HAPUSKAN SEKOLAH CINA RACIST! TINGKATKAN HAK BUMIPUTRA!

Berikut adalah negeri-negeri yang menyumbang kerusi-kerusi Parlimen kepada Bumiputera Nasional (BN) untuk membentuk Kerajaan Persekutuan.

Negeri             BN Bertanding        Menang         Peratus

Sarawak               31                              25               80 %

Sabah                   25                              22               88 %

Johor                    26                              21               80 %

Perak                   24                              12               50 %

Pahang                 14                              10               71 %

Kedah                  15                              10               66 %

Selangor               22                             5                23 %

Kelantan              14                              5                36 %

W.Persekutuan     13                             4                 31 %

P.Pinang               13                             3                 23 %

N.Sembilan           8                              5                 62 %

Terengganu           8                              4                 50 %                

Melaka                 6                               4                 67 %

Perlis                    3                                3                 100 %

Jumlah              222                             133               60 %

Daripada 222 kerusi yang dipertandingkan BN menang 60 %. Berikut pula pecahan parti-parti yang menyumbang kerusi kepada BN.

Parti                Bertanding              Menang            Peratus

UMNO               120                           88                  88 %

MCA                  37                             7                   19 %

PBB                    14                            14                  100 %

Gerakan              11                              1                    9 %

MIC                    9                               4                   44 %

PRS                     7                               6                  86 %

SUPP                  6                               1                   17 %

PBS                    5                                4                   80 %

SPDP                 4                                1                   25 %

UPKO               4                                 3                   75 %

PBRS                 1                                 1                   100 %

Jelas sekali  bahawa UMNO, PBB, PRS, PBS, UPKO dan PBRS parti-parti yang mewakili kaum bumiputera yang mencatat keputusan yang baik untuk menyumbang kerusi kepada BN bagi menubuhkan Kerajaan Persekutuan.
Memandangkan parti-parti ini yang memberikan kemenangan kepada BN, maka segala suara daripada parti-parti ini bukan sahaja perlu didengar oleh PM, malah wajib didengar oleh PM.
Jika mereka minta untuk tingkatkan lagi hak-hak bumiputra, maka PM perlu tingkatkan. Jika mereka minta untuk hapuskan sekolah cina, maka PM perlu hapuskan sekolah cina. Dipendekkan cerita apa sahaja yang mereka minta PM kena beri, sebab mereka yang memberikan kemenangan kepada BN.  
Jadi adalah wajar mulai hari ini kita tukar BN daripada Barisan Nasional kepada Bumiputera Nasional. 
 
House PK: Artikel ini disediakan oleh RBF Online. Aku cukup setuju dengan apa yang ditulis oleh blogger RBF ni. Apalagi kita nak tunduk pada cina sial ni? Mereka dah tolak kita  bulat-bulat! Kerajaan yang ada hari ini adalah kerajaan BUMIPUTRA! 

214 Responses to "HAPUSKAN SEKOLAH CINA RACIST! TINGKATKAN HAK BUMIPUTRA!"

  1. Menaikan ekonomi anak melayu gua sokong tapi
    hapuskan hak kaum lain gua tak setuju

    jangan mainkan sentimen perkauman lah

    parpukari bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa lama nak mengalah kat kaum ni? ibarat monyet di hutan disusukan, anak di rumah dibiarkan, fikirkan keperluan anak di rumah dulu baru moyet2 kat utan tu... sudah2lah...

      Delete
    2. apa hak mereka yg nak di hapuskan....kalau dap kata malaysia is for all malaysian...apa ke jadah na ada sekolah berjenis2 lagi?...sapa yg rasis sebenarnya?....kenapa nak asingkan2 anak melayu, china dn india di sekolah yg berlainan?..

      Delete
    3. mahu menghapuskan sekolah rasis dikatakan rasis... kakakaka... lawak la bro..

      Delete
    4. sapa yg mula dulu hal2 rasis merasis ni....DAP secara terangan dgn risalah mereka bertajuk -"MALAYSIA RAKYAT CINA, DAP DAN SELURUHNYA" yg mula dulu. ada kau baca. kalau belum baca dulu baru tengok bulu2 kat badan kau tegak ke tidak...UMNO/BN bukan jenis rasis kita mau kongsi kuasa bersam parti lain tapi DAP mau kuasa utk kaum dia saja KAUM CINA BANGSAT!

      Delete
    5. Menghapuskan sekolah Cina dan India bukanlah menghapuskan hak kaum lain.. Pelembagaan mengatakan kaum2 lain boleh belajar dan menggunakan bahasa ibunda mereka tetapi bukan belajar DALAM bahasa ibunda mereka... Selama ini memang kita je yang lebih2 nak menjaga hati mereka kononnya.

      Anonymous 3:09 PM, sebenarnya, kaulah yang bodoh!

      Ayob

      Delete
    6. HAPUSKAN SRJK dan TUKAR SEPENUHNYA kepada SEKOLAH KEBANGSAAN
      HAPUSKAN sekolah2 cina seluruh Negara Persekutuan Tanah Melayu

      Wujudkan Sekolah satu bahasa sahaja.

      Delete
    7. Memang lawak mamat ni.

      Delete
    8. Masyarakat cina ramai juga yang sokong MCA tapi tak seramai yang sokong DAP itu je
      tak perlulah nak kecoh kecoh


      Delete
    9. Wajibkan anak anak cina dikhatan kalau nak masuk darjah satu.....baru dia menggelupur

      Delete
    10. Kepada semua yg melayari blog kenali "Red Bean Army" atau "tentera siber DAP" yang memberi sumbangan besar kejayaan DAP. siapa mereka ini?terdiri dari 200 org generasi muda cina yg diberi latihan,diajar, diasuh, diindoktrin secukupnya oleh DAP serta dibayar gaji sebanyak rm3000.00 sebulan sejak 6 tahun dulu. tugas mrk? menyebar dakyah perkauman, kebencian kpd pengundi cina bagi menolak BN. modus operandi mrk? ialah menyerang mana2 tokoh politik BN, ahli perniagaan, ikon hiburan atau sesiapa shj yg dilihat mesra BN melalui fb, blog, twitter dan youtube bagi membangkitkan fitnah, kebencian, pengundi cina. kos operasi red bean army dipecahkan dua kump iaitu di penang (ibu pejabat) dan KL berjumlah 1.5 juta sebulan disumbangkan oleh kerajaan negeri selangor dan penang. jumlah ni tak termasuk 2000 org yg ditempatkan disetiap negeri dan mrk dibayar gaji khas mengikut kepakaran masing2. ada yg mahir dlm bidang audio video, superimpose, penggodam sehingga tukang komen di blog dan youtube like or dislike serta menyerang blog2 pro kerajaan serta memuji artikel yg berpihak pada pembangkang....sedarlah semua yang bernama MELAYU sama ada UMNO, PAS ATAU PKR....lihatlah bagaimana kejayaan red bean army ini menyebar kebencian pada pengundi cina...tapi aku paling BANGGA apabila cybertrooper BN spt PAPAGOMO,PARPUKARI GAP, PISAU, HOUSE PK, DR MIM dan banyak lagi amat hebat dalam kerja2 mrk menyedarkan MELAYU atas pagar dan melayu yang tak tau apa tp kerap melayan internet akhirnya PRU 13 milik BN...aku akan tetap sokong blogger2 PRO BN ini.....hidup blogger2 BN..kami org2 kecik ini sentiasa menyokong anda.

      Delete
    11. budak mentah punya komen

      Delete
    12. What a dumbass punya komen.... Hak kaum lain? sekolah vernacular ada lah punca perkauman, itu sedah jelas. Mana ada negeri lain dalam negeri berpecah belah kaum masing2 nak buat sekolah datuk nenek depa. Kalo dah gitu kenapa tak balik aje negeri asal inilah org macam ko tak paham2 lagi? Ko pikir dorang ni bila bertutur bahasa melayu cina- pasar tu bukan kah menyindir /memperkecilkan bahasa negeri ini? Apa kena mengenanya dengan menaikan ekonomi anak melayu. Ko ada maruah sikit tak ke ko juga suka jilat jubor Apek, tak ada jati diri dan bila dah kena baru nak faham?

      Delete
    13. Anon 3:08 PM ...

      Ini Tanah Melayu. Lu tak suka duduk sini le berambuslah pergi mampus. Patutlah lu mau sekolah Cina sendiri. Lu training lu pun kaum jadi kominis.

      Bangsat lu.

      Delete
    14. Apa? Hak untuk mengamalkan tradisi nenek-moyang melalui sekolah cina? Hey! Nenek moyang kau kat China sana. Hak nenek-moyang kau di China. Tau ke tak tau? Hapuskan SRJK(C). Kementerian Pengajian Tinggi mesti buka lebih kuota Bumiputera dan Melayu di semua IPTA, begitu juga biasiswa. Berikan lebih dana kepada MARA. Aktifkan MARA! Semua bandar baru mesti ada Masjid dengan pembesar suara gred studio rakaman, bank milik Melayu, perumahan awam. Mana-mana Melayu berpindah mestilah menukar alamat kad pengenalan supaya boleh menjadi pengundi tempatan. Ingat! Laungan azan boleh melemahkan motivasi kafir sepertimana terjadi kepada pengamal ilmu sihir. Ia adalah benteng maya orang Islam. Sebab itulah di Penang mereka cuba menghalang azan tetapi ostad bahalol Pas pulak boleh sokong. Apa punya mazhab la. Orang Melayu jangan senantiasa berlakon malas. Tukar alamat IC sekarang juga dan kemaskini daftar pengundi.

      Delete
    15. ini mesti Mr. NO Personality-anak melayu Urbanite desperate mintak di sayangi dan di pujai si Apek/Amoi ni. Nak di capkan Melayu Liberal konon tapi bangang bab kaum tu ketawakan ko ada lagi. Self hating Malays keparat macam ko shud seek psychological help.

      Delete
    16. Anon 6:39 PM ...

      Cakap macam sial. Red bean army cuba nak defend status dia. Pergi mampus la lu apek.

      Delete
    17. Hapus kan sekolah srjk ni.. lepas tu mana cina yg berniaga kerajaan kena mtk tax mahal, lesen perniagaan pun sekat,buka utk bumiputera sahaja. Brim asingkan utk bumiputera sahaja. Tarik balik kad pengenalan biru org2 cina. Sekadar beri mereka ic merah sahaja sekadar taraf penduduk tetap.. tolak mereka habis2san.. mana yg x fasih bahasa melayu tu trs hntr blk china... biar mereka rasa mcmana cina di indonesia rasa..

      Delete
    18. bodohh ko ni dapig dH START PIJAK MELAYU KO MASH BODOH BAPE SEN DAPIG BAYA KO NI !!!!!!

      Delete
  2. YEYEYEYEYE.....melayu tulin----Anwar Ibrahim---bapa,raja,kaki peliwat......liwat sana sini, hanya anjing kurap,bangsat yg buat keja liwat meliwat....buang anak,bapa rogol anak.....bangsa melayu yg suka buat keja kutuk ni.....salah sape??? Sbb tu naluri nature bangsa melayu.....waaakekekekekek.....sape bangsat????....MELAYU BOLEH ...............

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui tu anon 3.09pm melayu macam aljurburi yg disokong oleh puak MELAYU pas n pkr....depa memang otak taik

      Delete
    2. puak mumayyizzzzz nak komen pasal politik....tak sesuai

      Delete
  3. Br1m dan ptptn untuk bumiputra shj. Br1m naikkan rm1500.

    ReplyDelete
  4. setuju..bagi sedikit pengajaran..dah lama kita mengalah kalinilah kita tunjukkan kekuatan kuasa bumiputra yang sebenarnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tak tengok post terbaru kat blog greenboc...anwar nk tipu rakyat malaysia lg ttg result pru..saya tahu perkara ni tak benar sbb saudara sendiri bertugas di tempat yg dimaksudkn...result pru lambat sebab bilangan pengundi bertambah...prosedur ttp sama tunjuk kertas kt agen n letak dlm tray...lagi byk pengundi lagi lama masa yg nk diambil oleh kerani spr untuk kira undi...

      Delete
  5. TULA.....dah dpt semua free.....nak lg.....sbb yg penting golongan melayu ditinggal oleh kaum yg lain....x pernah retina hakikat....xpi hanya nak minta bantuan free je....

    ReplyDelete
  6. Paparpuli.....kesejateraan antara kaum amat penting....bodoh sangat naikan kemarahan perkauman.....blogger yg sepatut dilokap, aman sentosa tanpa individu yg racist ni......papagmo dah kena tangkap,bila pula ko...????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parpukari perlu disumbat ke lokap
      kerana ghairah mainkan isu
      perkauman
      pdrm tolong tangkap parpu

      aku pecinta damai

      Delete
    2. Bulan semua inginkan pergaduhan,akan tetapi,parpukali ni, hanya suka mainkan isu perkauman ,hanya inginkan pergaduhan antara kaum....ni la orng yg racist......x patut sangat blogger ni bersuara ikut suka....aman dlm Negara susah dicapai,tetapi,dgn kenyataan yg bodoh ditunjukan oleh blogger bodoh ni....patut dilokap je....

      Delete
    3. siapa racis sebenarnya?

      Delete
    4. mintak mcm2 itu ini kat najib, pastu kene tikam, nnt mintak lagi, baik najib tolong bumiputra sabah sarawak tu lagi bagus, diorang lebih memerlukan....

      Delete
    5. Dah sampai masanya MELAYU adalah TUAN kepada bumi Malaysia.

      BARISAN BUMIPUTERA = BN
      Malaysia = Persekutuan Tanah Melayu

      Delete
    6. memang CINA kaum rasisi....
      dah berapa banyak bilion ringgit dah dihamburkan utk mereka...
      apa hasilnya...???

      Delete
    7. Skrg sapa undi sapa boleh tahu melalui saluran di temapt mengundi so cek jer nama2 yg undi bn kasi bantuan...yg pkr pas n tambah2 lagi cina dap haram jadah tu bo layan...baru padan muka depa

      Delete
    8. AnonymousMay 7, 2013 at 3:17 PM -> red bean army detected

      Delete
    9. Anon 3:26 PM dan 3:33 PM ...

      Lu pecinta damai. Lancau lu.

      Lu pergi mampus lagi bagus.

      Delete
  7. setuju seratus ribu juta peratus ptptn,biasiswa dan br1m d beri utk BUMIPUTRA sahaja..kaum cina dah terang2 menolak kerajaan barisan nasional...dato sri najib x perlu tunduk lagi dgn kaum cina ni..
    Bl0op.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...!!!
      JANGAN TUNDUK LAGI...!!!
      Kuasa politik hari ini 100% ditangan MELAYU/BUMIPUTERA

      Delete
    2. PM jgn layan lagi apa2 permintaan kaum cina banhsat tu. Drp hulur pada bsngsat tu baik lebihkn peruntukan pinjaman utk usahawan2 bumiputera yg minat berniaga supaya lebih byk perniagaan yg boleh diterokai oleh bumiputera akhirnya org2 melayu dan bumiputera kurang mrmbeli drpd kaum cina bangsat tu.

      Delete
  8. Jangan cakap banyak, boikot produk NONA/MUNCHY'S/ALI CAFE dan beli Faiza/Adabi/Bumiputra Products. Tutup akaun di Public Bank dan buka di Bank Islam. Kalau boleh pembaca juga bagi produk cina vs produk melayu so kita ada alternative.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saatnya BUY CHINESE LAST...!!!
      BOYCOTT SELURUH Product2 dan kedai2 kepunyaan cina...!!!

      Delete
    2. mulai skrg mmg aku akan tuju kedai melayu, mamak atau india dulu..kedai cina last skali kalau dah tak ada choice...kasi ajar cina

      Delete
  9. Lepas nI BRIM hendaklah diberi melalui parti. Tengok sikit depa nak lompat ke tidak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni aku sokong. Baru ada akai. Ini duk perabih duit bagi kat lebai keparat PAS & kiasu lupa diri Cina buat apa? Bukan depa bayar cukai pon.

      Delete
    2. yang BRIM ni aku setuju sangat bagi ikut parti...biar org2 PAS n PKR n CINA DAP ni yg jenis KULIT BABI ni berasa sikit...org utara kata buloq/melahaq/....aku kalau tak sokong BN tak nak aku ambik BRIM ni...

      Delete
    3. bagi anon2 yg marah parpukari n papagomo dan kata depa ni menyembur api perkauman ni cakap baik2 sikit...mau siasat lebih sikit sapa yg mula rasis ni jangan sedap mulut nak tunding jari pada blogger2 bn.

      Delete
    4. Aku pun setuju BR1M diberi pada yg jd ahli komponen BN sahaja. Biarlah org nak kata pilih bulu ke apa ke, yg penting kerajaan hanya memberi keistimewaan pada ahli sahaja dan bukan utk manusia yg tak mengenang budi.

      Delete
    5. Utk pengetahuan anda anon2 yg menyerang parpukari ni antara agen2 dap yg dibayar...diorang dah mengelupur sbb bangsa melayu islam dah terjaga..so dorang mula ugut cara mcm tu nak bg kita takut konon...pg mampus sama dorang aku tak heran...nak tangkap aku tangkap la...tangkap bapak korang lim kit siang komunis tu dulu baru bleh tangkap aku...bangsa lancau...li ma pey bagla tiew..

      Delete
    6. macam tak puas hati dengan kerajaan bn je pengomen2 kat sini...siap mengajar kerajaan bn lagi, apa yang patut dan tak patut dibuat

      Delete
    7. Anon May 7, 6.00pm

      Pemikiran kolot melayu kunu. Pada ko duduk diam2 bagus . Kerajaan di takhta sebab rakyat dan bukan sebalik nya. Kalo tak puas hati - mesti bersuara bukan hisap ibu jari dan merajuk di bilik macam dara sunti je. Kalo tak bersuara org pikir semua OK. Lagi pon PATUT di ajar kalo didapati salah. Macam mana negara nak maju kalo semua OK aje. Macam pak pandir pulak ko ni.

      Delete
  10. terlalu bagi muka ..sampai cacing naik kemata..negara lain ada ke bagi sekolah mengikut aliran si pendatang kecuali malaysia..tu sbblah mereka naik tojang ditambah lagi dengan sokong melayu bahlol yg khianat dan tak tau bersyukur ....kerajaan harus perbanyakan kegiatan ekonomi didalam berbagai bidang supaya lahir lebih ramai ushawan berjaya seperti syed burhari...serta kita tidak terlalu bergantungg bekalan makanan serta perkhidmatan pada bangsa asing terutama cina di negara ini.

    ReplyDelete
  11. dalam meningkatkan hak bumiputera....elok juga kerajaan bagi peluang seluas-luasnya kepada bumiputera @ melayu untuk berniaga....

    tapi melayu pun melayu laaaaa....jgn bila kerajaan bagi peluang buat hangat2 taik ayam.....

    ReplyDelete
  12. Hapuskan sekolah kaum tak racist, banyak country yang practice. Lagipun orang Cina sudah katakan yang mereka pentingkan adalah hak sama oleh itu kenapa nak sekolah lain, patut semua samalah. Kerajaan pun spend billions untuk menampung sekolah Cina lebih baik duit tu bagi kat orang Cina miskin. Negara Eroah tu cuba bayangkan kalau kita tak boleh cakap English di UK, French di FRance. Di Malaysia je bagi muka ada yang tak cakap Melayu pun boleh hidup kat MAlaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hapuskan SAMA SEKALI sekolah2 aliran cina...!!!
      ini negara MELAYU/BUMIPUTERA...!!!

      Delete
  13. Parti Bertanding Menang Peratus

    UMNO 120 88 88 %

    Ralat: 88/120*100% = 73.3%

    ReplyDelete
  14. setuju hapuskan SRJK(C)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kata kita buat satu akaun Fesbuk, & pakat like ramai2? Amacam?

      Delete
    2. SRJK(C) mengajar murid2 jadi kominis. Babi betul.

      Delete
  15. Dengan segala hormatnya dipersilakan bangsa China keluar dari negara ini.

    Dengan ini diisytiharkan negara ini bernama PERSEKUTUAN TANAH MELAYU

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamu jangan, ramai orang2 melayu kita dah kahwin campur dengan kaum cina.....hanya untuk puaskan kehendak kau ni keluarga mereka berpecah belah...bodoh punya idea

      Delete
    2. mungkin bodoh punya idea tapi siapa yg suruh kawin bangsa bangsat ni? Giler sangat kat puki busook lebam sepet lepeh yg tak memberahi kan salah siapa kalo taste hampeh?? Pas tu dapat anak semua fucking Ugly kkkkkk.

      Delete
    3. Semua cina dipersilakan keluar dari tanah melayu. Amoi yang cun2 jer yang boleh terus tinggal kat sini.

      Delete
    4. Anon 6:24 PM ...

      Janganlah buat komen bangang.

      Tu PAS kafirkan UMNO sampai sekarang lu tak komen.

      Sekarang PAS pun dah kafirkan diri sendiri sebab bersekongkol dengan DAP

      Delete
  16. Jom buat undian tutup sekolah cina kita tengok melompat tak puak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. YES...
      Buat undian dan minta admin bukak PETISION untuk vote perkara ini..

      PERSEKUTUAN TANAH MELAYU...!!! HIDUP MELAYU..!!

      Delete
  17. Cuba bayangkan.....

    Betapa indah dan cantiknya Negara Persekutuan Tanah Melayu ini

    tanpa adanya bangsa China

    ReplyDelete
    Replies
    1. negara persekutuan tanah melayu ni lebih indah lagi kalau takde Rerempet

      Delete
  18. Kerajaan misti mengujudkan dan membantu bumiputera bagi lebih memperbanyakkan kedai Runcit 1Malaysia, Kedai Spare Part Motor/Kereta 1 Malaysia, Klinik 1 Malaysia..Suport semua pengilang-pengilang pengeluaran produk Bumiputera. Kawasan yang perlu diutamakan dahulu adalah di Gelang Patah..kita lihat bagaimana pula mereka ini hancur ekonominya selepas itu kita bina disemua bandar2 utama terutamanya di Selangor dan Kuala Lumpur. Perbanyakkan flet-flet untuk kediaman Bumiputera dikawasan-kawasan yang dilihat ramai puak DAP ini. Harap cadangan ini berguna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SETUJU...!!!

      Delete
    2. cadangan yang baik. aku setuju !!!!!!

      Delete
    3. aku pon stuju!

      Delete
    4. ekonomi malaysia boleh lumpuh...pelabur lariiiii

      Delete
    5. Pelabur banyak yang gemuk cina pun buat kejadah apa.

      Delete
    6. anon 4:59...yg lumpuh dan bungkus adalah ko kerana bersekongkol dengan DAP tamak haramjadah...pelabur lari!!!!..org tamak selalu rugi.

      Delete
  19. saya cadangkan kita para blogger pro kerajaan buat satu perjumpaan dan kita bincang punca kemerosotan undi pada bn dan apa yang perlu dilakukan bn untuk perjuangan pru 14..kita buat memorandum dan terus jumpa pm..kalau setakat tulis kat blog macam ni pm xkan tahu pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ABC....Bhai aku setuju dgn lu pnya saranan....kita kena buat satu prjmpaan dn bincang hal ni secara serius...

      Delete
  20. Syaratkan lulus ujian lisan bahasa malayu kalau nak dapat kan kad pengenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SANGAT SETUJU
      INI NEGARA MELAYU
      KALAU DEPA NAK IC "WAJIB" FASIH BAHASA MELAYU...!

      Delete
    2. sibangla sepatah haram bahasa melayu dia tak tau, senang je dapat ic

      Delete
    3. Bhai 06.42...bangla kepala bapak lu..stkt ckp tak guna utk lu nmpk bangang...

      Delete
    4. akhlak pencacai umno kat sini tak melambangkan ciri2 umat nabi muhammad saw

      Delete
  21. Tukar PM pondan nih, bagi lagi peruntukan kpd Hindraf pun sama aje.Cina pun ada undi orang Melayu jangan salah anggap.Muhidden dan Isteri lebih sesuai dpd Pondan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Demokrasi memilih MAJORITI
      Masih JAUH LEBIH BAIK dari Anwar AlJuburi Waliwati Iluminati

      Delete
    2. Jangan anggap kelembutan satu kelemahan dan jangan anggap kelancangan satu kebijaksaan.

      Delete
    3. Anon 3:54 PM ...

      Gua tau lu red bean army. Lu jangan buat komen macam babi. Lu pergi mampus lagi bagus.

      Delete
    4. red shit bean army is DEAD and decay in HELL and DARKNESS.

      Delete
  22. SETUJU 1000%...sekolah Cina dihapuskan guna satu jenis Sekolah Melayu sahaja...Kalau puak cina tidak suka suruh mereka belajar kat luar negara... BR1M hendaklah disalurkan melaui UMNO, ahli UMNO pun kena check jika mereka jadi PENDERHAKA kepada UMNO. Kes Sarawak BR1M salur melalui PBB.. MIC salur ahli - ahlinya. Tidak menyokong jangan bagi satu sen pun biarkan mereka....PTPTN dihapuskan, digantikan dengan BIASISWA mengikut Parti jika anak ahli UMNO kena ada BIASISWA UMNO. Puak cina belajar lulus Degree dapat percuma pula....lepas itu khianat kepada tuan yang memberi bantuan..TIDAK ADA KEMUDAHAN PTPTN LAGI...( itu pun Kehendak puak PR ) Semua ahli UMNO kena ada KAD KEAHLIAN UMNO untuk memudahkan urusan memberi REBET / DISKAUN....Biar puak penyokong PR terbeliak mata bila ahli UMNO dapat diskaun bayar BIL TNB/TOL dsb..Ahli UMNO beli kereta PROTON ada diskaun dengan Kad Ahli UMNO.....JANGAN MELAYU TERLALU BERLEMBUT SEHINGGA KEPALA DIPIJAK OLEH KAUM PENDATANG.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju setuju setuju
      Laksanakan SEKARANG...!!!

      Delete
    2. Saya cadangkan subsidi Petrol, Diesel, Gas hanya diberi kepada Bumiputra & India sahaja. Kat pam petrol kena tunjuk IC dulu. Bagi Kiasu sedar diri skit.

      Ravi

      Delete
    3. Jangan bagi cina minum beer, kalau nak minum juga kena surcharge RM50 sebotol....biar padan muka babi cina. Duit surcharge tu bagi kat India, biar India minum free.

      Delete
    4. Setuju ...

      Delete
  23. Mana PERKASA, mana PEKIDA, mana JATI......?
    Kalau melayu yang buat hal.....macam nak pergi perang bila bersyarah.
    Bila cina kapir dah tunjuk besar kepala....sunyi membisu...


    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha. Ada betut jugak ini. Like.

      Delete
    2. Seronok tengok melayu dikudakan oleh dap dlm erti yg sgt halus.....

      Perpecahan melayu menyatukan cina!!!!!!
      Tahniah dap!!!!
      Ketua pembangkang setia akan jadi anjing penyalak yg hebat kpd dap....
      Dap hanya tersenyum simpul...hahahahaaaaaahaaaaaaa

      Delete
    3. Bhai azazil...lu nk pekida,jati or perkasa buat apa...tak payah nk cmpur hal ni lh klu lu pun bg ubdi pada dap...ABC

      Delete
    4. Bhai azazil...lu nk pekida,jati or perkasa buat apa...tak payah nk cmpur hal ni lh klu lu pun bg ubdi pada dap...ABC

      ####

      Aku nak mereka hajar, mana2 cina yg kurang hajar supaya mereka cukup hajar....

      Delete
    5. ABC...lu nk mereka ajar yg camana??? Lu ckp terus jew bhai...apa konen lu tntng melayu pas/pkr yg lbh cina dari cina...bhai hari tu lu suh bhai juragay buh cukup2 kt aku mana mamat tu...azazil jujur lh dgn perjuangan...jgn jd munafik bro...ABC

      Delete
  24. Saya ada satu cadangan, mungkin kelihatan remeh pada mata anda generasi baru hari ini.

    Cadangannya ialah mewajibkan semua anak-anak Melayu mempelajari ilmu silat.

    Kalau anda semua perasan, hampir 90% orang yang pernah belajar ilmu silat di sekitar anda, semangat kebangsaan mereka sangat tinggi dan dia lebih terjurus menyokong UMNO BN. Contoh paling mudah ahli silat gayong dan silat lincah.

    Macam saya, walaupun pernah memangkah PAS pada PRU11 dan PRU12, namun saya lebih mudah cenderung kepada BN pula pada PRU13 setelah menginsafi apa yang cuba dilakukan oleh DAP dan PKR.

    Berbanding dengan anak Melayu yang tak pernah belajar silat, mereka lebih mudah terdedah kepada rasa tiada jati diri, buta sejarah dan mudah jadi balaci bangsa asing. Maaf, saya bukan nak hina orang tiada silat. Masih ramai Melayu yang tiada silat tetapi masih sayangkan UMNO.

    Saya masih ingat lagi arwah guru saya, iaitu Pak Ak guru utama Silat Cekak Malaysia pernah berkata lebih kurang begini, "Satu hari nanti 13 Mei akan berlaku lagi, sebab tu saya sampai mati UMNO. Saya tak percaya Cina pengkhianat"

    Pada masa itu, (sekitar 2005-2006) saya kuat menyokong PAS. Masa arwah cakap begitu, dalam hati saya biarkan saja, almaklum la orang tua memang begitu, mereka sayangkan UMNO. Tapi kini baru saya sedar, orang tua itu, ( Pak Ak ) dah nampak awal-awal lagi benda ni nak berlaku.

    Kalau tak silap saya, allahyarham Datuk Meor pengasas silat Gayong juga pernah beri warning yang serupa macam arwah guru saya.

    Berbalik kepada cadangan mewajibkan silat kepada anak Melayu, haruslah di peringkat kanak-kanak lagi seawal 9 tahun iaitu darjah 3. Silat terbaik yang saya yakini sesuai untuk seawal kanak-kanak ialah silat Gayong.

    Kerajaan sepatutnya menyumbangkan lebih banyak dana kepada persatuan-persatuan silat. Majukan infrastrukur untuk silat. Sediakan kemudahan seperti gelanggan bentuk moden, untuk menarik minat remaja.

    Di pihak kebudayaan pula, mudahkan dana untuk filem-filem Silat yang macam Tom Yum Goong dan Ong Bak tu.

    Manusia lebih mudah terpengaruh dengan filem.

    Setakat ini saja, harap-harap saudara-saudara di sini dapat panjangkan idea saya ini ke peringkat lebih tinggi. Saya tak mampu kerana saya orang biasa saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silat pulut masa kenduri orang kahwin juga harus dituntut

      Delete
    2. Betul, silat pulut tu pun bahaya 'buah'nya. Nampak lembut tapi membunuh, ada BUAH dalam TARI.

      Delete
  25. Proses asimilasi kaum amatlah penting bagi Malaysia untuk mewujudkan kestabilan negara. Setuju sekolah yang berteraskan kaum sepatutnya dihapuskan. Subjek agama Islam sepatutnya juga digugurkan di sekolah kebangsaan supaya tidak wujud sebarang perbezaan kaum didalam teras. Sekolah alternatif seperti sekolah agama, cina, tamil mungkin lebih sesuai sebagai optional selepas waktu sekolah yang biasa. Kawasan perumahan sepatutnya mengharamkan pembelaan anjing dan pembakaran colok yang sebenarnya menganggu keharmonian dan keamanan dalam hidup berjiran. Premis-premis perniagaan haram juga sepatutnya dihapuskan, demi menjaga hak peniaga yang menjalankan perniagaan secara halal yang terutamanya dimiliki oleh kaum cina. Perniagaan kaki lima juga sepatutnya dihapuskan demi untuk melangkah ke status negara maju. Pendapatan kerajaan sepatutnya lebih banyak disalurkan kepada mengujudkan lebih banyak kawasan yang boleh dimanfaatkan bagi tujuan perpaduan kaum, jogging track, padang sukan, pusat komuniti dan lain-lain kemudahan untuk kegunaan umum.

    ReplyDelete
  26. Betul paling penting sekarang ialah kerajaan membantu mewujudkan lebih banyak kedai bumiputra 1Malaysia drpd sektor peruncitan brg keperluan harian sehinggalah kedai alatganti jentera dan kenderaan.Matlamat kini dan jangka panjang ialah mengurangkan pergantungan dan pembelian di kedai kedai Cina secara beransur ansur.Orang Cina pakai tipu helah dan umpan umpan yg khusus maka Melayu juga harus pandai bermain teknik dan taktik dgn mereka.Selamat berjaya..

    ReplyDelete
  27. Cina yang rasis. Tutup sekolah cina baru betul tak de lagi rasis. yang ada satu sekolah sahaja. Sekolah kebangsaan untuk semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul!

      Tutup sekolah cina, kita boleh tengok cina macam babi kena sumpit .

      Delete
    2. Sebelum tu panggil Chua Soi Lek, suruh Najib lempang dia LIVE dalam Buletin Utama, Lahanat punya cina munafik.

      Delete
    3. Kah3...lu mmg kelakar la anon 4.34...sakit perut aku gelak baca statement lu....aku sokong!!! Wpun kelakar tp aku sokong!!! Tebaik..kalo bleh aku pun mak join kasi pelempang tu...hihihi

      Delete
  28. Buat akta segera perkasakan Bahasa Malaysia dan perkasakan Dewan bahasa.Papantanda yang di pamirkan dikawasan awam atau kepada orang awam dan premis awam hendaklah menggunakan bahasa malaysia macam di korea dan jepun. bahasa lain tak boleh. kalau nak buat juga papantanda cina letak dalam rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju ..setuju..setuju....

      Delete
  29. Aku rasa malaysia lebih sesuai
    gunakan sistem pemerintahan khalifah macam brunei dan arab saudi
    tiada lagi perpecahan sesama islam yang memeningkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. lainkali insyallah. kena tukar perlembagaan. 2/3. Tapi tak mustahil kalau UMNO + PAS

      Delete
  30. MARI RAMAI RAMAI MENYERTAI GERAKAN BOIKOT KEDAI CINA DAN HAPUSKAN SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN CINA KERANA MENGUJUDKAN SUASANA PERBEZAAN PERKAUMAN.
    BUY CHINESE LAST MOVEMENT (BCLM Malaysia)
    JOIN FB PAGE
    http://www.facebook.com/pages/Buy-Chinese-Last-Movement-BCLM-Malaysia/119764648103235
    AYUH SAUDARAKU, BANGKIT!!!
    PANGGILLAH RAKAN2MU UTK BERSAMA2 MENYERTAI GERAKAN INI
    PENGAJARAN SEWAJARNYA WAJIB DILAKSANAKAN SEKARANG!
    TUNJUKKAN SUARA KITA!
    -chinese neuker

    “PERSEKUTUAN TANAH MELAYU !”
    “FEDERATION OF MALAYLAND !”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom join. Aku dah join. nanti kita share semua info sama2. War2 kan.

      Delete
    2. Bagus. I likes!

      Delete
  31. Boikot boikot jugak tapi kena jaga perasaan kaum cina yang support BN selama ni. Vincent Tan, Michelle Yeoh, Khoo Kay Kim, Lee Chong Wei, Lim Swee Tin dan Pang Chin Fei ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Support BN selama ni ek. la ni support ke tidak pun tak tau. Puak2 ni bila majoriti dia swing dia pun ikut. melainkan yang mengucap syahadah je. Setakat Vincent Tan tu bab berniaga je, kalau sebab benda lain memang dah lama dia terbalikkan melayu. Podah.

      Delete
    2. boleh percaya ke dgn diaorg nih?..takut depan lain belakang lain..cina nih satu kaum yg cukup licik n pandai bermuka2 demi kepentingan bangsa mereka..dgn hampir 100% dah trbukti cina mnyokong dap dlm PRU 13 nih sehingga negara hampir trgadai adalah begitu sukar sekali aku nk percaya dgn kaum cina nih lg..

      Delete
    3. sikap bermuka2 ni semua kaum pandai bro!...kalau tak, bukan manusia namanya...ko ni mumayyyizzz lagi ke???

      Delete
    4. Setuju dgn Anon 5.01 PM... Bukan semua Cina anti BN/UMNO.

      Bagaimana pula dgn org2 Melayu? Mereka nie pun lagi ramai yg belot.

      Delete
    5. mula2 bermuka muka, lepas tu jadi talam dua muka, spices jenis ni adalah spices MUNAFIK(tak kira kaum apa sekalipun). Puak jenis ni adalah musuh utama Allah SWT. Apabila Allah SWT menTakdirkan laknatNYA turun kpd puak2 terkutuk ini maka impaknya ialah talam dua muka menjadi talam tak ada muka, merana sepanjang waktu, hidup dlm ketakutan, kegelapan, kehinaan dan kepedihan. Janji Allah SWT untuk menjahanamkan dan mengelapkap puak2 ini pasti terjadi kerana Allah Yg Maha Agong tidak pernah memungkari janjiNYA. Yakinlah. Allahuakbar!!!

      Delete
    6. ABC....Bhai takda maknanya mana2 cina sokong melayu...selagi mereka boleh buat profit ngan melayu selagi itu diaorg sokong.. Tp klu dah nmpk puak sendiri blh jd big taiko...kirim salam je lah...

      Melayu snggup pertahankn cina dari pertahankn melayu itu sndiri...lu org tahu kn puak mana yg aku mksudkn...ttp puak cina tidak akan pertahankn bangsa melayu.. Mereka beli kesetiaan mereka kpd negara dgn rm yg mereka ada...

      ABC....utk semua cina,tak kira dia ahli mana dan sokong siapa....sbb mereka tidak prnh ingt jasa atau budi melayu...bacalh keluhan dato ali rustam dh hm hari ini...itu sikap sebenar kiasu cina...kita harus bnyk mmbaca dgn pandangan ustaz ridhuan tee, kita akan nmpk siapa sebenar cina....

      Delete
    7. Ini isu antara Melayu dengan Cina.

      Bahagian Cina, bagi mereka selesaikan,

      Bahagian kita, kita selesaikan. Kalau dia orang tak mahu bersatu, biarkan itu pilihan mereka. Nama pun pembelot.

      Agenda ABC, BBC mesti diteruskan.

      Delete
  32. satu faktor lagi.....minta sgt2 PM jgn tonjolkan "FIRST LADY RM" tu lebih2....low profile sikit...nampak ELITIS sangat.......X sesuwai.....you......

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang sayang bini...biyo leee!!!!!

      Delete
    2. Setuju, "First Lady" tidak sepatutnya diketengahkan dalam sebarang acara negara dimana Najib sbg PM, disebelahnya sepatutnya TPM bukan rosmah.

      Delete
    3. Bhai...ini protokol negara...first lady mesti terlibat dgn aktiviti suami yg mnjadi org yg paling penting dlm mana2 negara...cuma joint aktiviti suami bukan campur dgn apa keputusan suami...biarlah,itu isteri dia dan pndi2 lh ds najib dgn isterinya...

      Delete
  33. Tahun 1957 kita melayu bagi IC free je kat cina. 1963 kita tukar Persekutuan Tanah Melayu kepada Malaysia. tahun 1969 Lim Kit sial bapak rasis timbulkan 13 mei. tahun 2013, bapak rasis Lim Kit Sial sekali lagi membuktikan bahawa peristiwa 13 mei sentiasa ada dikepala setiap orang cina dan dendam terus tak terpadam disokong benggali.

    ReplyDelete
  34. HIDUP DATO SERI ANWAR IBRAHIM---- BAPA,RAJA,KAKI PELIWAT!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ....HIDUP DALAM KEGELAPAN DAN KEHINAAN,

      Delete
    2. anon 5:05
      anon 7:06

      komen bangang

      Delete
  35. AKU SETUJU DGN CADANGAN ADMIN..MASA NK BG MUKA SMPI PIJAK KEPALA DH ABIS...55 TAHUN dh bg muka!pengkhianat2 spt anwar dharp z yah highligt kn kesah sial2 ni semua!

    ReplyDelete
  36. komen2 kat blog ni seolah2 tak puas hati atas layanan kerajaan pada org melayu, seolah2 kerajaan mengutamakan kaum cina lebih dari kaum melayu sendiri, sebagai penyokong kerajaan ianya dilihat seperti membuka pekung didada sendiri...tapi mengapa masih lagi undi kerajaan yang sama???? adakah kita mengundi dalam keadaan buta dan tuli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu Red Bean Army Sohai jangan nak menempel kat cni. Pergi blog cina lahanat ok.

      Delete
    2. Selagi ada pengkhianat seperti Anwar dan Kit Siang yang sentiasa menghasut rakyat membenci satu sama lain, tidak mungkin kerajaan melakukan proses asimilasi kaum. Proses ini memerlukan kesederhanaan bagi semua kaum. Orang Islam meminta sesuatu yang melebihi hak mereka, orang cina meminta sesuatu seperti berada dinegara cina. Macamana kerajaan nak memuaskan kedua-dua puak pelampau ini.

      Delete
    3. ABC...bhai.05.15...lu nk kitaorg pilih pr utk jd kerajaan,lu bg komen guna akal baru komen atau guna jari utk berakal..hahaha pas + pkr =DAP..hahaha baik lu bunuh diri bhai klu lu melayu...ABC

      Delete
  37. Kerajaan BN tak tumbang walaupun sebahagian besar kaum Cina pilih pembangkang - Najib

    KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menegaskan kerajaan Barisan Nasional (BN) tidak tumbang walaupun sebahagian besar kaum Cina menyokong pembangkang seperti yang dilihat dalam pilihan raya umum ke-13 (PRU13).

    Najib, yang juga Pengerusi BN, berkata realitinya ialah kaum Bumiputera dan masyarakat India masih memberi sokongan kepada kerajaan pimpinan BN untuk terus menerajui negara berdasarkan mandat yang diperoleh dalam PRU13, Ahad lepas.

    "Kita harus sedar bahawa parti pembangkang khususnya DAP telah menggambarkan kepada masyarakat Cina (kononnya) mereka boleh mengubah kerajaan...malah slogan yang digunakan seolah-olah (kalau) orang Cina sokong pembangkang, mereka boleh ubah kerajaan.

    "Hakikat dan realitinya walaupun sebahagian besar (masyarakat Cina) sokong pembangkang, tetapi kerajaan tidak tumbang, kerajaan BN masih kekal," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan khas dengan Ahli Parlimen baharu BN di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.

    Perjumpaan tertutup selama hampir dua jam itu turut dihadiri Timbalan Pengerusi BN, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Setiausaha Agung BN, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor. - BERNAMA

    ReplyDelete
  38. SEBENARNYA ORANG2 CINA DAP TAKUT DGN SLOGAN1MALAYSIA..MEREKA TAMAK DAN TAKUT MELAYU BERSAING DGN MEREKA..DEPAN MANIS BELAKANG HANYIR..BILA MEREKA DAH KAYA MEREKA TAK PANDANG LAGI MELAYU DAN MASIH ADA KAUM MELAYU TAK SEDAR2KAN DIRI..KEKECOHAN PENGGUNDI HANTU ADALAH DIUPAH OLEH BERSIH PR..BERUK2 PAS KECOH BERKELIARAN DISETIAP LAMPU ISHARAT ADALAH DIREKA OLEH MEREKA..MEREKA BERTEKAD UTK MENGALAHKAN BN KRN WANG DANA ASING SUDAH DITERIMA UMPAMA TERMAKAN BUDI HARUS DIPULANGKAN BALIK..TAHNIAH!! DSNAJIB BN MENANG, SERTA ORANG2 KAMPONG SUSAH YANG MENYOKONG BN MENANG BESAR HARUS DIBERI KEUTAMAAN..PENYOKONG BN ADALAH BERHATI IKHLAS SERTA BERTERIMA KASIH PADA KERAJAAN BARU BN SEMOGA DLM MASA 5TAHUN, LAGI BANYAK KEJAYAAN NEGARA AKAN TERCAPAI..TERIMA KASIH MALAYSIA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat luar tu aman je, melayu cina elok duk sebumbung bekerja....blog ni je yang nampak huru hara mengada2kan cerita.......

      Delete
    2. Oiit depan orang melayu elok la perangai tapi kat belakang kita kau tau ke apa agenda mereka? Mereka tunggu masa je utuk ambil alih tampuk pemerintahan negara ini dalam jangka masa 10 tahun lg.

      Delete
    3. Anon 5:40 PM ...

      Lu buta dan pekak. Pasal tu lu komen macam ni.

      Delete
    4. chinke busted budak mentah lagi....tu pasal bagi komen tak cerdek

      Delete
  39. ATAS NAMA PERJUANGAN BARISAN NASIONAL MASEH RELEVEN, KERANA SELAIN MCA DAN PARTI GERAKAN, MASEH BANYAK PARTI LAIN YANG BERGABUNG DI DALAM BARISAN YANG MASEH SETIA KEPADA KEPIMPINAN UMNO. HAKIKAT INI KITA JANGAN LUPA, WALAUPUN KITA BEREMOSI, TETAPI KITA KENA LEBIH RASIONAL, INTELEK DAN BERPEMIKIRAN POSITIF. KEUTAMAAN KEPADA MELAYU DAN BUMIPUTRA JANGAN NAFIKAN, FOKUS YANG JITU KENA LAKSANAKAN. DASAR PELAJARAN RAZAK PERLU DIPATUHI DENGAN MEMPERKEMASKAN LAGI, YANG MANA SRJKC MESTI DIKURANGKAN, BEGITU JUGA SMJKC JUGA PERLU DIHAPUSKAN SEDIKIT DEMI SEDIKIT. TINDAKAN INI BUKANNYA TINDAKAN BEREMOSI, TETAPI ADALAH DEMI MENCAPAI PERPADUAN DAN KEPENTINGAN KESELAMATAN NEGARA MALAYSIA. KETEGASAN INI MESTI JELAS DAN TEGAS.

    ReplyDelete
  40. sudah pru13 dh hbis tk perlu nk di pertikaikn lg yg menang tlg jaga kawasan masing-masing yg kalah cuba lg ln kali klu ada peluang..kpd bn dn pm tahniah anda di beri mandat oleh rakyat dlm pru13 ini...kpd pm di harapkn dpt berkhidmat dgn kuat dan lebih baik lg..ubah lh slogan 1Malaysia kepada yg lebih efektif..slogan ini lh yg mjadi kekuatan bangsa cina menuntut hak sama rata...di tiba masa umno dan pas duduk semeja berbincang demi mendaulatkan pertuanan bangsa melayu...klu blh ujudkn 1 parti aje..x perlu nama umno @ pas..dh x relevan lg..sekarang perlu parti yg. betul2 dpt martabatkan bangsa melayu agar di hormati..kita bercakaran sesama kita bangsa ln menunggu masa utk mjajah kita.. apa yang berlaku akhirnya atas izin ALLAH S.w.t juga yg kita sembah...sanggup kah kita @ anak cucu kita jd seperti orang rohingya yg seagama kita di mnymar atau palestin merempat di tanah air sendiri..fikir2knlh....

    ReplyDelete
  41. Org kampung di Kedah dan Perlis banyak membantu kemenangan BN dalam PRU13. Harga padi dan subsidi padi patut dinaikkan utk balas jasa diaorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 5.56 PM. Tak perlulah setiap jasa kita minta dibalas dgn wang. Ini saja caranya utk mempertahankan negeri mereka dari jatuh ketangan pembangkang kembali. Sekurang2nya mereka dah merasa 5 thn dibawah PR dan dah insaf. Tak seperti diSelangor, mungkin org2 Melayu disana akan insaf setelah Selangor bangkrap / muflis. Lagi pun kebanyakkan YB2 pembangkang mereka bijak2 belaka dlm menjahanamkan / melingkupkan Selangor. Nampaknya rakyat Selangor masih lena dibuai mimpi2 indah diiringi alunan muzik sentimental oleh artis2 PAS.

      Delete
    2. di Selangor bkn sebab melayu xinsaf. mana2 dun yg ramai melayu mcm permatang mmg umno menang. cuma perti undi yg maoriti cina, umno kalah. Nampak sgt. cina dah nekad walau dah diberi dan ditunai semua permintaan. dun yang bercampur undi mmg cina jd undi penentu. itu sebab bn kalah di sgor.

      Delete
  42. PELIWAT---ANUAR IBRAHIM....PERAGUT--- KAUM MELAYU,MEJORITY.......BUANG ANAK--- KAUM MELAYU,MEJORITY......BAPA ROGOL ANAK---KAUM MELAYU,MEJORITY.......SALAH SAPE???? TANYA BAPA,RAJA,KAKI PELIWAT IAITU DATO SRI ANWAR IBRAHIM SALAH SAPE??? SAPE YG JD DALANG UTK RACIST....BAPA LIWAT PROVOKE MELAYU BENCI MELAYU,PROVOKE CINA BENCI MELAYU,PROVOKE MELAYU BENCI CINA....dia dpt APA??? Liwat sana sini.......siok dpt Kat bapa liwat....u orng dpt APA??? Jd bodoh tengkah Kat sini......

    ReplyDelete
  43. HARAMKAN JUDI DAN ARAK DI MALAYSIA KEPADA SEMUA KAUM,TUTUP SEMUA KEDAI NOMBOR DAN KEDAI ARAK.KUATKUASAKAN SERTAMERTA.KANDANG BABI TUTUP SEMUA.BARU LAH PERSEKUTUAN TANAH MELAYU BOLEH

    ReplyDelete
  44. KITA ORG MELAYU YG MESKIN BERPULUH TAHUN PUN MASIH SABAR DAN TETAP MENYOKONG BARISAN NASIONAL, BILA LAGI KITA NAK DAPAT HIDUP SENANG DI NEGARA SENDIRI????BILA LAGI PEMIMPIN MELAYU UMNO DPT TOLONG KITA ORG MELAYU??? SUDAH SAMPAI MASA NYA KITA TUMPUKAN MEMBELA KAUM MELAYU JANGAN KASI CAN DGN ORG CINA KITA BLOK KEMAHUAN MEREKA MULAI SEKARANG!!!!HAPUS KAN SEKOLAH CINA KERANA MEREKA TIADA MEMPELAJARI BUDI BAHASA

    ReplyDelete
  45. Wahai pembaca yang budiman... Jomlah berhenti salahkan orang lain... sudah2 lah tuh... Apa yang dah jadi buatlah sebagai pedoman dan pengajaran... Yang penting tolonglah Dato' Najib.. Tolong dia bawak balik sokongan orang Melayu ke UMNO... Jangan cakap pung pang pung pang... kerja tak dak... Tak dak orang lain nak tolong melainkan orang Melayu sendiri... Yang pertama... Anwar Ibrahim kena kasik checkmate dulu... Kalo takdak makhluk nie dalam M'sia nescaya hasut menghasut nie.. sikit pun tak jalan...

    Pikirkanlah.. camner nak contribute to psywar on social media.. terlalu banyak menda yang tak betul.. yang orang percaya betul... Yang ini antara yang utama yang kita kena buat... selain make sure anak2 melayu terus sokong UMNO...

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL!!!!!
      PUNCA CINA JADI RASIS SEBENAR ADALAH ANWAR!!!!!

      Delete
    2. umno sokong bangla, jangan lupa tu

      Delete
    3. PKR sokomg china doll ngan yahudi.. Jangan lupa yang itu jugak...

      Delete
  46. Orang macam Parpu ni Dan penyoyokongnya yang menyebabkan BN setiap PRU semakin hiliang pengundi.

    Ramai yang kaki malas kerja, asyik cari kesalahan orang lain, penuh dengan PHD, kaki botol, perempuan Dan sebagainya. Betul-betul jenis tabiat Mamak.

    Orang Melayu Dulu mana Ada tabiat macam ni zaman kemerdekaan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Anon 6.22 PM. Cantiknya bahasa Melayu awak.

      Awak kutuk Mamak, tapi awak tak tahu Mamaklah org yg rajin berusaha, contohnya Restoran 24 jam. So, tolong jgn mengutuk org dgn menyebut bangsa, ok. Perangai baik / buruk adalah atas individu sendiri, jgn salahkan org lain...

      Delete
    2. Hapuskan kepentingan Cina.

      Delete
    3. bn jatuh bukan sebab celik cina je tapi sebab sikap pemimpin2 bn itu sendiri

      Delete
  47. Aku setuju dengan cadangan menghapuskan sekolah cina kerana ini adalah punca permulaan perkauman mereka. Langkah pertama sekarang,kerajaan kena ambil tindakan tegas terhadap segala kegiatan haram yang dikuasai oleh kaum cina-judi,pelacuran,ahlong dsb.

    ReplyDelete
  48. aku heran orang melayu masih lagi tak sedar.. masih lagi layan OLDTOWN melepak ramai-ramai kat kedai DAP tur....

    ReplyDelete
  49. Anak sedara aku dapat SPM 2A, fail memanjang subject lain. Penyokong totok PKR. ikut result dan dasar meritokrasi dia layak jadi mat rempit je. itu pun x sedar diri. mak dgn anak sama je..tak tau bersyukur..

    ReplyDelete
  50. tajuk yg bodoh ni. Najib tengah pening nak dapatkan sokongan cina semula, korang pulak senang2 bagi idea bodoh. Tutup sekolah cina, silap2 pru14 semua parti cina masuk DAP & undi cina 100% menyokong PKR, DAP, PAS. Kalau ini terjadi, Pakatan cuma perlukan sedikit saja sokongan melayu utk merampas putrajaya. Silap2 india pun akan sokong pakatan sebab takut sekolah mereka pun akan ditutup.

    Dan jangan lupa, sokongan KDM Sabah juga pasti beralih arah sebab umumnya mereka gemar menghantar anak mereka bersekolah d sek cina sebab pengajaran math & BI yg lebih berkesan.

    ReplyDelete
  51. Mlm keputusan pu13 nk kuar aku tgh gostan kete mada nk kunci pintu haye jirsn singh aku tegur aku...wah saya dgr kat klang ada 3 bas bangla......faraoh saya terus tersirap...saya jerit kat dia...saya rasa 5 pintu jiran boleh dgr jerit saya....you ingat ni pilihanraya koboi ke...masuk2 dlm nilik mengundi ada officer amik ic u jerit no giliran jerit angka giliran...kmudian ada 3 org akan check kertas masing2 kmudoan tgk u atas bawah baru dapat kertas undi....

    Yg buat saya marah 3 bas bangla....dia tak pikir ka dgn check n balance dlm bilik undi tu mcmana 3 bas bangla boleh lepas mengundi...bukan 3 orang 3 bas!!! Dia ingat bangsa mlayu ni bangsat ke....radakan dia kena jerit dgn saya ukimak unya org x da hormat pd bangda mlayu yg slama ni dah lama bertolak ansur


    ReplyDelete
    Replies
    1. saya andaikan dia kata 3 bas bangla datang...& dia tak kata 3 bas bangla dapat mengundi. mcm yg dimasukkan dlm youtube tu...beberapa org bangla ditahan penduduk kerana nak mengundi...hahahahahahaha

      Delete
    2. Abis apa tujuan dia cakap 3 bas bangla tu dtg tempat mengundi....utk g tangkap ikan ke...bodoh

      Delete
    3. nak mengundi lah tu...tapi agaknya tak berjaya...hahahahaha

      Delete
    4. Nampak sgt bodoh apayg ditulis semuanya tak faham....bodoh mcm lubang taik...ha ha ha

      Delete
    5. engkau yg bodoh...3 bas bangla datang, tapi dia tak sebut mereka berjaya mengundi...engkau memang betul2 bodoh...hahahaha

      Delete
  52. I want to report this page because full with racial sentiment.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You can go to hell, idiot.

      Delete
    2. ABC....ASAL BUKAN CINA...LU NK REPOT BILA....HARI NI ???...BESOK???..JGN BUANG MASA BHAI...LU PERGI JEW REPOT....JGN JD BANGSAT....

      ABC...ASAL BUKAN CINA...

      Delete
    3. aku malas nak layan korang, korang bagai katak di bawah tempurung. Aku hormat semua kaum di Malaysia, because we are all Malaysian. Walaupun kita tak sama bangsa, agama dan warna kulit, tapi kita mempunyai warna darah yang sama, merah. I love my country, Malaysia is my home.

      Delete
    4. Hello, my fried gula-gula. Even Mainland Chinese don`t like Malaysia Chinese. Singapue Chinese also don`t want you to come because their country is already so over populated. I am not sure about Taiwan and Hong Kong.

      It anything happens to you, you tell me where you want to run. Run to Thailand? You must change your name to Thai. And don`t bother to come back.

      So don`t kurang ajar ma.

      This is not Chinese Malaysia as in Chinese Taipeh.

      This Tanah Melayu. Got the point.

      Again I am saying. You can vote for DAP but don`t kurang ajar. You sure are busted.

      Delete
    5. Hello, your English spelling is very bad. Don't pretend yourself that you are very good at English. Your mistakes are fried(Friend),Singapue(Singapore). I don't get your point, mainly the title. Even many Malay and Indian parents send their children to study in SJK (C) school, you know why? Because of the education in SJK(C) is quite good compare with other school. I'm not saying that SK and SJK(T) is weaker than SJK(C).

      Second, as I said earlier, Malaysia is my home. Do you want me to repeat again? Why should I escape to mainland China, Singapore and Thailand. Tolonglah, don't make a foolish status.

      I also don't get you about the tanah Melayu. Mungkin awak dah ketinggalan zaman, sekarang dah 2013, bukan lagi zaman pengjajahan British, please!!!This is Malaysia! A multi-racial and multi-religion country.

      Delete
    6. Its all DAP`s fault. They cheated us. I curse them and their families for making life miserable for us now.

      Delete
    7. Ha, ha, ha ... gula-gula, you must be good to lick. Haiya typo error also you want to comment ah.

      Malaysia your home ah. That why you want to chase all the Malays out of Malaysia. Sohai.

      Delete
    8. Gula-gula dont to be proud like u said msian is your home... this is tanah melayu... u just read sejarah from where ur datuk and nenek comes... thats all. U punya bangsa kerajaan dah bagii peluang berniaga dan kaya, sekarang u orang nak kuasa pulak... lagi satu kalau u betul orang malaysia,betulkan bahasa melayu u tu yang berterabur macam bahasa pasar dan memalukan bila u mengaku sebagai rakyat malaysia. Tak perlu nak bangga cakap srjk cina lagi bagus dari sk melayu la... orang melayu lagi banyak yg pandai2.

      Delete
    9. Gula-gula dont to be proud like u said msian is your home... this is tanah melayu... u just read sejarah from where ur datuk and nenek comes... thats all. U punya bangsa kerajaan dah bagii peluang berniaga dan kaya, sekarang u orang nak kuasa pulak... lagi satu kalau u betul orang malaysia,betulkan bahasa melayu u tu yang berterabur macam bahasa pasar dan memalukan bila u mengaku sebagai rakyat malaysia. Tak perlu nak bangga cakap srjk cina lagi bagus dari sk melayu la... orang melayu lagi banyak yg pandai2.

      Delete
  53. DAP ngan chayanun ni kebanyakkannya adalah RACIST TERBESAR DI DUNIA nih...
    Dah bagi tanah, sekolah, tpt sembahyang, bantuan itu ini...ujung2 kna tikam balik...Memang ya nak 1Malaysia tapi gampang chayanun blh plak ade smuanye sendiri termasuk sklh, kolej dan lain2...Iklan smua pun sebok nak bhase dia gak...

    Salahnye kita xde diktator jer...kalo ade diorang ni smua jdi cam Indon ngan Philippine ler...Sampai kat luar negara diorang pun masih cakap Indon ngan Tagalog...baru betul...Ini ckap Melayu pun banyak yg fail...pirah...

    Gomen kene ler ajar diorang ni sikit...boley belajar dari HITLER klu mau...jgn byk dah sapot niaga dan smua yg berkenaan dgn diorang. Nak sapot kna cek nama ngan ic dlu...tengok kat ner lamat ngundi...klu alamat ngundi sma ngan tpt2 DAP menang...blh ler dibiorkan berkulat. Sapot abis2 smua org melayu, bagi lesen bagi bisnes, bagi itu, bagi ni. Dapatkan sapot org kaya melayu dlm dan luar negeri, minta support negara2 islam (Brunei, Arab, Indon etc...). Buka production besar2an utk smua brgan yg dijual chayanun...supaya diorang ni smua tlungkup...IMPOSSIBLE???? tak impossible...belajar dari Hitler ler...
    Org melayu ni lembut hati, kalu kta ikhlas tolong lama2 diorang balik ler...seteruk2 nye pun klu kalah, at least tolong bgsa sdiri dr tlg chayanun pastu kna tikam wat per...da nampak jelas da diorang sapot bgsa dia...cma melyu jer x reti2 bhsa. Buang smua iklan bhsa lain kcuali BM dan English...nak jdi 1 Malaysia kan??? Skolah cma skolah Nasional...xde da sklh jenis2 ni...

    Kalau x wat skrg, bahaya PRU14 nanti. Xde gerenti chayanun akan undi gomen nx time walaupun bantuan dicurah sampai banjir...lebih baik concentrate bgsa sendiri. Lebih baik lesen2 niaga dan segala biz diorang di teliti betul2 sebelum bg dan klu blh bg condition gila2 utk menyusahkan diorang utk maju...KUASA MASIH DITANGAN ANDA...JGN TUNGGU SAMPAI PRU14....DAH TIBA MASA UTK AJAR VIRUS2 CHAYANUN nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cara2 umno/bn nak tarik rakyat2 menyokong mereka, hanya satu je....pemimpin2 yang kembali kepada alquran sebagai rujukan dan panduan

      Delete
    2. Gua setuju dengan lu bro 100%.

      PAS not included.

      Delete
  54. Gomen kena tolong smua org melayu naik tak kira parti maner pun...tu jer cara nak dptkan sokongan org melayu balik. setidak2nya kalu kalah pun xlah di maki oleh bangsa sendiri pasal dok menyibuk tlg bangsa lain.

    Bukan x mau tlg bangsa lain tpi org selalu kta tolong diri sendiri dan keluarga dulu baru org lain...so tolong org melayu dlu bru blh tolong org lain...

    Nak kasi chayanun ni terasa perit kena cari point nyer...iaitu PERNIAGAAN!!! Kontrol ketat lesen2, approval pinjaman bank dan yg berkenaan...tlungkup biz diorang tlungkup ler diorang. Samping tu bagi Melayu ngan India semua sapot utk bisnes...AWAK GOMEN...AWAK SURE BLH CARI JALAN....

    KENAPA DIORANG BERANI WAT CAMNI???PASAL DIORANG ADE DUIT BANYAK....KALAU XDAK DUIT DA....TLUNGKUP GAK...BAGI DIORANG XDE SAPOT GOMEN PUN XPE...DIORANG BANYAK DUIT...SO CARI JALAN UTK BAGI DIORANG SUSAH DPT DUIT LER....UJUNG2 BARU DIORANG AKAN HORMAT BALIK....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gua setuju tetapi pemimpin2 PAS masih menjilat lendir DAP dan PKR. Penyokong2 PAS ditolong macam mana pun akan tetap menentang UMNO. Lihatlah PRU Ke 13. Serupa menolong Cina juga.

      Tapi lepas ni jangan bantu Cina lagi. Mereka dah kaya dan senang. Mereka sombong dan mereka kurang ajar.

      Delete
    2. doktor cina yang jaga kau kat hospital bila sakit nanti

      Delete
  55. If the teaching of SJKC is so much good then we should shut down all SJKC and bring them to our national school!!! Afterall we're talking about 1Malaysia aren't we??? Why the difference???

    ReplyDelete
  56. Hanya ciana mca & gerakan yg tak rasist

    ReplyDelete
  57. TOLONG SMUA MELAYU X KIRA DARI MANA PUN...PASTU WALAUPUN SMUA CHAYANUN SOKONG DAP, XDE HAL DAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap Melayu pun bersepah, nak buat komen.

      Red bean army, you can go to hell. Sohai. You are busted.

      Delete
    2. How old are you? Why you use "Anonymous" as your username? Because your are too scared. Show your real profile picture if you dare, since you are main blogger of this site.

      Do you know why I ask you "How old are you?". Because you seem immature, all of you comments are the jokes. You just comment only without any truth and knowledges. Do research and find some evidences firstly before speaking out.

      That's all my advice for you, as a responsible Malaysia.
      Peace :)

      Delete
    3. Haiya my friend. Why are you so pissed off. I don`t have to reveal myself. If you are so brave, so me the faces of all the red bean army. The way you write shows that you are just a delinquent trying to behave like an adult.

      You don`t know what you are doing instigating the Malays. You think yiu are so smart but you are not. You just revealed your true colours and you are going to regret it. After all you are a part of DAP who started it all. Well done.

      You a responsible Malaysian? You must be joking.

      This is now Tanah Melayu.

      Gula-gula girl, you are so busted.

      Delete
  58. So sekarang cuba2 ler beli brg kluaran adabi, faiza etc... ape jer ade unsur chayanun kta tolak....yahudi blh tolak takkan chayanun x blh...

    Gomen plak blh ler wat saingan2 kpd chayanun ni...insyaallah klu banyak brg dan bgus, org kta pun byk turun bli. cuba adakan biz2 yg setanding dgn chayanun ni...

    ReplyDelete
  59. Chayanun bergantung pd niaga diorang...pancung niaga hancur ler...gomen kna mula dlu...contoh: wat kdai2 hardware kepunyaan melayu/india/gomen bebanyok. Arga susah nak lawan???? Aik!!! kan awak gomen...banyak cara daa....

    Bla time nak renew lesen niaga chayanun ni wat tapisan abis2. Yg mna dtg dr kwasan yg sewaktu dgnnya tuh blh ler di ehem-ehemkan....Ajar org kta, bantu dan bg lesen bebanyok...

    Klu gomen masih nak timang2 chayanun ni, cuba pikrkan ler...ari ni awak timang, esok dia tikam gak...bila awak dok sebok timang chayanun ni, anak2 awak idup melarat dan mungkin jdi lbh nyampah ngan awak...UJUNG2 UNDI CHAYA XDA UNDI ORG AWAK PUN MELAYANG....

    Kurang2nya bantu org sdiri dpt pahala dan klu kalah pun x ler org kta membelakangkan bangsa dan dicerca

    Mati susah idup pun susah...HEHEHE

    ReplyDelete
  60. Tu ler sya kta...bantu smua org melayu tak kra sape...PAS ngan PKR tu parti jer yg tentukan rakyat....Bla rakyat nampak gomen ikhlas bantu smua org melayu, ati diorang pun akan berdetik gak tak byk sikit...Lama2 unsur PAS ngan PKR tu pun berkurang gak ler...Agak2 nyer nape PAS ngan PKR nampak semakin byk pengikut???

    ReplyDelete
  61. ~hapuskan sjkc!!buat sekolah kebangsaan saja.UBAH!kalau kerajaan tak tegas.nanti PRU akan datang kami boikot!~

    ReplyDelete
  62. Kita g ler hospital tawakkal ker atau klu kna g gak hospital lain request ler doktor melayu atau india atau lelain bangsa....

    Bapak HITLER bina negaranya bertahun2 sebelum tunjuk taring...Gomen ade 5 tahun tpi elokler dimulakan...Bukan suruh jdi HITLER tpi bina bangsa sendiri sampai tahap ORG LAIN X LEH PIJAK jer.

    ReplyDelete
  63. PATUT DIBELI DAN DISOKONG:

    1) Beras - Faiza/Bernas etc
    2) Minyak Masak - Sime Darby etc...
    3) Penjagaan Diri - Shurah/Safi etc...
    4) MYDIN/PASARAYA SAKAN
    5) Rempah Ratus - Adabi/Faiza etc...

    SILA TAMBAH (X ingat...Byk Sangat)

    ReplyDelete
  64. Haiya...apa mau susah...undi kilajaan dia kasi tolong talak undi pun lagi manyak tolong woo...Kili kilajaan tolong kanan loket tolong woo...WA manyak sinang ati woo...macham lumbu kasi cucuk idung woo...HAHAHA Bila ler nak sedor...

    ReplyDelete
  65. Selepas insiden london bombing, UK lawmaker vowed to break the muslim ghetto.

    PM najib, pru14 is where chinese bombed the malay, u must break the Chinese Ghetto which is the SRJKC

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAP has made the biggest mistake. GE 14 we shall remember.

      Delete
  66. Perhatian !!!

    Kita boikot juga Air Asia sebab Azran Rani belasah Utusan Melayu dalam dia punya fb berkaitan isu muka depan utusan Malaysia ari ni...

    Tapi DS Najib bela Utusan Malaysia !!!!

    Kita boleh naik MAS, Firefly, Silk Air atau Malindo Air !!!!

    Kuasa beli Melayu masih kuat...Azran mau batal iklan Air Asia dalam Utusan..

    Ok kita boikot Air Asia !!!! Pilih MAS bantu meningkat keuntungan MAS biar mahal sikit pun tak pa !

    Tolong spread viral boikot Air Asia !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stuju....proton blh ciplak mitsubishi takkan air asia x blh diciplak...huiyoo...byk blh wat...Penternak ayam/lembu smua blh kasi upgrade sebesar-besarnya supaya supply "SURE HALAL" lebih hebat dari chayanun...Hehehe

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!