MESEJ KHAS KEPADA PUNAISIHAT-PUNAISIHAT DAN CON'SULTAN-CON'SULTAN YANG BERADA DI SEKELILING PM! TOLONG JAWAB SIKIT!

Dalam kita sibuk mengajak rakyat untuk boikot barangan Cina dan Buy Chinese last ni tetiba blogger GAP mendedahkan yang PUNAISIHAT-PUNAISIHAT DAN CON`SULTAN-CON`SULTAN PM dok sponsor dan meletakkan iklan kat portal paling racist dan anti kerajaan no 1 di Malaysia iaitu Malaysiakini.

Kalau sebelum PRU dulu boleh la kita terima kata nak tarik undi Cina sebab Melacurkini i dibaca oleh kaum mereka sebanyak 70 peratus! Tetapi peliknya lepas PRU pun mereka masih letak lagi iklan kat sana, kenapa ya? `OMAR ONG nak seronokkan kaum dia ke? Atau `OMAR ONG masih nak paksa PM tunduk pada kaum tak sedar diri yang menghambakan diri mereka pada DAP ni?

Aku nak penjelasan dari PMO kenapa meletakkan iklan di portal yang sangat merosakkan negara kita? Kenapa tidak diletakkan iklan di portal-portal yang berjuang mempertahankan kerajaan? Adakah formula bagi duit dan menarik sokongan ni menjadi/ man resultnya?

Kata Tsunami? Kenapa masih kasi? Tolong la sama kita? Atau memang mau pakai kita free? Yalah kita ni kan LEVEL BAWAHAN je....

71 Responses to "MESEJ KHAS KEPADA PUNAISIHAT-PUNAISIHAT DAN CON'SULTAN-CON'SULTAN YANG BERADA DI SEKELILING PM! TOLONG JAWAB SIKIT!"

  1. Pada aku Najib masih tak mahu sedar dan mungkin tidak akan sedar selama-lamanya, UMNO terlalu dibenci oleh masyarakat Cina. Najib walaupun tidak sebodoh Pak lah, tapi tetapi dalam kumpulan Pak Lah yang mudah ditipu dan tertipu dengan Cina.Kalau Najib terus macam ni, aku cadangkan beliau ditentang dan digantikan dengan Presiden UMNO yang baru. Kita tidak boleh ada Presiden UMNO yang lembik dan dok sibuk menyanyi lagu I am for u... sedangkan Cina pang sai bo che bok itu semua tak hingin nak dengar pun. Najib wajib bagi segala-galanya pada Melayu, Bumiputera Sabah & Sarawak dan orang asli. Kerana undi orang inilah, Najib masih jadi PM. Ada faham? jangan peduli lansung Cina lahanat ini. Mereka tak kenang budi UMNO langsung. Sejak pilihanraya, aku sekeluarga telah boikot kedai Cina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku mintak agar Zahid Hamidi dicalonkan sbg Presiden Parti dlm pemilihan akan datang.

      Dia pernah jadi ketua pemuda, berani kritik amalan Nepotism dlm parti suatu ketika dulu.

      Najib mesti x berani hapuskn sekolah vernakular, tp aku yakin di bwh teraju Zahid Hamidi, he got balls to make it happen.

      Apa guna Melayu Ultra hny pd nama. You've got to prove it.

      Delete
    2. Dalam pemilihab UMNO nanti..kasi tumbang Najib..naikkan Muhyiddin selepas pemilihan UMNO..

      Lantik Zahid jd Timbalan PM...

      Untuk sampai bila-bila..semua menteri Melayu mesti berjiwa Ultra Malays dan Ultra Kiasu..!

      Delete
  2. Dah lah Parpukari, tak abis2 ko nak balon Najib. Terus-terang je le beb kalau dah kene beli oleh puak fuckatan harami. Rase2 nak boikot blog engko nie je!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat Parpu memang dah nampak ciri2 pengkhianat....

      Delete
    2. Betul la tu. Najib kena letak jawatan. Dia tak perform. Kata peoples first performance now.

      Apa yang payah sangat nak faham. Tak perform letak jawatan.

      Delete
    3. Parpu, Teruskan. Bukan sebab nama dia najib.

      Sebab dia president umno yang tidak mendahulukan orang melayu.

      Kita mesti dapat kan president umno yang lantang menjaga hak melayu.

      1mdb sapa pengurus mereka? Ada melayu?

      Delete
    4. Setuju! Najib mesti sedar dia jd pm atas ehsan Umno parti umat Melayu! Melayu Bumiputera sokong dia bkn sbb nama dia najb or anak tun razak ...kita sokong dia selaku presiden Umno...bkn psl nama dia najib tun razak. Kalau najib maaih nk jd lebih cina dr cina baik dia ditukar...kalau tak umat Melayu akan kecewa lg dan akn tinggalkn Umno sbb Umno skrg bkn perjuangkn alif ba ta lg....ingat ..najib bkn Umno....Umno adalah aspirasi dan harapan umat Melayu!

      Delete
    5. Ramainya Red Bean Army datang sini untuk kutuk pimpinan Najib. Lancow le luorang termasuk Parpukari. Hidup Najib....

      Delete
  3. Yang mengutuk Najib semua ini akan mati dalam kemalangan yang dahsyat. Hidup Najib! I LOVE PM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous May 31, at 8:37 AM. Anda tuhan ke yang menentukan kematian orang?. Entah entah anda sendiri yang akan ditimpa bala yang anda harap terkena orang lain!
      Tak usahlah membela Najib berlebih lebihan kerana dia manusia biasa seperti kita semua!

      Delete
    2. Najib tak perform. Letak jawatan la. Kita mahu performance culture dalam UMNO.

      Sebab tak ada performance culture la Hishamudin masa ada dalam kabinet.

      Tak payahlah nak belan Najib. Dia tak perform. UMNO bukan dia punya pun.

      Delete
    3. Kita umno demokratik.

      Pencacai PR di atas mana tau democrasi?

      Yang mana umno rejects PR ambek sebagai pemimpin mereka.

      Bila mana kita sedar pemimpin kita lemah, di situ lah PR akan sokong.

      Itu lah PR. Segala nya helah belaka.

      Delete
    4. Betul anon saya sokong! Kita tegur engeur untuk kebaikan, puak pakatan anak haram pemimpin mereka berzina pun mereka pertahankan. Itu bezanya kita dan mereka...

      Kita sayagkan negara

      Delete
    5. Boikot blog Parpu. Ptuihhhh..haramjadah betul

      Delete
    6. sokong hisamuddin jadi presiden umno baru. i love new presiden hisamuddin

      Delete
  4. Sokong berjuta juta kali pendapat Anonymous May 31, 2-13 at 8.34 AM. DSN WAJIB digantikan dengan pemimpin yang lebih berwibawa dan mengenang jasa golongan golongan yang telah memenangkan UMNO/BN dalam PRU ke 13.

    ReplyDelete
  5. aku undi BN dlm PRU 13 lalu...tp sejak Najib jd PM...memang banyak benda yg dia buat menunjukkan kebodohan seorang pemimpin...mungkin sbb dia dengar nasihat dr penasihat yg bengap dan lapor duit kerajaan ajerrr

    ReplyDelete
  6. Itu lah bezanya orang bijak dan bangang. Kita harus ingat suka tak suka, mereka tetap adalah orang Malaysia dan berhak untuk mengundi. Jadi, mereka adalah customer kita jugak. Suka tak suka, kita kena ambil hati mereka supaya bisness kita boleh bertambah kukuh. Yang puak giler babi bangang je yang hari hari suruh boikot sini boikot sana. Kerja gila yang akan menjahanamkan BN aja puak ini.

    Pesanan aku kepada puak bangang yang memang very short-sighted ini, kalau nak BN lingkup PRU 14, kalau nak Aljuburi jadi PM, teruskan lah kerja gila korang spt BBC la, BCL la dan .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasar sangat bahasa tu. Tapi aku setuju. Kita jangan BBC, BCL. Kita promote barang melayu. Subliminal message sikit - reversekan.

      Kalau cina 100% pembangkang susah jugak. Diorang ni suka mengundi. Diaorang pun rakyat Malaysia juga.

      Kawasan DAP menang, kita pulau bagi diorang rasa susah sikit. Tempat yang ada harapan, kita tolong.

      Delete
    2. Ini kasar sebab dia read bena army! KITA MESTI TERUS BOIKOT BARANG CINA DAN BUY CHINESE LAST!

      KENA AJAR PUAK LAHANAT NI

      Delete
  7. Yang mengutuk Najib ni semua melayu haprak yang tidak faham erti politik baru. Puak melayu haprak ini masih hidup dalam tahun 70s kot, ingat internet belum wujud lagi ke pe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Politik Baru ala Saipudin Abdullah ker ? Can I balun u today?

      Delete
    2. Najib tak perform. Ini adalah hakikat. Dia kena resign.

      Basis apa ko nak bela Najib sampai macam ni sekali? Ke ko syok kat rosmah ?!?

      Delete
    3. Anon kau mungkin bukan melayu.

      Kau yang maseh buta maklumat.

      Maklumat nya president umno ni kurang jaya kan agenda melayu.

      Kita sentiasa berUBAH. Ubah dengan undi demokrasi.

      Anon itu suatu politik baru yang kau tidak akan paham.

      Delete
    4. Anon 11.03

      Hang ni konfem Cina lahanat Red bean Army yang mendokong agenda UBAH Dap. Puiii

      Delete
  8. Ayuh semua..mari gerakan kempen supaya najib berundur dr jawatan PM..kita ahli umno telah diperbodohkan oleh najib dgn najib masih lagi hisap kote cina..kita sudah tidak banyak masa lagi..najib akan tetap najib dgn liberalisme nya..ayuh ahli umno semua..bersatulah spt kita di tahun 1946..jasa kita menyelamatkan umno pd pru 13 telah dibalas taik oleh najib..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJU. Kalau kita stay dengan Najib .... dalam masa 5 tahun makin parah kita. Melayu ntah ke mana ... cina masih dapat apa yang diorang nak. Sape tak suka ...ludah muka banyak -banyak tapi masih dapat habuan. Dah lah diorang memang dah kaya.

      Bagi GST je kat diorang nih. Duit GST tu bagi kat Melayu through BR1M ke, bantuan pendidikan ke,

      Delete
    2. Blog ini telah dimonopolikan oleh puak Red Babi Amy. Yang mintak Najib resign semua ialah anak anjing yang makan babi.

      Delete
    3. Aku setuju parpukari juga dari spisis sama

      Delete
  9. Tahukah kalian yg 34 kerusi yg BN menang adalah majoriti bawak 2k.skng pr telah menjalankan operasi memindah pengundi dr kwsn yg mereka menangi dgn majoriti yg besar spt parlimen seputeh dgn majoriti 50k ke kawasan2 ini.umno dlm bahaya..najib harus diturunkan..jika kita sayangkan umno..humbankan najib..selagi ada rosmah di sisi najib...selagi itu umno akan sial...kita harus bertindak sekarang.Pr telah mulakan usaha mereka sebaik sahaja selepas pru 13..Ayooohhh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undi Najib keluar.

      Delete
  10. suatu hari ah jib jumpa dong zhuang. maka berlakulah perbualan.
    dong zhuang : si u ah jib (dalam hati mampu u ah jib).
    ah jib : see you to. you are so marvelous ... I like you. I love you. You are so kind.
    dan dengan penuh teruja dan kasih sayang yang amat dipeluknya dong zhuang. sambil berulang-ulang berkata : "I love you ..."
    sambil tersenyum gembira ah jib memandang muka dong zhuang. dan dong zhuang memandang ah jib dan membalas dengan senyum sinis dan mencebik dengan sekilas.
    melihat senyuman dong zhuang itu ah jib merasa cukup gembira dan bangga. merasa seakan dunia dia yang punya. tidak ternampak pun cebikan dari dong zhuang. betapa gembiranya dia. dan dengan penuh ceria dia mengambil wang sejumlah RM 10,000.00 yang dibawanya dari rumah dan dengan penuh gembira diberinya ke pada dong zhuang. Duit itulah satu-satunya yang dia ada dan tiada berbaki lagi.
    Ah jib bertanyanya kepada dong zhuang, "cukup tak ... er I yakin you tak cukup ... tak apa ..."
    Ah Jib memandang kepada mamat disebelahnya dan berkata, "Mat RM berapa you ada".
    Sahut Mamat, "kejap saya cuba tengok dalam dompet saya"
    Mamat pun mengeluarkan dompet dari poket seluarnya. Setelah mengeluarkan semua wang dalam dompetnya termasuk duit syiling, duit lama zaman maharaja melaka ... dan mengira-ngira maka dapatlah jumlah semuanya RM 1,000.00. Mamat pun memberitahu Ah Jib jumlah wang yang dia ada.
    Dengan pantas Ah Jib berkata, "Er ... itu tak cukup Mat ... apa lagi yang kita ada ..."
    Ah Jib memandang keliling, dan dia ternampak sebuah kereta wak segan buruk yang dinaikinya tadi bersama Mamat.
    "Hah itu pun dia ...", kata Ah Jib.
    Dengan tersenyum gembira Ah Jib berkata kepada Dong Zuang, "Hem ... nih saya tambah RM 1,000.00 dan kereta ini hadiah persahabatan saya kepada kamu Dong Zuang.
    Dong Zuang hanya tersenyum sinis memandang Ah Jib. Gembira tak terkata Ah Jib melihat senyuman Dong Zuang hatinya berdetuk-detap.
    Ah Jib kemudiannya berpaling kepada Mamat, dan berkata, "Mat perjalanan kita masih jauh ... jom kita pergi ... "
    Kemudiannya Ah Jib memandang mesra kepada Dong Zuang dan berkata, "Terima kasih kerana sudi menerima pemberian saya"
    Ah Jib kemudiannya berkata kepada Mamat, "Hah Mat apa kita tunggu lagi jomlah"
    Mamat pun berkata, "Kita mahu meneruskan perjalanan ini dengan apa, semua wang kita dah beri kepada dong zuang, kereta kita pun dah kita beri kepada dong zuang, yang kita tinggal hanya kudrat empat kerat dan kaki yang dah tak larat dan kita perlu wang untuk isi minyak dan untuk isi perut."
    Ah Jib pun berkata kepada Mamat, "Ah ... itu small matter sahaja ... dong zuang kang ada kita buleh minta tolong dia"
    Ah Jib pun memandang kepada dong zuang dan berkata, "tentu kamu buleh tolong saya ... kerana kamu saya kenal sebagai orang yang amat baik."
    Dong zuang pun berkata, "Saya buleh tolong kamu ... tetapi jika wang yang kamu minta ... kamu kenalah bayar balik dan bunga untuk pinjaman tu saya tetapkan sebanyak 10% ... kereta yang saya ada tu saya buleh bagi sewa ... murah sahaja ... RM 100.00 sehari."
    sambil menunjukkan kepada kereta Wak Segan yang baru diberi oleh Ah Jib tadi dan sambil mengambil wang yang baru dihulur oleh Ah Jib sebentar tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. menariknya citer ni...tersentuh!! mempunyai seribu pengajaran dan sejuta makna...lama lama tergadai maruah kita bangsa melayu.

      Delete
  11. Mat terkesima memandang Dong Zuang ....
    Tetapi ah jib gor terus menerpa Dong Zuang dan memeluknya dengan penuh kasih-sayang dan berpaling kepada mat sambil berkata, "Mat inilah manusia yang bijaksana ... dia telah menggunakan modal yang kita berikan dengan penuh berkesan ... walaupun seinci kita tidak bergerak dari tempat perbincangan dan pertemuan ini dia telah membuat untung sebanyak 10% dan keuntungan harian ialah RM 100.00 terima kasih Dong Zuang ... terima kasih ... tuan telah memberi ilmu yang amat bernilai kepada hamba ... sekiranya ada lagi harta benda milik hamba ... akan hamba serahkan kepada tuan ... kerana tuan amat bijaksana orangnya ..."

    ReplyDelete
  12. Banyaknye red babi army kt blog nko ni parpu....syiok aku baca mereka mengomen sesama mereka sambil bergelak ketawa, kononnya pembaca lain blog nko ni bahlol mcm dorang kot....hahahah

    ReplyDelete
  13. Najib tak peduli pun ngan korang....kah kah kah. Baek Najib mintak pandangan drpd orang macam idris jalil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah ?!?!? .... memang sah gila budak ni. Ketawa sorang sorang

      Delete
  14. Pantang mengutuk pemimpin...yg salah ditegur..yang baik betul kita sokong..itu je..kalau pemimpin x boleh ditegur maka bek kita pilih anuwar..kahkahkah...biar malaysia jadi malas sial...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape rasa hang bila hang dikutuk? Najib adalah pemimpin yang paling mulia dalam sejarah orang Melayu. Pelbagai bantuan dihulurkan kepada rakyat. Yang mengutuk Najib adalah manusia yang paling keji dan tak kenang budi. Baik orang macam ini dilaknat dengan petir yang paling dahsyat.

      Delete
    2. Adus anon 10:14
      Gaji aku tiap2 bulan kena potong utk tax nearly RM 1200 setiap bulan. Engkau dapat RM 500 setahun sekali, aku kena potong 1200 setiap bulan. Itu pun kau rasa besar sangat jasa Najib kat engkau.Kau penting perut dan bawah perut engkau je...hampeh. Najib must resign.............

      Delete
  15. Kalau nak Najib masih nak sembah puak Cina Dap, aku janji akan tumbangkan Najib Pru14 nanti.

    ReplyDelete
  16. Kalau kita nak boikot semua cina di malaysia ni boleh, tapi waktu itu umno sebagai pembangkang la,
    sekarang ni umno dan bn masih memerintah maka sebagai kerajaan yang sah bn perlu berlaku adil kepada seluruh rakyat malaysia.
    tak kira lah dari parti atau kaum mana sekalipun.
    segelintir bloger dan penyokong umno (jenis bodoh) tak paham benda ni,
    seolah olah siapa yang tidak mengundi BN mestilah dihukum.

    PARPUKARI perlu belajar semula bab ini..DEMOKRASI


    p/s jangan berdendam dengan rakyat (yb kj kata)



    yang iklas
    ..anon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kj pun cina. Kata Pemuda UMNO. Tak nampak berjuang pun.

      Tapi betul ini demokrasi, kita hukum diorang cara demokrasi

      Delete
    2. Aku rasa mak bapak kau tak pernah ajar kau kot? Kau tak boleh hidu tanpa cina? kalau zaman 80an kau cakapmcm tu aku masih boleh terima sekarang ni, tolong la read bean army, cina memang pukimak punya bangsa, anjing punya maruah lagi tinggi dari maruah cina dap. baik najib tolong anjing atau kucing dari tolong kaum pemakan babi dari DAP.

      Mak pak kau zina ngan cina kot, sabit tu kau cintakan golongan tak basuh berak ni kan?

      Delete
  17. Aku orang Umno, undi baru ni kepada BN. Tapi undi dalam paksa kerana survival bangsa, kalau ikutkan memang tak mahu lagi bagi kat Umno-BN. Sebabnya...?
    1. Ramai calon kesukaan rakayt dipancung di saat akhir dan sok-sek berbunyi itu adalah kerja-kerja tangan haprak kat pejabat PM.
    2. Meluat tengok bini PM dengan penampilan berlebih-lebihan yg ditambah pelbagai cerita-cerita tak baik, macam2 benda didengari yg banyak blogger2 pro-BN gagal atau takut menyatakan secara terbuka. Aku ckp psl aku stake-holder kemenangan BN (wakil 6 undi tu..)
    3. Meluat tengok banyak calon dari pemimpin kanan UMNO yg banyak hal, ada kaki botol, kaki betina, kaki komisen dan mcm2 lg. Tolonglah ubah sikit, khasnya kepada yang sedang menjawat jawatan menteri tu.
    4. Tolonglah yg pemimpin umno mengaku melayu, kebanyakannya patut kenal2 la masjid, imej beragama tu perlu ditingkatkan, dah tingkat imej agama, harap2 moralnya akan bertambah cantik.

    ReplyDelete
  18. Liberalisme antara kaum lebih baik daripada liberalisme antara agama.aku pilih Najib

    ReplyDelete
  19. ika PM gagal membuat perubahan maka tiada siapa yang dapat membantu beliau dalam jangkamasa terdekat ini.

    PM harus pecat budak hingusan seperti Almahri yang langsung tidak ada pengalaman dalam media sosial mahupun media arus perdana.

    Almahri hanyalah seorang bekas pegawai Affendi Norwawi dan bukannya seorang penulis atau pemikir.

    Jika PM tak pecat Almahri dan memberi kuasa mutlak kepada beliau yang hanya pandai mengumpul data dari pihak yang dibayar untuk mengumpul data dan disembah kepada PM maka PM gagal sebagai pemimpin.

    Almahri adalah jadi jenis manusia yang tidak mengenal erti malu dan sanggup menonjolkan diri untuk anugerah dan pingat walaupun kerja yang dilakukan tidak lebih dari kerja peon pejabat kerajaan.

    Pastinya PM tahu akan tabiat Almahri ini kerana PM secara peribadi pernah menolak hajat besar Almahri nak ditabal menjadi 'Datuk'.

    PM pun kena fikir sikit, bagaimana seorang picisan yang tidak berpengalaman diberi tanggungjawab 'JAGA' media sosial.

    Adakah Almahri seoarang wartawan, aktivis, blogger, jurugambar atau pernah melibatkan diri dalam mana-mana media yang serius? Kenapa PM harus kekalkan puak yang tidak efektif tapi pandai bodek?

    Jika PM tak buka mata dan bangun dari terus dibuai mimpi-mimpi indah dari pencacai sepertti Almahri, maka menjelanf Perhimpunan Agong Umno nanti akan ada kejutan.

    Tun Daim telah memberi nasihat. Langkah seterusnya pasti bukan nasihat lagi.

    Terima Kasih Ampun & Maaf.

    ReplyDelete
  20. 4 org pemimpin yg harus letak jwatan pasca pru 13 .. 1- Anwar dia gagal tawan Putrajaya dn majoriti dia pn makin merosot .. 2- Najib dia gagal bagi BN mng majoriti 2/3 .. 3-Lim Kit Siang gagal tawan Johor & pecah belah kan kaum2 di m'sia .. 4- Hadi Awang gagal hapuskan judi, arak, maksiat di Slngor wlpun adun islam ramai di Slngor.

    ReplyDelete
  21. ingat paklah tak mahu dgr pendapat orang najib lagi parah..lagi teruk. Paklah Ada KJ..Najib ada Rosmah, Altantuya, ada cincin juta juta, shoping sakan, bla bla bla, lantaklah lu Najib ingat tak lama da umur jadi PM ikut Paklah lah, sudah lah, beballah, entah lah dollah

    ReplyDelete
  22. Tengok Muka omar Ong tu pun dah tau mcm muka Orang bodoh..Najib kesian kan orang Bodoh..las sekali jadi bodoh..

    ReplyDelete
  23. iklan2 macam tu kadang2 kita tak boleh control, sebab iklan tu dia iklan kat ads service mcm nuffnang, innity, googleads dll, bukan direct dengan website atau blog. so kalau website atau blog tu pun guna iklan dari ads service, nak tak nak iklan kita akan keluar jugak. mcm juga iklan2 BN sebelum pilihanraya banyak muncul kat blog2 pro-PR.

    ReplyDelete
  24. Harap Zahid Hamidi dapat menjadi Presiden Umno yang baru dan Musa Aman timbalan presiden baru Umno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan musa aman tpi hanifah aman

      Delete
  25. Awat sebut nama Rosmah? Nampaknya cyber troopers pembangkang pertama kali dpt tol free dlm blog UMNO.

    Teguran Tun Daim sepatutnya dilihat sebagai kegagalan "pasukan penasihat" DS Najib. [Bukannya kegagalan Najib mentadbir parti dan negara]. Program dia mmg baik GTP, ETP, KR1M, BR1M terbukti hasilnya.
    Cuma perunding imej, konsultan politik, penasihat media dll yg dipersoalkan Tun Daim kerana menipu dan tak memberi maklumat tepat kpd DS Najib....

    Tolong jgn salah ertikan. Ini bukan benda baru. Nik Ajis pun ada penasihat. K.J dulu penasihat Pak Lah malah Tun Daim org ayahnda Tun Mahathir. Jangan sampai orang PAS kata doa UMNO KO... KO UMNO... dah dimakbulkan Allah swt. Nak kritik pun kena fikir jugak dari segi ayat, beri teguran yg betul bukan main pancut je bro. Ini gaya dah macam gang tranungkite.


    MAT REMPIT BERWAWASAN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toksah nak jadi pembodek. Yang salah kena tegur, yang betul kena puji. Najib perlu berundur.

      Delete
  26. bn gagal memenangi dan mengikut kehendak rakyat majoriti.....bn hanya menentang habis2san pakatan pembsngkang agar mendapst sokongan rakyat.
    ternyata strategi dan cara kempen bn kurang berkesan dari cara PR menarik sokongan rakyat dengan negara berkebajikan dan untuk rakyat.
    ternyata penasihat PM sepatutnya mengajak PM dan pemimpin BN lain menawan dan berbaik dgn semua gulungan rakyat agar termakan umpan dan janji BN .........brim dan bantuan tertentu yg hanya utk kumpulan rakyat tertentu belum cukup untuk menarik sokongan semua rakyat Malaysia menyokong dan luv PM.....

    ReplyDelete
  27. Parpu laknatullah.. ko sengaja buka entry bodoh yg xbg hasil baik pun pd UMNO BN. Melainkan mmbuka peluang musuh-musuh masuk, caci mencarut, mengelirukan Fan UMNO. Org mcm ko bebal SAMA SAHAJA dgn Anwar Ibrahim, bila nafsu serakah kau org tidak dilayan baik, maka akan memberontak, mengamuk, mengugut, menggunakan sentimen hasutan dan kata2 kesat untuk capai kehendak.

    Sekarang puas hati ko PARPU, scrambled pembaca2 yang support UMNO.. then lastly org2 yg cari ruang ini akan tinggalkan blog ko. sendiri lihatlah posting mendadak menurun di blog ko. Bebal + Bodoh. Akal ada Tuhan bg tknak guna. Ada perkara yg sesuai di bisingkan..contoh jika UMNO/Najib jual Aqidah, hina Nabi atau perkara2 yg wajib diberitahu kerana melibatkan semua insan.

    Tp hal seperti ini hanyala bersifat dalaman, netah betul entah fitnah, sedangkan org yang ditohmah tidak boleh menjawab dan bela diri. Ko bawak perangai binatang sebenarnya wahai Parpu dan ko ajak org2 yang otak sama macam kau buat movement merugikan begini..masing2 jilat menjilat..puji memuji atas kebebalan dan kebodohan.. org yg berilmu lihat sentimen blog ko tak ubah macam samseng hingus di sekolah menengah..

    ko tgk mcm mana kukuhnya Pembangkang walaupun menipu rakyat hidup2.. kerana mereka SEPAKAT dan BIJAK main sentimen. Jarang lah nk jumpa blog utama yg pro mereka akan u-turn mcm blog korang. Nk betulkan pemimpin gunalah saluran yang betul. Apakah dgn cara ini pemimpin atasan berubah? atau akan wujud gap besar antar aorg yang membenci dengan orang yang dibenci tetapi tidak tahu apa salah mereka.



    thats all..

    ReplyDelete
  28. Melayu umno bodoh kerana terpaksa tunduk dan takut kpd cina dap.......hahaha......wahai penaisihat najib kamu buat mcmana baik dgn cina tp confirm mereka xsokong dlm pru 14......total sunami cina dlm pru 14.....tengokle nanti ini akan jd kenyataan....melaayu bodohhhhhhhhh.......najib pun bodohhhhhh......nuar gila nak jd pm........kecian org melayu........

    ReplyDelete
  29. Parpukari, setahu aku, berkemungkinan salah tafsir. Iklan-iklan proBN yang keluar di Malaysiakini adalah berlandaskan populariti klik carian Google atau 'search' dan bukannya boleh khusus pada mana2 website yg pro atau anti BN yang kita pilih. Lagi tinggi klik carian lagi rendah dia punya 'rate', dan sudah tentu pulangannya berbaloi pada pengiklan2.
    Lainlah portal seperti GAP yang kurang populariti kliknya. Hanya Google saja yang tahu datanya tetapi mereka tak mahu kongsi.Jadi kalau nak iklan diGAP boleh, tapi 'rate'nya mungkin tinggi dan pulangannya mungkin tak berbaloi.
    Inilah adat resam pengiklanan dialam ciber. Kita bermati-matian menyokong UMNO, yang sebat rezeki simanngkuk Malaysiakini.
    Aku sendiri pun dah naik meluat. Tiap kali buat carian Google news, selalu terkeluar Malaysiakini. Jarang pun aku klik portal sampah ini.
    Setahu aku ada cara dan teknik nak berada diatas Google search, dan, suka ataupun tidak, ini telah diexploitasi oleh Malaysiakini.
    Sorry kalau tersilap ya.
    Selamat berjuang.

    ReplyDelete
  30. Kita kena faham, najib sedang berperang dengan yahudi. Cara yahudi akan menimbulkan persepsi sebanyak
    mungkin. Mula orang tidak akan percaya, tetapi lama kelamaan orang akan percaya seperti air menitik diatas batu akhirnya berlubang, bukan sebab air itu kuat tetapi kekerapan air itu menitik. Ini lah diguna oleh
    kacangmerah. Jadi kita melayu kena bijak menilai. Mesti sokong najib, saya pasti dia mesti belajar dari kesilapan.

    ReplyDelete
  31. NAMPAK NYE JELAS BLOG GAP DAH DIMASUKI REBA (rd army bean)

    REBA DGN PKR SAMA2 nak jatuh MELAYU DR DLM..

    PEPERANGAN.SKRG DGN CINA LA BEDUL..HANYA NAJIB JE RETI CARA NAK LAWAN..BARISAN PELAPIS BELUM KUAT(reba dgn pkr cukup maklum benda ni)

    ReplyDelete
  32. Mulai sekarang kita kena kempen jangan naikkan lagi hieraki kedudukan politik kerismudin dalam umno.nanti tak pasal2 dia dapat jadi no 1 lagi parah.

    kalau najib boleh jadi macam bapaknya jadi pm takkan kerismudin tak dapat lojik yg sama .

    KEMPEN JATUHKAN KERISMUDIN DARI HIRAKI KEPIMPINAN UMNO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejarah telah menunjukkan keturunan Kerismudin memang lemah. Ketika Panglima Kiyai Salleh bangkit mengamuk membantai cina komunis di Batu Pahat selepas peristiwa Buikt Kepong pada tahun 50an, Datuk kepada Kerimudin (Dato' Onn Ja'far) telah menghalanginya dari terus menyembelih puak cina komunis. Ayahandanya pula PM Tun Hussein Onn sering diperkotak-katikkan oleh pemerintah Spura, khususnya Lee Kuan Yew, sehingga beliau terpaksa melepaskan jawatanuntuk memberi laluan kpd Tun Mahathir memartabatkan serta mendaulatkan bangsa Melayu. Alangkah malangnya kini kita didatangi si Kerismudin muncul dengan gaya lembut NATO (No Action Talk Only).

      Delete
  33. Previously we have the slumberjack.........now we have the lembikjack........

    Tun Mahathir doesn't need millions to hire con-sultants to advance Malaysia to where she is now.

    I think Najib must listen to Tun Daim and Tun Mahathir and appoint them as Consultants.

    ReplyDelete
  34. SEMAK BETUL2 JABATAN MANAKAH YANG BERTANGGUNGJAWAB MELULUSKAN PEMBERIAN KONTRAK IKLAN INI KEPADA MALAYSIA KINI? SETELAH KITA PASTIKAN BAHAWA SIAPAKAH YANG BERTANGGUNGJAWAB MENGENAI HAL INI, BARU KITA BOLEH MENDESAK MELALUI SALURAN DAN FOKUS KEPADA PERSON YANG BENAR2 BERTANGGUNGJAWAB. KALAU MENTERI YANG BERTANGGUNGJAWAB ADALAH PERDANA MENTERI SENDIRI, MINTA PERDANA MENTERI MEMBERI PENJELASAN,SAMADA PENJELASAN SECARA TERBUKA ATAU KHUSUS KEPADA BLOGER2 YANG MENYOKONG BN. PERKARA INI NAMPAK KECIL TETAPI SEBENARNYA IANYA MERUPAKAN SATU MARUAH BANGSA DAN NEGARA YANG TIDAK BOLEH DIMAAFKAN LAGI.SEPATUTNYA

    ReplyDelete
  35. Anonymous said...
    seems that anwar also have the similar problem as PM..

    they both have wrong PUNASIHAT...Najib's Punasihat said that BN gets Chinese support, Selangor already in hand, higher number of seats in Penang, if not win, a very slim majority for PAS in Kelantan..

    ANwar's Punasihat said, Putrajaya is theirs, Sabah belong to them, so sarawak, Kedah still with them, N9 is another new states for Pakatan..

    but at the end both are loser..this is not happening...

    guess who wins then?

    The PUNASIHAT!!!

    ReplyDelete
  36. Di sini kita nampak perisikan negara kita kalah awal dgn serangan media sosial, pertama, meka kurang mahir, ke dua, baget tak ada, ke tiga kurang memahami bahasa manderin , inggeris ke empat kena tungga arahan dari Boss yg tak tau apa apa, buta ICT, Ramai org atas yg buta ICT yg buat keja FB meka ada lah budak bawahan meka, tujuan nak promote diri, ..bab serangan Pakatan meka tak ambil peduli, sebab Menyeri semua jenis Amaran Amaran..akan akan akan ambil,tindakan..lepas tu Sunyi..

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!