JANGAN LUPA! KEMPEN BOIKOT BBC DAN BCL MESTI DITERUSKAN!

Walau aku tengah marah dengan PUNAISIHAT DAN CON'SULTAN bertaraf Kassim Patalon (25%) ni, kita jangan lupa misi besar BOIKOT kita iaitu kempen BBC dan BCL! Aku nak share dengan korang saranan PPIM dibawah!

Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) akan terus melipatgandakan usahanya untuk menjayakan kempen memboikot lapan produk keluaran syarikat tempatan yang jelas menyokong demonstrasi jalanan yang dipelopori pihak pembangkang.

Ketua Aktivitis PPIM, Datuk Nadzim Johan, berkata sejak dilancarkan dua minggu yang lalu, kempen itu tidak tertumpu kepada semua produk keluaran syarikat Cina sebaliknya hanya produk keluaran syarikat yang menyokong demonstrasi jalanan di negara ini.

“Timbul perspektif yang salah di kalangan rakyat kononnya PPIM minta pengguna boikot semua produk keluaran syarikat Cina tetapi yang sebenarnya kempen ini dilancarkan sebagai peringatan kepada syarikat yang menyokong demonstrasi jalanan yang terbukti menjejaskan kemakmuran dan keselamatan rakyat negara ini.

“Kita terima banyak aduan dan rungutan daripada rakyat berkaitan perhimpunan jalanan yang dianjurkan pembangkang sejak keputusan PRU-13 diketahui pada 5 Mei.

“Rakyat menderita dan meluahkan rasa bimbang dengan demonstrasi jalanan yang masih berterusan kerana merasakan mereka tidak seharusnya melalui masalah itu selepas pilihan raya berakhir,” katanya kepada pemberita pada sidang media di Kuala Lumpur, hari ini.

Baca seterusnya di Perak Today...


75 Responses to "JANGAN LUPA! KEMPEN BOIKOT BBC DAN BCL MESTI DITERUSKAN! "

  1. Lantaklah.....
    BBC..BCL..ABCD tetap diteruskan...
    Dah kaya nak jadi kaya lagi dgn kuasa yg ada!!!!"

    Pengampu cina wajib bertanggungjwb!!!!
    Jgn biarkan anjeng melayu puak ABCD nie terus menyalak!!!!
    Klu bacul nak tolong bangsa sendiri...blahlah...
    Nak jaga hati bisnes cina jer!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi Parpu kimak aku nak Najib letak jawatan,selagi si pengampu bontot cina ni ada dalam kabinet, sampai bila2 kita kena pijak!

      Aku nak The New Of Mahathir! Ada tak pemimpin seganas Mahathir!!!!!

      Delete
    2. Nak boikot cina boikot sekali dengan najib lah..sape soh najib jadi balaci cina.

      Delete
    3. Hoi cina! Ru Xiang Sui Su la...!!!

      Delete
    4. Bagilah peluang dekat Najib lah, Dia perdana Menteri terbaik.. Apa lah korang ni nak jatuhkan dia.

      Delete
    5. Terbaik kepala hotak kamu Hamid Razak, 24 jam mengampu cina pekejadahnya..

      Woi Najib letak jawatan woi! Mampus Melayu ada PM macam Najib ni.

      Delete
    6. Hoi....kamu lagi bising complain Najib nanti kena makan C4

      Delete
    7. Aku pun rasa Najib ni dah tak berguna, Minta Najib silalah berundur secara terhormat.

      Delete
    8. Kpd pm...
      Jgn melatah dgn penolakan bangsa cina wlpun pm dah cuba ambik hati mrk.....
      Pendubor dan pemuki tak pernah melatah pon wlpun sah pelakon lucah dan pelaku lucah....
      Dia msh tegar mendubor dan memuki dan masih kuat menyalak dan menipu rakyat!!!!

      So pm...nasihat kami tak perlu susah payah mengampu cina lagi....sampai pru14 mrk tetap sama..
      Sekarang bantu bangsamu dan pribumi sera india pulak tanpa peduli fahaman parti mrk...mrk mgkin lbh berterima ksh dpd cina harbi..
      Biarkan melayu bumiputra dan india lbh mghargai jasamu dpd cina harbi...jika tersungkur pd pru14...pm gerenti puashati krn dikenang dpt membela bangsa sendiri tidak spt pendubor dan pemuki yg setia jadi anjeng penyalak dap....

      Delete
    9. Najib, umur ko jadi PM tak panjang dah.. sayonara najib..orang makin benci ko..cepat2 lah ko blah.

      Delete
    10. Najib tak boleh pergi dan tak perlu berundur. Anda masih diperlukan hingga ke PRU14. Kita perlu juga ada bersama Najib, orang2 kuat UMNO mcm KJ, Hishamudin H, Saifudin Abdullah, Alies Nor, Omar M Ong, Raof Yusuf, Mat Said (Tgnu), Bung Mukhtar ... Orang2 inilah yg akan menjadi asset besar yg akan tolong kita menang dlm PRU14 nanti ...

      Delete
    11. Babi2 dan anjing2 ... sendiri buat komen sendiri jawab. Dah la tu menyamar guna nama Melayu. Guna la nama babi kalau berani. Bodoh punya babi. Babi sial. Asyik nak mengutuk dan melagakan Melayu dengan orang lain. Mampus jadi kayu api.

      Delete
    12. Beside boycott BCL, let be a bit strategic. There is Competition Act 2010 that we can leverage to dismantle cinabeng cartel and anti-competitive acts.

      Anti-competitive practices are centred on two main prohibitions:

      Anti-competitive agreements (ACAs): Act 712 prohibits ACAs whether horizontal (i.e. among enterprises operating at the same level of the production or distribution chain) or vertical (i.e. among enterprises operating at different levels of the production or distribution chain) with the object or effect to significantly prevent, restrict or distort competition in Malaysia. Agreements mean any arrangement or understanding among enterprises, including decisions by any association and concerted practices. Enterprises refer to any entity carrying on commercial activities to provide goods or services. Prohibitions include price fixing (agreements to fix, control or maintain prices of goods and services), market allocation (enterprises agreeing to divide customer markets geographically or by customer-type or to sell only to allotted customers), bid-rigging (agreements on who should win a tender) and limiting production (enterprises maximising profits by limiting or controlling supply).

      Delete
    13. Anon 11:39 tak payah le ko nak bawa mari bahasa mahkamah yg berbelit2 tu kat sini, entah copy dari mana paste kat sini. Tak da orang pun teringin nak baca. Konon nak tunjuk terror English sangatlah tu. Tulisan sendiri pun tak betul dan tak faham sendiri, wk mari pula tulisan kitab law ... Nak terang sikit kat lu ... yg lu tulis "boycott BCL" tu, bunyi penuhnya "boycott buy Chinese last". Maknanya dlm BM: "pinggirkan beli Cina (punya barang) (pilihan) akhir". Implikasinya ko nak ajak semua "pinggirkan kempen BCL", yg boleh mensabitkan ko dicap sbg RBA @ RPB oleh penghentam2 Cina kat sini ... Kalau nak guna bahasa law, kenalah berhati2 dgn setiap perkataan ko ...

      Delete
    14. Boikot busines cina...

      Lebih tepat,, bunuh busines cina...

      Senang macam ABC...

      Delete
    15. Jgn cakap saja berdegar-degar, praktiknya tak buat ... BAC pun kena masuk juga, jang, ... Boikot Amoi Cina ... ada yg kata Boikot Apam Cina ...

      Delete
    16. Yg lain tak pa ... yg ni Pak2 Lebai PAS mesti ramai tak setuju ...

      Delete
    17. Boikot spenda pak stopa..bsps

      Delete
  2. pemimpin2 n org melayu hilang jati diri bila berdepan dgn cina kafir harbi,,,sampai sangup periuk nasi mereka suruh kafir harbi tendang...mereka yg kerja gomen terutama dari kelantan menjadi barua pembangkang terutama dap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si Najib bodoh tu kalau still jadi PM.. Next PRU UMNO goodbye.. Aku confirm.

      Delete
    2. Ya...aku sokong...biar mat gay ganti najib!!!!

      Delete
  3. sambil2 boikot tu, jom join contest ni, sangat mudah dan senang...

    ReplyDelete
  4. Pru13....menang atau kalah ada rahmatNya....
    Yang sedar mgkin akan insaf...
    Yang tak sedar....lantak ko ler...

    ReplyDelete
  5. sudah, lagi satu ngok PPIM, boikot ler semua barangan cina, baru ler produk melayu akan naik, maka esok lusa cina mau tak mau terpaksa beli barangan melayu juga, ni mau boikot 8 produk cina je, kejadahnya, buang masa lagi buang karen je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan la gelojoh. Benda ni berlaku selepas Tsunami Cina. Buat berperingkat2 janji berhasil pada penghujungnya. Sabar itu separuh dari iman.

      Kalau boikot banyak2 tapi hangat2 tahi ayam buat apa?

      Delete
  6. MENU NASI DAN AIR GARAM BUMIJune 2, 2013 at 5:40 PM

    KALAU BAIK AKAN DIBALAS BAIK....KALAU JAHAT AKAN DIBALAS JAHAT JUA...KALAU HATI SUDAH TERGURIS SAYU MANAKAN BOLEH DISAMAKAN SEPERTI DULU!!!!!!!!!!!BOYCOT TETAP BOICOT!!!!!IKUTKAN HATI JANGAN KATA 8 MALAH 88 PON SANGGUP KAMI TURUTI/HARUNGI!!!!!HIDUP 1BUMIPUTERA!!!!!!!!!!!XxX

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org Melayu ni klu org buat baik kat dia slalunyer dia balas lg baik..klu org wat jahat kat dia, dia sabar..tapi klu da sekali melayu sakit hati, kecik hati, terguris hati & hilang sabar..cari nahas la jawabnyer..smpi mati melayu dok ingat..smpi 7 keturunan akan diungkit kisah prkara yg mngguris hatinya tu..klu tak caya ko tgok la perangai maner2 melayu x kiralah melayu umno ker, pkr ker atau pas..same jer perangai diaorg..contohnyer ko tgok mcm maner perangai mahathir bila dia da bengang ngan pak lah..ko tgok la plak camner dendamnyer si nuar ngan mahathir, satu malaya disuruhnyer mengamuk..skrg ko tgok plak perangai nik ajis..berkurun punyer cite smpi skrg dia dok ingat n ungkit smpi sanggup nk diludahnyer sesiapa jer yg ajak penyatuan pas n umno..yg pelik tu org2 umno yg buat nik ajis sakit hati tu ramai da jd kapoor..tp nik ajis bila skali dia da benci, tiada maaf bagimu..skali dia da benci ngan generasi tua umno smpi ke cucu cicit umno yg xde dosa ngan dia pon nk diludahnyer..begitu la gamaknyer perangai org2 melayu bila sekali dia da kecik hati..nmpaknyer cina2 dap memang cari nahas..

      Delete
    2. MENU URAP PUCUK PAKU/SEPAT MASINJune 3, 2013 at 4:17 AM

      TUAN SAYA SETUJU PENDAPAT TUAN 1;08xxx...........pendapat saya bangsa melayu ini adalah bangsa yang terbaik didunia dari segi sopan santun berbudi bahasanya,lemah lembut hati budinya,ramah tamah,tahap kesabarannya yang tinggi serta sikap pendiamnya umpama diam2 ubi tapi penuh dgn isinya....sehinggakan ada pihak jahat Cuba mengambil kesempatan keatas bangsa melayu ditanah airnya sendiri...berhati2lah kerna musuh ada dimana2 disekeliling kita janganlah kita alpa dengan apa yang kita ada takut nanti kita akan hilang segala2nya.....pepatah melayu menyuruh buat baik berpada2 buat jahat jangan sekali!!!tapi bila tahap hilang kesabaran kita sampai, kelobang cacing kita akan cari musuh kita....BERSATULAH BANGSAKU MELAYU!!!!HIDUP MELAYU!!!!HIDUP BUMIPUTERA!!!!!

      Delete
  7. Akhbar macam the star dan sinar harian juga perlu di boikot sebab jelas kecenderungan memihak pakatan babi. Air Asial LGBT pun sama sebab terbangkan pengundi2 bangla untuk membantu pakatan babi. Kedai 1 Malaysia perlukan penambahbaikkan, di perbanyakkan di kawasan2 pengundi UMNO/BN dan perlu lebih banyak barangan basah daripada pemborong Melayu-bumiputera. Produk2 kafir harbi dan melayu liberal patut dinyahkan daripada kedai 1 Malaysia. Semua produk melayu-bumiputera dan muslim sejati seluruh negara perlu di kumpulkan dalam kedai 1 Malaysia.

    ReplyDelete
  8. TERUSKAN KEMPEN INI....JEMPUT JIRAN JIRAN KITA....BBC.....BBC...BBC....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kpda cina=>RU XIANG SUI SU!!!! TOLONG MALU SIKIT DENGAN BANGSA2 LAIN KAT DUNIA NI.

      Delete
    2. Jom kita pakat semua barg cina bukn 8 barg ajer....jom3x kita teruskan biaq depa bungkus dan balik negeri...x sedaq diri!!!!!!!!

      Delete
  9. Nie lain sikit....
    Mintak mana2 wakil rakyat melayu dan pribumi tak kesah ko org bn atau pr....tolong bantu agenda melayu dan pribumi kita.
    Biarkan mrk dpt bersaing dgn bangsat cina nie...jgn bangsa cina jer terus dikaya dan diampukan.....
    Bila tengok tv..internet dsbnya....msh ada lagi org2 kita yg di luar bandar hidup mcm zaman 70an...
    Cina dan melayu yg tinggal di bandar tak rasa apa2 krn semuanya ada...tapi yg di luar bandar msh daif....
    Masa utk mgambil hati bangsat cina nie sah sia2....harap tak perlu layan lagi....
    Biar org2 melayu pribumi merasa nikmat jln raya yg berkualiti...api air yg bersih...dewan dan rumah ibadah yg selesa....
    Tak kesahlah parti mana...agenda ini perlu diambil perhatian...
    Anggap kerja tersebut satu ibadah dan bukan sekadar utk berkuasa dan nama....

    BBC BCL ABCD

    ReplyDelete
  10. BOYCOTT Dilanjutkan...!!!
    JANGAN sampai kita MUDAH LUPA...
    Ingatkan setiap masa Update setiap masa.
    Cina tetap berusaha nak jahanamkan Melayu.
    Gunakan duit kita sebagai senjata.

    ReplyDelete
  11. Selagi Najib pegang kuasa, maka kerja boikot barang cinebeng akan sia-sia aja. Kita dibawah bersusah payah, tapi yang atas tuh senang-lenang bagi je apa yg puak cinebeng mintak.

    Walaupun pahit, tapi solution hanya satu, iaitu Najib perlu berundur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi jom tendang najib ramai2 woi!!!!

      Delete
    2. Sblm tendang najib...kita tendang anjeng cina babi dap dulu....dia musuh utama melayu yg akan jadi sholin babi dap....si pendubor dan pemuki!!!!!

      Delete
    3. Selps itu kita terajang dinasti maharaja lim babi...pghasut cina benci melayu...melayu benci melayu...islam benci kristian!!!!!

      Kena ubah sipenipu cec babi dap nie...bapak pghasut dgn babi ternaknya red pork army!!!!

      Delete
    4. Najib tak boleh pergi dan tak perlu berundur. Anda masih diperlukan hingga ke PRU14. Kita perlu juga ada bersama Najib, orang2 kuat UMNO mcm KJ, Hishamudin H, Saifudin Abdullah, Alies Nor, Omar M Ong, Raof Yusuf, Mat Said (Tgnu), Bung Mukhtar ... Orang2 inilah yg akan menjadi asset besar yg akan tolong kita menang dlm PRU14 nanti ...

      Delete
    5. Babi2 dan anjing2 tak habis2 memutarbelitkan fakta.

      Tu CEC DAP tu masih haram. Baik betulkan dulu. Nak tadbir negara macam mana kalau ahli2 sendiri pun ditipu. CAT lan***

      Delete
  12. Sejak akhir2 ini ramai yang telah meluahkan ketidakpuasan hati kepada cara pendekatan yang dipilih oleh PM Najib. Tapi ada satu trend dikalangan bloggers yang bagi saya pelik bila menyentuh hal Najib terutamanya dari segi damage control atau tindakan2 yang perlu diambil bagi memperbetulkan keadaan.

    Maksud saya, kenapa hanya tumpukan kepada PENASIHAT2 Najib saja ? Habis disebar nama2 dan sumbangan2 sumbang para PENASIHAT ini bagi menjustifikasikan kenapa mereka ini yang sebenarnya bertanggungjawab kepada segala kemelut yang dihadapi oleh Umno ketika ini dan kenapa mereka harus dipecat.

    Ya saya tidak menafikan pengaruh para PENASIHAT Najib dalam sebarang keputusan beliau tapi saya tertanya2 juga - Najib ni pemimpin jenis apa yang hanya mendengar nasihat para PENASIHAT saja ?

    Apakah dengan menggantikan kepada para PENASIHAT BARU maka kita akan kembali kepada landasan asal ?

    Kalau para PENASIHAT baru juga buat taik, kita pecat dan ganti baru lagi ..... kalau tak boleh pakai juga lagi, kita pecat lagi ..... cari penasihat baru lagi ....SAMPAI BILA DA ....? ? ?

    Apakah bangsa dan negara kita ini ditentukan oleh PARA PENASIHAT PM ? Kalau begitu kenapa kita tidak jadikan saja jawatan PM itu jawatan yang disandang SAMPAI MATI sebab PM kita hanya sekadar PATUNG dimana yang benar2 berkuasa dalam menentukan sebarang dasar adalah para PENASIHAT.

    Jadi kita hanya buat pemilihan untuk jawatan PARA PENASIHAT PM ! Najib kita kekalkan sebagai PM sampai bila-bila.

    Apajua ketidakpuasan hati, kita tujukan kepada para PENASIHAT PM saja.

    Cara saya berfikir mudah jer - Kalau tukar PM dengan sendirinya para PENASIHAT juga akan ditukar kerana PM baru pastinya akan lantik para PENASIHAT pilihannya pula ...... ATAU para PENASIHAT pula yang berjawatan sampai mati ?

    Bagi saya Najib yang bertanggungjawab diatas apajua keputusan /dasar yang dibuat atas nama PM bukannya para PENASIHAT. Namanya pun PENASIHAT, jadi skop mereka terhad sekadar menasihat. Yang buat keputusan siapa ?

    Mungkin cara saya berfikir ini terlalu naif dan tidak mengambilkira kompleksiti politik semasa ...... jadi boleh sesiapa tolong beritahu bagaimana sistem politik kita yang begitu KOMPLEKS itu supaya mudah saya faham. SEBAB SAYA MEMANG TAK FAHAM KENAPA HANYA PARA PENASIHAT SAJA YANG DIMINTA TUKAR BUKANNYA ORANG YANG BUAT KEPUTUSAN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib pelingkup Bangsa Melayu kerana sanggup jadi jonggos cina!!!

      Tendang Najib!tendang najib!

      Delete
    2. Mcm bau cina babi dap jer nie!!

      Delete
    3. Pesanan kepada Najib,

      Najib, teruskan proses transformasi yang anda janjikan sebelum ini. Jadikan lah sebagai seorang Perdana Menteri Malaysia, bukan Perdana Menteri UMNO saja.

      Yang menyuruh Najib berundur tuh semua penyokong tegar UMNO. Jadi, bagi taik pun mereka akan sokong UMNO sampai kiamat. Tak payah pedulikan puak ini. Dorang merajuk sekejap je.

      Yang penting sekarang ialah mengekalkan sokongan melayu dan india yang ada sekarang dan yang paling penting ialah menarik balik sokongan cina kepada BN. Tanpa sokongan cina, BN tidak akan dapat menang 2/3 kerusi parlimen.

      Tambah lagi ada kemungkinan kaum melayu mudah pun mungkin akan cenderong kepada pembangkang, jadi usaha untuk menambah undi cina adalah sangat penting.

      Delete
    4. Najib baik ko blah kalau ko tak nak tengok PRU ke-14 BN terkubur.

      Delete
    5. Najib tak boleh pergi dan tak perlu berundur. Anda masih diperlukan hingga ke PRU14. Kita perlu juga ada bersama Najib, orang2 kuat UMNO mcm KJ, Hishamudin H, Saifudin Abdullah, Alies Nor, Omar M Ong, Raof Yusuf, Mat Said (Tgnu), Bung Mukhtar ... Orang2 inilah yg akan menjadi asset besar yg akan tolong kita menang dlm PRU14 nanti ...

      Delete
    6. Ramainya babi dan anjing Red Pig Army meroyan kat sini.

      Delete
  13. Boikot barang cina.......ni memang bagus, untuk melingkup kan cina kapir tu!

    GST.......ia perlu dilaksana segera, dan ia salah satu cara rakyat membalas budi baik kerajaan barisan nasional,....kalau singapore yang kecik macam tu bolek dapat s$650juta...kalau malaysia yang besar macam nie...faham2 lah bro....

    ReplyDelete
  14. Boikot.....boikot juga Kerajaan kena lah perbanyakkan kedai Rakyat 1 Malaysia meliputi semua keperluan pengguna Melayu terutama barangan 'hardwere' dan lain barangan perlu..Support terus dengan harga yang jauh lebih murah agar Melayu semua berpusu-pusu membelanja wang untuk kedai 1 Malaysia. Jangan cakap saja, harus buat banyak lagi kedai terutama 'super market 1 Malaysia, atai RTC 1 Malaysia.....Biar peniaga Cina bangkrap terus...Balik China la Cina Malaysia woiii...

    ReplyDelete
  15. BOIKOT TETAP BOIKOT....HIDUP BUMIPUTERA!....LINGKUP DAN BUNGKUS CINA KAPIR!

    ReplyDelete
  16. Tak ada telor lagi cuma boikot lapan produk. Genting bagi duit 100 juta untuk poltik BN lebih baik boikot juga. Itu duit lebih baik bagi rakyat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina sendiri cakap...klu lu nak kaya...lu kena bagi dgn bn dan bagi dgn pr utk mrk kempen ma....
      Mana2 parti mng lu boleh jadi front row klu ada projek ma!!!
      Betul tak red pig army?????

      Lu olang sendiri yg cakap ma!!!!!Bantuan ma....kaya lps itu ma....
      Tapi lu punya bos ambik sikit ma...itu luit tarak masuk akaun ma...tarak rekod ma...sukati belanja ma...
      Sama mcm lu punya anjeng2 penyalak ma...tidak jadi pm pon lu dgn kroni lu dpt kaya ma...masuk poket lu sikit..lain2 utk kempen...itu sebab lu takut bikin cec ma...takut itu luit hilang ma....sama mcm lu punya kwn punya parti...pemilihan kena ator sama itu homo ma...lia takut...luit angin tu lapat sama org lain ma....
      Lu olang sendiri cakap ma....

      Delete
    2. Dogs And Pigs Red Pig Army ham ka chan.

      Sekarang 8 produk dulu, lepas ni kalau mampu 80, kalau dah sehati dan kita dah ada produk alternatif sendiri kita mungkin boikot 800 barangan yang dijual oleh Cina.

      Slowly but surely ... don`t worry but don`t be happy.

      Delete
    3. 50 tahun lebih memerintah, baru mau boikot 8 produk? lagi 50 tahun, kita boikot lagi 8 produk,lagi 1600 tahun baru dapat boikot 800 produk cina. Gilo ke aper..sengih je cina ni semua, takat 8 produk mereka di boikot, mereka korek taik hidung je. Tak perlu tuduh orang lain army tak ke mende tah. Cuma fikir ngan logik dan bijak, jika takat 8 produk je yg di boikot, tak ke mana perginya, jika mau boikot, kita melayu kasi boikot besar-besaran. Baru nampak impaknya nanti.

      Delete
    4. BAPA PAS VS ANAK BNJune 3, 2013 at 3:06 PM

      DEMI JIHAD EKONOMI UMAT ISLAM SAYA AKAN BERSUMPAH KEATAS DIRI SAYA DGN BERMULANYA SELESAI KEPUTUSAN PRU13 SAYA AKAN BOIKOT BISNES CINA SETAKAT YANG SAYA TERMAMPU BUAT.....SAYA AKAN SEMATKAN DIDLM OTAK DAN HATI SAYA SUPAYA TIDAK LAGI KEKEDAI CINA TETAPI AKAN SAYA DAHULUKAN KEKEDAI BUMIPUTERA ATAU PUN JIKA KEKEDAI CINA SAYA AKAN BERPANDUKAN SENARAI BARANG2 PRODUK BUMIPUTERA YANG DI LISTKAN DIDALAM BLOG BUMIPUTERA....SAYA AKAN TUKARKAN INSUREN KERETA SAYA APABILA TAMAT PADA HUJUNG TAHUN INI KEPADA KOMPENI BUMIPUTERA IAITU TAKAFUL INSUREN....BILA SAYA NAK TERBANG KEANGKASA SAYA AKAN GUNAKAN MAS....SAYA AMAT MENGHARAPKAN MAS MEMBERI TAMBANG YANG MURAH KEPADA PELANGGANNYA SETANDING KOMPENI DARI EROPAH....SECARA JUJUR DARI MUDA SAYA TELAH GUNAKAN MAS HARGANYA MEMANG TERBUKTI MAHAL TAPI SAYA TAK KESAH AKAN TETAPI BILA USIA SAYA DAH MENINGKAT TUA JADI SAYA BERALIH KEPADA KOMPENI YANG MENAWARKAN HARGA MURAH TETAPI SETANDING MAS...AKAN TETAPI JIKA DOMESTIK/ASIA FLIGHT SAYA AKAN PILIH MAS BUKAN AIRASIA....INILAH JIHAD EKONOMI YANG SAYA MAMPUKAN LAKUKAN DEMI BANGSA MELAYU/BUMI TERCINTA......

      Delete
  17. Woi walawei Datuk Najib memerintah mengikut undang undang dan perlembagaan.Semua kaum secara UMUM mesti dilayan sama rata,mengutamakan Melayu dan bumiputra tidak bereti menganiaya kaum Cina,memboikot barangan Cina adalah lebih kpd perang dingin dan perang psikologi utk mengajar kebiadapan DAP.Sebagai PM Najib harus terus menjalin hubungan baik dgn para taikun penting masyarakat Cina kerana tidak semua orang Cina menyokong DAP.Hanya pemilihan dlm perhimpunan Agung UMNO yg akan menentukan kelangsungan Najib sbg presiden dan PM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perlukah org umno/bn melatah??????
      Bapak gay dibuktikan memantat dubur dan puki tak melatah langsung...termasuk anak bininya atau anak bininya dah tak mampu nak kawal kote bengkoknya....
      Klu bapak gay tak melatah...buat apa korang nak melatah....kena keras sikit dan terus rapatkan saf dan teruskan perjuangan mensejahterakan rakyat...

      Delete
    2. Apa salahnya kalau kita cuba tukar pemimpin. Cadangan KJ jadi PM dan Saifudin Abdullah TPM. Kalau nak tunggu 5 tahun lagi, umur KJ dah jadi 42 tahun, mana boleh, KJ kena jadi PM tidak lewat dari umur 40 ...

      Delete
    3. Cadangan yg baik tapi nanti Najib nak kerja apa ? Kesianlah dia nanti tak ada kerja. Anak, bini, rumah, kereta kena bela.... Kesianlah dia tua-tua tak ada kerja...

      Delete
    4. Doga And Pigs Red Pig Army suruh Najib berundur tapi pemimpin2 Pakatan Haram yang dah nak mampus tak suruh pulak berundur. Komen macam sial.

      Delete
    5. Aku syor raspussy...lembut2 dia hebat berhujah

      Delete
  18. Jgn boikot brg yg kecik2 aja.persatuan peniaga melayu PPM mesti jugak boikot peraih2 cina..byk brg borong semua dari org cina..tgk jer pasar borong. .sape yg conquer? tgk pulak brg2 runcit..sape yg conquer? kita pengguna aja impak sikit jer..peniaga2 melayu kena jugak sokong kempen ni.tapi PPM kenalah tlg peniaga kita camana nak dptkan brg borong bukan dr org cina

    ReplyDelete
  19. btw klu da ade ank didik ank korg dr awl mse kecik ni lg jgn beli dkt cina.bt dr skrng. sbb benda 2 akn terset dkt otak. mcm arwah ayah & mak ako ajar kami adik bradik dr 25 th lps. trust me, akn berjaya.

    ReplyDelete
  20. Gua ingin nak beniaga ikan dan sayur ... gua cuba nak sokong kempen BBC ni ... kemarin dulu gua pi pasar borong cari ikan kat toke Melayu, jgn kata ikan, toke Melayu pun susah nak jumpa ... kemarin gua tukar strategi, pergi terus kat Kuala, nak beli terus ikan dari toke bot ... lagi teruk, sorang pun tak ada toke bot Melayu ... sekarang ni gua sedang menung, dok fikir nak beniaga apa pula ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aper nk wat melayu bijak pandai asyik sibuk nak koje gomen n glc jer & klu rase diri tu lebih pandai sikit mula la sibuk nk brtarung dlm politik..itu la kepandaian melayu yg bijak pandai..klu suruh diaorg ni brcakap pasal agama segala hadis boleh dihafaz n sampai besok pagi pon hujah agama brcampur politik x abis ko dengar..klu ko tanya kat semua melayu yg bijak pandai yg koje gomen, yg keje glc & yg jadi ahli politik tu, diaorg mesti terlebih tahu psal hadis nabi yg sahih 9/10 rezeki adalah dr perniagaan..tapi lagi baik klu ko tanya kat diaorg dgn otak bijak n ilmu berderet yg diaorg ada trmasuk segala hadis kenapa diaorg x nak jd peniaga mcm Nabi SAW n para sahabat? Adakah jd peniaga ni susah n low class? Adakah koje gomen, glc n jd ahli politik lebih mudah n high class?? Melayu Islam 65% pnduduk malaysia tp yg kuasai bidang prniagaan adalah golongan minoriti cina kafir..mengapa prkara mcm nih trjadi?..adakah melayu kekurangan bijak pandai yg otak geliga yg boleh buat bisnes dr bawah hgga jd besar mcm org cina?..ke mana peginya melayu yg bijak pandai ni? ke mana?? aper pon bro klu ko btul nk brniaga ko kene cari nelayan melayu trutama di pantai timur..ko jadi peraih..iaitu org tengah yg uruskn bab pengangkutan n pengedaran trutama ke peniaga2 melayu n pasaraya melayu di bandar2..klu x mmpu nk buat sorang diri ajak kawan yg boleh dipercayai n otak niaga gak cam ko utk jd partner..buat kecil2 dulu..yg penting ko kene pandai negociate n pandai buat marketing dgn smua pihak yg ko brurusan..brniaga ni mula2 memang susah tp lama2 ok..yg penting ko jd peraih yg x cekik darah, jujur n tepati waktu..& win win situation ngan smua pihak bru diaorg suka brurusan ngan ko..aku doakan ko brjaya n jgn mudah putus asa, berani n fokus..klu dpat cari sifu n cari ilmu niaga..

      ***aku peniaga x pandai sekolah***

      Delete
  21. WAJIB DISEBARKAN KEPADA SETIAP MASJID DI NEGARA INI SUPAYA ORANG MELAYU ISLAM BOLEH MEMBOIKOT BARANGAN CINA SETAKAT YANG MAMPU..

    ReplyDelete
  22. APA PUN TERJADI AGENDA BBC..BCL..ABC.. TETAP DITERUSKN..

    ReplyDelete
  23. HELLO KAWAN BOIKOT BARANG CINA DAP

    INI SENARAI NYA TOLONG COPY AND KASI PADA MAKCIK2 YANG TAK ADA INTERNET.
    SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP

    MINYAK MASAK
    1) Minyak Sri Murni
    2) Minyak Knife
    3) Minyak Buruh
    4) Minyak Naturel
    5) Minyak Daisy

    MINUMAN
    1) PowerRoot Ali Café
    2) PowerRoot Oligo Cereal
    3) PowerRoot 9Spot Isotonik
    4) Malta
    5) Teh Cap Masjid
    6) NutriMalt
    7) Teh Guru Cap Masjid
    8) Drinho All Drinks
    9) Isomax Isotonic
    10) HomeSoy

    BARANGAN PENGGUNA & MAKANAN SEGERA
    1) Pau Ahmad
    2) Sri Murni Nugget
    3) Marina Tuna
    4) Marina Nugget
    5) Roti Massimo
    6) Farm Crows Butter
    7) Tepung Gandum Cap Sauh
    8) Semua Prodik London Biscuits (London Rolls DLL)
    9) Semua Produk Khee San Bhd (Gula-Gula Fruit Plus, Fizzy Orange, Mint, Wafer & Lain-Lain Makanan Tepu)
    10) Semua Produk Malaysia Dairy Industries Ple Ltd (Vitagen, Marigold, Peel Fresh, HL Milk DLL)
    11) Semua Produk NONA

    RESTORAN
    1) Old Town White Coffee
    2) Baskin Robbins Ice Cream
    3) Dunkin Donuts
    4) Sakae Sushi
    5) Mc Donalds


    PASARAYA
    1) Pasaraya EconSave
    2) Pasaraya 99 SpeedMart
    3) Pasaraya KK mart
    4) Pasaraya NSK

    BARANGAN & PERKHIDMATAN PENGGUNA (BUKAN MAKANAN)
    1) Goh Ban Huat (GBH) –Pengeluar kelengkapan tandas & pembentungan
    2) Focus Point (Optometrist)
    3) Bas Konsortium Ekspres
    4) Bas KKKL Ekspres
    5) Bas Five Star
    6) Bas TranStar
    7) Bas Genting Ekspres
    8) S & S Ekspres
    9) Eagle Ekspres
    10) Bas SE Super
    11) Antar Holiday
    12) Boon Best

    MEDIA
    1) The Sun
    2) The Star
    3) Semua Akhbar Berbahasa Cina
    4) Rocket
    5) Suara Keadilan
    6) Malaysiakini

    ReplyDelete
    Replies
    1. UTUSAN MULUT DAN TANGANJune 4, 2013 at 3:10 AM

      FUYOOO!!!! SECARA RASMINYA DGN TERSENARAI BARANG2 INI SAYA DAPATI BANYAK JUGALAH SAYA TELAH MEMBELINYA SERTA MENJADI PILIHAN SAYA SEBELUM INI........KANTOI!!!!!!!!! SAYA AKAN MULA MENCETAKNYA SEBANYAK YANG MAMPU SERTA AKAN MENGEDARKANNYA SENDIRI RUMAH KE RUMAH AHLI KELUARGA SERTA JIRAN TETANGGA SERTA KENALAN2 YANG LAIN......AMIN....WASSALAM.

      Delete
    2. aku stuju ngan ko..habis adik bradik,ipar duai , sedara mara n kengkawan aku bagitau pasal abc & bbc ni..bagus gak ada snarai mcm ni..senang aku nk refer n bgtau org2 sekeliling aku..

      Delete
  24. boikot semampu mungkin..

    hidup melayu..

    ReplyDelete
  25. AKU DAH BOIKOT SEJAK KES ROTI MASSIMO CINA BANGSAT NAK MELINGKUPKAN GARDENIA.

    SEKARANG NI DAN TERUS SAMPAI BILA-BILA. JADIKAN ABC, BBC & BCL AMALAN HIDUP.

    ReplyDelete
  26. KITA BOIKOT HABIS-HABISAN BARANGAN CINA/DAP. KITAJANGAN BELI BARANG DI KEDAI MEREKA.
    SAYA SOKONG 100%!!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!