BOIKOT MESTI DITERUSKAN! MELAYU KENA BANGKIT DAN AJAR CINABENG DALAM EKONOMI!

Menarik LIBASAN (bukan kupasan) yang dipaparkan oleh blogger GAP. Artikel selanjutnya, klik GAP

Puak-puak KIASU sebenarnya semakin PANAS BONTOT dengan kempen BOIKOT BARANGAN CINA (BBC(D)). Tidak menghairankan apabila peniaga-peniaga KIASU ini mula mengugut dan melancarkan kempen yang sama terhadap barangan keluaran ORANG MELAYU.

Sejak kempen yang dilakukan oleh beberapa NGO Islam, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), bloggers dan facebookers; puak-puak KIASU ini mula menuduh cadangan ini bersifat PERKAUMAN dan mampu memberi kesan kepada EKONOMI NEGARA.

Khas untuk ORANG MELAYU, jangan percaya dengan RETORIK puak-puak KIASU ini ...

Ini 'reverse psychology' untuk ORANG MELAYU yang lemah dan kurang berfikir. Ini juga 'reverse psychology' agar KANTUNG puak-puak KIASU masih terus bernyawa dengan SIFAT MURAH HATI ORANG MELAYU.

KANTUNG inilah yang digunakan untuk menghancurkan KUASA POLITIK Orang Melayu dan Bumiputera dengan cara MENGGULINGKAN Kerajaan yang ditadbir oleh ORANG MELAYU.

Lihat, analisa dan kaji carta Bancian Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010 dibawah ini sebagai rujukan. Fakta dan angka tidak akan berbohong dan tidak mampu berbohong.




1) Anggaran 61.3 peratus (17.35 juta orang) adalah ORANG MELAYU dan BUMIPUTERA yang beragama Islam merupakan penduduk di negara ini. Berapa besar KUASA MEMBELI (purchasing power) ORANG MELAYU dan BUMIPUTERA di Malaysia ?

2) 17.35 juta ORANG MELAYU dan BUMIPUTERA yang beragama Islam membeli barangan dari puak-puak KIASU pada tahun 2010. Berapa banyak barangan yang dibeli dari puak-puak KIASU sejak 56 tahun yang lalu ?

Baca semua 10 hujah-hujah yang menyokong Boikot Cina DAP akan perkasakan ekonomi orang Melayu/Bumiputera di Gelobang Wangsa Maju SINI

House PK: Ini artikel aku sedut dari The Unspinners. Juga korang kena baca pasal Cinabeng mangkuk perosak negara si Omar Ong kat SINI dan SINI..

166 Responses to "BOIKOT MESTI DITERUSKAN! MELAYU KENA BANGKIT DAN AJAR CINABENG DALAM EKONOMI!"

  1. Setuju BBC wajib diteruskan utk pemeliharaan bangsa agama dan negara.

    Kalau tidak Melayu dan Malaysia akan pupus saperti spesis terancam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum,

      Iklankan apa saja barangan yang anda ingin jual atau iklankan perniagaan anda di laman web www.produkmuslim.info

      Terima kasih

      Delete
    2. Kempen ini harus kekal sehingga Kuasa Melayu kembali mutlak. Jangan berhenti kerana ini juga adalah sebahagian Jihad

      Melayu kebanyakan mungkin tidak kaya, tapi,,,,,,,,KUASA MEMBELI walau sesen tetap ada,

      Delete
    3. Nak kuasa membeli apa kalau miskin?

      Delete
    4. Anom Jun 19, 07:40 PM

      Cubalah berfikir positif. Walau miskin dan sederhana, kita kan masih ada kuasa membeli (buying power). Pilihan kan masih di tangan kita, walau kita bukan wakil rakyat ke, menteri ke atau jutawan sekali pun! Biar miskin kebendaan tapi jangan miskin pemikiran dan akhirat.

      Maaf jika saya keterlanjuran kata-kata.

      Salam Hormat.

      Delete
    5. Anon 7.40. Melayu miskin? Kuasa membeli pasa Melayu. Jadi Melayu lah yang kaya. Aku sikit pun tak heran cina..

      Delete
  2. puak cinabeng sudah bersepah dimana mana, bangsa Melayu harus kekal diMalaysia. Disingapura Melayu hanya menjadi pameran muzium saja.

    Awas komunis cinabeng mahu berkuasa seluruh nya. Hapuskan kuasa ekonomi maka mereka akan sujud semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sering ulang alik ke Spura kerana 6 adik-adik saya warga Spura. Pemerintah PAP telah menghapus matapelajaran sejarah kerana tak mau rakyatnya tahu Spura adalah bekas jajahan Kerajaan Melayu Palembang, Kerajaan Majapahit, Kerajaan Melayu Islam Melaka dan terakhir Kerajaan Melayu Islam Johor.

      Di Spura, Melayu dipecahkani kepada 2 golongan. Satu golongan Melayu Islam dan satu lagi golongan Melayu Liberal. Hal ini sudah mula berakar di Malaysia, khususnya di KL & Selangor. Semoga perkara sedemikian tidak berleluasa di tanah air kita.

      Ex Son of Spura

      Delete
    2. Melayu liberal cuma sedikit saja di Malaysia ni. Ramai lagi Melayu yang berakar umbikan kebudayaan Melayu. Boleh lihat Johor, Ns dan Melaka. Melayu Selangor saya no komen, sebab dah ramai tak sedar diri. Ramai Melayu yang berpendidikan tinggi yang sedar diri, yang akan naikkan ketuanan Melayu. Tunggu saat dan ketikanya sahaja..

      Delete
  3. Sokong!!! Kedai jam melayu di giant putra height, kedai kek mak we di seksyen 18 shah Alam, kedai runcit jual barang buatan muslim - usrah halal di seksyen 3 Shah Alam

    ReplyDelete
  4. Bob klang serembanJune 19, 2013 at 8:42 AM

    assalam.

    1. Hangpa perasan tak tokey penganjur game malaysia vs chelsea tu berbangsa cina!!!
    2. Buat apa nak bagi 2 tokey cina nie kaya woi....nak habaq mai....
    3. jom boikot game malaysia vs chelsea kt stadium!!! tak payah beli tiket.. membaziaq ja woi......
    4. pakat ramai2 tengok tv ja.......


    ada beran ke bro bro fan chelsea bangsa melayu????

    ReplyDelete
    Replies

    1. Hoi rba ... jgn cuba nak sabotaj kerajaan di sini!!!

      Delete
    2. siapa pegi tonton Chelsea Julai ini ialah pengkhianat bangsa!

      Jom boikot bolasepak!

      Delete
    3. Boikot bolasepak? Nampak? .... nak boikot bolasepak ... supaya nampak kegagalan program suka Negara? Nak cari modal untuk cantas menteri belia & sukan?

      Dakyah2 gestapo ala KGB begini memang banyak ... tapi KJ tak perlu takut ...

      KJ ... ko tak perlu bimbang ...

      Biarkan luncai2 di atas terjun bersama labu2 mereka ...

      Biarkan anjing2 di atas menyalak bukit putrajaya engkau ...

      Realitinya, hakikat ttg kebolehan ko yg akan menentukan kejayaan ko ...

      Salakan dan lolongan mereka tidak akan menghasilkan apa-apa, malainkan dosa ...

      Intan dipalit lumpur, tidak akan hilang sinarnya ...

      Ular menyusur akar, tidak akan hilang bisanya ...

      Harimau tidur bergengkur, tidak akan tumpul taringnya ....

      Bintang yg cerah adalah fenomena cakerawala ... ia tidak dapat dimalapkan dgn meteor2 yg berterbangan dan berkeliaran tak berhaluan ...

      Pergi jahanam dgn taik2 bintang yg dengkikan kegemerlapan cahayamu ...

      Kalaulah pemimpin2 dlm UMNO ibarat bintang2, ko KJ adalah bintang Kejora ...

      Delete
  5. TENTERA ANAI ANAI MELAYU SEKALIAN !! ANDA SEMUA ADALAH HARAPAN DAN PENYELAMAT TANAH MELAYU INI!! JANGAN BIARKAN DIRI KITA DIJAJAH DAN MEREMPAT DI NEGARA SENDIRI!! HANCURKAN EKONOMI CINABENG LAHANAT!! CILAKAK LU OMAR ONG!! CILAKAK LU CINABENG!!..... PTUUUIIHHH!! SERAAANNNNNGGG!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat Melayu harus diterapkan sampai bila bila

      Delete
    2. dah nak perang ke boss ? sorang serang2

      Delete
    3. anai2 mana ada serang, merayap perlahan2 ... bila timbul sarang ... kena racun ... lama pulak, baru nak ada balik benih ....

      Delete
    4. Ramai melayu bodoh kacang luapankan kulit yang nak cibaikan jihad BBC kita. Mereka ini pengkhianat bansga dan layak dilucutkan status bumi mereka!!!

      Sesiapa Melayu yang beli atau pergi Giant, Carefour, Jusco, Parkson, Shell, Caltex, BP, KLCC, Pavilion, Subang Parade, 711, Speedmart, McDonald, Starbuck, Gloria Jean, Old Town, Sungai Wang, Airasia, Firefly, Apple, Dell, Honda, Mosimo, Toyota, Nissan, Coca Cola, Hyundai, F&N, 7-up, sprite, Nescafe, Milo, Delifrance, .... ialah pengkhianat bangsa! Demi Alif Ba Taa!

      Delete
    5. Saya apa peduli pengkhianat ke apa ke ... raya tetap nak raya ... shopping tetap nak shopping .... kedai2/kompleks2 tu memang dah top, senang nak cari ... anak2 pun suka ... nak pegi cari kedai lain ... bukan tahu kat mana lagi ... entah ada aircon ke entah tidak ... barang2 pun terhad ...
      Husband saya pun suka sbb accessory kereta pun banyak ....

      Delete
  6. Bro, promosi kurang tentang BCL dan ABC. Saya balik kampung, boleh kata semua tak tau. Kasi edar sticker pulak, OK tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju kempen BBC harus kekampong supaya orang kampong jual beli dianatara sendiri. Lagipun orang tengah cinabeng dah lama kaut untung jual durian dll dipulau kiasu

      Delete
    2. Saya sokong kempen ABC/BBC/BCL melalui stiker dan flyer masuk kampung sebab ketiadaan khidmat internet.

      Ingat............... ORANG MELAYU KAMPUNG/BAWAHAN lah yang telah mengundi BN dan sekali gus member mandat kuasa kepada pemimpin kerajaan sedia ada. Bukan Melayu Elit atau Melayu Liberal.

      Delete
    3. Jika pemimpin UMNO (wakil rakyat, GLC, menteri/pm/tpm/exco negeri) tulus & ikhlas, golongan kaya raya multi-millionaires ini wajib membantu menyediakan sebiji komputer kpd setiap rumah Melayu Kampung yg telah mengundi BN/UMNO.

      Delete
    4. Kalau nak buat logo bbc yang paling power mestilah;

      ada gambar nik aziz sedang pegang sepanduk bbc. Gunakan pengaruh tuan guru untuk jihad ekonomi ini,

      insyaallah boikot akan berjaya

      Delete
    5. Jenis2 Melayu:

      1. Melayu kuno: di kampung2, buat kerja sawah, menoreh, tangkap ikan kat sungai ... tak amik tau hal politik ... mereka ini akan mudah ikut arahan mcm lembu dicucuk hidung dan mudah diperdaya ...

      2. Melayu ortodoks: mereka lebih maju, tapi apa2 yg diberi tahu dari pihak atas, mereka terima bulat2 sbg betul belaka, mereka ibarat lalang ditiup angin, ketua mereka mcm angin ... kalau ketua tiup ke kanan ... mereka ke kanan ... kalu ketua ke kiri ... mereka ke kiri ...

      3. Melayu hipokrit: mereka juga maju, tahu menilai apa2 yg diberi tahu dari pihak atas, mereka tidak terima bulat2 di dlm hati, tetapi berpura-pura bersetuju untuk berada di tempat selamat (play safe) ... mereka banyak berada di lapisan atas politik ...

      4. Melayu baru: mereka lebih maju, matang berfikir, tidak terburu-buru membuat keputusan, tahu menilai apa2 yg diberi tahu dari pihak atas, mereka berani menyanggah perkara yg tidak betul demi menegak kebenaran, sentiasa berusaha untuk berubah ...

      Sayang sekali, kita kekurangan pemimpin2 dari jenis yg ke-4 ....

      Delete
    6. Sedap cakap

      Delete
    7. Satu contoh jenis yg ke 4 ialah Ketua Pemuda UMNO ... semua orang tahu dan semua orang setuju ...

      Delete
    8. Jenis ke 4 ) Melayu Baru............. biar betul beb? Melayu yg tak tentu hala identitinya? Melayu Liberal yg menyetarakan semua taraf sama. Melayu Liberal naif tidak tahu di mana harus diutamakan (priority over priorities). Such a pity............!!!!!!

      Delete
    9. Melayu baru tu termasuk yang dok kangkang kat awang Liberia dan Nigeria ker?? Ader tatooo gak.

      Melayu baru tu termasuk yang suka makan angsa cucuk dan nasi ayam Hailam (ayam cucuk) kat sebelah pasar Pudukah?? Yang suka makan restoran Cina "we serve no PORK" sebelah Vistana,bila pegawai JAWI nasihatkan control sedikit selera kecinesesan tu,jawapannya " duit aku ikut suka aku lah!!.

      Melayu baru tu suka cakap, mana ada Melayu di Tanah Melayu ni! Semua Melayu adalah pendatang Indon, mamadey,parpukutty. Melayu baru adalah pancinabeng, panasia, pandia, induk benih lombok...termasuk ker ni semua??

      Delete
    10. Setuju! Melayu Baru ialah penkianat kacang lupakan kulit! Kepala diracuni idea barat dan yahudi lakhnat! Keadilan, kesaksamaan, equaliti, frateniti, kepala hotak engkaula! Ko nak itu ko berambus pergi Australia, Amerika atau London! Lita tidak perlu barua macam ini dalam umno. Cepat pecat KJ!

      Delete
    11. Cepat pecat KJ? Orang yg keluar kenyataan mcm ini adalah orang2 yg tidak suka melihat Melayu moden & maju. Mereka suka melihat Melayu berada dlm kepompong lama. Mereka tak mahu Melayu menjadi bangsa yg lebih bermaruah dan lebih dihormati bangsa lain!

      Siapa Khairi Jamaludin:
      1. Menteri Belia dan Sukan ‘Malaysia’
      2. Ahli Parlimen Rembau
      3. Ketua Pemuda UMNO Malaysia
      4. Lulusan Oxford University, UK.
      5. Fasih berbahasa Inggeris & bahasa Melayu.
      6. Petah bercakap & banyak hujah ilmiah
      7. Disukai oleh anak2 generasi muda
      8. Berfikiran matang dlm membuat kenyataan
      9. Bersikap terbuka kpd kritikan
      10. Tidak mudah melatah bila dikritik
      11. Bersikap liberal dan toleransi
      12. Berfikiran terbuka dan menerima pandangan orang
      13. Berani berhujah dan menyatakan pendirian
      14. Tegas dlm pegangan & pendirian
      15. Berani berdebat dgn Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim
      16. Berani berdebat dgn Pengarah Statistik & Perancang Strategi Pilihanray PKR, Sdr Rafizi Ramli.
      17. Low profile & tidak suka menunjuk-nunjuk
      18. Mahu membentuk generasi Melayu baru yg lebih kompetan
      19. Mahu bawak keluar orang2 UMNO dari fikiran dogmatik dan orthodox
      20. Disenangi oleh semua bangsa & lapisan masyarakat, bukan orang2 Melayu shj
      21. Tidak disenangi oleh Tun M …sbb menghalang laluan anak Tun ….
      22. (banyak sangat, tak larat nak taip)
      23. ….
      24. ….
      25. ….
      26. ….
      27. ….
      28. ….
      29. ….
      30. Bakal Perdana Menteri Malaysia … tahun …

      Delete
    12. Siapa kata orang muda suka Kj? Kj tu tak ada ciri2 Melayu, suruh bini dia tutup aurat sikit takpun, pakai baju kurung ke apa, asik dok sibuk buat peragaan fesyen cater untuk orang high class. Kj tak bawak suara orang Melayu secara amnya. Mb perak, Mb ns, km melaka, mb johor yg baru tulah wajah melayu sejati. Bawak semangat melayu. Aku peduli apa Kj lulusan oxford, orang oxford bukan tolong majukan kampung aku. Ingat dia sorang je boleh cakap omputih? Blahlah

      Delete
  7. Satu sebab aku boikot barang cina adalah kerana mereka dah boikot barang melayu terlebih dahulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju 100% . Alhamdulillah orang melayu da mula bukak biji mata

      Delete
  8. sembelih tuhan cina beng...

    ReplyDelete
  9. Bawak masok lagi Bangsa serumpun dgn kita jadikan warga Malaysia.

    Pastikan Bangsa sarumpun kita jauh lebih ramai dari Bangsa Cina Kominis Babi saperti yang di lakukan di Negara seberang tambak. Ya itu diskriminasi Kaum secara sistematik!!

    Perbanyakkan kedai Melayu/Bumiputra dan jahanamkan kedai/bisnes Cina!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat mcm kat Sabah, bawak masuk bangsa serumpun. Bangsa import dari indon dan sulu. tak gitu?

      Delete
    2. yalah cuma anwar buat kecoh terdesak nak jadi PM, habis orang serumpun nak cari makan sekarang pun susah

      Delete
    3. Anwar nak jadi PM sbb nak jaga keharmonian Negara. Beliau dapat melihat keadaan kacau bilau dan permusuhan kaum yg mungkin berlaku. Jika ini berlarutan, ia boleh mencetus kpd perang saudara yg akibatnya Msia akan dilihat sbg Negara tidak selamat untukn pelabur2.

      Dgn kepimpinan Anwar, semua bangsa akan mula bersatu kembali dan akan balik kembali kpd suasana Barisan Nasional seperti suatu ketika dahulu. Cuma beliau salah pilihan nama PR: Pakatan Rakyat sbb pakatan selalu dikaitkan dgn unsur2 negative atau penentang. Saya cadang beliau tukar nama parti kpd PB: Perikatan Baru atau pun BNB: Barisan Nasional Baru ...

      Delete
    4. Anom Jun 19, 08:54 PM

      PM......Pengkhianat Melayu? Tepat tu, right on the dot!

      Sekarang ni pm (Penghianat Melayu) sibuk menjarah seluruh negara menghasut, merusuh menanam kebencian terhadap pemerintah Melayu UMNO, Islam, Raja2 & Negara. Malah sering keluar negara memburuk-buruk negara sendiri di media luar negara, contoh terdekat di Indonesia baru-bari ini.

      Delete
    5. Pengkhianat Melayu?

      Jgn nak samakan Pengkhianat Melayu dgn Pengkhianat UMNO!

      Anuar khianat kpd UMNO!

      Delete
    6. Masa Sulu ceroboh Sabah kita patut balas dengan IC biru bukan peluru. Kita boleh kembalikan daulat sultan di Sabah.

      Delete
  10. cerita boikot BBC BCL ABC hanya diketahui oleh blogger, orang kpg dan mereka dalam town yang tidak mahir ict tidak tahu apa2. buatlah risalah tabur kat mesjid hari jumaat, buat ceramah diseluruh pelusok tanah air baru semua akan faham kenapa project ini perlu dijayakan.ini tidak salah kerana kita hendak meningkatkan ekonomi orang Melayu yang termaktub dalam perlembagaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju . Tidak ramai di luar sana yang tahu akan hal boikot ini . NGO melayu mesti terus mainkan peranan .

      Delete
    2. Ini lah yg dinamakan "consumer rights for Muslims buying only HALAL products". Tak salah pun.

      Delete
    3. PERKASA bila lagi nak main peranan?

      Delete
    4. Perkasa walau terbiar (Najib lebih utamakan orang Pak Lah) tapi masih digeruni bagai Pak Belang yang luka.

      Delete
    5. Jgn cuba calarkan imej Najib ... tak mungkin Najib bersikap begitu!

      Najib bukanlah jenis orang yg suka pilih kasih ... dia tidak bersikap prejudis, dia membuat pertimbangan yg teliti dan waras sebelum membuat sesuatu keputusan ...

      Tun M boleh nampak nilai2 yg ada pada Najib, sbb itu mahu dia Najib dikekalkan.

      Kalo ko tak suka Najib, ko boleh berambus! Hancau ... hancai ... lancau ... luncai ....

      Delete
    6. ko nak suruh sape berambus..org yg beri komen kat sini tentang sikap najib yg lebih ke cina dlm semua level tu ko suruh berambus..ko anak najib ke..kau adik ong ke..

      hoiii malaun...kami semua di sini yg undi logo BN bukan cina..gambaq BN bukan org. Jika kami tak undi tu najib mungkin yg berambus. Mulut tu cabai.

      Tapi kalau hang org suruhan barua nuor..tak heran..dah berambus ke indo.. cari tempat tabur fitnah..blackout tak laku.

      Delete
    7. Bahasa Anom Jun 18, 06:22 PM mencerminkan tahap peribadian & pendidikan dirinya.

      Tiada kata secantik bahasa - legasi lagenda tak berganti (P> Ramlee).

      Delete
    8. Sayang ... malang ... apalah dosa UMNO, hingakan mendapat seorang penyokong buta ...buta mata, buta hati, buta perut, buta kayu, segala buta ... spt AnonymousJune 19, 2013 at 7:20 PM

      Buta shj tak apa lagi kalu tak bodoh tolol bangap ...

      Kalau tidak kerana war room Najib serta hempas pulas penasihatnya UMNO tak akan mendapat kejayaan cemerlang spt PRU13 ... kerusi parlimen UMNO lebih meningkat pada PRU13 berbanding PRU12 ...

      Ko marah apa ... kejayaan/kejatuhan UMNO jgn dikaitkan dgn Cina! Hidup mati UMNO di tangan orang2 Melayu! Cina pangkah MCA ke DAP ke, UMNO tetap UMNO ... Bila UMNO berjaya menghalang orang2 Melayu dari mengundi parti lawan, itulah kemenangan yg sebenarnya, ada faham ke tongong?

      UMNO tidak ada kuasa atau cara nak pengaruh Cina sokong mana2 parti, tapi UMNO ada segala cara untuk mendorong orang2 Melayu kembali dan terus menyokong UMNO. Dan Najib dah berjaya! Lebih ramai orang2 Melayu dah meninggalkan pembangkang dan kembali menyokong UMNO. Di Kedah, UMNO rampas balik kuasa dari PAS, di Kelantan, Terengganu dan Selangor, prestasi UMNO adalah lebih baik dari PRU12, undi UMNO makin bertambah ...

      Najib dah berjaya meraih semula kepercayaan orang2 Melayu ...

      Walapun semua orang tahu Cina sangat kuat sikap chauvenisnya, Najib memberanikan diri juga beradu nasib untuk menarik mereka, tapi tak berjaya nak buat mcm mana ..

      Ko marah Najib sbb ko terikut-ikut dgn sentiment orang2 yg anti najib ... yg cakap kononnya Najib bela Cina dsb ... Najib pun tahu sikap Cina. Siapa yg ajak orang2 Melayu asah parang & turun ke Kuala Lumpur dan berhimpun di Stadium TPCA, walaupun berbasikal ... untuk ajar Cina ... tau tak apa ....



      Delete
    9. sambungan: ... peristiwa stadium TPCA tu tahun 1986 ...

      Delete
    10. Anom June 19, 2013 at 8:09 PM...........

      Saya kurang setuju dgn hujjjah anda yg tak berasas sama sekali. Melayu Liberal/Urban/Elit di Selangor menolak UMNO sehingga UMNO menjadi tercorot di belakang DAP, PAS, PKR pd PRU 13. Mana ada peningkatan? Jgn nak auta.... pakai fakta!

      Entah berapa ratus juta RM Najib (melalui penasihat War Room) hamburkan buat pesta, jamuan & iklan kempen Sayang Selangor tv setiap malam, apa hasilnya? Yg pasti BN kalah teruk (tercorot), tapi tuan-tuan penasihat duit masuk dapat hasil hasil konsultasi (consultation fee) dan komisyen. Kaum Melayu dan Bumiputera Bawahanlah yg mengundi BN dan seterusnya memberi mandat pada Najib untuk terus memerintah negara.

      Kami sekarang menahan diri atas nasihat Tun Mahathir. Namun jika Najib masih lembik dan terhegeh-hegeh serta tidak pecat Lembaga Penjarah War Room dia, pakai nampak bujur melalu melintang patahlah kami Melayu Bawahan akan bertindak.

      Assalamualaikum.


      Delete
    11. Tak payah cakap besarlah tuan:

      Membujur lalu, melintang patah gigi ko kene penampor tun ...

      RBFonline beri 10 sbb kenapa Najib harus dipuji dgn kemenangan BN, ada orang anti Najib minta ko kaunter attack ... dia orang ingat ko cekap, sbb selalu tulis orang putih. Jangankan 10, satu abok pun tak ada.

      Ada dua kemungkinan, sbb ko tak mampu:

      1) Memang 10 sebab2 pujian itu benar & ko tak akan dapat cari idea nak patahkannya.

      2) Ko ada idea untuk patahkannya, tapi ko takut dekat Tun.

      Ha ha ha ... PEJUANG?
      Bukan! ... PELUANG! ... "PERLUWANG" ...

      Delete
    12. Anom Jun 19, 09:17 PM

      Seingat saya semuanya telah saya jelaskan petang tadi. 10 perkara tersebut bukanlah penyebab utama BN gagal medapat majoriti 2/3. Tapi takpe lah saya perturunkan di sini punca sebab kegagalan itu untuk pengetahuan sdra dan umum.

      After in-depth contemplation through statistical analysis & cause & effect approach, saya dapati kegagalan tersebut berpunca dari strategi mengarut War Room Najib, kegagalan Pergerakan Pemuda memainkan peranan sebagai sayap kanan parti, pengkhianatan Anwar Ibrahim, hasutan DAP & Cyber troopernya.

      BN kalah teruk di kawasan majoriti Cina. Manakala BN menang seluruh negara di kawasan majoriti Melayu (kecuali Kelantan & Selangor). Hakikatnya, PRU 13 adalah pertembungan antara Melayu UMNO dan Cina DAP.

      Pergerakan Pemuda pimpinan KJ langsung tidak aktif sebelum dan menjelang PRU 13. Seharusnya mereka giat membuat program menarik anak muda Melayu sebagai ahli dan pengundi baru. Mengikut laporan hampir semua anak muda Cina mendaftar (termasuk di luar negara) sebagai pengundi. Tapi anak muda Melayu dibiarkan leka dan terbiar tidak berdaftar. Najib dgn penasihat-penasihat tidak berguna pula leka berpesta makan besar dgn puak Cina.UMNO Selangor pula bercakaran sesama sendiri merebut tempat untuk menjadi calon. Najib, KJ dan penasihat-penasihat (orang Pak Lah) adalah punca utama kegagalan BN meraih 2/3 majoriti.

      Itulah jawapan saya.

      Delete
    13. Saya sokong Othman AhmadJune 19, 2013 at 10:27 PM

      Najib tidak sesuai lagi memimpin UMNO & BN! Kita bukan bencikan Najib, tapi kita hendak beri peluang kpd pemimpin yg lebih relevan, yg dapat mengubah nasib BN dan masa depan BN.

      Kita tidak harus berandaian yg bukan2 ...
      Kenyataan Tun yg meminta jawatan Pres & Timb Pres tidak dipertandingkan dgn alasan orang2 Melayu akan berpecah jika diadakan pertandingan, rasanya tidak tepat.

      Perpecahan boleh berlaku di peringkat mana2 shj. Kalau begitu, jwtan2 lain seperti Ketua Pemuda, Timb Ketua, Naib Presiden pun jangan buat pertandinganlah, nanti ada perpecahan. Begitu jugalah di peringkat negeri ...

      Kita sayang Najib, kita kenang jasa2 beliau, tapi kita lebih sayang bangsa kita, orang2 Melayu. Terutamanya orang2 Melayu luar bandar yg telah begitu lama setia di belakang UMNO. Mereka adalah talian hayat yg tinggal sbg penyambung nyawa UMNO. Melayu bandar, Melayu elit,Melayu liberal, Melayu baru ... kita sukar hendak percaya mereka ... statistic pengundian PRU13 menunjukkan mereka bukan di sebelah kita ...

      Kita hendak cari pemimpin yg lebih patriotic, berjiwa Melayu & sentiasa memikirkan nasib bangsa Melayu....

      Delete
    14. Saya juga sokong Othaman Ahmad, Najib perlu disingkir kerana kegagalan BN meraih 2/3 majority PRU13 yg lalu.

      Delete
    15. Hoi AnonymousJune 19, 2013 at 9:17 PM!

      Mana telor engkau? Kenapa diam? Itulah jgn main tuduh2 , cakap ikut sedap mulut.

      En Othaman Ahmad sudah buktikan, dia tak takut dgn Tun M ..

      Nyata sekali tuduhan & fitnah kau tidak benar!

      Aku tahu En Othaman ini orang yg berpendirian dan berani... kalau dia tak suka Najib, dia akan cakap tidak suka ... bukan mcm setengah pondan2 tu berapi-api hentam Najib, bila Tun M bersuara, habis bertempiaran lari ...

      Syabbas En Othaman, kita tidak akan biarkan Najib terus memegang jawatan pres UMNO lagi, demi untuk masa depan bangsa ... jgn peduli dgn Tun M ... dia di luar gelanggang, mungkin tidak dapat memahami kita pejuang2 yg di dlm ...


      Delete
    16. Anom Jun 19 at 7:20 PM

      Salam perjuangan......

      Tepat...... Himpunan blackout mereka dah mula kendur dan lenyap. Mungkin dah muak dgn fitnah dan caci hamun sama. Jika ada pun kaum cina je yang hadir. Perang sarap cyber telah saya tenatkan di you tube - Sila google di You Tube, " Perhimpunan Blackout 505".

      Assalamualaikum.

      Delete
    17. AnonymousJune 20, 2013 at 12:06 AM, AnonymousJune 19, 2013 at 11:56 PM, AnonymousJune 19, 2013 at 10:52 PM,

      En Othaman memang anti Najib, tetapi sekarang terpaksa sokong balik Najib, sbb Dr M nak Najib dikekalkan … jadi tidak perlulah lagi korang nak cakap mcm itu …

      Namun, En Othaman tidak akan keluar kenyataan kempen untuk naikkan Najib sbb

      (i)susah baginya nak cari hujah baru (ttg kebaikan Najib) untuk bunuh hujah lamanya sendiri (tentang keburukan Najib) …

      (ii)takut kena balun dgn geng2 anti Najib yg kaw-kaw mcm 'parang terbang' & 'reentry capsule', silap gaya parang terbang keluar dari computer, cantas leher dia atau capsule pelanting keluar hentam biji mata dia …

      Dan, En Othaman juga tidak akan keluar kenyataan kempen untuk jatuhkan Najib lagi sbb

      (i)dia takut dgn Dr M ...

      (spy2 Dr M ramai kat blog ni, nak kenal mereka, yg selit2 hentam KJ tu, yg tu lah ...)

      (ii)dia dapat pentunjuk selepas solat hajat & istikarah (katanya)


      Di dlm hati dia tetap benci & anti Najib ... kalu nak cari tulisan dia ttg itu, kena selongkar dlm blog lain spt GAP (Gerakan Anti PKR) dsb ...

      Delete
  11. ramai dah bangsa elayu yg sedar akan perkara nie.. sebab tue lah cina babi nie semakin takut ... mcm2 propaganda diorang buat ,, yg paling teruk tue ada gak antara diorang tue sanggup khianat negara kita nie.........

    ReplyDelete
  12. Mari kita tuang lagi banyak minyak ke dalam api kempen boikot ini. Biar api jadi lagi besar, bagi hangus bisnes cinapek babibeng. hahahahaha.....seronok aku tengok semangat berjuta-juta orang Melayu yang bersatu menumbangkan rejim cinapek babibeng yang kuat menipu dan banyak makan taik babi.

    ReplyDelete
  13. Dapig tidak akan berhenti selagi misi untuk meletakkan proksi di kerusi berprestij di Putrajaya tidak menjadi kenyataan.

    Kalau dalam PRU 13, penaklukan undi Cinabeng secara total gagal membuahkan hasil yg diharapkan, apa pula perancangan Dapig seterusnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usah pedulikan DAPigs kerana mindset cina telah habis diliwat oleh Anwar, Kit Siang & Guan Eng. Kita tumpukan saja sepenuhnya kepada bangsa Melayu. Bila Melayu bersatu, undi cina sudah tak ada makna,,,,,, IRRELEVANT!

      Mesti ada percaya diri, UMNO itu......... Under Malays No Opposition !

      Delete
    2. Ini falsafah ceduk tahun 1998 punya:

      Under Mahathir No Objection!



      Delete
    3. Under Malays No Opposition apake nye ... yg ramai dlm PAS & PKR tu bukan Malays? Bukan opposition?

      Delete
    4. UMNO - Under Mahathir No Objection itu betul Justeru era Tun Mahathir, semua rancangan dan gerak kerja pembangunan dapat berjalan mengikut jadual Hasilnya dapat kita nikmati sehingga ke zaman berzaman.

      UMNO - Under Malays No Opposition bermaksud parti-parti pembangkang (khususnya DAP) kecut menikus & irrelevant ketika pemerintahan Tun Mahathir. Anwar Ibrahim ketika itu pun tersumbat dalam penjara. PAS, S46 & PKR adalah serpihan dari UMNO di mana pemimpin peintis mereka pada mulanya juga adalah orang UMNO. Tapi dek keciwa cinta tak berbalas, mereka meninggalkan UMNO untuk berjimak dgn DAPigs yg nyata anti Melayu/Islam sejak 1963 (era PAP/LKY) dan kini DAP/Lim Kit Siang. Ini semua angkara kelemahan Pak Lah yg telah mengeluarkan Ad Dajal Anwar dari belenggu penjara hingga kekacauan tidak terkawal

      Delete
    5. Urusan keluar masuk penjara adalahn urusan mahkamah, kenapa nak kaitkan Paklah? Telunjuk lurus kelinking berkait ... nak tempias2kan KJ ...???

      Delete
    6. Tak pelah..... mungkin anda masih muda untuk memahami permainan orang-orang politik. Pak Lah ketika itu ingin merubah persepsi umum bahawa dia bukan zalim dan berkuku besi seperti Tun Mahathir (nak tonjolkan image Mr Good lah konon). Selain itu, dia bernikah dgn perempuan cina konon dia bukan racist seperti Tun Mahathir. Selepas itu, berjela-jelalah orang cina menjadi penasihat Pak Lah seperti Omar Ong dll. Akhirnya, Anwar balas kebaikan dia dgn menghuru-harakan negara sampai tak sudah. Tapi dalam kekecohan, di balik tabir apa sebenarnya berlaku? Kita heran kenapa menantunya (si KJ) cukup intim dgn DAP hingga mengambil Regina Lee sebagai setiausaha akbarnya. Apa pun... inilah gaya hidup Melayu Baru/Liberalisme yg dibangga-banggakan oleh kalangan Melayu elit dan educated. Oh my gracious.............!

      Delete

    7. Saya tak mahu jawapan yg berbelit2.

      Ini tidak menjawab soalan: bagaimana Pak lah buat, boleh lepaskan anuar dari penjara, pak lah bukan hakim?

      Kenyataan2 retorik seperti : "KJ jual Negara" pernah keluar dlm satu blog. Tapi bila tanya balik, bila, jual dekat siapa, dll, mereka tak boleh jawab, sebaliknya mula putar sana, pusing sini ... beri jawapan yg tak berkaitan!

      Delete
    8. Kenyataan

      menantunya (si KJ) cukup intim dgn DAP

      juga bersifat fitnah

      Delete
    9. kalau kenyataan

      En Othaman Ahmad cukup intim dgn Spore?


      Delete
    10. Anom June 19, @ 11:45 PM yg budiman...........


      Ramai kalangan orang politik atasan tahu, begitu Anwar bebas dari penjara, si KJ lah jadi despatch boy menyerahkan passport antarabangsa kepada Anwar Ibrahim. Tanpa berlengah, Anwar bergegas ke Amerika Syarikat untuk berjumpa si Yahudi Paul Wolfowitz dan menetap di sana selama 1 tahun, mengatur strategi bagi menumbangkan kerajaan pimpinan UMNO. Harap maklum.

      Jika tidak ada apa-apa...takkan tempua bersarang rendah.

      Delete
    11. Anom June 19 @ 11:51 PM yg bijak laksana bertanya:

      kalau kenyataan

      En Othaman Ahmad cukup intim dgn Spore?
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Jawapan saya:

      Saya mempunyai 6 orang adik kandung di Spura. Kedua orang tua kami sudah meninggal.
      Sebagai anak sulung, sayalah sebagai pengganti kepada almarhum ayah dalam urusan keluarga seperti kenduri, nikah, harta pusaka dll. Walaupun kami di dunia berbeza, air dicincang takkan putus.

      Saya harap anda tidak ulangi soalan seumpamai ini kerana anda akan kelihatan kurang cerdik di dalam blog ini.

      Salam hormat..



      Delete
  14. UMNO itu MELAYU..wajib jaga MELAYU..setiap cawangan dan ahli UMNO perlu sampaikan pada masyarakat tentang BCL..jangan takut pada bangsa lain...selama ini bangsa lain tidak pernah suka pada UMNO...walaupun UMNO yang mengKAYAkan mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau semua orang UMNO anak beranak dan saudara mara mulakan boikot ni pun dah cukup baik untuk kick-start kempen ini. Tapi sayang, orang kampung penyokong totok UMNO pun tak tau pasal BBC/BCL ni Man!!

      Delete
  15. hal2 bbc nie patut kita sebarkan di kalagan bangsa melayu kita.. klu boleh masa khutbah jumaat ke.. time tue kita boleh lihat kesannya ke atas masyrakat kita nie.. barulah cina babi ni tau langit tinggi ke rendah........

    ReplyDelete
  16. perbanyakan urusan melayu sama melayu,islam sama islam.dapat pahala dan tak sampai lima tahun melayu boleh kuasai ekonomi malaysia.Insya Allah.

    ReplyDelete
  17. Bodo2 punya melayu2 sekelian.... Ahjib Ngok bersaudara pun tarak boikot... Lagi ngko org pulak lebih talam dari kuih!

    Bilis2 kena jemur buat nasi lemak, Bapak jerung tersenyum lebar...

    Sejenak teringat kisah kera2 kat hutan.....

    Bikin malu jak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi ini dinamakan hak pengguna, suka hati lah orang Melayu nak naikkan ekonomi Melayu

      cinabeng tak boleh kata "masih nak bertongkat"

      sekarang Melayu akan BERDIKARI - tak perlu cinabeng jadi pembekal

      Delete
  18. buat FLYER BOIKOT BARANGAN DAN KEDAI CINA.
    BUAT SAMPAI CINA -CINA YANG SOMBONG DAN BONGKAK JADI PAPA
    HARAMKAN DUIT MELAYU MASUK DALAM POKET CINA YAHUDI

    ReplyDelete
  19. hehehehe...lucu plak dgn kempen boikot barangan cina ni. Kalau ikut PPIM yg memulakan kempen boikot barangan cina ni, depa kata JANGAN BOIKOT SEMUA KERANA EKONOMI BOLEH JATUH. Hahahahahaha...nampak tak pointnya....melayu-bumiputera tidak akan hidup kalau Cina tidak ada. Paling memalukan apabila melayu diberi berbagai kemudahan dalam DEB, sedang Cina disekat yg terpaksa berdiri dgn kaki mereka sendiri masih mampu mengalahkan melayu dlm semua sektor.

    melayu-bumiputera nak boikot barangan cina? baik korang berjimak dgn pelacur dpd buat benda tak berfaedah ni. Selamanya bumiputera ni akan bergantung dgn belas ehsan cina. Selamanya bumiputera ni akan makan gaji dgn taukeh2 cina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dah lama dah amalkan barang melayu first, aku rase benda ni boleh berjaya klu semua melayu2 ni sedar diri... banyak kan iklan supaya melayu faham pasal benda ni... biar hari2 keluar iklan dlm TV 3/4 dan akbar utusex.

      Delete
    2. hehehe ... ini ketawa takut dan seram ni

      orang kata "sikit sikit lama lama menjadi bukit"

      kita tengok tokay cinabeng mengigil tak!

      Delete
    3. Bodoh jugak ko ni ek...dah la bodoh ajak buat maksit pulak ada ke suruh berjimak dengan pelacur dasar tak sedar diri la ko ni....orang cina boleh berdiri sebab ada orang yang bodoh mcam kau ni lah yang dok sokong beli barag cina bangsat!!!

      Delete
    4. mcm mana nak boikot bro.....anak bini aku hidup sebab rezeki yg diterima dari kompeni cina tempat aku kerja.

      Delete
    5. anon 2.03,
      rezeki kau dgn anak bini kau Allah yg bagi bukan cinabeng kompeni ko keje. aku rasa kau ni mesti RBA. kalau ko melayu, insaflah jgn smp tergelincir akidah!

      jentayu

      Delete
    6. Jentayu
      ko ckp senang lah. Dah Allah yg tentukan punca rezeki aku melalui kompeni cina.

      Delete
    7. Duit gaji yang kau dapat dari cinabeng tu kau belanjakan di kedai melayu ok. Boikot itu satu jihad ekonomi.

      Delete
    8. Tak sampai 3 minggu lagi puasa ... lepas tu raya ... gua nak tunggu tengok keadaan kat TESCO ... rasanya susah nak cari parking ... kena pergi dgn motor atau basikal lah nampaknya .... he he he ...

      BOIKOT ke ... atau "BUYKOT" ... he he he ...

      Delete
    9. Aku ada buat kajian dulu tentang pasaran ikan. 100% Melayu makan ikan. 100% Cina, 40% india makan babi. 100% ikan dibekalkan, dijual oleh Cina (walaupun kau tengok kat pasar tani FAMA tu Melayu yang jual, tapi itu peraih dan pemakan ikan juga).

      Setiap seekor ikan yang Melayu bayar untuk diberi makan kepada anak beranak, Melayu membayar untuk menghidupkan bisnes 23 orang Cina. Sampai bila pun Melayu akan terus menghidupkan keluarga Cina. Harga setiap gram ikan akan dinaikkan 20 kali ganda dari muka laut sehingga atas pasar, seterusnya menjadi taik Melayu.

      Begitulah Melayu dimata Cina, pemborong dan pembekal. Seburuk-buruk dan sebodoh babi yang memakan apa sahaja, Melayu lebih bodoh membeli dan memakan apa sahaja yang dijualkan oleh mereka.

      Kau orang tak nak boikot lagikah??

      Delete
    10. Sokong mangkuk hayun June 19, 2013 at 10:20 PM.

      Selain Kelantan & Tganu, boleh kata semua toke bot ikan besar taraf pukat jerut, pukat hijau, pukat harimau, pukat bilis, pukat tarik ... tokenya Cina belaka.
      Begitu juga pembekal2 ikan di pasar2 borong. Kalau nak boikot, apahal peniaga2 ikan Melayu yg di pasar2, di pekan2 sehari, yg berniaga pakai lori kecil rumah ke rumah ... nak buat kerja apa pula lepas ni? Agak2lah ...

      Delete
    11. Wahai saudara, tengok anon Melayu pengkhianat nii. Jumlah mereka amat ramai, mereka nii yang menjilat punggung juburi, barua, babi, dan ular.

      Orang macam kau, Nazir, Azran Airasia, yang mengakibatkan kuasa UMNO di hujung tanduk. Orang macam kau yang sabotaj dan ketawa kempen ABCD BCL kami sampai jadi macam membasuh daun keladi. Pegi berambos dengan idea moden awak!

      Delete
    12. Sebenarnya Melayu kalau boikot kedai cina boleh je, ada satu kedai jual kelapa Parut kat pasar besar melaka. Tengok muka cina tu memang kesian, sebab tak ramai beli. Ni sebelum pru13, kat pasar tu, gerai pertama, kedua melayu jual kelapa parut. Yg tiga cina- cukup aku heran melangut cina tu takde sangat org beli kat dia. Aku pun beli, tapi beli kat melayu je. He he he. Tiap kali aku pi pasar, aku tengok muka cina tu timbul kesian dan sayu, tapi aku lagi rela kayakan budak melayu yang happy 2 dapat duit aku. Oh bawang dan cili kering pun sama, aku beli drp melayu. Ha ha ga. Sebelum pru13, aku dah amalkan ni. Sebab aku pikir, cina dah kaya- buat apa aku tolong.. Ha ha ha. Baik aku tolong bangsa aku yang miskin. Miskin ka? Takdenya miskin.. He he

      Delete
  20. Hai kakbedah buat ape je tu?

    ReplyDelete
    Replies

    1. ... buat jadual shopping ... kan nak raya tak lama lagi? Tengah atur plan lah ... TESCO lah , JUSCO lah , C-Mart lah ... PARKSON lah ... kene pegi awal ... nanti bulan puasa tak larat ... letih ..

      Delete
  21. SEbelum kempen boikot ini pun saya sentiasa berkira-kira dalam membeli sesuatu barang atau perkhidmatan,kalau boleh dari Melayu cari melayu tapi banyak yg terpaksa ke perniagaan Cina.Sebenarnya tak cukup dengan kwempen boikot saja,Melayu sendiri kena berusah utk menyediakan sumber alternatif utk pengguna,sumber alternatif ini pula biarlah setanding kualitinya.Mereka bersaiang dgn kita dalam meraih kuasa,maka kita perlu pula bersaing dgn mereka dalam perniagaan.Melayu perlu berubah,baiki diri,tingkatkan usaha,berani mengambil risiko perniagaan baru boleh jadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf..... izinkan saya mencelah. Peniaga Melayu jika hendak berjaya mesti tukar mindset. Pelanggan adalah sumber pendapatan (duit masuklah!) Bak dalam istilah Inggeris, Customer is Always Right & Customer too is the Paymaster). Layanilah pelanggan sebaik-baiknya. Khidmat mesti cepat & tepat. Jgn terhegeh-hegeh, lain diminta, lain pulak disediakan. Harga berpatutan (economical) bukan murahan, That's QUALITY!

      Delete
  22. Faizal tahir meroyan bcoz di boikot media...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padan muka faizal tahir hari tu dok menjawab2 si norman kru kat twitter. Bajet kental si pakatan hantu menang. Blah faizal tahir, album kau tak laku pun.. Tu satu lagi konon melayu liberal, padahal asal maahad kajang tu pi sekolah..

      Delete
  23. tu tak masuk pendatang asing dengan pelawat pass social dan visa pelajar buat kerja haram kat dalam Negara ni lagi. KPT kena buat kerja la.... orang cina, negro datang Malaysia nak belajar... kamon la... pk la

    ReplyDelete
  24. CABARAN DARIPADA HJ ARIFFIN KEPADA PAS.

    Cabaran ini saya tujukan kepada 21 orang Wakil Pas dalam Parlimen. Sekiranya anda betul2 berjuang untuk MEMURTABATKAN ISLAM.

    Saya baru terjumpa dalam Utusan Malaysia 19.6.2013, satu Simple Analysis berkenaan Keputusan PRU13 yang dibuat oleh Datuk Akbar Ali, Pengarah Excutive MTEN Melaka.

    Jumlah Wakil Islam dlm DR = Umno(BN) 97 orang + PR (Pas 21, PKR 16 dan DAP 2) 39 orang = 136 orang

    Jumlah Wakil Bukan Islam dlm DR = 86 orang

    Peratusan = Wakil Islam 61.26% + Wakil Bukan Islam 38.74% = 100%

    Rumusan saya = Wakil Islam adalah Dominan dlm DR. Ini Kali, Parlimen Malaysia adalah PARLIMEN ISLAM.

    Harapan saya dan seluruh orang islam kepada Najib adalah .. INI KALI LAH !!! Najib perlu :

    1. Memperkasakan semua Majlis Agama Islam Negeri.

    2. Memperkasakan semua peringkat pendidikan Islam daripada Tadika hinggalah ke Universiti.

    3. Menjadikan semua jenis sekolah dan pusat pengajian Islam sebagai sekolah dan pusat pengajian bantuan penuh kerajaan.

    APA PERANAN WAKIL PAS DALAM BAB INI ???

    1. Mengemukakan usul kepada Kerajaan Umno pimpinan Najib supaya melaksanakan 3 pekara itu.

    2. Menyumbang idea dan buah fikiran bagaimana ianya harus dilaksanakan tanpa prasangka atau prejudice.

    Kepada Wakil Pas, GEGARKAN Persidangan Dewan Rakyat jika Najib menolak cadangan anda tentang 3 perkara itu. Kami rakyat melayu dan islam bersedia untuk menilai Najib khasnya dan Umno amnya.

    TETAPI Jika anda Wakil Pas membawa usul HUDUD dan Najib menolaknya, kami akan bersama Najib. Kerana HUDUD hanya lah helah anda tidak mahu bekerjasama dengan Umno untuk memperkasakan MELAYU dan ISLAM.

    Hj Ariffin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman Nik Aziz dah berlalu. Gunakan hemah terbaik untuk menyatukan Melayu PAS & Melayu UMNO. Usah digiris hati orang PAS. Saya yakin jika PAS dan UMNO bergabung, kita tidak perlu 1 pun undi cina. Dan........ jika itu terjadi, Insya Allah.... sistem Khalifah (Caliphate system) akan bangkit semula menghapuskan sistem kafir demokrasi. Ameeennnn!

      Delete
    2. Tak setuju! PAS - Parti Amalan Syaitan ...

      Nik Aziz - ularmak bisa mulutnya ...

      Mustapha - ejen promot/jual spender melalui video ...

      Mat Sabu - ketua ularmak syi'ah sesat

      P...............A................S
      Parti ..........Agama............Sesat
      Parti ..........Ajaran...........Songsang
      Parti ..........Amalan...........Syaitan
      Parti ..........Aqidah...........Syi'ah
      Parti ..........Anjurkan.........Seks
      Parti ..........Ada..............Saka
      Parti ..........Akal.............Sempit
      Parti ..........Ala..............Siam
      Parti ..........Anak.............Sundal
      Parti ..........Arak.............Syabu
      Parti ..........Asal.............Sulu
      Parti ..........Amarah...........Serakah
      Parti ..........Awak.............Seorang

      Delete
  25. Hebat Tun M ... gua tabik lu ... lu memang POWER gile ...

    Dah tak keluar lagi dah, kenyataan bodoh "Cina jadi melampau angkara Najib" ...

    ReplyDelete
    Replies

    1. Parpu mesti tengah frust menonggeng ... dah hampir 40 komen ... tak timbul juga komen2 mcm sebelum ni ... Najib jilat jubor Cinabeng le ..
      Najib lebih sayang Cina laknat le ... Ciaaannn parpu ... hu hu hu ... huwaaaaaaaaaaaaaa ....


      Delete
    2. Hohohoho... Org yg jilat puki babi cina mcm ko nie la yg akan menghapuskan ekonomi bangsa melayu lain..

      Delete
    3. Puki tu amende mok cik bedoh?

      Tadi adik tanye mama, die suruh tanye cine ..
      .
      Nak kate lollipop bukang ...ais kirim? ... tok mungking ...

      Daging ke?



      Delete
    4. Kalau kak cik nak tau, puki tu ialah yg mama kak cik selalu dok kangkang mlm bagi dekat abah kak cik ...

      mcm yg mak cik bedah selalu dok kangkang lah juga ....

      Delete
    5. aik ...? menopause kangkang juga ????

      Delete
    6. ko nie pehal ... ? puki aku ... aku punya sukelah ... aku guna losyen/gel lah ... pelincir ... mcm K-Y jelly yg iklan kat bawah tu ...

      Delete
    7. mokcik kalu letak jelly kat puki mokcik bagi pokcik jilat, mokcik bagi tak anok mokcik jilat same? adik tak tuke jilat puki ... adik tuke icap tektek mcm abah ...

      Delete
    8. mak cik ni mane ade anak kecik ... dah tue dah ... cucu ade le ..

      ... tak kan nak kasi cucu makcik jilat puki kedut makcik nie ..

      laki makcik pun tak lalu jilat dah, nak oi ...

      makcik tonyoh dgn timun je le ... tak pun, terung panjang ...


      Delete
    9. Bahaya tu kak! Patahnya timun tu, lekat dlm puki akak ... ke hospital pulak ...

      Kak tak mahu cuba vibrator? Senang je kak ... pakai letrik ... kak cucuk kat plug, sebelah satu lagi yg kepala dia boleh keluar masuk tu, kak letak kat puki akak ... pas tu buka suis ... biar dia bergetar ...

      Tapi, K-Y jelly elok letak sama kak ...

      Selamat mencuba ...


      Delete
    10. Tak berani le dik ...

      Kakak dgn alatan letrik ni takut ...

      Mane le tau ... dibuatnye syot ... terbakar puki akak ... nanti puki akak jadi mcm sotong kering rentung ...

      Udah le puki akak sekarang ni pun rope katak kering kene lenyek motokar je ....

      Delete
    11. Kalau gitu, akak cuba anu yg getah punya … nak mcm mana? Besar, kecik, panjang, pendek … ikut saiz puki akak … bentuk pun ikut yg akak minat, lurus, bengkok ke atas, bengkok ke bawah …

      Guna timun tu ada racun sayur, nanti boleh jadi penyakit lak kat puki akak … lagi pun bila kecut, nak kene beli baru … ni yg getah ni, tahan lama kak …

      Akak nak biar kat puki akak … sehari semalam pun tak ape …

      K-Y jelly jgn lupe ye kak …

      Delete
    12. Akak ni sebenarnye malu gak nak cakap … akak pun ejen K-Y Jelly … boleh dua2 untuk puki & pungkoq ..

      Akak dapat direct dari Bang Non … he he he jgn marah …

      Dia yg ajar mcm mana nak guna kat puki …

      Itulah sebenarnye kenape akak wak keluar isu puki ni … bila dah ramai respon, akak tak malu lagi le …
      nak promot le produk ni …

      Untung banyak, komisyen pun tinggi jual jelly puki ni … nak dapat banyak lagi komisyen, kak bagi Bang Non try puki akak … oh yea lupe … yg plastic tu jenis bengkok mcm bg Non ade ke? Bengkok ke kanan …

      Delete
    13. Lepas maghrib nanti lah kita sambung ye kak ... Nak sembahyang, wirid lama sikit, baca Yasin ... mlm Juma'at!

      Akak tak sembahyang ke???

      He he he ....

      Delete
    14. Akak ni cuti …

      Delete
    15. Aiiikk! Puki kering kerepot pun ada cuti?

      Delete
    16. Cuti sendiri … he he he …. Cuti puki kering …

      Dulu semayang juga … pas tu, dok asyik kat blog ni … tertinggal selalu … lama2 tertinggal terus …

      Asyik dgn puki … lupe dah mcm mane nak semayang …

      Delete
    17. Saya rasa kalau parpu buat satu entry khas bab puki ni pun ok juga ye kak …

      Saya pasti akan dapat banyak sambutan sbb cerita puki ni seronok …

      Lama2 nanti geng2 jantan pun mesti ramai follow, jantan kalu pasal puki … tok lebai tok aji pun lempar serban …

      Ye lah sambil cerita pasal puki, boleh juga akak promote K-Y jelly akak tu … pas tu, akak suruh le bang Non bawak followers jantan ramai2, nanti terbuka pula cerita pasai pungkoq ….

      Bang Non ngan Akak nanti jadi presiden & s/u KELAB PUKI-PUNGKOK … he he he jgn marah bergurau..

      Selalu2 taruk jelly kat puki ye ….

      Delete
    18. Akak dulu ada pakai tudung ke? Maksud saya selain dari tudung puki …

      Delete

    19. Ade juge bile pegi majlis2 kenduri …

      Lame2 rimaslah …. Buka terus ...

      Kalau boleh, tudung puki tu pun tak nak pakai … biar tayang je puki … tapi takut kene tangkap pulak …

      Delete
    20. akak ni memang pernah tayang puki dekat orang, rasanya ...

      saya ada terbaca dekat satu entry, tak ingatlah ... tapi dia orang tengah cakap biji kelen... (malu nak tulis).. akak punya besar ...

      besar mane ye ...

      Delete
    21. Tak ade besar mane lah ... biase ... besar biji durian je ...

      Tapi akak ade pegi masuk ptndngan tetek besar kat Thailand ... masa pengadil tu bagi tahu, johan ... saiz besar buah epal ... akak marah benar, baling kasut kat pengadil ...

      Tapi, kemudiannya pengadil buat penjelasan ... itu saiz puting dia ...

      Terkantoi le akak ...

      Delete
    22. Hoi ... korang ni perempuan ke betina ke jalang ke ..

      Tak ada maruah langsung ... cerita pasal puki korang ...

      Ko sengaja nak bagi kami keras ... tak guna!

      Aku ni, bini dah le period ... hancai ...

      Delete
    23. Anon12:06am

      Tue ke mude? Mude lagi kot, rase nye ... Pangggil adik, tak ape kot ..

      Mcm ni lah dik, akak nak bagi nasihat ... tak boleh puki, pungkoq kan ade?

      Bagi address, akak poskan K-Y Jelly ...

      Selalu dok rase puki je ... jemu nanti ...tak caye, tanye bang Non ...

      Delete
    24. Hoi korang sume dah tido mampos habis ke ... atau sedang main puki?

      Akak tido dah tadi ... tapi terjaga ... puki keluar air (tekencing) masa tengah tido .. habis basah tilam ...

      Tak guna betul ... mimpi mat bangla pulak tu ..



      Delete
  26. SEDAR KAH KITA

    Mengikut Simple Analysis yang dibuat oleh Datuk Akbar Ali, Pengarah Excutive MTEN Melaka seperti yang keluar dalam Utusan Malaysia 19.6.2013.

    Dalam Kabinet Umno = Wakil Melayu dan Bumiputra 122 orang + Wakil Bukan Melayu (Cina) 11 orang = 133 orang

    Peratusan Dalam Kabinet Umno = Wakil Melayu dan Bumiputra 91.73% + Wakil Bukan Melayu (Cina) 8.27% = 100%

    Dalam Kabinet Umno = Wakil Islam 97 orang + Wakil Bukan Islam 36 orang = 133 orang

    Peratusan Dalam Kabinet Umno = Wakil Islam 72.93% + Wakil Bukan Islam 27.07% = 100%

    Dalam Dewan Rakyat = Wakil Melayu dan Bumiputra (BN + PR) 161 orang + Wakil Bukan Melayu (BN + PR) 61 = 222 orang

    Peratusan Dalam Dewan Rakyat = Wakil Melayu dan Bumiputra (BN + PR) 72.52% + Wakil Bukan Melayu (BN + PR) 27.48% = 100%

    Berdasarkan kepada kedudukan itu ADAKAH WAJAR ATAU TIDAK NAJIB MELEBIHKAN MELAYU DAN BUMIPUTRA DALAM MELETAKKAN KEUTAMAAN ???

    INI KALI LAH ... MELAYU DAN BUMIPUTRA MESTI MENUNTUT PERHATIAN DAN PEMBELAAN YANG LEBIH DARIPADA NAJIB.

    Hj Ariffin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Data Tuan Hj Ariffin menunjukkan orang Melayulah yang telah memberi mandat kpd BN/UMNO untuk memerintah Malaysia semula. Namun hakikat sebenarnya, ia datang dari MELAYU BAWAHAN dan bukannya Melayu Elit, Melayu Bangsawan dan Melayu Liberal.

      Saya harap pihak Admin (Parpukari) dapat menterjemahkan data Tuan Hj Ariffin dalam bentuk 'Pie Chart' untuk lebih mudah & jelas difahami. Bukankah "A picture is better than 1000 words"?

      Anyway..... tahniah & syabas Tuan Haji.

      Delete
    2. Saya amat bersetuju dengan En.Othaman. UMNO/BN mendapat mandat dari Melayu-Melayu dan Bumiputera yang dikatakan Melayu/Bumiputera haprak, kampungan dan mediocre tahap 3rd class.

      Melayu Elit (ada yang perasan sebab berjaya diatas kaki sendiri/terlepas tongkat), bangsawan dan Melayu liberal (yang perasan berotak global sebab ada facebook/ekses internet), serta pegawai kerajaan yang tidak puashati dengan birokrasi & tangga gaji..Golongan ini adalah undi bonus PR sebanyak 13%,tidak termasuk 10% undi Melayu lebai totoq PAS.

      Hakikat masih terdapat 30% daripada Melayu tidak suka kuasa pemerintah Tanah Jawi ini dipegang oleh anak watan Melayu. Disebabkan kebencian kepada bangsa sendiri dan sifat Tanggang/terhutang budi kepada Cina/tidak puashati menutup segala rasional dan fakta sejarah.

      Jika semua Cina bersatu dibawah DAP (hanya 25% undi sahaja), mereka tidak akan dapat mengubah lanskap politik negara Islam Tanah Jawi ini. Tetapi apabila 50% sahaja daripada kuasa Melayu/Bumiputera dapat dipecahkan kepada 4 kumpulan Melayu Bingai, mereka berani meletak dadu bidaan bahawa kuasa adalah milik mereka (walaupun secara proksi.)

      En.Man, kuasa Melayu/Bumiputera tidak terletak pada angka dan peratus (sebagaimana ditheorikan oleh pakar punahsihat PMO)...saperti kayu yang rapuh, munkin disebabkan oleh anai-anai.

      Delete
    3. Mae Kuba, Jun 19 at 9:33 PM

      Many thanks and its good to know that at least there are still many BRAiNY ONES amongst us MELAYU BAWAHAN.

      I definitely agree on your last statement. The RBAs are an catastrophe killer to our nation.

      Ex So of Spura

      Delete


    4. Correction:

      Mae Kuba, Jun 19 at 9:33 PM

      Many thanks and its good to know that at least there are still many BRAiNY ONES amongst us MELAYU BAWAHAN.

      I definitely agree on your last statement. The RBAs are dfinitely catastrophe killer to our nation.

      Ex So of Spura

      Delete
  27. Business orang melayu keparat yg menghargai cina dari melayu seperti si MAZA tu pon aku dah lama boikot.Si polan dok sebok menolong bangsa cibai aje. Sembah sanjung sangat bangsa tu. Mengayakan bini dan sanak saudara keluarga si nonya aje caya lah.

    ReplyDelete
  28. Jangan takut selamanya pun cina bangsat xpernah menolong bangsa kita . Saya org BIZ tahu lah cita sebenar yg banyak bantu saya dri Allah dan bangsa saya sendiri. Teruskan

    ReplyDelete
  29. Beli kereta dari syarikat Melayu yg tulin bkan Melayu liberal lupa daratan pencium jubo cina. JANGAN BELI APA2 LAGI DARI NAZA. MAKANAN YG BERLEMAK DAN TAK SEDAP PON SEPERTI BUBBA GUMP TU DIA DAN BINI NYONYA DIA PUNYA! NYONYA NI TAK ADA CIRI2 MELAYU LANGSUNG DAN MENGHINA BUDAYA SI SUAMI GANG DIA PON SEMUA CIBAI!

    ReplyDelete
  30. UMNO itu MELAYU..Yang dasarnya meneruskan perjuanggan penyebar2 islam dari Tanah arab dahulu kala...memastikan Tanah MELAYU ini terus diperintah oleh orang MELAYU agar ISALAM terus bersinar dan bangkit diNusantara. MELAYU wajib laksanakan BCL kerana MELAYU satu bangsa dalam dunia yang tahan lasak. Cina satu bangsa yang kuat dan suka menggugut.. tapi kalau MELAYU henjut dua kali ganda dari yang dia ugut...apa akan jadi?

    ReplyDelete
  31. Tambah pendapatan Nuffnang? Dah Like page Nuffnanger Malaysia? Jom Like sekarang untuk tambah earnings..

    Senarai Kereta Milik Rosmah atau..

    Nuffnanger Malaysia




    ReplyDelete
  32. Jokowi mengaku tak bermaksud jadi sosok pemersatu Malaysia

    Gubernur DKI Jakarta Joko Widodo (Jokowi) beberapa waktu lalu bentandang ke negeri jiran Malaysia untuk mempromosikan Jakarta. Lewat sebuah konser megah bertajuk 'Enjoy Jakarta', Jokowi promosi Jakarta dengan menghadirkan artis-artis papan atas Indonesia.

    Yang menarik dalam konser ini, mantan Walikota Solo tersebut sempat foto bareng dengan keluarga para politisi Malaysia yang saat ini sedang berseteru. Sehingga, Jokowi pun dianggap sebagai sosok pemersatu pihak-pihak yang berseteru di Malaysia.

    Bagaimana tanggapan Jokowi? Dengan santai, alumni Fakultas Kehutanan UGM tersebut enggan disebut sebagai sosok pemersatu. Kedatangannya ke Malaysia murni untuk mempromosikan pariwiaata Jakarta dan Indonesia pada umumnya.

    "Urusan saya (ke Malaysia) urusan Jakarta, enjoy Jakarta," kata Jokowi saat dikonfirmasi di Balai Kota, Jakarta, Rabu (19/6).

    Jokowi menambahkan, kalau ada waktu luang dirinya selalu mempromosikan Jakarta, baik dengan para pengusaha, ataupun politisi.

    "Saya kalau ada waktu luang saya psti gunakan. Jadi saya gunakan ketemu investor-investor, ketemu tokoh-tokoh politik," imbuh Jokowi.

    Kemarin, dalam akun twitter-nya, putri pemimpin oposisi Malaysia Anwar Ibrahim, Nurul Izzah me-retweet postingan kolumnis Malaysia, Karim Raslan yang memposting foto Jokowi dengan tiga anggota dinasti politik penting di Malaysia.

    Mereka adalah Datuk Seri Nazir Razak, putra mantan Perdana Menteri Tun Abdul Razak dan adik dari PM sekarang Najib Razak. Nazir Razak kini adalah bankir ternama dari CIMB Group. Sosok kedua yaitu Nurul Izzah Anwar, putri dari pemimpin oposisi Anwar Ibrahim yang juga anggota parlemen Malaysia. Tokoh ketiga adalah Marina Mahathir, putri sulung mantan Perdana Menteri Mahathir Muhammad.

    Dalam postingannya di Twitter, Karim Raslan menyatakan bahwa foto tersebut benar-benar tanpa rekayasa dan berlangsung secara spontan.

    Usai diretweet oleh Nurul Izzah, pemilik akun Twitter bernama Muhd Fadhil Salleh menyebut, foto tersebut bisa menjadi awal rekonsiliasi politik di Malaysia.

    "@muhdfadhil313 RT @n_izzah @KarimRaslan @netraKL @Jokowi_do2 for the sake of national reconciliation :)," tulisnya beberapa saat yang lalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. karim raslan yg, cam marina mahatir yg makan gaji surat khabar DAP tu ke? Golongan melayu liberal perasan diri bagus lagi a.k.a penjilat jubo cina.

      Delete
  33. Roti Gardenia semakin susut jumlahnya di TESCO Damansara. Yang jenis 'wholemeal' tidak ada lansung sudah beberapa minggu. TESCO juga boikot roti Melayu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkan sebab laku sangat? Tak sempat replace.

      Delete
    2. Roti Gardenia tidak dijual langsung di kedai-kedai runcit cina dan india di Parit Buntar, Nibong Tebal, Bagan, Bukit Mertajam dan sekitar George Town. Yang banyak tersusun diatas rak adalah Messimo..

      Delete
  34. Pepatah melayu lama ada berbunyi Walau pun dalam dada ada harimau tapi yang keluar di mulut biar tikus .

    ReplyDelete
  35. Hayati peprangan di Syria..........

    https://www.youtube.com/watch?v=UalzGQ-k7uE

    ReplyDelete
  36. Hayati peperangan di Syria dan jadikan iktibar........


    https://www.youtube.com/watch?v=UalzGQ-k7uE




    ReplyDelete
  37. 1.akai di kepala lutut semuanya!!selama lebih 50 tahun umno jadi "tuan"!!8/10 terkaya dimalaysia adalah cina!!salah siapa!!
    2.elok-elok singapura hak malaysia!!di beri pada cina!!salah siapa!!
    3.elok-elok tanah KTM malaysia di singapura dari utara dan selatan singapura!!di beri cina singapura!!salah siapa!!
    4.elok-elok tanah melayu di johor!!dibukanya Iskandar malaysia!!majoritinya dikuasai oleh cina singapuara!!salah siapa!!
    5.elok-elok langkawai dipunyai oleh melayu!!dibagi pada bonn siew!!malah terbaru mukriz juga guna tokey cina untuk majukan langkawi!!salah siapa!
    6.elok-elok petronas dikuasai oleh melayu!!di alibabakan kontrak melalui kencana dan bumi armada!!salah siapa!!
    7.elok-elok Perwaja di punyai oleh melayu!!diberikan kuasa pada eric chia!!lingkup semuanya!!
    8.elok-elok air asia dipunyai melayu!!diberinya pada hindu paria!!salahsiapa!!
    9.dllll!!setakat dok melalak benda yang kecik!!sedangkan sistem sediada berajakan cina!!macam hangpa semua dok menyalak bukit jee bhaii!!opsss!!bukan bukit tapi gunung!!!!!! bodoh keee apa kerja hangpa niiiiiii!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anom June19 at 09:55 PM

      Saya sokong pada kritikan membina (constructive criticism). Ada juga kebenaran sttement anda. Tapi saya tetap menyokong UMNO kerana UMNO adalah wadah jati bagi orang Melayu. Jika ada kelanjuran atau kesilapan pemimpin, tidak usah gentar untuk menegur. Bukan niat untuk menghancurkan tapi membetulkan keadaan melalui hemah, kebijaksanaan dan undang-undang, bukan rusuhan dan demonstrasi jalanan seperti arab spring & reformasi ala Indonesia. Kerajaan mereka jatuh dan rakyat terus dibelenggu penderitaan sampai tak sudah. Kini sudah menjalar ke negara Turki.

      Delete
    2. "tidak usah gentar untuk menegur." ????????

      Tak usah gentar apa, suruh Najib turun, suruh Najib berundur, suruh Najib letak jawatan, ... Tut tut tiba2 Tun M kata Pres UMNO & Timb perlu kekal ...
      Terus berubah ... keluar kenyataan sokong najib kekal ...

      Alasan ... selepas sembahyang istikharah ... minta petunjuk Allah ...

      Boleh percaya ke?

      Delete
    3. Sila kaji kenapa.Singapura dikeluarkan drp Malaysia. Sila kaji kenapa Singapura tak.boleh join Malaysia kini dan kehadapan.

      Delete
    4. AnonymousJune 19, 2013 at 11:14 PM
      "tidak usah gentar untuk menegur." ????????

      Tak usah gentar apa, suruh Najib turun, suruh Najib berundur, suruh Najib letak jawatan, ... Tut tut tiba2 Tun M kata Pres UMNO & Timb perlu kekal ...
      Terus berubah ... keluar kenyataan sokong najib kekal ...
      Alasan ... selepas sembahyang istikharah ... minta petunjuk Allah ...
      Boleh percaya ke?
      -----------------------------------------------------------

      Saya menahan diri (agree under protest) kerana menghormati nasihat Tun Mahathir. Sila semak semua ulasan-ulasan saya (termasuk di blog-blog lain) bahawa jelas saya kemukakan bahawa Najib harus ubah style jika tidak kami Melayu Bawahan dgn rakan-rakan bumiputera lain akan membujur lalu melintang patah. .........FAHAMMMMMMMMMM!

      Kalau tak faham bahasa Melayu mudah....Do you want me to educate you in English....punky...??? You're really getting up to my nerve!

      Delete
    5. Sabar Tuan jangan dilayan , buat macam tak nampak saja. Lama2 dia give up lah ...

      Delete
  38. 1.nak tambah sikit lagi!!
    2.duit untuk hangpa makan minum semasa Pru 13!!tampai poster!!keghabattt tiang!!pasang bendera umno dan bn!!kempen untuk umno!!entah-entah duit sponser dari tokey cina seperti vincent tan dll!!
    3.duit sekupang dua yang diberi pada blogger macam hangpa semua punnnn!!entah-entah duit goh tong punyaaa!!

    ReplyDelete
  39. UMNO itu MELAYU..Wajib jaga MELAYU. UMNO tak salah, yang silap adalah ahli yang salah guna kuasa. Ahli lain perlu teruskan perjuanggan. Kalau ada orang ISLAM main bontot.. tak kan ISLAM salah dan kita kena buang ISLAM. La ni, kalau kita kerja dgn tokey cina dan terima upah dari orang cina..tak salah...sebab depa pun buat business kat tanah MELAYU atas ehsan UMNO dan wajib depa ambil orang MELAYU kerja dan bagi upah kat orang MELAYU.

    ReplyDelete
  40. Melayu punya dengki hasad DNA kena buang dahulu.

    Sekejap retorik macam ni , sekejap macam tu.

    Selagi perasaan dengki hasad terbenam dihati selama tu lah asyik menyalakan orang lain atas kemunduran sendiri, keluarga, sahabat handai , parti, bangsa, agama dsbnya.

    Agaknya Negara boleh ke maju dengan sikap macam ni ke?

    Jadi ultra kiasu pun rasanya lebih bermanfaat tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau, jom cuba....kkkkkkkkk

      Delete
    2. cinabeng punya hasad dengki lagi teruk nak halau orang Melayu drp Tanah sendiri

      mereka nak kuasa penuh macam apartheid

      Delete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. SAUDARA SEKALIAN. JIKA KAMU MEMANG NAK EKONOMI MELAYU ADA PERUBAHAN BESAR- SILA TONTON YOUTUBE : KEPADA WAKIL RAKYAT BARISAN NASIONAL PAKATAN RAKYAT,
    dan selepas itu, sila baca blog HAKIKAT POLITIK DI MALAYSIA DAN STRATEGI BARU.

    ReplyDelete
  43. Betul bro kalau boikot Cina perlahan lahan sedikit sedikit tapi berterusan ekonomi Cina akan jatuh secara beransur ansur ekonomi Melayu akan naik sehingga paras 45 hingga 55 peratus dlm jangka panjang.Sekarang pun dah ramai pekedai cina mengeluh kata bisnes mereka turun tak mcm dulu...nhaah tengok tu...teruskan jihad ekonomi boikot Cinabeng...orang jahat Malaysia.

    ReplyDelete
  44. Setiap sen komuniti Melayu belanja di kedai cina memiskinkan komuniti Melayu.Setiap sen tadi jadi milik cina.Bayangkan berjuta ringgit kepunyaan Melayu dibelanjakan di gedung2 pasaraya milik cina saban bulan.Tak hairan kenapa cina semakin kaya,manakala Melayu terus miskin.

    Fikir2lah.

    ReplyDelete
  45. Hajar Aswad merupakan Super Konduktor Encyclopedia Americana menulis: “Sekiranya org-org Islam berhenti melaksanakan thawaf ataupun sholat di muka bumi ini, niscaya akan terhentilah perputaran bumi kita ini, krn rotasi dari super konduktor yg berpusat di Hajar Aswad, tdk lagi memencarkan gelombang elektromagnetik.

    Menurut hasil penelitian dari 15 Universitas: Menunjukkan Hajar Aswad adlh batu meteor yg mempunyai kadar logam yg sangat tinggi, yaitu 23.000 kali dari baja yg ada.

    Beberapa astronot yg mengangkasa melihat suatu sinar yg teramat terang memancar dari bumi & setelah diteliti ternyata bersumber dari Baitullah atau Ka’bah. Super konduktor itu adlh Hajar Aswad, yg berfungsi bagai mikrofon yg sdng siaran dan jaraknya mencapai ribuan mil jangkauan siarannya.

    Prof Lawrence E Yoseph – Fl Whiple menulis: “Sungguh kita berhutang besar kpd org Islam, sholat, tawaf dan tepat waktu menjaga super konduktor itu.”

    Ini yang musuh2 Islam tak sedar.....Allah turunkan rahmat dimana ada orang Islam yang masih tunaikan solat 5 waktu.

    ReplyDelete
  46. mesti istiqamah. lakukan berterusan sehingga melayu islam berjaya dan puak cinabeng harbi kiasu tersungkur.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!