RAMADHAN KAREEM! BOIKOT LA OLDTOWN KOPITIAM, IANYA MILIK CINABENG YANG TIDAK HALAL!


melayu pkr perasan omputih dah telan makanan tak halal old town selama 6 tahun.

bagi aku samada dia apply atau tak sijil halal itu bukan persoalan.

yang penting di sini adalah keberkesanan KEMPEN BOIKOT CINABENG sudah menusuk masuk urat-urat cinabeng sampai mereka terpaksa apply sijil halal semata-mata nakkan pelanggan melayu datang !

BOIKOT SEMUA BISNES PEMUSUH ISLAM KETURUNAN CINABENG SAMPAI BANKRAP!

KLIK SINI

HOUSE PK: `Ini au petik dari blog GAP.  Tak mati kan wahai kaum muslimin sekalian kalau korang tak minum atau makan di Old Town Kopitiam ni? Di bulan yang penuh kemuliaan ini, aku menyeru kepada semua melayu Islam supaya jangan lagi pergi ke kedai yang status halalnya diragui, apatah lagi ianya telah disahkan oleh JAKIM!

35 Responses to "RAMADHAN KAREEM! BOIKOT LA OLDTOWN KOPITIAM, IANYA MILIK CINABENG YANG TIDAK HALAL!"

  1. Makin melampau.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633570763334439&set=a.163707420320778.36979.163629210328599&type=1

    ReplyDelete
  2. Boikot boikot boikot...lepas ni boikot ayam plak..

    ReplyDelete
  3. Tak perlulah makan makanan dari kedai kedai cina jika tak halal menjadi darah daging kita dan merosakkan iman.

    ReplyDelete
  4. Setiap sen yang digunakan untuk makan di Old Town White Coffee adalah untuk menghancurkan Islam. Haram makan dikedai yang tiada logo halal. Ayam pun belum tentu disembelih cara Islam. Ntah-ntah ayam bangkai, ayam kena patah tengkok campur perencah babi.

    Get lost you Ngeh Koo Ham tokey Old Town Kopitiam - namapun ada jenama babi!

    ABC, BBC!

    ReplyDelete
  5. Setiap makanan yang ada cap halal JAKIM sudah semestinya HALAL....dan yang tiada cap halal JAKIM tidak semestinya TIDAK HALAL....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tambah:
      Semua yang ada logo halal jakim belum tentu boleh dimakan
      contoh. Berus cat

      Delete
    2. Nak persenda Jakim la tu kan anon 5.03pm??

      Bagi student UITM, UTM, UIA dan U2 lain yang ambik grafik, fine art yang banyak menggunakan berus lukisan, berus Holbein diperbuat dari bulu babi dan bulu ekor kuda. Pilih yang dari ekor kuda, dijamin suci. Berus Cina (yang macam batang buluh itu) semuanya dibuat dari bulu babi yang telah dinyah warna menjadi putih...jaga jaga jangan diperdaya walaupun murah.

      Kasut Adidas, Nike ada yang dibuat dari kulit babi. Ada dompet lelaki dan wanita dari Thailand dan Indonesia diperbuat daripada kulit babi dan kulit anjing....kauorang Islam tahu nak bezakan, kecuali kauorang Melayu Baru peminat Bah Ku Teh dan angsa salai cucuk dawai.

      Pinggan mangkuk bone China Melamin diperbuat dari tulang selangka babi tua yang telah diproses menjadi serbuk kalsium. Jadi jika kauorang guna pinggan mangkuk tu, macamlah kauorang bubuh nasi atas tulang babi.

      Kebanyakan barang ni Jakim takda cop pun. Guna keprihatinan dan kepala hotak sendiri, dipandukan oleh iman. Kalau kauorang tak ambik port..Cina amat berterima kasih kerana beratus barang lain lagi diaorang mau kasi kauorang guna, mau pasarkan kepada Melayu yang dalam proses liberalisasi.

      Delete
    3. Ada lagi kawan-kawan...

      Elakkan restoran Cina yang ada label " NO PORK SERVED". Pork bagi orang Cina adalah daging babi. Babi adalah PIG. Walau tak dihidangkan daging babi, tapi stew dan dressing adalah produk dari PIG. Kuah sup dan minyak menggoreng mee, noodle dan nasi goreng dari produk PIG. Dressing saperti bawang goreng itu adalah dari hirisan lemak tepu kulit perut PIG, rangup dan harum. Minyak lemak babi juga digunakan untuk peram merinade ayam dan itik. Sos babi digunakan untuk masak sayur.

      Semua masakan (kecuali nasi kukus) di restoran Cina NO PORK SERVED menggunakan produk babi sama banyak dengan guna bawang putih.

      Delete
  6. boikottttttttttttt
    ni lagi satu anak haram pasangan porno
    http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2013/07/bah-kut-teh-selamat-berbuka-puasa.html

    ReplyDelete
  7. Dapat sijil JAKIM ke tak ke aku pedulik hape..

    BOIKOT TETAP BOIKOT!! CINABENG!!

    ReplyDelete
  8. Aku nak gerak ke bazar ramadhan dah ni.Mampos aku takkan beli barang Cin Cong Ceng kejap lagi.Boikot tetap boikot.Hidup.....Hidup....Hidup Boikot....Dulu guru besar sekolah aku selalu cakap jgn beli aiskrim dgn asam masin kat luar sekolah sebab itu taik idung cina.Betul tak betul aku tak tau sebab aku cuma beli aiskrim Malaysia kat makcik Munah. Warghhhhh...Kah....Kah.....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan boikot sekadar Old Town sahaja. Dah lah dipunyai oleh cinabeng, lagi teruk dipunyai oleh dap nga ngeh. Boikot sekali jenama kopitiam kepunyai cinabeng. Apa lah sangat menu yang dia orang serve....tak makan atau minum kat sana pun tak kepunan. Biar lah makan kat kedai mamak pun, cepat dan murah. Kedai melayu pun dah banyak. Kopitiam tu jenama cina, tak payah lah orang melayu mengagung-agung establishment ni. Melayu ada strong buying power kerana populasi melayu ramai dari cinabeng.

      Delete
    2. ko jgn nak kelentong lah ke pasar ramadan ... dah kenyang, nak ke sana buat apa lagi ...

      Delete
    3. Tengah berbuka pun ko sempat post comment. Haram betul.Ok aku nak gi Masjid dah ni.

      Delete
    4. ewah ewah lebai jadian ni ... ko nak pegi buat apa awal lagi ... lepas terawih baru ada jamuan moreh ..

      Delete
    5. Ada berani ke nak boikot Cinabeng? Ramai anak melayu mencari rezeki dengan Syarikat-syarikat/perniagaan/pasaraya Cinabeng yang akan menerima akibatnya. Hendak diharapkan orang Melayu membuka kilang/pasaraya dan ............ minta maaf!!

      Delete
    6. sabar.. sabar tu adalah iman org islam.. bukan cina kafir.. tunggu semakin byk kilang nak buka.. tungggguu.. org cina ambik masa berpuluh tahun.. sabar ya..

      org melayu tak takut.. yg takut cina.. brg tak laku.. mcm mana nak angkuh bongkak lagi..

      Delete
  9. Beres... Keluarga saya 6 beranak, dulu rajin le sana... BOIKOT dah!

    ReplyDelete
  10. bukannya aku tanak makan kat kedai melayu dan mamak. masalahnya nama saja kedai halal, tapi makanan dibubuh seluar dalam sebagai pelaris. aku tidak akan makan di kedai yang mengamalkan syirik untuk menarik pelanggan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan puasa jangan buat fitnah. Sia-sia je puasa.

      Delete
    2. kekadang kotoran kuku dicampur dalam makanan. gelinya!

      Delete
    3. semua kedai mamak dah beli kat mydin.. tukar guna tepung minyak gula susu dll dgn produk melayu bumiputera felda sime darby.. tu cina marah GILOO BABIII..

      brg dia org dah byk tak laku.. takde masyukkk.. semalam aku makan roti canai abis sembahyang.. sedappp.. kawan aku tambahhh.. tek tarik guna susu apa tu.. la keluaran felda tu... mmmm manis..

      mak aku pulak buat nasi minyak.. sedap guna beras ala org johor tu.. halal tau takde pemutih..

      Delete
  11. Boikot la weh. Dah mahal

    ReplyDelete
  12. petang tadi berbuka di kfc. pemiliknya cina tapi pekerja-pekerjanya awek melayu yang comel-comel belaka. Alhamdulillah kenyang dan secara tidak langsung menyumbang periuk nasi kepada awek2 comel tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YE KE. BILA PULAK DIA BERPINDAH TANGAN KE CINA. BUKANKE DIA MILIK JOHORE CORP.

      Delete
  13. PARPUKARI bolehkah menyediakan pekerjaan kepada orang melayu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cetek akal lah dia ni. Nak sokong kafirlaknat ni kenapa. Susah betul nak fahamkan Melayu2 mcm ni. Org bagi nasihat dia masih nak kenakan org balik. Ini yg cina suka.

      Delete
  14. restoran "no pork" depan hotel Vistana KL melambak pelanggan melayu jamu selera. zero kesedaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PGILAH NASIHAT KAT MEREKA YG DAH BUTA MATA HATI. JAIS MAIS DLL KENA PEKA DAN SIASAT LEBIH MENDALAM. JANGAN TIDUR. ITU AMANAH YG PERLU ANDA JALANKAN.

      Delete
  15. Biokot bukan dlm bulan Ramadhan saja,tetapi SESEORANG MELAYU ITU mesti berjihad memboikot brgn dan khidmat KUFFAR CINA utk sepanjang hayat atau seumur hidup.Kerjasama dgn Cina hanya atas dasar dharurat dan terpaksa sahaja.Terang terangan mereka adalah musuh menghina Islam,Raja Raja,Adat dan budaya Melayu.

    ReplyDelete
  16. KAH...KAH....KAH.....INI bukan artikel parpu.....ini satu lagi artikel basi....dan cetak rompak oleh parpu......otak mamak ini tak cukup ilmu untuk tulis rencana cam ini.

    ReplyDelete
  17. oltonwetkopi ada sate babi......ada rendang babi......cina hidang sedulang.....Islam makan dengan bangga.......nga...nga...nga...ngeh...ngeh

    ReplyDelete
  18. Ada sesiapa berani buang bener iklan kopitiam tak halal di jalan taman perumahan Melayu Islam......ini JIHAD kita

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!