PANAS DI BULAN RAMADHAN! SURAT TERBUKA UNTUK NIK AZIZ DARI AHLUL PAS SEUMUR HIDUP!

Ini luahan hati orang PAS yang aku terima melalui email, ianya surat terbuka untuk Nicky Ajis and the gang, apa kata korang baca dan nilaikan sendiri?

Surat terbuka untuk Tuan Guru Nik Aziz - Mohamad Abdullah

Saya selaku ahli PAS ingin menyuarakan rasa kecewa dan marah atas insiden terbaru yang melibatkan kepimpinan tertinggi PAS yang sewajarnya memaparkan akhlak dan pekerti berjemaah yang tinggi selaku teladan bagi ahli dan masyarakat umum.

Insiden ini rentetan dari Ijtima' Badar anjuran Dewan Pemuda Pas Pahang di Temerloh pada 27 Julai yang lalu yang menjemput Zaharudin Mohamad antara tujuan khususnya ialah membicarakan berkenaan isu pimpinan yang berotak Liberal dalam PAS.

Ekoran dari program itu maka keluarlah 'mesej' melalui 'wassup' Ketua Dewan Pemuda PAS Pahang yang antara lainnya berbunyi seperti berikut:
“wujudnya ajk pusat dan ahli pas yg berfikiran Islam liberal yg sangat membahayakan jamaah dan seterusnya meruntuhkannya. Maka ana mencadangkan mereka yg ana senaraikan ini tidak dipilih menjadi ajk pas pusat pada pemilihan akan datang...

1) Khalid Samad
2) Dr Zulkifli Ahmad
3) Hanifa Maidin
4) Mujahid Rawa
5) Husam Musa

*USTAZ SHAHRIL AZMAN (PAHANG)”

Jelas mesej ini amat biadap yang keluar dari seorang pemimpin tertinggi Pemuda yang sebenarnya ramai akur beliau sendiri mempunyai masalah dan perangai yang 'memeningkan' banyak pihak dan di tambah pula dengan perkara terbaru ini.

Umum sedia maklum adanya pertikaian dan perselisihan antara golongan yang di labelkan ulamak dan yang di gelar professional.

Untuk memudahkan pemahaman Tok Guru, Pemuda Pas seperti Nasrudin Hasan, Nik Abduh, Zaharudin dan beberapa lagi ada lah dari kumpulan yang di gelar Ulamak manakala Khalid Samad, Mujahid, Husam dan Hanifa mewakili gelaran professional.

Hebatnya Shahril Azman ini mendahului muktamar dengan menghina dan menghukum 5 orang di atas sebagai Liberal yang berfahaman salah yang patut di singkirkan dalam muktamar nanti!

Hantu apa yang merasuk kepala hotak beliau di kala iblis dan syaitan semua di rantai pada bulan mulia ini?

Ringkasnya saya merayu agar Tok Guru campur tangan dalam isu ini. Pencerahan wajib di buat sebelum muktamar bermula.

Dua-dua pihak ini wajib di panggil mengadap dan bersemuka di depan Tok Guru. Siapa saja yang silap wajib mengakui kepada umum kesilapan mereka dan wajar berundur segera demi kebaikan jemaah.
Kita tidak lupa ketegasan Tuan Guru dalam menentang kerjasama dengan BN sedangkan kumpulanyang di gelar ulamak ini ramai yang bersetuju dengan idea ‘kerajaan perpaduan’ tempohari.

Ironinya kumpulan professional ini secara total menentang agenda kerajaan perpaduan yang sememangnya jahat dan begitu di tagih oleh Nasarudin Mat Isa juga amat rapat dengan Nasrudin Hasan.

Apakah benar kumpulan professional berniat untuk menjatuhkan presiden? Ianya wajib di siasat secara mendalam. Kalau benar, kenapa? Kalau bukan, apa motifnya mereka di tuduh begitu?

Begitu juga dengan kumpulan yang di gelar Ulamak. Mereka secara konsisten terutama Nasrudin Hasan dan Nik Abduh menyerang kumpulan professional terutama Husam pada muktamar beberapa tahun yang lalu lagi. Mengapa mereka bertindak sedemikian?

Adakah kerana isu peribadi Nik Abduh di Kelantan yang mewakili kem yang tidak sehaluan dengan Husam berlanjutan sampai ke peringkat PAS Pusat? Biarpun Nik Abduh mewakili kumpulan Ulamak tetapi cara hidup dan personality beliau jauh kebelakang berbanding Husam yang bukan ulamak.

Nik Abduh mengamalkan cara hidup mewah berbanding Husam apatah lagi Tuan Guru. Mujur UMNO tidak terbau isu pembelian haratanah secara tunai oleh beliau tempohari, sekiranya benar.

Nasrudin Hasan pun tidak kurang hebatnya. Beliau tampak hebat berceramah tetapi setakat itu sahajalah, tanyalah pada mereka yang rapat dan yang tinggal berdekatan kediaman dan tempat beliau pernah tinggal.
Beliau juga di maklumkan ada menerima sumbangan kewangan dari kontraktor yang terlibat dengan LYnas, satu projek yang di tentang oleh PAS.

Justeru itu, tidak kiralah dari kalangan ulamak mahupun professional, siapa yang bersalah atau mempunyai niat yang serong terhadap kumpulkan yang satu lagi tanpa asas sebenar wajib di rehatkan, kalau perlu singkirkan sahaja selepas di dengar penjelasan mereka dan di beri keadilan sewajarnya.

PAS memerlukan professional yang hebat tetapi bukan yang memandai-mandai dan membelakang Jemaah dan perjuangan.

PAS menghormati ulamak tetapi bukan ulamak yang hanya pada nama dan gagal berfungsi dalam mendepani masyarakat dan isu.

Semoga ini merupakan jasa yang paling besar yang boleh Tuan Guru mainkan selepas di turunkan dari jawatan oleh mereka-mereka juga yang berkepentingan.

* Mohamad Abdullah merupakan Ahli PAS seumur hidup*

116 Responses to "PANAS DI BULAN RAMADHAN! SURAT TERBUKA UNTUK NIK AZIZ DARI AHLUL PAS SEUMUR HIDUP!"

  1. KAH....KAH.....KAH...Mamak kepala dongga...ni...ahli PAS ke????? Woit....ini sudah jadi lalang...kah...kah....kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAH KAH KAH. .. hoi parpu. Hang ingat Nik Aziz reti baca ka surat? dia tu mulut kohong. nik aziz bukak mulut pun tak reti, bau longkang! dia bukan reti baca. sijil agama pun dari deobone india. hoi parpu hang kene surun nik aziz kohong baca sanskrit la. jaga parpu, nanti unit ANAL marah oo..

      Delete
  2. Apalah nak jadi dengan orang melayu di Malaya ni . Pemalas dan suka meminta minta dengan kerajaan . Malas berusaha . Suka tuduh orang tanpa usul periksa . Orang melayu lah yang paling ramai jadi penghisap rokok . Penagih dadah pun ramai melayu . Mat rempit apa lagi , melayu lah . Buat malu ugama Islam aje .

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat rempit, mat gian, orang yang hisap rokok, bohsia....perbuatan mereka ini tidak menganggu gugat kedudukan pemimpin tertinggi negara, maka mereka ini tidak diambil kira oleh pemimpin berkenaan!

      Delete
    2. Yg jd bohsia ke mat rempit dll tu atas kehendak mereka sendiri..jgn salahkn kjaan pulak...dh disempurnakan krpentingan asas yg sempurna tp yg itu di pilih. Jadi. Salah siapa

      Delete
    3. Puak Syiah harapkan Melayu macam ni untuk digarap mengikut mereka..keutamaan akan direwkrut semua unit amal PAS kerana mereka tu yes man belaka ,suruh tidur atas jalan mereka tidur, suruh ais krim jamban mereka sokong, suruh sontot mereka sokong, suruh liwat mereka sokong.itu nampaknya cara SYIAH.

      Delete
    4. Pmimpin pas tlah mgunakn islam dlm skop jihad, pahala, ganjaran syurga dn sirah prjuangan rasulullah dlm mbodoh dan mperkudakn ahli2 yg smemangnya cintakn ALLAH dan RASULNYA bg kpentingan diri sdgkn ada prkara yg disuruh itu brtentangan dgn ahlak dlm islam. Prlu diingatkn bhwa rasulullah menegakkn islam dgn ahlak yg bgtu mulia skli dlm myantuni hati nurani ummah. Ini brbeza skli dgn pmimpin pas yg kehulu hilir mberitahu dunia mreka tegas mprjuangkn al quran dn sunnah tp ahlak mereka amat brtentangan skli dgn ahlak yg dibawa oleh nabi MUHAMMAD SAW

      Delete
  3. dah duduk tanah melayu tentulah yg ramai pun melayu... nak tengok cina ramai pegi tanah besar china, nak tengok india ramai pegi sana india la tambi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat,,,,,cuma tak ramai melayu yang kaya berbanding cina dan india

      Delete

  4. Nik Abduh mengamalkan cara hidup mewah berbanding Husam apatah lagi Tuan Guru. Mujur UMNO tidak terbau isu pembelian haratanah secara tunai oleh beliau tempohari, sekiranya benar.
    .........................................................................

    P/s...Kaya rupanya nik abduh ni

    ReplyDelete
  5. ni x penjilat, pendengki. rse2nye pengirim ni penjilat khalid gereja. nk muktamar bru nk bekokok... mcm kj, nk PAU ni die bru laa bekokok. daa 2 3 hr ask kj ni kuar tv petahan sana petahan sini. nk PAU laa katakn, kna laa mnonjol... apa2pn jgn lupa boikot kj, nazri & kerismudin... ini kalilah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak PAU baru la Menteri Kejora merangkap KP UMNO terpekik-pekik,terlolong-lolong,terkinja-kinja mempertahan jawatan masing-masing.Bukan pertahankan bangsa dan agama pun.Ini semua wayang TAIK berprestasi tinggi.

      PtuuuiiiHHHHH....!!!!!

      Delete
    2. Kita sebagai orang muda perlu menyokong kj sepenuhnya buat masa sekarang dia yang terbaik...aku taknak umno hanya dihuni oleh golongan tua

      Delete
    3. Tapi Kejora Ngentot ni track record dia sangat buruk dan membahayakan.Kejora ni sorang ker ada batang Kotey dalam pemuda tu.Lain-lain semua MANDOL ke.Untuk pengetahuan semua orang muda dah lama meluat.Tapi diorang semua ikut style Ah Jib.Iaitu bajet cool rilek gedik santai.Tunggu PAU nanti kita kasi TAPAU.


      Terima KaseeeeYYYY Lahhhh....!!!!

      Delete
    4. Gua agak mlm ni, dia kena makan tak habis dgn puak2 student Europe! Gua tunggu nak tepuk tangan je!

      Delete
    5. K_hairi
      E_ngkau
      J_enis
      O_rang
      R_akyat
      A_kui

      Delete
    6. Student Europe semua dah tapau. Assigntment tak siap sibuk politik kejora.Hujah pun serupa TAHI.

      Sekian

      Delete
    7. Anon 6:03AM


      Akui apa?Akui Kepala Jinggut kau. Warggghhh....Kahh....Kahh...!!!!!

      Delete
    8. K_hairi
      E_ducated
      J_ovial
      O_ptimist
      R_adical
      A_daptable

      Delete
    9. Jangan keluar pantun sudah. Terberak Aku nanti. PtuuuuiiiHHHH....!!!!

      Delete
    10. K_hairi
      E_xtraordinary
      J_udicious
      O_ngoing
      R_obust
      A_ttractive

      Delete
    11. anon 5:37, 6:03, 6:13 & 6:21 penjilat tegar kj..xde makne lgsng kj ni jd ketua pemuda umno..gi tnye kj brape rmi org muda yg pemuda umno daftar utk msk umno & sokong umno utk pru13?ade smpai 100000 org?puii mn ade!!tanye kj lg apa aktiviti yg pemuda umno bt dkt tmpat korg @ tmpat2 lain slruh Malaysia?hurm..apa lg la klu nk tarik pengundi muda msk umno, mmg xde la kj bt..yg si kj ni tau msk mjlh nk glamer je..pau ni hrp sgt2 tkr la si kj ni JANGAN jd lg ketua pemuda..htr blk si kj ni blk rombau gi noreh gotah..sokong anon 4:57!!boikot kj, nazri & hisyamuddin!!

      Delete
    12. K_hairi
      E_xpert
      J_oyful
      O_xford
      R_ousing
      A_pologetic

      Delete
    13. TAPAH: Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mahu pindaan perlembagaan parti membenarkan pemilihan terbuka jawatan kuasa peringkat bahagian, pusat serta Majlis Tertinggi (MT) Umno dijadikan semangat kepada mereka untuk terus mengukuhkan parti.

      Katanya, pindaan itu tidak seharusnya menjadi lesen untuk merebut jawatan tertinggi dalam parti itu selain mahu ahli serta pemimpin Umno menjaga maruah parti.

      Beliau berharap ahli parti memilih pemimpin yang layak dan mereka yang mahu bertanding pula betul-betul layak untuk kerusi atau jawatan yang dipertandingkan.

      Khairy berkata, apa yang lebih penting ialah sesiapa yang menjadi calon perlu bertanding secara sihat dengan semangat ‘kekeluargaan Umno’.

      “Kita (Umno) buat pindaan perlembagaan untuk wujudkan satu pemilihan parti yang lebih demokratik, telus serta mencegah politik wang. Saya harap sesiapa yang bertanding, ikutlah prinsip yang dikehendaki parti,” katanya.

      Beliau berkata demikian kepada pemberita pada program Ihya Ramadan Parlimen Tapah di Masjid Al-Mukmin, Batu Tiga di sini, malam tadi.

      Delete
    14. KENYATAAN TEGAS KETUA PEMUDA UMNO BERKAITAN FILEM THE NEW VILLAGE

      Kebenaran terhadap penayangan filem 'The New Village' perlu ditarik balik sekiranya ia mengagung-agungkan peranan komunis dan mencetuskan provokasi, kata Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin.
      Beliau berkata berdasarkan tontonan treler filem itu dilihat seolah-olah ia mengagung-agungkan pejuang komunis dan perkara itu tidak boleh diterima sama sekali.

      "Ini satu usaha untuk menulis semula sejarah kita dengan mengagung-agungkan komunis yang kita tahu adalah pengganas yang banyak melakukan keganasan di negara kita.

      "Walaupun betul komunis lawan British tetapi keganasan itu tidak boleh dimaafkan," katanya kepada pemberita ketika ditemui pada program Ihya Ramadan Parlimen Tapah di Masjid Al-Mukmin, Batu Tiga di Tapah malam tadi.

      Khairy mahu kerajaan melihat semula keputusan membenarkan tayangan filem itu.

      "Kalau ada orang kata kenapa saya buat keputusan dan kenyataan ini sedangkan saya belum tengok (keseluruhan) filem ini. Saya boleh rujuk kepada kes filem 'Tanda Putera', ramai yang tidak tengok tetapi terus menghukum sampai 'Tanda Putera' ditunda dan ditangguh selama satu tahun," katanya.

      Mengenai pemberian kebenaran penayangan filem 'The New Village' yang dilihat begitu mudah oleh pihak berkuasa berbanding 'Tanda Putera', Khairy berkata sepatutnya tidak wajar berlaku 'pilih kasih'.

      "Itu yang menimbulkan tanda tanya. Saya akan bawa perkara ini ke Kabinet sebab kita melihat jelas berlaku 'double-standard', trelernya sahaja kita sudah nampak ia mengagung-agungkan pengganas komunis boleh dilepaskan begitu sahaja, sedangkan 'Tanda Putera' kena tunggu satu tahun. Bagi saya ada sesuatu yang tidak kena," katanya.

      Semalam, akhbar melaporkan pendedahan sebuah blog mengenai filem itu yang dilihat mengangkat Parti Komunis Malaya sebagai 'hero' dan mempersoal bagaimana ia boleh ditayang pada bulan kemerdekaan sedangkan filem 'Tanda Putera', yang mengisahkan perjuangan pemimpin negara dalam mendepani insiden 13 Mei, terpaksa ditangguh tayangan beberapa kali.

      - Bernama

      Delete
    15. Syabbas aku ucapkan di atas keprihatinan & ketegasan menteri KeJora ini!
      Mcm itu lah pemuda UMNO, pemuda Melayu!

      Delete
    16. Ko tak nak beri apa2 ucapan ke Reentry?

      Delete
    17. Reentry pergi masjid lah, tunggu jamuan moreh!

      Delete
    18. Kj jugak akhirnya...nak harapkan sapa lagi kalau bukan dia

      Delete
    19. nak pau ni kan,kena la tonjolkan diri. sebelum ni tempolok dah busuk,ni nak cover utk pau kena la bising sikit2. psl islam kena hina melayu kena tunjal tak nak pulak pertahankan. ambil contoh psl guru besar sekolah dekat sg buloh tu ckp la. klu nak pikir anon 6:52 tu ckp mmang btl pun,nothing,xbt apa2 pun ketua pemuda ni. kpd penyokong kj terima la kenyataan,jgn nak copy paste je. masing2 dah bsr,pikir dlm2 demi servival islam/melayu. maaf andai terase.

      Delete
    20. Waduh....waduhhh...waduhh...Rasanya mau NgenToT aja pabila kedengaran Kejora Fan Club berteriakan dan bersorak sorai gumbira.

      Woii Mangkok Hayon.Khir Toyol dah bedal dia baru-baru ni baru terhegeh-hegeh nak MELOLONG macam HANTU POLONG.Sebelum ni aku tengok dia mengambil pendekatan yang sama seperti Mentornya iaitu Ah Jib Gor.Pendekatan yang diambilnya ialah Cool,Rilek,Gedik Dan Santai.Buat BoDDoW je...macam takder aper-aper yang berlaku.Yang penting bibir kena taruk lipstick kasi merah jambu.PtuuiiHH...!!!!!

      Percayalah cakap aku.Di ambang PAU ini Kejora NgenToT akan berterusan dan sentiasa berkumandang di corong-corong radio dan TV.Terpekik sana terpekik sini.Ini semua WAYANG TAIK demi untuk jawatan dan wang ringgit.

      Akhir kata masa PAU nanti kita kasi TAPAU sama ini worang.Tara guna juga punya ini worrang kalu.Cakap-cakap sama bising aja leybey tapi kerja bikin tarak.YeellleeKK...!!!Innaporrengge amma Kejora ChaiiiTT...ChaiiTT...PtuiiiHH...!!!!

      Warghhh....Kah...Kah...!!!!!

      Delete
    21. KJ, another ANWAR IBRAHIM in the making...

      The richest unemployed...itu kata2 ketua komunis Malaya.

      Delete
    22. Sebelum aku masuk tido berdengkor.

      "Geng Spender Europe adalah bodoh"!!!

      Sebabnya..Aku tido diorang bangun.Aku bangun diorang tido.Aku tak reply on time di katanya aku dah kena bungkus.PtuiiiHHH...!!!!

      Kalau geng Europe berani tukar jam ikut GMT Malaysia la.Asyik aku je nak ikut GMT korang.LEBAM BIJIK MATA AKU Woiii...!!!!

      ChaiiiTTT..!!!!

      Delete
    23. AnonymousJuly 30, 2013 at 5:37 PM
      Kita sebagai orang muda perlu menyokong kj sepenuhnya buat masa sekarang dia yang terbaik...aku taknak umno hanya dihuni oleh golongan tua

      AnonymousJuly 30, 2013 at 6:03 PM
      K_hairi
      E_ngkau
      J_enis
      O_rang
      R_akyat
      A_kui

      AnonymousJuly 30, 2013 at 6:13 PM
      K_hairi
      E_ducated
      J_ovial
      O_ptimist
      R_adical
      A_daptable

      AnonymousJuly 30, 2013 at 6:21 PM
      K_hairi
      E_xtraordinary
      J_udicious
      O_ngoing
      R_obust
      A_ttractive

      AnonymousJuly 30, 2013 at 7:11 PM
      K_hairi
      E_xpert
      J_oyful
      O_xford
      R_ousing
      A_pologetic

      AnonymousJuly 30, 2013 at 9:30 PM
      Kj jugak akhirnya...nak harapkan sapa lagi kalau bukan dia
      ------------------------------------------------------------------------------------------------
      Komen balas saya:
      Punca semua masalah yg terjadi adalah akibat dari pentadbiran dan kepimpinan lemah bermula dari PM yg kuat tidur (Dollah Badawi) dan diikuti oleh PM yg lembik (Najib); atas nasihat orang muda liberal spt KJ, Omar Ong, Kalimullah dll.... serta disokong oleh bekas pemimpin Team B Musa Hitam & Shahrir Samad.

      Kempen ini akan berterusan sampai 5 Okt. Selagi orang-orang yg tersebut di atas tidak dinyahkan, selagi itulah masalah tak akan kunjung padam. Najib, Khairy Jamaluddin, Omar Ong & Kalimullah harus dikuburkan.

      Negarawan terulung Tun Dr. Mahathir juga telah membuat kenyataan sama pada 26/7/13.



      Delete

    24. ReentryCapsuleJuly 30, 2013 at 11:05 PM

      Waduh....waduhhh...waduhh...Rasanya mau NgenToT aja pabila kedengaran Kejora Fan Club berteriakan dan bersorak sorai gumbira.

      Woii Mangkok Hayon.Khir Toyol dah bedal dia baru-baru ni baru terhegeh-hegeh nak MELOLONG macam HANTU POLONG.
      ______________________________________________________

      Hah hah hah ... mana tak melolong kena ganggu dgn TOYOL PENYAPU!

      Suara toyol dari penjara pun nak pakai/layan ke?
      Khabarnya toyol tu pun dah masuk PAS!
      Dia nak nak mula kucar kacirkan UMNO ...
      Ko pun nak tumpang sekaki ke Reentry?ChaiiiTTT..!!!!

      Jgn nak buat alasan waktu GMT kawan, ko tak bangun sahur ke?
      Dah pandai cari alasan nak sembunyi ye ..PtuiiiHHH...!!!!

      Ko tahu pak man nak lari, ko nak lari jugak..Warghhh....Kah...Kah...!!!!!

      Delete
    25. Negarawang pulun wang Negara 22 tahun ... cakap mcm mana pun tak apa ... ini nak pulun bagi anak cucu dia pulak!!! CheDet nak ceduk habis ... Warghhh....Kah...Kah...!!!!!

      Delete
    26. July 31, 2013 at 3:59 AM

      Ngko ingat bangun-bangun sahur terus nak komen ke mangkok.Tak kisah lah saper pun tegur dia yang penting dah kena sergah baru nak terhegeh-hegeh.Mamat Kejora Pojaan hati kau ni ni lifespan dia aku rasa tak lama dah kecuali ada lagi Melayu Kepala Butoh yang boleh dijual beli.Macam Tun M cakap.Nak kira 700++ undi pun makan masa 8 jam.Apa ke lancau kepala taik babi hanjeng sampai nak mengira 700++ punya undi pun macam nak kira 80 juta biji sawi.PtuiiiHHH...!!!!!

      Ini Jam Kalu.Time itu PAU kasi TAPAU sama dia lah.

      Delete
    27. July 31, 2013 at 5:36 AM

      Ko jangan nak buat fitnah lah.Nanti masuk neraka jahannam.

      Sekian.

      Delete
    28. so dah nampakkan org tak suka kj.tak payah la nak bertanding lg.ramai org tolak kau la kj.sedar2 la kj oiiii

      Delete
  6. satu2nya yg tidak dapat diNAFIkan ialah SIFAT org2 Melayu baik dari parti politik mana pun adalah KEBIJAKSANAAN dlm tikam2 belakang sesama sendiri, asal dapat tercapai hasrat peribadi.

    maklumlah ada Melayu yg mengaku melalui kajian org Melayu ni ada 25% dari DNA yahudi, salah satu puak yahudi yg hilang ditelan zaman ...

    ReplyDelete
  7. Ko tak payah lah nak menyibuk pasal PAS pula parpu, hal UMNO banyak lagi yg tak settle! Lagipun kekalutan dlm PAS tidak berkaitan dgn tadbir urus Negara. Lainlah UMNO yg ada ramai menteri dlm pelbagai portfolio & panyakit polio! Bagi selesai dulu isu Najib, Hishamudin, Nazeri & Khairi. Lepas tu tengok pula isu Mukhriz nak cabar jawatan Naib Presiden UMNO, nak potong khairi yg akan kekal dekat tempat ketua Pemuda. Sekarang UMNO ada 3 team! 1.Team Najib & the gang. 2.Team Zahid & the gang . 3.Team Tun M & the gang!
    Kita bincang, cari jln satukan UMNO yg dah makin berpecah ni dpd ngko nak pergi menyibuk nak jaga kain & rumahtangga PAS. Biarlah kalau depa nak lingkup pun, apa ngko susah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko tak payah sibok hal umno jaga pas yang berpenyakit tu

      ptuihhhhhhh....!!!

      Delete
    2. Kejora punya gang jangan dilupo.
      Local ado Europe pun ado.....

      Timo KasiHlah...den nak nyabit rumput ni ha...

      Delete
    3. Geng Mahatear ada banyak kat India. Yg sorang dpdnya sesat sbg mubaligh dtg Msia bawa ajaran baru: Nabi Muhammad SAW = Alkalki Authar manakala Tuhan Yg Maha Esa = Baghwan Visnu. Mubaligh itu suatu masa diberi gelaran Man Alkaki Auta @ Authaman-ah..mad!
      Jago2 semuo, ajaran ni sangat bahayo! Harap jangan ado yg topongaruh atau topodayo!

      Delete
    4. Aku suka follow blog ini, sbb ia lain dari blog2 lain. Followers kat sini bermacam ragam, ada yg serious, yg sinis, yg lawak, yg merapu, yg lucah, yg separa sewel dsb. Aku jarang buat komen, tak pandai, esp dlm politik. Aku suka lebih suka baca, lagi pun aku tak cekap menaip.
      Ada sesuatu yg menarik jugak, tarikh 18 Julai 2013, aku catat besar dlm diari aku, sbb pada tarikh itulah si tua bahlol tu dan si carut loklaq tu kena ganyang teruk dgn geng2 KJ dlm & overseas. Si carut tidaklah sebegitu teruk sbb dia cuma main backing dari belakang dan kalu tak salah, dia belah awal mlm tu. Si tua bahlol tu, dek ketegarannya nak berlawan, akhirnya angkat bungkus dan menghilang adalah dlm 10 hari. Ini nampak dah mula nak berani tunjuk muka balik. Tapi kalau cuba naak main kurang ajar semula, penangan kali kedua aku rasa akan lebih berat. Aku tak kisah sbb aku pemerhati shj. Depa berdua nak lingkup, mampus terkangkang aku apa peduli ...PtuuuuiiiHHHH....!!!!

      Delete
    5. Yang separa sewel ngan separa biol tu ngko.

      Sekian.

      Delete
    6. AnonymousJuly 30, 2013 at 9:40 AM berkata:
      En Othaman, pembawa fahaman "Islam berasal dari Hindu" ini sebelum ini telah menghilangkan diri selama seminggu lebih setelah dihentam teruk. Setelah dia bermunajat dgn 'Baghwan Visnu'nya, dia mendapat semangat 'Alkaki Autha'nya semula dan kini memberanikan diri semula untuk tampil kembali.

      AnonymousJuly 30, 2013 at 9:43 AM berkata:
      Mr Ahmad is visnu and maha-thir worshipper .. that is surprising!!

      AnonymousJuly 30, 2013 at 5:43 PM berkata:
      Satu lagi fahaman yg menyeleweng, saya rasa lebih bahaya dari syi'ah, ialah fahaman hindu-islam. Fahaman ini kononnya islam berasal dari agama hindu! Keterangan tentang kedatangan islam dan nabi terakhir kononnya disebutkan dlm kitab hindu. Maklumat/berita ttg kedatangan nabi terakhir (Muhammad) kononnya disampaikan oleh baghwan (tuhan) visnu melalui perantaraan veda (malaikat, barangkali)dan nama nabi Muhammad disebutkan dlm kitab hindu sbg 'Alkalki authar'. Pengasas ajaran itu dalam blog ini bernama Othaman b Ahmad! Awas umat Islam semua dgn ajaran sesat baru ini.

      AnonymousJuly 30, 2013 at 5:52 PM
      Geng Mahatear ada banyak kat India. Yg sorang dpdnya sesat sbg mubaligh dtg Msia bawa ajaran baru: Nabi Muhammad SAW = Alkalki Authar manakala Tuhan Yg Maha Esa = Baghwan Visnu. Mubaligh itu suatu masa diberi gelaran Man Alkaki Auta @ Authaman-ah..mad!
      Jago2 semuo, ajaran ni sangat bahayo! Harap jangan ado yg topongaruh atau topodayo!


      ---------------------------------------------------------------------------------------
      Komen balas saya:
      Anon di atas nampaknya dah kehabisan modal dan merepek dgn tuduhan tidak berasas.

      Saya memang meminati pendakwah Almarhum Sheikh Ahmad Deedat dan Dr. Zakir Naik yang berani berhujah dan berdebat menegak kebenaran haq agama Islam dgn pendita hindu & evangelist kristian. Kedua tokoh yang terkenal ini telah banyak kali datang ke sini atas undangan kerajaan Malaysia.

      Nah sekarang saya nak tanya pada anon liberal berkenaan, jika Dr. Zakir Naik itu menyimpang dan sesat, kenapa kerajaan kita mengundang beliau membuat ceramah perdana ke negara kita pada tahun 2012 di JB dan KL?

      Delete
    7. BRAVE KHAIRY NOW SHOWING HIS FANGS

      KUALA LUMPUR: Youth and Sports Minister Khairy Jamaluddin has accused DAP secretary-general Lim Guan Eng of comparing “apples to durians to score cheap points”.
      Khairy tweeted: “How can Guan Eng not know the difference btwn PCM terrorists & China’s Communist Party? Comparing apples to durians to score cheap points.”
      Khairy was responding to reports in Internet news webportals reporting that Lim had slammed Umno Youth and Malay daily Utusan Malaysia as “hypocrites and practicing double standards for failing to condemn Khairy Jamaludin for forging ties with communist parties”.
      Lim said Khairy should have been hauled up after forging an alliance between Barisan Nasional Youth and the Communist Youth League of China.
      “These organisations are stoking the fires of racism by questioning the approval of a Chinese-language film ‘The New Village’ which they allege glorifies communism.
      “On the other hand, the same organisations kept quiet when Malaysia established close diplomatic relationships with China, Cuba and Vietnam, all of whom practice the communist system.
      “Both Umno Youth and Utusan Malaysia criticised ‘The New Village’ as twisting historical facts and encourages the public to glorify the Malayan Communist Party,” Lim said in a statement today.

      Delete
    8. Bravo brother! This is the type of leader we have been looking for ... Young, charismatic, enthusiastic, prominent and promising ...
      Long live KeJora, you’re our hero!

      Delete
    9. Anon 4:18 AM @ Anon 4:26 AM

      Tak usah temberanglah fasal KJ itu. Dia tidak pro-aktif...hanya bertindak setelah ramai orang Melayu & NGO Melayu membuat protes. Kenapa KJ dia membisu 2 tahun lalu ketika kerajaan menyekat filem Tanda Putera terbitan orang Melayu. Sementara filem The New Village terbitan cina pada awalnya tiada sekatan oleh kerajaan. Sudahlah.... memang KJ & Najib bengap dan slow.

      Nah.....baca komen saya ini :-

      Akibat takut pengundi Cina tidak mengundi BN maka filem "Tanda Putera" disekat dari tayangan di pawagam. Filem "Tanda Putera" menjadi mangsa kebimbangan pemimpin BN sebelum pilihanraya yang takut jika ditayangkan pengundi Cina tidak akan mengundi BN dalam pilihanraya kerana konon ada elemen rasis dalam filem tersebut.

      Jaga punya jaga takut Cina tak undi BN akhirnya apabila keluar keputusan pilihanraya memang betul pun mereka tidak undi BN walaupun filem "Tanda Putera" tidak ditayangkan. Menjaga hati Cina akhirnya hati Najib terguris luka tanpa berdarah kesan hirisan tsunami Cina. “Do the Chinese voters care?” No..they don’t give a damn!”.

      Hari ini dalam diam sebuah filem yang mengagungkan penganas Komunis, “The New Village” terbitan Astro-Shaw pula telah berjaya menyusup keluar di celah kelangkang Finas untuk ditayangkan di pawagam. Tanpa angin tanpa ribut tiba-tiba filem ini dalam diam mendapat kelulusan segera berbanding filem Tanda Putera yang sudah 2 tahun bergelut untuk memdapatkan kelulusan tayangan.
      Hati Melayu kini disakiti lagi. Menjeruk luka di atas tanah milik orang. Kini Komunis bukan lagi berperang dalam hutan tapi sudah berperang di pawagam.

      Itulah kebijaksanaan Kerajaan pimpinan Najib. Setelah ramai Melayu bangkit protes barulah kerajaan hendak bertindak. Kenapa kerajaan tidak pro-aktif dan berat sebelah? Sepatutnya mereka membuat lebih awal tindakan pencegahan bukan hanya bertindak setelah masalah timbul. Filem Melayu dilarang tapi filem cina komunis boleh pulak...!!!

      Tindakan KJ dah terlambat.....!!!! Dia hanya pandai merompak kekayaan negara dgn statusnya sebagai menantu Pak Lah.

      Delete
    10. Ini bukan hal terlambat. Ini sifat matang dan tidak cepat melatah. Perhatikan keadaan yg sesuai untuk bertindak. Mcm main bolasepak, yg sentiasa menyerang tak semestinya menang. Yg main defensive tu, sekali counter attack, berapi! Tapi, ini strategi orang2 muda, orang tua2 mana boleh faham, terutama bila kaitkan dgn sukan. Orang jenis tua2 ganyut ni kerja dia nak terkam orang shj, kadangkali lupa akan kekuatan diri, kena angin lori lalu pun nak tumbang, tu pun jangan, cabar orang tu, cabar orang ni.

      Aku ni banyak kali juga ada kali juga kes dgn orang tua2 panas baran yg tak sedar diri ni. Last2 aku cakap, pakcik pilih sajalah nak tumbuk saya kat mana, saya nak tahan saja! Tak mau dia. Aku agak, lima kali dia tumbuk, lima aku elak, tumbang terkangkang dia, tak payah aku buat apa pun.

      Anyway, mcm aku pernah kata:
      Orang muda berjiwa tua, sejuuk perut emak dia!
      Orang tua berjiwa muda, lemaas perut bini dia!

      Delete
    11. Anon 5:38,

      Startegi kepala jinggut.Semua isu penghinaan lepas bebas terbiar macam tu je.Namawee siap boleh masuk parlimen buat filem TAIK 2.0 lompat-lompat kegembiraan.Strategi yang aku nampak bila nak dekat PAU baru TERPEKIK SANA,TERPEKIK SINI bajet Adiwara dan Hero Sejagat.PtuiiHHH...!!!!

      Ini Jam Kalu.Ini Kejora masa itu PAU kita kasi TAPAU.Tak mau bising-bising aaaa Thambi...CHaiiTT..!!!

      Delete
    12. Anon 5:38,

      Aku, kalau setakat pak man ngan reentry tu, sebelah tangan je, tangan kiri pulak tu ..ChaiiiTTT..!!!!

      Harap berani dlm dunia cyber je ke?PtuiiiHHH...!!!!

      Kalau aku jumpa diaworang kat luar,LEBAM BIJIK MATA NKO BODUO..
      Warghhh....Kah...Kah...!!!!!



      Delete
    13. Kepala atok lu lah anon 6:36, ko ingat kitorang bleh caya ke auta karut ko tu. Pergi mampos le ngan kau punyer Khito Jahanam. Orang dah tak caya kat dia lagi lah......

      Delete
  8. Bangsa bangsat malayu oiii....anjing anak haram puki mak keturunan babi hutan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina bangsa bangsat, malayu oiii....mereka anjing anak haram puki mak keturunan babi hutan....

      Delete
    2. Bangsa yg suka buang anak sengiri,bangsa yg suka rogol anak sengiri,bangsa yg suka liwat anak muda--- bangsa bangsat yg keturunan babi hutan,anjing kurap....wekkeekeee....ANJING OOO ANJING....BABI HUTAN OOO BABI HUTAN.....

      Delete
    3. MALAYU-- bangsa keji anjing babi hutan anak haram jadah keturunan babi hutan....

      Delete
    4. Bangsa Cina suka buang anak sengiri,bangsa yg suka rogol anak sengiri,bangsa yg suka liwat anak muda--- bangsa bangsat yg keturunan babi hutan,anjing kurap....wekkeekeee....ANJING OOO ANJING....BABI HUTAN OOO BABI HUTAN.....

      Delete
    5. MALAYU OOI-- Cina bangsa keji anjing babi hutan anak haram jadah keturunan babi hutan....

      Delete
    6. Sorryla, kitaorang tak makan babi. 'You are what you eat''. Jadi lu lah yang babi.

      Delete
  9. Pas- parti ajaran setan,parti anak sial.....malayu anjing bodoh anak haram

    ReplyDelete
  10. wakakakaka, malaisia udah jadi negeri kriminal, hari hari ada yang tewas ditabrak,kakakak kayak ketua setan melayu umno itu juga pembunuh, maka tuhan turunkan kasus kasus bunuh di malaisia ini. Malaisia di bawah pemerintahan setan melayu umno udah kayak kolumbia ya. kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi indon bodoh itu namanya ajal....tiada apa yang kelakarnya

      Delete
  11. Jadi ahli umno senang....tak solat berjamaah pon tak apa, tak hadir kuliah tak jadi masalah, tak tutup aurat pon tak kisah, pergi masjid seminggu sekali atau tak pergi langsung tak jadi hal...


    Maka kalau nak senang.....jadilah ahli umno, semua boleh buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh
      pthuihhhhh......!!!!!

      Delete
    2. Aku ingatkan jadi ahli pas lagi senang sebab sign borang aje dah boleh masuk syorga.

      Delete
    3. jahil org PAS .. gi masjid tp gereja pun pegi jugak.. jahil org PAS.. bini kawan bini aku juga kata Mat Sabu. jahil org PAS bila terdesak Al-Quran semua diubah. hukum di padam, cari hukum yg kenakan UMNO, HUDUD xbuat bg PAS jahil ialah tolak Islam, tp mereka xbuat apa pulak? jahil org PAS paling2 hebat ialah.. ALLAH TA'ALA pun sudah tak kenal, boleh dijual beli untuk agama lain.. lebih baik jd org UMNO, org kenal siapa dr jd org PAS syaitan yg bertopeng.. Munafik! mudah sja kalau nk ditabalkan jd ostad dan ostazah dn 'jamin' sorga oleh N.ajis, iaitu JOINLAH PAS (parti ajaran syaiton).

      Sekian.

      Delete
    4. Terbaiklh anon 3.16..aku dgr dorang cadang nk tukar nama PAS jadi Parti Ajaran Syiah pru 14 nti.. ni senang nk brkerjasama dgn yahudi dn puak kafir sbb blh bertaqqiyah....

      Delete
  12. ﺑِﺴﻢِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣﻤٰﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣﻴﻢِ
    jom pergi tarawih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat saya ada tazkirah....jemput le datang!

      Delete
    2. Tempat saya pak sheikh dari arab bagi tazkirah lagi best

      Delete
    3. Tak kira lah siapa yang bagi tazkirah...yang penting datang!

      Delete
  13. Tanah Melayu tanah tumpah darahku,rahmat bahagia Tuhan kurniakan, rakyat tak mahu bersatu takpe, Cinabeng akan ditentang habis habisan.Jangan putih tulang apalagi putih mata.Semangat pendekar silam Cinabeng akan dianggap Penjajah.Melayu hanya capai kemerdekaan apabila Cinabeng dpt dilumpuhkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat tu....

      Tapi bila najib nak istihar perang keatas cinabeng nie

      Delete
  14. Surat Al-Qadr
    ﺇِﻧَّﺎ ﺃَﻧْﺰَﻟْﻨَﺎﻩُ ﻓِﻲ ﻟَﻴْﻠَﺔِ ﺍﻟْﻘَﺪْﺭِ 1
    ﻭَﻣَﺎ ﺃَﺩْﺭَﺍﻙَ ﻣَﺎ ﻟَﻴْﻠَﺔُ ﺍﻟْﻘَﺪْﺭِ 2
    ﻟَﻴْﻠَﺔُ ﺍﻟْﻘَﺪْﺭِ ﺧَﻴْﺮٌ ﻣِﻦْ ﺃَﻟْﻒِ ﺷَﻬْﺮٍ 3
    ﺗَﻨَﺰَّﻝُ ﺍﻟْﻤَﻼﺋِﻜَﺔُ ﻭَﺍﻟﺮُّﻭﺡُ ﻓِﻴﻬَﺎ ﺑِﺈِﺫْﻥِ ﺭَﺑِّﻬِﻢْ ﻣِﻦْ‏‎ ‎ﻛُﻞِّ ﺃَﻣْﺮٍ‏4
    ﺳَﻼﻡٌ ﻫِﻲَ ﺣَﺘَّﻰ ﻣَﻄْﻠَﻊِ ﺍﻟْﻔَﺠْﺮِ 5
    Artinya:
    1. Sesungguhnya Kami telah
    menurunkannya (Al Quran) pada malam kemuliaan
    2. dan tahukah kamu Apakah malam kemuliaan itu?
    3. malam kemuliaan itu lebih baik dari seribu bulan.
    4. pada malam itu turun malaikat-malaikat dan Malaikat Jibril dengan izin Tuhannya untuk mengatur segala urusan.
    5. malam itu (penuh) Kesejahteraan sampai terbit fajar.

    ReplyDelete
  15. Ayat ke-3 silap!

    تَنَزَّلُ ٱلۡمَلَـٰٓٮِٕكَةُ وَٱلرُّوحُ فِيہَا بِإِذۡنِ رَبِّہِم مِّن كُلِّ أَمۡرٍ۬ (٤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf ana baru belajar 'copy paste' silap setting. terima kasih untuk pembetulan

      Delete
  16. ULAMAT KE PROFESSIONAL KE, PULUS YANG UTAMA.
    YANG LAIN BERLAKON, ADAPAKAI COAT DAN TIE, ADA JUA PAKAI JUBAH DAN SARBAN.
    WAYANG WAYANG WAYANG.
    BERTAKWALAH HANYA PADA ALLAH.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jugak tu...
      Tapi nak tahu ulama tu bertawakal kepada Allah atau tidak.....apa tanda dia?

      Delete
  17. I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS

    ReplyDelete
    Replies
    1. WE BELONG TOGETHER

      Delete
    2. One of the meaning of LOVE is:

      L_ust
      O_ccupied
      V_ia
      E_vil

      Delete
    3. L_ured
      O_bsessed
      V_ictim
      E_xploitation

      Delete
  18. Kegilaan yg melampau........

    ReplyDelete
  19. REENTRYYYY OOOHHHH REENTRYYYYYY!!!!!! ADA AWEK MINAH SALEH BLOND KIRIM SALAM!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MINAH TU CAKAP DIA TERINGIN NAK RASA MAKAN LEMANG BERSAMA RENDANG!!!!!

      Delete
    2. hahahahaha......ChaaiiiiTTTTTTTTT

      Delete
    3. PeeeewwwiiiiiTTTTTTTTT!!!!!!!

      Delete
    4. PfhheeeeeWeeeeeTTT......!!!!Kuih Bahulu bakar pakai arang tak nak raso ko?Nenek den buek,memang teraso......!!

      Warggghhh...Kah...Kah..!!!!

      Delete
    5. Hai reentry ... lap U ... ummmmmmmuaahhhhh ...cup 3x ...
      Take care ... bye ...

      Delete
    6. Kat atas aku ni rasanya Bapok kot. Semacam je aku tengok. ChaaaiiTTTT...!!!

      Delete
    7. HOI MAT GAY 6:27AM, TANG MANA SANGAT YG HANG BERKENAN DGN REENTRY TU?
      AKU AGAK PUNGKOQ DIA LAGI HITAM DARI BELACAN RENTUNG ...

      Delete
    8. Macam macam jenis orang...

      Delete
  20. unit amal pas ...amacam....!!!tidak kah kalian teruja dgn luahan tersebut atau kamu semua bangkai bernyawa yg hati hitam pekat...meyonong membabi buta selama ini..terlalu gah dgn baju yg tertera UNIT AMAL hamPAS....poooraaahhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOI ORANG PLANET BIRU! KO NI MMG JENIS OTAK BIRU! SELALU SANGAT TENGOK 'FILEM BIRU'... TAPI JGN PERASANLAH, MATA KO TAK AKAN JADI BIRU SELAGI NKO TAK TINGAL MAKAN CENCALOK, TEMPOYAK & BALACAN ...
      KITORANG KAT EUROPE DAH BIASA SANGAT DAH DGN MATA BIRU ...

      YOU'LL BE FACING A BAD LUCK TODAY, BROTHER REENTRY!

      Delete
    2. Woi mangkok. Kat sini minah Iran n Kazakstan bersepah-sepah mata biru ngok. Minah Jawa pakai contact lens biru pun melambak.

      Sekian.

      Telima Kasihnya Pun.....

      Delete
  21. mahfuz kata dia x tau syiah,,,dia tanya syiah tu kuih ka,bubur lambuk ada la...aku nak tanya kat dia kafir harbi tu macam dodol ka

    ReplyDelete
  22. Korang tengok muka Mahfuz dah boleh buat kesimpulan tahap IQ dia.Oleh kerana dia merangkap Timbalan Presiden PAS bermakna Mahfuz juga menjadi cerminan kpd keseluruhan PAS.

    Nak buat cam mana! itulah PAS!

    LAUNCH tu aper ar Mahfuz....Lanchow ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi lanchow lah..mahfuz ni pas SRP saja..memang dia ni bodoh piang.

      Delete
  23. Maaf, luar topik, hari ni 22 Ramadhan esok 23 Ramadhan, salah satu mlm dr 10 mlm terakhir Ramadhan yg ada pdnya satu mlm termulia dr sekelian mlm Lailatul Qadr, cubalah perhatikan tanda tandanya mlm ini dan awal pagi esok.
    Selamat beramal, dgn zikrullah, solat, tadabbur AlQuran dan bnykkan berdoa agar selamat dr kesesatan, diperteguhkan iman dan taqwa, serta mendpt kebaikan di dunia dan Akhirat, insyaAllah !

    ReplyDelete
  24. 1.yang dikatakan tak efisyen dalam Pas tu rasanya lebih baik jika dibandingkan dengan pemimpin top ten umno!!
    2.contohnya jika dibandingkan antara khalid samad dengan najib sendiri!
    3.dari segi amalan agama-bagai langit dan bumi!!khalid sekurang-kurangnya boleh jadi tok imam sembahyang!!jika najib disuruh jadi imam sembahyang-rasanya dia akan lari tak cukup tanah!!
    4.sifat isteri dan anak-anak-bagai langit dan bumi!anak dan isteri khalid samad jauh berbeza dengan rosmah dan anak-anak!!
    5.dari segi kelayakan akademik-jauh beza!!
    6.Apatah lagi jika pemimpin-pemimpin pas ni dibandingkan dengan pemimpin umno selangor!!noh omar dan lain-lain!!mimpi la selangor akan jatuh kembali pada umno!!
    7.jika dibandingkan dengan azeez rahimmmmm!!!lagila jauhhhh!!!sijil akademik pun boleh tipu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekelehhhhh...sombongnya bila terperasan!

      Kalau ko percaya pada rukun iman aku rasa ko akan bercakap merendah diri!

      Any way PAS memang hebat,klu ikut herarki PR PAS parti yng paling dominan klu di kira dari belakang la.Klu di kira dari depan pun masih hebat sebab dapat no paling banyak dari 3 parti...No 3!!!

      Kihkihkih jangan marah jom sembahyang zohor dah masuk waktu..


      Pstttt nik ajis kata orang umno pandai buat masjid tp tak sembahyang hehe



      Akuumnoselamanya






      Delete
    2. hihihi lucu laa komen anon 11:19 ni.blh msk maharaja lawak laa.

      Delete
    3. Anon1:25pm
      Wa'alainerakaumnoselamalamma

      Delete
  25. nik najis dah buang surat tu ke dlm tong sampah

    ReplyDelete
  26. Info...

    Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin

    Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, juga digelar Masjid Besi, ialah sebuah masjid yang terletak di Presint 3, Putrajaya, Malaysia. Masjid ini yang mula dibina sejak
    April 2004 siap sepenuhnya pada Ogos 2009 dan dibuka pada hari Jumaat, malam Awal Ramadan 1430H. Masjid ini istimewa kerana tidak dipasang kipas kekal ataupun alat penyaman udara, sebaliknya menggunakan GAS PENYEJUK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh Nik Najis bina masjid pakai gas di Kelantan, ye lah bangga sgt dgn Isle nya kelante.. tolak habis Islam org lain dr PAS.. MB boleh pakai Merc smgapa masjid xboleh bina elok2?

      Ceramah maki kutuk org je pandai.. sapa pun boleh jd MB penipu mcm tu!lilit serban tp perangai mcm Yahudi.

      Delete
  27. Salam Perjuangan,
    Mohon jasa baik tuan blog ini dapat pautkan blog kecil kami di blog anda.

    http://st4jasin.blogspot.com/

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  28. PAS yang berjuang bersama DAP adalah seperti Mat Indera berjuang bersama komunis. PAS telah terperangkap dalam permainan politik yang mereka sendiri tidak fahami ataupun ianya terlalu hebat untuk mereka. PAS patut takut mereka termasuk dalam golongan orang munafik. Apalah sangat Tok Guru Nik Aziz sedangkan orang yang sembahyang dibelakang Nabi pun boleh menjadi munafik. Mungkin orang tidak faham bahawa seorang boleh menjadi munafik tanpa dia sedari. Para sahabat sendiri amat takut sekiranya mereka termasuk dalam golongan munafik.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!