PANAS BERAPI! KALIMULLAH SUDAH MULA TUNJUK BELANG!

Inilah rupa manusia durjana yang pernah merosakkan negara dulu dan kini menjadi pemilik the Malaysian Insider!




89 Responses to "PANAS BERAPI! KALIMULLAH SUDAH MULA TUNJUK BELANG!"

  1. Azran & Kalimullah "punyai minat yg sama, kawan yg sama." No wonder la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakah Kalimullah juga seorang transvestite? Apakah..

      Delete
    2. Check background and publish

      Delete
    3. So, they really support one another by standing firmly behind each other....huh!

      Delete
    4. kenapalah de macai UMNO yg bijak sikit dalam ni?

      Delete
    5. Parpu Kari Mamak Bodoh....ini kali 1 malaysia menyaksikan MAMAK VS MAMAK....Satu kerja yg berbaloi dari mamak bodoh...kah....kah....kah

      Delete
    6. KJ bukan sekongkol dua taik ni jugak ke?

      Delete
    7. Apa bezanya Kalimullah dgn Utusan? Di zaman Pak Lah dulu kedua2nya sama rakus spin berita. Cuma mungkin kini selepas tak punya jawatan penting dlm media utama (UM, BH, NST, Star dan sewaktu dgn nya) Kalimullah sudah mau berubah arah, mahu jadi sebahagian dari pnyokong puak Fuckatan Rakyat pula?

      Sudahlah Kalimullah, baik kau diam saja, muhasabah diri dan bertaubatlah. Biarkan saja Utusan memainkan peranannya spin berita. Lagi pun Utusan duit banyak, tak kan luak wang yang ada utk bayar samanfitnah kepada pemimpin2 Fuckatan Rakyat.:

      - 26.6.12: Lim Guan Eng menang saman terhadap Utusan kes fitnah penghapusan DEB
      - 30.8.12: Nizar Jamaluddin menang saman terhadap Utusan berhubung satu artikel fitnah dalam Utusan
      - 18.1.13: Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad menang saman terhadap Utusan berhubung satu artikel fitnah dalam Utusan
      - 21.1.13: Anwar Ibrahim menang saman terhadap Utusan berhubung kes fitnah LGBT dalam Utusan
      - 4.2.13: Lim Guan Eng menang saman terhadap Utusan berhubung satu artikel fitnah dalam Utusan
      -18.2.13: Ahli Parlimen Indera Mahkota Azan Ismail menang saman terhadap Utusan kes satu artikel fitnah dalam Utusan.
      - Lepas ini banyak lagi Utusan akan kalah dalam kes saman fitnah.

      Jadi Kalimullah kalau dah taubat tu duduk diam-diam saja. Biar Utusan bayar saman fitnah kerana duit mereka banyak. Sekurang-kurangnya saman fitnah yang dibayar Utusan dapat membantu dana PR yang selalu kantoi duit. Lagi banyak Utusan memfitnah lagi bagus, ia bukan kerana akan menyebabkan jumlah pembaca semakin merudum dan integriti Utusan semakin terjejas, tapi yang lebih penting PR dapat menghirup wang mudah dari saman yang mereka menang terhadap Utusan.

      Hidup Utusan Meloya!!! Hidup budaya fitnah!!!

      Delete
    8. It is not about menang-kalah saman. Some of those trying to menegakkan beanag basah here were just educated idiot without much thinking faculty. Seperti pacat atau lintah yang menghisap darah kemudian muntahkan darah juga, tiada perubahan tiada kelainan. Kalau DAPster mempunyai tentera kacang merah yang tidak ada akal dan tidak tahu adab atau berbahasa Kebangsaan, maka kumpulan(atau sekor dua) yang sedang menyalak di forum ini adalah hanya semut gatal sahaja yang tidak ada maruah diri dan maruah bangsa!
      Untuk yang mempertahankan Kalimullah, tahukah kamu siapa dia? Hanyalah anak seorang Pathan yang menjadi kaya di Malaysia dengan memerah keringat orang Melayu di utara negeri Perak tanpa sumbangan apa-apa kepada masyarakat setempat.

      Delete
    9. betul ka nama dia kalimullah, tak caya aku patutnya kalimutan.

      Delete
    10. INI KALI LAH CUKUP LAH.

      Delete
    11. AlangkaMULLAH......mother father gentleman!

      Delete
    12. SEMUA DAH MENANG VS UTUSAN MELAYU TAPI.....KENAPA MASIH XCAYA DGN MAKAMAH UTK KETENGAHKAN ISU PENIPUAN PR13....LU PIKIR LE SENDIRI..

      Delete
    13. Kena buat kempen BELILAH UTUSAN MALAYSIA ni! Nak boikot paper Cina kafir, memang tak pernah beli pun.. Hahah!

      Delete
  2. mamak sudah menunjukkan belangnya. jom boikot roti canai dan mutton briyani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori beb, aku tak sokong!

      Delete
    2. Mutton jgn main-main laa.....mana bole boikot. Boikot airasia ok laaa!

      Delete
    3. jom boikot jom!! aku suka boikot2 ni! kah kah kah.. kasi lingkup itu cina..kah kah kah

      Delete
    4. Betul betul betul...Cina dan Mamak seperti laut dan pantai, penipuan berpisah tiada....Kalau tak percaya betapa Cina dan Mamak 2x5 dalam skandal penipuan boleh disahkan oleh Mamak Mahdey Iskandar Kutty, Mamak Nor Yaacob dan kalau lagi tak percaya boleh tanya Mamak Salim Parpukari...

      Delete
    5. Dahlah red pig army oi....korang dgn ideologi korang 2x5 dgn pendubor korang tu...
      Klu tak krn dia tu pendubor...mgkin korang dh menang bosat wo!!!

      Delete
    6. Hoi kacang hantu merah...yg harus di boikot ialah cina racis dan air asia.

      Delete
    7. Jom ramai2 kita boikot mamak black bean army kerana mamak black bean army adalah juga sekejam red bean army dalam memperkosa ekonomi org2 Melayu. Seperti aur dengan tebing, Cina dan mamak dlm kelas tersendiri sama2 menipu Melayu...jom boikot mamak tongkang punggung hitam dan si-mata sepet!!!

      Delete
    8. ha ya...mamak ok lah islam ma...ko cina dap je yang kena boikot.shuh ...shuh lu balik negara cina...tapi pun talak telima.GO TO HELL la itu macam.

      Delete
    9. Anon 6:39: Nama saja Islam mamak2 ni, tapi makan darah saudara seislamnya (org Melayu), kedekut, bayar gaji murah kpd Melayu berbanding imegran India. Sapa Melayu yg pernah kerja kedai mamak taulah betapa kedekutnya mamak tak guna ni dan betapa pengotornya mereka, demi duit ais yg dah diminum pelanggan pun sanggup dikitar semula. Apa jenis punya Islam macam ni, demi duit semua boleh jadi.....

      Mungkin bukan semua mamak begitu, tapi pengalaman mengajar erti kebenaran...

      Boikot mamak dan Cina.
      ABC asal bukan cina
      ABCM asal bukan Cina & mamak....

      Delete
    10. PUKIMAK CINA! Ludah muka dia, PTUI!

      Delete
    11. Cina maoist dah goyang! Cuba nak laga2kan Melayu & India Muslim plak.. nak tukar tajuk la plak! Cepat, rujuk balik buku teks propaganda komunis ko! Hahaha!

      Delete
  3. Celeng lu kalimullah aku org jawa tp hri2 beli utusan
    Lu mkn celeng banyak sangat. tu kate begitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas satu satu org makin benci kat UMNO..bak kata pepatah FUF!! F**k UMNO First!

      Delete
    2. Mkluman Penting:
      UMNO tak fuck orang, idola kau fuck orang. Depan, belakang, atas dan bawah.

      Delete
    3. Hanya kaum cina babi dap dan lgbt mcm pendubor yg sgt benci umno...
      Mcm ko cina babi dap mana kesah menyamar dan mkn sup janin bayi...dah tak ada yg haram...
      Depan blkg asal lubang maa..

      Delete
    4. Kata seorang celebrity chef bangsa cina singapork:

      " Chinese eat everything with wings except an airplane. Chinese eat everything with legs except the table".

      Dasar cina pelahap.!!!

      Delete
  4. Aku masih ingat lg jaringan melayu malaysia ada siarkan sepanduk mintak kerajaan siasat kalimullah,s.aqmal dan lg sorang mamat india tu. Ntah kenapa senyap je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin masa tu dia sokong UMNO..ingat x katak2 yg lompat kat Perak..ade yg ade kes rasuah seks...tp sampai skrg senyap

      Delete
    2. Mcm cerita pendubor dgn jantan gay cina sibu juga kot....lu undi dap...lu selamat!!!!!!

      Delete
  5. KALIMULAAH BELUM KENAL SIAPA DAP. X boleh nmpk hasrat DAP. X boleh nmpk permainan DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apelak dia tak kenal. Sebagai ejen singapork, dah tentulah big boss dia PAPi. Kan PAPig ni bapak haram kepada anak haramjadahnya si DAPig....grrrr!

      Delete
  6. Kalimullah adalah agen singapore yang ada hubungan dengan khairy jamaluddin

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju... mampos la la najib lepas ni

      Delete
    2. Sangat setuju...Kj dah jadi Menteri...dah berani lah nak bersuara...

      Delete
    3. aku setuju.......mampooossss la puak pr dan masuk neraka jahanam lepas ni......huhu.

      Delete
  7. kelingmu lahh.. lain kali lah..

    ReplyDelete
  8. Orang cari makan dengan bukan Melayu, biasa la cakap dan tulis begini rupa. Dia tabley hidup kalau tak dapat restu dari bukan Melayu. Mesti tulis komen yang memihak kepada orang yang membayar. Ini semau kerana kuasa & WANG. Kalau di teliti sejarah, negara pun tergadai kerana WANG.
    DS Zam kata Air-Asia pernah rasuah pihak akhbar untuk mempromosi 'kebaikan' syarikat penerbangan mereka. Nasib baik YB Wee Choo Keong telah mengagalkan pengabungan dengan MAS.

    RD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...aku suka baca artikel YB Wee Choo Keong...

      Delete
  9. azran punca makin ramai melayu berani bersuara tentang bangsa sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azran org melayu yg hilang punca! Bukan punca apa-apa pun.

      Delete
    2. Biasalah kacang.....kacang merah ka...kacang tanah ka....kalau dah telanjang tak ingat baju langsung......dia ingat dia boleh berjaya sendiri tanpa pertolongan.......jangan haraplah......dia tu jenis makhluk pukimak haramjadah.!!!

      Delete
    3. Dasar cina rasis yg tak sedar diri....
      Tak hormat dgn hak pribumi....

      Delete
  10. Kalimullah@pukimak lulah

    ReplyDelete
  11. Kesian mamak serantau alam nak baikot airasia ,mamak tolong jangan naik airasia sebab bau kamu hangit lebih dapada kambing kami orang melayu tengok mamak ni mesti naik muntah toloooog lah mamak

    ReplyDelete
  12. Juragan the red bean army...pencacai najis lim guan eng..raja fitnah..kaki goyang..mcm bos dia jugak...satu sejarah penipuan terbesar dalam tamadun tanah melayu di mana satu bangsa cina telah dikelepet oleh si raja fitnah datuk seri anwar ibrahim...

    ReplyDelete
  13. Kalimullah respect Jurangan. Steadylah !! Go Johnny go!!

    ReplyDelete
  14. Mamak punya kain sarung pun goncang kalau ramai ramai boikot nasi kandaq!!

    ReplyDelete
  15. Jom boikot Juragan 69 palsu! Boikot! Biarkan dia melalak menyalak sorang2. Jangan layan. Lama2 penat menyalak

    ReplyDelete
  16. Sebenarnya mereka yang mengikuti akhbar harakah, suara keadilan, the star dan sebahagian surat khabar cina yang berada seperti katak bawah tempurung. Mereka membuat ulasan sesuatu isu dari sudut pembangkangan semata-mata. Adil kah macam tu.

    ReplyDelete
  17. Kerana Kalimullah lah saya berhenti membaca NST sehingga sekarang.

    ReplyDelete
  18. Kita fokus kita. UMNO perlu berubah untuk menjadi suara orang melayu.

    Azran, KJ, Kalimullah etc melayu yahudi ... tak ada effect pun kalau umno lingkup, boleh pindah london ... orang melayu kebanyakan yang tidak terbela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakan sealiran pendubor!!!

      Delete
  19. YANG NIE LAGI SEKOR .....SAMA LAH DEGN CEO AIR ASIAL YANG JANTAN NAK MENYERUPAI BETINA...KEDUA DUA TAK SEDAR DIRI.....AGAK-AGAKNYA KEDUA-DUA NYA BUKAN BANGSA MELAYU .....ORANG NEPAL KOT....

    MEMANGNYA KEDUA DUA BODOH @ BANGANG TAHAP GABAN YANG TIDAK BOLEH LAGI DI AJAR....

    ReplyDelete
  20. Biawak DAP atau anjing,selalu yang taat mereka kata anjing,harap melayu semua boikot apa perniagaan yang mereka buat.

    ReplyDelete
  21. Semua blogger2 islam,blogger2 melayu dan blogger2 bumiputra yang mana para penyokong umno dan pas dan para2 pengundi islam terutama sekali mereka2 yang mengundi untuk umno,kaum2 bumiputra sabah dan sarawak dan jugak kaum2 india,kami mengharapkan bantuan saudara2 dan saudari2,tuan2 dan puan sekalian semua agar teruskan perhebat kempen ;BUY MALAY FISRT,BUY CHINESS LAST'dengan menyalurkan kempen ini kpd adik beradik,saudara mara dan rakan2 agar dapat kita bersama sama menjadikan kempen ini berjaya.saya telah membaca komen dari seorang tokoh ekonomi cina melalui Malaysian Insider yang mengatakan ekonomi Malaysia akan terjejas teruk jika kempen ini dilaksanakan.ia pada saya adalah analisis yang dangkal untuk kita terima.Kepada NGO2 DAN PEMUDA PEMUDI UMNO,kita mengharapkan mereka2 ini akan menjadi kuasa pendesak kpd kerajaan agar mendokong pelaksanaan kempen ini.InsyaAllah dalam masa 5 tahun ini,kita akan mendesak kerajaan untuk memberi bantuan berupa bot2 dan modal kepada nelayan untuk berdikari.demngan ini maka mereka tidak akan lagi terikat dengan pemilik2 bot2 cina.maka dengan ini kita semua tidak akan bergantung kpd hasil ikan dari cina.dan kita juga akan mendesak kerajaan untuk menbantu bisnesman2 samada melayu,bumiputra sabah dan sarawak serta india untuk menjadikan golongan2 sasaran ini mengambil alih teraju teratas sebagai pembekal2 utama untuk semua barangan2 keperluan masyarakat yang kini dipegang oleh bangsa cina.dan suplier2 bmiputra serta india ini akan menjadi penyalur2 utam kepada peruncit2 dibawah dan seterusnya untuk sekelian rakyat.jadi dengan ini tidak akan timbul sekali kali dakyah ekonomi negara akan terjejas teruk ekoran kempen ini.ia cuma dipanggil pengambilalihan kuasa ekonomi.jadi saya menyeru kepada seluruh masyarakat melayu/bumiputra da india untuk mendokong kempen ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aq sokong yg nie..baru kena gayanya....hehehe.

      Delete
    2. Cukuplah kerajaan layan kehendak puak yg dah sedia kaya nie...dah kaya nak kuasa pulak...
      Mmg cina babi dap nie jenis babi yg patut mampos jer..Tak akan hormat dgn perjanjian yg termaktub dlm perlembagaan....
      Klu rasa tak suka dgn kontrak sosial...korang boleh berambus dari malaysia.....
      Anyway...aku salute cina mca...gerakan yg kekal harmoni dgn plbgi kaum di malaysia...
      Cina babi dap...klu lu gila kuasa...lu pegi lain negara lah!!!!!!

      Delete
  22. NAMA MACAM PAKISTAN YG ALIM DAN BERBUDI BAHASA. TAPI SEBENARNYA MAKNUSIA SIAL DAN KURANG AJAR.

    ReplyDelete
  23. boikot kat airport tu bagi pelanggan air asia tahu perangai boss dia..harap kerajaan akan lebih tegas dan kurangkan kebebasan bersuara.singapore dan thailand lagi tegas undang2 dia xder siapa kutuk pun

    ReplyDelete
  24. Si kalimullah tu sepatut tak leh guna mullah pada nama dia.....dia hanya layak guna nama kali sahaja.....kalu ada sesiapa nak tambah kali+________ , ikut suka hati anda semua.....apa-apa pun boleh.

    ReplyDelete
  25. Katalah apapun ... gua tetap boikot Air Asia. Low class.

    ABC, BBC, BCL ...

    Juragay ... tiu nia ma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boikot MAMAK.....KAH...KAH...KAH....ABM Asal bukan MAMAK....PM pun dah boikot mamak. ...Kah....Kah....KAh...cili sudah taruk.....MElayu sudah pandai...tidak mau lagi diperbodohkan oleh mamak....hidup melayu.

      Delete
    2. Boikot babi dap si pemakan sup bayi.....
      Jijik bangsa cina dap nie...

      Delete
  26. Akhbar Haramkah, Keldaian Daily, Akhbar Cina paling padat dengan fitnah, putar belit dan ultra perkauman. Tak ada salahnya bertanya kepada yang telah diberi berbagai-bagai kelebihan, apa lagi yang tak cukup. Keistimewaan telah diberi sejak merdeka lagi iaitu kewarganegaraan walau negara bangsa itu sendiri dah tak mahu terima mereka. Kek ekonomi pun dah dikuasai melebihi 75 peratus sedangkan kalau ikut nisbah jumlah penduduk, tak sampai pun 40 peratus. Rupa-rupanya puak ultra kiasu ini hendakkan semuanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina babi dap nie patut halau keluar dari malaysia.....mcm kaum madura di kalimantan....dapat betis nak paha....patut kena bunuh oleh pribumi asal..
      Puak cina babi dap nie hasut cina benci melayu...hasut islam benci kristian...hasut melayu benci melayu...
      Apa yg mrk dpt dpd pru13?????
      Kebencian pribumi yg memuncak dgn bangsa yg dah sedia kaya dan kenyang melahap hasil tanah tumpangan mrk dan kemudian nak kan kuasa dan rampas hak pribumi....
      Jika berlaku sesuatu atau huru hara di tanah tumpah darahku ini....tuan besar lim wajib bertanggungjwb bersama dgn anwar sidalang lanun kiram!!!!!!!

      Delete
  27. Yes..teruskan perjuangan ABC, BCL..Allahu Akbar!

    ReplyDelete
  28. Wlpun aku bukan penyokong tegar pr tapi aku telah mgamalkan BCL dah lama...
    Tak kebulur klu tak guna atau beli barang mrk...dahulukan brgan suci dan halal...

    ReplyDelete
  29. Woi korang semua kata si Kalimullah rakan se-kong kali kong si Azran Air Asia,Umno BN adalah kataks dlm tempurung mereka dan bukan katak dlm kapal terbang Air Asia yg moden dan canggih kerana mereka masih membaca Utusan Mesra BN Umno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Red pig army...lu balik china main china doll mcm anwar pendubur tu!!!!!

      Delete
  30. Aku nak tukar Kalimullah kapada Kalimuthu, boleh tak? ada sesapa setuju?

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. May 21: To fulfill the "increasing expectations of the people", Sarawak state assemblymen today rewarded themselves with a whopping three-fold salary increase.

    Announcing this, Second Finance minister Wong Soon Koh, who is also state assemblyman for Bawang Assan, said the review of the remuneration was done in view of the increasing expectations of the people, and the increase in pay will be backdated to January 2012.

    "Sarawak is as big as the peninsula and a lot of state assemblymen have to cover a large territory, particularly those who serve the rural areas," said Wong.

    According to the government-controlled Bernama, the whole exercise including the backdate pay will cost the state coffers some RM17 million.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari boikot Cina ni...sebab makan duit rakyat...opspps ni BN punya worang...SOKONG dia sebab dia orang kita...

      Delete
  33. What a mean "true malaysian"?So sori DAP,u're playing a fool game..kamu mempromosikan sebgai "bangsa malaysia" tapi nawaitu kamu semua orang boleh baca...Ibarat kalau sekor Dajjal muncul,hanya orang Islam saja nampak "Kafirun" pd dahinya...

    ReplyDelete
  34. Saya berharap Malaysia maju jaya dan hubungan semua kaum di pulihkan kembali . Buang yang keruh , ambil yang jernih .

    ReplyDelete
  35. Baik pi dengar lagu Alleycat atau Francessca Peter...tak ler tension sangat pasal Kalimutu ker, Ais Batu Campur (ABC) ker....bagi sejuk skit badan. Amal amalkan selalu agar tak kena angin Adam Adhli...dengarlah tanpa was was.

    ReplyDelete
  36. only bigots support bigots (guan eng to kalimullah to azran)

    ReplyDelete
  37. aku nak suma perhatikan ni, bahaya yg amat ssgt. Kaitan si kalimulah ni dh mula masuk dlm kabinet negara, siapa yg korang ingt? Betul si kitol tu la. Korang jgn lupa plk dgn kaitan org lupa diri air asia tu bermula dari myteam bola dulu tu. Korang panjangkan lg mata, tgk ke kelantan pnya team siapa coach dia skrg ( dl trained team mana?). Percaya lah kawan2 ku, titik musnah tanahair air ini dh mula berdetik dari dlm kabinet skrg. Kita kena sedia utk mati berjuang, klu tiada lg yg kita blh brgantung harap. Ayuh lah suma! Slay

    ReplyDelete
  38. KEPADA BODO BODO MELAYU UMNO SEKELIAN.. MAMAK INCLUDED OK...

    BACA SINI BODO:- http://kadirjasin.blogspot.com/

    cadangan memulaukan perniagaan orang Cina kerana mereka tidak menyokong Barisan Nasional adalah pemikiran cetek yang disensasikan.

    Bagi segelintir penyokong Barisan Nasional yang dikatakan terdiri daripada NGO dan blogger pro-BN yang membuat cadangan itu, mereka perlulah memikirkan sama ada ia praktikal atau tidak.


    Jawapan Dr Mahathir mudah saja. Beliau bertanya mampukan orang bangsa-bangsa lain, khasnya Melayu, mengambil alih rangkaian perniagaan runcit orang Cina?

    Adakah mereka mempunyai kepakaran berniaga, modal, dan rangkaian bekalan untuk mengisi ruang yang ditinggalkan oleh orang Cina?

    Lagipun, kita kenalah ikhlas mengakui bahawa yang memajukan perniagaan orang Cina dan mematikan perniagaan orang Melayu adalah orang Melayu sendiri, termasuk Melayu yang berkuasa. Sampai hari ini pun masih banyak orang Melayu yang cemburu dan khianat terhadap orang Melayu yang berjaya dalam perniagaan

    KEHKEHKEHKEH!!!.. HANYA MELAYU UMNO BODO DAN MAMAK KELINTONG GUINESS STOUT JER YG DUK TERSONGEH SONGEH BUAT BENDA BODO ..

    KHAKKK TUIIIH!!

    CILI KASI TARUK SKET..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kau jenis BANGSAT BODOH! Banyak sangat kena makan suap dgn Cina DAP sampai dah takde keyakina Melayu blh bersatu buat apa yang cina boleh buat! Ko selesa sangat makan celah bontot orang Cina DAP babi ni! Skrg ko rasa kalau dorang takde mcmana aku nk hidupkan?

      Jenis Pukimak Bangsat mcm ko nilah Melayu tak maju!

      Boleh pegi mampuslah!

      KHAKKK TUIIIH!!

      CILI KASI TARUK KAT JUBO HANG!!!

      Delete
  39. Copy dr blog lain...

    SETUJUUUUUU! Utamakan produk bumiputera! Kalau korang perasan, kt hypermarket, barang keluaran BUmi dorang letak kt shelf terasing dan tersorok, dh tu terang2 letak ini produk bumi. Yg sebenarnya tujuan bkn nk pelanggan beli, tapi supaya pelanggan elak beli. Dengan mengasingkan produk Bumi ia memberi persepsi mental yang produk Bumi perlu diasing kerana kualiti dan jualan rendah.

    Itulah taktik lahanat ni supaya orang tak beli brg Bumiputera, tp kalau bangsa dia punya boleh pulak bercampur dengan produk antarabangsa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul perkara ni berlaku dipasaraya besar terutama di GIANT. letaknya dihujung dunia apabila org dah habis shopping baru jumpa. kesian produk bumi, mcm melukut ditepi gantang. pengguna terbesar adalah melayu islam, tp produk melayu islam susah nak dpt tempat dekat rak2 tu

      Delete
  40. Kalimullah ni memang kawan baik kj dan tokey malaysian insider yg sentiasa menghentam kerajaan dan dia juga ejen singapore. Dia juga memiliki sebuah restoren di bangsar.. ini serba sedikit yangbaku tahu tentang kalimullah ni. Dia bukan melayu cuma islam pada nama. Bila kj naik jadi menteri dia ni pun mula naik tocang so kalau nak tahu lebih lanjut cuba minta penerangan darienteri sukan gunting dlm lipatan sekarang. Kalimullah ni juga lah yang konon nya meminjamkan kj duit sebanyak 7 juta untuk membeli saham dlm ecm libra milik nya..... Kena siasar dari mana tetiba dia ni dapat duit satu malam. Ini semua berlaku di dalam pemerintahan tun dol.....
    Renung renungkan lah ...

    ReplyDelete
  41. kepada macai macai PR sekalian,kita sedar bahawa ekonomi dipegang oleh satu kaum ini sahaja.Bukan masalah persaingan,orang Melayu sudah ramai bijak pandai sekarang,kita tak pernah kata nak ambil perniagaan peruncitan yg memang dikuasai hampir 100% oleh bangsa ini.oleh kerana,negara kita ini kecil sahaja,dari segi ekonomi persaingan meningkat menyebabkan pertumbuhan perlahan.kita bukan ada penduduk seramai negara jiran spt Indonesia&Thailand yg mempunyai kuasa membeli yg tinggi.Oleh itu,kita mahu pembahagian kek ekonomi 'diselaraskan' supaya tidak ada jurang kekayaan diantara bangsa2 ini.Kalau kita lihat senario dinegara,kita boleh bilang dari 10 orang yg kaya,7 dari bangsa ini,2 bangsa Melayu,1 mungkin India.So,apa maksud bangsa ini ditindas?tak cukup lagikah apa yang mereka dapat selama ini?Sekarang ini terdengar cerita bhw perniagaan mereka bersaing sesama sendiri kerana pasaran di negara ini hampir tepu..so faham2 sajalah...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!