WTF??? CINA DAP LAHANAT KATA NAK KERAJAAN BERSIH? KAH KAH KAH

INILAH PERKATAAN YANG SEWDANG DIJUAL OLEH SEMUA CINA LAHANAT DARI DAP SEKARANG NI. Dari Lim Babi Guan Eng sampai ke Cina DAP lahanat di tepi jalan. Depa jual habis-habisan cerita ni.

Yang bestnya pulak ada melayu bangsat yang mudah terpedaya dengan kata-kata pemakan Babi ni! Melayu lahanat penyokong Cina DAP ni jadi shield kepada Cina DAP untuk Cina-cina koi ni terus hina melayu da Islam.

Apa yang melayu bahalol, keturunan sial penyokong DAP ni tak sedar ialah PEMBERI ATAU YANG MENGAJAR KAKITANGAN AWAM MELAYU MAHUPUN POLITICIAN MELAYU TERIMA RASUAH ADALAH KAUM LAHANAT CINA KETURUNAN DAP NI SENDIRI.

Tapi disebabkan wayang Cina murahan yang dipamerkan oleh pemimpin DAP ni maka terpengaruhlah segelintir rakyat Malaysia dengan drama mereka ni! Diajak la mereka yang percaya akan doktrin palsu DAP ni untuk buat himpunan Blackout!

Melayu Singapore dulu pun macam ni la terpengaruh dengan Lee Kuan Yew! Akhirnya melayu jadi kaum minoriti yang semakin diketepikan di negara mereka sendiri.

Aku tak faham kenapa ada segelintir melayu mudah terpengaruh dengan wayang DAP yang sama macam PAP ni. 

Kat Penang punya la sialnya si Guan Eng ni, rumah murah satu pun takde, dia sendiri merasuah dan dirasuah oleh syarikat Besar hinggakan tanah yang sepatutnya disediakan untuk rumah murah diberi kepada hospital swasta! 

Cina sokong dia pastu ada gak melayu dan India bodoh sama terpengaruh dan sokong dia! Kalau ya pun marahkan kerajaan pakai la akal sikit. Betul ke kerajaan sekarang ni korup sangat? Kalau ya mana buktinya? Kalau ada bukti aku tolong korang jatuhkan kerajaan sekarang ni.

Biasa la kan? Si pencuri akan menuduh orang lain mencuri semata-mata untuk tutup kebabian dia kan?

Sent from my BlackBerry Anti DAP!

117 Responses to "WTF??? CINA DAP LAHANAT KATA NAK KERAJAAN BERSIH? KAH KAH KAH"

  1. Kebanyakan pegawai kerajaan tak korup. Kalau ada pegawai kerajaan korup pun yg mereka makan tak sebanyak penyangak2 Menteri Umno makan. Tapi spt yg PK kata memang betul: kebanyakan wang sogokan kpd pegawai kerajaan mau pun Menteri Umno ia adalah hasil suapan taukeh2 Cina laknatullah.

    Tapi aku tak heran jika pegawai2 rendah kerajaan makan wang Cina laknatullah, sebab berapa sangat gaji mereka? Yang aku heran mengapa Menteri yg elaun puluhan ribu ringgit masih rasa duit itu tak cukup, masih kena bergantung dgn duit komesyen tokeh2 Cina juga?

    Dan yg melucukan mengenai Menteri2 Umno yg suka makan duit Cina ini ialah siang cakap berdentum dentam mengenai Melayu dan Islam, malam pula makan kedarah dengan taukeh2 Cina laknatullah dan dapat derma Cina utk masuk kocek sendiri. Hipokrit betul!!

    (Catatan berdasarkan pengalaman sendiri bekerja dengan YB ABC...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo.. kau pun ada pengalaman "makan" jugak ke? Aku rasa samada kau makan ke tak, kau tak pyah sembang la cakap orang lain hipokrit. Ada kau pg tegur YB atau kakitangan lain? Ada kau buat report polis atau SPRM? Bro, jgn sembang seolah menghalalkan orang gaji kecik ada kelonggaran utk "makan". Aku nak nasihat diri aku dan kau sekali, kalau berani, bertindak la. Jangan cakap belakang.

      Delete
    2. Anon 8:18: Memang cakap tak serupa bikin dah jadi 'trade mark' pemimpin2 Umno. Seperti Shahrizat dulu jugalah siang nasihat wanita jangan jadi lembu kpd suami, tapi malam dia bela lembu dlm kondo. Najib pun sama di depan ulamak bercakap tentang agama, tapi nak jaga aurat isteri pun tak mampu...

      Delete
    3. Prinsip babi ni satu je. ... Hulur sikit tapi makan banyak. Dah nama pun rasuah. Yang Melayu bodoh pun ikut je. Konon2 babi baik bagi imbuhan kerana tolong dia tapi untung babi tu berlipat kali ganda.

      Saranan gua untuk pegawai2 Melayu yang memegang kuasa. Hentikanlah perangai buruk kamu menjual harta bangsa kepada babi2 yang akhirnya akan menindas kita.

      ABC, BBC, BCL . . .

      Delete
    4. Anon 9:25: Ia berlaku kerana Umno dan taukeh2 Cina babi MCA & Gerakan ini tak dapat dipisahkan.

      Delete
    5. cakap sapa pun boleh....kasi bukti tengok....

      Delete
    6. x perlulah kita memainkan isu perkauman berulang2...dah semua rakyat cina sokong PR biarlah...x kan kita nak halang ye dak?

      Delete
    7. Anon 9.08 org dok sebok citer pasal rasuah hang dok sebok isteri pm x tutup aurat. For me la kalo tutup aurat skalipun kalo perangai tu mcm baboon pun x guna gak. Tutup kepala berlilit-lilit bagai tapi pakaian mcm org telanjang, mulut mcm jamban. Masa dok sebok perhimpunan bersih tempohari masyaallah terjerit2 pompuan2 yg bertudung mencarut ya katanya. Menutup aurat bkn ukuran seseorang tu baik bersih luar dalamnya.

      Delete
    8. setuju dgn anon 10.55...lagi teruk kalau org tu x tutup aurat + mulut jamban + terjerit2 mencarut + songlap duit + membazir duit dll

      Delete
    9. Anon 9.38 p.m.

      Cakap tu jangan hipokrit. Apa orang PAS kata munafik. Bab rasuah ni jangan cakap UMNO, MCA atau Gerakan, DAP, PKR mahupun PAS atau sesiapa saja kalau nampak wang ringgit pun akan gelap mata.

      Jangan nampak nyamuk je tapi gajah buat2 tak nampak. Pencacai2 ...

      Untuk Juragay @ 11.02 p.m.

      Gua setuju dengan statement lu "lagi teruk kalau org tu x tutup aurat + mulut jamban + terjerit2 mencarut + songlap duit + membazir duit dll", pasal tu beberapa pemimpin Parti Islam Se Malaysia yang memantat bini orang lu kira OK dan tak komen. Hipokrit2 ...

      Delete
    10. dah la juragay pastu 69 plak...no wonder la...69 tu pun da menunjukkan sape juragay

      Delete
  2. skrip mudah : cina dap bagi rasuah pada pegawai awam Melayu penyokong pr utk dapatkan bantuan, projek dll. kemudian mrk canang Melayu rasuah. dap parti bersih.

    yg cina babi dap ni bagi rasuah tak kira pulak kaki rasuah, seolah-olah bersih-sebersihnya. dasar babi kaki sondol kemudian berak merata-rata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 8:23: Cerita taukeh2 Cina MCA bagi duit kpd pemimpin2 Umno tu cerita lama, kau tak cakap pun semua org tau...Ia berlaku sejak zaman Tun Razak lagi, sekarang berlarutan hingga ke zaman anaknya Najib. Kerana begitulah lumrah Umno:

      Umno dan taukeh Cina berpisah tiada
      seperti kentut dengan tahi....

      Delete
    2. bila sebut taukeh cina terus ingat Genting... ingat nak gi jalan2 kat situ cuti sekolah ni.. makan angin

      Delete
    3. Bhai juragay...ini mmbuktikn betapa aman nya negara kita...lu tak rasa kerajaan zalim ke bhai...hahaha nk jd scartics dgn komen lu tntng genting...kesian dgn lu

      Delete
    4. lu terasa ke bhai? org lain rilex je.

      kah kah kah sentap ke bhai?

      Delete
    5. Anon 9:15 pm
      rasuah guna duit tak seteruk rasuah bini sendiri pada kote bengkok..siap dapat anak lagi..nicky ajiss lagi pelik rasuah pegi haji boleh jadi sedekah..sohih dah nyanyuk org tua kutuk nie
      Asal Bukan Pas =ABP

      Delete
    6. Hahaha juragay...takda makna aku nk trsntap dgn hujah lu bhai...dgn org yg ada masalah dgn identiti aku nk sentap hahaha bhai lu nk ckp psl genting tmpt berjudi..klu kita nk brjudi di rumah pun kita blh buat dosa...pilihan ditangan kita...nk ckp psl hak dlm islam pun aku rasa lu bkn islam pun.. Klu islam takkan sikap munafik yg lu tonjolkn...

      Delete
  3. Cina babi kat tanah melayu ni mana boleh percaya, cina sial ni keturunan komunis bintang tiga, yg tolong komunis utk rampas tanah melayu dulu saper klu bukan cina pukimak ni, la ni klu jumpa cina ni rembat jer, bg mati jer cina sual babi gampang pukimak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 8:49: Memang semua org Islam tak suka komunis. Yg suka komunis cuma Umno:

      - Tun Razak pemimpin Umno itulah yg membawa kedutaan China Komunis ke Malaysia pada 1974 utk menyuburkan fahaman komunis di negara ini.
      - Belum ada dlm sejarah Malaysia, Menteri Melayu ditahan kerana menjadi agen komunis tapi pada 1976 dua orang Menteri Umno - Abdullah Ahmad dan Abdullah Majid - ditahan di Kamunting kerana bersubahat dengan komunis.
      - Belum ada dalam sejarah Malaysia orang kanan PM sendiri menjadi perisik komunis, tapi Sidiq Ghouse, Setiausaha Akhbar Dr Mahathir pada 1981 telah ditahan kerana menjadi perisik KGB.
      - Belum ada dalam sejarah mana-mana parti politik di Malaysia, sama ada MCA,Gerakan, MIC, PPP, PBS, DAP, Pas atau DAP yang menjemput wakil2 parti komunis menghadiri Persidangan Agung parti mereka. Tapi Umno setiap tahun menjemput wakil2 parti komunis China, Vietnam, Laos, Cuba dan lain2 menghadiri Persidangan Agung Umno.

      Kerana apa ini semua berlaku? Kerana komunis dan Umno adalah seperti aur dengan tebing, seperti isi dengan kuku...Umno dan komunis berpisah tiada...

      Delete
    2. Tak hairan ada melayu pr sokong dan mendaulatkan chin peng...

      Delete
    3. Anon 9:38: Betul betul betul...Umno dan komunis berpisah tiada, seperti kata pepatah Melayu: "Seperti tahi dengan kentut.."

      Delete
    4. Amat jelas, blog proBN yang popular akan jd mangsa read bean army dgn seranga fitnah, propaganda n spin. Terpulang kpd pembaca utk menilai. Tentera kotor tu hny nk pastikan org melayu berpecah, bprasangka n xkan bersatu sbb itu lah survival dominasi mereka di Tanah Melayu ini.

      Delete
    5. jgn hina kaum cina... sama2 lah kita amalkan prinsip 1Malaysia yg diilhamkan PM kesayangan kita semua DS Najib

      Delete
    6. bunch of useless racists living in cave!!! Wake up man!

      Delete
    7. Anon at 9:34 PM ...

      Itu je lu boleh cakap ... "Umno dan komunis berpisah tiada..." tapi sekarang ni lu yang lebih2 sokong babi2 ni. Mesti le pun spesis sama.

      Delete
    8. Anon 12.05 a.m.

      Are you refering to the Chinese ingrates ... rightly so.

      Delete
    9. Sudahlah..bukan ke kominis/sosialis dibela dgn baik dlm PR..tak caye tanya anuar..smpi ada yg bertanding sbg calon dlm Pru13..kan hj hadi siap 'sound' ada calon yg diletak berfahaman kominis n jual pil kuda...amacam bro..

      Delete
  4. sunami tauke Cina berlaku di Petronas ?

    Sekumpulan kaki tangan Petronas menyifatkan 'tsunami tauke Cina' kini sedang melanda syarikat minyak nasional itu.

    Mereka hairan bagaimana Dialog Group Berhad tiba-tiba dikategorikan sebagai syarikat "tier 1" sedangkan, mereka mendakwa, ia bukanlah syarikat yang benar-benar berpengalaman dan layak untuk berada pada kategori itu. "Adakah Dialog diletakkan secara misteri dalam kategori 'tier 1' kerana syarikat telah dirundingkan sebagai pihak yang mendapat manfaat utama di lapangan minyak D35 pesisir Bintulu?" salah seorang dari kumpulan kaki tangan Petronas itu mempersoalkan.

    Mereka juga merasa ada sesuatu yang tidak kena sehingga Dialog akan menjadi kontraktor tempatan yang pertama yang mendapat taraf sebagai syarikat "tier 1", iaitu sebaris dengan kontraktor "production sharing contract" (PSC) yang bertaraf dunia dan berpengalaman seperti Shell, Exxonmobil, Murphy Oil dan lain-lain. Mereka mempersoalkan, adakah selepas menguasai projek Petronas iaitu Refinery and Petrochemical Integrated Development (RAPID) bernilai US$20 bilion di Pengerang, Johor, Dialog akan mendapat satu lagi anugerah dengan cara yang sangat dipersoalkan.

    Setelah dinaikkan taraf sebagai syarikat "tier 1", Dialog dilihat akan menerima satu lagi anugerah Petronas iaitu menguasai kawasan Balingian di pesisir Bintulu bermula dengan lapangan minyak Bayan dan D35 melalui kontrak pembangunan semula dengan syarikat minyak nasional itu. Pengerusi Eksekutif Dialog Group adalah Ngau Boon Keat (gambar) yang juga Pengerusi Yayasan MyKasih. Beliau juga terlibat dalam Kertih Terminals Sdn Bhd, Centralised Terminals Sdn Bhd, Pengerang Independent Terminals Sdn Bhd and BC Petroleum Sdn Bhd.

    "Nampaknya tsunami tauke Foochow Sarawak sudah melanda Petronas selepas Perdana Menteri mendakwa tsunami Cina dalam pilihan raya lalu "Kalau benar tsunami Cina menolak BN dalam pilihan raya lalu, itu untuk mendapatkan keadilan. "Tapi tsunami tauke Foochow Sarawak nampaknya untuk sapu habuan," kata seorang lagi dari kumpulan kaki tangan Petronas yang menemui wakil Harakahdaily itu. Mereka terus mempersoalkan, apakah yang menyebabkan Dialog layak dinaiktaraf kepada kategori "tier 1".

    "Sapura Kencana Petroleum yang dikuasai anak Tun Dr Mahathir Mohamad, iaitu Datuk Mokhzani Mahathir pun masih lagi syarikat kategori 'tier 2'. "Adakah Dialog lebih kukuh dan berpengalaman dari Sapura Kencana?" soal mereka. Ditanya bagaimanakah perkara itu boleh terjadi, salah seorang dari mereka terus menyoal kembali: "Apa keputusan besar yang boleh dibuat di Petronas tanpa kelulusan (Presiden dan Ketua Eksekutifnya, Tan Sri) Shamsul (Azhar Abbas)?"

    Lebih dari itu, kata seorang lagi, Petronas berada di bawah Jabatan Perdana Menteri (JPM). "Kalau di bawah JPM, bolehkah sesuatu perkara besar dibuat jika tidak diluluskan oleh (Perdana Menteri Datuk Seri) Najib (Tun Razak) dan (isterinya Datin Seri) Rosmah (Mansor)?" katanya. Secara sinis, kumpulan itu yakin Umno dan badan-badan seperti Perkasa tentu bersetuju dengan apa yang mereka sebut sebagai "tsunami tauke Cina di Petronas itu"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laknatullah kepada Cina dan Melayu Perasuah dan para pencacai mereka...tak kira dari BN atau PR. Bersihkan negara dari penjilat2 tahi.

      Delete
    2. BOIKOT stesen minyak PETRONAS kerana bersubahat dengan Cina laknatullah seperti gesaan Parpukari...terimaksih kerana dedahkan hal ni...selama ini ingat Petronas tolong melayu Umno saja...rupanya Cina laknatullah juga yang dijilatnya...syabas Parpu...respect.

      Delete
    3. Bhai...tak perlu lh nk sabotaj petronas dgn cerita bangsat lu org haram jadah cina... Dari dulu cina cukup anti dgn jenama petronas,sime darby dan felda...klu pergi kedai tayar...jenama sime tyre adalh brand trakhir yg mereka offer pada customer...
      Fikir2 lah..

      ABC...ASAL BUKAN CINA

      Delete
    4. Dialog tu mula naik sejak zaman DSAI. Best frenz DSAI yg byk jasa kat Dialog tu dulu. Lps DSAI 'hilang seketika' best frenznya pun mengundurkan diri. Tp Dialog tetap maju hingga kini dgn 'kerja kerasnya'.

      Delete
    5. Melayu kena fokus n jgn biarkan RBA dap tu menanam rasa was-was n prasangka sesama kita n kepd kerajaan yg kita pilih melalui cerita x tau asal usul n tanpa bukti, hny persepsi. Hny blog proBN yg popular jer kena serang dgn fitnah RBA dap ni. Kita mesti tegas n campak cerita fitnah ni ke muka mereka balik. Jgn cepat percaya n melatah dgn fitnah RBA dap, itu memang keje mereka dibyr RM3000 sebulan dgn hasil kerajaan selangor n ppinang.

      Delete
    6. aku x kisah pon tauke2 cina ni... asalkan dia x halang pekerja2 dia amalkan ajaran Islam time keja sudah (cnth: menutup aurat, waktu solat)

      Delete
    7. Keje ngan tokeh cina dlu aku dia x bgi solat

      Delete
    8. Bro, lu pernah keje ke dgn sykt cina..berapa kerat je tauke cina yg bg pekerja melayu dia bg solat especially solat jumaat sbb dia kata byk masa terbuang nanti dia rugi banyak..sudah2la nk agungkan cina kafir ni..tak kena batang hidung sendiri boleh ckp bykla..dasar melayu tak sedar diri!

      Delete
    9. BODOHLAH KALAU ORG MELAYU BOIKOT PETRONAS. PETRONAS MCM UMNO JUGA BANYAK MEMBANTU KAUM BUMIPUTERA SAMADA ANDA PERASAN ATAU TIDAK. JGN MUDAH TERTIPU OLIH KAFIR LAKNAT SIALDAP ATAU TENTERA MERAHMONYETNYA.

      Delete
    10. orang cina lah yang paling pemberi rasuah. habis dirasuah nya pegawai kerajaan untuk permudah perniagaan nya. contoh, dirasuah nya pegawai PBT supaya tidak ambil tindakan ke atas perniagaan mereka yang melanggar peraturan. itu satu contoh kecil. depa jugak yang beri rasuah besar-besaran kepada pegawai-pegawai atasan yang melibatkan projek-projek besar. jangan cuba nak sembunyikan yang cina tak korup, rasuah, penyeleweng. suruh DAP buat semula pemilihan CEC yang menipu ahli-ahli demi untuk kepentingan individu dan anak-beranak. sama jugak pkr, penipuan pemilihan untuk anak beranak dan krooni. ketau umum tak payah di undi, tapi lantik sendiri....menjadi bapak dia punyer parti...hehehehe

      Delete
  5. Bro .. gempar sila buat ulasan --cina dap pukul melayu di pertama complex baru sekejap tadi.. video disertakan di link - http://kerisputera.blogspot.com/2013/05/peniaga-cina-pukul-orang-melayu-cina.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. video tu dah bertahun ada kat youtube lah ...

      Delete
    2. Baru sekejap tadi...? Eh macam dah sekurun aku tengok video ni?
      Yang baru keluar minggu lepas ialah video seorang Ketua Cawangan Umno Penang pukul anak Cina USM.
      Tapi tak kisahlah, Cina pukul Melayu tak akan dibiarkan. Tapi jika mamak Penang Umno pukul Cina lantaklah, kedua2 nya mamak Umno dan Cina bukan pribumi pun....

      Delete
    3. x perlulah timbulkan isu perkauman dgn video2 basi ni... jom amalkan konsep 1Malaysia!!

      Delete
  6. Cakap tak guna... buat la tindakan yang sewajarnya... banyak anasir redbean yang boleh masukkan jarum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lobih kureng cam hang le..kekekeh

      Delete
    2. Hahaha...bhai juragay lg mau tanya ke...

      Delete
  7. Parpukari,RBF dan MiM keturunan Mamak bangsat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi...penyamar dah sunat!!!!!
      Red pig army keturunan anak haram yg pemakan sup janin bayi...bangsa tak sedar diuntung...dah kaya nak rampas hak pribumi...mmg sial..
      Patut cina babi dap tak kesah halal haram...
      Pendubor dan pemuki pon nak diangkat jadi pm...
      2x5 dgn cina2 pap singapork...bila dah kaya dan nak kaya...80% buat skandal dgn laki n dgn bini org...
      Padanlah cina babi dap dgn pendubor dan pemuki tu...

      Delete
    2. ABC asal bukan china BBC boikot barang china...

      Delete
    3. pelik? kenapa kaum cina je yg teruk kena hentam sbb sokong DAP? ade je org india & melayu sendiri sokong DAP?

      Delete
    4. Bangsa aku paling rasis dalam dunia. Bangsa aku berak tak cebuk, main lap je dengan kertas. Bangsa aku main tak tahan lama, baru tersentuh dah terpancut. Bangsa aku paling tamak dalam dunia. Bangsa aku dipanggil babi di Malaysia. Hebat bangsa aku.

      Delete
    5. Itulah bangsa cina kafir laknatullah!

      ABC, BBC, BCL

      Delete
    6. pelik? nape bangla je teruk kna hemtam jd antu.. china ,myamar x kna.?

      Delete
  8. Blog Papagomo ada video baru
    pergilah lah layan sebelum terlambat

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Anon 9.30
      dah lama x layan video seks pemimpin pr..

      Delete
    2. Psssstt... letak alamat umah ko kt chini.. nti gomo kirim pkai pos laju.

      Delete
    3. Tak ada ke video kote bengkok yang baru ...?

      Delete
  9. CINA LAH PALING LAKNAT SEKALI. PEMBERI RASUAH PALING TEGAR. JIKA NAK SESUATU PROJEK SANGGUP KAWTIM PEGAWAI MELAYU BANJINGAN. NAKKAN TENDER LULUS SANGGUP BAGI RASUAH WANG, WANITA, HARTA BENDA DAN APA SAJE. CAKAP MAU APE. SEMUA BERES.
    TAK KIRA PEGAWAI TU PENYOKONG KERAJAAN ATAU PEMBANGKANG SAME SAJE. NANTI YANG DAPAT NAMA BURUK UMNO. BANJINGAN2 INI CUCI TANGAN. SEBAB ADA KAMBING HITAM UNTOK DIPERSALAKAN. CINA2 BABI NI PUN APA LAGI ...MELAYULAH DICANANGNYA PENERIMA RASUAH.
    CINA LAKNAT PEMBERI RASUAH TAK TIMBUL PULA..INI LAH SENARIO NYA. MEREKA PEMBERI RASUAH TERPEKIKTERLOLONG SANA SINI..RASUAH..RASUAH. DISOKONG PULA MELAYU BANJINGAN. BUKAN MEREKA TAK TAU CINA2 NI BAPAK RASUAH. SEBAB HATI DAH KELAM HASAD DENGKI NAK JATUHKAN PARTI MELAYU..UMNO RASUAH.
    YA..UMNO BUKAN SEMPURNA. TAKKAN TAKDE SATU PUN KEBAIKAN YANG UMNO BUAT..? CUBALAH BERSANGKA BAIK SESAMA ISLAM. KALAU PUN TAK MAU MENGAKU SESAMA BANGSA.

    ABC+BCL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrk klu di jalan raya...bawak kereta mcm cina pap singapork....bila kena saman....cuba nak kasi rasuah...
      SIAL CINA RASUAH NIE!!!!

      Delete
    2. setuju..umno bukan sempurna

      Delete
    3. setuju tu anon 9.41. selalunya situkang beri akan salahkan yg tukang terima. mmg salah sipenerima akibat tamak haloba, sanggup gadai maruah. tp ada juga yg diugut utk terima rasuah. akhirnya yg buruk UMNO juga.

      Delete
    4. Bangsa cina mmg pakar bab rasuah ni sbb dah menjadi budaya dan darah daging mrk sejak sekian lama..termasuklah bangsa melayu yg diupah atau dirasuah sbg pemecahbelah org Islam melayu dlm blog ni..dan mrk ni pakar dlm meyembunyikan kegiatan mrk agar mrk nampak bersih..dan bangsa xina ini jugaklah yg pandai menipu utk elakkan dr byr cukai...jgnla terpedaya dgn fitnah dan dakyah mrk yg dibuat melalui macai2 mereka dlm blog ini..Allahu Akbar!

      Delete
  10. Orang kafir laknat manalah tahu konsep pengertian BERSIH yg sebenar,sepertimana konsep bersih-diri,jiwa dan perbuatan dlm ajaran Islam yg memberi manfaat kpd semua insan di dunia ini.Umum mengetahui bahawa Perasuah tegar dlm negara ini adalah Cina taikun yg memang pemonopoli projek kerajaandan swasta yg keterlaluan tamak,rakus hanya mahu untung berganda semata.DAP sendiri adalah manusia bersifat Babi,penghasut,gelojoh dan tidak pernah menghargai dan menghormati kaum lain,DAP adalah ibu kpd segala permasalahan sosio kaum di Malaysia.Layakkah Babi mugallazah jenis main lap pakai tisu saja,bcakap tentang keadilan,persefahaman dan ketelusan apa lagi soal kebersihan..dan pembersihan jasmani rohani.Mereka mengambil contoh dan teladan drpd Mlayu yg akhlaknya rosak teruk sprti anuar bin brahim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina babi dap telus sangat....sampai beng hock berkorban utk tutup rasuah mrk....
      Mmg sial babi dap nie....

      Delete
    2. sampai korek balik bangkai babi tu nak kena tengok samada dia dibunuh..sebenarnya binatang tu bunuh diri atau dibunuh oleh kaum dia yang dia nak cover rasuah tu..sama jugak melayu kastam yg mati tu mungkin dibunuh oleh kaum pemberi rasuah..

      Delete
    3. ORANG TOLOL JE KATA KOTOR TU BERSIH

      Delete
    4. Bukan tolol tapi bangang ... hi, hi, hi ...

      Delete
  11. Perangai melayu sememangnya cam anjing,disebabkan keturunan adala Dr anjing kurap........suka menyalak,kuat dengki,buang anak,bapa rogol anak sendiri,yg paling teruk sekali....anuor ibrahimm....liwat anak muda melayu.....bodoh,bangsat,anak haram,anjing,keturunan anjing n babi hutan.....tu la.....MELAYU.........liwat jgn x liwat oiiii anuor jobur......liwat kaw kaw......huuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. babi rba yg nak buat sandiwara lgi.. sudah la chee bai chuan lu punya wayang kami dah dapat baca.. lu satu hari tarak makan najis lu tak boleh nafas.. itu pasal muka sama kulit lu macam babi.. lu babi pandai bercakap

      Delete
    2. tu diaaa.. masih ada lagi cina yg sokong UMNO (anon 9.50 salah seorg)..so kenapa nak boikot cina?

      Delete
    3. Ada juga babi2 yang tak reti bahasa. Ohhh anon 9:50 p.m. tu babi rupanya. Kesian.

      Babi ni kafir suka makan.

      Delete
  12. Sebenarnya yg terima rasuah tu penyokong pembangkang juga. Lepas tu dia tuduh kerajaan rasuah.... pandai tak diorang. Realitinya yg beri rasuah pembangkang yg terima rasuah pembangkang yg dapat nama buruk kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruk betul penyokong pembangkan ni... ish ish ish

      Delete
    2. babi rba yg nak buat sandiwara lgi.. sudah la chee bai chuan lu punya wayang kami dah dapat baca.. lu satu hari tarak makan najis lu tak boleh nafas.. itu pasal muka sama kulit lu macam babi.. lu babi pandai bercakap

      Delete
    3. Juragay ... lu bukan pembangkang, lu pembangkai ...

      Lu sakit mental ke apa ...

      BN menang, PR kalah ...

      Delete
  13. Cina babi dap nie mmg sial....
    Bila mrk salak kerajaan...kerajaan tunduk....
    Pribumi juga tunduk...nak jaga hati pendatang asing nie...
    Nak tulis kutuk cina babi dap...takut dan bacul krn khuatir dianggap rasis...lagipun nak kekalkan perpaduan....

    Jika 97% cina tolak bn....harap bn sedar!!!!!
    Hentikanlah melayan bangsa perasuah no.1 nie....
    Layan dan ambil berat pulak hati pribumi dan india yg memenangkan bn....jgn pinggirkan kami!!!!Tidak semua kami kaya mcm cina babi dap yg banyak dibantu dari segi kewangan dan perniagaan....

    Jika msh lagi kerajaan mengwar2kan sana sini nak bantu dan tunduk dgn desakan cina babi dap nie...pru14 kami tak akan turun mengundi....

    Sekarang...wakil2 rakyat bn...datang dan dengar rintihan pribumi dan india pulak!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai giler cina sokong PR sampai 97%??!! aku ingat ke dalam 5-6% je?

      Delete
    2. Juragay, lu mesti bangga 97% Cina sokong PR. Gua pun suka juga. Kalau berlaku Malaysian Spring gua tahu apa nak buat. Hi, hi, hi ...

      Delete
    3. tp den sodeyy x dpt jugak tumbang kn bn...hmmmm

      Delete
    4. betul2 aku setuju betul, kalau tebas satu pun masih dlm % yg 97 jugak.

      yg 3% tu jenis yg tak campur dgn org, jenis duduk rumah aje.

      Delete
  14. pejuangtarakbunyiMay 26, 2013 at 9:57 PM

    Dalam semua perkara ada had batas kesabarannya,puak PR terutama PKR dan DAP jgn sampai terlalu biadab dan kurang ajar berpanjangan shingga menjejaskan dan mencabar ketenteraman rakyat majoriti yg mahukan keamanan dan pembangunan negara yg lebih mantap.Kami pencinta keamanan majoriti senyap juga tidak takut dan tidak teragak agak utk berperang dgn puak puak penyokong kaum Lut dan Babi laknatullah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. statement lu ni blh didakwa bwh Akta Hasutan ni... kerana menghasut rakyat merusuh.. hati2 bhai

      Delete
    2. Butoh la Juragay ...

      Bila orang lain cakap lu kata menghasut.

      Tapi bila puak2 lu cakap, tak apa. Patutlah orang panggil puak lu babi, memang rasis pun.

      Tiu niama ham ka chan ...

      Delete
  15. Daripada korang marahkan cina tak tentu pasal,lebih baik paksa kerajaan cari jalan macamana nak kayakan orang melayu dan bumiputra

    cina dah kaya tak payah tolong


    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, betul ...

      Tapi ABC, BBC, BCL tetap diteruskan.

      Delete
    2. Yes, teruskan perjuangan ABC, BBC, BCL..Allahu Akbar!

      Delete
  16. Blog papagomo x blh masuk la...ape hal ahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. siot betol! aku baru nak masuk nak tgk video seks pemimpin PR yg baru keluar katenye

      Delete
    2. sbb nak edit bagi nampak terang biji kelentit nurul ...

      pak juragan seks songsang kena sabar ye!

      Delete
  17. Sebenarnya dalam mindset diorang ni, bukan kerajaan, UMNO sajer yang rasuah. MCA dengan MIC rasenyer takdelah jadi isu sangat untuk diorang. Diorang cuma marah MCA sebab lembik asik ikut telunjuk UMNO jer. Contohnyer, klau ditanye orang Cina, ape pendapat diorang tentang hudud. Majoriti akan cakap x kisah sbb melibatkan orang Islam jer, habis tu kenape DAP masih menentang hudud ? Sebab DAP tak boleh lembik, DAP kena lantang bersuara.

    Biasa la tuh, klau kat private sector pun, klau orang melayu jadi bos, kroni, klau Chinese jadi bos, merit.

    Bila kita defend cakap diorang racist klau diorang cakap camtu, diorang tuduh kite plak racist. Pening.

    Tapi korang janganla racist sangat kat sini, mencarut bukan jawapannya. Biarkan diorang nak kutuk kita rasuah ker, x pandai ker. Yg penting kite teruskan usha keras, sekarang pun dah banyak best student dari orang melayu. Biarkan diorang ego, tapi kite terus berusha keras memajukan diri.

    ReplyDelete
  18. CINA dah kaya sebab tu mereka sgt sombong dan megah padahal askar dan polis Melayu yg bnyk berkorban selamatkan tuk nenek mereka drpd disembelih oleh Komunis semasa dharurat.Hentikan memperkayakan Cina.Kita lakukan apa saja asalkan bukan dgn Cina.

    ReplyDelete
  19. kita tak benci Cina.Cina yg sombong dan lupa diri dan hipokrit.Hidup 1Malaysia kecuali Cina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa ade kecuali cina? DS Najib x ajar kita mcm tu

      Delete
    2. Juragay @ 11.33 p.m.

      Are you a pig ???

      Delete
    3. nope. juragay 69 is not pig!

      he is a DAPig.

      Delete
  20. Tak kisah la nak bersih ka apa janji boikot apa2 saja cina komunis dap.

    ReplyDelete
  21. aku dari species kote bengkok, idaman chinadoll seluruh dunia.

    aku juga suka dap red bean army utk bagi aku servis blowjob.

    ada sape2 kisah?

    kalau nak BCL ke atau ABC, aku tak dapat nak ikut, sbb aku suka apam cina. bijik kelentit panjang.

    ReplyDelete
  22. DSN,
    Kami ahli akar umbi sesungguhnya terasa amat penat dan letih. Jika DSN masih lagi melayan mereka seperti menanatang minyak yang penuh saya percaya umat melayu yang setia dan menyanyangi UMNO akan berpecah belah.
    Akan ada kelompok yang bangun menentang kepimpinan DSN najib kelak. Saya merayu dan amat berharap agar DSN carilah jalan terbaik agar perpaduan dikalangan umat melayu serta ahli umno akan terus utuh serta mampu mempertahankan kuasa politik orang melayu.
    Hentikanlah sikap berbaik sangka dengan musuh dalam selimut. Ibarat musang berbulu ayam, jgn dilayan dan dituruti lagi kehendak ultra cina. Sesungguhnya kaum tersebut seperti belanda mendapat tanah, ibarat diberi betis paha pula yang nak dirabanya.
    Sudah-sudahlah DSN menuruti kehendak mereka, ayuh bantulah mereka yang telah memilih DSN sebagai PM. Hargailah sokongan mereka agar mereka terus bersama mempertahankan kuasa politik orang melayu dan peribumi yang cintakan keamanan, kemakmuran serta sikap bertolak ansur sesama rakyat.
    Jika DSN gagal serta masih lagi berpolitik jalan selamat maka DSN akan dikenang sebagai pengkhianat umat melayu .
    Hargailah mereka sementara masih berkesempatan dan balaslah budi mereka yang telah mengangkat dan meletak DSN dipuncak kuasa. Jika tidak mampu serahkan pada yang berani dan sanggup mengambil risiko.

    BCL & ABC ( Aku Benci Cina DAP )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum.........

      Benar kata Tun Mahathir, "Melayu mudah lupa".

      Lupakah Melayu pada sejarah tahun 1955 ketika Pengasas UMNO dan juga Presiden UMNO pertama (Dato' Onn Ja'far) ditentang hebat oleh ahli UMNO ketika itu kerana beliau ingin menggantikan United Malay National Organisation kpd United Malayan National Organisation? Beliau ingin merubah UMNO milik Melayu dibuka keahlian kepada semua suku kaum di Malaysia. Apabila gagasannya gagal, beliau meninggalkan UMNO dan meneruskan gagasannya dengan menubuhkan parti Negara yang kemudiannya gagal dan terus berkubur selamanya di politik tanah air. Adakah sejarah hitam ini akan berulang kembali?

      PM & TPM harus ingat akar umbi UMNO,, warga Melayu beserta kaum Bumiputera lah yang menjadi pemangkin kepada BN/UMNO untuk berkuasa semula sehingga prestasi UMNO lebih baik kali ini berbanding PRU 12. Mereka inilah yang sepatutnya diutamakan. Buat baik berpada-pada dengan mereka yang menikam kita dari belakang. Jangan dikejar tak dapat, yang ditinggalkan keciciran.

      Dalam hal ini, kita wajib berterima kasih pada Tun Mahathir yang turut berkempen walaupun telah lanjut usia bagi memastikan kemenangan UMNO. Tanpa penglibatan beliau, saya yakin ramai ahli dan penyokong UMNO memboikot pengundian sebagai protes terhadap kelemahan kepinpinan Abdullah Badawi pada PRU 12.

      Jika kekuatan Hang Tuah terletak pada huruf 'T' atau "Ta', kekuatan Melayu pula pada huruf 'M'atau 'Mim'. Kebetulan 'M' dan 'Mim' adalah juga huruf awal bagi Muslim dan Mahathir.

      Ex Son of Spura

      Delete
    2. Rintihan dan permintaan sebelum fardhu solat Subuh:

      Datuk Seri Perdana Menteri yg dikasihi,

      Sudah-sudahlah bersikap defensif terhadap segala tohmahan pihak pembangkang sejak dahulu sehingga selepas PRU-13 ini.

      Apalah perlu sangat bagi kerajaan untuk mengeluarkan kenyataan seperti “kami tidak mencuri PRU-13 daripada pembangkang” dan sebagainya.

      Datuk Seri sendiri tahu bahawa BN menang dan pembangkang kalah dalam PRU-13 lalu dan pihak pembangkang tidak mahu menerima hakikat bahawa rakyat menolak mereka dan mereka kalah pada PRU lalu.

      Datuk Seri juga tahu bahawa pakatan (haram) rakyat adalah terdiri daripada parti-parti individu yang longgar dan tidak berdaftar sebagai sebuah parti gabungan pelbagai parti seperti BN.

      Jika undi popular hendak dijadikan ukuran dalam PRU-13 lalu, kalau mengikut parti mana yang lebih popular di negara ini, maka parti yang utama mendapat undi popular rakyat ialah parti UMNO, kedua DAP, ketiga Pas dan parti paling pencorot popular adalah PKR.

      Parti PKR ini pun mendapat undi hanya melalui undi ihsan daripada pengundi Cina, Melayu dan India, kalau tidak parti ini akan terkubur dalam pilihan raya di negara ini sejak dahulu lagi.

      Bagaimana mereka boleh mendakwa mendapat 56 peratus undi popular daripada rakyat berbanding 47 peratus BN, menjadi satu kemusykilan kepada rakyat yang waras di negara ini.

      Adakah undi popular ini dikira dengan menghitung jumlah undi yang didapati oleh DAP. Pas dan PKR sedangkan parti-parti ini merupakan parti berasingan yang tidak berdaftar sebagai satu parti gabungan pelbagai parti sepert BN?

      Maka tidak hairanlah pemimpin pembangkang ini mempunyai rekod yang buruk sebagai Menteri Kewangan kerana tidak tahu mengira dan suka memutarbelitkan fakta. Lagi pun dia bukan ada kelulusan dalam bidang ekonomi, hanya pengajian Melayu saja. Hampir negara menjadi muflis dek persekongkolannya dgn IMF. Mujur ketika itu Tun Mahthir cepat bertindak.

      Sehubungan itu Datuk Seri dan pemimpin-pemimpin UMNO yang lain tidak perlu bersikap defensif terhadap tohmahan pembangkang malah harus berasa bangga bahawa UMNO dan BN masih menjadi sebuah parti yang unggul dan popular di kalangan masyarakat Melayu dan bumiputera Sabah dan Sarawak.

      Saya juga ingin mengambil kesempatan di sini, mengingatkan Datuk Seri dan pemimpin-pemimpin UMNO yang lain bahawa jangan cuba sama sekali untuk memansuhkan UMNO dan menukarkan jenama parti ini kepada sebuah parti 1Malaysia atau lain-lain kerana UMNO bukan milik eksklusif Datuk Seri dan pemimpin-pemimpin UMNO tertentu sahaja tetapi masyarakat Melayu keseluruhannya di negara ini.

      Kalau UMNO ditukar menjadi parti 1Malaysia, bererti orang Melayu tidak akan ada lagi parti yang akan membela nasib dan masa hadapan mereka sedangkan DAP yang terkenal sebagai sebuah parti cauvinis kaum Cina dan hanya bertopengkan kononnya mewakili pelbagai kaum terus kekal di negara ini.

      Soalan cepu emas yang perlu dijawab oleh pemimpin-pemimpIn UMNO sendiri jika UMNO/BN dibubarkan menjadi parti 1Malaysia, adakah orang Cina akan mengundi parti 1Malaysia pada PRU-14 nanti?

      Tepuk dada tanya selera, jangan mimpi di siang hari.Sepatutnya pemimpin-pemimpin UMNO seperti Datuk Seri dan pemimpin lain menjadi lebih bijaksana selepas PRU-13 ini, lebih-lebih lagi setelah ditipu oleh pengundi Cina pada PRU-13 yang lalu.

      Delete
    3. Pada pendapat sudah tiba masanya bagi kerajaan untuk bertindak tegas dan secara keras menggunakan sledgehammer kalau perlu terhadap petualang-petualang negara.

      Ini kerana sikap beralah dan berlembut kerajaan selama ini telah disalah tafsir oleh pihak lawan bahawa kerajaan adalah lemah dan mereka boleh berbuat sesuka hati mereka di negara ini.

      Saya setuju seperti yang dikatakan oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebelum ini, jika pembangkang boleh mengatakan bahawa negara ini bukan bapa beliau yang punya, negara ini juga bukan bapa mereka (pemimpin pembangkang dan penyokong pembangkang) yang punya atau hak mutlak mereka sahaja untuk berbuat sesuka hati mereka sahaja di negara ini.

      Saya juga ingin menasihatkan kerajaan supaya menimbangkan dan mengkaji semula untuk mewujudkan semula Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) bagi membendung anasir-anasir yang cuba merosakkan negara ini.

      Pemansuhan ISA adalah satu kesilapan besar, sebagai contoh ialah kes terbaharu apabila kerajaan memberikan kuasa kepada seorang majistret yang tidak tahu apa-apa mengenai keselamatan negara ini untuk membuat keputusan terhadap pihak yang didakwa.

      Bayangkan isu keselamatan negara ini dan nasib rakyat majoriti di negara ini terletak di tangan hanya seorang majistret?

      Hanya selepas anasir-anasir jahat ini dapat ditangani sepenuhnya baharu Datuk Seri boleh memberi tumpuan sepenuhnya terhadap pengundi-pengundi setia BN dan kerajaan selama ini.

      Datuk Seri, memandangkan Kabinet telahpun ditubuhkan, saya harap Datuk Seri berikan tumpuan penuh membantu pembangunan orang Melayu dan bumiputera Sabah dan Sarawak yang telah banyak berjasa mengundi BN selama ini.

      Datuk Seri boleh lupakan terus kaum Cina (kecuali di kawasan yang BN menang) kerana percayalah kaum ini tidak akan mengundi BN pada PRU-14 nanti dan buat selama-lamanya.

      Jangan diulangi kesilapan yang lalu memberi pelbagai kemudahan dan bantuan kepada golongan yang antikerajaan begitu juga sekolah-sekolah mereka kerana akhirnya tangan kita sendiri yang akan digigit mereka.

      Akhir sekali, Datuk Seri, perkasakan juga sekolah-sekolah kebangsaan dan beri peluang kepada lebih ramai golongan Melayu dan bumiputera Sabah dan Sarawak untuk menjadi usahawan yang maju dan berjaya di negara mereka sendiri.

      Delete
  23. .

    Kalau anda mahu hidup senang , anda perlu amalkan rasuah dalam hidup anda . Saya suka rasuah .

    .

    ReplyDelete
  24. Ramai ala red bean army cuba neutralkan keadaan...dah terlambat!

    ReplyDelete
  25. amoi jual puki boleh jadi kaya raya dan senang.

    cina bagi rasuah sana sini, dapat mcm2 projek, sampai ramai jadi billionaire.

    ketua pembangkang pakai pantat cina kena bayar, lagi tambah kaya chinadoll.

    last2 org2 Melayu jugak yg dituduh kuat rasuah.

    skrg cina rasuah pemimpin dan penyokong pembangkang nakkan kuasa politik, nak perintah Malaysia. kesian tak sampai hajat.

    ReplyDelete
  26. Harap parpukari dpt kurangkan lg statement2 cam ni, bukan pe, nnti lu mgkn jadi mcm gomo, kena tngkp, rasis... biasalh kalu ‘melayu rasis‘ ni senang betui depa cekup... yg namewee tu haram nk cekup

    ReplyDelete
  27. dah ler tu macai umnok, yang makan komisyen berbillion selam berpuluh tahun dari cina selama ni pun korang punya pemimpin-pemimpin umno gak, korang ni mengutuk cina dah macam meludah pada bos korang sendiri je.

    Menteri buruh pun umno bagi pada bukan melayu pegang, camne orang melayu nak maju, jadi kuli sampai mati, mau naik sikit kena cantas ngan bangsa lain yg dok kat tengah hampir di setiap semua kompeni di Malaysia ni.

    mau ngadu pada Menteri Buruh, kena tipu naik gai,kena tipu bonus dan pangkat, mampuih tak di layan oleh Menteri Buruh bukan melayu tu.

    lagi macai umnok dok memekak konon kena tipu ngan bangsa lain, padahal yang bagi jawatan dari Pak Menteri sampai ke Pak Suap tu semua Umnok sendiri.

    Yang dok atas dalam Umnok syok makan komisyen ngan cina, mereka tak peduli pun melayu kat bawah ni terkinja-kinja cam beruk mak yeh kena aniaya. fikir-fikir kan ler.

    ReplyDelete
  28. kwn aku pandai ckp cina..

    dia kerja dgn cina ... satu hari dia terdengar mrk bercakap sesama mereka

    org melayu ni bodoh .. apa sahaja kita jual mereka beli.. masa tu dia ditingkat atass.. cina2 ditkt bwh...mereka tergelak2 selepas itu.. masa tu dia lepasan spm gred 3 je..dia nekad ambik semula spm dan sampai dpt degree...

    ambil.la pelajaran.. tiada mksud kenang budi pd mrk. kenang budi. ni terkenal kat bngsa melayu je..

    ReplyDelete
  29. kawan aq ada yang bekerja di bank Islam and sampai bank Islam pun, babi nak monopoli jugak. Pi lah keja hong leong ngan public bank ataupun bank konvensional. Bagilah orang Islam keja di bank Islam. Ni tak, sampai Bank Islam diorang nak monopoli.. nampak sgt niat jahat diorang nie nak jatukan umat islam

    ReplyDelete
  30. Terus terang, Melayu sememangnya sudah manja dengan subsidi dan segala bantuan kerajaan, semua benda nak disuapkan, ini bahaya.


    Kebangkitan inilah yang ditakutkan oleh DAP dan taikun-taikun cina.


    Jika kita bicara soal kebangkitan Politik - ianya terikat dengan pelbagai hal.

    Tapi kita bicara soal kebangkitan JIHAD EKONOMI - dimana kita bangkit dan membina ekonomi dan perniagaan kita. Inilah yang paling tepat.


    Kita harus lakukan yang terbaik dari cina itu sendiri dalam hal perniagaan. Seperti farmasi - majoriti yang terlibat dalam perniagaan ini adalah orang cina, dimana segala macam ubat dijual, tanpa kita ketahui akan halal atau tidak. Bayangkan kalau orang kita yang memegang perniagaan ini - sudah pasti kita sebagai umat islam, tak akan ragu-ragu dalam hendak membeli.

    Mentaliti Melayu perlu ubah - buangkan corak perniagaan yang berasaskan seks, nafsu dan kekuatan tenaga batin. Sudah cukup dengan ubat kuat, ubat ketat lagi sedap. Ubat abang suka etc etc... ini semua adalah sampah.


    Umat Islam semakin bertambah - dan tidak hairanlah jika pada masa hadapan kelak, Pasaran Utama dan Ekonomi dalam dunia akan dipegang oleh Umat Islam.

    Kita Melayu yang beragama islam harus bersatu dengan saudara seagama kita, india muslim etc, kita harus jadi Pelopor dalam kebangkitan Jihad Ekonomi, dan langkah pertama adalah UBAH diri kita dengan tidak mengharap dari mereka Cina, dan bantu orang kita dan juga saudara kita dalam membeli di kedai mereka.


    Ini bukan sahaja berkenaan Soal survival bangsa kita dalam hal berkaitan ekonomi, tapi ini soal Kebangkitan ISLAM juga.

    ReplyDelete
  31. ihatlah sikap Cina yg berterusan memprovokasi Polis dan UMNO. Wpun keputusan PRU13 sudah diwartakan hari ini, sikap mereka yg mahu merampas tampuk kuasa negara mencerminkan mereka cukup JAHAT. Proksi2 mereka dr bangsa Melayu spt Adam Adli menjadikan gerakan ini lebih berjaya jika pihak kerajaan tidak bijak atasi.

    Kekerasan merupakan jalan mudah tetapi mereka akan menang moral dan juga media antarabangsa pasti menyebelahi mereka.

    CINA mesti diajar cukup2 mulai skrg. Lumpuhkan ekonomi mereka sekuat2nya.. istiqamahkan gerakan BCL, jgn lemah smgt. wujudkan forum dan website utk terus suburkan gerakan BCL ini.

    ReplyDelete
  32. salam saudara melayuku...BOIKOT 7 eleven, kenny rogers,starbuck coffee dan segala macam bisnes di bawah BERJAYA Group ( vincent tan ownered)...BOIKOT roti HIGH 5 & segala macam produk dr company STANSON silver bird bakery sdn bhd..(ownwer anak sedara vincent tan)...7-Eleven dh lama wat diskriminasi roti gardenia...roti gardenia hnya dibenarkan jual roti putih,brakethru...roti coklat,jagung,roti vanila x dibenarkan...tp roti high 5 habis sume depa jual...x caye try survey 7-E..tgk section antara roti gardenia ngn roti high 5...bnyk lg diskriminasi diorang wat...nk tau try la keja ngn 7-E...

    ReplyDelete
  33. Meh kome nak citer sikit...Kome ni cikgu kalapiak jer. Tp ada satu insiden ngan bangsa mata sepet baru2 ni wat kome bengang bebenor. Begini, ada 2 sepet dlm kelas yg aku ngajor. Sorg dpt A, sorg lgi dpt A- beza marka 5. Tu kira kome dah generous abih ler dari segi bagi marka.

    Tp sepet yg A- merayu2 kat aku mintak tambah 5 marka. Kes nak ikut member tahap gaban ler. Masalahnya member tu mmg terbukti pandai sikit dr dia...Aisey, sepet manja2 ngan aku ngalahkan kucin! Silap dia ler sbb aku cikgu yg berintegriti, chewah! Tak makan rayuan so A- takkan dpt jadik A...

    Esok pi keja nak tau apa jadik? Teman nak bukak pintu bilik mcm biasa tp kunci x leh masuk..Nak kata aku fitnah tp mcm ada unsur nak pecah masuk bilik sengkek aku tu..Lubang kunci mcm dicucuk ngan besi tajam & jenuh gak aku nak bukak pintu bilik pagi tu...Alhamdulillah, Allah SWT pelihara bilik aku dari unsur2 jenayah sbb geng2 CSI pun setuju yg bilik aku tu sokmo mcm crime scene yg comey...hihihi

    Moral of story is...sepet nih da dibagi betis nak peha. Pas tu bila dia x dpt apa yg dia nak, dia jadik samseng kongsi gelap atau bintang 3...Ermm, risau gak kalau sepet slash tayar atau potong brek kete murah aku tu... Ya Allah, pelihara & lindungilah bangsa Melayu yg Islam dari kafir harbi nih & mereka2 yg sekutu ngan depa..Aminnn. THE END!

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum......ngeh ngeh ngeh...saper cayer mmg mongok tahap dewa gaban bumi 18 lapis...ngeh ngeh ngeh...bukan cina kew yg dok sakan bagi angpao tuk dpt bisnes...pastu tuduh melayu rasuah..yg bg saper....taknak pn depa huuuulooooooq gak.....sorg kontrekter cina ckp la ni budak jahat remei.kerajaan slh sbb tak cari penyelesaian....sy kta budak jahat bkn slh kerajaan jew..kerajaan dh bg yg terbaik kat kita..setengah mak pak takmo org lain tegoq anak depa..org politik pn main peranan sama ni duk manjang slk kerajaan smpi kerajaan buat mende yg buleh
    jaga diri sendiri pn kena kutuk...seme slh kerakerajaan..klo depa suka baru bagoes..klo tak ikot seme tak bagoes...aper baaaraaaanggggg....seme tuduh org lain jahatndiri sendrik gelemoih ngan taik cirit berseeeeeeeeh bling bling....ceittttt....

    ReplyDelete
  35. BABI tu BERSEH ke?
    CINA yg makan BABI tu BERSEH ke??
    TOLAK PEMAKAN BABI!!

    SAVE MALAYSIA!!

    ReplyDelete
  36. Diakhir zaman ini memang ramai 'pencuri yang tuduh orang lain perncuri' kerana itu bila Anwar dan geng2 menuduh kerajaan dalam apa isu sekali pun, kalau tidak ada bukti, aku yakin bahwa merekalah sebenarnya yang terlibat dalam pertuduhan itu termasuk isu kerajaan gunakan wang berbillion untuk beli undi, pengundi hantu bangla, Myanmar, Indon dan sebagainya...kalau tak ada bukti, yakinlah merekalah yang terlibat dalam penipuan ini.Mustahil mereka tau dengan begitu perinci tentang penipuan yang kerajaan buat tapi tak ada bukti....siapa yang tau lebih terperinci kalau bukan mereka yang terlibat secara langsung.



    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!