CILI KASI TARUK! MARI KENALI SPESIS MELAYU YAHUDI!

Auuuwwwww!

Chief Entertainment Officer at Air Asia X - Itulah jawatan si Melayu Yahudi ni, dia ni cukup marah dan bengang dengan Utusan apabila akhbar itu meletakkan tajuk "APA LAGI CINA MAU?"

Dia punya marah mengalahkan Cina beb, dia megadu pada Tony Fernandes dan kemudian mereka yang so called Malaysian ni kata akan boikot Utusan dan tidak akan menyiarkan iklan dalam Akhbar tersebut. Tak cukup dengan tu si GAY LGBT ni mengerdik Utusan terus-terusan dalam Twitter dan FB.

Maka ramailah kaum bukan melayu masuk dan menyokong si Melayu Yahudi ni. Pada fikiran Tony dan Azran ni, mereka boleh hidup tanpa support dari kalangan orang melayu marhaen macam kita ni. Kalau korang nak baca selanjutnya pasala lahanat nu, KLIK SINI

Aku nak mintak korang tolong satu benda je, sebelum korang pun tukar jadi spesis MELAYU YAHUDI, apa kata kita BOIKOT AIR ASIA! Kan ada Malindo Air, Fire Fly dan MAS. So kota buktikan pada Melayu Yahudi ni, jangan nak perkecilkan bangsa kita.

Ayuh bumiputra sekalian! Kita pastikan Air Asia mohon maaf diatas kenyataan yang menghina ini.

SALAH SATU CARA KITA NAK SEKAT KEMARAAN DAP

MULA BELI BARANGAN SYARIKAT YANG TAK MEMBANTU DAP

1. Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
2. Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
3. Minyak Masak Tiara (FELDA)
4. Minyak Masak Saji (FELDA)
5. Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
6. Susu Manis Cair Saji (FELDA)
7. Magge Sajimee Saji (FELDA)
8. Mayonis Saji Mayo Saji (FELDA)
9. Marjerin Pelangi (FELDA)
10. Sos Cili Pelangi (FELDA)
11. Sos Tomato Pelangi (FELDA)
12. Jem Peanut SunBear (FELDA)
13. Sardin Agromas
14. Sardin Pertima
15. Kopi Hang Tuah
16. Bihun Sufi
17. Mi Kuning Sufi
18. Kuey Teow Sufi
19. Garam Sufi
20. Sos Lada Hitam Sufi
21. Sos Cili/Tomato Sufi
22. Kicap Masin/Manis Sufi
23. Tepung Goreng Sufi
24. Minyak Masak Sufi
25. Telur Cap Sufi
26. Ubat gigi Najwa
27. Ubat gigi Halagel
28. Garam Halagel
29. Tepung gandum Cap Bidara
30. Tepung gandum Faiza
31. Jus minuman Safina
32. Syampoo D'herbs
33. Mydin
34. MyMart (kedai keluaran Mydin)
35. Bihun Kampung

BOIKOT BARANGAN GENG DAP

1.Tepung Gandum Cap Sauh
2. Sri Murni Minyak Masak
3. Sri Murni Nugget
4. Marina Nugget
5. Marina Tuna
6. Aminah Hassan Sos Cili
7. Aminah Hassan Sos Tomato
8. Aminah Hassan Bihun
9. Roti Massimo
10. PowerRoot Ali Cafe
11. PowerRoot Oligo Cereal
12. PowerRoot 9SPOT ISOTONIK
13. Malta
14. NutriMalt
15. Teh Cap Masjid
16. Teh Guru Cap Masjid
17. Pau Ahmad
18. Old Town White Coffee
19. Pasaraya EconSave
20. Pasaraya KK mart
21. Pasaraya 99 SpeedMart
22. Minyak Knife
23. Minyak Buruh
24. Minyak Naturel
25. Minyak Daisy
26. Drinho ALL DRINKS
27. Isomax Isotonic
28. HomeSoy
29. Farm Crows Butter

82 Responses to "CILI KASI TARUK! MARI KENALI SPESIS MELAYU YAHUDI! "

  1. Also run this campaign:

    Everytime Anwar buka mulut di Parlimen.

    Somebody must stand up and protest that he does NOT HAVE the moral credibility to address the parliament. He must clear his name before he could even be present in Parliament or address the sacred public forum!!!!.

    And during any press conference, all reporters keep asking him if he is homosexual or bisexual.

    Apa macam boleh tak????

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am deeply, deeply in love with your suggestion.
      Setuju!

      Delete
    2. Surely I do agree 100%

      Delete
    3. Kalau tak tipu bukan Cina.....

      Delete
    4. bodohnye cadangn boikot brg cina..korg x tau ke brgn cina lah yg byk membantu ekonomi negara..

      korg boikot bermkna meranapkn ekonomi negara sendiri..bodoh!

      Delete
    5. Juragan! Sepandai2 tupai melompat tapi bila lu bersuara nampak sgt lu lagi bodoh dr tupai. Wa nak beli pun bkn pinjam duit lu ..... jgn la risau sgt. Lu paham ke pasal ekonomi2 ni?????

      Delete
    6. Juragan palsu yg bodoh, sejak bila ekonomi Malaysia bergantung dgn duit cukai org cina??

      Org cina jangan tak tau malu ya, ekonomi Malaysia tak bergantung dgn duit cina pun!!

      Nak tau sbb apa?? Bila cina dah kaya, diorang chanel out their money into outside bank, simpan duit luar negara mau elak bayar cukai tinggi maa.

      Cina main tipu maaa. Dia kata sama lu dia banyak bayar cukai,tp lu da kena kencing kaw2 punya.

      Kalau nak tau, kaum cina ni la paling banyak rompak duit rakyat. Depan mata, aku nampak mcm mana licik diorang makan duit rakyat.

      So meloyahudi pakatan yg dah kena brainwash konon cina penyumbang besar ekonomi negara, pegi la baca Al quran kasi bersih balik itu otak. Kesian

      Delete
    7. nak britahu lahanat red bean army yang menyamar juragan, orang cina kalau bukan dengan kebaikan dan toleransi orang melayu akan kekal jadi pengemis di Negara Malaysia. dengan kejayaaan dan kekayaan orang cina jangan ingat orang melayu bodoh dan pemalas. memang ada orang melayu yang tak sedar diri, terutama orang-orang melayu yang menjadi pencacai kepada kaum lain yang telah berjaya....ia lah seperti mamat pencacai najis tooni ar-asie.

      Delete
    8. to juragammm, ada aku kesah?

      ABC = Anuar balun chinadoll

      Delete
    9. MEMANG SETUJU. REMEMBER BILA AMBIGA BUAT BERSIH PENAJA KL BUAT JUALAN DEPAN RUMAH DIA.
      KONON FIGHTING FOR JUSTICE AND THE PEOPLE,THEY ARE ACTUALLY SELFISH PEOPLE FIGHTING FOR THEIR OWN INTEREST NOT FOR MALAYSIA.

      Delete
    10. SETUJU
      siapa boleh ketengahkan kepada wakil dalam parlimen dan wakil media?

      Delete
  2. lu mamak salim,lu kne igt,hahaha,vote for kj

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vote for cina babi.....sial!!!!!!!

      Delete
  3. Aku sedih
    satu persatu malang menimpa utusan harap harap adalah saudagar melayu yang sudi beli iklan dalam utusan

    ReplyDelete
  4. Boikot Air Asia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sgt...pernah naik sekali ..mcm masuk food court...pastu tak naik dah...dah lama boikot.

      Delete
    2. Aku memang dah lama dah tak naik AA ni. Servis paling teruk....

      Delete
  5. Boikot sampai yahudi melayu di bersarakan wajib.
    Sokong 100%

    ReplyDelete
  6. aku tetap beli dan baca UTUSAN MALAYSIA, arwah datuk aku baca UTUSAN MELAYU, arwah ayah aku BACA UTUSAN MELAYU DAN UTUSAN MALAYSIA... aku akan pastikan anak dan cucu aku kelak memabaca UTUSAN MALAYSIA sampai bila-bila...SI MELAYU YAHUDI DIATAS TERLALU KEMARUK MEMBACA AKHBAR ONLINE SEBAB TU DIA LUPA DIA BERDARAH MELAYU!!!

    ReplyDelete
  7. air asia punya layanan bukan nya baik pun.patut le ada ceo mcm ni.....herhehe....jum beli saham air asia ....hehehe

    ReplyDelete
  8. Tolong bagi senarai lengkap apa nak boikot

    ReplyDelete
  9. CEO kepala botak ni memang sepsis Yahudi... agaknya.
    Yahudi pun memang banyak kepala botak.
    Kepala yahudi melayu ni patut ade kopia kecil atas kepala botak dia...

    ReplyDelete
  10. set...kita boikot Air Asia...kerajaan kuarkan pekeliling suh naik mas jerk...tentukan harga tiket untuk kakitangan kerajaan..boleh nye buat...sume manusia yang buat tuh...kita kasi tersungkur bagi dia tau langit tu tinggi ke rendah...kasi ajar sama ini melayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama boikot airasia. cekek darah mengalahkan lintah sawah. semua di caj. guna kredit kad dicaj, guna counter check-in caj...esok lusa, paying kena caj, tangga naik plane kena caj (kalau nak free panjat ikut tayar), dll. lepas besaq kepala pulak, demand macam-macam dan penyamun tak bayar caj kepada MAB

      Delete
    2. buat cara ni..
      mula2 pergi kaunter air asia, tanya itu ini kononnya nak beli. lepas tu bila masa nak bayar, kata cansel, tak jadi. jangan bagi alasan - buat senyap je - biarkan mereka tertanya-tanya. kalau ada 100 org buat macam tu tiap2 hari, memang tensionlah staff dia nanti.. lepas tu hilang sabar, mereka akan marah2 pelanggan. ambik video masa dia marah. sebarkan.

      Delete
  11. aku dah lama boikot airasia.....sekarang ni kalo nak pergi sabah sarawak aku naik jetski je....jimat sikit....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun...naik kote bengkok jer!!!!

      Delete
  12. Beginilah stupidnya seorg businessman. Dia sepatutnya tidak masuk campur hal politik. Kalau masuk campur....mmg cri pasal la. Dia patut tidak menyebelahi sesiapa. Buat business.

    ReplyDelete
  13. Aku pernah kena tipu Air Asia...2 tiket dari london utk anak aku. Tak jadi balik lk 2 minggu sbelum. Hangus gitu je. kalo tak silap RM3600 burnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan ko sorang je. Sebenarnya ramai yang dah terkena mcm tu. X ada refund utk tiket promosi. Bodoh punya polisi... Sesaje je burn mcm tu.

      Delete
  14. ABC, BBC, BCL, Air Asia..oh..mcm ni rupanya muka si melayu yahudi..geramnya bila aku tgok muka dia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh nak mampus!!!!!
      Kenapa org2 bisnes tidak mahu mmbuat ulasan politik...sebab takut kena sabotaj!!!!
      Org cina tempat aku pun terlalu ramai tak nak bendera dap digantung depan kedai krn sedar takut hilang ong!!!
      Mrk tak berani mgulas ttg politik tetapi undi mrk utk dap...Betulkan??!!!
      Tapi beginilah sifat melayu bila ada kuasa dan wang...bercakap politik utk dikenali...kerana org cuma ingat airasia adalah tony fernandes!!!!
      Dia ingin jugak dikenali dgn menjatuhkan airasia dgn bersikap begitu!!!
      Setahu aku...org bisnes yg berjaya lbh senang bersifat berkecuali dpd memihak kpd mana2 parti....
      SIAL...BUAT AIRASIA MALU....PATUT DIPECAT!!!!!!

      Delete
  15. Saya join boikot...memang dah lama tak naik AIR ASIA...tak best. Sekarang banyak pilihan nak ke mana2, contohnya ke Jakarta ada Malindo, Lion Air dll

    ReplyDelete
  16. Pas boleh dah kembangkan sayap bertanding diPakistan.tapi org pertama yang akan dibom alqaeda pakistan ialah mat sabu beb...fahaman syiah! Lepas tu anwar ibrahim sebab ada rakaman berzina dgn china doll..alqaeda pakistan tak kan kasi chance.

    ReplyDelete
  17. la... aminah hasan pun brangan cina?? mua mua mua baru aku tahu... TQ

    ReplyDelete
  18. Dia dapat berguni-guni sumpah seranah DAP dlm Fb AA sbb kununnya bw phantom voters dr Bangladesh. Malah voters DAP terang2 nk boiket AA. Sbb tension lah dia buat statement mcm tu. Skrg DAP pun masih boikot, BN pun boikot..

    ReplyDelete
  19. LINDUNGILAH ANAK CUCUKU KETURUNANKU SEMUA YG BERAGAMA ISLAM SEPERTI MANA KAU MUSNAHKAN BINASAKAN KAUM LUTH......

    YA ALLAH JGN JADI KAMI SEMUA MENDEKATI APA YG KAUM LUTH SUKA....AMINNNNNNNN

    Belum lahir keluarga.saya dah baca UTUSAN DAN BERITA HARIAN....dah lahir mereka nasihat jgn dekati kaum luth........

    Bukanke gambaq di atastu BUYONGGGG.....eh eh ATANNN LA.....eh eh....MAMAT LA......

    ssss......pening lalat dok memikir asal usul ku

    ReplyDelete
  20. OK bro aku sokong.........aku tolong printkan list ni dan sebarkan pada orang kat tempat aku yang takde internet....

    ReplyDelete
  21. Tazkirah petang....


    ULASAN Tindakan sesetengah pihak mengapi-apikan isu perkauman kebelakangan ini adalah perbuatan jahiliah yang diharamkan syarak.

    Ia boleh mengundang kemusnahan masyarakat dan negara terutama negara pelbagai kaum seperti Malaysia ini.

    Ia akan menimbulkan pelbagai sangkaan dan penilaian yang mungkin tidak berasaskan fakta yang benar.

    Lantas, akan menimbulkan ketegangan dan pergaduhan yang tidak berasaskan prinsip kebenaran, sebaliknya atas prejudis perkauman.

    Antara perkara yang ditentang oleh Nabi Muhammad SAW ialah sikap fanatik perkauman ataupun ‘asabiyyah yang menilai kebaikan dan keburukan berdasarkan kaum bukan prinsip kebenaran dan keadilan.

    Islam adalah agama rentas kaum dan sempadan geografi. Keadilannya Islam itu melebar merentasi perbezaan pemikiran dan agama.

    Tiada siapa yang mampu menentukan bangsanya sebelum dia lahir sama ada untuk dia menjadi Arab, Melayu, Cina atau India. Ia adalah ketentuan Allah, bukan atas usaha atau kejayaan seseorang.

    Maka hakikat ini mestilah difahami supaya kita tidak menyalahkan atau menghina seseorang atas sebab bangsa atau keturunannya kerana itu bukan pilihan atau kesalahannya.

    Sebaliknya kita menilai seseorang berdasarkan perbuatan dan akhlaknya. Inilah sikap yang adil. Dosa keturunan tidak ditanggung oleh anak cucu.

    Buta warna bangsa

    Dosa seseorang tidak boleh dibebankan atas orang lain yang sebangsa dengannya yang tidak terlibat dengan kesalahan itu.

    Allah menjelaskan prinsip ini dalam al-Quran: (maksudnya) “Dan seseorang yang boleh memikul, tidak akan memikul dosa perbuatan orang lain. Dan tiadalah Kami (Allah) mengazabkan sesiapapun sebelum Kami mengutuskan seorang rasul (untuk menerangkan yang benar dan yang salah)." (Surah al-Isra, ayat 15)

    Maka, perjuangan apapun yang mahu ditegakkan, hendaklah menilai setiap insan berdasarkan kepada akhlaknya, bukan titih keturunannya.

    Keadilan dalam Islam buta warna bangsa dan agama sekalipun. Keadilan untuk semua.

    Sabda Nabi SAW: “Wahai manusia! Sesungguhnya tuhan kamu sama, bapa kamu sama (Adam). Ketahuilah! Tiada kelebihan orang Arab ke atas ‘ajam (bukan Arab), atau ‘ajam ke atas Arab, atau yang berkulit merah ke atas yang berkulit hitam, atau yang berkulit hitam ke atas yang berkulit merah melainkan ketakwaan.” (Riwayat Ahmad dan al-Baihaqi, dinilai hasan oleh Al-Albani)

    ReplyDelete
  22. Jika hal ini tidak diteliti, perkauman atau rasisme akan berlaku. Akan ada pihak yang teraniaya hanya kerana keturunannya walaupun mungkin dia tidak bersalah.

    Diskriminasi seperti ini pernah berlaku di Amerika, sehingga Martin Luther King dalam pidatonya yang terkenal “I have a dream” menyebut:

    “I have a dream that my four little children one day live in a nation where they will not be judged by the colour of their skin but by the content of their character.”

    Kesejagatan Islam

    Tujuan Allah menciptakan berpuak dan berbangsa agar saling kenal mengenali antara satu sama lain.

    Firman Allah (maksudnya): Wahai manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan. Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha mendalam pengetahuan-Nya. (Surah al-Hujurat: 13)

    Lihat dalam ayat ini, Allah memanggil “wahai manusia”, panggilan yang sangat adil merangkumi setiap bangsa dan puak. Bukan panggil perkauman atau fanatik keturunan.

    Kata Sayyid Qutb dalam menafisrkan ayat ini: “Penciptaan manusia berbagai bangsa dan suku puak bukan untuk berperang dan bergaduh, tetapi untuk berkenalan dan bermuafakat. Perbezaan bahasa, warna kulit, tabiat, perangai, kelebihan dan kemampuan adalah kepelbagaian yang bukan bertujuan untuk perbalahan dan perkelahian.

    “Sebaliknya, untuk bantu membantu dalam menunaikan tanggungjawab dan keperluan. Tiada bagi warna kulit, jenis bangsa, bahasa, negara segalanya itu nilai dalam timbangan Allah.

    “Sebaliknya, di sana hanya satu timbangan yang menentukan nilai dan kelebihan manusia, iaitu – sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu”. (Fi Zilal al-Quran 6/3348. Kaherah: Dar al-Syuruq)

    Maka, haram bagi seorang Muslim meniupkan api perkauman yang menzalimi pihak yang tidak bersalah hanya kerana warna kulit ataupun keturunannya.

    Wajib kita mempamerkan keindahan kesejagatan Islam kepada semua pihak supaya keindahan Islam dapat diterima oleh manusia.


    --------------------------------------------------------------------------------
    PROF MADYA DATUK DR MOHD ASRI ZAINUL ABIDIN bekas mufti Perlis. Artikel ini pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya menggambarkan pendirian rasmi Malaysiakini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon 3:30

      dimulakan dengan bismillah
      disudahi dengan alhamdulillah

      semoga dijadikan panduan oleh mereka yang rindukan rahmat Allah

      Delete
    2. Surah al-Nisa’ ayat 144,

      ‘Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu’ –

      Surah al-Maidah ayat 44, ‘Sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang yang kafir.’

      Surah al-Taubah ayat 29,‘Perangilah orang yang tidak beriman pada Allah dan tidak beriman pada hari akhirat dan mereka tidak pula mengharamkan apa yang diharamkan oleh Allah dan RasulNya.’

      Jangan Kawan DAPigs

      Delete
    3. DR MAZA adalah PRO Pakatan yg tegar...semestinya dia akan mengeluarkan segala dalil-dalil utk menegakkan PR and anti UMNO....Dia umpama uztaz 'lalang' yg pentingkan politik dari agama....Kalau ulasan datang dari Dr MAZA, abaikan saje....

      Delete
    4. Firman Allah (maksudnya): Wahai manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan. Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa di antara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha mendalam pengetahuan-Nya. (Surah al-Hujurat: 13)

      memang Allah menjadikan manusia berbangsa bangsa supaya kamu berkenal-kenalan tetapi dilarang mengambil orang kafir walau pun bapak dan saudara sendri menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang yang beriman. kesimpulannya kita hanya perlu berkenal kenal tak kira apa bangsa dia atau puak dia janji dia beriman kepada Allah. kalau tak beriman tu abaikan saja.

      Delete
  23. cantek....senarai ini harus sentiasa berada bersama kita...jangan tersilap pun beli barangan keluaran biaDAP itu.....

    ReplyDelete
  24. Baru cantik macamni, ada gerak kerja utk boikot DAP punya barang. Kita print out edar-edar kat kawan dan sedara mara. Kita buat secara serius dan konsisten, 4 bulan company akan dapat rasakan impaknya, 6 bulan penyusutan jualan dan diikuti pengecilan kakitangan syarikat, 12 bulan seluruh cawangan akan ditutup, 16 bulan suntikan dana diperlukan dan 20 bulan tutup kedai.
    Kita pastikan sebelum PRU14 semua company DAP ni terlungkup tutup kedai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana2 yg kerja dengan company DAP/CINA pakat2 berhenti ,cari kerja di company MELAYU

      Delete
  25. MULAI SEKARANG KEDAI/BARANGAN CINA PILIHAN TERAKHIR AKU.. HAMPEHH PUNYA CINA

    MELAYU PASTI BERSATU.. AMIN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boikot sayur dr Cameron highlands

      Delete
  26. Anon Tazkirah petang;3;30pm

    "Menolak manafaat yg sedikit adalah lebih baik dari mengambil mudhorat yg banyak". Maqasid Hudud juga jelas ;
    "Bunuh seorang dapat menyelamatkkan seribu orang"
    Jadi fikirkan impak 5 tahun lagi. Jangan terlalu baik hati sehingga ramai melayu yg makan hati. Aku bekerja dengan syarikat cina, aku lebih realistik utk bercakap pasal hak melayu dari pengalaman aku, perkauman dari segi tangga gaji, jawatan telah lama diamalkan oleh orang-orang cina terhadap Melayu dan India.
    Aku tidak bercakap sebagai Melayu tetapi mewakili bangsa lain.
    Cina takde kuasa pun dia terus mengutamakan bangsa dia , apatah lagi kalau dia berkuasa. Bacalah Al quran dgn bijaksana yaani dgn kefahaman.Bukan dgn agakkan dan nafsu yg ingin dipuji oleh bangsa cina yg mengatakan engkau bagus walhal dibelakang engkau , engkau terus ditipu dan ditikam. Bodoh punya Melayu.

    ReplyDelete
  27. Tu dia mamak datang lagi menghasut melayu.

    Suruh beli barang di kedai Mamak saja!

    Memang mamak perosak negara!

    Pemecah belah orang melayu. Buta lagi ke korang hah???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butuh lu...makahai punye cina...at least mamak org islam...cina majoriti kapir harbi...baik aku trajang kapir harbi...babi lu...

      Delete
  28. kalau kau orang nak tau diani gay

    ReplyDelete
  29. Saya cadangkan dia belajar mandarin dan baca surat khabar cina hari2, dan tengok yang mana racist. Dia ni perasan lebih, tak sedar air asia X maju pasal Tony Fernandez kam Kamrudin Meranum.

    ReplyDelete
  30. rapidah dan kamaruden tolong pecat mamat ni..

    ReplyDelete
  31. Masalahnya kali yang terakhir saya pergi ke Tesco Cheras tak nampak stok Minyak Masak Saji (FELDA) macam dah habis jual jeh?

    ReplyDelete
  32. Anon 4:06pm
    Barang yg tersenarai , apa kena mengena dgn mamak. As long islam dan mengamalkan budaya melayu takde masalah. Kalau engkau rasa tak berkenan dgn mamak engkau takyah lah beli ....apa masalah. Jernih betul hati engkau ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa mamak perlu benci sedangkan mereka islam dan kebanyakannya telah melahirkan anak2 yg berdarah campuran melayu yang berstatus bumiputera (berkahwin dgn wanita2 melayu) yg turun membangunkan negara. kenapa perlu cina dikasihi sedangkan mereka berlainan agama dan bangsa. tiada darah melayu yg mengalir (jk ada pun kurang sgt) & secara terangan memperkudakan org2 melayu serata dunia? apa kelebihan kaum cina hingga dipuja2 & apa kekurangan mamak hingga dihina walau mereka juga telah berpuluh tahun menetap ditanah tumpah darah kita ini? tlg senaraikan kekurangan & kelebihan antara kaum ini agar ianya jelas kenapa kita dibenci mamak ttp dipuja cina yg tak basuh berak mereka tu? jgn setakat pandang kulit sbb melayu yg ada pun kalau kahwin dgn orang putih tak putih sgt kulitnya....

      Delete
  33. Bro. Mintak buat 1 artikel khas untuk menyenaraikan produk2 bumiputera dan muslim dgn produk2 cina. Ak akan boikot sbyk mn yg blh. Org melayu yg ada tanah kosong tu start usahakan. Mintak bantuan kt kerajaan kalau tak tau nk start. Perbanyakkan produk org islam dan melayu. Sampai bila kita nk harap syed mokhtar ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju. kalau boleh buat satu blog untuk ramai kongsi info dan senarai. mungkin dengan blog ini ada usahawan melayu yang boleh take-off berniaga barang2 yang tiada dalam list. ini satu bentuk jihad.

      Delete
    2. setuju sgt tp sbg pengusaha produk islam sy nak beritahu kenyataannya peratusan yg membeli produk islam adh rendah. dimulut kata lain tp dihati lain yg dibuat? melayu akan terus layu dgn pujuk rayu mereka. malah melayu juga mudah kasihan kpd pengusaha cina berbanding pengusaha melayu atas dasar iri takut sesama kaum akan jadi kaya kalau dibantu kononnya (dgn memebeli produk keluaran islam). jk tdk tak bankrup/tutup le kohalal etc.

      kakitangan kerajaan jg tiada yg bersungguh2 nak majukan pengusaha melayu atas faktor malas, iri & pilih kalangan yg rapat dgn mrk shj walaupun bidang kerja mereka sepatutnya mrk salurkan dana yg diberikan kerajaan melalui mereka2 ini kepada pengusaha2 bumiputera islam. kerajaan dah salurkan dana/bantuan/kemudahan ttp kakitangan2 ini yg tidak menjalankan tugas masing2. jd sampai bla2 pun pengusaha melayu sulit utk berjaya kecuali yg berkemampuan dari segi wang ringgit yg byk & pengaruh sahaja yg blh maju.

      Delete
  34. ya aku setuju sangat2...kita mula dari sekarang.

    ReplyDelete
  35. air asia pun hidup atas ehsan kerajaan BN. mangkuk hayun tu pun jadi ceo sebab kerajaan Bn bagi lesen pada air asia walaupun air asia tipu banyak benda di Sabah Sarawak, harga dlll. tapi sebab boleh cakap orang putih sikit dah senang2 call other people racist. if only the smart ass can read chiness newspaper. muka Nampak bodoh, buka mulut confirm bodoh.

    ReplyDelete
  36. segelintir melayu x pandai mengenang jasa.... sbb to Tun kata "melayu medah lupa",
    dah x taw , pandai2 wat bodo sombong pula.... kenyangggggggggggggggg la

    ReplyDelete
  37. nak habaq mai sat, RUMAH BESAR KAYA2 TO CINA SINGAPURA NGN CINA LUAR BANYAK BELI, RUMAH MELAYU KNA HALAU, KEDAI KNA REBAN HABEH, ASTAKA SEMUA CINA BABI YG PEGANG.. BUDAK2 MELAYU ISAP DADAH &RACE MOTO... SEBELAH LAUT PULAK !!!!! MARITIM PN X BERFUNGSI DGN BAIK SBB ORANG ATASAN CINA BABI JUGAK PEGANG, SEMUA BOT BESAR LASEN C", LASEN C2" DAN SBGNYAYG SEPATUTNYA MENANGKAP DI LAUT DALAM MENCARI IKAN D KAWASAN DARAT,, MEREKA SANGGUP MEMBELI LASEN B" DGN HARGA YG MAHAL RM 100k UNTUK HASIL YG LUMAYAN ( TAUKE BOT NIE SEMUA CINA BABI LAH) maka tangkapan akn pupus sebElah pantai barat ..............PIHAK BETANGGUNGJAWAP HARAP MENGAMBIL TINDAKAN SEKEJAM KEJAMNYA DGN SEGERA.............................!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang maritim pun ada yang isap dadah, sebelum keluar ronda kaki dadah dah pecah rahsia kat tauke bot dapat duit seratus dua upah pecah rahsia lepas tu beli dadah kat cina. pusing pi pusing mai cina jugak kaya.

      Delete
  38. aku pun setuju

    ReplyDelete
  39. Air Asia mmg patut diboikotkan dari dulu lagi. Bila da kaya bawak pindah operasi ke Indon..haram jadah ni mmg x kenang budi kerajaan BN yg tanggung segala cukai airport.
    Mamat AUWWWWW kat atas tu mmg spesies yg dilantik oleh anak Fernandes tu...jarang ler boleh nampak yg jantan betul kat Air Asia. Lembut lembik mcm sotong...hehehehe

    ReplyDelete
  40. Nak boikot, buat betul2. Jgn hangat2 taik idung je. Kasi ajar mereka2 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju...setuju...

      tp biasanya melayu ni dibibir kata lain. yg dibuat lain pulak. mana boleh tak kunjung kedai cina, lemah le badan. mana boleh tak makan produk cina, sesak dada dibuatnya. dah nyata cina tunjukkan sikap sebenar mereka yg nak hancurkan melayu pun tetap sayang maa. kita abang alik meh.

      Delete
  41. Kebanyakan yg membenci UTUSAN dan kata UTUSAN akhbar penipu, bukanlah pembaca UTUSAN pun. Padahal yg dibenci itu cuma bahagian politik, kerana tak menyebelahi ideologi politik mereka, habis keseluruhan akhbar dituduh penipu, berita sukan UTUSAN pun mungkin tak sama dgn berita sukan akhbar propembangkang!WTF!. Aku baca UTUSAN sejak kecik sampai dah keje dah sekarang ni. Banyak dah ilmu dan maklumat berguna aku dapat. Janganlah perasan bila membaca Malaysiakini, Harakahdaily, etc, semua tu menjadikan anda berfikiran matang, terpelajar, dan terhindar dari penipuan. Ikut pengalaman, aku tak rasa camtu pun. Aku akan terus baca UTUSAN, itu hak aku.

    ReplyDelete
  42. ingat azran ingat azreen pharmy >>http://goo.gl/ri3Dd

    ReplyDelete
  43. print out list then letak kat tangga or beranda masjid seluruh malaysia... lg bagus time sembahyang jumaat

    ReplyDelete
  44. Aku sokong boikot produk geng DAP. Memang patut diberi pengajaran.
    Biar dia orang rasa kuasa rakyat. Brani main api ...rasalah kepanasannya !!!

    Tapi bila tengok senarai geng UMNO, terus tak jadi rancangan aku nak boikot.

    Barang -2 geng UMNO kebanyakan tak de kualiti. Yang OK plak ....mahal sangat.
    Tak jadi lah boikot. Korang je lah yg terus kan.

    Count me out.

    Yg aku boleh.. beli roti Gardenia...sebab kat tempat aku memang takde jual Massimo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cadang kau beli pantat amoi kat petaling street.sesuailah dgn kau.

      Delete
    2. Itu tak yah beli lah... Itu semua bole dapat free !!! Duduk Bukit Bintang jap je ramai datang tergedik-gedik.
      Oh... mungkin awak tak cukup syarat kot... kena beli gan duit sendiri.

      Delete
  45. Memang dah tak naik Air Asia...dah la tpt duduk rapat2 aircon x sejuk, bau kaki plak tu...pengotor...geli...lg2 staf Air Asia bnyk lelaki2 lembut...peramugari melayunya banyak yg wild...rosak2 ...tatap setia dgn MAS klu g melancong ..untuk info ms sy ambik husband dr lcct coz company tpt dia bekerja belikan tiket Air Asia utk out station so tpaksalah guna....tp dia kata memang x rela....apa yg saya lihat dan husband kata ialah...yg ramai guna perkhidmatan Air Asia ialah kaum kerabat DAPigs

    ReplyDelete
  46. Boikot AirAsia.....
    AirAsia menipu....
    guna strategi jahat....

    Beza antara AirAsia & MalaysiaAirlines

    Contoh booking utk penerbangan dr Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu, 2 Adult 1 Kid.

    1.Tiket AirAsia Adult RM138 x 3 pergi, RM108 x 3 balik.
    (harga adult ngan kid sama je kecuali infant bwh 2 tahun free...3 tahun dh sama harga ngan adult).*harga mengikut masa perjalanan.

    2.Airport charges & fees RM78 pergi, RM 87 balik.
    (Airport Tax & Fuel Surcharge) *dh beli tiket kena bayar duit minyak plak. baik naik bas bayar tiket jer tk perlu bayar duit minyak.

    3.Checked Baggage - up to 20kg RM90 pergi, RM90 balik. (1 Adult je amik, klu tiga2 amik lg masak)


    Total MYR
    1,083.00
    ~~~~~~~~~~~~~

    1.Tiket MalaysiaAirlines utk 3org.

    2 Adult: MYR 212.00
    1 Child: MYR 80.00
    Surcharges: MYR 294.00
    Taxes: MYR 54.00
    Total + Taxes + Surcharges: MYR 640.00
    Total Price: MYR 640.00

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kesimpulan:

    Booking 3 bulan awal, tarikh yang sama, pergi balik. cuma masa berbeza, airasia terpaksa ambil flight lewat malam utk dapat lebih murah. airasia ada jual2 makanan ringan sbb masa perjalanan pendek tk jual mknn berat. MalaysiaAirlines xde jual2, dia bagi je terus...berdasarkan pengalaman saya sendiri pernah naik AirAsia ke Kuala Terengganu dulu, bila tgk je harga tiket lebih murah dari MalaysiaAirlines terus je booking n pay, rupanya terlepas pandang, bila compare betul2 rupanya MalaysiaAirlines jauh lebih murah dari AirAsia, tu je la sekali naik AirAsia ke Kuala Terengganu, lepas tu smpi sekarang dh tk naik dh AirAsia, naik MalaysiaAirlines je. Anda nilailah sendiri beza harga sebanyak RM443, kata penerbangan tambng murah, EVERYONE CAN FLY maa...

    ReplyDelete
  47. Salah satu info barangan bumiputera. kalau nak tolong promosi lagi bagus

    http://produkmuslim.info/index.php




    ReplyDelete
  48. SATU LAGI SYARIKAT CINA YANG KITA PERLU BOYCOTT IALAH PUSAT MEMBELI BELAH SOGO DI JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN KUALA LUMPUR. TANYALAH KAKITANGAN MELAYU DI GEDUNG SOGO. TOWKAY CINA SOGO SIAP JEMPUT LIM GUANG ENG MEMBERI CERAMAH DI GEDUNG ITU SEBELUM PRU 13 DULU DAN MEMBERI SUMBANGAN DUIT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat nak boikot ni memang berkobar kobar.
      Kena tunjuk kat dia orang , jgn main-2 dgn hak orang melayu.

      Raya dah nak dekat ni. Banyak kena keluar belanja nak beli utk persiapan raya. Kena bajet beribu-2.

      Tapi , kalau nak suruh boikot SOGO, rasanya tak boleh lah.
      Antara banyak-2 shopping, barang dia paling berkualiti, harga berpatutan.

      So, bab boikot SOGO ni, aku pull out. Kena jaga dompet.
      Kalau tak, ingatkan nak buat dia orang rugi,
      last-2, sendiri jugak rugi ....sebab nak boikot tempat yg murah, kena tambah belanja beli kat tempat lain yg lagi mahal.

      Sori lah. Aku boikot "tepung gandam cap sauh " je lah.
      Sebab cap FERI lagi murah skit.

      Delete
  49. saya setuju tentang ayat2 alquran dan kebenaran nya tetapi hendak lah kita pilih bangsa dan kaum mana yang tidak menjahanamkan bangsa dan kaum yang lain. berpesan lah dalam masalah pilih sahabat atau kawan. nabi kita saw telah berpesan macam mana golongan orang2 yang patut kita pilih. jadi buat lah yang terbaik.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!