CUBAAN MENGHASUT MENYERANG BALAI POLIS

Kalau Papagomo boleh ditangkap kerana mengeluarkan kenyataan racist, ini macamana ni menghasut orang ramai menyerang balai polis!

133 Responses to "CUBAAN MENGHASUT MENYERANG BALAI POLIS"

  1. Kena pantau juga blog bahasa cina nanti terlepas pandang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAHAI POLIS.
      TOLONG AMBIL TINDAKKAN SEGERA.
      RAMAI PENCACAI MENGHINA BANGSA MELAYU, DENGAN MENGGUNAKAN BAHASA IBUNDA, CONTOH CINA PERKAUMAN, INDIA PERKAUMAN, MELAYU PENDERHAKA.

      MEREKA MELANCARKAN KATA-KATA YANG BOLEH MENIMBULKAN KEMARAHAN DAN PERGADUHAN.
      AYOH POLIS ..
      CEPAT BERTINDAK SEBELUM BARA API MENJADI API.
      TAKKAN NAK TUNGGU ADA LAPORAN POLIS..
      BARU HENDAK BERTINDAK.
      POLIS ADALAH AMANAH RAKYAT, MAKA WAJIB BERTINDAK SELARAS DENGAN UNDANG-UNDANG MALAYSIA.

      KAMI CINTA POLIS DAN ANGKATAN TENTERA.

      Delete
    2. LIM KIT SIANG dah letak garis pemisah untuk bangsa Cina. Sekarang rakyat Malaysia dan rakyat TANAH MELAYU lebih mengenali apa itu BANGSA CINA...........

      Delete
    3. Wahai polis, jangan malu utk tahan siapa saja yg membangkitkan isu perkauman, sama ada dia penyokong DAP, Pas, PKR,atau Umno. Tak kira namanya Chong, Papagomo, KariParpu, Utusan Malaysia, malah Najib Razak yg mula perkenalkan istilah perkauman "tsunami Cina", polis patut tahan semua mereka, jangan pilih bulu...

      Delete
    4. Bhai juragay 10.55...lu tulis kt blog jew buat apa bhai..lu buat le repot rasmi...telor bini simpan kt freezer ke....

      Delete
    5. Juragan penipu tu sebenarnya trooper Red Bean Army DAPigs. Cara tulis pun dah tahu sohai mata sepet. Nak menyamar neutral konon. Lancaulah.

      Anon 9:09 PM tu pun kertas tisu taik.

      Delete
    6. aku penat la dengan polis nih...dulu masa bersih beratus repot org buat...hasilnya..apa pun tak der, masa Islam dihina...tak der plak aku dengar ada org kena tangkap, bila kuar isu pas bagi tanah kat dapig untuk jawatan mb perak...aku tgk cina sial tu masih bebas jer...yg aku selalu dengar polis buat....INI AMARAN...AMARAN...AMARAN....AMARAN... AMARAN...BUT NO ACTION...klu nak tgk berita palsu, hasutan, penghinaan dan seangkatan dengannya baca la malaysiakini, harakah, suara, fmt, roket dan paper cina....semua ader dan POLIS, KDN, JABATAN PEGUAM NEGARA TAK AMBIK APA2 TINDAKAN SEBAB SEMUA TAK DER TELOQ....END

      Delete
  2. Sumbody plz report polis psl hal ni
    Kpd pendatang...jgn lebih2, jgn cabar org2 melayu
    Tp kalu nk jugak..sila lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kini.
      Jika ada kata-kata perkauman dari kaum Cina dan India terutama puak kristian.
      Marilah kita cepat bertindak.
      Buat laporan kepada polis.
      Biarlah polis menyelesaikan kes tersebut.

      Mereka bangga selama ini mengeluar kata-kata menghina bangsa Melayu.
      Marilah kita bertindak segera.
      Polis wajib/mesti layan setiap laporan yang dibuat. jangan pilih kasih, wahai polis.

      Hanya polis dayus yang mengabaikan laporan yang telah dibuat.

      Delete
    2. pendatang bangla macamana..... dapat ic .....polis ambil tindakan tak

      Delete
    3. Bhai 09.41...lu nk kata bodoh...pandai main blog...nk pandai,nmpk sngt bangang...lu tnya dlm blog buat apa...lu heret jew bangla yg ada ic tu ke balai...klu dap/pkr tak berani lu bawa unit anal pas yg lbh polis dari polis..ckp jew tk guna bhai,tunjuk baru org raspek dgn lu...ABC...ASAL BUKAN CINA

      Delete
    4. Anal Pas ? Apa tu ?

      Delete
    5. aku rasa masa pru14 nanti pekida kena hantar orang dia kat semua pusat pengundian, Nampak jer muka cina babi cek ic dia, bukan leh percaya, tah2 cina Singapore, Taiwan, hongkong yang guna ic palsu, negara2 tu lg pakar palsukan ic, takat ic Malaysia ni cina Singapore bulih bikin beratus@beribu jer....aku harap Ibrahim ali kena teliti cadangan nih...latih petugas pekida dari sekarang

      Delete
  3. Mohon bro PK komen video terbaru namawee...kenape kdn takde tndakan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya menteri yang bodoh yang membela pengkhianat negara.
      Gunakan kuasa undang-undang yang ada.
      Rakyat rasa MALU melihat undang-undang Malaysia seperti DIBAKULSAMPAH.

      Delete
    2. Tu kena tanya menteri amaran dgn tuan brdahara sengal yg melayan cina sial tu kat lobi...cina sial tu dijunjung siap bagi kemudahan kewangan utk buat filem tp bangsa sendiri siap kna tukar tempat kerja & gantung kerja bila sentuh bab rasis...tu sbb bangsa sial ni naik kepala..kpd PM tolong tgk2 kedua2 menteri ni ape ke layak lagi duduk dlm kabinet...hmm...

      Delete
    3. Aku dah agak..maner berani polis dgn kdn ambik tindakan...dia org hanya berani bagi AMARAN jer...cina tu dah hina Negara ni dr dulu lg, tak plak aku dengar dia kena tahan @ penjara, undang2 sedia ada hanya untuk org melayu jer...bangsa lain kalis undang2...so apa lagi...PAS KENA KELUAR PAKATAN...PRU 14 PAS MEMERINTAH TANAH MELAYU DAN PERKENALKAN UNDANG2 ISLAM...PAS AKAN JD SATU2NYA PARTI YANG BERJAYA PERINTAH TANAH MELAYU....UMNO DAN BN BULIH BUNGKUS SEBAB TAK BOLEH HARAP PERJUANGKAN HAK ISLAM DAN MELAYU...

      Delete
  4. tangkap belum pasti bersalah. mungkin untuk siasata. jangan cepat sangat membuat andaian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BIARLAH POLIS BAGI WARNING.
      SEKURANG-KURANGNYA, DIA RASA TERCABAR DAN TAKUT UNTUK MENGHINA BANGSA MELAYU.

      Delete

    2. No warning required for serious security matters !

      Kes2 sosial, trafik ka boleh lah warning...

      Tak chaya tanya bakal Menteri KDN baru TS Rahim Noor...

      Delete

    3. Najib perlu ambil perhatian dlm komen Anon 12.49 ...

      Tan Sri capable, inshaallah....

      Mekanisma perlantikan : Senatorship...

      Appointment : Immediate...

      Kita pakat2 bantu Tan Sri kelak. We have many ideas to work on...

      Aku nak tengok muka champion Babi Gelang patah tu kelak..

      Kui..kui...kui...

      Delete
  5. Knp tak ada yg nak buat police report?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sikap orang Melayu yang cepat panas dan cepat reda.
      Sebab tu, Cina komunis suka mengutuk Melayu.

      Delete
    2. NAK BUAT REPORT APER NYER, TAK YAH LA BUANG MASA, BUAT PENAT JER BUAT REPORT, BUKAN AKAN TINDAKAN PUN....HAMPEH

      Delete
  6. Celaka punya anak Samy Veloo ni. Ini statement Vell Pari dlm STAR

    “We must convince the Chinese to support us based on our performance AND NOT through threats of racial riots in the country,”

    Sejak bila pula Najib kempen PRU13 dgn cara ugut kaum Cina tentang rusuhan kaum ?? Yg Najib dok keluarkan report card tu ape bende ??

    Nampaknya kempen untuk menyalahkan Utusan, Perkasa dan badan2 dan institusi2 Melayu telah bermula. Sama seperti selepas PRU12 tahun 2008 yg lepas.
    Tujuannya adalah utk memastikan PM merasa lemah dan terpaksa tunduk kepada permintaan2 kaum yg tk mengenang budi ni.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Hindu ni perasan. Dah bapak dia chibai jaga kepentingan masharakat india pon tak betul banyak chakap pulak pundek ni.

      Member aku India sokong Najib lagi ramai dari mangkok sial ni..

      Dey thambi,

      Itu pili pili emas dalam rumah tara rosak ka ?

      Delete
    2. Anak Samy Veloo ni bangang.

      Selama menjadi ketua bapak dia menipu kaum sendiri.

      Kaum sendiri pun tak dijaga ni nak minta sokongan dari kaum Cina. Sah kena ludah lah gamatnya.

      Delete
  7. KALAU LAH BETUL BENDA NIIIIIÌII

    ReplyDelete
  8. BOLEH JADI BETUL .SEBAB PKTN RAKYAT DAH JANJI NAK HAPUS HAK BIMIPUTERA.UBAH PERLEMBAGAAN.RAJA2 MELAYU PUN HABIS LAH.MERWKA NI DAH TAK SABAR2 NAAK UBAH.TU BELUM LAGI MEMERENTAH.KITA MELAYU TAK PENAH MINTA UBAH PERLEMBAGAAN UNTUK MINTAK LEBIH PADA BUMI.CINA2 KAT INDONESIA TAK ADA PUN SABERANI NI.KITA TERLALU BERLEMBUT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Red Bean Trooper, apa lu cakap ni. Gua tak fahamlah sohai.

      Delete
  9. Mata kapak dah dapat ulu kayu.nak tebang pokok lah ni.aku nasihat lah jgn cari pasal.kalai ni kalau jadi cm 13 mei kita kena ubah pelwmbagaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sorang lagi....nak menyamseng je.....org macam ni tak sesuai tinggal dalam negara yang aman damai

      Delete
    2. Bhai 09.47...semua irg nkkn keamanan dan kedamaian dlm negara...tp bhai tak semua org boleh bersabar dgn manusia yg kurang ajar...lu takut lu duk dlm bilik main game..
      ABC...ASAL BUKAN CINA

      Delete


    3. Setuju bro...duduk dlm bilik depan laptop...Panchut...macham boss Nuar juga lah tu....

      Delete
    4. Tak boleh tukar Perlembagaan Malaysia itu memang biadap kepada Tunku Abdul Rahman dan Tun Razak yang telah meninggal dunia untuk mendapat kemerdekaan Tanah Melayu dan perpaduan rakyat Malaysia.

      Delete
    5. ulu kapak buruk aku elok lagi.ada sekali tu jawa indon minta pinjam kat aku katanya nk buat pecah kedai mas,(nak rompak la tu).aku tak beripun.kapak buruk aku bukan setaraf itu.

      Delete
  10. nampak sangat dah fuckatan pukimak sial nie dah melampaui batas.. cuba klu puak2 penyokog BN yg buat .. dah lama diorang kasi kecoh satu malaysia....

    ReplyDelete
    Replies
    1. GUNAKAN UNDANG-UNDANG YANG SEDIA ADA.
      TANGKAP SEMUA PENGKHIANAT NEGARA.

      LAMBAT LAGI NAK PRU14.
      MALAYSIA AKAN AMAN JIKA LIDAH SYAITON SEPERTI MEDIA DAN BLOG JAHAT DIBUNUH MENGIKUT SALURAN UNDANG-UNDANG.

      Delete
    2. kak bedah oiiii, bahasa tu melambangkan ilmu dan akhlak....

      Delete
    3. Bhai 09.49...berapa ramai puak pr yg lg teruk dari tu yg lu dh tegur...
      ABC...ASAL BUKAN CINA

      Delete
  11. NGO2 melayu, mula kan kempen dari sekarang sebagai contoh gunakan slogan "JANGAN UNDI/SAY NO TO PARTI CHAUVINIST DAP". Benda2 macam inilah yng DAP & PKR mainkan selama ini, menyebarkan berita palsu,kempen2, isu2 hot, dll seluas2nya di media sosial, dan ini terbukti berkesan.
    Seharunya kita jua ada strategi master plan utk orang2 melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. strategi nak masuk syurga takde ke?????

      Delete
    2. Bhai 09.56...lu nk strategi masuk syurga lu cari blog atau lu google jew...lu masuk blog pro pas ada ke strategi masuk syurga Allah..klu adapun strategi syurga nik aziz,lu nak ke...

      Delete
    3. Betul apa Kelly engku katakan. Kena dapat Cyberpolis Cybertentera BN yang potong menerusi bohong dan manipulasi Red Bean Army aka DAP Cybertroopers.

      Delete
  12. Aku harap Najib buat siasatan sendiri dgn mmembaca komen-komen di blog2 pro-UMNO. Dari situ beliau akan nampak bagaimana nak rancang master plan untuk menang 2/3 pada PRU-14 nanti. Suara orang Melayu bawahan seperti kami harus didengar sendiri oleh PM Najib bukannya melalui rakan-rakan politik beliau yg ada kepentingan wang, kuasa & pangkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bhai ckp lu...suara akar umbi yg takda kepentingan peribadi...

      Delete
  13. ANAK-ANAK MELAYU TOLONGLAH....TOLONG..TOLONG....JANAGN MEMALUKAN DIRI SENDIRI BERCAMPUR DENGAN CINA PERKAUMAN ITU. CUKUP-CUKUPLAH KITA BOLEH TOLERATE DI LUAR SEKARANG NI DENGAN TAK LEMPANG MUKA DIA ORANG BILA ADA KAT SEBELAH....JOM...KITA BIARKAN ANWAR MELILAU-LILAU MATANYA MENCARI MANA ANAK MELAYU DALAM PADANG TU 8HB NIH....BIAR LAH SI LIBERAL TU SORANG-SORANG BERSAMA PEMIMPIN MEREKA YANG SEDANG PERASAN BAGUS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berani kerana benar bro!

      Delete
  14. Cina Malaysia melalui DAP terang terangan sudah tak sabar lagi mengsingapuraporkkan Malaysia.Kita bukan kaki sentimen perkauman yg menjadi agenda utama perjuangan DAP.Mulai saat ini pergantungan kpd barangan dan perkhidmatan Cina mesti dikurangkan secara beransur ketahap paling minima.Kita ajar mereka secara berkhemah,penuh bijaksana,paling sinis,secara psikologi dgn matlamat mengajar mereka habis habisan sehabis daya...Tiada muka lagi utk bangsa pendatang yg diberi susu oleh tuan rumah tapi dibalas dengan air kencing dan najis..

    ReplyDelete
    Replies

    1. Gua niaga kapal tugs offshore...billions of forex gone to Singapore. ...y ? Becuz govt failed to increase the numbers of required barges, anchor handling tugs suppply vessels , crew boats etc. Govt depend on market forces only which is inadequate. Tak boleh ka bagi tongkat sat je...Lepas tu kita manage sendiri...

      But we see effort by Najib to divert forex from Tanah Melayu to benefits Muslim countries like he did during visit to Egypt..

      Najib smart tak ? Ýupp. Damned smart.

      I hope to get a good opening to meet Najib one day....

      Delete
  15. Tolong la semua sahabat yg sayangkan bn. Saya rasa dap red army mmg wujud. Mrk ni serang fb budak2 muda dan sebarkan dakyah dgn bahasa yg lembut. Tapi bila diamati penuh dgn hasutan. Jd kpd pakar2 fb melayu gunakanlah kepakaran anda pula untuk msk ke fb semua anak2 muda melayu dan sedarkan mrk ttg bahaya golongan ini kpd agama dan bangsa kita. Anak2 muda kita mmg telah teruk terjejas minda mereka sampaikan alasan utk tidak kesekolah pada isnin lepas kerana dalam fb ada bgtau isnin cuti sk

    ReplyDelete
  16. Melancarkan perang keatas Agung bleh dihukum mati.... xkan biar je...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum..bole x klu saya buat repot pulis..

    ReplyDelete
  18. lapor kat polis la. Apa tunggu lagi. Dan buat parpukari, sila hayati kenyataan KPN ni...sesiapa yg menyiar artikel berbaur hasutan akan ditangkap:
    http://www.youtube.com/watch?v=XOeNLS8FkD8&feature=youtu.be

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah terang2 parpukari pun kena tangkap.....parpukari tengah gigggiilll tu

      Delete
    2. Makahai la lu cina DAP...lu bleh klua dari blog org melayu...makahai cina xsunat...

      Delete


    3. Melayu banyak yg tengah panas ni...

      Perbuatan Gomo adalah balas balik apa yg dilemparkan dari sebelah sana. Not out of his own fun....

      Habis counter expression dia nak dudok tang mana? Takkan print atas A4 dah tu bacha sorang2 dlm bilik tidor...bertambah lah penghuni kat Tg Rambutan Ipoh.

      He deserved some defence in his act...a natural law..

      Ketua Polis yang dihormati,

      Melayu dan Bumis yang sayang negeri dari semenanjong, sabah dan sarawak banyak yang tengah panas ni.

      Elok lah perati baik2.....

      Tak perchaya tanya TS Rahim Noor...I

      Elok control baik2...

      Delete
  19. Replies
    1. Yes bro semua.. pastikan information buy chinese last kite sampai kpd semua peringkat masyrakat melayu kite. pada depa org2 melayu pas & pkr yg bingai tu pedulikan. rase2 nye , jika semua ahli umno , perkasa, dll lain2 NGO melayu kite bersatu , semuanye akan berjaya. dlam ahli umno saje sudah ade ratus ribu ahli seluruh negara dan sudah ckup utk melingkupkan bisnes dapig yg rasis itu. Ayuh kite semua bersatu dan pastikan ia berjaya.BUY CHINISE LAST.
      kalau boleh buatkan leaflet or pamplet dan kite sebarkan ke seluruh negara.

      Delete
    2. aku tgh cari stiker BUY CHINESE LAST MOVEMENT (BCLM) dan ASALKAN BUKAN CINA PIG (ABC)...saper2 ader jual bgtau sebab aku nak tampal banyak2 keta, lori dan teksi aku...

      Delete
  20. salam, harap dipanjangkan artikel ini. vote for Unity Government UMNO & PAS
    http://afterdarkwrites.blogspot.com/2013/05/petisyen-rayuan-kepada-umno.html

    terima kasih

    ReplyDelete
  21. Org Melayu yg menyokong Anwar / PAS ... satu je masalah mereka.. bagi mereka apa saja benda2 buruk mengenai ketua-ketua mereka, fitnah umno belaka .. sebab tu lah depa jadi taksub dan tegar (a.k.a. ketegaq)

    Depa lupa .. dulu masa nak merdeka tuk nenek depa juga sama2 mengangkat keris dan parang utk berjuang .. lawan komunis .. sapa komunis tu kalau bukan bangsa cina .. depa lupa entah2 tuk nenek mereka juga dulu kena hentak kena tikam dek bangsa cina ni... laa ni depa pi sokong cucu komunis tu ... chin peng pasti suka tengok melayu-melayu ni...

    13 may 69 .. saya pasti bapak2 depa.. pakcik2 depa bersatu utk lawan cina .. pun depa buat buat lupa...

    ada ka orang cina berjuang menentang komunis zaman tu ?? org melayu juga yg bersusah payah bangun menentang komunis .. sebab tu tanah melayu ini dekat di hati bangsa melayu ..

    tapi laaa ni mai pulak idealogi .. hak sama rata lah .. hapuskan hak istimewa melayu lah... sapa tak geram .. memang kita sama rakyat2 malaysia tapi masa tanah melayu bergelut dgn komunis... sapa yg berkorban jiwa raga utk mendapat kemerdekaan ? Melayu !

    sapa yg jadi komunis ?? Cina !!

    13 may sapa yg buat kacau ?? Cina !!

    pun puak-puak melayu pakatan rakyat tak sedaq... owh sebelum saya terlupa.. ada satu lagi konsep baru dlm idealogi depa... bangsa tak penting ! pulak dah !! org melayu tu pun setuju juga.. bangsa dah tak penting ...

    selama ni pun kita banyak berjaya dgn segala mcm hak keistimewaan melayu yg kita dpt... spt mara, felda dsbnya... dlm situasi itu pun .. kita masih jauh dibelakang cina... ini kan pula nak equal rights... memang lagi jauh la ketinggalan ..

    melayu oh melayu ...

    not only i am upset with the chinese who betrayed the nation but i am also upset with some groups of my own brother i.e. melayu pakatan rakyat .. yg ikut menjadi petualang bangsa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. melayu dalam pkr dan pas semua dah kena brainwash...dak tak bulih pikir dgn rasional, pemimpin dia org pun cakap ikut suka jer, mereka lebih sanggup campur dengan dapig daripada sokong bn/umno, depa tuduh bn/umno mcm2 tp semua tak der bukti pun sebab yg tukar sebar tu semua puak cina babi, dulu kata umno murtad sebab kawan dgn mca...la ni dia sendiri kawan dgn cina yang lebih laknat....

      Delete
  22. Kepada Dato Seri Najib Razak,
    Perdana Menteri Malaysia

    Kami dari Gerakan 1MMNRU (1Malaysia Mahu Najib Razak Undur) mendesak agar Perdana Menteri Dato Seri Najib Razak bertanggungjawab ke atas keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 yang disifatkan paling teruk dalam sejarah Barisan Nasional dan seterusnya meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri dan Pengerusi Barisan Nasional atas sebab-sebab berikut:

    1. Prestasi yang semakin merosot dengan mendapat hanya 133 kerusi Parlimen, penurunan 7 kerusi berbanding PRU12 mendapat 140 kerusi.

    2. Amat memalukan apabila 4 calon bertaraf Menteri Kabinet, 4 Timbalan Menteri dan 2 Menteri Besar telah tewas.

    3. Kehilangan sokongan daripada pengundi bukan Melayu dan Bumiputera terutamanya daripada kaum Cina menunjukkan bahawa gagasan 1Malaysia telah gagal sama sekali.

    4. Kegagalan Dato Seri dalam menangani isu-isu semasa yang dibangkitkan seperti korupsi yang melibatkan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, Taib Mahmud dan lain-lain pemimpin tertinggi Barisan Nasional memperlihatkan kelemahan Dato Seri sebagai Pengerusi Barisan Nasional.

    5. Kontroversi yang melibatkan isteri Dato Seri, Datin Seri Rosmah Mansor adalah merupakan liabiliti terbesar bagi para pemimpin dan penyokong Barisan Nasional dan antara penyebab utama segala usaha yang telah kami buat selama ini untuk kembalikan sokongan rakyat kepada Barisan Nasional dan UMNO menjadi sia-sia.

    Dengan alasan-alasan yang telah diberikan, maka dengan ini amat wajarlah sekiranya Dato Seri Najib Razak mengundurkan diri dan memberi laluan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menggantikan tempat Dato Seri sebagai Presiden UMNO, Pengerusi Barisan Nasional dan Perdana Menteri Malaysia yang baru.


    Sekian dari kami,
    Gerakan 1MMNRU (1Malaysia Mahu Najib Razak Undur)

    MOHON SEBARKAN!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. INILAH SALAH SEORANG PENGKHIANAT DARI PAKATAN ROSAK.

      Delete
    2. Hanya manusia bertopengkan syaitan yang menulis kata-kata di atas.
      Bodoh anon 9:13 pm

      Delete
    3. Anwar Jubo pun merosot jugak apesal hang tak suruh dia pegi mampos?

      Delete
    4. Najib menang 109 dari 120 kerusi Parlimen la mangkuk. 91% cemerlang! PRU12 umno cuma menang 79 aje, Najib menang 30 lagi kerusi dari Paklah kaki tidur tu. Tak tahu kira pegi tanya cina babi DAPIG tu, suh kira.

      Umno cuma kalah 11 je kerusi tu pun dekat kawasan 15-20% pengundi campuran. Dorang ni yang selamatkan PKR dgn PAS la jongos. Ramai pengundi melayu dah berpatah balik ke BN/Umno khususnya, majoriti PKR/PAS menang pun dah turun gila babi, paham ke tak, tak paham pegi kira ambik calculator dol..

      Delete
    5. 9:13.
      Pi mampoih la hg.sapa nak ikut idea bodoh kepala butuh hg tu

      Delete
    6. Bhai 09.13...lu sapa bhai yg sesuka hati guna kn 1 malaysia ni bhai...lu jiwa kacau ke...hahaha bangang pnya org,sesuka hati lu jew nk draf memo bodoh lu...1 malaysia tu berapa org... Org pas ke..pkr ke..dap ke...kemon bro..perang dah perang dah...
      ABC...ASAL BUKAN CINA

      Delete
    7. Weiii cina DAP...nko bleh klua dari blog ni bleh tak...nko takyah nak cari pasal kat sini...makahai lu apek...lu ckp sama bapak lu lim kit sial dia bleh pegi mampus sama mentor dia kat singapork tu...lee kuan puyu...lancau lu...

      Delete
  23. azran rani air asia-x tu apa masalah dia.. ? kata org melayu racist... maknanya org melayu tak boleh defend org melayu langsung ke? defend je terus jadi racist ?? bongok sungguh... yg terang2 racist di malaysia ni hang tak nampak .. tapi dok ampu lagi bangsa tu ??

    boikot air asia ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori bro...dia bukan melayu bro...pkai nama melayu jr...mamat ni agen cina provokator...kimak DAP..

      Delete
  24. Anon 9.13am...lu sapa nak gertak najib, betul prestasi dia teruk kerana masa bn di bwh pak lah, bn dah nazak! sekurang2nye bn dpt balik kedah, cuba rasional skit dan rapatkan saf, lu tgok DAP, PR kalah, pkr pun teruk, tapi masih bagi peluang Anwar mengetuai ketua pembangkang, lu sikit2 suruh undur...sepatutnye BN bersatu, unless lu mmg pukimak PKR atau DAP yg cuba mewujudkan sentimen undur najib...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...mamat tu bkn ahli umno...dia baru dpt ic merah...tu yg tak sedar diri..

      Delete
  25. ini bukan masanya nak suruh najib berundur.. ini masanya utk melayu bersatu dahulu ... itu agenda lebih besar ..

    ReplyDelete
  26. anon 9.23 .. saya bersetuju dgn anda.. entah2 itu muslihat musuh dlm selimut ... jgn kita sokong gerakan gesaan najib berundur... itu sandiwara pembangkang barangkali..

    marilah bersatu wahai kaum ku... ayuh melayu !

    ReplyDelete
  27. Tangkap semua yg beri kenyataan mengenai hasutan perkauman..termasuk blogger bodoh ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Termasuk Lim Kit Sial, bapak kau!

      Delete
    2. setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      Delete
    3. Bhai 09.26...lu nk suruh sapa tangkap sapa...lu kit sia mnteri kdn atau husam atau mat sabu...hahaha

      Delete
  28. Cool bro....Mei 13 minggu depan. Orang lain sedap-sedap duk kerusi empuk, kau pulak tidur lokap.
    Cool .....it's not worth it. Setakat buat kelakar dalam blog okaylah.

    Sebenarnya orang-orang besar dalam Umno tertekan kerana menyedari mandat mereka terlalu rapuh.....hanya 48% pengundi sokong depa (100% Cina sokong Anwar, 30% Melayu sokong Anwar). Ini demokrasi....hak peribadilah nak sokong sapa pun.

    Cool......

    ReplyDelete
    Replies
    1. BENAR..
      CINA SAYANG ANWAR.
      CINA KRISTIAN ANTI ISLAM.

      UMNO PENDOKONG ISLAM.
      SYIAR ISLAM BERKEMBANG MEKAR BERSAMA UMNO.

      Delete
    2. terbaik anonymous 9:29 PM

      Delete
    3. yup,
      hak peribadilah nak sokong/buat apa2 pun. yg penting, aku balik m'sia nanti, no more chinese product. malay, indian, or whoever except chinese yg aku cari dulu.

      Delete
  29. Malang betullh pencacai melayu dlm pakatan yg x sedar mereka dipergunakan olh DAP.. tgk parti korang ada depa tlg kempen pegang bendera malah jauh skali undi utk korang.. mmg kena ajing le sampai bila2 kalau korang menang sape yg berkuasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macamlah ko ni membela melayu sangat

      Delete
    2. Bhai 10.23...Sekurang2 nya...lu ada...

      Delete
  30. Replies
    1. ni sorang lagi mumayyiiiizz

      Delete
    2. Bhai 10.19 ABC..ASAL BUKAN CINA

      Delete
    3. Nko lah yg dah matang nye....sondol...

      Delete
    4. woi anon 10:19..ko tu yg x sunat..

      Delete
  31. Jangan peduli fake acc nih..sekarang Melayu bersatu "BOIKOT PRODUK CINA"..tak kira supermarket ka,beras ka,kedai ka,mana yang melibatkan kepentingan mereka kita BOIKOT..supaya mereka tahu..siapa kuasa membeli sebenarnya di Malaysia..penipu ckp UMNO melayu rasis,sebenarnya mereka sudah menunggu waktu yang lama utk jatuhkan kerajaan Melayu...orang Melayu tak takut mati,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nak boikot, boikot sorang2, orang lain nak terus hidup

      Delete
    2. Mmg kau tak blh hidup klu tak makan babi.ye tak???

      Delete
    3. Anon 10.17...gi mampus la lu kalo nak terus hidup dgn cara jilat telur cina...aku kompom boikot produk dan servis cina...nko nak ikut berhala nko nama anuwar tu nko ikut la...dia mmg suka produk cina pun...china doll maaa...boleh songket dari bawah maa....lancau pynye manusia...

      Delete
  32. Aku sekarang ni tengok orang cina mendidih j darah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat2 ni ambik dari kitab melayu umno ke????

      Delete
    2. Klu ikut kitab pas dia suruh mkn babi sekali dgn cina tu

      Delete
    3. Bhai 10.29...hahaha trbaik bro...bhai 10.13 lu ada rasa ke...

      Delete
  33. Tu tang hambat dan tak tangkap ke Cina bedebah tu? Humban ke lubang taik. Rejam dengan lebih sampai mampus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka2 nak rejam orang....nak jadi malaikat maut ke????

      Delete
    2. Klu mcm tu kau cium la lubang jubor dia

      Delete
  34. KALAU MELYU BUAT KOMEN MCM ITU POLIS DIRAJA NAJIB AKAN TANGKAP ATAS TUDUHAN MENGASUT, BILA KENA BANGSA CIBAI HANCIN NI POLIS NAJIB DAN HISAHMUDIN KERISMUDIN DIAM..SEBAB KALAU DALAM BASA CINA POLIS MANA FAHAM, DLAM BAHASA INGGERIS ADA SIKIT YANG FAHAM, POLIS BARU MSAUK KEJA HARAM TAK TAUA CAKAP ORANG PUTIH..KHASNYA JIKA DARI KELANTAN HEHEH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum..mlayu mesti teguh dblakang najib sbb dlm brita td ada wrtawan asing kta utusan rasis n najib tnya blik mcmana dgn swatkaba cina plak..so cma mlayu yg xpuashati dgn diri sendiri jew yg sanggup gadai diri krana duit pangkat reta mende seme bleh gadai..mlayu yg ikot demo sok ni mmg yg jenih xder jati diri..kta tgk brapa rame cina demo..cina rasis xper mlayu xble..huh

      Delete
  35. Nak hapuskan semua polis dan spr? Yea laaa tu. melayu mana nak menolong weh? Awak tu setakat 35 peratus aje. Belum tolak yg tengah isi borang migrasi australia. Cina nie sebenarnya bangsa yang gopoh. Dan bodoh. Dan kebanyakan yang ada di sini asalnya peasant dari china. Otaknya pun mmg mentaliti hamba. Buhsan dah aku nak menegok hidung kembang mata sepet nie. Dahla tak elok betul rupanya.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Betui..arwah nenek aku kata Apek China angkut taik yang mai awai dulu dah angkut dalam 100 tan taik taik dia...

      Gelak guling aku...

      China Angkut taik..kak kah kah..patot la china di Malaysia ni macham taik.....

      Nuar pon ikut main taik...aparaaa...

      Delete
  36. Brother KPN tangkap parpukari.dia penyebar berits hasutanjgn tsngguh lg.tangkap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg lu sakit hati ni knp bai? Cina dh beli lu ke?
      Yg cina provoke dlm fb, tweter n risalah tu ape? Lu buta kah?
      Kalu lu xde sifat tu..lu blah dr m'sia!!
      Pg ddk singapore!!
      Lu ni di kategorikn sbgi busuk hati dgn sdr agama n bangsa
      Lu bangsat

      Delete
    2. Weii cina DAP...lu ckp pun tonggang langgang lagi mau byk bunyi...lu bleh blah dri ini blog...kimak DAP

      Delete

    3. Habis parpu habis curry...lepas buat keja tungkus lumus untuk negara bapake polis bila lunch nak makan apa ?

      Bapak2 polis...kami suka kelakar dlm blog.

      Ini bagus pasai kami orang Melayu dan bumiputra celik internet...negara pon untong bila rakyat celik internet..itu dasar Negara...

      Nak nakal2 sikit dlm blog tu biasa la...

      Delete
  37. Cari root cause kepada semua permasalahan ini. KDN mesti tegas! Biar dikecam asalkan keamanan negara terjamin.

    ReplyDelete
  38. Alhamdulillah PAS bertambah kuat di Selangor. Mari kita sama sama doakan semuga MB kali ini dari PAS dan dgn ini dapat menjalankan hukum hukum Allah dan bersihkan Selangor dari semua pusat pusat hiburan, rumah urut dsn pelacuran. Tutup kilang arak yg berdiri megah di Selangor. Binalah Selangor agar menjadi contoh pd negeri negri lain. Buuktikan kebangkitan Islam. Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn ckp melalak lebih....kalau mb pas x buat semua ni...jawab lah nanti...
      Kita track mb pas ni ....kita tengok ada judi dgn rumah hiburan tak dlm masa 2 bulan kat selangor ni....

      Delete
    2. Sebagai orang Islam janganlah mengutuk. Ianya tak menyelesaika masaalah.

      Marilah kita sama sama berdoa kepada Allah. InsyaAllah doa kita akan termakbul.

      Doa anda diperlukan

      Delete
    3. aku adalah pengundi atas pagar yg mengundi bn..mane yg baik kita sokong xkira dr pas atau umno..memang masih terasa bengang ngan pas psal brsekongkol dgn dap kapir harbi yg sibuk nk jd pm n terang2 menolak ISLAM..tp bile mengingatkn pentingnya menjaga ukhuwah maka marilah bersama2 mendoakan MB Slangor yg baru dr Pas..harap MB pas x jd mcm lembu mengikut sajer segala kehendak dap kapir harbi nih..janji msti dikota..jgn jd munafik!..aper pon ABC & BCL tetapku teruskan..

      Delete
    4. Kalau orang berilmu agama masuk politik, dia harus bersiap sedia dengan segala cabaran yang akan berlaku seperti fitnah, cemuhan, penipuan, rasuah (kerat jarilah kalau tak berlaku), khalwat, salahgunakuasa, angkuh, hiburan, maksiat, PHD, menyinggung perasaan kawan2, disalahanggap, tidak dapat menunaikan janji dan berbagai lagi cabaran. Silap haribulan rumahtangga boleh hancur dan keluarga boleh bercerai berai. Kopiah dan serban pun boleh terbang tau ...

      Nak sangat masuk politik. Amek kawwww ...

      Delete
  39. Pegi mamposlah PAS nk tegak Islam.. dlm PAS sndiri pun MAKSIAT dan SYIRIK berleluasa.. punca Melayu rosak dan bepecah ialah krn PAS LAKNATULLAH!! Semoga PAS HANCOR di Selangor dn dimana shj..AMin

    ReplyDelete
    Replies
    1. PORAH LA PAS!!HIDUP JADIK MINORITI LA SATU HARI NANTI!!MENUMPANG DAP!LEBIH BAIK MASUK DAP terus...

      Delete
  40. Bro PK, ko tgk tak cmne rupa MARAH Ketua PDRM Melayu dan Ketua JSJ bila org Melay buat hal sikit.. je tp mereka kecut muka dan senyum basi bile Cina ugut, hasut dan hina POLIS dan perkauman?

    Bro PK..ko rase sape POLIS skrg ni?? Korang xnampk dgn Jelas ke skrg POLIS semakin pelik.. skrg belum ada menteri KDN tp POLIS dh mula buat tindakan tidak betul..

    Beratus2 laporan polis atas Tian Chua tp adakah muka ketua PDRM masam marah mcm dlm TV sebentar tadi?

    Kenapa jd mcm ni? Adakah POLIS jugah telah dibeli dgn Cina??

    Kenapa Namee Wee POLIS tidka keras.. PAPA GOMO terus ditangkap wpun aku xdgr apa bnda dia buat.. mana laporan POLIS atas dia?

    Apakah sdg berlaku pd Negara kita ini? Yg JAHAT dibela.. yg baik disiksa.. NAJIBB?? plss do something. pECAT Ketua POLIS Negara!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknye bangsa kita sndiri yg bunuh bangsa kita...punye nak jaga hati bangsa lain...bangsa komunis bila bersuara smua org tunduk...melayu dah makin layu terutama org yg ada kuasa...sbb nak jaga sangat kedudukan dan hati bangsa lain...aku sedih..yg aku temampu nak buat cuma boikot brangan dan servis bangsa cina komunis ni..aku akan support barangan dan servis org melayu yg mana ada...InsyaAllah...

      Delete
    2. Anon 11:16 PM ...

      We know you are a trooper of the red bean army. Don`t make stupid comments here. Go and do it at Malaysiakini or whatever.

      Tiu ni ama sohai.

      Delete
  41. Aku nak komen pasal demokrasi yang brader sorang tu eksplain. katanya ikut sukalah nak sokong Anuwar dan DAp. baguslah gitu.. tapi aku cadangkan kau pergilah duduk kat singapor sebab kat sana pun demokrasi jugak. \bezanya demokrasi sini dan sana sangat banyak, disana monopoli ekonomi politik dan ekonomi serta sosialnya sangat ketara manakala di sini demokrasi sangat baik dimana semua pihak dapat sedikit kek ekonomi dan satu bangsa itu mendapat kek yang sangat besar dan nampaknya mau merebut tempat membuat keknya pula..

    ReplyDelete
  42. Tggu menteri KDN bru,harap2 Shahidan kassim.
    Dia ni berani n tegas.

    ReplyDelete
  43. MARI RAMAI RAMAI MENYERTAI GERAKAN BOIKOT KEDAI CINA DAN HAPUSKAN SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN CINA KERANA MENGUJUDKAN SUASANA PERBEZAAN PERKAUMAN.
    BUY CHINESE LAST MOVEMENT (BCLM Malaysia)
    JOIN FB PAGE
    http://www.facebook.com/pages/Buy-Chinese-Last-Movement-BCLM-Malaysia/119764648103235
    AYUH SAUDARAKU, BANGKIT!!!
    PANGGILLAH RAKAN2MU UTK BERSAMA2 MENYERTAI GERAKAN INI
    PENGAJARAN SEWAJARNYA WAJIB DILAKSANAKAN SEKARANG!
    TUNJUKKAN SUARA KITA!
    -chinese neuker

    “PERSEKUTUAN TANAH MELAYU !”
    “FEDERATION OF MALAYLAND !”

    ReplyDelete
  44. Mau ic?......boleh, tapi kena pangkah bn...

    ReplyDelete
  45. hey mr bangla..u kerja kilang mana? itu taukeh kilang sapa nama?

    ReplyDelete
  46. Luahkan kemarahan orang Melayu dan tunjukkan kita memang tidak puas hati dengan orang cina. Biar mereka tahu

    ReplyDelete
  47. さんカイマン punya nickname atau nama samaran yang palsu memang tak mengenang budi di Malaysia langsung. Memang patut di jejak dan letak ke dalam penjara makan nasi kari pulak.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!