TO BE OR NOT TO BE! ARTIKEL PANAS KHAS BUAT PEMUDA UMNO!

Untuk artikel penuh, KLIK SINI dan juga baca artikel GAP tentang Pemuda UMNO disini

Kalau sudi lepas dah baca kedua artikel tersebut, balik ke sini dan kongsikan pandangan anda mengenai isu ini. Tq

26 Responses to "TO BE OR NOT TO BE! ARTIKEL PANAS KHAS BUAT PEMUDA UMNO!"

  1. Sukala engko gomo xmenulis lagi kan? Ko patut belajar dgn dia, cara ko komen kt entri sendiri tu ketara sgt. Harap blog ni ikhlas mcm papagomo gak satu hari nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'ikhlas' macam papagomo????? kahkahkahkahkah...

      Delete
    2. Wakakakakakakakakakakakakakaka ikhlassss???? Wakakakakakakaak guling2!

      Delete
  2. Pemuda UMNO xde telor ke?kalau mcm tu nnt Perhimpunan Agung UMNO ..Pakaian Rasmi Persidangan Pemuda UMNO Pakai Kebaya je lah...nanti Bckdrop stage tukar kaler pink.duduk terkangkang pun xpe ..telor x terkeluar dr celah kain ketat kebaya sebab XDE TELOR..ptuiii

    ReplyDelete
  3. Itu pasal la pimpinan UMNO pondan dan lembik. Takut bertanding. UMNO sedang bertransformasi untuk mengekalkan pemimpin pondan. Punah orang melayu. Punah negara.

    ReplyDelete
  4. 1.ceh!popular sungguh si KJ hari ni!!tiap-tiap hari masuk dlm berita!!macam dia lah hero!!mudah lupa betul puak-puak umno ni!!dialah penyebab pak lah jatuh tempohari!!budak-budak ting kat 4!dialah juga penyebab puak cina naik muka hari ni!!
    2.Dialah hero kununnya hari ni!!sedangkan saluran 3 dan 4 pada pru 13 !rata-rata memihak pada Pr!!
    3.dialah kunun hero untuk membela bolasepak hari ni!!komen berapi pada FAM!!last sekali hilang suara dan taring di tegur oleh presiden FAM!!
    4.kalau dulu sirosmah faktor penolak orang bandar pada umno!!sekarang si KJ pulak!!eloklah gandingan tersebut!!nak termuntah hari-hari tenguk berita TV!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Mohon kakbedah jentik telo kj,,dari ketua pemuda sampai exco,smua hampeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nampak muka kak bedah..teloqqq lagi kecutttt..hahaha
      Hangpun kalau tengok bibir kak bedah senyum mmmm..kcruuutttt
      hehehehe

      Delete
  6. Korang pergi sembahyang jumaat dulu . Lepas tu boleh sambung umpat mengumpat , caci maki .

    ReplyDelete
  7. hoii diam la aku nak tido pon x bleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengahari buta nak tidoq..nama Islam pi gosok gigi sembahyang jumaat..jgn lupa basuh muka mana tau taik mata sebuku

      Hang nak pi mana..nak pi langit cari si makhluk airasial tu ke...anak tadika byk suka baju tu...boleh jual buat bisness hehehehehe

      Delete
    2. Kah kah kah kah!! Kantoi tak solat Jumaat!! Ni le contoh umat yang bangang... Blog ni tak ganggu tido ko... Ko yang pi sebok bukak blog ni pehal?

      Delete
  8. Ketua dan Naib Ketua sama sama mangkuk!

    ReplyDelete
  9. Pemuda UMNO ni wujud lagi ker?
    Semasa UMNO dan org Melayu dihentam kiri dan kanan.
    Hak org melayu dipersoalkan..
    Agama islam dihina..
    Maruah raja di pijak..
    Mana mereka pergi..?
    Sudah-sudah lah..
    Aku syorkan kita buat kempen bayu kebaya untuk Pemuda..

    ReplyDelete
  10. ehhh..aku nak bertanding ketua pemuda umno.aku ade TELOR.kau ade?xde telor g main jauh2..syuhhh..!!

    ReplyDelete
  11. Pemuda memang takda teluq,HINDRAF lagi gah, asalkan INDIA saja dia lawan,betul atau tak belakang kira,lawan dulu.

    ReplyDelete
  12. Aku adalah naib pemuda umno cawangan.
    haha....aku jd pemuda pun dah naik menyampah dgn propaganda2 yg dibuat oleh ketua pemuda bahagian n kuncu2nya.
    Sapa2 yg x sebulu dgn ketua pemuda bahagian, termasuklah aku yg x sebulu dgn beliau, jgn harap apa2lah.silap2 pemuda cawangan pun dia x kenal.aku pun dia x kenal.
    Call x penah pick up.sms pun 5 kali send, sekali je balas.
    Nak aku sebut nama dia kat sini?...haha...malu besar beb kalu aku tayang namanya kat sini.
    Ketua pemuda bahagian ni org kuat KJ....
    Hahaha......makin meluat aku.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambungan....
      Sape2 KP bahagian,yg baca komen aku ni mesti terasa pya....maklumlah org kuat KJ.xtaulah kuat kipas ke kuat buat keje???....
      Haha.....sudah panas ke KP???...

      Delete
  13. Gua tidak fikir KJ mencari populariti, dia jadi popular kerana media mempopularkan dia. KJ juga mesti terfikir akan risiko dari tindakan2nya, yang mana, mungkin juga boleh mencalarkan popularitinya. Buktinya, dalam banyak laman web yg gua lawati, lebih ramai yg menghentam dan mengutuk KJ berbanding dgn yg menyokongnya. KJ pasti menyedari ini. Tapi KJ berani, dia ada wawasannya sendiri, perjuangannya bukan untuk dirinya shj dan untuk UMNO, dia merenung lebih jauh kpd nasib BN dan nasib negara khususnya dalam aspek perpaduan.
    Orang-orang yg tak suka KJ ini ada 2 golongan:
    (1) Geng pro Mahathir yg sedang dlm recana nak menaikkan anaknya Mukhriz jadi PM. Itu kita tak kisahlah sbb dlm UMNO sendiri pun ada banyak team dan politicking.
    (2) Geng-geng UMNO lama orthodoks yang batat dgn ideologi lama UMNO yg tak mahu berubah atau mengaku kalah walau pun ada buat salah.
    KJ cuba muncul dalam imej dan paradigma baru (sekarang popular dgn istilah apolegetik) untuk membawa pembaharuan dalam UMNO yg selama ini sentiasa tidak mahu mengaku salah atau mengaku kalah. Generasi baru tidak suka cara lama UMNO. Cara lama inilah yg mematikan selera golongan muda (kebanyakan mereka bersifat ‘rebellious’) dan tidak terliur untuk turut serta dlm 'perjuangan' UMNO. Idea "jangan cuba tujuk pandai, ikut dan jangan lawan toke" sudah tidak boleh pakai dan dan sukar untuk diterima oleh golongan muda yang kini terdedah dengan banyak ‘lubang maklumat’. UMNO kena terima bahawa pandangan dari lapis bawahan perlu juga ditelan walaupun mungkin sedikit pahit dan pihak atasan kenalah buang semua sikap ‘egoistik’. UMNO perlu lebih bersikap liberal dan terbuka kepada kritikan yg membina. Sedikit demi sedikit kurangkan dan buangkan terus sikap "authoritarian"/ “dictatorian” atau "the boss is always right", jika ingin memenangi hati rakyat Melayu dan seterusnya hati rakyat Malaysia ... UMNO perlu berubah untuk meraih kembali sokongan bukannya setakat menagih simpati rakyat. KJ lebih faham akan semua ini berbanding kebanyakan pemimpin2 UMNO lain ... Hidup Ketua Pemuda ... Anda bakal PM yg akan mengembalikan martabat dan maruah UMNO ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa pulak pemuda umno boleh buat kenyataan supaya jawatan presiden dan timbalan presiden umno tidak ditandingi? Bukankah itu cakap tak serupa bikin? Ia juga membuktikan pemuda umno dan kj tak faham dan tak mendengar keluh resah orang melayu terhadap najib dan pemuda umno. Kalau kamu katakan pemuda umno tahu tentang itu, sila sebutkan! Jangan takut, jangan tak ada telor!!!!

      Delete
  14. Bukan masalah dia nak bwk perubahan baru dan "fresh" dlm UMNO.ada jgk benda yg baik dan ditunjukan.TAPI sebagai sayap UMNO,PEMUDA UMNO plak tu..masih x nampak PEMUDA ada TELOR.banyak isu NGO2 yg kedepan.Mana PEMUDA UMNO?Mana?selit2 belakang je.Ahli2 tgk pun x konfiden beb.x menambah keyakinan utk melihat PEMUDA UMNO skrg boleh menjaga Parti dimasa akan datang.Yg Nampak mengejar kemewahan.projek.duit.glamer.pentingkan diri.PRU13 banyak isu.saluran 4,5 kalah.org muda x sokong BN.so???????buktikanlah.buktikan.jgn caaaakkkaaapppppppp je banyak."aku x marah..nasihattt" :)

    ReplyDelete
  15. Pemuda UMNO mungkin tidak mahu ikut rentak pembangkang ... gopoh melatah, menerjah dan menerpa tanpa rencana ... Kita percaya, buat masa ini mereka 'diam2 ubi...". Tak apalah Pemuda atau pun yg tua, ada satu peringatan gua nak beri di sini ..., ini serious:
    Syabbas UMNO, BN menang PRU13 dahulu adalah kerana UMNO, kalau tidak dgn kekuatan UMNO dah bungkus dan gulung tikarlah BN ... Siapa bagi kemenangan UMNO? Orang Melayu lah, siapa lagi. Ada orang Cina nak pangkah BN-UMNO? Sorrylah ..., nak pangkah BN-MCA pun mereka tak mahu ... Dan orang Melayu mana yg tolong BN? Jawabnya orang2 Melayu luar bandar. Orang2 Melayu bandar tidak kisah sangat ... mereka lebih sosial dan liberal, ramai juga yg hidup senang lenang. Mereka sikapnya lebih kurang mcm Cina, tidak mengharapkan sangat bantuan kerajaan. Bagi mereka, siapa saja kerajaan yg memerintah, mereka tidak kisah ... sbb itulah mereka berani ambil risiko ‘nak try tukar kerajaan’. Lain halnya dgn orang2 Melayu luar bandar. Mereka sangat bergantung harap dgn kerajaan, lebih2 lagi kerajaan BN di bawah UMNO ... Mereka meletak harapan yg tinggi bahawa nasib mereka akan lebih terbela di bawah naungan payung UMNO. Ini adalah kenyataan dari apa yg diceritakan oleh statistik keputusan PRU13. Maka dengan itu, sedarlah wahai UMNO, balaslah jasa dan budi orang2 Melayu luar bandar ini. Perbanyakkan lagi program dan agenda bagi membantu menaikkan taraf hidup mereka ... berilah mereka nafas kelegaan dgn kemenangan UMNO ini ... kerana hanya mereka lah saja urat saraf dan urat nadi yg dapat menjadi talian hayat kpd UMNO dan seterusnya penyambung hidup BN. Kalau pemimpin2 UMNO masih tidak sedar keadaan ini dan terus leka dgn agenda peribadi, agenda kaum kerabat dan kroni ... dgn mengabaikan perhatian terhadap orang2 Melayu luar bandar, alamatnya, ... PRU14 nanti: “Innaa(BN) lillaahi wa-innaa(BN) ilaihi raaji ‘uun...”.

    ReplyDelete
    Replies
    1. melayu luar bandar yg memenangkan BN. PM tahu semua tu tapi PM takkan bantu melayu luar bandar. nak tahu kenapa??? melayu luar bandar akan terus jadi melayu luar bandar yg dahagakan perubahan. seandai PM bantu sungguh2 melayu luar bandar ni maka akan lahirlah melayu luar bandar yg kehidupan mereka lebih baik sebelum ni ataupun jadi melayu kelas pertengahan. maka akan hilang lah sokongan melayu yg dahagakan bantuan kerajaan. jadi tak semudah itu PM nak tolong melayu luar bandar. apa yg ada dlm pikiran PM adalah mcm mana nak dapat undi cina. jadi segala usaha dan tenaga PM lebih terarah kepada mendapat undi cina.

      Delete
  16. Tubik or not tubik. Buat pemuda umno, tubik jerlah. Senang citer.

    ReplyDelete
  17. KJ gua nasihat lu, jgn terikut dgn diaorang yg nak heret ko terjah terajang puak2 Cina tu. Ko tugggu tengok dulu apa boss1, DSN dan boss2, TSMY nak respon dan reflect, lepas tu baru ko ikut dan ajak PEMUDA support ... Jgn gelojoh, nanti tersilap langkah, dianggap lwn toke ... Ko kena sabar KJ, hakikatnya, cita2 ko nak jadi PM sblm umur 40 tu hanyalah satu impian/igauan di siang hari sbb PRU14 nanti umur kau dah 42. Lagipun, ko confident ke boleh cantas ke TSMY & DSZH kalo DSN berundur sekarang? Kalo stkt anak Tun M tu mungkin ko boleh makan ... Slow & steady lah KJ ... play safe ... Ubah cita2 ko: 'akan jadi PM sebelum umur 50'. Biar dia orang melelak dulu ... bila ada ruang baik baru ko masuk ... Di samping tu ko jgn lupa KJ ... empayar Tun M bukanlah kecik2 empayar ... ko kena pasang base & grassroot betul punya powerful ... then only gempur ... jgn salah langkah, nanti jadi mcm Nuat Brahim ...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!