ANWAR LAGI PANAS BILA OBAMA CALL NAJIB! MESTI BACA

Padan muka kau Anwar!
Presiden Amerika Syarikat Barack Obama pada Selasa menelefon Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengucapkan tahniah kepada perdana menteri atas kejayaan beliau mendapat mandat daripada rakyat pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) untuk terus menerajui Malaysia.

Dalam panggilan mengejut itu, Obama menyatakan beliau faham dan menerima proses dan keputusan PRU13 baru-baru ini di Malaysia.

Dalam kenyataan dikeluarkan di sini, Selasa, Pejabat Perdana Menteri berkata, dalam perbualan itu, Presiden AS itu juga diberikan taklimat ringkas mengenai usaha kerajaan untuk memastikan proses pilihan raya yang bersih dan adil.

Menurut kenyataan itu, di pihak beliau, Obama telah bersetuju untuk menyertai Sidang Kemuncak Keusahawanan Global selama dua hari di Kuala Lumpur, bermula 11 Okt.

“Malaysia dan Amerika Syarikat akan terus memperkukuhkan hubungan dua hala menerusi kerjasama serantau dan antarabangsa,” menurut kenyataan itu.

Presiden AS itu juga menyentuh mengenai topik perdagangan dua hala dan pelbagai hala dan secara spesifik mengenai ‘Trans Pacific Partnership’, dan berharap inisiatif itu dapat dimuktamadkan lebih awal.

Kedua-dua pemimpin juga membincangkan isu Pengawalan dan Pelucutan Senjata Nuklear.

Najib berkata, beliau menghargai panggilan peribadi itu dan minat yang ditunjukkan oleh Obama ke atas Malaysia, dan hasrat beliau untuk menjalin hubungan lebih erat antara kedua-dua negara dan pentadbiran.

Sumber: Klik sini

House PK: Lagi panas la Anwar lepas ni, sebab gang-gang dia kat Amerika semua tak boleh nak buat apa dah. Presdien Amerika dah call PM. Dia terima keputusan PRU 13 siap nak melawat Malaysia lagi. Apa macam ni? Semua dah iktiraf kenapa Anwar and the gang tak mau terima?

45 Responses to "ANWAR LAGI PANAS BILA OBAMA CALL NAJIB! MESTI BACA "

  1. Anwar masih tak faham2 bahasa. Obama beri signal yang tiap2 negara perlu di bangunkan dan bukan asyik nak merusuh jalanan macam gila talak. Aku agak anwar ni dah biol kot. Sanubari penuh dengan dendam sebab tu jiwa asyik kacau.

    ReplyDelete
  2. Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan malaysiakini

    Freemalaysiakini2.com

    ReplyDelete
  3. rentikanlah demo jalanan tu oooiii aNuWor. kenapa engakau degil sgt ni? tak reti bahasa betullah kau ni. nnti aku tangan juga org tua ni baru padan muka kau

    ReplyDelete
  4. HUH! ITU PANGGILAN UGUTAN BRO!.......untuk menyatakan pada najib bahwa obama "TAHU" apa yang sedang berlaku di Malaysia.

    Kalau nak ucap tahniah mesti pada 6 Mei, BUKAN 15 Mei

    KORANG KENA INGAT.......ADIK IPAR OBAMA IALAH RAKYAT MALAYSIA.......CINA SABAH! Cina Sabah tu mesti dah talipon Obama tentang bagaimana Cina Malaysia kena ugut macam-macam dengan Umno hanya kerana undi pembangkang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. obama kasi taruk cili kat najib

      Delete
    2. Jangan lah tambah budu cincaluk bagai....US first day lagi dah iktiraf, ko ketinggalan kapal selam nampak! Obama call n ucap tahniah bila-bila dia ndak le, 15hb ke, 30hb ke....janji dia dah tau BN dah MENANG. US tak iktiraf sesaja je, mesti based on facts from the ground. Yg bagi repot tu CIA yg ada di sana sini kat Malaysia ni. CIA repot kat bos-bos nya kat US bende yg betul je.....ie. sah takde penipuan dalam PRU13. Jadi anwar dah silap langkah sebelum, semasa dan selepas PRU13. Sekarang nyawanya dihujung pistol/senapang/meriam CIA beb.....rasakan la nanti apa yg benazir bhutto dah rasa!

      Delete
    3. LA...MACAM MANA BOLEH TAHU BRO....OBAMA LU PUNYA BROTHER IN LAW KA?

      Delete
    4. sebenarnye si obama tu nak mintak sambung nyawa dgn si najib...
      hutang us dah jejak 15 trillion siot!!!! mana ada senang nak angkat hidong..
      dulu jam boley laa..
      wakaka..us dah nak bankrup c..

      Delete
    5. Bro 911 dan 912

      Jangan marah bro.....itu pendapat "bodoh" gua. Apanama?.....spekulasi . Gua pernah baca adik pompuan obama kahwin dengan jantan sabah. Tak caya....google lah.

      Gempak lah cina lagi, gua rasa dia hantar USS Nimitz parking kat Port Klang. Obama ni sayang kat ipar dia kot, atau mungkin dia sayang kat malaysia.

      Delete
    6. bro 916

      Lu betul betul darah pendekar!
      Cina undi pembangkang....lu ugut
      Obama tegur.....lu ugut Obama, nak kasi pinjam duit kat dia!
      Lu memang handal, TAHNIAH BRO, gua salute spring!

      Delete
    7. Bontot sudah panas pencacai pencacai Anwar apabila Obama call Najib.dah mula spin..

      Delete
  5. hahaha,pasembuq satu

    ReplyDelete
  6. Pukimamak la ahli Umno semua..ini Najib punya keputusan..korang semua ahli bawahan duduk diam2 sudah la..kami dah bagi upah pasang bendera pun dh cukup lumayan..ahli Umno mmg bodoh spt kata Tun M dan anda semua membuktikan yg ahli Umno mmg bodoh dgn mengundi Umno.Ikut suka Najib la nak lantik Hisyam pun.Kalu tak puas hati pergi tonggeng jubur pada Anwar..setakat ahli Umno mcm korang ni, kami tak pandang la..bagi rm 20 dia diam la..

    ----Encek Ibraheem alee----

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 9:24 AM ...

      Ham Ka Chan ...

      Delete
    2. Barua anjing dah menyalak.jing,ape kate g jilat jubo anwar,die x puas lg tu

      Delete
  7. Kerana takut kalah pilianraya. Kerajaan setuju mansuhkan ISA. Kerana takut tak dapar sokongan daripada bukan melayu. Kerajaan beri bermacam bantuan yang sebelum ini tak pernah diberi kepada bukan melayu.

    Maka akhirnya Umno (BN) menang PRU13. Undi siapa yang memenangkan Umno ? Kalau bukan kerana orang melayu luar bandar bersatu hati mahu Umno (melayu) terus memegang tampuk pemerintahan. Mungkin pada saat ini Datok Seri Najib sudah mengangkat sumpah sebagai Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat.

    Memang tak boleh nak nafi, bukan melayu khasnya orang cina sebahagian besar tak mahu kepada Umno. Hanya kerana Umno itu melayu.

    Bukan melayu khasnya orang cina sepakat tolak BN bukan kerana tak suka kepada BN. Tapi kerana mereka tak mahu Umno menerajui BN.

    Sedih dan amat menyedihkan. Pemimpin melayu Pas yang bergelar ulamak, dengan mudah ditipu oleh orang cina. Sampai saat ini mereka masih mendabik dada mengatakan " orang cina undi Pas kerana orang cina boleh menerima perjuangan Pas ".

    Ya saya setuju dan tak menafikan. Pada PRU13 orang cina memang terbukti menerima perjuangan Pas. Tapi perjuangan Pas yang orang cina terima bukan lah " PERJUANGAN UNTUK MEMURTABATKAN ISLAM ". Perjuangan Pas yang orang cina terima adalah " PERJUANGAN UNTUK MENJATUHKAN UMNO ".

    Perkara ini lah yang LEBAI-LEBAI KAMPONG tak faham. LEBAI-LEBAI KAMPONG melihat sokongan undi oleh orang cina kepada Pas sebagai undi kepada Islam.

    Bodohnya, nampak sangat bodoh. Sebab tak masuk aqal, orang bukan islam nak sokong satu tindakan yang boleh memperkasakan agama islam yang pada masa sama bakal menyisihkan agama mereka sendiri.

    Satu pertanyaan kepada LEBAI-LEBAI KAMPONG. Jika ada parti politik yang perjuangannya adalah untuk memperkasakan agama krisian dinegara ini, ada kah anda LEBAI-LEBAI KAMPONG akan memberikan sokongan undi sebagai mana yang orang bukan islam berikan undi kepada Pas pada PRU13 baru2 ini ????

    Jawapan anda saya boleh agak. Jika anda LEBAI-LEBAI KAMPONG tak boleh memberi undi kepada pihak yang nak memperkasakan agama kristian sedangkan orang2 bukan islam sanggup memberi undi kemenangan kepada Pas yang berjuang untuk memperkasakan agama islam. Di sini nampak sangat jelas LEBAI-LEBAI KAMPONG tidak ada semangat setia kawan yang tulin .. TAK BOLEH DIPERCAYAI.

    Maksud saya, kamu LEBAI-LEBAI KAMPONG mahu orang bukan islam menyokong perjuangan Pas untuk memperkasakan islam, tapi kamu LEBAI-LEBAI KAMPONG tak bersedia untuk menyokong perjuangan bukan islam untuk memperkasakan agama kristian. Tidak ada WIN WIN SITUATION. Tidak ada GIVE AND TAKE.

    Saya tulis ini kerana nak beritahu kepada LEBAI-LEBAI KAMPONG (termasuk lah yang bergelar Elite di bandar) bahawa orang cina undi Pas pada PRU13 bukan kerana mereka sokong islam, tetapi kerana mereka nampak ini lah peluang untuk menyahkan (eliminate) Umno atau melayu dari tampuk pemerintahan negara.

    Saya terlalu yakin TAKDIRNYA PR MENANG PRU13, MUSTAHIL PAS DAPAT MENGUASAI KERAJAAN.

    Saya terlalu yakin TAKDIRNYA PR MENANG PRU13, DAP YANG AKAN MENGUASAI KERAJAAN.

    Saya terlalu yakin TAKDIRNYA PR MENANG PRU13, ANWAR ADALAH MERUPAKAN PM BANGSA MELAYU BERAGAMA ISLAM YANG TAK LEBIH SEBAGAI BONEKA SAHAJA.

    Saya ingin bertanya, JIKA ANWAR JADI BONEKA, BONEKA KEPADA SIAPA ? KEPADA PAS ? ATAU KEPADA DAP ?

    Hanya LEBAI-LEBAI KAMPONG saja yang tahu JAWAPAN NYA ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro..tlg komen skit pasal elit mlayu yg baru setahun jagung jadi ceo air asia X tu....dok komen pasal perkasa dan utusan segala bagai ......melayu mudah lupa.....

      Delete
  8. komen lebih panjang pada "main article".....Bang! Abang dah boleh bukak blog sendiri. Buat apa kayakan mamak parpukari pemabuk! Hidup TOKGARU!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mabuk sama dgn kau ke??

      Delete
    2. Anon 9:59 AM ...

      Kamu ni batu api. Pergi panaskan kote bengkok yang sedang meroyan.

      Delete
  9. ESOK ANWAR KATA SHEIKH QARDAWI BUAT PERSONAL CALL KATA DIA BERTINDAK BETUL....YE LAH BETUL-BETUL DAH GILA SI MANGKOK AYUN NI.

    ReplyDelete
  10. Anon 9:24 AM

    yang pukimak tu ko bukan UMNO. yang sial ko juga bukan orang lain apatah lagi UMNO.

    ReplyDelete
  11. US menamakan "aircraft carrier " raksasa mereka dengan nama bekas-bekas presiden mereka contohnya USS George Washington, USS Theodore Roosevelt, USS George Bush.

    Walaupun kita tiada "aircraft Carrier" ada baiknya kita ambil iktibar dan namakan kapal selam scorpene kita..... KD NAJIB. Kalau ada duit lebih kita beli sebijik lagi dan namakannya KD ROSMAH (sempenanya peranannya sebagai isteri Najib)


    Tolong sebar cadangan ini agar impian kita tercapai melihat nama PM tersayang terpahat pada kapal selam tersayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan sempena jasa DS Anwar Ibrahim mengiktiraf puak puak yang terpinggir.....saya mencadangkan Lorong Haji Taib 1-3 ditukar kepada Lorong Anwar Ibrahim, Lorong Mustapha Ali dan Lorong Azmin Ali.

      Kegiatan pelacuran depan-belakang hendaklah dilesenkan supaya ianya sihat dan berwawasan......seperti bugis street dan geylang di singapura.


      mohon mencadang

      Delete
    2. Bhai 10.33...lu pnya cadangan superb bro... bhai 10.18...lu belum settle lg ngan ds rosmah lagi ke...hahaha nk cari pasal ngan bini org...malu lh sikit...

      Delete
    3. Banyak kerja kain lagi ...

      Delete
  12. Sebenarnya puak puak dlm pr cemburu ngan umno je.yak lebih dari itu.terimalah hakikat umno yg memerintah selama ni memakmurkan n memajukan malaysia.termasuk kesernangan kemewajan puak pr.itu kenyataan.anwar dah tak de apa nak buat lai. Jom rakyat msia pedulikan anwar majukan diri dan negara anda.jgn busng masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelurukan kepalanya baru aman.makhlok perosak .

      Delete
  13. hidup anwar hidup anwar hidup anwarrrrrrr...anwar anwar anwar anwar anwar anwar anwar anwar anwar anwar anwar anwar anwar

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh anwar nyalak bukit ko pun ikut sama.

      Delete
    2. Ya, ya, ya ... hidup anwar. Biar lah dia hidup tapi jangan meroyan merata2. Nanti orang kata dia ada masalah `mental`.

      Delete
    3. Bapa syaitan dan Hantu raja sedang jelajah negara menghasut manusia.

      Delete

    4. Si Nuar Jubo is the Devil of saint vaganza that eats human souls ....he is assisted by smaller devil Lim Kit Shial pig eater...

      Delete
  14. tERIMA kasih Encik Obama....atas pencerahan. Amar Makruf Nahi Mungkar. Keamanan dunia untuk anak cucu,aman damai.

    ReplyDelete
  15. Oghang tua ni, dah panaih pungkoklah no? Padan dengan muka dia.

    ReplyDelete
  16. Anwar makin sakit jiwa ler dgr berita ni..
    hahahaha..
    Pilihanraya tk telus konon.. Kedutaan Amerika kt KL dh bg maklumat pd Obama yg Anwar tu BAPAK PENIPU.. DAP tu racist.

    ReplyDelete
    Replies

    1. The Devil of Saint Vaganza ( read : Anua Jubo ) will perish next few days...the ghost rider ( Khalid KPN) is now happened to be in the neighborhood...tortured chained souls will be freed soon..

      Lu mati la Anua Jubo....

      Delete
  17. tu obama bg syarat suruh najib ambil tindakan dgn anwar..najip tak suka kutuk barat, tu lah barat suka najip.

    ReplyDelete
  18. Mudah mudahan najib dapat syafaat dari obama dalam kubur kelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai...lu ada masalah isim ke..

      Delete
    2. 4:18pm.
      Kau buat je keja kau....tak faham apa maksud aku po tak apa.

      Delete
    3. Moga anwar mendapat syafaat dr en lim sekeluarga di kubur kelak.

      Delete
  19. GGILA KUASA BOLEH JADI GILAAA....INGAT LAGU LAMAAA

    ReplyDelete
  20. Traitor in Chief White House di Washington D.C. mestilah tak mahu ambil tahu George Soros isu mana dia juga diberi peluang untuk jadi President Amerika Syarikat. Mestilah Traitor in Chief suka dapat bekerjasama dengan Najib Tun Razak.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!