PANAS BERAPI! DAP TERUS TINDAS MELAYU ISLAM BILA MEREKA MAHU BAZAR RAMADHAN DITUTUP!

Walau isu apa pun yang tercetus, akhirnya yang muncul sebagai juara kaum Chinabeng adalah DAP. Sekalipun yang mereka lakukan sebenarnya amat mengancam keselamatan negara dan menjejaskan keharmonian negara ini, tetapi para pemimpin DAP juga sedar, apa-apa sahaja yang mereka lakukan, tidak akan dicabar atau dapat ditentang oleh sesiapa pun, termasuklah oleh para pemimpin UMNO yang juga merupakan tulang belakang pentadbiran serta pengurusan negara ini.

Tiada sesiapa yang berani menyanggah apa yang dilakukan oleh DAP. Tiada sesiapa juga yang berani melabelkan perbuatan DAP sebagai RASIS. Malah tiada sesiapa pun yang berani memperkatakan tentang TSUNAMI CINA lagi.

Perkataan RASIS, TSUNAMI, EKSTRIM, JUMUD, CHAUVINIST dan sebagainya hanya layak untuk Melayu-Bumiputera. Kalau puak-puak DAP melabelkan Melayu-Bumiputera dengan label-label berkenaan, tiada sebarang tindakan dilakukan, sebaliknya ditelan bulat-bulat sebelum meminta maaf dan cuba untuk tidak lagi memperkatakannya.

Alasan yang kerapkali diberikan oleh para pemimpin UMNO dan Bumiputera yang lain ialah, demi menjaga kestabilan politik di negara ini!

Itu sahajalah yang mampu dilakukan oleh UMNO.

Namun menyalahkan UMNO dan membenarkan perlakuan PAS dan PKR pula, tidak ubah seperti melepaskan taik, menyedut pula cirit. PAS dan PKR yang sebilangan besar pemimpinnya adalah Melayu-Bumiputera jauh lebih mandom, mandul dan pengecut berbanding para pemimpin UMNO dan Barisan Nasional.

Baca seterusnya di Perak Today..

34 Responses to "PANAS BERAPI! DAP TERUS TINDAS MELAYU ISLAM BILA MEREKA MAHU BAZAR RAMADHAN DITUTUP!"

  1. Hang cari benda lainlah parpu oi ...

    Dalam GAP dah habis modal dah kami nak maki ...

    Dah berbuih mulut, dah kering tekak ...

    Kalu kami buat copy paste, nanti ada pihak ganyang balun pulak ...

    Followers GAP & House PK lebih kurang orang tu jugak ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Non 8:14 ...
      Lu apa guserr??? Mas parpu mau bikin apa pun itu urusen dia, dia punya blog!!

      Kita nunggu aja 'jin nalist pencen' ... dia bangun jam 3.00 ptg nanti ...

      Atau pun 'come andtry capsule' ... dia bangkit jam 7.00 mln nanti ...

      Tahulah si Tony Phua(ka) mahu jadi apa ... emangnya lumat juburr kamu nantinya Tony ...

      Delete
    2. Sama sajalah jadinya Bazar Ramadan Penang dgn Jonker Walk Melaka akan nasibnya ... nak kecoh2 apa ...

      tutup mesti tutup ...

      kedua-duanya mesti kena tutup ...

      arahan PBT!!!

      Jonker Walk tutup jam 12.00 tgh mlm ...

      Bazar Ramadan tutup jam 8.30 mlm ...

      Itu ja bezanya ....

      Delete
    3. Anon9:14 am

      'jin nalis pencen' tu akan wak keluar 'facts & figures', copy paste dari kitab TDM nya ... manakala

      'real andtry capsule' pula akan wak keluaq 'fucks & fingers' copy paste dari kepala otak biul dia ...

      maleh lah nak layan dua ekoq tu ...

      Delete
    4. Assalamualaikum,

      Jual Beli Produk Muslim di www.produkmuslim.info

      Terima kasih

      Delete
    5. Mat2 Indonymous sekelian:

      Masa si pencen & si capsule tengah tidur nyenyak ni lah korang paku & taji habis sama dia dua orang ... lain kali gua bagi nasihat ... timing nak balun dua ekor tu ialah antara jam 6.00 pagi hingga 6.00 ptg .... mlm jgn cari pasal ....

      Dia orang berjaga dari mlm sampai dekat ngan subuh ... berpakat baik sungguh nampak dua ekor mangkuk tu ...

      Delete
    6. AnonymousJune 29, 2013 at 9:41 AM
      Anon9:14 am
      'jin nalis pencen' tu akan wak keluar 'facts & figures', copy paste dari kitab TDM nya ... manakala
      'real andtry capsule' pula akan wak keluaq 'fucks & fingers' copy paste dari kepala otak biul dia ...
      maleh lah nak layan dua ekoq tu .....
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------
      Komen balas Othaman Ahmad:
      Rusak bangsa kerana bahasa. Entah apa-apalah spesi di atas merepek meraban...agaknya sekolah sampai setakat sekolah Melayu darjah 6 ke? Hanya tahu melempar komen kosong tanpa hujah dan fakta.

      Delete
    7. nonymousJune 29, 2013 at 11:30 AM
      Mat2 Indonymous sekelian:
      Masa si pencen & si capsule tengah tidur nyenyak ni lah korang paku & taji habis sama dia dua orang ... lain kali gua bagi nasihat ... timing nak balun dua ekor tu ialah antara jam 6.00 pagi hingga 6.00 ptg .... mlm jgn cari pasal ....Dia orang berjaga dari mlm sampai dekat ngan subuh ... berpakat baik sungguh nampak dua ekor mangkuk tu ...
      -----------------------------------------------------------------------------------

      Komen balas Othaman Ahmad:
      Ehh....ehh....ehh.....dah jadi pandai mengumpat pulak macam 'makcik-makcik tua' suka jaga tepi kain orang. Tak de hormat langsung pada orang tua, pakai kata 'mangkuk' pulak tu, biadab...!

      Young man.... do you realise what 'mangkuk' mean in Japanese? There are 2 words that we should refrain from uttering to Japanese, i.e. 'Mangkuk' & 'Cincin'. Go & search in the dictionary.This is my first lesson for your goodness sake for today.

      Delete
    8. Woiii...!!!Fake Indon yang ramei-ramei sakalian.Reentry Capsule udah nyampeeei...!!!!Wah..Wah...Wah..sepeninggalan gue dari laman blog ini tuntas aja kamu semua ramei-ramei mengentotkan aku dan Othman Ahmad ya.Loo semua mau gue taruh itu Bujur Capi Pedas sama burit kamu sampei semua terngentot-ngentot.

      Ngko ingat aku nak duduk sini 24 jam macam Unit Cyber Bintang Kejora yang ada fix income setiap bulan ke macam ngkorang.Aku basuh spender masam aku yang melambak dalam baldi tu.Mesin basuh pulak rosak tak boleh spin.Haram betul.

      Pasal isu Bazar Ramadan ni apa reaksi Nazri Wallaweh dan Menteri Bintang Kejora selaku Ketua Pemuda Melayu kononnya.Mana pemimpin-pemimpin Melayu yang berkobar-kobar dulu sebelum PRU.Semua kerandut zakar diorang dah diragut ke?.Ke Kak Bedah dah jentik sampai semua telo diorang dah gugur.

      Dulu tahun 2003 tak silap aku di Bazar Ramadan Bangsar yang tepi Masjid tu ada satu keling paria naik BMW bergadoh pasal apa aku tak tahu.Tiba-tiba Keling tu bukak bonet dan keluarkan kayu golf nak bantai peniaga bazar tu seorang pakcik.Isunya mungkin pasal tempat letak kereta.Sebab bazar tu kereta masih boleh lalu lalang masuk dan parking depan gerai bazar tu.Yang peliknya sebelah bazar ramadan tu hari apa aku tak ingat ada Pasar Malam Cina.Tapi Pasar Malam tu ditutup jalannya untuk kemudahan pengunjung.Pelik kenapa bazar Ramadan tu tak ditutup jalannya supaya tak jadi isu gadoh-gadoh dan pengunjung lebih selesa.Kenapa BABI HANJENG boleh.Time Melayu tak boleh.

      ChaiiTTT....!!!

      Ok aku nak sidai speder sexy aku jap.


      Terima KaseeYYYY...!!!!

      Delete
  2. Awal awal ANJING PR yang sekor ni dah buat bising...hmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari tuan ... mari puan ... mari rakan ... mari kawan ...
      Ini blok dacing ... untuk tuan2 buat timbangan ...
      Piring kanan untuk pahala, piring kiri untuk dosa ...
      Kalau rasa tak cukup senget ke kiri ... sini tempatnya ...

      Tambah lagi ...

      Tenyeh ... tonyoh ... paku ... balun ... hentam ... lanyak ... ganyang ... sergah ... tibai ... terajang ... terjah ... fitnah ... maki ... cerca ... nista .... hamun .... herdik ... sumpah ... seranah ... carut ... lucah ... kotor ... khianat ... najis ... tahi ... muntah ... nanah ... kudis ... kurap ...

      Kuah taruk atas ...

      Delete
  3. Apa pun Pas tetap bangga bersahabat dengan dap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawae dok pahae sungguh ... nok jadi gapho dengae puok2 umno ni ... nok begocoh sokmo ... cinao2 kelatae bejua (nyago) di koto baghu tak dok masaaloh pung dengae oghae melayu ... ni di melako ni rasih sangak ... mung kalu lagung ni macae mano negagho nok amae ...

      Kawae ghaso sebak thu lah oghae2 cinao kelatae pakak pakoh pahh semuo ... kelatae negeghi besar tok kaluk ... ni melakao keci’k jadi angin ghibuk ...

      Mungkalu kito maing tukar ... buyi oghae kelatae gi bejua pasar romadae di melakao ... pah tu puok2 cinao maghi bukok Jongker Walk di KB ... ke guano demo ...

      Delete
    2. Parang tumpul:

      Translate please ...!

      Delete
    3. Translator:

      Saya (kawan) tak faham sungguh ... nak jadi apa dengan puak2 umno ni ... nak begadoh sentiasa ... cina2 kelantaa berjual (niaga) di kota baru tak dak masaalah pun dengan orang melayu ... ni di melaka ni racist sangat ... mahu kalau maam ni macam mana negara nak aman ...

      Kawan rasa sebab tu lah orang2 cina kelantan pakat pangkah pas semua ... kelantan negeri besar tak kalut ... ni melaka kecil jadi angin ribut ...

      Mahu kalu kita main tukar ... beri orang kelantan pergi bejual pasar romadan di melaka ... pas tu puak2 cina mari bukak Jonker Walk di KB ... ke mcm mana kamu ...

      Delete
    4. Cina kelantan bila mengundi diorang balik penang.. berapa kerat je cina yang mengundi di kelantan

      Delete
    5. cinao2 kelatae bejua (nyago) di koto baghu tak dok masaaloh pung dengae oghae melayu ... ni di melako ni rasih sangak ... mung kalu lagung ni macae mano negagho nok amae ...

      --------------------------------------------------------------------------

      Tolong tujukan negara nak aman macam mana kalau asyik2 buat perhimpunan minda cetek..

      Delete
    6. Cina kelate x sama cina kl....cina kelate bila dok kl semangat assobiyah dia baru npk. Lu dok kelate lama sgt tu jd katak bawah tempurung

      Delete
  4. bro parpu,nampaknye najib ni lbih brminat jaga cina,sbab tu cina besar kepala

    ReplyDelete

  5. Aku nak minta pandangan Menteri Cetak Rompak, Malaysia. Tidakkah pasar ramadhan ini satu tarikan pelancong dan kaum bukan Islam juga? Ia amat berbeza dengan JWalk tu. Pasar Ramadhan dirancang dan ditempatkan ditempat yang strategik supaya tidak menghalang lalulintas. Kedua kerajaan tempatan juga mendapat sewaan gerai dari peniaga. Tidak ada cetak rompak atau barangan tiruan yang dijual termasuk benda2 yang haram seperti daging babi, arak, perjudian, dll. Jadi apa halnya DAPig ini nak menghalang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ... kalu dia tak mau, tanya pulak Menteri2 Cekap Rompak ....

      Delete
    2. Anon 9.16, menteri cekap rompak di tanah melayu nie nama dia lim guan eng, anak kepada lim kit siang. Memang kuat merompak keluarga itu; rompak peluang orang lain kedudukan dalam parti piggy dia; rompak orang melayu islam punca rezeki dengan tutup kawasan perniagaan; rompak orang islam kesabaran dengan kata kata bodoh hina yang menyebabkan orang marah dah merompak orang melayu tanahair mereka dengan sebab masih degil hendak tinggal di sini biarpun orang islam menyampah meluat melihat muka peasant mereka.

      Delete
  6. Anon 8:14

    Ada lagi specis red bean army kat sini, jenis pengkhinat bangsa yang tak sedar diri. Terasa pandai tapi bangang, cit..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tu Tentera Kacang Merah ... marah dekat komandan Tentera Kacang Putih (Parpu mamak kacang putih ...)
      tosse kasi taruk ... kuah taruk atas ...

      Delete
  7. kenapa nah zhe li ah jis ... tidak melatah apabila cina dap menutup pasar ramadan ...
    adakah kerana pasar ramadan tidak membayar cukai kepadanya ...
    berbanding dengan cina dap dari kumpulan kongsi gelap di petaling street dan jonker street yang mungkin membayar wang perlindungan kepadanya ...
    maklumlah berniaga barang haram di sisi undang-undang (barangan tiruan dan cetak rompak) ... bahkan di tempat haram di sisi undang-undang ... kawasan jalan raya ...

    ReplyDelete
  8. wooit ... haiyaa ... itu nah zhe li ah jis sama itu ng jig gor manyiak baik punyia olang lohrr ... tatak kaciau sama kita olang miniaga maa...

    mar cee bhai ... pha lan ciau ... itu ililis atak manyiak yahat loooh ... sikit sikit mau cali makan atak mikin kaciau ...

    nang bohtee nang kui bohtee kuihhh ...

    ReplyDelete
  9. Butoh la anjing dan babi.

    ReplyDelete
  10. The root of all these nuisances stemmed from the top guns and the chief executive of this country. Semua masalah yang menyakitkan hati ini berpunca dari 'Orang Atasan' dan Pemimpin Tertinggi Negara.

    Inilah akibat nak sangat popular, pefahaman liberal, menjadi lembik dan takut dicap sebagai racist dan diktator.

    Selain itu, patutkah orang seperti Tony Phua @ Tony Puaka dan Regina Lee dijadikan rakan niaga & setiausaha? Ini yg kita tak faham tapi ramai golongan Melayu Baru Liberal dalam UMNO masih mahu menobatkan KJ @ Khitol Jahanam sebagai pemimpin hebat yg bakal jadi pm.

    ReplyDelete
  11. Kita lawan ABU (asal bukan umno)...kita balun dan tampalkan dimana2 dgn slogan ini..hamPAS (harap2 anda menjauhi parti ajaran sesat)....jom....kita mulakan skarang....tampalkan disebelah stika ABU....

    ReplyDelete
  12. Biarkan Tony Pua menyalak macam anjing menyalak ke bukit. Kita doakan hidup mati dia dalam laknat. Tutup Bazar Ramadhan konon. Belajar sampai Oxford tapi bila bercakap mulut macam longkang otak udang. Bodoh. Sesak bulan Ramadhan sebulan setahun bagi membolehkan hamba Allah yang berpuasa membeli juadah berbuka puasa. Bukannya sebab nak beri barang tiruan takde kualiti yang diseludup masuk dan dijual orang tanpa lesen dan tak bayar cukai pendapatan. DAP nie setakat penuh politik membabi buta aje. No class. Oxford konon.

    ReplyDelete
  13. Boleh blah lah kau Tony Pua... Takde orang heran nak pi Jonker Walk yang penuh barang tiruan. Nak tutup bazar ramadhan konon, kau sapa nak bg cadangan macam tu. Pi buat Ferringhi Walk kat Penang tu..lu boleh blah Tony!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baazar tiruan ni mcm di petaling, kalau dh bertanya mesti beli, kalau tak beli akan kena hamun.

      Delete
  14. Alahai aku rasa cadangan tonya puaknnimada juga mnafaatnya.

    Apa kata kalaunkita arahkan setiap majlis tempatan mengadakan undang-undang supaya setiap agama/bangsa menetapkan satu bulan untuk mereka berniag.

    Macam pasar ramadan kita cuma berniaga sekali setahu sahaja so apa kata kalau kerajaan Ndgeri Melaka membenarkan jongkar walk berniaga secara bebas tapi cuma sekali setahun so adil kan tak ada sesiapa pu yang rugi danh sakit hati.

    Jangan marah dengan orang melayu semua ni adalah berpunca daripada rancangan jahat DAP untuk merampas TANAH MELAYU kepunyaan oranhnmeralu kaum lain hsnya diberi ihsan untuk menetap dan hidup dengan aman so kalau orang cina nak marah marah le dengan DAP yang menjadikan punca perkauman diungkit kembali.

    Dah banyak orang Melzyu bersabar tapi nampknya DAP memang nak kena halu dari TANAH MELAYU ni ......


    PERINGATAN UNTUK KAUM CINA KALAU TAK NAK PERNIAGAAN KAMU DI BOIKOT TINGGALKAN DAP DAN PASTIKAN PRU 14 SOKONG KERAJAAN SEDIAADA?

    KLAU MASIH TAK BERUBAH TERIMALAH NASIH KAMU SEMUA MEREMPAT DI TANAH MELAYU TAK LAMA LAGI?

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!