SAMA RATA SAMA RASA? APA MOTIF AZALINA THE MAN TWEET BEGINI?


Biar betul Azalina ni? She and future PM?  OMG! Wahai wanita UMNO inikah yang korang nak pilih sebagai ketua kamu yang baru?

Saya bagi AMARAN ni tau! Baik kamu jawab!

101 Responses to "SAMA RATA SAMA RASA? APA MOTIF AZALINA THE MAN TWEET BEGINI?"

  1. saya sdh puas menikmati keladzatan lobang puki. begitu juga oral seks. Sekarang saya mahu mencari kelainan. Boleh tak sesiapa cadangkan apa lagi kepuasan seks yg boleh dicapai selain dpd oral dan lobang puki?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ko x de puki ke yg ko boleh mencarut dlm blog nie mcm tue... woi lahanat, cuba bagi komen yg membuka minda sikit.... ini tak, x hbis2 dgn lubang puki nenek ko!!!!!!!

      Delete
    2. Kak bedah bagilah footjob pada anon tu....mesti terjojol biji mata dia menahan nikmat kaki

      Delete
    3. Ada kawan tanya gua, kalu disuruh pilih untuk kahwin antara dua wanita, seorang nurse & seorang lagi konduktor bas, kedua2nya sama cantik, nak pilih yg mana?
      Gua kata suka nurse sbb sabar, tahan dimarah orang, manakala konduktor bas agak kasar & selalu sergah maki orang.
      Kawan gua kata lagi baik konduktor bas sbb bila mimpi mengigau tgh malam, nurse selalu akan cakap: “sabar.. sabar... tak perlu cucuk ...” tapi kalau konduktor bas, dia akan cakap: ”naik, naik cepat ... masuk, masuk ... masuk rapat ... depan boleh, belakang pun boleh ...”

      Delete
    4. wei... pg la kat tajuk ... amacam?... orang yang nak jdi ketua aku mistilah tegas... tak sudah dengan amaran.... jangan mimpi.. boleh jalan..

      Delete
    5. hisyamudin memang tegas amaran tu proses biasa....geng lanun tu yang tak reti bahasa.

      Aku pelik ada melayu sanggup puji lanun sulu dan menghina warga sendiri.
      apa punya perangai ni.

      Delete
  2. Lubang neraka ko taknak cuba?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Like....panas membara ko punya cadangan

      Delete
    2. KENAPA ORG YG MASUK BLOG NI RAMAI YG TIDAK BERETIKA. BANGSA APA CAKAP MCM ORG BUKAN ISLAM. BERHEMAH LAH SIKIT
      CAKAP MESTI ADA FAKTA BUKAN MELALAK KOSONG.

      Delete
  3. Bakal pm kita hisamudin..

    amacam reentry dan pak othaman ada apa apa nak cakap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mampos! Jahanam Malaysia dapat PM baphok! Berlumba2 geng Sulu turun Sabah! Hahah!

      Delete
    2. Nanti lepas berbuka aku tibai. Wargh....Kah....Kah....!!!!

      Delete
    3. Antara mereka berdua, siapakah yg kelihatan lebih anak jantan?

      Delete
    4. Yang belah kanan badan tegap sembab tu nampak girly sket.Yang belah kiri tu nampak garang macam rimau.

      Sekian.

      Delete
  4. Hancur la Malaysia kalau die jadi PM. Tindakan zero amaran je der...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ATM pun kena hantar kursus kat lorong haji taib..

      Delete
  5. walaupun aku orang johor tapi aku bukan pengundi parlimen semberong atu pengerang...jika aku pengundi di parlimen tersebut pun tak akan aku izinkan jari aku memangkah CKMM jd ahli parlimen...nanti kita akan dapat PM paling lembik...dah ler sekarang PM dari UMNO tapi cadangan atau perlaksaan macam DAP jer yang perintah....NAJIB MUST GO AT PAU 2013....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... ni lg sorang anak Johor... x akan sokong... boleh jahanam malaysia.. asyik amaran saja...

      Delete
  6. AWWWW....saya bagi amaran jangan kacau hal ehwal malaysia...masa tu malaysia dah jadi padang jarak padang terkukur......AWWWW....

    ReplyDelete
  7. SAMA RATA SAMA RASA? APA MOTIF AZALINA THE MAN TWEET BEGINI?

    """"""""""""""""""""""""''"""''

    Kalau ni pon xfaham,baik tok sah jadi orang la..

    ReplyDelete
  8. Zack Ahmad KeychainJuly 31, 2013 at 6:40 PM

    Silap-silap dia kalah undi dalam Bahagian dia sendiri. Harap Kak Ijat datang rasmikan mesyuarat wanita Pengerang nanti. Jangan bagi Kak Mimah pening.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua dua tu orang umno, semoga mereka terus berbalah.

      Delete
  9. Nampak macam play boy pulak ds hisyamudin dalam gambar tu.... segak,tegak berseri seri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Playboy celah mana? Macam bapuk pencen adalah..

      Delete
    2. Warghhh..Kah..Kah...Tegap sembab buat apa.Sekali kena sergah dengan Kiram Selebet terkentot-kentot dia.Playboy apa kebendanya,playground adalah aku tengok.PtuiiHHH...!!!

      Delete
    3. korang gelaklah....dulu time kj mintak jadi menteri pun korang gelak sakan....sudahnya sekarang dia menteri belia dan sukan...tak mustahil ramalan azalina tentang hisyamudin itu menjadi kenyataan

      Delete
    4. Anon 5:37.

      Memang tak mustahil.Tapi tak mustahil jugak parti ni akan menuju zaman kegelapan dan kemunduran.

      Delete
  10. perkara pertama ini future pm akan buat ialah ...
    dia akan hapuskan Akta Hasutan ...
    bersedialah menghadapi kerosakan yang lebih parah ...
    pm pertama yang merosakan negara ialah pak lah bodohwi ...
    diikuti oleh ah jib ... go!
    dan diwarisi seterusnya oleh kerismudim cium keris minta maap ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. better lg lah dari suruh ko jadi PM... hbis terbalik malaysia nie.....

      Delete
    2. selepas minta maap pasal cium keris, terus layu. patutnya org melayu cium keris, bangsa lain nampak gerun, ni dia mintak maap. hadoi..jatuh maruah mahaguru2 silat semalaysia...

      Delete
    3. Hisyamudin tu pemegang black belt dalam tek kwan do..... silat silat ni aku tak tau laa dia ada belajar tak

      Delete
    4. selepas ini future pm jadi pm ...
      dia akan bentangkan Akta Amaran ...
      Amaran kepada Kah Bedah ... jangan sokoong pembankang ... mereka akan pelingkup negara ...
      Amaran kepada penyokong Kak Bedah ... jangan sokong kerismudin dia akan meranapkan negara ...
      sokonglah anom 7.06 negara sejahtera ... aman dan damai ...

      Delete
    5. selepas ini future pm jadi pm ...
      dia akan bentangkan Akta Amaran ...
      Amaran kepada Kah Bedah ... jangan sokoong pembankang ... mereka akan pelingkup negara ...
      Amaran kepada penyokong Kak Bedah ... jangan sokong kerismudin dia akan meranapkan negara ...
      sokonglah anom 7.06 negara sejahtera ... aman dan damai ...

      Delete
  11. oh no...... apakah aq silap melihat gambar ini??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak bedah adik tngok muke kak cantik lah mcm artis..kak ada pkai botox tak?

      Delete
    2. nenek ko ko yg pakai botox tue....

      Delete
  12. Apa kata Kak Bedah masuk bertanding jwtn Ketua wanita Umno.Kalau tak kalah pun mesti menang dan sebaliknya.

    ReplyDelete
  13. aku hanya ingin mengucapkan tahniah kepada ah jib gol ...
    berkat usahanya menghapuskan ISA dan Ordinan Darurat ... jenayah bunuh melalui senjatapi kini meningkat ...
    maka aku harap dia hapuskan Akta Hasutan ...
    mungkin bertambah banyak manfaat yang akan dinikmati oleh rakyat ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju dgn ko. aku rasa ramai rakyat msia yang fikir mmg ah jib gol pya pasal mansuhkan ISA menyebabkan jenayah berat meningkat. kesian PDRM-jadi harimau takde gigi.bodoh pya ah jib gol! malu aku UMNO ada pemimpin mcm ni!

      Delete
    2. antara Akta lain yang perlu dibuang oleh ah jib gol kerana tidak memenuhi piawaian hak asasi manusia ialah :-
      Akta dadah merbahaya - langkah2 pengcegahan khas - di bawah akta ini pengedar dadah tidak dibicarakan di mahkamah - sedar-sedar mereka dibuang daerah atau dimasukan ke dalam penjara. ini tidak adil kepada pengedar dadah.
      Kanun Mencegah Jenayah - pun tidak adil, perkara yang sama diperbuat kepada penjenayah kerana melakukan 3 atau 4 kesalahan hukuman terhadap mereka ditambah dan tanpa melalui mahkamah.
      Dalam Kanun Prosedur Jenayah - tahanan reman untuk siasatan adalah merupakan hukuman kerana penjenayah ditahan untuk siasatan. sedangkan tidak terbuktipun seseorang itu melakukan jenayah. ini adalah satu bentuk kezaliman dan tidak menepati hak asasi manusia. Ah jib Gol kena buang undang-undang serupa ini.
      Tubuhkan IPCMC dan perkasakan SIAP agar polis yang melakukan kesalahan boleh dihukum dengan cepat dan tak perlu melalui mahkamah kerana proses penghukuman melalui bicara adalah lambat dan merugikan rakyat.
      Aku akan berjuang menyokong ah jib gol sekiranya semua perkara di atas diperbuat dengan kadar segera.

      Delete
    3. Setuju ngan anon 5.06.

      Jibby@Jibraun misti LIKE punyer!

      Delete
  14. apakah kejayaan yang paling penting yang telah dicapai oleh ah jib gol disepanjang pemerentahannya?
    a. memukul gong cina
    b. menjadikan hindraf sebagai sahabat baik
    c. menjadikan dong zhong sebagai kawan karib
    d. menghapuskan ISA dan Ordinan Darurat
    e. melancarkan kempen cina didahulukan keling paria diutamakan
    f. melancarkan slogan 1m4y (I am (M = melayu) for you (ready to serve you cibaibeng and keling pariah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipu tipu tipu

      Delete
    2. g. memperuntukan sejumlah wang yang banyak kepada sek jenis kebangsaan cina sehingga bangga dikenali sebagai bapa vernakular ...
      h. membina sistem pendidikan yang baik untuk perpaduan di mana peperiksaan UEB adalah sama taraf dengan SPM.

      Delete
    3. i. menandatangani TPPA yang akan menuntungkan kumpulan pelabur dan menjadikan negara malaysia hamba kepada pelabur asing
      j. mendapat sokongan padu dari kaum cina dan keling pariah sehingga berjaya menubuhkan kerajaan yang kukuh hasil dari usaha a hingga h selepas pru ke 14.

      Delete
    4. Kalau rasa jadi cina tu untung pergilah jadi cina,
      kalau rasa jadi india untung silalah jadi india,
      kalau rasa jadi melayu ini rugi
      jangan jadi melayu,
      berungut tak guna hanya menambah sakit.
      Menunding jari pada orang lain memang mudah,
      budak lembam pun boleh buat.

      aku melayu

      Delete
    5. masalahnya kerosakan yang dibuat oleh ah jib gol adalah lebih parah dari kerosakan yang dibuat oleh pak lah bodohwi ...
      kalau semasa pak lah bodohwi ... dalam kes perempuan ketuk ketampi dalam lokup ... pak lah bodohwi tidak percaya kepada lapuran Ketua Polis Negara kepadanya ... dan tidak mendengar permintaan Ketua Polis Negara bahawa siasatan terperinci akan dijalankan. terus saja dia arahkan seorang menteri yang berhasrat untuk pergi honeymoon dengan bini mudanya kat beijing pergi ke beijing dan minta maaf. tah apa-apa tah yang pak lah bodohwi fikirkan. kemudian tubuh suruhanjaya diraja buat siasatan ... last-last polis juga kena buat siasatan. suruhanjaya diraja hanya menjalankan inquiri dan terbukti semasa inquiri ianya bukan perempuan cina. tak mengapalah ianya hanya melibatkan suatu kesalahan yang kecil dan tidak melibatkan dasar dan memberi implikasi yang menyeluruh.


      atas dasar keutamaan kepada hak asasi manusia maka ISA dan Ordinan darurat dimansuhkan. Akibatnya penjenayah yang berhati batu dan licik kembali bebas. apakah kemahiran yang mereka ada disepanjang hidup mereka, membersih surau, menyapu tokong, mengelap kuil ... mereka ini mana mahu fikirkan kerja yang tidak memberi sumber pendapatan yang lumayan itu ... kemahiran mereka adalah melakukan jenayah dan menyembunyikan segala bukti keterangan agar mahkamah merasa ragu bahawa mereka sebenarnya tidak bersalah dan orang lain yang sebenarnya melakukan kesalahan yang mereka perbuat. kemahiran ini mereka perolehi disepanjang perjalanan kehidupan mereka. pemikiran bawah sedar dan pemikiran sedar mereka telah cekap untuk mentafsir segala kemungkinan yang akan berlaku. dan mereka seronok melakukannya kerana ada adventure atau cabaran yang sebati dengan jiwa mereka. memansuhkan ISA dan Ordinan Darurat adalah suatu tindakan yang paling bodoh kerana telah menyebakan mereka tadi bebas ... bukan dengan jumlah yang kecil ... tetapi suatu jumlah yang besar ... bukan sahaja kepada yang telah terhukum ... tetapi melibatkan mereka yang mana siasatan telah hampir siap dan perlu kepada proses penghukuman sahaja ...

      membebaskan mereka ibarat membebaskan iblis dari kurungan ... dan terbukti perkara itu berlaku kerana mereka kembali melakukan jenayah yang memang mereka mahir lakukan. membebaskan mereka adalah satu dosa besar ah jib gol dan kerismudim kepada negara ini. menyebabkan polis tidak dapat mengambil tindakan pengcegahan kerana terhapusnya ISA dan Ordinan Darurat adalah suatu dosa yang lebih parah ...

      adakah aku melayu merasa selesa dengan apa yang ah jib gol perbuat ...

      itu belum aku ulas tentang the new village vs tanda putera yang mana isu sekecil ini pun gagal ah jib gol tanganinya ...
      di manakah kekuatan ah jib gol ...
      pada paluan gong cinanya kah ...
      atau pada langkah tari semasa sambutan will will yang mungkin ah jib gol berminat untuk lakukan semasa thaipusam nanti ...

      Delete
    6. k. Meletakkan Rosmah dalam limelight sampai org meluat

      Delete
  15. He's a Woman - She's a Man

    I saw it walking lonely down the street
    Cool like a cat and like a crazy dream
    I'm looking twice again and can't believe
    It turned around and then it looked at me.

    I I thought, "Oh, no", it really couldn't be
    It was a man and was a woman too
    He's a woman, she's a man

    I think it really came from far away
    I'm feeling hypnotized, I have to stayIt takes my hand and says,
    "Come on, let's go"We're going home there's nothing more to say

    He starts to move, she starts to play
    I need a body, why not you?
    He's a woman, she's a man......

    ReplyDelete
  16. Wakakaka....malayu bangsa babi hutan anjing kurap.....dengki jgn x dengki..rogol anak sengiri jgn x rogol....buang anak sengiri jgn x buang....bangsa paling bangsat iaitu malayu anjing.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni.. apehal lari pada tajuk??? orang suruh belajar bahasa Melayu, tak nak..lepas tu orang sembang lain, apek ni sembang lain..mari kita ketawakan dia!!! hahahahaha...bangsa babi hutan tu kamu la coz agama kami haramkan pegang dan melantak babi...anjing kurap pun sama gak kamu sebab orang Melayu tak bela anjing..di Malaysia ni, siapa yang banyak makan babi hutan dengan bela anjing kurap???? tak dengar laaa...siapa??? apek??

      Delete
  17. Hahaha Azalina mabuk ke terlebih makan ubat?

    ReplyDelete
  18. Najib..Nazri..Hishamuddin kena undur. Cukuplah kamu anak bangsawan dah kaut kekayaan semasa parti dan kerajaan dibawah kuasa bapa2 kamu. Kami org2 melayu marhain tak akan tuntut satu sen drpd kamu sbb kami reda kamu berundur dan halalkan apa2 khilaf yg telah kamu lakukan didlm parti dan kerajaan. Jasa2 kamu terbesar akan dikenang oleh bangsamu sendiri bilamana kamu mengundur diri memberi laluan kpd pemimpin2 melayu lain yang lebih ultra pilihan kami untuk menaikkan martabat bangsa melayu supaya tidak lagi di pijak2 oleh bangsa lain.

    ReplyDelete
  19. Setiap hari Najib dan sekutu2nya didesak menyerahkan pimpinan negara secepat mungkin sebelum org2 melayu menggunakan kuasa rakyat menggulingkan beliau. Sedarlah sebelum terlambat. Jangan ingat dgn tabur duit berjuta2 tu dpt mengambil hati org melayu..nasi dah jadi bubur. You opened the flood gates same as Paklah last times but yours is worst coz u obviously back stabbed your own race.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah Jib back stabbed his own race sambil tersenyum dengan bibir merah dan pipinya yang chubby tu.ChaiiiTTT...!!!!

      Delete
  20. Bangsa bangsat malayu x pernah surkur,hanya tau dengki.....bangsa bangsat malayu ni memang anjing,keturunan babi hutan....weeekee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang makam babi hutan bukan ke? Keh keh keh. Ejaan pun salah.. Aparah, poodachit. Chait. Aiya

      Delete
  21. Masya allah jangan menambah luka yang dah parah dengan impian2 yg memualkan. UMNO bukan hak anak bangsawan, pemimpin yg tidak perasan menjadi liabiliti kpd ahli parti keramat. Berhenti membuat tweet yg jelik begitu

    ReplyDelete
  22. Singkirkan kedua-dua Shahrizat & Azalina!
    Cadangan:
    Ketua Wanita - Rosmah Mansor
    Timbalan - Umi Hafilda
    Mesti ngam punya!

    ReplyDelete
  23. Ketua Wanita - Altantuya

    Timbalan - Parpukari

    Apa macam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timbalan 1- parpukari anjing....
      timbalan 2-bini parpukari babi hutan
      timbalan 3- anak pompuan parpukari biawak
      timbalan 4- anak Kali parpukari cacing

      Delete
  24. Tengok pada kebanyakan komen bolehlah disimpulkan bahawa hisyamudin memang disukai ramai....

    terima kasih

    ReplyDelete
  25. Golongan bangsawan tak yang pernah tahu akan
    kesusahan rakyat biasa. PERCAYAKAH KAMU
    WAHAI BANGSAWAN? bahawa KAMI YANG MARHAIN
    INI ada kalanya SERINGGIT PUN TAK DE....
    Kamu lainlah, anak bangsawan lahir dikepuk padi.
    tapi kami teguh mendokong pejuang2
    maruah bangsa dan agenda melayu. Mentang-mentanglah
    kamu bangsawan dan hartawan..kau beri kami gula-gula
    kerupuk BRIM dan bantuan raya. Kami terima sekadar
    budibahasa tapi dihati kami tiada sekelumit pun
    pemghormatan untuk kamu. Kami UNDI UMNO bukan sebab kamu..
    sebab UMNO kami punya...
    Berundurlah kerana kamu jadikan UMNO alat untuk kemegahan
    sendiri. Berikan UMNO untuk pejuang-pejuang seperti ayahanda
    ayahanda kamu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangsawan ni tiada idea untuk membantu golongan susah tak tahu apa nak buat....pemuda melayu yang pangkah bn pru13 dulu pun ramai yang terkontang kanting....menteri belia DAN sukan aku tengok dah jadi menteri sukan sahaja. Belianya entah kemana.

      Delete
    2. Bangsawan ni kalau tak silap saya ialah keturunan kayangan... BANGSA AWAN iaitu dewa-dewi. Raja-raja dulu berkahwin dengan dewa atau dewi dan melahirkan zuriat yang didampingi oleh dewa-dewi tersebut. Sebab itulah raja itu berdaulat..tapi kes PM dengan future PM ni..tak tau lah layak atau tidak di gelar Bangsawan. Darah Bangsawan adalah darah raja yang sangat prihatin terhadap bangsa itu sendiri. kalau nak tau, darah penyamun pulak ialah yang suka maki hamun, mencarut benda yang jijik macam apek kat sini..

      Delete
  26. Anjing oo anjing,nape ko suka nyalak....anjing nape x nyalak,sbb malayu bangsa bangsat lo....wekkeekeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian ko takde orang layan. wkakakaka....

      Delete
  27. Nampak gayanya UMNO kini sudah ketandusan pemimpin dan pejuang bangsa yang real dan original.Yang tinggal kini semuanya BAPOK MANDOL PERANAKKAN BINATANG HARAM yang menjadi lembu kepada bangsa lain demi untuk kepentingan diri sendiri.Tiada langsung jatidiri dan sifat seorang pejuang.

    Melayu yang bertimbun-timbun ni DIDUNGUNKAN dengan bermacam-macam helah dan agenda TAIK.Tapi pada akhirnya yang untung adalah Kepala Babi.Melayu bagi berduyun-duyun undi hanya untuk membolehkan mereka terus kekal berkuasa dan meragut apa yang ada.Parti ini parti KERAMAT.

    KERAMAT KEPALA BUTOH..!!!!

    Ini parti sudah tiada keramat tetapi sudah mau KIAMAT.Konsep 1Butoh yang dibawa oleh Bapak Sekolah Cina Ah Jib Ptuii ini adalah satu malapetaka yang besar.Dimana semua Kepala-Kepala Butoh menjadi besar kepala dan menuntut sesuatu yang bukan hak mereka dan perkara yang bukan-bukan dan karut sekali.

    Tadi aku dengar lagu raya bertajuk "Balik Kampung" di Radio Era.Bukan main lagu tu siap ada versi Cina dengan India sekali selain versi Melayunya.Kita ni apahal terhegeh-hegeh sangat sampai semua benda nak berkongsi.Puak Kepala Babi tu ada ker nak berkongsi kemakmuran yang mereka kecapi selama ni dengan kita.Setakat kerja jadi pekerja gred rendah dengan company mereka korang tak payah sembang lebat dengan aku lah BODOH.!!!

    Kepada Ah Jib Gor.Aku baru habis baca buku kau yang bertajuk "Helming The Time" atau dalam Bahasa Melayunya "Menahkoda Zaman".Bukan main kau BURAK,GORENG Dung..Dang..Dung..Dang..dalam buku tu konon perjuangkan dan memartabatkan bangsa dan agama.Tapi last last kau main Gendang Cina Dung..Dang..Dung..Dang..macam orang giler....

    PtuuiiHH..!!!!

    Soli arrr...cakap ada kasar selikit....

    Telima Kasihnya Pun.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika semua tidak boleh diharap dan dipercayai lagi.Siapakah benteng terakhir kita?

      Delete
    2. Diri kita sendiri laaa

      Delete
  28. wakakakaka, saya pikir PM malaisia itu Bapak Najib gak ada telor dia lagi ya. malaisia ini saya liat udah jadi negeri kolumbia, sarat dengan kriminal hari hari ya. Kalo rakyat malaisia mau selamat maka kalian harus singkir bapak Najib itu, kalo saya lebih senang sama bapak muyidin itu kalo jadi Pm kerna dia labih berani ketimbang bapak Najib, belio harus disapor untuk jadi PM kalian. Tapi menurut teman saya Bapak muyidin itu juga jual tana melayu sama cinabeng, Waduh pak , pusing kepala saya mikir kasus malaisia ini ya.

    ReplyDelete
  29. Bak pepatah melayu, kalau tak ada angina tak kan pokok bergoyang. Nampak nya dah ada perancangan nk menobatkan anak ponakan Ajib Gor jadi PM selepas Ajib Gor. Mampus lah kalau Hisham jadi PM. Rata-rata umum tahu Hisham sememangnya tak layak jadi PM, Hisham is no PM material!!! Bah kan dia dah FAIL!!! sebagai menteri.....pelajaran, KDN. Entah-entah Kementerian Pertahanan pun akan hancusss....Tolong lah, pemerhati dan penyokong UMNO cadangkan supaya perhimpunan "drop" jer si Hisham....dia ni passenger, pegang dua kementerian pulak tu, macam lah bagus sangat. La nie Hisham sure tengah konfus mana satu dia nak focus. Last-last, biaq jer staff buat suka hati. Alah, macam semasa dia dalam KDN, biar jer orang berdemo, merompak, overstay, melanun dll. Yang Hisham sibuk....KPI jumlah jenayah dah turun bla...bla...bla. Harap-harap pemilih UMNO tegas dan jangan nak simpati dengan Hisham. Masa depan dan survival UMNO bergantung dengan pucuk pimpinan yang hebat...!!! Yang tak boleh perform buang jer, dan sekali-kali jangan pulak amek yang dah expire.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mimpilah kau.Pemilihan UMNO TOTOK ni sejak azalinya berdasarkan siapa yang bawak duit BERGONI-GONI untuk DITABURKAN.Siapa bawak GONI lagi banyak dialah pemenang.Kita semua tahu tapi kita semua buat-buat tak tahu.

      Sekian.

      Delete
    2. ko ada bukti ke reentry, jangan tuduh sembarangan nanti malu parti kita.....selamat sahur

      Delete
  30. Pasal ketua wanita umno tu, aku tak begitu pandai nak buat pertimbangan. Tapi kalau ketua pemuda, aku nampak ketokohan ada pada Saifudin Abdullah. Khairy elok kalau beri jalan pada Saifudin dan beliau sendiri (Khairy) sebaiknya bertanding untuk naib presiden. Hihamudin auww tu ketepikan shj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak bagi saifuddin abdullah, cukuplah x payah layan sangat orang liberal dalam UMNO nih. Camner boleh kalah dengan Al Tantawi, aku pown tau. Dier skang dok tengok twitter jer.
      Hishammudin- si lembik nih pown tak yah layan sangat. Aku sokong kalau dier dicalonkan sbg Ketua Puteri Umno Cawangan Sembrong, sebab lembik dan Menteri Amaran. Memang tak layak jadi PM. Tun Hussein dan Hishammudin jauh berbeza. Tun Razak dan Najib pon jauh berbeza. Tun Razak dan Tun Hussein dapat kekalkan keharmonian dalam masa kita hidup memang susah.
      Najib-lebih baik letak jawatan sebab denagr sangat cakap penasihat 25%.
      Muhyiddin-Kena keras skit, utamakan Melayu
      Zahid- Kita tahu dier dulu kroni Anwar tegar masa dulu. Tp skang kena lebihkan usaha kuatkan keselamatan negara.

      Delete
    2. Aku agak, anak2 menantu bekas PM ini akan naik jadi PM juga ikut giliran:
      1.Najib warisan Tun Razak,
      2.Hishamudin warisan Tun Husin,
      3.Mukhriz warisan Tun Mahathir,
      4.Khairy warisan Tun Abdullah ...
      Muhiyudin, Zahid, Shafie tak akan kesampaian punya ...

      Delete
  31. Kalau mcm Azalina tu nak jadi ketua wanita, makin rosaklah umno! Penampilan diri pun dah tak serupa wanita, jauh sekalilah nak tampilkan ciri keislaman, ciri melayu pun tak lengkap. Ingatlah bhw umno ni parti melayu, sekurang2nya adalah sikit ciri kemelayuan. Sharizat pula susah sikit nak pulih dari kebusukan yg terpalit dari tahi lembu dlm kondominium lakinya dulu. Kalau pilih shahrizat pun, ia akan jadi bahan tohmahan dan ejekan puak pembangkang. Kamilia dah kena buang, nampaknya pilihan terakhir hanya ada pada Halimah Sidique .. tak tahulah pandangan korang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KakLimah tu aku tengok ada keberanian bersuara...mematahkan hujah dgn fakta2... boleh terkebil2 jantan2 di pihak pembangkang dibantainya....skrg ni Umno perlu pemimpin yg vokal....cuma aku rasa kak limah kena tutup aurat betul2...simpan jambul tu dlm tudung jika ingin menjadi pemimpin wanita contoh...anda pasti dihormati...

      Ttg azalina pulak....dia ada keberanian & aku suka gak dia...tapi skrg jdi x berkenan la pulak pas baca statement dia ttg hishamuddin... satu hal lagi azalina ni bljor2 la jdi pompuan sejati...

      Delete
  32. Tak kira ketua wanita atau pemuda Umno keduanya perlukan muka baru,Anjalina dan KJ tidak sesuai utk apa apa jwtn pun.Rakyat nak Umno yg diperbaharui,segar dan diperkuatkan dgn khasiat khasiat berubat berciri masa kini.Satu Malaysia tahu Hisamudin tu pencium keris yg lembik dan jd bahan ketawa penjenayah dlm negara serta penceroboh dr luar,dia adalah produk terlembik dlm Umno.

    ReplyDelete
  33. Aidil Fitri menjelang tiba! Kakitangan kerajaan dapat saguhati RM500 shj? Kuih raya dah RM50 sebalang, kalau 5 balang RM250. Daging nak buat rending, ketupat & lemang tak kira lagi, mau ada RM100. Tinggal lagi RM150, nak buat duit raya bagi anak2 sedara. Baju raya pakai yg tahun lepaslah gayanya. Itulah kerajaan, masa PRU dulu joli sangat, skrg dah kering tabung. Selangor bagi sebulan gaji bonus raya, malulah kerajaan BN ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi....kalau nak ikut perut 5 ribu pun tak cukup....syukurlah sikit

      Delete
    2. Sebulan gaji mana cukup, duit muka honda city toyota vios baru cecah dah 15 ribu, sport rim dgn tayar baru 2ribu stengah, iPhone iPad baru 2ribu. Macammana aku nak balik beraya kat kampung tahun ni tanpa semua tu? Wat malu je. Zalim & kedekut betullah UMNGOK ne!

      Delete
  34. 1.memang sah !!umno ketandusan pemimpin yang punyai intergriti yang tinggi!!semuanya tinggal hampas-hampas saja!!
    2.yang cabar shahrijat lembu pun punyai kereta mewah bagai kereta mainan!!hidup penuh kontroversi!!
    3.nak harap shahrijat lembu!!hanya manusia yang berotak lembu saja yang masih percaya pada shahrijat lembu ni!!penyebab utama umno selangor kalah pada pilihanraya lepas adalah kes nfc sharijat lembu!!!
    4.ikut teori pengurusan yang korup!!!cantas je yang pandai-pandai!!yang alim-alim!!senang sikit nak makan rasuah!!itulah amalan dan budaya umno!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun M pun dah kata, yg bijak cerdik dihalang dan tak mahu masuk umno, yg tinggal pun hak bijak pandai menipu dan songlap duit kerajaan je!

      Delete
  35. Sorang gaya mcm lelaki macho tegas bg amaran mcm bapokbeng,sorang lagi tiada ciri ciri penampilan fizikal wanita Melayu, kasar,tegap mcm jurulatih rekrut tentera.Umno perlu wujudkan post lain yg bukan pentadbiran utk mereka berdua.

    ReplyDelete
  36. PM: Datuk Ibrahim Ali
    Timbalan PM: Datuk Zulkifli Nordin

    Ni baru betul Ultra.

    ReplyDelete
  37. TOLOOOOOOOOONGGGG..!!! aku nak keluar dari Malaysia lepas dapat tahu "future PM". Ada sapa-sapa volunteer tolong seludup aku keluar atau mari kita keluar beramai dari Malaysia. Aku pening berbuka puasa di rumah Mahfuz lepas makan "KUIH SYIAH"....

    ReplyDelete
  38. Minta Ibrahim Ali ubah Perkasa menjadi parti politik. Mahathir boleh sumbangkan dana utk usuaha menggerakkan akar umbi kepada pasu baru.

    ReplyDelete
  39. Nak termuntah aku. Ha ha ha mabuk agakna si Azlina ni. Hishamudin lembut bakal PM ? Kah kah kah. Geli bobona hati denai. Sedangkan Najib pun orang melayu dah meluat giller, ini ko nak suggest Hisam lembut pula bakal PM. Ko posa tak hari ni Cik Azlina oooiiii ?

    ReplyDelete
  40. sepatutnya Ibrahim Ali yang sesuai jadi bakal PM...

    ReplyDelete
  41. HISHAMUDIN PEGANG APA-APA KEMENTERIAN PUN HANCUR, ADA HATI NAK PEGANG MALAYSIA?

    ReplyDelete
  42. Menteri Amaran tu future PM?????? Oh My God!!!!! Aku baru nak cadangkan agar Menteri tu tak bertanding jawatan VP UMNO. Bagilah kat orang lain yang lebih berwibawa demi kepentingan bersama....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1MALAYSIA
      “1Malaysia adalah satu gagasan bagi
      memupuk perpaduan di kalangan
      rakyat Malaysia yang berbilang
      kaum, berteraskan beberapa nilai-
      nilai penting yang seharusnya
      menjadi amalan setiap rakyat
      Malaysia.”
      Ia bukan satu dasar baru yang
      terpisah dari dasar-dasar kerajaan
      Barisan Nasional sebelum ini,
      sebaliknya ia merupakan pelengkap
      kepada pendekatan-pendekatan
      yang sedia ada untuk mengukuhkan
      lagi perpaduan bagi menjamin
      kestabilan, ke arah mencapai
      kemajuan dan pembangunan yang
      lebih tinggi bagi rakyat dan negara
      Malaysia.
      Dalam erti kata lain 1Malaysia
      digagaskan sebagai satu formula
      yang akan membantu memastikan
      aspirasi negara, iaitu Wawasan 2020
      tercapai jika ia diterapkan ke dalam
      sanubari rakyat dan diamalkan oleh
      setiap lapisan masyarakat.
      Pengertian ini adalah berdasarkan
      hujah bahawa untuk mencapai
      status negara maju sepertimana
      yang diilhamkan melalui Wawasan
      2020, syarat yang paling utama ialah
      sebuah negara yang kukuh dan
      stabil dan ini akan hanya dapat
      dicapai apabila rakyat nya bersatu
      padu.
      Perpaduan yang digambarkan oleh
      gagasan 1Malaysia amat berbeza
      dari konsep asimilasi yang
      diamalkan di negara-negara lain di
      mana identiti kaum-kaum etnik
      dilenyapkan dan diganti dengan
      satu identity nasional yang sama.
      Sebaliknya 1Malaysia menghargai
      dan menghormati prinsip-prinsip
      Perlembagaan Persekutuan serta
      identiti-identiti etnik setiap kaum di
      Malaysia , dan menganggapnya
      sebagai satu aset atau kelebihan
      yang patut dibanggakan.
      1Malaysia menekankan sikap
      penerimaan di kalangan rakyat
      berbilang kaum, di mana sesuatu
      kaum menerima keunikan kaum
      yang lain seadanya agar dapat kita
      hidup bersama dalam keadaan
      saling hormat menghormati sebagai
      rakyat dalam satu negara.
      Menjadi asas kepada semua ini
      adalah prinsip keadilan untuk semua
      kaum, yang membawa maksud
      bahawa nasib semua kaum akan
      terbela dan tiada mana-mana pihak
      akan dipinggirkan. Keadilan ini
      mestilah mengambil kira taraf
      kemajuan kaum-kaum yang berada
      pada tahap yang berbeza. Oleh itu,
      dasar-dasar kerajaan dan
      peruntukan-peruntukan
      Perlembagaan yang memberikan
      pembelaan kepada golongan yang
      memerlukannya, akan tetap
      dilaksanakan.
      1Malaysia adalah penerusan agenda
      membina negara. Untuk mencapai
      kemajuan bagi negara, rakyat perlu
      dimajukan terlebih dahulu, dan ini
      dimulakan dengan membentuk
      sikap penerimaanantara kaum, yang
      membawa kepada perpaduan yang
      utuh. Apabila perpaduan dicapai,
      maka urusan pembangunan negara
      akan berjalan dengan lebih lancar.
      - Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Hj Abd
      Razak -
      Perdana Menteri Malaysia

      Delete
  43. Org Melayu 100% ciptaan Yang Maha Kuasa, Org Bukan Melayu 100% ciptaan Ultraman. Patut dicipta saja Org Melayu di Dunia ni, tidak payah ada diversiti dari segi ras dan latar belakang, one size from beginning till end, barulah interesting. Tak payah gaduh2, berlainan pikiran, pendapat dan citarasa. Biar semua bunga dlm dunia ni Orkid saja, barulah syok, tiada perbezaan, semuanye sama saja, no differentiation. Biar semua makanan mee goreng saja, nothing else dlm dunia ini, barulah best, one meal satisfies all. Biar saja Melayu, barulah best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diamlah kau!Merepek macam Mak Cik Wok Kg Chubadak.

      Delete
  44. seorang pengkid, seorang bapok, hancus UMNO dah tandus pemimpin berkaliber

    ReplyDelete
  45. Kesimpulannya, Parpukari telah berjaya membuat reverse psychology...nampaknya ramai ahli Umno yang mula membenci para pimpinan Umno. Syabas Parpukari,anda berjaya...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!