GEMPAR BERAPI! AZEEZ RAHIM ADALAH PENGERUSI TABUNG HAJI YANG BARU?

Wah! Kalau benar apa yang ditulis oleh Rocky Bru dalam blog dia, KLIK SINI pasal perlantikan Azeez Rahim sebagai Pengerusi Tabung Haji maka ini adalah satu berita yang sangat hebat dan menggembirakan aku, nak tau kenapa?

Sebab selama ini semua Chairman atau Pengerusi Tabung haji adalah orang pencen. Ini kira kali pertama orang muda dapat jadi Pnegerusi. nampaknya memang benar la Najib nak buat transformasi dalam pentadbiran beliau.

Harus diingat Azeez menang dengan cemerlang di Baling! 2008 dia kalah lebih 7 ribu undi dan 2013 dia menang lebih 5 ribu undi, makanya dia sudah dapat leih dari 13 ribu sokongan di Baling, aku ingat lagi bagaimana bila nama Azeez disebut akan bertanding kat Baling ni dan satu agensi di bawah KBS menagatakan dia confirm kalah.

Akhirnya segala penat lelah dan kerja kuat Azeez membuahkan hasil dan beliau berjaya menang dengan bergaya di Parlimen yang sangat kuat pengaruh PAS adanya. Jadi kalau benar berita ini, aku ucapkan tahniah kepada Dato Azeez Rahim.

Semoga dia membawa perubahan yang positif di TABUNG HAJI!

107 Responses to "GEMPAR BERAPI! AZEEZ RAHIM ADALAH PENGERUSI TABUNG HAJI YANG BARU?"

  1. Muka gelap nampak macam Keling berkasta pariah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KelingPariahPemimpin Melayu?June 28, 2013 at 5:43 PM

      Bekas Presiden UMNO bagi semua kepada pariah Keling kat Malaysia ni.
      Pariah macam Azeez Rahim ni konon jadi pemimpin UMNO dan Melayu.
      SPM pun tak ada. Apa kena dengan Presiden dan Timbalan Presiden.

      Korang ingat kita Melayu ni bahlol ke?

      Bengang dengan Presiden2 UMNO. RAsuah semuanya.

      Delete
    2. Muka gelap kena asap jerebu hitam, muka langsung tak ada nur.

      Delete
    3. lu sapa nak nilai manusia lain. muka anuwar ada nur ka.

      Delete
    4. Melayu tulin amat menjaga lidah dan tertib dalam perkataan. Janganlah warna kulit menjadi ukuran. Bacalah tentang penghayatan diatas kepercayaan dan tanggungjawab. Umpama Billal bin Rabbah dimata Rasulullah s.a.w, yang putih hanyalah putih matanya sahaja, namun dia telah dijanjikan Syurga Allah disebabkan hati dan keimanannya.

      Jika Azeez sanggup mengharung lumpur ke-Lombok demi mencari dan menyelamatkan gadis-gadis Melayu Islam yang BODOH percintaan dengan buruh Lombok kembali kepangkuan keluarga, kamu katakanlah itu semua drama balaci UMNO...Tapi bagi aku itu adalah komitmen yang ikhlas kepada saudara sebangsa dan seagama. Demi maruah bangsa, agama & tanahair. Orang gagal SPM sahaja yang sanggup lakukan, graduan PHD Harvard tak mungkin. Kamu munkin tak dapat menilai, tapi bagi ibu-bapa yang kehilangan anak perempuan bertahun-tahun, mereka ucapkan terima kasih dengan air-mata.

      Orang gagal SPM sahaja yang sanggup berjalan dilorong-lorong Kaherah, mencari pelajar-pelajar Malaysia dimasa kegilaan Arab Spring. Disebabkan oleh ketakutan yang amat, pelajar-pelajar ini sembunyi dan tidak membuka pintu, sehingga orang gagal SPM ini dan yang sekumpulan dengannya menyanyi lagu Negaraku kuat-kuat, mereka berani buka pintu dan diselamatkan. Aku rasa PHD tak larat nak buat.

      Bagi aku, Azeez tetap hitam saperti keling, dan dia tidak pernah malu dengan warna kulit dan kelulusannya. Tapi bola matanya putih, saperti hatinya terutama bila tersentuh tentang bangsa dan agamanya.

      Dan, Tabung Haji bukan diuruskan oleh seorang Chairman secara mutlak.

      Delete
    5. Mae KubaJune 28, 2013 at 10:39 PM

      Melayu tulin amat menjaga lidah dan tertib dalam perkataan.
      Tapi ramai yg suka mencarut dan berkata lucah ... sbb tu lah UMNO dlm BM diterjemahkan sbg:

      "Pertubuhan Kebangsa(t)an Melayu Bersatu"

      Delete
    6. Mastan hg jangan perabis duit pencen aku dah dlm tabong hj tu, hg nak derma ka apa ka pakai duit hg

      Delete
    7. Aku setuju dia jd org besar tabug haji.habih ampa dok komplein ampa nak boh sapa?ka ampa ni tergolong dlm kaki bodek dlm umno?!!...pukimak btui komplen ja tau.

      Delete
    8. Oo yg mahfuz srp idola puak2 hgpa tu pulak baguih noh berpelajaran tinggi, ckap pnuh dgn isi, bijak, putih melepak mcm mat saleh?

      Delete
  2. Muka gelap macam nih mesti kena AIDS.... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka arang kayu reput...hahahaaha.

      Delete
    2. Azeez Rahim ni jutaan kali lebih mulia dari Anuwar Ibrahim yang merupakan Pemimpin pujaan golongan peliwat, pelanggan pelacor. Pemimpin borek pengikut rintik. Suluhlah diri kamu dulu sebelum menghina orang lain. Kalau tak baguih macammana orang Baling boleh pilih dia. Awat hampa ingat orang Baling bodoh macam hampa ka.

      Delete
    3. Dia gelap..patiah ka ..dia sanggup ambik balik anak melayu yg gatal p lombok..bantu palestin..itu yg korang kata pariah..yg dok kata lebih lebih teruk dari tu..
      Skrg no pariah...no kasta rendah..malu sama ngan bangsa lain..
      Muka x nur ka...hampa blh judge ka..
      Anwar ada nur ka...
      Aku pn x leh judge..
      So jgn pandai sangat nak kata org..
      Org baling pun tau apa yg dia dh buat kt baling..
      Rilek brother..brother rilek

      Delete
  3. Kes Khalwat dia nih kat Subang Jaya itu hari apa cerita??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes liwat anuwar Ibrahim apa cerita. Kes Chinadoll apa cerita. Kes skandal anuwar dengan bini pemimpin PKR sendiri tak nak korek ka.

      Delete
    2. Kes khlwat spendar cap pas apa crita pulak ya?

      Delete
    3. Ops..kes mkn icekrim mcm mana ya?

      Delete
    4. Jgn lupa 1 lg hal berkaitan ringan2 dgn pensyarah untk lulus exam pun ada

      Delete
  4. Pukimak anak haram korang ni, benci betul korang dengan mamak ya? Tapi part cina yang menganjingkan kamu semua kamu sokong ya? Babi punya bangsa, korang ni memang tak sedar diri, asal ada orang buat baik je korang panggil mamak la, kerala la, cina anak haram yang bagi korang 50 hengget korang puja sampai nak jadikan tokong kan/ Inilah pas anak haram, benci mamak ampu cina

    fuck the pas

    ReplyDelete
  5. KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Part 1)

    Seperti yg telah saya janjikan dulu, saya akan membuat research & membongkar atas perbuatan mungkar/khianat mereka-mereka yg rakus merompak kekayaan negara Sila baca & ayuh mari kita bahaskan untuk kesedaran kebangkitan semula Melayu.

    The ‘Level Four Boys’ have been suspected to be the real and actual ‘decision maker’ of the Government, since the creation of the office in 2003. They are now believed to have an unprecedented overpowering absolute control of the Prime Minister of Malaysia, PM ‘Flip-Flop’ Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi, in the official capacity as the Chief Executive of the country and leader of the ruling party.

    The primary function of this Private Office of the Prime Minister is to assist the Prime Minister in doing his job. It then grew so powerful that it actually undertook a lot of decision making process influences previously provided by agencies like the Economic Planning Unit, Manpower Planning Unit and at times, Cabinet itself. Of course, some of top party decisions are also undertaken by this team.

    The ‘Level Four Boys’ is a term first introduced by Tun Dr. Mahathir in his dedicated speech to criticize PM ‘Flip-Flop’ Abdullah and his administration in a closed-door event at Century Paradise Club, Taman Melawati, Ulu Kelang on 22 June 2006. It was in reference to the ‘inner circle’, comprising of his son, Dato’ Kamaluddin Abdullah, son-in-law Khairy Jamaluddin and close personal aides such as Dato’ Ahmad Zaki Zahid, Dato’ Kamal Khalid, Dato’ Dr. Vincent Lim Kian Tick, Dato’ Wan Farid and a few others.

    ReplyDelete
  6. KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Part 2)

    It was Dr. Vincent Lim and Zaki Zahid who influenced PM ‘Flip-Flop’ Abdullah on the decision to cancel the “Scenic bridge-replacing the Johor Causeway” in March 2006. Then, these duo, also concocted the blue-print of the mega project South Johor Economic Region (SJER). It has since been renamed twice, as Iskandar Development Region in November 2006, and finally to Iskandar Malaysia. It is deemed that Iskandar Malaysia is a comprehensive development program to benefit Singapore strategically, allowing contraband from nations such as Israel, to b, via Johor Bahru.

    Iskandar Malaysia is now being seen as the beginning of the demise of the New Economic Policy as PM ‘Flip-Flop’ Abdullah long time mentor, now made IDRA Advisory Panel Chairman Former Deputy Prime Minister Tun Musa Hitam made the announcement in Johor Bahru March last year.

    Zaki has been said to have sat with PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol at the many Khazanah Holdings Bhd. Special briefings to the Prime Minister. He is said to be the one who asked the many questions transpired after each briefing. Holding such a strategic position and having a very close ear to PM ‘Flip-Flop’ Abdullah, led to the Proton scandal of disposing highly valuable MV Agusta to highly elusive and mysterious Gevi S.p.A for one Euro and Husqavarna (one of the brands under MV Agusta) was then sold off to BMW Motorcycles last year for a whopping Euro 93 million price tag.

    The National Automotive Policy, which is the systematical and structured program to see the slow demise of Proton, was actually put in place by Zaki, with the help of his long time buddy Omar Mustapha Ong of Ethos Consulting. The duo were also instrumental in the giga economic development corridor humongous masterplans of Northern Corridor Economic Region, Eastern Corridor Economic Region, Sabah Development Corridor and Sarawak Corridor of Renewable Energy. The implementation and deliverance of these giga proportion economic development projects is thought by many to be highly doubtful.

    Bersmabung......

    ReplyDelete
  7. KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Part 3)

    Khairy Jamaluddin @ KJ is said to have brought Air Asia’s boss, Tony Fernandes, to the Seri Perdana Complex for a private briefing with PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol on the weekend before the Malaysia Airlines Rationalisation Plan was announced. Suspiciously, Malaysia Airlines had to give up its entire domestic route (plus Rural Air Service) except for nineteen to Air Asia. This program saw an immediate redundancy for over 3,500 loyal serving airline professionals. Khairy’s close association with Fernandes was finally revealed when the latter joined ECM Libra as a director and shareholder, after Khairy made the announcement to sell of his stake in the recently obtained a universal stock broking license for the now capitally and resource enlarged firm.

    KJ, who had left the Prime Minister’s Office as the Deputy Chief Secretary in August 2005, was actually brought in to a special briefing on Singapore to the Prime Minister by Foreign Minister Dato’ Seri Syed Hamid Albar. The insistance of his stay in the meeting was, “Khairy is an expert on Singapore”. Khairy’s personal affiliation of Singapore is so apparent that since PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol ascended to Premiership, the bi-lateral relationship with Singapore had never been so close. So much so, even Malaysian Government and Khazanah are emulating and adopting ‘The Singapore Way’ of doing things, et al; including their terminology, “Government linked company” (GLC) in exchange to previous used “Government controlled company”.

    In December 2005, when asked on the proposed merger of ECM Libra and Avenue Capital, which directly involved his son-in-law Khairy Jamaluddin, PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol conveniently answered “I don’t know, I am not involved”. There is a serious breach of several explicit provisions within Securities and Companies Act, as KJ, obviously, had vested interests in the high-powered but dodgy deal. Protests by the Minority Stockholders Watchdog Group against several issues in the merger were conveniently ignored by the Securities Commission. Until present, the Parliamentary Public Accounts Committee had not resolved the findings to his highly talked about scandal, especially within the capital market practitioners.

    Dato’ Kamaluddin Abdullah (son of Tun Dol), the biggest shareholder of Scomi Bhd., has the most to gain. His company had a meteoric rise in the Malaysia corporate scene.

    Time and again, PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol overtly vehement denied that his son-in-law, Khairy @ KJ, was ever involved in his decision-making, be it in the Government, or the party. Since the famous TV 3 special interview, conducted by Bernama Chairman Annuar Zaini, no one in the streets actually believed him. Not even the folks in the boondocks, who have never in their lifetime had access to internet. When UMNO Pulau Pinang met up with PM ‘Flip-Flop’ Tun Dol on rumours that certain unfavourable characters were to be pitted by BN as candidates in the state, his response was “Nanti saya balik, bincang dengan Khairy“.

    It is too apparent that the PM ‘Flip-Flop’ Abdullah & the lame duck Najib have been grossly insulated from real information, and an over-reliance to the ‘Level Four Boys’ for the information all way through the decision making process. All these, were actually the most important factors why the rakyat decided to vote against BN. Blaming it on UMNO.

    Bersambung........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous June 29, 2013 at 12:23 PM menyatakan:
      Dlm bisnes besar juta2 ... orang pakai main contra shj ... pak man bekas orang koporat tak kan tak tau ... mana nak guna petty cash ..Otak kena ligat & licik ... baru orang Melayu jadi kaya & berjaya ... tak mahu ambil belajar dari cara cina ...Nak harap menyangkul serelung dua tanah kat kg tu ... tak kan kemana ... sbb itulah kita tengok ramai jutawan Melayu asalnya bukan anak orang kaya ... Syed Mokhtar dll ... bahkan Tun M sendiri ...jgn cetek fikiran lah pak man ..
      -----------------------------------------------------------------------------------------

      Komen balas Othaman Ahmad:
      Nah,,,,,,kan bagus berbahasa sopan budaya bangsa. Saya hargai itu.

      Sebenarnya saya sangat arif tentang cina kerana saya sentiasa dikelilingi cina sejak di bangku sekolah, zaman remaja hinggalah ke alam pekerjaan. Sebahgian mereka adalah guru saya dan ada juga kemudiannya anak murid dan anak buah saya semasa mengepalai Jabatan Total Quality Management, Human Resource & Administration. Dari segi pekerjaan & perekonomian, memang mereka komitted tapi materialistik, hingga sikap kiasu mereka menghalalkan apa jua cara demi mencapai matlamat.

      Berbalik kepada business transaction dalam penjualan & pembelian saham, saya setuju dgn pendapat anda keadaan kini tidak perlu membawa wang berguni-guni macam zaman Penyamun Tarbus Ali Baba cerita 1001 malam. Tapi bukankah kita perlu menunjukkan collateral atau jaminan bahawa kita punyai wang secukupnya? Dari punca mana si KJ punya collateral tersebut yg bernilai ratusan RMjuta?

      Silakan beri hujah anda. Terima kasih.

      Delete
  8. KAJI-SELIDIK PUNCA UMNO JADI LEMBIK & BAKAL HANCUR DEK PETUALANG BANGSA SENDIRI (Bah Akhir)

    Itulah detik permulaan UMNO mula lemah yg dicetuskan oleh keluarga Tun Dol (khususnya oleh si Kitol Jahanam dan anak Tun Dol si Kamaludin). Kini petualang-petuanang bangsa itu didukung oleh Najib pula.

    Saya bukan melempar fitnah atau membuat kenyataan kosong, tapi berdasarkan fakta dan bukti. Adakah kita akan berdiam diri dgn kemungkaran dan pengkhianatan oleh mereka? Musuh utama Melayu adalah Melayu Pengkhianat iaitu KJ @ Khitol Jembalang dan juga Anwar Ibrahim. Inilah musuh bangsa Melayu ibarat gunting dalam lipatan atau musuh dalam selimut.

    Sekian, Salam Hormat & ikhlas dari
    Othaman Ahmad

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tok sah dok cakap banyaklah. Pi tanya lah pemimpin hampa Anuwar Ibrahim tu. Dia kan dulu dalam UMNO. Apa kelulusan dia. Apa dia buat masa jadi TPM selain pelopor PINK-FORM. Takkan hang tak tau apa itu PINK-FORM. Pada aku, moral Anuwar Ibrahim tu lagi teruk.

      Delete

    2. AnonymousJune 28, 2013 at 9:12 PM

      Anda tak nampak kah?
      Anwar Ibrahim tidak ada ciri no 21 (muda dan bertenaga)...

      Kita ada! Ketua Pemuda UMNO kita ... buat2 terlupa ... Menteri Belia dan Sukan Negara ... ada semua 25 ciri di atas ...

      Fikir2kan lah ....

      Delete

    3. Menteri Pelancongan ... tak begitu juga kah?

      Delete
    4. Menteri Pelancongan tak jadik ... dia tidak memenuhi ciri no10 (Tidak mudah melatah bila dikritik) ...

      Dia suka tunjuk 'isyarat jari tengah' bila bengang ...



      Delete
    5. Kalau menteri pertahanan?
      Tak ok?

      Delete
    6. Lagi karut ...
      Ciri no3 (Petah bercakap) tak lepas ... nak keluar satu ayat pun berbuih mulut ... tercungap-cungap mcm sesumpah tercekik belalang je ...

      Delete
    7. Zahid? Pi'e bedal? lain2 tak kan tak dak kot ...???

      Delete
    8. Zahid pun tak boleh ... ciri 18 tak lepas ... orang cina anti dia ...

      Pi’e? ... rasanya tak juga ... Pi’e tak cekap berdebat ... tak sampai ciri 20 ....

      Delete
    9. Kalau dah cakap ‘memang tepat sekali’ dan ‘sorang je’ … tak perlu cakaplah ‘yg paling berpotensi’ … pakai sah lah dia … MP Rembau ….

      Delete

    10. Setuju setuju … kalau tengok kat “Karnival/Festival Belia Putrajaya” tempoh hari … huh … sambutan hebat sungguh dan di luar jangkaan …

      Nampak gayanya anda sudah berjaya menarik anak2 belia kembali menerima dan menyokong UMNO-BN …

      Syabbas KJ …. ada harapan baru yg lebih cerah PRU14 nanti ...

      Delete
    11. Kepala Butuh la Bintang Kejora calon berpontensi.Bintang Kejora suka cakap Pung Pang Pung Pang tapi satu habuk pun tarak.Lagi satu dia tak low profile.Pagi petang siang malam bukak Cartoon Network pun ada muka dia.PtuiiHHH...!!!!

      Kat atas tu ada cakap Zahid Hamidi tak lepas sebab Cina tak suka dia.Ehh..pergi mamposlah Cina suka ke tak suka.Ada kena kesahh..!!!Kau ingat Ah Jib Gor tu cina suka sangat ke dengan dia.Omar Ong je yang suka dia.PtuiiiHHH..!!!!!

      Delete
    12. Gua ni memang lama dah dok promot KJ ni … tapi kerap kalinya kena hentam je … pas tu stop sat … KJ ni memang idola gua … Ini dah nampak ramai yg sealiran dgn gua, beranilah gua nak buka mulut semula …

      Kalau kau antara ribut, kau ibarat badai gelora
      Kalau kau antara teruna, kau adalah rebutan si dara
      Kalau kau antara patriot, kau yg paling semangat membara
      Kalau kau antara manik di laut, kau adalah ibarat mutiara
      Kalau kau antara sampan, kau ibarat kapal di muara
      Kalau kau antara pendekar, kau memang pastinya juara
      Kalau kau antara tokoh, kaulah tokoh yg paling ketara
      Kalau kau antara pejuang, kau adalah ibarat perwira
      Kalau kau antara pemidato, kau lah paling petah bicara
      Kalau semua mp berduka, kau akan sentiasa gembira
      Kalau kau antara menteri, kau paling tidak berpura
      Kalau kau antara gula, kau adalah umpamanya sira
      Kalau kau antara minuman, manismu adalah ibaratnya nira
      Kalau kau dlm pertandingan, tiap masa kau pasti kan mara
      Kalau kau dlm pemilihan, kau pilihan yg tiada tara
      Kalau kau antara Proton, kau ibarat proton Exora
      Kalau kau antara Nissan, kau umpama Nissan Navara
      Kalau kau antara kesatria, kau lah sebenar kesatria Negara
      Kalau kau antara bintang, kau ibaratnya BINTANG KEJORA
      ITULAH KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA
      MENTERI BELIA DAN SUKAN NEGARA.

      Delete
    13. ReentryCapsuleJune 28, 2013 at 10:31 PM

      BIAR GEMPA MENGGEGAR BUMI
      BIAR BERDENTUM GURUH DI LANGIT
      KILAT MENYABUNG DI DEPAN MATA
      MELANGKAH UNDUR TIDAK SEKALI

      Harimau tidur bendengkur tidak bengkok taringnya
      Gajah tak turun minyak tidak longgar gadingnya
      Singa tidak mengaum tidak tumpul kukunya
      Serigala tidak memburu tidak hilang pantasnya
      Jerung tidak ke karang tidak hilang mangsanya
      Helang tidak menyambar tidak buta matanya
      Tebuan tidak menyerang tidak hilang sengatnya
      Merbah tidak bersiul tidak hilang suara merdunya
      Murai tidak berkicau tidak hilang nyaring suaranya
      Ayam jantan tidak berkokok tidak hilang betinanya
      Merak tidak mengepak tidak hilang kilau bulunya
      Kerbau tidak ke lumpur tidak patah tanduknya
      Kuda tidak berlari tidak hilang lajunya
      Ular menyusur akar tidak hilang bisanya
      Emas tidak dipakai tidak hilang nilainya
      Intan dipalit lumpur tidak hilang sinarnya
      Matahari ditutup kabus tidak hilang cahayanya
      Bulan tidak berbintang tidak hilang serinya
      Bintang dilindung awan tidak hilang gemerlapnya
      Laut dicurah tawas tidak hilang masinnya
      Tebu ditabur jadam tidak hilang manisnya
      Keris tidak diasap tidak kan kurang loknya
      Pedang tidak dihunus tidak hilang tajamnya
      Panglima duduk bersila tidak hilang tangkasnya
      Pendekar berpeluk tubuh tidak hilang jaguhnya
      Guru tidak mengajar tidak hilang ilmunya
      Penyair tidak berlagu tidak hilang suaranya
      Pendebat tidak berpidato tidak hilang petahnya
      Pendita tidak menulis tidak hilang ilhamnya
      Askar tidak menembak tidak hilang cekapnya
      Nakhoda tidak ke kapal tidak hilang arahnya
      Drebar tidak memandu tidak hilang lesennya
      Taukeh tidak ke gudang tidak hilang untungnya
      Pemimpin tidak berteriak tidak hilang pengikutnya
      Pembesar tidak meroyan tidak hilang popularitinya
      Pemikir tidak melatah tidak hilang bijak akalnya
      Tokoh tidak menunjuk tidak hilang kedudukannya
      ITULAH KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA
      MENTERI BELIA DAN SUKAN NEGARA
      BAKAL MENJADI PERDANA MENTERI KITA.

      Delete
    14. Membaca puisi shahdu kau mengenai Bintang Kejora membuatkan aku terasa nak SUNAT KOTEY AKU LAGI SEKALI.PtuiiiHHH..!!!!!

      Masa restoran Melayu kat Penang kena roboh dengan Khalifah Agong Ayatolllah Lim Guan Eng dulu Bintang Kejora buat apa?.Main kotey kat tingkat 4 ke.PtuiiiHHH...!!!!

      Delete

    15. Kalau begini lah gaya ... memang DSN telah membuat pilihan yg tepat!

      Syabbas DSN! BN-UMNO akan lebih gagah perkasa !!!

      Delete
    16. Tak pa KJ ... jgn melatah ...

      Biarkan Luncai terjun dgn labunya
      Biarkan Kaduk tumbang dgn junjungnya
      Biarkan Jenin jatuh dgn angannya
      Biarkan Pandir letih dgn bodohnya ...

      Delete
    17. Gua terfikir memang ramai kalangan tokoh umno yg lama, agak iri hati dgn kenaikan mendadak anak muda ini (KJ) ... Mereka menggunakan pelbagai dakyah kasar dan halus (perang saraf) untuk menjatuhkan KJ ...

      Antara kaedahnya ialah menggunakan blogger umno sendiri (upahan) ... untuk mempropagandakan hal2 lama bagi membangkitkan kebencian ahli2 umno kpd dia ..

      Selain blogger ... aku rasa di kalangan followers pun ada juga yg makan upah ini ... di kalangan penganggur dan orang2 pencen ...

      Delete
    18. AnonymousJune 28, 2013 at 11:05 PM

      Ker kau yang dibayar untuk nak menaikkan nama Bintang Kejora.Unit Media baru kelolaan Bintang Kejora.CyberTroompah yang Kejora Set Up aku tengok semua macam lemah shawat je.Red Tube Bean Army pun korang tak boleh nak settle.Masa PRU ntah apa korang buat aku pun tak tahu.Cari apam kat Facebook ke?PtuiiHHH..!!!!!!

      Delete
    19. Aku ni tengah berfikir dan membayangkan ... kalaulah ...

      Hisyam yg berdebat dgn anwar berahim dulu ...

      dan kemudiannya ...

      Zahid yg berdebat dgn Rafizi ...

      hi hi hi ...

      pas tu Pi'e bedal jadi pengerusi ...

      hah hah hah hah hah hah ...

      puak2 pembangkang nanti akan kata UMNO ramai raja lawak ... ha ha ha ..

      Delete

    20. dgn KJ ... susahlah sikit hero2 PKR tu nak goreng ...

      Delete
    21. Aku pun ada juga terlintas juga mcm AnonymousJune 28, 2013 at 11:05 PM

      Rasanya suku sakat mantan tun punya kerja ni ...

      Delete
    22. Pukiwak Cybertrompah ni sibuk sangat dengan berdebat.Aku SEBAT burit korang sekor-sekor nanti baru tahu.Orang Japan tak yah sibuk-sibuk nak berdebat negara diorang maju je.Idealogi mana pulak ni yang menjadikan kemahiran berdebat ni sebagai asas kemajuan sesebuah negara bangsa.

      Cybertompah burit KJ ni elok korang baca buku Lateral Thingking tulisan Edward De Bono.Dekat situ ada cerita macam mana asal usul debat ajaran Plato yang boleh membantutkan kemajuan fikiran manusia.Siki-sikit debat,sikit-sikit debat.Macam bulu telo lebat.PtuiiiHHHH...!!!!!!

      Delete
    23. Kalau gitu ... tu ... apa nama ... apa nama ... yg pencen tu ... apa nama ... apa nama ... dari Spore tu ... apa nama ... apa nama ... Osman Awang ... ka ... apa nama ... apa nama ... ntah lupa dah nama dia ... mungkin salah seorang apa nama ... apa nama ... upahan dia lah ...

      Delete
    24. Anonymous June 28, 2013 at 10:34 PM menyatakan,
      "Gua ni memang lama dah dok promot KJ ni … tapi kerap kalinya kena hentam je … pas tu stop sat … KJ ni memang idola gua … Ini dah nampak ramai yg sealiran dgn gua, beranilah gua nak buka mulut semula …"

      Komen saya, Othaman Ahmad:
      Astaghfirullah.........anak muda ini faham tak erti perkataan 'idola' yg dicedok dari perkataan Inggeris 'idol'? Idol itu maksudnya pemujaan patung. Pemujaan terhadap patung atau orang adalah haram dan syirik dalam Islam. Contohnya.....Nabi Muhammad SAW adalah mentor kita tapi bukan idola kita. Inilah tahap kedaifan angkatan Melayu Baru/Liberal yg kononnya progresif dan maju. Pengalaman & pengetahuan tak seberapa tapi dah berlagak pandai. Bila bercakap tak agak-agak, ikut hati tapi tak pakai otak.

      Delete
    25. Pulau Pandan jauh ke tengah
      Gunung Daik bercabang tiga
      Tidak meroyan atau bermegah
      Potensi baik kan menang juga

      Buah cempedak di luar pagar
      Ambil galah tolong jolokkan
      Juah pun tidak tak kurang ajar
      Santun serlah engkau tonjolkan

      Sorong papan tarik papan
      Buah keranji dalam perahu
      Jejaka tampan jadi harapan
      Penegak panji Melayu baru

      Kalau roboh kota Melaka
      Papan di Jawa hamba dirikan
      Ramai bodoh angguk belaka
      KJ lah juga berani lawan

      Tanam pinang rapat-rapat
      Biar senang puyuh berlari
      Bukan senang kita nak dapat
      Begini gilang tokoh menteri

      Pucuk pauh delima batu
      Anak semilang di tapak tangan
      Susuk jaguh semua tahu
      Tokoh gemilang masa hadapan

      Hendak ditunjang si pohon pandan
      Bawak mari batang bidara
      Tuah mendatang tuahnya badan
      Itulah Menteri Bintang Kejora

      Delete
    26. AnonymousJune 28, 2013 at 11:05 PM
      Gua terfikir memang ramai kalangan tokoh umno yg lama, agak iri hati dgn kenaikan mendadak anak muda ini (KJ) ... Mereka menggunakan pelbagai dakyah kasar dan halus (perang saraf) untuk menjatuhkan KJ ...Antara kaedahnya ialah menggunakan blogger umno sendiri (upahan) ... untuk mempropagandakan hal2 lama bagi membangkitkan kebencian ahli2 umno kpd dia ..Selain blogger ... aku rasa di kalangan followers pun ada juga yg makan upah ini ... di kalangan penganggur dan orang2 pencen ...

      Komen Balas Othaman Ahmad:
      Ewahhh......pukul dayak sindir koboi nampak.

      Saya selaku rakyat Malaysia memang menerima nikmat hasil budi UMNO tapi sesen upah pun tak pernah menerima. Cukuplah dengan nikmat DEB, amanah saham, pendidikan percuma bagi anak2 saya dan paling tak ternilai adalah ketuanan/maruah bangsa sebagai Anak Melayu (tidak pernah saya rasakan sewaktu di Spura). Sejak dulu lagi (walau ada jawatan dlm UMNO) saya tak pernah terhegeh dan rakus untuk mendapatkan sesesuatu dari UMNO. Sejak awal saya berhjrah ke Malaysia, saya hanya mencari sesuap nasi berkhidmat dgn pelabur Asing sampai lah ke usia persaraan.

      Nah......saya sudah bentangkan fakta-fakta pada awal entry saya kenapa Khairy Jamaluddin tidak layak jadi pemimpin UMNO. Anda yg menjadi penyokong KJ seharusnya memberi hujah, bukan hanya komen kosong tak berfakta. Berikan satu saja sumbangan baktinya yang sungguh bermakna kepada orang Melayu & Negara. Apa yang saya nampak dia gagal menjalankan peranannya sebagai Ketua Pemuda UMNO M'sia menjelang dan sewaktu kempen PRU 13. Malah ketika UMNO diserang hebat ketika itu, dia bersikap membisu & tenggelam punca. Hanya setelah habis PRU 13, barulah dia menyibuk & berlagak hero dgn karnival belia & sukannya. Harap penyokong setianya menyahut cabaran saya.

      KJ adalah perompak kekayaan Negara untuk perutnya dan seperti Anwar berangan-angan menjadi Perdana Menteri Malaysia dgn cara licik lagi menjijikkan!

      .

      Delete
    27. Ketua pemuda samanya ketua putera bergandingen ...

      Waduh ... cocok amat ... gantang bangat ..

      Gue lihat ini gandingen yg mantep sekali ..

      Bakal bawak pembaharuan dlm kepimpinan politik Melayu ...

      Delete
    28. Heran benerr ... kok tiba2 bapak Othaman terasa pedas??

      Pepatah Melayu baru ada bilang: "Siapa yg makan Maggie, dialah yg rasa pedas!!"

      Barengkali bapak Othaman ni banyak makan maggie ... kalo nggak benerr, ada mungkin bapak terlebih telan obat ...

      Delete
    29. Anonymous June 27, 2013 at 4:53 PM on Jonker Walk Satu Keturunan Dah Melalak.
      The other 2 ?? or the other 3 rascals ...??? What authority do you have to ask others to shut up? What a childish narrow minded pensioner ... what a pity UMNO is having this old culprit as a supporter ... damn shit you ... Don't always think that you're really smart ...Bapak ini cumanya berani dari jauh ... senantiasa dlm serba salah ... takutkan sama tun pun ada... takutkan juga samanya followers desperado gila geng anti mamak ... orang penakut nggak punya pendirien tetep ...

      Komentar Balas dari Othaman Ahmad:
      Bravo pal.... at last you've revealed your true self that you're not a genuine Indonesian but another opposition sympathizer rascal . Not bad eh.... your English is quite good, you know...! However sorry to say that your bahasa Indonesia is like cow dung. For heaven sake, stop polluting B. Indonesia and making your self like a bloody fool.

      So.... I suggest if you want to exchange notes with this childish narrow minded pensioner, please do so in the appropriate language.... i.e. Bahasa Melayu or English Language.

      Good day & regards.

      Ex Son of Spura

      Delete
    30. Tuan Othaman Ahmad,

      ► CyberTrompah Menteri Bintang Kejora ni semuanya level NGENTOT je.Tuan Othaman dah bentangkan facts and figures pasal Kejora semua senyap membisu macam BURIT LEMBAM.Tapi tadi bukan main BERDEBAT,BERDEBAT,BERDEBAT,BERDEBAT.Bila dah ajak berdebat semua NGENTOT je macam PATUNG BIOL.

      ► Satu lagi Mat Jawa ke Mat Indon yang selalu cakap Indon cocok ganteng ayam penyet apa lancau tu adalah orang yang sama yang selalu bersajak dan berpuisi pasal Kejora di dalam blog ni.

      ► Kesemua mereka mungkin dari Unit Cyber Bintang Kejora Bergermerlapan Di Angkasaraya".

      ChaiiiTTTT...!!!!!

      Terima KaseeeYYY...!!!!

      Delete
    31. Terima kasih kembali Sdra Reentry Capsule......

      Sampai ke saat ini belum nampak pun peminat KJ memberi komen balas dgn hujah/fakta bernas. Yang hanya pantun atau komen merapu kosong saja.

      Anda benar.....orang Jepun tak perlu berdebat untuk maju. Debat ini hanya layak di peringkat sekolah dan kita mahu RESULT not NATO (No Action Talk Only). Saya pernah bekerja dgn 2 syarikat gergasi Jepun bertaraf dunia dan rata-rata pemimpin-pemimpin korporat Jepun cukup menghormati Malaysia, terutama kehebatan Tun Dr. Mahathir.

      Sekarang dah hampir jam 3.00 pagi..... masih belum nampak kelibat peminat KJ dgn hujah mereka yg bernas untuk menangkis statement saya.

      Salam hormat dan Assalamualaikum........

      Ikhlas dari
      Othaman Ahmad

      Speaking Without Prejudice, Fear or Favour for the sake of Agama, Bangsa & Negara.

      Delete
    32. Waduuhh ... segerr benerr bangun awal begini ... walo cuti nggak kerja ... jadi tebiat gue bangun awal ...

      Gue agak si bapak (ayam) pencen samanya si ‘ice capsule’ pastinya masih liat berdengkurr di kamar ... maklumlah jadi museng ... malem2 nggak tidur ... cari maken ... hasil upahan ... Bangun nya nanti jam 1.00 tgh hari ... subuh dinasurr pastinya, bukan subuh gajah lagi ...

      Gue bingung banget ... kok apa-an gue di nyangkutin nya samanya ‘English’ atau ‘debat’ ... Pelik benerr ye orang2 ini ... baru pertama kali gue ingin numpang bicara dalem blog pk ini ... udah dicerca-cercaan ... emangnya gila & kurang tamadun bajingan2 ini ...

      Gue jalan dulu lah ... mahu tela’ah Quran dgn hadis sedikit sebanyak ... lepas tu mahu nonton U-tube kuliah agama ... Wali Ajis ke ... Wali Ajhar ke ... Wali Haron ke ... Wali Asri ... lebih banyak faedahnya ...

      Delete
    33. ReentryCapsuleJune 29, 2013 at 1:53 AM

      Tuan Othaman dah bentangkan facts and figures ...

      but you have exposed quite a lot of 'fucks and fingers' ...

      you and that retired chap seems to have a very closed strategy and very strong tied network ... the only is that your approaches and your styles differs very much ... try to synchronize or coordinate ...

      Delete
    34. Penggabungan ECM Libra dan Avenue Capital Berhad selepas KJ mempunyai pegangan saham di ECM Libra?

      Tahun 2006, Avenue telah membuat mesyuarat agung luar biasa (EGM) bagi mendapatkan persetujuan penggabungan ECM Libra & avenue. Sekiranya ianya merupakan sesuatu yang dirancang oleh pihak Kerajaan dan bukan satu tindakan yang bijak atau menguntungkan semua pihak, sudah pasti pemegang saham minoriti yang meliputi syarikat perlaburan antarabangsa tidak akan memberikan persetujuan mereka.

      Namun, EGM tersebut telah mendapat persetujuan jitu dari semua pihak selaras dgn matlamat pihak Kerajaan bagi penggabungan beberapa syarikat kewangan bagi menjadikan ia "universal broker" dan akhirnya menjadi Bank Perlaburan.

      Pihak Kerajaan, melalui Kementerian Kewangan dan Bank Simpanan Nasional, mempunyai 29.5% saham Avenue dan tidak mempunyai pegangan saham yang mencukupi bagi merealisasikan transaksi penggabungan ini tanpa persetujuan pemegang-pemegang saham yang lain.

      ECM Libra telah sejak sekian lama membuat beberapa opsyen penggabungan sebelum KJ membuat keputusan bagi membeli saham syarikat berkenaan selaras dengan pilihan yang diberikan kepadanya selaku eksekutif syarikat tersebut.

      Fitnah mainan orang tua2 …

      Delete
    35. Udah lah Pak Man ... usah emosi banget sama itu KJ ... ayuh Pak Man ... gunung merapi mahu meletup ...

      PANAS BERAPI! DAP TERUS TINDES MELAYU ISLAM BILA MEREKA MAHU BAZERR RAMADAN DITUTUP!

      Tunggu apanya lagi Pak Man … ayuh terjah …

      Delete

    36. Ndon 8:20am ….. apa muslihat kamu sebenerr nya?

      Kok Pak Man sedang enak tidur mahu dipelawa bikin onar … mencarut dan bikin dosa …

      Bierrkan dia … dia mahu istirehat …

      Gue kasihan amat sama ini orang tua … dia nggak cukup tidurr … lantaren banyak berjaga untuk mengarang dan menulis …

      Kita nunggu aja … barengkali dalem jam 3.00 ptg nanti … dia bangun … pastinya dia akan nulis semula …

      Delete
    37. Gue lebih cemas kalo si ‘capsule’ udah bangun ... kalo bisa didengerr suara dia ... pastinya gue cari kapes, sumbat samanya gue punya lobang telinga ...

      Delete

    38. Buat seketika, itu lu nggak perlu cemess ... si ‘capsule’ ini barengkali jam 7.00 malem nanti belum pasti bangun nya ... udah lalok gila ...

      Delete
    39. IndonymousJune 29, 2013 at 8:28 AM

      Gue kasihan amat sama ini orang tua … dia nggak cukup tidurr … lantaren banyak berjaga untuk mengarang dan menulis … ??????

      Pak Man mana ada perlu mengarang ... jaman moden, jaman interrnet ... bikin copy & paste aja ... pantasnya lah dia ngeluarin hujah mahu pun cerita berjela-jela ...

      Delete
    40. kj ertinya sikitol jahanaman ...
      jahanaman kerana menjahanamkan umno dari dalam ...
      masa era tun dol ... berusaha melepaskan sidajal dalam kurungan ... usahanya itu berjaya ...
      masa era tun gol ... menjadikan puteri dap sebagai setiausaha ... bijaksana sangatlah tu ... bijaksini pun tak lepas ...
      tapi yang pastinya bodoh laksana ...

      Delete
    41. Lucu bangat ... macem2 jolokan samanya pembeserr utama Msia ...

      Tun ku dapur ... Tun Kol ... Tun Dol ... Tun Gol ...

      Bikin malu amat sama lu punya Negara ..

      Lantaren itulah gue agak mas2 di atas nyokongin benerr samanya KJ sbgei pembeserr utama yg baru ...

      Delete
    42. IndonymousJune 29, 2013 at 9:52 AM

      Mas kalo mahu bikin gelaran samanya pembeserr utama baru Msia yg ganteng tu ... gua cadangkan ... Tun Cool ... cocok & enak ya???

      Delete
    43. AnonymousJune 29, 2013 at 8:20 AM
      Udah lah Pak Man ... usah emosi banget sama itu KJ ... ayuh Pak Man ... gunung merapi mahu meletup ...

      Istilah GUNUNG MERAPI MELETUP tidak ada dalam perbendaharaan kata-kata bagi orang Indonesia. Biasanya orang Indonesia sebut GUNUNG MERAPI MELETUS...!

      Inilah akibatnya kalau anak hingusan (Melayu Baru Liberal) berlagak pandai. Kan dah kena tangkap basah cuba menipu dan menegak benang basah....!!!


      Delete
    44. wooiit ... udah bangun deh ... ayuuuhh ... cabuuuutt .... lariii... nyaaahhh kita ...

      Delete
    45. Anonymous\June 29, 2013 at 8:09 AM menyatakan:
      ECM Libra telah sejak sekian lama membuat beberapa opsyen penggabungan sebelum KJ membuat keputusan bagi membeli saham syarikat berkenaan selaras dengan pilihan yang diberikan kepadanya selaku eksekutif syarikat tersebut.
      Fitnah mainan orang tua2 …

      Komen balas Othaman Ahmad:
      Heran...... bagaimana dan dari mana si KJ dapat duit berjuta-juta membeli saham-saham tersebut sedangkan kita tahu dia budak setahun jagung (baru masuk alam pekerjaan & juga bukan dari golongan keluarga jutawan)...????? Tak tahulah kalau Tun Dol ambil duit dari perbendaharaan negara bagi kat menantu kesayangan dia. Ataupun si Wahid Satey (bekas CEO Telekom M'sia dan Maybank) sahabat karibnya itu dgn murah hati bagi kat KJ.

      Jawab ya, wahai peminat setia KJ, jangan tak jawab. Penonton semua tengah khusuk mendengar perbincangan kita ini. Harap jangan potong stim.......

      Misteri..misteri..misteri.."hebat si Kitol Jahanam" ini.

      Delete
    46. Anonymous June 29, 2013 at 7:36 AM stated:
      "you and that retired chap seems to have a very closed strategy and very strong tied network ... the only is that your approaches and your styles differs very much ... try to synchronize or coordinate ...".

      Response from Othaman Ahmad:
      Reentry Capsule + Othaman Ahmad? Oh yesss...what an amazing team we are, a combination of young & old, i.e. strength + wisdom. Soekarno in his famous words once said, "Give me 10 youths and I will conquer the world under my feet", Got it.....??????

      Reentry Cpsules & me maybe different in approach, but we are fighting for the same ultimate goal.

      Delete
    47. Sukarno udah conquer mana Negara bung?

      Indon udah kena kongkeq ada lah ...

      Delete
    48. Othaman AhmadJune 29, 2013 at 11:44 AM

      Komen balas Othaman Ahmad:
      Heran...... bagaimana dan dari mana si KJ dapat duit berjuta-juta membeli saham-saham tersebut sedangkan kita tahu dia budak setahun jagung ....

      Dlm bisnes besar juta2 ... orang pakai main contra shj ... pak man bekas orang koporat tak kan tak tau ... mana nak guna petty cash ..

      Otak kena ligat & licik ... baru orang Melayu jadi kaya & berjaya ... tak mahu ambil belajar dari cara cina ...

      Nak harap menyangkul serelung dua tanah kat kg tu ... tak kan kemana ... sbb itulah kita tengok ramai jutawan Melayu asalnya bukan anak orang kaya ... Syed Mokhtar dll ... bahkan Tun M sendiri ...

      jgn cetek fikiran lah pak man ...

      Delete
    49. AnonymousJune 29, 2013 at 12:12 PM menyatakan:
      Sukarno udah conquer mana Negara bung? Indon udah kena kongkeq ada lah ...
      ------------------------------------------------------------------------------------------------

      Komen balas Othaman Ahmad:
      Sukarno adalah diakui Pemidato Terhebat Kelas Dunia mengalahkan Mussolini dari Italy. Pidato dan seruannya amat mengesankan hingga rakyat bangkit dgn cangkul & bambu runcing menentang Belanda dan Inggeris. Itu sejarah dan tak dapat kita nafikan. Namun.....setelah dia berkuasa menjadi Presiden, negara Indonesia hancur lebur, tersisih dari masyarakat antarabangsa, ekonomi negara lingkup hingga menjadi bankrup dan paling menyedihkan memusuhi & memerangi saudara serumpun seagama Malaysia. Itulah padahnya apabila beliau menerapkan fahaman Liberal (Kesetaraan) yakni, agama itu semua sama tarafnya, komunisme & agama disepadukan di bawah panca sila. Akibatnya, haram & halal tidak lagi jadi pedoman hidup malah kahwin campur tanpa tukar agama berleluasa di Indonesia sehingga kini.

      Inilah fahaman yg didukung oleh Ad Dajal Malaysia, si Anus Ibrahim yg mahu diterapkan di bumi Malaysia. Setelah sekian lamanya Malaysia menikmati kemakmuran & keamanan di bawah pentadbiran Tun Dr. Mahathir, Malaysia mula mengalami keadaan buruk apabila Tun Dol melepaskan Anwar Dajal dari kandang tahanan, konon mahu jadi pemimpin baik, popular, liberal tidak racist dan bukan diktator. Tahu-tahunya, Tun Dol terkena kualat/kutukan karma akibat pengkhianatan dan pendurhakaan terhadap Tun Dr. Mahathir. Akhirnya, Tun Dol dipecat dgn hormat dan digantikan oleh DS Najib Razak. Bertambah malang lagi menimpa Malaysia apabila DS Najib menerima pakai penasihat-penasihat 'Inner Circle' Tun Dol dan membela/memelihara seorang lagi Dajal, si Khitol Jahanam dalam barisan kabinet kitchennya Habis kekayaan negara dikaut rakus oleh Melayu Baru Liberal, sementara rakyat miskin hanya digula-gulakan dengan Brim RM500 saja. Sepertimana Tun Dol, DS Najib menjadi pemimpin Lembik dan berterusan mengikut telunjuk desakan puak-puak pembangkang yang mahu menumbangkan Kerajaan UMNO Melayu. Dosa terbesar Najib kini adalah pemansuhan senjata ampuh "ISA" oleh beliau sehingga Kerajaan pimpinannya tidak terdaya langsung untuk bertindak tegas terhadap kebiadapan Melayu penderhaka, cina & keling laknat yang telah menghina & menghinjak-hinjak martabat Islam, Melayu, Kesultanan dan Negara.

      Salam Hormat & Ikhlas dari
      Othaman Ahmad

      Delete
  9. PAS dan PKR adalah contoh2 melayu yg rajin mengkongkek dan mencarut!

    Lain2 benda baik tarak ada dlm kapla hotak pasal sdah banyak minum air selipar wali Najis, kencing Al-Juburi, liur Lim Kid Siyal, air basuhan janggut tok Karpala plus sedikit nasi kangkang Eli Kongkek.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulilah... Aku sokong sekiranya benar.

    Aku ni orang Kulim... so sapa-sapa yang tak kenal dia ni. Tok sah le nak buat fitnah... Ramadan dah dekat ni. So buat le research...

    ReplyDelete
  11. Pukimamak ni yg akan menghancurkan TH nnt..dia ni sama spesies dgn Nor Mohamad yaacob, pukimamak yg banyak songlap duit rakyat masa jd menteri..adakah ahli2 umno semuanya bodoh n bengap sehingga pukimamak ni dipilih unt urus TH...ayuhlah melayu semua..tinggalkan Unites Mamak Naina organisation..

    Enchek ibraheeeen aleee merican..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan mamak yang songlap lagi banyak duit. KOHILAL. Tabung Memali. sapa songlap. Mamak ka. Bab songlap ni tok usah dok kaitkan dengan bangsa la. Orang putih pun ada kaki songlap. Orang Yahudi pun ada kaki songlap. Tok lebai PAS pun ada kaki songlap juga. Tapi kaki songlap terhebat adalah Anuwar Ibrahimlah. Tanyalah dia.

      Delete
  12. Another UMNO liabilitiy belonging to Level 4 Boys Inspired by the Inner Circles.

    Remember ......... Azeez has come a long way from his Rempit era of the Pak Lah's bygones. Due to some sleek rebranding exercises, some people have taken to calling him Azeez Gaza these days, not Azeez Rempit or Azeez Putra or Azeez Baling........

    Dah tak ada org lain ke yg berkeliber? Apa kelulusan azeez ni? Nampaknya geng KJ dah banyak dpt kedudukan penting lepas PRU13. Saya dan keluarga banyak juga simpan duit simpanan dalam tabung haji selepas saya bersara. Selama ini saya puas hati dgn pengurusan wang saya oleh tabung haji. Saya berdoa kpd Allah swt semoga duit saya sekeluarga dan duit penyimpan2 yg lain akan terus diurus dgn baik oleh tabung haji.

    ReplyDelete
  13. ahhh! sudah!!!. hancur leburlah tabung haji tu kena songlap oleh mamak mughalazah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azeez 1000x lebih baik dari hang dan anuwar ibrahim. Tok sah dok fitnahla.

      Delete
  14. Asalkan yang dapat jawatan tu pemimpin BN gua akan setuju 100 percent.

    ReplyDelete
  15. Najib....... you and all the Ahli Majlis Tertinggi UMNO shed tears the first time when Tun M announced his resignation as UMNO President. Me too as well the majority Malays. But it becomes clear now that your tears, were crocodiles tears. Why did you betray Tun M's successful vision and opt for Tun Dol's failed inner circles advice?

    Tun M is a great leader. Tun M is full wisdom. Tun is visionary. If not for his foresightedness, we would not be able to blog here. In fact Tun is paying a hefty price for his own good deeds. Mereka yang mengutuk-ngutuk Tun M adalah mereka yang memanfaatkan wawasan Tun M! Jadi berterima kasihlah kepada Tun M dengan menyatakan sokongan kepada beliau for the sake of our country and our children's future.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TDM himself used to say during his time when Cabinet members etc supported him, he had thought they supported what he planned to do, not blind support, just because of him, like what he described as "low quality" support from current Cabinet members to AAB. Now he knows the real reasons why they supported him during his premiership.

      Mind you, don't tell us people who worked with TDM right until the end like the late TS Nordin Sopiee and TS Azizan...surely these quality personalities, they are not simply yes-men, right?

      At least TDM, once he decided to do something, he would stick to it. Do you see consistency and stickability in AAB's administration?

      People may deem it as dictatorship, but it is subjective my friend. During his 22 long years of prime ministership, did he not have a single political and other opponent? No crises that he had to many times very painfully endure but simultaneously still put his focus to the task of governing and leading, taking Malaysians forward...

      Guided democracy (demokrasi terpimpin) of course but surely not dictatorship along the lines of Saddam Hussein or Hitler.

      Delete
  16. When you think you are smart, you become arrogant, when you are arrogant, you stop learning, Never Stop Learning.

    Rkiyosaki

    ReplyDelete
  17. Dahlah tu...rezki dia..bg dia peluang tak usah ungkit soal bangsa...semua kita yg mngucap 2 kalimah syahadah akan brtemu di Pdg Masyal..ini dh hampir hujung Syaaban dan Ramadhan sdg menanti;elok kita brsatu....

    ReplyDelete
  18. PtuiiHHH...!!!!Woi Parpu Kari Kachang Dhal Kasi Taruk.Apa cerita pasal Joker Joke Street Fighter Fake Product Made In China tu.Hari tu Surat Pekeliling Rasmi Ketua Menteri Melaka kata Pasar Joker Fake Product tu DIARAH TUTUP.Last-last Ketua Menteri Melaka pulak turn the table cakap macam Keling.Ker Surat Pekeliling tu yang tulis macam Keling.Last-last kau buat posting mamak keling ni pulak.Dia ni dulu pengangkat martabat Mat Rempit sehingga langit ke-7 + suka pergi oversea atas alasan bantuan kemanusian.Padahal kat KL ni melambak aku tengok golongan bergelandangan dan miskin bandar yang perlu dibantu.Oversea jugak yang dinampaknya.Seronok sangat naik kapal terbang konon pergi outstation ke.PtuiiiiHHHH....!!!!!

    Hindarf Keling Paria yang kata Bangsa Pemerintah Melayu melakukan Ethnic Cleansing pun Ah Jib Ah Go Go dah lantik jadi Menteri ke Senator ke apa lancau duduk Putrajaya.Yang level setinggan ni mengundi BN bagai nak rak cuma dapat TAIK CIRIT jer la.Dengar cerita Nge Yen Yen Ex Menteri Pelancongan dulu Nazri WallaWeh lantik dia jadi timbalan.PtuiiiHHH...!!!!

    Sekian,

    Salam Bercili Kasi Taruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimalah hakikat...malaysia kita ada berbilang kaum...

      Delete
    2. Hakikat diterima.Tetapi bangsa lain juga perlu terima hakikat apa yang termaktub di dalam Perlembagaan mengenai kedudukan dan keistimewaan orang Melayu.BABI HANJENG yang tidak mahu menerima hakikat sehingga berani nak mansuh sini mansuh sana sampai kita orang Melayu tinggal Spender Stopa je.

      Delete
  19. India punya keturunan lagi yang jadi pilihan Umno. Mic tambah lagi satu kerusi di Tabung Haji. Go mic hidup mic. Hidup Tamil. Vannakam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa ko melalut dan melaut ni ...

      Kalo ko tak suka, ko join lagi satu tabung haji yg parpu baru buka seminggu yg lepas ... tapi dia nak antar nuar ke mekah dulu ... pas tu pandai2 dia lah nak adjust duit yg lebih tu ...

      Delete
    2. Aku suka. Suka sama suka. Kalau suka apehal dengan hang yang terjejas dengan komen mamak parpu koli kari. Pooopdahhh....dei ptuiiii!!!!

      Delete
  20. Haaa.. ni update pasal barang-barang ala-ala Joke Joker Street Fighter Walk Cock


    Produk Tahi.PtuiiHHH..!!!

    ReplyDelete
  21. kenapa byk sgt org sakit jiwa kat sini haaaa!!!

    tak reti bahasa ke??

    melayu kutuk melayu??? Siapa yg untung???

    Agenda DAP dan Komunis dah meresap dlm jiwa org melayu dlm PAS dan PKR...
    sebab tu mereka nak jatuhkan Syed Mokhtar...Cina komunis dengki...
    Yg melayu dlm PAs dan PKR memang balaci mereka..bodoh!!!

    ReplyDelete
  22. Pulau Pandan jauh ke tengah
    Gunung Daik bercabang tiga
    Tidak meroyan atau bermegah
    Potensi baik kan menang juga

    Buah cempedak di luar pagar
    Ambil galah tolong jolokkan
    Juah pun tidak tak kurang ajar
    Santun serlah engkau tonjolkan

    Sorong papan tarik papan
    Buah keranji dalam perahu
    Jejaka tampan jadi harapan
    Penegak panji Melayu baru

    Kalau roboh kota Melaka
    Papan di Jawa hamba dirikan
    Ramai bodoh angguk belaka
    KJ lah juga berani lawan

    Tanam pinang rapat-rapat
    Biar senang puyuh berlari
    Bukan senang kita nak dapat
    Begini gilang tokoh menteri

    Pucuk pauh delima batu
    Anak semilang di tapak tangan
    Susuk jaguh semua tahu
    Untuk gemilang masa hadapan

    Hendak ditunjang si pohon pandan
    Bawak mari batang bidara
    Tuah mendatang tuahnya badan
    Itulah Menteri Bintang Kejora

    ReplyDelete
  23. Harap-harap berita ini tidak benar. Persoalan ada kah jawatan ini sebagai satu reward untuk Azeez? Amat tak logik untuk sapa-sapa mencalon Azeez sebagai Pengerusi sebuah korporat gergasi yang mendukung amanah umat islam. Bukan nak menghina atau memperkecil Azeez. Tapi tolong lihat dari segi qualification, pengalaman, skill set, untuk menyubang di dalam pengurusan dan wawasan sebuah gergasi seperti TH yang mempunyai tanggungjawab menfaat dana simpanan umat islam. Kalau sudah takdir dan rezeki Azeez, harapan masyarakat umum seperti saya adalah Azeez menjaga TH dengan baik dan jangan sesekali menyalah kuasa untuk lepentingan sendiri atau orang lain. Balasan ALLAH kepada orang yang tidak amanah amat dahsyat dan saya jamin Azeez tidak akan dapat tanggung. Harapan saya Azeez tidak guna posisi dia sebagai pengerusi TH untuk peroleh kepentingan dari lain-lain organisasi berkaitan dengan TH secara langsung dan tidak langsung. Ingat saudara Azeez, mata manusia boleh di "butakan". Tapi ALLAH Maha melihat. Secara ikhlas, saya amat bimbang. Tiada kah orang lain yang lebih sesuai?

    ReplyDelete
  24. Tentang Azeez ni kita tak pasti sangat kebolehannya ...
    Tapi rasanya dia ada pengalaman sbg seorang koparat ...
    Kalau selama ini Tabung Haji tenat ... rasanya Azeez akan memperkosakan nya semula ..
    Azeez akan mampu sela matikan Tabung haji dlm tempuh yg singkat, rasa saya ...
    Mungkin ada sesuatu di sebalik perlantikan ini ... kita tunggul & lihat saja ..
    Mana tahu Tbg Hj akan jadi satu badan yg mampuh berbanding badan2 lain ..
    (MAAF MENGANTUK, MUNGKIN ADA KESILAPAN MENAIP)

    ReplyDelete
  25. Parpu......Hang tak ada story lain ke? Asyik asyik member member kau dalam KIMMA aje you promote.

    UMNO- United Mamak National Organisation.

    Jahanam.....Jahanam.

    ReplyDelete
  26. 1.Rumusan yang diambil dari komen-komen dalam blogg rocky bru:
    a.mamat ni mamak 100%
    b.penjual kereta.
    c.tak lulus srp.
    d.ada masters dari Preston University.
    e.Perniaga yang berjaya,ada banglow 7 juta.
    f.najib terhutang budi pada dia sebab bagi penyepak kat Deepak kain
    Altantunya!
    Persolan sekarang!!
    1.Ketepikan mamat ni sorang mamak!sapa kisah!dah ditakdirkan sebagai mamak!sama jee disisi Allah!
    2.Tak lulus SRP!boleh dapat masters -menghina ahli-ahli akademik yang bertungkus lumus untuk dapat ijazah,masters dan Phd!
    3.Berniaga kereta-hidup mewah!rumah 7 juta-kekayaan yang boleh dipersoalkan!Umur baru 46 tahun-tokey syabu pun tabik kat mamat ni !!atau mamat ni boleh cerita kat orangramai bagaimana dia boleh kaya dengan lebih cepat!!buat MLMka!tokey pakman telo ka!!dapat ibu duitka!!!
    4.Selalunya umat islam yang menyimpan dalam TH mempunyai beberapa matlamat!pertama nak pi buat haji!yang kedua tak mau wang mereka terlibat dengan benda-benda seperti riba dan unsur-unsur haram!!
    5.bila mamat ni dilantik sebagai pengerusi TH!!berdasarkan kontroversi seperti rumusan diatas!!PERLANTIKAN MAMAT NI TELAH MENGHINA SELURUH UMAT ISLAM DIMALAYSIA!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia buat mcm main dam ular bro ..

      Dah nasib baik ... dapat naik tangga ... dari tapak do 3 boleh terus pergi no 50 ... he he he

      Kita tunggu dia lempar dadu lagi ... nak tengok kena telan dgn ular besar ... turun balik tapak mula ... ha ha ha ...

      Delete
    2. lu ambil komen orang lu terus buat rumusan ke ? lu tahu beza ke kuasa chairman dengan kuasa ceo ? chairman tidak ada kuasa ketas urusan wang dan pelaburan tabung haji. yang berkuasa pasal benda itu adalah ceo. chairman lebih kepada menguruskan soal nak jaga orang pergi haji, kebajikan jemaah semasa di mekah dan sebagainya. berurusan dengan kerajaan dan sebagainya. sain cek pun chairman takde kuasa beb. lain kali akal fikir habis2 dulu sebelum nak bercakap. pakai kepala otak. jangan pakai kepala lutut. setakat nak mengetuai menjaga jemaah haji di mekah itu amat sesuai dengan azeez. sebelum ini dia telah terbukti mengetuai misi2 kebajikan sana sini termasuk dalam urusan memunggah ribuan pelajar2 malaysia di mesir semasa krisis di sana.

      Delete
    3. Jangan silap. Dalam environment di Malaysia, Pengerusi tak ingat protocol....terutama sekali melibatkan GLC/GOC....Pengerusi perangai seolah macam baak dia punya syarikat. Kes Azeez tak jauh beza. Azeez kalau setakat misi kemanusiaan tidak ada damage kepada organisasi. Tapi dalam kes TH, tolong jangan perjudikan masa depan TH dan tabungan umat islam. Selidik urusan misi-misi dan projek-projek Azeez, sejauh mana Azeez "dirty his hands" untuk menjayakan kan nya - hebat mengambil kredit usaha orang-orang suruhan dia.

      Delete
  27. mungkin salah satu minuman utama tabung haji adala bier san miguel buatan mamak pedukang yg mengaku diri sendri bumiputra...kah3x...bila urusan agama diberi pada bukan ahlinya......tungguuuuuuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepuk dada tanya diri, kau sendiri sembahyang cukup tak ? azeez sembahyang cukup....aku tahu dan aku kenal dia.

      Delete
    2. Wei aning pakatan sebelum nak cerita pasal San Miguel tu, kasi tutp kilang Carlsberg dan Guiness Anchor kat shah alam tu..ada berani? Tau nak salahkan orang lain je puak syiah pas ni, diri sendiri bergelumang tahi tak sedar..babi kan?

      Delete
    3. anon 7;54am;apa punyer bodoh la kau nie wahai pencacai pakatan harami.....datuk azeez tu bukan islam ke?????klu aku kata bodoh x leh terima tp mmg bodoh...ko tahu ke dia x de ilmu agama?????nie la bila dah jd pencacai pakatan harami otak pun mcm lembu klu nak berbahas pakai otak la dol bukan nyer kepala lutut.....bodoh punyer pencacai pakatan harami......

      Delete
  28. sebagai penyokong BN, saya rasa PM kena fikir panjang sebelum angkat azeez putra ni ke jawatan ni.... buatla siasatan rekod lampau peribadi azeez mamak ni.... biar betulll PM.....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!