CILI KASI TARUK!

BERITA PERAK TODAY - KLIK SINI

Video Panas dari Perak Today - Klik Sini

KALAU KORANG NAK EMAIL AKU -Sila email ke 1housepk@gmail.com

Wednesday, May 8, 2013

APA LAGI CINA MAU? SEBUAH ARTIKEL RACIST! MELAYU YAHUDI TOLONG JANGAN BACA!

From Ahmad Farami:

"Apa lagi Cina mahu?" - satu 'rhetorical question' daripada Utusan Malaysia.

Ini tawaran DAP & Pakatan Rakyat yang mereka mahukan:

1. Timbalan Perdana Menteri berbangsa Cina
http://www.malaysiakini.com/news/222545

2. Objektif anti-perlembagaan DAP; "Abolition of the division of "bumiputra" and "non-bumiputra" and the implementation of ethnic equality." : http://dapmalaysia.org/newenglish/au_vm_pp.htm

3. Pemansuhan keistimewaan ekonomi yg memihak kepada Bumiputera: http://anwaribrahimblog.com/2012/09/26/alternative-budget-sans-ethnic-based-policies/

4. Ethos "Ketuanan rakyat" menggantikan "Ketuanan Melayu":
http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/promote-ketuanan-rakyat-anwar-tells-pakatan-leaders

Gelagat pengundian demografik Cina mencerminkan 'feeding frenzy' politik setelah terhidu 'the smell of blood' dalam bentuk kesamarataan agihan & pemilikan kuasa. Ia didorong naluri survival kolektif mereka.

Soalan Utusan Malaysia bagi sesetengah pihak adalah 'racist'. Bagi pihak yang lain, ia soalan yang membongkar racism.

Ramai kecam Utusan racist, tp dorg terutama org melayu yg tuduh utusan racist adalah mereka yg tidak pernah baca nanyang siang pau, sinchew daily yg juga ade racist.

Paling aku tak boleh tahan di dalam akhbar the Star, ada keratan cina-cina tak sedar diri mintak Najib letakkan ramai Cina dalam kabinet, ada juga yang suruh PM letakkan beberapa pemimpin pembangkang dalam kabinet! WTF?

Apa nak jadi dengan orang Cina ni? Eh! Tak boleh cakap pasal Cina kan? Nanti kena tangkap kalau Cina maki hamun hina agama dan negara polis buat tak tau je kan? Milo Suam pun dah terlepas, polis kata dah bagi kes tu pada AG dan seperti biasa kes itu akan tertutp macam tu je.

Tapi kalau bab blogger pro UMNO, polis bukan main laju dan begitu efisyen sekali sampai rampas laptop, rampas hard disk, rampas telefon. Kalau pakatan punya anjing dapat layanan istimewa kan? Tak boleh ke aku sebagai rakyat malaysia nak luahkan rasa tak puashati aku?

Adakah aku racist? Adakah salah aku menjadi racist bila aku tengok kaum DAP ni naik kepala? Depa yang racist, kita bersuara ada pulak melayu yahudi tahap laknatullah punya sokong mereka, lepas tu bertambah parah bila polis pulak cepat ambil tindakan!

Nak tanya polis sikit, tu dalam facebook dan twitter serta blog yang menghina dan menghasut untuk menghancurkan negara ni dah ambil tindakan ke belum? Jangan la takut, kena adil kan? Salah ke aku cakap macam ni?

Tolong la halang Cina dari melampaui batasan, sebab sabar kita ada hadnya! Dah la selama ini kaum DAP ni tak pernah hormat polis, kami yang siang malam pertahankan polis, last-last part kena cekup kita kena dulu! Nasib! Nasib!

130 comments:

  1. Polis pun takut dicop sbg racist.melayu pertahan melayu dikata racist.cina pertahan cina dikata hak asasi.

    Oh malaysiaku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Delete
    2. parti PAS kena keluar pakatan dan melayu akan sokong 100% dalam pru-14...umno dah tak boleh diharapkan untuk perjuangkan bangsa melayu dan Islam...klu kita bersatu dibawah PAS kita akan laksanakan hudud dan peraturan Islam di Tanah Melayu ni....tapi dengan syarat PAS keluar pakatan...

      Delete
    3. ya... aku seorang cina, kami mau kuasa dan duit... kononnya propaganda UMNO.... cuba tanya apa melayu, india, sarawakian dan sabahan mau, kita mau BERSIH! 0% rasuah, kerajaan tidak menyalah guna kuasa atas angkatan polis dan sistem mahkamah itu saja! apa masalahnya??!!

      Delete
    4. utusan bodo!!!!!!!!!! surat khabar yg paling tidak berguna di dunia ni! mampus dilaknat oleh tuhan yg maha esa!

      Delete
  2. Tukar Najib
    Melayu lagi penting dari Najib

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 8:55 PM ...

      Fuck you babi kacang merah DAPigs.

      Delete
    2. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Delete
    3. bahasa melambangkan akhlak

      akhlak anon 922 tiada ciri2 umat nabi muhammad saw

      Delete
    4. mana lebih jahanam wahai anon 9.27pm berbanding org menjual akidah (red: kalimah Allah) kemudiannya rugi diatas pengkhianatan akidah... hilang undi.. hilang kepercayaan

      Delete
    5. mana lebih jahanam wahai anon 9.27pm berbanding org menjual akidah (red: kalimah Allah) kemudiannya rugi diatas pengkhianatan akidah... hilang undi.. hilang kepercayaan

      Delete
    6. itu ko kena rujuk dengan ustaz umno,apa jawapan dia, ko angguk jelah

      yang penting aku tahu aku dilandasan yang betul

      syukur Alhamdulillah

      Delete
    7. ahahahha.....terdiam seketika

      Delete
  3. Kenapa melayu yang berani mempertahankan agama dan hak-hak bangsanya ditangkap..? Apa nak jadi dengan negara ni..? Asalnya negara ni ialah tanah melayu...tak sepatutnya melayu citer pasal hak melayu kena tangkap. Panas betul aku ni...sial...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Delete
    2. aku pun tak paham...puak cina buat mcm2 cerita tak betul, hasut sana sini, rasis sana sini, hina bendera Malaysia, hina Islam, hina Melayu tak pulak kena tangkap....hampeh polis nih...cakap jer banyak...amaran sana sini...

      Delete
    3. name pon ca wau nun alif lu phm2 jela brader

      Delete
    4. memang pun bagi amaran jek,, pastu senyap,,

      kalu hishamuddin dgn kpn tu bagi amaran lagi aku hantuk kepala dua2.
      amaran2,, sapa nak dengar. makin buat adalah,,,

      Delete
  4. parpukari--->kari--->mamak--->bukan melayu

    house--->hugh laurie--->mamat atheist

    idola umat islam NABI MUHAMMAD SAW

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuck you babi kacang merah DAPigs.

      Delete
    2. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Delete
    3. anon 925

      bahasa melambangkan akhlak

      akhlak melambangkan iman

      nak tanya sikit, ko ni islam ke????????

      Delete
    4. wowwwwwwww perhimpunan di kelana jaya

      jangan panas...

      Delete
    5. Anon 9:31 PM ...

      Are you babi kacang merah DAPigs?

      Delete
    6. Anon 9:31

      Bukan la die tu PAShit

      Delete
  5. Perhatian !!!

    Kita boikot juga Air Asia sebab Pengerusi Air Asia X Mr. Azran Rani celupar belasah Utusan Melayu dalam dia punya fb berkaitan isu muka depan utusan Malaysia ari ni 7 mei...

    Tapi DS Najib bela Utusan Malaysia !!!!

    Kita ada pilihan naik MAS, Firefly, Silk Air atau Malindo Air !!!!

    Kuasa beli Melayu masih kuat...Azran mau batal iklan Air Asia dalam Utusan..

    Ok kita boikot Air Asia !!!! Pilih MAS bantu meningkat keuntungan MAS biar mahal sikit pun tak pa !

    Tolong spread viral boikot Air Asia !!!!!

    Tolong spread dalam facebook, twitter sms dll media supaya jadi viral 'Boycott Air Asia'



    ReplyDelete
    Replies
    1. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Shahidan Kassim Menteri Dalam Negeri

      Delete
    2. termasuk jgn berurus niaga dgn cina.

      Buy and/or deal with chinese busines last!!!!

      AGAIN!!!!

      BUY OR DEAL WITH CHINESE BUSINESS OR INTEREST LAST!!!!!!!

      Delete
    3. Jgn beli barang kedai cina serang ekonomi puak babi ni. Beli barang kedai melayu mahal sikit tak kesah mmg toke kedai melayu dpt harga tinggi berbanding puak2 cina jahanam ni. Sokong peniaga melayu baru ekonomi org melayu naik. Puak2 babi ni kalau kita pakat boikot lingkup bisnes lepa. Hidup melayu...

      Delete
  6. Najib wajib tegas, KDN wajib tegas, ikut cara Tun M

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tum M mamak kerala, bukan melayu

      Delete
    2. Oiii bodo...aku sokong tun m

      Delete
    3. kalau harap pure melayu mmg bodo cm ko
      tggu org pijak kepala baru tehegeh2 nk nyesal
      contoh pure melayu unggul :mat sabu

      Delete
    4. Anwar original keling tamil nadu lu tak sebut...
      kimak nyer pencacai kunyit....

      Delete
    5. Anon 9:10 PM ...

      Makahai. Fuck you babi kacang merah DAPigs.

      Delete
    6. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Delete
    7. anon 910

      kasi bukak matak luaaaaassssss2

      wwwwoooooooowwwwwwww!!!!!!! perhimpunan di kelana jaya

      cooooool, jangan panas

      Delete
    8. anon 9.41...sah kamu ni dr rba @ melayu murtad yang sokong dapig memerintah negara nih...semuga kamu ditempatkan d neraka jahanam selama2nya bersama2 nuaq jubuq kunyit

      Delete
    9. anon 947

      ko ni dah tertekan...siannnnnn puak umnos ni

      Delete
    10. anon 10:21

      sebenarnya yg tertekan, kepanasan dan tak senang duduk tiap masa meroyan adalah ko sendiri kerana angan2 mat jenin si-anugerah tuhan celup ko nak jadi PM tak kesampaian, alamat nak gila le tu, sabo aje ler...kesiannnnnn.

      Delete
    11. bila macai2 mengganas.. bangang tahap sundal.. btekak je keje

      Delete

  7. Hapuskan SRJK(C)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hapuskan tu mcm spore, indonesia, thailand semuabtakder srjkc. Tgk nal sama ke tak?

      Delete
    2. skrg kita wajib tiru sikit sebanyak undang2 singapura...war2kan ke pembangkang sbb mereka semua pencacai singapura...
      no more SRJK(C)
      Hidupkan semula ISA

      Delete
    3. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Delete
    4. SETUJU...no more srjk sial nih...tempat pengembangan rasis cina sial....BUY CHINESE LAST MOVEMENT...

      Delete
    5. SRJK(C) tempat pembiakan kominis Malaysia.

      Delete
    6. Sokong hapuskan SRJK(C) SRJK(T) ! Pastu lihat sapa lagi rasis!

      Delete
  8. Parpu bodoh

    mainkan isu perkauman terikut
    dengan rentak pembangkang

    diorang akan mainkan apa saja
    isu asalkan dapat menggangu kerajaan BN

    tapi parpu bodoh
    melihat isu dari mata pembangkang

    seribu kali bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya read bean communist, aku memang bodoh sebab aku tengok je cina membabikan bangsa aku ni...tapi nak buat macamna kan banyak melayu yahudi ni? Semua sokong Cina kan? kan kan

      Delete
    2. CINAmemang bangsa pukimak...

      Delete
    3. Anon 9:06 PM

      Fuck you makahai babi kacang merah DAPigs.

      Delete
    4. Persekutuan Tanah Melayu
      (Federation of Malayland)

      Delete
    5. anon 927

      pak lah pm ke5, mak dia cina guangzou mari

      Delete
    6. Nasib le ...

      Delete
    7. Aku tak kesah jika dikatakan perkauman...Aku orang Melayu.mesti pertahankan Melayu........Mungkin tak lama lagi akan maki polis juga ....kalau polis terusan begini.

      Delete
    8. Kalau sakit kat hospital, Tgk doktor pun kite tgk doktor melayu! Boikot doktor cina dan india! Sokong melayu hidup melayu!

      Delete
  9. Banyak korporat besar dapat tender kerajaan BN adalah PKR, DAP dan PAS. mahu dedahkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dedahkan. Rafizi pun dah minta duit pasir. Maka kayalah dia.

      Delete
  10. Najib kata "Pengundi Cina Ditipu", tapi aku kata "Pengundi Cina Tipu Najib". Ada paham?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul 1000%....

      Delete
    2. najib yg ditipu....betul tuan2...???

      Delete
    3. Tipu Najib. Lepas ni rasalah penangan Najib. Sohai. Makahai.

      Delete
  11. Yup setuju.....ni asek attack org melayu punya 'rumah' je...kata malaysian malaysia....

    ReplyDelete
  12. jangan sampai rakyat yg tengah panas ni LETUPKAN SENDIRI...polis tolonng adilll,,,adil adiill adillllll

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk adil sgt join KeAdilan la... kah kah kah

      Delete
  13. KPN ismail tengkuk lembik tu patut dipecat atau dipencenkan saja..ismail lentuk memalukan PDRM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju....sama jer mcm bos dia kat kdn tu...lembik...baik tukar jd menteri amaran jer...yang buah bersih ari tu dah tangkap ker...dah dakwa mahkamah....hampeh

      Delete
    2. Naper polis tak tangkap wartawan cina bangsat yang tohmah kata blackout masa pengiraan undi kat bentong padahal tak jd apa2 pun...bukan ker tu satu bentuk hasutan supaya benci spr...pegi la tangkap cina sial tu...bodoh

      Delete
  14. KPN Ismail sama spesis dgn bos dia kerismudin sipondan itu.Kalau Najib bagi menteri pondan tu lagi pegang KDN..jawapnya hayat najib sbagai pm ini kalilah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...yg dia tau bg amaran akhir...but no action...naper tak tangkap amoi cina babi yang suruh dsn cium bontot dia...naper tak tutup malaysiakini, suaram, fmt, harakah & paper cina yang rasis tu...hanya tahu cakap jer....bg la amaran banyak2...hampeh

      Delete
  15. Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan malaysiakini

    Freemalaysiakini2.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi babi nak iklan-iklan apa....kompem bangsa kuat penipu ni..!

      Delete
  16. MELAYU TERLALU APOLOGETIK? MERENDAH DIRI? KENAPA PERIBAHASA 'Mulut disumbat pisang, buntut dikait duri' ( While the mouth is stuffed with a banana, the rear-end is hooked) WUJUD, GUNTING DALAM LIPATAN, DIBERI BETIS NAK PAHA, SEPERTI BELANDA DAPAT TANAH? FIKIR-FIKIRKANLAH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makahai ... dah tulis Melayu translate ke Bahasa Inggeris pulak. Siapa tany?. Babi kacang merah DAPigs.

      Delete
  17. Kepada macai pr sila mainkan
    sentimen melayu anti cina ini
    berterusan jika anda mahu menang pru 14

    ReplyDelete
  18. Dunia akhir Zaman yg semakin parah.Umat Islam di seluruh dunia bermusuhan dendam,menumpahkan darah sesama mereka.Kaum Kafir semakin kuat,bersatu dan maju kerana Jihad membasmi kemiskinan,melawan hawa nafsu dan merapatkan Ukhuwah semakin dipandang sepi.Bila Kucing pakai gigi palsu tikus berani berjoget lambak.Bila Cina naik junjung Melayu terkedu lalu terduduk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah,, selamatkanlah Malaysia.

      Delete
  19. KPN dah pun bersara tp sambong secara kontrak Menteri KDN pun dah bersara jd jgn lantik Menteri yg pengecut dan penakut Kerajaan dan Melayu akan d hina lg.

    ReplyDelete
  20. SingkongdankejuMay 8, 2013 at 9:33 PM

    Cakap keling berputar belit,Cakap Melayu angan kosong,cakap Cina tak serupa bikin,Melayu kasi muka Cina taruh Cuka,Keling makan mangga.

    ReplyDelete
  21. Wahai sahabatku sekalian !!!

    1. Teruskan serangan cybertrooper terhadap kaum Cina babi secara berterusan sampai PRU 14...termasuk kempen Boikot Barang Cina , Buy Chinese Last

    2. Mendesak DS Najib supaya kurangkan sifat bodek Cina..buat malu aje contohnya Ah Jib Gor la, gendang cina la, pakai baju cina la ...ini semua tak perlu dibuat oleh pemimpin utama Negara.

    3.Mendesak mengurangkan siaran berbahasa Cina di semua stesen TV . Tak mendatangkan sebarang faedah sebaliknya menebalkan lagi sifat perkaumanan Cina.

    4. Mendesak pihak kerajaan Malaysia supaya membatalkan segala permintaan Dong Zhong termasuk membatalkan pengiktirafan peperiksaan UEC.

    5. Mendesak pihak kerajaan memperketatkan pemberian kewarganegaraan Malaysia daripada keturunan Cina yg datang dari China, Taiwan , singapura.

    6. Menwajib kefasihan Berbahasa Melayu dan lulus BM peringkat PMR, SPM dan sebagai syarat memasuki perkhidmatan awam

    7. Mendesak kerajaan Malaysia memperkenalkan subjek Tata Negara Malaysia di semua sekolah Cina.

    Ini lah sebahagian desakan kita terhadap kerajaan Malaysia.

    Kepada anda sekalian...harap dapat sambung apa lagi yang kita perlu desak kepada kerajaan Malaysia.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau puak haramjadah ni tak mahu ikut syarat dan ketetapan ini, mereka boleh berambus ke Singapura yang sangat mereka sanjung dan yang menjadi mentor mereka.

      Delete
    2. Yang bestnya PM Singapork pun ucap tahniah pada Najib sedangkan parti dia ciPAP terlibat secara langsung untuk menumbangkan kerajaan BN.

      Shame on you Singapork ... and you talk about regional harmony.

      Such hipocrisy ...

      Delete
    3. DS Najib ikut lah contoh Taksin di Thailand. Dia pentingkan Kawasan Luar Bandar dan kekuatan dan kejayaannya adalah Sokongan dari Luar Bandar.

      DS Najib apa bezanya di Malaysia. Yang menangkan BN adalah sokongan dari Luar Bandar.

      Pedulikan kawasan Bandar yg dikuasai oleh kaum Cina dan Melayu TSD. Bangunkan Luar Bandar yg modern dan lengkap dgn segala kemudahan.

      Contohnya di Selangor. Yg BN menang semua di Luar Bandar TERTAPI disini lah tempat Melayu dan Paling Mundor.

      Jagalah kepentingan org Melayu dan Bumiputra diluar Bandar yg telah memberi Sokongan Padu pada BN.

      Delete
    4. Saudara Hanafi, senang nak tau seseorang tu rasis ke tidak. Daripada apa yang saya bacakan tadi, saya dapat merasai yang kamu nie seorang yang tidak rasis bila kamu panggil mereka sebagai kaum cina babi. Mohon maaf kalau tekaan saya silap yer?

      Delete
    5. Budok kg mmg budok kampung......

      Delete
  22. Cakap kalau pelat sikit mesti mata sepet tisu taik. Sendiri komen sendiri jawab. Sohai, makahai.

    Babi kacang merah DAPigs.

    ReplyDelete
  23. Boikot semuanya kecuali pukiCina...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiit...puki cina tak leh boikot ka?

      Delete
    2. anon 942,944

      bahasa melambangkan akhlak

      akhlak melambangkan iman

      iman pencetus rahmat Allah

      fikir2kan lah

      Delete
    3. kalau lu red bean army ... lancaulah.

      Delete
    4. Anon 9.55 p.m.

      Are you a babi kacang merah DAPigs?

      Delete
  24. kaum cina klu ikut ckp lim kit sial akn berlaku pemisahan antara kaum di malaysia..so cina lahanat pilihan di tangan anda..baik di balas baik....

    ReplyDelete
  25. Kata dah mengenalpasti identity red bean army ini.Polis tangkap je lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa kata ???

      Gua nak sangat tahu.

      Delete
  26. Sebenarnya semua kesalahan yg menyebabkan cina-cina msia ni naik tocang harus diletakkan kpd menteri pondan KDN dan KPN leher lentuk.Rosak msia disebabkan oleh dua ekor makhluk ni.

    ReplyDelete
  27. Melayu dgn cina gaduh,yang kena tahan ialah melayu.Ini perkara yang sudah biasa apabila masalah berlako antara melayu dgn cina.Setidak-tidaknya 3 kes sedemikian berlaku di kawasan tempat tinggal saya dan saya maklum akan perincian perkara tsb.Cina akan hanya dipanggil memberi keterangan kemudian dan selesai.Apakah menjadi satu peraturan apabila terjadi satu-satu kes,melatu akan dicari dulu?perkara ini telah menjadi bisikan sesama melayu sekian lama.KPN Ismail dan Hishamuddin berada ditempat yang silap,tak layak dan memalukan bangsa...

    ReplyDelete
  28. harga sekolah china dan kerakyatan yang china dapat ialah jangan kacau hak istimewa melayu. ini bukan rasis, tapi timbal balas kerana ini negara melayu, tok nenek melayu yang membentuk negara ini. pahlawan melayu yang mengawal negara ini. orang melayu tak pertikai china dengan kekotoran jenayah dan najis babi, jadi duduklah aman damai kerana kalau nak balik ke negara asal pun tentu sana tak sudi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa nak merdeka dulu..semua dah setuju..melayu bagi depa dok sini dengan beberapa syarat...la ni segala syarat tu nak di batalkan...orang melayu pulak..sepatutnya mendesak supaya segala syarat2 dipersetujui ditarik balik...contoh sekolah cina...bahasa cina...in fact dasar memberi keraakyatan pun kena la tarik balik...depa nak orang punya...depa punya nak lebih.bangsat punya DAP

      Delete
  29. Bangsa Cina menggunakan modus operandi Yahudi. Yahudi bolih buat ikut suka tidak siapa berani mengkritik.Jika dikritik mereka akan label orang itu anti-semitic. Dengan bangsa Cina, jika dikritik mereka akan label orang yang mengkritik itu sebagai 'Racist'. Disebabkan takut dichop sebagai racist apabila menyuarakan kepentingan Melayu, banyak orang muda Melayu telah hilang jatidiri mereka sehingga ada yang malu untuk mengaku mereka orang Melayu.Perkara ini lebih parah dengan Pas melabel Melayu dan apa juga perkara yang bersabit dengan Melayu sebagai 'assobiyyah'

    ReplyDelete
  30. mai pakat2 sekolahkan melayu yang dok angkat cina komunis ni https://www.facebook.com/RakataeAakatElectisesEeos .haih.cina dok tipu pun caya lagi.pelik tol la.

    ReplyDelete
  31. AMARAN KPD NAJIB..jika masih mengekalkan 2 makhluk pondan ini kerismudin dan ismail leher lentuk..tidak mustahil MELAYU akan mengamuk dan mencincang semua bangsa cina akibat ketidak adilan yd dirasakan terutama dari segi penguatkuasaaan yg menjadi tanggungjawap 2 pondan ini.

    ReplyDelete
  32. Aku stuju statement anon 10.09pm.....marilah islam bersatu....

    ReplyDelete
  33. sekarang mereka main sentimen konon negara china sokong mereka.(mereka lupa yang negara china tak mau mereka tu yang nenek moyang mereka lari ke sini)konon ada kapal besar china nak serang malaysia sebab cina malaysia tak dapat apa yang mereka mahu iaitu perintah malaysia. macam mana buat statement macam tu tak kena tangkap? ini soal keselamatan negara. aku tak fahamlah!

    najib bongok la ikut geng BERSHIT tu hapuskan ISA. sekarang siapa yang susah ?

    ReplyDelete
  34. apahal ko ni nak kutuk2 najib

    ReplyDelete
  35. "Sunami Cina" dah berlaku.
    Orang Melayu bila dah tersepit aksn bersatu maka berlakulah "Sunami Melayu"
    Jangan nak perlekeh kemampuan orang Melayu. Nanti tak cukup tanah nak lari.
    .

    ReplyDelete
  36. Mmg betul tu parpukari.. Aku rasa selama ni kerajaan terlalu nak jaga hati org cina. Aku pun tak faham nape la nak takut sgt kat puak cina ni sampaikan sanggup belakangkan bangsa sendiri. Weh kerajaan, udah2 ler tu amik hati diorang. Apa yg korang dpt? Terang2 dah cina ludah dlm PRU nih. Sekarang kita dh tau yg kita x perlukan cina utk bentuk kerajaan. Apa tunggu lg PM? Kasi tekan la sama diorang. Angkat martabat Melayu blk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DS Najib: 1Malaysia! 1Malaysia!..
      Macai: Melayu!! No Cina!!...

      Rakan UMNO ku, sila buat keputusan, DS Najib trus jd PM atau tidak...

      Delete
    2. Kite ckp memang lah senang... tp kalu najib x jd pm..sapa jd pm? mendapat undi dan sokongan yang lebih banyak dr najib..
      cube cadangkan...

      Delete
  37. Assalamualaikum..tolong tolong tolong tolong bgtau ape yg patut melayu buat..xkan dok gebang sinin jew koot..haku mendidih jew neh..xnk la haku kna drh tinggi laks..pemuda puteri pn sepi jew..klo sape2 bley baca paper cina tolong wat repot klo adew yg xkkna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. BETUL2 APA PERLU KITA BUAT SEKARANG???

      Delete
    2. Boikot je kedai2 cina babi

      Delete
  38. I know how devilish anwar is through my own relative who used to be anwar's kroni when he was serving as a tpm. He was himself corrupted la wei! With just a phone call anwar managed to get bank negara to release millions of rm from bank negara to buy over a giant company! some proportion mmg dpt kat anwar lah kan. Uncle aku tu org biasa2 je tetiba jadi filthy rich over nite! Mmg jadi geng minum arak anwar la utk mmbalas budi haha. Kawan aku bznesman middleeast pn ngaku was with anwar tonggang arak masa anwar ditahan dulu. Nasib baik uncle aku dh betobat alhmdulillah sejak anwar dipenjarakan. Dulu pn anwar cuba seludup duit rm ke overseas tapi tun dgr rumours cepat2 dia tukar ke duit baru satu ketika dulu. Kaki liwat tu mmg aku tak surprised lah..member2 gay aku sokong kuat anwar off coz lah thy ol sure support kaum sendiri punya! I dont want this devil to be my pm!! Thats why aku vote bn eventhough aku tau ada kelemahan. Its like marriage : i rather marry a good man with bad in laws then a jerk with good in laws!

    ReplyDelete
  39. Mr Najib, what we want is easy, but you always think it as a complex ways.
    Before you ask what we want, please ask yourself, what you have do for us?

    ReplyDelete
  40. Many malaysians are cheated by this devil. U dont know who he really is! U can make bn hear ur voices but do it on ur own terms. Not through this devil coz its not worth it. He is worse! He just wants to be the prime minister for his own benefit. Dap ke pas ke semua terpedaya dgn taktik anwar ni. He is the most evil genious of this country. Just get rid of him n we will be fine!

    ReplyDelete
  41. Aku pnah ajar social psychology kat pelajar cina di sunway uni dulu. We talked about racial issues in malaysia..in fact i showed an article by a dap follower who planned to take over penang in an extremely racist tone. Pages of comments given by chinese that are really provocative. Kita malays pun mulut tak jahat mcm tu. Students aku malu tak jwb ape. dlm fb, aku tgk sorang top student aku dulu dh mula mnjawab n dh mula mengikut ideologi komunis dap. Im so upset! Kita tak perlu berperang politik kalau nk hak samarata sgt. Itu dh mcm ancaman dan paksaan. look around you..ada ke malays yg jahat sgt pada you? Org islam malaysia bukan zalim sgt tak menghormati kaum lain. In fact aku perasan melayu yg slalu jahat kat kaum sendiri. U could have gotten it but now u have slimmer chances just because of ur impatience and desperation! I dont mind at all to exchange my rights if u want it damn so much. Take it all..i just want my life to be peaceful. Tak kaya pun takpe i can still be happy in this world and hereafter

    ReplyDelete
  42. saya syor melayu dlm blog ni mari kita sedarkan melayu yg dah hanyut ni dgn pengaruh yahudi dan hayutan kaum pihak racist ni. Kita kena pertahankan maruah melayu. Melayu bukam utk dihina

    ReplyDelete
  43. Rakyat malaysia merdeka dan bermaruah.Cuba kita renungkan dan hayati generasi akan datang, juga sekarang.Memang tidak dinafikan generasi alaf baru ni ramai yang cerdik pandai tetapi harus ingat tinggalan sejarah. Jangan lupa sejarah. Adakah mereka boleh kata melayu racist. Melayu tak racist, melayu adalah bangsa yang boleh menerima kaum yang lain dan boleh hidup bersama2 dgn harmoni. Tetapi itu lah ibarat melepaskan anjing tersepit.
    Kita harus bangga TANAH MELAYU bernama MALAYSIA pemimpin adalah MELAYU . Menunjuk melayu mampu
    meneraju negara. APA LAGI YANG TAK PUAS HATI ORG MELAYU NI.
    Bersekongkol pula dgn mereka yang mmg tak mahu menerima MELAYU.
    Sedih rasanya dgn bangsaku.
    Menang sorak kampung tergadai.

    ReplyDelete
  44. SAYA HARAP MENTERI PELAJARAN PERTIMBANGKAN UTK JADIKAN BAHASA CINA DAN TAMIL SBGAI BAHASA KETIGA DISEMUA SEKOLAH-SEKOLAH DAN WAJIB DIAMBIL.

    MUNGKIN BOLEH MULA DARI TINGKATAN 1 - 5, DIMANA PELAJAR BOLEH MEMILIH SAMADA UTK MENGAMBIL BAHASA TAMIL ATAU CINA. BUAT SEPERTI MODUL BAHASA KETIGA DI UNIVERISTI TAPI INI DIPERINGKAT SEKOLAH. PELAJAR SEKIRANG2NYA WAJIB LULUS.

    ADA UJIAN BERTULIS, MENDENGAR DAN JUGA BERCAKAP. SELAIN KITA DAPAT BERKOMUNIKASI DGN CINA DAN INDIA DI MALAYSIA, KITA JUGA DAPAT BACA AKHBAR MEREKA DAN FAHAM AOA YANG DIKATAKAN. LAGIPUN KITA PERLU BELAJAR BAHASA CINA KERANA IA KEDUA BAHASA YG KERAP DIGUNA DIDUNIA.

    JAWI DAN BAHSA ARAB PULA BAGI ALIRAN UTK PEMILIHAN PELAJAR. NAK AMBIL ATAU TIDAK - TAK PAKSA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju...
      taklah melayu kene tipu bulat2. ckap kite rasis sana sini,, utusan rasis tp akhbar cina lagi teruk,,,melayu je x pandai bahasa cina,,, siap org boleh kutuk depan muka pun kita x paham ape die ckap...

      dari segi lain, penting juga untuk perpaduan malaysia. dia belajar bahasa kite, kite belajarlah bahasa diorang. paham memahami dari perspektif masing2.

      Delete
    2. sya stuju sgt2 bkn stakat bhs pilihan, tp wajib diambil smase skolah rndah lg.. biar generasi mude kita knl 1 sme lain... xde jurang bhse, xde rahsia bahase...

      org melayu wajib kuasai 4 bhase, melayu, inggeris, cina dan tamil (biarkn anak2 melayu keja keras skit slame ni kte idop sng kn sbb rmai yg x sdr dri)...

      skolah menengah bru bleh jdkn bhase2 len jd kn plhn.. mse skolah rndah lah kite didik bdk yg tgh fresh (the essential time to learn)...

      pde mse akan dtg no more org cina atau org tamil bleh tipu melayu, dan ekonomi negara pn bleh di kuasai sama rata..

      Delete
  45. sudah masanya orang islam melancarkan jihad fisabilillah supaya bumi ALLAH ditadbir oleh orang islam...
    Firman ALLAH swt... janganlah kamu mengangkat orang kafir menjadi wali...
    maksudnya janganlah kamu mengangkat orang kafir menjadi pemimpin di kalangan kamu kerana mereka sesekali tidak akan berlaku adil

    ReplyDelete
  46. aku salahkan puak pas pasai mereka yg bagi jalan kat puak kafir harbi ni

    ReplyDelete
  47. my sentiments exactly. sangat setuju dengan artikel ini. adakah ini ahmad farami abdul k...m. certainly sounds like you :D especially that part "Gelagat pengundian demografik Cina mencerminkan 'feeding frenzy' politik setelah terhidu 'the smell of blood' dalam bentuk kesamarataan agihan & pemilikan kuasa. Ia didorong naluri survival kolektif mereka..."
    :)

    ReplyDelete
  48. Bersatulah saudara seIslamku... Allah akan membantu dan merahmati kita. Kita Islam bersaudara...pilih pemimpin Islam yg layak dan adil di kalanganmu.. Amin.

    ReplyDelete
  49. Banyak sungguh ketidak adilan terhadap orang Melayu. Fikirkan lah apa maksud saya ini.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!

Sama Rata, Sama Rasa, Depan BELAKANG Sama Saja!!