CILI KASI TARUK! TAKKAN NAK BIAR JE RED BEAN TERRORIST NI BEGITU SAJA? AMBIL LA TINDAKAN

KUALA LUMPUR, 21 Jun - Gabungan badan bukan kerajaan (NGO) Islam hari ini menggesa kerajaan mewujudkan satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat kegiatan sekumpulan individu yang menggelarkan diri mereka ‘Red Bean Army’.


Ketua aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Datuk Nadzim Johan berkata kerajaan perlu menyiasat secara terperinci kegiatan kumpulan itu yang dikaitkan sebagai tentera siber propembangkang dan didakwa menyebarkan mesej berbaur hasutan dan fitnah bagi menggugat keamanan dan perpaduan negara ini.

“Kerajaan perlu menyiasat perkara ini dan mengenal pasti siapa dalang di sebalik pertubuhan ‘Red Bean Army’ dan tindakan tegas perlu diambil jika mereka didapati terlibat,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata kewujudan kumpulan itu amat membimbangkan kerana mereka mampu mempengaruhi pemikiran rakyat khususnya golongan belia melalui medium siber, khususnya laman sosial.

“Kumpulan ini banyak memainkan isu berkaitan perkauman dan kita takut mereka akan memecahbelahkan perpaduan dan menghancurkan institusi dalam negara ini,” katanya.

Nadzim berkata pihaknya akan menghantar satu memorandum kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN) berhubung perkara itu secepat mungkin.

Setiausaha Eksekutif Pemuda Kebangsaan DAP Shen Yee Aun, antara yang mendedahkan kewujudan ‘Red Bean Army’ itu kepada media arus perdana dengan menggambarkan kumpulan itu sebagai warga profesional yang memanipulasi fakta bukan sahaja untuk menyerang kerajaan, tetapi juga rakyat biasa yang memberikan sokongan kepada Barisan Nasional (BN).

House PK: Apa lagi/ Buatlah RCI untuk siasat, kenapa perlu kita melayan segala macam permintaan Pakatan saja? Ini NGO dah mintak, buatlah sebab Red Bean Army ni adalah satu ancaman kepada negara. Mereka memecah belahkan rakyat Malaysia. Mereka ni adalah terrorist! Wajib diambil tindakan. Oh ya artikel ini aku petik dari UMNO Online.

66 Responses to "CILI KASI TARUK! TAKKAN NAK BIAR JE RED BEAN TERRORIST NI BEGITU SAJA? AMBIL LA TINDAKAN"

  1. Masalahnya umno pun ada cyber tropers yang perangai macam red bean
    dok kerja pusing cerita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau kasi bukti, wahai red bean commie...jangan cakap je

      Delete
    2. Macai pakatan babi mana bole bagi bukti. Semua sekadar cakap mulut je macam orang terkentut. Tak pernah dalam sejarah aku tengok diorang bagi bukti. Kerajaan je yang berlembut sangat dengan diorang ni. Mungkin cinabeng lahanat punya pasal....CILAKAK LU RED BEAN ARMY!!! CILAKAK LU OMAR ONG!!! CILAKAK LU CINABENG!!! PTUIIIHHHH!!!

      Delete
    3. Parpu......Bila hang nak keluar episode terakhir video nuar.... You mintalah tolong member hang papagomo kalau hang terlalu bodoh nak main video graphics.

      Takkan nak tunggu sampai pru-14......lu dok rembat duit umno saja....kerja tada bikin betul betul sama macam wakil rakyat umno.

      Delete
    4. mr pk..anon 8.42..sebelum hang suruh org keluar video..hang suruh blogger pakatan keluarkan komen semua org..ini tak komen sokong dia aje...komen lawan delete..telus apa..takde langsung komen lawan. Sama mcm boss putar fitnah.

      Delete
    5. Woooiii AnonymousJune 21, 2013 at 8:42 PM

      Parpu bukan jenis org mcm tu lah ... kau silap nilai orang ... dia dah insaf banyak ...

      kau tak baca ke sebelum ini dia anjurkan kutipan dana, nak hantar Nuar ke Mekah ...???

      Delete
    6. byk negara di dunia sekarang terima bukti video..kerana video bergerak tak boleh putus sambung. jika putus sambung akan jadi filem. kelihatan jelas. Gambar ya boleh edit copy paste. Sebabtu byk gambar bohong mcm gambar artis berbogel.

      Video jika nenyamar pun tak mungkin sama.. 99% tidak boleh sama. cari lah org yg sama muka dan bentuk bdn anda. Dr rambut telinga sampai kaki susah beb.

      Lihat kes nuor...yuktes bekas peguamnya kata berdasar video tu susah nak cari kesalahan..makna betul..mereka hanya dpt idea kempis perut aje..tu menunjukkan org nak menyamar dlm video tak boleh.

      Hukuman ditolak berdasar lain..pemutusan dna bukan video. Hang kata graphics..hang buat video hang sendiri..boleh tak hang kata graphics. Video kita bercuti satu keluarga pun susah nak diubah. tapi jika masih taksub terserah hang.

      Delete
    7. Nampak pandai & cekap benar bab video?

      Delete
    8. jika tak tau belajar ya bangggggg... jika tak faham tanya ya bangggggg... jika diberitahu berfikir ya bangggggg..jgn la abg membabi buta ya banggggggg

      oooooiiiii anon...video tu mudah aje..tak kan Melayu elit urban tak tau...buat malu bang nuor aje.. nanti pi demo ambik video ya..tapi jgn edit gambarnya. gambaq tergolek dok bagus tu..buat kenangan.

      Delete
    9. bang bang cam mana nak guna video ni.. aikk dik ni tekan punat tu..on la.. lepas tu buat apa...aikkk kita pulak on..ok bang nuor.. eeeee geli...ngapa dik..bulu ketiak tak potong ka ??!!!!

      Delete
    10. bagi orang yg dah BIASA & SELALU mudah lah ...

      Delete
    11. Haa.......dana yang hang nak hantar nuar pi mekah.......berapa dah kutip? Bagi tau berapa?

      Kalau nuar dah reject sponsor hang.......hang dermalah pada anak anak yatim..........You jangan balon duit tu.

      Hang balon duit umno sudahlah........gua tak peduli.

      Delete
    12. Ko jaga sikit dgn mulut kau ... ko nak balun parpu ko punya pasal ..
      bab duit umno jangan sentuh ... ko tak ada hak ..

      Ko sibuk apa, buka duit ko ... aku ni YB umno, ko tau ..

      Aku dah sauk banyak dah duit umno tak ada sapa ganggu pun ..

      Kasi can lah parpu nak kaut sikit ... ko bukan rugi satu sen pun .

      Delete
    13. Oooo rupanya korang YB2 UMNO memang selalu songlap duit UMNO ... patautlah akaun asyik tak balance saja ...

      Delete
    14. Alangkah bagusnya jika ISA tidak dimansuhkan oleh Najib. Kenapa dia termakan hasut atau takut ancaman pihak pembangkang? Orang Singapura pun heran kenapa berani-beraninya Najib berbuat demikian? Saya pun terperanjat beruk. Tun Mahathir pun sesal tak habis. Ini satu persoalan misteri yang akan terus jadi perbualan rakyat, kecuali pembangkang dan Najib sendiri dan kalangan tuan-tuan penasihatnya, si Kalimullah & si Kitol Jamban (2K). Mungkin style Mahathir dah lapuk. Kini era Melayu Baru yg canggih, progresif, well educated (Harvard graduate) but too many sly (pandai tapi penuh tipu muslihat)

      Insya Allah akan saya bongkarkan semua dgn izin Allah. Saya sedang membuat research.

      Nasi dah menjadi bubur. Tapi bubur bertambah sedap jika dimakan dgn kangkong belacan, telur asin dan smbal kupang. Belum terlambat....teman-teman.

      Salam Hormat
      Ex Son of Spura


      Delete
    15. Othaman Ahmad........Orang orang macam hang baik duk dalam gua niah sajalah.

      Tak ada orang akan kacau.........hang try lah macam macam recipe buat bubur kat sana.

      Jangan lupa bubuh lipas.......kelawar......lipan.....kala jengking dalam bubur hang.

      Delete
    16. Dgn ISA, ramai orang akan teraniaya ... pihak pemerintah boleh menahan siapa shj tanpa perlu diberi sebab penahanan atau bukti kesalahan untuk penahanan ... kadangkala orang yg tak salah atau terkena fitnah atau kesalahan yg kecil seperti menentang sesuatu tindakan pemerintah (yg tidak wajar) ... akan terpaksa merengkok dlm penjara ...

      Pemansuhan ISA tidak akan memberi masalah jika system perlaksanaan undang2 dan badan kehakiman diperkemaskan lagi dan tidak dipengaruhi dgn sentiment politik ... samada dari pemerintah maupun dari pembangkang ...

      Delete

    17. AnonymousJune 22, 2013 at 2:05 AM

      Sdr tak tahukah ... dia mmg asal kat situ ...
      Sekarang nak cuba2lah pula jln2 tengok tempat orang ...
      Nak rasalah makanan lain pulak ... jemu dah asyik makan ular ......tikus...... lipas.......kelawar......lipan.....kala jengking ... lelabah ...

      Delete

    18. AnonymousJune 21, 2013 at 11:45 PM

      sambungan:

      ... eeeee geli...ngapa dik..bulu ketiak tak potong ka ??!!!!
      aaaahhhh ... oooohhhhh .... yeaaa..aaaa. .. yeeesss ... yes ..yes .. auuu..aaaauuu ..... yeeeeeeeeeessssssssss ...

      baaaannnnngggg ... buat scene baru pula ye lepas ni ..

      Sat, abang fikir dulu ... uuuuuuummmmm ... no! Tomorrow lah!

      Delete
  2. Red Bean Army tu Red Army (Kominis) jangan tak tau. UMNO mana ada.

    ReplyDelete
  3. BAB MCM NI MMG MEREKA YG BERTANGGUNGJAWAB AMAT LEMBAB MENJALANKAN TUGAS. PM CAKAP SANA SINI SURUH BERSIH CEKAP AMANAH TAPI ORG2 NI TAK JUGA TUKAR SPEED KERJA. PM KE JUGA YG MESTI PEKA DLM HAL INI. MANA PERGI YG LAIN2. LAST SEKALI NANTI LEPAS BEGITU SAJA. INI SALAH SATU SEBAB BUAT RAKYAT MUAK. KALAU MALAS NAK KERJA BERHENTI DUDUK RUMAH. RAMAI KAT LUAR NI NAK AMBIK TEMPAT AWAK. RAMAI YG NAK MENJALANKAN TUGAS DGN DEDIKASI.

    KERANA MEREKA INI DAH BANYAK SANGAT MEREKA YG PATUT DIHUKUM LEPAS BEGITU SAJA. BESOK DI AKHIRAT JAWAB LAH YA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu pi belajaq dulu undang-undang kat um kasi lulus dengan cgpa tinggi punya ... lepas tu balu lu cakap pandai-pandai ...
      dan sememangnya dan sepatutnya memang pm yang buat kerja ...
      lu tahu tak itu pm tun gol dah mansuhkan undang-undang pengcegahan ...
      kerana mahu rakyat bebas bersuara ... dan kebebasan inilah yang melahirkan red bean army ...
      sekiranya undang-undang pengcegahan masih ada ... senanglah pihak penguatkuasa menjalankan tugasnya ...
      lu tahu tak ... itu tun gol perkenalkan KPI ... lu tahu apa itu KPI ...
      lu mesti bodo punya olang ...
      itu KPI ukur prestasi penjawat awam ...
      kalau KPI rendah tarak naik pangkat ...
      so kena kontrol jangan kasi KPI rendah ...
      macam mana pendakwa raya mahu kasi KPI tidak rendah ...
      senang beb ... kurangkan pertuduhan yang mana bukti dan keterangan amat sukar untuk diterima oleh mahkamah ... yang terikat dengan akta keterangan ...
      memandangkan red bean army bergerak di alam siber ... bukti untuk di bawa ke mahkamah agak sukar ... bahkan amat sukar ...
      mahkamah tidak terima keterangan yang hanya berdasarkan anggapan ...
      mahkamah hanya terima keterangan yang solid ... dan sukar dipatahkan ...
      lu tahu tak sapa itu red bean army ... lu tahu tak adakah sebenar-benarnya orang itu adalah red bean army ... dan adakah dia sebenar-benarnya menghantar post yang berunsur hasutan ...
      sekiranya bukti yang kukuh dapat dikemukakan di mahkamah ... barulah hakim boleh terima bahawa malaun itu adalah red bean army ... ertinya ada orang yang melihat, mendengar membaca malaun itu post yang berunsur hasutan ... dan orang itu hendaklah memberi keterangan di mahkamah ... mana ada orang mahu memberi keterangan seumpama ini di mahkamah yang memakan masa dalam perbicaraan dan akan diserang
      bertubi-tubi oleh sang peguam bela ...
      keterangan seumpama ini hanya boleh didapati melalui risikan ... dan bukti secara risikan ini tidak diterima oleh mahkamah ... tetapi dapat digunakan melalui akta pengcegahan ... inilah yang tidak difahami oleh tun dol yang memansuhkan akta hasutan ...
      satu lagi wa mahu bagitahu lu ... itu akta hasutan memang ada ... tetapi pendakwa kena buktikan bahawa akibat dari post berunsur hasutan telah ada orang yang terhasut dan mengambil tindakan diluar batas undang-undang akibat hasutan itu ...
      lu ingat tak ... itu kapal singing telah kena bebas dari kes di bawah akta hasutan walapun mengeluarkan kata-kata berunsur hasutan ... kerana pendakwaraya gagal membuktikan bahawa akibat perkataan kapal singing telah ada orang terhasut atau kerasukan sehingga membawa parang dan golok memberontak ...
      ringkasnya lu cakap saja pandai ... tapi akai tadak pandai ... yelek pucik ... kerja lagi la tarak pandai ...
      lu mungkin pandai bab lain ... tapi bab undang-undang ... sori tu say ... lu memang tarak pandai punya ... pi belajaq dulu sampai lulus undang-undang dengan cgpa tinggi ...

      Delete
    2. Epic reply, Bro!!

      Cayalah!

      Kekadang memang kena skolah puak2 yang rasa pandai nehh!

      Delete
    3. terbaik bro..kasi sekolahkn budak budak baru tahu sikit berlagak mcm tahu semua...

      Delete
    4. AnonymousJune 21, 2013 at 7:34 PM

      Banyak juga pertuduhan yang mana bukti dan keterangan amat sukar untuk diterima oleh bukan shj mahkamah ... tetapi rakyat jelata pada tahun 1998/99 ... pertuduhah dgn tarikh dan masa yg tak pasti ... misalnya:

      Kamu ... pada suatu masa di antara tarikh ... 10 hb Feb .....hingga ... hb Ogos telah di dapati ...
      tanpa suatu masa (jam yg tepat), tanpa suatu tarikh yg tepat ... dlm selang masa 6 bulan ... tanpa saksi ..
      mahkamah masih boleh pakai jika ada suatu KUASA yg mengarahkan mahkamah .. (mahkamah politik) ... menerima ..

      kalau kau sendiri ada ijazah undang2, kau cucuk dgn buluh, bubuh tali, buat layang2 ....

      Delete
    5. setakat misalan yang sebegitu rupa budak tadika pun boleh buat ...
      setiap kes mesti ada saksi ...
      tiada kes yang tidak memerlukan saksi ...
      hatta kes melibatkan undang-undang pengcegahan pun memerlukan saksi ...
      cumanya dalam undang-undang pengcegahan saksi-saksi tidak akan diserang dengan hebat oleh peguam bela, tapi saksi-saksi masih kena panggil untuk memberi keterangan ...
      hanya orang yang bodoh macam kamu sahaja yang terperangkap dengan dunia anggapan akan percaya cerita seumpama itu ...
      syohh ... pergi belajar tingggi-tinggi dulu ...
      kalaulah kes seumpama itu maka senanglah kerja polis dan pendakwa raya ... kodkan kepada khalayak pembaca kes yang kamu nyatakan itu yang berlaku dalam mahkamah malaysia ...
      kerana setiap keputusan mahkamah adalah menjadi rujukan kepada perbicaraan selepasnya ...
      aku yakin kamu adalah orang pakatan rakyat yang dah sesat akal dan fikiran kamu ... dan sekali lagi aku minta pi belajar undang-undang sampai lulus dulu ...

      Delete
    6. ini bukan anggapan atau cerita nak oi ... ini kisah benar ..

      anak masa tu mungkin kat sekolah lagi ...

      pakcik lebih dulu makan garam ...

      orang yg jenis taksub, fanataik mcm nak ni mudah diperdaya ..

      tu yg geng2 peguam ramai2 pi dok melalak kat bersih tu apa sbb?

      sbb mahkamah tak telus ... kuasa mahkamah bukan kat tangan hakim ...tapi kat tangan siapa yg berkuasa ..

      cakap dgn anak ni boleh cakap saja le ...

      Delete
    7. sambung:

      Zaman sekolah pakcik dulu, exam Senior Cambridge/MCE, kalau English atau Add Maths dapat P7 pun kira mcm std gred A1 zaman anak ni …

      Kita punya ‘pre-law course’ pun sama taraf dgn ‘bar-council’ punya level zaman anak …

      “Junior Technical Certificate” punya level lebih hebat kualitinya berbanding “Degree in Engineering” anak punya zaman …

      Puak2 mcm pakcik ni, kalau Junior Cambridge/LCE, lebih hebat dari ‘first class honours degree’ zaman anak ni …

      Delete
    8. sebab itu gamaknya nwar aljubs menjadi pujaan pak cik ... walaupun tak lulus ijazah pengajian melayu ... pak cik dok puja-puji umpama dewa ... walaupun nwar aljubs sembah dewa api ... pak cik tetap dok jilat punggung nwar ... alahai kasihannya pak cik ... pi belajaq agama dulu dan pi belajaq undang-undang dengan guru yang benar ...

      Delete
  4. Mengingatkan kita juga ada anasir dalaman (fahaman Melayu Baru/Liberal), saya ingin mencadangkan gelaran Melayu Bawahan diganti nama 'MELAYU FUNDAMENTALIST' yg masih mengekalkan adat istiadat Melayu, budaya Melayu, adab sopan Melayu, berjiwa Melayu tapi .......masih kuat berpegang pada Rukun Islam 5 perkara & rukun Iman 6 perkara.

    Mohon cadangan dari teman-teman seperjuangan.

    Salam dan ikhlas dari
    Ex Son of Spura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengapa nak cakap orang putih? Melayu Jati aje lah.

      Delete
    2. It's all depend who lead the nation, who are the advisers, who are the top guns in the cabinet. It's a great pity that we have the quantity but not the quality. We sure miss a charismatic leader with strong character,self-coonfidence, visions, sharp thinking, intelectuality & progressive mind. All that seems lost since 2003.

      Delete
    3. The leaders now days are just thinking of expanding their pockets...

      Delete
  5. What is wrong with the government/UMNO/BN? Too complacent or it is too insignificant even though UMNO/BN nearly lost the PRU13 because of the damage the RBA has done? It was too obvious RBA had made slanderous remarks that has damage the reputation of the government and Prime Minister. Or are there people in the government that make it too difficult to undertake legal recourse? The PM, UMNO need to investigate. Or, what is the UMNO secretariat doing to stop this disparaging action by the opposition?

    ReplyDelete
    Replies
    1. In return, why can't UMNO do the same to them, damage and destroy back their reputation? Why all the while blaming the government? UMNO is lacking of cyber experts? Not as competent as the opposition? Ask yourself first (muhasabah diri) ... UMNO has a lot more members compared to them ... are all UMNO members IT illiterates? If we wish & we want, we can have a more stronger and powerful cyber force than those RBAs. But sorry to say, our bloggers/troopers mostly provide more 'entertainments' rather than fruitful or relevant ideas ...

      Delete
    2. You know why.......? Cause Najib had and will always listen to the young turks, closely associated with Tun Dol. I tend to agree that there are thousands of Malay youths cyber experts but well ignored due to reason I've said earlier. As a matter of fact they were alsototally ignored & not even registered as voters for the recent election.

      My friend.... we sure miss a dynamic-strong character-self confident-courageous leader who is foresighted with visions and intellectuality. Those are qualities missing in Tun Dol & Ah Gor.

      I'm now doing research to what, when, why, where and who contribute all these mess and mishap.

      Good day and regards.

      Ex Son of Spura

      Delete
    3. There must be something wrong with our education system. The fault is also with the parents! Students are taught to hunt for good grades only at school. Teachers and schools are competing for name. Parent just think of sending kids to tuition centres. The efforts to indoctrinate patriotic spirits to the kids are not being emphasized! What shameful Malay youth we are having ... as for the Palestenian, 5 or 6 years old kids can manage to speak out or give views about the problem or the challenge they are facing in their life ...

      Delete
    4. Anom June 21, 2013 at 7:13 PM quried:
      What is wrong with the government/UMNO/BN? Too complacent or it is too insignificant even though UMNO/BN nearly lost the PRU13 because of the damage the RBA has done?
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      My answer:
      It's all depend who lead the nation, who are the advisers, the inner circles to Najib, the top guns in the cabinet etc etc. It's a great pity that we only have the quantity but not QUALITY. We sure miss a charismatic leader with strong character, self-confidence, far sighted visions, sharp thinking, intellectuality & progressive mind. All those attributes seems lost since 2003.

      Delete
    5. So why wait before too late ... get rid of these nonsense leaders ...

      Delete
  6. Kita nak TV3 atau Bernama rancangan Hello Malaysia, jemput DS Najib dan lepas tu TS Muhyiddin dalam sessi Temu Bual agar rakyat tahu pendirian anda. Jemput Datuk Mohd Noor dan Cik Nor sekali.

    ReplyDelete
  7. Puki la parpu n puak umno semua.yg umno keluarkan peruntukan berjuta unt cybertroper umno tu buat apa?..mmg cybertroper umno ni bodoh n hnya tau rembat duit sahaja.tp kerja mcm ahli umno mkn taik.xkan x boleh lwan rba tu...ini unt menutup kebodohan bloger umno yg hanya tau sebat duit n paparkan cerita liwat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. org bodoh kalah. bertahun tahun serang buat fitnah. dah berjuta juta duit abis biaya red bean. kalah beb. jadi yg bodoh sape..org kalah bodoh. tuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Delete
  8. Aku & keluarga aku dari dulu lagi merupakan penyokong kuat Kjaan....kerana rasa bersyukur dgn keamanan & kemajuan yg kita kecapi selama ini....Sikap itu juga yg cuba aku semaikan di jiwa anak2 aku...iaitu budaya berterimakasih!!

    Tapi akhir2 ini lebih2 lagi selepas pru13 hati & jiwa aku sendiri yg tak keruan.....perasaan sakit hati, sakit mata semakin menjadi2....aku tertanya2....Sudah 'matikah' ketelusan & keberanian para pemimpin kita?? Perkara2 jahat, kotor & buruk yg amat 'melampau' yg telah dilakukan oleh pihak pembangkang bermaharajalela....seolah2 tiada undang2 yg mampu menghukum mrk....

    Sistem kehakiman negara kelihatan LONGLAI dgn keputusan2 mahkamah yg 'amat berat sebelah' jika melibatkan geng2 pembangkang....Kjaan kelihatan TERSANGAT LAH LEMAHnya.......Perkara2 beginilah menjadikan aku semakin hilang keyakinan pada Kjaan skrg....

    Sesungguhnya aku amat rindu era pemerintahan Tun yg amat dikasihi....Akan adakah lagi pemimpin mewarisi semangat & keberanian Saidina Umar Al Khattab....yg berani & takutnya hanya pada ALLAH SWT....setidak2nya setara keberanian Tun pun Alhamdulilah....Nasihat aku utk pemilihan Umno kelak....para perwakilan....pilihlah pemimpin yg berani, bersih & bekerja....yg mentaati ALLAH SEMESTINYA!!!!

    ReplyDelete
  9. Replies

    1. Purnama Malam boleh pergi Sabah tak?

      Ciaaannn Nurul Izah ... kerajaan Sabah tak kasi dia ke sana ...

      Dia skrg cuba nak dptkan i/c Filipin, senang sikit masuk Sabah ...

      Mesti boleh dapat, sbb Msia banyak bagi i/c kat orang filipin ....

      Delete
    2. gambat edit pun boleh percaya.

      Delete
  10. kepada melayu yg.konon nak tunjuk samseng dipadang merbok..

    mahasiswa cinabeng tetap terus belajar ulangkaji pelajaran di universiti..

    mahaswel melayu sibuk dijalanan dan berkhemah untuk menjahanamkan bangsa sendiri..

    akhirnya, mahasiswa cinabeng keluar dengan segulung ijazah kelas pertama dan tak perlu bayar PTPTN. Kerja terus jadi bos dan kuli mereka kelak adalah mahasewel yg.terus berungut kerana skim gaji mereka kecil dan terpaksa bayar PTPTN kerana ijazah yg.ada hanya cukup makan..

    gen2felda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minggu ni minggu terakhir peperiksaan U. Ada setengah U dah habis exam, bebudak dah mula balik bercuti panjang, atau ronda-ronda kotaraya. Esok kat padang Merbok banyaklah nampaknya bebudak dok melepak. Pandai jugak Nuwor timing. Gamaknya ramailah tu Melayu Baru disana.

      Delete
    2. RBA detected.
      Mcm nk promote saja!

      Delete
  11. Kalau nak suruh buat RCI terhadap pembangkang khususnya puak cinabeng,sori la jgn buang masa. Ah jib gor ma.. mana boleh ambil tindakan sedemikian nanti tak dapat undi kaum cinabeng ma..Kalau terhadap orang melayu pro-kerajaan,sepantas kilat akan ditubuhkan RCI dan macam2 lagi. Ah Jib must go!

    ReplyDelete
  12. Kebebasan bersuara secara perhimpunan langsung, penggunaan media massa,elektronik serta alam maya Cyber adalah elemen utama dlm amalan demokrasi.Tidak bermakna sebebas lepas tanpa batasan kerana tiada manfaat sistem kebebasan jika ianya disalah pakai,ketenteraman awam sentiasa dicabuli,kekacauan berleluasa dan ekonomi terjejas.Kebebasan individu juga tidak seharusnya mengatasi kedaulatan Undang undang.Tanya sama Najib:Kenapa Kerajaan Pimpinan beliau semakin lemah longlai dan lesu dgn pembangkang dan Cina.

    ReplyDelete
  13. PRU 13 baru sahaja berlalu usia kabinet baru BN belum pun sampai dua bulan.Terlalu awal utk memberi penilaian dan justifikasi.Datuk Najib perlukan masa dan sokongan rakyat yg kuat utk melaksanakan segala dasar,janji dan menifesto Barisan Nadional.Usaha memboikot brgn Cina tidak akan disokong olrh kjaan secara langsung kerana ia bertentangan dgn dasar perpaduan Nasional,apa pun kerajaan secara tak langsung tetap berharap Orang Melayu berusaha lebih gigih dan mengutamakan brgn keluaran sesama Islam.Cina terang terangan cuba meminggirkan ekonomi Melayu.Tiada sebab utk peribumi terus memperkayakan bangsa yg tidak mengenang budi.

    ReplyDelete
  14. Wei wallawei,kalau PR boleh wujudkan Cyber Trooper Kekacang Merah utk menghasut rakyat menentang kerajaan maka sudah sewajarnya BN dan Umno menubuhkan Cyber Trooper Defender and Infiltrator attacker sendiri.Ancaman dan provokasi melalui jaringan sosial maya perlu ditangani secara maya dan nyata.Kalau pembangkang berani kerana salah kenapa pihak yg benar perlu menikus ketakutan..mana teloqnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kita dah ada Parpu ... mamak kacang putih ...

      Cuma berbeza sikit ... dia Cyber Landrover ...

      Delete
    2. lebih baik meniaga dr jadi Melayu menyokong bangsa cina yg menghina mengutuk memaki Melayu. Anda Melayu ka????

      lebih baik jadi org kg dr org Melayu mengaku Melayu baru elit kota..tuiiiii tapi sanggup gadai negara kat cina. dua tahun aje pm..lepas tu bagi cina..sebijik singapork aiik salah seekoq singapork.

      lebih baik jadi Melayu biasa dr jadik Melayu yg mengaku serba tau menyokong org menghina agama dan nabi Muhammad.

      Delete
  15. Ini Datuk PPIM pun satu bahalol........suruh gomen pi tangkap hantu......Hang aje tangkaplah hantu hantu ni..........bawa geng geng bomoh sekali.

    Kalau memang tak jadi......suruh United Nation ajelah buat kerja ni.

    Nak buat RCI cakap lembu ni....ingat bapak hang punya duit kah........bodoh bin bahalol.

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum,

    Iklankan barangan yang ingin dijual atau perniagaan anda di laman web www.produkmuslim.info

    Terima kasih

    ReplyDelete
  17. NAK LAYAN MANUSIA SPESIS BABI KENA LAYAN MACAM BABI JUGAK...


    ReplyDelete
    Replies

    1. GUA SDG TUNGGU NAK TENGOK KALAHIRAN BABI SPESIS MANUSIA PULAK

      Delete
    2. anon5:43am/5:59am

      korang berdua ni ... dulu kerja kat kandang babi ke ...???

      Delete
    3. Dulu apanya ... la ni lah ...

      Delete
  18. tu la kalu dah ada kuasa x mau guna, penakut juga

    ReplyDelete
  19. HARAP BUAT SIASATAN, TANGKAP dan DIBUANG NEGARA
    JANGAN SIASAT LEPAS TU SENYAP

    DULU MASA TIME ADA ISA DIORANG X BERANI< SKARANG DAH MELAMPAU2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siasat jangan tak siasat......Tak dapat dalam lubang cacing........masuk lubang belut.......jangan sekali kali masuk lubang saifool. he he he he.

      Delete
  20. Dialog antara Najib dengan Anwar (sampai minit 1.16 saja tau..tapi patut saja anwar kena tembak pun..) keh keh keh:

    http://www.youtube.com/watch?v=TBK5NYbAs5I

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!