GEMPA BERAPI! WAN AZIZAH AKUI VIDEO NURUL IZZAH ADALAH BENAR SEBAB ITU DIA NAK SAMAN BEKAS PENSYARAH TERSEBUT!

Hujan tidak, ribut pun tidak, tiba-tiba hari ini Presiden PGayR, Dr Wan Azizah mengeluarkan kenyataan di dalam blognya, ingin mengambil tindakan undang-undang ke atas bekas pensyarah anak beliau. Anak beliau yang mana satu? Adakah beliau maksudkan anak sulungnya, Nurul Izzah yang diperkatakan ramai mempunyai video yang tidak senonoh dengan bekas pensyarahnya semasa belajar dahulu?

Kalau kita baca para pertama dan kedua di dalam posting di atas, Wan Azizah tidak pula menafikan kewujudan video tersebut dan juga kedua-dua pelakunya. Tidak seperti suaminya yang menafikan segala-galanya, Wan Azizah hanya kelihatan terkilan kerana anaknya dimanupulasikan ketika itu, yang bagi beliau masih mentah. Saban hari keadaaan politik di Malaysia menjadi carca merba dan haru biru. Sehingga kini CTS masih mengaru kepala botak yang tidak gatal.


House PK: Wan Azizah secara tidak sedar sudah pun mengakui video itu adalah betul, mungkin dia tak perasan. Tapi yang pastinya anak bapak semua kaku lendir. Dan aku percaya melayu berjiwa YAHUDI akan simpati pada Izzah. Inilah kelebihan anak beranak Anwar, mereka main bontot ke, berzina ke, orang tetap nak sokong mereka.

Apa yang kamu tidak sedar ialah, Nurul Izzah talah MERASUAHKAN body dia untuk LULUS peperiksaan. RASUAH tu beb, rasuah bukan semestinya duit je, dalam hal Nurul Izzah yang kununnya memperjuangkan untuk hapuskan RASUAH akhirnya terbongkar juga yang dia pun seorang PERASUAH.
 
Aku tak teruja langsung dengan video seks dia ni. Aku tak simpati pun, sebab Nurul Izzah pilih jalan mudah untuk lulus dengan MERASUAHKAN batang tubuh dia kepada Pensyarah tersebut. Kalau nak kata pensyarah tu paksa dia, melihat dari video tu nampak macam suka sama suka. Inilah orang putih kata The Devil's Deal.
 
Apa punya bangsat la si Nurul Izzah ni, sanggup gadaikan body untuk LULUS? Inikah kepimpinan yang mahu ditunjukkan Nurul Izzah? Apakah kita mahu anak-anak kita nanti malas nak belajar, tapi sebab takut gagal maka mereka serahkan batang tubuh mereka kepada pengajar mereka?
 
Jangan lihat dari aspek lain, korang kena tengok dari aspek Rasuah! Izzah rasuah body dia untuk lulus peperiksaan. Diakui ibunya bahawa ini memang terjadi. Wahai rakyat Malaysia yang budiman, Allah dah tunjukkan kepada kita siapa mereka ni sebenarnya. 

Marilah kita jauhi pemimpin sebegini. Harus diingat LEADERSHIP BY EXAMPLE yang kita nak cari, adakah ini jenis pemimpin yang kita nak? Tepuk dada tanya iman ok!

112 Responses to "GEMPA BERAPI! WAN AZIZAH AKUI VIDEO NURUL IZZAH ADALAH BENAR SEBAB ITU DIA NAK SAMAN BEKAS PENSYARAH TERSEBUT! "

  1. Ada video ke
    aku tak pernah tengok pun

    p/s esok ramai ramai undi BN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azizah nak saman sebab video tu fitnah! apesal la bengap sangat puak2 UMNO ni?!

      Delete
    2. Bhai munafik...dia nk saman sapa...saman bapak lu...anwar pun smpi skrg tak berani nk dato eskay...apa cerita bhai...ada akal guna jgn nk menipu jew...

      Delete
    3. Bodoh lah pencacai PR ni,Wan Azizah nak saman bekas pensyarah nurul izzah ,lain kali baca betul2

      Delete
    4. Terima kasih cyber trooper Umno yg tlh berjaya hacked blog Wan Azizah dengan catatan palsu peringkat iblis yg dah memang jadi trade mark parti kita...Kesian Wan Azizah bini Anwar dan Nurul Anak Papa terkial-kial nak mempertahankan catatan palsu yg geng-geng Umno kita tulis dlm blognya (Seperti catatan Wan Azizah dlm twitternya: "Please take note my official blog was hacked. I didn't any issue any statement or post anything on 3rd May") ..Ihik..ihik..ihik..kesiannya dia....

      Sekarang tengok pucat muka orang tua tu, nak tunjuk sangat dia pemimpin alim tak durjana seperti Big Mama Rosmah, sekarang apa guna alim bila dah berjaya kita malukan keluarganya begitu...hahahahaha..agaknya sekarang baru mereka tabik spring kepada kejahatan peringkat neraka jahanam yg menjadi kepakaran kita!!

      Sekarang apa macam lepas ni kita hacked pula blog Nik Aziz, Husam Musa, Azmin, Lim Kit Siang dll pemimpin kanan PR. Alang-alang kita masuk neraka lebih baik kita tempah tiket ke neraka jahanam bersama pemimpin2 Umno/BN kita...Kita masih ada lebih 12 jam dari sekarang utk melakukan kekutukan itu....

      Hidup Umno...esok BN dan tentera syaitan di belakang kita MESTI MENANG!!

      Delete
    5. Hahaha...bhai,aku dah agak dah pasti isu ini akan terjadi senario dia mcm yg lu cuba sampaikn...klu lu dah tahu umno akan masuk neraka buat apa lu nk 'sokong' umno lagi...hahaha agak2 lh bhai,klu diaorg nk hack atau boleh hack baik diaorg hack blog/fb anwar terus atau blog pkr...

      Delete
    6. Jangan jadi gila sekejap menyumpah sekejap memuji

      Delete
    7. Cuba ko hack blog najib. X pun cuba ko hack blog parpu ni... Xkn cybertrooper pakatan x seterer cybertrooper umno.

      Kalau belah sini kata, berbuih mulut ko minta bukti. Ni ko main tuduh sedap ko je umno hack blog azizah mana buktinya?

      Delete
    8. Nama pun Red Bean Army dan sewaktu dengannya. Memang dibayar untuk spin dan fitnah.

      Langsung tak ada integriti dan maruah diri.

      Delete
  2. Norule mengikut jejak......bapak memBURIT ..mak merintih menagih simpati donia....mmg dasar keluarga PUAKA....

    ReplyDelete
    Replies
    1. org UMNO mmg kuat mencarut eh?

      Delete
    2. Org umno mengulas aktiviti dan perlakuan individu yg menyerupai pemimpin ko je. Itulh bahasany. X kn nk cakap diorg tgh bermunajat plak. Kalau individu tu bukan mereka, nk susah apa. Report polis dan suruh polis cari pelakon video tu sampai dpt. Kalau segan nk report polis sbb dulu pernah kata polis kt malaysia ni dh terlebih dr nisbah piawaian interpol, report je dgn unit amal pas. Suruh diorg yg siasat

      Delete
    3. Mencarut je bukan memburit or memantat or mendubor eh silap berjubor.

      Delete
    4. syarat terpenting untuk jadi ahli umno yang semua patut tau....

      1. mencarut
      2. memfitnah
      3. menidakkan kebenaran
      4.buat buat sensetif dengan islam

      Delete
    5. Bhai line...lu line straight ke line putus... Itu jew syarat2 nya...tak lh sebnyk utk jd ahli pr...disamping syarat yg lu tulis td syarat utk jd ahli pr...
      5.boleh memantat bini kawan..
      6.menjadi gay dan penyokong gay
      7.solat duduk atas bngku tp sex msti
      ganas.
      8.snggup menipu bangsa sendiri..
      9.selain buat sensetif dgn islam
      mesti berani hina islam
      10.mesti bertuan kn cina dap..maka
      sanggup makan babi demi dap..
      Ada lagi tp biarlh klu ada sapa2 nk smbung lagi...

      Delete
    6. yang aku bagi syarat3 wajib ..yang tambahan ader lagi..mcam AKUJANJI BN ada plak tambahan3 nyer...tapi tak yang citer kat sini panjang weh 240 muka surat dok habis..punyer panjang syarat2 tu

      Delete
    7. "tak semua orang buat baik nak tunjuk"pinjam ayat video matlufi..hi hi hi aku suke budak lufi tu smart..susah nak jumpe budak bijok n bagus gitu

      Delete
  3. dah tgk video tu semalam. Jika benar, ya Allah lindungi lah negara ku dr keluarga ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepatutnya ko doakan "semoga" dosa mata ko terampun jua..hu hu anon 3:40..aku ajarkan la ....

      Delete
    2. Bhai line...lu ptt tambah 'ya Allah ampun kn kebodohan aku wlu pun telah ditunjuk namun hati ku hitam dek taksub kepada dajjal'...solat nti cuba ya semoga besok lu dpt hidayah dari Allah...

      Delete
    3. doa tu sesuai untuk lu juragan..aku setuju mu buat malam ni..tapi jangan lupe buat solat taubat dulu deh...hu hu hu....ape2 roger gue kalau mu was2 na

      Delete
    4. Hahaha...insyaAllah bhai aku mmng minta petunjuk dari Allah...lainlh lu yg maksum..

      Delete
    5. aku dah buat..giliran mu la plak...mu ni maksum tu untuk Rasulullah..ai mu nih tu la yang pergi berguru ngan ustaz Muhyidin tu ngape?banyak lagi ustaz dalam malaysia nih

      Delete
    6. Bhai...klu lu dah tahu maksum itu utk Rasulullah...jd tak perlu kita mnjadi ego dlm beragama...islam utk semua...

      Delete
    7. mu cube baca ngan nada bersahaja je ayat2 ambo tu jangan guna nada tinggi..dapat persepsi berbeza nanti

      Delete
    8. Bodo mu jd pak turok puok jubri..
      Banta lube taik mu baru tau.

      Delete
  4. Saudara PK, MANA orang PKR nak percaya APA pun pasal malaun ni anak beranak? Kalau mereka Nampak dengan biji mata mereka pun mereka tak akan percaya. Silap haribulan mereka kata konspirasi UMNO. UMNO jugak yang kena...Yang boleh kita buat berdoa sahajalah pada Allah swt Agar negera kita Selamat dari Keluarga Puaka ni dan kuncu kuncu mereka . Itu sahaja.

    ReplyDelete
  5. MASANYA TELAH TIBA!!!

    "INI KALI LAH!" atau "LAIN KALI LAH!", mana satu yang anda pilih???

    Buat pilihan cepat di sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pilih...INNALILLAH buat PR

      Delete
    2. INIKALILAH PR BUNGKUS!!!

      Delete
    3. Untuk PR..lain kali lah!!!

      Delete
    4. BATMAN eh silap ... BN FOREVER ...

      Delete
    5. Insyaallah sentiasa bersama PAS

      Delete
  6. Semua orang dah kata.... INSYA'ALLAH! BN AKAN MENANG 2/3

    Tak payah lah guna pakai kaedah video lagi....


    عزازيل

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biarlah.... Video tu hanya besi. Biarlah kalau nk pakai pun.... Dah cuma besi je, apa salahnya?....

      Delete
    2. Biarlah.... Video tu hanya besi. Biarlah kalau nk pakai pun.... Dah cuma besi je, apa salahnya?....
      -------------------------------------------
      Walaupon ia nya besi, ia sangat berguna sebagai mesin untuk membodohkan mereka yang memang bodoh...


      عزازيل

      Delete
    3. Dan lebih bodoh lagi pentaksub kpd individu...yg tidak akan percaya wlupun diberi 1001 bukti...hahaha kesian kesian

      Delete
    4. Yg paling bodoh antara yg terbodoh ialah org yg mengeluarkn kenyataan bodoh utk membela org lain yg didakwa buat kerja bodoh, dgn harapan dpt memperbodohkan org lain yg dianggapny bodoh...

      Delete
    5. Video dah ada, kaedah qarinah pon dah ada.....so bila nak ditangkap dan dibicara kan....biar mahkamah buat keputusan.


      عزازيل

      Delete
    6. rasanyer u all kena buat reference lagi ni...cakap sia-sia je orang BN nih...nape la orang2 dalam BN ni tak ada yang cerdik...muak dengan orang BN yang buat2 cerdik dalam segala hal but at the end "NOTHING"

      Delete
    7. Cerdik tak cerdik pun, bodoh lg lh pas yg ttp kalah selama 56 tahun...ini kalilah utk tahun yg ke 57-62 tahun...cuba lg bhai

      Delete
    8. tak pa kami menang dalam perjuangan yang penuh dengan pengkhianatan ini ..Allah maha mengetahui..akan ku tuntut hak yang sepatutnya kami dapat diakhirat kelak kepada setiap satu pengundi BN ..nanti bile juragan berjumpa disana..jangan lupe sebut parpukari..takut tak ingat plak

      Delete
    9. Hahaha...lu belajar dulu alam akhirat sblm lu nk ckp tntng ingatan kita didunia...lu tntutlh apa yg ptt jd hak lu...ttp lu jgn lupa akan ada org lain yg tuntut hak dia juga sebagai hamba Allah dimuka bumi ini yg lu org nafikn agama dan akidahnya kepada Allah...

      Delete
    10. fuh berpeluh ambo baco ayat juragan..terbayang juragan cakap pakai baju pahlawan n berkeris bertanjak....jadi buktikan la saudara juragan bercakap seperti punya agama, akhlak dan berakidah mengikut cara islam..mencari kebenaran akan sesuatu fakta itu adalah wajib...refer lanjut pada komen ambo untuk tun teja tadi ek

      Delete
  7. Nurul Izzah pakai tudung hijab, tapi maruah kotor yang ditutupkan bukan pendirian nya sebagai seorang wanita Islam. Pemimpin PKR dan anak bapak homoseksual, biseksual sudahlah memalukan, mengamalkan budaya barat lucah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan salahkan tudung...menutup aurat wajib, titik. takde tolak ansur dalam hal ni
      tak tutup aurat, lunyai rentung dibakar api neraka.

      Delete
    2. Tun Teja..hang ni mesti tak pakai tudungkan?sebab kalau orang tu bertudung dia tidak akan timbul isu ni..kalau nak tau bertudung wajib! bukan nak kena tunggu hidayah n tak suka buat kerana terpaksa....itu la orang sekarang "memang islam itu mudah tapi jangan ambik mudah"INGAT TU...

      begitu juga dengan wajib kepada kita mencari kebenaran sesuatu fakta..jangan sekali orang tulis ko dah percaya..kalau percaya n menyebarkan pula perkara yang tak benar korang kena pastikan korang buat pembetulan kepada sipulan yang dah ko cakap n sebarkan...INGAT TU

      so kita ni kena bertangjawab dengan apa yang kita ucapkan...ingat masa nak komen n bagi statement yang boleh mempengaruhi ini banyak akibatnya...INGAT TU TUN TEJA...

      Delete
    3. Bhai...tun teja tidak mnyalahkn tudung...tp apa yg tun teja kesalkn kenapa setelah bertudung@tutup aurat ttp tidak mmpu menunjukkan akhlak yg indah menurut ajaran islam...bhai line...serupa macam lu mudah buat tuduhan yg tun teja tidak bertudung kerana stament dia yg lu tak faham apa yg cuba tun teja sampaikn..

      Ayat tun teja yg mana tunjukkan beliau tak suka dgn tutup aurat...cuba fahami apa yg tersirat slps lu mmbaca apa yg trsurat... Jgn berlagak kita sempurna hnggakn puak lu tak boleh ditegur wlupun secara terang melaku kn maksiat...hudud kn diri sendiri sebelum nk hududkn org lain... Bhai lu faham ke apa erti hudud selain hukuman....

      Delete
    4. aku rasa ko kena baca sume n fahamkan betul2...then baru komen..hudud pun hang bagi definisi salah...pening aku ngan hang ni la..

      Delete
    5. Bhai lu bg lh ilmu hudud mngikut definasi yg betul...jgn kedekut ilmu bhai...

      Delete
    6. Bodoh line ne sampai kemati.Siapa kata tudung tu wajib.yg wajib tutup Aurat la bongok.

      Delete
    7. Line13 kite juga bahasa mudah.anon12:17 je yang tak paham..

      Delete
  8. Memang tak payah lagi dah nak menyakinkan pencacai PKR nih, mereka dah buta hati.

    Walaupun didepan mata kepala mereka sendiri DSAI dan anak nya berzina, mereka akan tetap mengatakan ini angkara UMNO.

    Serahkan sajalah kepada yang maha Esa menentukan segala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kami ni pencacai..hang tu aper plak 'Pencaci yang hari-hari dok maki n keji orang'

      Delete
    2. Bhai...line lu tak caci org ke...lu wali ke dlm blog..

      Delete
    3. mu suke kat aku ke oit..payah mu ni...

      Delete
    4. Hahaha...geli aku dngr ayat lu...cam line putus2 lak...

      Delete
    5. parah la mu nih..geli2 pulok

      Delete
  9. Siapa yg KO,inilah akibat adik nik aziz doa Ko

    ReplyDelete
  10. Wahai pelajar-pelajar Islam yang akan mengundi esok...sedarlah dan bukakan hati dan minda kamu.. dan sentiasa berlapang dada....janganlah keputusan kamu nanti disaluti dengan emosi. Perjuangan PAKATAN RAKYAT berhubung dengan kebajikan pelajar ada termaktub dalam BUKU JINGGA (boleh google di internet) yang merupakan asas perjuangan PAKATAN RAKYAT. Namun perlulah kita teliti dan fahami dengan sebetul-betulnya. Antara perjuangan yang dilaung-laungkan dan dipertahankan bermati-matian oleh sebahagian pelajar ialah pemansuhan AUKU dan pendidikan percuma.

    PENDIDIKAN PERCUMA

    Selain itu, salah satu perjuangan PAKATAN RAKYAT ialah pendidikan percuma. Ini retorik politik semata-mata. Sebenarnya, tiada satu ayat pun dalam BUKU JINGGA yang menyatakan tentang pendidikan percuma begitu sahaja. Apa yang dinyatakan sebenarnya ialah ‘biasiswa berdasarkan merit’. Cuba lihat dalam BUKU JINGGA hlm. 14 dinyatakan “....mendapatkan biasiswa bagi mereka yang layak..”, hlm. 21 dinyatakan “Menyediakan biasiswa pendidikan berdasarkan keperluan dan merit”, hlm. 25 dinyatakan “Menyediakan biasiswa berdasarkan merit...”, dan akhir sekali, bagi mereka yg meminjam pinjaman kerajaan TETAP KENA BAYAR bukannya PERCUMA tetapi dilewatkan 6 bulan shj, cuba lihat hlm. 14.

    AUKU

    Dalam BUKU JINGGA, berhubung pemansuhan AUKU ini ada dinyatakan di hlm. 14, iaitu:

    “Menyertai perjuangan mahasiswa dengan memberi sepenuh sokongan dan bimbingan untuk menghapuskan AUKU dan menuntut hak bersuara dan berpolitik mahasiswa.”

    Namun kenyataan TIDAK KONSISTEN dengan kenyataan di hlm. 25 yang menyatakan;
    "Meminda Akta Universiti dan Kolej Universiti 1974 demi mewujudkan iklim yang kondusif...”
    Jelas bahawa perjuangan untuk menghapuskan AUKU sebenarnya adalah tidak benar. Sebenarnya, apa yang dilaung2kan dlm pendidikan percuma dlm manifesto2 PR hanyalah utk mengaburi mata kamu Sedarlah akan penipuan ini!

    Perjuangan Malaysian Malaysia yg diperjuangkan oleh DAP dan di dokong oleh PR inilah sebenarnya yg akan menjahanamkan orang Islam di Malaysia...dan bermati2an dipertahankan oleh sbhgn pelajar2 Islam kita dengan angkuh dan bangganya. Tidakkah mereka sedar atau memahami Buku Jingga bhw apa yg dinyatakan di dalamnya adalah "biasiswa berdasarkan merit" yg bermaksud jika PR menang nanti semua pelajar2 di Malaysia tanpa mengira kaum akan bersaing sesama sendiri berasaskan merit tanpa berdasarkan kuota bumiputera lagi...dan yg pasti kaum lain lah yg ramai memenuhi seluruh IPTA di Malaysia memandangkan prestasi mereka yg tinggi selama ini berbanding dengan pelajar2 Islam kita. Sedarlah.. selama ini ramai pelajar Islam di IPTA di seluruh negara adalah kerana diselamatkan oleh sistem kuota yg diamalkan oleh kerajaan. Persoalannya, adakah pelajar2 Islam skrg ini mampu bersaing secara terbuka dgn kaum2 lain sedangkan kita tahu bhw pelajar2 Islam la yg menjuarai jumlah terbanyak penagih dadah dan lain-lain?..belum lg yg terlibat dgn demonstasi huru hara hingga pelajaran kat universiti terabai. Wahai pelajar2 Islam ..jgn la kamu terpedaya..gunakanlah akal fikiran kamu yg dianugerahkan oleh Allah SWT dgn sebaik2nya..bukannya emosi yg membabi buta demi utk agama, bangsa dan negara. Jgnlah disebabkan kegelojohan, ketaksuban dan emosi keterlaluan itu mengorbankan peluang generasi pelajar Islam selepas kamu utk ke IPTA..bak kata pepatah ' menang sorak, kampung tergadai'..fikir2kanlah...Allahu Akbar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorg tu mana nk pikir benda-benda mcm ni. Yg pentimg umno tumbang. Entah apa slah umno pd diorg pun aku x tau...

      Buku tu pun diorg x pernah tgok agaknya...

      Delete
    2. kasi tukar...ubah tetap ubah

      Delete
    3. Ubah Ubah Ubah
      Ubah tetap Ubah
      Konek Bengkok diluruskan

      Delete
    4. BUDAK2 UNIVERSITY NI FIKIR MEREKA DAH CUKUP PANDAI. DIA TAK SEDAR PUN DIA DAPAT MASUK U ATAS DASAR QUOTA. YG RAMAI MELAWAN KERAJAAN PUN LULUS DAN JURUSANNYA BOLIH KITA LIHAT. TAK RAMAI YG PANDAI CUMA PANDAI MELAWAN BN. BESOK KALAU PR DAH PERINTAH BARULAH MEREKA FAHAM APA YG BN PERJUANGKAN SELAMA INI. LEPAS TU BILA MOHON KERJA BARU SEDAR MEREKA TIDAK LAYAK PUN. BALIK KAMPUNG KERJA KILANG JE LAH. BARU PADAN MUKA.

      Delete
    5. sedapnya yang diatas karang...hang ngat kiteorang bodoh ke...ambo ni pun lepasan universiti tapi tak pandai nak karang ayat ayat macam yang diatas...belajar mane ye anon 5:41...atau u baca buku jingga yang diedarkan oleh BN..kalu gitu anda la yang bermasalah...hu hu hu..tak yah nak racun pemikiran orang...student skang dah pandai bukan macam dulu..mereka hadir ditempat BN n PAS...mereka lihat sendiri pemimpin PAS n BN ..mereka bezakan dengan sendiri..mereka dengar dengan telinga sendiri..bukan macam korang IQ rendah..mendengar pun guna telinga orang...dasar kaum pemalas..itu pasal dalam BN banyaknyer pun kerana kaki ampu..selamat muhasabah diri sendiri ..tq

      Delete
    6. Bhai line...itu menunjukkan yg lu ni budak lepasan u yg diterima masuk kerana kuota bumiputera...klu ikut merit lu lepasan sekolah menengah jew...jd insaflah bhai atas dasar melayu lu mmpu bergelar siswa..
      Dan dgn sikap mudah lupa tu yg bnyk budak u terlupa yg diaorg tak cerdik sebenarnya...klu ikut merit dap

      Delete
    7. mu ni juragan kalau dok belajar pandai mana u nak terima...apalah..nak sebut pasal kuota hang tau tak ape itu kuota..mana plak merit dap..mu ni la banyak orang melayu yang cerdik n aku rasa memang melayu ni bangsa yang cerdik dari bangsa-lain....nak tau macam mana nak tau orang tu cerdik ke dak..makin lama dia belajar atau makin dia kaya, makin dia dekat ngan penciptanya...hang pun kena nilai diri hang la....ni duk mengarut merit dap la..apa la...apa kena mengena

      Delete
    8. Hahaha...nmpk sngt lu masih mentah...cuba jd ketua keluarga yg bertanggungjawap dulu lps tu baru tngk ketua kampung pastu baru pergi kpd ketua negeri...bhai jgn2 terus2 nk lompat kpd ketua negara...sedangkn kita sendiri blm mmpu mentadbir diri dan keluarga...hahaha lu tak tau merit dap... Belajar lg bhai....

      Delete
    9. kalau ambo mentah..mu tue saje je dok guna..mu cakap pakai otak skit merit dap dok pakai dekat universiti..saje mu namboh deh..ngat aku dok tau ker..mu masuk u mu tau la..mu dok masuk u mane mu tau..itulah orang marah orang yang dok dalam sesuatu keadaan tu suke komen pasal keadaan tu..gini jadinyer...

      macam kat negeri selangor..isu air la..orang luar dok bising2 tapi kami dok selangor ok jer..isu peneroka plak yang tak jadi peneroka dok bising...payoh ginih

      Delete
    10. Bhai line besok lu tnya kekawan...apakh antara perjuangan dap kpd org melayu itu untuk hapuskan kuota bumiputera(melayu) dlm pendidikan,ekonomi dan ketuanan melayu...kuota bumiputera akan ditukar kepada sistem merit jika dap mmpu memerintah malaysia...belajar utk mngenali sahabat pas iaitu dap....

      Delete
    11. aku dah baca dah surat tanpa nama ni..2muka surat depan belakang ..n perenggan bawah sekali ada tulis (BERILAH SOKONGAN YANG PADU 100% KEPADA DATO SERI NAJIB(BN)....

      chit agak-agak la..ader sebelah ni surat tanpa nama yang mu bising2 tu...juragan-juragan

      Delete
    12. Bhai line apa yg lu merepek??? Surat apa yg lu ckp...

      Delete
    13. ambo patut tanya mu..ni puok mu yang edar..kami dah dapat lama dah....patut orang2 BN ckap merepek sebab pecayakan surat tanpa nama ni..ni dapat pun dari pokcik orang BN..aper lagi ambo ambik simpan la...

      Delete
    14. Bhai line...sorry bro aku masih tak faham tntng surat apa???...whatever bhai,aku sebenarnya respek dgn perjuangan ahli pas ttp bukan nik aziz(dia ptt bersara) mat sabu, mahfus dan puak anwarinas...semoga suatu masa kita di pertemukn...salam

      Delete
    15. tapi ambo lagi respect Tuan Guru Nik Aziz..mu kena kenal dia..mu cari kutbah jumaat kat masjid besi putrajaya minggu lepas masa tuan guru ada...mu cari tau..bos aku cakap sedih sangat keaadaan tu..sampai imam yang baca khutbah tu sendiri menangis ketika membaca khutbah,..samada imam tu rasa tak layak dia baca khutbah tu atau pun dia tak rela baca khutbah yang disediakan...masa berenti antara 2 khutbah tu lama..imam tu nangis...cari tau..cari...ambo pun sedih sebab tak der kat situ masa tu,,,k la selamat malam..n selamat mengundi...

      Delete
  11. ini kali la..nampak gaya mcm kabur je..mungkin lain kali la..xpon jgn mimpi la..akekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekekekekekekekekekekekekekekeakekekekekeke

    ReplyDelete
  12. PR dah buat drama dah

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151575934920238&set=a.10150113409650238.294488.167063945237&type=1&theater

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151575928575238&set=a.10150113409650238.294488.167063945237&type=1&theater

    ReplyDelete
  13. Dua2 pn mangkuk!!

    ReplyDelete
  14. Benar kah? --ini kalilla--in arab--inni qalillah--akula allah...there is a dajjal yahudi amg this commentors..berwaspada..innalillahi wainna ilaihi rojiun...
    Mampus kau aku rejam kau d kubra...

    ReplyDelete
  15. Macai PR ini memang kunyit yang buta hati. Tengok saja isu Stopa Ali, janji nak bagi penjelasan pada 3hb Mei. Tiba-tiba senyap saja, macai PR yang tertunggu-tungu kot dapat modal baru pun hampa. Tak kan ini pun kerja BN juga ka? Agak-agak kenapa dia sanggup biarkan macai-macai PR berada dalam kegelapan begitu? Dah tak nampak ada modal baru yang boleh dijadikan hujah nak berfakta seperti PRU12 dulu. Ingat satu perkara, Kebenaran pasti mengatasi segala Kebathilan. LAIN KALILAH bagi PR.

    ReplyDelete
    Replies
    1. najib tak bg ruang macam mana stopa nak cakap...najib takut kalah smua dalam tv n paper cite pasal kempen orang BN je...macam la PAKATAN tak der bekempen..untuk semua persoalan mu yang patut jawab adalah NAJIB faham!

      Delete
    2. Hahaha...ds najib gak yg bersalah kes stopa....agak2 smpi skrg stopa tak buat repot pun pasal tun m ke....

      Delete
    3. yang tu ko kena tanya Tun M..ke tak pernah jumpe dia?

      Delete
    4. Hahaha...lu yg ptt tnya pak stopa kenapa dia tak buat repot polis...cam tak nk polis siasat jew...ini mesti stopa belajar dari anwar yg tahu siapa yg perangkap beliau dlm video china doll...tp anwar tk berani nk repot atau nk saman dato eskay....kenapa erkkk

      Delete
    5. itu la kita nak tukar supaya polis jadi badan bebas bukan bawah menteri..buat report dah macam2 tapi senyap...ini la sebab kita mau kasi tukar

      Delete
    6. Hahaha...jauh sngt yg lu harapkn...lu ingt polis ni boleh di swastakn macam security guard...

      Delete
    7. cari tau khutbah tu...cube cari kat youtube atau tanya pada mereka yang pergi solat jumaat hari tu

      Delete
  16. 6mei PR menang..minyak turun..harga barang turun..wow seronok,,
    7mei..yeayy yeayy..PR memang baik hati,,



    Tapi ;,,
    tokey kilang gula(example)
    "haiyaa..minyak turun, gula pun turun harga ka ? ini mcm mati oowww"

    hahaha ,.padan muka ko..nape mati ?

    harga gula turun maaa..1 kg turun 20 sen..10 kg rm2.00..100 kg rm20..ini macam 1 tan rm200 ooowww..saya 1 bulan keluar 10 tan gula,, ini cakap saya rugi rm2000 1 bulan ooww..so apa macam mau tarik itu rm2000 balik ???

    PR : lu tidak rugi la kwn..senang ma mau tarik itu rm2000 balik..lu kena turunkan gaji pekerja..kalau lu ada 10 pekerja, seorang lu turun gaji rm200..easy kannn...

    si tokey gula pun ikut kata PR..tokey mana mau rugi kannnnn ? hehe
    **itu baru bab gula..bab lain korang sendiri fikir yea..**

    8mei...rakyar jelata "jahanam punya PR..kami dh bg ko menang..senang2 korang turunkan gaji kami...pru14 kami bg BN menang"

    aku : itu la korang..seronok kan minyak turun harga ? yang merana kita kat bawah ni jugak..NASIB BAEK KENA POTONG GAJI,,KALAU KENA BUANG KERJA ????TOKEY MANA YANG NAK RUGI KANNNN ?? hehe..sorry

    love bn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasi tukar...ubah tetap ubah....selamat mengundi untuk semua rakyat malaysia

      Delete
    2. Anon 7:24 adalah contoh orang BN yg stress..lain kali waktu maghrib jangan emo sangat kalau tak ini lah jadinya..merapu

      Delete
  17. ADA BUKTI INI KERJA UMNO DAN BUKAN TULISAN KAK ZAH?? Jika pplis siasat, nombor satu kena siasat kak zizah sebagai prime suspect. Kena buktikan dahulu itu bukan dia yang tulis. Baru boleh siasat kalau iti kerja orang lain, bukan mesti UMNO. KERJA DAP TAK?? ATAU PAS?????

    ReplyDelete
  18. Main tuduh atas angin saja pun tak kisah, puak macai PR boleh percaya bulat-bulat. Kalau kena kat dia orang, dah bagi bukti video pun masih cerita pusing-pusing lagi. Yang paling best, nak menafikan pun tak boleh buat kenyataan. Memang puak PR ni, buta akal senang untuk dimanipulasi, letak Nik Aziz kat depat sebagai benteng, golongan ini akan terima bulat-bulat. Lihat saja alasan Stopa Ali untuk tidak beri penjelasan, Nik Aziz & Hadi diletakkan sebagai benteng. Bila orang kata puak ni guna Islam sebagai senjata politik, tak nak terima. Kes Stopa yang sangat mudah pun boleh diputarbelit. Lain Kali pun tak adalah.

    ReplyDelete
  19. Bukti PR ni kaki spin, nak cover video Nurul Izzah, tetiba pula blog wan azizah kena hacked. Sapa peduli kalau blog dia nak kena hacked pun. Orang nak tahu apa penjelasannya pasal isu video Nurul Izzah. Pelik gila otak pemimpin PR, LAIN KALI LAH. Inilah budaya Anwar Ibrahim, pengundi semua bodoh belaka, spin saja apa saja, depa akan tetap percaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan ko lagi bodoh..percaya apa yang tidak benar..aku respect keluarga ANWAR kerana ada yang berdengki sampai sanggup buat mereka macam ni..mungkin mereka ini tercabar dengan keluarga ini...ini la yang diwariskan mahathir kepada orang2 BN...hu hu hu..

      Nape mahathir n najib begitu tercabar ye?mahathir ni bijak dia buat perubahan ekonomi sehingga menutup n oang tak nampak kesalahan jahat dier.. itu korang kena cari la..takkan smua nak suapkan..selamat maju jaya

      Delete
  20. Satu satunya parti Pembangkang yg mampu menyaingi dan mengalahkan BN di kawasan majoriti Cina ialah DAP.Dengan ketaksuban Cina DAP akan tetap kekal berkuasa di Pulau Pinang.Penganalisis politik meramalkan kejatuhan paling teruk bagi PKR dan PAS dijangka Anuar akan tewas dgn teruk di Permatang Pauh sementara Kelantan,Kedah dan Selangor akan berjaya ditawan oleh BN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pengundi hantu angkut naik kapal terbang...jangan nak temberang la..aku cakap coz umah aku pun ada, umah mak tiri aku, jiran aku n member aku...nak kelentong lagi BN nih....nak menang menangla dengan bermaruah n kalau kalah pun biarla bermaruah....perkara ini terjadi lagi la ku menyampah nyampah dengan BN n SPR nih...dasar lanun

      pernah tak korang terpikir kenapa NAJIB nak sangat kelantan n Selangor tu?hu hu hu pada aku hasil minyak biarla orang kelantan rase..dalam TV najib cakap nak tolong kelantan konon..tambah plak orang kelantan jumpe tempat myak sendiri lagi..lagi la najib nak sangat ngan kelantan tuh...sebenarnye dia takut skang h/way yang rakyat kelantan nak bina skang tengah dalam proses...walau BN ugut kontraktor sampai kontraktor tak nak bagi service kat mereka , Allah maha kuasa ada kontraktor lain datang offer nak teruskan project h/way tu...ni skang kelantan nak bina stadium...tercabar la najib..dulu kate kelantan negeri miskin...meh aku nak habaq pahang lagi teruk langsung tak de pembangunan ..masalah air tak payah nak cakap la...kalau dengar najib cakap negeri lain rase macam nak peluku je kepala dia..negeri awak oi najib nak jadi apa?harapkan pekan sahaja itupun semua tau betapa lembabnyer tempat dia..harap kan satu kilang tu jer la...sape2 yang belum sampai pekan..datang la buat lawatan ..itu tempat PM kalau tempat lain lagi la tak tau la jadi ape...

      Delete
    2. Bhai apa yg lu merepekkn tntng mak tiri lu lh,kawan lu dan jiran lu...aku tk nmpk apa isunya....bhai org pekan rasa ok jew bawah ds najib...

      Delete
    3. aku citer smua umah aku/mak tiri ada pengundi n member n jiran ada sorang pengundi hantu setiap satu rumah..baru check 4 buah rumah dah ader 4 orang pengundi hantu..tak check smua lagi tuh..

      g la pekan dulu..ko sendiri tau TV tu cerita menda tak betul..ambo dah bagi email dah kat SPR n TV3..ambo orang IT jadi ambo komen la skit sisten SPR..ader ke check no IC semata-mata..sepatutnya leh check semua, alamat, adun baru la betul..

      Delete
    4. Bhai lu ptt repot kat polis atau unit amal pas yg lebih polis dari polis tu...tangkap hantu tu...bogelkn diaorg lps tu arak hantu2 tu g balai polis buat PC...sempat lg utk bikin havoc yg lu org jd ghostbuster...tp pastikn tuduhan tu betul dulu...klu tak malu org kampung yob...

      Delete
    5. jangan lupa cari khutbah n tengk situasi tu

      Delete
  21. Setiap dr kita mesti ada pendirian dan pilihan sendiri,membujur lalu melintang pukang tak kira kalah atau menang walaupun aku benci anuar dan Lim kit Siang aku tetap undi PAS.

    ReplyDelete
  22. Wah bestlah si Nurul Ijzah,kan best kalo dia buat aku...ooohhhh..Tak kisahlah walaupun aku ini memang ahli Umno,Nafsu tak kenal parti..

    ReplyDelete
  23. anak bapak sama je...lps ni tgg video wan azizah plak lah ye.,...comfirm ada jugak kan

    ReplyDelete
  24. yang pasti PAS akan keluar dari Pakatan Haramjadah PR selepas PRU 13...

    Dah tak ada makna PR tu...PKR lak boleh cari lubang kubur kat mana2 di Malaysia atau di luar Negara untuk dikambus...

    DAP kata pada ahli2 jangan undi PAS, manakala pihak PAS lak kata jangan undi DAP dan PKR menurut surat yg dikeluakan oleh SUA PAS Stopa Ali..

    Huru hara jadinya kalau macam ni..

    Lebih baik semua cai2 PR memikir semula dan dengan secara rasionalnya elok kembali mengundi BN. InsyaAllah Malaysia kembali aman dimana kepentingan Melayu, Islam dan Raja2 Melayu terpelihara..

    Buang yang keruh, ambil yang jernih...

    Mari lah ramai2 undi BN !!!!

    Terima kasih kepada sekalian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami dah agak dah..mesti saat akhir ada perkara macam ni...kami dah bersedia dah....tak la simpati sangat kat BN..kalau najib jadi duda kami simpati la kat BN..kah kah kah..duda cerai ke ?duda mati bini?hu hu hu..mungkin baru kami simpati kat BN...tak habis habis nak pecah belahkan kami nih...meh la join PAKATAN

      Delete
  25. Assalamualaikum all,

    PRU 13 pun dah abes..
    undian pun da tutup..

    kita xyah gadO2..
    lu UMNA ke, BN ke, PAS ke, PKR ke..
    ingat..
    sebagai org Islam, kita bersaudara..

    lu maki dia, dia maki lu..dua2 panas..dua2 dpt dosa kecil..

    Ingat, lepas kita dah ngundi, kita da menyempurnakan tggungjawab kpd diri, negara n agama..

    isu dakwat kekal, isu proses semakan tipu, pengundi hant7u dan sebagainya...biarlah Allah balasnya di akhirat..

    kita ne pun dah xlama..tanda-tanda kebesaran Allah pun akan perihal kiamat pun dah banyak..
    tahun 2010, menyaksikan putaran Marikh da tukar dari barat ke timur..bumi...pasti terjadi..Allah dah kata mcmtu..

    BN maki PAS, PKR..PAS, PKR maki BN..yg duk tersenyum...DAP..geng cina...

    dorang petik sikit je.. pasal kegunaan kalimah Allah, trus kita xbyk pkir..trus gadoh sama2 Islam...

    adh2...BN pun dah menang...suka tak suka..hakikatnya BN dah menang...

    menang tipu?...xpe..biarkan..bukan kita untuk tentukan..

    mcm2 kita dengar pas PRU 13..

    insyaAllah, if kita dilandasan betOl, Allah ada bersama kita..

    yg penting..xkira PAS, PKR or BN yg perintah..moga bertambah kebaikan dan bukannya menimbulkan huru hara dan kita yg Islam ne porak peranda..

    Sekian,

    Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  26. Pukimak korang dgn politic life korang.nk bergaduh pasal agenda org2 atas dlm politik.patutnya kita rakyat sama2 suruh diaorg semua stop politik bangsat ni.semua kotor.bangsa lain gelakkan bangsa kita..

    ReplyDelete
  27. Kepada YB. Perdana Menteri Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak,

    Di sini saya ingin mengatakan bahawa BN kalah bukanlah koncern BN tak baik, khas nya MCA kerana kebanyakan Ahli MCA cabangan bawah, pemimpinnya sudah berjaya sombong dan tidak berkhimat dan ular, olih itu mengakibatkan ramai Malay, Cina dan India naik marah dan kalah PRU 13 teruk

    Contohnya, yang saya tahu Pengerusi MCA GOMBAK YIP KUM FOOK dan Pemuda MCA GOMBAK YIP JIUN HANN, mereka ular sampai wang Tokong pun berani telang dan halau Sami Buddha keluar dari tokong, orang ramai benci MCA.

    Apabila mereka tolong Donald Lim Siang Chai di Selayang, orang ramai salah sangka Donald Lim sama satu kaki……

    Sekira MCA cuba ingin memulit nama baik dan sokongan olih orang ramai semula, pemimpin seperti ini patut di kikis dengan bersih dalam parti, Kalau tidak sampai bila pun susah memulit semangat

    Sekian, Terima kasih

    ReplyDelete
  28. Jgn perpecahan org2 melayu nanti diambil kesempatan olih puak lain. paham2 je lah.
    Takut YG DIKEJAR TAKDAPAT YG DIKENDON
    KECICIRAN.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!