MELAYU PENAKUT? KALAU BERANI MARI KITA BUAT PROJEK BBC #mybbc



Kalau melayu penakut, lepas tengok ni pergi la pertahankan DAP suapay kita semua boleh menjadi hamba mereka, tapi kalau ada maruah sikit dan rasa tak mau jadi lebih teruk, kita mulakan kempen #mybbc atau Boikot Business Cina?


Ada Berani?

83 Responses to "MELAYU PENAKUT? KALAU BERANI MARI KITA BUAT PROJEK BBC #mybbc"

  1. Yup..xde brg cina pon kt blh hidop

    ReplyDelete
  2. kedai cina pun aku x mau pegi

    ReplyDelete
  3. perbanyakkan kedai 1 malaysia, pasaraya d'mart felda, ini kali lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tersangat setuju.

      Delete
    2. Jangan beli minyak masak sri murni, tepung cap sauh, wau, kunci, bluekey ini R.kuok punya. altenate beli minyak saji, apa saje produk saji, tepung cap cempaka (takde benzoid peroxide, tak sure ejaan camner, tp ppim dah lama promote ni). Bli sabun, syampu secret garden (klu tak salah owner melayu). Bli produk sejuk beku Kart. Produk Ramli burger, saudi. Kalau sape2 ada info lain sila nyatakan..

      Delete
    3. Burger Saudi tu Cina punya...kilang di sg petani...frontman Melayu owner China..jgn terpedaya dengan nama

      Delete
  4. Ini kerja bodoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau lagi bodoh...

      Delete
    2. Sokong dia bodoh...

      Delete
    3. BODOH KO NIE..!!!

      Delete
    4. Confirm dia tu bodoh

      Delete
    5. TERSANGAT BODOH, BEBAL, BODOH PIANG!!!!!! KALAU KITA BERSATU, TIADA APA YANG MUSTAHIL. KO NAK MAKAN KEDAI CINA, NAK BELI CINA, KO PUNYA PASAL.

      JANGAN LUPA BELI BABI KASI BINI KO MAKAN. BERKAT.

      Delete
    6. Dah lah bodoh, bangang pulak tu...

      Delete
  5. Bro PK,

    Sila nyatakan cara utk BBC ni... Or atleast buy chinese last... Kena ada cara yg komprehensif utk benda ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. facebook page Buy Chinese LAst Movement. Sila 'like'

      Delete
    2. xsusah pon...jadikan sglnya tentang Melayu first n buy chinese last ....puak pemakan babi neh kalo pasai duit n untong depa paling sensitif...maklumla depa golongan yg sembahWANG ....

      Delete
  6. yg di atas saya pun bodoh.......

    ReplyDelete
  7. BARU SKRG NK BUAT...aku dari kecik dah di ajar BBC...ketinggalan zaman idea ko ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...takda apa yg ketinggalan bhai, ini lebih kepada utk mnguatkn kembali kempen utk kita tak bergantung kpd cina...klu lu dh mula lama baguslh dn tak prlu mnjd bongkak...lu nk follow lu follow k...i follow jew

      ABC..ASAL BUKAN CINA

      Delete
    2. I follow...sokong u .

      Delete
  8. Cakap x serupa bikin. Berapa ramai orang Melayu yg jadi kuli batak cina kerja kat kilang2 cina jadi driver lori cina. Siapa yg nk kasi anak bini makan? Pengor punya idea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai 11.34 sapa yg suruh lu berenti kerja ngan boss lu cina...lu nk kerja.. Kerjalah...smpi bila lu nk jd batak itu hak lu bhai...rezeki kita Allah yg beri cuma melalui dgn apa yg kita buat dan dgn apa yg kita cari...lu ada idea yg terbaik ke bhai...

      Delete
    2. Apa la mat ko punya stment ni.. Merapu

      Delete
    3. Byk lagi company melayu yg bagus2...kita je rendahkan maruah bangsa kita sendiri..

      Delete
    4. Kita bercakap cara perbelanjaan bukannya suruh berhenti kerja.....apasal bengap sangat !!!

      Delete
    5. Apa yg ko nk boikot? Peruncit ke pemborong? Guna akal jgn guna bontot utk fikir.

      Delete
    6. Kerja dgn cina tapi nk boikot brg cina. Tak logik akal.

      Delete
    7. jangan takut..x kan diaorg brentikan ko keje..setakat jd kuli gaji rendah bangsa cina mane hendak keje kcuali melayu & bangla n pekerja2 asing yg lain..kerajaan tolong sekat kemasukan pekerja asing trmasuk bangla..kilang2 cina ni lah yg suka ambik bangla jd pkerja kat kilang diaorg..lpas tu meroyan plak kate bangla jd pengundi! klu xde pekerja melayu n pekerja2 asing dah lama kilang2 cina melingkup..

      Delete
  9. Ape lah nak tgok ic orang ic hak kita bukan hak dia orang racist gila dorang ni kurang hajar ni mesti kongsi gelap. Dorang ni jenayah tinggi pasal dorang bunuh membunuh sesama mereka pun dorang salah BN.

    Saya harap BN tolaklah Petaling Street, tolak Kongsi Gelap, Tolak Judi Haram, tolak pelacuran. Harap polis jangan corrupt terus balun je dorang ni masuk jail dulu ya lah kepala mereka ni ada pengaruh politik tapi sekarang ni Cina dah tak sokong kita harus kita once and for all musnahkan kongsi gelap full force.

    Melayu harap jangan join gejala maksiat ini dan taubatlah dan jangan beli vcd, kita kena faham dorang ni kebanyakannya ekonmi Cina ni punca dari kongsi gelap lepas dh buat duit dorang barulah jadi businessman tu yang dorang senang nak berjaya. Kalau nak lumpuhkan ekonomi Cina kita kena hancur kongsi gelap.

    ReplyDelete
  10. saya dh mula jugak...biar mahal sikit tkpe ..kita ada maruah.

    ReplyDelete
  11. caranya mula yang umum dahulu spt roti dan beras... apa macam

    ReplyDelete
  12. sokong... kat fb pun dah ada page tu.. cuma x ramai yg support je... buy chinese last movement

    ReplyDelete
  13. raya dah nak dekat.. makcik2, kakak2, adik2 ingat-ingat bila nak berbelanja nanti.. BBC ok? kasi ajar sama diaorang

    ReplyDelete
  14. Kedai melayu kan dah banyak. Paling tidak, kedai mamak yg rupa bangla tu.

    ReplyDelete
  15. BBC tu boleh diamalkan. Tapi dari tahap mana? Tahap peruncit kah? Tahap orang tengah kah? atau tahap pengilang? Kalau semua tahap kita boleh kuasi itu memang bagus. Kadang2 kita Melayu ni mudah lupa dan ambil senang je, apabila terdapat barangan di kedai Cina lebih murah dari kedai kita. Apa akan terjadi? Sanggupkah kita lupakan saja BBC tu? Ingat lah masa May 13 dahulu, memang orang Melayu Kg Baru, KL tak mau beli ikan dari pasar Cina. Tapi bila tanya harga ikan orang Melayu, ia lebih mahal dari peniaga Cina. Akhirnya lupa begitu saja hingga kehari ini. Dicadangkan agar kita hantar je anak2 kita kesekolah Cina yg ditanggung kerajaan. Sekolah itu pun ada guru2 Melayu mengajar disitu. Kita kuasi bangsa mereka dan cara berniaga mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taktik cina berniaga cukup senang untuk kaum melayu ikut tapi dek kerana mahu untung banyak dan cepat kaya maka dijual harga barang dengan mahal dan tidak kompetitif. Cina menjual harga lebih murah kerana mahu pembeli datang ke kedai mereka walaupun untung tidak seberapa asalkan dapat menguasai pasaran tempatan seterusnya menjadi pelanggan tetap mereka.

      Delete
  16. sepatutnya 30 thn dl kta dh mula.. tp better late than never. yg penting kta kena tambah peniaga melayu dl dlm semua bidang sbb hampir seluruh keperluan hidup kita dikuasai depa. bukan stakat peniaga melayu tp supplier melayu. ambk masa skt tp boleh buat. peniaga melayu pulak jgn ambk kesempatan jual mahal2. biar untung skit tapi volume byk.. masih untung.. inshaAllah

    ReplyDelete
  17. Let get it on...Buy Chinese last or never...

    ReplyDelete
  18. Hancur ekonomi Cina dengan hancurkan kongsi gelap dan gangster cina. Yang jahat DAP ni mereka salhkan polis kerana jenayah naik sedangkan mereka yang menggalakkan rumah urut dibuka maka gangster ni buat duit. Kita kena report polis kalau ada aktiviti kongsi gelap seperti vcd, Petaling Street, pelacuran, ah long dan lain lain lagi. Inilah cara terbaik dan cepat untuk hancurkan ekonomi mereka dan baru fair kita tengok tanpa duit haram ni dorang boleh tak saing macam kita.

    ReplyDelete
  19. setuju3....
    laksanakan sekarang juga...!!!

    ReplyDelete
  20. INI KALILAH

    Aku dah start boikot. Sekarang baru kita tau siapa kawan/lawan

    so boikot aje la.

    ReplyDelete
  21. Kita kena paksa kerjaan tutup kedai VCD dan Petaling Street no duit haram utk Cina.

    ReplyDelete
  22. Blogger minta promote produk2 alternatif dari company melayu sbg panduan.

    ReplyDelete
  23. kalau nak mualakan senang jer. masa nak isi minyak pi petronas. chances utuk tokey stesen minyak petronas adalah melayu islam amat tinggi. atau Pergi setesen minyak jenama lain kalau kita tahu tuanpunya melayu.......aku dah amalkan lama dah. tak rosak pun enjin keta aku

    ReplyDelete
  24. setuju dan teramat setuju,

    ReplyDelete
  25. SEBARKAN IMAGE MELALUI WHATS APP.

    ReplyDelete
  26. SEMARAKKAN KEMPEN INI

    ReplyDelete
  27. Parpukari.. aku cadang buat line network business melayu secara organized. minta semua senarai maklumat pengusaha, professional, pembekal, pemborong, & peruncit melayu.. bagi memudahkan pengguna mwndapat maklumat dn
    pendapat ..juga minta tlg kerajaan & ngo utk beri peluang & bantuan menyediakan lbh byk ruang prasana ala 1malaysia yg strategik untuk mengumpul peniaga spt industri makanan, pakaian, isi rumah, kenderaan, alat ganti perkakasan, perkhidmatan spt peguam, farmasi, kontraktor, mekanik, d.l.l byk lg.. kini kita wajib kita bersatu utk meningkat kitaran aliran ekonomi antara kita. Marilah menuju kejayaan!

    ReplyDelete
  28. Boleh tp bkn mudah .. Cina adlh pemegang ekonomi yg kuat sluruh dunia ! Rata-rata pembekal mcm tepung , gula cina yg bnyk pegang ! Bkn mudah .. Beras , minyak tu pon tk pyh citerlah

    ReplyDelete
  29. Tadi saya pergi kedai runcit cina..ada 3 kat tempat saya semua cina. Bila masuk kedai tu, tokeh nya pandang saya semacam. Macam benci sgt ngan melayu. Rasa seram pun ada. Dah takde pilihan semua kedai cina...majoriti penduduknya melayu. Sunyi sikit kedai harini...mungkin ramai boikot. InsyaAllah mulai esok sy kena pegi jauh sikit cari kedai melayu

    ReplyDelete
  30. wow..kalau semua macam ni..AKU SANGAT SUKA DAN SETUJU...mana butang like?? hehe

    ReplyDelete
  31. saya mohon kerajaan buat kedai Rakyat 1M kat kota damansara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat2!

      Delete
    2. ha3.kota damansara,pkr dan pas kata satu pakatan tapi sama2 gila kuasa nak kerusi.Alhamdulillah BN tak begitu.

      Delete
    3. Setuju. Kota damansara kawasan yang kembali kepada bn dari lenin tuh(psm). bukti orang melayu bandar masih sokong BN. Walau masa kempen Najib tak datang pun kt KD, kami tetap sokong Najib.
      Tentang boikot tu, orang melayu kena istiqamah untuk melakukannya. Jangan hangat2 taik ayam je. kena buat secara tersusun. Mulakan dari barang2 keperluan harian. Minta sape yang ada pengetahuan ttg produk bumiputra, dan barang apa yang perlu diboikot sediakan list dan kita akan ikut ramai2. Di KD ni mmg lama dah saya tak masuk kedai2 cina. Kedai runcit melayu banyak kt KD nih

      Delete
  32. Kepada Dato Seri Najib Razak,
    Perdana Menteri Malaysia

    Kami dari Gerakan 1MMNRU (1Malaysia Mahu Najib Razak Undur) mendesak agar Perdana Menteri Dato Seri Najib Razak bertanggungjawab ke atas keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 yang disifatkan paling teruk dalam sejarah Barisan Nasional dan seterusnya meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri dan Pengerusi Barisan Nasional atas sebab-sebab berikut:

    1. Prestasi yang amat buruk dalam PRU13, gagal mendapatkan majoriti 2/3 malah semakin merosot dengan mendapat hanya 133 kerusi Parlimen, penurunan 7 kerusi berbanding PRU12 mendapat 140 kerusi walaupun telah membelanjakan begitu banyak wang untuk berkempen terutama iklan di laman-laman web gergasi seperti Youtube, Facebook, Google, Yahoo dan lain-lain.

    2. Amat memalukan apabila 4 calon bertaraf Menteri Kabinet, 4 Timbalan Menteri dan 2 Menteri Besar telah tewas.

    3. Kehilangan sokongan daripada pengundi bukan Melayu dan Bumiputera terutamanya daripada kaum Cina menunjukkan bahawa gagasan 1Malaysia telah gagal sama sekali.

    4. Kegagalan Dato Seri dalam menangani isu-isu semasa yang dibangkitkan seperti korupsi yang melibatkan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, Taib Mahmud dan lain-lain pemimpin tertinggi Barisan Nasional memperlihatkan kelemahan Dato Seri sebagai Pengerusi Barisan Nasional.

    5. Kontroversi yang melibatkan isteri Dato Seri, Datin Seri Rosmah Mansor adalah merupakan liabiliti terbesar bagi para pemimpin dan penyokong Barisan Nasional dan antara penyebab utama segala usaha yang telah kami buat selama ini untuk kembalikan sokongan rakyat kepada Barisan Nasional dan UMNO menjadi sia-sia.

    Dengan alasan-alasan yang telah diberikan, maka dengan ini amat wajarlah sekiranya Dato Seri Najib Razak mengundurkan diri dan memberi laluan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menggantikan tempat Dato Seri sebagai Presiden UMNO, Pengerusi Barisan Nasional dan Perdana Menteri Malaysia yang baru.


    Sekian dari kami,
    Gerakan 1MMNRU (1Malaysia Mahu Najib Razak Undur)

    ReplyDelete
  33. HAHAHHAHAHAHAHA..

    MAMAT ADMIN BLOG NI MAMAK KELINGGGGGGGGGG SIALLLLLLLLLLLLLLLLL...

    ADA HATI NAK JADI MELAYUUUUUUUUUU... ARRRRRRRR MAKIN SIALLLL LA NEGARA NI JADIK KALAU ADA MELAYU BODO IKUT PERANGAI MAMAK KELINGGGGGGGGGGGGGGGTONG NI..

    CERITA MAU BOIKOT BARANG CINA TAPI TOGOK GUINESS STOUT CINA.. HAHAHAHHAHAHA

    SIALL BETUL LAAAAAA PERANGAI MELAYU NI... KORANG NEGOK JER APA YG ADA KAT BADAN KAT RUMAH KORANG NI BODO.. SEMUA TU BARANG CINAAAAAA... BUANG LAAAAAAA KALAU BERANI..

    CAKAP NAMPAK SANGAT MELAYU TAHAP KAMPUNG BODO MENYUSAHKAN KAUM JER....

    KO INGAT CINA KAYA NI SAPA YG KASI BUKAN KETUA BARISAN NERAKA KORANG KAAAAAA..


    HAHAHAHAHHAHAA... MELAYU MELAYU.. BODO MAKAN BELACAN 4KG SEHARI..

    YG MAMAK ADA HATI NAK NGAKU MELAYUUUUUUU... KAHKKK TUIIIIIIIIIIIIIIII..

    HEH ADA HATI PLAK KAWIN DGN CINA TUUUUUUU... UIIIIIIIIIII BANGSAT SUNGGUH...

    SUDAH SUDAH LAA MELAYUUUUUUUU... KORANG NI SUMER JENIS BANGSA TAK AKAN MAJU LA DENGAN PERANGAI MACAM BODO NI IKUT MAMAK ANJING NI...

    FUCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKO0OOFOFOFOFOFOFFOFO!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada anjing melalak kt sini.. sejak kempen sampai PRU habis.. manyak bagus buat kelija sia sia.. x sedar ke parti ko 2 pun x dpt undi mrka.. jauh kena roket

      Delete
    2. tu bkn anjing.tu babi tonyok lapar mtk mkn daaa wakakaka

      Delete
    3. babi tua sedang kepanasan..jiwanya terbakar..alamat nak rentung ler tu.

      Delete
  34. ini okay.
    dicadang buat secara underground dgn secret code tertentu
    make it selective boikot seperti roti, old town, mekanik repair kereta..
    slowly tambah list yg ada
    company/produk yg diboikot perlu diselidik sikit dulu, kalau yg banyak pekerja melayu, kita adjust dulu
    focus juga pada raw material supplier(ini kelemahan melayu)
    salah satu industri besar.. beli insuran n unit trust dari agen melayu
    yg besar juga industri property, kalau nak beli rumah try dapat agen melayu..
    dan strategi boikot di perbaiki dari masa ke masa

    wubra.blogspot.com


    ReplyDelete
  35. Sememangnya sebodoh-bodoh bangsa didunia ni,merupakan bangsa MELAYU--- kaum yg hanya tau ugut n malas utk usaha,bila inginkan sesuatu,pasti melalui minta xpi bulan melalui usaha,....APA tu??? Ptptn free???...1bm $1000???... Bantuan subsidi ni n tu....semua nak free....jika dikenakan sedikit nauseam....pasti maki kerajaan x guns,x jg kaum sendiri....tu hanya sebahagian drp contoh kaum MELAYU sekali lakukan....APA nak kata ingin majukan ekonomi negara....xpi dgn hanya semua ingin FREE je....camne nak maju.....kelakah sangat dgn kaum ni....x erti tapi nak tunjuk pandai dgn cara bodoh....Cuba timbang n sedar diri sebelum nak buat sesuatu....FAHAM!!!! HIDUP ANWAR IBRAHIM--- BANGSA MELAYU TULIN--- BAPA,RAJA,KAKI PELIWAT!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat negara ni ketuanya melayu sultan melayu. Kau yg pandai konon masih duduk bawah melayu yg kau kata bodoh. Jadinya kepandaian kau tu lebih bodoh dan bertaraf dungu.

      Delete
  36. Perhatian !!!

    Kita boikot juga Air Asia sebab Pengerusi Air Asia X Mr. Azran Rani celupar belasah Utusan Melayu dalam dia punya fb berkaitan isu muka depan utusan Malaysia ari ni 7 mei...

    Tapi DS Najib bela Utusan Malaysia !!!!

    Kita ada pilihan naik MAS, Firefly, Silk Air atau Malindo Air !!!!

    Kuasa beli Melayu masih kuat...Azran mau batal iklan Air Asia dalam Utusan..

    Ok kita boikot Air Asia !!!! Pilih MAS bantu meningkat keuntungan MAS biar mahal sikit pun tak pa !

    Tolong spread viral boikot Air Asia !!!!!

    Tolong spread dalam facebook, twitter sms dll media supaya jadi viral 'Boycott Air Asia'

    ReplyDelete
    Replies
    1. BODO BODO MELAYU MMG BODO ESPE_SIALI MELAYU YG DGR IDEA MAMAK KELINTONG NI..

      MAMAK BUKAN MELAYU

      MELAYU TETAP MELAYU

      CINA TETAP CINA..

      CINA KAYA SAPO KASI UP.... KO INGAT DUIT MAGNUM DAN DUIT BERJAYA YG BN GUNA MASA BERKEMPEN TU SAPA PUNYA..

      MMG SIAL LA MELAYU JENIS MCM NI.. KO TAU KER KENAPA KELING NALAKURUPPAN DGN KAVEASS TU MENYEMAK DENGAN NAJIB MASA PENGUMUMAN MLM ARITU?? ADA KE MELAYU YG DUK BELAKANG NAJIB ..

      SEMUA NI POYOOOOOO JER...... PEMIMPIN MELAYU SEDAP MENIPU MELAYU DAN SI MELAYU BANGKAI RAKYAT SIBUK NAK HALAU DAN PULAU CINAAAAA..


      BODO BETUL LA MELAYU MELAYU UMNO ANJING UMNO NI... KAHAKKKKK TUIII

      Delete
    2. woooii labahau malu ke hang nak ngaku melayu?
      elok lah ada jugak si kitol bahalul yoyoollol mengomen kat sini.
      elok ko buang je nama melayu dalam i.c tukar agama tukar bangsa
      pastu tukar nama hang kepada Ah Beng Gok dan jangan lupa makan
      bebanyak2 togak brandy sampai perut sampai bengkak...memang itu
      ajaran pluralisma yg dialu-alukan oleh anugerah pujaan hang tu!

      Delete
    3. babi sial haramjadah sedang kepanasan dibakar oleh roh nya sendiri pasal tu lah dia merapu dan mencarut kepanasan..biarkan si luncai babi haramjadah membakar dirinya sendiri sampai mampos...kehkahkah.

      Delete
  37. Cina buat aktiviti haram pelacur ah long VCD salahkan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betu& tanpa lesen & permit..
      besar kemungkinan merekalah pembawa asal pengundi hantu dlm pilihanraya malaysia.. bertahun lamanya tanpa disedari & dikesan..

      Delete
    2. Boikot langan pelacur, pinjam Ah Long dan beli vcd haram aku setuju 100% siapa tak boikot hukum hudud.

      Delete
  38. Kita lakukan BBC secara berkhemah,teratur dan terancang mula dgn kurangkan pembelian brg di kedai Cina secara perlahan lahan sehingga bumiputra Melayu boleh berdikari sendiri, banyak kedai dan banyak pembekal.

    ReplyDelete
  39. g mampus sama mata sepet

    ReplyDelete
  40. ABC.BBC...ABC.....BBC.....ABC......BBC......ABC.....BBC.... dah lama aku buat. Biar mhal tapi aku sokong peniaga melayu. Org lain tak kan masuk kedai melayu. Cuba singgah di petronas...berapa ABC akan masuk...mereka tak mssuk sbb petronss org mrlayu...mereka mssuk selain petronas...Dok 30min...luangkan masa di petronas...cuba kira peratus abc yg mssuk...rasis nya mereka...

    ReplyDelete
  41. Aku npak hikmahnya....arap melayu bersatu boikot cina....mana melayu yg amik kemahiran mara, ini la masanya korg buka bisnes utk org melayu!!!jgn risau melayu masih syg melayu Islam lg.... kita mtak PM tlg bantu melayu wjudkan kdai2 brgn org melayu....kita penaikkn bisness pasaraya mydin...marrybrown....kdai 1Malaysia....tailor melayu....gooodbye cina!!!! Xkan kujejak kdai kau lg....

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum..mula la ni pusat2 zakat mesti tubuhkan pasaraya canggih tuk gantikan pasaraya cina di setiap negeri n daerah n bantu muslim yg gigih berniaga sek klinik swasta n mcm2..sya xpandai dlm hal ni tp sya trfikir klo pusat zakat lbh trkedepan muslim pasti lbh maju..lantiklah muslim yg jati dirinye menyamai o hampir myamai tun m supaya aper yg dirancang xdpt di gugat ugama n yg seugama tp perosak agama..

    ReplyDelete
  43. Sokong 100% BBC supaya mereka sedar melayu bangsa bermaruah dan ada had juga jika disentuh maruah melayu.
    Mari kita sama2 bangsa melayu bersatu sebagai mana datuk nenek dan orang lama2 melayu bersatu.
    ALLAH HU AKBAR

    ReplyDelete
  44. Aq skong tu yg pntg kita istiqamah.biarla d mulakan yg sekecil2 dulu nti klu ramai yg boikot pasti trkesan jg impaknya..ABC BBC...pasti trcapai.

    ReplyDelete
  45. Gua da tutup akaun pelaburan di public bank..yessss

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!