EMAIL BERAPI DARI RAKYAT PENANG YANG MENDERITA DUDUK DIBAWAH PEMERINTAHAN DAP LAHANAT!

Alamak ranking sudah jatuh la, kena main cerita artis dan sex la untuk naikkan ranking balik? Amacam korang setuju tak? He he he, takpelah, yang penting aku nak share dengan korang ksatu email dari pembaca yang tinggal di Penang:

Assalam..
 
Saya nak kongsi pengalaman saya hadiri kursus di Penang.
Sebelum tu saya nak maklum yg saya ni buat bisnes Shaklee.. (in case kalau tuan penah dgr la..ini adalah product makanan tambahan)
Tutup kisah tu
 
saya pegi kursus utk new distributor.
Ditakdirkan Allah sy duk sebelah cina pulau pinang la.
Sesi perkenalan ok lah sebab masing2 jalankan bisnes yg sama.
 
tiba2 dia masuk bab investment.
Ok lagi..dia merepek meraban saya dengarkan.
 
Tiba-tiba lagi dia mention pasal investment yg libatkan anak Tun Mahathir (mokhzani la kot).
dia kata kalau bisnes anak mahathir, saya tak mau labur. sebab apa, sebab dia sudah bankrup.. sapa mau orang yg dah bankrup.
Kelemahan saya tak reti nak balas balik walaupon memang emosi dan sentap lah jugak.
 
bukankah anak tun sekarang ni salah seorang bisnesman yg berjaya.
gagal tu sesiapa pon penah lalui kan?
Tapi tulah , bila dah balik baru teringat ayat yg ptt di balas.
Masa berdepan jadi kelu..mungkin sebab geram, marah sentap..lagi pon saya fikir lawan cakap dengan cina ni mengabihkan boreh jer..
 
Pastu stop...
Kemudian dia bukak pulak bab kereta.
Pasal kereta mahal.
say akata proton dah murah sekarang, amiklah.
Dia kata proton stil mahal.
Dok compare dgn Vios yg murah kat Thai
 
dia tanya antara vios dgn proton mana u pilih?
saya kata saya pilh proton.kita punya identiti kan?
lagipon thailand tu walau dia anggap itu kereta dia(sebab dia kata thai anggap toyota vios tu kereta nasional mrk), tapi still bukan kereta mereka.say ajawab mcm tu lah.
Dalam hati nak je kata, ko pegi pndah thailand.
still rasa hormat dan adab sopan saya jaga..rasa nak jer sound..saya datang nak belaja bukan nak berpolitik
 
Pastu tunjukkan plak bagunan umno yg pencawang runtuh tu
aya sound dia, saya kata ok lah tu.mmg u all suka kan? boleh buat bangunan baru..
Dia sengih jeeee....eiiiiiiiiiii geram betol..
 
Dan memang orang cina malaysia dah terpengaruh dgn dakyah pemabngkang.kalau kerajaan tak buat sesuatu habislah malaysia ni
kena pulak ada melayu bangang (maaf, agak emosi) yg sokong...
 
Dan satu lagi, syariakt yg saya join ni memang banyak melahirkan anak melayu yg berjaya dan kaya raya.
But most of them adalah pembangkang..
Kalau tuan berkesempatan nak cek syarikat shaklee ni,tengoklah..
Kebanyakan yg berjaya dalam syarikat ni (bukan pihak pengurusan sebb opkos depa tak tunjukkecenderungan political view mereka kan?)
tapi Distributor2 dari syarikat ni memang kebanyakan pro pembangkang..
saya pon tak faham...
Apa yg mereka tak puas hati dgn gov ni.lansung tak nampak kebaikan..nampak buruk jer..
 
saya berminat dgn comp ni sebab dia memang keluarkan produk yang bermutu, dah established lama dan memang dikenali seluruh dunia.
Tapi bila bergaul dgn geng pro pembangkang ni semput dada den ni ha..
Lagi satu tolonglah suruh PM kita ni bertegas..jgn dok layan cina kafirun lahanat ni sgt..
Pentingkan umat islam melayu kat negara ni...
 
Ya Allah selamatkanlah Malaysia...
 
Tq...

69 Responses to "EMAIL BERAPI DARI RAKYAT PENANG YANG MENDERITA DUDUK DIBAWAH PEMERINTAHAN DAP LAHANAT!"

  1. mak aih... mcm sial la mamat babi nie. dasar pukimak haram jadah nie patut kit hantar balik thailand je..... biar dia kena bom kat sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak bedah......you ni jantan ke betina.......comfius aku. Bukan apa.........cuma bila nak balas komen kak bedah tak tahu nak pakai apa.....saudara atau saudari.

      Tanya aje.....you jangan start maki pulak.

      Delete
    2. lobos dah puki kak bedah ni.

      Delete
    3. Korang kalu minat sangat pasal puki, ko pergi sini:

      Wednesday, June 19, 2013
      BOIKOT MESTI DITERUSKAN! MELAYU KENA BANGKIT DAN AJAR CINABENG DALAM EKONOMI!
      kak bedahJune 19, 2013 at 4:15 PM
      Hohohoho... Org yg jilat puki babi cina mcm ko nie la yg akan menghapuskan ekonomi bangsa melayu lain..

      Berangkai-rangkai cerita puki kat situ!

      Delete
    4. kote anon 9.43 cam mana lak..sure tak boleh lawan kote bengkok..tok guru
      keh keh keh....sambil pakai spender putih
      grrrrgrrrrrrrr

      Delete
    5. kami mau menggentel puki kak bedah beramai2x. biji kelentik kak bedah sebesar zakar kerbau.

      Delete
    6. Jgn buat fitnah nti kak bedah saman kang,..mna ko tau besar cam tu.. ko de tngok ke

      Delete
    7. agak2 le ... kalau cakap besar buah kurma tu boleh terima lah ..

      Delete
    8. org pakatan kalau bab menggentel bab mangangkang suka betul mcm bossnya jugak. Gamaknya buat beramai ramai..tak lama heboh la video beramai ramai..

      tak sanggup nak tengok sinuor sitopa sisabun menggeletar lutut..yg kerbau pulak menggelupur kotenya digentel.

      kerbau pakai spender putih ka??????

      Delete
    9. Jangan perli kak bedah tu. Nanti dijentik telur ko semua sampai hancur.

      Delete
  2. bro..apa ni..cina.cina sj nie...ingt semua melayu tu islam ka..cina tu kafir belaka...jumlah cina muslim lebeh ramai dr semua jumlah org melayu...fikir2 la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau memang cina kapir lahanat

      Delete
    2. eleh cina muslim lg ramai konon. kau ingat cina2 tu msk islam sebab apa? semuanya bersebab dan ada muslihat.x guna msk islam kalo mandi wajib pun x pernah.cina malaysia mmg x sedar diri. cina2 dr negara lain pun mentekedarah babi gak tp x sebabi dan se baboon mcm cina kat malaysia.kalo aku jd cina dh lama aku tinggalkanmsia ni. so org cina cepat2 la bla dr msia ni kalo x puas hati ngan msia pegilah negara2 mana yg kau duk sanjung2 tu.

      Delete
  3. Brade cakap kaum lain baik jadikan ikhtibar tapi kaum Melayu yang seperti duri dalam daging,seperti kita lepaskan anjing tersepit dan seperti beruk diberi kuntum adalah elok kita perkatakan.Kita dikhianati oleh kita sendiri.ukurlah baju dibadan sendiri baru cantekkkk....

    ReplyDelete
  4. Aku sorang guru di SMK tapi majoriti cina. Tadi aku ada tegur pelajar aku Ting 5 ( tidur dlm kelas memajang... )aku tanya dia kenapa dia tak keluar buku tulis dan salin apa yang aku tulis di papan putih. Dia boleh marah aku sebab kejutkan dia bangun dan kata aku patut guna dan tulis dlm bahasa cina sebab itu dia tak faham maka lebih baik dia tidur. Kalau tak ingat aku ada peraturan, mau aje aku tampar dia. Itulah hasil pelajar SJKC, sudah hidup 17 tahun dia Malaysia, nak minta kebenaran keluar pergi tandas pun tergagap-gagap dalam bahasa.Sabor ajelah.Dahlah bodoh ,sombong yang amat pulak tu, lebih-lebih selepas PRU13 (aku yakin dia termakan hasil hasutan DAP sebab sebelum tu taklah teruk sangat )

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni memang sah cerita yang direka2

      Delete
    2. mmg lepas pru13 ni cina bertambah sombong dan benci dgn org melayu.memandang org melayu dgn rasa kebencian.ingatlah wahai org melayu pru 14. pastikan org melayu bersatu masa tu.amin

      Delete
    3. cikgu...tak payah penat2 ngajar dia ni...biar terus bengap.

      Delete
    4. Lempang je laju baru die berakal...

      Delete
  5. 1.pada mamat yang bawak cerita tu!!mamat jualan langsung shaklee tu !!ko berhentilah terlibat dalam perniagaan yang HARAM tu!
    2.kemudian baru boleh ko hentam si cina tu!!ini ko pun 2 X 5 dok makan benda HARAM!!kalau ko tak puas hati jugak!!ko boleh semak ciri-ciri jualan langsung yang HARAM!!Shaklee tu syarikat jualan langsung kepunyaan KAFIR!!lagi bertambah HARAMnya!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat & minah kilang yg bekerja di Zon perindustrian d penang juga harus berhenti, kerana kilang2 yg wujud di sana adalah milik KAFIR. Kesian dorang dah makan duit HARAM.

      Delete
    2. 1.yang terlibat dalam JUALAN LANGSUNG la!!tambahan jualan langsung milik kafir!!
      2.apa pulak kena mengena yang kerja di kilang!!benda senang pun tak paham!!!

      Delete
    3. apa salahnya jualan langsung tu. ko ni mesti selalu sangat melanggan puki pelacur yg dijual langsung d lorong2 gelap. Ni lah jadinya kalau kuat membeli puki pelacur secara langsung sehingga menganggap jualan langsung tu sama dengan jualan puki langsung.

      Delete
    4. www.islam.gov.my/.../garis_panduan_mlm_20111.pd

      Delete
  6. Mmg boleh nampak dgn jelas perangai sombong belagak cina2 ni, kat kedai pun macam tu. Semua dah naik tocang lepas pilihanraya sebab mereka rasa ada melayu yang sokong apa mereka buat iaitu melayu pas dan pkr yg sanggup jual bangsa dan agama utk ke putrajaya.... Teruskan boikot barang cina...

    ReplyDelete
  7. Cukup. Jawatan presiden dan timbalan presiden UMNO mesti di pertandingkan. Ini terjadi akibat kerajaan terlampau melutut pada cinabeng. Semakin kurang ajar cinabeng lahanat ni. Usaha memboikot barangan cinabeng terganggu kalau Ah Jib Gor terus menerus berlutut pada cinabeng dan mengekalkan punahsihat Omar Ong. Ahli2 UMNO wajib hentikan proses transformasi gila ni pada PAU akan datang. CILAKAK LU OMAR ONG!!! CILAKAK LU CINABENG!!! PTUUUIIIHHHHH!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau marah mcm mana pun, kena bersabar! Kita Melayu ... pantang menderhaka!

      Tun Dr Mahathir, mantan PM dan Pres UMNO dah keluar kenyataan/pandangannya supaya tidak dipertandingkan!

      Beliau adalah orang yg berpengalaman ... 22 tahun memegang teraju tampok kepimpinan ... dia tahu apa yg baik atau tidak baik untuk UMNO ...

      Tak payahlah nak teruk2 dok melalak di sini ...

      Macam anjing menyalak bukit shj ... bukit tak tak dengar ... anjing yg frust menonggeng ...

      Tun lebih tahu akan apa nilai2 yg ada pada DS Najib ...

      Korang cuma melihat dakyah2 dan hasutan dlm blog ni shj ... tapi Tun dah lihat UMNO lebih 40 tahun dah ...

      Baik sonyap sopi ..., mongabihkan bogheh ajo ...

      Delete
    2. Bodo punya Anon June 20, 2013 at 10:08 PM nih!

      Bahasa sindiran TDM tak faham!

      Baca lah lebih sikit nyet!

      Delete
    3. pe yg Tun sindir tu

      Delete
    4. Sindiran mcm mana tu?

      Atau non11:15pm sendiri yg tak faham?

      Orang yg cerdik bijak, luas pengalaman mcm En Othaman Ahmad yg banyak memberi komen yg kemas serta pandangan yg bernas, pun boleh faham.

      En Othaman sebelum ini sangat anti dgn Najib, dia dan ramai lagi berkempen untuk menurunkan Najib ... tapi bila TDM memberi pandangan, dia dan ramai lagi akur. Mereka semua setuju dgn TDM, supaya Najib kekal!

      Atau pun memang masih tertanam kuat & rapat lagi di hati anon, perasaan kebencian kpd Najib, atau pun anon terikut-ikut dgn rentak mereka2 yg suka menghentam membuta tuli, tanpa menyelidik atau membuat kajian ...

      Delete
    5. aik...kot dibabit nama en othaman. aneh. jika tak hang la yg menyalak kat dia. Ada org guna nama org. hehehe..mana la pulak en othaman ni...sape yg selalu masuk blog ni akan sedo...ada seorg tu jika ada org lain komen pasal kj atau najib..org tu aje melalak bertikam lidah.

      bahasa dan caranya tulis sama je.

      Delete
    6. Setuju. mamat AnonymousJune 20, 2013 at 11:28 PM tu asyik nak membela najib & kj. sana sini dia merayau & memantau . mamat ni kalau tak dapat apa2, tak mungkin dia nak berjaga siang mlm. tapi dia ni bukan Melayu Baru, tapi Melayu barua ...

      Delete
    7. Saya setuju dgn AnonymousJune 21, 2013 at 12:31 AM.

      Kalau hendak beri pendapat, beri pendapat sendiri & jangan hendak disandarkan dengan mana2 individu, supaya pendapat anda adalah tulen. Jika hendak ceduk pendapat orang lain, baik tak usah, biar orang baca dan nilai sendiri.

      Berkaitan DS Najib, saya ingin berterus terang di sini, saya berpendapat beliau perlu berundur.
      Antara sebabnya:

      1.Suara ramai. Daripada komen2 yg dilontarkan, majority mahu begitu. Tentu ada sebab yg munasabah, mengapa ramai mahu begitu.

      2.Tidak berani bertegas dgn kaum Cina, yg nyata telah menipu BN dlm PRU13, secara tidak langsungnya menipu UMNO.

      3.Tidak dapat memahami riak, rentak orang Cina dari sikap & perlakuan mereka sejak PRU12 & masih mengejar seolah-olah melutut kpd mereka dlm merayu undi PRU13.

      4.Tidak cekap berfikir atau membuat keputusan sendiri & banyak bergantung harap kpd penasihat2 yg dibayar.

      Dalam hal ini, orang2 Melayu hendaklah berfikir secara rasional, tanpa prejudis atau emosional.

      Apa-apa cadangan haruslah untuk kebaikan dan masa depan orang2 Melayu, bukan kerana suka (in favour of) kpd mana2 pemimpin atau kerana boleh mendapat laba bila menyebelahi mana2 team tertentu.

      Kita kena berfikir sebelum bertindak dan bukan bertindak kerana arahan semata-mata. Buangkan sikap taksub atau fanatic kpd mana2 pemimpin.

      Cadangan Tun yg tidak mahu ada pertandingan kerana tidak mahukan perpecahan, ada kebenarannya, tetapi pertandingan juga perlu untuk memilih yg terbaik.

      Ibarat mengadakan peperiksaan di sekolah, misalnya SPM, yg terbaik akan meneruskan ke peringkat tinggi, yg kurang baik terpaksa berada di belakang.

      Kalau takutkan perpecahan, semua jawatan tertinggi dlm Majlis Tertinggi UMNO tak bolehlah dipertandingkan. Bukan saya menyanggah Tun, tapi sekadar ingin menyatakan pendapat.

      Saya juga tidak meminta sebarang sokongan di sini, sekadar untuk pembaca2 merenung dan membuat penilaian sendiri.

      MAMAT KAMPUNG

      Delete
    8. AnonymousJune 20, 2013 at 11:15 PM

      Saya sangat berbesar hati jika tuan dapat memberi penjelasan tentang ‘Bahasa sindiran TDM tak faham!’. Daripada apa yg saya baca, saya nampak dia serious.

      Kalau tuan nak kata saya bengap ke dungu ke saya tak kisah, tapi saya sekadar ingin tahu.

      Delete
    9. Ngko org nih...

      Cuba baca buku TDM bertajuk 'Doktor Umum". Anda akan faham karekter beliau nih!

      Stail TDM nih serupa jugak 'Pukul Anak, Sindir Menantu'!

      Nak lebih jelas, baca jak posting OutSyed The Box kat:

      http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2013/06/apa-maksud-dr-mahathir-sebenarnya.html

      Kalu lah TDM main lepas@direct jak... tak muntah melayu2 berotak mcm Ahjib Ngok & saudara nih!

      Delete
    10. Anyway, sapa2 dah baca buku TDM tuh (jauh lebih murah drpd buku Rosmah!), pasti akan dapat membuat kesimpulan, pemimpin2 slps beliau hanya layak digelar mat polpulis!

      Itulah hakikat, seperti yg pernah termaktub dlm sejarah Umar Umayah,

      "Sekiranya Naiknya Seorang Pemimpin Yang Agung, Pengganti Yang Lain Hanya Akan Memusnahkan Legasinya"

      Lihat shj Pak Bodolah ngan Ahjib Ngok! Yg seorg tuh kaki dengki! Yg seorg tu pula nama Melayu pun dah tak konfiden!

      Delete
    11. Anon2:17am/2:25am

      malu nak cakap lah ...

      rasa2 mcm masih tak faham lagi lah ...

      boleh ulas lanjut?

      Delete
    12. AnonymousJune 21, 2013 at 1:31 AM

      Kamu ni, buta ke atau bodoh?
      Yg si parpu tu, tak ada modal ... asyik bawa masuk idea orang dlm blog ni, tak ceduk ke namanya tu?

      Cakap mcm pandai ... mcm taik! ... cebuk punggung kau dulu ...

      Delete
    13. Hey AnonymousJune 21, 2013 at 1:31 AM,

      1.Suara ramai. Daripada komen2 yg dilontarkan, majority mahu begitu. Tentu ada sebab yg munasabah, mengapa ramai mahu begitu.

      Ramai mana? Tak berapa kerat pun ... Yg tak masuk menulis kat blog, mcm korang yg bodob2 ni, kat luar sana tu, lebih ramai yg nak Najib!

      Ada dua tiga kerat mcm AnonymousJune 20, 2013 at 11:15 PM, AnonymousJune 21, 2013 at 12:31 AM, MAMAT KAMPUNG June 21, 2013 at 1:31 AM & En Othaman Ahmad ... itu yg ko kata ramai?

      Ko ni tertelan lebih panadol agaknya ...

      Delete
    14. non 7.14..ko tertelan ubat nyamuk ka????!? sampai tak nampak org komen berminggu.. baru masuk kot anon ni..bukan..ni anon biasa tu la..tengok kan dah melenting..sah org sama...gaya sama

      Hang kata org masuk kat blog ni bodoh.. gayanya hang la bodoh...tak salah tu..keh keh keh..mengaku diri sendiri bodoh.

      Delete
  8. Ini memang perangai cina dap

    ReplyDelete
  9. Parpu..macamana dengan kutipan derma untuk hantar anwar ke mekah.
    berapa banyak dah wang terkumpul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah jolly dengan duit itu........Stok Guiness Stout di lembah kelang memang sudah kurang.

      Tanya sama tuan kedai mana pergi itu Guiness Stout.......dia cakap Salim Iskandar dah lanyak semua.

      Delete
    2. Anon11:58pm

      Ko ni pehal ... suka buat fitnah tipu sini

      Saleem dah call Nuar, tapi Nuar tak mahu ...

      Jadi, duit tu, dia pos kasi atok dia ... Kutty Ghulam Khan, kat India ...

      Nak antar atok dia ke Mekah ...

      Delete
    3. sah2 nuar tu x mau gi mekah, pk ptut wat peket kt thailand tau hong kong mau la dier..

      Delete
    4. PK, ko perasan tak, Carlos lama dah tak bersuara ... mana pergi ye?

      Ko buat satu dana baru hantar dia ke Palestin.

      Kalu dia tak mahu, hantar dia ke Israel.

      Delete
  10. Cina kat Bank aku lagi lahanat.

    Main herdik ajer budak messenger. Nasib baik budak messenger tu penyokong TEGAR Pakatan...Kira budak tuh redholah bile kena herdik dengan Bos Cina...Lagipun Bos dia memang penyokong tegar DAP...so takper lah....

    Kalau Bos Melayu....paham paham ajerlah...sure jadi kes union.

    So...utk budak Melayu tuh...Gua rasa teruskanlah buat muka tebal hang bila bercakap dengan Bos Cina yg selalu kutuk blakang hang bila hang pi hisap rokok & kluar hantar surat.....

    Gua suka ayat lu lah setiap hari...."Boss..saya sudah makan maa...tapau saja maa.....kita sokong DAP maa....Itu Ameno jahat maa"

    Adios!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... kat kaunter imigresen pon same gak...tau nak cepat je..kalau tak.. nak repot kat menteri...

      Delete
  11. gandakan boikot..

    boikot...boikot...boikot...

    langkah kita perlu lebih laju dari semalam...

    dan langkah esok harinya lebih laju dari hari ini...


    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam hang pa dok boikot product cinabeng ... aku tengok kerajaan buat sebaliknya ...
      kat tv 2 ... pagi ... petang ... malam dan pada hari tertentu dikhususkan dalam seminggu untuk tayangan cerita cina ...
      the star ... akhbar milik cinabeng mca ... promote program pembankang ...
      banyak liputan pendapat dari pimpinan pembankang menjadi berita utamanya ...
      mana kesitiakawanan mca ...
      menariknmya pulak ... KJ pembebas banduan liwat ... mengambil aktivist pembankang yang aktif menghentam kerajaan sebagai setiausahanya ... untuk apa ... mungkin sebagai persediaan awal untuk menghadapi situasi apabila umno sudah hilang kuasa ... senanglah dia berpaut kepada banduan liwat yang dibebasnya itu ...
      tun gol ... kekal memilih punah tak sihat yang anti melayu ... dan kekal patuh pada nasihatnya ...
      tun gol bangga kerana melalui nasihat punah tak sihat itu dia dipuji-puji oleh pembankang kerana meletakan SPR di bawah seliaan parlimen agar pihak pembankang senang membelasah SPR ... dan selamatlah tun gol dari belasahan pembankang ... dan terkial-kialah pengerusi SPR mempertahankan dirinya ...
      tun gol dan keris mudim tanpa kuasa sakti gembira kerana dipuji-puji oleh pembankang kerana mengambil langkah berani menghapus ISA ... Akta Kediaman Terhad ... Ordinan Darurat ... dan pembebasan tahanan di bawah undang-undang itu ...
      tun gol sebenarnya cukup gembira apabila menerima pujian dari pembankang ... sebab itu umno yang dipimpinnya lebih mesra pembankang ... dan aku rasa jika pun umno menjadi pembankang ... dia akan kekal dengan sikap itu ... kerana mahu kekal popular dan dipuji oleh lawannya ... dan dia akan menjadi pembankang yang meuji-muji nwar berahi ...
      dan aku boleh rumuskan bahawa ... hang pa semua menongkah arus yang di bawa oleh tun gol ...
      sesekali aku terfikir ... alangkah mudahnya jika umno itu adalah manusia ...
      akan aku baca yassin pada setiap malam ... dan doakan agar umno dapat bersemadi dengan mudah dan aman ...
      kerana jika diibaratkan manusia ... cacing-cacing dalam umno sekarang bukan sudah naik ke mata ... bahkan sudah bersarang di dalam otak, paru-paru dan semua organ penting ...
      sebab itu otak umno tak mampu nak berfikir ... semua cadangan pembankang diterima dan diedit kenmudian dijadikan dasar atau hala tuju kerajaan ... tak payah nak perah otak fikir panjang-panjang dan dalam-dalam ...
      umno kini dah nazak ... ada tun gol pun serupa ada nwar berahi ... main ikut saja apa yang nwar berahi nak ... sebab itu himpunan black umno tak mampu nak halang ... kerana dari isi ceramah dalam himpunan black ini akan dicopi dipaste dan diedit oleh punah tak sihat untuk dijadikan dasar dan hala tuju kerajaan ...
      sekianya umno tak mahu adakan pertandingan ... seeoloknya tun gol ... go dahulu ... atau gol ... mungkin itu lebih baik ... untuk kesinambungan usia UMNO ... agar cacing yang ada dalam UMNO dapat dikeluarkan ...
      selagi tun gol ada dalam UMNO ... selagi itulah UMNO akan menjadi kian tenat ... tek tik terbaru tun gol ialah mengambil aktivist buangan pembankang masuk ke dalam kem nya ... untuk tujuan apa aku pun tak tahu ... aktivist buangan itu bukannya ada penagruh pun ... tapi diterima dengan tangan terbuka ... seakan cacing yang ada dalam badan tidak cukup untuk meranapkan diri ... maka cacing kat luat diambil ditelan ...

      Delete
  12. Biaq mampuih kering mangkuk sekoq ni ...

    Dah hang dok kebuloq pi dok keghja dgn puak2 pembangkang tu, hang dok mai mengadu sini buat apa ...

    Hang ni secagha tak langsung, pi dok bagi tolong perkembang bisnes/company puak2 pembangkang ni ...

    Kalu lagu tu, baik hang jadi pembangkang, paih tu mampuih lingkop pi lah ngan hang ...

    Tok sah mai dok tunjuk sedih tang ni, sepak pungkoq, pulaih teloq baghu hang tau ...

    Hang keghiyau ayaq mata daghah pun aku tak lapaq nak kesian kat hang aih ...

    ReplyDelete
  13. orang cina ni memang sial...najib pun satu pemintak sedekah...buat malu orang islam jew...kita ni majoriti kat negara ni..bukannya minoriti...najib letak jawatan lagi bagus la..makin lama main menyampah tgk dia memalukan orang islam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. marah cina cukup, jgn marah najib, ko tak tahu penat jerih najib & sumbangan dia memberi kemenangan kpd umno, pru13 yg lalu ...

      Delete
    2. Najib jerih penat pala hotak ko!

      1)Takut ngan Rosmah!
      2)Ikut jer suma cakap pembangkang
      3)Jadi anjing Al_juburi!
      4)Mat populis! Tak sah kalu tak ada penjenamaan semula bapak dia!
      5)Mat tongong ekonomi!Abis duit utk penjenamaan 1 Mehsia inclusive majlis2 keramaian!
      6) Hamba Cina! Nak sangat sokongan cina! Melayu paling BODO dan HINA dlm donia yg hendak nama cina!

      Blah lah!

      Delete
    3. Anaknda June 21, 2013 at 2:07 AM

      Sabar nak … jangan diikutkan sangat hati marah.. Biar pakcik terangkan dulu …

      Kalo pakcik minta bukti, point no1, 2 & 3 tu, anak memang tak dapat cari!

      Point no4:
      Tak salah kalau dia nak kenangkan dan harumkan nama bapa dia, bapa dia pun memang orang terhormat. Dlm Islam kita digalakkan memuliakan ibu bapa kita walaupun dah meninggal.

      Point no5:
      Majlis2 tu tak banyak mana sangatlah belanjanya.

      Point no6:
      Dia cuba berusaha nak tarik pengundi Cina tapi tak berjaya, jgn salahkan dia … Tapi dia dah berjaya tarik undi Melayu, ramai Melayu balik menyokong UMNO dlm PRU13.

      Buat masa ini kita belum dapat mencari yg lebih baik dari dia atau pun sama hebat dgn dia. Jadi pakailah dia dulu, kata Tun M. Pak cik rasa pendapat Tun M itu betul.

      Sabar ye nak … pakcik muda2 dulu pun ‘cengei’ mcm nak juga … tapi makin tua makin sedar …

      Delete
    4. Satu hikmah tindakan DSN melutut undi cinadap tp telah dikhianati dgn amat menghinakan oleh puak cinadap ini ialah, Tuhan nak tunjukkan sifat n sikap sebenar puak cinadap ni. Sikap ultrakiasu cinadap ini telah dhuraikan dgn jelas oleh Prof Redzuan Tee. Sekarang pekung yg bsarang di dada cinadap ni dah bernanah keluar, x leh nk tutup dh. So sbb tu skrang cinadap ni start tunjuk kuku n taring sebenar mrk yg selama ni dilindung serapi yg mungkin. Dakyah cinadap amat bjaya skrg sbb mrk mjanjikan kuasa mutlak memrintah negara ini dan mperhambakan jiwa n diri Bumiputera lain. Cinadap rasa mrk amat bijak...bijak menipu. Dengan itu kita Bumiputera mesti lebih bijak lagi ..bijak yg diajar oleh agama kita dgn dketuai oleh pemimpin yg mantap iman n jati dirinya. Kesalahan DSN mmg tidak boleh dinafikan krn rakyat amat jelas ttg wjudnya sesuatu yg 'tidak kena' bila beliau terlalu mnyembah smua kehendak cina. Kesalahan yg lebih besar apabila beliau tidak dapat mbaca riak di sebalik perlakuan hina cinadap ini dan tenggelam dlm arus sokongan palsu puak cinadap. Kena ingat! Slah satu syarat utk menang ialah ketua mesti boleh mjangka tindakan pihak musuh, mbaca penipuan musuh, mengelirukan musuh spy musuh mbuat keputusan yg salah, mggunakan semua kpakaran, kelebihan n ilmu untuk digembeleng bg mdapat kejayaan. Malangnya, semua strategi ini digunakan oleh cinadap kpd DSN bukannya DSN kpd cinadap. DSN dalam situasi ini dilihat sngat naif dan lurus bendul. DSN salah kerana tidak menilai situasi skrg sbg zon perang, di mana pihak musuh akan guna semua cara benar dan tipu daya utk menang. Sbb tu DSN dikalahkan cinadap. DSN guna strategi 'janji ditepati'. Serangan balas oleh cinadap ialah mmanipulasi strategi ini utk mendapat sbnyk mungkin faedah kpda kaum mrk. Pada masa sama cinadap telah menilai situasi skrg sbg zon perang n mggunakan cara haram utk menang. Contohnya, 'manifesto bkn jnji' krn manifesto hny gula2 utk mdapat sokongan rakyat, asalkan menang. Bila dh menang tpulang kpda mrk utk tunaikan, x tunaikan @ spin. Rakyat yg taksub menyokong pakatan, tentu x brani nk tuntut cinadap tunai janji sbb penyokong ni dh all out memburukkan BN n mnyokong 200% pakatan. Dan seterusnya tindakan bodo oleh umno plak apabila beriya2 nk bantu rakyat yg sblmnya mngundi PR bg mendesak kerajaan PR mnunaikan janji yg mrk x ingin pun nk tunaikan. Jadi, sudah2 lah BN masuk perangkap PR. Jadi la krajaan yg bijaksana, spy x memalukan rakyat yg menyokong BN. Klu BN nk terus menang, harap jangan la ikut rentak PR mcm orang x leh guna akal sdr. BN dh ada pelan perancangan yang tbaik, ikut je la. Tmbah baik dgn turun padang dengar isi hati kehendak rakyat yg telah beri sokongan. Hentikanlah dgr isi hati PR yg bniat memesongkan BN ke lembah kehancuran yg hina. Jgn la biarkan kami berasa rakyat di bwh yg menyokong BN lebih cerdik dpd pemimpin yg diangkat. Lantiklah penasihat yg jujur, ikhlas n tggi nilai jati dirinya, spt Dr. Hassan Ali, Dr. Sidek Baba n terlalu ramai lagi cerdik pandai Bumi. Tp jgn la lantik mrk yg pakar ekonomi / bisnes semata2 yg berasakan tanpa cinadap pintu rezeki mrk ttutup, yg kurang yakin rezeki mrk dariNya. Adakah DSN menyedari beliau tlh ditipu dgn cara yg sgt mhinakan oleh cinadap? Atau DSN berasa usaha2 beliau menyembah cinadap sblm ni masih belum cukup 'kaw' dan perlu ditambah lg dgn lebih hebat? Rakyat sedang memerhati, menilai n akan mbuat keputusan. Dalam situasi sekrang, hny pemimpin yg benar2 bijaksana yg akan menang dgn bmaruah dan mjulang kemakmuran bangsanya.

      Delete
    5. DSN juga mp kekuatan krn rakyat melihat beliau sbg pemimpin yg sgt rajin, sntiasa turun padang, mendengar denyut nadi rakyat, lebih bkebajikan, berusaha menyatupadukan rakyat, meningkatkan ekonomi dan kmakmuran negara, sbb tu sokongan kpd umno meningkat. DSN mesti menilai sendiri situasi negara kini secara TEPAT dgn dibantu oleh penasihat yg BENAR. Rujuk la kitab utk mengenal pasti ciri2 penasihat yg benar ini. Penasihat yg tidak jujur mampu menjahanamkan ketuanya. Rakyat syangkan DSN dan BN sbb itu kami x jemu2 mberi pandangan. Suara PR adalah suara kumpulan pemimpin ttentu dan cinadap sahaja bukan suara majoriti rakyat. Jangan ikut rentak PR kerana tindakan PR ini utk mendorong dan mengasak BN ke jalan 'check mate'.

      Delete
    6. Satu lagi strategi cinadap ialah menyusup masuk ke dalam kem BN utk mnyalurkan maklumat sulit BN kepada cinadap dan pada masa yg sama mberi maklumat palsu kpd BN. Siapa penyusup musuh dlam selimut ini??

      Delete
    7. Saya kini sedang berperang dgn cinabeng di you tube : Why I boycott & dislike chinese (kenapa saya boikot & benci cina)?

      Saya nyatakan, "You know why I'm damn bloody mad with chinese. Cause you Chiese betray us & allow yourselves to be deceived by Kit Siang & Guan Eng. Both father & son are too ungrateful by disregarding the fact that it was UMNO persuaded the Raja-Raja Melayu to grant one million citizenships to non-Malays at a time when the Malay community themselves were poor and uncompetitive during pre merdeka days. You chinese buggers also fail to see that if Umno had lacked decency, the Chinese transient labour would have been repatriated.

      Biar padan dgn muka mereka. Juang terus berjuang.....ABC, BBC & BCL !

      Delete
    8. Posting Anom June 21, 2013 at 2:22 PM
      Satu lagi strategi cinadap ialah menyusup masuk ke dalam kem BN utk mnyalurkan maklumat sulit BN kepada cinadap dan pada masa yg sama mberi maklumat palsu kpd BN. Siapa penyusup musuh dlam selimut ini??
      --------------------------------------------------------------

      Respons saya:
      Sudah terang lagi bersuluh.
      1. Orang-orang Pak Lah (khususnya menantu-hantu si Kitol Jamban dgn setiausaha akbar Regina Lee - orang kuat DAP.
      2. Omar Ong, tuan penasihat Najib yg juga orang kuat dalam Petronas.
      3. Sebahgian menteri-menteri (termasuk Hisaputing, Nazry Aziz, Idris Jala, dll)
      4. Orang korporat/keparat (termasuk Nazir, Azman, Wahid Satay dll).
      4. Orang-orang korporat (termasuk adik Najib).

      Mereka ini adalah barah dalam tubuh. Jika tidak disingkirkan, UMNO bakal jahanammmmmm & mampus...!!!!!

      Delete
    9. Ini lagi contoh peran cyber saya dgn cinabeng di You Tube.

      Remember when BN led by UMNO recovers the Malay vote, will BN still need the Chinese vote? NO..... we don't need chinese no more, man. The Malay Liberals, Malay Baru, Malay homosexuals, Malay liars, Malay adulterers, Malay religious monkeys and other Malay imbeciles will not be there either.

      Juang terus berjuang.........ABC - BBC - BCL

      The "Chinese tsunami" is exactly a revolt. But your revolt becomes boomerang when you have lost faith and trust of majority Bumis because of DAP taken for ride that they will topple the BN govt. Kit Siang & Al Jub are sore losers........ and they harus bertaubat (said musyidul PR Kapal Sink)!

      Delete
  14. jangan layan cina oi. buat bodoh je. pru14 kita suruh semua ngo melayu jadi parti melayu 100%. bertanding dgn cinabeng. kalau menang kita turn malaysia sebagai negara melayu

    ReplyDelete
  15. Ha ha ha ha ha... Sebut pasal ranking blog...
    Aku tgk ramai blogger kita dok gila kejar ranking...
    Kdg-2 dok muat isu gossip artis la... cerita seks laa...
    Adoi laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pun nak ambik kira dlm jiwa jge. Tuan blogger ni sj nk bgurau je pun x leh. Cuba la lateral thinking ckt ok..

      Delete
  16. ptuuihkat CinabengJune 21, 2013 at 6:17 AM

    Apa apa pun terpenting sekarang adalah mengutamakan ekonomi Melayu kerana hukumnya WAJIB dan mengkemudiankan Cina kerana hukumnya hanya harus bila tiada pilihan lain.Saya selalu bertekak dgn peniaga Cina kerana mereka memang penipu harga,tipu kualiti,tipu upah terutama alat ganti kenderaan,hardware dan brg elektrik dan elektronik..

    ReplyDelete
  17. Cina dah tak tentu arah bila kerajaan tak berubah. Kecewa lah tu. DAP nak bawak orang cina ke mana? Belajar utk jerit kuat2 je la pasni. Brapa lama boleh tahan nak jerit kuat2.

    ReplyDelete
  18. Anom Jun 21, 02:07 PM

    Lagi hebat Siti Norhalizah. Walau sekali kala muncul di tv atau media masa, tapi chemistry dan auranya tetap unggul di luar dan dalam negara. Begitu juga Tuan Dr. Hasmah.

    Tayangan atau tonjolan berlebihan membuat rakyat muak dan menyampah.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!