KITOL CELUPAN! BERTUAH LA TUNE TALK SEBAB ADA MENTERI YANG SANGAT MENYOKONG MEREKA!


Berapa lama dah si Khairy atau nama glamour dia Si Kitol jadi Menteri? Hari ini kali ke 3 akhbar siarkan gambar dia dengan CEO Tune Talk Jason Lo dalam acara kebangsaan. Takpe la apa salahnya kan si Kitol nak lantik syarikat yang dikatakan dia pun ada share melalui proxy dia.

Tapi yang tak enaknya masa penubuhan Tune Talk ni dulu, si Kitol dan Jason Lo nak cuba lantik Nik Nazmi dan Tony Pua sebagai ikon golongan muda mereka. Wow! Politik baru eh? Tak tau la selain dari Jason Lo ni banyak sangat insiden yang dikatakan Tony Pua dan dia bersama.

Oh ya! Kisah pasal Regina Lee, the reporter who loves DAP so much yang bakal dilantik sebagai press sec si Kitol ni juga aku dengar akan diberi seorang BodyGuard! Hebat la si Khairy ni kan? Dah le lantik pencinta Tony Pua pastu siap kasi bodyguard lagi..

Korang jangan marah aku ya, sebab aku dari asal lagi memang tak suka sang pengkhianat bangsa bernama Khairy ni. Aku tak pernah berminat dengan dia, cuma aku tak usik selama ini sebab nak menghadap PRU. Sekarang sudah habis dan kelihatan si Kitol telah kembali kepada habitat asalnya.

Maka aku akan terus membongkar segala keharamjadahan si Kitol! Got it?

122 Responses to "KITOL CELUPAN! BERTUAH LA TUNE TALK SEBAB ADA MENTERI YANG SANGAT MENYOKONG MEREKA! "


  1. A:KJ sebenar nak sedang dalam latihan untuk menjawat Perdana Menteri sebab KJ banyak masa dan banyak pusat sumber di dalam KBS, sehingga kan nak merangkap Persurahjaya (Pelatih) SPRM (MACC) dalam hal bola sepak yang menjadi bidang kepintaran nya sejak MYTEAM sokong Tony Fernandez.

    B:DYMM Sultan Pahang ,selaku Presiden sangat sabar dalam issue campurtangan Menteri tak sampai 45hari (30 day wonder ukuran nya).

    C:Bukankah mulut Khairi merupakan ahli politik dan menteri yang amat suka campur tangan dalam semua issue negara, yang akibat kan super over governance.
    Wal hal,1M Najib bapak sekolah cina,telah mengamal kan government know least.
    D. KJ melawan arus.
    Perangai macam DAP, cuka cari pasal dan memang mencari issue,sebab tak ada kerja.,nak lebih Ah Beng dari Ah Beng. Teeeeerpaksa ambil superkiasu Regiina,.sebab mau ikut macam najib yang sudah hilang pedoman, masih nak ambil hati nak jaga hati kelompok inner circle KJ termasuk Jason Lo """LEts go for Pork CHOPS" bila rasa lapar dan mengajak pekerja melayu islam pergi melihat nya menterkerdarah PORK CHOPS" ,

    E:Sibuk main dram di pesta belia ,tendang bola sepak untuk dapat kan cover publisity.

    1 Semenjak jadi SIL, suka Publisiti,mulai masuk cover boy GQ.
    2..Aksi aksi 1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
    3. Giat lakon kan P.EM wannabe(macam saperti penasihat ekonomi Negeri Selangor)
    4.Amal New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
    5.Penaung- KJ Fan kelab dan KJ Internatioan Fan Klab(UK)..
    6.Suka Engage dan inklusive- serupa Najib.
    7.Pamir kan Kelainan - serupa Najib
    8.Merangkap Menteri - Kementerian National Reconcilation
    9.Ucap ucapan Ketua Jurucakap Kabinet
    10.Ucap ucapan Ketua Jurucakap BN
    11.Urus kerja Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
    12.Urus kerja Ketua pembangkang dalam kabinet.
    13.Urus kerja Ketua UMUM PR dalam UMNO
    14..Amal kan World view - sukan dan bola sepak macam najib
    15.Tonjol kan peranan sahabat karib AA Rafidah Nor Yaakob dan TSTF dan MUFC.
    16.Sikit sikit sahabat baik PAP .
    17.Terbaik punya kenangan Father 's little boy ,40 years
    ago.( tolong minta kertas tissue)
    18.Idola Harakah.
    19.Loose cannon shoot from the hip Minister for all.
    20.Menteri Kementerian bukan menteri BN.
    21.Banyak latihan dan assignment selaku Trainee No 1 Penolong Perdana
    Menteri . ( Trainee Assistant Prime Minister No 1.)
    22. Mat Super liberal, sama denagan AAX punya kepala.
    23.Banyak menulis suratkapada Majalah Ekonomis selaku No 1
    Assistant Foreign minister)
    24.Merangkap Pelatih Utama SPRM(MACC)
    25.FAM President wannabe Trainee No1.
    26.Test Market Laboratory untuk Najib (yang tak berani cakap teran terang).
    arjuna waspada
    changkat lobak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah SWT dah tunjukkan dari awal lagi yang KJ tidak ada ciri-ciri atau trait untuk menjadi pemimpin negara, walaupun dia bekas pelajar Oxford, UK. Sebagai contoh & hujjah saya :-

      1) Apa dah jadi dengan pasukan bolasepak dream team dia, "My Team", awal-awal lagi dah lemas dan tenggelam, sedangkan jutaan ringgit habis dihamburkan untuk kerja tak sudah. Konon nak tunjuk pandai dgn FAM.......... mana nak tunjuk muka?

      2) DAP giat berkempen mendaftar pengundi baru, dan Tentera RBA (golongan belia Cina) siang malam menbuat serangan cyber sehingga berjaya melumpuhkan parti Gerakan, MCA & MIC. Akhirnya, mereka dapat meraih sokongan padu orang cina dan sebilangan besar kaum India pada PRU 13. Apa pula peranan dan gerak kerja Pemuda UMNO ketika itu? Yang pasti, ramai belia/beliawanis Melayu tidak berdaftar sebagai pengundi.

      Ketika itu juga, saya bertungkus lumus menangkis serangan RBA di blog mereka, tapi jarang sekali kelihatan tindak balas yg sama dari orang Melayu, khususnya kaum belia Melay kita.

      Yang ini saya nak tanya KJ dan penggemar-penggemarnya, adakah dia layak jadi bakal pemimpin tertinggi di negara tercinta kita? Hanya memiliki segulung ijazah tanpa sumbangan bermakna, pada saya tak cukup untuk meyakin bahwa KJ adalah bakal pemimpin di masa mendatang. Harap beri maklum balas.

      Ex Son of Spura

      Quote: A leader is to be seen and not merely heard!

      Delete
    2. Sedih … pilu … duka … melihat orang2 Melayu semakin sehari semakin bodoh dan buta … tidak tahu menilai yg mana intan, yg mana kaca …

      Hiba … lara … nestapa … melihat orang2 Melayu dikuasai oleh dendam amarah dan dengki … tidak lagi mampu berfikir secara rasional …

      Resah … gundah … gulana … melihat sikap taksub, prejudis dan dangkal orang2 Melayu yg batat dgn pemikiran cara kuno, orthodoks … yg tidak mahu berubah corak pemikiran dan tidak mahu bersikap terbuka…

      Luka … pedih … kecewa … melihat orang2 Melayu masih dgn pemikiran sempit, terbatas, tidak matang, kebudak-budakan, tidak petah berhujah, hanya pandai memaki hamun shj …

      Sakit … perit … merana … melihat orang2 Melayu masih jauh ketinggalan berbanding bangsa lain … ketinggalan dari segi ekonomi, ilmu pengetahuan, kemahiran …

      Rosak … hancur … binasa … orang2 Melayu, jika ada pemimpin2 Melayu yg mempunyai sifat2 spt yg tersebut di atas …

      SYUKUR … MUJUR … LEGA … bila ada pemimpin Melayu yg tiada langsung sikap2 buruk yg tersenarai itu … salah seorangnya ialah KJ …

      MARAH ... TERBAKAR ... MENYALA ... bila parpu menabur fitnah dan tidak suka melihat orang2 Melayu mempunyai seorang peminpin muda yg cerdik, berani, matang, berkarisma yg mampu manarik anak2 muda kpd UMNO ...

      HARAPAN … IMPIAN … DOA … muga2 lebih ramai lagi orang2 Melayu terutamanya di kalangan pemimpin, khususnya pemimpin UMNO, akan menjadi seperti KJ …

      Delete
    3. saya pun ahli umno dn penyokong bn. Tp tak tau la why . Tak berkenan la dgn kingtol ni.

      Delete
    4. Me too..air muka melambangkan keperibadian seseorang..entahlah tengok si dia ni ibarat melihat perangai Permatang Pauh ketika muda..pandai ambil kesempatan,..petah berkata kata..lain dimulut lain dihati..just wait n c...ciri ciri Melayu Urban yang keMelayuannya setipis kulit bawang..his not my taste..

      Delete
    5. hehehe....dh ml berpecah dah, cntas mencantas,, perangai sapa ya?

      Delete
    6. Aku doakan Kj ni macam pak mentua dia. Sekejap jelah. Lebih popular drp buat kerja. Menteri lain bertungkus lumus buat kerja, dia asik tendang bola. Aku cukp tak berkenan dgn kj ni..

      Delete
  2. Aku tak marah ko parpu. Cuma bincang. Ko teruskan la membongkar segala keharamjadahan si Kitol ni. Jangan biarkan diri ko, diri aku dan semua orang di selubungi misss....te...riiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun sokong kau 200% parpu. Aku dah lama perhatikan, blog kau yang paling konsisten dan istiqomah mendedahkan perangai haramjadah KJ ni. Aku bukan melayu yang mudah lupa Parpu. Babi haramjadah KJ dgn bebudak tingkat 4 ni la yang hampir2 melingkupkan Umno dalam PRU ke 12 dulu. Aku sebagai anggota pemuda Umno tak pernah iktiraf haramjadah KJ ni sebagai Ketua Pemuda Umno! Haramjadah KJ ni menang kerana rasuah! Aku tak akan lupa semua tu! Bro Parpu, teruskan usaha murni anda!

      Delete
  3. Bila kakbedah nak jentik telo khairy ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana Kak Bdeah menghilang ni?

      Delete
    2. Assalamualaikum,

      Iklankan apa saja barangan yang anda ingin jual atau iklankan perniagaan anda di laman web www.produkmuslim.info

      Terima kasih

      Delete
    3. Kak Bedah la ni dah jadi orang KJ!
      Siapa Khairi Jamaludin:
      1. Menteri Belia dan Sukan ‘Malaysia’
      2. Ahli Parlimen Rembau
      3. Ketua Pemuda UMNO Malaysia
      4. Lulusan Oxford University, UK.
      5. Fasih berbahasa Inggeris & bahasa Melayu.
      6. Petah bercakap & banyak hujah ilmiah
      7. Disukai oleh anak2 generasi muda
      8. Berfikiran matang dlm membuat kenyataan
      9. Bersikap terbuka kpd kritikan
      10. Tidak mudah melatah bila dikritik
      11. Bersikap liberal dan toleransi
      12. Berfikiran terbuka dan menerima pandangan orang
      13. Berani berhujah dan menyatakan pendirian
      14. Tegas dlm pegangan & pendirian
      15. Berani berdebat dgn Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim
      16. Berani berdebat dgn Pengarah Statistik & Perancang Strategi Pilihanray PKR, Sdr Rafizi Ramli.
      17. Low profile & tidak suka menunjuk-nunjuk
      18. Mahu membentuk generasi Melayu baru yg lebih kompetan
      19. Mahu bawak keluar orang2 UMNO dari fikiran dogmatik dan orthodox
      20. Disenangi oleh semua bangsa & lapisan masyarakat, bukan orang2 Melayu shj
      21. Tidak disenangi oleh Tun M …sbb menghalang laluan anak Tun ….
      22. (banyak sangat, tak larat nak taip)
      23. ….
      24. ….
      25. ….
      26. ….
      27. ….
      28. ….
      29. ….
      30. Bakal Perdana Menteri Malaysia … tahun …

      Delete
  4. teruskan serangan parpu....panas aku tengok kera jamban ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inysa'allah bro, I got nothing personal against him but ini untuk negara. Aku tak nak anak cucu kita dipimpin oleh pengkhianat.

      Cukup la si Anwar juburi sorang je..

      Delete
    2. u sure its nothin personal ke...

      Delete
    3. sambungan:

      House PKJune 17, 2013 at 7:31 PM

      ... but ini untuk negara. Aku tak nak anak cucu kita dipimpin oleh pengkhianat, yakni orang2 Melayu.

      Sebab itu aku buat isu @ sentimen yg bagi orang Melayu marah Melayu, biar mereka bercakaran Melayu sesama Melayu ... aku peduli apa, aku mamak ... janji ada 'masyuuk' ... KJ ni dulu kencing aku ... amik kau ...

      Baik aku sokong Cina DAP ... nanti lagi banyak masyuukk ... LGE, sabarlah ye ... kita buat slow2 ... bila puak2 Melayu ni betul2 berkelahi, bercakaran & berpecah belah ... barulah LGE masuk jarum ... bagi gua buat dulu ....

      Delete
  5. Syabas Parpu...si KJ ni lah antara penyebab org kelate makin meluat dgn bn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Demi perpaduah ummah dan survival Melayu dan Islam, saya bersetuju kita tidak usah ganggu PAS. Saya kini sedar kita perlu mereka bergabung dgn UMNO untuk memperkasa dan mendaulatkan bangsa dan agama kita.

      I am full enthusiasm and confidence that PAS and UMNO will soon join forces as one true pact, Insya Allah (by Allah's willing), but definely not Anwar and his hardcore disciples.

      Delete
    2. Sorrylah UMNO ... takkan ko nak bergabung dgn parti ajaran sesat mcm kami ... Apa DSN dah tak berani tunjuk muka ... nak pakai proxy baru pula ... Tn Hj Othaman Sarawak? UMNO Islamic, sedangkan TGNA ularmak oi ... kafir ... TGNA akan jawab ... uummmmm ... no no no.

      Tapi, kalau gabung nak bagi nama apa? UMPASNO ... aaahh tak sedap, nama lama umno lebih sedap, UMPOR..., aahhh ooohhh oh yeaaa yes yes yes ... hooo sedaaapp ...

      Delete
  6. aku minta dan doa pemilihan UMNO hujung thn ni ada pemuda yg berani lwn dia mcm pemilihan dulu .. kali ni kalau kalah dan disabitkan pasal politik wang dia dah tak blh cover dah... bm dah tak dak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa berani lawan dia..kalau ada yang berani.. baru ura ura dah kena cantas ..orang muda darah panas ni kalau dia dah genggam mana mau lepas..macam Penang sekali dah dapat air mata darah melayu tak laku lagi..

      Delete
    2. Orang bukan tak berani lwn KJ, tapi mereka segan!
      Siapa Khairi Jamaludin:
      1. Menteri Belia dan Sukan ‘Malaysia’
      2. Ahli Parlimen Rembau
      3. Ketua Pemuda UMNO Malaysia
      4. Lulusan Oxford University, UK.
      5. Fasih berbahasa Inggeris & bahasa Melayu.
      6. Petah bercakap & banyak hujah ilmiah
      7. Disukai oleh anak2 generasi muda
      8. Berfikiran matang dlm membuat kenyataan
      9. Bersikap terbuka kpd kritikan
      10. Tidak mudah melatah bila dikritik
      11. Bersikap liberal dan toleransi
      12. Berfikiran terbuka dan menerima pandangan orang
      13. Berani berhujah dan menyatakan pendirian
      14. Tegas dlm pegangan & pendirian
      15. Berani berdebat dgn Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim
      16. Berani berdebat dgn Pengarah Statistik & Perancang Strategi Pilihanray PKR, Sdr Rafizi Ramli.
      17. Low profile & tidak suka menunjuk-nunjuk
      18. Mahu membentuk generasi Melayu baru yg lebih kompetan
      19. Mahu bawak keluar orang2 UMNO dari fikiran dogmatik dan orthodox
      20. Disenangi oleh semua bangsa & lapisan masyarakat, bukan orang2 Melayu shj
      21. Tidak disenangi oleh Tun M …sbb menghalang laluan anak Tun ….
      22. (banyak sangat, tak larat nak taip)
      23. ….
      24. ….
      25. ….
      26. ….
      27. ….
      28. ….
      29. ….
      30. Bakal Perdana Menteri Malaysia … tahun …

      Delete
  7. kitol ni baik dgn pulau kiasu, tony tan puji kitol tinggi melambong

    awas - layanan kiasu pada kitol sama dgn anwar

    pantau kuda trojan ni, gaya cakap bongkak

    ReplyDelete
  8. Yup...aku sayang UMNO, tapi bukan parasite KJ.....hampas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun begitu. Pemimpin datang dan pergi. Termasuk PM Najib, bukan tak sayang padanya, tapi saya lebih menyayangi UMNO yang banyak berjasa pada Agama, Bangsa dan Negara.

      Delete
    2. Sokong. Selamatkan umno, bukan selamatkan pemimpin. Utk selamatkan umno, gantinkan pemimpin misteri dgn pemimpin tegas jati dirinya.

      Delete
    3. Gantikan pemimpin was-was dengan pemimpin yg jelas hala tuju perjuangannya.

      Delete
  9. Bagilah gelaran apa pun pada KJ ni tapi bagi aku KJ tetap seekor ULAR SENDUK (King Cobra) Ular ni pintar dan dia akan bertindak pada masa dan waktu yang sesuai. Ular King Cobra ni lawan dia hanya cempelai yang lain lain tu mudah aje buat ular cobra ni.

    ReplyDelete
  10. Sejak dahulu kala,sejak mula Si Kitol Khairi jd ketua pemuda Umno pun saya tak suka dgn Khairi,keterampilan dan gaya kepimpinannya tidak langsung menguja dan meyakinkan saya,oleh kerana pandangan peribadi perlu dirasionalkan maka adalah wajar Si Kitol Khairi diberi peluang utk membuktikan kemampuan sebenarnya...

    ReplyDelete
  11. inilah masalahnya kalau pemikiran masih ditakuk lama. Org2 yg tak suka KJ ni adalah legasi pemikiran kolot yg dibrainwash oleh pemimpin2 lama dlm umno. Biasanya pemikir2 kolot ni adalah sealiran dgn Perkasa. Saya yakin, majoriti yg tak suka KJ ni adalah pemuja tegar Ibrahim Ali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yoo how much u got paid? Harrier and bungalow? Hope u can share that with other malay who are struggling to make a living.

      Delete
    2. kah kah kah..tambah satu hadiah.. chinadollllllllll.....hehehe

      Delete
    3. Sdra Anonymous June 17, 2013 @ 09:31 PM..........

      Baiklah.... jika kami kolot, apa sumbangan kamu pada agama, bangsa dan negara? Berapa banyak zakat pendapatan & cukai pendapatan yang telah kamu berikan? Kerja-kerja kemasyarakatan apa yang dah anda sumbangkan? Berapa ramai anak muda liar yang dah kamu bimbing ke jalan yang berfaedah? Golongan muda nganggur ada kamu berikan pekerjaan? Berikan satu statement apakah akan anda lakukan jika kamu diberi peluang menjadi perdana menteri Malaysia. Saya amat menanti dgn penuh minat maklum balas dari anda? Jika tidak, anda juga saya anggap TONG KOSONG yg hanya tahu memekak macam Anwar Ibrahim!

      Delete
    4. Tag line persepsi yg cuba sedaya-upaya dibenam ke dalam kepala anak muda..Asal bukan umno (ABU) n Umno hny dianggotai ahli-ahli yg dh tua x leh bpikir, mcm org tua nyanyuk. Mereka kaum dap ni mmg serius n bsungguh2 mahu kuburkan umno dgn bantuan pas n pkr. Klu ahli umno nk selamatkan organisasi melayu Islam ni, pilihlah ketua pemuda umno yg tepat bukan yg was-was. Bijak pandai mengatakan, klu kita nk kenal hati seseorang lihat la siapa rakan2 karibnya.

      Delete
    5. Sdra Anonymous June 17, 2013 @ 09:31 PM..........

      Apa dah jadi, senyap dan sepi aje? I am anxiosly awaiting for reponse. Come on young man, this old hag is challenging you.

      Delete
    6. KJ is proof that Najib is a FAILURE!

      Najib GAGAL! GAGAL! INCOMPETENCE! IMPOTENT!

      Delete
    7. Gagal dalam 3 - 4 tahun sebagai PM..normal apa..tapi kalau gagal hampir 23 tahun..itu masalah..
      Bagi peluang...belum pun 100 hari jadi PM lepas PRU13..agak agaklah sikit..kalau dah lepas tempoh edah ..cam tu juga kita wajib..ingat wajib bersuara..Macam masuk rumah pusaka..mula kena basuh sintuk limau..betulkan papan yang lompong..buang karat , daki ..pebetul atap bebagai ambil masa tu 2 -3 tahun lepas tu dapat duit (mandat) lebih baru cat rumah, perbanyakkan hiasan, laman cantik, bercahaya penghuni pun berseri seri bersih tak comot pekerti.. baru lah ramai tetamu berkunjung..nanti rumah pusaka menjadi tempat bergantung semua ..habis kalau rumah pusaka beserabai dengan penghuni yang korup..siap yang sudi nak singgah..tinggal lah penghuni yang dah ganyut dan kerepot..

      Delete
    8. anon June 17, 2013 at 9:31 PM ketagih politik wang rasuah

      Delete
    9. Betul, AnonymousJune 17, 2013 at 9:31 PM!

      Orang2 jenis kolot orthodox ini memang tak boleh kawal kemarahan ... kalau tak modal nak berhujah, mereka selalunya ajak gaduh atau pun buat perangai hindu ... baling kerusi dsb ... Dlm blog ini pun ramai jenis itu ... lwn tetap mereka nak lwn, tapi, bila tak ada point nak cakap, keluar lah maki hamun, mencarut dll.

      Mungkin atas sbb nak ubah keadaan akhlak buruk kebanyakan geng2 UMNO tua inilah, KJ bercita-cita sangat nak jadi PM ... dia nak terapkan trend pemikiran Melayu Baru untuk mengubah persepsi dan sikap golongan Melayu Barua ...

      Delete
    10. Othaman AhmadJune 18, 2013 at 2:14 AM

      I'm on behalf of Anonymous June 17, 2013 @ 09:31 PM.

      We, the young generation got a lot of other things to do … with our jobs, handling our kids and a lot more responsibilities to our family … Not like old folks and retired people like you … having plenty of time, surplus time to bullshit around here … not here only, but in other blogs …

      If you are damn smart, why are you here, in this bloody blog? This blog is only suitable for uncivilized desperados to express their frustration, anger, hatred and jealousy … not for a clever, educated, experience and well equipped men like you. You would have been in the government’s cabinet or at least in the UMNO’s Superior Council … the better and more appropriate ground for you to deliver all you stuff … if you are really ‘you’ …

      You can just be the hero in this ‘kampung blogs’ and if you feel that you’re the real hero … it’s not late yet … I bet you … I wish to see you somewhere around … being somebody in the parliament or in Putrajaya or at PWTC or at least at the UMNO building …

      You must not be selfish and arrogant, having in your mind that we the youngsters are idiots … There are a lot of us who are much more smatter than you, but they are just reluctant to linger around to show off like you …

      Delete
    11. Pembetulan: UMNO Supreme Council (Majlis Tertinggi UMNO).

      Delete
    12. anon 3.36,
      waa speaking nampak? kira hebat, young dan civilized la ni?

      since you speak on behalf of an anonymous, let me speak on behalf of mr othaman ahmad. we, the old folks have been doing what you whine about aeons ago albeit challenges and hardship during those days. like the saying goes 'been there, done that', stop whining and be a man. it's your responsibility to work for the wellbeing of your family and yourself. don't say as if we have not gone through those days.

      blog is a neutral ground. be it to vent frustration, give constructive comments or just being a perpetrator. if you think your young mind is too smart for this blog, why bother to stop by, let alone giving comments? this is a political blog same as malaysiakini, milosuam, tranungkite and many other counterpart. i suggest you look up the google and choose your favourite blogs to surf. instead of asking mr othaman ahmad to fight for a government's cabinet post, member of parliament, or be in UMNO council, why don't you do the same maybe under a different ticket ie PR? arent you one smart aleck? the thing is young people like you tend, i mean this generation, tend to be a whiner and a baby instead of a man. you think you are so smart cause you somewhat or rather are tech savvy and information wise. your level of narcissism to the extend of not respecting us, the elders. and the funny part is you didn't rebutt a single question posed by mr othaman. so yes, i think you are young, but idiot.

      jentayu

      Delete
    13. Jen tau yu (June19, 2013 at 11:43AM):


      Who comes first, the young or the old?

      Who learnt from who & who should give good examples to who?

      You're biased! Look:


      Othaman AhmadJune 18, 2013 at 2:14 AM

      Sdra Anonymous June 17, 2013 @ 09:31 PM..........

      Apa dah jadi, senyap dan sepi aje? I am anxiosly awaiting for reponse. Come on young man, this old hag is challenging you.

      That's why the young hate peoples like you two, morons ...


      ....... PR: Before, Now & Forever! .......

      Delete
    14. Anom June 19, 2013 at 11:43 AM

      Salam perjuangan..........

      That was indeed superb & marvellous! I missed your posting but glad to have found it at last. Thanks for saving my day, and I sure appreciate it.

      I'm puzzled why these young punks fancy so much of Melayu Baru with their heroes like Anwar & KJ. Can't they see that till now, Anwar & KJ fail to deliver significant contribution to the rakyat, except for self interest. Hope to hear from you again.

      Till then, Good Day mate & salam bahagia.

      Delete
  12. Dalam Buletin TV 3,KJ membidas Dato Naim Presiden Persatuan Basikal. Nampak sangat betapa biadap dan angkuh si kitol ni dan baru dapat jawatan Menteri,dah mula bidas orang sana-sini kononya nak tunjuk kuasa dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. He dreams to be Prime Minister at the age of 40. Pru14 he'll be 43. He is building his empire to portray himself as the best PM option come Pru 14.


      Siapa ORANG MELAYU DAN ORANG UMNO YG SETUJU MAMAT PERASAN AKA KITOL MODEN = NARSISIS NI JADI PM SILA ANGKAT TANGAN!

      AS FOR ME, LANGKAH MAYAT AKU DULU! MATI BERAGANLAH BERANGAN!

      Delete
    2. AnonymousJune 18, 2013 at 9:53 AM:

      And we, especially the Malay youth, should be proud of that ...

      KO NAK MATI KAT MANA? MAYAT KAU DI MANA? BAGI TAU AKU, NANTI AKU PERGI ...

      Delete
  13. Masalahnya,adakah Datuk Najib sendiri rela memberi peluang dan ruang kpd parasit dalaman utk merosakkan Umno atau memang Najib sengaja mengumpan utk melihat tembelang sebenar para parasit dalaman Umno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib adalah seorang jauhari ... hanya jauhari yg mengenal manikam ...

      Delete
    2. Betul anon2:20pm! Kenapa DSN pilih KJ?
      Siapa Khairi Jamaludin:
      1. Menteri Belia dan Sukan ‘Malaysia’
      2. Ahli Parlimen Rembau
      3. Ketua Pemuda UMNO Malaysia
      4. Lulusan Oxford University, UK.
      5. Fasih berbahasa Inggeris & bahasa Melayu.
      6. Petah bercakap & banyak hujah ilmiah
      7. Disukai oleh anak2 generasi muda
      8. Berfikiran matang dlm membuat kenyataan
      9. Bersikap terbuka kpd kritikan
      10. Tidak mudah melatah bila dikritik
      11. Bersikap liberal dan toleransi
      12. Berfikiran terbuka dan menerima pandangan orang
      13. Berani berhujah dan menyatakan pendirian
      14. Tegas dlm pegangan & pendirian
      15. Berani berdebat dgn Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim
      16. Berani berdebat dgn Pengarah Statistik & Perancang Strategi Pilihanray PKR, Sdr Rafizi Ramli.
      17. Low profile & tidak suka menunjuk-nunjuk
      18. Mahu membentuk generasi Melayu baru yg lebih kompetan
      19. Mahu bawak keluar orang2 UMNO dari fikiran dogmatik dan orthodox
      20. Disenangi oleh semua bangsa & lapisan masyarakat, bukan orang2 Melayu shj
      21. Tidak disenangi oleh Tun M …sbb menghalang laluan anak Tun ….
      22. (banyak sangat, tak larat nak taip)
      23. ….
      24. ….
      25. ….
      26. ….
      27. ….
      28. ….
      29. ….
      30. Bakal Perdana Menteri Malaysia … tahun …

      Delete
  14. nak tunjuk power ke? rasa dah besar sagt jadi menteri..

    http://www.bharian.com.my/bharian/articles/KhairytegurNaimumumcadanganbinavelodromtertutup/Article/?bh

    Besar kepala, poyo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan semua orang boleh jadi menteri ... kalau ko nak jadi menteri, masuk bertanding lah ... gerenti hilang wang pertaruhan ...

      Delete
  15. Melayu yang jiwa cina, lantik pun puak pro DAP, Malaysian Malaysia.

    ReplyDelete
  16. Khairy lulusan Oxford University . Parpu pula lulusan university mana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. When on the job, paper qualification is meaningless. It's the result that matters.

      Likewise, artis kalau handsome dan cantik tapi persembahan hambar dan membosankan tak ada maknanya.

      Delete
    2. hahaha mantap....org lama beri komen.

      Harap muka aje..berlakon tah ke mana.. gossip aje lebih..hehehe
      ni cakap aje lebih..keja tah ke mana..nanti kita tendang bola aje la...bola masuk gol.. kj kena tendang masuk mana???!!

      Delete
    3. AnonJune 17, 2013 at 10:18 PM, jgn prejudice! Jgn ingat PK tiada kelulusan! Nak tau kelulusan dia? Haa ini dia:

      DMF: Diploma dlm menabur fitnah
      BMOM: Ijazah dlm melagakan orang Melayu
      MPB: Master dlm putar belit
      PCLU : Phd dlm ‘cari lubang upah’

      Anon kelulusan apa?

      Delete
    4. Siapa Khairi Jamaludin:
      1. Menteri Belia dan Sukan ‘Malaysia’
      2. Ahli Parlimen Rembau
      3. Ketua Pemuda UMNO Malaysia
      4. Lulusan Oxford University, UK.
      5. Fasih berbahasa Inggeris & bahasa Melayu.
      6. Petah bercakap & banyak hujah ilmiah
      7. Disukai oleh anak2 generasi muda
      8. Berfikiran matang dlm membuat kenyataan
      9. Bersikap terbuka kpd kritikan
      10. Tidak mudah melatah bila dikritik
      11. Bersikap liberal dan toleransi
      12. Berfikiran terbuka dan menerima pandangan orang
      13. Berani berhujah dan menyatakan pendirian
      14. Tegas dlm pegangan & pendirian
      15. Berani berdebat dgn Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim
      16. Berani berdebat dgn Pengarah Statistik & Perancang Strategi Pilihanray PKR, Sdr Rafizi Ramli.
      17. Low profile & tidak suka menunjuk-nunjuk
      18. Mahu membentuk generasi Melayu baru yg lebih kompetan
      19. Mahu bawak keluar orang2 UMNO dari fikiran dogmatik dan orthodox
      20. Disenangi oleh semua bangsa & lapisan masyarakat, bukan orang2 Melayu shj
      21. Tidak disenangi oleh Tun M …sbb menghalang laluan anak Tun ….
      22. (banyak sangat, tak larat nak taip)
      23. ….
      24. ….
      25. ….
      26. ….
      27. ….
      28. ….
      29. ….
      30. Bakal Perdana Menteri Malaysia … tahun …

      Delete
  17. kalau setakat lulusan oxford, baru kena acah dgn Tun Mahathir dah nagis, aper cerita tuh?

    teringat dulu2 punya cerita, hari ni KJ buat demo anti yahudi, esok keluar paper nangis sebab Tun mahathir tanya sapa kawan yg bagi pinmjam duit juta buat beli syer??

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, ramai orang terpelajar menjadikan kertas ijazah mereka sebagai produk untuk mengejar habuan dunia, termasuk golongan cendekiawan agama baik penganut Islam, maupun Kristian (Dapster Evangelist).

      Seharusnya, mereka menggunakan anugerah tuhan untuk dirinya, keluarga, jiran dan masyarakat. Bukan self interest!

      Delete
    2. Kali ini Tun M akan menangis pula ... jgn harap Mukhriz nak kalahkan KJ ...

      Delete
    3. Masa tu Tun geng ngan Yahudi ... jadi Tun marahlah ...

      Delete
  18. Assalam bro.
    Belasah je si Kitol ni.Dlm hal ni gua bersama lu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai lagi silent supporters bersama ko KJ, cuma mereka tu, ramai yg professional, tak ada masa nak menulis kat sini. Bukan mcm mangkuk2 yg menganggur dan paktua2 pencen yg tak ada kerja nak buat ... buang masa kat sini lah ...

      Delete
    2. betul tu, ni semua golongan melayu looser dan penuh penyakit malas camput sakit hati.

      Delete
  19. Aku pun mmg tak suka dia sejak ada penasihat tkt 4 dollah badawi dulu..

    ReplyDelete
  20. haha..kj kj..bergembira la kau sebelum jatuh tersungkur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kj bergembira...yang yang tak suka tu tak perlulah bersedih k

      Delete
  21. Pru13 BN menang kerana undi Melayu, kalau begini perangainya mamat ni PRU14 melayu lari, maka berakhirlah era BN. Awas! Strategi bijak org yg terpelajar, menghancurkan melayu luar dan dalam. Wallahualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata kau buta, boleh pula ko taip kat sini... Ko tak tahu nilai orang langsung ... Inilah orangnya yg akan menarik ramai lagi Melayu sokong BN ... ko tengoklah nanti PRU14 ...

      Delete
  22. KJ ni MELAYU ke? Kalau MELAYU, mana jati diri dia?

    ReplyDelete
  23. Aku tengok komen pertama tu tepat macam sharp shooter! Hahaha

    ReplyDelete
  24. Saye pn dh start pelik gn KJ nie.. Lg btambh pelik ble sye melihat di fb KJ yg 'follower' nye ramai dr golongan pembangkang.. =.=' y ha? sye skong admin blogger utk siasat KJ dgn lbh mendalam.. Gud job! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebenaran akhirnya akan tersingkap jua. Truth shall prevails.

      Delete
    2. ko baru rasa pelik? Aku n kawan2 dh lama tau, xpelik lagi. Tggu lah satu-persatu bongkar siapa dia. Yg aku dok pelik ssgt smpai skrg, zainuddin maidin tu, terus snyap lps recommendation dia pasal kj ni trus jd menteri. Mcm terlajak perahu

      Delete
    3. FUCKTIN NO AKAL LA:

      Itulah folowers dari negeri Pulau Pinang, Kelantan dan Selangor ... Pembangkang2 kat negeri tu memang dari dulu ... lama dah sokong KJ ...

      Delete
  25. Dosa dia menjual saham Telekom Malaysia kepada Temasek Holdings belum terlupa dan terampunkan. Kini dia dan rakan-rakan (pemimpin UMNO dan entrepeneur cina termasuk cina Spore & DAP) ada kepentingan besar di projek Iskandariah, Johor Bahru. Justeru, rancangan Tun Dr. Mahathir untuk pembinaan jambatan gantung menggantikan tambak Johor telah disekat dan dihentikan oleh Pak Lah dan kuncu-kuncunya kerana projek pembangunan Bandar Iskandariah. Malah yg menghairankan, jambatan Penang ke 2 pula dibina. Tidakkah itu kerja gila namanya. Kesudahan....Penang dirampas oleh DAP dan mendapat durian runtuh hasil WAS WAS (bukan wawasan) si Tun Dol Bangang!

    This is outright betrayal by existing UMNO leaders and ought to be stopped and changed!

    ReplyDelete
  26. Yang pasti nya si Khairy lebih bijak dari Parpu . Khairy tu menteri , yang Parpu pulak ?

    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ya pun nak berhujah, biarlah cerdik sikit. Yalah khairy memang cerdik sebab tu dia rosakkan umno dari dalam. Di bukak flood gate dari dalam utk DAP. Cerdik memang cerdik...

      Delete
    2. Parpu itu dari jenis tonggeng stout.......Bila dah stim.....dia start merepek. Parpu dhal.....hang mainlah dengan budak budak sama kaliber dengan hang. Tak usah nak komen pasai KJ.

      Kalau hang itu stout.....KJ is Single Malt Whisky.....Memang tak boleh dibanding. So find somene of your own stature.

      Delete
    3. Parpu anak jati Malaysia, semangat patriotik amat jelas. sikitol ada semangat politik WANG, rasuah

      Delete
    4. Anon 12.45 Red Bean Army

      Delete
  27. Maaf.... sesekali kena tulis dlm Bahasa Inggeris. Anggap saja English lesson time!

    During Dr Mahathir's time the 500 mile N-S Highway was built in a record time of under five years. The KLIA in four years, the KLCC in two years, the LRTs in two years. Everything was built in world record time.

    Under Pak Lah he did not even build a bus stop but sleeping all the time. What happen to his Hadhari? I reckon he was dihindari by Hindraf. Yes this the only legacy left by The Sleeping PM.

    Under Najib the KLIA2 is behind schedule. That bridge in Kelantan was behind schedule. Many things are just behind schedule. This is the Najib style of Gomen. What happened to ETP, GTP, Pemandu, Pemudah, Omar Ong, the con-sultans etc? Where are Khazanah and the other Government Losing Concerns?

    Dr Mahathir achieved so much without resorting to con-sultans, ETP, GTP, Idris Jala, Pemandu, Pemudah or whatever. Dr Mahathir only had the EPU, the ICU and the Civil Service. It was a top flight Civil Service.

    It is obvious. The failed system inherited from Abdullah Badawi has failed Najib. Now he is about to lose his job. For Najib to survive - the solution is simple. Just get rid of the entire system inherited from Badawi, Just go back to the system that was so successful and which served us so well under Dr Mahathir. Fire all the con-sultans. Empower the Civil Service. Empower the EPU, the ICU and the Civil Service. Get rid of Idris Jala and the entire Pemandu team. Get rid of the entire GLC leadership. Wind up Khazanah Nasional Bhd. They dont do much anyway. Nenek tua investment holding company.

    They invested in Appollo Hospital in India. How many Malaysian doctors, nurses and technicians have been employed or created from all those billions invested? Let me ask a question - who was the "middle man" in that deal? There must be middle men I presume!

    Mr PM has to change drastically or be changed, no choice! Some lembik followers have been saying that give him time to make things work. I say bro, 4 tahun pemerintahannya membuat pembangkang semakin kuat dan BN sebaliknya semakin rapuh. Asyik ikut telunjuk pembangkang, cina dan akhirnya timbul soalan, siapa sebenarnya memerintah negara ini. Asyik amaran, amaran, amaran. Pagi tangkap, petang dah keluar macam tindakan melepas batu di tangga. Ada apa-apa ke........?????????

    Ex Son of Spura


    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure Tun Mahathir make many thing in record time but do not forget it come with large liabilities that cause high amount of current account deficit. That resulted with stock market crashes and ringgit depreciated. What is the point? What the rushes to get all this done at one time (want to cream off the as much as you can?) and that cause systemic collapse in our economy. Now Najib time it stable and we are looking forward for a better and higher economic platform. Anwar Ibrahim want to bring us one step behind. We need people like KJ to spear head this agenda and move forward. Not sulking around and envy with green eyes. Other wise we are the looser.

      Delete
    2. Anom June 18, 03:01 PM

      "large liabilities that cause high amount of current account deficit. That resulted with stock market crashes and ringgit depreciated". That's striking!

      In view of that, I appreciate if you could elaborate in details rather than just a general statement derived from wild and baseless accusation. Furthermore, when those things happened how old were you and do you know the full accounts of that incident?

      Eagerly awaiting for your answer, failing which I construe you're another bunch of good for nothing citizen, ungrateful and menace to the nation. Another, I have deep respect to people who speak without fear & favour, notably without hiding behind "Anonymous".

      Ex Son of Spura.


      Delete
    3. Sir, that statement is valid and concur with many news in the past. Go check in Bloomberg and AWJ. Unless you did not read those kind of news papers eh!

      Delete
    4. Anom June 18, 2013 @ 06.03 PM

      Being ex corporate person with global entrepreneur contacts and a player at that time, I still disagree with your stand & perception. Now allow me to narrate what actually happened :-

      What I witnessed & experienced was that the year 1997 saw drastic changes in Malaysia. There was speculative short-selling of the Malaysian currency, the ringgit. Foreign direct investment fell at an alarming rate and, as capital flowed out of the country, the value of the ringgit dropped from RM 2.50 per USD to, at one point, RM 4.80 per USD.The KLSE's composite index fell from approximately 1300 to nearly merely 400 points in a few short weeks. After the sacking of finance minister Anwar Ibrahim, a National Economic Action Council was formed to deal with the monetary crisis. Bank Negara imposed capital controls and pegged the RM3.80 to the US dollar. In addition, it also fully suspended the trading of CLOB (Central Limit Order Book) counters, indefinitely freezing approximately US$4.47 billion worth of shares and affecting 172,000 investors, most of them Singaporeans.

      Malaysia refused economic aid packages from IMF and the World Bank, surprising many analysts. By refusing aid and thus the conditions attached thereof from the IMF, Malaysia was not affected to the same degree in the Asian Financial Crisis as Indonesia, Thailand, and the Philippines.
      Regardless, the GDP suffered a sharp 7.5% contraction in 1998. It however rebounded to grow by 5.6% in 1999. The Government predicted 5.8% real GDP growth in the year 2000, but most analysts predicted growth will exceed 8% for the year.

      In order to rejuvenate the economy, massive government spending was made and Malaysia continuously recorded budget deficits in the years that followed. Economic recovery has been led by strong growth in exports, particularly of electronics and electrical products, to the United States, Malaysia's principal trade and investment partner. Inflationary pressures remained benign, and, as a result, Bank Negara,had been able to follow a low interest rate policy. The Malaysian economy recovered from the 1997 Asian Financial Crisis sooner than neighbouring countries, and has since recovered to the levels of the pre-crisis era with a GDP per capita of $14,800.

      Delete
  28. Aku rasa dah macam zaman Pak Dollah pulak sekarang.Bukak berita asyik muka dia jer pagi petang siang malam.PtuuuiiHHHHH....!!!!

    Ah Jib Gor Head Gor Stand pun jarang keluar. ChaaiiTTT..!!!

    ReplyDelete
  29. Statement yang paling buat aku benci dengan Kutu Jamban dulu ialah masa harga minyak dan harga barang naik melambung tahap BABI HANJENG masa 2008.Statemennya ialah "Rakyat must deal with that".Lepas tu bapak mentua dia punya statement pulak "Ubah Gaya Hidup".Menyirap betul aku masa tu.Masa tu banyak anak muda belia yang hensem-hensem macam aku sokong Pakatan sampai jadi Tsunami Politik.Masa tu KJ jadi Perdana Menteri.Pak Dol berdengkor jer kerjanya. PtuiiiiiHHHH....!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni makan banyal capsule cap babi ke atau cap kuda? ni terlebih makan viagra cap hanjeng.

      Delete
  30. KJ ... ko tak perlu bimbang ...

    Biarkan luncai2 di atas terjun bersama labu2 mereka ...

    Biarkan anjing2 di atas menyalak bukit putrajaya engkau ...

    Realiti, hakikat ttg kebolehan ko yg akan menentukan kejayaan ko ...

    Salakan dan lolongan mereka tidak akan menghasilkan apa-apa, malainkan dosa ...

    Intan dipalit lumpur tidak akan hilang sinarnya ...

    Ular menyusur akan tidak akan hilang bisanya ...

    Bintang yg cerah adalah fenomena cakerawala ... ia tidak dapat dimalapkan dgn meteor2 yg berterbangan dan berkeliaran tak berhaluan ...

    Pergi jahanam dgn taik2 bintang yg dengkikan kegemerlapan cahayamu ...

    Kalaulah pemimpin2 dlm UMNO ibarat bintang2, ko KJ adalah bintang Kejora ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geli siot baca luahan hati sanubari kau ni.KJ dah lumpuhkan UMNO sampai kena Strok dengan Gout itu hari pun kau masih anggap dia Bintang Kejora Di Angkasaraya.Mesti banyak KJ sumbat duit dalam Burit kau ni sampai puji tahap dewa-dewa Kamasutra.PtuuuiiiiHHHH...!!!

      Delete
    2. sikitol ni kan amal politik wang dah ada bukti, cuma pak mentua selamatkan dia. orang macam ni masuk UMNO cuma nak kuasa dan kekayaan.

      tapi niat yg lebih merbahaya saperti anwar adalah utk menjahanamkan UMNO dari dalam. AWAS.

      Delete
    3. Dey..bangun bangun ..wake up ...apa tidur lagi bintang kejora dah terbit woi..cepat sebelum kejora malap ..kejora diawang awang..kejora yang ini bukan ibarat berlian di Afrika Selatan tapi kaca di lembahan

      Delete
  31. KJ is Tun M in the making except for he is no as harsh as Tun ...

    He is the new era Malay leader who will indoctrinate modernization and civilization into the Malay minds ...

    KJ ... kalau kau tiada, siapa yg akan tampil berjuang bila Anuar & Rafizi nak pekunun UMNO? Siapa pemimpin UMNO yg ada integrity, capacity & capability, yg berani tampil untuk berdebat dgn mereka ... kasihanilah UMNO ...


    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey bro ... lu ada mata tapi lu buta ... kan PK ada?

      Kalo Anwar atau Rafizi nak ajak berdebat ... PK bila2 masa shj akan tampil berdebar ...

      Delete
    2. Menang berdebat buat hapa.Macam Jubur Taik time berdebat first class.Time nak deliver untuk Rakyat satu haramjadah pun takder.Last last takder modal semua salahkan UMNO.Macam PanTaT.

      Delete
    3. Kalau hanya pandai berdebat dah tu relak one corner nak buat apa?? Lagipun kitol ni lebih ikut anwar drp Tun Dr M.

      Mulut aje terlebih usaha kosong. biaDAP sayang kat dia - mesti ada udang sebalik batu. Tony Tan pulau kiasu pun sanjong sikitol ni.

      Jangan terpedaya oleh kuda trojan. Bahaya.

      Delete
    4. Wek nak muntah..actually KJ is Anuar in the making..

      Delete
  32. Beri pil kuda, arak tohmahan PAS burukkan Umno'

    Tindakan penyokong kerajaan negeri Kelantan menuduh Umno dan Barisan Nasional (BN) mengamalkan taktik kotor pada pilihan raya umum lalu dengan memberi pil kuda kepada penagih dadah dan arak adalah tohmahan untuk memburuk-burukkan Umno.

    Ketua Pembangkang Datuk Nozula Mat Diah (BN-Paloh) berkata tuduhan Mohd Zaki Ibrahim (PAS-Kelaboran) itu bertujuan supaya rakyat tidak menyokong Umno dan BN.

    Mana mungkin kita mengupah penagih yang terlibat dengan pil kuda untuk menyokong, sedangkan ia musuh kita...kita nak banteras benda ini (ketagihan dadah).

    "Sebab itulah saya lihat perkara ini, pemimpin PAS cuba fitnah kita untuk memburukkan memburukkan kita di mata rakyat supaya berterusan tidak menyokong Umno," kepada pemberita sewaktu persidangan DUN berhenti rehat.Terdahulu, semasa membahaskan titah ucapan Sultan Kelantan pada persidangan Dewan Undangan Negeri hari ini, Mohd Zaki mendakwa BN telah memberikan pil kuda dan arak kepada petugas parti pada pilihan raya umum ke-13 lepas.

    Nozula berkata PAS sengaja membuat tuduhan liar itu bagi memainkan sentimen di kalangan penduduk di negeri ini serta anak-anak muda yang berhijrah ke luar Kelantan untuk terus memberi sokongan kepada mereka.

    Sebab itu mereka seringkali beritahu kerajaan pusat menganaktirikan rakyat Kelantan, dan perkara ini turut diperkatakan di luar Kelantan, tetapi tidak pula diceritakan mengenai pelbagai bantuan kerajaan pusat kepada kerajaan negeri seperti bantuan bayaran gaji kepada kakitangan negeri dan masalah air.

    Kita nak Menteri Besar (Datuk Ahmad Yakob) dapat bawa perubahan dan berunding secara baik (dengan kerajaan pusat) untuk beri manfaat yang kepada rakyat, bukan seperti bekas menteri besar (Datuk Nik Aziz Nik Mat) sebelum ini yang dilihat sebagai 'melempar batu, tapi sembunyi tangan'," katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAK tengok sesangat PAS jadi parti yang totally islam luar dan dalam dengan jiwa jiwa pemimpin yang kudus yang tidak gila kuasa dan lebih kearah akhirat tanpa melupakan duniawi..malang sekali jiwa dan roh pemimpin PAS sekarang penuh kebencian dan hasrat dengki ...mula mula bersidang bukan dengan bismillah tapi tuduhan tuduhan yang tidak terbukti dimahkamah..pemimpin apa macam tu..

      Delete
  33. slagi die ni dlm umno, apa2 jwatan dlm umno & kerajaan, jgn hrp aku nak undi lgi umno & bn klu mcm ni.
    slalme jd ketua pemuda umno mna ade program pemuda umno dkat kwsan aku, xde!!!
    slame die ketua pemuda umno mna ade program die dgn TUN M.
    Nmpak sgat xrepect legend negara.
    Admin, mtk bogelkan die ni lgi.
    Bogel smpai tecabot rerambot die trus!!!
    byk ank muda ats pagar mcm aku ni ni benci dgn die!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KJ perlu ada dan terus berada dlm UMNO untuk mengajar orang2 mcm anon8:21 dan juga seterusnya mengajar UMNO & BN ...

      Delete
  34. Aku harap DSN buat rombakan kabinet la. Aku setuju sgt dgn PK.

    ReplyDelete
  35. KJ adalah seburuk-buruk, sekotor-kotor, sebusuk-busuk, sehina-hina, sekeji-keji, sekarat-karat Pemimpin yg pernah UMNO lahirkan …

    Apakah anda mahu si jahanam licik ini menjadi PM kita? Dia memang berkebolehan dan berkemampuan …. Yaa ... kebolehan dan kemampuan untuk rosakkan bangsa dan agama, rosakkan dan hancurkan masa depan Malaysia dan khususnya masa depan orang2 Melayu …

    Hairan sekali, bagaimana UMNO boleh melahirkan sebegini rupa punya pemimpin … atau ada sejarah hitam perbuatan sundal yg memang pernah berlaku … yg menyebabkan kelahiran ini …

    Kita kena sentiasa berhati-hati … saya percaya bukan KJ seorang shj yg bersifat begini … ramai lagi … ramai lagi pemimpin2 jenis busuk dan kotor telah dilahirkan dan akan bakal dilahirkan UMNO …

    Langkah pertama untuk bersihkan UMNO ialah dgn melenyapkan KJ dan juga mereka2 yg seumpamanya dlm dari UMNO bersama kekotoran yg ada bersama mereka …

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon10:20, Pembetulan:

      Tidak Hairan langsung, bagaimana UMNO boleh melahirkan sebegini rupa punya pemimpin … ada sejarah hitam perbuatan sundal yg memang pernah/kerap berlaku dlm UNMO… yg menyebabkan kelahiran ini …

      Kita kena sentiasa berhati-hati … memang bukan KJ seorang shj yg bersifat begini … ramai lagi … ramai lagi pemimpin2 jenis busuk dan kotor telah dilahirkan dan akan bakal dilahirkan UMNO …

      Langkah pertama untuk bersihkan UMNO ialah dgn melenyapkan KJ dan kedua, lenyapkan UMNO bersama kekotoran yg ada bersama mereka …

      Delete
    2. AnonymousJune 18, 2013 at 10:20 AM

      Begitulah … kelahiran “ANAK2 HARAM” ini … bukanlah perkara baru … Sbb nya ialah, perbuatan “SUNDAL SUMBANG” itu memang dah jadi resam lumrah kehidupan mereka …

      Tak kan anon baru nak tahu … ia dah berlaku dari dulu …

      “DULU, KINI & SELAMANYA” …

      Delete
  36. Anda semua cemburu ke atau golongan melayu looser, eh! bukan melayu baru ye... Looser loeser. Depa semua dah jadi elitist, Golongan elitist melayu Azran, KJ, Nik Nazmi, Nazir, Azman Yahya, Azman Mokhtar, Tengku Zafrul, ni semua adalah golongan elite melayu... Bangga beb.. Anda semua bagaimana. Terima Kaseh kepada kak Rosmah dan PM Najib dan Nor Yakcob... KJ teruskan agenda perjuangan ekonomi melayu anda.

    ReplyDelete
  37. Eden ni memang bonci dongan anak Pongulu Jamaludin ni lamo dah.
    Apo UMNO takut sangatkah kalu tak ado pomimpin mcm KJ ni? Buang sajo budak ponipu ni … UMNO ado ghamai layi pomimpin yg karismataik … Ramai juwo layi tokoh2 koparat UMNO yg boleh ambil alih jawatan dari KJ … Dio tu poghasan kononnyo dio nak bawo cagho pomikiran baru Molayu barua dlm UMNO … poyi jalan lah pongkianat nogaro … Eden fikir tak perlu kito nak risau sangat, dio tak akan bojayo jadi PM … Pocayolah, pomimpin2 UMNO somuo tunggul dan lihat sajo … saat2 kitol ni tosungkor … Maghi kito ramai2 singkirkan si jahanam ini, UMNO perlu disola matikan … Kitol nak lihat dlm UMNO lobih bayak poning katan dlm PRU14 nanti …
    Eehh.. eden dah lewat, kono masuk kojo shif potang kek pokan Ghombau. Minta maaf, mungkin ado banyak kosilapan monaip sobab togoso-goso nak poyi kojo …

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah dahsyat lu bro ... kalut2 nak pergi kerja, sempat buat komen lagi.

      Tak ada apa salah dlm typing (no typing error), cuma bhgn 'loghat nogoghi' tu, tak pastilah, sbb gua tak berapa cekap. Kalu 'loghat kelate' boleh la sikik2 ...

      Delete
    2. Bro7:17pm, lu buta huruf ke? Tak salah hotak kau!
      Baca dgn teliti:

      1.UMNO ado ghamai layi pomimpin yg karismataik
      2.Ramai juwo layi tokoh2 koparat UMNO
      3.Molayu barua dlm UMNO
      4.pomimpin2 UMNO somuo tunggul dan lihat sajo
      5.UMNO perlu disola matikan …
      6.Kitol nak lihat dlm UMNO lobih bayak poning

      Kesalah atau disengajakkan?




      Delete
  38. P elampau
    A narkis
    R osakkan
    P erpaduan
    U mno
    K erana
    A ngkuh
    R asis
    I ndia mari.....

    S uka
    A aibkan
    L apisan
    I intelek
    M elayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. typo

      P elampau
      A narkis
      R osakkan
      P erpaduan
      U mno
      K erana
      A ngkuh
      R asis
      I ndia mari.....

      S uka
      A aibkan
      L apisan
      I ntelek
      M elayu

      Delete
  39. P elampau
    A narkis
    R osakkan
    P erpaduan
    U mno
    K erana
    A ngkuh
    R asis
    I ndia mari.....

    S uka
    A aibkan
    L apisan
    I ntelek
    M elayu

    ReplyDelete
  40. typo lagi...

    P elampau
    A narkis
    R osakkan
    P erpaduan
    U mno
    K erana
    A ngkuh
    R asis
    I ndia mari.....

    S uka
    A ibkan
    L apisan
    I ntelek
    M elayu

    ReplyDelete
  41. P elampau
    A narkis
    R osakkan
    P erpaduan
    U mno
    K erana
    A ngkuh
    R asis
    I ndia mari.....

    S uka
    A ibkan
    L apisan
    I ntelek
    M elayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. P ejuang …
      A gama …
      R amai …
      P enyokong …
      U mno …

      K upas …
      A gar …
      R amai …
      I nsaf …

      S upaya …
      A nda …
      L ebih …
      I jtihad …
      M udah-mudahan …


      Delete
    2. P ukimak …
      A njing …
      R acist …
      P etualang …
      U lar …

      K eling ...
      A rak ...
      R asuah ...
      I blis …

      S etan …
      A mpu ...
      L aknat ...
      I frit ...
      M unafik ...


      Delete
  42. Salam 2 all..jom layan video kuliah agama di www.kuliahtube.com
    harap sama2 dpt manfaat dan tolong sebarkan..tq

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!