayon mne smpat kutuk azeez lg. dlm msyrkt kite yg ngutuk ramai.. yg nk tlg hmpir pupus. SYABAS Dato AZeez. berkat hidupmu!

      Delete
    2. Dia juga bakal nak jadi pengurusi tabung haji, bikin tabung haji lagi kurus!

      Delete
    3. anon 10.30, aku lebih yakin azeez jg tabung Haji dr Nik Najis atau Mat Sabu.. dua2 rekod buruk.. yg tua kutuk tu buat2 je warok.. tp melahap sakan.. gi umrah pun org bayar.. mat sabu.. sorrylah.. klu bini kwn pun die baham.. duit memali pun lesap.. buat bodo je smpai skrg..

      HIDUP AZEEZ RAHIM!! 1000 org kutuk tp jika Allah nk angkat kau ja mulia.. 1000 org itu akan jd hina. Aminn

      Delete
  10. azeez + reezal marican naina marican dua bewak pasir,bkn nk bkerja untk rkyat, sibuk + bini & harta

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm elok le ko derma pahala pose ko byk2 pd azeez dgn reezal. aku mntk doa esok tk bini ko tkpun anak betina ko kena kebas dgn indon ke bangla ke.. ko akn terkenang mamak kt atas tu..

      Delete
    2. Reezal Merican memang lahanat tapi azeez tidak, Reezal dok kaut harta benda dengan begitu rakus sekali sebab dia merupakan setpol Tun Dol dulu, semua projek dia sapu dengan adik beradik dia.

      Tapi azeez tak pernah buat macam tu, azeez sentiasa bantu orang susah. Dia orang meniaga dan dia tak kahwin banyak pun, bini dia sorang je. Tak macam anak Merican ni kahwin tah dah berapa skrg ni pun orang tak tau.

      Tolong la compare epal dengan epal, jangan compare epal dengan buih sukun. Akai ada ka?

      Delete
    3. Tanyalah org Baling mcm mana Azeez turun jmpa org Baling. Dia tlg tk kira parti. usah lah fitnah org baik2.

      Delete
  11. xfhm aku.. org buat baik kena kutuk sbg biawak hidup.. yg indon tu kebas bini org tu.. dn org tu xreti jg kselamatan bini sndiri xde plak dipersoalkan.. pemikiran rakyat dh diracun oleh puak2 setan..

    ReplyDelete
  12. Salam Bro.

    Yang tak suka Datok Aziz ni ada 2 ekoq saja. Dua2 dari Pas. Sekoq nama Mat Sabu, bukan wakil rakyat pun cuma tukang ceramah Pas yang sama taraf macam Ostadah Abby Abadi Bekas Pelakon, lulus setakat SPM saja sebab ambil Diploma Food Teknology kat ITM Shah Alam TAK LULUS. Yang sekoq lagi nama Mahfuz Omar, dia Ahli Palimen Pokok Sena, yang ni lagi teruk, kelulusan akedamik paling tinggi dikalangan pemimpin Pas, orang lain lulus setakat Master atau Phd saja, tapi dia lulus sehingga peringkat SIJIL RENDAH PELAJARAN (tarafnya bawah lagi daripada Penilaian Menengah Rendah).

    Kalau orang yang ada kelulusan akedamik pertikaikan Datok Aziz .. mungkin lah patut kita layan.

    Mat Kedah

    ReplyDelete
  13. korang sesama melayu cakap pun dh x da hormat......mai pakat2 semua muhasabah diri......

    ReplyDelete
  14. wa respek la sama azeez.... sanggup dia korbankan masa dan tenaga utk mencri bini rakyat malaysia yg dilarikan walaupun dia tahu benda nie boleh je dibiarkan .... tanhiah buat kp1m sebab berjaya membawa balik rkyat malaysia dari negara indon yg sampah sarap tu......

    ReplyDelete
  15. ini adalah satu pengajaran pada semua perempuan di negara kita supaya jgn mudah terpedaya atau percaya mana2 lelaki warga asing.. kerana mereka selalunya ada mengamalkan ilmu hitam utk perangkap mangsa. tgk keadaan nuridayu yg dlm kebingungan ini sudah cukup jelas buktinya...alhamdulilah dgn bnatuan KP1M di bawah naungan dato azeez ini tlh berjaya membawa pulang nuridayu kembali ke pangkuan suaminya. tahniah sekali lagi pada dato azeez krn berjaya membantu meyatukan mangsa dan keluarganya...

    ReplyDelete
  16. TAHNIAH AZEEZ DAN KP1M TLH BUKTIKAN KEBOLEHAN MEREKA DGN MEMBAWA PULANG NURIDAYU KE PANGKUAN KELUARGANYA, KEPADA KAUM WANITA TERUTAMA SEKALI YG MENJADI SURI RUMAH TANGGA JGN SEWENANG-WENANGNYA MELAYAN ATAU PERCAYA PADA MANA2 WARGA ASING DEMI KESELAMATAN DIRI DAN KELUARGA.

    ReplyDelete
  17. good job azeez walau dihina dan dicaci mcm2 azeez ttp mejalankn tugas kebajikan dgn baik sekali...semua wanita harus menjadikn kisah ini satu penajaran demi menjaga keselamatan diri...tambahan pulak bg suri rumah yg suami nye berkerja di luar...jgn seskali terpedaya dgn warga asing x kira lah indon ,bangla ataupun awang hitam....

    ReplyDelete
  18. syukurlah nuridayu tlh berjaya di bawa pulang semula ke pangkuan keluarganya dgn bantuan KP1M yg diketuai oleh azeez.. taniah kpd azeez kerana tlh berjaya sekali lagi dlm misi ini...

    ReplyDelete
  19. aku mmg respect dgn dato azeez ini dan KP1M kerana memainkan peranan penting dlm misi menyelamatkan nuridayu ini dan tlh berjaya membawa pulang nuridayu ke pangkuan keluarganya. dato azeez mmg berhati mulia dan sgt prihatin akan hal2 kebajikan dan sebagainya. taniah aku ucapkan pada dato azeez dan KP1M.

    ReplyDelete
  20. xguna punya mamat indon...
    bini dan mak org dia angkut..
    anyway xsangka azeez kehadapan bagi membantu wanita tersebut..
    terbaik la

    ReplyDelete
  21. tidak dapat d nafikan kan lg azeez dan kerja2 masyarakat yg d lakukan nyer selama ini tidak dapat d pisahkan lg...walaupun sesibuk mana azeez ttp menolong orng yg dtg meminta batuan dengan nyer...tahniah aku ucapkan kepada azeez dengan bantuan yg d beri keluarga ini dapat bersatu semula.....

    ReplyDelete
  22. 1.kalau sijil pun menipu!!jangan harapla keiklasan dari mamat sekoq ni!!semuanya untuk tonjolkan diri jee!!mana ada "pertolongan" yang mamat sekoq ni lakukan tanpa ada media massa!semuanya mesti ditonjolkan oleh mediamassa!!siap masuk suratkhabar dan tv!!kalau tidak ada semua tu!!kira tak sah kerja mamat sekoq ni!!
    2.srp pun kantoi!!tiba-tiba istiharkan diri ada MBA dari U swasta dari US!!

    ReplyDelete
  23. Tahniah azeez kerana berjaya membawa pulang Nuridayu yang dilarikan ke indonesia. Atas usaha murni Azeez , KP1M dan kerajaan Malaysia mereka telah berjaya menyelesaikan kes ini dalam masa yang singkat walaupun sibuk dengan urusan-urusan lain yang lebih penting. TAHNIAH sekali lagi dari kami rakyat MALAYSIA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama sebenar awak ni siapa? Maksud saya: _____ bin ______ ?

      Delete
  24. YB AKU TUUUU..!! Baguih habaq hang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasai tu la kalau hangpa nak tau orang pilih dia jadi pengerusi tabung haji. Jgn jadi pengurusi sudah lah, bagi tabung haji jadi makin kurus!

      Delete
    2. Bodo le di ani dr atas smpai bwh asyik fitnah Azeez dn tabung Haji. Ko ingt sistem dlm tabung haji mcm dlm PAS ke? duit derma Lahad Datu rojak sekali dgn duit parti.. lepas tu pakat2 balaih.. kebas.. dr situ pun tau dh betapa KORUP dan CELAKA nya PAS, xblh harap dgn duit.. so dia akn anggap org lain mcm mreka jugak!!

      Klu Azeez tk kuruskan tabung haji semoga laknat atau kau wahai anon 10.26. org macam kau MUNAFIK dn pemecah belah umat!

      Delete
  25. Cerita betina lari ikut lelaki indon dan bangla ni dah banyak kali sangat dah kita dengar .. tambah2 lagi jenis yg laki selalu tinggal .. bila orang pi cari, jumpa bawak balik, alasan senang saja, kena pukau .. ye lah kena puki ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa komen kak bedah?

      Delete
    2. bg aku laki tu BODOH tkpun dia ada simpan betina lain di tempat tertentu, tipu ckp ke Qatar. Bini dia pun gatal sama.. laki asyik tinggal.. so elok lah.. Indon yg untung.

      Delete
  26. Weiii pesal korang nk mrh sgt kt INDON yg larikan Nur Idayu tu?? Indon biase la diorng mana ckup akal..

    Indon tu belajar kt sape? OSTAK BADROL AMeng!!! pemuas nafsu bini org!! mahagurunya Mat Saboh.. pesal korang xmarah pulak dua ekor jantan bertopeng Isle ni KEBAS larikan bini org??? unfairlah!!

    ReplyDelete
  27. kenapa x suruh mahfuz jer pergi berunding dengan mamat2 indon tu?kita tgk kuat x pengaruh dia

    ReplyDelete
  28. Yg korang kutuk orang di bulan mulia ni apa hal.....korang tu sempurna ke......sampai kutuk bangsa sendiri...nnti kalau kena batang hidung sendiri baru tau....cek betul2..jgn nanti kuman seberang laut nampak boeing 737 depan mata tak nampak....cek keluarga sendiri dulu.....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!