PANAS BERAPI! JANGANLAH MUDAH TERPEDAYA DENGAN HASUTAN PEMBANGKANG! SATU ARTIKEL KHAS UNTUK KAUM INDIA!

Makin lama makin ramai suspek atau pesalah yang ditahan dalam lokap meninggal dunia sama ada kerana mati mengejut ataupun akibat dipukul oleh pihak polis sewaktu menjalankan siasatan. Saya akur memang pesalah yang ditahan oleh pihak polis dan mereka mempunyai hak untuk menyoal siasat bagi mendapatkan maklumat . Saya juga tahu ketahap mana mereka akan pergi jika ingin mendapatkan maklumat penting daripada seseorang penjenayah tetapi memukul sehingga tenat adalah kaedah tidak sesuai dan patut diabaikan oleh pihak polis.

Saya faham perasan pegawai polis yang muak untuk tengok penjenayah kesalahan berat yang sama, selalu keluar masuk balai kawasan mereka. Siapakah kebanyakkan si mati ini? Pembunuh, perogol, peragut penghisap dan pengedar dadah. Kebanyakkan masyarakat india sememangnya mahu golongan ini untuk terus ghaib dari muka bumi. Tak percaya, pergi tanya dengan sesiapa sahaja rakyat biasa, apa pendapat mereka tentang penjenayah semua ini?

Rata – rata akan menjawap lebih baik mereka mati ditangan polis daripada membunuh sebilangan besar masyarakat yang lain. Kehilangan satu nyawa jahat adalah lebih baik daripada mengorban berpuluhan yang lain. Ada yang akan marah dengan penulis selepas membaca artikel ini tetapi sedarkah anda bahawa isu kematian dalam lokap ini diapi – apikan oleh pihak pembangkang khususnya dari Parti Keadilan Rakyat demi kepentingan politik mereka?

Saya ingin bertanya kepada semua, pernah anda terdengar nama V Divendran yang berumur 25 tahun? Dia adalah seorang pegawai polis muda yang berasal dari Selayang Heights, Batu Caves dilaporkan hilang pada 1 Februari 2012 sebelum ditemui mati tiga hari kemudian di bawah jejambat berhampiran Bulatan Batu Caves dengan kesan kecederaan di kepala dipercayai dipukul menggunakan objek tumpul dibunuh kerana DENDAM. Siapa yang bunuh? Seorang lain berbangsa india yang bernama KARUNAGARAN A/L ASAITHAMBY
427061_305570529497496_138833462837871_755750_1867123993_n
KARUNAGARAN A/L ASAITHAMBY, pembunuh Konstabel V Divendran
Adakah sesiapa daripada pembangkang atau masyarakat india sanggup turun ke jalan berdemo untuk mendapatkan keadilan kepada mendiang pegawai polis india muda itu? Tidak. Bahkan semua lupa dan ada yang tidak mahu mengambil tahu akan apa yang berlaku kepada pegawai polis dan keluarganya! 

Yang anda tahu ialah menyalah dan memdapatkan publisiti kepada pembangkang dimana mereka tahu  isu kematian dalam lokap boleh menaikkan lagi kemarahan masyarakat india supaya membenci polis dan lambat laun pembangkang akan mengaitkan Kerajaan Barisan Nasional. 
hindraf1
Contoh publisiti yang dicari oleh pembangkang dalam kematian kugen
Bagi mereka yang separa tahu isu dan aktif dalam media sosial, akan terus berfikir secara emotional daripada rasional akan terus membedil pihak Polis dan Barisan Nasional sampai mereka akan gambarkan seolah – olah Barisan Nasional yang mengarahkan penjenayah itu untuk dipukul sehingga mati.

Saya nak tanya sedikit kepada semua. Apakah jawapan anda kepada keluarga yang telah kehilangan anak, abang, saudara mereka disebabkan oleh penjenayah kesalahan berat seperti Kugen, Jamesh Ramesh, N. Dharmendran dan ramai lagi?
je_01.1
Apa jawapan anda kepada tangisan bapa yang kehilangan anaknya disebabkan seorang penjenayah?
Inspektor tak cam mayat anak saudara
Mayat Pengawai Polis Divendran yang mati dibunuh oleh Karu.
120204-bunuh-polis-3-450x300
Keluarga mangsa yang menangis di tengah jalan. Apakah perasaan anda jika anda di tempat mereka?
Jadi janganlah terlalu taksub menyokong kematian penjenayah kerana kematian mereka adalah kecil berbanding kadar jenayah dan pembunuhan yang mereka lakukan. Tetapi saya tahu ini tidak akan menjustifikasikan keadaan sebenar dan saya akui pihak polis tidak seharusnya mengambil undang – undang ditangan mereka sendiri.

Kadang – kala jika darah daging kita sendiri dibunuh oleh salah seorang penjenayah, dan lambat laun kita mendapat tahu bahawa dia telah mati dipukul pihak polis atau mati dalam lokap, Apakah perasaan kita pada ketika itu? Adakah kita akan bergembira kerana keadilan terjawab akhirnya atau sedih kerana dia mati dalam lokap? Fikirkan.

House PK: Ini adalah luahan hati seorang blogger berbangsa India - www.shizone.com - ada baiknya kaum India dan rakyat Malaysia yang lainnya baca dan fahamkan artikel ini. Jangan dengar sebelah pihak sahaja. Fikir-fikirkanlah.

Kudos to Shizone!

13 Responses to "PANAS BERAPI! JANGANLAH MUDAH TERPEDAYA DENGAN HASUTAN PEMBANGKANG! SATU ARTIKEL KHAS UNTUK KAUM INDIA!"

  1. Kalau seseorang itu dah nyata jenis penjenayah tegar,penagih tegar,perompak, mati lagi cepat lagi bagus

    ReplyDelete
  2. Jenayah-jenayah yang semakin berleluasa di Malaysia, terutamanya oleh orang asing, adalah "modus operandi" PENGGANAS penjajah Barat-Zionis, untuk menimbulkan ketakutan, kebencian pada polis dan kerajaan (terutamanya yang diterajui Melayu/Bumiputera lain dan yang beragama Islam) dan huru-hara. Ini termasuklah sindiket-sindiket dadah dan pornografi/pelacuran/perkosaan terutamanya yang asing, yang kemudian menyebarkan secara berleluasa kepada rakyat terutamanya dari jenerasi muda yang miskin (dari semua bangsa) atau yang Melayu dan Bumiputera lain, serta yang beragama Islam. Jadi hancurlah tamadun Melayu dan Bumiputera lain, dan yang beragama Islam atau tidak, dan Malaysia terus porak peranda. Selain dari itu, DAP/PKR durjana dari pengikut Kristian Zionis lagi berupaya menghasut dengan mudah kebencian melampau kepada kerajaan yang diterajui Bumiputera dan yang Islam, bila jenayah berleluasa.

    Juga apabila mengambil dadah, lebih mudah direkrut jadi perompak, pembunuh dan perogol – jadi senanglah nak menjajah apabila jenerasi mudanya telah rosak minda dan jiwanya, agama dan adat tradisi pun teruslah melayang. Bahkan saya syak sekarang penjenayah asing ini juga dengan kejam makin mensasarkan yang Melayu/Islam termasuk melalui rompakan, merogol(termasuk kanak-kanak), pembunuhan kejam dan kemalangan jalan raya – cuba lihat kemalangan jalanraya yang semakin menjadi dan ganas terutamanya kepada orang Melayu/Islam. Jadi biarlah polis memberitahu siapa pemandu yang menyebabkan kemalangan.

    Bahkan jenayah berleluasa juga berlaku kepada negara-negara di Amerika Utara, Australia, Amerika Selatan seperti Guatamela, Honduras dan El Salvador (sekarang Venezuela, Brazil) disasarkan kerana amat anti CIA-US) dan Mexico, dan kepulauan Carribean seperti Haiti dan Afrika seperti Republik Congo, Ghana, Nigeria dan Afrika Selatan, yang telah dihancurkan dengan sindiket dadah dan fornografi/pelacuran – di mana tamadun Bumiputeranya telah semakin jatuh. Lepas itu sindiket PENGGANAS dadah dan fornografi/pelacuran tajaan penjajah Barat-Zionis makin bertumpu sekarang secara agresiv ke negara-negara Islam yang kaya minyak-gas, termasuklah sekarang Malaysia dan Indonesia.

    MAKCIK Tempurung.

    (PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

    ReplyDelete
  3. Tak perlu tangkap penjenayah berat ni. Tembak mati je di tempat kejadian senang cerita.

    ReplyDelete
  4. Macam ni lah Tuan Kari, betul kita hantar hit squad, tak payah masuk lokap. Ini gangster cinabeng, keling 18, 08, smua kasi masuk dalam tanah je. Malaysia akan selamat. Rakyat Malaysia Keling, Cina dan Melayu sekarang dalam ketakutan sehingga kawasan perumahan kena bayar jaga. Jaga pun orang asing. Hidup di Malaysia tak aman dah.

    Di mana PDRM hit squad, hantar je dan lenyapkan penjenayah dari muka bumi. Rakyat Malaysia aman dan makmur. Pegi mampus dengan gengster keling dan cinabeng.

    ReplyDelete
  5. Segelintir masyarakat kita masih buta dgn apa yg berlaku dan x peka langsung. Mungkin mereka suka penjenayah bermaharaja lela.

    ReplyDelete
  6. penjrnayah kolar putih pulak camnaa.nak bunuh jugak ke.?

    ReplyDelete
  7. Tuan Parpukari dan Sekelian, Kita jangan jadi macam United Kingdom mempertahankan dasar human rights and motivate to politically correct liberal agenda. Di UK asas agenda human right and politically correct liberal telah membuat perlindungan kepada penjenayah dan terrorist seperti Abu Hamzah. Illegal immigrant berleluasa di UK disebabkan kerajaan UK baik conservative dan labour tak boleh ambil tindakan atas dasar tersebut. Jangan lah terlalu angan angan menyokong so called human rights sedangkan asas human rights rakyat Malaysia tidak disokong dan dilindungi. Malah hak asasi di raja sekarang pun nak di goncangkan.

    Malaysia must step on its own feet and do what is necessary. Criminal must be punished and eliminate. Lagi elok hukum hudud dilaksanakan ke atas penzina dan perompak. abis cerita.Pembunuh blood for blood.

    Kaum gengster india dan Cinabeng makin menganas dan mereka akan berselindung atas dasar human rights dan politically correct liberal. Depa bunuh orang tak pa, tapi bila polis kena bunuh atau rakyat biasa kena bunuh, anak kena rogol siapa yang nak tanggung.

    PDRM sepatutnya diberi taraf professiional dengan gaji yang tinggi supaya mereka diberi mandat untuk melenyapkan penjenayah. Bukan di soal sebab apa buat itu dan ini. Scrap IPCMC and all this bullshit. Time will come we cannot control and Malaysian are the looser.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dgn apa yg anda katakan tp wat politican doing? hanya takut hilang pada undi

      Delete
  8. JUMPA PENJENAYAH.. CUKUP BUKTI .. KASI TEMBAK SAMPAI MATI. BIKIN SUSAH ORANG RAMAI JER.. MANGSA PENJENAYAH SIAPA MAU AMBIL PEDULI?

    HUMAN RIGHT..TAIK KUCING..

    NEGARA INI BAPAK AKU YANG PUNYA

    ABC+BCL

    ReplyDelete
  9. Aku teringat lagi zaman2 kegemilangan PDRM semasa Dato Zaman Khan dan arwah Dato Salleh Mat Som menjadi Ketua Jabatan Siasatan Jenayah. Sekarang ni alamak aii....slow lah. Time otai2 ni dulu,order is to shoot and kill. Baru penjenayah2 ni kecut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah lah kenapa polis dah kurang taring. Mungkin Hishamudin yang telah berjaya menjinakkan pasokan polis untuk jadi bahan pameran.....Syabas Hishamuddin. Semoga ahli UMNO akan ingat kepada Hishamuddin di dalam pemilihan UMNO tahun nie ---- minta tolong jangan beri sebarang jawatan kepada Hishamuddin, tak kira lah dia nie sepupu PM Najib. Ganti kan Hishamuddin dengan yang lebih baik sebagai Naib Presiden. Najib pun jangan lah marah kalau Hishamuddin tidak di calon yer. Dan ahli UMNO dan wakil-wakil yang ke perhimpunan, janganlah pulak ambil RASUAH dan membodek ajer dalam ucapan. Beri lah ucapan dan cadangan yang baik demi untuk mertabatkan UMNO. Kalau terasa, jangan pulak marah---UBAH!!!! DAH TAK ADA LAIN KALI DAH!!!!

      Delete
  10. Ayat poster di gambar atas tu boleh takrif menghasut. Polis perlu ambil tindakan kepada yang membawa poster tu. Poster mayat yang di bawa ingatkan kita semula kepada bermulanya Mei 13, di mana Dap berarak membawa mayat saorang cina keliling KL untuk menaikkan kemarahan orang cina kepada orang melayu dan sekaligus menghasut untuk memulakan pergaduhan. Harap polis perihatin dan ambil tindakan segera.

    ReplyDelete
  11. PDRM perlu terus membenteras penjenayah Kongsi Gelap, Ah Long, Judi Haram, Rumah Maksiat, Pusat Urut, Perdagangan Manusia,Seludup Barang etc kerana adalah sumber kewangan pihak yg berhasrat menjahanamkan Negara.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!