CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Wednesday, May 22, 2013

BOIKOT! BOIKOT DAN TERUS BOIKOT! KENA AJAR CINA DAP YANG KURANG AJAR!

Nampaknya kempen boikot Bisnes Cina ni dah berjaya apabila banyak peniaga-peniaga Cina yang mula tampil dan minta supaya ianya diehntikan, korang boleh baca kat SINI

Blogger GAP juga ada memberi tips pasal BOIKOT, KLIK SINI

Ini aku nak pesan kepada kakitangan kerajaan yang berkerja dengan KASTAM! Semua barangan Cina DAP ni yang anda semua nak periksa, buatlah pemeriksaan dengan betul-betul. Susahkan mereka untuk mendapat kebenaran. Jangan terima satu sen pun dari mereka kerana mereka dok jual dalam FB melayu boleh dibeli dengan harga 50 ke 100 sahaja.

Itu saja penilaian mereka terhadap kakitangan kerajaan terutama sekali di pihak Kastam. Aku mintak sangat korang ajara mereka dengan melalui proses pemeriksaan yang ketat. Jangan bagi muka pada mereka. Ingat sumbangan kecil anda akan menyelamatkan negara.

Sekiranya korang ada info pasal ugutan atau apa saja dari Cina DAP ni, sila email kepada 1housepk@gmail.com

122 comments:

  1. The rise of the vigilantes : Malaysia today : By Stephen Doss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dah kata, kalau nak boikot Cina kita bukan boikot separuh2 tapi kena boikot secara TOTAL.Jangan boikot separuh2 macam lelaki lemah tenaga batin yg cuma mampu buat separuh2 dgn pompuan.

      Korang setuju tak BOIKOT TOTAL barangan Cina red beans pig ini? Kalau setuju kata setuju, tak setuju beri hujah akademik, jangan jawab seperti lelaki lemah tenaga batin berpusing jawapan nak menyembunyikan kelembekan tenaga dalam.

      Sekali lagi aku syorkan jangan boikot separuh2, tapi BOIKOT TOTAL segala yang berkaitan dengan keturunan red beans pig ini:

      i) Boikot duit Cina yg selama ini menjadi dana kempen Umno/BN, termasuk sumbangan taukeh CIna Hongkong (Michael Chia) kpd Umno Sabah akhir tahun lepas yg berjumlah RM40 juta seperti yg diakui sendiri oleh Musa Aman..

      ii) Boikot duit taukeh judi Cina World Resort Genting untuk dana kempen pilihanraya Umno/BN yg diberikan oleh Cina sial itu kpd Umno berjumlah berbilion2 ringgit setiap kali pilihanraya sejak zaman Tun Razak hingga PRU-13

      iii) Boikot TV1 hingga TV9, Astro & Media Prima sebab banyak menggunakan dana org Cina utk iklan mereka.

      iv) Boikot semua akhbar arus perdana termasuk Utusan, BH dan Star sebab banyak menggunakan iklan dari syarikat2 org Cina

      v) Boikot semua syarikat kereta yg dipunyai oleh orang Cina, walaupun mungkin ia akan menyebabkan PM, TPM dan menteri2 kita berdukacita kerana mereka menggunakan kereta kepunyaaan syarikat yg dimiliki org Cina.

      vi) Boikot Google dan blogger2 yg menggunakan alamat blogspot kerana ada saham Cina yg besar di dalamnya.

      vii) Boikot wang cukai pendapatan, cukai jalan, cukai pintu, cukai tanah, cukai jualan, cukai hiburan dll cukai yang dibayar oleh orang2 Cina kerana negara ini tak perlukan wang orang Cina utk membangunkan Malaysia. Orang Melayu sudah kaya raya, kami tak perlukan duit cukai pendapatan, cukai jalan, cukai pintu, cukai tanah, cukai jualan, cukai hiburan dan lain2 cukai yang dibayar oleh orang2 Cina.

      viii) Boikot Menteri2, Exco2 Umno, Ketua2 Bahagian Umno dan Ketua2 Cawangan Umno yang ada syarikat joint venture dengan Cina (kebanyakan mereka memang macam tu)....atau paling tepat kita boikot semua pemimpin2 Umno kerana mereka bersekongkol dengan taukeh2 Cina MCA..

      Asalkan Bukan Cina dan yang berpakat dengan taukeh2 Cina.....

      Katakan ya jika bersetuju, jika tak bersetuju jangan jawab seperti lelaki lemah tenaga batin yg berpusing2 mencari jawapan utk menutup ketidak bolehan beraksi....

      Delete
    2. wei cina bodo...

      baik cakap malaysia ni cina punya....

      tulis panjang2...panas ke?

      PRU 13 dah buktikan negara ni bertuan faham tak...anda keturunan pendatang....sejarah tak pernah menipu....terima hakikat!wahai keturunan babi sekalian...

      Delete
    3. Anon 6.35pm..sama mcm bos dia...raja fitnah nombor wahid..

      Delete
    4. Dah goyang la tu.. dok asik copy+paste statement yg sama. Aku nak boikot separuh2 ke.. suku2.. tiga suku ke.. suka ati aku la mangkuk tingkat! Duit aku! Demokrasi membenarkannya!

      Delete
    5. Mudah saya..jgn belanja walau satu sen pun dalam perniagaan cina...kalau terpaksa xpa lah kan... Tapi sekiranya ada pilhan..pilihlah perniagaan muslim..DAP anda cabar kami.. Anda terimalah akibat..

      Delete
    6. Cina lah bangsa pengelak cukai no. 1...curi api curi air..bukak tanah haram..mesin jusi.pelacuran dan lain2...mengaku diei pembayar cukai konon...puiiiii

      Delete
    7. Anon 6:35: Kesian depa noooo.....akhirnya semua depa di atas tak boleh jawab satu pun dari 7 syor boikot hang. Kantoi sekantoi-kantoinya depa....keciannnnnn....

      Delete
    8. non 6.35 cam marah npak..kekekeke...daaalammm maksud nya tu ..kekekeke..yaaleh..yaaleh ..cam nie lah non ooii..list yg hang bagi semua bagi umno untung jadi tu menunjukkan umno banyak powerrr...kekeke..cam pru13 tu le undi popular umno le no 1 pkr 2, dap tigo..kekeke..pas ompat..lg skali non ummmnooo banyakkk powerrr maaa... kekeke

      Delete
    9. anon 6:35
      kalau tak setuju boikot secara total, dituntut beri hujah secara akedemik....hmmmmmm..... hujah apa ye nak bagi ni????

      Delete
    10. bro 9.42pm maksud bro adakah kalau mendatangkan keuntungan tidak perlu boikot dan maksud power itu adakah ibarat tuan rumah dan penyewa.?

      Delete
    11. Hekeleh lu Anon 10:35.. lu sapa yg kitorang nak kena jelas kat lu pasal kitorang nak boikot. Demokrasi maa.. sukati kitorg nak boikot ape gaya sekali pun! Dasar Cina ingat dia ade kuasa nak suruh2 org.. pegiii dah!

      Delete
  2. UTAMAKAN PRODUK HASIL MUSLIM! ALLAHUAKBAR!

    ReplyDelete
    Replies

    1. Cina Komunis Maoist dalam menentang musuh akan menanamkan bibit2 kebencian yg mendalam dlm diri mereka & diri anak2 mereka. Bak kata Chairman Mao Tze tung, "Despise the enemy strategically, but take him seriously tactically". Strategi ini dilakukan secara sistematik & teratur kerana jelas Chairman Mao lagi, "What we need is an enthusiastic but calm state of mind and intense but orderly work".

      Apabila kita telah dianggap sebagai musuh, mereka sanggup mempergunakan pelbagai helah & muslihat untuk memujuk musuh2 kita bekerja utk mereka bagi menjatuhkan kita. Nasihat Chairman Mao, "We should support whatever the enemy opposes and oppose whatever the enemy supports."

      Yg paling penting bagi mereka adalah melalui propaganda & dakyah berterusan, orang awam perlu dibekalkan dgn informasi yg menyebelahi mereka, justeru menanam bibit2 kebencian kepada musuh2 mereka. Hal ini akan memudahkan kerja mereka di masa depan, kerana Cina Komunis Maoist tidak perlu lagi menumpahkan darah & keringat kerana orang awam akan melakukan kerja2 kotor itu utk mereka. Chairman Mao yakin, "The revolutionary war is a war of the masses; only mobilizing the masses and relying on them can wage it".

      Mereka hanya akan menunjukkan belang & bertindak agresif apabila mereka benar2 yakin mampu menumpaskan musuh. Chairman Moa berkata, "If anyone attacks us and if the conditions are favorable for battle, we will certainly act to wipe him out resolutely, thoroughly, wholly and completely (we do not strike rashly, but when we do strike, we must win)"

      Walaupun dalam jumlah yg kecil, mereka yakin mampu menumpaskan musuh yg lebih besar dgn cara merancang strategi sebaik2nya dan kemudian menyerang secara mengejut ketika musuh berada dalam keadaan tidak menyangka akan diserang sedemikian rupa. Ini berdasarkan nasihat Chairman Mao, "Without preparedness, superiority is not real superiority and there can be no initiative either. Having grasped this point, a force that is inferior but prepared can often defeat a superior enemy by surprise attack."

      Wahai Umat Islam & Bangsa Melayu di MALAYsia.. kenali musuh di dalam selimut anda. Kenali pemikiran mereka, dgn itu anda akan kenali peribadi mereka. Kukuhkan aqidah, rapatkan ukhwah sesama ummah!

      Delete
    2. Tumpukan boikot kepada produk kafir yg namakan jenama mereka dgn nama ala2 Melayu Muslim! Ini terang2an nak kaburi pandangan & penilaian konsumer Melayu Muslim semasa memilih! Diorang tau kuasa beli Melayu Muslim & eksploitasi keadaan ini.

      Delete
    3. Cina sayang sangat kat sekolah cina sebab apa? Kat situlah anak diorang diajar "NEVER BUY MALAY/INDIAN". Diorang sudah boikot kita sudah 40 tahun.

      Delete
    4. HIDUP ISLAM DI TANAH MELAYU!

      Delete
    5. Aku pinjam kata2 Mao Tse Tung, "What we need is an enthusiastic but calm state of mind and intense but orderly work".

      Umat Islam dan Bangsa Melayu.. kita harus sentiasa bertenang tetapi sentiasa bersemangat dalam menyusun gerak kerja. Biar mereka meroyan, memaki hamun, mengadu-domba, berkata nista dsb.. kita jaga akhlak kita dan jangan biarkan diri kita jatuh ke level mereka. Laksanakan ape yg kita rancang, ikut syariat agama & undang2 negara.

      InsyaAllah.. Jangan lupa sebar2kan perjuangan kita.

      Delete
    6. Meminjam kata-kata Margaret Thatcher,...

      "KEEP CALM AND BOYCOTT THE CHINESE"

      Delete
    7. Belajar mengenali musuh anda. Bukan belajar utk menyertai, tetapi belajar utk membina pertahanan diri.

      Delete
  3. Bro... Aku ni berniaga.. Mmg skg aku dah beli barang2 kdi melayu... Tp masalahnya suplier brg2 kat kedai tu kebykan dr toke2 cina.... Alih2 dia org xde kesan apa2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rilek bro, teruskan je.. kalau kesannya bukan kepada pemborong, ade juga kesannya kepada pengilang atau peruncit. Biar skit2 & slow2.. janji berterusan.. setiap sen tu dikira. Don't worry.

      Delete
    2. Semua orang boleh menyumbang.. ade yg pilih jenama, ade yg memilih pemborong, ade yg memilih penjual.. Pemilihan ni yg penting.

      Delete
    3. Peniaga Melayu yg jual makanan la aku tengok boleh bagi sumbangan besar kepada kempen ni. Arini maybe ganti jenama minyak masak kepada produk Muslim.. esok mungkin tepung plak.. lusa try tukar jenama beras plak. Cukup setengah tahun, 100% semua tukar kepada bahan mentah di kedai dgn yg berjenama Muslim! Ini yg kita nak!

      Delete
    4. Gua dah try produk Faizah ... memang terbaik.

      Delete
    5. Buat flyers & hantar kepada semua kedai2 makan Melayu/Islam! Kempen kpd diorang! Salurkan informasi!

      Delete
  4. Kalau nak betul2 maksimum impaknya, tak payah hilite sangat mana2 parti atau kaum! Galakkan je kempen ni sesama Islam. Orang Islam jauh lebih ramai di Malaysia kalau nak dibanding dgn orang UMNO atau orang Melayu. Tak perlu hilite sangat nak jatuhkan orang, cuma nak naikkan diri sendiri. Tapi kalau nak bantai skit2 mangkuk2 tingkat ni, ape salahnya..

    ReplyDelete
  5. Igt bagaimana Dapig boikoi kedai mamak lpas PRU 12?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain kali cina datang, mamak taruk racun dalam diorang punya teh.Biar mati satu taman.

      Delete
    2. Air kencing kasik taruk. Pekerja kedai mamak atau restoren melayu. Nampak cina datang makan bila order air korang ludah atau kencingkan kemudian baru bancuh air.

      Aku takde kedai kalu ada memang aku buat.

      Delete
    3. Cuma ada 2 supplier serbuk teh tarik diMalaysia, 1 kat Petaling Street 1 lagi kat Sri Kembangan...kedua-dua adalah tokey Cina.

      Kedai mamak pun ambik serbuk teh tarik dari tokey cina ni.

      Delete
    4. So? Ko nak org Melayu boikot teh tarik mamak plak? Sudah lah.. tak habis2 Cina kafir nak laga2kan sesama Islam. Ini trick aaa.. 1400 tahun dulu org Islam dah tau.. macammana Yahudi berkomplot, mcm tu la Cina kafir! Tu pasal ade yg gelar Cina kafir ni Yahudi Asia! Perangai mmg sekufu!

      Delete
  6. Cina babi ini semua dah makin kurang ajar...di jalan rauya pun tak sopan...tak ikut undang - undang dan adat memandu....cina babi haram.....tttuuuiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ludah cina punya muka, kongket dia punya puki!

      Delete
  7. Kami dah boikot habis kedai cina.


    Pernah pergi minimarket relaxsmart Cina di Desa Pandan, harga plastik hitam sampah sampai 9.80 sekilo. Pergi kat Pasar Datuk Keramat, kedai melayu jual cuma 4.80 sekilo dan paling tinggi 5.50 sekilo.

    Nak beli spray nyamok kat minimarket cina tu, semua brand dia bubuh harga 12.99 satu, kat datuk keramat cuma 8.50 satu.

    Kita ingat kedai cina besar, harga lebih murah. Rupanya penipu semua. Kedai hardware cina kat datuk keramat kl depan masjid harga gutter 20 kaki rm95, kedai melayu jaiwan cuma rm85.

    Kedai cina semakin menipu. Kalau kedai melayu harga tinggi sikit pun saya dah tak kisah, tetap saya support kedai melayu dan india.

    Kita tidak boikot barangan made in china. Kita cuma

    BUY CHINESE LAST
    BOIKOT KEDAI CiNA
    FLY AIRASIA LAST

    SEMUA MELAYU DAFTAR MENGUNDI
    PINDAH UNDI MELAYU ke kawasan BOLEH MENANG

    Contah di Kuala Lumpur:
    Jika pengundi Melayu mendaftar dalam Seputeh, Kepong, Batu, Bukit Bintang misalnya. Ini amat rugi dan membazir undi. Buang masa pergi undi di situ, tetap kalah. Pindahkan alamat daftar undi ke rumah kawan/famili di Titiwangsa, Bdr Tun Razak, Setiawangsa, Lembah Pantai dan Wangsa Maju.

    Mohon hebah dan lakukan dengan famili/ rakan terdekat dahulu.

    Cina dah mula buat. Melayu tunggu apa lagi.

    kiasu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju bebenar akan cadanagan ni. Rupa-rupa nya ramai lah yang pakar strategy dikalanagan orang Islam/Melayu kita ye.... Kita buat terang-terangan bukan macam cina sial yang buat selindung selindung.

      Aku teringat cerita tentang mooncake festival dimana orang cina nak kalahkaln orang mongol maka diselitkan surat rahsia didalam kueh bulan dimana pada malam 15 {full moon} mereka bangun memberontak. Namapak tak perangai mereka??? Buat secara rahsia.....

      Namum kalau kita JIHADKAN usaha ini, insyaALLAH kita akan berjaya. Kita tambahbaikan mana mana yang perlu.....Bangun Umat Islam, Bangun oran Melayu dan Bangun kesemua kaum Bumiputra.

      InsyaALLAH apabila Nik Aziz digantikan dengan Dato Dr HArun Din, perpaduan ummah tercapai dan disitu lah terletak kekuatan kita.....dengan izin Allah

      Delete
    2. Jgn belas kasihan walau sikit pn..bagai lepaskan anjing tersepit..bila terlepas dia gigit kita balik

      Delete
    3. Sesungguhnya orang kafirun itu tidak akan senang kepada kamu ( orang beriman ) sehingga kamu sesat dan menjadi sebahagian dari mereka.

      Delete
  8. bro peniaga 3.19

    satu satu bro.
    pembeli utamakan retailer melayu dulu.
    kalau majoriti retailer dah melayu, supplier dah tak leh berlagak sangat dah.
    retailer cuba utamakan supplier/wholesaler melayu. yang mana ada.
    jangan terus nak fikir potong supplier, wholesaler, importer sekaligus.
    kita faham la kat level tu diorang masih conquer.

    kita sekolah pun belajar abc dulu. takkan nak terus baca shakespear.

    sebab tu idea ni lebih sesuai di 'package' sebagai buy chinese last. sama idea bro 2.35.

    kalau dah takde pilihan, baru beli atau servis kat kedai cina.

    kalau boikot, mana mana produk melayu belum ada, tak boleh beli la.

    pertama idea ni tak nampak radikal sangat.
    kedua orang tak boleh counter 'eleh, kata nak boikot cina, servis kat kedai cina gak'.
    ketiga all those konon konon pakar ekonomi tak boleh guna modal ekonomi negara bergantung kepada pasaran domestik. sebab barangan tetap dibeli, pasaran domestik tetap berjalan, cuma bukan dari cina, selagi ada opsyen lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boikot bank cina agar peniaga cina tak ada modal....biar kecut macam kerandutku kesejukan

      Delete
  9. Wahai Pegawai Kastam,
    Kontena cina jangan periksa....TOLAK TERUS KE DALAM LAUT, biar jadi tukun tiruan.

    ReplyDelete
  10. Di sarawak kurang sgt syarikat2 islam yg mjlnkan operasi pasaraya.
    Beberapa tahun yg lps diwar2kan pasaraya mydin nak dibuka di kch tapi sampai skrg hanya khabar angin.Jika ia jadi kenyataan...satu rahmat bagi org swk..
    Begitu juga kedai sukan al ikhsan...sila lebarkan sayap ke swk..hentikan monopoli syarikat cina di sini...rasa2 aku org cina pun tak suka kegiatan monopoli ini...
    Syarikat gardenia juga diharap dpt membina kilang dan bantu org pribumi yg jadi kuli cina dgn gaji yg sgt kecil...
    Harap ada sesiapa dpt membantu merintis jalan kpd syarikat2 ini datang ke swk dan mgkin ke sabah.

    ReplyDelete
  11. Masalah sikit,

    mana admin ni nak tala Guinness Stout kalau boikot kedai cina?

    Takkan nak tukar dgn Tongkat Ali, tak larat bini.


    wakakakkakakakakakakakakakakakakakakkakaakakka

    terpaksalah munafik sikit

    wakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakkakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiiiii parpu oiiiii!!!!kehkehkehkehkeh....

      Delete
    2. Ai, gelak mcm togok air setan je.. lepas tu tuduh orang plak. Tapi kalau org dituduh munafik kira takla seteruk 3:56, kapir terus. Ha hm (gelak tutup mulut).

      Delete
  12. منطقة الشفقMay 22, 2013 at 3:58 PM

    Kenapa cina dap, cina mca boleh oercaya ke.....dua-dua ni cina....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ko tanya aku, tolak ke tepi sekejap semua Cin2a kafir ni.. rapatkan persaudaraan sesama Muslim dulu. Bila ummah Islam dah kuat, baru kita bawak Cina2 kafir ni ke depan, kita tapis slow2.. yg mana perlu kita kerjasama & yg mana perlu kita tentang. Kalau kerjasama sekalipun, sentiasa kena ingat, diorang ni kafir.

      Delete
    2. Selagi Cina kafir ni semua tak terima kalimah tauhid, selagi tu dia tak akan sama dgn sesama Islam, sampai mati aku tak akan bagi kepercayaan 100%. Bila dia terima Allah SWT sebagai ilah & Muhammad SAW sebagai rasulullah.. baru aku akan bagi kepercayaan kepada dia sebagaimana saudara seagama. Itu prinsip Al Wala Wal Bara dalam manhaj yg aku pegang.

      Delete
    3. Selagi Cina dan kapir - boikot. Yg mengundi MCA dah tinggal sekangkang dua jer. Mereka ni makhluk dua alam.

      Delete
    4. ASAL BUKAN CINA.....cina kafir harbi

      Delete
    5. منطقة الشفقMay 22, 2013 at 6:39 PM

      Setuju dengan anon 4:09pm.
      Kita kena tunduk dan patuh segala perintah Allah.
      Dan jangan buat perkara maksiat dan mungkar yang cina kafir buat.

      Delete
    6. Masaalah ni bro...PAS dok tengah cari nama-nama yang cantik untuk kedai-kedai DAP nih. Seng Heng Al-Mubaraq, Old Town Al-Munawarah, AllUyum Rover Spa (free body masat), AKeong Money Lender Taqdarrah...Lim Guan Eng@ Omar AbdilAziz.

      Aku rasa progrem ni tak jalan sama PAS.

      Delete
  13. Sayang sekali aku dah berhenti gomen...kalau tidak boleh aku sita premise mereka sebanyak mungkin Dan dakwa walau sekuman kesalahan - biar mereka berabis duit bayar saman Dan denda mahkamah.

    Penjawat awam jika Ada semangat, adalah tempat terbaik lunyai Dan mufliskan laknat2 ni - kasi ajar cukup2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku amat berdukacita dengan famili Allahyarham TKP Kastam & Eksais Malaysia diatas gugurnya seorang pegawai yang tegas menjalankan tanggungjawab. Sampai ketahap itu mereka sanggup lakukan, semata-mata kerana.......

      Tak sedar lagikah kita?

      Delete
  14. Penjawat Awam laksanakan tindakan melalui jabatan masing2.
    Rakyat marhaen bertindak di bahagian pembelian.
    Kalau kita kerja secara bersepadu InsyaAllah JIHAD kita akan berjaya.

    ReplyDelete
  15. Boikot..semua CINA yg jahat..tapi Ada juga cina yg baik & hormat manusia lain dalam 15% aje..yg ni aku tak boilot. Tapi yg lain2 semua dah jaid BABI DAP..

    Kalau paham tulisan & cakap cina baru korang tahu betapa bencinya mereka pada Melayu penduduk asal. Mereka tahu mereka pendatang tapi mereka juga mahir menerbalikkan fakta. (zaman LKY muda2 dulu bole la..) Sekarang Makin digasak Melayu makin lasak.

    Tunggu masa la..Nepal kat johor pun dah mampos..

    ReplyDelete
  16. INSYAALLAH BOIKOT terus!!! Jadikan ini domino effect pada semua perniaga Cina. Biar ianya menjalar terus tanpa henti umpama virus yang membunuh.

    Biar padan dengan CINA yang tamak dan gila kuasa. Biarkan perbuatan mereka menghukum diri mereka.

    ReplyDelete
  17. Mai tengok boikot ni nak tahan berapa lama. Jangan jangan mai balik guna buku 555 hutang dulu hujung bulan baru bayar.

    Dah lah amalan sejak turun temurun....hampeh..boikot hangat hangat taik kucing kurap hangpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ko nak teruskan amalan turun temurun ko, itu ko punya pasal. Atuk nenek ko berkubang dalam longkang, ko pun nak ikut masuk longkang sama.. biaq pi! Jangan nak hina orang2 yg nak pasang niat ubah ke arah kebaikan. Kalau satu kampung ko berlagak cam ko, memang patut la bangsa ko merempat kat negeri sendiri!

      Delete
    2. Nilah golongan narrow minded segelintir orang Melayu yang masih duduk bawah tempurung dan tak akan keluar2 sampai bila2.

      Kalu yang terpaksa berhutang tu guna buku 555 dikedai Melayu apa salahnya.

      Kedai Cina yg kat ceruk kampung pun dah tak bagi hutang sebab yang cabut lari malam dan tak bayar hutang sume orang Melayu jugak. Sekarang nak beli byr cash. Di bandar ada orang bagi hutang ker? Sendiri pikir.

      Delete
    3. Klu cina didik anak mrk sejak kecil jgn beli barang di kedai melayu bumiputera dan india sejak berpuluh tahun dulu..alang2 kita dah tahu...kita balas balik...
      Mgkin sekarang kurang nampak tapi dlm tempoh bertahun2 mgkin ada imbangan di situ...
      Aku positif dlm hal ini...kecuali melayu pendubor dan anak babi dap....

      Delete
    4. Kita kena UBAH persepsi bahawa Melayu akan mampus kalau tak bergantung kepada cina. Sebenarnya Melayu gerenti mampus kalau terus bergantung pada Cina.

      Delete
  18. Dekat-dekat nak raya adalah masa yang paling baik kalau nak mufliskan diorang ni. Selalunya waktu tulah diorang untung berjuta-juta hasil belanja orang islam. Cuba pindahkan belanja tu kepada peniaga-peniaga islam.

    Buat kuih cuba jangan pakai tepung yang satu tu, minyak masak diorang dan apa-apa yang berkaitan. Dan, jangan sekali-kali beli kuih raya yang diorang buat walaupun ada halal jakim; tah boleh percaya ke tak.


    Tindakan ini juga sama seperti jihad melawan hawa nafsu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita praktis2 dari skarang sebelum Ramadan & Syawal.. masuk bulan posa & raya, kita suma all out! Heart attack la diorang!

      Delete
    2. Contoh paling best aku tengok antara GULATIS dengan JAKEL. Sejak JAKEL keluar sebagai gedung kain terkemuka bumiputera GULATIS dah macam nak mampus. Dulu kat jalan TAR, GULATIS paling popular. Tengok pulak kat Shah Alam pekerja JAKEL tak menang tangan melayan pembeli. Pekerja GULATIS pakat ramai2 bersembang luar kedai sebab tiada pelanggan. Cawangan di Kota Damansara pun sama. Mula buka dari tingkat bawah sampai keatas berlampu terang benderang. Sekarang malam cuma tingkat bawah yang terang.

      Sekarang pembeli Melayu hanya serbu JAKEL. Kita sokong peniaga Melayu. Siapa kata Melayu tiada kuasa membeli.

      Delete
    3. Tepung babi cina dap jangan beli!!!!!

      Delete

  19. Boikot adalah idea bodoh yang muncul dari kepala otak lembu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak lembu Allah jadikan besar dari yang ada otak tapi cuma sebesar otak udang.

      Delete
    2. MAMAK BODOH.......sebar berita bodoh.....MAlaysia's trade to china for the year 2012 is USD 100 Billion. KAlau CHINA boikot beli barangan Malaysia semua rakyat derita.....Kah....KAh....KAh...........jangan terjerus dgn cerita putar belit mamak bodoh parpu.....Mamak bodoh suruh boikot sebab......hendak memajukan business mamak. Sahabat2 melayu bukalah mata selama 22 tahun kita telah diperbodohkan oleh mamak. Mamak berani declare dia melayu. Kalau sudah jadi keldai cam mana you mandi dan berus badan dia pun dia tetap keldai tak boleh jadi kuda. Kita bangsa melayu adalah kuda di mata mamak. NAk jadi Kuda dah tak boleh oleh itu jangan memperkudakan orang melayu untuk mencapai agenda MAMAK. PM najib pun dah sedar.......cabinet tanpa mamak. Hidup MElayu

      Delete
    3. waktu matahari hampir terbenam adalah waktu dimana otak manusia menjadi sangat lemah
      IQ ketika itu boleh merosot hingga ketahap menghampiri IQ
      haiwan
      rujuk contoh ada diatas

      Delete
    4. Mamak dan india yg cina babi dap gelar bangla masa pru13 turut BBC...ABCD...BCL
      Yang tipu rakyat malaysia adalah peliwat tua dan tokong cina dap dibantu anak2 babi panggang merah yg tak reti bercakap bhs malaysia....
      Wei...ckp depan org luar i'm a malaysian...tapi cakap malaysian mcm pendatang haram....
      Cina oii...klu aku malu mengaku malaysian klu cakap mcm sundal china doll...
      Sekurang2nya mamak dan india lbh fasih dpd cina babi dap!!!!!

      Delete
    5. Kalo ye pn otak lembu. Buat pe ko msuk blog ni. Blah lah...phui...

      Delete
  20. setuju..........sampai mati BBC......bantu peniaga bumiputra ceburi semua bidang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdak masaalah Melayu jadi pengimport barang made in China. Bawa masuk berkapal-kapal pun no poblem. Segala bentuk AP Melayu boleh jalankan, bawa masuk melalui PTP, Pelabuhan Syed Mokhtar atau Kemaman, Pelabuhan Ahmad Zaki atau Klang Utara, darmaga Datuk Shaari...apa hal, no poblem..itu semua Kastam ada jaga dan kawal.

      Delete
  21. Apa macam anon 6:22.

    Lu sudah rasa sakit bila itu melayu tak beli kat kedai lu ...

    Lu jadi bodoh sebeb gua dah tak beli lembu sama lu,,,mampus lu cina

    ReplyDelete
  22. منطقة الشفقMay 22, 2013 at 6:50 PM

    Nak boikot macam mana.....perangai cina dengan melayu lebih kurang je....
    Cina beli nombor ekor......orang melayu pon beratur jugak beli.
    Cina menipu,,,,orang melayu apa kurang nya.
    Cina minium arak....orang melayu pon sama.
    Perempuan cina pakai selauar pendek....perempuan melayu pon sama.
    Perempuan cina jadi GRO...perempuan melayu pon ada.
    Perempuan cina tak tutup aurat...perempuan melayu pon lebih kurang jugak.
    Cina kapir tak sembayang...melayu lagi ramai yang langsung tak solat dan yang solat tak cukup lima waktu lagi ramai....

    Kalau gini perangai kita, macam mana nak dapat pertolongan Allah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya yg ko katakan itu mgkin tak dpt pertolongan Allah termasuk pendubor dan pemuki islam bakal anjeng penyalak dapig utk musim kedua...
      Islam yg lain...insyaAllah dpt kesejahteraan di muka bumi Allah ini.

      Delete
    2. Jgn sibukkan diri dgn hal org lain dulu.. mulakan dgn diri anda. Taufik & hidayah bkn di tgn kita. Allah SWT akan kurniakan kpd siapa yg Dia kehendaki. Kita hanya berdoa & berusaha.

      Delete
    3. tu nak kna tungu pas jadi mb kat selangor.

      Delete
    4. non 6:50,
      terbaeeeeeekkkk....
      aku suka komen ko,
      yg makan cili jgn terasa pedas....boleh ke???
      pikir2 lah yg makan cili tu ye.
      melayu bertopeng cina bersepah sekarang....

      Delete
    5. melayu perangai cina tapi boikot barang cina....

      Delete
    6. Sendiri bagi komen, sendiri puji terbaek!? Kurang kasih syg btl la ko nih!

      Delete
    7. Melayu kawin Cina, Cina kawin Melayu pun ada...mereka hidup aman damai dan bahagia, macam Redhuan Tee.

      Yang jadi masaalah bila toron Cinadoll, tapi ramai juga yang tak percaya.

      Delete
    8. منطقة الشفقMay 23, 2013 at 6:47 AM

      Anon 3;16am...kalau cina yg bagus macam tu, kita kena kata bagus walaupon dia cina.


      Tak ada masalah, jika benar dia melakukan perbuatan zina yang engkau sebut itu, maka segera adukan kepada pihak yang berwajib, bagi tindakan selanjut nya...

      Delete
  23. Sapa sokong boikot maknanya dalam kepala dia adalah seketol otak lembu

    lembu tak makan daging
    dia boikot daging

    jadi orang yang boikot ni serupa lembu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menyibuk kat sini buat apa? Nak jadi jaguh kampung?

      Sesedap mulut melembu-lembukan orang, ko dan anak ko tak pernah minum susu lembu?

      Suka hati oranglah nak boikot bukan mintak duit ko kan???

      Delete
    2. Aku setuju kita boikot cina babi dap dan pendubor melayu..
      Tak kesah melayu pendubor atau cina babi dap nak memperlekehkan usaha kami ini...
      Sekursng2nya melayu bumiputera sedar selama ini cina babi dap adalah bangsa yg tak tahu diuntung...
      Diberi kerakyatan dan mendominasi kekayaan dan menunggu kuasa pula utk menindas hak pribumi...
      Aku tak salahkan semua cina tapi cina babi dap yg tak reti sejarah yg bongkak dgn kekayaan mrk dan ingin memijak kepala bangsa lain dgn dakyah anti perkauman mrk.
      Hebat lakonan bangsa penipu ini dgn diarah pendubor melayu dan maharaja tokong cina babi dap....
      Apa2 pun...gerakan boikot aku sokong sepenuhnya krn mrk telah lama memboikot bangsa lain di negara ini....

      Delete
    3. Aku ada kawan bangsa cina yang tak suka berkawan dengan bangsa dia sendiri iaitu CINA. Masa sama2 kerja dulu kami keluar makan bersama, sanggup tunggu dan ikut kemana sahaja aku pergi kecuali waktu aku ke surau. Kalau aku cuti dia cakap boring sebab diada kawan dioffice wpun dioffice tu 100% cina cuma aku seorang melayu.

      Kini dia tinggal di Dubai dan berkahwin dengan orang Itali. Kami masih berkawan baik dan setiap ramadan dia akan pulang dan pastikan dapat bertemu dengan aku wpun sekejap. Tahun lepas dia belikan kurma paling mahal sebagai cenderahati. Insyaalah kami akan bertemu lagi hujung June ini. Inilah kawan cina ku yang sejati. Satu dalam sejuta.

      Aku tetap boikot Cina DAPig.

      Delete
    4. Orang yg menyalak tak sudah2 menentang boikot plk serupa anjing!

      Delete
    5. Aku ada jugak kwn cina yg pernah cover aku dari dibelasah samseng cina....
      Tapi cina dapig dah didakyah membenci bangsa lain khasnya melayu....
      Utk survive tak kesah berlakon dan bermuka2 demi hajat tercapai..dia tolong hanya krn wang...

      Tu yg aku heran...mrk tolak cina mca...Bila kena ugut along..mrk cari cina mca...
      Kenapa tak cari cina babi dap?????

      Delete
    6. CINA CILAKA ni bila kes bini lari ikut jantan, anak kene rogol, anak/laki hilang, rumah kene baling cat, kena ugut bunuh sebab anak pinjam duit along dan duit hilang kene tipu bomoh palsu semua report MCA - MICHEAL CHONG.

      Tiada pulak puak DAPig yang dicari atau ada biro bantuan dari DAPig.

      Tapi bila cerita nak rampas kuasa, racist, menentang Melayu dan isu agama Islam DAPig yg kasi cucuh api kasi bakar.



      Delete
    7. Camna nak mintak tolong kat DAPigs.. diorang la yg jadi along tu!

      Delete
  24. Wujudkan satu blog/laman web khas syarikat dan barangan pribumi dan islam merangkumi semua sektor dan minta para usahawan mendaftar syarikat dan produk mrk mcm gaya mudah.my.
    Harap ada ngo berani menyahut cabaran ini dgn mencari dan mengumpul segala maklumat dari bisnes yg kecik hingga yg besar.Tak kesahlah wlpun tidak sehebat bangsa babi cina dap.
    Sekurang2nya ada directory utk pguna2 pribumi dan islam termasuk india yg digelar bangla mencari alternatif selain cina babi dap..
    Rangkumkan seluruh negara!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku setuju dgn directory ini...cadangan yg sgt baik..
      Ada sesiapa yg boleh mulakan????

      Delete
    2. suruh najib yang mulakan .....nak ke dia???

      Delete
  25. 6.36 ...ada aku kesah dengan purbawara ko ni? Mengaku dulang paku serepih. Tengok ayat pon tahap pemikiran ko kat mana..lowww classss.

    ReplyDelete
  26. kepada kerajaan lupakan saja untuk membantu kaum cina di malaysia kerana mereka dah senang dan kaya raya duduk di malaysia lebeh baik bantu org melayu untuk terus maju kerana org cina bukan majority dinegara ini kalau mereka mahu bantuan pergi berjumpa wakil mereka dari dap dan pkr cukup lah kali ini org cina tipu kita bangsa melayu kerajaan terlalu menurut kehendak mereka hingga bangsa sendiri terabai dari itu kerajaan malaysia harus buat tekanan kepada bangsa cina dimalaysia tak kira apa apa pun kita jangan berharap sangat dengan bangsa ini mereka ini bangsa penipu dari asal lagi.dari perniagaan sampai polotik kalau tak menipu bukan bangsa cina nama nya.

    ReplyDelete
  27. Kesian orang BN Amno susah payah nak boikot,asal bukan Cina,utamakan keluaran bumiputra,Kaum PR lak semakin galsk beli brg Cina,apalagi ketua mereka Si Nuar memang suka BARANG CINA, milikCina Doll yg tak kena cukai kastam pun..Tak payah dok susah susahlah boikot Cina yg penting Melayu mesti sokong dan majukan ekonomi sendiri sehingga setaraf dan mampu bersaig dgn Cina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kesahlah....yg penting aku nak lihat org kita mampu bersaing dan tidak jadi kuli kafir nie....
      Aku pernah nampak org kita diherdik oleh bangsa nie krn kesalahan kecil.....sedihnya hati wlpun melayu itu bukan adik aku....

      Delete
    2. Nak kesian dan susah apa pasal?

      Stop beli kedai Cina pergi beli di kedai Melayu.

      As easy as ABC, BBC & BCL.


      Delete
  28. Ini pasal cina dah kurang ajar. Kurangkan membeli dari peniaga cina supaya peniaga melayu dapat sama bersaing. Baru sama taraf bukan cina pulun semua lepas tu dia gigit balik org melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saudara2 marilah ingt dan azam.. Ramadhan Al-Mubarak dh nk dtg.. bulan yg sgt berkat.. apa kebaikan kita buat Allah gandakan.. bantu..
      pastikan kita lancarkan JIHAD ekonomi ini sehebatnya.. boikot sungguh2 produk dan kaitan Cina Kafir.. pastikan Aidilfitri kita kayakan usahawan2 Melayu Islam.. sudah cukup lama Cina tindas kita.. hentikanlah penjajahan Cina Kafir ini!!

      Delete
  29. Pehal la bengau si 6.13 nihh. pompam2 Tak tentu fasal, ayat berpusing2 orang tak baca laa..lagi die pompam lagi semangat kite melawan..JOM BCL

    ReplyDelete
  30. The one and only race on earth that can defeat chinese is Melayu.Teori Mao Tze Tung itu bukan mutlak,ia boleh makan diri sendiri.Cina bertuhankan Mao.........dan Mao bukan Tuhan.Mao sudah lama mati....niat jahat cina tidak akan kemana.Melayulah yang memberi kehidupan mewah kepada pendatang ini.Apabila Melayu bersatu,kita mampu menjadikan cina pelarian sekali lagi dan generasi Y mereka akan mengulangi apa yang datuk nenek mereka lakukan,iaitu menjadi pendatang........pergilah pula ke Indonesia kerana di sana orang Indonesia akan menanti untuk memenggal kepala kamu.Ini tanah tumpah darah kami....kami kekal di sini selama-lamanya.Usaha kamu akan sia-sia dan jelas menunjukkan kebodohan kamu yang merupakan spesis pengotor seperti babi......sanggup makan apa saja..Kejayaan kamu mengumpul harta dan wang ringgit yang banyak tidak akan membawa kamu ke mana-mana selagi kamu tidak tahu bersyukur.Duit kamu yang banyak digunakan untuk merosakkan orang melayu dengan memberi rasuah kepada mereka........tidak semua Melayu seperti melayu keparat itu.Duit kamu yang banyak itu hanya mampu untuk membayar tambang kamu ke destinasi seterusnya.Cina adalah spesis pendatang sesat yang bangsat ke Tanah Melayu dan tanpa segan silu ingin menghumban Tuan Rumah keluar.Inilah pendatang berfikiran najis.........intelektual mereka juga tidak boleh dipercayai.UMNO boleh menjadi amat merugikan bangsa bila terus mempercayai pendatang yang tidak percaya Tuhan ini.Setiap seorang Melayu sekurang-kurangnya, kurangkan membeli satu produk cina selama-lamanya.Lebih baik kalau jangan lansung.Satu Melayu Satu Peluru Jihad Ekonomi.

    ReplyDelete
  31. Awas Anon. yang ada tulisan jawi itu adalah Tentera Kacang Merah a.k.a Bintang Tiga yang dilatih khas melancarkan perang saraf merosakkan minda keturunan Melayu.INGAT,97 peratus cina menolak kerajaan Melayu bermakna mereka adalah musuh yang nyata.Ingat,cina tidak ada halal atau haram......semua dia belasah, sama macam resmi babi.Kerajaan melonjakkan chong wei,ini tidak memberi apa-apa keuntungan kepada bangsa Melayu.Tidak perlu kita kemaruk sangat dengan pingat emas olimpik dengan bersandarkan kepada cina.Pemain badminton negara yang bertanding dengan pasukan China........yang menang tetap cina.Mereka tidak ada semangat patriotik..........membenarkan diri tewas kepada pasukan lemah sebenarnya adalah satu lambang protes mereka kepada Melayu.Mereka menguasai Majlis Peguam.........dan jelas menggunakan undang-undang untuk tujuan memusuhi negara.HENTIKAN SEMUA INI SEGERA........setiap anak Melayu membesarkan dengan rosak persepsinya terhadap bangsa sendiri.Oleh itu berjihadlah memperkasakan diri.Jangan biarkan diri ditipu dengan dakyah cina ini.

    ReplyDelete
  32. melayu x makan anjing n babi sebab tok nenek moyang melayu keturunan anijing n babi hutan....pastu cina n india makan keturunan anjing n babi lo.....SEDAP!!!!! pu ki mak melayu, kiao too.....ki ho kao kan....wekekkekekekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 9:19 p.m.

      Why don`t you go fuck Venus. Anyway, we don`t understand what the fuck you wrote.

      Better still ... tiu nia ma.

      Delete
    2. Woof..woof..woof...lai AH KAU lai..

      Why no more chinese name their baby AH KAU? Such a beautiful name? Don't u like it?

      AH KAU = DOG (IN CHINESE)

      Delete
  33. Awas jgn kita terminum lagi air bangkai cina dari air kuning taiping... Jenama spritzer atau mesra yg dijual diseluruh stesen minyak petronas... Kawasan punca air terletak berhampiran kubur cina... Petronas kena sensitif... Org melayu sebenarnya yg ramai menyokong petronas.... Tak ada ke pengeluar sir mineral melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dan kekawan dah lama tak minum air spritzer tu. Memang cina sengaja sedut air dari jirat Taiping tu dan paling ramai yang hirup adalah Melayu. Aku tau pun dari kawan Cina jugak, memang cina pun tak minum air tu. Bila dah minum air bangkai tu mungkin jadi bingai. Petronas pulak jadi peruncit jual kepada Melayu. Kalau tak percaya, korang perhatikan tak ramai cina yang beli air tu kat Petronas.

      Delete
    2. Hello kawan-kawan,

      Khabar baik. Untuk pengetahuan anda, Air Mineral seperti jenama yang dinyatakan di atas ialah menggunakan air bawah tanah dan bukan air tadahan terdedah. Untuk maklumat yang selanjutnya, kawan kawan sila mengunjung ke link seperti bawah. Perak Sultan juga pernah melawat ke kilang tersebut.

      Video dari Youtube:
      http://www.youtube.com/watch?v=_KYHBvSIihw

      Pencapaian Syarikat:
      http://www.spritzer.com.my/html/media_room_news_details.aspx?ID=70&Type=News

      Terima Kasih

      Delete
  34. Tun mahathir duduk sebagai penasihat petronas buat apa... Pencen tak cukup ka... Awat tak berani sekeh kah kepala ceo petronas

    ReplyDelete
  35. Rasa rasanya tabung haji adalah penegang saham di kilang spritzer tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tabung Haji sediri pun bersepah dengan bangkai-bangkai cina. Tak buat homework, macam buat ladang sawit di Indon kena tipu kat Indon jugak. Sedar-sedar tertipu ladang dalam paya.

      Delete
  36. Aku yakin pencacai bngsa Melayu yg melawan boikot Cina Kafir ni pernah termakan daging BABI. sengaja atau tidak..yg pasti pernah makan. Sbbtu xde rasa smngt Jihad Ekonomi dlm hati.. malah rasa xsenang hati.. sbb tu dlm Islam memelihara apa yg dimakan minum tuk elak HATI jadi MATI kematu mcm pencacai2 PAS PKR..

    ReplyDelete
  37. Skrg tiap2 hari aku beli Utusan atau KOSMO wpun kdg2 xsempt baca.. aku nk tmbhkan bilangan jualan Utusan, tnda support aku pd Utusan yg jd wadah kesedaran bangsa Melayu.. slh satu usaha kecil aku menentang Red Bean Army, DAPig dan Melayo2 haram jadah dlm PR!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah! Teruskan usaha!

      Delete
  38. boikot lah korang... lama mana sangat bertahan. kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boikot sehingga maharaja lim babi mampos!!!!!!

      Delete
  39. AKU SELITKAN PASAL UGAMA KAT SINI, KONON2 UNTUK SEDARKAN ORANG MELAYU RUPA2NYA KEBANYAKAN CINA DAP LAKANATULLAH!!! PADANLAH CARUTNYA MELAMPAU LAMPAU!!!

    BUANG MASA BETUL LAH!!!!

    ReplyDelete
  40. Boikot jakel shah alam coz halau penjaja melayu berniaga...sebarkan untuk keadilan penjaja melayu

    ReplyDelete
  41. Kerajaan bawah pimpinan najib pun lembik!!!semasa pimpinan mahathir cina babi mne yg berani kurang ajar!!!!kerajaan ambil tindakan tegas kalau tak jangan ternganga kalau cina tu mampos tgh jalan kne tembak jarak dekat....kalau terus diam kompem next p.r.u bn kalah teruk...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!