TERBAIK! PROTON PREVE BARU BERBENTUK HATCHBACK DIDEDAHKAN!

Dasyat gak Proton ni. Dah le sebelum ni mereka keluarkan Proton Preve yang mantap dan laju tu! Terbaru mereka keluarkan Preve' Hatchback plak.


Memang gempak le, nak kena tanya Proton ni, bila agaknya mereka nak keluarkan model terbaru ini?

66 Responses to "TERBAIK! PROTON PREVE BARU BERBENTUK HATCHBACK DIDEDAHKAN! "

  1. Replies
    1. Bhai..rim 17"..6 airback...dan paling best system audio gunakn system android..hrga bawah 80k..

      Delete
    2. airbag bhai, airback menatang apa sampai 6nos dia bagi?

      Delete
    3. Sorry bhai aku bersalah...hukum lah aku bhai....hehehe thanks bhai...

      Delete
    4. Preve hatchback lebih power dr preve biasa... hp bertambah lg.. design memang gempak... tue pasal lama r&d.. Yg pasti... Sblm bulan 8.. or next month.. dia kuar.. Kalau boleh.. 500 unit yg awal.. jgn ambil dulu... ada sebab... hehehehe...

      Delete
  2. Nak jadi blog kereta pulak dah ke? Kau dah terlambat 10 tiang la. Semua tu bukan design preve hatchback. Cina Theophilus Chin yang photoshopped. Aiya. Kata ABC???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa kalo keluarkn pasal kereta apa masalahnya???
      Xkn nk keluarkn video lucah korang je

      Delete
    2. Apa lu merepek ni apek...peegi balik lu punya tempat lah...bg aku tak salah klu sapa2 p7n nk share benda baik kan....lu kecoh pasai pa apek

      Delete
    3. gua rase lu mmg sesat bolg la bro...xpow lu mmg buta huruf..kita sebagai rakyat malaysia ptt bangga dgn produk malaysia...benggong

      Delete
    4. Dia nak jadi blog apa pun apa masalah ko babi..ni blog dia suka hati dia lah nk tulis apa..ko blk g jaga telur bapak ko je ye sial.....sebelum aku letopkan telor bapak ko tu

      Delete
    5. Kang aku kata bodoh, marah pula. Aku tegur parpu sebab gambar yang dia letak salah. Ianya cuma gambaran seorang photoshoppers campur dengan design kereta lain. Gambar hampir betul preve hatchback ada bersepah dalam internet ni. Yang korang sesuka hati dok maki hamun orang kenapa? Ada aku maki hamun parpu ke? Bodoh sombong sungguh. Pegi tengok di funtasticko.net atau paultan.org kalau nak tengok. Otak tegar maki hamun sungguh pembaca parpu ni.

      Delete
    6. Masuk warzone orang dan tembak merata memang sah kena tibai ... walaupun lu betul.

      Mukadimmah kena betul bro ... i.e. bagi salam dulu.

      Itu pandangan gua ...

      Delete
  3. Kereta cantik tapi warna kurang menawan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala warna pun nak jadikan isu ke...bg aku dah ckp meriah warna2 yg ada tu semua

      Delete
    2. nie sah jenis buta warna...warna menawan lu kata xmenawan...lu nak warna hijau pas ke baru menawan.....benggong

      Delete
    3. Depa jeles tu warna MERAH xda kan3..DAP

      Delete
    4. Ni lah masalh dgn otak pembangkang yg kotor...proton kuar kan keta apa pun tetap drg kata ada kurang gak..padahal dah perfect keta tu bg aku....suka sgt campurkan politik dalam semua bab mcm ni lah jadi nye

      Delete
    5. Ada2 je pencacai anjng kurap nak kutuk kan....keta ni xde cacat cela lsg pyn warna plak jadi bahan..aq rasa mcm nak je tik je telur nbabi ni bg besar ckit

      Delete
    6. Ini semua salah LGE.

      Delete
  4. Lawa weh! Gila lah proton! Gua respect malaysia boleh buat kereta macam ni! Serious lawa doh. Kena tukar kereta nampaknyaaa...

    Kalu preve sebelum ni pun dah bagus gila mesti ni lagi power punya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg aku selama ni pun proton dah buat yg terbaik tp design ni lg menarik lah sbb dia lain dr yg design proton yg sedia ada skrg ni....design keta ni sesuai utk semua lapisan masyarakat.....

      Delete
  5. memang caya la wei proton!!!!gua memang cancel la nak ambk myvi...mmg gua angkat kereta preve baru nie beb...mantap bergaya...kereta proton skrg semua design kereta mewah..xpayah la nak beli bangsa len proton pow da hebat cantik....gua betol2 jatuh cinta dgn preve nie...terbaik proton!!!!!!terus kan usaha anda gua sokong...

    ReplyDelete
  6. Dah macam keta import plak aku tgk bentuk dia,terbaik lah proton makin mantap sekarang

    ReplyDelete
  7. Wow cntknya..terbaik ar proton semakin maju skrg..design n color dia mmg cntk..kualiti pn ok..mmg xrugilah kata rg klu beli pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgg apa lg cpt lah g book keta ni...cantik kan

      Delete
  8. Baru je ingat nk beli kete..
    Boleh la try kete nie..
    Alhamdulillah preve keluaran pertama pun mantap kualitinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mantap ke?????? Aq pakai x sampai sebulan power window dah rosak.... Mcm tue ko kata mantap

      Delete
    2. Org lain ok je....ko beli pakai duit haram kot?

      Delete
    3. Duit ekor jgn beli kete dol..nanti eksiden tebalik kete..duit tu ko bagi kt aku je...huhuiii

      Delete
  9. nice works proton,skrg proton bawak kluar kereta yg dasyat2.design pun makin menarik n kualiti pun makin bagus,harga pun berpatutan.yg kate krete proton xde kualiti tu sah mereka x prnh cube kete proton yg baru2,semua mantap2 bro.handling best,pikap pun mantap.dah setanding kete2 import,well done proton

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus lah senang ckit rakyat malaysia nak beli kereta yg cantik dan harga berpatutan....mcm sebelum ni ramaiyg hanya mampu tgk je keta2 import yg canyik skrg ni proton dah keluarkan dgn harga yg berpttan ramai lah blh pakai keta yg stylo mcm ni lps ni

      Delete
    2. Wat pe leh keta2 ni petut nya kerajen galak kn raktyat neik basekal.. elok kureng kn keta di melaysia ni.. ni tngok jln di KL asyik jam sena seni..tak pendai leh kerajen ni

      Delete
    3. Red beam army babi saja x cantik!! Maklum la BABI hanya dia je prasan diri dia cantik...bodoh punya cina babi!

      Delete
    4. Anon 12:59...lu rasaa wa boleh sampai tak rsntau panjang naik beskal najib 1 malaysia?

      Delete
  10. Mmg terbaik dari ladang la ........

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Ladang babi ternakan bapak ko tu le......

      Delete
    2. Ladang teh di Cameron Highland .

      Delete
    3. hissh.. garang nya kak nie.. relak la kak dah tu gi tido ye..

      Delete
    4. kakbedah ni garang sangat, dah menopos kot!! Kang aku jentik bijik dia baru diam terkedu.

      Delete
  12. Kadang2 aq kagum gak dgn apa yg cuba dilakukan oleh proton utk menaikkan imej industri permotoran di negara kita nie tapi yg aq x puas hati sikap rakyat kita yg mudah terpengaruh dgn fitnah dan berprasangka buruk terhadap proton nie... Adakan ini sebab proton dikuasai oleh syed mokhtar yg merupakan bangsa melayu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat dah terlebih kenyang lupa asal usul

      Delete
    2. Syed mokhtar melayu? mana ada nama syed keturunan melayu? depa pun tak mengaku depa melayu. nak kawen, gi cari syarifah, tak pandangnya ngan kalsom or rosmah.apa tah lagi bedah.

      Delete
    3. Habis tu kau melayu ya? Jenis jilat bontot DAP? Melyu yng ori ialh bilmna merek menjilat dan mengagongkan DAP? Melayu pukimak apa ni? Melayu bean Red Army?

      Delete
    4. kahkahkah.... wei, aku ada sebut 1 perkataan DAP tak dalam ayat aku? ke ko ni buta tapi masih jugak nak komen. kata bodoh confirm marah. aku cite pasal S.M langsung tak sebut Dap yang ko bebal sangat pehal? bila kritik S.M, pehal ko yang terjungkit? ko pun Syed jugak? sori kalau ko syed jugak tapi ko kawen pun mesti carik Syarifah kan? tak yah nak kecoh la, takde sapa dalam ni kacang merah. tak yah ko nak memekak tak memasal. Pantang kritik tuduh DAP, apanya mentaliti la. Ptui!!

      Delete
  13. Aku suka lah bentuk keta ni...nampak sporty n cool sgt mmg kena dgn citarasa aku dah lama kot cari keta yg design mcm ni sesuai nk bwk g mana pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kot ye nak menjilat pun jgn la sampai mcm tue skali

      Delete
    2. Kau jeles dan takleh terima kan anon sebab malaysia boleh buat kereta macam ni?

      Delete
  14. Harap harga kereta turun seperti yang dijanji janji

    aku nak beli kereta ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa yang janji dek non?

      Delete
  15. GUA SAPOT PROTON..
    MELAYU PUNYA...

    BBC
    BCL

    ReplyDelete
    Replies
    1. STEADY GAP! SAHABAT AKU DUNIA AKHIRAT!

      BCL
      BBC

      Delete
  16. lawa kepala hotak ko! Dah lah mahal tak der kualiti!!

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum....syukur proton xkuar 4x4...klo idak ketaq lutut nk bayar bank hu hu hu.....selamat....

    ReplyDelete
  18. Assaalamualaikum....mcm keta jenama luar kualiti la saaaaagaaaaaat....xnak wosak simpan dlm prem..ha tgk sampai terjojol bijik mater.....jeles lettewwww
    melayu tuan munya kilang.....ceit pooooodaaah.....

    ReplyDelete
  19. Juragan 69... please don't insult others intelligent.

    ReplyDelete
  20. berbanding yang satu kereta lagi, Proton memang dah teguh sebenarnya sekarang..R&D dia yang terbaik dengan macam macam teknologi aoutomotif dari luar...yang asyik mengutuk dan nak Proton jatuh tu memang nak syarikat Melayu jatuh..itu saja...

    ReplyDelete
  21. beautiful cars...nak tempah lah 1...

    ReplyDelete
  22. Kalo blog kete gua surf funtasticko.net. kalo paultan byk red bean army yg suke condemn proton

    ReplyDelete
  23. Kreta ni mmg nampak sporty tapi saya lebih suka kreta yg ada ""ponggong"" sbb boleh letak barang lebih sikit. Bkn ponggong anwar tau hahahahaha.
    Saya pandu kreta saga flx. Pon sporty gak. Comel loteh

    ReplyDelete
  24. Once a Proton always a Proton. Mereka yang tak suka tu beli saja kereta import. Hidup Proton. Aku bangga dengan produk negara sendiri.

    ReplyDelete
  25. DANGER DESTROY BY INCINERATIONJune 3, 2013 at 12:14 PM

    Hahahahha memang hebat lah macam toyota caldina punya bentuk pun ada.. huhuhu lau ada duit lebih ni,... mau sambau sebiji lagi.. dari dulu sampai sekarang 1st keta PROTON SAGA 1990 2nd PROTON ISWARA KETA KEBAL 3rd PROTON PERDANA 4th PROTON SATRIA 5th PRODUA VIVA 6th PROTON SAGA BLM hah baru berjiwa Melayu Malaysia..

    ABC
    ABCD
    BCL
    BBC

    ReplyDelete
  26. Aduhai.....

    Sebab PROTON lah harga kreta kat Malaysia mahal.
    Krete baru ni memang cantik.
    Tapi kalau ikut harga pasaran dunia... sepatut nya jual sekitar 40-50k aje.

    Yg lebih 30k ...masuk poket kroni.
    Masuk poket kat rakyat melayu kan bagus.

    Sepatutnya beli kreta ni...bumiputra harus diberi subsidi, macam beli rumah.
    Ada harga utk bumiputra.
    Bangsa lain ...kena beli ikut harga tetap...sebab tak sokong krajaan.

    ReplyDelete
  27. Salam. Ayah saya peminat setia Proton. Mula-mula Saga Magma, kedua Iswara, Ketiga Wira, sekarang Waja, tahun depan Insyaallah Preve.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!