PANAS BERAPI! APABILA SI KHAIRY@KITOL NAK TUNJUK PANDAI..KAH KAH KAH

Al kisahnya si Khairy Jamaluddin telah melantik si racist Regina Lee yang sangat cintakan DAP dan Tony Pua sebagai Setiausaha Akhbar dia di Kementerian Belia dan Sukan. Terkejut gak le aku dengar berita ni. Bukan apa si Menteri untuk Rakyat ni kununnya nak bodek kaum CINABENG la.

Sebab tu dia lantik Regina Lee atau dia ni memang takde langsung semangat melayu dia dalam diri. Maklum la lahir di Kuwait dan belajar di luar negara, mana nak ada semangat kemelayuan kan? Ada dikalangan kawan-kawan aku kata KJ bakal PM! Aku nak tergelak beb.

Sebabnya mudah saja, aku tak perlu nak bantai dia pun. Aku tau si KJ aka Kitol (rindu aku ngan nama ni) ni memang ada satu formula yang orang lain takde. Nak tau apa? Formula dia adalah SELF DESTRUCTION mode. Inilah yang meyakinkan aku bahawa mamat ni takkan ke mana pun. Percaya la, dia ni  selalu nak tunjuk cara berpolitik baru ala-ala Saifuddin Abdullah.

Hakikatnya, Cina tetap tak akan terima Melayu, PM Najibd ah cuba habis-habisan akhirnya kaum Cinabeng menipu PM. Tapi si Mr Self Destruction ni tetap nak tunjuk hero. Wow! Anak Muda suka KJ, style dia dan gaya dia memang hebat, kalau betul la anak muda gilakan dia kenapa last election anak muda banyak sokong FUCKATAN?

Mas abaru jadi Menteri hari tu dia sound Zahid Hamidi, pastu kata dia Menteri untuk semua termasuk DAP! Yang paling tak boleh belah dia sound Bos FAM! Khairy ni pendendam dan percayalah cakap aku orang pendendam takkan kemana. Dendam memusnhakan. Sebagai pemimpin kena ada jiwa besar beb. kitol hati kuman...kah kah kah

Cuma satu je persoalan dal isu Regina Lee ni, aku tak tuduh tapi khabar angin mengatakan Tony Pua dan Khairy report pada bos yang sama di Singapork! Jadi perlantikan Regina yang memuja Tony Pua ni dah dirancang ke apa? Tanya je jangan la marah. Anwar pun berkarisma, sekarang dia ni pun berkarisma kununnya...be careful..

Bayangkan Regina akan banyak mendapat maklumat sulit pasal kerajaan dan dia afa akses kepada mana-mana kementerian? Bukankah press sec semua ada weekly meeting?

Wow! Khairy bukak pintu belakang untuk DAP! Dari khabar angin kini dah mula jadi kenyataan yang Khairy dan Tony Pua report pada bos yang sama di Singapore...

Malas la nak cerita banyak! Aku just nak enjoy dan tengok mamat ni self destruct! Atau dalam bahasa Melayunya memusnah diri sendiri! Yang akhirnya akan memalukan dan merosakkan parti keramat UMNO..takpa kalau tak percaya la ni, tunggu dan lihat saja....

182 Responses to "PANAS BERAPI! APABILA SI KHAIRY@KITOL NAK TUNJUK PANDAI..KAH KAH KAH"

  1. Kj ada mentaliti yang canggih tidak berserabut jauh sekali kelam
    aku yakin pada dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku yakin kalau dia sokong TOLAK FAM. KJ nk amik hati org muda. Tolak gaya pemikiran umno ortodok. hahahaha.

      Delete
    2. canggih mcm anuwar dan bijak mcm mahfuz. sat lagi boleh join pakatan rakyat. anakkkk ikannnnn.. la ikan.. la la la .. carlos munchos mr potato boleh join. la la la..

      Delete
    3. ► KJ ada mentaliti yang canggih.PtuiiiHHH...!!!

      ► Tolong la jangan keluarkan komen-komen yang MEMBUTOHKAN diri sendiri dan orang lain diluar sana.Nak terberak aku baca lah.!!!!

      Delete
    4. AnonymousJune 16, 2013 at 3:51 PM ko butthurt ke. mesti ko ni org tua ortodok dalam umno. pemikiran kutu. xleh terima perubahan. KJ nak buat perubahan. orang muda sokong. Umno Kuno betul pemikiran.

      Delete
    5. ortodok cam kat russia plak ko ni colos... hmmm.... lim kit tiang tu org tua ortodok tak?

      Delete
    6. gua sokong carlos setan go....sebab tak ortodok la orang pas kelantan minum air kubang babi....!

      Delete
    7. Mgapa klau jadi umno yg tidak kuno melayu boleh msk xstian? Yg tidak kuno boleh sokong lgbt...baguih la mcm kau join la dgn bapok tua tu. Tadah lobang jubor kau jadila kau pkr yg tidak kuno. Up to date party yg boleh buka jubor kau tu.

      Delete
    8. Alooo mahfuz bijak kee ....kau sama je ngan mahfuz

      Delete
    9. jika kita kata babi marah..tak mcm babi ke tu...terang terang regina sokong dap undi dap dah sah..heii kj..hang nak joint babi ke.. heiii kj..sibabi ke undi awak kat situ..awak calon parti apa..HOIIIII SEMUA MAJLIS TETINGGI UMNO BUKAK SEMUA UTK DIUNDI

      Kalau betul terjadi betul betul laknak kj..boleh panggil babi kj..kita tengok berapa tahun dia dlm Umno pegang jawatan.

      Delete
    10. Mukhriz lg berkarisma drpd kj. Dia popular sbb dia buat kerja. Ak duka org mcm ni. Diam tp kerja jln. Kj popular sbb dia slalu keluar tv ngn pndai ckp ja. Mcm nuar. Sembang kencang. Ak nk tgk prestasi sukan negara bwh kj.

      Delete
  2. Parpu,org mcm kj lah yg bwk tranformasi utk org muda yg dah semakin kurang sokong,kembali myokong umno kembali. Sbg org muda kita mahukan pembaharuan,bukan nye mcm menteri2 yg dah tua dan xde tenaga tu.diorg tu pikir periuk nasi diorang je dulu.lepastu baru fikir psl rakyat.byk menteri2 yg dah expired dlm umno.skrg bkn kira org lama byk experience but now org muda lg byk pengetahuan drp org tua,dan mcm2 yg org muda tau dan org2 tua xtahu..sbb ni zaman maju smua org muda dah explore... Tk mcm tahun 70an lg..so kj lah salah sorg wakil org muda yg terbaik dan berpotensi untuk suara ank muda.ank muda lari ke pembangkang kerana suara mereka x didengari oleh menteri yg dah tua2 kt dlm krjaan yg asik pikir idea kuno dorg sdri je... So kj mmg terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ► Diamlah KJ.Aku terajang kau karang.PtuiiHHH....!!!

      Delete
    2. memang la nak tarik balik hati orang Muda. Tujuan KJ mungkin betul tapi CARA tak betul. Kenapa nak ikut ACUAN PAKATAN RAKYAT? GENY-Y ke bawah ni MEMANG BODOH_BODOH perasaan PANDAI pastu kurang hajar.

      Konon-konon up-to-date la. SEMUA orang TUA tak betul. Perasan lagi banyak pengetahuan dari orang TUA sebab konon-konon kuasai IT la tu. GEN-Y ke bawah mana reti nak tapis maklumat. Semua masuk ke benak tak pandai nak periksa dahulu. Orang hantar gambar KEK coklat kat FB pun nak like. Tapi buat kek kena tanya mak juga. Sikit-sikit like. APa yang di like pun diaorang sendiri pun tak paham. Jangan perasan la orang MUDA semua dah explore. Korang dah lupa ke siapa pioneer teknologi maklumat? Bukan korang la. Korang ni hanya tahu pakai benda yang dah ada. Geny-Y ke bawah jenis narcissistic dan bodoh sombong. Pengamal budaya copy-paste tak turun padang sendiri. Buat candleight vigil tapi tak paham mende candle lite vigil. Dengan mudah panggil NIk Aziz ulama tapi takrif ulama' pun tak paham. Dengan mudah panggil Najib ketua Kerajaan tapi ketua kerajaan Malysia ialah Agung. Ko tengok IC ko? Kenapa ada kod negeri? Ko paham tak konsep di sebalik kod negeri tu? GEN-Y tak akan paham punye sbeab GEN-Y memang bodoh walaupun maklumat luas.

      Gen-Y Ingat DUNIA ni berhutang dengan diorang. Gen-Y pikir kena ikut cakap diaorang. Sampai Sultan-sultan pun kena maki. Sikit-sikit duit rakyat suara rakyat. Semua orang muda dah explore? explore mende kalau explore dalam kedunguan dan copy-paste? Mana lebih handal explorer ke atau orang yang menyediakan tempat untuk di explorekan?

      Delete
    3. betul. org mcm KJ akan membawa perubahan. Orang tua dlm umno mmg xleh harap. generasi muda totally tolak. masih nak nafi? puuii!

      Delete
    4. perubahan?apa yang kera jamban ni bawak perubahan nye?....nampak muka dia berubah macam anwar ibrahim ada la....kalo baca buku biografi syed albhukari....haram jadah and tingkat 4 the gang ni la yang sabotaj orang Melayu....kaya kan kroni cina babinya.....orang macam ni yang sepatutnya ubah...!

      Delete
    5. Dulu pun orang muda sokong pembangkang..................sekarang orang muda tu dah jadi orang tua, sokong k'jaan pula. Kenapa? Memang mula2 kenal politik, pembangkanglah disokong tapi setelah lama2 dan matang dengan kehidupan, baru sedar, perjuangan pembangkang tak ke mana...................!

      Delete
    6. Adakah anon8:04 sedang bercerita kisah di Kelantan atau Selangor atau P Pinang ...

      Delete
    7. tuiii carlos..perjuangan org muda..ngapa pas corottttt mana anak muda pas..pilih dap cina kui...tu carlos bodoh jadi barua dap

      tuiii carlos..awak keluar dr mana dr batu.. mak bapak awak tak tua ke..buat apa jadi tua pas..nafsu besar tapi menipu rakyat menipu org muda..maknanya org muda pas bongok kena tipu di org tua. hahaha

      Sultan kelate muda sebabtu tak nak nik ajis asyik menipu org muda mcm hang

      Delete
    8. Ramai yg x kan lupa tindak tanduk KJ masa zaman pemerintahan Pak Lah dulu. Zaman tu juga, Anuwar dibebaskan. Tgkah laku dia dulu akan berulang jk dapat kuasa nt..so bwaspada la. Puak RBA je yg beriya-iya sokong KJ ni sbb misi n visi KJ sama cam cina dap. Klu tgk kat media, kat belakang KJ mengekor ke mana2 ialah puak mata sepet. X kan pm x perasan kut? KJ guna undi bumiputera utk menang, tp bila dah menang, dia khianati kaum bumi sendiri dgn mberi peluang kpd cinadap utk naik. Knapa x beri jawatan kpd kaum bumi yg mngundi dia. Pengundi KJ di rembau patut nilai semula. PRU 14 nt, hrp KJ btanding kat seremban bg mbuktikan mata sepet n org muda yg urban n moden myokong dia.

      Delete
  3. Parpu, ko nak tunggu dan lihat je..? Ptuihhhh!!! Konfiden betul ko dia self destruct. Mana ko dapat formula ni..? Kalau si kitol ni tetiba berjaya pulak pulihkan UMNO, apa ko nak cakap..? Cuba la ko pegi bersukan dengan si kitol ni, tanya dia direct betul2 sama ada dia nak musnahkan diri dia ke tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Formula semasa bermula nya kehancuran UMNO/BN di tangan bapak & anak menantu...

      Delete
    2. Pernah kita dengar mertua diperkudakan menantu, tapi ada juga kes mertua kantoi dgn menantu:

      Intan adalah anak tunggal buah hati pengarang jantung, satu2nya anak kesayangan Pakcik Sudin dan Makcik Midah ... Dari kecil dibelai, dibuai ... bila besar kena bagi dekat orang, itulah realiti hidup yg terpaksa ditempuh mereka berdua ... mereka akan terpisah dgn Intan selepas kenduri perkahwinan Intan nanti ...

      Malam pertama Intan dgn menantu mereka, Hafiz ... sangat mendebarkan ... debaran mereka berdua melebihi debaran Intan sendiri ...

      Jam 11.30 mlm, Intan sudah masuk ke bilik ... dan Hafiz di luar menguap lebar beberapa kali sambil melayan Pakcik Sudin dan Makcik Midah ... Mereka faham ...
      Sebaik shj Hafiz masuk ke bilik dan menutup lampu ... hati Pakcik Sudin dan Makcik Midah makin tidak tenteram, lantas mereka berdua bersandar di pintu bilik sambil memerhati antara satu dengan lain ... Lebih kurang setengah jam kemudian ... terdengar rengekan suara Intan yg keluar dari renggangan bawah pintu: “ baaanng ... sakitlah ...”. Kemudiaan terdengar suara pujukan Hafiz: “ tahanlah sayang ...”. Pakcik Sudin menghela nafas panjang, sambil Makcik Midah mula bergenang air mata ...

      Tak lama lagi lepas itu, rengekan dan rintihan Intan berulang lagi: “ baaanng ... sakiiit, Intan tak tahanlah baaang...”. Bunyi pula suara simpati Hafiz: “ kalau tak tahan sangat, sayang menonggeng lah ...”. Air mata Makcik Bedah makin banyak bertakung manakala Pakcik Sudin sudah mula mengetap gigi ...

      Keadaan keperitan dan kesakitan Intan seperti tak dapat nak dilindungi lagi, bila terdengar seperti Intan sudah mula mengerang. Ianya berterusaan hingga jam 2.00 pagi ... terdengar kembali suara Hafiz memujuk: “ sayang tahanlah ... esok pagi kita cabut, ok ...”. Air mata Makcik Midah dah mula mengalir, sambil dia menjeling tajam ke arah Pakcik Sudin ...

      Kini kesabarannya sudah sampai pada hadnya ... dari kecil, mereka tak pernah menjentik pun atau menyakiti Intan. Pakcik Sudin menyumpah dlm hati: “Ganas punya menantu, aku sendiri tak pernah buat gini dekat mak mertua engkau ...”. Lantas dia bangun, terus menendang pintu bilik dan menyergah: “Hafiiizz! Kau nak bagi mampus anak aku? Kau cabut sekarang juga ...”.
      Intan terkejut dan terbangun dari keadaan tidur menyembam dan menonggeng, dia terpinga-pinga manakala Hafiz kaku tergamam ... sambil memohon maaf pada ayah mertuanya:
      “Maafkan Hafiz ayah, bukan tak mahu cabut, tapi pukul 2.00 pagi begini, mana ada klinik gigi buka ...”. Makcik Midah tersenyum malu, sambil mengesat air mata ... Pakcik sudin melangkah longlai meninggalkan bilik pengantin baru itu ... Di dalam bilik mereka sendiri, Makcik Midah masih tak habis2 mengelap air mata yg banyak keluar kerana terlalu banyak ketawa ... berdekah-dekah ketawa mereka sampai ke pagi ... mengingatkan lakinya terkantoi dgn menantu ...

      Delete
    3. lu kelakar la... tengah kepala ligat dengan komen entah mana betul salah nya.. ada jugak penglipur lara... ok jugak tu...

      Delete
    4. tapi jgn lupa..pak mertua dah diturunkan dan tunggu giliran menantu..lain kali kita ingat anak menantu pm tak semestinya bagus..tak semesti layak jadi pemimpin..

      Delete
    5. Ungkapan anonJune17,12:37 adalah amat pahit dan perit untuk ditelan Datuk Paduka Mukhriz ...

      Delete
    6. Kj tu gelojoh Tuan 12.50...

      Delete
    7. AnonymousJune 16, 2013 at 8:00 PM:
      Kesiaaann Pakcik Sudin terkantoi dgn manantu ... tapi kesian lagi si Hafiz ... melepaslah mlm tu ...

      Delete
    8. yg anon 12.37 bukan anak Dr M. tapi si kj la. Anak Dr.M dah tunjuk taring..dah buang kahak hijau..tunggu giliran. Ni kj nak ambik babi..keja tak tau buat apa. Sape kata org Melayu undi Umno lantik dia..tu najib.

      Tu semua tunggu giliran diturunkan. Dah turun jgn harap nak naik lagi la. Pi la kat penadah tempat teman tersembunyi lu kj. Boleh la lu berebut tempat dgn Azmin. Atau lu kj berebut tempat nuor dgn lge..kan nuor nak jadi pm 2tahun aje.

      Delete
  4. KJ? rasuah rasuah. cinabeng cinabeng. jgn lupa serah kan IC sekali pada ANUwar. menteri belian. boleh beli.

    ps nik aziz dan kj serupa je. bodoh dari muda sampai ke tua. suka jilat buntut anuwar. ha ha ha

    ReplyDelete
  5. dulu si KJ menang pertandingan Ketua Pemuda UMNO ada dikaitkan dgn 'politik wang' tp masa tu Pakmentua dia jd Presiden UMNO jd ahli2 jkuasa displin UMNO yg dilantik oleh kroni2 Presiden dapati dia tak terlibat.ada cerita Pak Lah dah nak lantik KJ jd Menteri tp TS Rafidah Aziz dan DSU Rais Yatim tak setuju takut lg ramai org marah pd Pak Lah.jd KJ d 'cold storage' sementara.sebelum praya13 KJ dilantik jd Pengerusi PUNB dah monang di Rembau lantik jd Menteri.Najib mungkin lupa atan DSN ingatkan orang ramai lupa siapa KJ sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kj jgn lupa..ratusan ribu akan undi.. dulu sumbat duit kat org yg undi tak byk. sekarang bykkkkk..blogger wajib sampaikan maklumat ke bawah..

      Delete
  6. Jom kelik kelate PRU12 yang hancurkan bapak mertua dia sendiri.... Aku tengok dia ni anu war al jub in the making maka Malaysia akan jumpa saat kehancuran politik parti keramat UMNO.

    ReplyDelete
  7. Bro PK, kj ni hanya akan bersuara bila ade isu yg bolih menaikkn popularitinye saja, konon2 dyelh yg bijakpndai,tpi bab kerja memang hampeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak pe.. memang cam tu pun adanya..

      Delete
    2. ya..mcm mcm kes dah berlaku..ngapa tak.bawak pemuda Umno berdemo atau buat laporan kat polis...sampai sekarang tak nampak tindakan.

      Dah aktif ke off Umno diseluruh negara ke tidoq aje..kata nak ambik sokongan pemuda. Tak payah la nak ambik si babi tu yg menghina Melayu dan Umno BN. Tapi kalau nak tengok awak tergolek di tendang generasi muda Umno akan dtg boleh la.

      Delete
  8. Ketika era Pak Lah, Tun Mahathir pernah bertanya, 'siapa KJ' pandai-pandai memberi perintah kepada Menteri-menteri Besar? Lupakah kita dia menjadi jutawan segera dari perolehan commission penjualan saham Telekom Malaysia kepada sykt Spura Temasek Holdings? Oh ya.......bukankah dia menantu Pak Lah?

    Najib harus singkirkan ramai lagi pencacai Pak Lah (PM paling bodoh dan malas dlm sejarah Malaysia) baik di kabinet Menteri maupun Syarikat-syarikat korporat negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tambahan:

      Tan Sri Rafidah Aziz j@ AP Lady uga patut disingkirkan dari semua jawatan pengerusi sykt-sykt kerajaan kerana dialah Proton (yg diilhamkan Tun Mahathir) jatuh merosot.

      Delete
  9. Si kitol mungkin seorang yang bodoh tetapi aku yakin si kitol lebih bijak dari Parpu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke situ komen terbijaksana anda ...

      Delete
    2. parpu ni bkn leh percaya...nk tanya la parpu..atok ko asal mana

      Delete
    3. Asal mana ko apa peduli...yg penting Dimana bumi di pijak di situ langit di junjung...

      Delete
    4. tanya atok org..atok hang dr mana..dr cina babi..bijak menipu mengaya diri..gamaknya tak lama lagi bini dia anak pak lah pun di tipu.

      Delete
  10. Penghancur ekonomi orang Melayu seperti Nor Mohamed Yakcop dan Azman Mokhtar tu bila nak dibuang???Jutaan ahli UMNO dan orang Melayu masih terkial-kial untuk menyara hidup, tapi mereka ini hidup bermewahan melimpah ruah. Adil kah? Ingat Najib, bukan mereka yang meletakkan kamu menjadi PM tapi kami Melayu yang telah memberi undi kepada kamu.

    ReplyDelete
  11. anak muda mana yg suke kt k.j biol ni?kalau x ada duit bekepok x yah la nk jual sengih kt kitol..!

    ReplyDelete
  12. Game apa dia main ni ?

    ReplyDelete
  13. Common PK, what entitlement you have to give such a comment (or rather condemn) or to evaluate the minister that our PM has elected? What post are you in BN and what position you hold in UMNO? If you hate him (for what reason I don’t know and for what interest I can’t see), the ‘Pemudas’ are solid behind him. They know what kind of leader they need, a futuristic leader … KJ is a very well spoken figure, mature and very fluent with his speech … not even the PM can challenge him, neither do TSMY nor DSZH nor DSHH nor DSAR … He is also very influential … if not, the Rembau folks would have not chosen him.

    This is the kind of leader whom the opposition are scared off … How do you know that the youth rejected him? Didn’t you go and join the youth festival at Putrajaya … It is only the old Malay orthodox idiots that hate KJ … These ‘yes men’ are just merely thinking of how to put themselves in a safe box. Not like KJ, he is frank and brave … he is scared of no body to throw out his opinions because he is sure that he is in the right track … Not like you PK … sometime A , sometimes B … depending on which will serve you more cash …

    He did not condemn or ‘sound’ DSZH the other day … Common PK, don’t WINDSPIN (putar belit) … don’t try to bluff or make a blunder here!! He just said that “what DSZH mentioned is his personal view, not the government’s stand” … you check back in the newspaper … In that way he had protected the BN’s name and dignity. You can see how the opposition had shouted and yelled against DSZH statement! They blamed and cursed DSZH very badly … but they have no point to condemn the government over the matter … But you, PK has misjudged KJ … and I think you’re in great confusion (intoxicated by todi, may be), it is not self-destruction, what KJ is doing … it is SELF CONSTRUCTION!

    Ooopss … now men … I can see … yes, I can … It is the mamak’s agenda to eliminate KJ. Everybody in UMNO knows very well … who KJ’s tight rival is … who is the very established mamak leader … Tell me … who don’t want to have his son to be the no 1 in the country if he has the capacity … Mamak using mamak … Be careful KJ …

    Idiom says: “get you friend close, get your enemy closer”. And now, KJ … this ‘entry’ reveals you a new, very cunning enemy … mamak Parpu Kari …

    Long live KJ! Even though your dream of becoming the PM before 40 seems not coming true, you’ll be our PM … sooner or later …

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dream on beb...

      Delete
    2. I agree with your view...this is the major problem with UMNO malays...they just so afraid of people with forward-thinking & open-mindedness...it is these kind of people (sombong bodoh) who are destructing UMNO...they think they are the almighty ('Tuan')...it is people like Najib, KJ & Saifudin & the likes with their new political ideas that could bring respect back to UMNO...yet they are either already kicked out or we have bloggers like this who are trying to kill them (melayu bunuh melayu)...yes I hope one day KJ will be PM...

      Delete
    3. GOOD TALKING DOESN'T MEAN YOU CAN DELIVER A GOOD RESULT
      EVEN ROAD SIDE 'JUAL UBAT' IS A GOOD TALKER BUT HE STILL THERE.
      KJ BIJAK NO WAY MAN
      ALJUBOK IS A GOOD EXAMPLE ,,,,AT THE END OF HIS ENTIRE LIFE WHAT HE HAS DONE TO THE NATIONS ?HE 'S AGOOD TALKER BUT HE DELIVERED AT WRONG PLACE

      Delete
    4. rba babi...dulu tunggang pas..gagal bebbbb. ni tunjuk lawak bodoh babi sokong kj. Lu ingat Umno mcm dap anak beranak parti. Dr dulu tak jatuh jatuh..penipu undi.

      Ini Umno bebbb...bukan babi tonyok. Pak lah boleh jatuh..kj tak mustahil. Pemuda mana bebbb..pemuda rembau..kawasan kuat Umno. Dap babi..rba dah cabut dtg konon sokong kj.

      Delete
    5. Ahli umno mesti menyedari wujudnya serangan persepsi baru secara serius n besar2an utk ubah persepsi golongan muda spy beranggapan rakyat yg menyokong umno dianggap kolot n ortodoks, sedangkan sebenarnya umno berada di trek yg betul berbanding pembangkang yg songsang dgn mnyokong lgbt, pluralisme, liberal etc.. Ianya umpama gejala yg melanda remaja dunia barat, contohnya jk remaja perempuan masih dara di usia 16 thun, mereka adalah kolot, ketinggalan, maka hidup la remaja barat dalam dunia huru-hara berlandaskan persepsi bukan berasaskan kitab. Jgn biarkan orang muda negara ini hanyut dgn rekaan persepsi jahat dalam dunia sosial, politik, sejarah, kenegaraan, etc. Inilah jihad pemuda umno di akhir zaman ini. Seterusnya dalam keadaan huru-hara yg sengaja ditimbulkan ini, bumiputera jgn leka tentang penguasaan ekonomi. Jk dilihat, negara kita telah mbina imej negara Islam n hub industri halal yg dkenali di seluruh dunia. Tp siapa yg berebut manfaatnya? Cuba buat kaji selidik n analisis, kaum cinadap berebut2 pasaran ke negara2 Islam n mengeksport makanan halal. Dengan selamba, kaum cinadap mencuripakai nama Bumiputera Islam, mgunakan taraf halal utk dieksport ke negara2 Islam n diterima di sana. Malaysia mjadi hub industri halal tekenal di dunia, tapi siapa dpt labanya? Berapa ramai pemuda yg menceburi bidang bisnes permotoran, pertanian, pemakanan, fabrik, bengkel etc..hingga ke luar negara dibwh bimbingan pemuda umno? Apakah peranan pemuda umno kat sini contohnya? X kan la setakat mengumpulkan pemuda beramai2 utk program santai dikira sbg KPI kejayaan tergemilang pemuda umno? Kami x bodo nk nilai apa makna kejayaan n kelekaan. Klu kami x sayang umno, kami x kritik, kami puji jer melambung tinggi2, n pastu biar je jatuh thempas. Fikir2 la, pemimpin yg x leh dikritik adalah pemimpin yg lemah. Sedangkan khalifah Abu Bakar a.s mbenarkan dirinya dikritik oleh rakyat. Kritikan perlu dinilai n jk ada asas perlu diperbaiki. Klu x benar, sila beri penjelasan. Apa masalahnya..?

      Delete
  14. Go and fly kites...

    ReplyDelete
  15. Kj tu pun mamak lah...tengok mak dia...Bukan main troopers KJ kelam kabut menegak benang basah...Konon bila berbahasa Ing tu cendiakawan lah."Pemudas" are solid behind him...oops tolong sikit..jangan malukan PEMUDA..

    ReplyDelete
  16. This is fact and reality, men ... Who is the Head of UMNO Youth? Who had chosen him? It is not PM ... KJ is not elected by a single man alone to be the Head ... he was chosen by the UGM (PAU) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He was chosen by money.Di dapati bersalah tp hanya di beri amaran sbb Pak Mertua nya Pak Lah Tido.
      This is also fact and reality...

      Delete
  17. Bravo DSN! PM had made a very clever and perfect decision by electing KJ as the minister of youth and sports.

    PM can the see the values KJ is having, especially those related to the young generation. We should give respect to KJ's principe and opinion towards nowdays attitude and perception of the youth. This has to be taken into consideration since they (the youth) are the one who are going to be the next succeding leaders of the nation. In order UMNO to survive and to gain attraction of the youth, the ideas and opinions of the lower level grass root must be taken into consideration by the present UMNO leaders.

    KJ is one of the good example. He tries to put forward the new paradigm in UMNO's leadership and thinking line, whereby sometimes we need to be apologetic and understand what really are the needs and the taste of the people. Leaders shouldn't be egoistic and thought that they are always right. If all these while we have been practicing fraud and corruption, now we have to change. We have to be more professional, mature and open to criticism.

    When there are UMNO leaders who invite the others towards wisdom, then, the old folks in UMNO will say "baru setahun jagung, nak tunjuk pandai". This is what is happening and has to be faced by KJ.

    Never mind KJ, keep it up. Don't care too much about your popularity, what is more important is what you can serve for the people as they have granted you the mandate and their trust. I believe if you are sincere and trustworthy in your job, one day God will pick you up to be some one you have been dreaming off. Go to hell with the "frozen mind" old UMNO folks ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. rba babi..tak tau cakap Melayu..lu ingat lu dap boleh masuk dlm..dulu lu kata Umno zalim penipu. Lu babi bila kata regina lu sokong kj. Lu babi dah bodoh pas Melayu pakatan kalah..lu ingat lu boleh bodoh Umno. Org Umno pintar sebab tu tak undi pakatan. Bukan mcm lu undi dlm dap menipu boleh jadi mb dr dulu sampai sekarang..sampai mati.

      Delete
    2. Anon2:44:
      Ada sekor lagi mamat yg tak reti nak cakap Melayu dan suka sangat buat komen guna bahasa DAP ni ... nama dia Othaman Ahmad.

      Ente nampak saja nama dia, tak payah nak baca dah, kalau baca pun bukan boleh faham apa2 ... ente balun terus, jangan kasi can sama dia ...

      Delete
    3. Anonymous June 16, 2013 at 6:52 PM
      AnonymousJ une 16, 2013 at 5:59 PM
      Anonymous June 17, 2013 at 6:59 AM:

      I'm yet to be convinced of any good deliverance by KJ, except his debate with Anwar in the parliament last year. What I notice is that he's smart, tertiary qualified, opportunist but No Action Talk Only (NATO). From nowhere, suddenly he emerged as Ketua Pemuda UMNO Malaysia after becoming son-in-law of the sleeping former pm, Tun Dol. Immediately after that, he became overnight Millionaire after successfully fixing the buying over of Telekom Malaysia shares to Spore's Temasek Holdings. At that point of time, the CEO of Telekom M'sia, Dato' Abdul Wahid happened to be his best buddy. Dato' Wahid immediately after that joined Maybank and now has been appointed by Najib (through backdoor) as Minister in the Prime Minister's Department). As UMNO Youth Chief, how, where& why KJ is dumbfounded & missing in action when UMNO/BN was heavily attacked by the scoundrels Pakatan Rakyat. This is indeed surprising and unbecoming of the Youth wing's characteristic in the history of UMNO. Pls explain me to that.

      A famous old saying quoted, "Getting old means getting wiser". Remember this, without the old ones, there won't be the younger ones.


      AnonymousJune 17, 2013 at 6:59 AM:

      Inilah kelemahan kebanyakan anak-anak Melayu yang saya dapati ketika menjawat Pengarah Sumber Manusia dan Pentadbiran. Rata-rata calon-calon pemohon Melayu tidak berdwi bahasa (hanya boleh menguasai bahasa Melayu). Tapi jika boleh bertutur bahasa asing ianya akan jadi Big Advantage. Contohnya, saya sering ke Universiti Jepun menemuduga pelajar-pelajar Melayu di sana untuk mengisi jawatan Management Trainee & Engineer. Tambahan pula ketika itu, pelabur Jepun akur dgn Polisi DEB yg memberi insentif & pengecualian cukai jika komposisi Management syarikat memenuhi kuota Bumiputra. Tapi setelah Tun Mahathir meletak jawatan sebagai PM, semua sudah diubah oleh Tun Dol Bangang & si Najib Lembik. Maka terhapuslah peluang anak-anak muda Melayu.

      English is my 2nd mother tongue. Can't help as even in dreams I spoke English. I start to speak English since Primary One and throughout my working career. However, my blood is still 100% Malay, mengaji Muqaddam & Al Quran dgn Ustaz Melayu, juga bersekolah Ugama di Sekolah Arab Aljunied, Spura. Jiwa saya tetap Melayu Islam.

      Rasa-rasanya amat rugi jika kita hanya menguasai satu bahasa saja, bagai katak di bawah tempurung.

      Delete
    4. ooo ni anon ni..bersepah org Melayu pi belajar ke luar negeri..tapi takde la org mcm hang..ni blog org cakap Melayu dan pro kerajaan..hang blog mana..blog pakatan mana berani mcm blog ni...bukan mcm hang berlagak..dah tu pemimpin pakatan tak boleh disentuh...heiii Melayu buntut itam org bukan kata belajar BI....org kata belajar bahasa lembu...tau bahasa lembu..tau bersuara tapi mengikut buntot cina... Jika kita kata kucing bertanduk tapi org putih kata babi terbang....

      Pigs might fly...babi mana boleh terbang
      tapi org mkn babi memang terbang..nak cari nak tau...tu bersepah kat pakatan..dah tak mustahil...Melayu belajor kat luar pun ditanggung...ya la hang kaya...

      Dont think that you are the only one who studies overseas.

      Jgn dok berlagak..pi berambus takde org nak baca tulisan hang...sini semua org Melayu cakap Melayu..yg tulis ing tu nak jawab ing pakatan.

      Dr merdeka sampai kini berlambak Melayu pi keluar belajar...dlm negara juga bersepah tau BI...elok tu didik anak hang dgn kesombongan. Keluarga hampir semua belajar kat luar...atas rezeki.yg diberi oleh Allah tapi disalur melalui BN. Ibu bapa sederhana...tapi tak pernah memandang rendah kat org tak tau BI kerana ibu bapa saya juga tidak tau.

      Dont feel that once you graduated from overseas......you are superior from others.

      Delete
    5. hoiii ni anon mana...menyamar jadi saya ka.
      Saya anon di atas...saya marah org pakatan cina dap atau Melayu pakatan yg guna bahasa Ing memburuk kerajaan. Hanya nak tunjuk lagak.

      Najib dan kj telah byk buat kesalahan. Jika tak berubah wajib diubahkan. Encik di atas sokong sape...jika baca atas sokong BN.
      Byk betul penyamar sekarang....rba mengaku Melayu....Melayu pakatan mengaku Umno.

      Delete
    6. hoi anon 6.59...hang ingat saya bodoh hang ingat Melayu bodoh mcm pakatan membabi buta percaya...apa maksud jgn baca..sape dap...hang dap...

      Encik tu kata apa istimewa kj..setakat guna mulut berdebat dgn nuor...pandai auta. Tunjukkan bukti kerja bukan cakap aje. Org Umno nak dua dua bukan mulut aje...kerja dan berani....

      Encik tu kata....seluruh dunia dah tau jika takde org tua...tak muncul yg muda..mcm hang org tua hang dr batu ka?????? Yg tua mcm Dr Mahathir bukan mcm pak lah dan najib..lembik....hancusss abis polisi ke anak Melayu diambik cina. Hang barua sape dap atau kj..

      Non 6.08..kata hang tu dah betul tapi bukan utk encik diatas..tu utk barua DAPigs. Hang baruakan jadik sesuai utk muka hang sendiri.

      Hoiiii semua Melayu hati hati byk yg menyamar. Encik di atas tolong guna bahasa Melayu tapi encik boleh guna BI utk jawab rba yg guna BI

      Delete
    7. Now you see, En Othaman, the double standard attitude of these hooligans!

      They want you to write in BM and only use English when you want to backfire the English arguments from the RBA (the opposition).

      They are totally confused, pity them. The condemned and curse very rudely on supportive comments given to KJ, as if KJ is also RBA. They really are uneducated isolated rural folks ...

      Delete
    8. Gua jadi heran sbb apa anonJune17at6:08pm marah dekat En Othaman, gua baca bhgn terjemahan tulisan dia, ok je. (Bhgn BI nya, gua take reti sikit abok pun). Lepas tu, kawan gua tolong terang yg bhgn BI nya, dia cakap tulisan En Othaman tu bermaksud begini:
      KJ tak mahu terima bila Anwar ajak berdebat . KJ pernah dipanggil kerja dgn Nato. Sejak jadi Ketua Pemuda jarang balik tidur rumah pak mertua dia. Pernah masuk rancangan who want to be a Millionaire (tapi aku tak pernah tengok pun). Telekom Malaysia share dgn Spore yg nama lamnya ialah Temasek. Datuk Abd Wahid nak join (gabung) Telekom dgn Mybank tapi Najib tak setuju. Bila UMNO/BN serang KJ teruk, dia nak lari ke Pakatan. Pemuda suka makan sayap ayam tetapi tak suka subjek sejarah, kata Pemuda UMNO.
      Tapi gua nampak ok saja dia punya kenyataan, pasal apa ada orang marah?

      Delete


  18. Aku anak muda yang tidak bodoh untuk jadi rebel dengan menyertai pakatan hanjing yang diketuai oleh peliwat dan yahudi kuning.

    Aku anak muda yang sayang pada UMNO walaupun bukan ahli UMNO - sayangnya aku pada UMNO bukan bererti sayang pada Pemimpin UMNO yang tak ada otak jenis nak ambik hati yahudi kuning dan hanya jadi 'Melayu' bila tiba PAU.

    KJ adalah taste aku sebagai anak muda? taik!

    KJ kalau lu baca komen aku, satu je aku nak cakap,

    Jari tengah aku akan aku simpan hanya untuk lu KJ.

    Bro Prapu, gua cakap kt lu - ini KJ dalam proses 'Anwar in the making'.

    ReplyDelete
  19. Kita rasanya memang dah kenal Dan boleh agak gaya Dan corak pemikirannya - bukan sesuatu yg pelik. Aku lebih suka kata yg lantiknya itulah yg sebenarnya bahalol.

    ReplyDelete
  20. AnonymousJune 16, 2013 at 3:06 PM and AnonymousJune 16, 2013 at 3:21 PM and Carlos (the tukang sibuk) and AnonymousJune 16, 2013 at 3:46 PM. Thanks for supporting KJ.

    I agreed with all of you! Those old obsolete UMNO idiots are very envious of the sudden and drastic promotion given by UMNO to KJ. But I believe that deep in their heart, they know that they cannot find anyone else as good and as ‘fit’ as KJ to hold the position.

    Many said that the young Malay generation had been supporting PR all this while (but we are not sure) … people make the conclusion only by looking at the culprits joining the BERSIH and the BLACKOUT rally … (which count to be not more than 5% of the total number of youth in the country). A lot more support the government and a lot more are on-fence people (non-partisan). If UMNO-BN manage or can afford to have ‘an ideal’ young leader who can attract the youth, then, there is no doubt that BN will attain a lot more sits in the parliament as well as at the state level in the next GE … And the answer is yes! We already have it … the young charismatic Rembau MP … the UMNO Youth President … the Minister of Youth and Sports and … the soon to be Malaysian Prime Minister …

    ReplyDelete
    Replies
    1. rba dan puok pakatan..yg hang sebut tu semua pakatan.carlos pas..rba bongok tak tau cakap Melayu..dah pas tentulah buat buat sokong tapi yg ni dah pasti dap. Dah tunggang pas gagal..ni nak tunggang Umno.. oooiii babi..lu ingat Melayu Umno bodoh mcm Melayu pakatan.ditipu nuor ditipu dap.

      Dlm Umno bukan bermakna pasti menjadi menteri dan PM selamanya mcm pad dap pkr...dr dulu sampai sekarang pemimpin tak bertukar..tu parti anak beranak penyokong bodoh.

      Pak Lah berapa lama boleh tahan. kj tunggu dan lihat...bawak org dap kafir berapa lama boleh tahan..

      Delete
    2. Nape KJ x btanding kat parlimen seremban utk uji test kepopularan dia dlm klgn anak muda urban. Kt rembau tu rasanye bnyk rural n golongan lbh dewasa. Try cuba check la.. X guna takat ckp jer tanpa data yg objektif n jitu.

      Delete
  21. Waythamoorthy tuduh kerajaan umno-bn membuat penghapusan etnik terhadap kaum india di malaysia pun dilantik timbalan menteri. Ko tak nak komen ke? Kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe there is a mistake here ... agree. But you must realize that DSN has to consider 133 MPs to be given only 35 post in the Cabinet ... Anybody will make mistake by chance of 35/133, that is 26% chance of making mistake ... and that is very big in statistics! But a slight mistake made by PM in picking the Hindraf Satan makes no concern with KJ's appointment as the youth and sport minister. Neither has it to do with KJ's reputation ...

      Delete
  22. Suka ke, tak suka ke KJ dah jadi menteri. Kita lihat saja cara dia keje. Elok kita puji tak elok kita balon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rba..puok pakatan..balon harta ada la. Nak puji apa. keja apa yg boleh dipuji.

      pemuda Umno tak berbunyi..bunyi tendang bola ada la. pak mentua kena turun desakan org bawah. ni menantu tunggu giliran.

      Delete
  23. najib silap sepatutnya kj dok kat kdn,,,keh keh keh

    ReplyDelete
  24. korang kutuk2 KJ, tapi jgn lupa pemikiran mcm KJ lah yg akan mewarnai politik masa depan msia. pemikiran melayu kuno yg dibawa umno akan pupus sedikit demi sedikit, diganti dgn pemikiran ala2 KJ yg lebih terbuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks AnonymousJune 16, 2013 at 7:43 PM on behalf of KJ ...

      UMNO need to have more open minded and mature thinking type of leaders ...

      Delete
    2. Dah berkata dah troopers..

      Delete
    3. ini bukan isu troopers ke tidak..kau baca la result PRU baru ni kau boleh paham masa depan negara kita...the point is tak ramai selain dari KJ dlm UMNO yg boleh mengharungi pemikiran generasi baru ini..dan bagi aku perubahan harus bermula dr akar umbi...setakat KJ je yg pegi lawan mmg tak jadi...jd akar umbi UMNO kenalah ubah mentaliti...tak pyh lah nk sibuk boikot sana boikot sini...sendiri mau ubah bro...

      Delete
    4. 2008 siapa penghancur nye ...?itu lah corak pemikiran yg konon geliga sangat..dah terbukti merosakkan.Kalau dah suka kentut pun wangi..Tolong senaraikan kejayaan KJ..plsz..
      Apa yg di lawan nye...sejak dia menjejak kaki masuk ke dalam PEMUDA...mana pergi suara PEMUDA...senyap sunyi..!! Kaki hijack dan menonjolkan diri dia lah orang nya...

      Delete
    5. generasi baru mana...setakat duduk guna nama kuasa bapak mertua. pak mrtua kat situ boleh la nak kumpul harta. Satu pemuda Malaysia ke..ke setakat rembau aje.
      Dah tempat kuat Umno suku sakatnya kat sana.

      ooiiii org Melayu boikot utk Melayu Islam naik..hang Melayu ka dah puas jilat buntot dap cina.hang nak pi kedai cina sape peduli. hang nak mkn babi sape peduli. Nanti kj kaya hang sampai tua jilat juboq cina.

      Delete
    6. tu la hang bodo...kita boikot silap2 hang jatuh tersungkoq...kita nak naik lg tinggi la bro kena la pakai otak...kena progresif..

      Delete
    7. sape jatuh tersungkoq...peduli ape saya duit saya...saya nak org Melayu Islam maju..hang kayakan cina tu hak hang. Tapi ingat yg atas tu undi Melayu INGATTTTTT

      hang la pakai otak..kami sini semua pakai akal. Apa yg progresif...mengayakan diri.

      Tu suruh kj bawak pemuda selesaikan masalah pasar seni...apasal mcm tu..ada tgn ka???????!? Byk dah berlaku..pemudanya mana...pakai OTAKKKKKKKK

      Delete
  25. masalahnya yg dok ajaq depa ni tauke2 n org cina kafir harbi,,,pemikiran yg nak menghancurkan ketuanan melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. No man, nobody is teaching me!

      God gives me eye to watch and see, ear to listen and hear, heart to feel and evaluate and brain to think and appreciate ...

      Delete
    2. Inilah yg En Othaman cakap, kena kuasai BI ... bila orang tulis dlm BI korang salah anggap, kata idea toke2 Cina lah ... Don't be emotional and prejudice bro ... "ketuanan Melayu" is not 100% depending on UMNO leaders, it depend on UMNO! The leaders cannot kill UMNO (except for what Tun M did in 1988, but UMNO was not dead ... declared illegal by the court), but UMNO can anytime kill the leaders ...

      Delete
    3. nk jd tuan mentaliti kena la berubah...ini bukan lagi kesultanan melayu purba..

      Delete
  26. Parpu dan Khairy sukar dipisahkan. Parpu loves Khairy. ParpuKhairy.

    ReplyDelete
  27. Si koitol kalau berbunyi dah macam nonok!!!
    Berlendir.geli aku.

    ReplyDelete
  28. Salam! Apa la punya artikel mcm nih! Takde daya intelek langsung, mcm mana nak berdepan dgn bloggers PR yg gunakan hujah, rasional dan daya pemikiran yg tinggi utk yakinkan rakyat. Kalaulah semua bloggers UMNO mcm nih......patutlah org kata UMNO tak pernah berubah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KITA SERUPA SBB BACA
      PARPU PUNYA CRITA
      APA LU CKP LU LAGI LOW CLASS SBB BCA CRITA LOW STANDARD
      LU GI BACA REVIEW KE JOURNAL KE YG LAGI HANTU PENGASUT TAHAP YAHUDI
      KITA ORG UMNO TAK PERLU FAKTA CUMA GUNA 'AUTA'

      Delete
  29. ah jib gol .... alias ah jib must go .... alias ah jib gol ....
    bersama adiknya ah zir go ....
    sepupu mereka ... keris mudin si pemberi amaran ...
    sahabat mereka .... KJ sikitol ....
    punah tak sihat mereka .... omar ong ... dan
    ramai kawan mereka yang lain .... adalah satu gabungan yang tepat untuk menghancurkan dan memusnahkan wadah perjuangan UMNO ... maka nama UMNO perlu dikelakan tetapi dengan makna yang berbeza ....
    Untuk Melayu Najib Out .... UMNO gak ....

    ReplyDelete
  30. Ular merupakan makhluk ciptaan Tuhan yang amat cerdik dan KJ adalah dari spesis yang sama. Macam mana cerdik pun ular tu dia tetap ular dan tidak dapat bertukar menjadi naga. Ular ni akan menggigit Najib sedikit demi sedikit dan bisa ular ini akan menyebabkan mulit Najib berbuih dan disaat itu bisa ular ni sudah tidak dapat di nuetralkan lagi dan Najib akan mati dalam keadan sakit yang teramat sangat....Ini adalah ramalan apa yang bakal berlaku berpandukan pada kitab Nujum Pak Belalang

    ReplyDelete
    Replies
    1. DSN, you don’t have to be scared with this tricky nonsense threat …

      These people are your enemy and KJ’s enemy as well. They’ll try everything and anything to provoke your and to build hatred in you towards KJ.

      If they say that you are the dragon, let them … you are getting older and like it or not, one day you have to leave the ruling trunk … And if they say that KJ is a snake, let them … for, one day KJ will grow up to be a serpent and maybe larger than a dragon and much more cleverer than a snake to take over your task … Let them be crazy with their thought … we haven’t heard of any story of snake biting dragon as what the Malay idiom quote: “Ular lidi nak telan naga?” …

      You have make a very correct and perfect decision by appointing KJ and you’ll never regret … he is your true successor and I believe that he will not disappoint you …

      Delete
    2. KE NJIB PUN SPECIES ULAR

      Delete
    3. rba penyokong kj.regina belum apa apa dah ada dap melalak..oooiiiii babi rba atok lu dr man cakap mat saleh..ni kawasan Melayu..

      Muka kulit babi dah jadi kulit biawak..jenis tak malu..undi DAPigs

      Nanti tercatit nama dlm sejarah pengkhianat Melayu

      Delete
    4. Anon2:04:
      Ada sekor lagi mamat yg tak reti nak cakap Melayu dan suka sangat buat komen guna bahasa DAP ni ... nama dia Othaman Ahmad.

      Ente nampak saja nama dia, tak payah nak baca dah, kalau baca pun bukan boleh faham apa2 ... ente balun terus, jangan kasi can sama dia ...

      Delete
    5. anon 6.57...hang ni apa...ente ente puok pakatan....hang ingat di sini bodoh...hang bodoh...konon jgn baca balun terus...hang takut kenyataan yg ditulis...hang org kj...

      Sape yg tak faham..jgn perlekeh Melayu..ni saya nak balun hang.
      Dia kata apa yg istimewa tang kj ni...setakat debat dgn nuor...org jenis pandai auta bolehlah...itu hanya guna mulut..

      Org nak bukti kerja bukan mulut aje....dua dua tau....Org seluruh dunia kata jika hang takde org tua..hang tak muncul..hang dr batu ka?????! Org tua seperti Dr Mahathir yg kita nak...bukan mcm psk lah atau najib. Ada faham...hang jika jadi .barua kj...angkat kaki bahalul

      Delete
    6. Gua bukan apa, gua kesian dekat kwn2 geng lu yg anti KJ kat dlm blog ni . Lu punya geng, AnonymousJune 17, 2013 at 1:13 AM dah perbodohkan depa teruk sangat. Mamat geng lu ni tak reti sikit abok pun BI, dia baca komen AnonymousJune 17, 2013 at 12:38 AM, tapi dia faham kok lain, terjemah jadi mcm lain dan sebarkan pula dekat geng2 lu yg lain dgn anggapan geng2 lu yg lain tu tak tahu sikit abok BI mcm dia juga. Jadi, dialah yg menghina orang2 Melayu … jgnlah salah anggap. Samalah juga mamat kat atas, AnonymousJune 17, 2013 at 2:04 AM tu.
      That is why one of your gang, Mr Othaman (but he is very proficient and fluent in English, I salute him) said, we need to get ourselves well-equipped with mastery of English in order to compete with the non-Malays (since most of them are good in English). It’s ok if you’re not good at it, but don’t condemn people who try to use English. Most of your friends attached the article written in English simply because it is pro KJ, but when Mr Othaman wrote very much more, not only here … everywhere in other entries as well as in other blogs, he didn’t get fired or attacked, because he is on your side. So, the anger is not due to writing in English, but rather writing supportive comments on KJ … so, you can see now???

      Delete
  31. Eleh....bukannya org tak tau, Parpu nih dulu2 lagi anti KJ, siap kempen habis-habisan menentang pelantikan KJ ke dlm kabinet tapi akhirnmya KJ dilbawa masuk dlm kabinet, terus jadi menteri pulak tu. Kah kah kah, kesian engko Parpu, teruskanlah menyalak bukit mcm anjing, enko tu siapa, KJ pulak siapa, hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala abah ko!

      Delete
    2. jgn layan sgt parpu..dia bkn org melayu..err parpu..atok ko asal mana

      Delete
  32. Butuh pak hang,burit mak hang,puki mak hang busuk,melayu anjing kurap,keturunan jalang,anak babi,buang anak kandung,rogol anak sendiri,liwat anak muda......puki mak anjing melayu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nang si bo tinang
      Kui si bo ti kui
      Mau kata olang bukan olang
      Gua pikir ini tentu Babi DAP

      Delete
  33. Eh Parpu, engko kata KJ gagal tarik sokongan anak muda terhadap BN dlm PRU13, oklah boleh diterima kalau tengok keputusan PRU13 keseluruhan tapi di kawasannya Rembau, KJ terbukti berjaya. Majoriti undi KJ 18K lebih berbanding hanya 5K lebih dlm PRU12. Chegubard yg jauh lebih hebat dari engko tu pun cabut lari kerana tak yakin boleh menang dgn KJ. Itu satu kejayaan besar yg engko buta tuli takleh nampak (mcmmanalah engko ni boleh jadi bloggers...hancus UMNO). Ewah, ko anggap anak muda tak sokong BN sebab KJ? Habis engko apa peranan selama ni? siang malam tulis dan import artikel kononnya berkempen utk UMNO/BN tapi apa hasilnya? Ko kempen utk pengundi2 tua je ke? Hehehe. Muhasabah dirilah Parpu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bravo anon9:33 ... Hanya jauhari yg mengenal manikam ... Ramai yg terikut-ikut dgn dakyah dan mudah terpengaruh, tanpa mahu menyelidik atau berfikir ...

      Delete
    2. Pergi lah selidek berapa banyak KJ tabur kat para pengundi di Rembau...dia tahu dia boleh menang tapi dia nak menang dgn majoriti yg tinggi supaya dapat demand jawatan MENTERI...

      Delete
    3. HOIKAU ORG GOMBAU ,,,BOLUM KJ(KAKI JAHANAM)NI HIDUP PERIKATAN PASTI MONANG TARUK TOLO KOBAU PUN MONANG

      Delete
    4. Maso zaman porikatan dulu oghang2 Ghombau banyak yg bodoh ... tolo kobau kigho ok le tu ... boleh buek sup ... tapi ghasonyo taruk tolo somut pun monang jugak ... Sokaghang oghang2 Ghombau dah makin coghodik ... kalau tak lotak calon somart mcm KJ ... bungkuih BN ...

      Delete
    5. Laa tak tau pulak rupe rupe nye..KJ satu satu nye yg paling cerdik kat Rembau...

      Delete
    6. org kata pintar tarik anak muda satu Malaysia baru jaguh..bukan tarik satu rembau memang kawasan Umno dan suku sakatnya. Pikiaq guna akal.bukan pakai otak

      Delete
    7. KJ adalah Ketua Pemuda UMNO untuk seluruh Malaysia dan bukannya Ketua Pemuda untuk Rembau saja. Kalau setakat nak berkempen kat Rembau saja - tak payah jadi Ketua Pemuda UMNO Malaysia. Apa pun jenis dari spesis ULAR sememangnya macam ni

      Delete
    8. KJ juga kata dia menteri belia dan sukan Malaysia bukan menteri BN sj. Nyata sekali KJ adalah orang cerdik dan matang bukan orang jenis suka berdendam spt MB Tganu ... Jadi rakyat Msia angkatan muda jangan risau ... teruskan memberi sokongan kpd KJ, terutamanya anak2 muda Melayu. Jgn terpengaruh dgn dakyah khianat parpukari. Bagi golongan muda UMNO pula, anda tidak akan menyesal bila anda terus memilih KJ menjadi ketua ...

      Delete
    9. Kempen gilos punya 8.16 dan mereka yang sewaktu dgn nya...Menyesal dahulu pendapatan..menyesal kemudian tiado guno...nasi dah jadi bubur,dah punah ranah Tanahair ni,time tu nangis airmata darah pun tak leh buat apa dah,2008 jdi pengukur nya.2013 UMNO bersatubegitu jugak bumiputera yg lain..Dengan rahmat Allah swt,kepimpinan negara masih di terajui oleh Melayu Islam...Kalau dah boss besar tu dari Barat..sama boss dgn al juburi..memang akan kelihatan elok pada awal nya tapi akujanji yg di buat dgn sponsor tetap akan di laksanakan,slow and steady sehingga PRU akan datang tapi lagi cepat porak peranda berlaku boss besar lagi lah suka.Amat bagus kalau konon nya KJ tu bukan seorang pendendam..tapi satu Malaya tau betapa dalam dendam nya.Jangan lah kita hanya menang sorak tapi kampung tergadai...

      Delete
    10. Ketika menjawat Ketua Biro Sukan Pergerakan Pemuda Bahagian, kami pemuda sering mengadakan program sukan dan riadah sambil kempen menambah ahli serta pendaftaran pengundi baru. Ini kami lakukan ketika UMNO baru dihidupkan semula dan Alhamdulillah, dalam masa yang singkat keahlian UMNO ketika itu mencecah 1 juta seluruh negara.

      Adakah program sedemikian dilaksanakan oleh KJ? Tak nampak pun....... lebih-lebih lagi sewaktu UMNO/BN diserang hebat oleh Pakatan Haramjadah sebelum PRU 13. Semuanya senyap dan bisu. Hanya selepas PRU 13, barulah ada program belia dan sukan. Tapi penambahan ahli dan pendaftaran pengundi ada ke?

      Delete
    11. ya nasib baik ada blogger ni bermatian... saya puji sikap blogger walau dihina..pastikan Umno menang dulu.baru belasah..org mcm kj ni yg kita nak belasah.

      War room entah ke mana..duit room adalah atau cina room. Mcm mana si kj tak diam org dap haramjadah tu yg dia suka gamaknya. La tu dengo nak ambik sibabi. Kalau betul la kena buat sesuatu..rahsia byk terbongkar. Ada ka org Melayu dlm dap. Semua dah keluar tak sanggup lagi tengok kebusukan dlm dap. Yg Melayu ada dipecat takut lebih bocor...dah menang dap kalahkan pas. Tu la Melayu bodoh.

      Transformasi apa ni..berselindung disebalik nama...yg pasti pindah dr Melayu ke cina. Transformasi kaya sendiri kaya cina. Najib ni org Melayu dah meluat.

      Blogger dan semua Melayu Umno majoriti menang dulu bersih kemudian. Parpu saya puji sikap anda. Biar dicemuh tapi yakinlah yg mencemuh itu orgnya dan org pakatan.

      Delete
  34. apa dah jadi adik pm malu berketurunan melayu

    ReplyDelete
  35. KJ atau najib yg tarik..malah daftar undipun umno tewas dgn dap.

    ReplyDelete
  36. Tiada masalah nak lantik siapa, tapi pilihan kena tepat. Tiada salah nak kritik persatuan tapi fakta pun berterabur. Tak salah nak jadi hero, tapi jgn dilihat tak lebih drpd standard nurul anak bapak penjilat kpd bangsa pengkhianat.

    ReplyDelete
  37. Silap Najib ambil dia, hendak jahanamkan lagi bolehlah, melayu yang "bukan melayu", perangai macam DAP aje.

    ReplyDelete
  38. KJ melayu liberal nak bagi isyarat tiada melayu di Malaysia ni yang layak untuk jawatan tersebut. Jadi masih lagi nak undi UMNO yang mengkhianati Melayu selepas diberi nyawa terakhir PRU lepas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyawa terakhir? Ko ni tak cukup tido ke anon10:53? UMNO adalah lebih kuat pada PRU13 berbanding PRU12 ... BN kurang kerusi parlimen bukan pasal UMNO tapi pasal parti komponennya banyak kalah ... terutamanya MCA, bila puak2 Cina semua sokong DAP ... masa PRU12, UMNO sesak nafas ... sekarang dah makin elok bernafas ... PRU14 nanti akan sihat bernafas dan kuat semula ... Cakap ikut perasaan nafsu amarah saja ... jgn2 ko ni RBA ke apa? Nak create isu kononnya UMNO hampir mati dgn adanya KJ ... tolonglah, jgn jadi batu api nak laga2kan orang UMNO dan tunggu nak bertepuk tangan bila UMNO mampus ...

      Delete
    2. yg kena campak keluar kj ang geng cina. Tetap undi Umno. Regina tony babi berambussss

      Delete
  39. Anon 9.33:Kenyataan engkau memang dangkal sekali dan menunjukkan cetek pemikiran. KJ adalah Ketua Pemuda dan dia gagal menarik golongan muda satu Malaysia menunjukkan dia gagal sama sekali. Kalau dia sekadar ahli parlimen Rembau saja,maka baru kenyataan kau tepat.

    ReplyDelete
  40. Parpu dei … displaying the photo of KJ together with DSAI and Datuk Kalimullah, which has no connection to the content of your article, tells us what you are really trying to mean … You cannot hide you negative intention … your damn unhealthy agenda …

    The mamak’s psychological war against KJ has now begun … their two warriors are Parpu (House PK) and TS Zam (zamkata) … Their hero to be is now in Kedah state and their mastermind is is the retired Malabarian …

    DSN and KJ don’t get trapped …

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoiiii pi berambus rba..ni blog cakap Melayu..bukan dap cina kui. Melayu Umno bawaht ak kan mudah ditipu seperti najib mengikut ong.

      Delete
    2. Ha ha ha inilah contoh seorang Melayu dangkal,...bukan semua Melayu, gua pun Melayu jugak. Bila orang Melayu tulis dlm BI, ko akan kata Cina ... sbbnya "sikap prejudis kamu yg berandaian orang2 Melayu ni semua bodoh tolol ... mana tau BI...". Bila dah tak reti nak berhujah ... tak akan mengaku kalah punya ... paling lekeh maki ... menang mesti menang. Stail Melayu kampong ... bila kalah bertengkar, mulalah: "awat hang ingat aku takut, mai bertumbuk tengok sapa kuat, aku tibai bedeghemen muka hang ... baru hang tau ... nak tunjuk pandai, sepak pungkoq baru tau ...". Ini satu contoh adegan di kampong, bukan saya maksudkan anon1:47 ... jangan maghah no ..

      En Othaman tak ada apa nak cakapkah dgn anon1:47 ni?

      Delete
    3. Saya suka dgn cara anon 1:47 yg bersikap berterus terang tentang pendiriannya ...

      Saya cadang anon kena selalu perhati juga ada sekor lagi mamat yg suka sangat buat komen guna bahasa DAP ni ... Contohnya: Othaman AhmadJune 17, 2013 at 3:00 AM.

      Ente nampak saja nama dia, tak payah nak baca dah, kalau baca pun bukan boleh faham apa ... Ente balun terus, jangan kasi can sama dia ...

      Delete
    4. Engkau ingat orang semua tak reti B.Ing macam engkau ke ?

      Delete
    5. anon6.28...ente ente hang mau menggentel. Hang ingat org bodoh..konon jgn baca balun terus....oooiiiiiii encik yg hang sebut tu pro Mahathir...mcm saya...encik tu suruh balun kj dan najib..mcm saya balun kj dan najib...ADA FAHAM BONGOK

      Anon 6.21 sape Melayu dangkal..kj Melayu dangkal..dah pasti..anon maksud jika org Melayu cakap BI tapi berlawanan dgn topik tu mcm cina dap satu geng..hang nak tumbuk pokok mangga..masih ada ka kat penang??????jgn marah ya buat lawak aja..hang kan suka berlawak..

      Delete
    6. Anon7:42pm,komen dari AnonymousJune 16, 2013 at 11:46 PM tu bukan hentam KJ dan puji Mahathir ke?

      Saya ni bukan faham apa satu abok pun BI.

      Kalu tak silap, dia kata, mamak parpukari geng dgn KJ, DSAI dan Datuk Kalimullah, tapi tak menjadi ...

      Sebaliknya pula, bila KJ geng dgn mamak Parpukari sekali dgn mamak TS Zam, mereka baru nampak ada mamak lagi hero di Kedah datang dari Malabari. Maksudnya Tun M lah tu sbg hero.

      Ayat terakhir tu aku tak pasti ... bunyi mcm DSN jangan rogol KJ ... ye kah? Tak kan DSN mcm DSAI? Tak mungkin, tak mungkin ... Kena pi tanya orang yg pandai BI ni ...

      Delete
  41. sokonh YM KU LI jadi Senior Minister penasihat Najib untuk membuang KJ, Omar Ong dll..& siasat NFC

    ReplyDelete
  42. dulu tun doll now njib , njib bodoh sombong DAHTAU KJ MANUSIA TADA GUNA MENANG KP RASUAH NJIB ALAM FLOREKN KUTIP SAMPAH2 DARI DOLL THE TUN . WAJIB DISINGKIR DIA SLALU TABUR DUIT MANA KEMENTRIAN DIA DUDUK DUIT TABUR UTK BELI POPULARITI - TUN M WHAT ARE WAITING FOR SLAGI NYAWA MASIH ADA SISA GERAKN PENGHAPUSKN NAJIB - LANTIK PM DARI SENATOR YG JAWA MELAYU

    ReplyDelete
  43. Kj........org yg Ada otak suka KJ....tapi org yg Ada Akal utk berfikir tau, mangkok ayun ni...Mcm punahsihat Najib lain, Benda simple thy make it sound complicated......Hanya org Bodoh Saja Akan biar kepada di kencing dua Kali....mari Kita lihat so kitoi

    ReplyDelete
  44. KAH....KAH....KAH...ni dia artical jelas mamak memperbodohkan melayu..MAMAK Bodoh Parpu dengan komen bodohnya......kalau mamak parpu anak jantan kita cabar dia menentang khairi untuk jawatan ketua pemuda....Apa komen anda ? KJ VS PK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parpu jadi Ketua Pemuda Umno? kah kah kah. Jawatan pengerusi PIBG pun belum tent layak. Jadi kaki kutuk jelah.....

      Delete
    2. hang ingat berjuang semua jd pemimpin. Atok nenek hang dulu berjuang jd pemimpin ka. Bersepah pejuang Melayu penoreh getah. Penoreh getah ni la yg buat pak lah kj duduk kat situ. Pejuang dulu tak pilih musuh jadi punahsihat. Pejuang dulu berjuang utk Melayu. Sebab tu pejuang dulu tak kena kutuk tak kena maki. Pejuang dulu kalau meninggal org menangis.

      Ada yg layak ada kebetulan tumpang sekaki semangkok. Ini pejuang sekarang mengaya diri menghancur Melayu. Ini bukan pejuang ini Melayu elit yg rembat semua selagi boleh. Pulon selagi mampu. Dah tak mampu tunggu masuk kuboq. Doa org bawah pun dah lain.


      Delete
    3. Mamak perjuangkan hak melayu kelakar beb. Mamak ini suka mengapi apikan dan memecah belahkan umat sahaja. Parpu ini mamak toya mami, cakap dan tulis pakai kepala dongga (Bahasa mamak kepal butuh sahaja) sahaja. Sebab itu kalau melayu naik dia dengki. Semua melayu buat dia komen dan hentam. PM pun dia hantam. Mamak komen dia diam, (Zambri, Tun, mukriss) Do we need this shithead mamak to komen about the malays. This shithead mamak is really a piece of shit

      Delete
    4. Parpu betul kata bro diatas, Tukarlah blog anda dari house of parpu kari to House of Shithead. "Kepala Dongga kasi taruk...ahahahah

      Delete
    5. apa yg kelakar..Melayu nak digadai cari org dap komunis musuh ketat Melayu..terang terang menghina Melayu..org Melayu undi Umno kerana tak mau dap pakatan menang. Dah menang kj ambik dap..kelakar bagi awak yg menyokong pemainan licik cina. Ada dap beri jawatan penting ke Melayu. Semua cina abis Melayu dipecat. Belum cukup bagi anda biadapnya dap ke Melayu.

      Blog ini memberitahu apa yg akan berlaku. Sebelum terjadi baik dicegah. Jika andaMelayu pas pakatan..itu memang sifat anda mau menghancurkan Melayu Umno. Anda sendiri pas pakatan dah hancur dibodoh dap.

      Tapi jika anda Umno aneh..masa kempen kata jgn undi pas pakatan kerana jgn gadai tanah Melayu kat cina. Jgn jadi singapork. Sekarang anda sokong kj ambik dap biadap.

      Lebih baik memberi sokongan ke org yg dianggap tak ada nilai dr beri sokongan ke Melayu sombong bodoh. Bodoh bukan tidak belajar tapi bodohkan diri.

      Delete
    6. Hai anak Melayu diatas..apa akan berlaku pd Malaysia jika menjadi singapura kedua.

      Kj boleh jadi PM..usah kan pm..menteri pun tak layak..usahkan menteri..ceo pun tak layak..usahkan ceo...nak mintak kerja pun susah..Semua dikuasai cina. Terlalu mengejar dunia lupa siapa yg mengundi dan meletak anda di situ.

      Hai anak Melayu diatas..kj mungkin kaya walau dibuang cina kerana duit harta dah byk. Tapi sampai bila..duit yg dikumpul kerana kedudukannya di atas yg masih dikuasai Umno. Jika cina jgn harap.

      Lihat pemimpin Melayu singapura dulu..di mana anak cucu cicit mereka. Adakah mereka kaya. Adakah mereka berjawatan tinggi. Kita sendiri tidak tau di mana mereka. Mungkin ada yg berani menunjukkan diri atau lebih byk yg
      mendiamkan diri.

      Melayu sana dah malu ke.Melayu Malaysia. Dulu mereka bangga mula merdeka. konon seperti berkuasa. Sekarang apa berlaku. Mainan cina.

      Jgn memandang ringan isu ini. Anda boleh menghina blogger tapi jgn memperlekehkan isu ini. Jika kj yg kaya tak mampu bertahan bagaimana anda yg tak punya harta seperti kj. Cari berapa byk org Melayu di singapura yg punya duit. Buat lawak biar guna akal.

      Dulu apa kata Melayu singapura cina sana ke Melayu Malaysia..Jika awak Melayu tak mungkin telinga awak tak sakit hai anak Melayu. Melayu kg Melayu bodoh. Mentang mentang mereka merasa Melayu urban Melayu maju kerana singapura maju.

      Sekarang Allah balik kan kata kata itu. Adakah kita juga akan dibalikkan kata kata kita. Rahsia tersembunyi. Hak Allah. Jgn sombong semua anak Melayu.

      Delete
  45. KJ sebenar nak sedang dalam latihan sebab KJ banyak masa dan banyak pusat sumber di dalam KBS, sehingga kan nak merangkap Persurahjaya (Pelatih) SPRM (MACC) dalam hal bola sepak yang menjadi bidang kepintaran nya sejak MYTEAM sokong Tony Fernandez.

    DYMM Sultan Pahang ,selaku Presiden sangat sabar dalam issue campurtangan Menteri tak sampai 45hari (30 day wonder ukuran nya).

    Bukan mulut Khairi merupakan ahli politik dan menteri yang amat suka campur tangan dalam semua issue negara, yang akibat kan super over governance.
    1M Najib bapak sekolah cina,telah mengamal kan government know least.
    KJ melawan arus.
    Perangai macam DAP, cuka cari pasal dan memang mencari issue,sebab tak ada kerja.,nak lebih Ah Beng dari Ah Beng. Teeeeerpaksa ambil superkiasu .sebab macam najib sudah hilang pedoman, masih nak ambil hati nak jaga hati kelompok inner circle KJ,

    Sibuk main dram di pesta belia ,tendang bola sepak untuk

    1 Semenjak jadi SIL, suka Publisiti,mulai masuk cover boy GQ.
    2..Aksi aksi 1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
    3. Giat lakon kan P.EM wannabe(macam saperti penasihat ekonomi Negeri Selangor)
    4.Amal New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
    5.Penaung- KJ Fan kelab dan KJ Internatioan Fan Klab(UK)..
    6.Suka Engage dan inklusive- serupa Najib.
    7.Pamir kan Kelainan - serupa Najib
    8.Merangkap Menteri - Kementerian National Reconcilation
    9.Ucap ucapan Ketua Jurucakap Kabinet
    10.Ucap ucapan Ketua Jurucakap BN
    11.Urus kerja Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
    12.Urus kerja Ketua pembangkang dalam kabinet.
    13.Urus kerja Ketua UMUM PR dalam UMNO
    14..Amal kan World view - sukan dan bola sepak macam najib
    15.Tonjol kan peranan sahabat karib AA Rafidah Nor Yaakob dan TSTF dan MUFC.
    16.Sikit sikit sahabat baik PAP .
    17.Terbaik punya kenangan Father 's little boy ,40 years
    ago.( tolong minta kertas tissue)
    18.Idola Harakah.
    19.Loose cannon shoot from the hip Minister for all.
    20.Menteri Kementerian bukan menteri BN.
    21.Banyak latihan dan assignment selaku Penolong Perdana
    Menteri 1. ( Trainnee Assistant Prime Minister No 1.)
    22. Mat Super liberal
    23.Banyak menulis suratkapada Majalah Ekonomis selaku No 1
    Assistant Foreign minister)
    24.Merangkap Pelatih Utama SPRM(MACC)
    25.FAM President wannabe Trainee No1.
    26.Test Market Laboratory untuk Najib yang tak berani cakap.o

    arjuna waspada
    changkat lobak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terserlah sudah KJ ini seorang yg serba boleh serta banyak pengetahuan dan pengalamannya dlm pelbagai penglibatan. Orang mcm KJ ini susah nak di'pekunun' atau nak diperdaya. Orang mcm inilah patut duduk sbg pemimpin berbanding kebanyakan pemimpin2 lain yg mcm katak bawah tempurung ... yg main cakap merapu tanpa fakta dan tak tahu amende ...

      Delete
    2. hahaha..kj byk usaha..usaha belakang pak mertua..dia tau pak mertua boleh dimkn.. usaha apa tendang bola..najib yg bongok yg lantik kj bukan org bawah..tak sabaq nak tengok muka ni jika kalah dlm undi Umno.

      Bawak bola aje la..tendang sana tendang sini. hang pas ka..atau hang bawak beg kj hahaha

      Delete
    3. Kah...kah...kah..lawak 12.46

      Delete
  46. Most of the KJ's supporter had already went to sleep ... Tomorrow they'll come back with more fresh, brilliant and rational ideas ... while most of the KJ's enemies came out commenting after midnight (mcm musang) ... they are actually sleepy ... that's why they came out with rubbish and nonsense since they have insufficient sleep and writing in nightmare ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rba tak reti cakap Melayu...makhluk ni kata rba 24jam tak tidoq buat citer fitnah menyerang BN tapi kj bahalol nak ambik org dap musuh BN jadi punahsihatnya. Jadi kj calon yg akan bergerak ke penadah kerana dicampak keluar Umno. Rba ni tidoq lena kerana teman baiknya nak joint nuor.

      Delete
    2. pi berambus Melayu mat saleh atau cina mkn babi..pi berambus kat blog dap..regina tungu hang..nak gambaq bogel..tayang kote lu kat sana

      Delete
    3. Anon1:13&1:25:
      Ada sekor lagi mamat yg tak reti nak cakap Melayu dan suka sangat buat komen guna bahasa DAP ni ... nama dia Othaman Ahmad.

      Ente nampak saja nama dia, tak payah nak baca dah, kalau baca pun bukan boleh faham apa2 ... ente balun terus, jangan kasi can sama dia ...

      Delete
    4. Kesian orang2 Melayu kena kelentong dgn anon1:13. Dah dia tak reti BI tak apalah. Disebarkan pula dekat orang2 Melayu lain yg sama tak reti BI mcm dia makna yg langsung tak bersangkut paut dgn apa yg dia baca. Anon ni teruk sangat hina orang2 Melayu ... Teringat saya cerita P Ramlee, Pendekar Bujang Lapok ... semua dungu2 buta huruf, masing2 nak tunjuk pandai, keluar mcm2 bacaan .... Sebenarnya tulisan anon12:38 tu bercerita ttg TOMPOK TOMPOK TAIK UNTA ... korang mana tau, korang tak sekolah ... (kata P Ramlee ...).

      Delete
    5. Anonymous June 17, 2013 at 06:55 am........

      Inilah kelemahan kebanyakan anak-anak Melayu yang saya dapati ketika menjawat Pengarah Sumber Manusia dan Pentadbiran. Rata-rata calon-calon pemohon Melayu tidak berdwi bahasa (hanya boleh menguasai bahasa Melayu). Tapi jika boleh bertutur bahasa asing ianya akan jadi Big Advantage. Contohnya, saya sering ke Universiti Jepun menemuduga pelajar-pelajar Melayu di sana untuk mengisi jawatan Management Trainee & Engineer. Tambahan pula ketika itu, pelabur Jepun akur dgn Polisi DEB yg memberi insentif & pengecualian cukai jika komposisi Management syarikat memenuhi kuota Bumiputra. Tapi setelah Tun Mahathir meletak jawatan sebagai PM, semua sudah diubah oleh Tun Dol Bangang & si Najib Lembik. Maka terhapuslah peluang anak-anak muda Melayu.

      English is my 2nd mother tongue. Can't help as even in dreams I spoke English. I start to speak English since Primary One and throughout my working career. However, my blood is still 100% Malay, mengaji Muqaddam & Al Quran dgn Ustaz Melayu, juga bersekolah Ugama di Sekolah Arab Aljunied, Spura. Jiwa saya tetap Melayu Islam.

      Rasa-rasanya amat rugi jika kita hanya menguasai satu bahasa saja, bagai katak di bawah tempurung.

      Delete
    6. Syabbas di atas pandangan bernas En Othaman ... tapi En Othaman mcm dah tidak begitu berani nak tulis dilm BI dah ... tak syoklah ... you shouldn't be scared or get feared with people like 1:13 or 1:25 ... Be firm with your stand and principles ... They attacked anon12:38 not because of the BI actually ... it is because of supporting KJ. I don't think they'll get mad with you if you write a long essay in BI attacking and condemning KJ in this blog ... they'll congratulate and praise you instead ....

      Delete
  47. Khairy Jamaluddin telah melantik si racist Regina Lee yang sangat cintakan DAP dan Tony Pua sebagai Setiausaha Akhbar dia di Kementerian Belia dan Sukan. Apa hal nie KJ..........?????????????

    Jika berita ini benar, memang sah ia menambahkan kegerunan kita terhadap malapetaka bakal menimpa terhadap Melayu dek ulah barisan pemimpin-pemimpin Melayu di bawah pentadbiran Najib, baik di kementerian maupun di badan-badan korporat kerajaan (GLC). Apakah Melayu tidak ada kelayakan untuk mengisi jawatan tersebut? Kenapa kera di hutan disusukan sementara anak dibiarkan kelaparan?

    Semangat patriotisme Melayu mula merudum sejak era Pak Lah hingga ke era Najib kerana kononnya nak bersikap rasional dan ingin popular. Patut pun ramai anak muda Melayu yang nganggur, bergaji lebih murah berbanding rakan sekerja cina di sektor swasta & badan korporat. Sejak itu jugalah puak cina tanpa segan silu mengiklankan jawatan kosong dgn kenyataan 'Chinese Preferred'. Rata-rata semua jawatan terpenting dan pengurusan di sektor swasta ketika ini dimonopoli oleh kaum cina.

    Akibat sikap lembik dan tak mahu dicap racist di kalangan pemimpin Melayu inilah yang merintis cina menjadi biadap dan berani memperlecehkan orang-orang Melayu di peringkat bawahan. Apakah ini sikap Melayu Elit dan Melayu Baru? Mereka hidup bersenang lenang, sementara rakyat bawahan Melayu striving for survival.

    Hal ini tidak pernah terjadi semasa era Tun Mahathir, malah 'Bumiputra is preferred' always during those days. The present situations are INTOLERABLE!

    SPEAKING WITHOUT PREJUDICE, FEAR OR FAVOUR.

    ReplyDelete
  48. I just can't believe that Umno secretly harbours a death wish. Just look at the insane and self-destructive behaviour displayed by some of the Umno leaders.

    The Youth and Sports Minister is appointing a Scissorati and practically giving her the key to unlock the millions of potential youth votes to be handed over to the opposition. Hence Umno is prepared to commit suicidet. By appointing notorious opposition supporter Regina Lee as press sec to the Youth Minister, it is as good as Umno handing a knife to the DAP and pleading, please stab me, I want to die.

    Natijahnya, KJ telah mengundang kehancuran UMNO dgn menyimpan gunting dalam lipatan. Inikah pemimpin pemuda yang bakal jadi PM satu hari nanti.....??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. En Othaman …I followed your comment in the past few PK's articles and even in other blogs like GAP and Cucu Tok Selampit … if I’m not mistaken. I like it … your very proficient command in English seems attractive to me and make me salute you, for, we will rarely find something like this elsewhere … your statements, arguments and comment looks rational, mature and rather informative... But lately it seems not so … it is becoming more biased and childish … turning to be more emotional than you use to be before … I think you have been influenced and starting to follow the rhythms of the immature uncivilized hooligans pronouncing their arguments, views and opinions in this blog … Back to ground level and ask yourself, what is really your intention … do split or segregate the Malays who are already being politically segregated …

      Delete
    2. Dear Mr. Mysterious Anonymous June 17, 2013 at 5.07 am................

      First & foremost allow me to stress that whatever piece of mind comes out from me is all intended in good faith for the nation (particularly for the younger generation), though at times maybe harsh but certainly not vulgar. Most importantly, I speak without prejudice, fear or favour and reveal my identity unlike the norms hiding behind "Anonymous".

      I am a living witness of the scenario since pre merdeka days, brought up & educated in Spore and finally decided to migrate permanently here as Malaysian citizen in early 70s. Although I am a staunch UMNO supporter/member, I've spend my entire working career in the private sectors, notably foreign corpns from Japan, Indonesia & UK, unlike most Malays who opt for the govt post. The extensive experiences (mixing around with foreigners and travelling abroad) was an eye opener to how fortunate we are as citizens of Malaysia.

      Sorry to say that I do not concur with your assumption on me being influenced by immature uncivilized hooligans. I am not a 'Yes sir" type, quite critical but with substances and facts.

      Regards
      No. Ahli UMNO: 00320553
      (Ex Son of Spura)

      Delete
    3. That is the kind ot spirit that we need..bravo En Othaman Ahmad..
      How i wish i'm fluent in English as you..

      Delete
  49. Sedih … pilu … duka … melihat orang2 Melayu semakin sehari semakin bodoh dan buta … tidak tahu menilai yg mana intan, yg mana kaca …

    Hiba … lara … nestapa … melihat orang2 Melayu dikuasai oleh dendam amarah dan dengki … tidak lagi mampu berfikir secara rasional …

    Resah … gundah … gulana … melihat sikap taksub, prejudis dan dangkal orang2 Melayu yg batat dgn pemikiran cara kuno, orthodoks … yg tidak mampu dan tidak mahu menguasai bahasa lain selain bahasa Melayu shj …

    Luka … pedih … kecewa … melihat orang2 Melayu masih dgn pemikiran sempit, terbatas, tidak matang, kebudak-budakan, tidak petah berhujah, hanya pandai memaki hamun shj …

    Sakit … perit … merana … melihat orang2 Melayu masih jauh ketinggalan berbanding bangsa lain … ketinggalan dari segi ekonomi, ilmu pengetahuan, kemahiran …

    Rosak … hancur … binasa … orang2 Melayu, jika ada pemimpin2 Melayu yg mempunyai sifat2 spt yg tersebut di atas …

    SYUKUR … MUJUR … LEGA … bila ada pemimpin Melayu yg tiada langsung sikap2 buruk yg tersenarai itu … salah seorangnya ialah KJ …

    HARAPAN … IMPIAN … DOA … muga2 lebih ramai lagi orang2 Melayu terutamanya di kalangan pemimpin, khususnya pemimpin UMNO, akan menjadi seperti KJ …

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga di jauhkan Allah swt...

      Delete
  50. Syabbas KJ … pemimpin idolaku!

    Memang tidak ramai yg sedar apa muslihat atau strategi sebenar KJ … ramai yg menganggap KJ sbg seekor musang cerdik (a cunning fox) memperdaya mangsanya...

    Di zaman awal Islam, memang ramai musuh menentang Islam tapi apa yg baginda Rasulallah buat … perangi dan bunuh mereka atau ajak mereka bersama kita … Maka, terdapat ramailah orang2 kafir Quraish dan Yahudi mula nampak akan kelebihan Islam dan agak ramai juga yg kemudiannya menjadi Islam dan bahkan juga menjadi pejuang dan wira perang menegakkan syi’ar Islam … begitulah sejarahnya …

    Lirik lagu Ramli Shariff ada mengatakan: SEJARAH MENGAJAR KITA …. MENJADI LEBIH DEWASA … MENITI ARUS ANGKARA … KJ orang hebat … dia belajar dari sejarah …

    Dia mengambil Regina Lee dan Tony Pua menjadi orang bawahan taklukannya dan bukanlah sbg boss dia … dia yg akan control dan memberi arahan kpd puak2 ini … mereka adalah pekerja KJ bukanya sbg penasihat … Mereka akan dilenturkan … KJ tahu semua ini … dan kau memang bijak KJ. Malangnya, ramai pandai menengok tetapi tidak pandai melihat … kalau mereka melihat pun, hanya dgn mata kasar bukan dgn mata hati. Sebabnya … di dlm dada mereka penuh dgn sifat hasad dengki … salah seorangnya ialah saudara Parpukari ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rehat dahulu untuk Sholat Subuh ...

      Delete
    2. Tidakkah itu membahayakan keadaan di mana kebocoran maklumat bakal tersalur kepada pembangkang (seperti kes petualang di kalangan kakitangan awam kerajaan yang pernah dan sedang berleluasa). Saya amat tidak bersetuju langkah yg diambil oleh KJ.

      Perlu saya tambah di sini, Pak Lah yg bertanggungjawab melepaskan Anwar keluar dari penjara. Selepas itu, KJ lah orangnya yang secara peribadi menyerahkan passport antarabangsa kepada Anwar. Kemudian Anwar terbang bebas menemui rakan2 Yahudi Zionistnya di AS dan menetap di sana untuk beberapa tahun mengatur strategi mewujudkan Pakatan Jahat untuk menumbangkan kerajaan UMNO/BN.

      Salam hormat
      Ex Son of Spura

      Delete
  51. Heeyy dei machha … Parpua (New Guinea) Kalahari … Lu apa sibuk sangat dgn KBS? Lu mau bagi mesej kpd anak2 muda supaya mereka benci kpd menteri belia dan sukan? Menteri BN? Supaya lebih ramai lagi anak2 muda akan mencaci kerajaan? Supaya lagi ramai anak2 muda akan beralih hala ke PR? Supaya orang2 Melayu akan lebih banyak pecah belah dan ‘team’nya? Supaya orang2 Melayu akhirnya hilang kuasa? Gua cakap lu bro … mamak tak ramai mana di Malaysia, tak akan boleh berkuasa pun kalau Melayu lungkup … Lu tak ikhlas la gua nampak. Itu hari lu ganggu Kementerian Kesihatan … isu kecik saja, pasal SMS seorang keluarga pesakit. Bila orang2 Melayu mula bersengketa dan orang2 UMNO sendiri bercakaran, apa untung lu ada dapat??? Oooppss … lupa … gua tanya soalan bodoh … lu mesti ada ‘masyuuk’ … he he he …

    ReplyDelete
  52. Hoi kawan2, orang2 Melayu, ada perasan tak sekoq kapiaq laknat cuba nak provoke orang2 Melayu (June16,9:10pm), tapi tak ada orang layan dia. Mcm ni lah lain kali, kalu ada muncul lagi tulisan yg mcm ni, buat tak tau saja. Buat mcm tak nampak & tak baca. Biaq dia dok pening meghaban sorang2, garu sana, garu sini, gatai pungkoq, last2 sua pungkoq bagi babi jilat ... Padan muka dia, dok buka kamus 2 hari 2 mlm nak karang bagi dapat 1 ayat, tau2 orang tak baca. Ini adalah respon terakhir yg mungkin dia baca, lepas ni jgn buat apa2 komen atau respon ... buat dono saja ...

    ReplyDelete
  53. KJ kan orang melayu dan orang umno lagi, kenapa dilakukan sedemkkian rupa....tak kesian ke pada orang melayu....

    ReplyDelete
  54. Kalau ke-araban' orang2 Arab yang ada hububung kait dengan Islam ditimur tengah, pun dah berjaya dihapuskan oleh musuh2 Islam apatah lagi 'ke-melayuan' orang2 Melayu diMalaysia.Kerana itu kita lihat anak2 muda zaman sekarang sudah hilang identiti mereka. Melayu pun bukan orang putih pun bukan...kalau tinggal dinegara orang putih mereka ini dilayan seperti 3rd class citizen tapi orang Melayu tak sedar diri.

    ReplyDelete
  55. itulah yg istimewa org melayu,,,kalu agung n raja2 melayu x dijaga lihatlah akibatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini kena Tanya Tun M ..

      Delete
    2. Baca dan faham di ajar oleh semua cik gu satu dunia.Apa yg di buat oleh Tun tidak menjejaskan kuasa dan kedaulatan Raja Melayu..cuma mereka tidak boleh berbuat sesuka hati terhadap rakyat...spt memukul,mendera...merogol..dll..Kita berhak mengadu atas perbuatan mereka.Apa yg Tun M buat adalah untuk melindungi hak dan keselamatan rakyat...
      Adoii...salah ke ?

      Delete
  56. KJ memang bijak merancang. Antara satu rancangan masterpiece dia adalah memilih NONI anak bekas PM. Selepas menjadi menantu bekas PM dia menjadi "kepala BESAR".

    Dah lupa ke kita? Memang betul Tun Mahathir kata "Melayu Mudah Lupa".
    Dalam politik orang bertungkus lumus buat kerja dari bawah. Tetapi tidak bagi KJ.

    Orang lain naik tangga dia naik lif. Macam Anwar. Dia tidak ada pun sedikit jiwa melayu. Membesar di-sekolah UWC (United World College) Singapura dan seterus nya di-England. Orang tidak pernah terfikir....KJ sebenar nya lebih bahaya dari Anwar. Anwar tersilap langkah....KJ banyak belajar dari kesilapan Anwar. Dia simpan rancangan nya dan bila tiba masa dia akan bertindak.

    Orang yang menyokong KJ adalah orang2 yg elit,liberal,sekular dan berpenyakit lupa. Orang melayu yg tidak mahu Malaysia di-jajah oleh proksi barat seperti Singapura tidak akan menerima si-bedebah ini. Mesti diadakan pertandingan bagi jawatan ketua pemuda. Dulu dia menang dengan menipu. Dan sekarang dia tidak akan berpeluang kerana Pak Lah dah tiada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan noni tapi nori

      Delete
    2. Semasa Anwar setapak lg akan menjadi PM..dia ngendeng si Nurul Izzah..bila dah jatuh merudum dia tinggalkan..Sememang nya dia hanya tumpu kepada First Family...
      Itu lah manusia opportunist...

      Delete
  57. org melayu yg dah lupa asal usul,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa dia bangsa melayu, itu satu masalah kecil...tapi kalau lupa apa tugas kita sebagai orang islam, ini satu malapetaka yang amat besar...

      Delete
    2. Bukan semua orang muda suka kj. Aku harap satu hari nanti muncul anak melayu yg bangga dengan melayunya, boleh bergaul dengan semua, mahir dalam bahasa inggeris. Tunggu waktu ketika, jangan haraplah kj kau nak jadi pm umur 40 tahun. Kalau tak pasal pakcik makcik kat parlimen rembau undi umno, kau jangan haraplah nak menang..

      Delete
  58. SPECIES TUN DUN BODOHWI YANG SUKA BURIT CINA YANG TAK POTONG

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecuali Rasulullah SAW, ramai pemimpin tertinggi gagal mentadbir pemerintahannya apabila mereka mengambil non muslimah sebagai isteri. Contoh....... Anwar Sadat (Mesir), Pak Suharto dan SBY (Indonesia), Tun Musa Hitam (Malaysia), termasuk Tun Dol Badawi (PM ke 5).

      Apakah kekurangan yang ada pada kaum Hawa dari kalangan Melayu/Muslim di negara ini hingga tergamak meminggirkan mereka menjadi pasangan hidup pemimpin tertinggi kita? Saya cukup-cukup kesian pada Wanita & Puteri UMNO yg secara tidak sedar diremehkan oleh pemimpin UMNO itu sendiri. Adakah sikap Liberalisme & rasional begini lebih baik dari fundamentalisme dan patriotisme?

      Delete
    2. Nak ikut cara Pas lah pulak ... kurangkan penglibatan wanita ... nak jaga mereka takut terdedah aurat ...

      Delete
    3. paspus shiah laknatullah, paspus kawarij, lebih elok amik orang sunni pakai seluar pendek dari amik orang pakai serban tapi shiah

      Delete
  59. masalah selesai bila ts muhididn menang jadi presiden umno dan memecat KJ dari menteri dalam rombakan kabinet pasca muhidin

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!