CILI KASI TARUK! APABILA ANJING-ANJING SIKITOL MULA MENYALAK MEMINTA PM LEPASKAN JAWATAN!

Seperti yang telah aku jangkakan, sudah ada suara-suara sumbang minta PM Najib Razak untuk mengambil tanggungjawab dan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri, gerakan ini aku dengar telah dimulakan oleh seorang manusia yang pernah menjadi seorang yang mengawal media zaman Pak Lah. Nama brader tu Kalimullah la.

Dia mulakan cetusan kecil-kecilan di FB dan laman twitter melalui brotherhood-brotherhood si Kitol, dengan mengatakan kenapa Najib yang mendapat 133 kerusi Parlimen iaitu keputusan yang lebih teruk dari Pak Lah tidak digesa untuk meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri?

Senang cerita menantu si Dolah Bebal KJ and the gang sudah mula berbisik-bisik sana sini untuk memaksa PM Najib letakkan jawatan. Mereka nak balas dendam ni, tapi apa yang mereka tak faham ialah, apa yang berlaku hari ini adalah kerana tsunami poltik Cina dan bukan seperti 2008 tsunami rakyat benci Pak Mertua dan menantu yang merosakkan negara dengan polisi atau keputusan yang tak masuk akal.

Sebelum aku nak mengutuk Raja Mendelar dan si KItol ni, izinkan aku untuk berkongsi dengan korang tentang perbezaan diantara 2008 dan 2013.

1. Pak Lah al bodohwi hilang 5 negeri, Najib dapatkan semula 2 negeri iaitu Perak dan Kedah!

2. UMNO hanya menang 78 kerusi Parlimen pada 2008 tapi Najib menang 88 kerusi Parlimen untuk UMNO?

3. UMNO juga menang lebih banyak kerusi DUN kali ini berbanding 2008.

Jangan dilupa apa yang telah Pak Lah dan si Kitol buat 5 tahun yang lepas adalah sangat berat. Tak cukup 5 tahun la nak recover balik. Segala perbuatan rasuah dan tamak kuasa mereka anak beranak ni telah membuatkan seluruh rakyat Malaysia membenci UMNO, akhirnya Najib yang kena cuci taik dibuat mereka ini.

Kita kena adil, Najib bersusah payah siang malam cuba untuk mencuci segala kekotoran yang ditinggalkan rejim yang lalu. Aku tak peduli beb, aku tak hipokrit. Aku takkan lupa apa yang dibuat anak beranak Pak Lah semasa mereka berkuasa dulu. Si Kitol nak tunjuk dia menang besar dan mulakan gerakan untuk jatuhkan PM.

Wahai hali UMNO sekalian, berfikirlah kamu dengan akal yang waras, Najib susah hari ini dan orang Cina lari undi hanylah disebabkan oleh kebabian yang telah dilakukan oleh Pak Lah dulu. Maaf la aku cuma menceritakan kebenaran.

Hakikatnya 4 tahun pentadbiran dibawah Dollah Badawi telah membuatkan rakyat Malaysia terutama sekali kaum Cina nampak UMNO adalah parti korup walau pada hakikatnya UMNO tidaklah sekorup yang dituduh!

Aku tau anjing-anjing sikitol akan menyerang aku kerana aku dah mula menghentam bos mereka, tapi aku tak kisah. Aku tak mau kehilangan seorang pemimpin yang berkaliber seperti Najib, bagi aku dialah PM terbaik, yang mendengar segala keluh kesah rakyat.

Dan aku akan bersama Najib! Akan aku bantu Najib untuk mencapai wawasan 2020! Kepad gang si Kitol dan si murtad kaki todi si Kali tu, tak payah la nak buang masa. Lain kalilah ok!

Apa pulak pendapat korang? Share la sikit...

235 Responses to "CILI KASI TARUK! APABILA ANJING-ANJING SIKITOL MULA MENYALAK MEMINTA PM LEPASKAN JAWATAN!"

  1. Cina bukan tak nak Najib, diorang cuma tak nak UMNO/Melayu perintah Malaysia. Itu kenyataan yang kita kena sedar. ni psywar ... kita balas balik minta Anawar kotakan janji bersara dari POLITIK!

    SAY NO TO TEAM KJ!



    ReplyDelete
    Replies
    1. Suara2 yg sumbang dan sumbing. Terima lah hakikat, majoriti senyap telah memilih Bn dan Najib.

      Delete
    2. ... bila seorang wartawan akhbar Cina jolok soalan apa pasal Utusan buat cerita APA LAGI CINA MAHU?.

      Najib selamba jawab, " kenapa nak salahkan Utusan? Howa about the Chinese papers? Is it fair?"


      GO NAJIB!!

      Delete
    3. Kerosakan ini semuanya di sebabkan kelemahan pak lah...Pak Lah telah merosak kan imej MCA...Pak Lah taking for granted on MCA..tapi apabila DAP timbul kan apa apa isu Pak Lah and the team akan segera menyelesaikan isu tersebut...oleh itu orang cina tidak perlukan MCA lagi sebab DAP mampu untuk menekan Pak Lah selesaikan masaalah denggan segera...semua ini adalahakibat dari kebodohan Pak Lah dan sekutunya....harap kerajaan buka fail yang berkaita salah laku Pak Lah...kalau betul dia bersalah hukum dia dengan sewajarnya

      Delete
    4. Tangkap Pak Lah Tangkap Pak Lah Tangkap Pak Lah

      Delete
    5. Red Bean Communist dan Red Shit Communist dah mula buat kacau, Mail Omar, bila kau nak tangkap semua petualang negara ini? Jangan sibuk tangkap Papa Gomo saja kerana petualang besar puak Red Bean Communist dan Red Shit Communist ini lagi berbahaya dan perlu segera ditangkap!!!!!!!!!!!!!!!

      Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

      Delete
    6. Adakah polis adil kepada orang Melayu sebelum ini????

      Delete
    7. SAYA SOKONG PANDANGAN BLOG NIE. DSN TELAH BEKERJA SIANG DAN MALAM & DPT DILIHAT OLEH RAKYAT. SY PUN X MAMPU KEJE KUAT CAMTU. CUMA TIPIKAL SIFAT MELAYU YG JUJUR, TIDAK BERBURUK SANGKA & IKHLAS TLH DIMANIPULASI OLEH PIHAK YG TAMAK HALOBA. PENINGKATAN SOKONGAN MELAYU TLH ADA, MGKN CUMA PERLU LEBIH MASA TTP DENGAN PENDEKATAN YG LEBH STRATEGIK N TEGAS YG MENGUNTUNGKAN PENGUNDI BN. UMNO TELAH DIPERGUNAKAN SPY PERCAYA KELONGGARAN DASAR NEGARA AKN MENINGKTKAN SOKONGAN CINA N PAS PULA DIPERDAYA SPY PERCAYA KELONGGARAN DASAR ISLAM AKN MENINGKATKN SOKONGAN CINA. SEMUA MELAYU TERTIPU. MASA SUKAR MCM NI LA PLG SESUAI UTK MENGUJI KESETIAAN AHLI BN. DSN PERLU KENAL ANTARA INTAN N KACA, SEJATI N HIPOKRIT. DSN SEORANG KETUA YG BAGUS CUMA PERLU PENAMBHAN KETEGASAN, BERI BELIAU LEBIH MASA, INSYAALLAH.

      Delete
    8. Najib tak perlu letak jawatan kerana prestasi BN dlm PRU-13 lebih teruk dari PRU-12 ketika Pak Lah memimpin BN. Kita kena ingat Pak Lah PM yg ada maruah dan harga diri, dia letak jawatan kerana ada rasa tanggung jawab dan masih ada harga diri dan maruah.

      Mengikut sumber SPR dllm PRU-13, BN mendapat undi popular 46%, manakala PR 52% (selebihnya parti-parti lain/Bebas), berbanding dlm PRU-12 BN mendapat 51% dan PR 48%.

      Apakah kerana prestasi Najib lebih teruk dan merudum dari Pak Lah kita perlu menghukumnya seperti kita menghukum Pak Lah dulu? Tak perlulah Umno menghukum Najib kerana dia lebih gagal dari Pak Lah. Kerana yang penting Pak Lah meletak jawatan kerana dia ada harga diri dan maruah.

      Hanya orang yg ada harga diri dan maruah saja bertanggung jawab atas perbuatannya.

      Jangan katakan Najib ada harga diri dan maruah, jangan, dia bukan jenis itu....

      Delete
  2. kimak lah korang duk kutuk2 cina!
    penat2 DS Najib nak satukan kita rakyat Malaysia berteraskan konsep 1Malaysia.
    korang pulak senang2 kutuk kaum cina.
    hormat la sikit bangsa lain!
    aku Melayu tapi aku x hina kaum/agama lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memanglah patut dikutuk!
      Tak yah menyamar la oi babi!Kerja menipu tak abis-abis!
      posting pun tak sesuai topik!

      Delete
    2. ko belum kena penangan cina yg sebenar...

      Delete
    3. aku sokong apa yang juragan katakan kita sesama bangsa kena hormat memhormati budaya bangsa dan negara..

      Delete
    4. ptuihhh anjing Cina rupanya Juragan ni. slg ade bangkai cmni dlm kalangan UMNO.. UMNO akan jd busuk mcm Cina jgk! LOVE DS NAJIB, tendang keluar si KITOL!

      Delete
    5. #ApaCinaMahu sebenornya ?

      Delete
    6. Bhai juragay...dah beratus tahun melayu hormati bangsa lain,secara jelas dan nyata umat melayu tidak melakukn dasar apertheid kpd kaum lain dimalaysia...

      Secara berakhlak dan berhemah umat melayu merelakn kerakyatan diberi kpd masyarakat cina,walaupun rakyat melayu dibunuh oleh komunis yg diangotai hmpr 85%-90% cina...umat melayu masih brsbr dgn pimpinan melayu yg mahukn bangsa cina diterima...

      Umat melayu juga bersedia brkongsi kuasa dgn bangsa lain,walhal melayu boleh bngun utk tunjukkn sikap tidak berpuashati kpd hak2 yg dimiliki oleh bangsa pendatang ke tanah melayu...

      Bhai...lu mngaku lu melayu,apakh lu trlalu baik utk berkongsi segala2nya dgn bangsa lain...apakh cina tidak memikirkn betapa tamaknya mereka dinegara yg tlh mnerima mereka utk brsama2 sebagai rakyat utk brkongsi keamanan dan kemurahan rezeki..

      Setelah mereka menjadi key player didlm ekonomi hnggakn mereka mnguasai 70% kekayaan didlm negara...melayu masih terima tnpa melakukn sebarang tindakkan yg menekan bangsa cina...bhai aku tak nafikn kejayaan mereka atas usaha keras mereka...ttp kita jgn menafikn pula ini semua juga brmula dari tindakn penjajah yg mnjdkn bangsa ini sebagai peniaga,mana kala melayu diletakkn diluar bndr..melayu menerima...

      Bhai...berapa ramai cina yg snggup berkongsi kekayaan mereka dgn jadikn melayu perniaga dibawah syarikat mereka melainkn hnya sbgi board direktor hnya kerana kuota yg kerajaan tetapkan.

      Jika cina juga ikhlas menerima kaum melayu dinegara ini,mengapa mereka jdkn kuota bumi,hak istimewa bumi dan kini kalimah Allah juga mnjadi prjuangan kpd kaum cina/ kristian...yg peliknya tak prnh dngr komuniti kristian diperingkat dunia menekan umat islam utk kalimah Allah??? Kenapa hnya di malaysia???

      Bhai...melayu bersabar dan menerima selama ini atas semangat satu negara...ttp apabila cina semakin jelas bersuara utk dpt kn segalanya...kerakyatan,ekonomi, kebebasan agama dan tradisi ttp cina tlh tunjukkn sifat tamak dgn mahukn segalanya tnpa peduli,selama ini mereka telah dpt hmpr kesemuanya...

      Bhai...lu boleh ckp,knp waktu cina sokong mca/gerakan isu ini tidak ditmbulkn oleh umat melayu ttp knp sekarang? Bhai prjuangan antara dap dan mca brbeza bhai, apa prbezaannya lu fikir sndiri kerana semua melayu tahu apa sebenarnya prjuangan dap bila trjadi 13 may...

      Lu tak akan peduli bhai..dan melayu pkr dan pas juga tidak peduli...ttp aku pasti jauh di sudut hati lu org PEDULI...hnya anwar yg tak peduli sbb dia nkkn jawatan pm lbh dari menunaikn haji...apa anwar peduli jika hrtanya mmpu menanggung 7 keturunan. Ttp aku peduli bhai,sbb aku masih usaha utk brsaing dan aku akan pastikn anak cucu aku tidak merempt di tanah air sndiri...

      Delete
    7. Jaga2 ini juragan palsu. Ejen CINA. ABC asal bukan cina. BCL buy chinese last.

      Delete
    8. Kebanyakan ahli pas sendiri kecewa dengan keputusan pru di mana pas mendapat majoriti paling sedikit, baru tersedar konsep kesepakatan yang mereka banggakan selama ini telah ditikam oleh sekutu sendiri, terbuktilah pas bukan parti yang dominan dalam pakatan, sekadar tunggangan untk menguatkan parti lain, sedangkan pas mampu berdiri sendiri, menyertai pakatan adalah kesilapan paling besar yang pas lakukan..

      Benar kata najib, penganalisis politik, BN mampu membentuk kerajaan tanpa undi cina skalipun, tapi cina mengharapkan undi melayu untk berkuasa, ini bukti melayu BN kuat sebenarnya.

      Salam Gelombang Biru

      Delete
    9. Secara peribadi....aku tngok KJ ni seorg anak muda yg dinamik, berkaliber & very knowledgeable!! Seorg yg ckup berani berdebat (especially in English) masa dia bubuh rafizi dulu...(debat kt tv) dgn pnuh bgaya....Sbnrnya kita prlu pemimpin Melayu spt ini dlm Umno/BN....aku minat mamat ni!!

      Tapi hebat berpidato je pun merbahaya....jika melihat apa yg telah dilakukannya masa pak lah jadi PM dulu memang Xdpt diterima oleh rakyat....wp dia menang agak bsr pru13 ni....jika najib lantik dia dlm kabinet....memang ramai yg akan nelenting....Tapi 1 perkara ttg KJ ni....dia memang jenis 'muka tebal' wp tanpa jwtan dlm kabinet dlu...dia boleh buat muka derk jee wp dikutok kiri knan atas bwh.....

      Apa2 pun nilaian baik buruk ttg KJ ni....tapi pd pndgn aku sbg warga emas yg dh byk mkn garam...dr gerak tubuh...pndgn matanya....org mcm KJ ni amat bahaya jika dia ada 'kuasa'...ciri2 anwar ada padanya!! Hanya ALLAH SWT saje la yg dpt menentukan untung rugi & nasib dia nanti....kita tengok aje la yee....

      Delete
    10. Jelas apa yg yg d kupas d ats, cuma nk tambah skit d sini. Smua yg brlaku adalah ksilapan masa lalau kita sndiri dlm mnghati konsep " melepaskan anjing trsepit, tgn kita d gigitnya" " mmberi madu pd kwn tapi tuba d blsnya" .... perkara yg brlaku d sbbkan berpecahnya melayu hngga mnyebabkan melayu sndiri mnjadi lemah dan mmberi ruang pd bangsa lain utk menikam kita dari belakang..... di tambah dgn pengkhianat2 bangsa yg memainkan peranan..... Mengapa ini berlaku?.... Agr kita smua buka mata, melihat pd kerosakkan yg berlaku..., dan kembali semula pd asas2 perlembangan yg sedia ada.... kekuatan kita hnya penyatuan yg jitu,..... kekuatan kita hnya berpegang pd tali perpaduan yg telah lama hilang,,,,,! Perumpaan myebut, bersatu kita teguh, bercerai kita roboh!.... Nyahkan smua kitol2 yg berada dlm kerajaan, pastikan tiada pengkhianat dlm kerajaan, kuatkan saf.... insyaalah kita selamat, negara tidak trgadai......

      Delete
    11. The fakers are also fuckers. Cina mata srpet sohai.

      Delete
    12. Juragan penipu. Lu pergi mampus la. Red bean army bastards.

      Delete
    13. Bro Parpu,
      Saya sangat sangat sangat ssangat etuju dengan pemerhatian Anonymous May 8, 2013 at 11:25 AM.
      Spot on apa yang dia cakap tu!

      KJ jenis muka tebal, dan sangat merbahaya bila dapat kuasa.
      Dalam hati dia seorang yang sangat pendendam. So kalau kuasa berada dalam tangan dia, first thing yang dia akan buat ialah membalas dendam. Kene berhati hati dengan manusia sebegini.

      KJ adalah generation saya, umur cume beza 1 tahun, Saya juga bawah Parlimen dia. Sebenarnya amat berat untuk saya pangkah dia..
      Saya rasa, dia boleh saja join parti pembangkang. Tapi dari pemerhatian saya, dendam dalam hati pada orang2 UMNO yang 'mengutuk' dia yang menyebabkan dia masih dalam UMNO. Hati2 dengan manusia jenis ini..
      Wallahualam.. itu hanya pandangan dan observation saya, rakyat biasa...

      Delete
    14. Red Bean Communist bastard!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    15. kacang merah sial..tak payah menyamar bodoh!!!!

      Delete
    16. Fuck you Red Bean Communist lancau, jangan ingat boleh kelirukan dengan provokasi murahan tahap longkang kamu tu, blah la, Red Bean Communist lancau, cibai makahai, fuck you Red Bean Communist, bastard!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    17. Ini seorang lagi cybertrooper DAP.
      Mereka ini dapat bayaran utk memberi komen yg menguntunkan DAP sahaja.

      Delete
    18. Jom kita marah dgn Cina, jom kita marah dgn India termasuk Mahathir dan Parpu Kari kerana mereka keturunan pendatang. Jom kita marah dgn Melayu kerana dah lebih setengah abad memerintah Malaysia masih tak boleh mengejar kemajuan Singapura yg dulu sebahagaian Malaysia dan jauh di bawah Korea Selatan yg di tahun 1960an setaraf dgn ekonomi Malaysia.

      Jom kita kutuk Cina, India dan Melayu. Kutuuuuuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

      Delete
  3. Macam mana aku nak share...aku pun tak tau apa2..yg aku tau cuma aritu aku Pangkah BN...sebab aku masih sayangkan negara aku.

    ReplyDelete
  4. Satu Malaysia tau semasa pentadbiran Pak Lah, Si Kitol KJ lebih PM dari PM yang ada. Harap PM Najib kekal tiada jawatan kabenit untuk Si Kitol KJ. Biar satu dunia tau bahawa seorang Ketua Pemuda Malaysia tiada jawatan dalam Kerajaan sebagai SEJARAH MALAYSIA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiii, dah lupa siapa disebalik pembebasan Anuwar? Bukankah Ezam pernah terlepas cakap ada beberapa pertemuan diantara beliau, Wan Azizah dan Khairy di London untuk membebaskan Anuwar? Bila Anuwar bebas, KJ siap pergi hantar passport Anuwar sampai ke rumah. Perkara ini pernah dibincang dalam Parlimen sampai Pemimpin DAP minta supaya bila mereka buat pasport baru menantu PM time tu boleh tolong hantar ke rumah mereka jugak...kita boleh maafkan tapi kita tak boleh lupa...berapa KJ dapat tolong keluarkan Anuwar? Takkan free kot?...

      Kalau DSN bagi KJ jadi Menteri, aku rasa kita ramai2 tukar Presiden UMNO...

      Delete
  5. melayu sanggup gadai apa saja janji untung.....untuk diri sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang benar apa yang kamu katakan!!!

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. umno menang 88 kerusi parlimen je lah. sebelum menulis tu get your fact right. moron betul

      Delete
    2. barisan menang kerusi parlimen 133,umno menang 88.

      tengok le tv...baca le akhbar.

      Delete
    3. Red Bean Communist Lancau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  7. Teruk Najib dibantai oleh Pas, Anwar dan Dap kerana sisa taik PM sebelumnya. Bagusnya Kebanyakan rakyat Malaysia meyokong Najib. Tapi musuh dari dalam nak menjahanamkan BN pula mungkin mereka ni agen Anwar.

    ReplyDelete
  8. Support Najib..aku percaya Najib boleh lakukan lagi baik dari Tun.M. yg memang di iktiraf TERBAIK..segala yg terjadi hari ini bukan salah PM2 yg lepas tapi salah si KAKI JUBOR & Family dia...aku sanggup bermandi darah andai ada pihak2 yg cuba mencetus suasana yg x aman kat tanah air aku ini..

    ReplyDelete
  9. Memang NAJIB PATUT LETAK JAWATAN, sebab dalam mulut dia dah banyak meleleh air mani cina. Suka sangat mengulom kulop cina, last-last dia kena ludah. Padan muka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. you ni khairi jamaluddin kan?
      shu!

      Delete
    2. kalo bukan kj mst dia antara buRET Bean Army DAPig.....tugas dia menjatohkan reputasi DSN dan mngucar kacirkan BN....manyak cilaka....

      Delete
    3. TAK PAYAH HANG MAI DOK PROVOKE SINI SURUH NAJIB TURUN...
      KAMI YG PENAT MENANGKAN BN SAYANGKAN NAJIB...DIA BIJAK....LANTAK PI LA CINA TAK SUKA DIA...DEPA SEBENARNYA TAK SUKA UMNO-BN BERKUASA,,,

      Delete
    4. Patutnya Lim Kit Siang, Karpal Singh, Nik Aziz, Anwar, Mat Sabu letak jawatan sajalah, kamulah bapak petualang perosak negara, kempen perkauman, hasutan dan kejahatan yang dimainkan oleh kamu semau menyebabkan kemusnahan kepada negara Malaysia.

      Malahan ditambah lagi dengan puak bangsat Red Bean Communist dan Red Shit Communist yang menjadi petualang besar dalam menghancurkan perpaduan negara ini, maka kemusnahan perpaduan makin menjadi meruncing.

      Mail Omar, lebih baik kau pergi tangkap semua petualang besar iaitu Red Bean Communist dan Red Shit Communist ini kerana merekalah petualang besar. Kau sibuk tangkap Papa Gomo tapi kau biarkan puak komunis DAP itu berleluasa, letak jawatan sajalah Mail Omar, lepas ni Hishammuddin jadi Menteri di Kementerian Permbangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, kau pun boleh belayar bersara, Timbalan KPN lebih tegas, dia lebih layak jadi KPN, Mail Omar boleh main anak patung dengan Hishammuddin sajalah.

      Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

      Delete
    5. 10.17 a.m.

      Kau pergi tonggeng kat Nuar sambil jilat bontot DAPigs.

      Delete
    6. Red Bean Communist Cibai!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  10. Kepada Dato Seri Najib Razak,
    Perdana Menteri Malaysia

    Kami dari Gerakan 1MMNRU (1Malaysia Mahu Najib Razak Undur) mendesak agar Perdana Menteri Dato Seri Najib Razak bertanggungjawab ke atas keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 yang disifatkan paling teruk dalam sejarah Barisan Nasional dan seterusnya meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri dan Pengerusi Barisan Nasional atas sebab-sebab berikut:

    1. Prestasi yang amat buruk dalam PRU13, gagal mendapatkan majoriti 2/3 malah semakin merosot dengan Barisan Nasional hanya mendapat 133 kerusi Parlimen, penurunan 7 kerusi berbanding PRU12 mendapat 140 kerusi walaupun telah membelanjakan begitu banyak wang untuk berkempen terutama iklan di laman-laman web gergasi seperti Youtube, Facebook, Google, Yahoo dan lain-lain.

    2. Amat memalukan apabila 4 calon bertaraf Menteri Kabinet, 4 Timbalan Menteri dan 2 Menteri Besar telah tewas.

    3. Kehilangan sokongan daripada pengundi bukan Melayu dan Bumiputera terutamanya daripada kaum Cina menunjukkan bahawa gagasan 1Malaysia telah gagal sama sekali.

    4. Kegagalan Dato Seri dalam menangani isu-isu semasa yang dibangkitkan seperti korupsi yang melibatkan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, Taib Mahmud dan lain-lain pemimpin tertinggi Barisan Nasional memperlihatkan kelemahan Dato Seri sebagai Pengerusi Barisan Nasional.

    5. Kontroversi yang melibatkan isteri Dato Seri, Datin Seri Rosmah Mansor adalah merupakan liabiliti terbesar bagi para pemimpin dan penyokong Barisan Nasional dan antara penyebab utama segala usaha yang telah kami buat selama ini untuk kembalikan sokongan rakyat kepada Barisan Nasional dan UMNO menjadi sia-sia.

    6. Prestasi Dato Seri Najib Razak mengetuai jentera Barisan Nasional diakui sendiri oleh Tun Mahathir di mana ia lebih teruk daripada prestasi Pak Lah semasa PRU12 (Sumber).

    Dengan alasan-alasan yang telah diberikan, maka dengan ini amat wajarlah sekiranya Dato Seri Najib Razak mengundurkan diri dan memberi laluan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menggantikan tempat Dato Seri sebagai Presiden UMNO, Pengerusi Barisan Nasional dan Perdana Menteri Malaysia yang baru.


    Sekian dari kami,
    Gerakan 1MMNRU (1Malaysia Mahu Najib Razak Undur)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau jer yang nak ... kitaorg x nak. boooo

      Delete
    2. SORRY BEB,
      UMNO MAKIN KUAT
      APSAL NAK MINTAK NAJIB STEP-DOWN?

      Delete
    3. Aku setuju, kita sokong Najib Razak

      Delete
    4. udah-udah la tu weh...xyah la mintak DS najib berundur..

      Delete
    5. Kau crita kes nfc Dan rasuah apa ke benda, Yang dsai lepas kau tak cerita.

      Delete
    6. ini sayap red bean army...

      Delete
    7. Dei ....aq dan keluarga aq dulu masa pru12 mmg undi pakatan krn terlalu meluat dgn karenah birokrasi pemerintahan pak tiDOLah tapi slps DSN mngambil alih jawatan, pelbagai tranfomasi dan usaha di lakukan oleh DSN utk mmprbetulkn sgl kepincangan yg berlaku di zaman pak tiDOLah....

      Dan skrg kami adalah penyokong kuat DATO SERI NAJIB...drpd mintak DSN berundur, baik ko suruh ANUwar yg kata bila pakatan kalah nak berundur...lgpon dia penoh dgn skandal...pemimpin pakatan yg di seliputi dgn pelbagai skandal pon masih bertanding dan menang....BUTE ke korg??????

      Delete
    8. MEREKA BUKAN SAJA BUTA TAPI PEKAK DAN TULI - NAJIB NO TURNING BACK YOU ARE THE BEST

      Delete
    9. DIA NI SUKU CHIN PENG KE NAJIB JGN LAYAN TERUSKAN NI SATU DUA EKOK KERA SUMBANG PASTI ADA

      Delete
    10. Sebenar nya datuk sri najib jadi liabiliti kepada pr terutama nuar tak dapat jadi pm. Pasar tu dulu apabila pak lah disuruh letak jawatan pihak PR membantah kerana pr tahu pak lah lemah dan bolih di tumbangkan pada pru 13. Itu bagus nya pemimpin BN bila rasa tak berjaya atau lemah letak jawatan tak seperti pihak pembangkang bila gagal nak kuasa salah pihak lawan pada hal pemimpin pembangkang yang bodoh. Nuar tu dah banyakkali membodohkan pemimpin pembangkang tapi tetap pemimpin pembangkang yang bodoh nak bagi nuar jadi ketua pembangkang sampai bila pun tak akan berjaya. Sebab nya kebanyakan pemimpin pembangkang asal nya dari kerajaan dah angkat sumpah rahsia tapi bila tak laku dalam kerajaan segala rahsia di bocorkan. Pempimpin macam ni yang anda sanjungkan besok dlm PR tak laku dia londehkan rasia pembangkang seperti yang ada dalam BN atau PR sama je cari duit lupa halal haram.

      Delete
    11. bila seorang wartawan akhbar Cina jolok soalan apa pasal Utusan buat cerita APA LAGI CINA MAHU?.

      Najib selamba jawab, " kenapa nak salahkan Utusan? Howa about the Chinese papers? Is it fair?"


      GO NAJIB!!

      Delete
    12. Daripada suruh Dato' Najib berundur adalah lagi baik minta PRESSiden PAS berundur kerana gagal mempertahankan Kedah.

      Lebih baik minta ANwar letak jawatan kerana terlalu banyak skandal dan isu melibatkan dirinya.

      Nak buat apa minta presiden UMNO letak jawatan sedangkan jumlah kerusi dimenangi lebih baik daripada sebelum ini. Malah memulihkan sokongan orang Melayu kepada UMNO.

      Delete
    13. NAJIB TAK PERLU BERUNDUR, KEKURANGAN KERUSI PARLIMEN OLEH BN BUKAN KERANA PRESTASI BURUK NAJIB, TAPI UNDI KAUM CINA YANG TIDAK MEMIHAK KEPADA BN, TAK MUSTAHIL BAKAL PM YANG MENGGANTIKAN NAJIB SELEPAS INI TURUT DIGESA MELETAK JAWATAN SEPERTIMANA NAJIB KERANA RATA RATA SEDIA MAKLUM, CINA BUKAN SHJA PD PRU 13,MALAH UNTUK NEXT PRU PUN MEREKA TAKKAN MEMBERI UNDI PADA MELAYU APATAH LG BN, KERANA MEREKA SEDARI AWAL PUNYA AGENDA UNTUK MELOBI KUASA DALAM NEGARA DENGAN MENJATUHKAN KERAJAAN SEDIA ADA..

      PERLU DIINGAT, GAGASAN 1MALAYSIA BUKAN GAGAL SEBENARNYA, NAJIB MASIH MENDAPAT SOKONGAN INDIA, MELAYU DAN PRIBUMI, YANG MENGGAGALKAN 1MALAYSIA ADALAH BANGSA CINA SENDIRI YANG TERANG TERANGAN TIDAK MAHU BERSAMA MELAYU..

      MELAYU TIDAK MENGAMALKAN POLITIK PERKAUMAN. TAPI BANGSA MEREKA SENDIRI YANG MENGGERAK DAN MENYEMARAKKAN API PERKAUMAN..

      Salam Gelombang Biru

      Delete
    14. Yes. Anwar kasi berundur. ABC.

      Delete
    15. hooi gerakan apa kejadah 1MMNRU...kami yg sokong BN nak Najib kekal....yg hang dgn gerakan hang tu pergi berambuslah....

      Delete
    16. Najib deserves his post....Najib for PM

      Delete
    17. Kami rakyat Malaysia mau Mat Sabu, Anwar, Lim Kit Siang, Nik Aziz, Hadi Awang, Karpal Singh, Azmin blah dari Malaysia, kami bencikan petualang yang tamakkan kuasa politik hingga sanggup menggadaikan kepentingan nasional Malaysia.

      Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

      Delete
    18. Fuck you Red Bean Communis Cibai Lancau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    19. aku rasa dia ni agen pkr n dap

      Delete
    20. Bukan lagi rasa, tapi dah sah Anon 10:17 AM tu adalah Red Bean Communist, dasar perosak masyarakat.

      Red Bean Communist cibai lancau makahai, fuck you Red Bean Communist bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  11. Saya masih ingat bagaimana KJ sedaya-upaya menjatuhkan Datuk Mukhriz ketika pemilihan ketua pemuda UMNO... Sikap KJ adalah sama dgn sikap Anwar dan org sebegini tidak sewajarnya diberi tmpt tertinggi di dlam kerajaan mahupun parti. saya setuju Abdullah Ahmad Badawi adalah perdana menteri Malaysia yg paling gagal. Jika tidak kerana beliau melepaskan Anwar dan kelemahan pentadbiran beliau Malaysia kekal bersatu sptmana pentadbiran Tun M dahulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau apa pun, Red Bean Communist adalah golongan durjana pemecah belah masyarakat. Semua ini kita perlu sedar supaya tidak tertipu dengan puak komunis ini.

      Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

      Delete
  12. Tak ada keperluan bagi najib untuk turun sebagaimana perlu Pak lah turun. Najib dah usaha dengan gigih untuk pulihkan kekuatan UMNO hasil kerosakan era keluarga Pak lah. Itu yang saya lihat. Kena bagi Najib sedikit masa untuk meneruskan usaha memulihkan kekuataan BN. KITA kena beri kerjasama dan sokongan. Itu yang lebih penting.

    ReplyDelete
  13. sekarang ni kita jangan peduli mereka yg tak sokong BN...biar apa depa nak cakap..kita yg sokong BN yg 95% adalah orang melayu dan bumiputera sabah sarawak serta beberapa kerat india mic dan beberapa kerat cina mca kita beri perhatian...
    kami yg sokong BN mahukan Najib jadi PM kami...yang lain2 jangan dok sibuk...
    dah kalah sudah la....
    kepada sikitol dlm BN...tak payah pura2 la duduk dlm BN lebih baik pergi berambus...

    ReplyDelete
  14. Kenapa harus Najib lepas jawatan sedangkan bilangan Melayu/Islam yg menyokongnya telah bertambah jika dibandingkan dgn yg diperolehi dlm PRU12?

    ReplyDelete
  15. wah bijak le org Melayu ni.. Cina yg tolak UMNO.. Najib plak kena step down. kalu mc tu Cina terus akan tolak UMNO lah sbb lagi sennag Melayu pecah dan gaduh.. Pemimpin bijak cerdik mcm Najib pun nk suurh step down.. ko nk suruh sape naik?

    Muhyiddin? dia mmg kuat Melayu tp dia keras dn belum sesuai utk ganti Najib.

    Tlg jgn pecah hati.. mungkin tnpa Najib UMNO sudah hilang PRU13 lalu.. cuba jgn bawk sentimen bodoh ini wahai bloggers.. hentamlah DAP hari2 dr bawak topik reverse mcm ni!! PK ko pung nk kena tangkap mcm GOMO jg ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau puak Red Bean Communist dalam blog dan faceebook mereka boleh pula siar kenyataan hasutan macam-macam, apa cerita ni?

      Malahan para Red Shit Communist dalam Malaysiakini, Roketkini, jenis pemberita upahan dasar penjilat jubor DAP yang suka buat cerita memburukkan Barisan Nasional dan mendewa-dewakan DAP tu apa cerita?

      Blah la Red Bean Communist, blah la Red Shit Communist, kamu semua memang durjana, lebih baik kalau jumpa anjing yang perlukan pertolongan dan kamu sedang minta tolong, lebih baik tolong anjing daripada tolong pengkhianat negara macam kamu ini.

      Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

      Delete
    2. Kalau puak Red Bean Communist dalam blog dan faceebook mereka boleh pula siar kenyataan hasutan macam-macam, apa cerita ni?

      Malahan para Red Shit Communist dalam Malaysiakini, Roketkini, jenis pemberita upahan dasar penjilat jubor DAP yang suka buat cerita memburukkan Barisan Nasional dan mendewa-dewakan DAP tu apa cerita?

      Blah la Red Bean Communist, blah la Red Shit Communist, kamu semua memang durjana, kalau jumpa anjing yang perlukan pertolongan dan kamu sedang minta tolong, lebih baik tolong anjing daripada tolong pengkhianat negara macam kamu ini.

      Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

      Delete
  16. NAJIB ALL THE WAY!
    WE SUPPORT YOU NAJIB!

    ReplyDelete
  17. Jangan lah kutuk2 kaum lain weh...perbetulkan apa yang salah, terutamanya penasihat-penasihat politik PM yang syok sendiri tu. Tak mungkin PM sorang dapat lawan Nuar, Hadi, Nik Aziz, Kit Siang, Guan Eng...1 lawan 5 mana nak menang beb..mana general2 BN yang lain? Mana general-general lain dari UMNO? Mana general2 dari MCA, Gerakan, MIC??

    Dulu BN kuat sebab ramai general, dl ada Tun Lim Liong Sik, ada Tun Lim Keng Yaik, ada Ong Ka Ting, ada Samy Vellu dan ramai lagi pemimpin popular..yang advisors Najib tonjolkan Najib sorang2 ni pehal?

    Jangan marah masyarakat Cina sebab x bg undi pada BN. itu hak pengundi memilih berdasarkan apa yg disampaikan kepada mereka. Maksud disini, BN gagal menyampaikan maklumat kepada pengundi Cina kenapa perlu BN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HELLO FROM NOW ON WARD WE NO NEED CHINESE SUPPORT MEREK YG MENYEMBAH MELAYU PAS PKR TOLONG OK
      ASAL BUKAN CINA BUY CHINESE LAST

      Delete
    2. Sudahlah, Red Bean Communis Lancau, Cibai, Makahai Red Bean Lancau.

      Kerana Red Bean Communist Lancau Cibai Makahai inilah penyebab segala masalah ini, Lancau Red Bean Communis Cibai!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    3. BN BUKAN GAGAL MENYAMPAIKAN MAKLUMAT KPD PENGUNDI CINA..TETAPI SEBENARNYA MEMANG BANGSA CINA TOTOK NAKKAN KUASA YG ADA PADA ORG MELAYU UMNO...ITU SAJA....DEPA NAK BOLOT SEMUA JADI HAK DEPA..DEPA NI BUAT PI LA BAIK MACAM MANAPUN..PENUHI PI LAH APA YG DEPA MAU..KALAU DEPA MEMANG NIAT UNTUK MERAMPAS KUASA ORG MELAYU DEPA TETAP TAK SOKONG MASA PRU....DAN DEPA DAH PERSEMBAHKAN NIAT JAHAT DEPA DLM PRU13....TAK KAN TAK FAHAM2 LAGI...

      Delete
  18. Korang silap!

    Yang mahu Najib berundur ialah Mahathir. Dia ingin melihat putera kesayangannya Mukhriz ditabal sebagai raja baru Umno. Hanya Mahathir mempunyai keberanian untuk menentang Anwar, ancaman paling besar kpd Mahathir

    Najib PM paling lemah dalam sejarah. Good Luck to Najib.


    ..........the saga continues

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu mmg buRET Bean Army yg makan babi tuh ye...

      Delete
    2. Sikitol yg sial.

      Delete
    3. Hahaha...bhai lu ingt blog ni budak tadika ke yg baca smpi lu bg komen bodoh...

      Delete
    4. Yg kau nak tuduh Tun M tu apesal? Tun M bukan manusia yg gila kuasa la....pelahap sgt nk suruh mukhriz jdi PM...Tun M pemimpin yg berintegriti tinggi, berani & bukan diktator spt yg d fitnah pembabgkang....Negara luar juga 'mengakui' kehebatan Tun M...Dia PM yg paling aku sanjung & sayang....Msia jadi spt hari ini bertitik tolak dr dasar2 yg Tun M lakukan....Puak mcm kau ni la manusia yg X tau bersyukur & berterimakasih...patut berambus je dari sini....

      Delete
    5. Dia ni jenis makan rumput punya spesies

      Delete
    6. Anon 10.26am
      This is the most stupid comment I have ever read.
      When you write I believe it is coming from your ass.
      Real stupid asshole

      Delete
    7. Najib tidak lemah, yang paling lemah adalah makhluk yang terlalu taksub untk diangkat sbgai pm tetapi terang terangan ditolak oleh majoriti rakyat, inilah insan lemah!!

      Salam Gelombang Biru

      Delete
    8. Red Bean Communist Lancau Cibai Makahai, petualang negara, lancau Red Bean Communist, cibai Read Bean Communist, fuck you Red Bean, dasar perosak negara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    9. 10.26 p.m.

      Tak sangka pulak you ni tersangatlah bodoh. Red bean communist bastards. Sohai.

      Delete
    10. WOOI...ANON 10:26AM...HANG TAK PAYAH MAI DOK ADU DOMBA KAT SINI NAK HENTAM TUN MAHATHIR PULAK LA...TAK PAYAH BUANG MASA HANG LAA...KAMI SEMUA YG SOKONG BN SAYANG TUN M NAJIB MUKHRIZ MUHYIDDIN...HANG PI BALIK PERBETOI KETUA GAY HANG TU BERTAUBAT BAGI KELAKU ELOK SIKIT...

      Delete
  19. MELAYU SAMA2 KITA FAHAMI MESTI GERAKAN ABC
    YG TAK BENAR JADI BENAR ,,,,,

    Email
    Share34
    Print

    Michael Wong unhappy with GE13View Photo

    Michael Wong unhappy with GE13

    7 May – After the results of Malaysia's 13th General Election was announced, many Chinese celebrities voiced out their unhappiness, including Malaysian singer Michael Wong.

    According to Jayne Stars, the Malaysian-Chinese singer, who is a supporter of Pakatan Rakyat, changed his Facebook cover photo to black and lamented, "Heaven is watching what people on earth are doing!" when the final results were reported.

    He later added, "I can only use strange to describe it..." and "Evil cannot triumph over justice."

    Throughout the vote counting, Michael kept updating his Facebook, with statements such as "They keep talking on TV, it's been three hours, and they've used up almost all of their words. Are they still unwilling to report the results in other electoral districts? Are the Malaysians' knowledge of mathematics that bad? They can't bear to lose, so they don't dare report it? Or are they waiting for the opportunity to 'strike'?"

    Other celebrities who were dissatisfied with the results are Malaysian-Chinese singer Fish Leong and Taiwanese singer Kenji Wu. Fish wept upon hearing the news while Kenji uploaded a black picture on his Sina Weibo, saying, "Today a friend from the other end of the world passed through a dark day, but I believe that after the darkness, there will be a radiant rebel attack!"

    Barisan Nasional (BN), which has been Malaysia's governing coalition since its formation in 1971, emerged victorious in the recent general election. However, former deputy prime minister Anwar Ibrahim, who leads Pakatan Rakyat, challenged and rejected the election results, saying that the Election Committee had neglected to investigate the existence of voter fraud

    ReplyDelete
  20. yang kata mahathir nak najib berundur diatas ini sah kafir harbi menyamar melayu.Najib wajib memimpin UMNO.najib jangan layan permintaan pembangkang.ambil tindakan pada orang yang fitnah rosmah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tak paham.....politik adalah bidang dimana tiada kesian dan tiada peraturan......omputeh kata "rule of the jungle".

      .....Sekarang sudah sah Najib tiada pengaruh, 70 peratus pengundi Semenanjung menolaknya.Kalau dia lari ke Sarawak , bakal berdepan parang panjang Pehin Mat Taib, Rajah Brooke Moden.
      Jerung-jerung besar dalam Umno tunggu masa je nak menjamah daging najib yang manis macam gula......macam daging lembu "kobe beef" yang disajikan arak "sake" pagi dan petang dan diurut oleh tuannya hari-hari di negara jepun.

      Gua tersinggung lu kata gua kafir.....gua sembahyang 5 waktu tau!

      Delete
    2. Apa lak tiada pengaruh? 88 parlimen milik UMNO bermakna sngt diterima oleh orang2 melayu. Tak payah la minta DSN step-down. Tak payah nak ajar majoriti orang2 Melayu nak buat apa.

      Sepatutnya ajar TUAN ko bagaimana untuk lebih bermoral dan zero kronisme

      Delete
    3. Bhai 11.00...lu sembahyang!!! Aku peduli apa lu smbhyang...yg pnting pada aku solat dan ingt pada bangsa dan negara...bhai klu lu sembahyang...camana lak 70% tolak ds najib dn hnya 30% yg sokong yg brkuasa... Pelik gak 30% sokongan mmpu angkat ds najib sbgi pm...

      Bhai..kenapa lu tak suruh anwar yg ptt lupakn utk jd pm sbb beliau dh gagal utk jd pm sejak hari pertama beliau mnjadi ahli umno...dah berapa kali pru dah...dia gagal kerana Allah tidak mngizinkn beliau utk lakukn kerosakkan pada malaysia...
      ANWAR GAGAL!!!

      Delete
    4. Anwar Ibrahim must step down
      He has failed as a leader.
      Because of his moral , Pakatan Rakyat lost this election.
      If he has been a clean person , many Malay and Indian will support Pakatan thus can win this election.
      Now he trying to SPIN that the election was rig so that he can cover his ass.
      Anwar Ibrahim must step down.

      Delete
    5. Red Bean Communist Lancau Cibai, sebab lu oranglah, Cina yang setia kepada Barisan Nasional kena marah juga, lancau lu Red Bean Communist!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    6. Anon 11.00 a.m.

      Lu jangan cakap belit2. Lu hipokrit.

      Delete
    7. ANON 11:00 AM...LEBIH BAIK LU PERGI BERAMBUS DARI SINI....KAMI KAT SINI BUKAN BODOH MACAM HANG....HANG NASIHATKAN KETUA UMUM HANG YAG GILA NAK JADI PM TU BERTAUBAT....

      Delete
    8. SOKONG NAJIB!!!!

      Delete
  21. Kalau ikut pretasi UMNO bertambah baik. PM teruskan berkerja lebih kuat. PAS x menunjukkan perningkatan, sepatutnya PAS kena munasabah diri bukannya menumpang atas kejayaan DAP.

    ReplyDelete
  22. BETUL SEMUA BERPUNCA DARI TUNDOLL PERTAMA2 DIA LEPAS KAN SIPELIWAT TEGR DARI SG BULOH DISINI MAKA BERMULALAH EPISOD HITAM -PATUT KJ TAK PERLU TANDING SBB DISEBENAR BUKAN KETUA PEMUDA YG DI IKTIRAF- EH AKU ORG GOMBAU LOTAKKAN 'JENAZAH' SEBAGAI CALON PASTI MONANG SYARAT LAMBANG DACING
    KJ ORG DAH BOGI BETANDING KAU NAK MAIN BLAKANG APO HEBAT KO KAU - APA KAU MASIH DIBLAKANG BERKIBLAT ALJUBOK ?????
    DIA NI MENANG KP CARA APA SURUH DIA BERSUMPAH JIKA DIA MENANG DGN UNDI JUJUR ,,,,,,,,,,,,KITA MELAYU NEVER EVER LUPO

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10.46 a.m.

      Don't make stupid comments ma . . .

      Delete
  23. Kalu macam ni lah blog kamu lagi, Tak faham lagi sanubari rakyat. PRU 14 ko orang semua bungkus. Najib OK yang bangang ko orang je. KJ OK Ko orang yang bodoh, Mukhris ok, Ko orang yang sengal. Sebab ko orang otak mental terlalu sempit. Nak jadi tuan kutuk china beng tapi minta duit china beng nak hidup. Tak tahu malu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko biasa mintak sedekah duit cina ke?

      Delete
    2. sudahlah, aku dah biasa tengok perangai hipokrate ko orang. Ketuanan Melayu. Ko tengok Johor sudah lah. Yang sempit orang melayu juga. Tanah yang ada untuk melayu tanah 3 segi. Yang lain cina punya. Aku non partisan tapi aku duduk kat Johor jadi Rakyat Marhaen nampak dengan jelas Melayu kena sondol belakang taroh. DSAI taroh kat geng dia, ko orang taroh belakang orang melayu.

      Najib kena buang rotten woods dan excess baggage. Tu Dol Ghani biar dia masuk jel sebab jual harta Johor Corp.

      Delete
    3. Begitulah halnya DEMOKRASI dalam UMNO/BN. Ketua dan pemimpin boleh ditegur waima dimarahi sekali pun. Tidak ada dari kalangan pemimpin yang akan berkata 'shut up'! 'jangan cakap dengan press', 'I sue you!' dan entah apa-apa lagi. Cuba hang cuba try kata macam tu kat pemimpin(?) DAP ka, PKR ka atau PAS ka, sahih kena gantung keahlian kalau tak pun dibuang terus!
      Jadi kalau nak berpolitik berkumpulan kena lah reti cara kaedahnya. OK?

      Delete
    4. Red Bean Communist Cibai Lancau Makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  24. Dok laga2 orang mcm ni buat apa? Mereka semua dah buat yg terbaik.

    ReplyDelete
  25. terbaik bro. aku sokong ko 1000%..no doubt. KJ and the gang nak ambik kesempatan..lainkalilah...hahahhaha

    ReplyDelete
  26. Masalahnya najib masih nak bawak beban pak doll, ramai lg kj & the gangs masuk pru. Yg dah kalah masuk lg, pas tu najib buat ptukaran atas nasihat org belakang tabir last minute tu buat apa...? Masukkan lima enam pegawai setpol dia bertanding, sorg pun x menang. Lagi pilu, dikhabarkn kaw k.l, satu tempat tu BN dpt 55 undi je walhal opponennya dah beribu undi... Daerah kelahirannya sendiri di pahang pun kelam kabut hinggakan watikah dibatal atas protes tempatan. Tlg la dsn, penasihat muda kat belakang tu x boleh pakai, buang je ke laut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Red Bean Communist Cibai Lancau Makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  27. The problems have not been solved, they have merely been contained. Remodel or swim naked

    ReplyDelete
    Replies
    1. Red Bean Communist Cibai Lancau Makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Fuck you Red Bean Communist!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  28. Semua org sudah melihat usaha keras najib. Belum pasti pggnti najib akan dpt lebih...tah2 tersungkur trus. Pertahankan org yg kerja keras bukan org yg pndai cakap untuk ctrl negara kita....bahaya. rapatkan barisan....lets together....teach them.

    ReplyDelete
  29. Tahun 2008 selepas dilanda tsunami politik oleh pelbagai bagai bangsa di Malaysia, saya perhatikan mejoriti ahlul ahlul UMNO dan BN tidak berani angkat kepala dikhalayak ramai .... jalan pun tunduk, malah semua logo atau sticker UMNO atau BN yg terlekat di kereta pun dibuka ... majoriti mereka jadi penakut dan kecut untuk membawa perjuangan UMNO. Tahun 2009 hingga hari ini, transformasi yng dibawa oleh DS Najib dan TS Muhyidin untuk mengangkat kembali martabat UMNO dan BN telah berjaya... maka barulah kini semua ahlul ahlul UMNO berani angkat kepala dan berjalan sama tinggi atau lebih tinggi dari DAP. Bersusah payah DS Najib dan TS Muhyidin berkerja untuk mempertahankan UMNO ...sekarang ada pula malaun yang mau buat kacau !!! Rasa nya kalau rejim Tun Abdullah dibiarkan menerajui hingga PRU13 yg baru berlalu ... memang kompom presiden UMNO hari ini dah duduk dikerusi pembangkang di Dewan Rakyat.

    fuhhhh .... kerosakan yang hendak dibaiki oleh DS Najib bukannya kecil ... berikan DS Najib ruang dan masa dan tunggulah hingga PRU14.

    ReplyDelete
  30. Wahai BN, sila tubuh Kerajaan Melayu/Bumiputra dengan segera. Aku dah lama dok mimpi benda ni. Macam kerajaan Melayu dulu-dulu, tanpa Cina dan India yang dok sibuk datang sini. Seronok kalau Melayu boleh gaduh dengan Melayu tapi Cina/India dll jangan campur.

    ReplyDelete
  31. Salam,

    APA ERTI PERJUANGAN HIDUP MATI BANGSA MELAYU BAGI UMNO?

    AKU INGIN SEKALI MELIHAT DATUK NAJIB MENGULAS PERSOALAN INI.

    BAGI AKU DEMI KESEJAHTERAAN DAN KEAMANAN UNTUK MASA DEPAN ANAK AKU AKU AKAN TETAP MEMASTIKAN UMNO BERKUASA DI BUMI .

    Wahai rakyat Malaysia apakah selama ini terfikir dalam diri kamu semua apa matlamat hidup kita selepas kita mempunyai anak yang harus kita lindungi kehidupan mereka dari kecil hingga dewasa.

    Pada aku aku korbankan segalannya kerjaya dan masa depan aku hanya anak-anak.

    Apa yang aku tahu aku ingin pastikan anak aku membesar dalam keadaan ekonomi yang stabil dan persekitaran Politik yang aman dan stabil. Untuk itu UMNO harus berkuasa dsn PM yang prihatin harus dikekalkan.

    Jangan jadi seperi haiwan yang melahirkan anak dan membesarkannya kemudian ditinggalkan terkontang kanting mencari kehiupan sendirisn.

    MAAF INI ADALAH LUAHAN RASA HATI AKU

    Aku tak mahu menjadi manusia yang pentingkan diri sendiri.





    ReplyDelete
  32. Cina pun x sokong BN. Ini menunjukkan mereka x nak peruntukan sekolah2 cina. So hentikan. Tukar slogan ke Malay First.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hapuskan saja SJKC. Baru Cina akan tahu siapa towkeh di Malaysia.
      Api mesti dilawan dgn API.

      Delete
  33. Aku tahu ramai kat sini sayangkan Islam dan Melayu. Jadi kita tunjukkan kesatuan dan kekuatan kita secara istiqamah. Bagi Melayu yang memang ada niat nak rosakkan Melayu, tulah Kitol sebenar. Fakta sejarah, salah satu sebab Kerajaan Melayu Melaka tewas dengan Portugis kerana para pedagang Cina menyeludup masuk tentera2 Portugis masuk ke Melaka melalui kapal2 mereka. BBC!

    ReplyDelete
  34. Orang-orang bumiputera tak perlu bertelagah kerana yang hendak Najib berundur bukannya bumiputera sangat pun, kebanyakkan mereka adalah puak-puak DAP yang sekarang cuba untuk pecah belahkan orang-orang Melayu pula.

    Para penyokong kerajaan perlu melanyak puak-puak Red Bean Communis (Cina DAP) dan puak-puak Red Shit Communist (macai-macai Melayu pecacai DAP) kerana mereka inilah petualang besar dalam negara yang mendalangi kebanyakkan huru hara dalam negara ini.

    Semoga Hishammuddin tidak jadi Menteri Dalam Negeri lagi, lantiklah orang lain, semoga puak Red Bean Communist dan Red Shit Communist ini segera ditangkap untuk menyelamatkan kepentingan nasional Malaysia.

    Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sekian.

    1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KDN mesti menangkap Red Bean Communist dan hadapkan ke mahkamah krn menggugat keamanan negara.

      Delete
  35. Najib telah buat terbaik. Sokongan kpd umno makin bertambah. Najib perlu kekal sbg pm tetapi kini keutamaan mesti di berikan kpd yg menyokong umno dan bn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, sokong 1,000,000 peratus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Kerajaan lihat di mana peti undi cina yang Barisan Nasional kalah teruk, jangan pedulikan puak pengkhianat itu.

      Delete
  36. Harap PM teruskan usaha pedulikan si Kitol tu, cuma satu jer permintaanku jambatan yang dibina bersama Ustaz Nasha tu dah nampak bibit-bibit persefahaman dengan tumbangnya tokoh-tokoh mereka di Putrajaya, Pendang, Arau, Pulai, Kuala Selangor, Jengka dan ramai lagi di Kedah. PM aku harap juga ubahlah penampilan keluarga kerana Allah. Allah telah berikan kemenangan di dunia, ubahlah untuk akhirat pula,semoga kita mendapat kejayaan dunia dan akhirat..........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betl tu. UMNO dan PAS mesti berpadu utk survival Melayu!

      Delete
  37. aku memang support najib 100 peratus.. korang perasan pada pagi isnin masa pengumuman pembentukan kerajaan, sebelah PM , TPM dan belakang diaorg berdua sikitol gelap tu, dia punya 'body language' pun aku dah baca, dia punya senyuman itu mcm mencemik istilah org putih 'smirking'. Dia punya body language "Padan Muka Kau Najib, Dulu Bapa Mertua Aku Kau Suruh Resign, Sekarang Giliran Kau Pula".. That kitol can never be trusted.. senang je cite.. Jangan dilantik si kitol dlm kabinet walau apapun cara atau desakan dari sesiapa..

    Parpu, elok kau tulis direct di face book PM je dan facebook si kitol (kalau dia ada) kau tulis je besar "Si KItol Bukan Kau Pembawa Pasport Bapa LBGT"

    ReplyDelete
  38. Najib bela melayu dan juga kaum lain...najib bela agama mempertahankan kalimah allah..
    Kami rakyat malaysia melayu umno akan berdiri dibelakang najib....
    Melayu murtad je nak najib jatuh...anwar dijulang pulak....so lu pikir sendiri....
    Sape dia nak jatuhkan pm pilihan rakyat ?

    ReplyDelete
  39. Jangan salah kan KJ.. Kali, Kamal adalah tangan belakang Pak Lah. KJ ini muda dan begitu bersemangat tapi belum cukup berpengelaman pada masa bapak mertua dia memerintah.
    Kena bagi dia peluang untuk mbuktikan kemampuan dia berjuang untuk rakyat dibawah UMNO

    ReplyDelete
  40. mungkin peranan presiden BN menjaga kepentingan semua..
    TETAPI peranan utama UMNO adalah menjaga kepentingan melayu dan bumiputra..jadi kiranya UMNO lebih berjaya pada kali ini..any arguement??
    yg tak berjayanya komponen yg ditugaskan menjaga kepentingan kaum cina..

    kalo puak2 PR ada slogan..."INI KALI LAH"..
    aku nak bg 1 slogan utk UMNO.."APA LAGI YOU MAU??????"..sembang2 je ngn kawan2 sambil makan breakfast ke lunch ke dinner ke..cakap.."APA LAGI YOU MAU??????"..lagi kuat lagi bagus..cakap kat awek ke bini ke bagus gak...hahahahahah...
    rumah i dah bagi..kete i dah bagi..rantai i dah bg..anak pon i dah bagi (oopsssss..).. APA LAGI YOU MAU????

    APA LAGI YOU MAU??????????????
    amcam??cun???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena suruh parpukari buat artikel "APA LAGI YOU MAU???" ni..
      kalo husin lempoyang buat lagi best..boleh pecah perut..

      Delete
    2. APA LAGI YOU MAU
      CAN I FUCK YOU?

      U ULANG I SAMAN
      CAN I FUCK YOU?

      INI KALILAH
      YESSSSSSSSSS...

      TERBAIK BRO... HAHAHA

      Delete
    3. Red Bean Communist Cibai Lancau Makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Fuck you Red Bean Communist!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  41. Jangan layan agen agen pembangkang dan pertualang negara. Minta KPN siasat dan tahan petualang2. Belajar la menerima kekalahan sebab kalau niat nak bina negara. Negara ini akan hancur sekira pembangkang menghasut rakyat untuk jatuh kan kerajaan. Sampai bila demo jalanan perlu di adakan. Ini perangai orang gila sahaja yang enggan terima kenyataan. Diharap Kerajaan dapat pulihkan balik ISA supaya petualang petualang dapat ditangkap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong ISA diadakan balik utk menjaga keselamatan majoriti rakyat!
      Kan Rakyat didahulukan?

      Delete
  42. Bagi aku la.... nak salahkan pemimpin mana pun tak guna kerana yang memilih adalah kita... tapi aku sedih sebab Melayu Islam(muslim) memilih untuk bersama orang yang dah tentu tidak menerima Islam... Aku mengharapkan agar Melayu Islam dan muslim yang lainnya berpada-pada lah untuk memilih dan bersatulah untuk menegakkan syiar Islam... Demi Negara Malaysia yang kita cintai.. jangan sampai negara kita tergadai kelak.

    ReplyDelete
  43. Hati-hati Red Bean Communist dan Red Shit Communist yang cuba merosakkan hubungan kaum di negara ini.

    Kepada Cina yang mengkhianati Barisan Nasional, sedarlah bahawa anda semua memang mengkhianati segala usaha Barisan Nasional kepada anda selama ini.

    Malahan calon Barisan Nasional DUN Kota Laksamana, iaitu Pengerusi PPP Melaka yang juga seorang Cina pun sangat kesal dengan sikap tidak kenang budi majoriti pengundi Cina yang tak tahu mengenang budi Barisan Nasional selama ini.

    Kepada Red Bean Communist dan Red Shit Communist, jangan kamu semua nak berpura-pura lagi, kamu tahu segala provokasi kamu semua, memang kamu semua dasar petualang yang tak sedar diri, lebih baik tolong anjing yang kesusahan daripada tolong manusia durjana yang tak tau sedar diri macam kamu ini.

    Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina ni memang opportunist. Makan keliling. Tuhan dia adalah wang semata-mata. MCA, Gerakan menang dia untung. DAP menang dia pun untung.

      Delete
  44. Majoriti pengundi Cina yang tak kenang budi adalah pencetus segala masalah ini, pengkhianatan mereka terhadap Barisan Nasional telah menyebabkan kemarahan orang-orang Melayu, India dan Cina yang setia kepada Barisan Nasional.

    Malahan Cina yang setia kepada Barisan Nasional paling menjadi mangsa akibat perbuatan Cina pengkhianat ini.

    Jangan nak tuduh Melayu Rasis kerana Cina Pengkhianat Muka Baik di Depan Tapi Buruk di Belakang Ini Adalah Bapak Segala RASIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Red Bean Communist, you are bastard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1Malaysia Menentang Kemungkaran Pakatan Rakyat (1MMKPR).

    ReplyDelete
  45. lepas pru13 aku dapat rasa yg semangat org melayu sedang memuncak pd ketika ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. YE KE? BUKA KE BANGSA MELAYU NI PENAKUT DAN SUKA JADI KULI PADA CINA? KALAU MELAYU BERANI TAKKAN MELAYU SOKONG PENGKHIANAT NEGARA? MELAYU NI BODOH KE APA?

      Delete
  46. Ada berapa perkara yang aku nak utarakan...

    1. Ramai yang misinterpret atau salah faham bila Utusan ajukan soalan "Apa lagi Cina mahu?" Mereka sangka utusan merujuk pada undi Cina yang berpihak pada DAP sedangkan utusan sebenarnya merujuk pada anak anak Cina yang berlaku biadap terhadap bendera Malaysia dan lain lain kelakuan biadap sebagai tanda protes. DAP sudah menang besar jadi apa lagi yang mereka mahu protes, itu maksud soalan diutusan. Everyone is missing the point here.

    2. Tidak mustahil PAPAGOMO sebenarnya adalah kroni Anwar yang sengaja keluarkan kata kata yang membangkitkan kemarahan orang Cina dan rakyat Malaysia dan menimbulkan ketegangan antara kaum. Ramai dari kita yang sudah pun kenal siapa Anwar dan betapa kotor dan liciknya permainannya. Kita dah tenguk banyak sandiwara Anwar dan kroni kroni nya mainkan, kroni kroni Anwar ramai, mereka ada dimerata tempat, ada yang berpura pura dengan kerajaan tapi sebenarnya jadi duri dalam daging. Walaupun dijel mereka pun sanggup demi untuk Anwar.

    3.Jangan salahkan bangsa Cina sekiranya kerajaan yang mana kebanykan dari pemimpin pemimpinnya terdiri dari orang orang Islam dapat dijatuhkan kerana SEJARAH TELAH MENUNJUKKAN BAHWA KEJATUHAN BANYAK NEGARA NEGARA ISLAM DI DUNIA INI HINGGA HARI INI ADALAH KERANA MUSUH MUSUH ISLAM DAPAT BANTUAN DARI KALANGAAN ORANG ISLAM ITU SENDIRI. Kebanyakan orang Melayu diMalaysia ini ada penyakit...penyakit busuk hati, dengki, dendam dengan bangsa sendiri dan tidak tau bersyukur.PERCAYALAH sekiranya Pakatan berjaya mengambil alih, orang Islam boleh cakap goodbye pada nikmat yang mereka kecapi selama ini. TIDAK ADA PATAH BALIK LAGI. Bala ALLAH akan menimpa kamu.



    ReplyDelete
  47. Asal umno jadi pm aku ok. Yang aku nak cina cina migrate. Dah lama sgt menyemak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.

      Red Bean Communist Cibai Lancau Makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Fuck you Red Bean Communist!!!!!!!!!!!!!!!

      Red Bean Communist boleh blah, perosak masyarakat!!!!!!!!!!!!!!!!

      Red Bean Cibai Lancau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    2. cina pon ada yg baik..tapi yg baik2 ni tak sedominan cina2 DAP..

      Delete
  48. berhenti la bercakap....perang saja....lagi pun dah nak perang dunia ketiga....ni

    ReplyDelete
  49. APA LAGI YOU MAUUUUUU??????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawablah Red Bean Communist lancau cibai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Fuck you Red Bean Communist makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  50. Sedih dan kesian aku tengok Najib. Tersangatlah gigih dia berusaha siang malam tiap2 hari. Pengundi melayu ramai yang balik ke BN. Tapi pengundi cina hampir semua tikam belakang dia. Dari sini pun kita dah nampak sikap dan perangai sebenar majoriti bangsa cina. Masa majlis datang ramai2 makan free, mintak macam2 Najib bagi, tapi langsung tak dihargai. Siapa yang pernah bekerja atau buat business dgn kaum mereka ni mesti dah sedar lama sikap sebenar diorang ni. Boleh dikatakan yahudi timur.

    Menoleh ke belakang lebih senang untuk menuduh dan mencari kesilapan. Siapa boleh sangka dengan segala usaha gigih Najib, prestasi BN lebih teruk. Bukannya Najib duduk goyang kaki macam zaman Pak Lah. Macam2 cabaran Najib, kerajaan lemah, fitnah terlalu banyak, campur tangan kuasa asing, pengganas kiram datang dan sekarang ni kena tibai belakang oleh kaum cina. Kalau nak diikutkan Najib lebih banyak dizalimi.

    Sedarlah! kaum cina takkan kembali ke BN selagi Anwar masih berpolitik. Mereka sebenarnya sudah lama inginkan hak2 kaum bumiputera dan mendominasi pemerintahan Malaysia. Inilah harapan yang diberikan oleh Anwar dan bukanya BN. Alasan inginkan good governance dan corruption semua hanya alasan buat2 saja kerana simptom yang sama terdapat dalam DAP dan PKR, bahkan lebih teruk.

    Persoalan sekarang, adakah Muhyidin boleh menarik lebih ramai kaum melayu Islam kembali ke BN. Kalau rasa boleh, wajarlah Najib member laluan. Kalau tidak boleh, biarlah Najib terus memerintah. Dan aku rasa dgn persepsi dan background Muhyidin serta isteri lebih Islamic mungkin boleh dicuba.

    Kadang kala aku terfikir, kenapa Allah masih memenangkan mereka yang sangat rendah akhlak dan moral serta sanggup menggadai kalimah Allah menjadi pemimpin. Wallahualam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi aku semua pemimpin atasan BN adalah bagus cuma ada kecuaian dalam membalas budi. Kerana budi .....

      Pasti Allah akan menunjukkan sesuatu kepada kita di kala mereka sedang naik di atas... kalau mereka dia bawah kita akan lupakan mereka...

      Siapa tahu...

      Delete
    2. Cuai membalas budi apa lagi? Segalanya orang Cina dapat di Malaysia ni, apa lagi yang kerajaan sekat? Dalam hak beragama, orang Cina bebas beragama, bina tokong dan rumah ibadat mereka, lihatlah di Switzerland, bina masjid pun tak boleh ada menara, malahan di Sweden, setakat ini hanya satu masjid saja yang dibenarkan azan guna pembesar suara, lihatlah bagaimana prihatinnya kerajaan Barisan Nasional jika dibandingkan dengan bangsa Eropah sendiri.

      Jangan nak berdramalah. Sudah jelas Red Bean Communist memang cibai lancau makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    3. Tengok saja di Shah Alam.
      Tempat kawasan majoriti Melayu boleh pulak menyokong pd orang yg telah menjual kalimah Allah kpd orang Kristian. Nampak sangat orang Shah Alam sudah berdosa kerana bersubahat dgn orang Melayu ytg sesat. Mereka sanggup menyokong Anwar yg terang2 telah meliwat dan berzina. Inilah nampak sangat bodohnya penduduk Melayu Shah Alam. Anwar yg sedap2 menutuh, mereka pulak yg tanggung dosa kerana bersubahat menyokong.
      Melayu mudah lupa??????

      Delete
  51. Ceraikan rosmah dan lami akan setia bersama najib. Jika tidak muhyiddin boleh take over

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuck you Red Bean Communist, provokasi murah yang dah tak laku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    2. Suka suka engko aje nak suruh org bercerai,ek..

      Delete
    3. Upahan DAP si read bean army ni menyamar macam orang BN tapi mintak PM suruh buat benda tak masuk akal..apa ke lancau ni

      Delete
  52. Nak tambah sedikit tentang bangsa Melayu....

    Penyakit hasad dengki dan busuk hati yang ada pada orang Melayu memang dah jadi darah daging mereka, diwarisi dari nenek moyang mereka.

    Mereka sanggup jual ugama dan negara mereka hanya untuk keuntungan yang sedikit tanpa fikirkan kesan jangka panjang.

    Walaupun nur Islam sudah sampai pada mereka tapi
    kebanyakan mereka punya perangai Yahudi. Bezanya Yahudi bijak bijak, walau bilangan mereka kecil tapi dunia berada dalam tangan mereka. Orang Melayu apa ada? Negara pun tak ada kalau masih tak nak bangun dari tidur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita boleh tengok cerita Allahyarham Tan Sri P.Ramlee - Sarjan Hassan..
      Apa yang dialog yang Sarjan Hassan luahkan waktu dia berjaya menewaskan penghianat bangsa..

      Delete
  53. penulis blog ini dan semua yang menyokong ADALAH ANJING BANGSAT ANAK KEPADA BAPA ANJING CELAKA NEGARA YANG BERNAMA NAJIB....WOII!! SEKALIAN ANJING-ANJING!..KORANG SEMUA TAHU TAK YANG KORANG CUBA NAK NYALAKAN API PERKAUMAN NIH...RAKYAT SEMUA TAK KIRA BANGSA PUN SEDANG BERSIAP-SIAP PARANG JUGA UNTUK MENAMCUNG KEPALA-KEPALA ANJING-ANJING CELAKA NEGARA SEMUA NIH---KALAU BERANA BUATLAH...MEMANG AKULAH ORANG YANG PERTAMA YANG AKAN MENGALIRKAN DARAH BLOGGER CELAKA LAKNATULLAH INI...JAGA KAU BLOGER ANJING....BAGI ALAMAT KAT AKU KALAU KO BENAR-BENAR BERANUI....BAGI CEPAT...BAGI CEPAT..BAGI CEPAT...JENIS-JENIS MANUSIA CELAKA HARAM NIH...SEKARANG AKU TUNGGU KAU...YA BLOGGER KALAU KAU BENAR BERANI DAN ADA TELOR...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul anjing-anjing yang berkeliaran memang patut di bunuh... Dalam Hadis pun ada... Itu kalau anjing yang tak di gunakan untuk menjaga ternakan ke.. menjaga ladang ke...... Takut nanti membahayakan orang. Tak tau la plak ada anjing bernama Najib... biasanya puppy ke... pokadot ke..

      Delete
    2. Red Bean Communist Cibai Lancau Makahai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Fuck you Red Bean Communist!!!!!!!!!!!!!!!

      Red Bean Communist boleh blah, perosak masyarakat!!!!!!!!!!!!!!!!

      Red Bean Cibai Lancau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Mail Omar, bila lagi kau nak tangkap para petualang perosak masyarakat ni? Jangan sibuk main anak patung di pejabat saja, cepat tangkap dan pejarakan petualang Red Bean Communist makahai, cibai lancau ni.

      Delete
  54. mengapa anwar dan dap asyik target najib? jawapannya adalah kerana najib memang bagus. anwar tak dapat menerima hakikat yang najib yang suatu ketika dulu adalah orang di bawahnya di dalam team wawasan (yang juga termasuk muhyiddin) tetapi sekrang berada di atasnya. satu lagi sebab ialah anwar ni jelmaan dajjal, dia saja yang handal.

    dap pula ..... mmm .... simple aje iaitu dap memang tak suka melayu pandai. kita lihat apa mereka lakukan pada tengku aziz. Towering malay kata mereka tapi bila malay ni nampak terlebih pandai dari mereka, mereka sabotaj.

    ada melayu masih tak percaya ke?

    ReplyDelete
  55. Inilah perjuangan.... bukannya boleh dicapai sekelip mata.. pasti ada turun naik..... ayuh rapatkan barisan.. perjuangan UMNO/BN kita pertahan dan perkuatkan....

    ReplyDelete
  56. Mahathir sudah bersuara.....


    Bila ditanya oleh pemberita tentang prestasi Najib dalam PRU13, Mahathir kata "I didn't think he would do WORSE THAN ABDULLAH BADAWI".
    (translation: Najib bigger loser than badawi)

    Mahathir adalah mursyidul am umno, setiap perkataannya umpama wahyu dari langit bagi orang umno .

    Wahai ahlul umno,.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan nak pembohonglah, perkataan I didin't think he woud do worse than Abdullah Badawi bermaksud saya tidak fikir dia (Najib) lakukan lebih buruk dari Abdullah Badawi.

      Kau sengaja tinggalkan perkataan didn't (tidak) itu untuk kelirukan orang ramai.

      Dasar Red Bean Communist Makahai Cibai Lancau, blah la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    2. PAS patut lantik Mursyidul Am yang baru iaitu Lim Kit Siang kerana Nik Aziz dah sakit dan tak mampu nak urus PAS lagi. Lagi pun PAS sangat suka jadi pecacai DAP, jadi apa salahnya Lim Kit Siang jadi Mursyidul Am PAS kerana lagi mudah PAS dipercacaikan oleh DAP untuk selama-lamanya.

      Red Bean Communist Bastard cibai makahai lancau!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    3. La rupanya ko tak betul terjemah English to Malay....malahan ko tak faham BI macam kes Dr. Harun Din dulu..

      Dr Mahathir cakap dia tak fikir prestasi Najib lebih buruk daripada Abdullah Badawi.

      Maksudnya Najib lebih baik lagi daripada Pak Lah.

      BI ni ada banyak perkataan yang kelihatan negative, tapi bila diterjemah melayu membawa yg maksud yg positif.

      Perhati betul2 perbezaan..I didn't think dan I think..Nampak tak ???

      Delete
    4. ZaMan Pak Lah dulu semua tau si pukimak tu bebal dan slow. Jangankan mahathir, anjing tepi jalan pun tau betapa babinya si dollah tu. Tolong le jangan compare permata dengan kaca okay

      Delete
  57. semua adala manusia,akan tetapi,bloger yg bodoh sanggup gelar manusia yg lain bagai anjing.....ni tauladan yg bodoh, sememangnya kurang ajar,adakah dia paling mulia seperti anuar Ibrahim raja,bapa,kaki liwat??? Tula....hentikan kenyataan yg negetive,sepatutnya fikir n bincang isu2 yg lbh positive.....Fagan??? Blogger yg paling bodoh begitu jg papagomo.....bila nak kena lokap parpulari ni.....dial.....HIDUP ANWAR IBRAHIM---RAJA,BAPA,KAKI PELIWAT!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau aku kena tangkap aku nak kau temankan aku, bawak ky jelly tau. Bawak kitol sekali, boleh korang meliwat sesama sendiri

      Delete
    2. KENA TUNGGU ANWAR IBRAHIM KENA TANGKAP SEKALI....BIAR DIA LIWAT JUBUR BUSUK KO TU......X PERLU KY LA,TUIH AIR LIUH CUKUP TEKAM JUBUR BUSUK KO TU....WEKEKEKEKE....BAGAI ANJING KURAP.....PAYAH NAK CKP DGN BLOGGER BODOH NI......hidup Anwar Ibrahim---bapa,raja,kaki peliwat......dgn....anak haram........wwwkekekekeeeeee

      Delete
  58. Mari kita contohi rakan kita di Indonesia yang meraikan bangsa Cina pada tahun 1998. Mungkin selepas itu baru mereka tahu dan menghormati bangsa Melayu..

    ReplyDelete
  59. Parpu,

    Wa nak tanya lu ni melayu atau cina atau india. kalau lu mengaku sebagai melayu berhenti jadi batu api pecah belahkan kekuatan dan ukhwah orang melayu. Setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza tapi jangan sampai memecah belahkan melayu. Ini bukan masanya untuk jadi batu api.

    Bagi wa simple je. Najib melayu, pak lah melayu, KJ melayu, mukriz melayu dan yang penting semuanya melayu islam mendokong UMNO. Memang ada yang buat silap dan kesilapan tu dibayar dengan harga yang terlampau besar nilainya daripada wang. yang penting semuanya sedar dan kembali bersatu atas agenda melayu. Kerana apa wa kata melayu kerana uniknya malaysia ni sepertimana yang wa dah kata pada komen2 terdahulu. Jatuh melayu maka jatuhlah islam di malaysia ni. tak caya? Ada sesiapa melayu kat malaysia ni yang nak ngaku bukan islam? mungkin ada tapi peratusanya terlampau kecil. majoriti masih melayu mendokong sepenuhnya agama islam. Majoriti melayu islam di malaysia ni tak pernah dan tak kan sesekali menolak islam.

    Pak lah dah buat silap dan berundur memberi kuasa pada najib. Najib terbukti dapat mengubah persepsi ahlinya dan kembali bersatu. Atas dasar ini UMNO berjaya menambah kerusi dan kedah dapat dikembalikan kuasanya kepada UMNO. Disamping itu jgn pula menidakkan kerja keras KJ sehingga berjaya meraih sokongan kembali di NS. jangan di nafikan pengorbanannya juga kerana masalah masa lalu. yang berlalu biarkan berlalu menjadi sempadan bagi hari yang akan datang.

    Wa percaya sekarang ramai yang akui najib bekerja keras untuk malaysia sehingga melayu terasa diabaikan dan dikhianati oleh PRU13 kerana sentimen undi cina tidak memihak kepada BN/UMNO. Bab ni x boleh nak persalahkan puak2 cina ni seratus peratus kerana hak memilih termaktub di dalam perlembagaan. yang pentingnya kita bangsa melayu dan bumiputra dah faham hati budi puak2 ni. jadi pedulikan puak2 ni.

    tempoh najib baru je bermula. Kenapa? yang dahulu cuma menyambung pentadbiran Pak Lah. Kini najib mempunyai mandatnya sendiri dan melayu bumiputra yang mengangkatnya di kedudukkan sekarang mahukan komitmen darinya tanpa berbelah bahagi. kalau dahulu untuk menjaga hati puak2 cina maka Najib melakukan banyak perkara memihak kepada puak2 ni dan menjadi apologetik. Tapi kini melayu bumiputra tak mahu pemimpin melayu menjadi begitu dan terlampau mengikut telunjuk puak2 ni. kalau Najib tak melakukan perubahan, Usahkan si Kitol, raja Mandeliar, Kj atau sesiapa saja, tetapi melayu bumiputra khasnya UMNO sendiri yang akan tukarkan Najib.

    Wa percaya ramai melayu bumiputra mempunyai sentimen ini. jadi Najib perlu akur sebab caranya sebelum ini tidak berjaya dan langsung tak diterima. Ada faham Parpu. jadi buat masa ni biar najib buat kerja dulu jangan wa lu dan yang lain jadi batu api. Waima ada masalah didalam UMNO pun biar Najib tangani dahulu. Sekiranya tak de perubahan maka pemilihan UMNO akan buat keputusan bagi mengekalkan kuasa melayu bumiputra di Malaysia ini.

    Selain daripada itu wa lu dan melayu bumiputra yang lain jangan buat keje bodoh menyemarakkan api perkauman yang boleh menjadikan negara jadi huru hara. bertindak ikut akal bukan ikut benda yang kluar dari lobang najis. ikut lunas undang2 dan perlembagaan negara.

    Sambung.../

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro ,lu tulis panjang2 buat susah je, Aku adalah melayu yang sayangkan negara aku lebih dari si kitol dan raja mendelaiar yang nak jual negara. Lu nasihat la sama anjing2 kitol jangan start sesuatu yang lu org tak boleh stop!

      Delete
  60. Untuk menamatkan isu perkauman yang semakin menjadi2 ni bukan boleh dibuang dalam masa sehari dua malah semenjak merdeka sehingga kini pun tak selesai. jadi kena diselesaikan pada akarnya bukan pada buahnya. Yang nyata, untuk generasi yang sedia ada benda ni takkan habis, jadi perlu dibentuk daripada generasi awal supaya 50 tahun lagi perkara ni takkan timbul.

    kalau ikut perlembagaan, Agama rasmi adalah islam dan bahasa rasmi adalah bahasa melayu. Ini yang ada dalam perlembagaan yang moyang tuk nen wa, lu dan semua yang ada kat Malaysia dah setuju sebelum warga lain dapat IC dan diiktiraf sebagai warganegara. bahasa, budaya dan agam lain boleh diamalkan secara "HARMONI". Ini bukan wa tulis, lu tengok perlembagaan sendiri.

    Jadi wa rasa dah tiba masanya perkara utama ini di kuatkuasakan maknanya perkara asas isu perkauman ini perlu ditamatkan. Maknaya hanya satu sistem pendidikan sahaja bagi seluruh rakyat malaysia. Sekolah kebangsaan. Mata pelajaran Ugama islam, mandarin dan tamil adalah pilihan. tak perlu dah sekolah cina atau tamil kertana inilah dia tempat pencambahan isu perkauman. Sapa yang tak setuju biarkan, klu rasa nak pindah silakan.

    Insyaallah malaysia akan jadi lebih aman dan harmoni. jangan jadi bangang piang ikut perasaan yang merugikan kita secara tidak disedari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walau apa pun, Red Bean Communist makahai, cibai lancau, bastard. Ini adalah hakikat!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  61. Red Bean Communist ni telah dilahirkan dari pantat mak diorang yg busuk dan bernanah. Red Bean Communist juga telah terhasil dari benih anjing liar di tepi jalan(mak diorang telah bersetubuh dgn anjing). Apabila dilahirkan, terbentuklah perangai Red Bean Communist sebagaimana yg kita lihat hari ni.

    Red Bean Communist, sudah basuh pantat mak lu org meh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak tau, inilah komen Red Bean Army.

      Delete
  62. Gua memang pangkah pembangkang tahun 2008 sebab terlalu bencikan PM dan konco2nye lalu PR menang. Tapi tahun ni Gua pangkah Calun BN sebab PM sekarang dah jauh LEBIH CERDIK dari PM dulu. SO WHY THE FUCKING HELL DO YOU WANT HIM TO STEP DOWN?????

    ReplyDelete
  63. Buang kerakyatan Malaysia for Kalimullah. aku tak suka munafik Islam di Malaysia. Pakat ramai2 kutuk Kali.

    ReplyDelete
  64. ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    I mau jadi PM!
    ----------------------------------------
    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    I mau jadi PM!
    ----------------------------------------
    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    I mau jadi PM!
    ----------------------------------------
    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    I mau jadi PM!
    ----------------------------------------
    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    I mau jadi PM!
    ----------------------------------------
    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    I mau jadi PM!
    ----------------------------------------
    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    ini kalilah..!!
    APA LAGI YOU MAU???!!!

    I mau jadi PM!
    ----------------------------------------

    ReplyDelete
  65. kat sini babi dap aka red bean aka babi nuar aka babi pas tersentap hatinya..

    ReplyDelete
  66. ini kali lah..
    apa lagi lu mau..
    .. mau lubang girl anak anak red bean..

    ReplyDelete
    Replies
    1. contoh komen dr RED BEAN yg kepanasan...hahahaha...

      Delete
  67. aku sokong hanya satu sekolah sahaja iaitu sekolah kebangsaan. sekolah cina melahirkan student2 yang rasis sebab cikgu yg mengajar pun rasis. tiada lg toleransi antara kaum oleh sebab sekolah cina ni. kerajaan tolong hapuskan sekolah cina ni sbb jurang kerjasama antara kaum telah ditolak sejak di sekolah rendah cina lg.

    ReplyDelete
  68. semua red bean adalah babi dap aka nuar

    ReplyDelete
  69. 118. Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu ambil menjadi teman kepercayaanmu orang-orang yang di luar kalanganmu (karena) mereka tidak henti-hentinya (menimbulkan) kemudharatan bagimu. mereka menyukai apa yang menyusahkan kamu. telah nyata kebencian dari mulut mereka, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka adalah lebih besar lagi. sungguh telah Kami terangkan kepadamu ayat-ayat (Kami), jika kamu memahaminya.
    119. Beginilah kamu, kamu menyukai mereka, Padahal mereka tidak menyukai kamu, dan kamu beriman kepada Kitab-Kitab semuanya. apabila mereka menjumpai kamu, mereka berkata “Kami beriman”, dan apabila mereka menyendiri, mereka menggigit ujung jari antaran marah bercampur benci terhadap kamu. Katakanlah (kepada mereka): “Matilah kamu karena kemarahanmu itu”. Sesungguhnya Allah mengetahui segala isi hati.
    120. jika kamu memperoleh kebaikan, niscaya mereka bersedih hati, tetapi jika kamu mendapat bencana, mereka bergembira karenanya. jika kamu bersabar dan bertakwa, niscaya tipu daya mereka sedikitpun tidak mendatangkan kemudharatan kepadamu. Sesungguhnya Allah mengetahui segala apa yang mereka kerjakan. (QS Ali ‘Imran: 118-120)

    ReplyDelete
  70. RED BEAN punya akal..
    kutuk diri sendiri...utk dptkn simpati..
    nnt nampaklah diorang teraniaya dan dihina...
    org kita pulak dinampakkan spt jahat..
    so dia punya salah boleh kasi tutup..yg nampak kita punya salah..
    pooodaahhhhh!!

    ReplyDelete
  71. KESEDARAN KEBANYAKKAN ORANG MELAYU SANGAT RENDAH, SANGGUP MEMBUANG KETUANAN MELAYU. SALAH SATU SEBABNYA KERANA MELAYU ADA PERASAAN HASAD DENGKI SESAMA SENDIRI. APA UNTUNGNYA BERKETUANAN CINA/DAP KEPADA MELAYU DAN ISLAM? JELAS DAH APA YANG BERLAKU DI P.PINANG, SELANGOR, PERAK (ZAMAN NIZAR).FIKIRKANLAH..

    ReplyDelete
  72. Assalamualaikum..kecoh suh najib tuwun..pehal..bkn dia kalah pn lenla dolah dh kalah negeri pn pembangkang yg brkuasa..haku kta dh jgn calon kj..bn tubuhkan siber troper gerak pantas asap..jgn lengah..

    ReplyDelete
  73. DS Najib tidak perlu letak jawatan, beliau telah berjaya mendapatkan kembali Kedah utk BN kekalkan Perak dan Terengganu walaupun tentangan hebat."Tsunami Cina' telah menunjukkan tembelang kaum Cina yg sebenar setelah mereka berjaya memansuhkan ISA. Jika ada ISA, kaum Cina dan Pakatan Rakyat tidak berani.Ini juga satu pengajaran bagi PAS,kerana bekerjasama dgn DAP & PKR. DS Anwar sekarang terpaksa mengikut telunjuk DAP kerana ketua pembangkang sepatutnya DAP bukan PKR. Harapan agar Ustaz Nasa menjadi Timbalan Presiden PAS dan meneruskan perpaduan UMNO dan PAS setelah ditinggalkan oleh Allahyarham Ustaz Fadzil Noor.Tun Mahathir tolong jangan salahkan DS Najib, zaman Tun Mahathir dgn zaman DS Najib sangat berbeza kerana zaman Tun Mahathir, Tun M boleh guna ISA (tangkap dulu,cerita kemudian), zaman DS Najib hanya Akta Hasutan.

    ReplyDelete
  74. Red bean and the likes memang pandai bermuka2, being malay memang selalu kena tipu dengan red bean
    Mintak tolong penyokong PAS dan PKR yang ikhlas, tolong lihat fakta dulu jangan sokong membabi buta. contohnya Fakta 1. Anwar adalah peliwat, buktinya Saiful sumpah laknat (kalau dia tak buat ada berani ke dia dah sumpah macam tu). Mahkamah mintak Anwar bagi DNA kenapa dia tak nak bagi. Kalau ini fakta dia dan cuba fikirkan langkah seterusnya adakah kita mahu menyokonng homoseks jadi PM. Kalau memang OK untuk individu tersebut teruskan sokongan tapi harus tahu akibat bersubahat dengan org yg dilaknat Allah. Fakta 2 - Adalah sokongan kepada DAP membawa kepada kebaikan orang Islam? Faktanya DAP dari segi sejarah adalah serpihan komunis dan yang menyebabkan peristiwa 13 Mei. Dan DAP adalah parti racist. Dan semua sudah maklum inspirasi DAP is Malaysia Malaysian tanpa mengira kekurangan bangsa lain. Telah dibuktikan undi siapa yang naik mendadak dan undi siapa yang turun dm GE13. Ini fakta dan bukti nya. Kalau penyokong PAS dan PKR yang melayu/islam masih mau memperjuangkan DAP di sebalik semua fakta ini terserah dan jawab di akhirat nanti.

    ReplyDelete
  75. Hati-hati. Aku tgk byk ulasan berunsur instigasi dan kebencian. Definitely puak-puak sebelah sana sedang bermain perang psikologi untuk memecahbelah. AWAS jgn trikut-ikut style dorang nih! These jokers were trying to blend together and studying the patterns until the right time has arrived!

    ReplyDelete
  76. YESS APA LAGI YOU MAU??HAH

    ReplyDelete
  77. Bumiputra Nasional Sabah SarawakMay 8, 2013 at 1:45 PM

    Cilakak,Puky Ayam...Kitul kitul dan raja mudaliar yg menyalak konk konk sambil berlari menjauh seperti hanjings kepit ekor celah kaki...Kami urang bumiputra Sabah Sarawak mengikrarkan taat setia tanpa berbelah bagi kepada Parti yg kami pilih iaitu BN dan YAB Datuk Seri Najib bin Tun Abdul Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia.Sebarang usaha utk menjatuhkan beliau akan kami tentang sehabis habisnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HIDUP SABAH DAN SARAWAK! WE LOVE U

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!