BN SUDAH MENANG 15 KERUSI PARLIMEN DI SARAWAK

Hingga kini aku dapat tahu BN dah menang 15 kerusi Parlimen dari 31 yang dipertandingkan, detail aku belum dapat lagi aku masih mencari

25 Responses to "BN SUDAH MENANG 15 KERUSI PARLIMEN DI SARAWAK"

  1. inikali pun bn yg ounya lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian Anwar dan Nurul Izzah menang selesa di Ptg Pauh dan Lembah Pantai. Kesian PR dpt mengekalkan kuasa di Selangor, Kelantan dan Penang. Keputusan tak rasmi Perak juga jatuh ke tangan PR, kesian PR....

      Delete
    2. Ahahahahaha

      Delete
    3. SPR tipu di selangor!.. mcm mana PR leh menang besar kat selangor ni.. ni mesti bangla ngan negro undi PR nih..

      Delete
    4. spr ni selagi dia boleh tipu, dia akan tipu, ni kes tak mampu nak menipu, nak taknak kenalah redho

      Delete
  2. mesti pembangkang sudah panas bontot kan...bye2 sebelum bl;a jumpa aq dulu tau aq nk jentik telur kome dulu

    ReplyDelete
  3. Kakbedah, jentik jgn tak jentik. Jentik kuat2 sikit kakbedah, biar depa ingat sampai bila2...

    Gerenti depa tak berani nak bangkang lagi lain kali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam negara demokrasi kena ada pembangkang, tak sekolah ke???
      kalau pembangkang tak desak, takut nanti kerajaan rasa selesa dan tak buat kerja....hang kena faham tu.....akujanji tinggal janji.....harrrrruuuu no

      Delete
  4. Mne pncacai pr nih...nk g spring ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. recount jangan tak recount, recount sampai menang, tak menang juga, duk diam2....spr oh spr

      Delete
  5. www.myundi.com.my ... ada live streaming (utk rakyat malasia di luar negara). X sangkut2 pun. he he. syabas!!

    ReplyDelete
  6. Nak g spring kat mane ekkk... Bendera2 kecil tempat sebagai penanda dah dicabut oleh pihak berkuasa... pergi ajelah kebanglo Anuwar, berspring aje kat situ (haus boleh minum, lapar boleh makan dibanglo Anuwar). Dah penat berspring boleh tumpang rehat...

    ReplyDelete
  7. jangan lupa, pru12 PR cuma menang 1 kerusi d Swak...kini mereka sdh merampas 4 kerusi.

    ReplyDelete
  8. Di Gelang Patah, Lim Kit Siang (DAP) dijangka menang. Parti itu meningkatkan jumlah yang didahuluinya dengan 10,577 undi.

    DAP juga dijangka menang di Kulai. Undi yang diperolehi setakat ini....

    10.47: Khalid Samad (PAS) menang di Shah Alam menewaskan naib presiden PERKASA Zulkifli Noordin (BN) dengan majoriti lebih 10,000.

    10.59: PKR mengumumkan penyandang kerusi Bandar Tun Razak Tan Sri Khalid Ibrahim menang. Beliau juga mendahului dalam penjumlahan untuk kerusi DUN Pelabuhan Kelan

    ReplyDelete
  9. slow je blog bro parpu ni...napa yeh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham2 le bro....

      Delete
    2. tu laaaa awal sangat konpident nye....heheheh takper2 source lain ada lagi...hehehehe

      Delete
  10. 9.53pm Maklumat di laman pru13.pas.org.my menunjukkan Pakatan Rakyat mengekalkan penguasaan di Kelantan dengan majoriti mudah 23 daripada 45 kerusi DUN.

    1.23pm: Perkembangan setakat ini menunjukkan BN semakin menguasai di Kedah melalui 19 kerusi DUN yang. Pakatan setakat ini menguasai 14 kerusi daripada 36 DUN di negeri itu.

    11.29pm: Pemimpin DAP Charles Santiago berkata Pakatan Rakyat berjaya mengekalkan negeri Selangor dengan pertambahan dua kerusi DUN.

    Datuk Haron Din tewas di kerusi Arau. Ia dimenangi bekas menteri besar Datuk Seri Shahidan Kassim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SPR Kelantan Tipu tu.. mcm mana PAS boleh menang.. Nak kena buat kelantan spring ni

      Delete
    2. kelantan tetap kelantan, bn takkan kacau punya

      Delete
  11. Terima Kasih Ya Allah atas rahmatmu menjaga umat Islam melayu di Malaysia dengan qada dan qadar mu memberi kemenangan kepada UMNO dan BN. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah terima kasih Ya ALLAH.
    Wahai bangsaku melayu betapa hebatnya apa yang diterjemahkan bangsa Cina Dalam PRU-13 ini. Masih tidak nampakkah kita bangsa melayu perpecahan kita sesama Melayu ? Bangsa Cina telah mengajar orang Melayu macam mana kaum cina bersatu. Renungkan lah wahai bangsa Melayu ku apa yang telah diterjemahkan dalam PRU-13 ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu Islam takkan bersatu sampai kiamat.. Melayu islam tak sehebat yg diri kita sendiri sangka. Mudah dihasut dan hanya berani maki bangsa sendiri jer.. nak buat mcm mana.

      Delete
    2. Alamak mcm mana DAP bleh kalah kat Johor ni.. kalau tak kan senang berhubung ngan Singapore.. Aiseh, kalau DAP menang kat Johor kan senang rakyat Singapore nak beli pasir dan tanah dan rumah dan kebun kat Johor.. Bleh bergabung ngan Singapore kan bes.. jadik 8 Juta nanti rakyat selatan.. aper daaa

      Delete
    3. umno berkempen berbau perkauman, tu pasal cina lari, kan dah rugi

      Delete
  12. kak bedah suka bontot ker.....x padan tua...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!