CILI KASI TARUK! TO'KI PPIM MENGULAS TENTANG PENGUNDI HANTU! WAJIB TONTON

36 Responses to "CILI KASI TARUK! TO'KI PPIM MENGULAS TENTANG PENGUNDI HANTU! WAJIB TONTON"

  1. Orang gila babi je yang percaya ada pengundi hantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang yang waras je sokong pr

      Delete
    2. Waras lah sgt,segala tuduhan kpd umno setakat ni byk yg hearsay, kalau ada bukti pun, bukti taraf longkang. Video bangla turun bas lah, gambar photoshop najib altantuya lah, hatta sapina scorpene, invoice dan resit cincin rosmah pun tak siap2 lagi. Lama betul edit, guna teknik CGI ke???

      Waras ke pr follower ni sampai benda fitnah jadi makanan??

      Org umno setakat ni menuduh dgn bukti. DNA lelaki Y mmg wujud, video liwat video stopa video assmin wujud, hatta bukti dr perisik filipina pun bgtau anuar dalang lahad datu.

      Waras lagi ke pr follower ni sampai benda betul dikata fitnah, benda fitnah dikata betul???

      Kalau byk sgt dgr ceramah anuar, mmg akan dpt sikit2 tempias sifat2 dajjal anuar. Bak kata tun m, buah oren pun anuar boleh yakinkan tu buah epal. Sbb tu benda fitnah pun anuar mampu yakinkan pengikut dia benda tu benar. Ingat, yg fitnah tetap fitnah, yg batil tetap batil, yg haq pasti tertegak.

      Delete
    3. ye lah, org gila suka pada toll, ptptn, kereta harga mahal dan semua barang keperluan mahal... pendapatan tinggi, harga barang pun tinggi macan indon sudah nye nanti... entah amik pakar ekonomi dari mana entah..

      Delete
    4. Jangan menghina mahkamah!! Bila kita menolak kewujudan pengundi hantu maknanya kita menolak keputusan Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu pada 9.6.2001 yg mengisytiharkan keputusan pilihan raya kerusi DUN Likas yang diadakan pada tahun 1999 sebagai batal kerana terdapat pengundi hantu yang tidak wujud dalam daftar pemilih kawasan tersebut.

      Menurut Hakim Datuk Mohd Kamil Awang, berdasarkan keterangan saksi dan bukti bertulis, beliau sangat yakin terdapat pengundi yang tidak wujud atau apa yang disebut sebagai pengundi hantu di kawasan DUN Likas.

      ``Kewujudan pengundi bukan di kalangan warganegara dan pengundi hantu dalam daftar pemilih seperti yang disebutkan dalam perbicaraan mungkin hanya bahagian kecil daripada sesuatu yang lebih besar,'' kata Hakim Datuk Mohd Kamil Awang seperti yang tersiar dalam Utusan Malaysia.

      Jika mahkamah sebagai institusi yang perlu dihormati juga mengaku kewujudan pengundi hantu, mengapa kita yang lemah dalam undang-undang tidak mahu mengakui kewujudan pengundi hantu?

      Mengapa kita enggan menjadi manusia realis tapi lebih cenderong menjadi manusia dreamis??

      Dan bagaimana dengan pendedahan seorang aktivis Umno dari Sabah, Mutalib MD yang mengeluarkan buku "Projek IC" yang mendedahkan kewujudan 322,936 pengundi hantu pada tahun 2006 dengan bukti-buktinya sekali? Mengapa hingga sekarang kerajaan tidak mahu menafikan fakta-fakta sahih mengenai pengundi hantu dalam buku aktivis Umno itu walaupun laporan mengenainya pernah dikemukan ke Parlimen oleh MP Sungai Petani???

      Delete
    5. mamak kira,... roti canai dua & teh tarik dua.

      mmmmmm RM6500

      ayoooo gaji aku dah RM500,000 sebulan

      Delete
    6. Alahai, negara yg dah developed pun bayar toll, kalau taknak byr toll, xpayah guna highway..belajar mmg kena guna duit la bhai, kalau blajar berbayar pun ramai fail kelaut last2 menganggur,agak2 kalau free berapa kerat je yg lulus ni?? Kalau aku dpt benda free, mmg aku take for granted je. Benda dah free kan, baik tak pyh blajar. Bangang. Kalau nak free, kasi blaja rajin2 dpt scholarship mcm gua, satu sen pun gua tak byr yuran guna duit gua. Alang2 nak suma free,napa tak mintak je dlm manipesto kawen free, rumah free, kereta free, bini free??? Awatnyaa malayoo pambangkang ni malas2 belaka? Nak free je semua, lingkup la malaysia. Org mati pun kena bayar upah penggali kubur tau, tp waris la yg tlg bayarkan. Mohon korang tengok video tolak tangan asing, rakyat yg mintak semua benda free ni, sebenarnya ancaman besar buat malaysia. Ekonomi Malaysia boleh terlungkup dgn kerenah pembangkang ni. Puak ni jgk yg sibuk2 kata deficit negara makin meningkat tp puak ni jgklah yg nak tambah melungkupkan lg malaysia. Akai ada ka??

      Delete
    7. Tak kisahlah hantu wujud atau tak wujud dlm PRU-13, ia masih misteri. Yg tak misteri dan memang sah ialah pencapaian Najib pd 2013 lebih teruk dari Pak Lah pd 2008. Bila 7 kerusi Parlimrn hilang dan 142 kerusi DUN hilang kpd PR dan undi popular susut dari 52% (2008) kpd 47% (2013) ia adalah sesuatu yg sangat teruk utk Najib.

      Najib perlu letak jawatan, Muhyidin perlu diberi peluang. Umno memerlukan seorang yg ada ilmu agama dan Wanita Pertama yg menutup aurat menerajui kepimpinan negara yg cuma ada pd Muhyidin dan isterinya...

      Delete
    8. Lucu tengok gelagat malayoo fuckatoon heboh dengan undi popular. Kalau dap nak bangga, takpe, diorang punya majoriti sampai 60000. Kalau pas pkr menang majoriti brapa sangat? 100000?atau 100 je? Paling busuk 10 00 la. berpijak dibumi nyata la. Undi popular fuckatoon mencanak mcm tu sbb dap, cina vote dap and sabotaj mca. Bknnye sbb melayu hadap sgt nak undi fuckatoon pun,umno tetap pilihan..macai macai..korang malayoo dalam fuckatoon mmg termaktub jadi kuli n hamba abdi cina je, tukang angguk2..dap pijak lu orang mana sedar maa

      Delete
    9. maaf, kat sini bukan 100% demokrasi, undi popular tidak dikira. 5 orang pengundi di selayang sama nilai nye seorang pengundi di serawak. kalau seorang meniggal di serawak BN pasti menagis, klu seorang mati di selayang x de kasan ape2. muah muah muah double standard.

      Delete
  2. kalau kou nak nampak pengundi hantu, kou amik air kencing lembu dan letak kan di mata macan air more... lepas tu kou boleh lihat hantu yg mengundi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma sprm yang benar2 kenal pengundi hantu sebab sprm lah yang mewujudkan pengundi hantu. betui tak sprm?????...betui tui tui tuiiiiii

      Delete
    2. pr punya desperate umpan bangla jadi mangsa..

      Yang pelik takder satu video pon yg tunjuk bangla pegang mykad. Terdesak x pr?

      Delete
    3. Bongok tul PR..kalau pengundi hantu takde langsung macam mana PR boleh menang banyak kerusi Parlimen dan DUN.Hantu mesti suka dan sokong kaum Hantu seperti PAS yg mahu bekerjasama dgn hantu syaitan kata Nik Azis asalkan menang PRU..PKR dgn DAP toksah cakaplah memang manusia Berhantu..hasut,zina,liwat,lgbt dan mcm mcm agi..Hantu hantu PR..berkeliaran..cari mangsa ..cari isu..cari buat Video..

      Delete
    4. Kalau najib nak upah pengundi hantu, kit siang, anuar, izzah mesti dah kalah dah. Baik kuburkan bos2 besar dulu. Tp bos2 besar pr menang besar, so logik x pengundi hantu ni??? Tak habis2 menghasut, fitnah, tak takut dosa ke anuar ni?

      Delete
  3. PAS BARUA DAP, HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi umno bagaikan gila talak dengan sibarua ni....mahu pas bersatu dgn bn konon.....

      Delete
    2. Pas selamanya ego sombong angkuh bongkak riak dll. Dah pecahbelahkan ummah, bila diminta bersatu takabbur. Puihhhh. Kalau menang besar takpa jgk, boleh la nak riyak, ni 20 kerusi ja drpd 70. 28% ja yg menang. Teruk2 umno pun drpd 220 kerusi, 140 yg menang. 60% menang. kalau dah minoriti tu, tak pyh riak sgt. Angguk2 je la dgn dap tu hoiiiiiii. Kesian, jenis hamba cina malayu pakatan ni, lembik, senang kena tipu

      Delete
  4. Pengundi yang dihantukan memang wujud di Sabah dan Sarawak.Merka terdiri drpd PATI yg diberi IC MY Kad semasa pemerintahan Tun Mahathir kini mereka bukan lagi hantu melainkan telah menjdi rakyat Malaysia yg sah.Kegagalan BN mendpt majoriti 2/3 dlm PRU 13 dan prestasi baik PR yg mampu mengekalkan kuasa di kubu sendiri adalah bukti bahawa PENGUNDI HANTU adalah KHAYALAN PR semata mata...Bulu Konek puny PR..

    ReplyDelete
  5. Orang ramai dah tawar hati dgn Datuk Najib sbg PM,lebih baik beliau undur diri dan beri laluan pd TS Muhyidin.Parti Parti komponen BN khususnya MCA dan MIC dah hilang minat dgn BN.Undurlah ld cepat lebih baik..terima kasih

    ReplyDelete
  6. Benggali takkan sakit sebab makan parpu dan kari....

    ReplyDelete
  7. MIC dan MIC tawar ati konon, pigirah, ang saja nak hasut org supaya membenci najib, ntah2 ang ni salah sorang red bean army DAPigs, pandai noh hang main isu.. padahai hampa dah gagal nak dapat memerintah malaysia.. singapore ang nak masukkan dalam malaysia balik tapi x dapat huhuuu... sian sian..

    ReplyDelete
  8. RENUNGAN UTK ORG MELAYU BERUGAMA ISLAM DARI SEMUA PERINGKAT MESTI DENGAR! DARI PERDANA MENTERI HINGGA KE BURUH KASAR. KALAU ANDA INGAT ANDA SEORAG YB, KAUM KERABAT YB DAN PENGAMPU BODEK YB BERINGATLAH SEBELUM ANDA HILANG YB DAN DI GANTIKAN DENGAN YB YG DI PECAT ATAU YB YG DISINGKIRKAN.

    ReplyDelete
  9. Khairy Jamaludin terus semarakkan suara dan kuasa generasi muda Umno.Jgn takut mengkritik kepimpinan pemimpin atasan apabila mereka gagal dlm kepemimpinan.Tukar pemimpin tua yg dah kulapuk lama sgt berkuasa.Kembalikan KEREMAJAAN UMNO agar terus mdpt sokongan generasi muda mudi Malaysia masa kini kerana UMNO begitu berharga.Najib..better step down.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah tu, sebab tu semua anak muda sokong nuar juburi kan? Bila khairy nak jpin PKR ni?

      Delete
  10. Parpu, salah video....ini forum rakyat bukan isu pengundi hantu....

    ReplyDelete
  11. Fahamkan benor2 apa yang diceritakan oleh Tok Ki tu bangsaku...A WAKE UP cal. Jangan percaya akan pengundi hantu tu.....takde nye!!! Kelentong je..

    ReplyDelete
  12. 3 benda yang harus kita tahu:
    1. Orang yang menyokong DAP takkan menyokong projek kerajaan yang besar besar seperti beli petrol dari Petronas, beli proton perdana (mereka lebih suka beli honda atau toyota dan cari macam2 alasan).
    2. Orang DAP sangat risau kehadiran ramai pendatang Bangla sebab Bangla sangat pandai berniaga dengan harga yang kompetitif dan bermutu. Mereka juga Islam dan cepat menyesuaikan diri. Jadi, mereka mesti timbulkan persepsi negatif supaya orang Melayu benci Bangla dan halau mereka. Orang DAP tak berani kacau pendatang Indonesia sebab mereka lebih dekat dengan kita walau merekapun sangat kompetitif juga.
    3. Orang DAP sangat suka bila orang Melayu berpecah belah supaya kita mudah dikuasai dalam politik. Agenda mereka sangat halus kerana bidang ekonomi mereka tidak akan berkompromi dengan kita kerana 'global networking' yang kuat mereka kuasai.

    Ingatlah.

    ReplyDelete
  13. Ingat PRU ingat Cina ingat Najib ingat Tipah tertipu.

    ReplyDelete
  14. LAGI SATU PASAL SIKAP MELAYU NI SUKA CERITA SEGALA2NYA LUAR DALAM KAIN MEREKA PADA ORANG ASING..TAK ADA COVER2 LANGSUNG..BILA RAHSIA MARUAH DAH KETAHUAN OLEH ORANG ASING,MEREKA DAH TAK HORMAT KITA LAGI..TAPI BILA DGN BANGSA SENDIRI NAK COVER KETAT DAN TUNJUK KUAT..DGN ORANG ASING PIJAK SEMUT TAK MATI..UBAHLAH SIKAP TU KERANA BILA KITA MATI ESOK ORANG MELAYU SEMBAHYANGKAN KITA BUKANNYA ORANG ASING.

    ReplyDelete
  15. SILA BACA TERUTAMA PENGIKUT BUTA TULI ANWAR.....
    http://www.globalresearch.ca/malaysia-failure-of-u-s-to-subvert-the-elections-and-install-a-proxy-regime/5334439

    ReplyDelete
  16. Sepatutnya tingkatkan pendapatan keluarga, majukan diri...bukannya menangih nk benda sume free...tp ekonomi keluarga xjuga naik2..tu psl bangsa lain gelar org melayu bangsa subsidi...
    wahai melayu...bersungguh2 la bekerja tingkatkan ekonomi keluarga!!

    ReplyDelete
  17. Saya rasa ada tak kena dengan JPN kerana terlalu ramai jumlah kaum Cina di Malaysia.Saya dapat tahu sistem yang diguna pakai oleh JPN ini diselenggarakan oleh syarikat2 malaysia yang majoriti nya bangsa cina.Saya berpendapat isu keselamatan data sekarang amat penting bagi melindungi data2 profile rakyat malaysia.Bagi saya,tidak susah untuk ekses data2 tersebut jika kita boleh masuk kedalam sistem ini

    ReplyDelete
  18. Satu soalan yg perlukan jawapan. Berapa ramaikah org cina di Malaysia yg melaporkan kematian kepada Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia dalam setahun.? Cuba buat nisbah kematian dgn populasi kaum cina malaysia. Sesiapa yg ada data tersebut sila kemukakan supaya dapat dibincangkan dan difikir-fikirkan.

    ReplyDelete
  19. tak nak toll?,tapi ko gune jalan kerajaan,bukan jalan bapak ko,duit toll akan digunakan untuk bina infrastruktur,untuk ko jugak.. tak nak ptptn? tak payah mohon,ko da mohon tapi tak nak bayar,lepas tu nak bangkang mintak ptptn dimansuhkan, abis yang tak mampu nak lanjutkan pelajaran nak pinjam sape?duit bapak ko? ..then ko persoalkan kereta harga mahal, ko tak mampu nak pakai kereta mahal,pakai lah kereta murah, sume ko nak salahkan kerajaan, kenapa tak tengok salah diri ko yang dah terlebih untung tu,,dasar tak sedar diri , ni lah akibatnya kalau dah terlebih makan air liur anuar,

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!