CONFIRM ANWAR ADALAH AGEN ZIONIS YANG MAHU HANCURKAN MALAYSIA! INI BUKTINYA

Wahai Melayu Yahudi yang sokong Anwar bagai nak gila, cuba kamu terangkan pada kita semua, apa benda ni? Ini orang Amerika yang lapor tau? Sedarlah wahai bangsaku! Sudah-sudahlah kamu diperlembukan oleh manusia durjana bernama Anwar ni!

Kalau nak baca kat link artikel ini, KLIK SINI

Kita tengok PAS pun dah kata terima saja keputusan PRU 13 ni, begitu jugak gang-gang Azmin, malah adun DAP juga telah mengesahkan tidak berlaku penipuan. Tapi kenapa Anwar gelabah semacam? Dia dah berjanji dengan Zionis yang dia akan menang, bila tak menang dia cuba jugak nak menang dengan menganjurkan demonstrasi!

Dulu ramai rakan dalam Pakatan support dia, kini cuma DAP saja yang beria-ia dengan anwar. DAP pun dah takut sebab Cina semua dah harap DAP menang, mereka dah sokong abis sampai 97%. Alih-alih kalah, Anwar kena jawab dengan Amerika manakala DAP kena jawab ngan pengundi Cina.

Nak tutup cerita kasi bikin havoc la, tapi kenapa melayu yang bersengkokol dengan Anwar tak boleh nampak? Why?

261 Responses to "CONFIRM ANWAR ADALAH AGEN ZIONIS YANG MAHU HANCURKAN MALAYSIA! INI BUKTINYA"

  1. some malay s so STUPIDOS,....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit Penaja berapa banyak sudah ambil kita tak tahu. Janji dengan Penaja penuh yakin yg Pakatan akan menang. Bila kptusan keluar, tertonggeng. Sekarang tidur pun tak dpt sebab penaja tagih janji. Jd takda cara lain bawak rakyat demonstrasi tunjuk tak puashati, rakyat akan bertelingkah lalu pecah belah, keamanan tergadai, lalu masuklah Penaja dgn kuasa konon nak tegakkan keadilan. Negara tergadai sebab itulah tujuan asal. Pengkhianat negara sepatutnya dihukum!

      Delete
    2. Janji Zionis dicapati Anwar

      Delete
    3. Agreed..some Malays so stupidos still pangkah BN walaupun dah tau agensi zionis bernama APCO masih beroperasi di Malaysia dgn bayaran RM76.7 juta setahun. Malaysia yg diperintah BN juga masih berdagang dgn Israel seperti yg disahkan oleh Datuk Seri Mustapa Mohamed, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) di Parlimen pada 19.3.2012,

      Kementerian Pengangkutan melalui menterinya Datuk Seri Kong Cho Ka pula pada pd 9.6.2010 mengesahkan di Parlimen bahawa kapal-kapal kargo Israel dibenarkan memasuki pelabuhan negara ini untuk tujuan perdagangan mengikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh pihak berkuasa pelabuhan

      Jadi sampai bila kerajaan kita yang diterajui BN hendak menjadi rakan mesra Israel - bayar kpd agensi Israel dan berdagang dgn Israel dan akhirnya wang yang kita bayar itu digunakan oleh Israel utk membunuh saudara2 kita di Palestin??

      Delete
    4. Juragan palsu, ni je ke yg kau ada? Boringggggg.. bukti bertulis dari israel atau agensi apco sendiri ada????? Mcm bukti yg parpu bagi dr Us tu...original punya..ada ka???boring la kau ni..sila cuba lagi ye

      Delete
    5. dengan secara terbuka dn terangnya tanpa bersalah pada 2012 juga anuar sebut dalam inerview CNN bahawa beliau menyokong usaha penuh memastikan keselamatan negara (Haram) Israel

      Delete
    6. Taksub sungguh, mungkin terlalu pandai kot?

      Delete
    7. http://storm62.wordpress.com/2010/03/02/umnos-cronies-and-their-related-companies/ ini semua salah,, melayu mana boleh pegang duit banyak2 tu pasal dia orang marah sangat.. kalau biar ke puak dia, pasti ker bayar cukai dengan jujur?

      Delete
    8. JAnganlah bodoh APCO ni lobbyist groupbukan nak memerintah Malaysia. Tapi Anwar agen Zionisrutk memerintah negara tu lain. Sama macam berniaga dengan orang Yahudi dan bagi orang Yahudi control kita ni lain. PR ni memang tak nak percaya benda yang benar tapi benda yang akde bukti mereka lebih percaya

      Delete
    9. apa2 hal mari kita fokoskan pada ucapan terbaik sebelum dan selepas PRU13.... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=81YiSzhWx0o&noredirect=1#!

      Delete
    10. http://lulangsi-lusei.blogspot.com/2013/05/lu-langsi-lu-mati.html

      Delete
    11. BODOH BETUL LAH HOUSE PK! BODOH MACAM LEMBU!

      Cuba korang google siapa "Tony Cartalucci" yang menulis artikel diatas.

      HE IS AN ASSHOLE BASED IN BANGKOK! Identity : Unknown!

      Inikah standard blog umno yang paling banyak pembaca? Khaaaarrkk PTUI!!!

      Delete
    12. George Soros kawan rapat dengan Rothschild CFR Bilderberg. Israel American influence their policy role IAPAC. Global Research based in Canada. He isn't an asshole.

      Delete
    13. I know cause I been following GlobalResearch.ca for over 3 years. AnonymousMay 12, 2013 at 7:04 AM don't simply say if you are ignorant.

      Delete
    14. Paling stupidossss juragan palsu. Kamu ni sama dgn nuar sebenarnya ialah bapok tua yg buta hati

      Delete
    15. Anon 10.00am

      Total bullshit!

      Dia kata organisasi Soros bagi duit kat Bersih dan Merdeka Center untuk mengujudkan kerajaan boneka di Malaysia.
      Hoi! berapa ribu Soros bagi?
      Najib belanja 59 billion untuk PRU 13,...... Soros gadai spender dia pun tak boleh sampai 59 Billion !

      Tak Lojik Langsung! boleh caya analyst tu?

      Delete
    16. Anon 12.29 ni gila babi ke? Kau ingat soros tu miskin macam spenda stopa? ? Bayar upah main janda dgn duit derma pas??

      Lepas tu nak kait dgn najib. Kau ni kosong sebenarnya, isi takdak. Tak nampak pun kau ni bijak, nampak bodoh ada. Puak pr ni takde ke yg cerdik2 sikit??

      Delete
    17. Anon 12.43

      Otak kena pakai beb!

      Negara ini ada reserve cash dalam Bank Negara dekat 500billion
      Nilai semua saham dalam BSKL melebihi 1,000 billion

      Takkan seekor yahudi korok macam Soros boleh sogok beberapa ratus ribu atau beberapa juta ringgit untuk " mengambil alih kerajaan" melalui kerajaan boneka? Mana pi otak hang? Apa kau ingat Anwar terencat akal ke?

      Kalau macam tu ,sama-sama kita ,kita kumpul duit sikit, derma kat Anuar, pastu ambil alih kerajaan. Malam kita pergi bank Negara, angkut semua simpanan emas dan matawang asing, kita blah!. Lojik ke? Cerita macam ni kat budak sekolah rendah bolehlah...

      Aku bukan kaitkan Najib......aku kata Najib belanja RM59billion untuk menang PRU13 (belanja krim,brim,klim,im,wtf etc etc, iklan, etc,etc). Takkan duit soros sedekah yang tak seberapa itu boleh menandingi kekuatan duit Najib? Ada paham ka atau nak kena explain lagi.

      Kau ingat Soros tu kaya sangatke? Sayang sangat dia kat nuar sampai habis harta dia.......apa Anwar liwat dia kaw kaw ke?

      Delete
  2. hoi melayu PKR bukak la mata tu besau2...jgn ikotkn nafsu tu...tolonglahhh...ko islam..aku pon islam...ko melayu aku pon melayu...ape yang lain nyer...???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju...ada Melayu bodoh yg masih pangkah BN walaupun dah tau agensi zionis bernama APCO masih beroperasi di Malaysia dgn bayaran RM76.7 juta setahun. Malaysia yg diperintah BN juga masih berdagang dgn Israel seperti yg disahkan oleh Datuk Seri Mustapa Mohamed, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) di Parlimen pada 19.3.2012,

      Kementerian Pengangkutan melalui menterinya Datuk Seri Kong Cho Ka pula pada pd 9.6.2010 mengesahkan di Parlimen bahawa kapal-kapal kargo Israel dibenarkan memasuki pelabuhan negara ini untuk tujuan perdagangan mengikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh pihak berkuasa pelabuhan

      Jadi sampai bila kerajaan kita yang diterajui BN hendak menjadi rakan mesra Israel - bayar kpd agensi Israel dan berdagang dgn Israel dan akhirnya wang yang kita bayar itu digunakan oleh Israel utk membunuh saudara2 kita di Palestin??

      Delete
    2. hidup lg ko nie...kesian mak ko...lahir anak pengiku Dajjal...

      Delete
    3. Juragan tipu ...

      Apa lu cerita ni. Kalau BN semuanya komen negatif. PR buat perkara negatif lu tak komen. Lu mental ke apa?

      Delete
    4. APCO tu takde masalh yang masalahnya Anwar ajen Zionist.Takkan kita nak biar ketua negara kita ajen Zionist bernama Anwar.

      Delete
    5. Siapa Juragan 69 tu? Ooooooooo makhluk yang hatinya hitam. .sehitam bajunya tu?Bangga Sungguh menjadi tali barut Nuar ye. Pi terjun masuk gaunglah sama Nuar!!! Mungkin terlepas dari kandang Zoo Negara atau baru keluar dr bergayut di hutan .Atau mengidap penyakit ba alif ba ya hitam.

      KING OF FRUITS

      Delete
    6. yahudi berkulitkan anwar pandikutti..

      juragan 69.. palsu ni..sah babi berkulitkan dia ni..!!!!

      Delete
    7. juragan 69

      lu kapirkan

      Delete
  3. Aku pun x faham knp pengikut2 anwar boleh taksub sgt sedangkan byk bukti2 jelas.... apa ilmu daaaa anwar pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilmu hantu Freemason.

      Delete
    2. Mereka pakai ilmu hitam kot, sebab tu masih ada Melayu yg pangkah BN walaupun dah tau agensi zionis bernama APCO masih beroperasi di Malaysia dgn bayaran RM76.7 juta setahun. Malaysia yg diperintah BN juga masih berdagang dgn Israel seperti yg disahkan oleh Datuk Seri Mustapa Mohamed, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) di Parlimen pada 19.3.2012,

      Kementerian Pengangkutan melalui menterinya Datuk Seri Kong Cho Ka pula pada pd 9.6.2010 mengesahkan di Parlimen bahawa kapal-kapal kargo Israel dibenarkan memasuki pelabuhan negara ini untuk tujuan perdagangan mengikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh pihak berkuasa pelabuhan

      Jadi sampai bila kerajaan kita yang diterajui BN hendak menjadi rakan mesra Israel - bayar kpd agensi Israel dan berdagang dgn Israel dan akhirnya wang yang kita bayar itu digunakan oleh Israel utk membunuh saudara2 kita di Palestin??

      Delete
    3. Juragan tipu ...

      BN menang, PR kalah ...

      Delete
    4. Tak puas bergayut kat hutan ke Juragan. Keluar buat onar



      KING OF FRUITS

      Delete
  4. Mesti nanti puak2 ni akan kata article tu konspirasi BN/Umno untuk menjatuhkan AI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Saya dah tunjukkan kepada mereka mengenai Anwar yang bersikap pro-Israel melaui artikel Jurusalem Post dan WSJ, dan penyokong pluralisme agama melalu ucapan dia di LSE, tapi mereka mengatakan tu semua permainan duniawi Umno. Kalau hati sudah tak tertuba tunjuklah bukti macammana pun tak akan diterima

      Delete
    2. Dap dan pas mgambil masa berpuluh tahun utk jadi kaya tapi dap ada sokongan dana pap sgpore...
      Pgayr baru setahun jagung dan baru 2 kali pru dpt mggerakkan jentera mrk secara besar2an..
      Semua org tahu utk satu parlimen digerakkan jenteranya paling tidak pun memerlukan jumlah wang yg banyak....klu tidak 6 ke 7 angka mmg tak bergerak....
      Klu bergerak pun sekadar pasang poster ciput2 mcm calon bebas....
      So tak heran ada dana dan janji krn malaysia negara yg kaya....dan strategik bagi laluan timur dan barat.....
      Fikir2kanlah....

      Delete
    3. Bn je yg pakai byk duit.beras bagi duit bg mcm2 bg nk beli undi.melayu gak yg bodoh dpt beras 5 kilo duit seratus dah kata BN bagus.

      Delete
    4. Bhai 11.40...adakh parti yg cuma bg janji dan manifesto palsu lbh baik dari bn bg beras dan duit seratus...adakh rkyt wajib prcaya kpd parti yg bg impian palsu dari parti yg cuba penuhi aspirasi rakyat dgn manisfesto dan jnji yg lbh logik....

      Delete
    5. woi juragan palsu...yg menipu tu PR bukan BN la bodoh!

      Delete
    6. Bhai 11.08 lu ada masalah ke...baru masuk blog PK ke...

      Delete
    7. taik nko la juragan palsu aka red bean army anjing DAP!!!

      Delete
    8. Bhai 11.37 hahaha lu nk buat reverse phsycho pun cari cara lain lh bhai...

      Delete
  5. Tak pa nuar bakal ke sg buloh..kes liwat on the way , tu buat meroyan..US anggap dia gagal, duit da sapu tp tak berjaya..

    ReplyDelete
  6. org mly and islam byk yg taksub dgn "ulamak" dan "pemimpin" dia org.. ada yg miskin amat dan tak baca pun internet ..cuma dengar ckp pemimpin/ulamak tu.. hidup mcm dekat kg2 aja.. jadi cara tuk sedarkan mrk kena lain.. org2 kg ni pun dok pangkah pembangkang wp pembangkg dtg masa nak dekat undi aja.. lagi pulak ramai rakyat yg suka kalau tak ada tol.. sumer mahu percuma aja .. kutuk BN ada byk hutang..tapi tak tau yg jlnraya tu dibuat menelan belanja..kalau mansuh tol mana nak carik duit utk byr gantirugi kontrak bina jlnraya kepada pemaju? pemaju dah guna duit dia bina jalan..semua ini menunjukkan rakyat malaysia mudah sgt diperbodohkan.. negara ini akan menjadi regresif bukan progresif kalau semuanya mudah sgt dibodohkan dn pentingkan diri sendiri dan rakyat tak lagi fikir langsung pasal moral serta nilai kehidupan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya 'orang kampong' yang tongong inilah yang telah menyelamatkan negara Malaysia dari di genggan si nuak dan serah pada orang yang dapat 38 kerusi tu. Kalau harap kat elit-elit Melayu yang computer-savvy di pekan dan bandar tu - entahlah.

      Delete
    2. Betul lah....kpg aku 95% undi bn krn haram undi pendubor dan pemuki serta cina dap yg berkuasa akan jadi bongkak tak spt cina komponen bn....
      Lim guano mmg bongkak.....

      Delete
  7. Bila dendam kesumat dah menguasai atau mengatasi minda, maka otak dah padam, tak boleh nak berfikir lagi. Syaitan dan iblis senang2 menghasut manusia, tak kiralah yg berjubah/berserban apa tah lagi yg sebaliknya. Juga sebab manusia tak pandai bersyukur dgn apa yg ada, mau semua free maaa.....

    ReplyDelete
  8. Melayu yang bersekongkol dengan Anwar hati dah gelap dan sama2 ikut dia bangga jadi pengikut yahudi zionist mata satu. Sebab Anwar dan jenis melayu ni la kafir harbi bertambah kuat dan wujudnya macam2 malapetaka kat Malaysia sejak akhir2 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita sabor jer, tunggu dan lihat. tak lama. US dan Yahudi dah clear yang depa kena kencing oleh anuar. nuar nie akan diamek oleh US dan Yahudi untuk di tazkirahkan dan di "ajar". lepas tu kita tak akan dengar lagi crita pasal anuar......
      roket pulak akan di kejar oleh kaum cina kerana tertipu dan akan melalui era sengsara sehingga pru 14.

      Delete
  9. Yg cerdik dlm PKR PAS DAP pun kena temberang dengan Anwar??? halamakkkkk ... how siow la ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendubor bukan shj kencing macai2 melayu...macai2 cina yg dianggap educated dan arrogant pun dia dpt kencing....
      Tak sia2 jadi pendubor dan pemuki paling popular alaf baru....pelakon lucah paling popular...

      Delete
    2. Takda yg "cerdik" dlm PKR PAS DAP, hanya ada yg "pandai" saja.

      Delete
  10. mana islam pada PAS yang selama mempertahankan kepentingan islam...adakah demi mengejar cita-cita PAS yang konon nya islam sanggup berkerjesama dengan dengan agen zionis seperti anwar...ia tak ubah seperti PAS menyokong yahudi satu-satu kaum dilaknat ALLAH...fikir-fikirkan wahai macai PAS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bob malaya.....best2, umno hentam pas, pas hentam umno.....bagus2

      Delete
    2. Hentilah kena kencing peliwat tua tu.....

      Delete
    3. PAS tu kudis Melayu yg mesti diubati...
      PKR tu barah Melayu dan mesti dibuang...

      Delete
  11. Macam mana la Melayu nak sedar, BN punya kempen macam hampeh. Asyik stai2 lama je. Ceramah2 bawah khemah, jumpa2 org macam cara lama je. Cuba buat strategi sikit. Guna propaganda daripada sekarang untuk membangkitkan kemarahan orang-orang muda ni pada unsur-unsur asing. Fahamkan diorang struktur politik dalam Malaysia ni. Guna la strategi sikit Najib dan BN oi. Aku penat la nak bagi nasihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cicak mengkarungMay 11, 2013 at 10:40 PM

      Cara orang lama ni berkesan. Slow and steady. Jangan buat macam Nuar. Gelojoh, akhirnya habis terburai dan terbarai.

      Anwar ni dah jadi macam The Devil`s Advocate. Faham2 je la.

      Bab Anwar jadi proxy Yahudi ni satu dunia dah tahu cuma nak tunggu sponsor dia sendiri dedahkan. Tapi kalau PR menang hari itu, perkara ini tidak akan didedahkan. Rasanya macam Azmin tahu perkara ini. Tu yang awal2 lagi dia berpura2 menentang Anwar.Bak kata Tian Chua ... ini semua sandiwara.

      Sekarang kita tunggu opera Cina DAP pulak. ***

      Anon 9:02 PM, cuba bagi tahu strategi macam mana harus digunakan oleh BN? Setakat nak kata ini tak betul, itu tak betul, gua pun boleh cakap.

      Delete
    2. Ini aku ringkaskan sahaja lah :

      1.Tubuhkan satu unit dimana untuk merekrut orang-orang muda terutamanya golongan IPT - jangan associatekan dengan mana2 parti politik, kerjanya cuma untuk menaikkan semangat org2 muda tentang anasir-anasir luar (yahudi /zionis dll) yang cuba nak kawal negara melalui proxi.

      2. Kena ada gerakan berterusan untuk mendedahkan tembelang dan salahlaku berkaitan ekonomi seperti kronisme dan nepotisme oleh pemimpin pembangkang. Perlu dibuat secara berterusan untuk meningkatkan kemarahan masyarakat. Guna la strategi lebih sikit. Tak perlu promosi atau selalu keluar berita pun, cuma perlu tukar strategi.

      3. Bila dah dekat pilihanraya tu, kenalpasti la kerusi2 utama supaya ceramah2 pembangkang diawasi fitnah-fitnah last minit macam yang kena kat Raja Nong Chik. Orang pengundi luar la yang terpengaruh benda macam ini. Kalau dah ada team yang monitor, perlu cepat-cepat di tangkis dan beri penjelasan semula face to face atau cara-cara lain yang berkesan.

      4. Kempen BN tak habis-habis tumpu bagi SMS kat aku pasal transformasi kerajaanla , lagu2 mengarut entah apa lagi. Kempen perlu serampang dua mata. Satu yang kempen untuk terangkan pasal benda2 yang formal dan official pasal polisi kerajaan. Kedua perlu ada propaganda berterusan yang boleh menaikkan semangat patriotism atau lain2.

      Banyak lagi boleh dibuat tapi perlu ada STRATEGI. Bagi orang-orang muda rasa diorang sebahagian daripada gerakan untuk mempertahankan negara ini. Tapi jangan la buat membabi buta. STRATEGI perlu mula dari sekarang.

      Brainstorm la sikit team Najib oi. Takkan semua aku nak dedah kat sini. Sebahagian taktik dalam perang adalah shock and awe. Pikir2 la.

      Delete
    3. Sedara aku dulu pembamgkang sekarang BN sebab dia sendiri bersama SPR mengangkat peti undi ketempat perkiraan. Sah tidak ada tukar menukar tetapi PRyt kata mcm2. Fitnah kata peti undi ditukar ada black out. Benda ini yidak berlaku. Selepas dia sendiri saksikan dia dah menyampah dgn PRyt yg kuat memfitnah. Rasakan itu baru satur org dpt tau kalau ramai lagi mcmana.

      Delete
    4. amat setuju dengan cadangan ano 11.46pm. banyak yang perlu dibuat untuk cover all ground. gerak ini kena buat oleh semua komponen BN. media coverage biar menyeluruh...jangan asyik2 PM, TPM, Rosmah, Menteri Penerangan. Kena tunjuk jugak komponen yang berkerja keras untuk kaum masing-masing, MCA, Gerakan, MIC, dll. tiap2 pemimpin perlu aktif di rumah ibadat masing2....islam dengan masjid dan surau, Christian dengan gereja mereka, cina dan india dengan kuil-kuil mereka. dan......aktiviti ini berterusan dari sekarang sehingga PRU 14 !!!!!
      sebagai contoh....penganut pas semenjak lebih 10 tahun yang lalu dan sasar ambil-alih dan control surau dan masjid, lalu dibuat kuliah2 agama/propaganda party hari-hari. orang umno kena kuat untuk buat seperti ini.....

      Delete
    5. Cara kempen BN tak boleh ikut PR sebab cara kempen PR amat amat amat keterlaluan teramat amat amat banyak fitnah dan provokasi. Terlalu agresif dan bukan budaya Malaysia berkempen seperti itu.

      Delete
  12. Ilmu liwat-meliwat

    ReplyDelete
  13. Mereka akan kata, berapa juta duit rakyat habis najib guna untuk beli amerika syarikat kuarkan berita ni? Hahaha

    Golongan pkr ni, mereka dah butakan mata hati mereka sendiri utk terima petunjuk Allah. Tp gua kenal sesetengah mereka ni, ada jgk yg sbnrnya hati tak buta pun, mereka sedar anuar ni jahat, tp mereka tak kesah asalkan dpt gulingkan kerajaan bn sbb ada 'benda' yg diorang tak puashati dgn kerajaan. Pendek kata, politik dendam kesumat. Kadang2 naik pelik, projek tak dpt pun salah kerajaan ke?

    Org pas pun sama. Ingatkan betul2 alim,rupanya alim kucing. Sesetengahnya la. Dalam hati penuh prasaan benci, dendam, riak, takbur, ego, angkuh sombong. Rasa dialah yg paling Islam. Pdhal sbnrnya ada benda tak puashati dgn kerajaan. Kadang2 naik pelik, kalau tak dpt bantuan kerajaan pun salah kerajaan jgk ke? Kalau tak layak, jgn tamak. Allah marah kalau tak letak sesuatu ditempatnya.

    Tp sesetngah org pas ni, aku rasa kesian sgt. Mereka ni bukanlah alim kucing, mmg btl2 alim punya, tp kena tipu dgn pas. Konon pas perjuangkan negara Islam, tp x sedar ke pas sekongkol dgn dap, dap bagi ke negara Islam? Langkah mayat dulu kan. Pas nak laksanakan hudud, tp takkan org2 alim ni tak tau perundangan Islam? Bkn hudud je Allah sebut, Allah sebut qisas, takzir dll sila kaji sendiri. Tp knp pas ni nk laksana separuh2 je? Islam ni menyeluruh. Kalau nk buat hudud, buat qisas jgk, hukum pancung kepala pembunuh. Kat sini je, aku yg waras boleh fikir, perjuangan apa yg pas ni bwk? Knp separuh2? Nmpk sgt hudud utk pancing pengundi.

    Org yg betul2 alim bkn alim kucing ni tlg la sedar,bukak mata hati tu. Anda alim kot. Asas negara Islam ni perpaduan ummah, bknnya hudud. Kita kne bersatupadu dulu lawan musuh Islam, baru kita kuat. Takkan benda basic pun tak boleh fikir? Knp rasullullah saw dulu berdakwah dulu bersusahpayah, ramai2kan ummah,satupadukan ummah dulu,baru dia buat negara Islam guna perundangan Islam di madinah? Jelaskan, perpaduan ummah dulu, baru boleh fikir negara Islam. Kalau setakat jadi barua dap contoh kat penang, mcm mana nk tertegaknya negara Islam tu? Cuba cerita....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam buku jingga tidak dinyatakan bahawa pr akan menerapkan nilai nilai islam bila memerintah malaysia, dalam manifesto bn pon juga tidak dinyatakan akan menerapkan nilai2 islam bila bn memerintah malaysia.

      PR / BN......sama saja.

      Delete
    2. Tapi BN tak pernah lah pulak suruh perlahankan azan mcm kat penang.

      Delete
    3. Setidak-tidaknya anon 9.21, BN ada pendirian tetap dalam satu-satu isu melibatkan agama dan kita tau hak Islam, bumiputera dan kesultanan kita tetap dipelihara. Orang kata, if you can't choose the best out of your options, choose the one that is better than the other out of the worst that you have.

      Delete
    4. 9:40pm

      Kalau dengar azan kuat macam mana pon, kalau tak pergi masjid....serupa lah macam cina dap.





      9:44pm

      Kalau pemerintah tu baru memerintah, boleh le kata gitu...dah lebih 5 dekad merintah pon masih kata gitu...memang cerdik sangat.

      Delete
    5. 2.05 mengata diri sendiri ke?? 5 waktu kau pergi solat kat masjid ke?? Kalau diri tak hebat mana rasanya tak perlu perkecilkan org.. riyak sungguh.

      Nak pilih antara 2 pemimpin yg masing2 taknak tegakkan Islam dgn menyeluruh, baik pilih yg kurang mudarat. Aku nak pilih pas pun takut sbb sekutu dap berjanji nak kristiankan malaysia, sekutu pkr pulak ckp org melayu patutnya bebas pilih agama atau kata lainnya, menggalakkan melayu murtad.

      Tapi kalau aku nk pilih bn, insyaAllah, dah 56 tahun merdeka pun, Islam tetap agama yg diiktiraf kat Malaysia. Sampai kalau melayu nk jgk murtad, takkan diiktiraf sama sekali apa lg nk buang perkataan Islam dlm ic. Dlm perlembagaan dah termaktub, selagi kau melayu, kau adalah muslim.

      Alhamdulillah. Thanks nenek moyangku. Terima kasih kerana mempertahankan Islam dibumi malaysia. Yg penting, nenek moyang kita semua pun lg bijak dr totok pas. Benda basic pun x mampu fikir. Pergilah korang buat negeri Islam kat penang. Kesian, layak jd kuda je kat penang.

      Yg paling kesian, melayu bodoh je undi dap, dap tak hingin pun undi pas pkr. Auch

      Delete
    6. Yg dahsyatnya ialah apabila ustaz-ustaz pong membela si al jubs ni disertakan dgn dalil dan hujah berapi lagi...

      Delete
  14. Polis kan ada, mahkamah pon ada, tentera pon ramai.....tak kan tak reti apa yang patut di lakukan ke atas anuar sekor ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. menteri kdn tgh karang amaran weeiii...

      Delete
    2. Baru tunjuk artikel kat atas tapi masih tak faham. Sensitif sikit la bro. Bukan boleh main sondol je.

      Delete
  15. Tanah Melayu untuk Melayu adalah promised land bagi orang2 Melayu keturunan dpd Nabi Ibrahim dpd isterinya Keturah. Tanah yg dijanjikan oleh Allah untuk kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak akan hilang Melayu di dunia. Bangsa ini lah yang akan menghancurkan Negara Israel nanti.

      Delete
    2. Insha ALLAH. .JANJI ALLAH SWT ITU BENAR!!! Masanya akan tiba. .BERSATULAH BANGSAKU!! NUAR=DAJAL akan tewas dengan kekuatan kita.

      Delete
  16. Anon 9:02....aku setuju dengan awak....
    Budak2 muda bukan nak rajin dtangncermah lepas isyak bagai...
    Strategi diinternet pun mcm hampeh..bak cerita lucah tak habis2.
    Jadikan blog satdee sebagagai rujukan...tapi mintak guna ayat lebib mudah....ayat dia tinggi orang kg tak faham...apa2 pun gunakan fakta danntepis fitnah dengan fakta yg tepat dan cepat...
    Banyak fitnah pembangkang lepas mcm tu saja...
    Blackout tu bukan susah sangat nak siasat...cari ketua tempat mengundi, pengundi, agen jadi saksi cerita hal sebenar..tapi ada yg buat?...nasib kakak ktm ada fesbuk dia boleh cerita hal sebenar...

    Aku tak tau sapa penasihat najib...tapi dengr cetita nama omar ong?

    ReplyDelete
  17. Jangan harapkan penyokong PR akan sedar...sebab mereka dilahirkan dengan kebodohan melampau...Ulamak2 mereka pun banyak yang dah sesat....kita fokus pada Pengundi Atas pagar dan golongan muda dengan membimbing mereka kejalan benar...

    ReplyDelete
  18. betul tu toki saya sokong 100%....

    ReplyDelete
  19. Puak -puak Melayu yang sokong PAS dan PKR ni kalau jumpa mereka bagi ucapan "Hidup DAP, Hidup DAP"
    Tak payah bagi salam dah. Bila mereka dah sedar esok, baru bagi salam.

    RD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak bersalam dgn pendubor yg ramas butuh jantan gay sanggup pulak mrk tu????

      Delete
  20. Addie,

    Siapa yg mendengar anuwar bercakap hampir pasti akan terpengaruh. Tun M pun tertipu sampai berbelas tahun. Aku rasa kat sini pun ramai yg jadi penyokong tegar Anuwar dulu. Tambahan waktu muda belia, tahun 1998 dulu ramai rakan dan aku sendiri melaungkan reformasi, waktu tu imej Anuwar jauh lebih hebat dari sekarang..

    Tapi lama kelamaan kita mula mengenali anuwar..bapak mengkarung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sifaf seorg gay bermusai dan janngut sejemput mmg mcm budak kecik....
      Selagi tak dpt apa yg dihajat....akan meraung menangis mintak perhatian hingga hajatnya ditunai...
      Bagi aku....selagi dia tak dpt jadi pm selagi itulah dia akan meraung utk jadi pm.....
      Klu aku tak tahu sejarah hidupnya....mgkin aku akan sokong....ni dah tahu...mtk maaf ler...

      XReformis 98

      Delete
    2. yer aku dulu sokong anuar jgk sebab simpati,tapi lama2 jadi meluat aku, tak habis2 demontrasi jalanan,himpunan nak tunjuk kuat. Dah la bila PRU penyokong2 diorang kurang ajar xreti hormat konvoi hon pagi2,anak aku baru dua bulan dok terkejut ja.apa daa.

      dari cara dioran pun dah tahu kalau depa perintah rosak negara ni.

      Delete
    3. Lepas je PRU13, Anwar dah pun dapat anugerah PM. Yang ni lah pengikut2nya terut sama meracau dan meroyan sebab big bos dia dapat title PM. 'PM' tu lah 'Pesakit Mental'.

      Delete
  21. melayu yg sokong anwar ni bukan setakat buta mata bahkan dah buta hati dek hasutan anwar!!

    ReplyDelete
  22. apasal lah ada melayu yg bodoh bengap yg dok sokong si anwar tu!!
    buat apalah korg nak sokog si agen zionis sprt anwar tu!!
    bekerjasama dgn dia tak akan bawa apa2 kebaikan pn lah malah bala yg dtg adalah!

    ReplyDelete
  23. Pertama BN terutama kena bersihkan imej yg terpalit dgn rasuah dan penyelewengan .yg fitnah nafikan sekerasnya .yg bersalah bicarakan.jgn back up banyak sgt.kedua kurangkan penyelewengan dan pembaziran.ketiga dan yg paling penting kurang aktiviti berunsurkan maksiat dan mungkar berkaitan dgn anjuran parti.kalau konsert artis tu gantikan dgn ustaz kazim je la.biar ngo atau swasta yg buat konsert2 nih.jgnler anjuran umno lagi.kita perlu buat macam ni bukan nak pikat pengundi cina.tu dah takde dah.anggap pru14 sama ataupun 100% cina sokong dap.yang kita nak adalah penyokong melayu dan islam kembali kepada Umno dan sedar bahaya menyokong Pakatan.satu lagi jagalah sabah serawak.cepat2 buat highway pan borneo.kalau boleh jgn ada tol.buat projek impak besar pada penduduk borneo.Imsya Allah PRU 14 milik BN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat....kesilapan besar ialah ds najib tidak keras langsung melawan org yg fitnah beliau dan kluarga..Mana tak budak2 macai yg tak tahu siapa pendubor senang jer percaya akan fitnah pendubor...
      Musim baru nie...klu ds najib malas nak lawan fitnah tersebut...lantik menteri khas sbg jurucakap mcm jurucakap presiden us....
      Jgn harap perkara ini remeh....hilang keyakinan org2 cina berpunca juga dpd fitnsh2 yg disangkal hangat2 taik ayam oleh ds nsjib dan bn.......
      Tengok gaya silap mata penfubor menangkis tuduhan thdpnya....tolonglah lbh keras sikit...

      Delete
    2. sangat tak faham kenapa kerajaan, PM dan lain2 pemimpin UMNO/BN boleh dok diam tak tangkis fitnah dan tuduhan oleh pembangkang. kenapa takut unless fitnah dan tuduhan ada kebenaran. tengok PAP & pemerintah singapura...silap cakap kena saman....dan mahkamah mereka tak takut untuk memberi favour kepada kerajaan. kerajaan dan pemimpin kena tunjuk kekuatan dan kebijaksanaan. berlembut bukan bijaksana, tapi bangang!!!
      dengan banyak nya gadget audio visual digital yang canggih, tak kan lah orang umno/pegawai kerajaan tak boleh nak produce evidence untuk memulakan saman????? banyak orang yang tak pandai sebagai penasihat atau ramai kitol kot. So PM/TPM tolong pikir2 lah....kalau dah tak ada orang yang sanggup jadi penasihat, biar saya yang jadi penasihat...

      Delete
  24. Datuk seri anwar ibrahim-raja fitnah dan propaganda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aljuburi yahudi laknatullah akhir zaman.

      Delete
    2. DATUK SERI ANUAR IBRAHIM AGEN RAKYAT

      Delete
  25. salam sejahtera semua.. jika betul Nuar bersalah maka tangkaplah.. so slagi tak ditngkp fikirkanlah?. Yg amat nyata temberangnye siapa yg bagi APCO, NFC, Lisen AP, Dll, cuba check akaun anak menteri dan kerabatx. agakx duit rakyat ke atau mak bapak mrk sendiri.. contoh - elaun ADUN 5k.. so semak brape aset mrk ade dll. Yg derita adalah rakyat.. hrg brg keperluan naik..mangsa org kg spt sya... di lokasi sya negeri BN.. minta bantuan drpd DAP dan PAS dilayan dan dapat.. tapi mohon bantuan daripada YB.. mcamx birokrasi yg perlu diatasi akhirnye GAGAL...fahamila semua rakyat... duit income tax kita utk siapa? fikirkanla..so gunakanlah akal yg diberikan Allah. semua agama mengajar kebaikan.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku mintak bantuan dr bn senang je dapat? Dah rezeki aku kan, alhamdulillah, dgn izin Allah jugak.

      Jgnlah sbb x dpt bantuan, kau nak hasut orang lain benci kerajaan. Usaha lebih sikit. Ni dap pas dah bantu, alhamdulillah la. Kau undi la dia. Tp kalau kau amik brim jgk, err maknanya bn xzalim mana pun.

      Btw org lain pun byr income tax jgk. Yg pasti najib byr income tax lagi banyak dari aku dan kau..
      Tak pyh lah hasut org. Org kaya je byr income tax,org miskin xpyh byr. Takkan nak kaya sorang2 kan, ramai org miskin layak kena bantu. Mana tau duit2 yg kita bayar tu mengalir pergi kat saudara2 kita jugak.

      Muhasabah diri,belajar bersyukur.

      Delete
    2. Anon 1001....ko ingat pr cukup jujur????
      Mrk yg mng di negeri2 2008 dan 2013 ini akan beri kpd lawan mrk setiap projek2....
      Sekurang2nya projek2 bn bwh najib diurus dgn lbh baik jika dibanding negeri selangor dan penang..
      Dan yg aku tahu org2 pas dan pkr pun dpt juga projek2 bn krn mrk juga berhak dan layak....
      Tak mcm dap slgor sampai mmbunuh diri beng hock diancam oleh cina dap dlm kes penyekewengan mrk.Alih2 bn jugak yg disalahkan...

      Delete
    3. Bhai 10.01...jika benar adun,mp menteri bn bersalah maka tangkaplh..so selagi tak ditangkap fikirlh...yg amat nyata temberangnya siapa yg terima bantuan dari yahudi,usa serta agensi asing cuba check akaun anak dan kerabat mereka...dgn elaun ADUN rm5k.. So semaklh berapa aset pemimpin pr ada...

      Dari mana punca pndptan dan aset yg mereka ada...adakh pemimpin pr baki rm12 - rm30 hujung bulan dlm akaun mereka cukup ke elaun rm5k sebln...bhai kbnykan ayat yg aku guna ialah ayat lu..cuma aku tukar watak jew...cecuba lu fikir2kn

      bhai tmpt aku elok jew klu nk bantuan...tak prnh tnya pun org yg mohon tu dari parti mana...tp isi borang tu wajib le bhai..kecuali klu dtg sebagai pengemis...takpalh klu tmpt lu dibwh pr,dan tk dpt bantuan...takda hal utk salahkn umno...org pr dgn salahkn umno mana boleh pisah...

      Delete
    4. Betul juragan.....jika benar pemimpin bn buat onar...dia terpaksa tggung akibatnya...
      Aku rasa org umno/bn tak akan menerima mrk...
      Sedikit pun aku tak respect.....
      Sarankan puak pr kumpulkan bukti dan buat laporan....

      Delete
    5. ini dia pemimpin2 yang buat onar sejak dulu lagi.. http://library.perdana.org.my/Digital_Content/PLF/WHITE-PAPERS/1006335.pdf

      Delete
    6. 10:15pm....nak ambik gula-gula ni, pegi main jauh jauh, pakcik nak potong rumput ni.

      Delete
    7. Pokcik 7.59, aku gula2 tak layan dah, kalau nak rasuah, baik bg aku banglo sebijik atau ferrari sebijik. Kesian, pokcik ni kerja potong rumput ya? confirm x perlu byr income tax, so rasanya x perlu merungut sbb pokcik x sumbang apa2 pun kpd negara. Lol

      Delete
  26. polis takut ke nak tahan anwar ni....agen yahudi bahaya ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bahaya.....dia terima dana dan jika jadi pm yg terlalu diidamkannya....dia boleh gadai dan ikut telunjuk mrk...
      Ambik cth dgn mmbina marine base us di pantai barat smnjung....dgn ada pengaruh luar yg berpusat di malaysia.....sukar kita jadi negara berkecuali krn semua sedia maklum siapa polis dunia dan negara2 yg benci polis dunia nie....
      Ni yg aku dpt dari sumber 'suaram taja lanun kiram...'.

      Delete
    2. 10:01 / 10:38pm.
      Kilang rokok, kat malsysia siapa punya, kilang arak kat malaysia sapa punya, macam mana semua tu boleh ada kat malaysia, siapa yang meluluskan nya?

      Rokok yang orang ramai orng malaysia hisap...siapa punya?

      Coca cola yang orang malaysia ramai minum tu...tuan punya dia siapa?

      Undang-undang malaysia yang diguna pakai sekarang....undang2 siapa tu?

      Budaya yg banyak orang melayu amal kan dulu hingga kini....bercinta sebelum kahwin, siapa yang ajar budaya nie?

      Berzina sebelum bernikah, begaul bebas lelaki / perempuan tanpa batas....ini ikut budaya siapa?

      Aku berbangga sebab anda berdua anti yahudi, tapi aku rasa kita kena sedar adakah kita ini salah seorang penyumbang tetap kepada syarikat yahudi, atau perangai kita memang sama macam yahudi....cuma kita tidak sedar.

      Delete
    3. Brader azazil hisap rokok tak? Pernah makan mcd x? Pernah makan kitkat, maggi, starbucks, atau pernah pakai brg johnson johnson tak? Facebook ada tak? Saja nak bagitau, ni semua product yahudi.

      Rasanya tak pernah pun nampak kempen bercinta sebelum kahwin kat tv. Kempen sayangi selangor selalu nmpk, tp kempen bercinta sebelum nikah rasanya belum ada lagi. So kalau anak muda cinta sebelum kahwin pun salah najib ke? Makbapak budak tu nak campak mana?

      Kalau brader azazil mampu tarbiyah paling busuk 10 org berhenti merokok, boleh la usul kt najib tutup kilang rokok. Tp kalau diri sendiri pun merokok dan x mampu berhenti, kunyah la rokok tu sampai kuar muntah hijau.

      Dah nama pun pembangkang, ada je benda nak bangkang pdhal diri sendiri buat. Kelakar

      Delete
    4. Bhai azazil...klu setakat brckp tnpa brfikir tnpa mnjd pembuat dasar dan tnpa mnjadi perlaksana dasar mmng mudah...bhai rokok atau prbuatan merokok ujud sebelum atau selps kilang tu ujud...arak disebut dlm quran dgn jelas...mana yg ujud dulu...

      Bhai sbgi pmbuat dan prlaksana dasar dlm negara majmuk kerajaan kena buat utk semua...jika tak maka keadilan tidak di letak ditempt yg betul....apa hukumnya lu lbh tahu sbb lu antara yg waraq dimalaysia...

      Bhai...blh lu tunjukkn kempen kerajaan utk galakkn merokok dan minum arak kpd rakyat malaysia khasnya dan melayu umum nya...bhai org pas takda yg merokok atau minum arak ke??? Org yg beragama islam yg yakin dgn Allah tidak perlu pas atau umno utk mngharamkn arak...

      Bhai...kelantan yg mngaku negeri islam dan rakyat yg bragama islam lebih 90% pun tak wartakan penharaman jualan arak di bumi serambi mekah...bhai salah kerajaan ke wlupun memberi 100% penentangan trhadap dadah ttp bnyk org melayu di malaysia hisap dadah...kerajaan galakkn ke..

      Bangsa melayu paling ramai trlibat dgn ketum...kerajaan suruh ke...org kelantan tak terlibat ke dgn gejala sosial wlupun dgn bngga mngatakn kelantan dibawah kerajaan islam...salah kerajaan pas ke..atau salah individu yg trlibat dgn bnda negatif...di sekolh pondok di kelantan 100% positif ke..

      Bhai brtapa dangkalnya fikiran lu klu mnyatakan budaya brcinta sebelum kahwin adalh budaya yahudi....bhai berapa ramai anak org pas yg kahwin dulu baru brcinta.. Bhai cinta dan nafsu dtg dari kurniaan Allah kpd manusia tnpa mngira apa bangsa...klu kita sekelompok manusia tngl tmpt trpncil adakh perasaan cinta dan nafsu ini hilang..

      Bhai tidak ada mana kerajaan yg mmpu utk letakkan 1 pnguatkuasa cegah jenayah dan maksiat utk setiap 3org rakyat...bhai di kelantan tak prnh ada kes khalwat dan zina ke??? Jika lu nk salahkn kerajaan pusat gagal...maka kenapa kita tak salahkn kerajaan negeri yg juga gagal...

      Bhai azazil....syaitan azazil tu berada dimana saja tnpa mngira parti apa kerajaan apa,negara apa,bangsa apa...bhai jujur dgn soalan aku...adakh lu yakin dgn hati lu jika tumbangnya kerajaan bn...maka kerajaan pr akan laksanakn apa yg pas war2 kn atau keadaan lbh teruk bila dap akan pinda prlmbagaan....apa yg dap akan pinda lu fikirlah....ISLAM FOR ALL

      ABC...ASAL BUKAN CINA...

      Delete
    5. 9:51 / 9:53am......jadi bermakna kerajaan dan rakyat malaysia ada kerjasama dan membntu yahudi...begitu ke? Kalau yaer begitu tak payah ler nak menjerit mengatakan malaysia anti yahudi...

      Juragan69.....bagus!.....sebab engkau dah kenal dengan azazil....aku yakin engkau pon tahu apa tugas dan dan matlamat azazil....

      Aku dah agak, mesti kau akan bersyarah panjang lebar.....tapi bagus..., sekurang-kurang nya aku dapat tahu apa yang engkau tahu dan aku boleh tahu apa yang aku tak tahu.

      Tapi kalau boleh....bila bagi hujjah tu, tak payah le selak kain orang lain bagi nak tutup kain kita.

      Delete
    6. Bhai azazil....lu tak jwp lg dgn persoalan yg aku minta lu tlg jwp dgn jujur....apapun jawapan lu aku terima tnpa sebarang komen dari aku...skdr nk tahu pndirian dan pndngan lu....

      Delete
    7. 12:28pm...apa yang Allah perintah dan apa yang nabi suruh pona engkau berani bantah dan sanggah,.....ini kan pulak komen daripada aku.

      Lagi pon engkau bukan nya suka sangat pada islam.

      Yang bagi komen secara maki hamun....langsung kau tak ada komen.

      Yang komen nak kepada islam.....panjang lebar kau sanggah dan bantah.



      Delete
    8. terbaik juragan 69...tak terjawab....haha

      Delete
  27. Melayu yg sokong nuar jubo dan dapig adalah melayu yg lancau xpotong atau bapak xazan kat telinga masa beranak dulu.Mungkin mak bapak xmandi junub lepas main.Jadi dapat anak mcm pukimak je

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik bahasa! bahasa lu menggambarkan akhlak lu.

      Delete
    2. 10:13pm..marah macam mana pon, bahasa kena jaga, wahai saudara ku...

      Guna bahsa yang macam tu anda pon tak untung apa, dan dia pon tak terjejas apa2.

      Tapi....gaya bahasa kau....orang lain boleh 'nampak' engkau ni macam mana.

      Delete
  28. mungkinkah ini satu konspirasi Dajjal utk menghancurkan negara malaysia yg merupakan negara islam dari kerja tgn puak yahudi?mungkinkah bendera PkR ada simbol / ciri2 dr freemason??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dajjal dalam badan tu kasi buang dulu...

      Delete
  29. Setahu aku bersimbol mata satu adalah DAJJAL...

    ReplyDelete
  30. Absolutely YES symbol mata satu adalah simbol yg di pakai oleh illuminati/ yahudi freemason, tengok duit us.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun nampak seperti kebetulan simbol mata PKR, ALLAH telah awal-awal memberi petunjuk yang jelas kaum dajjal berwajah PKR. ahli dan ulama pas macam mana? masih nak bersepakat dengan kaum dajjal???

      Delete
  31. Najib kena beri perhatian kpd melayu terutama yg berpendapatan rendah bumi putra sabah dan serawak kaum india bumiputra siam orang asli cino pandai2 lah.Boleh mintak ngan dapig.Melayu konon elit boleh blah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong beri tumpuan pd sabah swk dan kaum india yg dimomokkan sbg pgundi hantu....
      Dap tahu tinggal undi india yg boleh bantu mrk....dgn memomokkan pgundi kulit gelap org india tak turun mgundi.....wo...banyak kes india dihina oleh pr masa pru13...

      Aku mgjr di kota samarahan sarawak...jambatan sg kota smrhan yg pddk setia dgn bn hampir 25 tahun tak terbina2.Harap sblm pru14 nie dpt dibina sbg mghargai jasa mrk selama ini....

      Delete
    2. ano 10.48 pm, cepat2 bersama-sama penduduk hantar surat minta jambatan. bila hantar surat tu, salinan dipanjangkan kepada pejabat KM Sabah dan pejabat PM.

      Delete
    3. bukti bn janji dicapati.
      rakyat setia bn kecewa lagi,

      Delete
  32. Juragan69, knp kita bersikap selective. Bila ada isu dibangkitkn berkenaan malaysia dan yahudi, sama ada isu itu berbentuk fitnah, atau benar, kita terima shj kalau ia mengenai UMNO/BN. Tapi kalau ia mengenai Anwar, knp tidak mahu terima plak? Knp selective? Walhal Anwar sendiri berckp secara terang dan jelas, menyokong keselamatan israel. Bkn selindung2 lagi. Isu murtad lina joy, knp begitu liberal sgt bagi sokongan kpd lina joy. Isu kalimah Allah pn, knp beriya2 sgt sokong puak kristian? Semua isu2 tu,.....x kn buat2 pekak je? Psl isu kapal israel tu, ZIM, adalah syarikat perkapalan dunia, yg memberi perkhidmatan penghantaran barangan. Mcm juga syarikat penghantaran parcel, mcm FEDEx. Dia hanya hantar barang dari mane2 tempat didunia ni ke malaysia. Mugkin syarikat eropah guna perkhidmatan die utk hantar barang dri eropah ke malaysia. Itu shj. Malaysia tiada hubungan dagangan dgn Israel. Tiada barangan di import dr israel. Kalau sykt asing nk hantar barang guna kapal Zim, tiada kaitan apa2 dgn dagangan dgn israel. Kapal tu berlabuh, punggah barang, pastu blah. Ape yg kecoh2 plak. Perlu diingat, DAP adalah kembar parti PAP singapore, dan singapore punyai hubungan yg baik sgt dgn israel. Hubugan perdagangan dan juga ketenteraan. Sya tidak hairan satu hari nnti, jika pakatan dpt tewaskn BN, DAP antara yg dominan dlm pakatan, malaysia akan ada hubungan dagangan dgn israel. Waktu tu.....baru le ludah hijau balik ke muka org yg ye2 sgt buka isu nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks atas penerangan anda utk basmi fitnah puak pembangkang. Kita yg sokong kerajaan ni, mulai skrg kena bijak tangkis fitnah diorang. Jgn biarkan fitnah tu diserap rakyat atas pagar dan jadi barah. Biarkan mereka dgn fitnah mereka, dan kita dgn fakta kita. Selebihnya, biar rakyat atas pagar fikirkan!

      Delete
    2. rakyat atas pagar tahu bn fitnah pr, pr fitnah bn.
      bn percaya pr pengkhianat negara
      pr yakin bn pengkhianat negara
      rakyat atas pagar jadi keliru

      Delete
    3. Tapi bn fitnah pr dengan bukti, beserta DNA, video, saksi, bukti, mangsa, maklumat perisik filipina etc.

      pr fitnah bn dengan air liur, malah sampai skrg takde satu bukti pun najib kenal altantuya. Takde satu bukti pun wujud cincin rosmah 24juta.

      Wahai rakyat atas pagar, fikirkan baik2 demi masa depan Agama, Bangsa dan Tanahair

      Delete
    4. tapi bukti yang dicipta tak boleh pakai

      Delete
    5. puak bn ni suka ke dengan keje2 buat vcd lucah pemimpin2 pr???
      tapi puak pr kenapa tak nak buat vcd lucah pemimpin2 bn???
      adakah puak pr ni lebih bermoral dari puak bn dalam menegakkan hak mereka???
      puak pr tak nak gunakan cara jijik untuk jatuhkan lawan,
      sedangkan puak bn ni samggup mereka cipta vcd lucah untuk jatuhkan pehak lawan, adakah ini membuktikan bn akan bertindak zalim dan keji semata untuk pertahankan kuasa.
      walaupun bn banyak beri sumbangan kepada rakyat, itu dah sememangnya tanggungjawab mereka sebagai pentadbir negara, dan rakyat berterima kaseh untuk itu.
      namun begitu tak bermakna, kita kena tutup mata je atas kebusukan yang mereka buat.

      Delete
    6. Kalau pemimpin bn tak makan luar mcm anuar azmin dan stopa, takdenye la keluar video depa.

      Simple logic.

      Buktikan kpd rakyat, video anuar azmin dan stopa buatan bn. Tlg buktikan siapa yg edit, siapa yg tanggung kos, siapa pelakon, berapa juta upah pelakon etc.

      Simple logic.

      Senang kau jump to conclusion bn yg reka video lucah, apa kata cuba kau buat video aksi najib. Pakar video pun dah kata, takde teknik yg boleh edit seseorang lengkap dgn wajah, badan, gaya berjalan, gaya dialek, suara sebijik sama dgn gmbr.

      Gmbr mmg mudah diedit, video? Cuba korang buktikan yg korang mampu edit video pemimpin bn. Simple logic.

      Delete
    7. kenyataannya puak pr tak sekotor puak bn, dengan terciptanya idea2 puak bn yang menghasilkan vcd lucah, ianya bukanlah suatu tindakan yang matang.
      diwaktu berkempen, puak bn menyajikan video porno kepada rakyat sebagai bahan gurauan.
      bangsa lain melihat dan akan bertanya inikah melayu islam yang bagaikan nak gila memertahankan "kalimah Allah", tapi dengan selesa mengaibkan maruah manusia yang sebangsa dan seagama dengan mereka sendiri.....HIPOKRIT
      itulah perbezaan antara umno/bn dan pr.

      Delete
    8. Bhai 01.42....nak kata apa lagi kn..hahaha itu jew lah jwpn yg mmpu lu jwp utk patahkn statement 12.36...bhai klu ini jew yg lu cuba smpikn maknanya statemnt 12.36 lu org tak mmpu nk counter back... Hmmm bhai standard apa lh klu rakyat terima hujah lu...whatever tahniah kpd bhai 12.36...tak trjawab dek mereka der...

      Delete
  33. APCO ADALAH SATU SYARIKAT ISLAM YANG PATUH SYARIAH.. BUKAN SYARIKAT PELOBI YAHUDI.. JADI PATUHLAH KEPADA BN.. BN BUKAN AGEN YAHUDI.. KONSERT KPOP DAN APA2 KONSERT SEMUA ADALAH PATUH SYARIAH DAN MUNGKIN TIDAK HARAM OLEH ASWJ.. SEMUA MAJLIS YG DIADAKAN OLEH PR SEMUA TAJAAN YAHUDI.. LOL!... wakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn setakat yahudi funder asal pkr skarang anwar dh dpt funder tambahan trbaru dari geng along ma.. sumber kewangan dri judi & pelacuran yg berlandaskn shariah oleh pas di penang, selangor & juga gelang patah jb.

      Delete
    2. Bhai 10.44...lu tahu ke amenda APCO tu.. Aku hrp lu boleh jelaskn definasi apco yg lu tau..saja tnya kot2 lu boleh tolong aku,sbb aku tak tau apa apco yg lu org dari pr duk ckp dh bertahun..pls bhai bg info kt aku...abc takpa kot...

      ABC...ASAL BUKAN CINA

      Delete
    3. Kau nak reverse psycho,tapi kau dah main2kan hukum. Takde dlm Islam kata konsert tu ikut syariat. Waspada la, kau nak main2 benda lain takpe, hukum2 jgn. Lagi satu, mohon pencerahan tentang issue apco. Kalau boleh, bg bukti sekali. Kesian kau penat2 hasut tp org tak faham pun apa itu apco. Perjuangan yg sia2, tambah dosa je

      Delete
    4. sekarang ni kalau anwar ibrahim bersih pun tapi cara dia yang dah pecah belahkan rakyat, kita tolak saja.Dia umpama biawak hidup yang rugikan kita semua.

      Delete
  34. Ksian aku tengok juragan may merapu...sblum mnulis aku nmpak dia bru minum todi yg harga nya $2.50 sbotol...mnulis dlm keadaan mabuk...nuar pula sdang ktagiahn cina doll....sama la tu...bangsa di bumi sndri pun dah kabur......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tidak jadi kuli...kuli kpd cina dap...
      Anwar kuli dap...lim kit sial panggil ds nsjib setan...to yg anwar anjing dap harap...
      Sejak zaman dlm umno anwar telah bunuh bnyk karekter termasuk ds najib.....

      Delete
  35. Aku cuma nak tanya la kan orang yang sokong Pakatan Rakyat ni, apa sebab sokong PR. Apa yang Anuar ibrahim perjuangan sampai kita sesama islam nak kena gaduh sesama kita ni? apa ka halnya?

    Lagi satu kan aku tgk media dalam internet ni banyak yang auta dari fakta. Cerita yang sikit ditokok tambah. tak dak Intergriti pun. tak boleh percaya pun terutamanya facebook tu.

    ReplyDelete
  36. Bodo punya olang.Ada baca ka. Saya cina undi BN.Cina mualaf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. IF U CINA LU PIG ---HOI CINA WILL NEVER CAN BEAT MELAYU , THOSE MELAYU U BOLIH TARIK HIDUNG MELAYU LIWAT KITA PUN TAKMAU BARANG BUSUK - WA HIDUP WAKTU MEI13 - LU TAU HABIS COLOK LU BAKAR - LU TAK BOLIH KALAHKN MELAYU - MAI WA TIBAI LU
      SETAN NUAR DOLLAH TNGKAPPP SETAN2 MELAYU DGN SETAN2 CINA NI

      Delete
  37. KALAU PAKATAN MEMERINTAH ..KITA AKAN HAPUSKAN HAK2 KEISTIMEWAAN MELAYU. MCM TAK PERCAYA MELAYU CKP CMNI

    ReplyDelete
  38. A B C.Amoi ok.Kasi hamtam sama cina dap.Cina yg kat penang ramai pendatang haram.Kasi siasat.

    ReplyDelete
  39. Hal PR dapat sokongan luar ni didedahkan oleh wartawan asing ,sebelum ni banyak blogger pro BN dah dedahkan , tapi puak2 haram PR terutama melayu totoks tak nampak kononnya konspirasi , sekarang dah ada satu artikel dari media asing ... so apa pula depa nak kata ? takkan the same old script kot ? UMNO bayar?? prftt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anuar ni terror tahap superb....ada se-orang teman cina beragama Kristian
      beritahu , Anwar punya terror setan pun boleh kena tipu. Inikan pula lebai2 PAS,CinaPek DAP ataupun PKR melayu yg ramai ikut ikutan sahaja.

      Delete
    2. Orang bodoh je kata anwar hebat

      Delete
  40. Ramai yang belum kenal siapa itu Anwar Ibrahim lagi terutamanya golongan muda yang tidak tahu apa terjadi ketika beliau memegang jawatan TPM hingga dipecat pada tahun 1998. Masih ramai berada dalam "denial stage", walaupun setelah banyak bukti dan fakta telah diberikan. Masih ramai yang ingin mendokong biawak hidup ini. BIARKANLAH SILUNCAI TERJUN DENGAN LABU-LABUNYA!

    ReplyDelete
  41. White House. WDC- Presiden Obama tlh maklumbalas trhadap pengadu ttng pru13 dlm kenyataanya mengesahkan bahawa anuar ibrahim dn Pakatan Royan telah secara rasmi memenangi pilihJALANraya secara mutlak tanpa bertanding.

    ReplyDelete
  42. Orang pakatan ni,buku-buku ilmiah buang ke tepi,lagi suka dengar apa yang Anwar cakap.kalau Anwar cakap lepas A adalah C sbb B tu adalah huruf penipuan,percaya jugak diorang.bodoh tak bertempat

    ReplyDelete
  43. 让很多人运动加入抵制中国店和删除中文环境的差异种族主义创建全国学校。
    买中国的最后一个乐章(马来西亚BCLM)
    加入FB页面
    http://www.facebook.com/pages/Buy-Chinese-Last-Movement-BCLM-Malaysia/119764648103235
    https://www.facebook.com/pages/Kuasa-Pembeli-Pengguna-Melayu-KPPM/127025924161565?hc_location=stream
    来吧,哥哥,上升!
    打给你的朋友一起加入这项运动
    教学必须正确实施吧!
    显示我们的声音!
    - 中国neuker

    “马来亚联邦!”
    “总会MALAYLAND!”

    ReplyDelete
  44. Kerana dendam dan jahil Penyokong dan pemimpin PAS daN Pkr malaysia tergadai? Mcm zaman melaka, atas nama hak asasi zionist. Pas kata umno pentingkn bangsa, tapi apa yg umno perjuangkn adalah islam selama ini dlm tekanan domestik dan antarabangsa. Tapi tk dihargai oleh orang yg menerima nikmat tersebut. Setiap individu akan dipertanggungjawabkn nanti kalau nasi dh jd bubur, di dunia dan di akhirat.

    ReplyDelete
  45. Mintak bantuan link blog ini http://lulangsi-lusei.blogspot.com/2013/05/lu-langsi-lu-mati.html

    ReplyDelete
  46. saya melayu ada degree dr UsA.dn tinggal di bandar.demi bangsa dn negara sy undi BN. Dulu undi PR sbb tertipu dn nk hukum UMNO. Dah insaf bila buka mata dan hati.

    ReplyDelete
  47. Ulama PAS cakap banyak saja. Mengaku pewaris nabi tapi tak pernah menyeru orang kapir masuk Islam. Ulama PAS adalah besikap Melayu kuno, memang kuat ceramah tapi tindakan tiada juga. Pandainya ceramah lepas itu balik rumah peluk bini. Pengikut pula.memang kuat dengar ceramah dan sama.denganulama PAS balik rumah peluk bini.

    ReplyDelete
  48. HIDUP PELIWAT TUA! JGN SIA2KAN HIDUP ANDA TANPA MELIWAT WALAUPUN SATU HARI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lah ko jadi saksi depan Allah yang anwar ni peliwat.
      masa dekat akhirat nantilah...

      Delete
    2. Klu dia meliwat depan khalayak ramai mgkin dpt jadi saksi....mangsa dah buat sumpah laknat....peliwat tua tu bila lagi?????
      Aku puja dia nie dulu...maklumlah sheikh....tapi bila datuk nalla bocor rahsia dia dan sanggup cabar di mahkamah....peliwat msh bacul cai oi.....
      Skrg ada gambar ramas butuh jantan gay dan video terkam...cakap i u iu.....pulak....
      Lantak ko tak nak terima....aku tolak peliwat tua tu 100%.

      Bekas ahli pkr kota-xReformis 98

      Delete
    3. sumpah laknat ni dah macam mainan bibir.
      susah nak percaya dah org yg bersumpah laknat ni.

      Delete
    4. Bhai 11.48...itu terpulang kpd kita,jika kita yakin dgn Allah maka kita yakinlh dgn smph yg dibuat atas nama Allah...maka Allah lbh mngetahui jujur dan ikhlas sumpah itu di lafazkn...

      Delete
    5. 11:48am


      http://www.youtube.com/watch?v=ZM4LwkfIjjo

      Delete
  49. Macai upahan PR bongok gila bila kasi komen.
    Banyak sangat minum air kencing si anu.....sbb tu hati dah gelap....soal politik pun pun lintang pukang...inikan soal agama nak berhujah...
    Tak pernah sedar anak sekolah atas usaha kerajaan BN...sembahyang jumaat di masjid atas usaha BN sejak 56 tahun dahulu..

    Luorg ingat semua tu PR yg usaha ? kepala hotak korang lah

    Apa ? Diaorang tuntut janji ? Nak bayar dgn ape da ? Duit semua dah habis ni...
    Oo ya..lubang jubor masih ada....apa lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersamamu tv3, masih ada anak2 malaysia tak sekolah....sebab kemiskinan

      Delete
    2. Bhai 10.21...kerajaan tak prnh mndabik dada mngatakn malaysia sifar miskin... Kerajaan masih berusaha utk basmi miskin tegar dikalangan rakyat malaysia....usaha tv3 buktikn usaha bersepadu antara kerajaan dgn pihak swasta utk bantu rakyat. Maka marilh kita bersama utk bantu rakyat miskin....kerana kerajaan pasti hulurkn bantuan...

      Delete
    3. Ya betol...puak bongok PR mmg diketahui seluruh dunia pandai kritik itu ini...tapi haram apa pun x buat nak majukan bangsa....tengok anu tu...dahmenang bukan nak berbakti kat rakyat...tapi menyusahkan rakyat ada la....

      Delete
    4. puak bn kurang cerdek...tun det yg cakap....

      Delete
    5. puak PR cerdik buah peliyor.

      Delete
    6. Bhai 01.20...sejak bila lu terima dan taat kpd ckp tun m....lu tak rasa bodoh ke sbb ikut ckp tun m...hahaha berfikir tntng apa yg tersirat dan bukan semata2 yg tersurat...

      Delete
  50. Utamakan kawasan yang menyokong tapi yang tidak menyokong tidak diabaikan.

    ReplyDelete
  51. Kalau PAS tak keluar PAkatan Setan Zionist sah mereka tak juang Islma tapi memperjuangkan nafsu untuk berkuasa

    ReplyDelete
  52. Info terbaik tapi Bro, cakap berdegar2 kat blog sendiri pun no point. Pengikut tegar Pas dan PKR bukan baca pun. Pergilah masuk blog PR atau harakahdaily. Itupun kalu lu tahan telinga kena kutuk balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujjah puak2 pr lebih berfakta dan berilmiah dari hujjah puak2 umno ni
      kalau berdebat, aku yakin puak umno ni kalah.

      Delete
    2. Fakta punggok hang. Emosi tahap gaban ada la...

      Delete
    3. puak umno kurang cerdek, tun det yg cakap

      Delete
  53. http://landdestroyer.wordpress.com/
    Recommand to House PK. It's one of the list of guest journalist for GlobalResearch.ca

    ReplyDelete
  54. PAS APA PEDULI INI SEMUA. NIK AZIZ SENDIRI DAH KATA KALAU SYAITAN NAK BANTU PUN PAS TERIMA!! ALLAH DAH WARNING KAT KITA BAHWA SYAITAN ADALAH MUSUH KITA, MAKA ANGGAPLAH DIA BAGAI MUSUH TAPI NIK AZIZ BERANI LANGGAR PERINTAH ALLAH. 'PERJANJIAN SYAITAN' YANG DIBUAT AKHIRNYA AKAN MAKAN DIRI SENDIRI DIDUNIA DAN JUGA DIAKHIRAT DAN JUGA PENGIKUT2 NYA. INI YANG AKAN BERLAKU SEKIRANYA MEREKA TERUSKAN PERJANJIAN SYAITAN INI.

    ALHAMDULLILAH, ALLAH TELAH SELAMATKAN MALAYSIA DARI JATUH KETANGAN MUSUH MUSUH ISLAM. AKU SERU PADA SEMUA PEMIMPIN PEMIMPIN ISLAM DALAM KERAJAAN DAN YANG LAINNYA AGAR PERTINGKATKAN AMAL IBADAH KITA DAN TERUS PANJATKAN DOA AGAR ALLAH TERUS MELINDUNGI UMAT ISLAMA DAN NEGARA INI DARI KEBINASAAN. BERUSAHA DAN BERDOALAH.

    INGATLAH DOA ADALAH SENJATA MUKMIN.

    ReplyDelete
  55. Bukankah Dr Chandra Muzaffar, dalam satu forum ada mengatakan bahwa orang Cina buat kesilapan besar sekiranya mereka menyokong Anwar kerana Anwar ditaja oleh Amerika dan Amerika hendak letakkan proxy mereka diMalaysia antara lain, untuk MELUMPUHKAN CHINA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina malaysia bodoh. Cina singapore pun kata cina malaysia bodoh.

      Cina malaysia fikir, kalau undi dap, cina boleh berkuasa.

      Bodoh!kamu undi dap, BN tetap menang!

      Tapi sayang, MCA kalah teruk sebab kamu sabotaj MCA.

      dan sekarang, MCA tak layak dapat jawatan kabinet.

      Serve you right. Kamu mahu berkuasa, tapi akhirnya tiada satu kuasa pun kamu dapat dalam kabinet.

      Mari ketawa berjemaah, Hahahahahahaahahaha

      Delete
  56. Antara lain itu apa?

    UNTUK HAPUSKAN ISLAM DAN GANTIKAN DENGAN SEKURALISME, PLURALISME DAN LIBERALISME !!!!

    ReplyDelete
  57. Cina kena tipu dengan Anwar. Melayu pula ada penyakit...hasad dengki, dendam kesumat yang tak habis habis hinga ke 7 keturunan pun akan terus berdendam. Ada Melayu pula begitu taksub dengan Orang Putih sanggup jilat kssut Orang Putih pun asalkan diterima masuk dalam kelab Orang Putih. Orang Melalyu jenis ini ada penyakit rasa hina dan rendah diri atau orang Putih panggil "inferiority complex" kerana itu mereka akan buat apa saja untuk Orang Putih.

    ReplyDelete
  58. Anwar dah naik pangkat, dari syaitan sekarang dah jadi IBLIS!!! Mudah2 an sedang dia sibuk kasi ceramah dalm himpunan haram sana sini, petir datang menyambar !!

    ReplyDelete
  59. Hapuskan SRJK(C)....kak Rosmah mohon pakai tudung....isyaallah ramai yg suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rosmah nak tutup aurat, itu hak dia, itu antara dia dgn tuhan

      Delete
    2. 11::56am.....anda muslim?

      Delete
    3. Rambut bukan aurat
      jadi tak payah tutup

      tudung ni hanya rekaan semata mata

      Delete
    4. Oleh kerana Rosmah tak pakai tudung, marilah kita sama-sama angkat kaki main pelacur & peliwat jadi PM Malaysia.

      Takbir x3!

      Delete
  60. Juragan69 kelentong je lebih. Kata benci Yahudi tapi perangai sebijik Yahudi. Rupanya juragan69 yahudi...

    ReplyDelete
  61. Sebelum blackout.

    ABCD = Asalkan Bukan Cina Dap.

    Selepas blackout.

    ABC = Asalkan Bukan Cina.

    Tentu yang arif saja yang tahu mengapa.

    ReplyDelete
  62. Teruskan usaha2 ikhlas bloggers yg muslims tulin hanya Allah sahaja mengetahui isi kandongan hati kalian. Dan Allah akan sediakan syurga firdaus untok kalian dan kpd rakyat yg benar2 inginkan kebenaran dunia akhirat. Ameen. Allah selamatkan bumi msia bertuah ini dari tali2 barut barua2 sepets yahudi lahanat. Ameen.

    ReplyDelete
  63. Nak tau apasal Kerajaan tak nak tangkap Anwar sebab banyak orang Melayu bodoh akan mampus sebab nak pertahankan IMAM ANWAR mereka sampai kebenaran yang nyata sanggup diketepikan. Orang yang menolak kebenaran yang nyata adalah 'MUNAFIK"

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kerajaan bn berkuasa kat malaysia ni tapi kenapa masih tak boleh nak handle melayu2 yg ko kata bodoh ni.

      Delete
    2. Dimata kerajaan malaysia anwar ni kecik je
      dan bukan penjenayah

      hanya orang yang terlalu bodoh je percaya anwar hebat dan merbahaya

      Delete
  64. Kanapa BN takkan tipu

    1, Jika betul ada 40000 Bangladesh undi maka BN perlu bahagi sama rata lebih kurang 200 setiap parliament (200x200=40000). Reason BN kena bagi sama rata katakanlah ada ramai calon maka semua nakkan pertolongan ini dan jika Najib pilih kasih mesti ada yang tak puas hati dan mengamok malah mungkin sabotaj BN. Jadi ini mustahil

    2, Seperti Najib cakap macam mana nak bawak Bangladesh ni datang dari Bangladesh ke Malaysia mustahil. Malah kita tahu nak bagi arahan kepada orang Bangladesh ini juga memerlukan tenaga dan usaha yang banyak untuk mengajar dorang mengundi. Jadi ini mustahil

    Saya rasa masyarakat bandar kenalah pandai sikit jangan kena tipu dengan Anwar. Dorang ni hidup dalam bubble kerana dorang ni tak tau sentiment di luar bandar yang tak taksub kerana mereka memerlukan pertolongan BN. Oleh itu janganlah ingat kalau 100,000 kunjungi facebook atau stadium tu maknanya pasti menang, sedangkan kita tahu ramai juga yang bawah umur tidak boleh mengundi.

    LAgipun orang macam saya ni takkan undi Anwar sebabkan issue moral, isu Anwar baik dengan kuasa luar dan juga kerana DAP nakkan sama rata kuasa yang sememangnya tak boleh diterima oleh orang Melayu.

    ReplyDelete
  65. Yang korang sakit hati sangat pada anwar kenapa
    dia bukannya PM
    lantak dialah nak jadi apa
    nak bekawan dengan sapa

    bodoh takde otak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh lantak lantak bro.. Dia kepingin nak jadi PM. Yg sakit hati tu dia gay tapi jadi imam sembahyang.!

      Delete
    2. Kenapa makmum tak blah je masa dia jadi imam
      makmum tu yang bodoh

      Delete
    3. ko tanya dengan imam najib ko apa dia syarat2 sah solat???
      rasa2 nya dia tau tak???

      Delete
  66. Aku rasa parpukari dah kena tangkap
    pasal dari semalam tak ada entri baru
    haha

    ReplyDelete
  67. PRU 13 dah selesai. Siapa menang siapa kalah dah pun kita ketahui. Yang menang senyap. Manakala yang kalah tak habis2 menyalahkan orang lain. Yang kalah arak rakyat berhimpun sana sini.

    Pernah kah anda bertanya pada diri anda, adakah puak yang kalah ini akan menghimpunkan rakyat buat protest PRU13 andai kata mereka menang dan berjaya membentuk kerajaan ? Jika anda bukan bodoh, bukan lembu dan bukan kaldai ... sila lah tanyakan soalan ini kepada diri anda.

    Siapa sebenarnya yang tak dapat terima kekalahan. Adakah rakyat atau pemimpin ? Rakyat, siapa juga yang menang, kalau dianya seorang penjual nasi lemak, maka hari2 seterusnya dia tetap menjual nasi lemak. Sedangkan pemimpin, kalau dianya sebelum ini penjual yong tau fu, jika dia menang sudah tentu lah dia tak perlu menjual yong tau fu lagi, jika sebelum ini dia angkut barang jualan dengan sebuah van buruk, maka selepas menang jadi wakil rakyat tentu lah dia mengharapkan memandu mercedes, jika sebelum ini dia tinggal di rumah PPRT, maka selepas menang jadi YB tentulah dia tak selesa lagi tinggal dirumah PPRT, rumah banglo 2 tingkat jadi idaman.

    Terus terang saya kata, yang bodoh, yang lembu, yang kaldai adalah rakyat yang membuang masa menyertai himpunan protest PRU13 yang dianjur oleh Anwar, Lim Kit Siang dan Hadi Awang setiap hari diserata tempat. Rakyat yang bodoh, yang lembu dan yang kaldai ini sanggup tinggalkan berniaga, tinggalkan pekerjaan kerana nak tegakkan demokrasi tulin.... kononnya.

    Sedangkan Anwar, Lim Kit Siang dan Hadi Awang turun ke perhimpunan protest PRU13 dengan harapan dapat menumbangkan kerajaan yang dipilih oleh rakyat melalui pilihanraya, untuk membuka laluan bagi membolehkan Anwar Ibrahim menjadi PM, Lim Kit Siang menjadi TPM1 dan Hadi Awang TPM2.

    Wahai rakyat malaysia, jika anda bukan bodoh, bukan lembu dan bukan kaldai, tolong lah renungkan apa yang saya tulis ini.

    Pertanyaan saya. Jika Anwar mahu membuat road show protest PRU13 ini dari negeri ke negeri, ada kah anda sanggup ikut beliau menjelajah ke setiap negeri sebagai tanda sokongan anda terhadap pejuangan demokrasi tulin ?

    Saranan saya. Ikut lah jangan tak ikut. Tinggalkan anak isteri anda. Tinggalkan perniagaan anda. Tinggalkan pekerjaan anda. Atas nama menegakkan demokrasi yang sejati. Sila kan sebab tak siapa boleh melarang anda.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!